Montepulciano
Montepulciano
Florence
Florence
Toscane
Toscane
Rome
Rome

Toscane, Umbrië & Rome

Groepsreis | 9 dagen v.a. 774
699i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
06-10-2021
Reisduur
9 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Vroegboekkorting tot 150 ppi

Voorwaarden

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van onze rondreizen met vertrek t/m oktober 2022
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs

Voorwaarden

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van onze rondreizen met vertrek t/m oktober 2022
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs
Vroegboekkorting tot 150 ppi
Rondreizen > Rondreizen Italië > Groepsreizen Italië > Toscane, Umbrië & Rome
Het betoverende Toscaanse landschap met de iconische cipressen
Florence, één van de mooiste kunststeden van Italië
Over de bekende Chianti wijnroute naar middeleeuws Siena
Wandel door de filmset van ‘La vita é bella’ in Arezzo
Hoogtepunten van bruisend Rome incl. Vaticaanstad
Passignano, aan de oevers van het Trasimenomeer

Ontdek de mooiste hoogtepunten van Toscane, Umbrië en Rome

Reis mee met NRV naar het betoverend mooie landschap van Toscane. Met heuvels vol donkergroene cipressen, olijfbomen en zonnebloemen die vrolijk uitsteken boven het gras. Toscane is een waar openluchtmuseum met een rijkdom aan culturele schatten in steden als Siena, Lucca, Pisa en uiteraard Florence. Maar we ontdekken ook Umbrië, het groene hart van Italië, met een landschap gedomineerd door uitgestrekte wijngaarden en mooie middeleeuwse steden als Perugia en Assisi. En dan verkennen we ook nog het opwindende Rome, een metropool vol geschiedenis en traditie. Geniet tijdens deze vakantie van lokaal geproduceerde wijnen, heerlijke gerechten met verse ingrediënten en de enorme hoeveelheid bezienswaardigheden van o.a. UNESCO Werelderfgoed. Proef en beleef La Dolce Vita.

"Een echte bucketlist reis! De regio’s Toscane en Umbrië zijn zeer geliefde vakantiebestemmingen. En terecht! Wat een prachtig landschap vol glooiende heuvels met die welbekende statige cipressen en uitgestrekte wijngaarden. En dan ook nog naar het o zo machtige Rome van vroeger."

Dyane, Product Manager

-+ Dagprogramma

-Sluiten+Open
DAG
01

Amsterdam – Rome – Perugia (ca. 171 km)

heenreis
Heenvlucht naar Italië
Kennismaking met de Nederlandssprekende reisleider
Overnachting in Perugia

U stapt in het vliegtuig naar Italië. Bekijk tijdens de vlucht alvast op uw gemak de hoogtepunten die u tijdens uw verblijf zult zien. Vandaag begint u aan uw rondreis door het romantische Toscane met het betoverende landschap en prachtige steden als Florence, Siena en Lucca. Maar ook door het groene hart van Italië; Umbrië met een landschap gedomineerd door uitgestrekte wijngaarden en olijfbomen en mooie steden als Perugia en Assisi. Maar ook het opwindende Rome, een metropool vol geschiedenis en traditie. U wordt opgewacht door uw Nederlandssprekende reisleider. We vertrekken met de bus richting ons hotel in Perugia, waar u de komende twee nachten logeert.

DAG
02

Perugia & Assisi (ca. 50 km)

Perugia
Ontdek het groene Umbrië
Wandelen over het beroemde Piazza IV Novembre in Perugia
De geboorteplaats van de Franciscus van Assisi
Overnachting in Perugia

Na een eerste ontspannen ontbijt, is het is tijd om het groene hart van Italië te ontdekken. Het landschap van Umbrië wordt gedomineerd door uitgestrekte wijngaarden en mooie middeleeuwse steden. We verkennen als eerste Perugia. De stad is gebouwd op een 450 meter hoge rots en heeft een imponerend historisch centrum omringd door schitterende valleien. De belangrijkste bezienswaardigheid is ongetwijfeld het Rocca Paolina. Het fort is een doolhof van tunnels, steegjes en markten. We wandelen naar het Piazza IV Novembre, het centrale plein van Perugia. Op het plein bevinden zich enkele van de meeste beroemde bezienswaardigheden van de stad zoals de grote Fontana Maggiore-fontein en de San Lorenzo Kathedraal.

Onderweg naar Assisi passeren we de kleurrijke velden met zonnebloemen, olijfboomgaarden en goudgele graanvelden. Assisi is de geboorteplaats van de heilige Franciscus van Assisi en hierdoor ook een belangrijk pelgrimsoord. Dé belangrijkste bezienswaardigheid is uiteraard de Basilica di San Francesco. De basilica bestaat uit een bovenkerk en benedenkerk welke zijn versierd met prachtige fresco’s van o.a. kunstschilder Giotto. Wandel over de Via San Francesco met een aantal pittoreske huizen. Hier kunt u ook heerlijk winkelen in talloze boetiekjes. Overnachting in Perugia.

DAG
03

Perugia – Trasimenomeer – Arezzo – Florence (ca. 197 km)

Arezzo
Van Umbrië naar Toscane
Vissersdorp Passignano aan het Trasimenomeer
Optioneel: boottocht naar het Isola Maggiore
Wandel door de filmset van ‘La vita é bella’ in Arezzo
Strijk neer op het Piazza Grande omringd door middeleeuwse woningen
Overnachting in Florence

Op ongeveer een half uurtje rijden van Perugia vinden we het grote Lago Trasimeno, schilderachtig omlijst door de groene heuvels van Umbrië. We maken een stop in Passignano, een parel van een vissersdorp aan de oevers van het meer. De stad heeft een rijke geschiedenis en dat zien we terug in de middeleeuwse stadsmuren die het plaatsje omringen en in het fort dat het aanzicht van de stad domineert. In het meer liggen drie eilanden: Isola Maggiore, Isola Polvese en Isola Minore. Vanuit Passignano kunt u optioneel een boottocht maken naar Isola Maggiore. In Passignano kunt u ook uitstekend smullen van gerechten met verse vis als karper, paling of snoek.

Vervolgens reizen we verder naar Arezzo, een betoverende kunststad die dezelfde harmonieuze uitstraling heeft als op de schilderijen van Piero della Francesca, één van de grootste 15e-eeuwse Italiaanse kunstenaars. Maar de stad is vooral bekend vanwege de Italiaanse filmklassieker ‘La vita é bella’ die zich afspeelt in het prachtige oude centrum van Arezzo. U heeft vanmiddag heerlijk de tijd om de stad op eigen tempo te verkennen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Duomo di Arezzo. De kathedraal is werkelijk waar één van de mooiste en één van de oudste kathedralen van heel Toscane. Zo hebben veel bekende kunstenaars meegewerkt aan het interieur vol glas-in-lood-ramen, een doopvont en het koorgestoelte. Bezienswaardig is ook het Piazza Grande, het middelpunt van de stad dat wordt omringd door pittoreske middeleeuwse woningen, paleizen en de kerk Santa Maria della Pieve. Strijk hier neer op een gezellig terras en aanschouw met een verfrissend drankje in uw hand de gezellige bedrijvigheid om u heen. Aan het einde van de dag rijden we verder naar ons hotel in Florence.

DAG
04

Florence

Florence
Lokale gids in Florence
De bakermat van de Italiaanse Renaissance
De Basilica di Santa Maria del Fiore; het belangrijkste bouwwerk van de stad
Wandel over de oudste brug van de stad; Ponte Vecchio
Overnachting in Florence

Na het ontbijt ontdekken we te voet Florence, één van de mooiste kunststeden van Italië. Florence is ‘de bakermat van de Italiaanse Renaissance’ en hiermee één van de bekendste cultuursteden van Europa. Zo hebben er heel veel beroemde kunstenaars, wetenschappers, schrijvers en andere historische mensen in Firenze (Florence in het Italiaans) gewoond of zijn er geboren.

Indien u het excursiepakket heeft bijgeboekt maken we onder leiding van een lokale gids een wandeltocht langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. In het historische centrum zien we het bekendste gebouw van Florence, de Basilica di Santa Maria del Fiore en de praalgraven van de Santa Croce kerk met onder andere die van Galileo en Leonardo da Vinci. Uiteraard stoppen we bij het Piazza della Signoria, het kloppende hart van Florence. Aan dit plein staat het Palazzo Vecchio, vroeger bewoond door de familie De’ Medici. Tegenwoordig is het een museum waar de kunstcollectie van de familie wordt getoond. Voor het Palazzo Vecchio staat een kopie van de David van Michelangelo. Het echte beeld bevindt zich in de Galleria dell’ Accademia. Dit is ongetwijfeld het meest bekende en gefotografeerde beeld ter wereld. Aan het plein vinden we ook de Loggia dei Lanzi, de bijzondere overdekte beeldengalerij. Als laatste wandelen we over de oudste brug van Florence, de Ponte Vecchio. De loopgang erboven werd aangelegd op verzoek van de machtige en invloedrijke familie De’ Medici zodat ze niet in contact hoefden te komen met het plebs, het lagere volk. De middag is ter vrije besteding zodat u op eigen gelegen de stad verder kunt ontdekken. Overnachting in Florence.

Weetje

Amerikaanse auteur Dan Brown schreef o.a. het boek ‘Inferno’. In 2016 werd ook dit boek, naast The Da Vinci Code en Angels & Demons, verfilmd. De film speelt zich grotendeels af in Florence, waardoor het toerisme in de stad nog een extra boost heeft gekregen.

DAG
05

Pisa & Lucca

Pisa
Vrije dag
Per trein naar de wereldberoemde Scheve Toren van Pisa
Adembenemende Duomo di Santa Maria Assunta en de doopkapel
Per trein naar Lucca, de stad die historie uitademt
Overnachting in Florence

Een heerlijke vrije dag om bijvoorbeeld Florence nogmaals op eigen tempo te verkennen. Een trip naar Florence is niet compleet zonder een bezoek aan de Galleria dell'Accademia. Hier staat namelijk het originele beeldhouwwerk ‘David’ van Michelangelo. Bezoek hierna bijvoorbeeld het Palazzio Pitti. Dit majestueuze paleis en landgoed behoorden vroeger tot de succesvolle koopman Luca Pitti en later ook tot de Medici familie. Uiteindelijk is dit het onderkomen geworden van de Koninklijke familie. Achter het paleis vindt u de botanische tuinen van Boboli.

U kunt er ook voor kiezen om de trein te pakken naar Pisa en/of Lucca. Breng een bezoek aan één van de bekendste bezienswaardigheden in Italië, de ‘Torre pendente di Pisa’, oftewel de Scheve Toren van Pisa. Deze wereldberoemde scheve vrijstaande klokkentoren hoort bij de kathedraal ‘Duomo di Santa Maria Assunta’. Bij de bouw van de kathedraal is werkelijk nergens op bezuinigd wat heeft geresulteerd in een adembenemend resultaat. In ongeveer een half uur reist u met de trein van Pisa naar Lucca, de stad die historie uitademt. In de Romeinse tijd was Lucca al een belangrijke stad, zelfs Julius Caesar en Pompeius verbleven er enige tijd. Tegenwoordig biedt het charmante Lucca veel historische bezienswaardigheden, gezellige pleintjes vol terrassen, bijzondere markten en pittoreske straatjes. Overnachting in Florence.

Weetje

De toren van Pisa is niet het scheefste gebouw ter wereld. Sinds 2010 heeft Dubai het scheefste gebouw. De wolkenkrabber Capital Gate helt maar liefst 18 graden ver. Dit is vier keer meer dan de toren van Pisa. Anders dan bij de toren van Pisa, is het gebouw in Dubai opzettelijk scheef gebouwd.

DAG
06

Florence – Siena – Montepulciano – Rome (ca. 321 km)

Montepulciano
Lokale gids in Siena
Optionele excursie: Toscaanse wijnproeverij
UNESCO Werelderfgoed; het Piazza del Campo met Fonte Gaia
Middeleeuws Montepulciano bekend vanwege de Vino Nobile
Overnachting in Rome

We zetten vandaag koers naar het ooit zo machtige Rome. Via een stukje van de bekende Chianti wijnroute reizen we verder naar Siena, waar we eerst een stop maken. De stad met het middeleeuwse karakter trekt vooral veel reizigers door het heerlijke klimaat, de vele historische bezienswaardigheden en uiteraard de goede lokale wijnen. Het zal u niet verbazen dat de oude binnenstad van Siena is opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Indien u het excursiepakket heeft bijgeboekt, maken we onder leiding van een lokale gids een wandeling door de stad. Volgens velen ligt aan het stadsplein Piazza del Campo de oorsprong van de stad. Op het plein staat de opmerkelijke vierkante fontein, Fonte Gaia. Het water voor deze ‘fontein van de vreugde’ werd middels een ingenieus systeem van aquaducten van wel 30 kilometer ver naar de stad gehaald. Andere bezienswaardigheden van Siena zijn onder andere de in wit en zwart marmer opgetrokken Duomo di Siena, het prachtige Palazzo Pubblico met de 87 meter hoge Torre del Mangia en de botanische tuin achter de Piazza Sant Agostino.

Vervolgens gaat de rondreis verder naar Montepulciano, bekend vanwege de wereldberoemde Vino Nobile. Op verschillende plekjes in het stadje vinden we mooie doorkijkjes op het panoramische landschap in de omgeving. We vinden verschillende interessante bezienswaardigheden in het middeleeuwse stadje. Aan het centrale plein, het Piazza Grande, liggen bijvoorbeeld de Duomo de Santa Maria en het Palazzo Comunale. Optioneel is het mogelijk om deel te nemen aan een wijnproeverij. Hier genieten we van het prachtige uitzicht over de wijngaarden en komen we meer te weten over de diverse wijnen die de familie produceert. Uiteraard wordt er geproefd! Aan het einde van de dag rijden we verder naar ons hotel in Rome.

DAG
07

Rome & Vaticaanstad

Forum Romanum in Rome
Rondwandelen met onze Rome-kenner
Gooi een muntje in de wereldberoemde Trevifontein
Het wereldberoemde Colosseum met de gladiatoren
Sta versteld van de weelde in de Sixtijnse Kapel
Overnachting in Rome

Na een ontspannen ontbijt begint de ontdekkingsreis door het eens zo machtige Rome. Indien u het excursiepakket heeft bijgeboekt maken we onder leiding van een echt Rome-kenner kennis met de geschiedenis en tradities van het oude Rome. Niet te missen op deze verkenningstocht door de stad, is het vroegere centrum, het Forum Romanum. De ruïnes zijn wellicht nog wel indrukwekkender dan het Colosseum. We maken een wandeling langs de archeologische zone. We volgen de Via dei Fori Imperiali tot aan één van de meest bekende bezienswaardigheden van de stad; het Colosseum. Ooit gebouwd voor de spelen die de keizer organiseerde als vermaak voor het publiek. Dé plek waar de wrede en bloeddorstige gevechten plaatsvonden tussen de gladiatoren. Ook gooien we uiteraard een muntje in de wonderschone Trevifontein en zien we het Pantheon.

Een reis naar Rome is niet compleet zonder een bezoek aan de kleinste onafhankelijke staat ter wereld; Vaticaanstad. Vanaf het Sint Pietersplein, de plek waar de Paus de wereld toespreekt tijdens Kerst, hebben we een waanzinnig mooi uitzicht op de Sint-Pietersbasiliek. De imposante koepel van de basiliek heeft een prominente plaats boven de meest heilige plek, de graftombe van Petrus. De grafkelder met de tombe is opengesteld voor het publiek. In de middag gaan we verder met het verkennen van de schatten van Rome tijdens een bezoek aan de Vaticaanse Musea. De Vaticaanse Musea zijn meerdere (in totaal 26) musea die zijn samengevoegd en zijn gevestigd in Apostolische paleizen. We zullen versteld staan van de weelde in één van de bekendste musea in de Sixtijnse Kapel en de Sint-Pietersbasiliek. Overnachting in Rome.

Weetje

Het Colosseum kon ook onder water gezet worden. Hierdoor konden er zeeslagen nagebootst worden met uiteraard ook weer veel menselijke slachtoffers maar ook krokodillen en zeeslangen.

DAG
08

Vrije dag in Rome

IT_AL_Trevifontein in Rome
Vrije dag in Rome
Overnachting in Rome

Er is zoveel te zien in Rome; gelukkig hebben we nog een vrije dag om deze bijzondere stad te verkennen. Ontdek de stad verder op eigen gelegenheid. Breng nogmaals een bezoek aan het vroegere centrum van de stad, het Forum Romanum. U vindt er onder meer de zuilen van de tempel van Castor en Pollux, het Senaatsgebouw Curia en het oudste monument de Lapis Niger met een inscriptie in Oud-Latijn. Terwijl u over de oudste weg van Rome loopt, de Via Sacra, kunt u zich ongetwijfeld een voorstelling maken van hoe groot de macht van de Romeinen was.

Aanschouw de schoonheid van de verfijnde oude mozaïekkunst. In een aantal Romeinse kerken barst het van de meesterwerken van mozaïek. Bewonder de verbazingwekkende kunstwerken in de Basiliek van San Clemente, Basiliek van Santa Maria Maggiore en de Basiliek van Santa Prassede. In Rome kunt u ook heerlijk winkelen. De Via Condotti is de meest luxe winkelstraat van de stad. U vindt hier merken als Dior, Yves Saint Laurent en Cartier. Aan deze straat ligt ook het Piazza di Spagna met de prachtige fontein Fontana della Barcaccia. Meer richting Vaticaanstad vindt u op de Via Cola de Rienzo typische streekproducten, tweedehands winkels en markten.

Goed om te weten

Wilt u op eigen gelegenheid het Forum Romanum, het Colosseum en de Palatijn bezoeken? Dan is het nodig om van te voren een combinatieticket online aan te schaffen.

DAG
09

Rome – Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Transfer naar de luchthaven
Terugvlucht naar Nederland

Stop de laatste souvenirs in uw koffer en geniet nog even van de heerlijke Italiaanse sfeer. Vandaag is er een einde gekomen aan onze rondreis door Toscane, Umbrië en Rome en worden we naar de luchthaven gebracht. In het vliegtuig naar Nederland denken we terug aan de vriendelijke lokale bevolking, de indrukwekkende natuur en de adembenemende cultuurschatten die we leerden kennen in Italië.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma

+- Extra's

( 5 opties )+Open-Sluiten

> Extra's toevoegen aan uw boeking?

( 1 t/m 4 van 5 opties )

Het is mogelijk om diverse extra’s aan uw boeking toe te voegen. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn.

Ruimbagage KLM o.b.v retourvlucht

Ruimbagage KLM o.b.v retourvlucht

Wanneer u vliegt met KLM dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg) inbegrepen voor de heen- en terugvlucht. Het is ook mogelijk om optioneel ruimbagage bij te boeken vanaf € ...

v.a.50

Bekijk meer infoSluit meer info

Wanneer u vliegt met KLM dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg) inbegrepen voor de heen- en terugvlucht. Het is ook mogelijk om optioneel ruimbagage bij te boeken vanaf € 50 per persoon retour.

Ruimbagage Transavia o.b.v. retourvlucht

Ruimbagage Transavia o.b.v. retourvlucht

Wanneer u vliegt met Transavia dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg) inbegrepen voor de heen- en terugvlucht. Het is ook mogelijk om optioneel ruimbagage bij te boeken.

v.a.19

Bekijk meer infoSluit meer info

Wanneer u vliegt met Transavia dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg) inbegrepen voor de heen- en terugvlucht. Het is ook mogelijk om optioneel ruimbagage bij te boeken.

Excursiepakket Toscane, Umbrië & Rome

Voor wie extra veel wil zien en beleven tijdens deze rondreis hebben wij een zeer aantrekkelijk excursiepakket samengesteld. Dit pakket bestaat uit 4 extra excursies tegen een zeer...

v.a.85

Bekijk meer infoSluit meer info

Voor wie extra veel wil zien en beleven tijdens deze rondreis hebben wij een zeer aantrekkelijk excursiepakket samengesteld. Dit pakket bestaat uit 4 extra excursies tegen een zeer scherpe prijs.

De volgende activiteiten zitten in het excursiepakket.

*Florence
Te voet ontdekken we Florence, één van de mooiste kunststeden van Italië. Onder leiding van een lokale gids een wandeltocht langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. In het historische centrum zien we het bekendste gebouw van Florence, de Basilica di Santa Maria del Fiore en de praalgraven van de Santa Croce kerk met onder andere die van Galileo en Leonardo da Vinci. Uiteraard stoppen we bij het Piazza della Signoria, het kloppende hart van Florence. Aan dit plein staat het Palazzo Vecchio, vroeger bewoond door de familie De’ Medici. Tegenwoordig is het een museum waar de kunstcollectie van de familie wordt getoond. Voor het Palazzo Vecchio staat een kopie van de David van Michelangelo. Het echte beeld bevindt zich in de Galleria dell’ Accademia. Dit is ongetwijfeld het meest bekende en gefotografeerde beeld ter wereld. Aan het plein vinden we ook de Loggia dei Lanzi, de bijzondere overdekte beeldengalerij. Als laatste wandelen we over de oudste brug van Florence, de Ponte Vecchio. De loopgang erboven werd aangelegd op verzoek van de machtige en invloedrijke familie De’ Medici zodat ze niet in contact hoefden te komen met het plebs, het lagere volk.

*Siena
De stad met het middeleeuwse karakter trekt vooral veel reizigers door het heerlijke klimaat, de vele historische bezienswaardigheden en uiteraard de goede lokale wijnen. Het zal u niet verbazen dat de oude binnenstad van Siena is opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Onder leiding van een lokale gids maken we een wandeling door de stad. We starten bij het stadsplein. Volgens velen ligt aan dit plein ‘Piazza del Campo’ de oorsprong van de stad. Op het plein staat de opmerkelijke vierkante fontein, Fonte Gaia. Het water voor deze ‘fontein van de vreugde’ werd middels een ingenieus systeem van aquaducten van wel 30 kilometer ver naar de stad gehaald. Andere bezienswaardigheden die we onderweg tegenkomen zijn onder andere de in wit en zwart marmer opgetrokken Duomo di Siena, het prachtige Palazzo Pubblico met de 87 meter hoge Torre del Mangia en de botanische tuin achter de Piazza Sant Agostino.

*Rome
Onder leiding van een echte Rome-kenner maakt u kennis met de geschiedenis en tradities van het oude Rome. Niet te missen op deze verkenningstocht door de stad, is het vroegere centrum, het Forum Romanum. De ruïnes zijn wellicht nog wel indrukwekkender dan het Colosseum. We maken een wandeling langs de archeologische zone. We volgen de Via dei Fori Imperiali tot aan één van de meest bekende bezienswaardigheden van de stad; het Colosseum. Ooit gebouwd voor de spelen die de keizer organiseerde als vermaak voor het publiek. Dé plek waar de wrede en bloeddorstige gevechten plaatsvonden tussen de gladiatoren. Ook gooien we uiteraard een muntje in de wonderschone Trevifontein en zien we het Pantheon.

*Vaticaanstad
Een reis naar Rome is niet compleet zonder een bezoek aan de kleinste onafhankelijke staat ter wereld; Vaticaanstad. Vanaf het Sint Pietersplein, de plek waar de Paus de wereld toespreekt tijdens Kerst, heeft u een waanzinnig mooi uitzicht op de Sint-Pietersbasiliek. Onder leiding van een gids verkennen we de schatten van Rome tijdens een bezoek aan de Vaticaanse Musea. De Vaticaanse Musea zijn meerdere (in totaal 26) musea die zijn samengevoegd en zijn gevestigd in Apostolische paleizen. We zullen versteld staan van de weelde in één van de bekendste musea in de Sixtijnse Kapel en de Sint-Pietersbasiliek.

Inclusief:
- Lokale gids in Florence
- Lokale gids in Siena
- Lokale gids in Rome en in Vaticaanstad
- Entreegelden voor de Vaticaanse Musea, de St. Pietersbasiliek
- Audiosysteem (van dag 1 t/m 9)

Exclusief:
- Openbaar vervoer
- Overige entreegelden

Sluit meer info

Wijnproeverij in Montepulciano

Tijdens deze excursie genieten we van het prachtige uitzicht over de wijngaarden en komen we meer te weten over de diverse wijnen die de familie produceert. Tijdens de wijnproeveri...

v.a.12

Bekijk meer infoSluit meer info

Tijdens deze excursie genieten we van het prachtige uitzicht over de wijngaarden en komen we meer te weten over de diverse wijnen die de familie produceert. Tijdens de wijnproeverij krijgt u meer informatie over de wijnen van een echte wijnkenner. En uiteraard mag u ook de heerlijke wijnen proeven, het hoogtepunt van de excursie! We zullen verschillende wijnen proeven, van mousserende wijn en rode wijn tot aan witte wijn en rosé.

*Deze excursie wordt uitgevoerd met minimaal 15 deelnemers. Bij minder deelnemers wordt er ter plaatse gekeken of de excursie uitgevoerd kan worden, eventueel tegen een meerprijs.

Exclusief:
- Fooien

Inclusief:

Busvervoer
Proeven van verschillende wijnen

Sluit meer info

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 5 t/m 1 van 1 opties )

Passignano & Isola Maggiore

Perugia - Isola Maggiore in het Trasimenomeer

Het Trasimenomeer is het op drie na grootste meer van Italië: alleen het Gardameer, Lago Maggiore en het Comomeer zijn groter. In het meer liggen drie eilanden, Isola Polvese, Isola Minore en Isola Maggiore. Vanuit Passignano kunt u ervoor kiezen om ...

Het Trasimenomeer is het op drie na grootste meer van Italië: alleen het Gardameer, Lago Maggiore en het Comomeer zijn groter. In het meer liggen drie eilanden, Isola Polvese, Isola Minore en Isola Maggiore. Vanuit Passignano kunt u ervoor kiezen om het Isola Maggiore te bezoeken. De oversteek duurt slechts een half uurtje en tijdens de boottocht kunt u uiteraard genieten van het uitzicht op het water. Op het eiland zelf kunt u heerlijk wandelen en het mooie oude kerkje bezoeken. Isola Maggiore heeft een dichte begroeiing van olijfbomen, steeneiken en cipressen en is, in tegenstelling tot de andere twee eilanden in het Trasimenomeer, nog steeds bewoond. Het kleine dorp bestaat uit een weg met huizen uit de 13e en 14e eeuw. Aan het einde van het dorp staat de kerk van St. Salvatore die de moeite van een bezoek waard is.

Duur: ca. 2 uur
Inclusief: Overtocht Passignano sul Trasimento - Isola Maggiore v.v. en inschepingsbelasting
Exclusief: maaltijden, drankjes en persoonlijke uitgavenMinimaal 2 personen: ca. € 9 per persoon

Meer info

Minder info

+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Italië reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider die veel ervaring heeft op deze bestemming. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Italië leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

9 dagen Toscane, Umbrië & Rome: altijd de beste prijs

Eenpersoonskamertoeslag vanaf € 230,-

Internationale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

Handbagage
Rondreis per comfortabele airco touringcar (afmeting is afhankelijk van groepsgrootte)
Overnachtingen in goede middenklasse hotels
2 overnachtingen in Perugia
3 overnachtingen in Florence
3 overnachtingen in Rome
Iedere dag ontbijt
Nederlandssprekende reisleiding van dag 1 t/m 9
Ronddwalen in het historische centrum van Perugia
Assisi, de geboorteplaats van de heilige Franciscus van Assisi
Pittoresk vissersdorp Passignano aan het Lago Trasimeno
Bezoek aan de betoverende kunststad Arezzo
Montepulciano, bekend vanwege de wereldberoemde Vino Nobile
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan (zie ook exclusief).

Exclusief

Ruimbagage (optioneel bij te boeken)
Excursiepakket (zie extra’s) ca. € 85,- p.p.
Toeristenbelasting: ca. € 35,70 p.p. (ter plaatse te voldoen)
Fooien
Eventuele entreegelden
Optionele wijnproeverij ca. € 12,- p.p. (alleen van te voren te boeken)
Optionele boottocht naar Isola Maggiore ca. € 9,- p.p.
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking
SGR bijdrage: € 5 per per persoon

Minimaal aantal deelnemers: 15 Maximaal aantal deelnemers: 32

+- Extra's

( 5 opties )+Open-Sluiten

> Extra's toevoegen aan uw boeking?

( 1 t/m 4 van 5 opties )

Het is mogelijk om diverse extra’s aan uw boeking toe te voegen. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn.

Ruimbagage KLM o.b.v retourvlucht

Ruimbagage KLM o.b.v retourvlucht

Wanneer u vliegt met KLM dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg) inbegrepen voor de heen- en terugvlucht. Het is ook mogelijk om optioneel ruimbagage bij te boeken vanaf € ...

v.a.50

Bekijk meer infoSluit meer info

Wanneer u vliegt met KLM dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg) inbegrepen voor de heen- en terugvlucht. Het is ook mogelijk om optioneel ruimbagage bij te boeken vanaf € 50 per persoon retour.

Ruimbagage Transavia o.b.v. retourvlucht

Ruimbagage Transavia o.b.v. retourvlucht

Wanneer u vliegt met Transavia dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg) inbegrepen voor de heen- en terugvlucht. Het is ook mogelijk om optioneel ruimbagage bij te boeken.

v.a.19

Bekijk meer infoSluit meer info

Wanneer u vliegt met Transavia dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg) inbegrepen voor de heen- en terugvlucht. Het is ook mogelijk om optioneel ruimbagage bij te boeken.

Excursiepakket Toscane, Umbrië & Rome

Voor wie extra veel wil zien en beleven tijdens deze rondreis hebben wij een zeer aantrekkelijk excursiepakket samengesteld. Dit pakket bestaat uit 4 extra excursies tegen een zeer...

v.a.85

Bekijk meer infoSluit meer info

Voor wie extra veel wil zien en beleven tijdens deze rondreis hebben wij een zeer aantrekkelijk excursiepakket samengesteld. Dit pakket bestaat uit 4 extra excursies tegen een zeer scherpe prijs.

De volgende activiteiten zitten in het excursiepakket.

*Florence
Te voet ontdekken we Florence, één van de mooiste kunststeden van Italië. Onder leiding van een lokale gids een wandeltocht langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. In het historische centrum zien we het bekendste gebouw van Florence, de Basilica di Santa Maria del Fiore en de praalgraven van de Santa Croce kerk met onder andere die van Galileo en Leonardo da Vinci. Uiteraard stoppen we bij het Piazza della Signoria, het kloppende hart van Florence. Aan dit plein staat het Palazzo Vecchio, vroeger bewoond door de familie De’ Medici. Tegenwoordig is het een museum waar de kunstcollectie van de familie wordt getoond. Voor het Palazzo Vecchio staat een kopie van de David van Michelangelo. Het echte beeld bevindt zich in de Galleria dell’ Accademia. Dit is ongetwijfeld het meest bekende en gefotografeerde beeld ter wereld. Aan het plein vinden we ook de Loggia dei Lanzi, de bijzondere overdekte beeldengalerij. Als laatste wandelen we over de oudste brug van Florence, de Ponte Vecchio. De loopgang erboven werd aangelegd op verzoek van de machtige en invloedrijke familie De’ Medici zodat ze niet in contact hoefden te komen met het plebs, het lagere volk.

*Siena
De stad met het middeleeuwse karakter trekt vooral veel reizigers door het heerlijke klimaat, de vele historische bezienswaardigheden en uiteraard de goede lokale wijnen. Het zal u niet verbazen dat de oude binnenstad van Siena is opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Onder leiding van een lokale gids maken we een wandeling door de stad. We starten bij het stadsplein. Volgens velen ligt aan dit plein ‘Piazza del Campo’ de oorsprong van de stad. Op het plein staat de opmerkelijke vierkante fontein, Fonte Gaia. Het water voor deze ‘fontein van de vreugde’ werd middels een ingenieus systeem van aquaducten van wel 30 kilometer ver naar de stad gehaald. Andere bezienswaardigheden die we onderweg tegenkomen zijn onder andere de in wit en zwart marmer opgetrokken Duomo di Siena, het prachtige Palazzo Pubblico met de 87 meter hoge Torre del Mangia en de botanische tuin achter de Piazza Sant Agostino.

*Rome
Onder leiding van een echte Rome-kenner maakt u kennis met de geschiedenis en tradities van het oude Rome. Niet te missen op deze verkenningstocht door de stad, is het vroegere centrum, het Forum Romanum. De ruïnes zijn wellicht nog wel indrukwekkender dan het Colosseum. We maken een wandeling langs de archeologische zone. We volgen de Via dei Fori Imperiali tot aan één van de meest bekende bezienswaardigheden van de stad; het Colosseum. Ooit gebouwd voor de spelen die de keizer organiseerde als vermaak voor het publiek. Dé plek waar de wrede en bloeddorstige gevechten plaatsvonden tussen de gladiatoren. Ook gooien we uiteraard een muntje in de wonderschone Trevifontein en zien we het Pantheon.

*Vaticaanstad
Een reis naar Rome is niet compleet zonder een bezoek aan de kleinste onafhankelijke staat ter wereld; Vaticaanstad. Vanaf het Sint Pietersplein, de plek waar de Paus de wereld toespreekt tijdens Kerst, heeft u een waanzinnig mooi uitzicht op de Sint-Pietersbasiliek. Onder leiding van een gids verkennen we de schatten van Rome tijdens een bezoek aan de Vaticaanse Musea. De Vaticaanse Musea zijn meerdere (in totaal 26) musea die zijn samengevoegd en zijn gevestigd in Apostolische paleizen. We zullen versteld staan van de weelde in één van de bekendste musea in de Sixtijnse Kapel en de Sint-Pietersbasiliek.

Inclusief:
- Lokale gids in Florence
- Lokale gids in Siena
- Lokale gids in Rome en in Vaticaanstad
- Entreegelden voor de Vaticaanse Musea, de St. Pietersbasiliek
- Audiosysteem (van dag 1 t/m 9)

Exclusief:
- Openbaar vervoer
- Overige entreegelden

Sluit meer info

Wijnproeverij in Montepulciano

Tijdens deze excursie genieten we van het prachtige uitzicht over de wijngaarden en komen we meer te weten over de diverse wijnen die de familie produceert. Tijdens de wijnproeveri...

v.a.12

Bekijk meer infoSluit meer info

Tijdens deze excursie genieten we van het prachtige uitzicht over de wijngaarden en komen we meer te weten over de diverse wijnen die de familie produceert. Tijdens de wijnproeverij krijgt u meer informatie over de wijnen van een echte wijnkenner. En uiteraard mag u ook de heerlijke wijnen proeven, het hoogtepunt van de excursie! We zullen verschillende wijnen proeven, van mousserende wijn en rode wijn tot aan witte wijn en rosé.

*Deze excursie wordt uitgevoerd met minimaal 15 deelnemers. Bij minder deelnemers wordt er ter plaatse gekeken of de excursie uitgevoerd kan worden, eventueel tegen een meerprijs.

Exclusief:
- Fooien

Inclusief:

Busvervoer
Proeven van verschillende wijnen

Sluit meer info

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 5 t/m 1 van 1 opties )

Passignano & Isola Maggiore

Perugia - Isola Maggiore in het Trasimenomeer

Het Trasimenomeer is het op drie na grootste meer van Italië: alleen het Gardameer, Lago Maggiore en het Comomeer zijn groter. In het meer liggen drie eilanden, Isola Polvese, Isola Minore en Isola Maggiore. Vanuit Passignano kunt u ervoor kiezen om ...

Het Trasimenomeer is het op drie na grootste meer van Italië: alleen het Gardameer, Lago Maggiore en het Comomeer zijn groter. In het meer liggen drie eilanden, Isola Polvese, Isola Minore en Isola Maggiore. Vanuit Passignano kunt u ervoor kiezen om het Isola Maggiore te bezoeken. De oversteek duurt slechts een half uurtje en tijdens de boottocht kunt u uiteraard genieten van het uitzicht op het water. Op het eiland zelf kunt u heerlijk wandelen en het mooie oude kerkje bezoeken. Isola Maggiore heeft een dichte begroeiing van olijfbomen, steeneiken en cipressen en is, in tegenstelling tot de andere twee eilanden in het Trasimenomeer, nog steeds bewoond. Het kleine dorp bestaat uit een weg met huizen uit de 13e en 14e eeuw. Aan het einde van het dorp staat de kerk van St. Salvatore die de moeite van een bezoek waard is.

Duur: ca. 2 uur
Inclusief: Overtocht Passignano sul Trasimento - Isola Maggiore v.v. en inschepingsbelasting
Exclusief: maaltijden, drankjes en persoonlijke uitgavenMinimaal 2 personen: ca. € 9 per persoon

Meer info

Minder info

+Vluchtinfo
Open+

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Italië reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider die veel ervaring heeft op deze bestemming. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Italië leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

9 dagen Toscane, Umbrië & Rome: altijd de beste prijs

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam – Rome – Perugia (ca. 171 km)

heenreis
Heenvlucht naar Italië
Kennismaking met de Nederlandssprekende reisleider
Overnachting in Perugia

U stapt in het vliegtuig naar Italië. Bekijk tijdens de vlucht alvast op uw gemak de hoogtepunten die u tijdens uw verblijf zult zien. Vandaag begint u aan uw rondreis door het romantische Toscane met het betoverende landschap en prachtige steden als Florence, Siena en Lucca. Maar ook door het groene hart van Italië; Umbrië met een landschap gedomineerd door uitgestrekte wijngaarden en olijfbomen en mooie steden als Perugia en Assisi. Maar ook het opwindende Rome, een metropool vol geschiedenis en traditie. U wordt opgewacht door uw Nederlandssprekende reisleider. We vertrekken met de bus richting ons hotel in Perugia, waar u de komende twee nachten logeert.

DAG
02

Perugia & Assisi (ca. 50 km)

Perugia
Ontdek het groene Umbrië
Wandelen over het beroemde Piazza IV Novembre in Perugia
De geboorteplaats van de Franciscus van Assisi
Overnachting in Perugia

Na een eerste ontspannen ontbijt, is het is tijd om het groene hart van Italië te ontdekken. Het landschap van Umbrië wordt gedomineerd door uitgestrekte wijngaarden en mooie middeleeuwse steden. We verkennen als eerste Perugia. De stad is gebouwd op een 450 meter hoge rots en heeft een imponerend historisch centrum omringd door schitterende valleien. De belangrijkste bezienswaardigheid is ongetwijfeld het Rocca Paolina. Het fort is een doolhof van tunnels, steegjes en markten. We wandelen naar het Piazza IV Novembre, het centrale plein van Perugia. Op het plein bevinden zich enkele van de meeste beroemde bezienswaardigheden van de stad zoals de grote Fontana Maggiore-fontein en de San Lorenzo Kathedraal.

Onderweg naar Assisi passeren we de kleurrijke velden met zonnebloemen, olijfboomgaarden en goudgele graanvelden. Assisi is de geboorteplaats van de heilige Franciscus van Assisi en hierdoor ook een belangrijk pelgrimsoord. Dé belangrijkste bezienswaardigheid is uiteraard de Basilica di San Francesco. De basilica bestaat uit een bovenkerk en benedenkerk welke zijn versierd met prachtige fresco’s van o.a. kunstschilder Giotto. Wandel over de Via San Francesco met een aantal pittoreske huizen. Hier kunt u ook heerlijk winkelen in talloze boetiekjes. Overnachting in Perugia.

DAG
03

Perugia – Trasimenomeer – Arezzo – Florence (ca. 197 km)

Arezzo
Van Umbrië naar Toscane
Vissersdorp Passignano aan het Trasimenomeer
Optioneel: boottocht naar het Isola Maggiore
Wandel door de filmset van ‘La vita é bella’ in Arezzo
Strijk neer op het Piazza Grande omringd door middeleeuwse woningen
Overnachting in Florence

Op ongeveer een half uurtje rijden van Perugia vinden we het grote Lago Trasimeno, schilderachtig omlijst door de groene heuvels van Umbrië. We maken een stop in Passignano, een parel van een vissersdorp aan de oevers van het meer. De stad heeft een rijke geschiedenis en dat zien we terug in de middeleeuwse stadsmuren die het plaatsje omringen en in het fort dat het aanzicht van de stad domineert. In het meer liggen drie eilanden: Isola Maggiore, Isola Polvese en Isola Minore. Vanuit Passignano kunt u optioneel een boottocht maken naar Isola Maggiore. In Passignano kunt u ook uitstekend smullen van gerechten met verse vis als karper, paling of snoek.

Vervolgens reizen we verder naar Arezzo, een betoverende kunststad die dezelfde harmonieuze uitstraling heeft als op de schilderijen van Piero della Francesca, één van de grootste 15e-eeuwse Italiaanse kunstenaars. Maar de stad is vooral bekend vanwege de Italiaanse filmklassieker ‘La vita é bella’ die zich afspeelt in het prachtige oude centrum van Arezzo. U heeft vanmiddag heerlijk de tijd om de stad op eigen tempo te verkennen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Duomo di Arezzo. De kathedraal is werkelijk waar één van de mooiste en één van de oudste kathedralen van heel Toscane. Zo hebben veel bekende kunstenaars meegewerkt aan het interieur vol glas-in-lood-ramen, een doopvont en het koorgestoelte. Bezienswaardig is ook het Piazza Grande, het middelpunt van de stad dat wordt omringd door pittoreske middeleeuwse woningen, paleizen en de kerk Santa Maria della Pieve. Strijk hier neer op een gezellig terras en aanschouw met een verfrissend drankje in uw hand de gezellige bedrijvigheid om u heen. Aan het einde van de dag rijden we verder naar ons hotel in Florence.

DAG
04

Florence

Florence
Lokale gids in Florence
De bakermat van de Italiaanse Renaissance
De Basilica di Santa Maria del Fiore; het belangrijkste bouwwerk van de stad
Wandel over de oudste brug van de stad; Ponte Vecchio
Overnachting in Florence

Na het ontbijt ontdekken we te voet Florence, één van de mooiste kunststeden van Italië. Florence is ‘de bakermat van de Italiaanse Renaissance’ en hiermee één van de bekendste cultuursteden van Europa. Zo hebben er heel veel beroemde kunstenaars, wetenschappers, schrijvers en andere historische mensen in Firenze (Florence in het Italiaans) gewoond of zijn er geboren.

Indien u het excursiepakket heeft bijgeboekt maken we onder leiding van een lokale gids een wandeltocht langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. In het historische centrum zien we het bekendste gebouw van Florence, de Basilica di Santa Maria del Fiore en de praalgraven van de Santa Croce kerk met onder andere die van Galileo en Leonardo da Vinci. Uiteraard stoppen we bij het Piazza della Signoria, het kloppende hart van Florence. Aan dit plein staat het Palazzo Vecchio, vroeger bewoond door de familie De’ Medici. Tegenwoordig is het een museum waar de kunstcollectie van de familie wordt getoond. Voor het Palazzo Vecchio staat een kopie van de David van Michelangelo. Het echte beeld bevindt zich in de Galleria dell’ Accademia. Dit is ongetwijfeld het meest bekende en gefotografeerde beeld ter wereld. Aan het plein vinden we ook de Loggia dei Lanzi, de bijzondere overdekte beeldengalerij. Als laatste wandelen we over de oudste brug van Florence, de Ponte Vecchio. De loopgang erboven werd aangelegd op verzoek van de machtige en invloedrijke familie De’ Medici zodat ze niet in contact hoefden te komen met het plebs, het lagere volk. De middag is ter vrije besteding zodat u op eigen gelegen de stad verder kunt ontdekken. Overnachting in Florence.

Weetje

Amerikaanse auteur Dan Brown schreef o.a. het boek ‘Inferno’. In 2016 werd ook dit boek, naast The Da Vinci Code en Angels & Demons, verfilmd. De film speelt zich grotendeels af in Florence, waardoor het toerisme in de stad nog een extra boost heeft gekregen.

DAG
05

Pisa & Lucca

Pisa
Vrije dag
Per trein naar de wereldberoemde Scheve Toren van Pisa
Adembenemende Duomo di Santa Maria Assunta en de doopkapel
Per trein naar Lucca, de stad die historie uitademt
Overnachting in Florence

Een heerlijke vrije dag om bijvoorbeeld Florence nogmaals op eigen tempo te verkennen. Een trip naar Florence is niet compleet zonder een bezoek aan de Galleria dell'Accademia. Hier staat namelijk het originele beeldhouwwerk ‘David’ van Michelangelo. Bezoek hierna bijvoorbeeld het Palazzio Pitti. Dit majestueuze paleis en landgoed behoorden vroeger tot de succesvolle koopman Luca Pitti en later ook tot de Medici familie. Uiteindelijk is dit het onderkomen geworden van de Koninklijke familie. Achter het paleis vindt u de botanische tuinen van Boboli.

U kunt er ook voor kiezen om de trein te pakken naar Pisa en/of Lucca. Breng een bezoek aan één van de bekendste bezienswaardigheden in Italië, de ‘Torre pendente di Pisa’, oftewel de Scheve Toren van Pisa. Deze wereldberoemde scheve vrijstaande klokkentoren hoort bij de kathedraal ‘Duomo di Santa Maria Assunta’. Bij de bouw van de kathedraal is werkelijk nergens op bezuinigd wat heeft geresulteerd in een adembenemend resultaat. In ongeveer een half uur reist u met de trein van Pisa naar Lucca, de stad die historie uitademt. In de Romeinse tijd was Lucca al een belangrijke stad, zelfs Julius Caesar en Pompeius verbleven er enige tijd. Tegenwoordig biedt het charmante Lucca veel historische bezienswaardigheden, gezellige pleintjes vol terrassen, bijzondere markten en pittoreske straatjes. Overnachting in Florence.

Weetje

De toren van Pisa is niet het scheefste gebouw ter wereld. Sinds 2010 heeft Dubai het scheefste gebouw. De wolkenkrabber Capital Gate helt maar liefst 18 graden ver. Dit is vier keer meer dan de toren van Pisa. Anders dan bij de toren van Pisa, is het gebouw in Dubai opzettelijk scheef gebouwd.

DAG
06

Florence – Siena – Montepulciano – Rome (ca. 321 km)

Montepulciano
Lokale gids in Siena
Optionele excursie: Toscaanse wijnproeverij
UNESCO Werelderfgoed; het Piazza del Campo met Fonte Gaia
Middeleeuws Montepulciano bekend vanwege de Vino Nobile
Overnachting in Rome

We zetten vandaag koers naar het ooit zo machtige Rome. Via een stukje van de bekende Chianti wijnroute reizen we verder naar Siena, waar we eerst een stop maken. De stad met het middeleeuwse karakter trekt vooral veel reizigers door het heerlijke klimaat, de vele historische bezienswaardigheden en uiteraard de goede lokale wijnen. Het zal u niet verbazen dat de oude binnenstad van Siena is opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Indien u het excursiepakket heeft bijgeboekt, maken we onder leiding van een lokale gids een wandeling door de stad. Volgens velen ligt aan het stadsplein Piazza del Campo de oorsprong van de stad. Op het plein staat de opmerkelijke vierkante fontein, Fonte Gaia. Het water voor deze ‘fontein van de vreugde’ werd middels een ingenieus systeem van aquaducten van wel 30 kilometer ver naar de stad gehaald. Andere bezienswaardigheden van Siena zijn onder andere de in wit en zwart marmer opgetrokken Duomo di Siena, het prachtige Palazzo Pubblico met de 87 meter hoge Torre del Mangia en de botanische tuin achter de Piazza Sant Agostino.

Vervolgens gaat de rondreis verder naar Montepulciano, bekend vanwege de wereldberoemde Vino Nobile. Op verschillende plekjes in het stadje vinden we mooie doorkijkjes op het panoramische landschap in de omgeving. We vinden verschillende interessante bezienswaardigheden in het middeleeuwse stadje. Aan het centrale plein, het Piazza Grande, liggen bijvoorbeeld de Duomo de Santa Maria en het Palazzo Comunale. Optioneel is het mogelijk om deel te nemen aan een wijnproeverij. Hier genieten we van het prachtige uitzicht over de wijngaarden en komen we meer te weten over de diverse wijnen die de familie produceert. Uiteraard wordt er geproefd! Aan het einde van de dag rijden we verder naar ons hotel in Rome.

DAG
07

Rome & Vaticaanstad

Forum Romanum in Rome
Rondwandelen met onze Rome-kenner
Gooi een muntje in de wereldberoemde Trevifontein
Het wereldberoemde Colosseum met de gladiatoren
Sta versteld van de weelde in de Sixtijnse Kapel
Overnachting in Rome

Na een ontspannen ontbijt begint de ontdekkingsreis door het eens zo machtige Rome. Indien u het excursiepakket heeft bijgeboekt maken we onder leiding van een echt Rome-kenner kennis met de geschiedenis en tradities van het oude Rome. Niet te missen op deze verkenningstocht door de stad, is het vroegere centrum, het Forum Romanum. De ruïnes zijn wellicht nog wel indrukwekkender dan het Colosseum. We maken een wandeling langs de archeologische zone. We volgen de Via dei Fori Imperiali tot aan één van de meest bekende bezienswaardigheden van de stad; het Colosseum. Ooit gebouwd voor de spelen die de keizer organiseerde als vermaak voor het publiek. Dé plek waar de wrede en bloeddorstige gevechten plaatsvonden tussen de gladiatoren. Ook gooien we uiteraard een muntje in de wonderschone Trevifontein en zien we het Pantheon.

Een reis naar Rome is niet compleet zonder een bezoek aan de kleinste onafhankelijke staat ter wereld; Vaticaanstad. Vanaf het Sint Pietersplein, de plek waar de Paus de wereld toespreekt tijdens Kerst, hebben we een waanzinnig mooi uitzicht op de Sint-Pietersbasiliek. De imposante koepel van de basiliek heeft een prominente plaats boven de meest heilige plek, de graftombe van Petrus. De grafkelder met de tombe is opengesteld voor het publiek. In de middag gaan we verder met het verkennen van de schatten van Rome tijdens een bezoek aan de Vaticaanse Musea. De Vaticaanse Musea zijn meerdere (in totaal 26) musea die zijn samengevoegd en zijn gevestigd in Apostolische paleizen. We zullen versteld staan van de weelde in één van de bekendste musea in de Sixtijnse Kapel en de Sint-Pietersbasiliek. Overnachting in Rome.

Weetje

Het Colosseum kon ook onder water gezet worden. Hierdoor konden er zeeslagen nagebootst worden met uiteraard ook weer veel menselijke slachtoffers maar ook krokodillen en zeeslangen.

DAG
08

Vrije dag in Rome

IT_AL_Trevifontein in Rome
Vrije dag in Rome
Overnachting in Rome

Er is zoveel te zien in Rome; gelukkig hebben we nog een vrije dag om deze bijzondere stad te verkennen. Ontdek de stad verder op eigen gelegenheid. Breng nogmaals een bezoek aan het vroegere centrum van de stad, het Forum Romanum. U vindt er onder meer de zuilen van de tempel van Castor en Pollux, het Senaatsgebouw Curia en het oudste monument de Lapis Niger met een inscriptie in Oud-Latijn. Terwijl u over de oudste weg van Rome loopt, de Via Sacra, kunt u zich ongetwijfeld een voorstelling maken van hoe groot de macht van de Romeinen was.

Aanschouw de schoonheid van de verfijnde oude mozaïekkunst. In een aantal Romeinse kerken barst het van de meesterwerken van mozaïek. Bewonder de verbazingwekkende kunstwerken in de Basiliek van San Clemente, Basiliek van Santa Maria Maggiore en de Basiliek van Santa Prassede. In Rome kunt u ook heerlijk winkelen. De Via Condotti is de meest luxe winkelstraat van de stad. U vindt hier merken als Dior, Yves Saint Laurent en Cartier. Aan deze straat ligt ook het Piazza di Spagna met de prachtige fontein Fontana della Barcaccia. Meer richting Vaticaanstad vindt u op de Via Cola de Rienzo typische streekproducten, tweedehands winkels en markten.

Goed om te weten

Wilt u op eigen gelegenheid het Forum Romanum, het Colosseum en de Palatijn bezoeken? Dan is het nodig om van te voren een combinatieticket online aan te schaffen.

DAG
09

Rome – Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Transfer naar de luchthaven
Terugvlucht naar Nederland

Stop de laatste souvenirs in uw koffer en geniet nog even van de heerlijke Italiaanse sfeer. Vandaag is er een einde gekomen aan onze rondreis door Toscane, Umbrië en Rome en worden we naar de luchthaven gebracht. In het vliegtuig naar Nederland denken we terug aan de vriendelijke lokale bevolking, de indrukwekkende natuur en de adembenemende cultuurschatten die we leerden kennen in Italië.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+- Extra's

( 5 opties )+Open-Sluiten

> Extra's toevoegen aan uw boeking?

( 1 t/m 4 van 5 opties )

Het is mogelijk om diverse extra’s aan uw boeking toe te voegen. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn.

Ruimbagage KLM o.b.v retourvlucht

Ruimbagage KLM o.b.v retourvlucht

Wanneer u vliegt met KLM dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg) inbegrepen voor de heen- en terugvlucht. Het is ook mogelijk om optioneel ruimbagage bij te boeken vanaf € ...

v.a.50

Bekijk meer infoSluit meer info

Wanneer u vliegt met KLM dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg) inbegrepen voor de heen- en terugvlucht. Het is ook mogelijk om optioneel ruimbagage bij te boeken vanaf € 50 per persoon retour.

Ruimbagage Transavia o.b.v. retourvlucht

Ruimbagage Transavia o.b.v. retourvlucht

Wanneer u vliegt met Transavia dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg) inbegrepen voor de heen- en terugvlucht. Het is ook mogelijk om optioneel ruimbagage bij te boeken.

v.a.19

Bekijk meer infoSluit meer info

Wanneer u vliegt met Transavia dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg) inbegrepen voor de heen- en terugvlucht. Het is ook mogelijk om optioneel ruimbagage bij te boeken.

Excursiepakket Toscane, Umbrië & Rome

Voor wie extra veel wil zien en beleven tijdens deze rondreis hebben wij een zeer aantrekkelijk excursiepakket samengesteld. Dit pakket bestaat uit 4 extra excursies tegen een zeer...

v.a.85

Bekijk meer infoSluit meer info

Voor wie extra veel wil zien en beleven tijdens deze rondreis hebben wij een zeer aantrekkelijk excursiepakket samengesteld. Dit pakket bestaat uit 4 extra excursies tegen een zeer scherpe prijs.

De volgende activiteiten zitten in het excursiepakket.

*Florence
Te voet ontdekken we Florence, één van de mooiste kunststeden van Italië. Onder leiding van een lokale gids een wandeltocht langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. In het historische centrum zien we het bekendste gebouw van Florence, de Basilica di Santa Maria del Fiore en de praalgraven van de Santa Croce kerk met onder andere die van Galileo en Leonardo da Vinci. Uiteraard stoppen we bij het Piazza della Signoria, het kloppende hart van Florence. Aan dit plein staat het Palazzo Vecchio, vroeger bewoond door de familie De’ Medici. Tegenwoordig is het een museum waar de kunstcollectie van de familie wordt getoond. Voor het Palazzo Vecchio staat een kopie van de David van Michelangelo. Het echte beeld bevindt zich in de Galleria dell’ Accademia. Dit is ongetwijfeld het meest bekende en gefotografeerde beeld ter wereld. Aan het plein vinden we ook de Loggia dei Lanzi, de bijzondere overdekte beeldengalerij. Als laatste wandelen we over de oudste brug van Florence, de Ponte Vecchio. De loopgang erboven werd aangelegd op verzoek van de machtige en invloedrijke familie De’ Medici zodat ze niet in contact hoefden te komen met het plebs, het lagere volk.

*Siena
De stad met het middeleeuwse karakter trekt vooral veel reizigers door het heerlijke klimaat, de vele historische bezienswaardigheden en uiteraard de goede lokale wijnen. Het zal u niet verbazen dat de oude binnenstad van Siena is opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Onder leiding van een lokale gids maken we een wandeling door de stad. We starten bij het stadsplein. Volgens velen ligt aan dit plein ‘Piazza del Campo’ de oorsprong van de stad. Op het plein staat de opmerkelijke vierkante fontein, Fonte Gaia. Het water voor deze ‘fontein van de vreugde’ werd middels een ingenieus systeem van aquaducten van wel 30 kilometer ver naar de stad gehaald. Andere bezienswaardigheden die we onderweg tegenkomen zijn onder andere de in wit en zwart marmer opgetrokken Duomo di Siena, het prachtige Palazzo Pubblico met de 87 meter hoge Torre del Mangia en de botanische tuin achter de Piazza Sant Agostino.

*Rome
Onder leiding van een echte Rome-kenner maakt u kennis met de geschiedenis en tradities van het oude Rome. Niet te missen op deze verkenningstocht door de stad, is het vroegere centrum, het Forum Romanum. De ruïnes zijn wellicht nog wel indrukwekkender dan het Colosseum. We maken een wandeling langs de archeologische zone. We volgen de Via dei Fori Imperiali tot aan één van de meest bekende bezienswaardigheden van de stad; het Colosseum. Ooit gebouwd voor de spelen die de keizer organiseerde als vermaak voor het publiek. Dé plek waar de wrede en bloeddorstige gevechten plaatsvonden tussen de gladiatoren. Ook gooien we uiteraard een muntje in de wonderschone Trevifontein en zien we het Pantheon.

*Vaticaanstad
Een reis naar Rome is niet compleet zonder een bezoek aan de kleinste onafhankelijke staat ter wereld; Vaticaanstad. Vanaf het Sint Pietersplein, de plek waar de Paus de wereld toespreekt tijdens Kerst, heeft u een waanzinnig mooi uitzicht op de Sint-Pietersbasiliek. Onder leiding van een gids verkennen we de schatten van Rome tijdens een bezoek aan de Vaticaanse Musea. De Vaticaanse Musea zijn meerdere (in totaal 26) musea die zijn samengevoegd en zijn gevestigd in Apostolische paleizen. We zullen versteld staan van de weelde in één van de bekendste musea in de Sixtijnse Kapel en de Sint-Pietersbasiliek.

Inclusief:
- Lokale gids in Florence
- Lokale gids in Siena
- Lokale gids in Rome en in Vaticaanstad
- Entreegelden voor de Vaticaanse Musea, de St. Pietersbasiliek
- Audiosysteem (van dag 1 t/m 9)

Exclusief:
- Openbaar vervoer
- Overige entreegelden

Sluit meer info

Wijnproeverij in Montepulciano

Tijdens deze excursie genieten we van het prachtige uitzicht over de wijngaarden en komen we meer te weten over de diverse wijnen die de familie produceert. Tijdens de wijnproeveri...

v.a.12

Bekijk meer infoSluit meer info

Tijdens deze excursie genieten we van het prachtige uitzicht over de wijngaarden en komen we meer te weten over de diverse wijnen die de familie produceert. Tijdens de wijnproeverij krijgt u meer informatie over de wijnen van een echte wijnkenner. En uiteraard mag u ook de heerlijke wijnen proeven, het hoogtepunt van de excursie! We zullen verschillende wijnen proeven, van mousserende wijn en rode wijn tot aan witte wijn en rosé.

*Deze excursie wordt uitgevoerd met minimaal 15 deelnemers. Bij minder deelnemers wordt er ter plaatse gekeken of de excursie uitgevoerd kan worden, eventueel tegen een meerprijs.

Exclusief:
- Fooien

Inclusief:

Busvervoer
Proeven van verschillende wijnen

Sluit meer info

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 5 t/m 1 van 1 opties )

Passignano & Isola Maggiore

Perugia - Isola Maggiore in het Trasimenomeer

Het Trasimenomeer is het op drie na grootste meer van Italië: alleen het Gardameer, Lago Maggiore en het Comomeer zijn groter. In het meer liggen drie eilanden, Isola Polvese, Isola Minore en Isola Maggiore. Vanuit Passignano kunt u ervoor kiezen om ...

Het Trasimenomeer is het op drie na grootste meer van Italië: alleen het Gardameer, Lago Maggiore en het Comomeer zijn groter. In het meer liggen drie eilanden, Isola Polvese, Isola Minore en Isola Maggiore. Vanuit Passignano kunt u ervoor kiezen om het Isola Maggiore te bezoeken. De oversteek duurt slechts een half uurtje en tijdens de boottocht kunt u uiteraard genieten van het uitzicht op het water. Op het eiland zelf kunt u heerlijk wandelen en het mooie oude kerkje bezoeken. Isola Maggiore heeft een dichte begroeiing van olijfbomen, steeneiken en cipressen en is, in tegenstelling tot de andere twee eilanden in het Trasimenomeer, nog steeds bewoond. Het kleine dorp bestaat uit een weg met huizen uit de 13e en 14e eeuw. Aan het einde van het dorp staat de kerk van St. Salvatore die de moeite van een bezoek waard is.

Duur: ca. 2 uur
Inclusief: Overtocht Passignano sul Trasimento - Isola Maggiore v.v. en inschepingsbelasting
Exclusief: maaltijden, drankjes en persoonlijke uitgavenMinimaal 2 personen: ca. € 9 per persoon

Meer info

Minder info

+- Vluchtdetails

+Open-Sluiten

De onderstaande vluchtdetails zijn voorbeeldvluchten

KLM
Heen
Vliegroute
Aankomst
Terug
Vliegroute
Aankomst
20:35 uur
AmsterdamRome Fiumicino
22:45 uur
06:30 uur
Rome FiumicinoAmsterdam
08:50 uur
Transavia
Heen
Vliegroute
Aankomst
Terug
Vliegroute
Aankomst
12:25 uur
RotterdamPerugia
14:20 uur
09:55 uur
Rome FiumicinoRotterdam
12:15 uur

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Italië reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider die veel ervaring heeft op deze bestemming. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Italië leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

9 dagen Toscane, Umbrië & Rome: altijd de beste prijs

Hotels

Hieronder ziet u een selectie van de accommodaties die wij tijdens onze groepsreizen gebruiken. De accommodaties die wij publiceren zijn voorbeeldhotels, waardoor het kan voorkomen dat u soms in andere accommodaties verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De accommodaties worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op kwaliteit en service.

+- Rondreishotels

+Open-Sluiten
 • IT_AC_ZW_Zwembad Hotel Grifone
 • Hotel Grifone
 • Hotel Grifone
 • Hotel Grifone
 • Hotel Grifone

Florence & omgeving

Hotel Grifone

Drieenhalve ster

Het onlangs gerenoveerde Hotel Grifone in Florence is de ideale keuze voor een ontspannen verblijf in Florence. Het hotel ligt in een rustige wijk en vanuit het hotel kunt u heerlijk wandelen langs de oevers van de rivier de Arno. Belangrijke bezienswaardigheden zoals de Obihall, Mandela Forum, Stadio Artemio Franchi zijn vanuit het hotel uitstekend te bereiken. In de omgeving van het hotel vindt u typisch Toscaanse restaurants en winkeltjes. Er is parkeergelegenheid en gratis WiFi. 's Ochtends wordt er in het restaurant een prima ontbijtbuffet geserveerd en na een dagje Florence kunt u zich in de mooie spa (tegen betaling) ontspannen. stoomc ...

Het onlangs gerenoveerde Hotel Grifone in Florence is de ideale keuze voor een ontspannen verblijf in Florence. Het hotel ligt in een rustige wijk en vanuit het hotel kunt u heerlijk wandelen langs de oevers van de rivier de Arno. Belangrijke bezienswaardigheden zoals de Obihall, Mandela Forum, Stadio Artemio Franchi zijn vanuit het hotel uitstekend te bereiken. In de omgeving van het hotel vindt u typisch Toscaanse restaurants en winkeltjes. Er is parkeergelegenheid en gratis WiFi. 's Ochtends wordt er in het restaurant een prima ontbijtbuffet geserveerd en na een dagje Florence kunt u zich in de mooie spa (tegen betaling) ontspannen. stoomcabine, sauna en zoutkamer en er is een seizoengebonden klein buitenzwembad/bubbelbad. Tevens is er een fitnessruimte en een bar. De geluidsdichte kamers zijn mooi en licht ingericht. Ze beschikken over telefoon, LCF TV, mini-bar, kluisje en airconditioning/verwarming. In uw badkamer met douche/bad en toilet is een een haardroger aanwezig.

Meer info >

Minder info >

 • IT_AC_ZW_Zwembad Hotel Grifone
 • Hotel Grifone
 • Hotel Grifone
 • Hotel Grifone
 • Hotel Grifone

Florence & omgeving

Hotel Grifone

Drieenhalve ster

Het onlangs gerenoveerde Hotel Grifone in Florence is de ideale keuze voor een ontspannen verblijf in Florence. Het hotel ligt in een rustige wijk en vanuit het hotel kunt u heerlijk wandelen langs de oevers van de rivier de Arno. Belangrijke bezienswaardigheden zoals de Obihall, Mandela Forum, Stadio Artemio Franchi zijn vanuit het hotel uitstekend te bereiken. In de omgeving van het hotel vindt u typisch Toscaanse restaurants en winkeltjes. Er is parkeergelegenheid en gratis WiFi. 's Ochtends wordt er in het restaurant een prima ontbijtbuffet geserveerd en na een dagje Florence kunt u zich in de mooie spa (tegen betaling) ontspannen. stoomc ...

Het onlangs gerenoveerde Hotel Grifone in Florence is de ideale keuze voor een ontspannen verblijf in Florence. Het hotel ligt in een rustige wijk en vanuit het hotel kunt u heerlijk wandelen langs de oevers van de rivier de Arno. Belangrijke bezienswaardigheden zoals de Obihall, Mandela Forum, Stadio Artemio Franchi zijn vanuit het hotel uitstekend te bereiken. In de omgeving van het hotel vindt u typisch Toscaanse restaurants en winkeltjes. Er is parkeergelegenheid en gratis WiFi. 's Ochtends wordt er in het restaurant een prima ontbijtbuffet geserveerd en na een dagje Florence kunt u zich in de mooie spa (tegen betaling) ontspannen. stoomcabine, sauna en zoutkamer en er is een seizoengebonden klein buitenzwembad/bubbelbad. Tevens is er een fitnessruimte en een bar. De geluidsdichte kamers zijn mooi en licht ingericht. Ze beschikken over telefoon, LCF TV, mini-bar, kluisje en airconditioning/verwarming. In uw badkamer met douche/bad en toilet is een een haardroger aanwezig.

Meer info >

Minder info >

 • Hotel Fortuna
 • Hotel Fortuna
 • IT_AC_RE_Ontbijtzaal Hotel Fortuna
 • Hotel Fortuna
 • Hotel Fortuna
 • Hotel Fortuna
 • Hotel Fortuna
 • Hotel Fortuna

Perugia

Hotel Fortuna

Driesterren

In het historische centrum, op slechts een steenworp afstand van Corso Vannucci en het stadhuis van Perugia, ligt hotel Fortuna. Op slechts 350 meter van het hotel vindt u het gezellige Piazza IV Novembre met de mooie fontein. In de buurt zijn leuke restaurants, bars en ijssalons te vinden. Het gebouw van het hotel stamt uit de 14e eeuw en dit is ook zichtbaar in het interieur. In de ontbijtzaal met 16e-eeuwse fresco's wordt iedere ochtend een continentaal ontbijtbuffet geserveerd. Geniet in het zonnetje op het prachtige dakterras en kijk uit over Perugia. Voor uw vragen zijn de vriendelijke hotelmedewerkers u graag van dienst! Alle kamers ...

In het historische centrum, op slechts een steenworp afstand van Corso Vannucci en het stadhuis van Perugia, ligt hotel Fortuna. Op slechts 350 meter van het hotel vindt u het gezellige Piazza IV Novembre met de mooie fontein. In de buurt zijn leuke restaurants, bars en ijssalons te vinden. Het gebouw van het hotel stamt uit de 14e eeuw en dit is ook zichtbaar in het interieur. In de ontbijtzaal met 16e-eeuwse fresco's wordt iedere ochtend een continentaal ontbijtbuffet geserveerd. Geniet in het zonnetje op het prachtige dakterras en kijk uit over Perugia. Voor uw vragen zijn de vriendelijke hotelmedewerkers u graag van dienst! Alle kamers beschikken over airconditioning en een satelliet-tv. U kunt in uw kamer gebruik maken van de gratis WiFi. Uw eigen badkamer is uitgerust met een bad/douche en toilet en er zijn gratis toiletartikelen en een haardroger.

Meer info >

Minder info >

 • Hotel Fortuna
 • Hotel Fortuna
 • IT_AC_RE_Ontbijtzaal Hotel Fortuna
 • Hotel Fortuna
 • Hotel Fortuna
 • Hotel Fortuna
 • Hotel Fortuna
 • Hotel Fortuna

Perugia

Hotel Fortuna

Driesterren

In het historische centrum, op slechts een steenworp afstand van Corso Vannucci en het stadhuis van Perugia, ligt hotel Fortuna. Op slechts 350 meter van het hotel vindt u het gezellige Piazza IV Novembre met de mooie fontein. In de buurt zijn leuke restaurants, bars en ijssalons te vinden. Het gebouw van het hotel stamt uit de 14e eeuw en dit is ook zichtbaar in het interieur. In de ontbijtzaal met 16e-eeuwse fresco's wordt iedere ochtend een continentaal ontbijtbuffet geserveerd. Geniet in het zonnetje op het prachtige dakterras en kijk uit over Perugia. Voor uw vragen zijn de vriendelijke hotelmedewerkers u graag van dienst! Alle kamers ...

In het historische centrum, op slechts een steenworp afstand van Corso Vannucci en het stadhuis van Perugia, ligt hotel Fortuna. Op slechts 350 meter van het hotel vindt u het gezellige Piazza IV Novembre met de mooie fontein. In de buurt zijn leuke restaurants, bars en ijssalons te vinden. Het gebouw van het hotel stamt uit de 14e eeuw en dit is ook zichtbaar in het interieur. In de ontbijtzaal met 16e-eeuwse fresco's wordt iedere ochtend een continentaal ontbijtbuffet geserveerd. Geniet in het zonnetje op het prachtige dakterras en kijk uit over Perugia. Voor uw vragen zijn de vriendelijke hotelmedewerkers u graag van dienst! Alle kamers beschikken over airconditioning en een satelliet-tv. U kunt in uw kamer gebruik maken van de gratis WiFi. Uw eigen badkamer is uitgerust met een bad/douche en toilet en er zijn gratis toiletartikelen en een haardroger.

Meer info >

Minder info >

 • Art Hotel Noba Roma
 • Art Hotel Noba Roma
 • Art Hotel Noba Roma
 • Art Hotel Noba Roma
 • Art Hotel Noba Roma
 • IT_AC_FA_Dakterras Art Hotel Noba

Rome

Art Hotel Noba

Driesterren

Welkom in het Art Hotel Noba in Rome! In de wijk Nomentano van de Italiaanse hoofdstad Rome vindt u dit mooie hotel en op loopafstand vindt u Porta Pia, Piazza Bologna en de Catacomben van San Nicomede. Het treinstation van Nomentana ligt op slechts 300 meter en metrostation Conca d'Oro ligt op ca. 1,5 kilometer van het hotel. Het hotel is modern ingericht, de receptie is 24 uur per dag open en 's ochtends kunt u in het restaurant genieten van een Italiaans ontbijt. Er is gratis WiFi en u kunt gebruik maken van de fitnessruimte. Op het dakterras kunt u heerlijk van het uitzicht genieten. De mooi moderne kamers zijn voorzien van een LCD TV, er ...

Welkom in het Art Hotel Noba in Rome! In de wijk Nomentano van de Italiaanse hoofdstad Rome vindt u dit mooie hotel en op loopafstand vindt u Porta Pia, Piazza Bologna en de Catacomben van San Nicomede. Het treinstation van Nomentana ligt op slechts 300 meter en metrostation Conca d'Oro ligt op ca. 1,5 kilometer van het hotel. Het hotel is modern ingericht, de receptie is 24 uur per dag open en 's ochtends kunt u in het restaurant genieten van een Italiaans ontbijt. Er is gratis WiFi en u kunt gebruik maken van de fitnessruimte. Op het dakterras kunt u heerlijk van het uitzicht genieten. De mooi moderne kamers zijn voorzien van een LCD TV, er is airconditioning en een koffiefaciliteiten.

Meer info >

Minder info >

 • Art Hotel Noba Roma
 • Art Hotel Noba Roma
 • Art Hotel Noba Roma
 • Art Hotel Noba Roma
 • Art Hotel Noba Roma
 • IT_AC_FA_Dakterras Art Hotel Noba

Rome

Art Hotel Noba

Driesterren

Welkom in het Art Hotel Noba in Rome! In de wijk Nomentano van de Italiaanse hoofdstad Rome vindt u dit mooie hotel en op loopafstand vindt u Porta Pia, Piazza Bologna en de Catacomben van San Nicomede. Het treinstation van Nomentana ligt op slechts 300 meter en metrostation Conca d'Oro ligt op ca. 1,5 kilometer van het hotel. Het hotel is modern ingericht, de receptie is 24 uur per dag open en 's ochtends kunt u in het restaurant genieten van een Italiaans ontbijt. Er is gratis WiFi en u kunt gebruik maken van de fitnessruimte. Op het dakterras kunt u heerlijk van het uitzicht genieten. De mooi moderne kamers zijn voorzien van een LCD TV, er ...

Welkom in het Art Hotel Noba in Rome! In de wijk Nomentano van de Italiaanse hoofdstad Rome vindt u dit mooie hotel en op loopafstand vindt u Porta Pia, Piazza Bologna en de Catacomben van San Nicomede. Het treinstation van Nomentana ligt op slechts 300 meter en metrostation Conca d'Oro ligt op ca. 1,5 kilometer van het hotel. Het hotel is modern ingericht, de receptie is 24 uur per dag open en 's ochtends kunt u in het restaurant genieten van een Italiaans ontbijt. Er is gratis WiFi en u kunt gebruik maken van de fitnessruimte. Op het dakterras kunt u heerlijk van het uitzicht genieten. De mooi moderne kamers zijn voorzien van een LCD TV, er is airconditioning en een koffiefaciliteiten.

Meer info >

Minder info >

9 dagen Toscane, Umbrië & Rome: altijd de beste prijs

Verlengen/upgraden/extra's

+- Extra's

( 5 opties )+Open-Sluiten

> Extra's toevoegen aan uw boeking?

( 1 t/m 4 van 5 opties )

Het is mogelijk om diverse extra’s aan uw boeking toe te voegen. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn.

Ruimbagage KLM o.b.v retourvlucht

Ruimbagage KLM o.b.v retourvlucht

Wanneer u vliegt met KLM dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg) inbegrepen voor de heen- en terugvlucht. Het is ook mogelijk om optioneel ruimbagage bij te boeken vanaf € ...

v.a.50

Bekijk meer infoSluit meer info

Wanneer u vliegt met KLM dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg) inbegrepen voor de heen- en terugvlucht. Het is ook mogelijk om optioneel ruimbagage bij te boeken vanaf € 50 per persoon retour.

Ruimbagage Transavia o.b.v. retourvlucht

Ruimbagage Transavia o.b.v. retourvlucht

Wanneer u vliegt met Transavia dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg) inbegrepen voor de heen- en terugvlucht. Het is ook mogelijk om optioneel ruimbagage bij te boeken.

v.a.19

Bekijk meer infoSluit meer info

Wanneer u vliegt met Transavia dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg) inbegrepen voor de heen- en terugvlucht. Het is ook mogelijk om optioneel ruimbagage bij te boeken.

Excursiepakket Toscane, Umbrië & Rome

Voor wie extra veel wil zien en beleven tijdens deze rondreis hebben wij een zeer aantrekkelijk excursiepakket samengesteld. Dit pakket bestaat uit 4 extra excursies tegen een zeer...

v.a.85

Bekijk meer infoSluit meer info

Voor wie extra veel wil zien en beleven tijdens deze rondreis hebben wij een zeer aantrekkelijk excursiepakket samengesteld. Dit pakket bestaat uit 4 extra excursies tegen een zeer scherpe prijs.

De volgende activiteiten zitten in het excursiepakket.

*Florence
Te voet ontdekken we Florence, één van de mooiste kunststeden van Italië. Onder leiding van een lokale gids een wandeltocht langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. In het historische centrum zien we het bekendste gebouw van Florence, de Basilica di Santa Maria del Fiore en de praalgraven van de Santa Croce kerk met onder andere die van Galileo en Leonardo da Vinci. Uiteraard stoppen we bij het Piazza della Signoria, het kloppende hart van Florence. Aan dit plein staat het Palazzo Vecchio, vroeger bewoond door de familie De’ Medici. Tegenwoordig is het een museum waar de kunstcollectie van de familie wordt getoond. Voor het Palazzo Vecchio staat een kopie van de David van Michelangelo. Het echte beeld bevindt zich in de Galleria dell’ Accademia. Dit is ongetwijfeld het meest bekende en gefotografeerde beeld ter wereld. Aan het plein vinden we ook de Loggia dei Lanzi, de bijzondere overdekte beeldengalerij. Als laatste wandelen we over de oudste brug van Florence, de Ponte Vecchio. De loopgang erboven werd aangelegd op verzoek van de machtige en invloedrijke familie De’ Medici zodat ze niet in contact hoefden te komen met het plebs, het lagere volk.

*Siena
De stad met het middeleeuwse karakter trekt vooral veel reizigers door het heerlijke klimaat, de vele historische bezienswaardigheden en uiteraard de goede lokale wijnen. Het zal u niet verbazen dat de oude binnenstad van Siena is opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Onder leiding van een lokale gids maken we een wandeling door de stad. We starten bij het stadsplein. Volgens velen ligt aan dit plein ‘Piazza del Campo’ de oorsprong van de stad. Op het plein staat de opmerkelijke vierkante fontein, Fonte Gaia. Het water voor deze ‘fontein van de vreugde’ werd middels een ingenieus systeem van aquaducten van wel 30 kilometer ver naar de stad gehaald. Andere bezienswaardigheden die we onderweg tegenkomen zijn onder andere de in wit en zwart marmer opgetrokken Duomo di Siena, het prachtige Palazzo Pubblico met de 87 meter hoge Torre del Mangia en de botanische tuin achter de Piazza Sant Agostino.

*Rome
Onder leiding van een echte Rome-kenner maakt u kennis met de geschiedenis en tradities van het oude Rome. Niet te missen op deze verkenningstocht door de stad, is het vroegere centrum, het Forum Romanum. De ruïnes zijn wellicht nog wel indrukwekkender dan het Colosseum. We maken een wandeling langs de archeologische zone. We volgen de Via dei Fori Imperiali tot aan één van de meest bekende bezienswaardigheden van de stad; het Colosseum. Ooit gebouwd voor de spelen die de keizer organiseerde als vermaak voor het publiek. Dé plek waar de wrede en bloeddorstige gevechten plaatsvonden tussen de gladiatoren. Ook gooien we uiteraard een muntje in de wonderschone Trevifontein en zien we het Pantheon.

*Vaticaanstad
Een reis naar Rome is niet compleet zonder een bezoek aan de kleinste onafhankelijke staat ter wereld; Vaticaanstad. Vanaf het Sint Pietersplein, de plek waar de Paus de wereld toespreekt tijdens Kerst, heeft u een waanzinnig mooi uitzicht op de Sint-Pietersbasiliek. Onder leiding van een gids verkennen we de schatten van Rome tijdens een bezoek aan de Vaticaanse Musea. De Vaticaanse Musea zijn meerdere (in totaal 26) musea die zijn samengevoegd en zijn gevestigd in Apostolische paleizen. We zullen versteld staan van de weelde in één van de bekendste musea in de Sixtijnse Kapel en de Sint-Pietersbasiliek.

Inclusief:
- Lokale gids in Florence
- Lokale gids in Siena
- Lokale gids in Rome en in Vaticaanstad
- Entreegelden voor de Vaticaanse Musea, de St. Pietersbasiliek
- Audiosysteem (van dag 1 t/m 9)

Exclusief:
- Openbaar vervoer
- Overige entreegelden

Sluit meer info

Wijnproeverij in Montepulciano

Tijdens deze excursie genieten we van het prachtige uitzicht over de wijngaarden en komen we meer te weten over de diverse wijnen die de familie produceert. Tijdens de wijnproeveri...

v.a.12

Bekijk meer infoSluit meer info

Tijdens deze excursie genieten we van het prachtige uitzicht over de wijngaarden en komen we meer te weten over de diverse wijnen die de familie produceert. Tijdens de wijnproeverij krijgt u meer informatie over de wijnen van een echte wijnkenner. En uiteraard mag u ook de heerlijke wijnen proeven, het hoogtepunt van de excursie! We zullen verschillende wijnen proeven, van mousserende wijn en rode wijn tot aan witte wijn en rosé.

*Deze excursie wordt uitgevoerd met minimaal 15 deelnemers. Bij minder deelnemers wordt er ter plaatse gekeken of de excursie uitgevoerd kan worden, eventueel tegen een meerprijs.

Exclusief:
- Fooien

Inclusief:

Busvervoer
Proeven van verschillende wijnen

Sluit meer info

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 5 t/m 1 van 1 opties )

Passignano & Isola Maggiore

Perugia - Isola Maggiore in het Trasimenomeer

Het Trasimenomeer is het op drie na grootste meer van Italië: alleen het Gardameer, Lago Maggiore en het Comomeer zijn groter. In het meer liggen drie eilanden, Isola Polvese, Isola Minore en Isola Maggiore. Vanuit Passignano kunt u ervoor kiezen om ...

Het Trasimenomeer is het op drie na grootste meer van Italië: alleen het Gardameer, Lago Maggiore en het Comomeer zijn groter. In het meer liggen drie eilanden, Isola Polvese, Isola Minore en Isola Maggiore. Vanuit Passignano kunt u ervoor kiezen om het Isola Maggiore te bezoeken. De oversteek duurt slechts een half uurtje en tijdens de boottocht kunt u uiteraard genieten van het uitzicht op het water. Op het eiland zelf kunt u heerlijk wandelen en het mooie oude kerkje bezoeken. Isola Maggiore heeft een dichte begroeiing van olijfbomen, steeneiken en cipressen en is, in tegenstelling tot de andere twee eilanden in het Trasimenomeer, nog steeds bewoond. Het kleine dorp bestaat uit een weg met huizen uit de 13e en 14e eeuw. Aan het einde van het dorp staat de kerk van St. Salvatore die de moeite van een bezoek waard is.

Duur: ca. 2 uur
Inclusief: Overtocht Passignano sul Trasimento - Isola Maggiore v.v. en inschepingsbelasting
Exclusief: maaltijden, drankjes en persoonlijke uitgavenMinimaal 2 personen: ca. € 9 per persoon

Meer info

Minder info

9 dagen Toscane, Umbrië & Rome: altijd de beste prijs
9 dagen Toscane, Umbrië & Rome: altijd de beste prijs

Reisleiding Italië

In Italië reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider die veel ervaring heeft op deze bestemming.

Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Italië leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren.

Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Praktische info

-Reisprogramma
Sluiten-

Ruimbagage Transavia vluchten

Bij uw vluchten naar en van Italië is 10 kg handbagage per persoon inbegrepen. U kunt er tijdens het boeken van uw reis optioneel voor kiezen om 15 kg of 20 kg extra ruimbagage per persoon bij te boeken. De kosten voor een koffer variëren per gewicht en zijn bij te boeken vanaf €19,- per koffer per enkele reis.

Afwijkende minimum leeftijd

Tijdens de mei-, zomer- en kerstvakantie geldt een afwijkende minimum leeftijd voor deze groepsreis. Gedurende deze periode kunnen kinderen vanaf 8 jaar mee op reis.

Bijkomende kosten ter plaatse

Als u een rondreis naar Italië boekt, geeft u ter plaatse ook nog geld uit aan maaltijden, toeristenbelasting, excursies, fooien etc. Om het voor u gemakkelijker te maken om de totale kosten in te schatten, geven wij hieronder een indicatie voor de bijkomende kosten van deze reis. Deze indicatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen.

Eten en drinken
Lunch: ca. €10
Diner: ca. €15
Flesje water: ca. €1,-
Koffie: ca. €1,40
Glas wijn: ca. €4,60
Glas bier (lokaal) ca. €4,50

Fooien
Zie voor richtbedragen onder Fooien.

Toeristenbelasting
Zie voor richtbedragen onder Specificatie toeristenbelasting.

Eten en drinken

Tijdens deze reis is elke dag ontbijt inbegrepen. Om onderweg tijd te besparen, zal uw reisleider voorstellen om een aantal keren gezamenlijk te lunchen. Deelname is niet verplicht. Een indicatie voor de kosten van een lunch: ca. € 10,- per persoon.

Fooien

Het geven van fooien is op deze bestemming gebruikelijk, al zit het al vaak bij de rekening inbegrepen (costi servizi, coperto en/of servizio incluso).

Als u al weleens in Italië uit eten bent geweest, kent u het wel: het woord coperto op de rekening met een bedrag van hooguit 2 of 3 euro. Dit zijn de kosten die u betaalt voor het ‘couvert’, het dekken van de tafel, het bestek, het water en het mandje brood. Deze servicekosten worden ook wel beschouwd als fooi. Soms ziet u ook op de bon of op de menukaart de volgende woorden: ‘servizio incluso’. U hoeft u dus niet verplicht te voelen nog iets extra’s te geven. Wanneer u dat toch doet, wordt dat wel gewaardeerd. In Italië is het dan gebruikelijk om wat wisselgeld op tafel achter te laten. In tegenstelling tot in bijvoorbeeld Nederland (waar jonge bedienden meestal van de fooien moeten leven), wordt het ‘oberschap’ in Italië nog beschouwd als een vak waarvoor men dan ook fatsoenlijk betaald krijgt.

Indicatie fooien:
Kamermeisjes: ongeveer € 1,00 - €2,00 per persoon per nacht
Kofferdragers (indien aanwezig): ongeveer € 1,00 = € 2,00 per stuk bagage
Gids: ongeveer €1,00 - €2,00 per persoon
Restaurant: ongeveer 10% van de rekening (alleen wanneer servicekosten niet zijn inbegrepen)
Taxi: prijs van de taxirit naar boven afronden

Bovenstaande bedragen geven u een idee van de fooien. Een fooi geven is niet verplicht, uiteraard bent u hierin vrij om zelf te beslissen. Een fooi is een uiting van waardering en wordt daarom erg op prijs gesteld. Dit zijn de richtbedragen zoals bekend in september 2020. Uiteraard kunnen deze in de loop van het jaar wijzigen.

Fooienpot
Aan het begin van uw rondreis zal de reisleider een gezamenlijke fooienpot voorstellen, zodat u niet de hele dag fooien achter hoeft te laten. De reisleider betaalt van deze fooienpot alle gezamenlijke fooien, u hoeft hier dan niet meer naar om te kijken. Op die manier kunt u rustig van uw vakantie genieten. De reisleider houdt een kasboek bij, dat voor iedereen inzichtelijk is. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis is ca. € 32,40 per persoon. Dit bedrag kunt u ter plaatse betalen. De reisleider vertelt u waar u het beste kunt pinnen. De fooi(en) voor de reisleider zelf is/zijn niet bij dit bedrag inbegrepen. Als u tevreden over hen bent, kunt u aan het eind van de reis naar eigen inzicht een fooi geven. Dit zal zeker op prijs gesteld worden.

Toeristenbelasting

In Italië moeten alle toeristen toeristenbelasting betalen, dit zal rechtstreeks aan iedere accommodatie zijn tijdens het in- of uitchecken. De toeristenbelasting is dus niet inbegrepen in vooraf geboekte rondreizen of accommodaties en dient nog ter plaatse te worden voldaan. De belasting is afhankelijk van de ligging van het hotel. Voor deze rondreis geldt een toeristenbelasting van € 1,50 p.p.p.n. in Perugia, € 4,90 p.p.p.n. in Florence en € 6,- p.p.p.n. in Rome.

Zwaarte en Mobiliteit

Tijdens deze rondreis laten wij u in een relatief korte periode kennis maken met de vele facetten van het prachtige Italië. Voor deze reis is een normale basisconditie en een goede mobiliteit noodzakelijk. Tijdens de diverse (stads)wandelingen en het bezoeken van bezienswaardigheden loopt u veel en vaak beklimt u trappen. Het is belangrijk dat u zelfstandig, eventueel met hulp van een medereiziger (binnen dezelfde boeking) in en uit de bus, trein of boot (afhankelijk van de reis) kunt stappen. Een rondreis kan door mensen die minder mobiel zijn, als zwaar worden ervaren en soms is deelname aan bepaalde programmaonderdelen niet haalbaar. Omdat u de reis boekt als totaalpakket kunnen we u geen restitutie geven voor niet bijgewoonde reisonderdelen die in de prijs opgenomen zijn.

Deze rondreis is niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers. Als u of één van uw reisgenoten een minder goede basisconditie heeft of beperkt mobiel is, neemt u dan alstublieft telefonisch contact met ons op. In overleg met u kunnen wij u adviseren welke reismogelijkheid het beste op uw wensen en conditie aansluit.

+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+-Landinfo

+Open-Sluiten

Goed voorbereid op reis naar Italië

Wij geven u graag praktische reisinformatie over Italië zoals de munteenheid, de taal en het tijdsverschil en informeren u over de gebruikelijke openingstijden en feestdagen. Op die manier bent u goed voorbereid en geïnformeerd over alles wat u moet weten voor uw rondreis. Bekijk hier alle praktische reisinformatie over Italië. (opent in een nieuw venster)

+FAQ
Open+

Een reis boeken bij NRV

+Wat betekent 'Beschikbaar'?

Wanneer u 'Beschikbaar' vermeld ziet staan bij de door u gekozen reis of reisonderdelen, is er voldoende voorraad aanwezig en kan de reis direct definitief geboekt worden.

+Wat betekent 'Op aanvraag'?

Wanneer NRV uw boeking niet direct kan bevestigen, krijgt u bij boeking te zien dat een of meerdere onderdelen van uw reis op aanvraag is. Dit betekent dat wij de beschikbaarheid van de door u gewenste reis of reisonderdelen na moeten gaan bij onze partners. Indien wij uw reservering op de door u aangegeven manier kunnen bevestigen, wordt uw boeking omgezet in een definitieve boeking. In het geval uw aanvraag niet bevestigd kan worden, zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken. Wanneer u uw reservering reeds bij ons geplaatst heeft, maar de aanvraag intrekt voordat de gehele boeking akkoord is, is NRV genoodzaakt € 50,- administratiekosten in rekening te brengen. Indien wij de door u geboekte reis niet conform boeking kunnen aanbieden, mag u uiteraard kosteloos van uw boeking afzien.

+ Wat betekent 'Gegarandeerd Vertrek'?

'Gegarandeerd Vertrek' wordt gehanteerd bij onze groepsreizen en betekent dat u op een specifieke datum gegarandeerd op reis gaat, op voorwaarde dat de groep uit meer dan twee personen bestaat. Op onze website wordt 'Gegarandeerd Vertrek' aangegeven achter de vertrekdata van onze groepsreizen.

+Wat is het minimum/ maximum aantal deelnemers bij een groepsreis?

De groepsreizen van NRV worden uitgevoerd in kleine groepen. Het minimum aantal deelnemers dat voor een groepsreis wordt gehanteerd, is afhankelijk van de specifieke reis. In de regel wordt een minimum aantal deelnemers van 10 tot 15 personen aangehouden. Het minimum aantal dat voor de door u gewenste reis van toepassing is, staat bij de betreffende reis aangegeven op het tabblad 'Data & Prijzen'.

Het maximum aantal deelnemers dat voor een groepsreis wordt gehanteerd, is eveneens afhankelijk van de specifieke reis. In de regel wordt een maximum aantal deelnemers van 20 tot 28 personen gehanteerd. Ook deze informatie treft u op het tabblad 'Data & Prijzen'.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een groepsreis dan zal uw reisleid(st)er bij aanvang van de reis zorgdragen voor het samenstellen van een fooienpot. Deelname aan de fooienpot geschiedt op vrijwillige basis en wij adviseren u om rekening te houden met een bedrag van € 5,- per persoon per dag (dit is afhankelijk van de bestemming die u bezoekt). Uw reisleider zal namens de groep een fooi geven aan mensen die u als groep een service verlenen. U kunt hierbij denken aan de kofferjongens, bedienend personeel etc. Uiteraard houdt uw reisleider een overzicht bij van de uitgaven en heeft u te allen tijde inzage hierin.

+Op welke wijze moet ik de reissom betalen?

De reissom kunt u onder vermelding van uw klant- en factuurnummer overmaken op de rekening van NRV. U kunt een digitale transactie doen of het openstaande bedrag overmaken via een overschrijvingskaart.

Bankgegevens van NRV:
ING 2183287
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL49INGB0002183287
BIC (Bank Identifier Code): INGBNL2A

ABN Amro 515107239
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL37ABNA0515107239
BIC (Bank Identifier Code): ABNANL2A

+Mijn kinderen gaan mee op reis. Ontvangen zij kinderkorting?

Op onze groepsreizen geldt dat wij voor kinderen een minimum leeftijd van 10 jaar hanteren. Helaas verlenen wij geen kinderkorting op onze reguliere groepsreizen.

Tijdens de mei-, zomer- en kerstvakantie kan voor sommige bestemmingen een afwijkende minimum leeftijd gelden. Gedurende deze periode kunnen kinderen vanaf 8 jaar mee op reis. Wanneer dit van toepassing is, wordt dit specifiek bij de reis vermeld.

+Ik heb een speciale wens. Wordt deze ter plaatse gehonoreerd?

Of een speciale wens ter plaatse wordt gehonoreerd, kunnen wij helaas niet aan u garanderen. Dit hangt namelijk af van de beschikbaarheid en bereidwilligheid van het hotel waar u verblijft. Indien u bij boeking uw speciale wens aan ons doorgeeft, zorgen wij ervoor dat deze als preferentie in uw boeking wordt opgenomen zodat onze agent en de hotelier hiervan op de hoogte zijn. Indien mogelijk, houden zij hiermee rekening.

Heeft u speciale dieetwensen of dient u op doktersadvies speciale medicijnen mee te nemen op vakantie, brengt u ons hiervan dan op de hoogte zodat wij de luchtvaartmaatschappij hierover kunnen informeren.

+Kan ik mijn reis verlengen?

Onze reizen kunt u in de meeste gevallen verlengen. Onder het tabblad Verlengen/Upgrade/Extra's kunt u de mogelijkheden tot verlenging van de door u gewenste reis inzien.

Informatie omtrent uw reis

Belangrijke informatie

Belangrijke documenten

+Op welke wijze ontvangen wij onze boekingsbevestiging en andere belangrijke informatie?

Uw boekingsbevestiging annex factuur zult u per e-mail van ons ontvangen, net als de reisbescheiden en overige belangrijke informatie.

+Reizen met kinderen

Het is mogelijk dat de autoriteiten van de bestemming die u bezoekt nadere vereisten stellen in geval ouders met minderjarige kinderen reizen. Dit kan ook het geval zijn wanneer één ouder met een kind reist. Ook in dit geval bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste documenten om te kunnen reizen. NRV kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

+Aan welke vereisten dient mijn paspoort te voldoen?

U bent zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en de vereiste reisdocumenten, zoals een visum (indien van toepassing). Voor de meeste bestemmingen dient uw paspoort bij thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de land-/ reisinformatie op NRV.nl. Tevens kunt u de ambassade/ het consulaat raadplegen om u te laten informeren over de specifieke vereisten.

+Heb ik voor mijn bestemming een visum nodig?

Voor reizen naar vele landen is een visum verplicht. Bij de landeninformatie van het betreffende land kunt u hier meer informatie over vinden. Voor bepaalde landen dient u dit visum reeds in Nederland aan te vragen. NRV biedt u de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief het visum aan te vragen via het CIBT. Klik hier voor meer informatie.

Uiteraard kunt u ook zelf het visum regelen. Indien u zelf uw visum aanvraagt, kunt u contact opnemen met de betreffende ambassade of het consulaat.

Voor welke vorm van visumaanvraag u ook kiest, u bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van een visum. NRV is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.

+Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Uw reisbescheiden ontvangt u ongeveer tien tot zeven dagen voor vertrek. De reisbescheiden bevat belangrijke informatie zoals uw e-tickets, de contactgegevens van NRV en onze lokale partner, de hotellijst en de vouchers. Uw reisbescheiden ontvangt u per e-mail.

+Wat zijn e-tickets?

Een e-ticket is een elektronisch ticket. Uw e-ticket is het bewijs van uw geboekte vlucht en zult u per e-mail bij de reisbescheiden ontvangen.

Voorbereiding op uw reis

+Waar vind ik informatie over mijn reis?

Op onze website treft u heel veel informatie over onze reizen en reisonderdelen aan. Wanneer u op de door u gewenste reis of het door u gewenste reisonderdeel klikt, zult u een uitgebreide beschrijving van het programma/ reisonderdeel aantreffen, een overzicht van de onderdelen die inbegrepen zijn, extra informatie behorende bij de reis/ het reisonderdeel, eventuele extra opties, zoals upgrades en verlengingen, en ervaringen van NRV reizigers die u voor zijn gegaan. Tevens treft u bij onze reizen een overzicht van de voorbeeldhotels aan en de optionele excursiemogelijkheden ter plaatse.

+Moet ik nog speciale gezondheidsmaatregelen treffen?

Uiteraard is het van groot belang dat u zich goed voorbereidt wanneer u een verre reis gaat maken. Voor de voorbereiding van uw reis kunt u onder andere onze website raadplegen. Onder de land-/ reisinformatie staat altijd een kopje 'Gezondheid & Vaccinaties' opgenomen om u zo goed mogelijk te kunnen informeren.

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas. Dergelijke artikelen vindt u bijvoorbeeld op veiligopreiswinkel.nl.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

+Kan ik online inchecken voor mijn vlucht?

Of u online kunt inchecken voor uw vlucht hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het inmiddels vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken zodat u op de luchthaven alleen nog maar uw bagage hoeft af te geven. Helaas is het voor groepsreizen niet altijd mogelijk om online in te checken.

Check hier of uw luchtvaartmaatschappij erbij zit.

+Wanneer dien ik aanwezig te zijn op de luchthaven?

Wij adviseren u om minimaal 2,5 uur voor vertrek op Schiphol aanwezig te zijn. Houd u rekening met drukte op de wegen en op het spoor richting Schiphol. Houd u er tevens rekening mee dat u na de check-in nog de paspoort- en veiligheidsformaliteiten dient te doorlopen en dat de afstand van de check-in balie naar uw gate groot kan zijn, wat ook de nodige tijd in beslag kan nemen.

Tijdens uw reis

+Word ik bij aankomst op Schiphol verwelkomd?

NRV heeft geen balie op Schiphol. U zult dan ook niet op Schiphol voorafgaand aan uw vlucht door één van onze medewerkers worden verwelkomd. Uw e-tickets heeft u reeds per e-mail ontvangen zodat u zelf kunt bepalen hoelang van te voren u op Schiphol wenst te arriveren. Wij raden u overigens wel aan om tijdig aanwezig te zijn op Schiphol om zodoende eventuele risico's uit te sluiten.

+De reis verloopt niet zoals verwacht. Wat moet ik nu doen?

Ondanks onze inspanningen om uw reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens uw reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met ons zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

+Word ik bij aankomst op de bestemming verwelkomd?

Of u bij aankomst op de bestemming zal worden verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger hangt af van de reis/ het reisonderdeel dat u bij ons heeft geboekt. Indien u bij aankomst zal worden verwelkomd, staat dit expliciet in de beschrijving van uw reis opgenomen.

+Waar kan ik ter plaatse terecht in geval van vragen?

In geval van vragen kunt u ter plaatse terecht bij uw chauffeur of gids. Wanneer deze uw vragen niet kunnen beantwoorden of wanneer u niet door reisleiding wordt begeleid, adviseren wij u contact op te nemen met ons lokale agentschap. De contactnummers van onze contactpersoon ter plaatse staat altijd aangegeven in uw reisbescheiden. Mocht uw vraag niet afdoende zijn beantwoord dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met NRV. Houd u rekening met het tijdsverschil. Alleen in geval van nood zijn wij 24 uur per dag (telefonisch) bereikbaar.

Na afloop van uw reis

+Waarom wordt na afloop van de reis een enquête toegestuurd?

Na afloop van de reis vragen wij u een enquête in te vullen waarin u uw bevindingen over uw reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan u als reiziger garanderen. De enquêtes zullen intern door ons worden verwerkt en indien nodig dan wel wenselijk, zullen aanpassingen worden gemaakt om de uitvoering van de reis te bevorderen.

+Hoe kan ik mijn reiservaringen kenbaar maken?

Uw bevindingen kunt u op verschillende manieren aan ons kenbaar maken. Zo ontvangt u a afloop van uw reis een enquête waarin u uw bevindingen kunt weergeven, kunt u een kort verslag maken van bijvoorbeeld de accommodaties waarin u bent verbleven en de excursies die u heeft gedaan. Voorts kunt u een uitgebreid reisverslag maken die wij vervolgens bij de betreffende reis op onze website plaatsen: toekomstige reizigers kunnen dan alvast een voorproefje krijgen op hetgeen hen te wachten staat.

Mocht u reiservaringen willen delen waarop u graag een reactie wilt ontvangen dan kunt u dit opnemen met onze Afdeling Kwaliteitszorg. Klik hier voor het formulier om uw bevindingen kenbaar te maken

+Ik heb een klacht over mijn reis. Waar moet ik deze indienen?

Wanneer u een klacht heeft over uw reis dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

Algemeen

+Wie is NRV?

NRV biedt een zeer uitgebreid aanbod van groeps- en privéreizen en zelf samenstel reizen naar bestemmingen in Afrika, Azië, Europa, Midden-Oosten en Noord-, Midden- en Zuid-Amerika.

Reizen met NRV betekent comfortabel op vakantie gaan. Onze rondreizen hebben wij met zorg samengesteld en bevatten een evenwichtige mix tussen cultuur en natuur. Uiteraard laten wij u tijdens uw reis kennismaken met de hoogtepunten van de bestemming, verblijft u in sfeervolle drie- en viersterrenhotels, zullen wij er tijdens uw vakantie voor zorgen dat het u aan niets zal ontbreken en proberen we altijd een ‘local touch’ aan uw reis te geven, zodat u ook écht kennismaakt met de bestemming!

Niet alleen tijdens de reis, maar ook voorafgaand aan de reis en na afloop mag u veel service van ons verwachten. Zo vinden wij het onder andere belangrijk dat u goed geïnformeerd zal worden. U treft dan ook heel veel informatie op onze website: niet alleen over onze reizen, maar ook over de bestemming zelf, de hoogtepunten die u eigenlijk niet mag missen en allerhande zaken om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw verre reis. Ons contactcenter staat tijdens werkdagen en op zaterdag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden, zowel per e-mail als telefonisch. En wilt u alvast in de stemming komen voor uw reis, meer weten over een bepaalde bestemming of nader kennismaken met NRV? Kom dan naar het NRV Reiscafé om één van onze sfeervolle en informatieve shows bij te wonen. Een goede voorbereiding en uniek in Nederland!

+Wat voor soort reizen biedt NRV?

NRV biedt reizen naar Afrika, Azië, Europa, Midden-Oosten en Noord-, Midden- en Zuid-Amerika. Wij bieden zowel groepsreizen als privéreizen en zelf samenstel reizen aan.

+Wat is het NRV Reiscafé?

Het NRV Reiscafé is het eigen reistheater van NRV waar u van harte welkom bent voor het bijwonen van één van onze shows. Onder het genot van een drankje ontvangt u veel informatie over de door u gewenste bestemming, ziet u twee prachtige reisreportages en bestaat uiteraard voldoende de mogelijkheid om uw vragen te stellen.

Klik hier voor meer informatie over het NRV Reiscafé of voor het reserveren van uw plaatsen.

+Is NRV aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds?

Bij NRV kunt u met een gerust hart uw vakantie boeken. Wij zijn namelijk aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds, instanties die u als reiziger de meeste zekerheid geven.

Klik hier voor de Reisvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

+Op welke manier kom ik in contact met NRV?

Wilt u contact opnemen met NRV? Klik hier om via het contactformulier uw vragen en/ of opmerkingen over ons reisaanbod, uw reservering of bijvoorbeeld onze website te stellen. Onze e-mails worden in de regel binnen 24 uur beantwoord.

Liever telefonisch contact? Van maandag tot en met vrijdag zijn wij van 9:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag tussen 9:00 tot 16:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 070-3076700. Wij beantwoorden graag uw vragen!

+Wat zijn de betalingscondities van NRV?

NRV hanteert de betalingsvoorwaarden van de ANVR Reisvoorwaarden. Dit betekent dat u bij boeking een aanbetaling dient te voldoen van 20% van de reissom. Het restant van de reissom dient uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek door ons ontvangen te zijn.

Wanneer u gebruik maakt van een aanbieding kan het zijn dat wordt afgeweken van bovenstaande betalingsvoorwaarden. Dit staat altijd bij de betreffende aanbieding/ reis vermeld.

Website

+Wat is 'Mijn NRV'?

‘Mijn NRV’ is uw persoonlijke domein op NRV.nl waarmee u onder andere toegang heeft tot uw adresgegevens, boekingsgegevens en reisbescheiden. Verder kunt u binnen ‘Mijn NRV’ uw Reispuntensaldo raadplegen, foto's uploaden en bijvoorbeeld reisschema's maken.

Hoewel wij bij het weergeven van ‘Mijn NRV’ de grootste zorgvuldigheid betrachten, is het mogelijk dat er onvolkomenheden genoteerd staan. Voor deze en andere onvolkomenheden kan NRV niet aansprakelijk worden gesteld. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan de inhoud van uw persoonlijke domein.

+Hoe vraag ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV (opnieuw) aan?

Uw wachtwoord voor ‘Mijn NRV’ kunt u heel eenvoudig aanvragen.

+U bent nog niet als NRV klant geregistreerd:

Klikt u dan op 'Mijn NRV' en vervolgens op 'Ik wil me registreren als nieuwe klant'. U dient dan uw persoonlijke gegevens in te voeren en ontvangt nadat u de registratie voltooid heeft, een e-mail op het opgegeven e-mailadres. Hierin staat uw wachtwoord aangegeven en kunt u voortaan inloggen op onze website.

+Heeft u al een registratie op Mijn NRV, maar bent u uw wachtwoord vergeten?

Dan kunt u op 'Wachtwoord vergeten' klikken en dient u uw e-mailadres en verificatiecode in te voeren. U ontvangt dan een e-mail met uw wachtwoord waarmee u weer kunt inloggen op ‘Mijn NRV’.

+Kan ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV wijzigen?

Uw wachtwoord van ‘Mijn NRV’ wijzigen, gaat heel eenvoudig. Log in met uw e-mailadres en het bestaande wachtwoord. U komt vervolgens in 'Mijn Gegevens'. Door op 'Wachtwoord wijzigen' te klikken, kunt u uw bestaande wachtwoord aanpassen naar een door u gewenst wachtwoord.

+Hoe word ik lid van de nieuwsbrief?

Op onze website kunt u zich heel eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief. Registreer uw gegevens en u bent direct geabonneerd op onze nieuwsbrief waarmee u periodiek op de hoogte zult worden gehouden van onze speciale acties, mooie aanbiedingen en overig reisnieuws.

9 dagen Toscane, Umbrië & Rome: altijd de beste prijs
Bewaar reis Boek nu

Reisroute per dag

01Amsterdam – Rome – Perugia

02Perugia & Assisi

03Perugia – Trasimenomeer – Arezzo – Florence

04Florence

05Pisa & Lucca

06Florence – Siena – Montepulciano – Rome

07Rome & Vaticaanstad

08Vrije dag in Rome

09Rome – Amsterdam

Bewaar reis Boek nu
Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis