Meer van Galilea
Meer van Galilea
Masada
Masada
Jeruzalem
Jeruzalem

Hoogtepunten van Israël

Privéreis | 8 dagen v.a. 1064
964i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
30-01-2022
Reisduur
8 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Kassakorting tot 175 ppi

Voorwaarden

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m december 2022
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs

Voorwaarden

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m december 2022
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs
Kassakorting tot 175 ppi
Rondreizen > Rondreizen Israël > Privéreizen Israël > Hoogtepunten van Israël
Uniek verblijf in een Kibbutz, midden in de natuur
Stop een briefje in de groeven van de Klaagmuur in Jeruzalem
Ontdek de heuvelachtige Golanhoogten met Banias Nationaal Park
Wandel door eeuwenoude tunnels in de City of David
Geniet van zon, zee en strand in het bruisende Tel Aviv
Inclusief huurauto met CDW en TP verzekering

Ontdek de wereldberoemde geschiedenis van Israël

Op deze rondreis door het indrukwekkende Israël bezoekt u naast Bijbelse highlights als Jeruzalem, Nazareth en de plaatsen rondom het Meer van Galilea, ook het Banias Nationaal Park en de schitterende aangelegde ‘UNESCO’ tuinen in Haifa. Een aantrekkelijk en afwisselend programma! Geniet van oud Jaffa en modern Tel Aviv, vaar mee over het Meer van Galilea, wandel over de bruisende Mahane Yehuda markt, bewonder het Massada-fort, ervaar de verschillende etnische invloeden, stap terug in de tijd in de City of David en drijf in de onvoorstelbaar zoute Dode Zee. Kortom, een reis vol hoogtepunten.

"Beleef met deze nieuwe privéreis de leukste avonturen en ontdek de meest bijzondere bezienswaardigheden. Wandel door eeuwenoude steden als Jeruzalem en Jaffa en geniet van de prachtige natuur in Banias Nationaal Park en rondom het Meer van Galilea. Stap terug in de tijd tijdens uw bezoek aan de City of David, Caesarea of Masada en struin heerlijk rond op zoek naar de heerlijkste vruchten op de bruisende Mahane Yehuda markt."

Eva, Medewerker Product

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam – Tel Aviv – Haaspromenade – Jeruzalem (ca. 70 km)

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht naar Tel Aviv
Ophalen huurauto
Overnachting nabij Jeruzalem

Uw rondreis door het indrukwekkende land staat op het punt om te beginnen. U checkt in voor de vlucht naar Tel Aviv in Israël. De vliegtijd bedraagt ongeveer 4,5 uur. Genoeg tijd om u nog even in te lezen in het dagprogramma van deze gevarieerde reis. Bij aankomst haalt u direct uw huurauto op en rijdt u naar Jeruzalem. Stop onderweg bij de bekende Haas promenade voor een fraai uitzicht over de Oude en Nieuwe stad. Overnachting nabij Jeruzalem.

DAG
02

Jeruzalem (Oude Stad)

Jeruzalem (Oude Stad)
Bijzondere route over de Via Dolorosa, de lijdensweg van Jezus
Kennismaken met de uiteenlopende wijken van Jeruzalem
Ontdek de City of David
Overnachten nabij Jeruzalem

Wandel via de oude Stefanuspoort de Oude Stad binnen waar zich onder ander de Via Dolorosa (Lijdensweg) bevindt. Al is de stad lang niet meer hoe het er in de tijd van Jezus heeft uitgezien, toch is het bijzonder om op deze eeuwenoude straatstenen te lopen vandaag de dag. Dezelfde straat die Jezus liep naar de plek waar hij uiteindelijk zou worden gekruisigd en begraven. De lijdensweg van Jezus naar het Kruis wordt op verschillende punten op de Via Dolorosa herdacht en komt uit bij de Heilige Grafkerk.

In het oude gedeelte van de stad bevindt zich ook de Westmuur, bij ons beter bekent als de Klaagmuur. Voor de Joden is dit de plek waar ze het dichts bij de Tempelberg kunnen komen, de heiligste plaats binnen het Jodendom. Laat u gerust verleiden om ook een briefje met een wens in de muur te stoppen. Dwaal vandaag door deze eeuwenoude stad en waan u terug in de tijd van de Bijbel. Verken ook zeker de Joodse, christelijke, Armeense en de islamitische wijk voor de leukste souvenirs, lekkerste snoepjes en heerlijk ruikende kruiden.

Ontdek de City of David. Bekijk de eeuwenoude tunnels waardoor de stad werd veroverd en inwoners vluchtten. Bezoek de verborgen bronnen waar koningen werden gekroond en wandel door de tunnel van Hizkia (gedeeltelijk met water). Reis 4000 jaar terug en beleef de tijd van Koning David. De plaats waar Jeruzalem is ontstaan. Overnachten nabij Jeruzalem.

DAG
03

Ein Kerem & Jeruzalem (Nieuwe Stad)

Ein Kerem
Bezoek aan Ein Kerem, de geboorteplaats van Johannes de Doper
Indrukwekkend bezoek aan Yad Vashem
Bezoek aan de Menorah (voor de Knesset), met afbeeldingen uit de geschiedenis van Israël
Dode Zee rollen aanschouwen in het Israël Museum
Rondstruinen over de Mahane Yehuda markt
Overnachting nabij Jeruzalem

Op ongeveer acht kilometer ten westen van Jeruzalem ligt Ein Kerem, de plek waarvan velen geloven dat hier in een grot Johannes de Doper is geboren. De naam Ein Kerem (bron van de wijngaard) doet vermoeden dat dit vroeger een prachtig en vruchtbaar gebied is geweest. En dat is ook niet zo vreemd met alle bronnen die door dit gebied lopen. Rondom het dorp bevonden zich olijfbomen en wijngaarden.

U brengt vandaag ook een bezoek aan het indrukwekkende en trieste Holocaust Herdenkingscentrum Yad Vashem. Hier wordt de herinnering aan alle Joodse slachtoffers van de Holocaust en de redders van Joden herdacht. De Laan der Rechtvaardigen, het lichtmonument voor de overleden kinderen en het concentratiekampenmonument maken u stil en laten een blijvende herinnering achter. Rijdt verder naar de Knesset (het Israëlische parlementsgebouw) en de daarvoor staande Menorah. Een bronzen zevenarmige kandelaar, versierd met diverse afbeeldingen uit de geschiedenis van Israël en bezoek het Israël Museum, waar u de wereldberoemde Dode Zeerollen kunt aanschouwen. Er is ook een prachtig gerenoveerde model van de Herodiaanse stad Jeruzalem te zien. Deze maquette laat het Jeruzalem zien omstreeks het jaar 66. Als laatste bezoekt u vandaag de bruisende Mahane Yehuda markt. Deze markt op de Jaffa Road is de meest bekende markt van Jeruzalem. Naast vers fruit, groenten, vis, vlees, kruiden, brood en gebak kunt u hier ook terecht voor textiel, huishoudwaren en textiel. Overnachting nabij Jeruzalem.

DAG
04

Jeruzalem – Masada – Dode Zee (ca. 156 km)

Masada
Per kabelbaan terug in de tijd bij Masada
Dobberen in de Dode Zee
Overnachten nabij de Dode Zee

U rijdt richting het laagste punt ter wereld, de Dode Zee. Hier maakt u een stop bij Masada. Eén van de meeste bezochte plekken van Israël en zodra u met de kabelbaan boven komt, merkt u vast waarom. In de woestijn van Judea rijst een indrukwekkende rots op met steile hellingen en een vlakke top. Een ideale schuilplaats gemaakt door de natuur. Dit is precies wat Herodes de Grote deed in de tijd dat hij koning van Judea was. Op de rots liggen de resten van de paleizen van Herodes met daaromheen Romeinse vestingwerken, die tot de mooiste en best bewaarden van hun soort behoren.

Eindig de dag met ontspanning en ga dobberen in de Dode Zee. Onwerkelijk dat u zich hier op 430 meter onder de zeespiegel begeeft. Laat u drijven in het extreem zoute water van de Dode Zee. Een bijzondere ervaring. Zo voelt het dus om gewichtloos te zijn! Smeer u eventueel ook in met modder. Cleopatra ontdekte dat de modder van de Dode Zee heilzame mineralen bevat voor huid en spieren Overnachting nabij de Dode Zee.

DAG
05

Dode Zee – Berg der Zaligsprekingen – Tabgha – Kapernaüm – Meer van Galilea (ca. 140 km)

Meer van Galilea
Boottocht over het Meer van Galilea (optionele excursie)
Panoramisch uitzicht vanaf de Berg der Zaligsprekingen
Tabgha, de plek van het wonder van de vijf broden en twee vissen
Rondwandelen langs de overblijfselen van het huis van Petrus
Overnachten in Galilea

U rijdt door de Jordaan vallei naar het historische Meer van Galilea. Een aantal bekende Bijbelverhalen, zoals de wonderbare spijziging (Tabgha) en de wandeling van Jezus over het water, spelen zich op en rond het Meer van Galilea af. Rijdt vervolgens naar de Berg der Zaligsprekingen. Op stenen rondom de kerk zijn de negen zaligsprekingen terug te vinden die Jezus destijds heeft uitgesproken. Vanaf de berg kunt u genieten van een panoramisch uitzicht over het glooiende landschap en het blauwe Meer van Galilea. Niet ver van de Berg der Zaligsprekingen ligt Tabgha, de plek waar Jezus nog een wonder verrichtte door zijn vijfduizend toehoorders te voeden met slechts vijf broden en twee vissen. In Tabgha is hiervan een zeer goed gepreserveerd mozaïek terug te vinden die in de 5e eeuw door de Byzantijnen werd gemaakt. Bezoek als laatste Kapernaüm, een belangrijke stad in de tijd van Jezus. Op deze plek zijn de fundamenten terug te vinden van de synagoge waar Jezus volgens de Bijbel verschillende wonderen verrichtte en de resten van het huis van Petrus, één van de twaalf discipelen van Jezus. Maak aan het einde van de dag een boottocht over het serene Meer van Galilea (optioneel). Overnachting in de omgeving van het Meer van Galilea.

DAG
06

Galilea – Banias – Golanhoogten – Katzrin – Omgeving Meer van Galilea (ca. 192 km)

Banias Nationaal Park
De bronnen van het Banias Nationaal Park verkennen
Vanaf Mount Bental uitkijken over het roerige Syrië
Israëlische wijn proeven op de wijngaard
Overnachting in de omgeving van het Meer van Galilea

Vandaag bezoekt Banias. Het Banias Nationaal Park, ook Caesarea Filippi genoemd, is vooral bekend vanwege het fraaie brongebied en omdat hier zich één van de drie bronnen van de rivier de Jordaan bevindt. In Banias ontdekt u de ene indrukwekkende bezienswaardigheid na de andere. Van een eeuwenoud tempelcomplex en rotsen van basalt tot wilde rivieren en de Banias waterval die zo’n tien meter naar beneden stort. Doordat het park in een beschermd natuurgebied ligt is het heerlijk om hier rond te wandelen.

U verkent ook de heuvelachtige Golanhoogten. De Golanhoogten, is een heuvelachtig gebied met druzische stadjes met eethuisjes en wijngaarden, diepe dalen met indrukwekkende watervallen en restanten van woningen van duizenden jaren oud. U kunt vandaag genieten van een adembenemend en weids uitzicht! Vanaf Mount Bental is het bij helder weer mogelijk om over het inmiddels verwoeste Syrische land en in het bijzonder de stad Quneitra te kijken. U bevindt zich op 60 kilometer van het veelbesproken Damascus. Een bezoek aan dit punt zal voor velen een blijvende herinnering achter laten. Dan is het tijd voor een beetje ontspanning en overheerlijke Israëlische wijn. Maak kennis met de verzameling fijne en zeldzame wijnen tijdens een rondleiding (optioneel) over de wijngaard waar u meer te weten zult komen over het wijnproductieproces. Uiteraard zult u verschillende wijnen proeven.

Als laatste bezoekt u vandaag de nederzetting Katzrin: het economische, culturele en administratieve centrum van de Golanhoogvlakte. De bekendste bezienswaardigheid van Katzrin die u vandaag zult bezoeken zijn de resten van de oude stad. Het vroegere joodse stadje floreerde tussen de 4e en 8e eeuw na Chr. en was in die tijd vooral bekend vanwege de goede kwaliteit olijfolie die hier werd gemaakt. Rondom de nederzetting zijn verschillende natuurgebieden te vinden, zoals Nahal Zavitan, Yehudiyyeh en Meshushim. Overnachting in de omgeving van het Meer van Galilea.

DAG
07

Galilea – Nazareth – Haifa – Caesarea – Tel Aviv (ca. 142 km)

Caesarea
Ontdek de woonplaats van Jezus van Nazareth
Uitkijken over de kleurrijke Bahá’í-tuinen en de Middellandse Zee
Bezichtigen van de ruïnes van de Grieks-Romeinse stad: Caesarea
Overnachting in Tel Aviv

Ontdek de eeuwenoude plaats Nazareth, waar Jezus een groot gedeelte van zijn leven heeft doorgebracht. In Nazareth bezoekt u de Verkondigingsbasiliek, die op de plaats staat waar volgens de Bijbel de aankondiging van de geboorte van Jezus aan Maria werd gedaan door engel Gabriel. Van de buitenkant ziet de kerk er wellicht niet heel indrukwekkend uit, de binnenkant maakt veel goed. De basiliek heeft twee verdiepingen, waarin vele bezienswaardigheden vanuit over de hele wereld te vinden zijn. Maar waar het in deze kerk echt om te doen is, is de benedenkerk waar zich de Grot van de Verkondiging bevindt. De volgende stop is Haifa dat u via een prachtige route bereiken. De stad Haifa bestaat uit drie delen namelijk de benedenwijk (Hair), de middenstad (Hadar Ha-Carmel) en de bovenstad (Carmel en Ahuza). De haven van Haifa is de grootste haven van het land. Maak een panoramische stadstour met onder andere de graftombe van Báb, waar de stichter van het Baháí geloof ligt begraven. De tuinen zijn opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en zijn schitterend aangelegd met geometrisch gevormde perken en fraaie kleurschakeringen. Bovendien heeft u vanaf de top een prachtig uitzicht op Haifa, de haven en de Middellandse Zee.

Ook bezoekt u Caesarea. De overblijfselen van deze ommuurde havenstad behoren tot de meest imponerende die u in Israël zult vinden. Koning Herodes de Grote liet tussen 22 en 10 v. Chr. deze indrukwekkende ommuurde stad bouwen met tempels, een paleis, woonhuizen, markten, havenhoofden, een amfitheater, een forum en een renbaan. De stad had op het hoogtepunt van haar roem niet minder dan 50.000 inwoners. Koning Herodes de Grote bouwde de hoofdstad Caesarea mede omdat hij bang was voor de joodse invloed in Jeruzalem. Bovendien wilde hij gemakkelijk bereikbaar zijn vanuit Rome. Uit dankbaarheid voor zijn kroning door keizer Caesar Augustus Octavianus kreeg de stad de naam Caesarea Maritima. In het archeologische dorp worden vandaag de dag nog steeds opgravingen gedaan. U kunt er archeologische vondsten uit de tijd van Alexander de Grote, de Romeinen en het Ottomaanse Rijk bezichtigen. Op naar het bruisende Tel Aviv, een wereldstad in Oosterse sferen. Kies voor uw laatste avond in Israël een lekker visrestaurant uit, want waar is het beter vis eten dan aan de kust. U overnacht in Tel Aviv.

DAG
08

Tel Aviv – Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Rondwandelen door het 3000 jaar oude Jaffa
Zonnebaden op het strand van Tel Aviv
Inleveren huurauto
Terugvlucht

Op naar het bruisende Tel Aviv, een wereldstad in Oosterse sferen. Vergeet voordat u weer naar huis vertrek vooral niet om kennis te maken met Jaffa, één van de oudste steden ter wereld en millennia lang een belangrijke havenstad. Het ruim 3000 jaar oude Jaffa is tegenwoordig een gezellig wijk van Tel Aviv vol leuke bars, kunstgaleries en bijzondere straatjes smalle steegjes. U proeft hier de verschillende culturen van het westerse tot het Arabische. Wat een bijzondere beleving. Vervolgens rijdt u weer naar de luchthaven, waar u uw huurauto weer inlevert. In het vliegtuig kunt u alle belevenissen nog eens doorlopen en alle indrukken van deze geweldige rondreis laten bezinken.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
0 optie
Open+
+Extra's
1 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
8 dagen Hoogtepunten van Israël: altijd de beste prijs
Internationale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

Ruimbagage (m.u.v. Transavia)
Huurauto (incl. ongelimiteerd aantal kilometers
Verblijf in goed verzorgde Kibbutz hotels
Iedere dag ontbijt
CDW verzekering (Collision Damage Waiver)
Diefstalverzekering (TP, Theft Protection)
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan (meer info bij praktische informatie)
**Er wordt gebruik gemaakt van een Nissan Pathfinder of Toyota Prado.

Exclusief

Entreegelden: ca. € 89 p.p. (omgerekend ca. 104 USD of 360 NIS p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Ophaal- en afleverkosten van de huurauto eenmalig ca. 39,50 USD (ter plaatse te betalen)
Ruimbagage bij keuze voor Transavia (optioneel bij te boeken)
GPS ca. 15 USD per dag (ter plaatse te voldoen)
Fooien
Eventueel verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking
SGR bijdrage: € 5 per persoon
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €25 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
0 optie
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
1 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
8 dagen Hoogtepunten van Israël: altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam – Tel Aviv – Haaspromenade – Jeruzalem (ca. 70 km)

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht naar Tel Aviv
Ophalen huurauto
Overnachting nabij Jeruzalem

Uw rondreis door het indrukwekkende land staat op het punt om te beginnen. U checkt in voor de vlucht naar Tel Aviv in Israël. De vliegtijd bedraagt ongeveer 4,5 uur. Genoeg tijd om u nog even in te lezen in het dagprogramma van deze gevarieerde reis. Bij aankomst haalt u direct uw huurauto op en rijdt u naar Jeruzalem. Stop onderweg bij de bekende Haas promenade voor een fraai uitzicht over de Oude en Nieuwe stad. Overnachting nabij Jeruzalem.

Goed om te weten

Israël ligt in het Midden-Oosten, maar het grootste deel van de bevolking houdt het Joodse geloof aan. De officiële taal is Hebreeuws, maar de meeste Israëli spreken goed Engels.

Goed om te weten

We bieden ook vluchten aan vanaf Brussel.

DAG
02

Jeruzalem (Oude Stad)

Jeruzalem (Oude Stad)
Bijzondere route over de Via Dolorosa, de lijdensweg van Jezus
Kennismaken met de uiteenlopende wijken van Jeruzalem
Ontdek de City of David
Overnachten nabij Jeruzalem

Wandel via de oude Stefanuspoort de Oude Stad binnen waar zich onder ander de Via Dolorosa (Lijdensweg) bevindt. Al is de stad lang niet meer hoe het er in de tijd van Jezus heeft uitgezien, toch is het bijzonder om op deze eeuwenoude straatstenen te lopen vandaag de dag. Dezelfde straat die Jezus liep naar de plek waar hij uiteindelijk zou worden gekruisigd en begraven. De lijdensweg van Jezus naar het Kruis wordt op verschillende punten op de Via Dolorosa herdacht en komt uit bij de Heilige Grafkerk.

In het oude gedeelte van de stad bevindt zich ook de Westmuur, bij ons beter bekent als de Klaagmuur. Voor de Joden is dit de plek waar ze het dichts bij de Tempelberg kunnen komen, de heiligste plaats binnen het Jodendom. Laat u gerust verleiden om ook een briefje met een wens in de muur te stoppen. Dwaal vandaag door deze eeuwenoude stad en waan u terug in de tijd van de Bijbel. Verken ook zeker de Joodse, christelijke, Armeense en de islamitische wijk voor de leukste souvenirs, lekkerste snoepjes en heerlijk ruikende kruiden.

Ontdek de City of David. Bekijk de eeuwenoude tunnels waardoor de stad werd veroverd en inwoners vluchtten. Bezoek de verborgen bronnen waar koningen werden gekroond en wandel door de tunnel van Hizkia (gedeeltelijk met water). Reis 4000 jaar terug en beleef de tijd van Koning David. De plaats waar Jeruzalem is ontstaan. Overnachten nabij Jeruzalem.

Goed om te weten

Verblijft u tijdens uw reis op maandag of donderdag in Jeruzalem neem dan zeker rond 11.00 een kijkje bij de Klaagmuur waar u een traditionele Bar Mitswa ceremonie kunt bijwonen. Met zang, dans en zoetigheid wordt gevierd dat tienerjongens geestelijk volwassen zijn geworden. Een bijzondere en lokale ervaring.

Weetje

De Westmuur wordt door niet-joden ook wel Klaagmuur genoemd nadat vele joden op deze plek klaagden over de verwoesting van de tempel en de diaspora (de verspreiding van het volk over de verschillende delen van de wereld). Indien u zelf een briefje in de Klaagmuur stopt, loop dan volgens joods gebruik daarna achteruit van de muur af. De Klaagmuur heeft een mannen- en een vrouwengedeelte.

DAG
03

Ein Kerem & Jeruzalem (Nieuwe Stad)

Ein Kerem
Bezoek aan Ein Kerem, de geboorteplaats van Johannes de Doper
Indrukwekkend bezoek aan Yad Vashem
Bezoek aan de Menorah (voor de Knesset), met afbeeldingen uit de geschiedenis van Israël
Dode Zee rollen aanschouwen in het Israël Museum
Rondstruinen over de Mahane Yehuda markt
Overnachting nabij Jeruzalem

Op ongeveer acht kilometer ten westen van Jeruzalem ligt Ein Kerem, de plek waarvan velen geloven dat hier in een grot Johannes de Doper is geboren. De naam Ein Kerem (bron van de wijngaard) doet vermoeden dat dit vroeger een prachtig en vruchtbaar gebied is geweest. En dat is ook niet zo vreemd met alle bronnen die door dit gebied lopen. Rondom het dorp bevonden zich olijfbomen en wijngaarden.

U brengt vandaag ook een bezoek aan het indrukwekkende en trieste Holocaust Herdenkingscentrum Yad Vashem. Hier wordt de herinnering aan alle Joodse slachtoffers van de Holocaust en de redders van Joden herdacht. De Laan der Rechtvaardigen, het lichtmonument voor de overleden kinderen en het concentratiekampenmonument maken u stil en laten een blijvende herinnering achter. Rijdt verder naar de Knesset (het Israëlische parlementsgebouw) en de daarvoor staande Menorah. Een bronzen zevenarmige kandelaar, versierd met diverse afbeeldingen uit de geschiedenis van Israël en bezoek het Israël Museum, waar u de wereldberoemde Dode Zeerollen kunt aanschouwen. Er is ook een prachtig gerenoveerde model van de Herodiaanse stad Jeruzalem te zien. Deze maquette laat het Jeruzalem zien omstreeks het jaar 66. Als laatste bezoekt u vandaag de bruisende Mahane Yehuda markt. Deze markt op de Jaffa Road is de meest bekende markt van Jeruzalem. Naast vers fruit, groenten, vis, vlees, kruiden, brood en gebak kunt u hier ook terecht voor textiel, huishoudwaren en textiel. Overnachting nabij Jeruzalem.

Weetje

De levendige Mahane Yehuda markt is op zijn best op vrijdagmiddag, als de Joden hun boodschappen voor de Sabbat komen inslaan. Bij de bakkerij Marzi-Pan zou u de beste ruggalah (joods gebak) ter wereld kunnen krijgen.

DAG
04

Jeruzalem – Masada – Dode Zee (ca. 156 km)

Masada
Per kabelbaan terug in de tijd bij Masada
Dobberen in de Dode Zee
Overnachten nabij de Dode Zee

U rijdt richting het laagste punt ter wereld, de Dode Zee. Hier maakt u een stop bij Masada. Eén van de meeste bezochte plekken van Israël en zodra u met de kabelbaan boven komt, merkt u vast waarom. In de woestijn van Judea rijst een indrukwekkende rots op met steile hellingen en een vlakke top. Een ideale schuilplaats gemaakt door de natuur. Dit is precies wat Herodes de Grote deed in de tijd dat hij koning van Judea was. Op de rots liggen de resten van de paleizen van Herodes met daaromheen Romeinse vestingwerken, die tot de mooiste en best bewaarden van hun soort behoren.

Eindig de dag met ontspanning en ga dobberen in de Dode Zee. Onwerkelijk dat u zich hier op 430 meter onder de zeespiegel begeeft. Laat u drijven in het extreem zoute water van de Dode Zee. Een bijzondere ervaring. Zo voelt het dus om gewichtloos te zijn! Smeer u eventueel ook in met modder. Cleopatra ontdekte dat de modder van de Dode Zee heilzame mineralen bevat voor huid en spieren Overnachting nabij de Dode Zee.

Weetje

Masada staat vooral bekend om het verhaal van de moedige Zeloten. Zij voerden hier in 70 na. Chr. een dappere strijd tegen de Romeinen. Toen ze uiteindelijk inzagen dat hun kansen hopeloos waren hebben zij massaal zelfmoord gepleegd om op die manier uit de handen van de Romeinen te blijven.

DAG
05

Dode Zee – Berg der Zaligsprekingen – Tabgha – Kapernaüm – Meer van Galilea (ca. 140 km)

Meer van Galilea
Boottocht over het Meer van Galilea (optionele excursie)
Panoramisch uitzicht vanaf de Berg der Zaligsprekingen
Tabgha, de plek van het wonder van de vijf broden en twee vissen
Rondwandelen langs de overblijfselen van het huis van Petrus
Overnachten in Galilea

U rijdt door de Jordaan vallei naar het historische Meer van Galilea. Een aantal bekende Bijbelverhalen, zoals de wonderbare spijziging (Tabgha) en de wandeling van Jezus over het water, spelen zich op en rond het Meer van Galilea af. Rijdt vervolgens naar de Berg der Zaligsprekingen. Op stenen rondom de kerk zijn de negen zaligsprekingen terug te vinden die Jezus destijds heeft uitgesproken. Vanaf de berg kunt u genieten van een panoramisch uitzicht over het glooiende landschap en het blauwe Meer van Galilea. Niet ver van de Berg der Zaligsprekingen ligt Tabgha, de plek waar Jezus nog een wonder verrichtte door zijn vijfduizend toehoorders te voeden met slechts vijf broden en twee vissen. In Tabgha is hiervan een zeer goed gepreserveerd mozaïek terug te vinden die in de 5e eeuw door de Byzantijnen werd gemaakt. Bezoek als laatste Kapernaüm, een belangrijke stad in de tijd van Jezus. Op deze plek zijn de fundamenten terug te vinden van de synagoge waar Jezus volgens de Bijbel verschillende wonderen verrichtte en de resten van het huis van Petrus, één van de twaalf discipelen van Jezus. Maak aan het einde van de dag een boottocht over het serene Meer van Galilea (optioneel). Overnachting in de omgeving van het Meer van Galilea.

Weetje

Het Meer van Galilea is het grootste zoetwaterreservoir van Israël en de belangrijkste bron van drinkwater.

DAG
06

Galilea – Banias – Golanhoogten – Katzrin – Omgeving Meer van Galilea (ca. 192 km)

Banias Nationaal Park
De bronnen van het Banias Nationaal Park verkennen
Vanaf Mount Bental uitkijken over het roerige Syrië
Israëlische wijn proeven op de wijngaard
Overnachting in de omgeving van het Meer van Galilea

Vandaag bezoekt Banias. Het Banias Nationaal Park, ook Caesarea Filippi genoemd, is vooral bekend vanwege het fraaie brongebied en omdat hier zich één van de drie bronnen van de rivier de Jordaan bevindt. In Banias ontdekt u de ene indrukwekkende bezienswaardigheid na de andere. Van een eeuwenoud tempelcomplex en rotsen van basalt tot wilde rivieren en de Banias waterval die zo’n tien meter naar beneden stort. Doordat het park in een beschermd natuurgebied ligt is het heerlijk om hier rond te wandelen.

U verkent ook de heuvelachtige Golanhoogten. De Golanhoogten, is een heuvelachtig gebied met druzische stadjes met eethuisjes en wijngaarden, diepe dalen met indrukwekkende watervallen en restanten van woningen van duizenden jaren oud. U kunt vandaag genieten van een adembenemend en weids uitzicht! Vanaf Mount Bental is het bij helder weer mogelijk om over het inmiddels verwoeste Syrische land en in het bijzonder de stad Quneitra te kijken. U bevindt zich op 60 kilometer van het veelbesproken Damascus. Een bezoek aan dit punt zal voor velen een blijvende herinnering achter laten. Dan is het tijd voor een beetje ontspanning en overheerlijke Israëlische wijn. Maak kennis met de verzameling fijne en zeldzame wijnen tijdens een rondleiding (optioneel) over de wijngaard waar u meer te weten zult komen over het wijnproductieproces. Uiteraard zult u verschillende wijnen proeven.

Als laatste bezoekt u vandaag de nederzetting Katzrin: het economische, culturele en administratieve centrum van de Golanhoogvlakte. De bekendste bezienswaardigheid van Katzrin die u vandaag zult bezoeken zijn de resten van de oude stad. Het vroegere joodse stadje floreerde tussen de 4e en 8e eeuw na Chr. en was in die tijd vooral bekend vanwege de goede kwaliteit olijfolie die hier werd gemaakt. Rondom de nederzetting zijn verschillende natuurgebieden te vinden, zoals Nahal Zavitan, Yehudiyyeh en Meshushim. Overnachting in de omgeving van het Meer van Galilea.

Weetje

Op ongeveer zeventien kilometer van Katzrin liggen de overblijfselen van de oude joodse stad Gamla. De plek waar in 67 na Chr. 5000 joodse inwoners zich in het ravijn wierpen om te ontkomen aan de overmeestering van de Romeinen.

DAG
07

Galilea – Nazareth – Haifa – Caesarea – Tel Aviv (ca. 142 km)

Caesarea
Ontdek de woonplaats van Jezus van Nazareth
Uitkijken over de kleurrijke Bahá’í-tuinen en de Middellandse Zee
Bezichtigen van de ruïnes van de Grieks-Romeinse stad: Caesarea
Overnachting in Tel Aviv

Ontdek de eeuwenoude plaats Nazareth, waar Jezus een groot gedeelte van zijn leven heeft doorgebracht. In Nazareth bezoekt u de Verkondigingsbasiliek, die op de plaats staat waar volgens de Bijbel de aankondiging van de geboorte van Jezus aan Maria werd gedaan door engel Gabriel. Van de buitenkant ziet de kerk er wellicht niet heel indrukwekkend uit, de binnenkant maakt veel goed. De basiliek heeft twee verdiepingen, waarin vele bezienswaardigheden vanuit over de hele wereld te vinden zijn. Maar waar het in deze kerk echt om te doen is, is de benedenkerk waar zich de Grot van de Verkondiging bevindt. De volgende stop is Haifa dat u via een prachtige route bereiken. De stad Haifa bestaat uit drie delen namelijk de benedenwijk (Hair), de middenstad (Hadar Ha-Carmel) en de bovenstad (Carmel en Ahuza). De haven van Haifa is de grootste haven van het land. Maak een panoramische stadstour met onder andere de graftombe van Báb, waar de stichter van het Baháí geloof ligt begraven. De tuinen zijn opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en zijn schitterend aangelegd met geometrisch gevormde perken en fraaie kleurschakeringen. Bovendien heeft u vanaf de top een prachtig uitzicht op Haifa, de haven en de Middellandse Zee.

Ook bezoekt u Caesarea. De overblijfselen van deze ommuurde havenstad behoren tot de meest imponerende die u in Israël zult vinden. Koning Herodes de Grote liet tussen 22 en 10 v. Chr. deze indrukwekkende ommuurde stad bouwen met tempels, een paleis, woonhuizen, markten, havenhoofden, een amfitheater, een forum en een renbaan. De stad had op het hoogtepunt van haar roem niet minder dan 50.000 inwoners. Koning Herodes de Grote bouwde de hoofdstad Caesarea mede omdat hij bang was voor de joodse invloed in Jeruzalem. Bovendien wilde hij gemakkelijk bereikbaar zijn vanuit Rome. Uit dankbaarheid voor zijn kroning door keizer Caesar Augustus Octavianus kreeg de stad de naam Caesarea Maritima. In het archeologische dorp worden vandaag de dag nog steeds opgravingen gedaan. U kunt er archeologische vondsten uit de tijd van Alexander de Grote, de Romeinen en het Ottomaanse Rijk bezichtigen. Op naar het bruisende Tel Aviv, een wereldstad in Oosterse sferen. Kies voor uw laatste avond in Israël een lekker visrestaurant uit, want waar is het beter vis eten dan aan de kust. U overnacht in Tel Aviv.

Weetje

De koepel van de graftombe van Báb bestaat uit 12.000 daktegels van vijftig verschillende soorten en maten. Een leuk weetje over de tegels is, dat ze werden gemaakt in ons eigen land.

DAG
08

Tel Aviv – Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Rondwandelen door het 3000 jaar oude Jaffa
Zonnebaden op het strand van Tel Aviv
Inleveren huurauto
Terugvlucht

Op naar het bruisende Tel Aviv, een wereldstad in Oosterse sferen. Vergeet voordat u weer naar huis vertrek vooral niet om kennis te maken met Jaffa, één van de oudste steden ter wereld en millennia lang een belangrijke havenstad. Het ruim 3000 jaar oude Jaffa is tegenwoordig een gezellig wijk van Tel Aviv vol leuke bars, kunstgaleries en bijzondere straatjes smalle steegjes. U proeft hier de verschillende culturen van het westerse tot het Arabische. Wat een bijzondere beleving. Vervolgens rijdt u weer naar de luchthaven, waar u uw huurauto weer inlevert. In het vliegtuig kunt u alle belevenissen nog eens doorlopen en alle indrukken van deze geweldige rondreis laten bezinken.

Weetje

De havenstad Jaffa werd in de negentiende eeuw een centrum voor de teelt en de verhandeling van sinaasappels, nadat zij een sinaasappel hadden ontwikkeld met een dikkere schil, die beter en langer kon worden bewaard en getransporteerd. Ook nu staat de merknaam ‘Jaffa’ nog steeds voor citrusvruchten en vruchtensap.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
0 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Extra's
1 optie
Open+
8 dagen Hoogtepunten van Israël: altijd de beste prijs

Vervoersopties ter plaatse

+Vervoersopties
Open+

Kibbutz

Hieronder ziet u een selectie van de accommodaties die wij tijdens deze privéreis gebruiken. De accommodaties die wij publiceren zijn voorbeeldhotels, waardoor het kan voorkomen dat u soms in andere accommodaties verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De accommodaties worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op kwaliteit en service.

Unieke accommodaties
Jeruzalem
123
Shoresh Kibbutz Hotel Jerusalem Hills
Vierenhalve ster
Shoresh Kibbutz Hotel Jerusalem Hills is gelegen in het hart van een wild oud landschap van het Judese gebergte, Moshav Shoresh. Geniet van de rustige, groene piek, de wijnkoude berglucht en een briesje dat door de zee door de seizoenen heen komt. Dichtbij de natuur in stilte en rust, maar ook dichtbij het centrum. Geniet elke ochtend van een smakelijk ontbijt. Kinderen kunnen zich vermaken in de speeltuin. Ontspan in de prachtige tuin en neem een verfrissende duik in het grote seizoensgebonden buitenbad. De accommodatie biedt een prachtig uitzicht op de heuvels van Judea en u kunt gratis gebruik maken van de Wi-Fi om dit spectaculaire uitzicht te delen met uw vrienden of familie. ’s Avonds kunt u dineren in het a-la-carterestaurant van Shoresh Kibbutz Hotel. De kamers zijn voorzien met airconditioning, een verwarming, koffie- en theefaciliteiten, een zithoek, kitchenette, flatscreen-tv met kabel-/satellietzenders, koelkast, magnetron, barbecue, een bureau een eethoek buiten. De eigen badkamer is uitgerust met een bad of douche, gratis toiletartikelen en een föhn.
Meer info >
Hotel Jerusalem Gold
Viersterren
  • Jerusalem Gold Hotel kamer
  • Jerusalem Gold Hotel
  • Jerusalem Gold Hotel kamer
  • Jerusalem Gold Hotel restaurant
Het Jerusalem Gold hotel is een elegant ingericht hotel dat zich bevindt in het centrum van de nieuwe stad. Het historisch centrum is op ongeveer 20 minuten lopen en ook andere bezienswaardigheden zoals de Bijbelse dierentuin en de kleurrijke markt van Mahane Yehuda bevinden zich op loopafstand. De kamers zijn voorzien van moderne faciliteiten. Alle kamers beschikken over een airconditioning, koelkast,, kluis en mahoniehouten meubels. vele leuke restaurants en winkels zijn te vinden op loopafstand van het hotel.
Meer info >
Kibbutz Neve Shalom
Viersterren
Geniet van een buitengewoon schilderachtige locatie. Kibbutz Neve Shalom biet een aantrekkelijke uitvalsbasis om Israël te verkennen, het dorp te bezoeken en/of deel te nemen aan programma’s. Kibbutz Neve Shalom is gelegen tussen Jeruzalem en Tel Aviv. Neve Shalom wordt omgeven door groen en biedt veel buitenruimte waar u kunt ontspannen in de ligstoelen. Start de dag goed met een uitgebreid Israëlisch ontbijtbuffet. U kunt gratis gebruik maken van Wi-Fi in de gehele accommodatie. De kamers zijn goed ontworpen en voorzien van airconditioning en een eigen balkon. Verder zijn de kamers uitgerust met een kluisje voor uw waardevolle spullen, een verwarming, koelkast, magnetron, stopcontact bij het bed en koffie- en theefaciliteiten. De eigen badkamer heeft een bad of douche.
Meer info >
Dode Zee
12
Kalia Kibbutz Hotel
Viersterren
In Kalia Kibbutz Hotel komt u écht op adem! De heldere lucht, het adembenemende uitzicht en de frisse lucht zorgen voor een ultiem vakantiegevoel. Kalia Kibbutz Hotel is gelegen in het noorden van de Dode Zee en bevindt zich in de woestijn. De stranden van de Dode Zee zijn op zeven kilometer rijden. Kalia Kibbuts Hotel biedt een scala aan diensten en voorzieningen die garant staan voor comfort en gemak. Neem een verfrissende duik in het seizoensgebonden zwembad en geniet van een verkoelend drankje bij de bar. Tot de gemeenschappelijke faciliteiten behoren een eetzaal, een speeltuin, een discotheek, paardrijvoorzieningen, holistische massages en een minimarkt. De kamers zijn voorzien met airconditioning, een ventilator, verwarming, een zithoek, een muskietennet, een koelkast, elektrische waterkoker en koffie- en theefaciliteiten. De eigen badkamer heeft een bad of douche en gratis toiletartikelen.
Meer info >
Almog Kibbutz Hotel
Viersterren
Kom tot rust in het Almog Kibbutz Hotel en geniet van het panoramische uitzicht op de bergen en de woestijn. Ondanks de rustige omgeving ligt Almog Kibbutz slecht op tien minuten rijden van de Dode Zee en op 35 minuten rijden van Jeruzalem. Almog Kibbutz Hotel biedt een scala aan diensten en voorzieningen die garant staan voor comfort en gemak. Start uw dag goed met een heerlijk ontbijt. Neem een verfrissende duik in het zwembad of geniet van een heerlijk verkoelend drankje aan de bar. Almog Kibbutz is voorzien van een speeltuin, biljarttafel en gratis Wi-Fi in de openbare ruimtes. Vanuit de accommodatie kunt u verschillende activiteiten ondernemen, zoals een bezoek aan de historische grotten van Qumran en het natuurgebied Ein Feshchah. De kamers zijn voorzien met airconditioning, verwarming, muskietennet, een elektrische waterkoker en een koelkast. De eigen badkamer is uitgerust met een douche en gratis toiletartikelen.
Meer info >
Omgeving Meer van Galilea & Nazareth
1234567
Kibbutz Moran
Vierenhalve ster
Kibbutz Moran is prachtig gelegen in de schuin aflopende groene heuvel van Galilea in het noorden van Israël. Kibbutz Moran biedt een fijn verblijf in het hart van de natuur, op korte afstand van de belangrijkste bezienswaardigheden die Galilea te bieden heeft. De Kibbutz heeft een prachtig aangelegde tuin, waar u gebruik kunt maken van het seizoensgebonden zwembad. Geniet in de tuin van het prachtige panoramische uitzicht op het landschap van Galilea. Vanuit het hotel kunt u verschillende bezienswaardigheden bezoeken, zoals de havenstad Akko, de oude stad van Safed, het schilderachtige dorpje Rosh Pina, evenals de Zee van Galilea zelf en de tientallen archeologische, historische en religieuze bezienswaardigheden. De kamers zijn recent gerenoveerd en voorzien met airconditioning, Wi-Fi, flatscreen-tv met kabelzenders, stopcontact bij het bed en koffie en theefaciliteiten. De eigen badkamer is uitgerust met een douche.
Meer info >
Kibbutz Beit Alfa Guest House
Drieenhalve ster
Maak plaats voor groen en cultuur. Het Kibbutz Beit Alfa Guest House is gelegen in de Harod-Vallei, in het oosten van de Jizreëlvallei, aan de voet van de berg Gilboa. De naam van de accommodatie is afgeleid van joodse naam van een oude joodse nederzetting uit de zesde- eeuw na Christus, waarop de Arabische stad Alfa werd gebouwd. De naam heeft twee betekenissen: Kampioen en “Ulpana” wat studie betekent. Geniet elke ochtend van een uitgebreid landelijk ontbijt met een verscheidenheid aan salades, kazen, brood, ontbijtgranen en koffie. De Guest House organiseert regelmatig activiteiten, zoals voetbal, handbal, zwemmen, fietsen en nog veel meer. Neem een duik in het verwarmde binnenzwembad of in het seizoensgebonden zwembad of laat u zelf verwennen met een spa behandeling. Er is gratis Wi-Fi beschikbaar. Vanuit de accommodatie kunt u verschillende activiteiten ondernemen, zoals een bezoek aan Nazareth dat zich op 32 kilometer afstand van de accommodatie bevindt. De eigen kamers zijn uitgerust met airconditioning, verwarming, koffie- en theefaciliteiten, kitchenette, flatscreen-tv met kabel-/en satellietzenders, een stopcontact bij het bed, een barbecue, een zithoek, een eethoek, een koelkast en magnetron. De eigen badkamer is voorzien met een bad of douche, gratis toiletartikelen en een föhn.
Meer info >
Holiday Village Kibbutz Mizra
Viersterren
Kibbutz Mizra ligt in de Jizreëlvallei op vijf kilometer ten zuiden van Nazareth en op tien minuten rijden van Afula; de grootste stad in de vallei. Geniet elke ochtend van een ontbijtbuffet in de eetzaal van de Kibbutz en kom tot rust in de grote tuin met een seizoensgebonden zwembad. ’s Avonds kunt u genieten van de barbecue faciliteiten die het hotel te bieden heeft. Holiday Village Kibbutz Mizra heeft ook een eigen kleine supermarkt op het terrein. Er is gratis Wi-Fi beschikbaar in alle kamers. De kamers zijn voorzien met airconditioning, een kluisje voor uw waardevolle spullen, een verwarming, een muskietennet, een mini koelkast, een flatscreen-tv met satelliet-/kabelzenders, een eethoek, een zithoek, koffie- en thee faciliteiten en een stopcontact bij het bed. Alle kamers hebben uitzicht op de tuin. De eigen badkamer is uitgerust met een bad of douche, gratis toiletartikelen en een föhn.
Meer info >
Ashdot Yaacov Ichud Kibbutz
Viersterren
Deze accommodatie is gelegen in de Jordaanvallei en slechts op een paar kilometer ten zuiden van het meer van Galilea. Hier kunt u kajakken, vissen en andere avontuurlijke sporten ondernemen. Ashdot Yaacov Ichud is ook ideaal voor natuurliefhebbers die opzoek zijn naar een rustig verblijf op korte afstand van de historische stad Tiberias en de Golanhoogten. Start de ochtend met een uitgebreid ontbijt in het restaurant ‘Be-be’. Het restaurant is ontworpen in een speciale vintage stijl en maakt plaats voor warmte en nostalgie. Op zaterdagavonden kunt u reserveren voor een ‘thuisdiner’. Neem een verfrissende duik in het grote zwembad en ontspan in de schaduwrijke zitjes omgeven door groene gazons. Liever actief bezig? De sportvelden van het Ashdot Yaacov Ichud kunt u altijd bezoeken. Op korte afstand van de accommodatie bevinden zich vier sportvelden – waaronder twee tennisbanen en twew basketbalvelden. De twee basketbalvelden zijn overdekt en ’s avonds verlicht. Materialen om te tennissen dienen van thuis te worden meegenomen. Er is gratis Wi-Fi beschikbaar in alle kamers. De kamers zijn uitgerust met airconditioning, verwarming, een bureau, zithoek, tv met kabelzenders, een koelkast en een elektrische waterkoker. De eigen badkamer heeft een douche en gratis toiletartikelen.
Meer info >
Kibbutz Shaar Hagolan
Viersterren
Kibbutz Shaar Hagolan biedt de perfecte combinatie van vredige charme in de nabijheid van het stadscentrum van Tiberias. Of u nu de Jordaanvallei, de Golanhoogten of de omgeving Galilea wilt verkennen, ze liggen allemaal dichtbij Shaar Hagolan. In Shaar Hagolan kunt u genieten van gratis draadloos internet in de lobby van het hotel, het basketbalveld en het binnen- en buitenzwembad. Daarnaast kunt u genieten van de kinderboerderij in het hotel, de openluchtbioscoop en het prehistorisch museum. Een mini-markt bevindt zich op een paar minuten van uw hotelkamer, op het terrein van de Kibbutz. Vanuit het hotel kunt u verschillende activiteiten ondernemen, zoals kajakken, raften en wie op zoek is naar een stukje geschiedenis, zal zeker zijn plezier kunnen ophalen in Gamla, Safed en de archeologische vindplaatsen in Beit Shean. De kamers zijn uitgerust met airconditioning, verwarming, koffie- en theefaciliteiten, een koelkastje en een flatscreen-tv. De eigen badkamer heeft een douche.
Meer info >
Kibbutz Degania Bet
Viersterren
Kom tot rust in het Kibbutz Degania Bet hotel. Geniet van de landelijke omgeving en ontdek het meer van Tiberias. Deze prachtige lodge ligt op korte loopafstand van de Zee van Galilea.

Start de ochtend met een ontbijt in het restaurant en een heerlijke bak koffie bij de koffie bar. In de zomermaanden kunt u genieten van een heerlijke verfrissende duik in het buitenzwembad. Er is gratis Wi-Fi aanwezig in de gehele accommodatie en Kibbutz Degania Bet beschikt ook over minimarkt. Vanuit de accommodatie kunt u verschillende activiteiten ondernemen, zoals paardrijden en kanovaren.

De kamers zijn eenvoudig ingericht, maar beschikken over een airconditioning, verwarming, flatscreen-tv met kabelzenders, een kitchenette (geen kookgelegenheid), een waterkoker en een kleine koelkast. De eigen badkamer is uitgerust met een bad of douche en een föhn op aanvraag.
Meer info >
Kibbutz Nir David
Vierenhalve ster
Aan de voet van de Gilboa, in het hart van de Springs Valley, ligt Kibbutz Nir David. De accommodatie biedt u een oase van rust met het prachtige groene en bloeiende natuurlandschap om het complex heen. Begin de dag goed met een ontbijt aan de rivier oever. Als gast van het Kibbutz Nir David heeft u gratis toegang tot het sportcentrum Nir David, met onder meer een verwarmd binnenzwembad, sauna en fitnessruimte. Vanuit de accommodatie kunt u verschillende activiteiten ondernemen, zoals een bezoek aan de natuurlijke bronnen die het hele jaar door op een constante temperatuur staan, wat zorgt voor een heerlijke verfrissing tijdens de hete zomerdagen, een wandeling in het Springs Park, of een kanoën op de rivier. De rustieke houten huisjes zijn voorzien met airconditioning, een hot tub, ventilator, verwarming, flatscreen-tv met satelliet-/ en kabelzenders, een zithoek, elektrische waterkoker, stopcontact bij het bed en koffie- en theefaciliteiten. De eigen badkamer is uitgerust met een bad of douche, gratis toiletartikelen en een föhn.
Meer info >
Tel Aviv
Sea Net Hotel
Driesterren
  • Sea Net Hotel, kamer
  • Sea Net Hotel, exterieur
  • Sea Net hotel, buitenkant
  • Sea Net Hotel
  • Sea Net Hotel, restaurant
De charme en ambiance van een boutique hotel. Dat is wat Sea Net Hotel uitstraalt. Het is gelegen op slechts korte loopafstand van het strand en van Ben Yehuda Street met de vele restaurants, cafés en winkels. Het hotel beschikt over een dakterras met uitzicht op de Middellandse Zee en het strand waar u de dag kunt afsluiten onder het genot van een heerlijk drankje. Daarnaast beschikt het hotel over een bar in de lobby waar u tevens gebruik kunt maken van de gratis WiFi en een restaurant waar u kunt dineren. De kamers zijn allemaal voorzien van airconditioning, televisie, telefoon, koffie- en theefaciliteiten, kluisje en een badkamer met bad of douche, gratis toiletartikelen en een föhn.
Meer info >
Het is momenteel nog niet mogelijk om verlengingen bij te boeken.
8 dagen Hoogtepunten van Israël: altijd de beste prijs

Extra's

Haal nog meer uit uw reis door het bijboeken van optionele vervoer- en verblijfsopties. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn. Ook kunt u alle optionele excursiemogelijkheden bekijken, die ter plaatse worden aangeboden (en betaald).
Vervoersopties ( 1 t/m 1 van 1 opties )
transavia_2.jpg
Ruimbagage Transavia o.b.v. retourvlucht
Wanneer u vliegt met Transavia dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg) inbegrepen voor de heen- en terugvlucht. Het is ook mogelijk om optioneel ruimbagage bij te boeken.
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.52
8 dagen Hoogtepunten van Israël: altijd de beste prijs

Praktische info

-Specifiek voor deze reis
Sluiten-

Kibbutz

Een Kibbutz is een soort dorp/leefgemeenschap en bedrijf tegelijk. Een Kibbutz ligt vaak midden in de natuur en heeft enkele huizen en een groot gemeenschappelijk gebouw waarin geleefd wordt. Rond de gebouwen zijn landerijen en/of wijngaarden te vinden, waar de mensen die in de Kibbutz leven ook werken. Er is een grote keuken waar voor de hele gemeenschap wordt gekookt en er wordt gezamenlijk gegeten. De bewoners van een Kibbutz heten kibboetsniks.

Al in de 19e eeuw zijn er Joden overal ter wereld die graag in een Joods land willen wonen. De Zionistische beweging, een groep Joodse mensen die een plan bedachten om het land Israël steeds meer Joods te maken, koopt in 1904 grond in Palestina (voormalig Israël). Op die grond bouwden zij een school met opleidingen voor Joden uit Oost-Europa. Wanneer de Oost-Europese immigranten teleurgesteld zijn in de regering en de politiek bedenken ze een manier van leven waarbij iedereen gelijk is. Zij geloven dat als iedereen gelijk is en alles samen deelt, er vrede en gerechtigheid zal ontstaan. Met deze gedachten werd de eerste Kibbutz (Degania Alef) in 1909 opgericht.

Tot ca. 1990 werd het werk op de Kibbutz onderling verdeeld. De dieren werden verzorgd en de huizen en gebouwen werden onderhouden door de inwoners zelf. De bewoners werkten op het land en zorgden voor hun eigen inkomsten, die ook weer eerlijk samen werden gedeeld. Vanaf 1990 gaan de inwoners steeds meer op zichzelf wonen en delen niet meer alles met elkaar zoals in het begin. De Kibbutz lijkt steeds meer op een klein dorp en een echt bedrijf. Al staan de inwoners nog steeds als vanouds altijd voor elkaar klaar.

Israël Pass

Voor uw reis naar Israël is het mogelijk om een ‘Israël Pass’ aan te schaffen. Met deze pas maakt u gratis gebruik van het openbaar vervoer in heel het land, u heeft gratis toegang tot verschillende nationale parken en natuurreservaten, bijvoorbeeld Masada, Ein Gedi, Caesarea, Qumran en vele anderen en u krijgt tot 40% korting op toeristische attracties.

Voor uitgebreidere informatie kunt u terecht op de website van de Israël Pass. Hier kunt u precies zien welke bezienswaardigheden er in de pas zijn opgenomen, wat de kosten zijn (er zijn verschillende mogelijkheden) en hoe u deze pas kunt kopen. Deze pas kan een behoorlijk voordeel opleveren, als u tijdens uw vakantie veel culturele bezienswaardigheden wilt bezoeken.

Wij raden u aan de Israël Pass vanaf 30 dagen of korter voor vertrek aan te schaffen. Mocht uw reis om welke reden dan ook niet doorgaan dan vergoedt NRV deze kosten niet.

Kwalificatie hotels tijdens uw rondreis

Een rondreis in het buitenland betekent andere mensen, een andere cultuur en ander eten. Dit zijn vaak de aantrekkelijke kanten van een vakantie, maar ook een aspect om rekening mee te houden bij uw vakantieverwachtingen. Zo is de sterrenkwalificatie van hotels in Israël niet hetzelfde als de sterren voor hotels in Nederland. Bedden, matrassen en de inrichting van de badkamer kunnen kwalitatief minder zijn dan dat u thuis gewend bent.

Wijzigingen vluchtprijzen

De prijs van de reis is inclusief intercontinentale vluchten. De prijzen van vluchten wijzigen voortdurend. Het is daarom mogelijk dat de vlucht niet meer beschikbaar is voor de aangeboden prijs. Uiteraard nemen wij in dat geval contact met u op.

Bijkomende kosten ter plaatse

Als u een rondreis naar Israël boekt, geeft u ter plaatse ook nog geld uit aan maaltijden, toeristenbelasting, excursies, fooien etc. Om het voor u gemakkelijker te maken om de totale kosten in te schatten, geven wij hieronder een indicatie voor de bijkomende kosten van deze reis. Deze indicatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen.

Eten en drinken
Lunch (in een restaurant) : tussen de € 10 en € 20
Diner (in een restaurant) : tussen de € 20 en € 30
Flesje water : in de winkel/hotel € 0,50 - € 2
Flesje fris : tussen de € 1,50 en € 4
Glas wijn : tussen de € 5 en € 10
Glas bier(lokaal) : tussen de € 5 en € 10

Entreegelden: ca. € 89 per persoon (omgerekend ca. $ 104 of NIS 360 per persoon, (afhankelijk van de wisselkoers))

Ophaal- en afleverkosten van de huurauto eenmalig ca. 39,50 USD (ter plaatse te betalen)
Eventuele huur van GPS ca. € 13 per dag (ter plaatse te betalen)

Fooien
Zie voor richtbedragen onder Fooien.

Fooien

De Jordaanse en Israëlische bevolking doet alles voor u met een glimlach, maar toch wordt er op een fooi gerekend als er hulp wordt geboden. Veel mensen die in het toerisme werken zijn afhankelijk van de fooi die ze krijgen. Een fooi is een uiting van waardering en wordt daarom erg op prijs gesteld. Wij raden u aan om wat muntgeld bij u te dragen, zodat u altijd een passende fooi bij de hand heeft. Onderstaande bedragen geven u een idee van de fooien. Een fooi geven is niet verplicht, uiteraard bent u hierin vrij om zelf te beslissen.

Indicatie fooien
Chauffeur : ca. 8 sjekel (ca. 2 euro) per reisgezelschap per dag
Gids : ca. 15 sjekel (ca. 4 euro) per persoon per dag
Kamermeisje : ca. 4 sjekel (ca. 1 euro) per kamer per nacht
Kofferdrager : ca. 4 sjekel (ca. 1 euro) per koffer

Dit zijn de richtbedragen. Uiteraard kan de koers van de euro en de Israëlische sjekel wijzigen, waardoor de genoemde bedragen mogelijk anders worden.

Pesach

Pesach is een belangrijke periode in de joodse traditie. Vroeger leefden Israëliërs in Egypte en werden zij door de Egyptenaren tot slaaf gemaakt. Met Pesach wordt het einde van de joodse slavernij in Egypte herdacht en daarmee de bevrijding van de joodse bevolking uit die tijd. Pesach begint op de 15e dag van de Hebreeuwse maand van Nisan (meestal in april) en duurt zeven dagen plus Seder Nacht.

Deze feestdag wordt ook wel het Festival van de Vrijheid genoemd. Met name het stukje vrijheid wordt dan ook benadrukt in de rituelen en gebeden die centraal staan tijdens Pesach. Een ander belangrijk element is familie en samenhorigheid. Aan de vooravond van Pesach (Seder Nacht) verzamelen families om de ceremoniële Seder maaltijd te vieren. Hierbij is het een belangrijk Joods gebaar om anderen, die zelf geen familie hebben om Seder Nacht mee te vieren, uit te nodigen.

Een andere benaming voor Pesach is de vakantie van ongezuurd brood. Uit het verhaal van de Exodus blijkt dat de joden tijdens hun uittocht Egypte zo haastig moesten verlaten, dat zij geen tijd hadden om hun deeg en broden die zij hadden voorbereid te laten rijzen. Hierdoor is één van de belangrijkste regels van Pesach dat er geen voedsel wordt gegeten dat op de één of andere manier gerezen of gegist is of gemaakt is van één van de vijf voornaamste graansoorten (tarwe, rogge, gerst, haver en spelt). Dit wordt ook wel Chameets genoemd. Voorbeelden van voedsel dat tijdens Pesach niet gegeten of geserveerd wordt zijn normaal brood, pasta, rijst, mais, pinda’s, peulvruchten en ook bier wordt niet gedronken of geserveerd. In plaats daarvan eet men bijvoorbeeld paasbrood en matzes en wordt er gekookt met alternatieve voedingsmiddelen.

Bovendien mogen Joden dit soort drank en voedsel niet in huis hebben gedurende Pesach. Vandaar de beroemde Biur Chametz, oftewel de Pesach-schoonmaak, waarin het huis volledig wordt ontdaan van deze Chameets. Ook kookgerei dat in aanraking is geweest met Chameets, zal worden verwijderd.

Belangrijke informatie
Zowel de eerste dag als de laatste dag van Pesach zijn heilige rustdagen, waarop het uitvoeren van productief werk strikt verboden is. Bijna alle Israëlische bedrijven zijn gesloten op deze dagen. De tussenliggende dagen (Chol ha-Mo'ed) zijn ‘halve’ rustdagen. Veel bedrijven zijn slechts een halve dag geopend (vaak de ochtenden) en families trekken er met elkaar op uit. Tijdens Pesach zullen hotels en joodse restaurants koosjer eten serveren en vervangen zij producten met Chameets voor alternatieve voedingsmiddelen.

Onder voorbehoud van wijzigingen:
2021: 28 maart - 4 april en Seideravond op 27 maart
2022: 15 – 23 april en Seideravond op 15 april
2023: 5 – 13 april en Seideravond op 5 april
2024: 22 – 30 april en Seideravond op 22 april
2025: 12 – 20 april en Seideravond op 12 april

Valuta optionele excursies

Naast de excursies die reeds in het programma opgenomen zijn, kunt u deelnemen aan optionele excursies. Indien gewenst, kunt u deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijboeken. Deze excursies dienen ter plaatse voldaan te worden en u kunt deze alleen betalen in USD.

Israël
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Goed voorbereid op reis
Open+
+FAQ
Open+

Een reis boeken bij NRV

+Wat betekent 'op aanvraag' bij een reis(datum)?

Onze privéreizen en zelf samenstel reizen zijn 'reizen op aanvraag'. Dit betekent dat wij uw reis bij onze lokale partner dienen te plaatsen om de beschikbaarheid van de door u gewenste reis of reisonderdelen na te kijken. Indien wij uw reservering op de door u aangegeven manier kunnen bevestigen, wordt uw boeking omgezet in een definitieve boeking. In het geval uw aanvraag niet bevestigd kan worden, zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken. In de regel krijgt u binnen 1 werkdag bericht over uw aanvraag. Wanneer u uw reservering reeds bij ons geplaatst heeft, maar de aanvraag intrekt voordat de gehele boeking akkoord is, is NRV genoodzaakt € 50,- administratiekosten in rekening te brengen. Indien wij de door u geboekte reis niet conform boeking kunnen aanbieden, mag u uiteraard kosteloos van uw boeking afzien.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een privérondreis of heeft u uw reis zelf samengesteld dan kunt u ter plaatse ervoor kiezen om zelf de fooien te beheren en naar eigen inzicht te geven of om dit door uw gids te laten doen, indien u begeleid wordt. Onze lokale vertegenwoordiging geeft u graag richtlijnen zodat u op de hoogte bent van wat ter plaatse gebruikelijk is.

+Op welke wijze moet ik de reissom betalen?

De reissom kunt u onder vermelding van uw klant- en factuurnummer overmaken op de rekening van NRV. U kunt een digitale transactie doen of het openstaande bedrag overmaken via een overschrijvingskaart.

Bankgegevens van NRV:
ING 2183287
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL49INGB0002183287
BIC (Bank Identifier Code): INGBNL2A

ABN Amro 515107239
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL37ABNA0515107239
BIC (Bank Identifier Code): ABNANL2A

+Mijn kinderen gaan mee op reis. Ontvangen zij kinderkorting?

Of er kinderkorting voor uw reis van toepassing is, hangt af van de door u gewenste reis.

Bij privéreizen ontvangen kinderen van 2 t/m 11 jaar doorgaans € 115,- korting op de intercontinentale vlucht en kan ook vaak een korting worden gegeven op het reisgedeelte. Kijkt u bij de 'Extra Informatie' op het tabblad 'Inbegrepen' wat voor uw situatie van toepassing is.

Kinderkortingen worden handmatig door NRV verwerkt, nadat de boeking is ingestuurd. Zodra alle kortingen zijn verwerkt, zullen we een nieuw overzicht naar u sturen.

+Ik heb een speciale wens. Wordt deze ter plaatse gehonoreerd?

Of een speciale wens ter plaatse wordt gehonoreerd, kunnen wij helaas niet aan u garanderen. Dit hangt namelijk af van de beschikbaarheid en bereidwilligheid van het hotel waar u verblijft. Indien u bij boeking uw speciale wens aan ons doorgeeft, zorgen wij ervoor dat deze als preferentie in uw boeking wordt opgenomen zodat onze agent en de hotelier hiervan op de hoogte zijn. Indien mogelijk, houden zij hiermee rekening.

Heeft u speciale dieetwensen of dient u op doktersadvies speciale medicijnen mee te nemen op vakantie, brengt u ons hiervan dan op de hoogte zodat wij de luchtvaartmaatschappij hierover kunnen informeren.

+Kan ik mijn reis verlengen?

Onze reizen kunt u in de meeste gevallen verlengen. Onder het tabblad 'Data en Prijzen' kunt u de mogelijkheden tot verlenging van de door u gewenste reis inzien.

Informatie omtrent uw reis

Belangrijke informatie

Belangrijke documenten

+Op welke wijze ontvangen wij onze boekingsbevestiging en andere belangrijke informatie?

Uw boekingsbevestiging annex factuur zult u per e-mail van ons ontvangen, net als de reisbescheiden en overige belangrijke informatie.

+Reizen met kinderen

Het is mogelijk dat de autoriteiten van de bestemming die u bezoekt nadere vereisten stellen in geval ouders met minderjarige kinderen reizen. Dit kan ook het geval zijn wanneer één ouder met een kind reist. Ook in dit geval bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste documenten om te kunnen reizen. NRV kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

+Aan welke vereisten dient mijn paspoort te voldoen?

U bent zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en de vereiste reisdocumenten, zoals een visum (indien van toepassing). Voor de meeste bestemmingen dient uw paspoort bij thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de land-/ reisinformatie op NRV.nl. Tevens kunt u de ambassade/ het consulaat raadplegen om u te laten informeren over de specifieke vereisten.

+Heb ik voor mijn bestemming een visum nodig?

Voor reizen naar vele landen is een visum verplicht. Bij de landeninformatie van het betreffende land kunt u hier meer informatie over vinden. Voor bepaalde landen dient u dit visum reeds in Nederland aan te vragen. NRV biedt u de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief het visum aan te vragen via het CIBT. Klik hier voor meer informatie.

Uiteraard kunt u ook zelf het visum regelen. Indien u zelf uw visum aanvraagt, kunt u contact opnemen met de betreffende ambassade of het consulaat.

Voor welke vorm van visumaanvraag u ook kiest, u bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van een visum. NRV is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.

+Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Uw reisbescheiden ontvangt u ongeveer tien tot zeven dagen voor vertrek. De reisbescheiden bevat belangrijke informatie zoals uw e-tickets, de contactgegevens van NRV en onze lokale partner, de hotellijst en de vouchers. Uw reisbescheiden ontvangt u per e-mail.

+Wat zijn e-tickets?

Een e-ticket is een elektronisch ticket. Uw e-ticket is het bewijs van uw geboekte vlucht en zult u per e-mail bij de reisbescheiden ontvangen.

Voorbereiding op uw reis

+Waar vind ik informatie over mijn reis?

Op onze website treft u heel veel informatie over onze reizen en reisonderdelen aan. Wanneer u op de door u gewenste reis of het door u gewenste reisonderdeel klikt, zult u een uitgebreide beschrijving van het programma/ reisonderdeel aantreffen, een overzicht van de onderdelen die inbegrepen zijn, extra informatie behorende bij de reis/ het reisonderdeel, eventuele extra opties, zoals upgrades en verlengingen, en ervaringen van NRV reizigers die u voor zijn gegaan. Tevens treft u bij onze reizen een overzicht van de voorbeeldhotels aan en de optionele excursiemogelijkheden ter plaatse.

+Moet ik nog speciale gezondheidsmaatregelen treffen?

Uiteraard is het van groot belang dat u zich goed voorbereidt wanneer u een verre reis gaat maken. Voor de voorbereiding van uw reis kunt u onder andere onze website raadplegen. Onder de land-/ reisinformatie staat altijd een kopje 'Gezondheid & Vaccinaties' opgenomen om u zo goed mogelijk te kunnen informeren.

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas. Dergelijke artikelen vindt u bijvoorbeeld op veiligopreiswinkel.nl.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

+Kan ik online inchecken voor mijn vlucht?

Of u online kunt inchecken voor uw vlucht hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het inmiddels vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken zodat u op de luchthaven alleen nog maar uw bagage hoeft af te geven. Helaas is het voor groepsreizen niet altijd mogelijk om online in te checken.

Check hier of uw luchtvaartmaatschappij erbij zit.

+Wanneer dien ik aanwezig te zijn op de luchthaven?

Wij adviseren u om minimaal 2,5 uur voor vertrek op Schiphol aanwezig te zijn. Houd u rekening met drukte op de wegen en op het spoor richting Schiphol. Houd u er tevens rekening mee dat u na de check-in nog de paspoort- en veiligheidsformaliteiten dient te doorlopen en dat de afstand van de check-in balie naar uw gate groot kan zijn, wat ook de nodige tijd in beslag kan nemen.

Tijdens uw reis

+Word ik bij aankomst op Schiphol verwelkomd?

NRV heeft geen balie op Schiphol. U zult dan ook niet op Schiphol voorafgaand aan uw vlucht door één van onze medewerkers worden verwelkomd. Uw e-tickets heeft u reeds per e-mail ontvangen zodat u zelf kunt bepalen hoelang van te voren u op Schiphol wenst te arriveren. Wij raden u overigens wel aan om tijdig aanwezig te zijn op Schiphol om zodoende eventuele risico's uit te sluiten.

+De reis verloopt niet zoals verwacht. Wat moet ik nu doen?

Ondanks onze inspanningen om uw reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens uw reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met ons zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

+Word ik bij aankomst op de bestemming verwelkomd?

Of u bij aankomst op de bestemming zal worden verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger hangt af van de reis/ het reisonderdeel dat u bij ons heeft geboekt. Indien u bij aankomst zal worden verwelkomd, staat dit expliciet in de beschrijving van uw reis opgenomen.

+Waar kan ik ter plaatse terecht in geval van vragen?

In geval van vragen kunt u ter plaatse terecht bij uw chauffeur of gids. Wanneer deze uw vragen niet kunnen beantwoorden of wanneer u niet door reisleiding wordt begeleid, adviseren wij u contact op te nemen met ons lokale agentschap. De contactnummers van onze contactpersoon ter plaatse staat altijd aangegeven in uw reisbescheiden. Mocht uw vraag niet afdoende zijn beantwoord dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met NRV. Houd u rekening met het tijdsverschil. Alleen in geval van nood zijn wij 24 uur per dag (telefonisch) bereikbaar.

Na afloop van uw reis

+Waarom wordt na afloop van de reis een enquête toegestuurd?

Na afloop van de reis vragen wij u een enquête in te vullen waarin u uw bevindingen over uw reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan u als reiziger garanderen. De enquêtes zullen intern door ons worden verwerkt en indien nodig dan wel wenselijk, zullen aanpassingen worden gemaakt om de uitvoering van de reis te bevorderen.

+Hoe kan ik mijn reiservaringen kenbaar maken?

Uw bevindingen kunt u op verschillende manieren aan ons kenbaar maken. Zo ontvangt u a afloop van uw reis een enquête waarin u uw bevindingen kunt weergeven, kunt u een kort verslag maken van bijvoorbeeld de accommodaties waarin u bent verbleven en de excursies die u heeft gedaan. Voorts kunt u een uitgebreid reisverslag maken die wij vervolgens bij de betreffende reis op onze website plaatsen: toekomstige reizigers kunnen dan alvast een voorproefje krijgen op hetgeen hen te wachten staat.

Mocht u reiservaringen willen delen waarop u graag een reactie wilt ontvangen dan kunt u dit opnemen met onze Afdeling Kwaliteitszorg. Klik hier voor het formulier om uw bevindingen kenbaar te maken

+Ik heb een klacht over mijn reis. Waar moet ik deze indienen?

Wanneer u een klacht heeft over uw reis dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

Een reis boeken bij NRV

Algemeen

+Wie is NRV?

NRV biedt een zeer uitgebreid aanbod van groeps- en privéreizen en zelf samenstel reizen naar bestemmingen in Afrika, Azië, Europa, Midden-Oosten en Noord-, Midden- en Zuid-Amerika.

Reizen met NRV betekent comfortabel op vakantie gaan. Onze rondreizen hebben wij met zorg samengesteld en bevatten een evenwichtige mix tussen cultuur en natuur. Uiteraard laten wij u tijdens uw reis kennismaken met de hoogtepunten van de bestemming, verblijft u in sfeervolle drie- en viersterrenhotels, zullen wij er tijdens uw vakantie voor zorgen dat het u aan niets zal ontbreken en proberen we altijd een ‘local touch’ aan uw reis te geven, zodat u ook écht kennismaakt met de bestemming!

Niet alleen tijdens de reis, maar ook voorafgaand aan de reis en na afloop mag u veel service van ons verwachten. Zo vinden wij het onder andere belangrijk dat u goed geïnformeerd zal worden. U treft dan ook heel veel informatie op onze website: niet alleen over onze reizen, maar ook over de bestemming zelf, de hoogtepunten die u eigenlijk niet mag missen en allerhande zaken om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw verre reis. Ons contactcenter staat tijdens werkdagen en op zaterdag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden, zowel per e-mail als telefonisch. En wilt u alvast in de stemming komen voor uw reis, meer weten over een bepaalde bestemming of nader kennismaken met NRV? Kom dan naar het NRV Reiscafé om één van onze sfeervolle en informatieve shows bij te wonen. Een goede voorbereiding en uniek in Nederland!

+Wat voor soort reizen biedt NRV?

NRV biedt reizen naar Afrika, Azië, Europa, Midden-Oosten en Noord-, Midden- en Zuid-Amerika. Wij bieden zowel groepsreizen als privéreizen en zelf samenstel reizen aan.

+Wat is het NRV Reiscafé?

Het NRV Reiscafé is het eigen reistheater van NRV waar u van harte welkom bent voor het bijwonen van één van onze shows. Onder het genot van een drankje ontvangt u veel informatie over de door u gewenste bestemming, ziet u twee prachtige reisreportages en bestaat uiteraard voldoende de mogelijkheid om uw vragen te stellen.

Klik hier voor meer informatie over het NRV Reiscafé of voor het reserveren van uw plaatsen.

+Is NRV aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds?

Bij NRV kunt u met een gerust hart uw vakantie boeken. Wij zijn namelijk aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds, instanties die u als reiziger de meeste zekerheid geven.

Klik hier voor de Reisvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

+Op welke manier kom ik in contact met NRV?

Wilt u contact opnemen met NRV? Klik hier om via het contactformulier uw vragen en/ of opmerkingen over ons reisaanbod, uw reservering of bijvoorbeeld onze website te stellen. Onze e-mails worden in de regel binnen 24 uur beantwoord.

Liever telefonisch contact? Van maandag tot en met vrijdag zijn wij van 9:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag tussen 9:00 tot 16:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 070-3076700. Wij beantwoorden graag uw vragen!

+Wat zijn de betalingscondities van NRV?

NRV hanteert de betalingsvoorwaarden van de ANVR Reisvoorwaarden. Dit betekent dat u bij boeking een aanbetaling dient te voldoen van 20% van de reissom. Het restant van de reissom dient uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek door ons ontvangen te zijn.

Wanneer u gebruik maakt van een aanbieding kan het zijn dat wordt afgeweken van bovenstaande betalingsvoorwaarden. Dit staat altijd bij de betreffende aanbieding/ reis vermeld.

Website

+Wat is 'Mijn NRV'?

‘Mijn NRV’ is uw persoonlijke domein op NRV.nl waarmee u onder andere toegang heeft tot uw adresgegevens, boekingsgegevens en reisbescheiden. Verder kunt u binnen ‘Mijn NRV’ uw Reispuntensaldo raadplegen, foto's uploaden en bijvoorbeeld reisschema's maken.

Hoewel wij bij het weergeven van ‘Mijn NRV’ de grootste zorgvuldigheid betrachten, is het mogelijk dat er onvolkomenheden genoteerd staan. Voor deze en andere onvolkomenheden kan NRV niet aansprakelijk worden gesteld. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan de inhoud van uw persoonlijke domein.

+Hoe vraag ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV (opnieuw) aan?

Uw wachtwoord voor ‘Mijn NRV’ kunt u heel eenvoudig aanvragen.

+U bent nog niet als NRV klant geregistreerd:

Klikt u dan op 'Mijn NRV' en vervolgens op 'Ik wil me registreren als nieuwe klant'. U dient dan uw persoonlijke gegevens in te voeren en ontvangt nadat u de registratie voltooid heeft, een e-mail op het opgegeven e-mailadres. Hierin staat uw wachtwoord aangegeven en kunt u voortaan inloggen op onze website.

+Heeft u al een registratie op Mijn NRV, maar bent u uw wachtwoord vergeten?

Dan kunt u op 'Wachtwoord vergeten' klikken en dient u uw e-mailadres en verificatiecode in te voeren. U ontvangt dan een e-mail met uw wachtwoord waarmee u weer kunt inloggen op ‘Mijn NRV’.

+Kan ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV wijzigen?

Uw wachtwoord van ‘Mijn NRV’ wijzigen, gaat heel eenvoudig. Log in met uw e-mailadres en het bestaande wachtwoord. U komt vervolgens in 'Mijn Gegevens'. Door op 'Wachtwoord wijzigen' te klikken, kunt u uw bestaande wachtwoord aanpassen naar een door u gewenst wachtwoord.

+Hoe word ik lid van de nieuwsbrief?

Op onze website kunt u zich heel eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief. Registreer uw gegevens en u bent direct geabonneerd op onze nieuwsbrief waarmee u periodiek op de hoogte zult worden gehouden van onze speciale acties, mooie aanbiedingen en overig reisnieuws.

8 dagen Hoogtepunten van Israël: altijd de beste prijs
Bewaar reis Boek nu

Reisroute per dag

01Amsterdam – Tel Aviv – Haaspromenade – Jeruzalem

02Jeruzalem (Oude Stad)

03Ein Kerem & Jeruzalem (Nieuwe Stad)

04Jeruzalem – Masada – Dode Zee

05Dode Zee – Berg der Zaligsprekingen – Tabgha – Kapernaüm – Meer van Galilea

06Galilea – Banias – Golanhoogten – Katzrin – Omgeving Meer van Galilea

07Galilea – Nazareth – Haifa – Caesarea – Tel Aviv

08Tel Aviv – Amsterdam

Bewaar reis Boek nu
Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis