Jeruzalem
Jeruzalem
Eilat
Eilat
Negev
Negev
Masada
Masada

Van Jeruzalem naar de Negev

Privéreis | 8 dagen v.a. 976
901i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
10-12-2021
Reisduur
8 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Rondreisdeals met korting tot 150 p.p.i

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van onze rondreizen met vertrek t/m oktober 2022
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van onze rondreizen met vertrek t/m oktober 2022
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs
Rondreisdeals met korting tot 150 p.p.i
Rondreizen > Rondreizen Israël > Privéreizen Israël > Van Jeruzalem naar de Negev
Uniek verblijf in een Kibbutz, midden in de natuur
De Klaagmuur, Via Dolorosa en kleurrijke wijken in Jeruzalem
Wandelen door de spectaculaire kloof in Ein Avdat Nationaal Park
Makhtesh Ramon; de grootste erosiekrater ter wereld
Genieten van zon, zee en strand in Eilat aan de Rode Zee
Inclusief huurauto met CDW en TP verzekering

Van het eeuwenoude Jeruzalem tot aan de spectaculaire kloof in Ein Avdat Nationaal Park

Een boeiende reis waarin alle aspecten van dit bijzondere land worden gecombineerd. Van eeuwenoude en historische steden als Jeruzalem en het laagste punt ter wereld, de Dode Zee tot aan de kleurrijke onderwaterwereld van de Rode Zee in Eilat en de spectaculaire kloof in Ein Avdat Nationaal Park. Ga terug in de tijd, ontdek de wereldberoemde geschiedenis en wissel culturele hoogtepunten af met ontspanning aan het strand of drijvend in de Dode Zee. Deze reis door Israël heeft het allemaal en wij laten u dat graag zien!

"Ontdek tijdens deze rondreis de bekende hoogtepunten als Jeruzalem en Masada, maar ook de minder bezochte pareltjes als Ein Avdat Nationaal Park, de Ramon Krater, het Eilat-gebergte en Timna Nationaal Park. Ook heerlijk is de vrije dag in Eilat aan de Rode Zee. "

Rianne, Medewerker Product

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam – Tel Aviv – Haaspromenade – Jeruzalem (ca. 70 km)

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht naar Tel Aviv
Ophalen huurauto
Overnachting Jeruzalem

Uw rondreis door het indrukwekkende land staat op het punt om te beginnen. U checkt u in voor de vlucht naar Tel Aviv in Israël. De vliegtijd bedraagt ongeveer 4,5 uur. Genoeg tijd om u nog even in te lezen in het dagprogramma van deze gevarieerde reis. Bij aankomst haalt u direct uw huurauto op en rijdt u naar Jeruzalem. Stop onderweg bij de bekende Haas promenade voor een fraai uitzicht over de Oude en Nieuwe stad. Overnachting nabij Jeruzalem.

DAG
02

Jeruzalem (Oude Stad)

Jeruzalem
Bijzondere route over de Via Dolorosa, de lijdensweg van Jezus
Kennismaken met de uiteenlopende wijken van Jeruzalem
Overnachten nabij Jeruzalem

Stap terug in de tijd tijdens een bezoek aan de oude stad van Jeruzalem. Wandel door één van de poorten de ommuurde stad binnen en bezoek de vernieuwde Joodse wijk, de Klaagmuur, de Tempelberg en de struin over de kleurrijke soeks. De Westmuur, bij ons beter bekent als de Klaagmuur is de plek waar Joden het dichts bij de Tempelberg kunnen komen, de heiligste plaats binnen het Jodendom. Laat u gerust verleiden om ook een briefje met een wens in de muur te stoppen. In de Oude Stad bevindt zich ook de Via Dolorosa (Lijdensweg). Al is de stad lang niet meer hoe het er in de tijd van Jezus heeft uitgezien, toch is het bijzonder om op deze eeuwenoude straatstenen te lopen vandaag de dag. Dezelfde straat die Jezus liep naar de plek waar hij uiteindelijk zou worden gekruisigd en begraven. De lijdensweg van Jezus naar het Kruis wordt op verschillende punten op de Via Dolorosa herdacht en komt uit bij de Heilige Grafkerk. Dwaal vandaag door deze eeuwenoude stad en waan u terug in de tijd van de Bijbel. Verken ook zeker de Joodse, christelijke, Armeense en de islamitische wijk voor de leukste souvenirs, lekkerste snoepjes en heerlijk ruikende kruiden. Overnachten nabij Jeruzalem.

DAG
03

Jeruzalem (Nieuwe Stad) – Dode Zee (ca. 47 km)

Jeruzalem
Bezoek aan de Menorah (voor de Knesset),
met afbeeldingen uit de geschiedenis van Israël
Dode Zee rollen aanschouwen in het Israël Museum
Rondstruinen over de Mahane Yehuda markt
Overnachting nabij de Dode Zee

Rij vandaag eerst naar de Knesset (het Israëlische parlementsgebouw) en de daarvoor staande Menorah. Een bronzen zevenarmige kandelaar, versierd met diverse afbeeldingen uit de geschiedenis van Israël. Breng vervolgens een bezoek aan het Israël Museum, waar u de wereldberoemde Dode Zeerollen kunt aanschouwen. Er is ook een prachtig gerenoveerde model van de Herodiaanse stad Jeruzalem te zien. Deze maquette laat het Jeruzalem zien omstreeks het jaar 66.

In de middag gaat u de bruisende Mahane Yehuda markt verkennen. Deze markt op de Jaffa Road is de meest bekende markt van Jeruzalem. Naast vers fruit, groenten, vis, vlees, kruiden, brood en gebak kunt u hier ook terecht voor textiel, huishoudwaren en textiel. Aan het einde van de dag rijdt u naar het laagste punt ter wereld, de Dode Zee. Overnachting nabij de Dode Zee.

DAG
04

Dode Zee – Masada – Eilat (ca. 277 km)

Masada
Per kabelbaan terug in de tijd bij Masada
Dobberen in de Dode Zee
Overnachten nabij Eilat

Masada, is één van de meeste bezochte plekken van Israël en zodra u met de kabelbaan boven komt, merkt u vast waarom. In de woestijn van Judea rijst een indrukwekkende rots op met steile hellingen en een vlakke top. Een ideale schuilplaats gemaakt door de natuur. Dit is precies wat Herodes de Grote deed in de tijd dat hij koning van Judea was. Op de rots liggen de resten van de paleizen van Herodes met daaromheen Romeinse vestingwerken, die tot de mooiste en best bewaarden van hun soort behoren.

Dobber vanmiddag in de Dode Zee. Onwerkelijk dat u zich hier op 430 meter onder de zeespiegel begeeft. Laat u drijven in het extreem zoute water van de Dode Zee. Een bijzondere ervaring. Zo voelt het dus om gewichtloos te zijn! Smeer u eventueel ook in met modder. Cleopatra ontdekte dat de modder van de Dode Zee heilzame mineralen bevat voor huid en spieren Aan het einde van de dag rijdt u van de Dode Zee naar het meest zuidelijke puntje van Israël, Eilat aan de Rode Zee. Overnachting nabij Eilat.

DAG
05

Eilat

Eilat
Vrije dag aan de Rode Zee
Overnachting nabij Eilat

Voordat u verder op ontdekking gaat door Israël is het eerst tijd voor een beetje ontspanning. Een heerlijke vrije dag aan de Rode Zee. Er zijn veel verschillende activiteiten die u kunt ondernemen in de omgeving. Zo kunt u gaan snorkelen of duiken en de kleurrijke onderwaterwereld van de Rode Zee verkennen. U kunt gaan hiken in het Eilat-gebergte. U vindt er eeuwenoude ruïnes en bijzondere natuurverschijnselen. De hoogste bergen van het Eilat-gebergte, de Hizkia en de Salomo, zijn bezienswaardigheden die u tijdens uw verblijf in Eilat zeker niet mag missen. Ook prachtig is de Red Canyon, een schitterende kloof in het gebergte. Een wandeling door deze fotogenieke kloof is een unieke ervaring. Of breng een bezoek aan het Timna Nationaal Park. De natuur in het park is schitterend: natuurlijk uitgesleten rotsformaties, hoge bergen die uitkijken over de Negev woestijn en een meer omringd met palmbomen midden in de woestijn. Breng ook zeker een bezoek aan het Under Water Observatory of het Dolphin Reef, waar u dolfijnen in hun natuurlijk omgeving kunt zien. Overnachting nabij Eilat.

DAG
06

Eilat – Mitzpe Ramon – Ein Avdat – Negev (ca. 177 km)

Mitzpe Ramon
Bezoek aan Makhtesh Ramon; de grootste erosiekrater ter wereld
We wandelen door de spectaculaire kloof in Ein Avdat Nationaal Park
Overnachting in de Negev woestijn

Na het ontbijt trekt u het woestijngebied van de Negev in. Midden in deze woestijn ligt een uitgestrekt maanlandschap vol canyons, kuddes kamelen, woeste offroad routes, bedoeïenen en uiteraard Makhtesh Ramon. De grootste erosiekrater ter wereld. De krater is een indrukwekkende 37 kilometer lang, op zijn breedst 10 kilometer en de wanden zijn 200-300 meter hoog. Er zijn nauwelijks toeristen te vinden op deze plek, aangezien veel toeristen een bezoek aan de krater vaak overslaan tijdens hun reis door Israël. Zonde want waar kun je je nog echt in de wilde natuur wanen. In en rondom de grand canyon van Israël groeien meer dan 1200 plantensoorten in de woestijnachtige bodem van de krater, in kloven en rondom kreken. Maar ook zijn er gazellen, steenbokken, wolven, vossen, luipaarden, reptielen en tientallen vogelsoorten, waaronder ook verschillende roofvogelsoorten te vinden. Na een tour langs een van de grootste erosiekraters in de Negev-woestijn, het informatiecentrum en diverse uitzichtpunten vertrekt u verder naar Ein Avdat Nationaal Park.

Ein Avdat is ongetwijfeld één van de meest opvallendste en mooiste bezienswaardigheden van Israël. Ein Avdat Nationaal Park ligt in het ongelooflijke landschap van de Zin-vallei midden in de Negev-woestijn. Het gebied biedt spectaculaire panorama’s en betoverende wandelingen door het ongelooflijke woestijnlandschap. U wandelt door de meer dan bijzondere kloof die het resultaat is van de kracht van het water wat er door heen heeft gestroomd. In de kloof is een waterval met diverse poelen ontstaan waar onder andere steenbokken komen om te drinken. Het meest spectaculaire uitzicht op Ein Avdat en de Zin-vallei is te zien bij het graf van Ben Gurion, (de eerste premier van Israël,) bij Midreshat Ben Gurion. Overnachting in de Negev woestijn.

DAG
07

Negev – Jaffa – Tel Aviv (ca. 170 km)

Tel Aviv
Rondwandelen door het 3000 jaar oude Jaffa
Overnachten nabij Tel Aviv

Op naar het bruisende Tel Aviv, een wereldstad in Oosterse sferen. Vergeet voordat u weer naar huis vertrek vooral niet om kennis te maken met Jaffa, één van de oudste steden ter wereld en millennia lang een belangrijke havenstad. Het ruim 3000 jaar oude Jaffa is tegenwoordig een gezellig wijk van Tel Aviv vol leuke bars, kunstgaleries en bijzondere straatjes smalle steegjes. U proeft hier de verschillende culturen van het Westerse tot het Arabische. Wat een bijzondere beleving. Of breng een bezoek aan Neve Tzedek, de eerste buurt van Tel Aviv, gebouwd in 1887 en Nahalat Benyamin, de verkeersvrije straat vol met muzikanten en handgemaakte sieraden (alleen op dinsdag en vrijdag). Op Rotschild Boulevard vindt u de meest prominente Bauhaus-gebouwen. Kies voor uw laatste avond in Israël een lekker visrestaurant uit, want waar is het beter vis eten dan aan de kust. Overnachting nabij Tel Aviv.

DAG
08

Tel Aviv – Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Zonnebaden op het strand van Tel Aviv
Inleveren huurauto
Terugvlucht

Geniet voordat u weer naar huis vertrekt nog even van zon en zee op het strand van Tel Aviv. Vervolgens rijdt u weer naar de luchthaven, waar u uw huurauto weer inlevert. In het vliegtuig kunt u alle belevenissen nog eens doorlopen en alle indrukken van deze geweldige rondreis laten bezinken.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
0 optie
Open+
+Extra's
1 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
8 dagen Van Jeruzalem naar de Negev: altijd de beste prijs
Internationale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

23 kg ruimbagage (m.u.v. Transavia)
Huurauto (incl. ongelimiteerd aantal kilometers
Verblijf in goed verzorgde Kibbutz hotels
Iedere dag ontbijt
CDW verzekering (Collision Damage Waiver)
Diefstalverzekering (TP, Theft Protection)
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan (meer info bij praktische informatie)
**Er wordt gebruik gemaakt van een Nissan Pathfinder of Toyota Prado.

Exclusief

Entreegelden: ca. € 43 p.p. (omgerekend ca. 50 USD of 173 NIS p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Ophaal- en afleverkosten van de huurauto eenmalig ca. 39,50 USD (ter plaatse te betalen)
Ruimbagage bij keuze voor Transavia (optioneel bij te boeken)
GPS ca. 15 USD per dag (ter plaatse te voldoen)
Fooien
Eventueel verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking
SGR bijdrage: € 5 per persoon
+Verlengen
0 optie
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
1 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
8 dagen Van Jeruzalem naar de Negev: altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam – Tel Aviv – Haaspromenade – Jeruzalem (ca. 70 km)

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht naar Tel Aviv
Ophalen huurauto
Overnachting Jeruzalem

Uw rondreis door het indrukwekkende land staat op het punt om te beginnen. U checkt u in voor de vlucht naar Tel Aviv in Israël. De vliegtijd bedraagt ongeveer 4,5 uur. Genoeg tijd om u nog even in te lezen in het dagprogramma van deze gevarieerde reis. Bij aankomst haalt u direct uw huurauto op en rijdt u naar Jeruzalem. Stop onderweg bij de bekende Haas promenade voor een fraai uitzicht over de Oude en Nieuwe stad. Overnachting nabij Jeruzalem.

Goed om te weten

Israël ligt in het Midden-Oosten, maar het grootste deel van de bevolking houdt het Joodse geloof aan. De officiële taal is Hebreeuws, maar de meeste Israëli spreken goed Engels.

Goed om te weten

We bieden ook vluchten aan vanaf Eindhoven en Brussel.

DAG
02

Jeruzalem (Oude Stad)

Jeruzalem
Bijzondere route over de Via Dolorosa, de lijdensweg van Jezus
Kennismaken met de uiteenlopende wijken van Jeruzalem
Overnachten nabij Jeruzalem

Stap terug in de tijd tijdens een bezoek aan de oude stad van Jeruzalem. Wandel door één van de poorten de ommuurde stad binnen en bezoek de vernieuwde Joodse wijk, de Klaagmuur, de Tempelberg en de struin over de kleurrijke soeks. De Westmuur, bij ons beter bekent als de Klaagmuur is de plek waar Joden het dichts bij de Tempelberg kunnen komen, de heiligste plaats binnen het Jodendom. Laat u gerust verleiden om ook een briefje met een wens in de muur te stoppen. In de Oude Stad bevindt zich ook de Via Dolorosa (Lijdensweg). Al is de stad lang niet meer hoe het er in de tijd van Jezus heeft uitgezien, toch is het bijzonder om op deze eeuwenoude straatstenen te lopen vandaag de dag. Dezelfde straat die Jezus liep naar de plek waar hij uiteindelijk zou worden gekruisigd en begraven. De lijdensweg van Jezus naar het Kruis wordt op verschillende punten op de Via Dolorosa herdacht en komt uit bij de Heilige Grafkerk. Dwaal vandaag door deze eeuwenoude stad en waan u terug in de tijd van de Bijbel. Verken ook zeker de Joodse, christelijke, Armeense en de islamitische wijk voor de leukste souvenirs, lekkerste snoepjes en heerlijk ruikende kruiden. Overnachten nabij Jeruzalem.

Goed om te weten

Verblijft u tijdens uw reis op maandag of donderdag in Jeruzalem neem dan zeker rond 11.00 een kijkje bij de Klaagmuur waar u een traditionele Bar Mitswa ceremonie kunt bijwonen. Met zang, dans en zoetigheid wordt gevierd dat tienerjongens geestelijk volwassen zijn geworden. Een bijzondere en lokale ervaring.

Weetje

De Westmuur wordt door niet-joden ook wel Klaagmuur genoemd nadat vele joden op deze plek klaagden over de verwoesting van de tempel en de diaspora (de verspreiding van het volk over de verschillende delen van de wereld). Indien u zelf een briefje in de Klaagmuur stopt, loop dan volgens joods gebruik daarna achteruit van de muur af. De Klaagmuur heeft een mannen- en een vrouwengedeelte.

DAG
03

Jeruzalem (Nieuwe Stad) – Dode Zee (ca. 47 km)

Jeruzalem
Bezoek aan de Menorah (voor de Knesset),
met afbeeldingen uit de geschiedenis van Israël
Dode Zee rollen aanschouwen in het Israël Museum
Rondstruinen over de Mahane Yehuda markt
Overnachting nabij de Dode Zee

Rij vandaag eerst naar de Knesset (het Israëlische parlementsgebouw) en de daarvoor staande Menorah. Een bronzen zevenarmige kandelaar, versierd met diverse afbeeldingen uit de geschiedenis van Israël. Breng vervolgens een bezoek aan het Israël Museum, waar u de wereldberoemde Dode Zeerollen kunt aanschouwen. Er is ook een prachtig gerenoveerde model van de Herodiaanse stad Jeruzalem te zien. Deze maquette laat het Jeruzalem zien omstreeks het jaar 66.

In de middag gaat u de bruisende Mahane Yehuda markt verkennen. Deze markt op de Jaffa Road is de meest bekende markt van Jeruzalem. Naast vers fruit, groenten, vis, vlees, kruiden, brood en gebak kunt u hier ook terecht voor textiel, huishoudwaren en textiel. Aan het einde van de dag rijdt u naar het laagste punt ter wereld, de Dode Zee. Overnachting nabij de Dode Zee.

Weetje

De levendige Mahane Yehuda markt is op zijn best op vrijdagmiddag, als de Joden hun boodschappen voor de Sabbat komen inslaan. Bij de bakkerij Marzi-Pan zou u de beste ruggalah (joods gebak) ter wereld kunnen krijgen.

DAG
04

Dode Zee – Masada – Eilat (ca. 277 km)

Masada
Per kabelbaan terug in de tijd bij Masada
Dobberen in de Dode Zee
Overnachten nabij Eilat

Masada, is één van de meeste bezochte plekken van Israël en zodra u met de kabelbaan boven komt, merkt u vast waarom. In de woestijn van Judea rijst een indrukwekkende rots op met steile hellingen en een vlakke top. Een ideale schuilplaats gemaakt door de natuur. Dit is precies wat Herodes de Grote deed in de tijd dat hij koning van Judea was. Op de rots liggen de resten van de paleizen van Herodes met daaromheen Romeinse vestingwerken, die tot de mooiste en best bewaarden van hun soort behoren.

Dobber vanmiddag in de Dode Zee. Onwerkelijk dat u zich hier op 430 meter onder de zeespiegel begeeft. Laat u drijven in het extreem zoute water van de Dode Zee. Een bijzondere ervaring. Zo voelt het dus om gewichtloos te zijn! Smeer u eventueel ook in met modder. Cleopatra ontdekte dat de modder van de Dode Zee heilzame mineralen bevat voor huid en spieren Aan het einde van de dag rijdt u van de Dode Zee naar het meest zuidelijke puntje van Israël, Eilat aan de Rode Zee. Overnachting nabij Eilat.

Weetje

Masada staat vooral bekend om het verhaal van de moedige Zeloten. Zij voerden hier in 70 na. Chr. een dappere strijd tegen de Romeinen. Toen ze uiteindelijk inzagen dat hun kansen hopeloos waren hebben zij massaal zelfmoord gepleegd om op die manier uit de handen van de Romeinen te blijven.

DAG
05

Eilat

Eilat
Vrije dag aan de Rode Zee
Overnachting nabij Eilat

Voordat u verder op ontdekking gaat door Israël is het eerst tijd voor een beetje ontspanning. Een heerlijke vrije dag aan de Rode Zee. Er zijn veel verschillende activiteiten die u kunt ondernemen in de omgeving. Zo kunt u gaan snorkelen of duiken en de kleurrijke onderwaterwereld van de Rode Zee verkennen. U kunt gaan hiken in het Eilat-gebergte. U vindt er eeuwenoude ruïnes en bijzondere natuurverschijnselen. De hoogste bergen van het Eilat-gebergte, de Hizkia en de Salomo, zijn bezienswaardigheden die u tijdens uw verblijf in Eilat zeker niet mag missen. Ook prachtig is de Red Canyon, een schitterende kloof in het gebergte. Een wandeling door deze fotogenieke kloof is een unieke ervaring. Of breng een bezoek aan het Timna Nationaal Park. De natuur in het park is schitterend: natuurlijk uitgesleten rotsformaties, hoge bergen die uitkijken over de Negev woestijn en een meer omringd met palmbomen midden in de woestijn. Breng ook zeker een bezoek aan het Under Water Observatory of het Dolphin Reef, waar u dolfijnen in hun natuurlijk omgeving kunt zien. Overnachting nabij Eilat.

Weetje

De Rode Zee is beroemd vanwege zijn kleurrijke en uitgestrekte koraalriffen. De naam Rode Zee is afkomstig van de rode blauwwieren die op sommige plekken voorkomen.

DAG
06

Eilat – Mitzpe Ramon – Ein Avdat – Negev (ca. 177 km)

Mitzpe Ramon
Bezoek aan Makhtesh Ramon; de grootste erosiekrater ter wereld
We wandelen door de spectaculaire kloof in Ein Avdat Nationaal Park
Overnachting in de Negev woestijn

Na het ontbijt trekt u het woestijngebied van de Negev in. Midden in deze woestijn ligt een uitgestrekt maanlandschap vol canyons, kuddes kamelen, woeste offroad routes, bedoeïenen en uiteraard Makhtesh Ramon. De grootste erosiekrater ter wereld. De krater is een indrukwekkende 37 kilometer lang, op zijn breedst 10 kilometer en de wanden zijn 200-300 meter hoog. Er zijn nauwelijks toeristen te vinden op deze plek, aangezien veel toeristen een bezoek aan de krater vaak overslaan tijdens hun reis door Israël. Zonde want waar kun je je nog echt in de wilde natuur wanen. In en rondom de grand canyon van Israël groeien meer dan 1200 plantensoorten in de woestijnachtige bodem van de krater, in kloven en rondom kreken. Maar ook zijn er gazellen, steenbokken, wolven, vossen, luipaarden, reptielen en tientallen vogelsoorten, waaronder ook verschillende roofvogelsoorten te vinden. Na een tour langs een van de grootste erosiekraters in de Negev-woestijn, het informatiecentrum en diverse uitzichtpunten vertrekt u verder naar Ein Avdat Nationaal Park.

Ein Avdat is ongetwijfeld één van de meest opvallendste en mooiste bezienswaardigheden van Israël. Ein Avdat Nationaal Park ligt in het ongelooflijke landschap van de Zin-vallei midden in de Negev-woestijn. Het gebied biedt spectaculaire panorama’s en betoverende wandelingen door het ongelooflijke woestijnlandschap. U wandelt door de meer dan bijzondere kloof die het resultaat is van de kracht van het water wat er door heen heeft gestroomd. In de kloof is een waterval met diverse poelen ontstaan waar onder andere steenbokken komen om te drinken. Het meest spectaculaire uitzicht op Ein Avdat en de Zin-vallei is te zien bij het graf van Ben Gurion, (de eerste premier van Israël,) bij Midreshat Ben Gurion. Overnachting in de Negev woestijn.

Weetje

In de antieke Nabatese stad Avdat werd in 1973 de film ‘Jesus Christ Superstar’ opgenomen.

DAG
07

Negev – Jaffa – Tel Aviv (ca. 170 km)

Tel Aviv
Rondwandelen door het 3000 jaar oude Jaffa
Overnachten nabij Tel Aviv

Op naar het bruisende Tel Aviv, een wereldstad in Oosterse sferen. Vergeet voordat u weer naar huis vertrek vooral niet om kennis te maken met Jaffa, één van de oudste steden ter wereld en millennia lang een belangrijke havenstad. Het ruim 3000 jaar oude Jaffa is tegenwoordig een gezellig wijk van Tel Aviv vol leuke bars, kunstgaleries en bijzondere straatjes smalle steegjes. U proeft hier de verschillende culturen van het Westerse tot het Arabische. Wat een bijzondere beleving. Of breng een bezoek aan Neve Tzedek, de eerste buurt van Tel Aviv, gebouwd in 1887 en Nahalat Benyamin, de verkeersvrije straat vol met muzikanten en handgemaakte sieraden (alleen op dinsdag en vrijdag). Op Rotschild Boulevard vindt u de meest prominente Bauhaus-gebouwen. Kies voor uw laatste avond in Israël een lekker visrestaurant uit, want waar is het beter vis eten dan aan de kust. Overnachting nabij Tel Aviv.

DAG
08

Tel Aviv – Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Zonnebaden op het strand van Tel Aviv
Inleveren huurauto
Terugvlucht

Geniet voordat u weer naar huis vertrekt nog even van zon en zee op het strand van Tel Aviv. Vervolgens rijdt u weer naar de luchthaven, waar u uw huurauto weer inlevert. In het vliegtuig kunt u alle belevenissen nog eens doorlopen en alle indrukken van deze geweldige rondreis laten bezinken.

Weetje

De havenstad Jaffa werd in de negentiende eeuw een centrum voor de teelt en de verhandeling van sinaasappels, nadat zij een sinaasappel hadden ontwikkeld met een dikkere schil, die beter en langer kon worden bewaard en getransporteerd. Ook nu staat de merknaam ‘Jaffa’ nog steeds voor citrusvruchten en vruchtensap.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
0 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Extra's
1 optie
Open+
8 dagen Van Jeruzalem naar de Negev: altijd de beste prijs

Vervoersopties ter plaatse

+Vervoersopties
Open+

Kibbutz

Hieronder ziet u een selectie van de accommodaties die wij tijdens deze privéreis gebruiken. De accommodaties die wij publiceren zijn voorbeeldhotels, waardoor het kan voorkomen dat u soms in andere accommodaties verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De accommodaties worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op kwaliteit en service.

Unieke accommodaties
Jeruzalem
123
Shoresh Kibbutz Hotel Jerusalem Hills
Vierenhalve ster
Shoresh Kibbutz Hotel Jerusalem Hills is gelegen in het hart van een wild oud landschap van het Judese gebergte, Moshav Shoresh. Geniet van de rustige, groene piek, de wijnkoude berglucht en een briesje dat door de zee door de seizoenen heen komt. Dichtbij de natuur in stilte en rust, maar ook dichtbij het centrum. Geniet elke ochtend van een smakelijk ontbijt. Kinderen kunnen zich vermaken in de speeltuin. Ontspan in de prachtige tuin en neem een verfrissende duik in het grote seizoensgebonden buitenbad. De accommodatie biedt een prachtig uitzicht op de heuvels van Judea en u kunt gratis gebruik maken van de Wi-Fi om dit spectaculaire uitzicht te delen met uw vrienden of familie. ’s Avonds kunt u dineren in het a-la-carterestaurant van Shoresh Kibbutz Hotel. De kamers zijn voorzien met airconditioning, een verwarming, koffie- en theefaciliteiten, een zithoek, kitchenette, flatscreen-tv met kabel-/satellietzenders, koelkast, magnetron, barbecue, een bureau een eethoek buiten. De eigen badkamer is uitgerust met een bad of douche, gratis toiletartikelen en een föhn.
Meer info >
Hotel Jerusalem Gold
Viersterren
  • Jerusalem Gold Hotel kamer
  • Jerusalem Gold Hotel
  • Jerusalem Gold Hotel kamer
  • Jerusalem Gold Hotel restaurant
Het Jerusalem Gold hotel is een elegant ingericht hotel dat zich bevindt in het centrum van de nieuwe stad. Het historisch centrum is op ongeveer 20 minuten lopen en ook andere bezienswaardigheden zoals de Bijbelse dierentuin en de kleurrijke markt van Mahane Yehuda bevinden zich op loopafstand. De kamers zijn voorzien van moderne faciliteiten. Alle kamers beschikken over een airconditioning, koelkast,, kluis en mahoniehouten meubels. vele leuke restaurants en winkels zijn te vinden op loopafstand van het hotel.
Meer info >
Kibbutz Neve Shalom
Viersterren
Geniet van een buitengewoon schilderachtige locatie. Kibbutz Neve Shalom biet een aantrekkelijke uitvalsbasis om Israël te verkennen, het dorp te bezoeken en/of deel te nemen aan programma’s. Kibbutz Neve Shalom is gelegen tussen Jeruzalem en Tel Aviv. Neve Shalom wordt omgeven door groen en biedt veel buitenruimte waar u kunt ontspannen in de ligstoelen. Start de dag goed met een uitgebreid Israëlisch ontbijtbuffet. U kunt gratis gebruik maken van Wi-Fi in de gehele accommodatie. De kamers zijn goed ontworpen en voorzien van airconditioning en een eigen balkon. Verder zijn de kamers uitgerust met een kluisje voor uw waardevolle spullen, een verwarming, koelkast, magnetron, stopcontact bij het bed en koffie- en theefaciliteiten. De eigen badkamer heeft een bad of douche.
Meer info >
Dode Zee
12
Kalia Kibbutz Hotel
Viersterren
In Kalia Kibbutz Hotel komt u écht op adem! De heldere lucht, het adembenemende uitzicht en de frisse lucht zorgen voor een ultiem vakantiegevoel. Kalia Kibbutz Hotel is gelegen in het noorden van de Dode Zee en bevindt zich in de woestijn. De stranden van de Dode Zee zijn op zeven kilometer rijden. Kalia Kibbuts Hotel biedt een scala aan diensten en voorzieningen die garant staan voor comfort en gemak. Neem een verfrissende duik in het seizoensgebonden zwembad en geniet van een verkoelend drankje bij de bar. Tot de gemeenschappelijke faciliteiten behoren een eetzaal, een speeltuin, een discotheek, paardrijvoorzieningen, holistische massages en een minimarkt. De kamers zijn voorzien met airconditioning, een ventilator, verwarming, een zithoek, een muskietennet, een koelkast, elektrische waterkoker en koffie- en theefaciliteiten. De eigen badkamer heeft een bad of douche en gratis toiletartikelen.
Meer info >
Almog Kibbutz Hotel
Viersterren
Kom tot rust in het Almog Kibbutz Hotel en geniet van het panoramische uitzicht op de bergen en de woestijn. Ondanks de rustige omgeving ligt Almog Kibbutz slecht op tien minuten rijden van de Dode Zee en op 35 minuten rijden van Jeruzalem. Almog Kibbutz Hotel biedt een scala aan diensten en voorzieningen die garant staan voor comfort en gemak. Start uw dag goed met een heerlijk ontbijt. Neem een verfrissende duik in het zwembad of geniet van een heerlijk verkoelend drankje aan de bar. Almog Kibbutz is voorzien van een speeltuin, biljarttafel en gratis Wi-Fi in de openbare ruimtes. Vanuit de accommodatie kunt u verschillende activiteiten ondernemen, zoals een bezoek aan de historische grotten van Qumran en het natuurgebied Ein Feshchah. De kamers zijn voorzien met airconditioning, verwarming, muskietennet, een elektrische waterkoker en een koelkast. De eigen badkamer is uitgerust met een douche en gratis toiletartikelen.
Meer info >
Eilat
12
Kibbutz Eilot
Viersterren
Kibbutz Eliot ligt in het zuiden van Israël, in het hart van de woestijn, vlakbij de badplaats Eilat en kijkt uit over de Rode Zee en het Edom gebergte. Geniet van alles wat de accommodatie te bieden heeft; van magische woestijnlandschappen, zoals het Bijbelse Timna Park in het noorden tot Eilat in het zuiden. Proef van de heerlijke maaltijden in het landelijke restaurant Capot Tmarim. De buffetmaaltijden zijn doordrenkt met lokale gerechten, rijke smaken en een ontspannen sfeer die ook een unieke smaak van het kibboetsleven biedt; samen dineren met de lokale bevolking. De beroemde diners zijn elke vrijdag avond! Geniet ’s morgens van heerlijke koffie bij de koffiebar. De kamers zijn voorzien met airconditioning, verwarming, flatscreen-tv, een zithoek en een koelkast. De eigen badkamer is uitgerust met een bad of douche en gratis toiletartikelen.
Meer info >
Kibbutz Lotan
Viersterren
Kibbutz Lotan is een ecologische Guest House in het hart van de woestijn. De leden van de Guest House hebben een passie voor het milieu en dat is ook terug te zien in de Guest House zelf. Er wordt gebruik gemaakt van waterfiltratie, composttoiletten, “groene gebouwen” en het beroemde theehuis van Lotan serveert op zonne-energie smakelijke maaltijden met de seizoen producten uit de tuin. Neem een verfrissende duik in het seizoensgebonden zwembad. Het zwembad ligt midden in een weelderige tuin met groene gazons met een prachtig uitzicht op de Edom-bergen. Het zwembad biedt schaduwrijke zitjes, een groot schaduwrijk peuterbad, hangmatten en volleybal netten. Kibbutz Lotan biedt ook ecologische workshops aan voor alle leeftijden; u kunt hier bijvoorbeeld vetbollen voor de vogels maken. Het is ook mogelijk om te tafeltennissen of om te fietsen in de omgeving. De kamers zijn voorzien met airconditioning, bordspellen en puzzels, magnetron, kitchenette, verwarming, muskietennet en een zithoek. De eigen badkamer heeft een bad of douche.
Meer info >
Negev woestijn
123
Sde Yoav Kibbutz
Drieenhalve ster
Geniet van een agrarisch landschap en groene velden in het Sde Yoav Kibbutz. De Kibbutz ligt 45 minuten ten zuiden van Tel Aviv. U kunt genieten van het seizoensgebonden buitenzwembad, een tuin, watersportfaciliteiten en gratis Wi-Fi. De accommodatie biedt ’s avonds entertainment en de herberg beschikt over een kinderspeelplaats. U kunt tennissen bij Orhan Yoav of geniet van de rijke omgeving aan natuur. Vanuit de accommodatie kunt u verschillende activiteiten ondernemen, zoals wandelen, fietsen en hardlopen. De kamers zijn landelijk ingericht en ademen een ontspannen en luxe sfeer. Elke kamer is voorzien met airconditioning, een koelkast, koffie- en theefaciliteiten, magnetron, kitchenette, flatscreen-tv met kabelzenders en uitzicht op de tuin. De eigen badkamer is uitgerust met een bad of douche.
Meer info >
Mashabei Sade Kibbutz
Viersterren
Geniet van een unieke Kibboets-gastvrijheid in Mashabei Sade. U kunt hier genieten van een ontzagwekkende achtergrond van adembenemende woestijnlandschappen. Begin de dag goed met een heerlijk, gevarieerd Israëlisch ontbijt. Geniet van het overdekte semi-Olympische zwembad, met uitzicht op de dromerige, zonovergoten woestijn. Het zwembad is het hele jaar geopend en wordt verwarmd tijdens het winterseizoen. Daarnaast kunt u ook genieten van de prachtige, uitgestrekte gazons rond de rustieke kamers. De Kibbutz biedt verschillende kinderparkjes; een kinderboerderij (’s ochtends geopend) en een melkveebedrijf. De kamers zijn uitgerust met airconditioning, verwarming, flatscreen-tv en een koelkast. De eigen badkamer is voorzien met een bad of douche, gratis toiletartikelen en een föhn.
Meer info >
Kibbutz Tze'elim
Viersterren
Jonathan Greffen, een Israëlische auteur, dichter en songwriter, schreef in een gedicht:” Aan het einde van de lucht en aan het einde van de woestijn is er een verre plek vol wilde bloemen.” En hiermee bedoelde hij vast het land Tze’elim waar deze accommodatie gelegen is. Er gaat niets boven een duik nemen in een zwembad na een tocht door de woestijn. In het zwembad kunt u genieten van een verfrissende duik in het seizoensgebonden zwembad of uzelf laten verwennen in de droge sauna. Voor een optimale ontspanning kunt u in het hotel kiezen aan een verscheidenheid van spa behandelingen, zoals een klassieke Zweedse massage, weefselmassage of met hete stenen. De eetzaal van het hotel nodigt u uit om te genieten van een rijk en gevarieerd ontbijt in Israëlische stijl. De kamers zijn uitgerust met een lcd-tv, een koelkast en koffie en tv faciliteiten. De eigen badkamer heeft een design douche.
Meer info >
Tel Aviv
Sea Net Hotel
Driesterren
  • Sea Net Hotel, kamer
  • Sea Net Hotel, exterieur
  • Sea Net hotel, buitenkant
  • Sea Net Hotel
  • Sea Net Hotel, restaurant
De charme en ambiance van een boutique hotel. Dat is wat Sea Net Hotel uitstraalt. Het is gelegen op slechts korte loopafstand van het strand en van Ben Yehuda Street met de vele restaurants, cafés en winkels. Het hotel beschikt over een dakterras met uitzicht op de Middellandse Zee en het strand waar u de dag kunt afsluiten onder het genot van een heerlijk drankje. Daarnaast beschikt het hotel over een bar in de lobby waar u tevens gebruik kunt maken van de gratis WiFi en een restaurant waar u kunt dineren. De kamers zijn allemaal voorzien van airconditioning, televisie, telefoon, koffie- en theefaciliteiten, kluisje en een badkamer met bad of douche, gratis toiletartikelen en een föhn.
Meer info >
Het is momenteel nog niet mogelijk om verlengingen bij te boeken.
8 dagen Van Jeruzalem naar de Negev: altijd de beste prijs

Extra's

Haal nog meer uit uw reis door het bijboeken van optionele vervoer- en verblijfsopties. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn. Ook kunt u alle optionele excursiemogelijkheden bekijken, die ter plaatse worden aangeboden (en betaald).
Vervoersopties ( 1 t/m 1 van 1 opties )
transavia_2.jpg
Ruimbagage Transavia o.b.v. retourvlucht
Wanneer u vliegt met Transavia dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg) inbegrepen voor de heen- en terugvlucht. Het is ook mogelijk om optioneel ruimbagage bij te boeken.
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.52
8 dagen Van Jeruzalem naar de Negev: altijd de beste prijs

Praktische info

-Specifiek voor deze reis
Sluiten-

Kibbutz

Een Kibbutz is een soort dorp/leefgemeenschap en bedrijf tegelijk. Een Kibbutz ligt vaak midden in de natuur en heeft enkele huizen en een groot gemeenschappelijk gebouw waarin geleefd wordt. Rond de gebouwen zijn landerijen en/of wijngaarden te vinden, waar de mensen die in de Kibbutz leven ook werken. Er is een grote keuken waar voor de hele gemeenschap wordt gekookt en er wordt gezamenlijk gegeten. De bewoners van een Kibbutz heten kibboetsniks.

Al in de 19e eeuw zijn er Joden overal ter wereld die graag in een Joods land willen wonen. De Zionistische beweging, een groep Joodse mensen die een plan bedachten om het land Israël steeds meer Joods te maken, koopt in 1904 grond in Palestina (voormalig Israël). Op die grond bouwden zij een school met opleidingen voor Joden uit Oost-Europa. Wanneer de Oost-Europese immigranten teleurgesteld zijn in de regering en de politiek bedenken ze een manier van leven waarbij iedereen gelijk is. Zij geloven dat als iedereen gelijk is en alles samen deelt, er vrede en gerechtigheid zal ontstaan. Met deze gedachten werd de eerste Kibbutz (Degania Alef) in 1909 opgericht.

Tot ca. 1990 werd het werk op de Kibbutz onderling verdeeld. De dieren werden verzorgd en de huizen en gebouwen werden onderhouden door de inwoners zelf. De bewoners werkten op het land en zorgden voor hun eigen inkomsten, die ook weer eerlijk samen werden gedeeld. Vanaf 1990 gaan de inwoners steeds meer op zichzelf wonen en delen niet meer alles met elkaar zoals in het begin. De Kibbutz lijkt steeds meer op een klein dorp en een echt bedrijf. Al staan de inwoners nog steeds als vanouds altijd voor elkaar klaar.

Israël Pass

Voor uw reis naar Israël is het mogelijk om een ‘Israël Pass’ aan te schaffen. Met deze pas maakt u gratis gebruik van het openbaar vervoer in heel het land, u heeft gratis toegang tot verschillende nationale parken en natuurreservaten, bijvoorbeeld Masada, Ein Gedi, Caesarea, Qumran en vele anderen en u krijgt tot 40% korting op toeristische attracties.

Voor uitgebreidere informatie kunt u terecht op de website van de Israël Pass. Hier kunt u precies zien welke bezienswaardigheden er in de pas zijn opgenomen, wat de kosten zijn (er zijn verschillende mogelijkheden) en hoe u deze pas kunt kopen. Deze pas kan een behoorlijk voordeel opleveren, als u tijdens uw vakantie veel culturele bezienswaardigheden wilt bezoeken.

Wij raden u aan de Israël Pass vanaf 30 dagen of korter voor vertrek aan te schaffen. Mocht uw reis om welke reden dan ook niet doorgaan dan vergoedt NRV deze kosten niet.

Kwalificatie hotels tijdens uw rondreis

Een rondreis in het buitenland betekent andere mensen, een andere cultuur en ander eten. Dit zijn vaak de aantrekkelijke kanten van een vakantie, maar ook een aspect om rekening mee te houden bij uw vakantieverwachtingen. Zo is de sterrenkwalificatie van hotels in Israël niet hetzelfde als de sterren voor hotels in Nederland. Bedden, matrassen en de inrichting van de badkamer kunnen kwalitatief minder zijn dan dat u thuis gewend bent.

Wijzigingen vluchtprijzen

De prijs van de reis is inclusief intercontinentale vluchten. De prijzen van vluchten wijzigen voortdurend. Het is daarom mogelijk dat de vlucht niet meer beschikbaar is voor de aangeboden prijs. Uiteraard nemen wij in dat geval contact met u op.

Ruimbagage Transavia vluchten

Bij uw vluchten naar en van Israël is 10 kg handbagage per persoon inbegrepen. U kunt er tijdens het boeken van uw reis optioneel voor kiezen om 15 kg of 20 kg extra ruimbagage per persoon bij te boeken. De kosten voor een koffer variëren per gewicht en zijn bij te boeken vanaf €26,- per koffer per enkele reis.

Religie in Israël

Israël is de bakermat van vele godsdiensten. Ruim 75% van de Israëli's is joods. Ongeveer 16% van de bevolking is moslim en de overige 9% is christen, druze of atheïst. Geloof en religie en met name de Joodse tradities bepalen het openbare leven in het land. De sabbat, van vrijdagmiddag tot zaterdagmiddag wordt strikt in acht genomen. Alle joodse winkels zullen sluiten en ook het openbaar vervoer zal niet meer rijden. Tijdens uw rondreis door Israël en met name in Jeruzalem zult u ook merken dat geloof en religie een hele centrale plek in neemt in het leven van de inwoners. Jeruzalem is voor joden, christenen en moslims één van de belangrijkste steden op aarde. Alle geloven hebben er ieder hun eigen heilige plekken.

Voor joden is de Tempelberg in Jeruzalem belangrijk. Hier staat de Klaagmuur, een overgebleven muur van de tweede tempel die ooit op de Tempelberg stond. De enige overgebleven muur, die ook wel de Westmuur wordt genoemd, is nu de plek waar joden bidden.

Ook voor moslims is de Klaagmuur zeer belangrijk. Hierop staan twee belangrijke islamitische heiligdommen, de Rotskoepel en de Al-Aqsamoskee. Het zijn na Mekka en Medina de belangrijkste heiligdommen voor moslims. Hier vandaan zou de profeet Mohammed naar de hemel zijn opgestegen.

Voor christenen is Jeruzalem de stad waar Jezus sterft aan het kruis en hij ook weer opstaat uit de dood. Op de plek waar dit zou zijn gebeurd staat de Heilige Grafkerk. Het is een belangrijke pelgrimsplek voor christenen die hier vaak arriveren over de Via Dolorosa. De route die Jezus volgde met een kruis op zijn rug, op weg naar zijn dood.

Pesach

Pesach is een belangrijke periode in de joodse traditie. Vroeger leefden Israëliërs in Egypte en werden zij door de Egyptenaren tot slaaf gemaakt. Met Pesach wordt het einde van de joodse slavernij in Egypte herdacht en daarmee de bevrijding van de joodse bevolking uit die tijd. Pesach begint op de 15e dag van de Hebreeuwse maand van Nisan (meestal in april) en duurt zeven dagen plus Seder Nacht.

Deze feestdag wordt ook wel het Festival van de Vrijheid genoemd. Met name het stukje vrijheid wordt dan ook benadrukt in de rituelen en gebeden die centraal staan tijdens Pesach. Een ander belangrijk element is familie en samenhorigheid. Aan de vooravond van Pesach (Seder Nacht) verzamelen families om de ceremoniële Seder maaltijd te vieren. Hierbij is het een belangrijk Joods gebaar om anderen, die zelf geen familie hebben om Seder Nacht mee te vieren, uit te nodigen.

Een andere benaming voor Pesach is de vakantie van ongezuurd brood. Uit het verhaal van de Exodus blijkt dat de joden tijdens hun uittocht Egypte zo haastig moesten verlaten, dat zij geen tijd hadden om hun deeg en broden die zij hadden voorbereid te laten rijzen. Hierdoor is één van de belangrijkste regels van Pesach dat er geen voedsel wordt gegeten dat op de één of andere manier gerezen of gegist is of gemaakt is van één van de vijf voornaamste graansoorten (tarwe, rogge, gerst, haver en spelt). Dit wordt ook wel Chameets genoemd. Voorbeelden van voedsel dat tijdens Pesach niet gegeten of geserveerd wordt zijn normaal brood, pasta, rijst, mais, pinda’s, peulvruchten en ook bier wordt niet gedronken of geserveerd. In plaats daarvan eet men bijvoorbeeld paasbrood en matzes en wordt er gekookt met alternatieve voedingsmiddelen.

Bovendien mogen Joden dit soort drank en voedsel niet in huis hebben gedurende Pesach. Vandaar de beroemde Biur Chametz, oftewel de Pesach-schoonmaak, waarin het huis volledig wordt ontdaan van deze Chameets. Ook kookgerei dat in aanraking is geweest met Chameets, zal worden verwijderd.

Belangrijke informatie
Zowel de eerste dag als de laatste dag van Pesach zijn heilige rustdagen, waarop het uitvoeren van productief werk strikt verboden is. Bijna alle Israëlische bedrijven zijn gesloten op deze dagen. De tussenliggende dagen (Chol ha-Mo'ed) zijn ‘halve’ rustdagen. Veel bedrijven zijn slechts een halve dag geopend (vaak de ochtenden) en families trekken er met elkaar op uit. Tijdens Pesach zullen hotels en joodse restaurants koosjer eten serveren en vervangen zij producten met Chameets voor alternatieve voedingsmiddelen.

Onder voorbehoud van wijzigingen:
2021: 28 maart - 4 april en Seideravond op 27 maart
2022: 15 – 23 april en Seideravond op 15 april
2023: 5 – 13 april en Seideravond op 5 april
2024: 22 – 30 april en Seideravond op 22 april
2025: 12 – 20 april en Seideravond op 12 april

Bijkomende kosten ter plaatse

Als u een rondreis naar Israël boekt, geeft u ter plaatse ook nog geld uit aan maaltijden, toeristenbelasting, excursies, fooien etc. Om het voor u gemakkelijker te maken om de totale kosten in te schatten, geven wij hieronder een indicatie voor de bijkomende kosten van deze reis. Deze indicatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen.

Eten en drinken
Lunch (in een restaurant) : tussen de € 10 en € 20
Diner (in een restaurant) : tussen de € 20 en € 30
Flesje water : in de winkel/hotel € 0,50 - € 2
Flesje fris : tussen de € 1,50 en € 4
Glas wijn : tussen de € 5 en € 10
Glas bier(lokaal) : tussen de € 5 en € 10

Entreegelden: ca. € 43 per persoon (omgerekend ca. $ 50 of NIS 173 per persoon, (afhankelijk van de wisselkoers))

Ophaal- en afleverkosten van de huurauto eenmalig ca. 39,50 USD (ter plaatse te betalen)
Eventuele huur van GPS ca. € 13 per dag (ter plaatse te betalen)

Fooien
Zie voor richtbedragen onder Fooien.

Belangrijke Corona informatie reizen naar Israël

Het is belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan en op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen. Wij proberen u van alle juiste informatie te voorzien, uiteindelijk bent u zelf verantwoordelijk voor het verkrijgen van de juiste reispapieren.
Voor uw reis naar Israël kan het zijn dat u voor vertrek bijvoorbeeld een negatieve PCR test of een vaccinatiebewijs dient te hebben. Voor een totaal overzicht van de huidige heen-en terugreis vereisten en een overzicht van de lokale maatregelen verwijzen wij u naar de website van de overheid.

Indien u de Nederlandse nationaliteit heeft verwijzen wij u naar de Nederlandse overheid: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/israel/reizen/reisadvies#anker-coronavirus
Of indien u de Belgische nationaliteit heeft van de Belgische overheid: https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen/israel

Let op, deze vereisten kunnen veranderen. Hou dit dus tot kort voor vertrek in de gaten.

Valuta optionele excursies

Naast de excursies die reeds in het programma opgenomen zijn, kunt u deelnemen aan optionele excursies. Indien gewenst, kunt u deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijboeken. Deze excursies dienen ter plaatse voldaan te worden en u kunt deze alleen betalen in USD.

Israël
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Goed voorbereid op reis
Open+
+FAQ
Open+

Een reis boeken bij NRV

+Wat betekent 'op aanvraag' bij een reis(datum)?

Onze privéreizen en zelf samenstel reizen zijn 'reizen op aanvraag'. Dit betekent dat wij uw reis bij onze lokale partner dienen te plaatsen om de beschikbaarheid van de door u gewenste reis of reisonderdelen na te kijken. Indien wij uw reservering op de door u aangegeven manier kunnen bevestigen, wordt uw boeking omgezet in een definitieve boeking. In het geval uw aanvraag niet bevestigd kan worden, zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken. In de regel krijgt u binnen 1 werkdag bericht over uw aanvraag. Wanneer u uw reservering reeds bij ons geplaatst heeft, maar de aanvraag intrekt voordat de gehele boeking akkoord is, is NRV genoodzaakt € 50,- administratiekosten in rekening te brengen. Indien wij de door u geboekte reis niet conform boeking kunnen aanbieden, mag u uiteraard kosteloos van uw boeking afzien.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een privérondreis of heeft u uw reis zelf samengesteld dan kunt u ter plaatse ervoor kiezen om zelf de fooien te beheren en naar eigen inzicht te geven of om dit door uw gids te laten doen, indien u begeleid wordt. Onze lokale vertegenwoordiging geeft u graag richtlijnen zodat u op de hoogte bent van wat ter plaatse gebruikelijk is.

+Op welke wijze moet ik de reissom betalen?

De reissom kunt u onder vermelding van uw klant- en factuurnummer overmaken op de rekening van NRV. U kunt een digitale transactie doen of het openstaande bedrag overmaken via een overschrijvingskaart.

Bankgegevens van NRV:
ING 2183287
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL49INGB0002183287
BIC (Bank Identifier Code): INGBNL2A

ABN Amro 515107239
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL37ABNA0515107239
BIC (Bank Identifier Code): ABNANL2A

+Mijn kinderen gaan mee op reis. Ontvangen zij kinderkorting?

Of er kinderkorting voor uw reis van toepassing is, hangt af van de door u gewenste reis.

Bij privéreizen ontvangen kinderen van 2 t/m 11 jaar doorgaans € 115,- korting op de intercontinentale vlucht en kan ook vaak een korting worden gegeven op het reisgedeelte. Kijkt u bij de 'Extra Informatie' op het tabblad 'Inbegrepen' wat voor uw situatie van toepassing is.

Kinderkortingen worden handmatig door NRV verwerkt, nadat de boeking is ingestuurd. Zodra alle kortingen zijn verwerkt, zullen we een nieuw overzicht naar u sturen.

+Ik heb een speciale wens. Wordt deze ter plaatse gehonoreerd?

Of een speciale wens ter plaatse wordt gehonoreerd, kunnen wij helaas niet aan u garanderen. Dit hangt namelijk af van de beschikbaarheid en bereidwilligheid van het hotel waar u verblijft. Indien u bij boeking uw speciale wens aan ons doorgeeft, zorgen wij ervoor dat deze als preferentie in uw boeking wordt opgenomen zodat onze agent en de hotelier hiervan op de hoogte zijn. Indien mogelijk, houden zij hiermee rekening.

Heeft u speciale dieetwensen of dient u op doktersadvies speciale medicijnen mee te nemen op vakantie, brengt u ons hiervan dan op de hoogte zodat wij de luchtvaartmaatschappij hierover kunnen informeren.

+Kan ik mijn reis verlengen?

Onze reizen kunt u in de meeste gevallen verlengen. Onder het tabblad 'Data en Prijzen' kunt u de mogelijkheden tot verlenging van de door u gewenste reis inzien.

Informatie omtrent uw reis

Belangrijke informatie

Belangrijke documenten

+Op welke wijze ontvangen wij onze boekingsbevestiging en andere belangrijke informatie?

Uw boekingsbevestiging annex factuur zult u per e-mail van ons ontvangen, net als de reisbescheiden en overige belangrijke informatie.

+Reizen met kinderen

Het is mogelijk dat de autoriteiten van de bestemming die u bezoekt nadere vereisten stellen in geval ouders met minderjarige kinderen reizen. Dit kan ook het geval zijn wanneer één ouder met een kind reist. Ook in dit geval bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste documenten om te kunnen reizen. NRV kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

+Aan welke vereisten dient mijn paspoort te voldoen?

U bent zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en de vereiste reisdocumenten, zoals een visum (indien van toepassing). Voor de meeste bestemmingen dient uw paspoort bij thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de land-/ reisinformatie op NRV.nl. Tevens kunt u de ambassade/ het consulaat raadplegen om u te laten informeren over de specifieke vereisten.

+Heb ik voor mijn bestemming een visum nodig?

Voor reizen naar vele landen is een visum verplicht. Bij de landeninformatie van het betreffende land kunt u hier meer informatie over vinden. Voor bepaalde landen dient u dit visum reeds in Nederland aan te vragen. NRV biedt u de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief het visum aan te vragen via het CIBT. Klik hier voor meer informatie.

Uiteraard kunt u ook zelf het visum regelen. Indien u zelf uw visum aanvraagt, kunt u contact opnemen met de betreffende ambassade of het consulaat.

Voor welke vorm van visumaanvraag u ook kiest, u bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van een visum. NRV is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.

+Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Uw reisbescheiden ontvangt u ongeveer tien tot zeven dagen voor vertrek. De reisbescheiden bevat belangrijke informatie zoals uw e-tickets, de contactgegevens van NRV en onze lokale partner, de hotellijst en de vouchers. Uw reisbescheiden ontvangt u per e-mail.

+Wat zijn e-tickets?

Een e-ticket is een elektronisch ticket. Uw e-ticket is het bewijs van uw geboekte vlucht en zult u per e-mail bij de reisbescheiden ontvangen.

Voorbereiding op uw reis

+Waar vind ik informatie over mijn reis?

Op onze website treft u heel veel informatie over onze reizen en reisonderdelen aan. Wanneer u op de door u gewenste reis of het door u gewenste reisonderdeel klikt, zult u een uitgebreide beschrijving van het programma/ reisonderdeel aantreffen, een overzicht van de onderdelen die inbegrepen zijn, extra informatie behorende bij de reis/ het reisonderdeel, eventuele extra opties, zoals upgrades en verlengingen, en ervaringen van NRV reizigers die u voor zijn gegaan. Tevens treft u bij onze reizen een overzicht van de voorbeeldhotels aan en de optionele excursiemogelijkheden ter plaatse.

+Moet ik nog speciale gezondheidsmaatregelen treffen?

Uiteraard is het van groot belang dat u zich goed voorbereidt wanneer u een verre reis gaat maken. Voor de voorbereiding van uw reis kunt u onder andere onze website raadplegen. Onder de land-/ reisinformatie staat altijd een kopje 'Gezondheid & Vaccinaties' opgenomen om u zo goed mogelijk te kunnen informeren.

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas. Dergelijke artikelen vindt u bijvoorbeeld op veiligopreiswinkel.nl.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

+Kan ik online inchecken voor mijn vlucht?

Of u online kunt inchecken voor uw vlucht hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het inmiddels vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken zodat u op de luchthaven alleen nog maar uw bagage hoeft af te geven. Helaas is het voor groepsreizen niet altijd mogelijk om online in te checken.

Check hier of uw luchtvaartmaatschappij erbij zit.

+Wanneer dien ik aanwezig te zijn op de luchthaven?

Wij adviseren u om minimaal 2,5 uur voor vertrek op Schiphol aanwezig te zijn. Houd u rekening met drukte op de wegen en op het spoor richting Schiphol. Houd u er tevens rekening mee dat u na de check-in nog de paspoort- en veiligheidsformaliteiten dient te doorlopen en dat de afstand van de check-in balie naar uw gate groot kan zijn, wat ook de nodige tijd in beslag kan nemen.

Tijdens uw reis

+Word ik bij aankomst op Schiphol verwelkomd?

NRV heeft geen balie op Schiphol. U zult dan ook niet op Schiphol voorafgaand aan uw vlucht door één van onze medewerkers worden verwelkomd. Uw e-tickets heeft u reeds per e-mail ontvangen zodat u zelf kunt bepalen hoelang van te voren u op Schiphol wenst te arriveren. Wij raden u overigens wel aan om tijdig aanwezig te zijn op Schiphol om zodoende eventuele risico's uit te sluiten.

+De reis verloopt niet zoals verwacht. Wat moet ik nu doen?

Ondanks onze inspanningen om uw reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens uw reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met ons zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

+Word ik bij aankomst op de bestemming verwelkomd?

Of u bij aankomst op de bestemming zal worden verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger hangt af van de reis/ het reisonderdeel dat u bij ons heeft geboekt. Indien u bij aankomst zal worden verwelkomd, staat dit expliciet in de beschrijving van uw reis opgenomen.

+Waar kan ik ter plaatse terecht in geval van vragen?

In geval van vragen kunt u ter plaatse terecht bij uw chauffeur of gids. Wanneer deze uw vragen niet kunnen beantwoorden of wanneer u niet door reisleiding wordt begeleid, adviseren wij u contact op te nemen met ons lokale agentschap. De contactnummers van onze contactpersoon ter plaatse staat altijd aangegeven in uw reisbescheiden. Mocht uw vraag niet afdoende zijn beantwoord dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met NRV. Houd u rekening met het tijdsverschil. Alleen in geval van nood zijn wij 24 uur per dag (telefonisch) bereikbaar.

Na afloop van uw reis

+Waarom wordt na afloop van de reis een enquête toegestuurd?

Na afloop van de reis vragen wij u een enquête in te vullen waarin u uw bevindingen over uw reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan u als reiziger garanderen. De enquêtes zullen intern door ons worden verwerkt en indien nodig dan wel wenselijk, zullen aanpassingen worden gemaakt om de uitvoering van de reis te bevorderen.

+Hoe kan ik mijn reiservaringen kenbaar maken?

Uw bevindingen kunt u op verschillende manieren aan ons kenbaar maken. Zo ontvangt u a afloop van uw reis een enquête waarin u uw bevindingen kunt weergeven, kunt u een kort verslag maken van bijvoorbeeld de accommodaties waarin u bent verbleven en de excursies die u heeft gedaan. Voorts kunt u een uitgebreid reisverslag maken die wij vervolgens bij de betreffende reis op onze website plaatsen: toekomstige reizigers kunnen dan alvast een voorproefje krijgen op hetgeen hen te wachten staat.

Mocht u reiservaringen willen delen waarop u graag een reactie wilt ontvangen dan kunt u dit opnemen met onze Afdeling Kwaliteitszorg. Klik hier voor het formulier om uw bevindingen kenbaar te maken

+Ik heb een klacht over mijn reis. Waar moet ik deze indienen?

Wanneer u een klacht heeft over uw reis dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

Een reis boeken bij NRV

Algemeen

+Wie is NRV?

NRV biedt een zeer uitgebreid aanbod van groeps- en privéreizen en zelf samenstel reizen naar bestemmingen in Afrika, Azië, Europa, Midden-Oosten en Noord-, Midden- en Zuid-Amerika.

Reizen met NRV betekent comfortabel op vakantie gaan. Onze rondreizen hebben wij met zorg samengesteld en bevatten een evenwichtige mix tussen cultuur en natuur. Uiteraard laten wij u tijdens uw reis kennismaken met de hoogtepunten van de bestemming, verblijft u in sfeervolle drie- en viersterrenhotels, zullen wij er tijdens uw vakantie voor zorgen dat het u aan niets zal ontbreken en proberen we altijd een ‘local touch’ aan uw reis te geven, zodat u ook écht kennismaakt met de bestemming!

Niet alleen tijdens de reis, maar ook voorafgaand aan de reis en na afloop mag u veel service van ons verwachten. Zo vinden wij het onder andere belangrijk dat u goed geïnformeerd zal worden. U treft dan ook heel veel informatie op onze website: niet alleen over onze reizen, maar ook over de bestemming zelf, de hoogtepunten die u eigenlijk niet mag missen en allerhande zaken om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw verre reis. Ons contactcenter staat tijdens werkdagen en op zaterdag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden, zowel per e-mail als telefonisch. En wilt u alvast in de stemming komen voor uw reis, meer weten over een bepaalde bestemming of nader kennismaken met NRV? Kom dan naar het NRV Reiscafé om één van onze sfeervolle en informatieve shows bij te wonen. Een goede voorbereiding en uniek in Nederland!

+Wat voor soort reizen biedt NRV?

NRV biedt reizen naar Afrika, Azië, Europa, Midden-Oosten en Noord-, Midden- en Zuid-Amerika. Wij bieden zowel groepsreizen als privéreizen en zelf samenstel reizen aan.

+Wat is het NRV Reiscafé?

Het NRV Reiscafé is het eigen reistheater van NRV waar u van harte welkom bent voor het bijwonen van één van onze shows. Onder het genot van een drankje ontvangt u veel informatie over de door u gewenste bestemming, ziet u twee prachtige reisreportages en bestaat uiteraard voldoende de mogelijkheid om uw vragen te stellen.

Klik hier voor meer informatie over het NRV Reiscafé of voor het reserveren van uw plaatsen.

+Is NRV aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds?

Bij NRV kunt u met een gerust hart uw vakantie boeken. Wij zijn namelijk aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds, instanties die u als reiziger de meeste zekerheid geven.

Klik hier voor de Reisvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

+Op welke manier kom ik in contact met NRV?

Wilt u contact opnemen met NRV? Klik hier om via het contactformulier uw vragen en/ of opmerkingen over ons reisaanbod, uw reservering of bijvoorbeeld onze website te stellen. Onze e-mails worden in de regel binnen 24 uur beantwoord.

Liever telefonisch contact? Van maandag tot en met vrijdag zijn wij van 9:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag tussen 9:00 tot 16:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 070-3076700. Wij beantwoorden graag uw vragen!

+Wat zijn de betalingscondities van NRV?

NRV hanteert de betalingsvoorwaarden van de ANVR Reisvoorwaarden. Dit betekent dat u bij boeking een aanbetaling dient te voldoen van 20% van de reissom. Het restant van de reissom dient uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek door ons ontvangen te zijn.

Wanneer u gebruik maakt van een aanbieding kan het zijn dat wordt afgeweken van bovenstaande betalingsvoorwaarden. Dit staat altijd bij de betreffende aanbieding/ reis vermeld.

Website

+Wat is 'Mijn NRV'?

‘Mijn NRV’ is uw persoonlijke domein op NRV.nl waarmee u onder andere toegang heeft tot uw adresgegevens, boekingsgegevens en reisbescheiden. Verder kunt u binnen ‘Mijn NRV’ uw Reispuntensaldo raadplegen, foto's uploaden en bijvoorbeeld reisschema's maken.

Hoewel wij bij het weergeven van ‘Mijn NRV’ de grootste zorgvuldigheid betrachten, is het mogelijk dat er onvolkomenheden genoteerd staan. Voor deze en andere onvolkomenheden kan NRV niet aansprakelijk worden gesteld. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan de inhoud van uw persoonlijke domein.

+Hoe vraag ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV (opnieuw) aan?

Uw wachtwoord voor ‘Mijn NRV’ kunt u heel eenvoudig aanvragen.

+U bent nog niet als NRV klant geregistreerd:

Klikt u dan op 'Mijn NRV' en vervolgens op 'Ik wil me registreren als nieuwe klant'. U dient dan uw persoonlijke gegevens in te voeren en ontvangt nadat u de registratie voltooid heeft, een e-mail op het opgegeven e-mailadres. Hierin staat uw wachtwoord aangegeven en kunt u voortaan inloggen op onze website.

+Heeft u al een registratie op Mijn NRV, maar bent u uw wachtwoord vergeten?

Dan kunt u op 'Wachtwoord vergeten' klikken en dient u uw e-mailadres en verificatiecode in te voeren. U ontvangt dan een e-mail met uw wachtwoord waarmee u weer kunt inloggen op ‘Mijn NRV’.

+Kan ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV wijzigen?

Uw wachtwoord van ‘Mijn NRV’ wijzigen, gaat heel eenvoudig. Log in met uw e-mailadres en het bestaande wachtwoord. U komt vervolgens in 'Mijn Gegevens'. Door op 'Wachtwoord wijzigen' te klikken, kunt u uw bestaande wachtwoord aanpassen naar een door u gewenst wachtwoord.

+Hoe word ik lid van de nieuwsbrief?

Op onze website kunt u zich heel eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief. Registreer uw gegevens en u bent direct geabonneerd op onze nieuwsbrief waarmee u periodiek op de hoogte zult worden gehouden van onze speciale acties, mooie aanbiedingen en overig reisnieuws.

8 dagen Van Jeruzalem naar de Negev: altijd de beste prijs
Bewaar reis Boek nu

Reisroute per dag

01Amsterdam – Tel Aviv – Haaspromenade – Jeruzalem

02Jeruzalem (Oude Stad)

03Jeruzalem (Nieuwe Stad) – Dode Zee

04Dode Zee – Masada – Eilat

05Eilat

06Eilat – Mitzpe Ramon – Ein Avdat – Negev

07Negev – Jaffa – Tel Aviv

08Tel Aviv – Amsterdam

Bewaar reis Boek nu
Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis