Caesarea
Caesarea
Jaffa
Jaffa
Jeruzalem
Jeruzalem

Fascinerend Israël

Privéreis | 8 dagen v.a.
1353i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
01-12-2022
Reisduur
8dagen
Aantal personen
2 volwassenen

inclusief 100,00 korting


(inclusief 100,00 korting)
Verblijf in comfortabele hotels; kies zelf uw gewenste hotelklasse
Vanaf de Olijfberg uitkijken over de Oude Stad Jeruzalem en de Tempelberg
Stap in een Arabisch sprookje in de karakteristieke havenstad Akko
Ontdek de Bijbelse plaatsen rondom het Meer van Galilea
Adembenemend weids uitzicht in de Golanhoogten
Inclusief huurauto met CDW en TP verzekering

Van oude geschiedenis tot de moderne staat Israël

Ervaar de kleurrijke mix van culturen en religies, historische bezienswaardigheden, eeuwenoude wijken en moderne steden, een wondermooie natuur, prachtige stranden en de heerlijke Israëlische gerechten. Israël is op z’n minst bijzonder te noemen, want nergens op de wereld leven drie culturen zo dicht bij elkaar als in Jeruzalem. Ontdek tijdens deze rondreis op eigen tempo alle hoogtepunten. Struin door de eeuwenoude straten van Jaffa, ga per kabelbaan naar het Massada van Herodes de Grote en dobber in de Dode Zee. Bezoek de Bijbelse plaatsen rondom het Meer van Galilea, geniet van een weids uitzicht in de Golanhoogten en ervaar een Arabisch sprookje in de havenstad Akko.

"Deze fly en drive brengt u op eigen tempo langs de mooiste plekjes van Israël. De afstanden zijn relatief kort en het klimaat altijd meer dan zonnig. Ervaar zelf het bijzondere land en de mix van culturen en religies, historische bezienswaardigheden, eeuwenoude wijken en moderne steden, een wondermooie natuur, prachtige stranden en de heerlijke Israëlische gerechten."

Dyane, Product Manager

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam – Tel Aviv

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht naar Tel Aviv
Ophalen huurauto
Overnachting in Tel Aviv

Uw rondreis door het indrukwekkende land staat op het punt om te beginnen. U checkt in voor de vlucht naar Tel Aviv in Israël. De vliegtijd bedraagt ongeveer 4,5 uur. Genoeg tijd om u nog even in te lezen in het dagprogramma van deze gevarieerde reis. Bij aankomst haalt u direct uw huurauto op en rijdt u verder naar uw hotel in Tel Aviv.

DAG
02

Tel Aviv

Tel Aviv
Rothschild Boulevard; typische Bauhaus architectuur en Independence Hall
Jaffa, één van de oudste steden ter wereld
Rondstruinen op de grootste markt van Tel Aviv, Shuk Ha Carmel
Overnachting in Tel Aviv

Tijd om het bruisende Tel Aviv, een wereldstad in Oosterse sferen, te ontdekken. Begin de dag op de Rothschild Boulevard, waar u de verhalen kunt ervaren van de ‘Witte Stad’ en de typische Bauhaus architectuur. Aan de boulevard vindt u ook de Independence Hall, waar op 14 mei 1948 Israëls onafhankelijkheidsverklaring werd getekend. Tegenwoordig is het een museum met de geschiedenis van Tel Aviv en een Bijbelmuseum met verschillende archeologische vondsten en voorwerpen. Bezoek Neve Tzedek, de eerste wijk van Tel Aviv en de grootste markt van de stad; Shuk Ha Carmel. In de wijk Florentin ontdekt u de dynamische graffiti en straatkunst.

Vergeet ook zeker niet om Jaffa te bezoeken, één van de oudste steden ter wereld en millennia lang een belangrijke havenstad. Het ruim 3000 jaar oude Jaffa is tegenwoordig een gezellig wijk van Tel Aviv vol leuke bars, kunstgaleries en bijzondere straatjes smalle steegjes. U proeft hier de verschillende culturen van het Westerse tot het Arabische. Wat een bijzondere beleving. Overnachting in Tel Aviv.

DAG
03

Tel Aviv – Caesarea – Haifa – Akko – Omgeving Meer van Galilea (ca. 184 km)

Akko
Uitkijken over de kleurrijke Bahá’í-tuinen en de Middellandse Zee
Bezichtigen van de ruïnes van de Grieks-Romeinse stad: Caesarea
Stap in een Arabisch sprookje in de havenstad Akko
Overnachting omgeving Meer van Galilea

Op naar Caesarea! De overblijfselen van deze ommuurde havenstad behoren tot de meest imponerende die u in Israël zult vinden. Koning Herodes de Grote liet tussen 22 en 10 v. Chr. deze indrukwekkende ommuurde stad bouwen met o.a. tempels, een paleis, woonhuizen, markten, een amfitheater, een forum en een renbaan. De stad had op het hoogtepunt van haar roem niet minder dan 50.000 inwoners. De volgende stop is Haifa dat u via een prachtige route bereikt. Maak een panoramische stadstour met onder andere de graftombe van Báb, waar de stichter van het Baháí geloof ligt begraven. De tuinen zijn opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en zijn schitterend aangelegd met geometrisch gevormde perken en fraaie kleurschakeringen. Bovendien heeft u vanaf de top een prachtig uitzicht op Haifa, de haven en de Middellandse Zee.

Als laatste bezoekt u Akko. Tijdens uw bezoek aan de havenstad Akko lijkt het alsof u zich bevindt in een Arabisch sprookje. Een middeleeuwse stad met moskeeën, kronkelende straatjes en kleine huizen. In de tijd van de kruistochten waren christenen heer en meester in Akko of Acre zoals de stad toen bekend stond. In het hedendaagse Akko is van het kruisvaarders Acre weinig meer te zien behalve het indrukwekkende fort. Interessant om te bedenken dat de rest van het christelijke Acre meters onder grond verborgen is. Overnachting in de omgeving van het Meer van Galilea.

DAG
04

Safed – Golanhoogten – Kapernaüm & Berg der Zaligsprekingen (ca. 137 km)

Golanhoogten
Safed; één van Israëls vier heilige steden
Adembenemend weids uitzicht in de Golanhoogten
Bezoek aan de Bijbelse plaatsen rondom het Meer van Galilea
Overnachting omgeving Meer van Galilea

’s Morgens rijdt u landinwaarts naar Safed. De charmante bergstad (900 meter) behoort samen met Jeruzalem, Hebron en Tiberias tot de vier heilige steden van Israël. Wandel door de gezellige straatjes langs de historische huizen, proef de mystieke sfeer rond oude synagogen, en bekijk de kunstenaarswijk met ateliers van wevers en glasblazers. U verkent ook de heuvelachtige Golanhoogten. De Golanhoogten, is een heuvelachtig gebied met druzische stadjes met eethuisjes en wijngaarden, diepe dalen met indrukwekkende watervallen en restanten van woningen van duizenden jaren oud. U kunt vandaag genieten van een adembenemend en weids uitzicht!

In de middag bezoekt u de plaatsen rondom het Meer van Galilea. Een aantal bekende Bijbelverhalen, zoals de wonderbare spijziging (Tabgha) en de wandeling van Jezus over het water, spelen zich op en rond het Meer van Galilea af. Maak een stop bij de Berg der Zaligsprekingen.

Op stenen rondom de kerk zijn de negen zaligsprekingen terug te vinden die Jezus destijds heeft uitgesproken. Vanaf de berg kunt u genieten van een panoramisch uitzicht over het glooiende landschap en het blauwe Meer van Galilea. Niet ver van de Berg der Zaligsprekingen ligt Tabgha, de plek waar Jezus nog een wonder verrichtte door zijn vijfduizend toehoorders te voeden met slechts vijf broden en twee vissen. Bezoek als laatste Kapernaüm, een belangrijke stad in de tijd van Jezus. Op deze plek zijn de fundamenten terug te vinden van de synagoge waar Jezus volgens de Bijbel verschillende wonderen verrichtte en de resten van het huis van Petrus, één van de twaalf discipelen van Jezus. Maak aan het einde van de dag een boottocht over het serene Meer van Galilea (optioneel). Overnachting omgeving Meer van Galilea.

DAG
05

Omgeving Meer van Galilea – Nazareth – Beit Alfa – Jordaanvallei – Jeruzalem (ca. 219 km)

Nazareth
Ontdek de woonplaats van Jezus van Nazareth
Het Joodse leven van 1600 jaar geleden in Beit Alfa
Vanaf de Olijfberg uitkijken over de Oude Stad Jeruzalem en de Tempelberg
Overnachting in Jeruzalem

Ontdek de eeuwenoude plaats Nazareth, waar Jezus een groot gedeelte van zijn leven heeft doorgebracht. In Nazareth bezoekt u de Verkondigingsbasiliek, die op de plaats staat waar volgens de Bijbel de aankondiging van de geboorte van Jezus aan Maria werd gedaan door engel Gabriel. Rij vervolgens door de Jordaanvallei naar de synagoge van Beit Alfa. Hier komt u door middel van een zesde-eeuwse mozaïek, met kleurrijke afbeeldingen van o.a. een heilige ark, menora’s en wierookpannen, en een moderne audiovisuele presentatie meer te weten over het Joodse leven in dit gebied van zo’n 1600 jaar geleden. Aan het einde van de dag rijdt u naar de Heilige Stad, Jeruzalem. Vanaf de Olijfberg heeft u een prachtig panoramisch uitzicht over de oude stad van Jeruzalem en de Tempelberg. Volgens de Bijbel kwam Jezus vaak op de Olijfberg en wordt de plaats door velen als dé plek van Jezus’ hemelvaart gezien en de plek waar Hij ooit terug zal komen. Om deze reden is de Olijfberg een populaire begraafplaats. Overnachting in Jeruzalem.

DAG
06

Qasr el Yahud – Masada & Dode Zee (ca. 339 km)

Massada
Doopplaats Qasr el Yahud aan de rivier de Jordaan
Per kabelbaan terug in de tijd bij Masada
Dobberen in de Dode Zee
Overnachting in Jeruzalem

Door het opmerkelijke landschap van de Dode Zee rijdt u zuidwaarts naar Qasr el Yahud aan de rivier de Jordaan dichtbij Jericho. Hier doopte Johannes de Doper, Jezus en vele anderen. Vanaf deze plek kunt u aan de overkant van de Jordaan, Jordanië zien liggen. Vervolgens maakt u een stop bij Masada. Eén van de meeste bezochte plekken van Israël en zodra u met de kabelbaan boven komt, merkt u vast waarom. In de woestijn van Judea rijst een indrukwekkende rots op met steile hellingen en een vlakke top. Een ideale schuilplaats gemaakt door de natuur. Dit is precies wat Herodes de Grote deed in de tijd dat hij koning van Judea was. Op de rots liggen de resten van de paleizen van Herodes met daaromheen Romeinse vestingwerken, die tot de mooiste en best bewaarden van hun soort behoren.

Eindig de dag met ontspanning en ga dobberen in de Dode Zee. Onwerkelijk dat u zich hier op 430 meter onder de zeespiegel begeeft. Laat u drijven in het extreem zoute water van de Dode Zee. Een bijzondere ervaring. Zo voelt het dus om gewichtloos te zijn! Smeer u eventueel ook in met modder. Cleopatra ontdekte dat de modder van de Dode Zee heilzame mineralen bevat voor huid en spieren Overnachting in Jeruzalem.

DAG
07

Jeruzalem (Oude Stad)

Jeruzalem
Bijzondere route over de Via Dolorosa, de lijdensweg van Jezus
Kennismaken met de uiteenlopende wijken van Jeruzalem
Ontdek de City of David
Overnachten nabij Jeruzalem

Wandel via de oude Stefanuspoort de Oude Stad binnen waar zich onder ander de Via Dolorosa (Lijdensweg) bevindt. Dezelfde straat die Jezus liep naar de plek waar hij uiteindelijk zou worden gekruisigd en begraven. De lijdensweg van Jezus naar het Kruis wordt op verschillende punten op de Via Dolorosa herdacht en komt uit bij de Heilige Grafkerk.

In het oude gedeelte van de stad bevindt zich ook de Westmuur, bij ons beter bekent als de Klaagmuur. Voor de Joden is dit de plek waar ze het dichts bij de Tempelberg kunnen komen, de heiligste plaats binnen het Jodendom. Laat u gerust verleiden om ook een briefje met een wens in de muur te stoppen. Dwaal vandaag door deze eeuwenoude stad en waan u terug in de tijd van de Bijbel. Verken ook zeker de Joodse, christelijke, Armeense en de islamitische wijk voor de leukste souvenirs, lekkerste snoepjes en heerlijk ruikende kruiden.

Ontdek de City of David. Bekijk de eeuwenoude tunnels waardoor de stad werd veroverd en inwoners vluchtten. Bezoek de verborgen bronnen waar koningen werden gekroond en wandel door de tunnel van Hizkia (gedeeltelijk met water). Reis 4000 jaar terug en beleef de tijd van Koning David. De plaats waar Jeruzalem is ontstaan. Overnachting in Jeruzalem.

DAG
08

Jeruzalem – Tel Aviv - Amsterdam (ca. 68 km)

Aankomst luchthaven (terugreis)
Vertrek Jeruzalem
Inleveren huurauto
Terugvlucht

De laatste dag van deze rondreis is aangebroken, maar u gaat vast en zeker naar huis vol mooie herinneringen. Afhankelijk van uw vluchttijden heeft u nog tijd om wellicht een paar uurtjes te besteden aan het strand van Tel Aviv. Op de luchthaven levert u uw huurauto weer in. In het vliegtuig kunt u alle belevenissen nog eens doorlopen en alle indrukken van deze geweldige rondreis laten bezinken. Tijdens de rondreis heeft u ook zoveel beleefd, gezien en gedaan. Van de afgelegen woestijn tot de rijke geschiedenis en het dobberen in de Dode Zee. Deze rondreis is een reis geweest om nooit te vergeten.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
0 optie
Open+
+Extra's
1 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
8 dagen Fascinerend Israël: altijd de beste prijs
Internationale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

Ruimbagage (m.u.v. Transavia)
Meet & assist bij aankomst op de luchthaven
Huurauto (incl. ongelimiteerd aantal kilometers)
Verblijf in goed verzorgde Toeristenklasse, Middenklasse of Superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
Iedere dag ontbijt
CDW verzekering (Collision Damage Waiver)
Diefstalverzekering (TP, Theft Protection)
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan (meer info bij praktische informatie)

Exclusief

Entreegelden: ca. € 78 p.p. (omgerekend ca. 89 USD of 303 NIS p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Ophaal- en afleverkosten van de huurauto eenmalig ca. 39,50 USD (ter plaatse te betalen)
Ruimbagage bij keuze voor Transavia (optioneel bij te boeken)
GPS ca. 15 USD per dag (ter plaatse te voldoen)
Fooien
Eventueel verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking
SGR bijdrage: € 5 per persoon
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €30 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
0 optie
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
1 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
8 dagen Fascinerend Israël: altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam – Tel Aviv

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht naar Tel Aviv
Ophalen huurauto
Overnachting in Tel Aviv

Uw rondreis door het indrukwekkende land staat op het punt om te beginnen. U checkt in voor de vlucht naar Tel Aviv in Israël. De vliegtijd bedraagt ongeveer 4,5 uur. Genoeg tijd om u nog even in te lezen in het dagprogramma van deze gevarieerde reis. Bij aankomst haalt u direct uw huurauto op en rijdt u verder naar uw hotel in Tel Aviv.

Goed om te weten

We bieden ook vluchten aan vanaf Brussel.

DAG
02

Tel Aviv

Tel Aviv
Rothschild Boulevard; typische Bauhaus architectuur en Independence Hall
Jaffa, één van de oudste steden ter wereld
Rondstruinen op de grootste markt van Tel Aviv, Shuk Ha Carmel
Overnachting in Tel Aviv

Tijd om het bruisende Tel Aviv, een wereldstad in Oosterse sferen, te ontdekken. Begin de dag op de Rothschild Boulevard, waar u de verhalen kunt ervaren van de ‘Witte Stad’ en de typische Bauhaus architectuur. Aan de boulevard vindt u ook de Independence Hall, waar op 14 mei 1948 Israëls onafhankelijkheidsverklaring werd getekend. Tegenwoordig is het een museum met de geschiedenis van Tel Aviv en een Bijbelmuseum met verschillende archeologische vondsten en voorwerpen. Bezoek Neve Tzedek, de eerste wijk van Tel Aviv en de grootste markt van de stad; Shuk Ha Carmel. In de wijk Florentin ontdekt u de dynamische graffiti en straatkunst.

Vergeet ook zeker niet om Jaffa te bezoeken, één van de oudste steden ter wereld en millennia lang een belangrijke havenstad. Het ruim 3000 jaar oude Jaffa is tegenwoordig een gezellig wijk van Tel Aviv vol leuke bars, kunstgaleries en bijzondere straatjes smalle steegjes. U proeft hier de verschillende culturen van het Westerse tot het Arabische. Wat een bijzondere beleving. Overnachting in Tel Aviv.

Goed om te weten

Het Independence Hall in Tel Aviv ondergaat uitgebreide renovaties en is tot 2023 gesloten. Het tijdelijke bezoekerscentrum (in de Shalom Mayer Tower) biedt drie tentoonstellingen (gratis entree) en een film “We Hereby Declare” (ca. 3,50 USD p.p.)

Weetje

De havenstad Jaffa werd in de negentiende eeuw een centrum voor de teelt en de verhandeling van sinaasappels, nadat zij een sinaasappel hadden ontwikkeld met een dikkere schil, die beter en langer kon worden bewaard en getransporteerd. Ook nu staat de merknaam ‘Jaffa’ nog steeds voor citrusvruchten en vruchtensap.

DAG
03

Tel Aviv – Caesarea – Haifa – Akko – Omgeving Meer van Galilea (ca. 184 km)

Akko
Uitkijken over de kleurrijke Bahá’í-tuinen en de Middellandse Zee
Bezichtigen van de ruïnes van de Grieks-Romeinse stad: Caesarea
Stap in een Arabisch sprookje in de havenstad Akko
Overnachting omgeving Meer van Galilea

Op naar Caesarea! De overblijfselen van deze ommuurde havenstad behoren tot de meest imponerende die u in Israël zult vinden. Koning Herodes de Grote liet tussen 22 en 10 v. Chr. deze indrukwekkende ommuurde stad bouwen met o.a. tempels, een paleis, woonhuizen, markten, een amfitheater, een forum en een renbaan. De stad had op het hoogtepunt van haar roem niet minder dan 50.000 inwoners. De volgende stop is Haifa dat u via een prachtige route bereikt. Maak een panoramische stadstour met onder andere de graftombe van Báb, waar de stichter van het Baháí geloof ligt begraven. De tuinen zijn opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en zijn schitterend aangelegd met geometrisch gevormde perken en fraaie kleurschakeringen. Bovendien heeft u vanaf de top een prachtig uitzicht op Haifa, de haven en de Middellandse Zee.

Als laatste bezoekt u Akko. Tijdens uw bezoek aan de havenstad Akko lijkt het alsof u zich bevindt in een Arabisch sprookje. Een middeleeuwse stad met moskeeën, kronkelende straatjes en kleine huizen. In de tijd van de kruistochten waren christenen heer en meester in Akko of Acre zoals de stad toen bekend stond. In het hedendaagse Akko is van het kruisvaarders Acre weinig meer te zien behalve het indrukwekkende fort. Interessant om te bedenken dat de rest van het christelijke Acre meters onder grond verborgen is. Overnachting in de omgeving van het Meer van Galilea.

Weetje

Het Meer van Galilea, ligt 211 meter onder de zeespiegel, en is het laagste zoetwatermeer in de wereld.

DAG
04

Safed – Golanhoogten – Kapernaüm & Berg der Zaligsprekingen (ca. 137 km)

Golanhoogten
Safed; één van Israëls vier heilige steden
Adembenemend weids uitzicht in de Golanhoogten
Bezoek aan de Bijbelse plaatsen rondom het Meer van Galilea
Overnachting omgeving Meer van Galilea

’s Morgens rijdt u landinwaarts naar Safed. De charmante bergstad (900 meter) behoort samen met Jeruzalem, Hebron en Tiberias tot de vier heilige steden van Israël. Wandel door de gezellige straatjes langs de historische huizen, proef de mystieke sfeer rond oude synagogen, en bekijk de kunstenaarswijk met ateliers van wevers en glasblazers. U verkent ook de heuvelachtige Golanhoogten. De Golanhoogten, is een heuvelachtig gebied met druzische stadjes met eethuisjes en wijngaarden, diepe dalen met indrukwekkende watervallen en restanten van woningen van duizenden jaren oud. U kunt vandaag genieten van een adembenemend en weids uitzicht!

In de middag bezoekt u de plaatsen rondom het Meer van Galilea. Een aantal bekende Bijbelverhalen, zoals de wonderbare spijziging (Tabgha) en de wandeling van Jezus over het water, spelen zich op en rond het Meer van Galilea af. Maak een stop bij de Berg der Zaligsprekingen.

Op stenen rondom de kerk zijn de negen zaligsprekingen terug te vinden die Jezus destijds heeft uitgesproken. Vanaf de berg kunt u genieten van een panoramisch uitzicht over het glooiende landschap en het blauwe Meer van Galilea. Niet ver van de Berg der Zaligsprekingen ligt Tabgha, de plek waar Jezus nog een wonder verrichtte door zijn vijfduizend toehoorders te voeden met slechts vijf broden en twee vissen. Bezoek als laatste Kapernaüm, een belangrijke stad in de tijd van Jezus. Op deze plek zijn de fundamenten terug te vinden van de synagoge waar Jezus volgens de Bijbel verschillende wonderen verrichtte en de resten van het huis van Petrus, één van de twaalf discipelen van Jezus. Maak aan het einde van de dag een boottocht over het serene Meer van Galilea (optioneel). Overnachting omgeving Meer van Galilea.

DAG
05

Omgeving Meer van Galilea – Nazareth – Beit Alfa – Jordaanvallei – Jeruzalem (ca. 219 km)

Nazareth
Ontdek de woonplaats van Jezus van Nazareth
Het Joodse leven van 1600 jaar geleden in Beit Alfa
Vanaf de Olijfberg uitkijken over de Oude Stad Jeruzalem en de Tempelberg
Overnachting in Jeruzalem

Ontdek de eeuwenoude plaats Nazareth, waar Jezus een groot gedeelte van zijn leven heeft doorgebracht. In Nazareth bezoekt u de Verkondigingsbasiliek, die op de plaats staat waar volgens de Bijbel de aankondiging van de geboorte van Jezus aan Maria werd gedaan door engel Gabriel. Rij vervolgens door de Jordaanvallei naar de synagoge van Beit Alfa. Hier komt u door middel van een zesde-eeuwse mozaïek, met kleurrijke afbeeldingen van o.a. een heilige ark, menora’s en wierookpannen, en een moderne audiovisuele presentatie meer te weten over het Joodse leven in dit gebied van zo’n 1600 jaar geleden. Aan het einde van de dag rijdt u naar de Heilige Stad, Jeruzalem. Vanaf de Olijfberg heeft u een prachtig panoramisch uitzicht over de oude stad van Jeruzalem en de Tempelberg. Volgens de Bijbel kwam Jezus vaak op de Olijfberg en wordt de plaats door velen als dé plek van Jezus’ hemelvaart gezien en de plek waar Hij ooit terug zal komen. Om deze reden is de Olijfberg een populaire begraafplaats. Overnachting in Jeruzalem.

Weetje

De verkondigingskerk ziet er van de buitenkant wellicht niet heel indrukwekkend uit, de binnenkant maakt veel goed. De basiliek heeft twee verdiepingen, waarin vele bezienswaardigheden vanuit over de hele wereld te vinden zijn. Maar waar het in deze kerk echt om te doen is, is de benedenkerk waar zich de Grot van de Verkondiging bevindt.

DAG
06

Qasr el Yahud – Masada & Dode Zee (ca. 339 km)

Massada
Doopplaats Qasr el Yahud aan de rivier de Jordaan
Per kabelbaan terug in de tijd bij Masada
Dobberen in de Dode Zee
Overnachting in Jeruzalem

Door het opmerkelijke landschap van de Dode Zee rijdt u zuidwaarts naar Qasr el Yahud aan de rivier de Jordaan dichtbij Jericho. Hier doopte Johannes de Doper, Jezus en vele anderen. Vanaf deze plek kunt u aan de overkant van de Jordaan, Jordanië zien liggen. Vervolgens maakt u een stop bij Masada. Eén van de meeste bezochte plekken van Israël en zodra u met de kabelbaan boven komt, merkt u vast waarom. In de woestijn van Judea rijst een indrukwekkende rots op met steile hellingen en een vlakke top. Een ideale schuilplaats gemaakt door de natuur. Dit is precies wat Herodes de Grote deed in de tijd dat hij koning van Judea was. Op de rots liggen de resten van de paleizen van Herodes met daaromheen Romeinse vestingwerken, die tot de mooiste en best bewaarden van hun soort behoren.

Eindig de dag met ontspanning en ga dobberen in de Dode Zee. Onwerkelijk dat u zich hier op 430 meter onder de zeespiegel begeeft. Laat u drijven in het extreem zoute water van de Dode Zee. Een bijzondere ervaring. Zo voelt het dus om gewichtloos te zijn! Smeer u eventueel ook in met modder. Cleopatra ontdekte dat de modder van de Dode Zee heilzame mineralen bevat voor huid en spieren Overnachting in Jeruzalem.

Goed om te weten

Langs de oevers van de Dode Zee zijn een aantal openbare stranden. Populaire stranden zijn o.a. het Ein Gedi-strand en het Ein Bokek-strand. Veel van de stranden zijn in particulier bezit en er geldt dan ook voor sommige stranden een entree.

Weetje

Massada staat vooral bekend om het verhaal van de moedige Zeloten. Zij voerden hier in 70 na. Chr. een dappere strijd tegen de Romeinen. Toen ze uiteindelijk inzagen dat hun kansen hopeloos waren hebben zij massaal zelfmoord gepleegd om op die manier uit de handen van de Romeinen te blijven.

DAG
07

Jeruzalem (Oude Stad)

Jeruzalem
Bijzondere route over de Via Dolorosa, de lijdensweg van Jezus
Kennismaken met de uiteenlopende wijken van Jeruzalem
Ontdek de City of David
Overnachten nabij Jeruzalem

Wandel via de oude Stefanuspoort de Oude Stad binnen waar zich onder ander de Via Dolorosa (Lijdensweg) bevindt. Dezelfde straat die Jezus liep naar de plek waar hij uiteindelijk zou worden gekruisigd en begraven. De lijdensweg van Jezus naar het Kruis wordt op verschillende punten op de Via Dolorosa herdacht en komt uit bij de Heilige Grafkerk.

In het oude gedeelte van de stad bevindt zich ook de Westmuur, bij ons beter bekent als de Klaagmuur. Voor de Joden is dit de plek waar ze het dichts bij de Tempelberg kunnen komen, de heiligste plaats binnen het Jodendom. Laat u gerust verleiden om ook een briefje met een wens in de muur te stoppen. Dwaal vandaag door deze eeuwenoude stad en waan u terug in de tijd van de Bijbel. Verken ook zeker de Joodse, christelijke, Armeense en de islamitische wijk voor de leukste souvenirs, lekkerste snoepjes en heerlijk ruikende kruiden.

Ontdek de City of David. Bekijk de eeuwenoude tunnels waardoor de stad werd veroverd en inwoners vluchtten. Bezoek de verborgen bronnen waar koningen werden gekroond en wandel door de tunnel van Hizkia (gedeeltelijk met water). Reis 4000 jaar terug en beleef de tijd van Koning David. De plaats waar Jeruzalem is ontstaan. Overnachting in Jeruzalem.

Goed om te weten

Verblijft u tijdens uw reis op maandag of donderdag in Jeruzalem neem dan zeker rond 11.00 een kijkje bij de Klaagmuur waar u een traditionele Bar Mitswa ceremonie kunt bijwonen. Met zang, dans en zoetigheid wordt gevierd dat tienerjongens geestelijk volwassen zijn geworden. Een bijzondere en lokale ervaring.

Weetje

De Westmuur wordt door niet-joden ook wel Klaagmuur genoemd nadat vele joden op deze plek klaagden over de verwoesting van de tempel en de diaspora (de verspreiding van het volk over verschillende delen van de wereld). Indien u zelf een briefje in de Klaagmuur stopt, loop dan volgens joods gebruik daarna achteruit van de muur af. De Klaagmuur heeft een mannen- en een vrouwengedeelte.

DAG
08

Jeruzalem – Tel Aviv - Amsterdam (ca. 68 km)

Aankomst luchthaven (terugreis)
Vertrek Jeruzalem
Inleveren huurauto
Terugvlucht

De laatste dag van deze rondreis is aangebroken, maar u gaat vast en zeker naar huis vol mooie herinneringen. Afhankelijk van uw vluchttijden heeft u nog tijd om wellicht een paar uurtjes te besteden aan het strand van Tel Aviv. Op de luchthaven levert u uw huurauto weer in. In het vliegtuig kunt u alle belevenissen nog eens doorlopen en alle indrukken van deze geweldige rondreis laten bezinken. Tijdens de rondreis heeft u ook zoveel beleefd, gezien en gedaan. Van de afgelegen woestijn tot de rijke geschiedenis en het dobberen in de Dode Zee. Deze rondreis is een reis geweest om nooit te vergeten.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
0 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Extra's
1 optie
Open+
8 dagen Fascinerend Israël: altijd de beste prijs
+Vervoersopties
Open+

Toeristenklasse, Middenklasse én Superiorklasse

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij tijdens deze privéreis gebruiken. Deze reis kan zowel in Toeristenklasse, goede Middenklasse als Superiorklasse hotels worden geboekt. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

Middenklasse
Superiorklasse
Tel Aviv
123
Olive Beer Garden
Drieenhalve ster
 • Hotel Beer Garden
 • Hotel Beer Garden
De Trendy Olive Beer Garden Hotel is gelegen op een ideale locatie in een rustig straatje in het bruisende stadscentrum van Tel Aviv. Met een korte wandeling bevindt zich aan de ene kant van het hotel de promenade en de zee en aan de andere kant vindt u een verscheidenheid aan cafés, restaurants, winkels, markten, bars en vele bezienswaardigheden. Hier kunt u alles proeven wat Tel Aviv te bieden heeft. Voor ontspanning kunt u terecht in de lobby van het hotel terwijl u geniet van een aromatisch kopje koffie. Op het dakterras van het hotel heeft u een adembenemend uitzicht. Het hotel heeft geen eigen restaurant, maar om de hoek van het hotel vindt u een verscheidenheid aan leuke en gezellige restaurants. Verder biedt de Olive Beer Garden gratis Wi-Fi in de gehele accommodatie, een kapper en een schoonheidssalon. De kamers zijn voorzien van een airconditioning, minibar, verduisterende gordijnen en een flatscreen-tv met kabel- en/satellietzenders. De eigen badkamer is uitgerust met een bad of douche.
Meer info >
White House Hotel
Drieenhalve ster
 • White House Hotel
 • White House Hotel
 • White House Hotel
 • White House Hotel
Het White House Hotel is gelegen aan het Dizengoff-plein, op slechts tien minuten loopafstand van het strand. Het hotel is een historisch gebouw in het centrum van Tel Aviv en wordt omgeven door cafés, bars, restaurants en winkels. De Ha’Karmel-markt bevindt zich op tien minuten loopafstand en het is slechts vijf minuten wandelen naar het winkelcentrum Dizengoff Centre. Gasten van The White House kunnen genieten van een heerlijk ontbijt in een nabijgelegen café, het Landwer café. Het café heet een uitgebreid ontbijtmenu en een warm en rustgevend interieur. In de lounge van het hotel zelf kunt u genieten van gratis drankjes en hapjes. Daarnaast kunt u gratis gebruik maken van de Wi-Fi in de gehele accommodatie en kunt u tegen een toeslag fietsen huren in het hotel. De kamers zijn voorzien van een centrale airconditioning, een kluisje voor uw waarde volle spullen, gratis Wi-Fi, koffie- en thee faciliteiten en een flatscreen-tv. De eigen badkamer is uitgerust met een bad of douche.
Meer info >
TLV88
Drieenhalve ster
 • Hotel TLV88
 • Hotel TLV88
TLV88 is een historisch Bauhaus-gebouw dat vanaf de promenade bij Ha’yarkon naar de oevers van Tel Aviv kijkt. TLV88 heeft sinds 1937 dienst gedaan als hotel en is een van de eerste hotel van de stad. Het hotel ligt slechts op één minuut lopen van het strand van Bograshov, op vijf minuten van de Bograshov-straat met zijn vele winkels en op minder dan tien minuten lopen van het winkelcentrum Dizengoff Center. Geniet na het heerlijke ontbijt van het beroemde Bugrashov-strand, waar toeristen en de lokale bevolking samenkomen om te zonnebaden of om een potje volleybal te spelen. Maak een lange wandeling over de eindeloze promenade – vooral ’s avonds, want dan kunt u vanaf de promenade een romantische zonsondergang bewonderen. Tegen een toeslag kunt u vanuit het hotel gebruik maken van de shuttlebus van en naar de luchthaven. Verder biedt het hotel gratis Wi-Fi in de gehele accommodatie en kunt u genieten van heerlijke dranken aan de bar. De kamers zijn voorzien van een airconditioning, een verwarming, een kluisje voor uw waardevolle spullen, desinfecterende handgel, een elektrische waterkoker, een flatscreen-tv met kabelzenders en een bureau. De eigen badkamer is uitgerust met een bad of douche, gratis toiletartikelen en een föhn.

Meer info >
Tel Aviv
12
Hotel Muse
Viersterren
Het Muse Hotel is een chique en kleurrijk hotel, gelegen in het centrum van Tel Aviv, op vijf stappen van het strand. In de omgeving van het hotel vindt u vele bars, restaurants en de prachtige zeestrook van Tel Aviv. Elke ochtend kunt u genieten van een uitgebreid ontbijt in de lobby van het hotel. U kunt kiezen uit een authentiek Frans, Israëlisch of een veganistisch ontbijt. Daarnaast biedt het hotel gratis Wi-Fi in de gehele accommodatie en kunt u 24 uur per dag terecht bij de receptie voor informatie over de meest populaire bezienswaardigheden in de buurt, zoals het Meir Park, het Dizengoff Center en het Dizengoff-plein. De kamers zijn voorzien van een airconditioning, een verwarming, een kluisje voor uw waardevolle spullen, koffiefaciliteiten, een bureau, een bank, een flatscreen-tv met satellietzenders en een stopcontact bij het bed. De eigen badkamer is uitgerust met een bad of douche, gratis toiletartikelen, een badjas, pantoffels en een föhn.
Meer info >
Hotel Metropolitan
Drieenhalve ster
Hotel Metropolitan ligt op slechts vijf minuten lopen van de boulevard van Tel Aviv en de prachtige stranden van de stad. De locatie biedt vele voordelen - vele populaire bezienswaardigheden en uitgaansgelegenheden bevinden zich op een korte wandeling van het hotel. Het Metropolitan biedt vele faciliteiten om uw vakantie zo comfortabel mogelijk te maken. Geniet van een verfrissende duik in zwembad dat genesteld is in het hart van een ruim zonneterras en dat is omgeven door een goed onderhouden terras met heerlijke stoelen om in te ontspannen. Bovendien biedt het hotel ook een gezondheidsclub met een fitnessruimte, een droge sauna, roomservice en een lobbybar. Het Metro Café-restaurant van het Metropolitan Hotel biedt een heerlijke culinaire ervaring. Hier wacht u een uitgebreid Israëlisch ontbijt waarmee u de dag plezierig begint. Lunches en diners zijn gevarieerd en origineel – zelfs vegetariërs, veganisten of mensen die gevoelig zijn voor lactose en gluten, zullen bij restaurant Metro heerlijke maaltijden vinden die bij hun voorkeuren passen. De kamers zijn voorzien van een airconditioning, een verwarming, een kluisje voor uw waardevolle spullen, een minibar, een bureau en een flatscreen-tv met kabelzenders. De eigen badkamer is uitgerust met een bad of douche, gratis toiletartikelen en een föhn.
Meer info >
Omgeving Meer van Galilea & Nazareth
12
Kibbutz Daria
Drieenhalve ster
Kibbutz Daria is één van de weinige resortdorpen in Israël dat is gelegen aan de kust. De Kibbutz is gelegen in een unieke parel van de natuur – met aan de ene kant het Meer van Galilea en de Golanhoogte en aan de andere kant de Jordaanvallei. De Kibbutz beschikt ook over een restaurant en een speeltuin. Er is geen Wi-Fi beschikbaar in de Kibbutz, maar de omgeving zal u gegarandeerd een authentieke beleving geven. De kamers zijn voorzien van een airconditioning, een verwarming, een kluisje voor uw waardevolle spullen, koffie- en theefaciliteiten een koelkastje, een bureau en een flatscreen-tv met satellietzenders. De eigen badkamer is uitgerust met een bad of douche en gratis toiletartikelen.
Meer info >
Aqueduct Galilee
Drieenhalve ster
Aqueduct Galilee is gelegen in het dorp Regba, in het westen van Galilea. Het Aqueduct is zo genoemd vanwege het prachtige Ottomaanse aquaduct in de buurt. Aan de ene kant van het hotel heeft u een spectaculair uitzicht op de landschappen van de berg Galilea en aan de andere kant van het hotel heeft u een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee en de velden van Moshav Shavei Tzion. Het Aqueduct Hotel combineert elementen uit geschiedenis, landschap, natuur en water. Tegen een extra vergoeding kunt u genieten van de faciliteiten van de nabijgelegen Sandrine Spa met een hamam (Turks bad), een aantal jacuzzi’s, een sauna en een beekzwembad. In het hotel zelf kunt u genieten van de rustieke natuur en het buitenzwembad. U kunt gratis gebruik maken van de Wi-Fi in de gehele accommodatie en genieten van de gerechten in het eigen restaurant. Aqueduct hotel is trots op zijn prachtige keuken, die een heerlijk ontbijt en verslavend brood bereidt. De kamers zijn voorzien van een airconditioning, een verwarming, een kluisje voor uw waardevolle spullen, een bureau, een zithoek, koffie- en theefaciliteiten en een flatscreen-tv. De eigen badkamer is uitgerust met een bad of douche en gratis toiletartikelen.
Meer info >
Omgeving Meer van Galilea & Nazareth
Hotel Lake House
Viersterren
 • Hotel Lake House, lobby
 • Lake House
 • Lake House
 • Lake House
 • Lake House
 • Lake House
Hotel Lake House is echt een juweeltje aan de oevers van het Meer van Galilea, en is gelegen in een open, groen gebied van 220 hectare met adembenemende uitzichten. De Tombe van Maimonides ligt op slechts 1.5 kilometer loopafstand van de accommodatie en de jachthaven ligt op slechts 1.8 kilometer afstand van het hotel. Het hotel is na een intensieve renovatie heropend in 2018. Gasten van het hotel hebben gratis toegang tot de baden van Tiberias Hemi. Dit verbazingwekkende complex omvat thermale en mineraalwaterbaden (toegang vanaf 14 jaar en ouder), een zoetwaterzwembad en een volledig uitgeruste fitnessruimte (18 jaar en ouder en tegen betaling). Vanuit het hotel kunt u prachtig wandelen en de omgeving verkennen. Het hotel biedt verder gratis Wi-Fi in de gehele accommodatie. De kamers zijn voorzien van gratis Wi-Fi, een kluisje voor uw waardevolle spullen, koffie- en theefaciliteiten, een minibar en een televisie met kabelzenders. De eigen badkamer is uitgerust met een bad of douche en een föhn.
Meer info >
Jeruzalem
Shani Hotel
Drieenhalve ster
Het Shani Hotel is gelegen in Oost-Jeruzalem en is gehuisvest in een gebouw van zes verdiepingen. De accommodatie heeft prachtig uitzicht op de tuin en bevindt zich slechts op twintig minuten loopafstand van de Bible Lands Museum. Dormition Abbey, The Tomb of the Virgin Mary en het Nahon Museum bevinden zich ook vlakbij het hotel. Het hotel biedt elke dag een heerlijk ontbijt aan. U kunt daarnaast genieten van heerlijke gerechten in het gastronomische restaurant. Drankjes zijn verkrijgbaar in de loungebar. Mocht u uiteten willen gaan, dan bevindt het “Just Meat, Focaccia Bar en Servesa” zich op slechts vijftig meter loopafstand van het hotel. Daarnaast biedt het hotel een buitenzwembad en een sportruimte. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een kluisje voor uw waardevolle spullen, flessenwater, koffie- en theefaciliteiten en een flatscreen-tv met satelliet-/kabelzenders. De eigen badkamer is uitgerust met een bad of douche en gratis toiletartikelen.
Meer info >
Jeruzalem
Hotel Lady Stern
Viersterren
Hotel Lady Stern is gelegen in West-Jeruzalem en biedt een prachtig uitzicht over de stad. Dankzij de ligging biedt het hotel een vlotte verbinding tot “The Museum of the Tower of David” en de “Klaagmuur” dat slechts op 2.8 kilometer afstand ligt. De afstand tussen het centrum van Jeruzalem en de accommodatie is slechts één kilometer. Hotel Lady Stern beschikt over een geldwisselkantoor en er is gratis Wi-Fi beschikbaar in de gehele accommodatie. Elke dag wordt er een ontbijtbuffet geserveerd. Er is geen restaurant aanwezig in Hotel Lady Stern om te dineren, maar goede restaurants bevinden zich slechts op vijfminuten loopafstand vanaf het hotel, zoals Restaurant Machneyuda. De kamers zijn voorzien van een airconditioning, verwarming, geluidsisolatie, een kluisje voor uw waardevolle spullen, koffie- en theefaciliteiten, een bureau, een flatscreen-tv met kabelzenders en een stopcontact bij het bed. De eigen badkamer is uitgerust met een baf of douche, gratis toiletartikelen en een föhn.
Meer info >
Het is momenteel nog niet mogelijk om verlengingen bij te boeken.
8 dagen Fascinerend Israël: altijd de beste prijs

Extra's

Haal nog meer uit uw reis door het bijboeken van optionele vervoer- en verblijfsopties. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn. Ook kunt u alle optionele excursiemogelijkheden bekijken, die ter plaatse worden aangeboden (en betaald).
Vervoersopties ( 1 t/m 1 van 1 opties )
transavia_2.jpg
Ruimbagage Transavia o.b.v. retourvlucht
Wanneer u vliegt met Transavia dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg) inbegrepen voor de heen- en terugvlucht. Het is ook mogelijk om optioneel ruimbagage bij te boeken.
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.52
8 dagen Fascinerend Israël: altijd de beste prijs

Praktische info

-Specifiek voor deze reis
Sluiten-

Israël Pass

Voor uw reis naar Israël is het mogelijk om een ‘Israël Pass’ aan te schaffen. Met deze pas maakt u gratis gebruik van het openbaar vervoer in heel het land, u heeft gratis toegang tot verschillende nationale parken en natuurreservaten, bijvoorbeeld Masada, Ein Gedi, Caesarea, Qumran en vele anderen en u krijgt tot 40% korting op toeristische attracties.

Voor uitgebreidere informatie kunt u terecht op de website van de Israël Pass. Hier kunt u precies zien welke bezienswaardigheden er in de pas zijn opgenomen, wat de kosten zijn (er zijn verschillende mogelijkheden) en hoe u deze pas kunt kopen. Deze pas kan een behoorlijk voordeel opleveren, als u tijdens uw vakantie veel culturele bezienswaardigheden wilt bezoeken.

Wij raden u aan de Israël Pass vanaf 30 dagen of korter voor vertrek aan te schaffen. Mocht uw reis om welke reden dan ook niet doorgaan dan vergoedt NRV deze kosten niet.

Kwalificatie hotels tijdens uw rondreis

Een rondreis in het buitenland betekent andere mensen, een andere cultuur en ander eten. Dit zijn vaak de aantrekkelijke kanten van een vakantie, maar ook een aspect om rekening mee te houden bij uw vakantieverwachtingen. Zo is de sterrenkwalificatie van hotels in Israël niet hetzelfde als de sterren voor hotels in Nederland. Bedden, matrassen en de inrichting van de badkamer kunnen kwalitatief minder zijn dan dat u thuis gewend bent.

Wijzigingen vluchtprijzen

De prijs van de reis is inclusief intercontinentale vluchten. De prijzen van vluchten wijzigen voortdurend. Het is daarom mogelijk dat de vlucht niet meer beschikbaar is voor de aangeboden prijs. Uiteraard nemen wij in dat geval contact met u op.

Bijkomende kosten ter plaatse

Als u een rondreis naar Israël boekt, geeft u ter plaatse ook nog geld uit aan maaltijden, toeristenbelasting, excursies, fooien etc. Om het voor u gemakkelijker te maken om de totale kosten in te schatten, geven wij hieronder een indicatie voor de bijkomende kosten van deze reis. Deze indicatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen.

Eten en drinken
Lunch (in een restaurant) : tussen de € 10 en € 20
Diner (in een restaurant) : tussen de € 20 en € 30
Flesje water : in de winkel/hotel € 0,50 - € 2
Flesje fris : tussen de € 1,50 en € 4
Glas wijn : tussen de € 5 en € 10
Glas bier(lokaal) : tussen de € 5 en € 10

Entreegelden: ca. € 78 per persoon (omgerekend ca. $ 89 of NIS 303 per persoon, (afhankelijk van de wisselkoers))

Ophaal- en afleverkosten van de huurauto eenmalig ca. 39,50 USD (ter plaatse te betalen)
Eventuele huur van GPS ca. € 13 per dag (ter plaatse te betalen)

Fooien
Zie voor richtbedragen onder Fooien.

Fooien

De Jordaanse en Israëlische bevolking doet alles voor u met een glimlach, maar toch wordt er op een fooi gerekend als er hulp wordt geboden. Veel mensen die in het toerisme werken zijn afhankelijk van de fooi die ze krijgen. Een fooi is een uiting van waardering en wordt daarom erg op prijs gesteld. Wij raden u aan om wat muntgeld bij u te dragen, zodat u altijd een passende fooi bij de hand heeft. Onderstaande bedragen geven u een idee van de fooien. Een fooi geven is niet verplicht, uiteraard bent u hierin vrij om zelf te beslissen.

Indicatie fooien
Chauffeur : ca. 8 sjekel (ca. 2 euro) per reisgezelschap per dag
Gids : ca. 15 sjekel (ca. 4 euro) per persoon per dag
Kamermeisje : ca. 4 sjekel (ca. 1 euro) per kamer per nacht
Kofferdrager : ca. 4 sjekel (ca. 1 euro) per koffer

Dit zijn de richtbedragen. Uiteraard kan de koers van de euro en de Israëlische sjekel wijzigen, waardoor de genoemde bedragen mogelijk anders worden.

Pesach

Pesach is een belangrijke periode in de joodse traditie. Vroeger leefden Israëliërs in Egypte en werden zij door de Egyptenaren tot slaaf gemaakt. Met Pesach wordt het einde van de joodse slavernij in Egypte herdacht en daarmee de bevrijding van de joodse bevolking uit die tijd. Pesach begint op de 15e dag van de Hebreeuwse maand van Nisan (meestal in april) en duurt zeven dagen plus Seder Nacht.

Deze feestdag wordt ook wel het Festival van de Vrijheid genoemd. Met name het stukje vrijheid wordt dan ook benadrukt in de rituelen en gebeden die centraal staan tijdens Pesach. Een ander belangrijk element is familie en samenhorigheid. Aan de vooravond van Pesach (Seder Nacht) verzamelen families om de ceremoniële Seder maaltijd te vieren. Hierbij is het een belangrijk Joods gebaar om anderen, die zelf geen familie hebben om Seder Nacht mee te vieren, uit te nodigen.

Een andere benaming voor Pesach is de vakantie van ongezuurd brood. Uit het verhaal van de Exodus blijkt dat de joden tijdens hun uittocht Egypte zo haastig moesten verlaten, dat zij geen tijd hadden om hun deeg en broden die zij hadden voorbereid te laten rijzen. Hierdoor is één van de belangrijkste regels van Pesach dat er geen voedsel wordt gegeten dat op de één of andere manier gerezen of gegist is of gemaakt is van één van de vijf voornaamste graansoorten (tarwe, rogge, gerst, haver en spelt). Dit wordt ook wel Chameets genoemd. Voorbeelden van voedsel dat tijdens Pesach niet gegeten of geserveerd wordt zijn normaal brood, pasta, rijst, mais, pinda’s, peulvruchten en ook bier wordt niet gedronken of geserveerd. In plaats daarvan eet men bijvoorbeeld paasbrood en matzes en wordt er gekookt met alternatieve voedingsmiddelen.

Bovendien mogen Joden dit soort drank en voedsel niet in huis hebben gedurende Pesach. Vandaar de beroemde Biur Chametz, oftewel de Pesach-schoonmaak, waarin het huis volledig wordt ontdaan van deze Chameets. Ook kookgerei dat in aanraking is geweest met Chameets, zal worden verwijderd.

Belangrijke informatie
Zowel de eerste dag als de laatste dag van Pesach zijn heilige rustdagen, waarop het uitvoeren van productief werk strikt verboden is. Bijna alle Israëlische bedrijven zijn gesloten op deze dagen. De tussenliggende dagen (Chol ha-Mo'ed) zijn ‘halve’ rustdagen. Veel bedrijven zijn slechts een halve dag geopend (vaak de ochtenden) en families trekken er met elkaar op uit. Tijdens Pesach zullen hotels en joodse restaurants koosjer eten serveren en vervangen zij producten met Chameets voor alternatieve voedingsmiddelen.

Onder voorbehoud van wijzigingen:
2021: 28 maart - 4 april en Seideravond op 27 maart
2022: 15 – 23 april en Seideravond op 15 april
2023: 5 – 13 april en Seideravond op 5 april
2024: 22 – 30 april en Seideravond op 22 april
2025: 12 – 20 april en Seideravond op 12 april

Valuta optionele excursies

Naast de excursies die reeds in het programma opgenomen zijn, kunt u deelnemen aan optionele excursies. Indien gewenst, kunt u deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijboeken. Deze excursies dienen ter plaatse voldaan te worden en u kunt deze alleen betalen in USD.

Kwalificatie hotels tijdens uw rondreis

Een rondreis in het buitenland betekent andere mensen, een andere cultuur en ander eten. Dit zijn vaak de aantrekkelijke kanten van een vakantie, maar ook een aspect om rekening mee te houden bij uw vakantieverwachtingen. Zo is de sterrenkwalificatie van hotels in Israël niet hetzelfde als de sterren voor hotels in Nederland. Bedden, matrassen en de inrichting van de badkamer kunnen kwalitatief minder zijn dan dat u thuis gewend bent.

Israël
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Goed voorbereid op reis
Open+
+FAQ
Open+

Een reis boeken bij NRV

+Wat betekent 'op aanvraag' bij een reis(datum)?

Onze privéreizen en zelf samenstel reizen zijn 'reizen op aanvraag'. Dit betekent dat wij uw reis bij onze lokale partner dienen te plaatsen om de beschikbaarheid van de door u gewenste reis of reisonderdelen na te kijken. Indien wij uw reservering op de door u aangegeven manier kunnen bevestigen, wordt uw boeking omgezet in een definitieve boeking. In het geval uw aanvraag niet bevestigd kan worden, zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken. In de regel krijgt u binnen 1 werkdag bericht over uw aanvraag. Wanneer u uw reservering reeds bij ons geplaatst heeft, maar de aanvraag intrekt voordat de gehele boeking akkoord is, is NRV genoodzaakt € 50,- administratiekosten in rekening te brengen. Indien wij de door u geboekte reis niet conform boeking kunnen aanbieden, mag u uiteraard kosteloos van uw boeking afzien.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een privérondreis of heeft u uw reis zelf samengesteld dan kunt u ter plaatse ervoor kiezen om zelf de fooien te beheren en naar eigen inzicht te geven of om dit door uw gids te laten doen, indien u begeleid wordt. Onze lokale vertegenwoordiging geeft u graag richtlijnen zodat u op de hoogte bent van wat ter plaatse gebruikelijk is.

+Op welke wijze moet ik de reissom betalen?

De reissom kunt u onder vermelding van uw klant- en factuurnummer overmaken op de rekening van NRV. U kunt een digitale transactie doen of het openstaande bedrag overmaken via een overschrijvingskaart.

Bankgegevens van NRV:
ING 2183287
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL49INGB0002183287
BIC (Bank Identifier Code): INGBNL2A

ABN Amro 515107239
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL37ABNA0515107239
BIC (Bank Identifier Code): ABNANL2A

+Mijn kinderen gaan mee op reis. Ontvangen zij kinderkorting?

Of er kinderkorting voor uw reis van toepassing is, hangt af van de door u gewenste reis.

Bij privéreizen ontvangen kinderen van 2 t/m 11 jaar doorgaans € 115,- korting op de intercontinentale vlucht en kan ook vaak een korting worden gegeven op het reisgedeelte. Kijkt u bij de 'Extra Informatie' op het tabblad 'Inbegrepen' wat voor uw situatie van toepassing is.

Kinderkortingen worden handmatig door NRV verwerkt, nadat de boeking is ingestuurd. Zodra alle kortingen zijn verwerkt, zullen we een nieuw overzicht naar u sturen.

+Ik heb een speciale wens. Wordt deze ter plaatse gehonoreerd?

Of een speciale wens ter plaatse wordt gehonoreerd, kunnen wij helaas niet aan u garanderen. Dit hangt namelijk af van de beschikbaarheid en bereidwilligheid van het hotel waar u verblijft. Indien u bij boeking uw speciale wens aan ons doorgeeft, zorgen wij ervoor dat deze als preferentie in uw boeking wordt opgenomen zodat onze agent en de hotelier hiervan op de hoogte zijn. Indien mogelijk, houden zij hiermee rekening.

Heeft u speciale dieetwensen of dient u op doktersadvies speciale medicijnen mee te nemen op vakantie, brengt u ons hiervan dan op de hoogte zodat wij de luchtvaartmaatschappij hierover kunnen informeren.

+Kan ik mijn reis verlengen?

Onze reizen kunt u in de meeste gevallen verlengen. Onder het tabblad 'Data en Prijzen' kunt u de mogelijkheden tot verlenging van de door u gewenste reis inzien.

Informatie omtrent uw reis

Belangrijke informatie

Belangrijke documenten

+Op welke wijze ontvangen wij onze boekingsbevestiging en andere belangrijke informatie?

Uw boekingsbevestiging annex factuur zult u per e-mail van ons ontvangen, net als de reisbescheiden en overige belangrijke informatie.

+Reizen met kinderen

Het is mogelijk dat de autoriteiten van de bestemming die u bezoekt nadere vereisten stellen in geval ouders met minderjarige kinderen reizen. Dit kan ook het geval zijn wanneer één ouder met een kind reist. Ook in dit geval bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste documenten om te kunnen reizen. NRV kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

+Aan welke vereisten dient mijn paspoort te voldoen?

U bent zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en de vereiste reisdocumenten, zoals een visum (indien van toepassing). Voor de meeste bestemmingen dient uw paspoort bij thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de land-/ reisinformatie op NRV.nl. Tevens kunt u de ambassade/ het consulaat raadplegen om u te laten informeren over de specifieke vereisten.

+Heb ik voor mijn bestemming een visum nodig?

Voor reizen naar vele landen is een visum verplicht. Bij de landeninformatie van het betreffende land kunt u hier meer informatie over vinden. Voor bepaalde landen dient u dit visum reeds in Nederland aan te vragen. NRV biedt u de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief het visum aan te vragen via het CIBT. Klik hier voor meer informatie.

Uiteraard kunt u ook zelf het visum regelen. Indien u zelf uw visum aanvraagt, kunt u contact opnemen met de betreffende ambassade of het consulaat.

Voor welke vorm van visumaanvraag u ook kiest, u bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van een visum. NRV is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.

+Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Uw reisbescheiden ontvangt u ongeveer tien tot zeven dagen voor vertrek. De reisbescheiden bevat belangrijke informatie zoals uw e-tickets, de contactgegevens van NRV en onze lokale partner, de hotellijst en de vouchers. Uw reisbescheiden ontvangt u per e-mail.

+Wat zijn e-tickets?

Een e-ticket is een elektronisch ticket. Uw e-ticket is het bewijs van uw geboekte vlucht en zult u per e-mail bij de reisbescheiden ontvangen.

Voorbereiding op uw reis

+Waar vind ik informatie over mijn reis?

Op onze website treft u heel veel informatie over onze reizen en reisonderdelen aan. Wanneer u op de door u gewenste reis of het door u gewenste reisonderdeel klikt, zult u een uitgebreide beschrijving van het programma/ reisonderdeel aantreffen, een overzicht van de onderdelen die inbegrepen zijn, extra informatie behorende bij de reis/ het reisonderdeel, eventuele extra opties, zoals upgrades en verlengingen, en ervaringen van NRV reizigers die u voor zijn gegaan. Tevens treft u bij onze reizen een overzicht van de voorbeeldhotels aan en de optionele excursiemogelijkheden ter plaatse.

+Moet ik nog speciale gezondheidsmaatregelen treffen?

Uiteraard is het van groot belang dat u zich goed voorbereidt wanneer u een verre reis gaat maken. Voor de voorbereiding van uw reis kunt u onder andere onze website raadplegen. Onder de land-/ reisinformatie staat altijd een kopje 'Gezondheid & Vaccinaties' opgenomen om u zo goed mogelijk te kunnen informeren.

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas. Dergelijke artikelen vindt u bijvoorbeeld op veiligopreiswinkel.nl.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

+Kan ik online inchecken voor mijn vlucht?

Of u online kunt inchecken voor uw vlucht hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het inmiddels vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken zodat u op de luchthaven alleen nog maar uw bagage hoeft af te geven. Helaas is het voor groepsreizen niet altijd mogelijk om online in te checken.

Check hier of uw luchtvaartmaatschappij erbij zit.

+Wanneer dien ik aanwezig te zijn op de luchthaven?

Wij adviseren u om minimaal 2,5 uur voor vertrek op Schiphol aanwezig te zijn. Houd u rekening met drukte op de wegen en op het spoor richting Schiphol. Houd u er tevens rekening mee dat u na de check-in nog de paspoort- en veiligheidsformaliteiten dient te doorlopen en dat de afstand van de check-in balie naar uw gate groot kan zijn, wat ook de nodige tijd in beslag kan nemen.

Tijdens uw reis

+Word ik bij aankomst op Schiphol verwelkomd?

NRV heeft geen balie op Schiphol. U zult dan ook niet op Schiphol voorafgaand aan uw vlucht door één van onze medewerkers worden verwelkomd. Uw e-tickets heeft u reeds per e-mail ontvangen zodat u zelf kunt bepalen hoelang van te voren u op Schiphol wenst te arriveren. Wij raden u overigens wel aan om tijdig aanwezig te zijn op Schiphol om zodoende eventuele risico's uit te sluiten.

+De reis verloopt niet zoals verwacht. Wat moet ik nu doen?

Ondanks onze inspanningen om uw reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens uw reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met ons zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

+Word ik bij aankomst op de bestemming verwelkomd?

Of u bij aankomst op de bestemming zal worden verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger hangt af van de reis/ het reisonderdeel dat u bij ons heeft geboekt. Indien u bij aankomst zal worden verwelkomd, staat dit expliciet in de beschrijving van uw reis opgenomen.

+Waar kan ik ter plaatse terecht in geval van vragen?

In geval van vragen kunt u ter plaatse terecht bij uw chauffeur of gids. Wanneer deze uw vragen niet kunnen beantwoorden of wanneer u niet door reisleiding wordt begeleid, adviseren wij u contact op te nemen met ons lokale agentschap. De contactnummers van onze contactpersoon ter plaatse staat altijd aangegeven in uw reisbescheiden. Mocht uw vraag niet afdoende zijn beantwoord dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met NRV. Houd u rekening met het tijdsverschil. Alleen in geval van nood zijn wij 24 uur per dag (telefonisch) bereikbaar.

Na afloop van uw reis

+Waarom wordt na afloop van de reis een enquête toegestuurd?

Na afloop van de reis vragen wij u een enquête in te vullen waarin u uw bevindingen over uw reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan u als reiziger garanderen. De enquêtes zullen intern door ons worden verwerkt en indien nodig dan wel wenselijk, zullen aanpassingen worden gemaakt om de uitvoering van de reis te bevorderen.

+Hoe kan ik mijn reiservaringen kenbaar maken?

Uw bevindingen kunt u op verschillende manieren aan ons kenbaar maken. Zo ontvangt u a afloop van uw reis een enquête waarin u uw bevindingen kunt weergeven, kunt u een kort verslag maken van bijvoorbeeld de accommodaties waarin u bent verbleven en de excursies die u heeft gedaan. Voorts kunt u een uitgebreid reisverslag maken die wij vervolgens bij de betreffende reis op onze website plaatsen: toekomstige reizigers kunnen dan alvast een voorproefje krijgen op hetgeen hen te wachten staat.

Mocht u reiservaringen willen delen waarop u graag een reactie wilt ontvangen dan kunt u dit opnemen met onze Afdeling Kwaliteitszorg. Klik hier voor het formulier om uw bevindingen kenbaar te maken

+Ik heb een klacht over mijn reis. Waar moet ik deze indienen?

Wanneer u een klacht heeft over uw reis dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

Een reis boeken bij NRV

Algemeen

+Wie is NRV?

NRV biedt een zeer uitgebreid aanbod van groeps- en privéreizen en zelf samenstel reizen naar bestemmingen in Afrika, Azië, Europa, Midden-Oosten en Noord-, Midden- en Zuid-Amerika.

Reizen met NRV betekent comfortabel op vakantie gaan. Onze rondreizen hebben wij met zorg samengesteld en bevatten een evenwichtige mix tussen cultuur en natuur. Uiteraard laten wij u tijdens uw reis kennismaken met de hoogtepunten van de bestemming, verblijft u in sfeervolle drie- en viersterrenhotels, zullen wij er tijdens uw vakantie voor zorgen dat het u aan niets zal ontbreken en proberen we altijd een ‘local touch’ aan uw reis te geven, zodat u ook écht kennismaakt met de bestemming!

Niet alleen tijdens de reis, maar ook voorafgaand aan de reis en na afloop mag u veel service van ons verwachten. Zo vinden wij het onder andere belangrijk dat u goed geïnformeerd zal worden. U treft dan ook heel veel informatie op onze website: niet alleen over onze reizen, maar ook over de bestemming zelf, de hoogtepunten die u eigenlijk niet mag missen en allerhande zaken om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw verre reis. Ons contactcenter staat tijdens werkdagen en op zaterdag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden, zowel per e-mail als telefonisch. En wilt u alvast in de stemming komen voor uw reis, meer weten over een bepaalde bestemming of nader kennismaken met NRV? Kom dan naar het NRV Reiscafé om één van onze sfeervolle en informatieve shows bij te wonen. Een goede voorbereiding en uniek in Nederland!

+Wat voor soort reizen biedt NRV?

NRV biedt reizen naar Afrika, Azië, Europa, Midden-Oosten en Noord-, Midden- en Zuid-Amerika. Wij bieden zowel groepsreizen als privéreizen en zelf samenstel reizen aan.

+Wat is het NRV Reiscafé?

Het NRV Reiscafé is het eigen reistheater van NRV waar u van harte welkom bent voor het bijwonen van één van onze shows. Onder het genot van een drankje ontvangt u veel informatie over de door u gewenste bestemming, ziet u twee prachtige reisreportages en bestaat uiteraard voldoende de mogelijkheid om uw vragen te stellen.

Klik hier voor meer informatie over het NRV Reiscafé of voor het reserveren van uw plaatsen.

+Is NRV aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds?

Bij NRV kunt u met een gerust hart uw vakantie boeken. Wij zijn namelijk aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds, instanties die u als reiziger de meeste zekerheid geven.

Klik hier voor de Reisvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

+Op welke manier kom ik in contact met NRV?

Wilt u contact opnemen met NRV? Klik hier om via het contactformulier uw vragen en/ of opmerkingen over ons reisaanbod, uw reservering of bijvoorbeeld onze website te stellen. Onze e-mails worden in de regel binnen 24 uur beantwoord.

Liever telefonisch contact? Van maandag tot en met vrijdag zijn wij van 9:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag tussen 9:00 tot 16:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 070-3076700. Wij beantwoorden graag uw vragen!

+Wat zijn de betalingscondities van NRV?

NRV hanteert de betalingsvoorwaarden van de ANVR Reisvoorwaarden. Dit betekent dat u bij boeking een aanbetaling dient te voldoen van 20% van de reissom. Het restant van de reissom dient uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek door ons ontvangen te zijn.

Wanneer u gebruik maakt van een aanbieding kan het zijn dat wordt afgeweken van bovenstaande betalingsvoorwaarden. Dit staat altijd bij de betreffende aanbieding/ reis vermeld.

Website

+Wat is 'Mijn NRV'?

‘Mijn NRV’ is uw persoonlijke domein op NRV.nl waarmee u onder andere toegang heeft tot uw adresgegevens, boekingsgegevens en reisbescheiden. Verder kunt u binnen ‘Mijn NRV’ uw Reispuntensaldo raadplegen, foto's uploaden en bijvoorbeeld reisschema's maken.

Hoewel wij bij het weergeven van ‘Mijn NRV’ de grootste zorgvuldigheid betrachten, is het mogelijk dat er onvolkomenheden genoteerd staan. Voor deze en andere onvolkomenheden kan NRV niet aansprakelijk worden gesteld. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan de inhoud van uw persoonlijke domein.

+Hoe vraag ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV (opnieuw) aan?

Uw wachtwoord voor ‘Mijn NRV’ kunt u heel eenvoudig aanvragen.

+U bent nog niet als NRV klant geregistreerd:

Klikt u dan op 'Mijn NRV' en vervolgens op 'Ik wil me registreren als nieuwe klant'. U dient dan uw persoonlijke gegevens in te voeren en ontvangt nadat u de registratie voltooid heeft, een e-mail op het opgegeven e-mailadres. Hierin staat uw wachtwoord aangegeven en kunt u voortaan inloggen op onze website.

+Heeft u al een registratie op Mijn NRV, maar bent u uw wachtwoord vergeten?

Dan kunt u op 'Wachtwoord vergeten' klikken en dient u uw e-mailadres en verificatiecode in te voeren. U ontvangt dan een e-mail met uw wachtwoord waarmee u weer kunt inloggen op ‘Mijn NRV’.

+Kan ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV wijzigen?

Uw wachtwoord van ‘Mijn NRV’ wijzigen, gaat heel eenvoudig. Log in met uw e-mailadres en het bestaande wachtwoord. U komt vervolgens in 'Mijn Gegevens'. Door op 'Wachtwoord wijzigen' te klikken, kunt u uw bestaande wachtwoord aanpassen naar een door u gewenst wachtwoord.

+Hoe word ik lid van de nieuwsbrief?

Op onze website kunt u zich heel eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief. Registreer uw gegevens en u bent direct geabonneerd op onze nieuwsbrief waarmee u periodiek op de hoogte zult worden gehouden van onze speciale acties, mooie aanbiedingen en overig reisnieuws.

8 dagen Fascinerend Israël: altijd de beste prijs
Bewaar reis Boek nu

Reisroute per dag

01Amsterdam – Tel Aviv

02Tel Aviv

03Tel Aviv – Caesarea – Haifa – Akko – Omgeving Meer van Galilea

04Safed – Golanhoogten – Kapernaüm & Berg der Zaligsprekingen

05Omgeving Meer van Galilea – Nazareth – Beit Alfa – Jordaanvallei – Jeruzalem

06Qasr el Yahud – Masada & Dode Zee

07Jeruzalem (Oude Stad)

08Jeruzalem – Tel Aviv - Amsterdam

Bewaar reis Boek nu
Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis