Jeruzalem
Jeruzalem
De legendarische Roze Stad, Petra
De legendarische Roze Stad, Petra
Klaagmuur in de Oude Stad van Jeruzalem
Klaagmuur in de Oude Stad van Jeruzalem
Wadi Rum
Wadi Rum
Indrukwekkende vergezichten van de Golanhoogten
Indrukwekkende vergezichten van de Golanhoogten

Israël & Jordanië

Groepsreis | 15 dagen v.a.
1829i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
19-10-2022
Reisduur
15dagen
Aantal personen
2 volwassenen

inclusief 150,00 korting

Vroegboekkorting tot 250 ppi

Voorwaarden

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen bij vertrek tot en met december 2023
- Korting niet geldig bij het afnemen van een gedeelte van een reis
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs
- De actie is geldig tot en met 20 december 2022

(inclusief 150,00 korting)

Voorwaarden

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen bij vertrek tot en met december 2023
- Korting niet geldig bij het afnemen van een gedeelte van een reis
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs
- De actie is geldig tot en met 20 december 2022
Vroegboekkorting tot 250 ppi
Nederlandssprekende reisleiding
Overnachten in de eeuwenoude stad Jeruzalem
Wandelen door de spectaculaire kloof in Ein Avdat Nationaal Park
Zwemmen in de warmwaterbronnen van Gan Hashlosha
Bezoek aan het wereldwonder Petra
Diner en overnachting onder de sterren in Wadi Rum
Ontspannen aan de Rode Zee in Eilat
Kleine groepen met max. 26 deelnemers

Ontdek het beste van twee werelden!

De heilige stad Jeruzalem, de roze stad Petra, de eindeloze Wadi Rum woestijn en de Rode Zee. Tijdens deze rondreis ontdekt u het beste van twee werelden! Laat u in Jordanië verrassen door een avontuurlijke woestijnsafari, het wereldwonder Petra, traditionele bedoeïenen en het gastvrije karakter van de Jordaanse bevolking. Door het compacte formaat is Jordanië perfect te combineren met Israël. Bekend van de Dode Zee, bruisend Tel Aviv en de historische stad Jeruzalem. Ga terug in de tijd, ontdek de wereldberoemde geschiedenis en wissel culturele hoogtepunten af met ontspanning aan het strand of drijvend in de Dode Zee. De combinatie Jordanië en Israël heeft het allemaal en onze reisleiders laten u dat graag zien!

"Heerlijke reis. Israël = 1 brok boeiende geschiedenis en cultuur. Jordanië = 1 brok adembenemende natuur."

MGJ MIKAËL Soinne

| Beoordeling: 10

Bekijk reviews

-+ Dagprogramma

-Sluiten+Open
DAG
01

Amsterdam - Tel Aviv - Netanya

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Heenvlucht naar Tel Aviv
Welkomstdiner met de groep en reisleider
Transfer Tel Aviv - Netanya
Overnachting in Netanya

Uw rondreis door twee indrukwekkende landen staat op het punt om te beginnen. In Amsterdam checkt u in voor de vlucht naar Tel Aviv in Israël. De vliegtijd bedraagt ongeveer 4,5 uur. Genoeg tijd om u nog even in te lezen in het dagprogramma van deze gevarieerde reis. Na aankomst in Tel Aviv wordt u opgewacht door onze vertegenwoordiger en vervolgens naar Netanya gebracht.

De idyllische kustplaats Netanya ligt in het westen van Israël bij de Middellandse Zee. Vlakbij liggen de bekende steden Tel Aviv, Haifa en Jeruzalem. Het gezellige stadje is erg geliefd dankzij de uitgestrekte stranden en het zonnige weer. Naast heerlijk zomerweer heeft een vakantie Netanya nog meer te bieden. Eeuwenoude bouwwerken en fascinerende natuurgebieden. Vanavond genieten we van een gezellig welkomstdiner. We overnachten in Netanya zodat we morgen vanuit hier naar Caesarea kunnen vertrekken.

Goed om te weten

Kiest u voor vertrek op 18 september of 2 oktober 2022, dan is het programma i.v.m. Yom Kippur en Succoth gewijzigd. Kijk bij praktische info voor meer informatie.

DAG
02

Netanya - Caesarea - Haifa - Akko - Tiberias (ca. 145 km / 2-3 uur)

is_al_haifa_500.jpg
Wandelen door de ruïnes van de Grieks-Romeinse stad: Caesarea
Uitkijken over de kleurrijke Bahá’í-tuinen en de Middellandse Zee
Ontdekken van de havenstad Akko
Overnachten in Tiberias

Na een ontspannen ontbijt kan de reis door Israël pas écht beginnen! In de bus naar onze eerste bezienswaardigheid in Israël maken we kennis met onze reisleider. We rijden langs de kust naar het noorden. Bij het aan zee gelegen Caesarea Maritima stappen we uit om de Romeinse ruïnes van dichtbij te zien. Caesarea was vroeger duidelijk welvarend. Herodes bouwde hier rond het begin van de jaartelling een zomerpaleis, theater, paardenrenbaan, diverse tempels en een haven met plek voor 300 schepen. Hierna bezoeken we Haifa. Prachtig hoe de havenstad vanaf een bergflank uitkijkt over de blauwe baai. Natuurlijk kijken we ook uit over de fraaie en kleurrijke Tuinen van Baha’i, de belangrijkste lokale trekpleister. Dan rijden we naar het historische Akko (Acre). Hier is goed te zien dat de stad veel veroveraars heeft gekend. Wat een sfeervolle mix van oosterse en middeleeuwse invloeden! Het ommuurde centrum is net een Arabisch sprookje, met zijn authentieke kronkelstraatjes, bazaars en moskeeën. Gelegen op een langtong in de baai van Haifa is het de perfecte locatie voor een havenstad. In de tijd van de kruistochten waren christenen heer en meester in Akko of Acre zoals de stad toen bekend stond. In het hedendaagse Akko is van het kruisvaarders Acre weinig meer te zien behalve het indrukwekkende fort. Interessant om te bedenken dat de rest van het christelijke Acre meters onder grond verborgen is. Aan het einde van de dag rijden we naar ons hotel in Tiberias.

Weetje

Een groot deel van Caesarea ligt nog onder de duinen verborgen, een ander deel ligt in zee: de kustlijn lag in de Romeinse tijd namelijk ongeveer 100 meter zeewaarts ten opzichte van tegenwoordig. Als de wind uit het noorden komt, kunt u de donkere fundamenten in het water zien liggen. Tijdens de zomermaanden komen er honderden toeristen naar Caesarea om te helpen bij de opgravingen.

DAG
03

Tiberias - Safed - Golanhoogten - Banias Nationaal Park - Katzrin - Tiberias (ca. 200 km / 4-5 uur)

is_al_baniasnp2_500.jpg
Bezoek aan één van de vier heilige steden van Israël: Safed
Vanaf Mount Bental uitkijken over het roerige Syrië
Rondwandelen langs de bronnen van het Banias Nationaal Park
Overnachten in Tiberias

Vandaag bezoeken we de heuvelachtige Golanhoogten. De charmante bergstad Safed (900 meter) behoort samen met Jeruzalem, Hebron en Tiberias tot de vier heilige steden van Israël. Wandel door de gezellige straatjes langs de historische huizen, proef de mystieke sfeer rond oude synagogen, en bekijk de kunstenaarswijk met ateliers van wevers en glasblazers. Hierna gaan we naar berg Bental (1171 meter): een uitgedoofde vulkaan op de Golan-hoogvlakte. Vanaf de top bewonderen we het bergpanorama. Vanaf Mount Bental overzien we het inmiddels verwoeste Syrische land en in het bijzonder de stad Quneitra. We bevinden ons op 60 kilometer van het veelbesproken Damascus. Een bezoek aan dit punt zal voor velen een blijvende herinnering achter laten. Ook bezoeken we Tel Faher een voormalige Syrische buitenpost op de Golanhoogte die vanaf de zesdaagse oorlog in 1967 door Israël werd bezet.

De reis gaat verder naar Banias. Het Banias Nationaal Park, ook Caesarea Filippi genoemd, is vooral bekend vanwege het fraaie brongebied en omdat hier zich één van de drie bronnen van de rivier de Jordaan bevindt. In Banias ontdekken we de waterval die zo’n tien meter naar beneden stort. Doordat het park in een beschermd natuurgebied ligt is het heerlijk om hier rond te wandelen. Als de tijd het toelaat bezoeken we voordat we weer terugrijden naar Tiberias ook nog de nederzetting Katzrin: het economische, culturele en administratieve centrum van de Golanhoogvlakte. De Golanhoogten, is een heuvelachtig gebied met druzische stadjes met eethuisjes en wijngaarden, diepe dalen met indrukwekkende watervallen en restanten van woningen van duizenden jaren oud. U kunt vandaag genieten van een adembenemend en weids uitzicht! We overnachten wederom in Tiberias.

Weetje

Druzen geloven dat het aantal druzen op de aarde nooit is veranderd. Als er iemand van de druzengemeenschap dood gaat, dan wordt er meteen weer een druus geboren. Je kunt alleen maar druus worden als je zo geboren wordt. Het is dan ook niet toegestaan om met iemand te trouwen die geen druus is.

DAG
04

Tiberias - Kana - Nazareth - Kapernaüm - Tabgha - Berg der Zaligsprekingen - Meer van Galilea - Tiberias (ca. 116 km / 2-3 uur)

is_al_mountofbeatitudes_500.jpg
Kana waar Jezus water in wijn veranderde
Ontdek de woonplaats van Jezus van Nazareth
Rondwandelen langs de overblijfselen van het huis van Petrus
Tabgha, de plek van het wonder van de vijf broden en twee vissen
Panoramisch uitzicht vanaf de Berg der Zaligsprekingen
Boottocht over het Meer van Galilea
Overnachten in Tiberias

Na een heerlijk ontbijt vervolgen we onze weg naar Kana in Galilea waar Jezus op een bruiloft het wonder verrichtte door water in wijn te veranderen. Vervolgens bezoeken we de eeuwenoude plaats Nazareth, waar Jezus een groot gedeelte van zijn leven heeft doorgebracht. We bezoeken in Nazareth de Verkondigingsbasiliek, die op de plaats staat waar volgens de Bijbel de aankondiging van de geboorte van Jezus aan Maria werd gedaan door engel Gabriel. Van de buitenkant ziet de kerk er wellicht niet heel indrukwekkend uit, de binnenkant maakt veel goed. De basiliek heeft twee verdiepingen, waarin vele bezienswaardigheden vanuit over de hele wereld te vinden zijn. Ook bezoeken we vandaag de St. Jozefskerk, die op de plek staat, waar de timmerwerkplaats van Jozef (de ‘pleegvader’ van Jezus) ooit zou hebben gestaan.

Vandaag verkennen we ook een aantal intrigerende plaatsen aan de oevers van het Meer van Tiberias. ’s Morgens bezichtigen we eerst het oude Kapernaüm, bekend als plaats waar Jezus jaren bij apostel Petrus woonde, preekte en mensen genas. De overblijfselen van Petrus’ huis en de oude synagoge trekken veel bezoekers. In Tabgha bewonderen we vervolgens in de Broodvermenigvuldigingskerk restanten van de gekleurde Byzantijnse mozaïekvloer. Indrukwekkend dat deze schitterend bewaarde afbeeldingen uit de 5e eeuw dateren. Niet ver van Tabgha ligt de Berg der Zaligsprekingen. Hier sprak Jezus de Bergrede of onderwijzing uit. Vanaf de berg kunt u genieten van een panoramisch uitzicht over het glooiende landschap en het blauwe Meer van Galilea. We sluiten de dag af met een ontspannen boottocht over het Meer van Galilea. We overnachten in Tiberias.

Weetje

Het Meer van Galilea is het grootste zoetwaterreservoir van Israël en de belangrijkste bron van drinkwater.

DAG
05

Tiberias - Gan Hashlosha - grensovergang - Jerash - Amman (ca. 180 km / 3-4 uur)

is_al_ganhashlosha_500.jpg
Zwemmen in de natuurlijke warmwaterbronnen van Gan Hashlosha
Grensovergang naar Jordanië
Tijdelijk afscheid van uw Nederlandssprekende Israëlische reisleider
Kennismaking met uw Nederlandssprekende Jordaanse reisleider
Bewonder Jerash: het ‘Pompeï van het Midden-Oosten’
Overnachten in Amman

Vandaag laten we Israël voor eventjes achter ons en vertrekken we richting Jordanië, maar eerst is het tijd om even te relaxen. Dat doen we bij Gan Hashlosha (ook wel Sachne genoemd), waar we de tijd nemen om te zwemmen in de waterbronnen die op natuurlijke wijze worden verwarmd. Na een ontspannen ochtend reizen we door naar de Jordan River Border Crossing waar we de grens oversteken naar buurland Jordanië. Aan de Israëlische kant nemen we voor even afscheid van onze reisleider aangezien we over een paar dagen weer terug zullen komen en onze ontdekkingsreis door Israël zullen vervolgen.

Aan de Jordaanse kant van de grens staat uw Nederlandssprekende Jordaanse reisleider u al vol enthousiasme op te wachten om u mee te nemen naar Jerash. Deze fabelachtige highlight, gesticht door Alexander de Grote wordt ook wel het ‘Pompeï van het Midden-Oosten’ genoemd en is een grote favoriet van veel reizigers. Prettig dat we dit grote archeologische complex zo uitgebreid bezoeken. Dit is duidelijk één van de grootste en best bewaarde klassieke steden ter wereld. De eeuwenoude tempels, kerken en theaters zien er nog verbluffend goed uit! Bekijk de beroemde Triomfboog van Hadrianus, wandel over de prachtig geplaveide Cardo Maximus-hoofdstraat, ontdek de vloermozaïeken van Byzantijnse kerken, zie de metershoge Korinthische zuilen van de Artemis-tempel en bewonder de Hippodrome-arena. We overnachten in de hoofdstad Amman.

Goed om te weten

Op vrijdag sluit de grens van Israël naar Jordanië om 11.00 uur vanwege de sabbat. Vertrekt uw reis op een maandag vanuit Nederland, dan is er vandaag niet voldoende tijd om ook een bezoek te brengen aan de warmwaterbronnen van Gan Hashlosha. Vanuit Tiberias vertrekt u gelijk naar de grens van Jordanië, Jerash en Amman.

Weetje

Benieuwd naar de heerlijke Jordaanse keuken? Amman staat bekend om zijn goede en betaalbare restaurants. Reizigers zijn meestal dol op de ‘mezze’ (kleine hapjes), van hummus, falafel en kleine groentegerechten tot kruidige balletjes lamsgehakt.

DAG
06

Amman - Mt. Nebo - Madaba - Kerak - Petra (ca. 336 km / 5-6 uur)

jo_dananp1_al.jpg
De miljoenen gekleurde steentjes tellende antieke plattegrond in Madaba bekijken
Uitkijken vanaf Mozes’ berg Mount Nebo
Vergezichten bewonderen vanaf King’s Highway
Het kruisvaarder kasteel van Kerak bezichtigen
Eerste overnachting in Petra

Een vroege start vandaag! We beginnen met een bezoek aan de Grieks-orthodoxe St. George-kerk in Madaba. Het interieur is schitterend. Maar we komen hier vooral om de bijzondere 6e-eeuwse mozaïekvloer te bekijken. De miljoenen gekleurde steentjes stellen samen een antieke plattegrond voor van alle bekende Bijbelse plaatsen in het Midden-Oosten. Gebruikten pelgrims deze kaart vroeger misschien om de heilige plaatsen te vinden? Hierna rijden we naar Mount Nebo, de berg waar Mozes uitkeek over het 'Beloofde Land'. Vanaf de honderden meters hoge top kijken we uit over het Heilige Land. Een prachtig plaatje.

Via de 2000 jaar oude King’s Highway, dat u misschien kent uit beschrijvingen in de Bijbel, reizen we verder. De weg verbindt prehistorische dorpen uit het Stenen Tijdperk met Bijbelse steden en wordt ook wel de achterdeur naar Petra genoemd. De reis duurt misschien iets langer, maar de Koningsweg staat bekend om de beeldschone vergezichten. Houd uw camera gereed, wat een mooie route! We maken een stop bij Kerak om het kruisvaarder kasteel te bezichtigen. Dit monument is één van de bekendere burchten om de handelsroute tegen aanvallen van de Arabieren te beschermen. Dwaal door ondergrondse gangen, wandel door de kleine kamers en ontdek de kleine doorkijkjes waarmee mogelijke vijanden in de gaten werden gehouden en waan u even in de 12e eeuw. Hierna rijden we door naar Petra, waar we aan het einde van de dag arriveren. Fijn dat we hier twee nachten logeren! Zo bewonderen we morgen ongehaast de nabijgelegen rotsstad van Petra – voor veel reizigers het hoogtepunt van de reis.

Weetje

De Zwitserse ontdekkingsreiziger Burckhardt ontdekte Petra in 1812. In die tijd was het voor westerlingen levensgevaarlijk om in dit gebied rond te reizen. Hij kende Arabisch, was bekeerd tot de Islam en vermomde zich als ‘Sjeik Ibrahim’, inclusief tulband en baard.

Weetje

Op de plek waar Mozes uitkeek over het ‘Beloofde Land’ kunt u bij helder weer ook andere Bijbelse plaatsen zien liggen, waaronder Jericho, Jeruzalem en Bethlehem.

DAG
07

Petra

jo_al_petra2.jpg
Historische schatten bekijken in rotsstad Petra (dagexcursie incl. gids)
Petra Kitchen (optionele excursie)
Petra by night (optionele excursie)
Tweede overnachting in Petra

Waarschijnlijk kijkt u uit naar deze dag. We bezoeken het deels uit rotsen gehakte, legendarische Petra: dé highlight van Jordanië. Vandaag ervaart u wat de historische hoofdstad van de Nabateeërs zo onweerstaanbaar maakt. Na het ontbijt maken we een geweldige dagexcursie met een enthousiaste Engelssprekende gids (inclusief). Petra ligt verborgen achter een smalle kloof, die dienst doet als toegangsweg. Na zo’n 1200 meter naderen we het beroemde wereldwonder. U herkent vast meteen de monumentale voorgevel van de Al Khazneh-schatkamer, met zijn karakteristieke Korintische zuilen en meesterlijke ornamenten. Een verpletterende eerste aanblik – wat een bouwwerk! De Al Khazneh-schatkamer is het beroemdste monument van Petra. Het was ooit een graftempel. De urn bovenop het mausoleum bevatte waardevolle schatten. Veel bezoekers herkennen de voorgevel uit de film ‘The Last Crusade’ van Steven Spielberg. Leuk dat de lokale gids zoveel weet. Met zijn boeiende verhalen brengt hij de Schatkamer van de Farao (Al Khazneh), de Ad Deir-tempel en de verschillende graftombes, paleizen en offerplaatsen uit de oudheid tot leven. Stelt u zich voor hoe deze plek er in zijn glorietijd uitzag: Petra was duidelijk schatrijk. De rotsstad was een druk knooppunt van handelsroutes van wierook, zijde en specerijen, tot scheepvaart over de Rode Zee de landkaravanen verving. Bekijk alles in een heerlijk ontspannen tempo.

Een leuke afsluiting van uw dag is Petra Kitchen (optionele excursie). Na een korte uitleg leert u samen met andere reizigers typisch Arabisch koken. Van een reeks salades, soepen, warme en koude mezze (voorgerechten) en een hoofdgerecht zoals mansaf of maqlouba. Alle ingrediënten die u gebruikt komen uit de omgeving, het servies van de vrouwen uit de keramiek winkel in Irak al-Amir en alle schorten, tafellakens en servetten zijn met de hand geborduurd door vrouwen die samenwerken met de Jordan River Foundation. Een mooi initiatief en erg leuk om zo met de lokale bevolking in contact te komen. Vanavond overnachten we opnieuw in de buurt.

Goed om te weten

Verblijft u tijdens uw reis op maandag, woensdag of donderdag in Petra, dan kunt u ook kiezen voor de optionele excursie Petra by night. Een magische manier om een deel van de rotsstad tegen kaarslicht te zien. De route naar de Al Khazneh-schatkamer is met meer dan 1000 kaarsen verlicht. Er wordt traditionele Jordaanse muziek gespeeld door de lokale bedoeïenen en typische bedoeïenen muntthee gedronken.

Weetje

De gunstige ligging en het water uit een bron in de Wadi Musa maakten van Petra een noodgedwongen stop voor veel handelaren op hun karavaanroute. Tussenhandel en invoerrechten leverden de Nabateeërs veel geld op.

DAG
08

Petra - Wadi Rum (ca. 105 km / 1-2 uur)

jo_wadirum1_al.jpg
Bezoek aan Al-Beidha oftewel Klein Petra
Avontuurlijke woestijnsafari in de Wadi Rum
Hike met bedoeïengids (optionele excursie)
Tocht per kameel door de Wadi Rum woestijn (optionele excursie)
Bijzonder groepsdiner onder de sterrenhemel (inclusief)
Overnachten in een traditioneel bedoeïenkamp

U staat op met een grandioos nieuw hoogtepunt in het vooruitzicht: vanavond logeert u in een sfeervol tentenkamp in bedoeïenenstijl, middenin de Wadi Rum woestijn. Maar voordat het zover is brengen we eerst een bezoek aan het kleine zusje van Petra, Al-Beidha, ook wel Klein Petra genoemd. Het fijne aan deze plek is, dat het door veel toeristen niet wordt bezocht. Zonde, maar dat maakt het wel dat we hier in alle rust als een ware ontdekkingsreiziger kunnen rondwandelen door deze archeologische plek daterend uit 8000 v. Chr. In de vroegere tijden was Klein Petra een voorstad van het wereldberoemde Petra, waar handelaren en hun kamelen kwamen uitrusten van de lange reis. Klein Petra is alleen te voet te bereiken via een gemakkelijke wandelroute die start op de weg tussen Petra en Sig al-Berid.

Dan is het tijd om Petra te verlaten en door te rijden naar ‘Maanvallei’ Wadi Rum: volgens ervaren reizigers één van de spectaculairste woestijnlandschappen ter wereld. In de woestijn maken we een avontuurlijke jeepsafari met bedoeïenen – deze lokale woestijnbewoners kennen de kleurrijke, betoverende omgeving door en door. In de middag komen we aan bij het tentenkamp en heeft u de gelegenheid om te lunchen (exclusief) of een leuke optionele excursie te maken. Wat dacht u bijvoorbeeld van een hike in de omgeving met een bedoeïenengids of stap op een kameel en verleng uw woestijnsafari door deze bijzondere ‘maanvallei’.

In het bedoeïenenkamp dineren we samen onder de sterrenhemel (inclusief) en genieten we van een bijzondere Jordaanse ervaring. U wordt getrakteerd op muziek gespeeld op een traditioneel Rababa instrument, een bedoeïenenvrouw maakt voor ons lokaal brood klaar en smullen we van een traditionele Arabische barbecue rond het grote vuur. Wat een ervaring! Uw drukke leven thuis voelt heerlijk ver weg.

Goed om te weten

U doet in Wadi Rum een niet zozeer luxe als wel unieke ervaring op en beleeft hoe het is om midden in de woestijn te overnachten. Het eenvoudige bedoeïenenkamp beschikt over sanitaire voorzieningen. U logeert in tenten (stahoogte) die zijn uitgerust met twee opgemaakte losse bedden, handdoeken zijn eveneens aanwezig in de tent.

Weetje

Het rode ‘maanlandschap’ van de Wadi Rum-woestijn lijkt wel buitenaards. Het is een geliefd decor voor sciencefictionfilms die op Mars spelen. Ook de biografische avonturenfilm ‘Lawrence of Arabia’ (filmklassieker uit 1960), werd hier opgenomen.

DAG
09

Wadi Rum - Aqaba - grensovergang - Eilat (ca. 74 km / 1-2 uur)

Jerash
Hike met bedoeïengids (optionele excursie)
Tocht per kameel door de Wadi Rum woestijn (optionele excursie)
Grensovergang met Israël
Vrije tijd aan de Rode Zee
Overnachten in Eilat

U ontwaakt in de woestijn. Een bijzondere belevenis. Opmerkelijk hoe fris de lucht ’s ochtends aanvoelt: een groot contrast met de zinderende hitte overdag. Tijdens het ontbijt bewonderen we de adembenemende zonsopkomst. Zodra de stralen doorbreken ziet u hoe het landschap langzaam zijn rood-roze kleur terugkrijgt. Een fabelachtig moment. Ook vanochtend is het nog mogelijk om uw woestijnervaring verder uit te breiden met een optionele kamelentocht of een wandeling met een lokale bedoeïengids. Na een heerlijk lokaal ontbijt nemen we afscheid van de bedoeïenen en vertrekken we richting Aqaba en de Arava Border Crossing, de grensovergang met Israël. Aan de grens nemen we afscheid van onze Jordaanse reisleider en ontmoeten we aan de Israëlische kant een oude bekende, namelijk onze Israëlische reisleider die u weer verder meeneemt door het mooie Israël. Voordat we verder op ontdekking gaan door Israël is het eerst tijd voor een beetje ontspanning. Breng deze middag bijvoorbeeld door aan het zwembad van het hotel of neem een duik in het verfrissende water van de Rode Zee. Even een middag zwemmen en relaxen. Of wandel richting het centrum van Eilat op zoek naar leuke souvenirwinkels of een plekje waar u de lokale keuken van Israël weer eens kunt proeven. Vraag uw reisleider gerust om tips. We overnachten in Eilat.

Goed om te weten

De aankomsttijd in Eilat zal (afhankelijk van het verkeer) aan het einde van de ochtend zijn. Let op: het nemen van een volwaardige duikcursus neemt minimaal 2 dagen in beslag. Uiteraard bent u wel in de gelegenheid al snorkelen de prachtige onderwaterwereld van de Rode Zee te verkennen.

Goed om te weten

Houdt u er rekening mee dat bij aankomst in Eilat u niet direct toegang heeft tot uw hotelkamer. Wel kunt u alvast gebruik maken van het strand en de hotelfaciliteiten.

Weetje

De Rode Zee is beroemd vanwege zijn kleurrijke en uitgestrekte koraalriffen. De naam Rode Zee is afkomstig van de rode blauwwieren die op sommige plekken voorkomen.

DAG
10

Eilat - Makhtesh Ramon - Ein Avdat Nationaal Park - Dode Zee (ca. 282 km / 3-4 uur)

is_al_deadsea_500.jpg
Bezoek aan Makhtesh Ramon; de grootste erosiekrater ter wereld
We wandelen door de spectaculaire kloof in Ein Avdat Nationaal Park
Drijven in de Dode Zee
Overnachten nabij de Dode Zee

Na het ontbijt trekken we opnieuw het woestijngebied in, dit keer de Negev-woestijn. Midden in deze woestijn ligt een uitgestrekt maanlandschap vol canyons, kuddes kamelen, woeste offroad routes, bedoeïenen en uiteraard Makhtesh Ramon. De grootste erosiekrater ter wereld. In en rondom de grand canyon van Israël groeien meer dan 1200 plantensoorten. Maar ook zijn er gazellen, wolven, vossen, luipaarden, reptielen en tientallen vogelsoorten, waaronder ook verschillende roofvogelsoorten. Vervolgens vertrekken we naar Ein Avdat Nationaal Park. Ein Avdat is net zoals Makhtesh Ramon gelegen in de Negev-woestijn.

Al betekent Negev weliswaar droog land, deze woestijn is nauwelijks te vergelijken met een woestijn als bijvoorbeeld de Sahara. De Negev-woestijn waar we vandaag doorheen rijden wordt gedomineerd door steile rotswanden, kraters, maanlandschappen, steppen, grotten en doorwaadbare wadi’s. De Negev-woestijn beslaat qua oppervlakte bijna de helft van het hele land. Het landschap is een prachtige kleurschakering van opvallend veel flora zoals palmen, acacia’s en pistachebomen. Prachtig! Uit opgravingen in bijvoorbeeld Avdat weten we dat de woestijn al ruim 3000 jaar wordt bewoond. Ein Avdat is ongetwijfeld één van de meest opvallendste en mooiste bezienswaardigheden van Israël. We wandelen door de meer dan bijzondere kloof die het resultaat is van de kracht van het water wat er door heen heeft gestroomd. In de kloof is een waterval met diverse poelen ontstaan waar onder andere steenbokken komen om te drinken. Het meest spectaculaire uitzicht op Ein Avdat en de Zin-vallei is te zien bij het graf van Ben Gurion, (de eerste premier van Israël,) bij Midreshat Ben Gurion.

Dan is het tijd voor ontspanning en rijden we door naar de Dode Zee. Onwerkelijk dat we ons hier 430 meter onder de zeespiegel bevinden. Laat u na aankomst nog even drijven in het extreem zoute water van de Dode Zee. Een bijzondere ervaring. Zo voelt het dus om gewichtloos te zijn! We overnachten nabij de Dode Zee.

Weetje

In de antieke Nabatese stad Avdat werd in 1973 de film ‘Jesus Christ Superstar’ opgenomen.

DAG
11

Dode Zee - Massada - Ein Gedi - Qumran - Jeruzalem (ca. 160 km / 2-3 uur)

is_al_massaba_500.jpg
Per kabelbaan terug in de tijd bij Massada
Ronddwalen door de oase Ein Gedi in de Judea-woestijn
Langs de vindplaats van de Dode Zeerollen rijden
Overnachten in Jeruzalem

Niet ver van ons hotel bevindt zich Massada. De historische citadel staat boven op een eenzame rots in de Judeawoestijn – een fabelachtige ligging. Een kabelbaan brengt ons omhoog, zodat we de restanten van Herodus’ paleis, de synagoge, badhuizen en uitzichttorens van dichtbij kunnen bekijken. Geniet bij helder weer ook van het uitzicht op de Dode Zee, het omliggende woestijnlandschap en buurland Jordanië. Hierna gaan we naar Ein Gedi, een weelderige oase aan de westkust van de Dode Zee. De mooie flora en fauna, watervallen en rotsen verrassen u ongetwijfeld. Deze plek is meer dan alleen mooie natuur. Zo verborg David hier zich volgens de Bijbel voor de moordzuchtige bedoelingen van koning Saul. Als laatste brengen we een bezoek aan de grotten van Qumran. Hier ontdekte een Bedoeïen, op zoek naar een afgedwaalde geit, de eerste zeven Dode Zee-rollen. De dag sluiten we af in Jeruzalem waar morgen ons volgende avontuur begint!

Weetje

In 1947 stuitte een bedoeïen in een grot nabij Qumran op een aantal rollen. Zonder idee van de onschatbare waarde, verkocht hij ze door aan een antiekhandelaar. Pas later zou blijken dat hij was gestuit op de archeologische ontdekking van de eeuw.

DAG
12

Jeruzalem (Oude Stad)

JO_AL_Jeruzalem_148478216
Wandelen vanaf de Olijfberg, via het Hof van Gethsemané naar de Oude Stad
Bijzondere route over de Via Dolorosa, de lijdensweg van Jezus
De serene Graftuin bezoeken
Kennismaken met de uiteenlopende wijken van Jeruzalem
Vrije tijd in de bruisende gezelligheid van de Oude Stad
Overnachten in Jeruzalem

Na het ontbijt brengt de bus ons naar de top van de Olijfberg waar u kunt genieten van een prachtig panoramisch uitzicht over de oude stad van Jeruzalem en de Tempelberg. Volgens de Bijbel kwam Jezus vaak op de Olijfberg en wordt de plaats door velen als de plek van Jezus’ hemelvaart gezien en de plek waar Hij ooit terug zal komen. Om deze reden is de Olijfberg een populaire begraafplaats.
Vanaf de Olijfberg lopen we gezamenlijk naar het lager gelegen Hof van Gethsemané waar Jezus de laatste nacht doorbracht voordat hij werd opgepakt voor zijn kruisiging. De Kerk van Alle Naties staat symbool voor deze geschiedenis. We dalen verder af en wandelen via de oude Stefanuspoort de Oude Stad in waar zich onder ander de Via Dolorosa (Lijdensweg) bevindt. Al is de stad lang niet meer hoe het er in de tijd van Jezus heeft uitgezien, toch is het bijzonder om op deze eeuwenoude straatstenen te lopen vandaag de dag. Dezelfde straat die Jezus liep naar de plek waar hij uiteindelijk zou worden gekruisigd en begraven. De lijdensweg van Jezus naar het Kruis wordt op verschillende punten op de Via Dolorosa herdacht en komt uit bij de Heilige Grafkerk. Hierna maken we een wandeling door het oude hart van Jeruzalem. De wirwar aan kronkelende steegjes maken het volgens sommigen net een doolhof. Wandelend door de vier etnische stadswijken (Joods, Arabisch, Armeens en christelijk), ervaren we duidelijk dat Jeruzalem van oudsher een kruispunt van religies is. De sfeer, kleding, souvenirs en taal verschillen per buurt.

In het oude gedeelte van de stad bevindt zich ook de Westmuur, bij ons beter bekent als de Klaagmuur. Voor de Joden is dit de plek waar ze het dichts bij de Tempelberg kunnen komen, de heiligste plaats binnen het Jodendom. Laat u gerust verleiden om ook een briefje met een wens in de muur te stoppen. Na het bezoek aan de Klaagmuur bezoeken we Bethesda met de Kerk van Anna.Na een bezoek aan Mount Zion, met het oude graf van Koning David en Zaal van het Laatste Avondmaal, eindigt onze tour bij de serene Graftuin waar het lege graf met de ronde steen nog terug te vinden is. We overnachten wederom in Jeruzalem.

Goed om te weten

Verblijft u tijdens uw reis op maandag of donderdag in Jeruzalem dan wonen we bij de Klaagmuur ook een traditionele Bar Mitswa ceremonie bij. Met zang, dans en zoetigheid wordt gevierd dat tienerjongens geestelijk volwassen zijn geworden. Een bijzondere en lokale ervaring.

Weetje

De Westmuur wordt door niet-joden ook wel Klaagmuur genoemd nadat vele joden op deze plek klaagden over de verwoesting van de tempel en de diaspora. Indien u zelf een briefje in de Klaagmuur stopt, loop dan volgens joods gebruik daarna achteruit van de muur af. De Klaagmuur heeft een mannen- en een vrouwengedeelte.

DAG
13

Jeruzalem (Nieuwe Stad) - Ein Kerem - Bethlehem - Jeruzalem

jo_jeruzalem.jpg
Een bijzonder bezoek aan Yad Vashem
Bezoek aan Ein Kerem, de geboorteplaats van Johannes de Doper
Rondwandelen door de plaats waar Jezus geboren is: Bethlehem
Bezoek aan de Menorah (voor de Knesset), met afbeeldingen uit de geschiedenis van Israël
Uitkijken over de Herdersvelden
Overnachten in Jeruzalem

Gisteren hebben we het historische oude gedeelte van de stad bekeken. Vandaag maken we kennis met het nieuwe gedeelte van de stad. Yad Vashem (1953) is de eerste plek die we vandaag bezichtigen. Een memorabel bezoek. Indrukwekkend hoe het herdenkingscentrum de herinnering aan de Jodenvervolging en genocide door de nazi’s levend houdt. Mensen uit de hele wereld komen hierheen om de Holocaustslachtoffers en de redders van de Joden te herdenken. Op ongeveer 8 kilometer ten westen van Jeruzalem ligt Ein Kerem, de plek waarvan velen geloven dat hier in een grot Johannes de Doper is geboren. De naam Ein Kerem (bron van de wijngaard) doet vermoeden dat dit vroeger een prachtig en vruchtbaar gebied is geweest. En dat is ook niet zo vreemd met alle bronnen die door dit gebied lopen. Rondom het dorp bevonden zich olijfbomen en wijngaarden. Hierna gaan we naar het Israël Museum, waar we de Dode Zeerollen bekijken: een collectie in grotten gevonden handschriften van ruim 900 documenten, waaronder de Hebreeuwse Bijbel. Fascinerend dat ze dateren van voor en vlak na de jaartelling – de kwetsbare perkamentrollen zien er nog verrassend gaaf uit. We bekijken ook het ‘Model van Jeruzalem’, een op schaal (1:50) nagebouwde versie van Jeruzalem in het jaar 66. Via de Knesseth (parlement) rijden we vervolgens naar Bethlehem, één van de heiligste plaatsen van het christendom. In de Geboortekerk ontdekt u vast de grot waar Jezus zou zijn geboren: de ingang herkent u aan de vijfpuntige zilveren ster (pentagram). Vervolgens kijken we uit over de Herdersvelden net buiten Bethlehem, een pelgrimsplaats voor christenen. Volgens de Bijbel was dit de plek waar de engelen de geboorte van Jezus aankondigen aan een groep herders. Aan het einde van de dag rijden we terug naar Jeruzalem waar we zullen overnachten.

Goed om te weten

Bij ons bezoek aan Bethlehem, Palestijns gebied, passeren we de controleposten en wisselen we even een paar uurtjes van bus.

Goed om te weten

Afhankelijk van de drukte in Bethlehem bezoeken we vandaag de Geboortegrot. Er zijn dagen dat er wachtrijen staan van meer dan 2 uur. Het is tijdstechnisch dan niet mogelijk om een bezoek aan de grot te maken.

DAG
14

Jeruzalem - Tel Aviv (ca. 67 km / 1 uur)

is_al_jaffa2_500.jpg
Rondwandelen door het 3000 jaar oude Jaffa
Vrije middag in Tel Aviv
Overnachten in bruisend Tel Aviv

Op naar de bruisende Tel Aviv, een wereldstad in Oosterse sferen. Uiteraard maken we vandaag een excursie naar Jaffa, één van de oudste steden ter wereld en millennia lang een belangrijke havenstad. Het ruim 3000 jaar oude Jaffa is tegenwoordig een gezellig wijk van Tel Aviv vol leuke bars, kunstgaleries en bijzondere straatjes en smalle steegjes. We struinen rond over de vlooienmarkt Shuk Ha Pishpishim waar letterlijk alles wordt verkocht wat u zich maar kunt voorstellen. We proeven hier de verschillende culturen van het Westerse tot het Arabische. Wat een bijzondere beleving. De middag is ter vrije besteding in Tel Aviv. Breng een bezoek aan de Carmel Markt, de grootste markt van Tel Aviv (op zaterdag gesloten), ontdek de vele steegjes van de stad op zoek naar de leukste souvenirs voor thuis of spendeer een paar relaxende uren aan het strand. Kies voor uw laatste avond in Israël een lekker visrestaurant uit, want waar is het beter vis eten dan aan de kust. We overnachten in Tel Aviv.

Weetje

De havenstad Jaffa werd in de negentiende eeuw een centrum voor de teelt en de verhandeling van sinaasappels, nadat zij een sinaasappel hadden ontwikkeld met een dikkere schil, die beter en langer kon worden bewaard en getransporteerd. Ook nu staat de merknaam ‘Jaffa’ nog steeds voor citrusvruchten en vruchtensap.

DAG
15

Tel Aviv - Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Transfer naar het vliegveld van Tel Aviv
Terugvlucht naar Amsterdam

De laatste dag van deze rondreis is aangebroken, maar u gaat vast en zeker naar huis vol mooie herinneringen. In de ochtend heeft u nog vrije tijd om op eigen gelegenheid Tel Aviv nog eens in te gaan of een paar uurtjes te besteden aan het strand. Hierna vertrekken we richting Tel Aviv voor onze vlucht naar Amsterdam. In het vliegtuig kunt u alle belevenissen nog eens doorlopen en alle indrukken van deze geweldige rondreis laten bezinken. Tijdens de rondreis heeft u ook zoveel beleefd, gezien en gedaan. Van de afgelegen woestijn tot de rijke geschiedenis en van de ontmoeting met de lokale gastvrijheid tot de zonnige badplaatsen. Deze groepsreis is een reis geweest om nooit te vergeten.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma

+- Extra's

( 5 opties )+Open-Sluiten

> Extra's toevoegen aan uw boeking?

( 1 van 5 opties )

Het is mogelijk om diverse extra’s aan uw boeking toe te voegen. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn.

Optioneel halfpension in Israël (dag 2 t/m 4 en dag 9 t/m 13)

Israël heeft één van de meest diverse en creatieve keukens ter wereld! Heerlijke verse en gezonde gerechten met brood, vis, olijfolie, olijven, kaas en Israëlische yoghurt. In Isra...

v.a.117

Bekijk meer infoSluit meer info

Israël heeft één van de meest diverse en creatieve keukens ter wereld! Heerlijke verse en gezonde gerechten met brood, vis, olijfolie, olijven, kaas en Israëlische yoghurt. In Israël verbouwt men ook veel fruit- en groentesoorten zoals: avocado's, citrusvruchten, granaatappels en natuurlijk de beroemde Jaffa sinaasappels. Bij elk buffet (in het hotel) vindt u ongetwijfeld pitabroodjes, olijven, baba ganoush (soort hummus maar dan van aubergine), shakshuka (eiergerecht met tomatensaus), falafel en nog veel meer. Israël is genieten! Optioneel kunt u ervoor kiezen om halfpension bij te boeken bij uw rondreis. Elke avond (op dag 3, 4 en 9 t/m 13*) bent u dan verzekerd van een heerlijke buffetmaaltijd in uw hotel. Begin aan een onbezorgde vakantie en geniet van alle lekkere maaltijden die Israël u te bieden heeft.

*Op dag 2 is standaard in de reis het welkomstdiner al inbegrepen.

Sluit meer info

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 2 t/m 4 van 4 opties )

Petra - Petra Kitchen

Een leuke afsluiting van uw verblijf in Petra is Petra Kitchen. Na een korte uitleg leert u samen met andere reizigers typisch Arabisch koken. Van een reeks salades, soepen, warme en koude mezze (voorgerechten) en een hoofdgerecht zoals mansaf of maq...

Een leuke afsluiting van uw verblijf in Petra is Petra Kitchen. Na een korte uitleg leert u samen met andere reizigers typisch Arabisch koken. Van een reeks salades, soepen, warme en koude mezze (voorgerechten) en een hoofdgerecht zoals mansaf of maqlouba. Alle ingrediënten die u gebruikt komen uit de omgeving, het servies van de vrouwen keramiek winkel in Irak al-Amir en alle schorten, tafellakens en servetten zijn met de hand geborduurd door vrouwen die samenwerken met de Jordan River Foundation. Een mooi initiatief en erg leuk om zo met de lokale bevolking in contact te komen.Prijs ca. € 44 p.p. (omgerekend ca. 50 USD p.p., afhankelijk van de wisselkoers)

*Kinderen tot 12 jaar zijn gratis.

Meer info

Minder info

Oude Stad Avond Petra Jordanië

Petra - Petra by Night

Op maandag-, woensdag- en donderdagavond kunt u genieten van een prachtig verlichte Petra met honderden kaarsen. Een magische manier om een deel van de rotsstad tegen kaarslicht te zien. De route naar de Al Khazneh-schatkamer is geheel met kaarsen ve...

Op maandag-, woensdag- en donderdagavond kunt u genieten van een prachtig verlichte Petra met honderden kaarsen. Een magische manier om een deel van de rotsstad tegen kaarslicht te zien. De route naar de Al Khazneh-schatkamer is geheel met kaarsen verlicht. Er wordt traditionele Jordaanse muziek gespeeld door de lokale Bedoeïenen, compleet met typische Bedoeïenen muntthee.Prijs ca. € 22 p.p. (omgerekend ca. 25 USD p.p., afhankelijk van de wisselkoers)

* Kinderen tot 10 jaar zijn gratis.

Meer info

Minder info

Tocht per kameel

Wadi Rum - Kameel rijden in de Woestijn

Tussen de oneindige zandvlaktes, de wonderlijke bergketens van de prachtige Wadi Rum woestijn zal uw fantasie op hol slaan. Als een sprookje uit Duizend-en-een-nacht zult u tijdens deze excursie per kameel kennismaken met deze bijzondere woestijn. Na...

Tussen de oneindige zandvlaktes, de wonderlijke bergketens van de prachtige Wadi Rum woestijn zal uw fantasie op hol slaan. Als een sprookje uit Duizend-en-een-nacht zult u tijdens deze excursie per kameel kennismaken met deze bijzondere woestijn. Naast dat de Bedoeïenen dit al honderden jaren doen, is dit één van de mooiste manieren om deze woestijn te verkennen. U maakt een tocht van ca. 1 uur door de woestijn en geniet van de rust en het uitzicht.Prijs ca. € 20 p.p. (omgerekend ca. 22 USD p.p., afhankelijk van de wisselkoers)

Meer info

Minder info

Hike in Wadi Rum

Wadi Rum - Hike met Bedoeïen gids

Er zijn veel manieren om de Wadi Rum woestijn te ontdekken. Een leuke manier is om een hike te maken met een Bedoeïen gids. Hij neemt u mee door smalle canyons, langs rotsformaties en over de zandduinen. Onderweg vertelt hij over het leven in de woes...

Er zijn veel manieren om de Wadi Rum woestijn te ontdekken. Een leuke manier is om een hike te maken met een Bedoeïen gids. Hij neemt u mee door smalle canyons, langs rotsformaties en over de zandduinen. Onderweg vertelt hij over het leven in de woestijn, de flora en de fauna. Omdat u het overgrote gedeelte in de zon zal lopen is het belangrijk om goede zonnebrand mee te nemen en uw hoofd te bedekken. Een uitstekende gelegenheid om te leren hoe u een typische Bedoeïenen kefiya om uw hoofd bindt. De wandeling kunt u aanpassen aan uw eigen wensen. Ook voor simpele wandelingen biedt Wadi Rum eindeloze mogelijkheden. De valleien zij prachtig en het is eenvoudig om de toeristenroutes te ontwijken.Prijs ca. € 62 per gids (omgerekend ca. 70 USD p.p., afhankelijk van de wisselkoers)

*Maximaal 5-6 personen per gids

Meer info

Minder info

+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Israël reist u met een lokaal, Nederlandssprekende reisleider. Onze reisleiders zijn geboren en getogen in Israël en hebben daardoor een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities en de actualiteit. Daarnaast hebben onze reisleiders allemaal affiniteit met Nederland, waardoor ze goed kunnen inschatten wat u als reiziger graag zou willen zien en weten van Israël. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Israël leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Wat onze reizigers vinden

Een prachtige rondreis met een aaneenschakeling van hoogtepunten. Mede dankzij de kwaliteit van de gidsen ontstaat er een goed beeld van de historische ontwikkelingen en de complexe etnische en religieuze verhoudingen.

9

Broer, groepsreis Israël & Jordanië

Zeer volledige reis begeleid door zeer deskundige reisleiders. Een goede mix van cultuur en natuur, oudheidkundige feiten en actuele gebeurtenissen, bezoeken en activiteiten (zoals wandelingen, snorkelen,...). Kortom, een échte aanrader.

9

Soete, groepsreis Israël & Jordanië

15 dagen Israël & Jordanië: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing en veiligheidstoeslagen
Vliegbelasting €26,45 (vanaf 1 januari 2023)

Inclusief

Handbagage (zie vluchtinfo)
Transfer luchthaven - hotel v.v.
Rondreis per comfortabele airco touringcar (afmeting is afhankelijk van groepsgrootte)
Overnachtingen in goede middenklasse hotels
Nederlandssprekende reisleider van dag 2 t/m 8 en 10 t/m 14**
Engelssprekende reisbegeleiding op dag 1, 9 en 15 tijdens de transfers
Welkomstdiner in Netanya op dag 1
Iedere dag ontbijt
Diner onder de sterren op dag 8
Schitterend Caesarea, de heilige stad Safed en havenstad Akko*
Ontdek de plaatsen rondom het Meer van Galilea: Tabgha, Kapernaüm, Berg der Zaligsprekingen*
Boottocht over het Meer van Galilea*
Zwemmen in de natuurlijke warmwaterbronnen van Gan Hashlosha*
De bronnen van Banias Nationaal Park en de spectaculaire kloof in Ein Avdat Nationaal Park*
Bijbelse geschiedenis in Nazareth, Qumran, Bethlehem & Jeruzalem*
Highlights in Jordanië bewonderen: Jerash, Madaba, Mt. Nebo, Petra & Wadi Rum*
Woestijnsafari in 4WD met bedoeïenen in Wadi Rum
Overnachten in bedoeïenenkamp in Wadi Rum
Kruisvaarders kasteel Kerak, de oase Ein Gedi & per kabelbaan naar Masada*
Drijven in de Dode Zee
Onuitwisbaar bezoek aan Yad Vashem*
Bezoek aan Makhtesh Ramon; de grootste erosiekrater ter wereld
Bezoek aan het 3000 jaar oude Jaffa en Tel Aviv
Visum Jordanië
Visum Israël
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan (zie ook exclusief).
** In Israël en Jordanië heeft u twee verschillende reisleiders. Het kan ook voorkomen dat u in Israël twee verschillende reisleiders heeft. Eén voor dag 2 t/m 5 en één voor dag 9 t/m 14.

Exclusief

Ruimbagage (optioneel bij te boeken)
Entreegelden, grensbelasting & audiosysteem Israël: ca. € 157 p.p. (omgerekend ca. 157 USD of 540 NIS p.p.)
Entreegelden & grensbelasting Jordanië: ca. € 130 p.p. (omgerekend ca. 111 JOD p.p.)
Eventuele optionele excursies (zie extra's)
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 35 per boeking
SGR bijdrage: € 5 per persoon

Minimaal aantal deelnemers: 20 Maximaal aantal deelnemers: 26

+- Extra's

( 5 opties )+Open-Sluiten

> Extra's toevoegen aan uw boeking?

( 1 van 5 opties )

Het is mogelijk om diverse extra’s aan uw boeking toe te voegen. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn.

Optioneel halfpension in Israël (dag 2 t/m 4 en dag 9 t/m 13)

Israël heeft één van de meest diverse en creatieve keukens ter wereld! Heerlijke verse en gezonde gerechten met brood, vis, olijfolie, olijven, kaas en Israëlische yoghurt. In Isra...

v.a.117

Bekijk meer infoSluit meer info

Israël heeft één van de meest diverse en creatieve keukens ter wereld! Heerlijke verse en gezonde gerechten met brood, vis, olijfolie, olijven, kaas en Israëlische yoghurt. In Israël verbouwt men ook veel fruit- en groentesoorten zoals: avocado's, citrusvruchten, granaatappels en natuurlijk de beroemde Jaffa sinaasappels. Bij elk buffet (in het hotel) vindt u ongetwijfeld pitabroodjes, olijven, baba ganoush (soort hummus maar dan van aubergine), shakshuka (eiergerecht met tomatensaus), falafel en nog veel meer. Israël is genieten! Optioneel kunt u ervoor kiezen om halfpension bij te boeken bij uw rondreis. Elke avond (op dag 3, 4 en 9 t/m 13*) bent u dan verzekerd van een heerlijke buffetmaaltijd in uw hotel. Begin aan een onbezorgde vakantie en geniet van alle lekkere maaltijden die Israël u te bieden heeft.

*Op dag 2 is standaard in de reis het welkomstdiner al inbegrepen.

Sluit meer info

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 2 t/m 4 van 4 opties )

Petra - Petra Kitchen

Een leuke afsluiting van uw verblijf in Petra is Petra Kitchen. Na een korte uitleg leert u samen met andere reizigers typisch Arabisch koken. Van een reeks salades, soepen, warme en koude mezze (voorgerechten) en een hoofdgerecht zoals mansaf of maq...

Een leuke afsluiting van uw verblijf in Petra is Petra Kitchen. Na een korte uitleg leert u samen met andere reizigers typisch Arabisch koken. Van een reeks salades, soepen, warme en koude mezze (voorgerechten) en een hoofdgerecht zoals mansaf of maqlouba. Alle ingrediënten die u gebruikt komen uit de omgeving, het servies van de vrouwen keramiek winkel in Irak al-Amir en alle schorten, tafellakens en servetten zijn met de hand geborduurd door vrouwen die samenwerken met de Jordan River Foundation. Een mooi initiatief en erg leuk om zo met de lokale bevolking in contact te komen.Prijs ca. € 44 p.p. (omgerekend ca. 50 USD p.p., afhankelijk van de wisselkoers)

*Kinderen tot 12 jaar zijn gratis.

Meer info

Minder info

Oude Stad Avond Petra Jordanië

Petra - Petra by Night

Op maandag-, woensdag- en donderdagavond kunt u genieten van een prachtig verlichte Petra met honderden kaarsen. Een magische manier om een deel van de rotsstad tegen kaarslicht te zien. De route naar de Al Khazneh-schatkamer is geheel met kaarsen ve...

Op maandag-, woensdag- en donderdagavond kunt u genieten van een prachtig verlichte Petra met honderden kaarsen. Een magische manier om een deel van de rotsstad tegen kaarslicht te zien. De route naar de Al Khazneh-schatkamer is geheel met kaarsen verlicht. Er wordt traditionele Jordaanse muziek gespeeld door de lokale Bedoeïenen, compleet met typische Bedoeïenen muntthee.Prijs ca. € 22 p.p. (omgerekend ca. 25 USD p.p., afhankelijk van de wisselkoers)

* Kinderen tot 10 jaar zijn gratis.

Meer info

Minder info

Tocht per kameel

Wadi Rum - Kameel rijden in de Woestijn

Tussen de oneindige zandvlaktes, de wonderlijke bergketens van de prachtige Wadi Rum woestijn zal uw fantasie op hol slaan. Als een sprookje uit Duizend-en-een-nacht zult u tijdens deze excursie per kameel kennismaken met deze bijzondere woestijn. Na...

Tussen de oneindige zandvlaktes, de wonderlijke bergketens van de prachtige Wadi Rum woestijn zal uw fantasie op hol slaan. Als een sprookje uit Duizend-en-een-nacht zult u tijdens deze excursie per kameel kennismaken met deze bijzondere woestijn. Naast dat de Bedoeïenen dit al honderden jaren doen, is dit één van de mooiste manieren om deze woestijn te verkennen. U maakt een tocht van ca. 1 uur door de woestijn en geniet van de rust en het uitzicht.Prijs ca. € 20 p.p. (omgerekend ca. 22 USD p.p., afhankelijk van de wisselkoers)

Meer info

Minder info

Hike in Wadi Rum

Wadi Rum - Hike met Bedoeïen gids

Er zijn veel manieren om de Wadi Rum woestijn te ontdekken. Een leuke manier is om een hike te maken met een Bedoeïen gids. Hij neemt u mee door smalle canyons, langs rotsformaties en over de zandduinen. Onderweg vertelt hij over het leven in de woes...

Er zijn veel manieren om de Wadi Rum woestijn te ontdekken. Een leuke manier is om een hike te maken met een Bedoeïen gids. Hij neemt u mee door smalle canyons, langs rotsformaties en over de zandduinen. Onderweg vertelt hij over het leven in de woestijn, de flora en de fauna. Omdat u het overgrote gedeelte in de zon zal lopen is het belangrijk om goede zonnebrand mee te nemen en uw hoofd te bedekken. Een uitstekende gelegenheid om te leren hoe u een typische Bedoeïenen kefiya om uw hoofd bindt. De wandeling kunt u aanpassen aan uw eigen wensen. Ook voor simpele wandelingen biedt Wadi Rum eindeloze mogelijkheden. De valleien zij prachtig en het is eenvoudig om de toeristenroutes te ontwijken.Prijs ca. € 62 per gids (omgerekend ca. 70 USD p.p., afhankelijk van de wisselkoers)

*Maximaal 5-6 personen per gids

Meer info

Minder info

+Vluchtinfo
Open+

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Israël reist u met een lokaal, Nederlandssprekende reisleider. Onze reisleiders zijn geboren en getogen in Israël en hebben daardoor een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities en de actualiteit. Daarnaast hebben onze reisleiders allemaal affiniteit met Nederland, waardoor ze goed kunnen inschatten wat u als reiziger graag zou willen zien en weten van Israël. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Israël leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

15 dagen Israël & Jordanië: altijd de beste prijs

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Tel Aviv - Netanya

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Heenvlucht naar Tel Aviv
Welkomstdiner met de groep en reisleider
Transfer Tel Aviv - Netanya
Overnachting in Netanya

Uw rondreis door twee indrukwekkende landen staat op het punt om te beginnen. In Amsterdam checkt u in voor de vlucht naar Tel Aviv in Israël. De vliegtijd bedraagt ongeveer 4,5 uur. Genoeg tijd om u nog even in te lezen in het dagprogramma van deze gevarieerde reis. Na aankomst in Tel Aviv wordt u opgewacht door onze vertegenwoordiger en vervolgens naar Netanya gebracht.

De idyllische kustplaats Netanya ligt in het westen van Israël bij de Middellandse Zee. Vlakbij liggen de bekende steden Tel Aviv, Haifa en Jeruzalem. Het gezellige stadje is erg geliefd dankzij de uitgestrekte stranden en het zonnige weer. Naast heerlijk zomerweer heeft een vakantie Netanya nog meer te bieden. Eeuwenoude bouwwerken en fascinerende natuurgebieden. Vanavond genieten we van een gezellig welkomstdiner. We overnachten in Netanya zodat we morgen vanuit hier naar Caesarea kunnen vertrekken.

Goed om te weten

Kiest u voor vertrek op 18 september of 2 oktober 2022, dan is het programma i.v.m. Yom Kippur en Succoth gewijzigd. Kijk bij praktische info voor meer informatie.

DAG
02

Netanya - Caesarea - Haifa - Akko - Tiberias (ca. 145 km / 2-3 uur)

is_al_haifa_500.jpg
Wandelen door de ruïnes van de Grieks-Romeinse stad: Caesarea
Uitkijken over de kleurrijke Bahá’í-tuinen en de Middellandse Zee
Ontdekken van de havenstad Akko
Overnachten in Tiberias

Na een ontspannen ontbijt kan de reis door Israël pas écht beginnen! In de bus naar onze eerste bezienswaardigheid in Israël maken we kennis met onze reisleider. We rijden langs de kust naar het noorden. Bij het aan zee gelegen Caesarea Maritima stappen we uit om de Romeinse ruïnes van dichtbij te zien. Caesarea was vroeger duidelijk welvarend. Herodes bouwde hier rond het begin van de jaartelling een zomerpaleis, theater, paardenrenbaan, diverse tempels en een haven met plek voor 300 schepen. Hierna bezoeken we Haifa. Prachtig hoe de havenstad vanaf een bergflank uitkijkt over de blauwe baai. Natuurlijk kijken we ook uit over de fraaie en kleurrijke Tuinen van Baha’i, de belangrijkste lokale trekpleister. Dan rijden we naar het historische Akko (Acre). Hier is goed te zien dat de stad veel veroveraars heeft gekend. Wat een sfeervolle mix van oosterse en middeleeuwse invloeden! Het ommuurde centrum is net een Arabisch sprookje, met zijn authentieke kronkelstraatjes, bazaars en moskeeën. Gelegen op een langtong in de baai van Haifa is het de perfecte locatie voor een havenstad. In de tijd van de kruistochten waren christenen heer en meester in Akko of Acre zoals de stad toen bekend stond. In het hedendaagse Akko is van het kruisvaarders Acre weinig meer te zien behalve het indrukwekkende fort. Interessant om te bedenken dat de rest van het christelijke Acre meters onder grond verborgen is. Aan het einde van de dag rijden we naar ons hotel in Tiberias.

Weetje

Een groot deel van Caesarea ligt nog onder de duinen verborgen, een ander deel ligt in zee: de kustlijn lag in de Romeinse tijd namelijk ongeveer 100 meter zeewaarts ten opzichte van tegenwoordig. Als de wind uit het noorden komt, kunt u de donkere fundamenten in het water zien liggen. Tijdens de zomermaanden komen er honderden toeristen naar Caesarea om te helpen bij de opgravingen.

DAG
03

Tiberias - Safed - Golanhoogten - Banias Nationaal Park - Katzrin - Tiberias (ca. 200 km / 4-5 uur)

is_al_baniasnp2_500.jpg
Bezoek aan één van de vier heilige steden van Israël: Safed
Vanaf Mount Bental uitkijken over het roerige Syrië
Rondwandelen langs de bronnen van het Banias Nationaal Park
Overnachten in Tiberias

Vandaag bezoeken we de heuvelachtige Golanhoogten. De charmante bergstad Safed (900 meter) behoort samen met Jeruzalem, Hebron en Tiberias tot de vier heilige steden van Israël. Wandel door de gezellige straatjes langs de historische huizen, proef de mystieke sfeer rond oude synagogen, en bekijk de kunstenaarswijk met ateliers van wevers en glasblazers. Hierna gaan we naar berg Bental (1171 meter): een uitgedoofde vulkaan op de Golan-hoogvlakte. Vanaf de top bewonderen we het bergpanorama. Vanaf Mount Bental overzien we het inmiddels verwoeste Syrische land en in het bijzonder de stad Quneitra. We bevinden ons op 60 kilometer van het veelbesproken Damascus. Een bezoek aan dit punt zal voor velen een blijvende herinnering achter laten. Ook bezoeken we Tel Faher een voormalige Syrische buitenpost op de Golanhoogte die vanaf de zesdaagse oorlog in 1967 door Israël werd bezet.

De reis gaat verder naar Banias. Het Banias Nationaal Park, ook Caesarea Filippi genoemd, is vooral bekend vanwege het fraaie brongebied en omdat hier zich één van de drie bronnen van de rivier de Jordaan bevindt. In Banias ontdekken we de waterval die zo’n tien meter naar beneden stort. Doordat het park in een beschermd natuurgebied ligt is het heerlijk om hier rond te wandelen. Als de tijd het toelaat bezoeken we voordat we weer terugrijden naar Tiberias ook nog de nederzetting Katzrin: het economische, culturele en administratieve centrum van de Golanhoogvlakte. De Golanhoogten, is een heuvelachtig gebied met druzische stadjes met eethuisjes en wijngaarden, diepe dalen met indrukwekkende watervallen en restanten van woningen van duizenden jaren oud. U kunt vandaag genieten van een adembenemend en weids uitzicht! We overnachten wederom in Tiberias.

Weetje

Druzen geloven dat het aantal druzen op de aarde nooit is veranderd. Als er iemand van de druzengemeenschap dood gaat, dan wordt er meteen weer een druus geboren. Je kunt alleen maar druus worden als je zo geboren wordt. Het is dan ook niet toegestaan om met iemand te trouwen die geen druus is.

DAG
04

Tiberias - Kana - Nazareth - Kapernaüm - Tabgha - Berg der Zaligsprekingen - Meer van Galilea - Tiberias (ca. 116 km / 2-3 uur)

is_al_mountofbeatitudes_500.jpg
Kana waar Jezus water in wijn veranderde
Ontdek de woonplaats van Jezus van Nazareth
Rondwandelen langs de overblijfselen van het huis van Petrus
Tabgha, de plek van het wonder van de vijf broden en twee vissen
Panoramisch uitzicht vanaf de Berg der Zaligsprekingen
Boottocht over het Meer van Galilea
Overnachten in Tiberias

Na een heerlijk ontbijt vervolgen we onze weg naar Kana in Galilea waar Jezus op een bruiloft het wonder verrichtte door water in wijn te veranderen. Vervolgens bezoeken we de eeuwenoude plaats Nazareth, waar Jezus een groot gedeelte van zijn leven heeft doorgebracht. We bezoeken in Nazareth de Verkondigingsbasiliek, die op de plaats staat waar volgens de Bijbel de aankondiging van de geboorte van Jezus aan Maria werd gedaan door engel Gabriel. Van de buitenkant ziet de kerk er wellicht niet heel indrukwekkend uit, de binnenkant maakt veel goed. De basiliek heeft twee verdiepingen, waarin vele bezienswaardigheden vanuit over de hele wereld te vinden zijn. Ook bezoeken we vandaag de St. Jozefskerk, die op de plek staat, waar de timmerwerkplaats van Jozef (de ‘pleegvader’ van Jezus) ooit zou hebben gestaan.

Vandaag verkennen we ook een aantal intrigerende plaatsen aan de oevers van het Meer van Tiberias. ’s Morgens bezichtigen we eerst het oude Kapernaüm, bekend als plaats waar Jezus jaren bij apostel Petrus woonde, preekte en mensen genas. De overblijfselen van Petrus’ huis en de oude synagoge trekken veel bezoekers. In Tabgha bewonderen we vervolgens in de Broodvermenigvuldigingskerk restanten van de gekleurde Byzantijnse mozaïekvloer. Indrukwekkend dat deze schitterend bewaarde afbeeldingen uit de 5e eeuw dateren. Niet ver van Tabgha ligt de Berg der Zaligsprekingen. Hier sprak Jezus de Bergrede of onderwijzing uit. Vanaf de berg kunt u genieten van een panoramisch uitzicht over het glooiende landschap en het blauwe Meer van Galilea. We sluiten de dag af met een ontspannen boottocht over het Meer van Galilea. We overnachten in Tiberias.

Weetje

Het Meer van Galilea is het grootste zoetwaterreservoir van Israël en de belangrijkste bron van drinkwater.

DAG
05

Tiberias - Gan Hashlosha - grensovergang - Jerash - Amman (ca. 180 km / 3-4 uur)

is_al_ganhashlosha_500.jpg
Zwemmen in de natuurlijke warmwaterbronnen van Gan Hashlosha
Grensovergang naar Jordanië
Tijdelijk afscheid van uw Nederlandssprekende Israëlische reisleider
Kennismaking met uw Nederlandssprekende Jordaanse reisleider
Bewonder Jerash: het ‘Pompeï van het Midden-Oosten’
Overnachten in Amman

Vandaag laten we Israël voor eventjes achter ons en vertrekken we richting Jordanië, maar eerst is het tijd om even te relaxen. Dat doen we bij Gan Hashlosha (ook wel Sachne genoemd), waar we de tijd nemen om te zwemmen in de waterbronnen die op natuurlijke wijze worden verwarmd. Na een ontspannen ochtend reizen we door naar de Jordan River Border Crossing waar we de grens oversteken naar buurland Jordanië. Aan de Israëlische kant nemen we voor even afscheid van onze reisleider aangezien we over een paar dagen weer terug zullen komen en onze ontdekkingsreis door Israël zullen vervolgen.

Aan de Jordaanse kant van de grens staat uw Nederlandssprekende Jordaanse reisleider u al vol enthousiasme op te wachten om u mee te nemen naar Jerash. Deze fabelachtige highlight, gesticht door Alexander de Grote wordt ook wel het ‘Pompeï van het Midden-Oosten’ genoemd en is een grote favoriet van veel reizigers. Prettig dat we dit grote archeologische complex zo uitgebreid bezoeken. Dit is duidelijk één van de grootste en best bewaarde klassieke steden ter wereld. De eeuwenoude tempels, kerken en theaters zien er nog verbluffend goed uit! Bekijk de beroemde Triomfboog van Hadrianus, wandel over de prachtig geplaveide Cardo Maximus-hoofdstraat, ontdek de vloermozaïeken van Byzantijnse kerken, zie de metershoge Korinthische zuilen van de Artemis-tempel en bewonder de Hippodrome-arena. We overnachten in de hoofdstad Amman.

Goed om te weten

Op vrijdag sluit de grens van Israël naar Jordanië om 11.00 uur vanwege de sabbat. Vertrekt uw reis op een maandag vanuit Nederland, dan is er vandaag niet voldoende tijd om ook een bezoek te brengen aan de warmwaterbronnen van Gan Hashlosha. Vanuit Tiberias vertrekt u gelijk naar de grens van Jordanië, Jerash en Amman.

Weetje

Benieuwd naar de heerlijke Jordaanse keuken? Amman staat bekend om zijn goede en betaalbare restaurants. Reizigers zijn meestal dol op de ‘mezze’ (kleine hapjes), van hummus, falafel en kleine groentegerechten tot kruidige balletjes lamsgehakt.

DAG
06

Amman - Mt. Nebo - Madaba - Kerak - Petra (ca. 336 km / 5-6 uur)

jo_dananp1_al.jpg
De miljoenen gekleurde steentjes tellende antieke plattegrond in Madaba bekijken
Uitkijken vanaf Mozes’ berg Mount Nebo
Vergezichten bewonderen vanaf King’s Highway
Het kruisvaarder kasteel van Kerak bezichtigen
Eerste overnachting in Petra

Een vroege start vandaag! We beginnen met een bezoek aan de Grieks-orthodoxe St. George-kerk in Madaba. Het interieur is schitterend. Maar we komen hier vooral om de bijzondere 6e-eeuwse mozaïekvloer te bekijken. De miljoenen gekleurde steentjes stellen samen een antieke plattegrond voor van alle bekende Bijbelse plaatsen in het Midden-Oosten. Gebruikten pelgrims deze kaart vroeger misschien om de heilige plaatsen te vinden? Hierna rijden we naar Mount Nebo, de berg waar Mozes uitkeek over het 'Beloofde Land'. Vanaf de honderden meters hoge top kijken we uit over het Heilige Land. Een prachtig plaatje.

Via de 2000 jaar oude King’s Highway, dat u misschien kent uit beschrijvingen in de Bijbel, reizen we verder. De weg verbindt prehistorische dorpen uit het Stenen Tijdperk met Bijbelse steden en wordt ook wel de achterdeur naar Petra genoemd. De reis duurt misschien iets langer, maar de Koningsweg staat bekend om de beeldschone vergezichten. Houd uw camera gereed, wat een mooie route! We maken een stop bij Kerak om het kruisvaarder kasteel te bezichtigen. Dit monument is één van de bekendere burchten om de handelsroute tegen aanvallen van de Arabieren te beschermen. Dwaal door ondergrondse gangen, wandel door de kleine kamers en ontdek de kleine doorkijkjes waarmee mogelijke vijanden in de gaten werden gehouden en waan u even in de 12e eeuw. Hierna rijden we door naar Petra, waar we aan het einde van de dag arriveren. Fijn dat we hier twee nachten logeren! Zo bewonderen we morgen ongehaast de nabijgelegen rotsstad van Petra – voor veel reizigers het hoogtepunt van de reis.

Weetje

De Zwitserse ontdekkingsreiziger Burckhardt ontdekte Petra in 1812. In die tijd was het voor westerlingen levensgevaarlijk om in dit gebied rond te reizen. Hij kende Arabisch, was bekeerd tot de Islam en vermomde zich als ‘Sjeik Ibrahim’, inclusief tulband en baard.

Weetje

Op de plek waar Mozes uitkeek over het ‘Beloofde Land’ kunt u bij helder weer ook andere Bijbelse plaatsen zien liggen, waaronder Jericho, Jeruzalem en Bethlehem.

DAG
07

Petra

jo_al_petra2.jpg
Historische schatten bekijken in rotsstad Petra (dagexcursie incl. gids)
Petra Kitchen (optionele excursie)
Petra by night (optionele excursie)
Tweede overnachting in Petra

Waarschijnlijk kijkt u uit naar deze dag. We bezoeken het deels uit rotsen gehakte, legendarische Petra: dé highlight van Jordanië. Vandaag ervaart u wat de historische hoofdstad van de Nabateeërs zo onweerstaanbaar maakt. Na het ontbijt maken we een geweldige dagexcursie met een enthousiaste Engelssprekende gids (inclusief). Petra ligt verborgen achter een smalle kloof, die dienst doet als toegangsweg. Na zo’n 1200 meter naderen we het beroemde wereldwonder. U herkent vast meteen de monumentale voorgevel van de Al Khazneh-schatkamer, met zijn karakteristieke Korintische zuilen en meesterlijke ornamenten. Een verpletterende eerste aanblik – wat een bouwwerk! De Al Khazneh-schatkamer is het beroemdste monument van Petra. Het was ooit een graftempel. De urn bovenop het mausoleum bevatte waardevolle schatten. Veel bezoekers herkennen de voorgevel uit de film ‘The Last Crusade’ van Steven Spielberg. Leuk dat de lokale gids zoveel weet. Met zijn boeiende verhalen brengt hij de Schatkamer van de Farao (Al Khazneh), de Ad Deir-tempel en de verschillende graftombes, paleizen en offerplaatsen uit de oudheid tot leven. Stelt u zich voor hoe deze plek er in zijn glorietijd uitzag: Petra was duidelijk schatrijk. De rotsstad was een druk knooppunt van handelsroutes van wierook, zijde en specerijen, tot scheepvaart over de Rode Zee de landkaravanen verving. Bekijk alles in een heerlijk ontspannen tempo.

Een leuke afsluiting van uw dag is Petra Kitchen (optionele excursie). Na een korte uitleg leert u samen met andere reizigers typisch Arabisch koken. Van een reeks salades, soepen, warme en koude mezze (voorgerechten) en een hoofdgerecht zoals mansaf of maqlouba. Alle ingrediënten die u gebruikt komen uit de omgeving, het servies van de vrouwen uit de keramiek winkel in Irak al-Amir en alle schorten, tafellakens en servetten zijn met de hand geborduurd door vrouwen die samenwerken met de Jordan River Foundation. Een mooi initiatief en erg leuk om zo met de lokale bevolking in contact te komen. Vanavond overnachten we opnieuw in de buurt.

Goed om te weten

Verblijft u tijdens uw reis op maandag, woensdag of donderdag in Petra, dan kunt u ook kiezen voor de optionele excursie Petra by night. Een magische manier om een deel van de rotsstad tegen kaarslicht te zien. De route naar de Al Khazneh-schatkamer is met meer dan 1000 kaarsen verlicht. Er wordt traditionele Jordaanse muziek gespeeld door de lokale bedoeïenen en typische bedoeïenen muntthee gedronken.

Weetje

De gunstige ligging en het water uit een bron in de Wadi Musa maakten van Petra een noodgedwongen stop voor veel handelaren op hun karavaanroute. Tussenhandel en invoerrechten leverden de Nabateeërs veel geld op.

DAG
08

Petra - Wadi Rum (ca. 105 km / 1-2 uur)

jo_wadirum1_al.jpg
Bezoek aan Al-Beidha oftewel Klein Petra
Avontuurlijke woestijnsafari in de Wadi Rum
Hike met bedoeïengids (optionele excursie)
Tocht per kameel door de Wadi Rum woestijn (optionele excursie)
Bijzonder groepsdiner onder de sterrenhemel (inclusief)
Overnachten in een traditioneel bedoeïenkamp

U staat op met een grandioos nieuw hoogtepunt in het vooruitzicht: vanavond logeert u in een sfeervol tentenkamp in bedoeïenenstijl, middenin de Wadi Rum woestijn. Maar voordat het zover is brengen we eerst een bezoek aan het kleine zusje van Petra, Al-Beidha, ook wel Klein Petra genoemd. Het fijne aan deze plek is, dat het door veel toeristen niet wordt bezocht. Zonde, maar dat maakt het wel dat we hier in alle rust als een ware ontdekkingsreiziger kunnen rondwandelen door deze archeologische plek daterend uit 8000 v. Chr. In de vroegere tijden was Klein Petra een voorstad van het wereldberoemde Petra, waar handelaren en hun kamelen kwamen uitrusten van de lange reis. Klein Petra is alleen te voet te bereiken via een gemakkelijke wandelroute die start op de weg tussen Petra en Sig al-Berid.

Dan is het tijd om Petra te verlaten en door te rijden naar ‘Maanvallei’ Wadi Rum: volgens ervaren reizigers één van de spectaculairste woestijnlandschappen ter wereld. In de woestijn maken we een avontuurlijke jeepsafari met bedoeïenen – deze lokale woestijnbewoners kennen de kleurrijke, betoverende omgeving door en door. In de middag komen we aan bij het tentenkamp en heeft u de gelegenheid om te lunchen (exclusief) of een leuke optionele excursie te maken. Wat dacht u bijvoorbeeld van een hike in de omgeving met een bedoeïenengids of stap op een kameel en verleng uw woestijnsafari door deze bijzondere ‘maanvallei’.

In het bedoeïenenkamp dineren we samen onder de sterrenhemel (inclusief) en genieten we van een bijzondere Jordaanse ervaring. U wordt getrakteerd op muziek gespeeld op een traditioneel Rababa instrument, een bedoeïenenvrouw maakt voor ons lokaal brood klaar en smullen we van een traditionele Arabische barbecue rond het grote vuur. Wat een ervaring! Uw drukke leven thuis voelt heerlijk ver weg.

Goed om te weten

U doet in Wadi Rum een niet zozeer luxe als wel unieke ervaring op en beleeft hoe het is om midden in de woestijn te overnachten. Het eenvoudige bedoeïenenkamp beschikt over sanitaire voorzieningen. U logeert in tenten (stahoogte) die zijn uitgerust met twee opgemaakte losse bedden, handdoeken zijn eveneens aanwezig in de tent.

Weetje

Het rode ‘maanlandschap’ van de Wadi Rum-woestijn lijkt wel buitenaards. Het is een geliefd decor voor sciencefictionfilms die op Mars spelen. Ook de biografische avonturenfilm ‘Lawrence of Arabia’ (filmklassieker uit 1960), werd hier opgenomen.

DAG
09

Wadi Rum - Aqaba - grensovergang - Eilat (ca. 74 km / 1-2 uur)

Jerash
Hike met bedoeïengids (optionele excursie)
Tocht per kameel door de Wadi Rum woestijn (optionele excursie)
Grensovergang met Israël
Vrije tijd aan de Rode Zee
Overnachten in Eilat

U ontwaakt in de woestijn. Een bijzondere belevenis. Opmerkelijk hoe fris de lucht ’s ochtends aanvoelt: een groot contrast met de zinderende hitte overdag. Tijdens het ontbijt bewonderen we de adembenemende zonsopkomst. Zodra de stralen doorbreken ziet u hoe het landschap langzaam zijn rood-roze kleur terugkrijgt. Een fabelachtig moment. Ook vanochtend is het nog mogelijk om uw woestijnervaring verder uit te breiden met een optionele kamelentocht of een wandeling met een lokale bedoeïengids. Na een heerlijk lokaal ontbijt nemen we afscheid van de bedoeïenen en vertrekken we richting Aqaba en de Arava Border Crossing, de grensovergang met Israël. Aan de grens nemen we afscheid van onze Jordaanse reisleider en ontmoeten we aan de Israëlische kant een oude bekende, namelijk onze Israëlische reisleider die u weer verder meeneemt door het mooie Israël. Voordat we verder op ontdekking gaan door Israël is het eerst tijd voor een beetje ontspanning. Breng deze middag bijvoorbeeld door aan het zwembad van het hotel of neem een duik in het verfrissende water van de Rode Zee. Even een middag zwemmen en relaxen. Of wandel richting het centrum van Eilat op zoek naar leuke souvenirwinkels of een plekje waar u de lokale keuken van Israël weer eens kunt proeven. Vraag uw reisleider gerust om tips. We overnachten in Eilat.

Goed om te weten

De aankomsttijd in Eilat zal (afhankelijk van het verkeer) aan het einde van de ochtend zijn. Let op: het nemen van een volwaardige duikcursus neemt minimaal 2 dagen in beslag. Uiteraard bent u wel in de gelegenheid al snorkelen de prachtige onderwaterwereld van de Rode Zee te verkennen.

Goed om te weten

Houdt u er rekening mee dat bij aankomst in Eilat u niet direct toegang heeft tot uw hotelkamer. Wel kunt u alvast gebruik maken van het strand en de hotelfaciliteiten.

Weetje

De Rode Zee is beroemd vanwege zijn kleurrijke en uitgestrekte koraalriffen. De naam Rode Zee is afkomstig van de rode blauwwieren die op sommige plekken voorkomen.

DAG
10

Eilat - Makhtesh Ramon - Ein Avdat Nationaal Park - Dode Zee (ca. 282 km / 3-4 uur)

is_al_deadsea_500.jpg
Bezoek aan Makhtesh Ramon; de grootste erosiekrater ter wereld
We wandelen door de spectaculaire kloof in Ein Avdat Nationaal Park
Drijven in de Dode Zee
Overnachten nabij de Dode Zee

Na het ontbijt trekken we opnieuw het woestijngebied in, dit keer de Negev-woestijn. Midden in deze woestijn ligt een uitgestrekt maanlandschap vol canyons, kuddes kamelen, woeste offroad routes, bedoeïenen en uiteraard Makhtesh Ramon. De grootste erosiekrater ter wereld. In en rondom de grand canyon van Israël groeien meer dan 1200 plantensoorten. Maar ook zijn er gazellen, wolven, vossen, luipaarden, reptielen en tientallen vogelsoorten, waaronder ook verschillende roofvogelsoorten. Vervolgens vertrekken we naar Ein Avdat Nationaal Park. Ein Avdat is net zoals Makhtesh Ramon gelegen in de Negev-woestijn.

Al betekent Negev weliswaar droog land, deze woestijn is nauwelijks te vergelijken met een woestijn als bijvoorbeeld de Sahara. De Negev-woestijn waar we vandaag doorheen rijden wordt gedomineerd door steile rotswanden, kraters, maanlandschappen, steppen, grotten en doorwaadbare wadi’s. De Negev-woestijn beslaat qua oppervlakte bijna de helft van het hele land. Het landschap is een prachtige kleurschakering van opvallend veel flora zoals palmen, acacia’s en pistachebomen. Prachtig! Uit opgravingen in bijvoorbeeld Avdat weten we dat de woestijn al ruim 3000 jaar wordt bewoond. Ein Avdat is ongetwijfeld één van de meest opvallendste en mooiste bezienswaardigheden van Israël. We wandelen door de meer dan bijzondere kloof die het resultaat is van de kracht van het water wat er door heen heeft gestroomd. In de kloof is een waterval met diverse poelen ontstaan waar onder andere steenbokken komen om te drinken. Het meest spectaculaire uitzicht op Ein Avdat en de Zin-vallei is te zien bij het graf van Ben Gurion, (de eerste premier van Israël,) bij Midreshat Ben Gurion.

Dan is het tijd voor ontspanning en rijden we door naar de Dode Zee. Onwerkelijk dat we ons hier 430 meter onder de zeespiegel bevinden. Laat u na aankomst nog even drijven in het extreem zoute water van de Dode Zee. Een bijzondere ervaring. Zo voelt het dus om gewichtloos te zijn! We overnachten nabij de Dode Zee.

Weetje

In de antieke Nabatese stad Avdat werd in 1973 de film ‘Jesus Christ Superstar’ opgenomen.

DAG
11

Dode Zee - Massada - Ein Gedi - Qumran - Jeruzalem (ca. 160 km / 2-3 uur)

is_al_massaba_500.jpg
Per kabelbaan terug in de tijd bij Massada
Ronddwalen door de oase Ein Gedi in de Judea-woestijn
Langs de vindplaats van de Dode Zeerollen rijden
Overnachten in Jeruzalem

Niet ver van ons hotel bevindt zich Massada. De historische citadel staat boven op een eenzame rots in de Judeawoestijn – een fabelachtige ligging. Een kabelbaan brengt ons omhoog, zodat we de restanten van Herodus’ paleis, de synagoge, badhuizen en uitzichttorens van dichtbij kunnen bekijken. Geniet bij helder weer ook van het uitzicht op de Dode Zee, het omliggende woestijnlandschap en buurland Jordanië. Hierna gaan we naar Ein Gedi, een weelderige oase aan de westkust van de Dode Zee. De mooie flora en fauna, watervallen en rotsen verrassen u ongetwijfeld. Deze plek is meer dan alleen mooie natuur. Zo verborg David hier zich volgens de Bijbel voor de moordzuchtige bedoelingen van koning Saul. Als laatste brengen we een bezoek aan de grotten van Qumran. Hier ontdekte een Bedoeïen, op zoek naar een afgedwaalde geit, de eerste zeven Dode Zee-rollen. De dag sluiten we af in Jeruzalem waar morgen ons volgende avontuur begint!

Weetje

In 1947 stuitte een bedoeïen in een grot nabij Qumran op een aantal rollen. Zonder idee van de onschatbare waarde, verkocht hij ze door aan een antiekhandelaar. Pas later zou blijken dat hij was gestuit op de archeologische ontdekking van de eeuw.

DAG
12

Jeruzalem (Oude Stad)

JO_AL_Jeruzalem_148478216
Wandelen vanaf de Olijfberg, via het Hof van Gethsemané naar de Oude Stad
Bijzondere route over de Via Dolorosa, de lijdensweg van Jezus
De serene Graftuin bezoeken
Kennismaken met de uiteenlopende wijken van Jeruzalem
Vrije tijd in de bruisende gezelligheid van de Oude Stad
Overnachten in Jeruzalem

Na het ontbijt brengt de bus ons naar de top van de Olijfberg waar u kunt genieten van een prachtig panoramisch uitzicht over de oude stad van Jeruzalem en de Tempelberg. Volgens de Bijbel kwam Jezus vaak op de Olijfberg en wordt de plaats door velen als de plek van Jezus’ hemelvaart gezien en de plek waar Hij ooit terug zal komen. Om deze reden is de Olijfberg een populaire begraafplaats.
Vanaf de Olijfberg lopen we gezamenlijk naar het lager gelegen Hof van Gethsemané waar Jezus de laatste nacht doorbracht voordat hij werd opgepakt voor zijn kruisiging. De Kerk van Alle Naties staat symbool voor deze geschiedenis. We dalen verder af en wandelen via de oude Stefanuspoort de Oude Stad in waar zich onder ander de Via Dolorosa (Lijdensweg) bevindt. Al is de stad lang niet meer hoe het er in de tijd van Jezus heeft uitgezien, toch is het bijzonder om op deze eeuwenoude straatstenen te lopen vandaag de dag. Dezelfde straat die Jezus liep naar de plek waar hij uiteindelijk zou worden gekruisigd en begraven. De lijdensweg van Jezus naar het Kruis wordt op verschillende punten op de Via Dolorosa herdacht en komt uit bij de Heilige Grafkerk. Hierna maken we een wandeling door het oude hart van Jeruzalem. De wirwar aan kronkelende steegjes maken het volgens sommigen net een doolhof. Wandelend door de vier etnische stadswijken (Joods, Arabisch, Armeens en christelijk), ervaren we duidelijk dat Jeruzalem van oudsher een kruispunt van religies is. De sfeer, kleding, souvenirs en taal verschillen per buurt.

In het oude gedeelte van de stad bevindt zich ook de Westmuur, bij ons beter bekent als de Klaagmuur. Voor de Joden is dit de plek waar ze het dichts bij de Tempelberg kunnen komen, de heiligste plaats binnen het Jodendom. Laat u gerust verleiden om ook een briefje met een wens in de muur te stoppen. Na het bezoek aan de Klaagmuur bezoeken we Bethesda met de Kerk van Anna.Na een bezoek aan Mount Zion, met het oude graf van Koning David en Zaal van het Laatste Avondmaal, eindigt onze tour bij de serene Graftuin waar het lege graf met de ronde steen nog terug te vinden is. We overnachten wederom in Jeruzalem.

Goed om te weten

Verblijft u tijdens uw reis op maandag of donderdag in Jeruzalem dan wonen we bij de Klaagmuur ook een traditionele Bar Mitswa ceremonie bij. Met zang, dans en zoetigheid wordt gevierd dat tienerjongens geestelijk volwassen zijn geworden. Een bijzondere en lokale ervaring.

Weetje

De Westmuur wordt door niet-joden ook wel Klaagmuur genoemd nadat vele joden op deze plek klaagden over de verwoesting van de tempel en de diaspora. Indien u zelf een briefje in de Klaagmuur stopt, loop dan volgens joods gebruik daarna achteruit van de muur af. De Klaagmuur heeft een mannen- en een vrouwengedeelte.

DAG
13

Jeruzalem (Nieuwe Stad) - Ein Kerem - Bethlehem - Jeruzalem

jo_jeruzalem.jpg
Een bijzonder bezoek aan Yad Vashem
Bezoek aan Ein Kerem, de geboorteplaats van Johannes de Doper
Rondwandelen door de plaats waar Jezus geboren is: Bethlehem
Bezoek aan de Menorah (voor de Knesset), met afbeeldingen uit de geschiedenis van Israël
Uitkijken over de Herdersvelden
Overnachten in Jeruzalem

Gisteren hebben we het historische oude gedeelte van de stad bekeken. Vandaag maken we kennis met het nieuwe gedeelte van de stad. Yad Vashem (1953) is de eerste plek die we vandaag bezichtigen. Een memorabel bezoek. Indrukwekkend hoe het herdenkingscentrum de herinnering aan de Jodenvervolging en genocide door de nazi’s levend houdt. Mensen uit de hele wereld komen hierheen om de Holocaustslachtoffers en de redders van de Joden te herdenken. Op ongeveer 8 kilometer ten westen van Jeruzalem ligt Ein Kerem, de plek waarvan velen geloven dat hier in een grot Johannes de Doper is geboren. De naam Ein Kerem (bron van de wijngaard) doet vermoeden dat dit vroeger een prachtig en vruchtbaar gebied is geweest. En dat is ook niet zo vreemd met alle bronnen die door dit gebied lopen. Rondom het dorp bevonden zich olijfbomen en wijngaarden. Hierna gaan we naar het Israël Museum, waar we de Dode Zeerollen bekijken: een collectie in grotten gevonden handschriften van ruim 900 documenten, waaronder de Hebreeuwse Bijbel. Fascinerend dat ze dateren van voor en vlak na de jaartelling – de kwetsbare perkamentrollen zien er nog verrassend gaaf uit. We bekijken ook het ‘Model van Jeruzalem’, een op schaal (1:50) nagebouwde versie van Jeruzalem in het jaar 66. Via de Knesseth (parlement) rijden we vervolgens naar Bethlehem, één van de heiligste plaatsen van het christendom. In de Geboortekerk ontdekt u vast de grot waar Jezus zou zijn geboren: de ingang herkent u aan de vijfpuntige zilveren ster (pentagram). Vervolgens kijken we uit over de Herdersvelden net buiten Bethlehem, een pelgrimsplaats voor christenen. Volgens de Bijbel was dit de plek waar de engelen de geboorte van Jezus aankondigen aan een groep herders. Aan het einde van de dag rijden we terug naar Jeruzalem waar we zullen overnachten.

Goed om te weten

Bij ons bezoek aan Bethlehem, Palestijns gebied, passeren we de controleposten en wisselen we even een paar uurtjes van bus.

Goed om te weten

Afhankelijk van de drukte in Bethlehem bezoeken we vandaag de Geboortegrot. Er zijn dagen dat er wachtrijen staan van meer dan 2 uur. Het is tijdstechnisch dan niet mogelijk om een bezoek aan de grot te maken.

DAG
14

Jeruzalem - Tel Aviv (ca. 67 km / 1 uur)

is_al_jaffa2_500.jpg
Rondwandelen door het 3000 jaar oude Jaffa
Vrije middag in Tel Aviv
Overnachten in bruisend Tel Aviv

Op naar de bruisende Tel Aviv, een wereldstad in Oosterse sferen. Uiteraard maken we vandaag een excursie naar Jaffa, één van de oudste steden ter wereld en millennia lang een belangrijke havenstad. Het ruim 3000 jaar oude Jaffa is tegenwoordig een gezellig wijk van Tel Aviv vol leuke bars, kunstgaleries en bijzondere straatjes en smalle steegjes. We struinen rond over de vlooienmarkt Shuk Ha Pishpishim waar letterlijk alles wordt verkocht wat u zich maar kunt voorstellen. We proeven hier de verschillende culturen van het Westerse tot het Arabische. Wat een bijzondere beleving. De middag is ter vrije besteding in Tel Aviv. Breng een bezoek aan de Carmel Markt, de grootste markt van Tel Aviv (op zaterdag gesloten), ontdek de vele steegjes van de stad op zoek naar de leukste souvenirs voor thuis of spendeer een paar relaxende uren aan het strand. Kies voor uw laatste avond in Israël een lekker visrestaurant uit, want waar is het beter vis eten dan aan de kust. We overnachten in Tel Aviv.

Weetje

De havenstad Jaffa werd in de negentiende eeuw een centrum voor de teelt en de verhandeling van sinaasappels, nadat zij een sinaasappel hadden ontwikkeld met een dikkere schil, die beter en langer kon worden bewaard en getransporteerd. Ook nu staat de merknaam ‘Jaffa’ nog steeds voor citrusvruchten en vruchtensap.

DAG
15

Tel Aviv - Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Transfer naar het vliegveld van Tel Aviv
Terugvlucht naar Amsterdam

De laatste dag van deze rondreis is aangebroken, maar u gaat vast en zeker naar huis vol mooie herinneringen. In de ochtend heeft u nog vrije tijd om op eigen gelegenheid Tel Aviv nog eens in te gaan of een paar uurtjes te besteden aan het strand. Hierna vertrekken we richting Tel Aviv voor onze vlucht naar Amsterdam. In het vliegtuig kunt u alle belevenissen nog eens doorlopen en alle indrukken van deze geweldige rondreis laten bezinken. Tijdens de rondreis heeft u ook zoveel beleefd, gezien en gedaan. Van de afgelegen woestijn tot de rijke geschiedenis en van de ontmoeting met de lokale gastvrijheid tot de zonnige badplaatsen. Deze groepsreis is een reis geweest om nooit te vergeten.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+- Extra's

( 5 opties )+Open-Sluiten

> Extra's toevoegen aan uw boeking?

( 1 van 5 opties )

Het is mogelijk om diverse extra’s aan uw boeking toe te voegen. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn.

Optioneel halfpension in Israël (dag 2 t/m 4 en dag 9 t/m 13)

Israël heeft één van de meest diverse en creatieve keukens ter wereld! Heerlijke verse en gezonde gerechten met brood, vis, olijfolie, olijven, kaas en Israëlische yoghurt. In Isra...

v.a.117

Bekijk meer infoSluit meer info

Israël heeft één van de meest diverse en creatieve keukens ter wereld! Heerlijke verse en gezonde gerechten met brood, vis, olijfolie, olijven, kaas en Israëlische yoghurt. In Israël verbouwt men ook veel fruit- en groentesoorten zoals: avocado's, citrusvruchten, granaatappels en natuurlijk de beroemde Jaffa sinaasappels. Bij elk buffet (in het hotel) vindt u ongetwijfeld pitabroodjes, olijven, baba ganoush (soort hummus maar dan van aubergine), shakshuka (eiergerecht met tomatensaus), falafel en nog veel meer. Israël is genieten! Optioneel kunt u ervoor kiezen om halfpension bij te boeken bij uw rondreis. Elke avond (op dag 3, 4 en 9 t/m 13*) bent u dan verzekerd van een heerlijke buffetmaaltijd in uw hotel. Begin aan een onbezorgde vakantie en geniet van alle lekkere maaltijden die Israël u te bieden heeft.

*Op dag 2 is standaard in de reis het welkomstdiner al inbegrepen.

Sluit meer info

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 2 t/m 4 van 4 opties )

Petra - Petra Kitchen

Een leuke afsluiting van uw verblijf in Petra is Petra Kitchen. Na een korte uitleg leert u samen met andere reizigers typisch Arabisch koken. Van een reeks salades, soepen, warme en koude mezze (voorgerechten) en een hoofdgerecht zoals mansaf of maq...

Een leuke afsluiting van uw verblijf in Petra is Petra Kitchen. Na een korte uitleg leert u samen met andere reizigers typisch Arabisch koken. Van een reeks salades, soepen, warme en koude mezze (voorgerechten) en een hoofdgerecht zoals mansaf of maqlouba. Alle ingrediënten die u gebruikt komen uit de omgeving, het servies van de vrouwen keramiek winkel in Irak al-Amir en alle schorten, tafellakens en servetten zijn met de hand geborduurd door vrouwen die samenwerken met de Jordan River Foundation. Een mooi initiatief en erg leuk om zo met de lokale bevolking in contact te komen.Prijs ca. € 44 p.p. (omgerekend ca. 50 USD p.p., afhankelijk van de wisselkoers)

*Kinderen tot 12 jaar zijn gratis.

Meer info

Minder info

Oude Stad Avond Petra Jordanië

Petra - Petra by Night

Op maandag-, woensdag- en donderdagavond kunt u genieten van een prachtig verlichte Petra met honderden kaarsen. Een magische manier om een deel van de rotsstad tegen kaarslicht te zien. De route naar de Al Khazneh-schatkamer is geheel met kaarsen ve...

Op maandag-, woensdag- en donderdagavond kunt u genieten van een prachtig verlichte Petra met honderden kaarsen. Een magische manier om een deel van de rotsstad tegen kaarslicht te zien. De route naar de Al Khazneh-schatkamer is geheel met kaarsen verlicht. Er wordt traditionele Jordaanse muziek gespeeld door de lokale Bedoeïenen, compleet met typische Bedoeïenen muntthee.Prijs ca. € 22 p.p. (omgerekend ca. 25 USD p.p., afhankelijk van de wisselkoers)

* Kinderen tot 10 jaar zijn gratis.

Meer info

Minder info

Tocht per kameel

Wadi Rum - Kameel rijden in de Woestijn

Tussen de oneindige zandvlaktes, de wonderlijke bergketens van de prachtige Wadi Rum woestijn zal uw fantasie op hol slaan. Als een sprookje uit Duizend-en-een-nacht zult u tijdens deze excursie per kameel kennismaken met deze bijzondere woestijn. Na...

Tussen de oneindige zandvlaktes, de wonderlijke bergketens van de prachtige Wadi Rum woestijn zal uw fantasie op hol slaan. Als een sprookje uit Duizend-en-een-nacht zult u tijdens deze excursie per kameel kennismaken met deze bijzondere woestijn. Naast dat de Bedoeïenen dit al honderden jaren doen, is dit één van de mooiste manieren om deze woestijn te verkennen. U maakt een tocht van ca. 1 uur door de woestijn en geniet van de rust en het uitzicht.Prijs ca. € 20 p.p. (omgerekend ca. 22 USD p.p., afhankelijk van de wisselkoers)

Meer info

Minder info

Hike in Wadi Rum

Wadi Rum - Hike met Bedoeïen gids

Er zijn veel manieren om de Wadi Rum woestijn te ontdekken. Een leuke manier is om een hike te maken met een Bedoeïen gids. Hij neemt u mee door smalle canyons, langs rotsformaties en over de zandduinen. Onderweg vertelt hij over het leven in de woes...

Er zijn veel manieren om de Wadi Rum woestijn te ontdekken. Een leuke manier is om een hike te maken met een Bedoeïen gids. Hij neemt u mee door smalle canyons, langs rotsformaties en over de zandduinen. Onderweg vertelt hij over het leven in de woestijn, de flora en de fauna. Omdat u het overgrote gedeelte in de zon zal lopen is het belangrijk om goede zonnebrand mee te nemen en uw hoofd te bedekken. Een uitstekende gelegenheid om te leren hoe u een typische Bedoeïenen kefiya om uw hoofd bindt. De wandeling kunt u aanpassen aan uw eigen wensen. Ook voor simpele wandelingen biedt Wadi Rum eindeloze mogelijkheden. De valleien zij prachtig en het is eenvoudig om de toeristenroutes te ontwijken.Prijs ca. € 62 per gids (omgerekend ca. 70 USD p.p., afhankelijk van de wisselkoers)

*Maximaal 5-6 personen per gids

Meer info

Minder info

+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Israël reist u met een lokaal, Nederlandssprekende reisleider. Onze reisleiders zijn geboren en getogen in Israël en hebben daardoor een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities en de actualiteit. Daarnaast hebben onze reisleiders allemaal affiniteit met Nederland, waardoor ze goed kunnen inschatten wat u als reiziger graag zou willen zien en weten van Israël. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Israël leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Wat onze reizigers vinden

Een prachtige rondreis met een aaneenschakeling van hoogtepunten. Mede dankzij de kwaliteit van de gidsen ontstaat er een goed beeld van de historische ontwikkelingen en de complexe etnische en religieuze verhoudingen.

9

Broer, groepsreis Israël & Jordanië

Zeer volledige reis begeleid door zeer deskundige reisleiders. Een goede mix van cultuur en natuur, oudheidkundige feiten en actuele gebeurtenissen, bezoeken en activiteiten (zoals wandelingen, snorkelen,...). Kortom, een échte aanrader.

9

Soete, groepsreis Israël & Jordanië

15 dagen Israël & Jordanië: altijd de beste prijs

Hotels

Hieronder ziet u een selectie van de accommodaties die wij tijdens onze groepsreizen gebruiken. De accommodaties die wij publiceren zijn voorbeeldhotels, waardoor het kan voorkomen dat u soms in andere accommodaties verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De accommodaties worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op kwaliteit en service.

+- Rondreishotels

+Open-Sluiten
 • Samawer by Wynndham Hotel
 • Samawer by Wynndham Hotel
 • Samawer by Wynndham Hotel

Amman

Samawer by Wyndham

Driesterren

Samawer by Wyndham is een sfeervol hotel met een zeer gunstige ligging in de Jordaanse hoofdstad. De kamers zijn van alle gemakken voorzien. Geniet iedere ochtend van een lekker ontbijt voordat u op pad gaat.

Samawer by Wyndham is een sfeervol hotel met een zeer gunstige ligging in de Jordaanse hoofdstad. De kamers zijn van alle gemakken voorzien. Geniet iedere ochtend van een lekker ontbijt voordat u op pad gaat.

Het Samawer by Wyndham Hotel ligt in een winkelgebied, omgeven door vele restaurants en op slechts 12 minuten rijden van het centrum van Amman. De oude Romeinse stad Jerash ligt op ca. 45 minuten rijden en de luchthaven van Amman op ca. 35 minuten rijden.

Wij bieden het volgende kamertype aan in dit hotel:

Standaard kamer
De standaard kamers zijn voorzien van airco, een kluisje, een TV, koffie- en theefaciliteiten en een eigen badkamer met een bad of douche en toilet.

Het hotel beschikt over twee restaurants waar u kunt genieten van ontbijt, lunch en diner. Verder beschikt het hotel over een terras, sportfaciliteiten en gratis WiFi.

Meer info >

Minder info >

 • Larsa Hotel
 • Larsa Hotel
 • Larsa Hotel
 • Ruïne Amman Jordanië

Amman

Larsa Hotel

Driesterren

Het Larsa Hotel is een comfortabel hotel nabij het centrum van Amman. Een prima uitvalsbasis om deze bijzondere hoofdstad te ontdekken!

Het Larsa Hotel is een comfortabel hotel nabij het centrum van Amman. Een prima uitvalsbasis om deze bijzondere hoofdstad te ontdekken!

Het Larsa Hotel is vijf minuten verwijderd van diverse winkelcentra, zoals de City Mall en Mecca Mall. Met de auto is het slechts 15 minuten rijden naar de binnenstad van Amman en andere toeristische trekpleisters. Op loopafstand van het hotel zijn diverse restaurants en winkels te vinden.

Wij bieden het volgende kamertype aan in dit hotel:

Standaard kamer
De sfeervol ingerichte kamers zijn voorzien van een kluisje, koffie/theefaciliteiten, airco, telefoon, TV en een badkamer met douche, gratis toiletartikelen en een föhn.

Het hotel beschikt over een 24-uurs receptie met bagageopslag en excursiebalie. Het Sinbad restaurant serveert internationale specialiteiten en er is een Arabisch café. Dagelijks staat er een uitgebreid ontbijtbuffet voor u klaar. U kunt tevens gratis gebruik maken van Wi-Fi. Als u met de huurauto op reis bent is er gratis parkeergelegenheid bij het hotel aanwezig. Na een dag vol indrukken in de Jordaanse hoofdstad kunt u een verkoelende duik nemen in het zwembad.

Meer info >

Minder info >

 • Larsa Hotel
 • Larsa Hotel
 • Larsa Hotel
 • Ruïne Amman Jordanië

Amman

Larsa Hotel

Driesterren

Het Larsa Hotel is een comfortabel hotel nabij het centrum van Amman. Een prima uitvalsbasis om deze bijzondere hoofdstad te ontdekken!

Het Larsa Hotel is een comfortabel hotel nabij het centrum van Amman. Een prima uitvalsbasis om deze bijzondere hoofdstad te ontdekken!

Het Larsa Hotel is vijf minuten verwijderd van diverse winkelcentra, zoals de City Mall en Mecca Mall. Met de auto is het slechts 15 minuten rijden naar de binnenstad van Amman en andere toeristische trekpleisters. Op loopafstand van het hotel zijn diverse restaurants en winkels te vinden.

Wij bieden het volgende kamertype aan in dit hotel:

Standaard kamer
De sfeervol ingerichte kamers zijn voorzien van een kluisje, koffie/theefaciliteiten, airco, telefoon, TV en een badkamer met douche, gratis toiletartikelen en een föhn.

Het hotel beschikt over een 24-uurs receptie met bagageopslag en excursiebalie. Het Sinbad restaurant serveert internationale specialiteiten en er is een Arabisch café. Dagelijks staat er een uitgebreid ontbijtbuffet voor u klaar. U kunt tevens gratis gebruik maken van Wi-Fi. Als u met de huurauto op reis bent is er gratis parkeergelegenheid bij het hotel aanwezig. Na een dag vol indrukken in de Jordaanse hoofdstad kunt u een verkoelende duik nemen in het zwembad.

Meer info >

Minder info >

 • Samawer by Wynndham Hotel
 • Samawer by Wynndham Hotel
 • Samawer by Wynndham Hotel

Amman

Samawer by Wyndham

Driesterren

Samawer by Wyndham is een sfeervol hotel met een zeer gunstige ligging in de Jordaanse hoofdstad. De kamers zijn van alle gemakken voorzien. Geniet iedere ochtend van een lekker ontbijt voordat u op pad gaat.

Samawer by Wyndham is een sfeervol hotel met een zeer gunstige ligging in de Jordaanse hoofdstad. De kamers zijn van alle gemakken voorzien. Geniet iedere ochtend van een lekker ontbijt voordat u op pad gaat.

Het Samawer by Wyndham Hotel ligt in een winkelgebied, omgeven door vele restaurants en op slechts 12 minuten rijden van het centrum van Amman. De oude Romeinse stad Jerash ligt op ca. 45 minuten rijden en de luchthaven van Amman op ca. 35 minuten rijden.

Wij bieden het volgende kamertype aan in dit hotel:

Standaard kamer
De standaard kamers zijn voorzien van airco, een kluisje, een TV, koffie- en theefaciliteiten en een eigen badkamer met een bad of douche en toilet.

Het hotel beschikt over twee restaurants waar u kunt genieten van ontbijt, lunch en diner. Verder beschikt het hotel over een terras, sportfaciliteiten en gratis WiFi.

Meer info >

Minder info >

 • Larsa Hotel
 • Larsa Hotel
 • Larsa Hotel
 • Ruïne Amman Jordanië

Amman

Larsa Hotel

Driesterren

Het Larsa Hotel is een comfortabel hotel nabij het centrum van Amman. Een prima uitvalsbasis om deze bijzondere hoofdstad te ontdekken!

Het Larsa Hotel is een comfortabel hotel nabij het centrum van Amman. Een prima uitvalsbasis om deze bijzondere hoofdstad te ontdekken!

Het Larsa Hotel is vijf minuten verwijderd van diverse winkelcentra, zoals de City Mall en Mecca Mall. Met de auto is het slechts 15 minuten rijden naar de binnenstad van Amman en andere toeristische trekpleisters. Op loopafstand van het hotel zijn diverse restaurants en winkels te vinden.

Wij bieden het volgende kamertype aan in dit hotel:

Standaard kamer
De sfeervol ingerichte kamers zijn voorzien van een kluisje, koffie/theefaciliteiten, airco, telefoon, TV en een badkamer met douche, gratis toiletartikelen en een föhn.

Het hotel beschikt over een 24-uurs receptie met bagageopslag en excursiebalie. Het Sinbad restaurant serveert internationale specialiteiten en er is een Arabisch café. Dagelijks staat er een uitgebreid ontbijtbuffet voor u klaar. U kunt tevens gratis gebruik maken van Wi-Fi. Als u met de huurauto op reis bent is er gratis parkeergelegenheid bij het hotel aanwezig. Na een dag vol indrukken in de Jordaanse hoofdstad kunt u een verkoelende duik nemen in het zwembad.

Meer info >

Minder info >

 • Samawer by Wynndham Hotel
 • Samawer by Wynndham Hotel
 • Samawer by Wynndham Hotel

Amman

Samawer by Wyndham

Driesterren

Samawer by Wyndham is een sfeervol hotel met een zeer gunstige ligging in de Jordaanse hoofdstad. De kamers zijn van alle gemakken voorzien. Geniet iedere ochtend van een lekker ontbijt voordat u op pad gaat.

Samawer by Wyndham is een sfeervol hotel met een zeer gunstige ligging in de Jordaanse hoofdstad. De kamers zijn van alle gemakken voorzien. Geniet iedere ochtend van een lekker ontbijt voordat u op pad gaat.

Het Samawer by Wyndham Hotel ligt in een winkelgebied, omgeven door vele restaurants en op slechts 12 minuten rijden van het centrum van Amman. De oude Romeinse stad Jerash ligt op ca. 45 minuten rijden en de luchthaven van Amman op ca. 35 minuten rijden.

Wij bieden het volgende kamertype aan in dit hotel:

Standaard kamer
De standaard kamers zijn voorzien van airco, een kluisje, een TV, koffie- en theefaciliteiten en een eigen badkamer met een bad of douche en toilet.

Het hotel beschikt over twee restaurants waar u kunt genieten van ontbijt, lunch en diner. Verder beschikt het hotel over een terras, sportfaciliteiten en gratis WiFi.

Meer info >

Minder info >

 • Oasis Dead Sea Hotel
 • Dode Zee
 • Oasis Dead Sea Hotel
 • Oasis Dead Sea Hotel
 • Oasis Dead Sea Hotel
 • Oasis Dead Sea Hotel
 • Dode Zee
 • Oasis Dead Sea Hotel
 • Oasis Dead Sea Hotel
 • Oasis Dead Sea Hotel

Dode Zee

Hotel Oasis Dead Sea

Viersterren

Het Oasis Dead Sea Hotel heeft een stijlvolle inrichting en ligt aan de oevers van de Dode Zee. Er is een binnen- en buitenzwembad aanwezig, een prachtig wellnesscentrum voor ultieme ontspanning en door de gehele accommodatie maakt u gebruik van gratis WiFi. Alle kamers in hotel Oasis Dead Sea hebben uitzicht op de Dode Zee en zijn voorzien van airco, koffie- en theefaciliteiten, TV, telefoon en een eigen badkamer met douche en toilet.

 • Grand East Resort & Spa
 • Grand East Resort & Spa
 • jo_ac_grandeast_zw.jpg
 • jo_ac_grandeast_re.jpg

Dode Zee

Grand East Resort & Spa

Viersterren

Het Grand East Resort & Spa aan de Dode Zee is een fijn hotel met alle faciliteiten om een verblijf onvergetelijk te maken. Zonliefhebbers zijn helemaal op hun plek op een ligbedje aan het grote buitenbad. Drink een drankje in één van de bars of bezoek de spa om te genieten van een welverdiende massage. Verder beschikt het hotel over verschillende restaurants, kinderentertainment en gratis WiFi in het gehele hotel. De kamers zijn netjes ingericht en voorzien van airco, TV, kluisje en badkamer met douche en/of bad en toilet.

Eilat

Nova Like Eilat

Viersterren

Het stijlvolle Nova Like Hotel biedt alles wat u nodig heeft voor een leuke en avontuurlijke vakantie in Eilat. Het moderne hotel is gelegen in de buurt van prachtige stranden aan de Rode Zee. Nova Like biedt een scala aan faciliteiten, zoals een groot buitenzwembad, een kinderbadje, een ruim zonneterras, een kinderclub, een babysitservice en een ontspannende lobbylounge en bar. U kunt hier genieten van een heerlijk Israëlisch ontbijtbuffet voordat u een wandeling maakt naar de meest populaire bezienswaardigheden in de omgeving, waaronder de stranden van de Rode Zee, het aquarium en een winkelcentrum waar u belastingvrij kunt winkelen. ’s Avo ...

Het stijlvolle Nova Like Hotel biedt alles wat u nodig heeft voor een leuke en avontuurlijke vakantie in Eilat. Het moderne hotel is gelegen in de buurt van prachtige stranden aan de Rode Zee. Nova Like biedt een scala aan faciliteiten, zoals een groot buitenzwembad, een kinderbadje, een ruim zonneterras, een kinderclub, een babysitservice en een ontspannende lobbylounge en bar. U kunt hier genieten van een heerlijk Israëlisch ontbijtbuffet voordat u een wandeling maakt naar de meest populaire bezienswaardigheden in de omgeving, waaronder de stranden van de Rode Zee, het aquarium en een winkelcentrum waar u belastingvrij kunt winkelen. ’s Avonds kunt u in het restaurant van het hotel genieten van Israëlische lekkernijen. Verder wordt er tijdens het zomerseizoen een amusementsprogramma aangeboden door het hotel personeel. De kamers zijn voorzien van een airconditioning, verduisterende gordijnen, een waterkoker, een kluisje voor uw waardevolle spullen, een zithoek en een bureau. De eigen badkamer is uitgerust met een bad of douche, gratis toiletartikelen en een föhn op verzoek.

Meer info >

Minder info >

 • Jeruzalem
 • Hotel Prima Park
 • Hotel Prima Park
 • Hotel Prima Park
 • Jeruzalem
 • Jeruzalem

Jeruzalem

Hotel Prima Park

Viersterren

Het Prima Park hotel ligt nabij het Israël museum en op ongeveer 15 minuten rijden van het historische centrum van Jeruzalem. Het hotel is gunstig gelegen en is een ideaal startpunt voor het verkennen van Jeruzalem. Het hotel beschikt over een restaurant, bar en gratis WiFi door het gehele hotel. De nette kamers zijn voorzien van airco, TV, koelkastje, kluisje, koffie en theefaciliteiten en een eigen badkamer met bad of douche, toilet en föhn.

 • Jeruzalem
 • Hotel Prima Park
 • Hotel Prima Park
 • Hotel Prima Park
 • Jeruzalem
 • Jeruzalem

Jeruzalem

Hotel Prima Park

Viersterren

Het Prima Park hotel ligt nabij het Israël museum en op ongeveer 15 minuten rijden van het historische centrum van Jeruzalem. Het hotel is gunstig gelegen en is een ideaal startpunt voor het verkennen van Jeruzalem. Het hotel beschikt over een restaurant, bar en gratis WiFi door het gehele hotel. De nette kamers zijn voorzien van airco, TV, koelkastje, kluisje, koffie en theefaciliteiten en een eigen badkamer met bad of douche, toilet en föhn.

 • IL_AC_IbiscitycenterKAM
 • IL_AC_IbiscitycenterBA
 • IL_AC_IbiscitycenterKA
 • IL_AC_IbiscitycenterRE
 • IL_AC_IbiscitycenterLO

Jeruzalem

Hotel Ibis City Center Jeruzalem

Driesterren

Het Hotel Ibis City Center is gelegen in de prachtige stad Jeruzalem. Diverse bezienswaardigheden liggen in de nabije omgeving en zijn gemakkelijk te bereiken. Denk aan de beroemde Klaagmuur, Rotskoepel en de Kerk van Alle Naties. Het hotel beschikt over een 24-uurs receptie, een bar, gratis WiFi en een gemeenschappelijke lounge. Tevens is het mogelijk fietsen te huren om zodoende de omgeving te leren kennen. Uw kamer is eenvoudig, maar beschikt over een aantal fijne faciliteiten zoals airco, TV, kledingkast, bureau, koelkastje en koffie- en theefaciliteiten. Badkamer met bad of douche, toilet en föhn.

 • Netanya
 • Hotel Residence Netanya
 • Hotel Residence Netanya
 • Hotel Residence Netanya
 • Hotel Residence Netanya

Netanya

Hotel Residence Netanya

Driesterren

Hotel Residence Netanya ligt op slechts 2 minuten lopen van het populaire Sironit-strand en biedt een panoramisch uitzicht over de Middellandse Zee. Het strand is te bereiken met een openbare lift naast het hotel. Het Residence Hotel bevindt zich op 5 minuten lopen van het centrale plein van Netanya en van het stadscentrum met talrijke winkels, cafés en restaurants. Het hotel beschikt over het restaurant en gratis WiFi. De kamers zijn voorzien van airco, tv, koelkast, kluisje, koffie- en theefaciliteiten en een eigen badkamer met douche en toilet.

 • Petra
 • Sun Set Hotel
 • Petra
 • Sunset Hotel
 • Petra
 • Sun Set Hotel

Petra

Petra Sunset Hotel

Driesterren

Hotel Sunset is ideaal gelegen tegenover de hoofdingang van Petra (3 minuten lopen) in Wadi Musa. Het hotel biedt gratis WiFi in de openbare ruimtes en een openluchtrestaurant waar traditionele gerechten geserveerd worden met verse lokale producten. De kamers beschikken over airco, TV en een eigen badkamer met douche en toilet.

 • Petra
 • Seven Wonders Hotel
 • Seven Wonders Hotel
 • Petra
 • Seven Wonders Hotel

Petra

Seven Wonders Hotel

Driesterren

Hotel Seven Wonders biedt uitzicht op de bergen van Wadi Musa. Een fijne uitvalsbasis voor een bezoek aan rotsstad Petra.

Hotel Seven Wonders biedt uitzicht op de bergen van Wadi Musa. Een fijne uitvalsbasis voor een bezoek aan rotsstad Petra.

Het Seven Wonders hotel bevindt zich in Wadi Musa, op loopafstand van het beroemde Petra, de souk en het centrum van de stad.

Wij bieden het volgende kamertype aan in dit hotel:

Standaard kamer
De kamers zijn voorzien van airco, tv, koelkast, een kluisje en een eigen badkamer met douche en toilet. De kamers hebben uitzicht op de bergen van Wadi Musa.

Het hotel beschikt over fijne faciliteiten, zoals een fitnessruimte en een zwembad met zonneterras, om een verkoelende duik te nemen na een bezoek aan wereldwonder Petra. Er is WiFi aanwezig in het hotel en er wordt dagelijks een ontbijtbuffet geserveerd. Ook voor het diner kunt u in het Al Babour restaurant terecht.

Meer info >

Minder info >

 • Petra
 • Hotel La Maison
 • Hotel La Maison
 • Petra
 • jo_ac_maison_ka.jpg

Petra

Hotel La Maison

Driesterren

Op loopafstand gelegen vanaf de oude stad Petra, ligt het La Maison Hotel. Een prima startpunt dus voor uw bezoek aan de Roze Stad. Het hotel beschikt over een receptie, biedt een verscheidenheid aan eetgelegenheden en gratis Wifi in het gehele hotels. De kamers zijn netjes ingericht en zijn voorzien van airco, tv, kluisje, minibar en badkamer met douch en/of bad en toilet.

 • Petra
 • Hotel Petra Palace
 • Petra
 • Petra

Petra

Petra Palace Hotel

Driesterren

Het Petra Palace Hotel is met haar uitstekende ligging een fijne uitvalsbasis voor uw verblijf in Petra. Alle voorzieningen zijn in de buurt en u kunt lopend naar de ingang van de historische stad. Neem na afloop van uw bezoek aan Petra een duik in het zwembad.

Het Petra Palace Hotel is met haar uitstekende ligging een fijne uitvalsbasis voor uw verblijf in Petra. Alle voorzieningen zijn in de buurt en u kunt lopend naar de ingang van de historische stad. Neem na afloop van uw bezoek aan Petra een duik in het zwembad.

Het Petra Palace Hotel is uitstekend gelegen, op slechts 300 meter van de ingang van de legendarische Roze Stad Petra. In de directe omgeving zijn diverse restaurantjes en winkels te vinden.

Wij bieden het volgende kamertype aan in dit hotel:

Standaard kamer
De relatief eenvoudige standaard kamers van Petra Palace zijn 25m2. Vanaf uw kamer kijkt u uit over het zwembad of de bergen. Tot de faciliteiten behoren onder andere een TV, telefoon, een zithoekje, minibar en koffie/theefaciliteiten. In de kamer kunt u gebruik maken van gratis WiFi. De badkamer heeft een bad-douchecombinatie, toilet en gratis toiletartikelen.

Het hotel beschikt over een receptie met kluisjes en een lobby. In de ontbijtruimte geniet u iedere ochtend van een ontbijtbuffet en er is een bar waar u een drankje kunt nuttigen. Er zijn maar liefst 2 zwembaden, beide voorzien van een zonneterras en ligbedden. In dit hotel maakt u gebruik van gratis WiFi.

Meer info >

Minder info >

 • Petra
 • Hotel Petra Palace
 • Petra
 • Petra

Petra

Petra Palace Hotel

Driesterren

Het Petra Palace Hotel is met haar uitstekende ligging een fijne uitvalsbasis voor uw verblijf in Petra. Alle voorzieningen zijn in de buurt en u kunt lopend naar de ingang van de historische stad. Neem na afloop van uw bezoek aan Petra een duik in het zwembad.

Het Petra Palace Hotel is met haar uitstekende ligging een fijne uitvalsbasis voor uw verblijf in Petra. Alle voorzieningen zijn in de buurt en u kunt lopend naar de ingang van de historische stad. Neem na afloop van uw bezoek aan Petra een duik in het zwembad.

Het Petra Palace Hotel is uitstekend gelegen, op slechts 300 meter van de ingang van de legendarische Roze Stad Petra. In de directe omgeving zijn diverse restaurantjes en winkels te vinden.

Wij bieden het volgende kamertype aan in dit hotel:

Standaard kamer
De relatief eenvoudige standaard kamers van Petra Palace zijn 25m2. Vanaf uw kamer kijkt u uit over het zwembad of de bergen. Tot de faciliteiten behoren onder andere een TV, telefoon, een zithoekje, minibar en koffie/theefaciliteiten. In de kamer kunt u gebruik maken van gratis WiFi. De badkamer heeft een bad-douchecombinatie, toilet en gratis toiletartikelen.

Het hotel beschikt over een receptie met kluisjes en een lobby. In de ontbijtruimte geniet u iedere ochtend van een ontbijtbuffet en er is een bar waar u een drankje kunt nuttigen. Er zijn maar liefst 2 zwembaden, beide voorzien van een zonneterras en ligbedden. In dit hotel maakt u gebruik van gratis WiFi.

Meer info >

Minder info >

 • Petra
 • Hotel La Maison
 • Hotel La Maison
 • Petra
 • jo_ac_maison_ka.jpg

Petra

Hotel La Maison

Driesterren

Op loopafstand gelegen vanaf de oude stad Petra, ligt het La Maison Hotel. Een prima startpunt dus voor uw bezoek aan de Roze Stad. Het hotel beschikt over een receptie, biedt een verscheidenheid aan eetgelegenheden en gratis Wifi in het gehele hotels. De kamers zijn netjes ingericht en zijn voorzien van airco, tv, kluisje, minibar en badkamer met douch en/of bad en toilet.

 • Petra
 • Sun Set Hotel
 • Petra
 • Sunset Hotel
 • Petra
 • Sun Set Hotel

Petra

Petra Sunset Hotel

Driesterren

Hotel Sunset is ideaal gelegen tegenover de hoofdingang van Petra (3 minuten lopen) in Wadi Musa. Het hotel biedt gratis WiFi in de openbare ruimtes en een openluchtrestaurant waar traditionele gerechten geserveerd worden met verse lokale producten. De kamers beschikken over airco, TV en een eigen badkamer met douche en toilet.

 • Petra
 • Seven Wonders Hotel
 • Seven Wonders Hotel
 • Petra
 • Seven Wonders Hotel

Petra

Seven Wonders Hotel

Driesterren

Hotel Seven Wonders biedt uitzicht op de bergen van Wadi Musa. Een fijne uitvalsbasis voor een bezoek aan rotsstad Petra.

Hotel Seven Wonders biedt uitzicht op de bergen van Wadi Musa. Een fijne uitvalsbasis voor een bezoek aan rotsstad Petra.

Het Seven Wonders hotel bevindt zich in Wadi Musa, op loopafstand van het beroemde Petra, de souk en het centrum van de stad.

Wij bieden het volgende kamertype aan in dit hotel:

Standaard kamer
De kamers zijn voorzien van airco, tv, koelkast, een kluisje en een eigen badkamer met douche en toilet. De kamers hebben uitzicht op de bergen van Wadi Musa.

Het hotel beschikt over fijne faciliteiten, zoals een fitnessruimte en een zwembad met zonneterras, om een verkoelende duik te nemen na een bezoek aan wereldwonder Petra. Er is WiFi aanwezig in het hotel en er wordt dagelijks een ontbijtbuffet geserveerd. Ook voor het diner kunt u in het Al Babour restaurant terecht.

Meer info >

Minder info >

 • Petra
 • Sun Set Hotel
 • Petra
 • Sunset Hotel
 • Petra
 • Sun Set Hotel

Petra

Petra Sunset Hotel

Driesterren

Hotel Sunset is ideaal gelegen tegenover de hoofdingang van Petra (3 minuten lopen) in Wadi Musa. Het hotel biedt gratis WiFi in de openbare ruimtes en een openluchtrestaurant waar traditionele gerechten geserveerd worden met verse lokale producten. De kamers beschikken over airco, TV en een eigen badkamer met douche en toilet.

 • Petra
 • Hotel Petra Palace
 • Petra
 • Petra

Petra

Petra Palace Hotel

Driesterren

Het Petra Palace Hotel is met haar uitstekende ligging een fijne uitvalsbasis voor uw verblijf in Petra. Alle voorzieningen zijn in de buurt en u kunt lopend naar de ingang van de historische stad. Neem na afloop van uw bezoek aan Petra een duik in het zwembad.

Het Petra Palace Hotel is met haar uitstekende ligging een fijne uitvalsbasis voor uw verblijf in Petra. Alle voorzieningen zijn in de buurt en u kunt lopend naar de ingang van de historische stad. Neem na afloop van uw bezoek aan Petra een duik in het zwembad.

Het Petra Palace Hotel is uitstekend gelegen, op slechts 300 meter van de ingang van de legendarische Roze Stad Petra. In de directe omgeving zijn diverse restaurantjes en winkels te vinden.

Wij bieden het volgende kamertype aan in dit hotel:

Standaard kamer
De relatief eenvoudige standaard kamers van Petra Palace zijn 25m2. Vanaf uw kamer kijkt u uit over het zwembad of de bergen. Tot de faciliteiten behoren onder andere een TV, telefoon, een zithoekje, minibar en koffie/theefaciliteiten. In de kamer kunt u gebruik maken van gratis WiFi. De badkamer heeft een bad-douchecombinatie, toilet en gratis toiletartikelen.

Het hotel beschikt over een receptie met kluisjes en een lobby. In de ontbijtruimte geniet u iedere ochtend van een ontbijtbuffet en er is een bar waar u een drankje kunt nuttigen. Er zijn maar liefst 2 zwembaden, beide voorzien van een zonneterras en ligbedden. In dit hotel maakt u gebruik van gratis WiFi.

Meer info >

Minder info >

 • Petra
 • Hotel La Maison
 • Hotel La Maison
 • Petra
 • jo_ac_maison_ka.jpg

Petra

Hotel La Maison

Driesterren

Op loopafstand gelegen vanaf de oude stad Petra, ligt het La Maison Hotel. Een prima startpunt dus voor uw bezoek aan de Roze Stad. Het hotel beschikt over een receptie, biedt een verscheidenheid aan eetgelegenheden en gratis Wifi in het gehele hotels. De kamers zijn netjes ingericht en zijn voorzien van airco, tv, kluisje, minibar en badkamer met douch en/of bad en toilet.

 • Petra
 • Seven Wonders Hotel
 • Seven Wonders Hotel
 • Petra
 • Seven Wonders Hotel

Petra

Seven Wonders Hotel

Driesterren

Hotel Seven Wonders biedt uitzicht op de bergen van Wadi Musa. Een fijne uitvalsbasis voor een bezoek aan rotsstad Petra.

Hotel Seven Wonders biedt uitzicht op de bergen van Wadi Musa. Een fijne uitvalsbasis voor een bezoek aan rotsstad Petra.

Het Seven Wonders hotel bevindt zich in Wadi Musa, op loopafstand van het beroemde Petra, de souk en het centrum van de stad.

Wij bieden het volgende kamertype aan in dit hotel:

Standaard kamer
De kamers zijn voorzien van airco, tv, koelkast, een kluisje en een eigen badkamer met douche en toilet. De kamers hebben uitzicht op de bergen van Wadi Musa.

Het hotel beschikt over fijne faciliteiten, zoals een fitnessruimte en een zwembad met zonneterras, om een verkoelende duik te nemen na een bezoek aan wereldwonder Petra. Er is WiFi aanwezig in het hotel en er wordt dagelijks een ontbijtbuffet geserveerd. Ook voor het diner kunt u in het Al Babour restaurant terecht.

Meer info >

Minder info >

 • Tel Aviv
 • Hotel Metropolitan
 • Hotel Metropolitan
 • Hotel Metropolitan
 • Carmel Markt Tel Aviv

Tel Aviv

Hotel Metropolitan

Drieenhalve ster

Hotel Metropolitan ligt op slechts vijf minuten lopen van de boulevard van Tel Aviv en de prachtige stranden van de stad. Het hotel beschikt over een seizoensgebonden zwembad (geopend van april t/m november) met zonneterras, een fitnessruimte, een sauna, roomservice en een lobbybar. Het Metro Café-restaurant biedt een heerlijke culinaire ervaring. Hier wacht u een uitgebreid Israëlisch ontbijt waarmee u de dag plezierig begint. De kamers zijn voorzien van een airconditioning, een verwarming, een kluisje, een minibar, een tv. De eigen badkamer is uitgerust met een bad of douche, gratis toiletartikelen en een föhn.

Tel Aviv

Hotel Center Chic

Driesterren

Het Center Chic Hotel kijkt uit over het iconische Dizengoff-plein en is gelegen in de cultureel gezien meest levendige wijk van Tel Aviv. Het Center Chic is de ideale locatie om cultuur, architectuur en kunst te ontdekken. Het winkelcentrum ligt op steenworp afstand en u wandelt vanaf het hotel in vijftien minuten naar het strand van Tel Aviv. In de omgeving vindt u een tal van winkels, bars en restaurants. In het hotel kunt u ontspannen in de sfeervol ingerichte woonkamer, de intieme galerieruimte of op het uitgedoste dakterras waar u een prachtig uitzicht heeft op de skyline van Tel Aviv. De kamers zijn voorzien van een airconditioning, ee ...

Het Center Chic Hotel kijkt uit over het iconische Dizengoff-plein en is gelegen in de cultureel gezien meest levendige wijk van Tel Aviv. Het Center Chic is de ideale locatie om cultuur, architectuur en kunst te ontdekken. Het winkelcentrum ligt op steenworp afstand en u wandelt vanaf het hotel in vijftien minuten naar het strand van Tel Aviv. In de omgeving vindt u een tal van winkels, bars en restaurants. In het hotel kunt u ontspannen in de sfeervol ingerichte woonkamer, de intieme galerieruimte of op het uitgedoste dakterras waar u een prachtig uitzicht heeft op de skyline van Tel Aviv. De kamers zijn voorzien van een airconditioning, een verwarming, een ventilator, een kluisje voor uw waardevolle spullen, een bureau, een elektrische waterkoker, een koelkastje en een televisie met kabelzenders. De eigen badkamer is uitgerust met een bad of douche, gratis toiletartikelen en een föhn.

Meer info >

Minder info >

 • Astoria Hotel zwembad
 • Astoria Hotel kamer
 • Astoria Hotel kamer
 • Astoria Hotel restaurant

Tiberias

Astoria Hotel Tiberias

Driesterren

Het Astoria hotel ligt op een goede locatie om vele bezienswaardigheden te kunnen bekijken. Het graf van Maimonides ligt op slechts 900 meter en ook St. Peter's Kerk en de jachthaven zijn op bereikbare afstand te vinden. Het hotel beschikt over een restaurant en een buiten zwembad (seizoensgebonden). De kamers zijn voorzien van airco, TV, WiFi, koffie- en theefaciliteiten, zithoek, bad of douche, toilet en föhn. Sommige kamers bieden uitzicht op de stad.

Wadi Rum

Wadi Rum Magic Camp

Driesterren

Het Rum Magic Camp is een bedoeïenenkamp gelegen in de woestijn van Wadi Rum. Rum Magic Camp is een eenvoudige accommodatie. U slaapt in een tent die onder andere is voorzien van bedden, een ventilator en natuurlijk een prachtig uitzicht op de woestijn. Er is een bar aanwezig en goed dineren doet u in het restaurant. Deze is gespecialiseerd in de lokale keuken en laat u kennis maken met diverse traditionele gerechten. Bovendien staat in de ochtend een heerlijk ontbijtbuffet voor u klaar.

15 dagen Israël & Jordanië: altijd de beste prijs

Verlengen/upgraden/extra's

+- Extra's

( 5 opties )+Open-Sluiten

> Extra's toevoegen aan uw boeking?

( 1 van 5 opties )

Het is mogelijk om diverse extra’s aan uw boeking toe te voegen. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn.

Optioneel halfpension in Israël (dag 2 t/m 4 en dag 9 t/m 13)

Israël heeft één van de meest diverse en creatieve keukens ter wereld! Heerlijke verse en gezonde gerechten met brood, vis, olijfolie, olijven, kaas en Israëlische yoghurt. In Isra...

v.a.117

Bekijk meer infoSluit meer info

Israël heeft één van de meest diverse en creatieve keukens ter wereld! Heerlijke verse en gezonde gerechten met brood, vis, olijfolie, olijven, kaas en Israëlische yoghurt. In Israël verbouwt men ook veel fruit- en groentesoorten zoals: avocado's, citrusvruchten, granaatappels en natuurlijk de beroemde Jaffa sinaasappels. Bij elk buffet (in het hotel) vindt u ongetwijfeld pitabroodjes, olijven, baba ganoush (soort hummus maar dan van aubergine), shakshuka (eiergerecht met tomatensaus), falafel en nog veel meer. Israël is genieten! Optioneel kunt u ervoor kiezen om halfpension bij te boeken bij uw rondreis. Elke avond (op dag 3, 4 en 9 t/m 13*) bent u dan verzekerd van een heerlijke buffetmaaltijd in uw hotel. Begin aan een onbezorgde vakantie en geniet van alle lekkere maaltijden die Israël u te bieden heeft.

*Op dag 2 is standaard in de reis het welkomstdiner al inbegrepen.

Sluit meer info

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 2 t/m 4 van 4 opties )

Petra - Petra Kitchen

Een leuke afsluiting van uw verblijf in Petra is Petra Kitchen. Na een korte uitleg leert u samen met andere reizigers typisch Arabisch koken. Van een reeks salades, soepen, warme en koude mezze (voorgerechten) en een hoofdgerecht zoals mansaf of maq...

Een leuke afsluiting van uw verblijf in Petra is Petra Kitchen. Na een korte uitleg leert u samen met andere reizigers typisch Arabisch koken. Van een reeks salades, soepen, warme en koude mezze (voorgerechten) en een hoofdgerecht zoals mansaf of maqlouba. Alle ingrediënten die u gebruikt komen uit de omgeving, het servies van de vrouwen keramiek winkel in Irak al-Amir en alle schorten, tafellakens en servetten zijn met de hand geborduurd door vrouwen die samenwerken met de Jordan River Foundation. Een mooi initiatief en erg leuk om zo met de lokale bevolking in contact te komen.Prijs ca. € 44 p.p. (omgerekend ca. 50 USD p.p., afhankelijk van de wisselkoers)

*Kinderen tot 12 jaar zijn gratis.

Meer info

Minder info

Oude Stad Avond Petra Jordanië

Petra - Petra by Night

Op maandag-, woensdag- en donderdagavond kunt u genieten van een prachtig verlichte Petra met honderden kaarsen. Een magische manier om een deel van de rotsstad tegen kaarslicht te zien. De route naar de Al Khazneh-schatkamer is geheel met kaarsen ve...

Op maandag-, woensdag- en donderdagavond kunt u genieten van een prachtig verlichte Petra met honderden kaarsen. Een magische manier om een deel van de rotsstad tegen kaarslicht te zien. De route naar de Al Khazneh-schatkamer is geheel met kaarsen verlicht. Er wordt traditionele Jordaanse muziek gespeeld door de lokale Bedoeïenen, compleet met typische Bedoeïenen muntthee.Prijs ca. € 22 p.p. (omgerekend ca. 25 USD p.p., afhankelijk van de wisselkoers)

* Kinderen tot 10 jaar zijn gratis.

Meer info

Minder info

Tocht per kameel

Wadi Rum - Kameel rijden in de Woestijn

Tussen de oneindige zandvlaktes, de wonderlijke bergketens van de prachtige Wadi Rum woestijn zal uw fantasie op hol slaan. Als een sprookje uit Duizend-en-een-nacht zult u tijdens deze excursie per kameel kennismaken met deze bijzondere woestijn. Na...

Tussen de oneindige zandvlaktes, de wonderlijke bergketens van de prachtige Wadi Rum woestijn zal uw fantasie op hol slaan. Als een sprookje uit Duizend-en-een-nacht zult u tijdens deze excursie per kameel kennismaken met deze bijzondere woestijn. Naast dat de Bedoeïenen dit al honderden jaren doen, is dit één van de mooiste manieren om deze woestijn te verkennen. U maakt een tocht van ca. 1 uur door de woestijn en geniet van de rust en het uitzicht.Prijs ca. € 20 p.p. (omgerekend ca. 22 USD p.p., afhankelijk van de wisselkoers)

Meer info

Minder info

Hike in Wadi Rum

Wadi Rum - Hike met Bedoeïen gids

Er zijn veel manieren om de Wadi Rum woestijn te ontdekken. Een leuke manier is om een hike te maken met een Bedoeïen gids. Hij neemt u mee door smalle canyons, langs rotsformaties en over de zandduinen. Onderweg vertelt hij over het leven in de woes...

Er zijn veel manieren om de Wadi Rum woestijn te ontdekken. Een leuke manier is om een hike te maken met een Bedoeïen gids. Hij neemt u mee door smalle canyons, langs rotsformaties en over de zandduinen. Onderweg vertelt hij over het leven in de woestijn, de flora en de fauna. Omdat u het overgrote gedeelte in de zon zal lopen is het belangrijk om goede zonnebrand mee te nemen en uw hoofd te bedekken. Een uitstekende gelegenheid om te leren hoe u een typische Bedoeïenen kefiya om uw hoofd bindt. De wandeling kunt u aanpassen aan uw eigen wensen. Ook voor simpele wandelingen biedt Wadi Rum eindeloze mogelijkheden. De valleien zij prachtig en het is eenvoudig om de toeristenroutes te ontwijken.Prijs ca. € 62 per gids (omgerekend ca. 70 USD p.p., afhankelijk van de wisselkoers)

*Maximaal 5-6 personen per gids

Meer info

Minder info

15 dagen Israël & Jordanië: altijd de beste prijs
15 dagen Israël & Jordanië: altijd de beste prijs

Reisleiding Israël

In Israël reist u met een lokaal, Nederlandssprekende reisleider. Onze reisleiders zijn geboren en getogen in Israël en hebben daardoor een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities en de actualiteit. Daarnaast hebben onze reisleiders allemaal affiniteit met Nederland, waardoor ze goed kunnen inschatten wat u als reiziger graag zou willen zien en weten van Israël.

Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Israël leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren.

Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Reisleiding Jordanië

In Jordanië reist u met een lokaal, Nederlandssprekende reisleider. Onze reisleiders zijn geboren en getogen in Jordanië en hebben daardoor een schat aan kennis over het land, de geschiedenis ,lokale tradities en de actualiteit. Daarnaast hebben onze reisleiders allemaal affiniteit met Nederland, waardoor ze goed kunnen inschatten wat u als reiziger graag zou willen zien en weten van Jordanië.

Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Jordanië leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren.

Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Praktische info

-Reisprogramma
Sluiten-

Bijkomende kosten ter plaatse

Als u een rondreis naar Israël & Jordanië boekt, geeft u ter plaatse ook nog geld uit aan maaltijden, toeristenbelasting, excursies, fooien etc. Om het voor u gemakkelijker te maken om de totale kosten in te schatten, geven wij hieronder een indicatie voor de bijkomende kosten van deze reis. Deze indicatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen.

Entreegelden & grensbelasting
Entreegelden & grensbelasting Israël: ca. € 140 per persoon (omgerekend ca. $ 140 of NIS 500 (afhankelijk van de wisselkoers)). Het is mogelijk om dit van te voren bij te boeken, zodat u dit ter plaatse niet meer hoeft te betalen.
Entreegelden Jordanië: ca. € 95 per persoon (omgerekend ca. JOD 81 per persoon (afhankelijk van de wisselkoers))
Grensbelasting Jordanië: ca. € 35 per persoon (omgerekend ca. JOD 30 per persoon (afhankelijk van de wisselkoers))

Fooienpot
Aan het begin van uw rondreis zal de reisleider een gezamenlijke fooienpot voorstellen, zodat u niet de hele dag fooien achter hoeft te laten. De reisleider betaalt van deze fooienpot alle gezamenlijke fooien, u hoeft hier dan niet meer naar om te kijken. Op die manier kunt u rustig van uw vakantie genieten. De reisleider houdt een kasboek bij, dat voor iedereen inzichtelijk is. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis in Jordanië is ca. € 21,50 per persoon (omgerekend ca. 18 JOD per persoon, afhankelijk van de wisselkoers) en in Israël ca. € 70 per persoon (omgerekend ca. NIS 275 per persoon (afhankelijk van de wisselkoers). Dit bedrag kunt u ter plaatse betalen. De reisleider vertelt u waar u het beste kunt pinnen. De fooi(en) voor de reisleider zelf is/zijn niet bij dit bedrag inbegrepen. Als u tevreden over hen bent, kunt u aan het eind van de reis naar eigen inzicht een fooi geven. Dit zal zeker op prijs gesteld worden.

Eten en drinken

Tijdens deze reis zijn een welkomstdiner op dag 1, een diner onder de sterren op dag 8 en elke dag ontbijt inbegrepen. Om onderweg tijd te besparen, zal uw reisleider voorstellen om een aantal keren gezamenlijk te lunchen. Deelname is niet verplicht. Een indicatie voor de kosten van een lunch: ca. € 10 per persoon. Het diner is op de overige dagen niet inbegrepen. Uw reisleider helpt u graag met tips voor leuke restaurants. Zo heeft u de vrijheid om zelf te bepalen waar, met wie en wat u gaat eten. Voor de avonden in Israël is het mogelijk om optioneel halfpension bij te boeken. U bent dan verzekerd van een heerlijke buffetmaaltijd in uw hotel op dag 3, 4 en 9 t/m 13.

Grensbelasting

Tijdens deze reis zult u tweemaal de grens oversteken. De eerste keer op dag 5 van Israël naar Jordanië en de tweede keer op dag 9 van Jordanië weer terug naar Israël. Bij beide grensovergangen wordt u uiteraard geholpen door de Nederlandssprekende reisleiding of Engelssprekende reisbegeleiding. Bij beide grensovergangen moet u grensbelasting betalen. Deze grensbelasting is niet bij de reissom inbegrepen en moet ter plaatse voldaan worden. De reisleider zal deze grensbelasting voorafgaande aan de reis tegelijkertijd met de entreegelden innen zodat er geen kostbare vakantietijd verloren gaat aan de grens.

Kwalificatie hotels tijdens uw rondreis

Een rondreis in het buitenland betekent andere mensen, een andere cultuur en ander eten. Dit zijn vaak de aantrekkelijke kanten van een vakantie, maar ook een aspect om rekening mee te houden bij uw vakantieverwachtingen. Zo is de sterrenkwalificatie van hotels in Israël en Jordanië niet hetzelfde als de sterren voor hotels in Nederland. Bedden, matrassen en de inrichting van de badkamer kunnen kwalitatief minder zijn dan dat u thuis gewend bent. Houdt u er ook rekening mee dat er voor het ontbijt in Jordanië andere maatstaven gelden. Waar in Israël het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is en vaak overvloedig, is in Jordanië het avondeten juist de belangrijkste maaltijd van de dag. Het ontbijt in Jordanië is daarom ook over het algemeen eenvoudig.

Zwaarte en Mobiliteit

Tijdens deze rondreis laten wij u in een relatief korte periode kennis maken met de vele facetten van dit prachtige land. Voor deze rondreis is een normale basisconditie en goede mobiliteit noodzakelijk. Tijdens de diverse (stads)wandelingen en het bezoeken van bezienswaardigheden loopt u veel en vaak beklimt u trappen. Houdt u er alstublieft rekening mee dat de bus niet overal kan komen, waardoor we u soms niet met uw bagage voor het hotel af kunnen zetten of ophalen. Het is belangrijk dat u zelfstandig, eventueel met hulp van een medereiziger (binnen dezelfde boeking) in en uit de bus, trein of boot (afhankelijk van de reis) kunt stappen. Een rondreis kan door mensen die minder mobiel zijn, als zwaar worden ervaren en soms is deelname aan bepaalde programmaonderdelen niet haalbaar. Omdat u de reis boekt als totaalpakket kunnen we u geen restitutie geven voor niet bijgewoonde reisonderdelen die in de prijs opgenomen zijn.

Deze rondreis is niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers. Als u of één van uw reisgenoten een minder goede basisconditie heeft of beperkt mobiel is, neemt u dan alstublieft telefonisch contact met ons op. In overleg met u kunnen wij u adviseren welke reismogelijkheid het beste op uw wensen en conditie aansluit.

Kwalificatie hotels tijdens uw rondreis

Een rondreis in het buitenland betekent andere mensen, een andere cultuur en ander eten. Dit zijn vaak de aantrekkelijke kanten van een vakantie, maar ook een aspect om rekening mee te houden bij uw vakantieverwachtingen. Zo is de sterrenkwalificatie van hotels in Israël niet hetzelfde als de sterren voor hotels in Nederland. Bedden, matrassen en de inrichting van de badkamer kunnen kwalitatief minder zijn dan dat u thuis gewend bent.

+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+-Landinfo Israël

+Open-Sluiten

Goed voorbereid op reis naar Israël

Wij geven u graag praktische reisinformatie over Israël zoals de munteenheid, de taal en het tijdsverschil en informeren u over de gebruikelijke openingstijden en feestdagen. Op die manier bent u goed voorbereid en geïnformeerd over alles wat u moet weten voor uw rondreis. Bekijk hier alle praktische reisinformatie over Israël. (opent in een nieuw venster)

+-Landinfo Jordanië

+Open-Sluiten

Goed voorbereid op reis naar Jordanië

Wij geven u graag praktische reisinformatie over Jordanië zoals de munteenheid, de taal en het tijdsverschil en informeren u over de gebruikelijke openingstijden en feestdagen. Op die manier bent u goed voorbereid en geïnformeerd over alles wat u moet weten voor uw rondreis. Bekijk hier alle praktische reisinformatie over Jordanië. (opent in een nieuw venster)

+FAQ
Open+

Een reis boeken bij NRV

+Wat betekent 'Beschikbaar'?

Wanneer u 'Beschikbaar' vermeld ziet staan bij de door u gekozen reis of reisonderdelen, is er voldoende voorraad aanwezig en kan de reis direct definitief geboekt worden.

+Wat betekent 'Op aanvraag'?

Wanneer NRV uw boeking niet direct kan bevestigen, krijgt u bij boeking te zien dat een of meerdere onderdelen van uw reis op aanvraag is. Dit betekent dat wij de beschikbaarheid van de door u gewenste reis of reisonderdelen na moeten gaan bij onze partners. Indien wij uw reservering op de door u aangegeven manier kunnen bevestigen, wordt uw boeking omgezet in een definitieve boeking. In het geval uw aanvraag niet bevestigd kan worden, zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken. Wanneer u uw reservering reeds bij ons geplaatst heeft, maar de aanvraag intrekt voordat de gehele boeking akkoord is, is NRV genoodzaakt € 50,- administratiekosten in rekening te brengen. Indien wij de door u geboekte reis niet conform boeking kunnen aanbieden, mag u uiteraard kosteloos van uw boeking afzien.

+ Wat betekent 'Gegarandeerd Vertrek'?

Op onze website ziet u onder het tabblad 'Data & Prijzen' achter de vertrekdata aangegeven of een specifieke vertrekdatum een 'Gegarandeerd vertrek' heeft. Een groepsreis waarvan het vertrek gegarandeerd is, zal definitief doorgaan.

Wanneer het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt neemt NRV ruim van te voren (minimaal 21 dagen voor vertrek) contact met u op. NRV zal haar uiterste best doen om een passend alternatief aan te bieden. Dit alternatief kan bestaan uit bijvoorbeeld een vervoerswijziging in de vorm van een minibus of afhankelijk van de bestemming zelf rijden in een huurauto, Engelssprekende reisleiding en/of andere vertrekdata. Indien dit alternatief voor u niet passend is, ontvangt u de volledige reissom terug.

Het kan tevens voorkomen dat een vertrekdatum of luchtvaartmaatschappij aangepast moet worden in verband met een vlucht- en/ of programmawijziging. Hierover zullen wij u eveneens informeren.

NRV behoudt zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en/of overmacht situaties de reis geen doorgang te laten vinden of het reisprogramma aan te passen. Hiervoor kunnen andere voorwaarden van toepassing zijn.

+Wat is het minimum/ maximum aantal deelnemers bij een groepsreis?

De groepsreizen van NRV worden uitgevoerd in kleine groepen. Het minimum aantal deelnemers dat voor een groepsreis wordt gehanteerd, is afhankelijk van de specifieke reis. In de regel wordt een minimum aantal deelnemers van 10 tot 15 personen aangehouden. Het minimum aantal dat voor de door u gewenste reis van toepassing is, staat bij de betreffende reis aangegeven op het tabblad 'Data & Prijzen'.

Het maximum aantal deelnemers dat voor een groepsreis wordt gehanteerd, is eveneens afhankelijk van de specifieke reis. In de regel wordt een maximum aantal deelnemers van 20 tot 28 personen gehanteerd. Ook deze informatie treft u op het tabblad 'Data & Prijzen'.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een groepsreis dan zal uw reisleid(st)er bij aanvang van de reis zorgdragen voor het samenstellen van een fooienpot. Deelname aan de fooienpot geschiedt op vrijwillige basis en wij adviseren u om rekening te houden met een bedrag van € 5,- per persoon per dag (dit is afhankelijk van de bestemming die u bezoekt). Uw reisleider zal namens de groep een fooi geven aan mensen die u als groep een service verlenen. U kunt hierbij denken aan de kofferjongens, bedienend personeel etc. Uiteraard houdt uw reisleider een overzicht bij van de uitgaven en heeft u te allen tijde inzage hierin.

+Op welke wijze moet ik de reissom betalen?

De reissom kunt u onder vermelding van uw klant- en factuurnummer overmaken op de rekening van NRV. U kunt een digitale transactie doen of het openstaande bedrag overmaken via een overschrijvingskaart.

Bankgegevens van NRV:
ING 2183287
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL49INGB0002183287
BIC (Bank Identifier Code): INGBNL2A

ABN Amro 515107239
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL37ABNA0515107239
BIC (Bank Identifier Code): ABNANL2A

+Mijn kinderen gaan mee op reis. Ontvangen zij kinderkorting?

Op onze groepsreizen geldt dat wij voor kinderen een minimum leeftijd van 10 jaar hanteren. Helaas verlenen wij geen kinderkorting op onze reguliere groepsreizen.

Tijdens de mei-, zomer- en kerstvakantie kan voor sommige bestemmingen een afwijkende minimum leeftijd gelden. Gedurende deze periode kunnen kinderen vanaf 8 jaar mee op reis. Wanneer dit van toepassing is, wordt dit specifiek bij de reis vermeld.

+Ik heb een speciale wens. Wordt deze ter plaatse gehonoreerd?

Of een speciale wens ter plaatse wordt gehonoreerd, kunnen wij helaas niet aan u garanderen. Dit hangt namelijk af van de beschikbaarheid en bereidwilligheid van het hotel waar u verblijft. Indien u bij boeking uw speciale wens aan ons doorgeeft, zorgen wij ervoor dat deze als preferentie in uw boeking wordt opgenomen zodat onze agent en de hotelier hiervan op de hoogte zijn. Indien mogelijk, houden zij hiermee rekening.

Heeft u speciale dieetwensen of dient u op doktersadvies speciale medicijnen mee te nemen op vakantie, brengt u ons hiervan dan op de hoogte zodat wij de luchtvaartmaatschappij hierover kunnen informeren.

+Kan ik mijn reis verlengen?

Onze reizen kunt u in de meeste gevallen verlengen. Onder het tabblad Verlengen/Upgrade/Extra's kunt u de mogelijkheden tot verlenging van de door u gewenste reis inzien.

Informatie omtrent uw reis

Belangrijke informatie

Belangrijke documenten

+Op welke wijze ontvangen wij onze boekingsbevestiging en andere belangrijke informatie?

Uw boekingsbevestiging annex factuur zult u per e-mail van ons ontvangen, net als de reisbescheiden en overige belangrijke informatie.

+Reizen met kinderen

Het is mogelijk dat de autoriteiten van de bestemming die u bezoekt nadere vereisten stellen in geval ouders met minderjarige kinderen reizen. Dit kan ook het geval zijn wanneer één ouder met een kind reist. Ook in dit geval bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste documenten om te kunnen reizen. NRV kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

+Aan welke vereisten dient mijn paspoort te voldoen?

U bent zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en de vereiste reisdocumenten, zoals een visum (indien van toepassing). Voor de meeste bestemmingen dient uw paspoort bij thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de land-/ reisinformatie op NRV.nl. Tevens kunt u de ambassade/ het consulaat raadplegen om u te laten informeren over de specifieke vereisten.

+Heb ik voor mijn bestemming een visum nodig?

Voor reizen naar vele landen is een visum verplicht. Bij de landeninformatie van het betreffende land kunt u hier meer informatie over vinden. Voor bepaalde landen dient u dit visum reeds in Nederland aan te vragen. NRV biedt u de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief het visum aan te vragen via het CIBT. Klik hier voor meer informatie.

Uiteraard kunt u ook zelf het visum regelen. Indien u zelf uw visum aanvraagt, kunt u contact opnemen met de betreffende ambassade of het consulaat.

Voor welke vorm van visumaanvraag u ook kiest, u bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van een visum. NRV is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.

+Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Uw reisbescheiden ontvangt u ongeveer tien tot zeven dagen voor vertrek. De reisbescheiden bevat belangrijke informatie zoals uw e-tickets, de contactgegevens van NRV en onze lokale partner, de hotellijst en de vouchers. Uw reisbescheiden ontvangt u per e-mail.

+Wat zijn e-tickets?

Een e-ticket is een elektronisch ticket. Uw e-ticket is het bewijs van uw geboekte vlucht en zult u per e-mail bij de reisbescheiden ontvangen.

Voorbereiding op uw reis

+Waar vind ik informatie over mijn reis?

Op onze website treft u heel veel informatie over onze reizen en reisonderdelen aan. Wanneer u op de door u gewenste reis of het door u gewenste reisonderdeel klikt, zult u een uitgebreide beschrijving van het programma/ reisonderdeel aantreffen, een overzicht van de onderdelen die inbegrepen zijn, extra informatie behorende bij de reis/ het reisonderdeel, eventuele extra opties, zoals upgrades en verlengingen, en ervaringen van NRV reizigers die u voor zijn gegaan. Tevens treft u bij onze reizen een overzicht van de voorbeeldhotels aan en de optionele excursiemogelijkheden ter plaatse.

+Moet ik nog speciale gezondheidsmaatregelen treffen?

Uiteraard is het van groot belang dat u zich goed voorbereidt wanneer u een verre reis gaat maken. Voor de voorbereiding van uw reis kunt u onder andere onze website raadplegen. Onder de land-/ reisinformatie staat altijd een kopje 'Gezondheid & Vaccinaties' opgenomen om u zo goed mogelijk te kunnen informeren.

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas. Dergelijke artikelen vindt u bijvoorbeeld op veiligopreiswinkel.nl.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

+Kan ik online inchecken voor mijn vlucht?

Of u online kunt inchecken voor uw vlucht hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het inmiddels vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken zodat u op de luchthaven alleen nog maar uw bagage hoeft af te geven. Helaas is het voor groepsreizen niet altijd mogelijk om online in te checken.

Check hier of uw luchtvaartmaatschappij erbij zit.

+Wanneer dien ik aanwezig te zijn op de luchthaven?

Wij adviseren u om minimaal 2,5 uur voor vertrek op Schiphol aanwezig te zijn. Houd u rekening met drukte op de wegen en op het spoor richting Schiphol. Houd u er tevens rekening mee dat u na de check-in nog de paspoort- en veiligheidsformaliteiten dient te doorlopen en dat de afstand van de check-in balie naar uw gate groot kan zijn, wat ook de nodige tijd in beslag kan nemen.

Tijdens uw reis

+Word ik bij aankomst op Schiphol verwelkomd?

NRV heeft geen balie op Schiphol. U zult dan ook niet op Schiphol voorafgaand aan uw vlucht door één van onze medewerkers worden verwelkomd. Uw e-tickets heeft u reeds per e-mail ontvangen zodat u zelf kunt bepalen hoelang van te voren u op Schiphol wenst te arriveren. Wij raden u overigens wel aan om tijdig aanwezig te zijn op Schiphol om zodoende eventuele risico's uit te sluiten.

+De reis verloopt niet zoals verwacht. Wat moet ik nu doen?

Ondanks onze inspanningen om uw reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens uw reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met ons zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

+Word ik bij aankomst op de bestemming verwelkomd?

Of u bij aankomst op de bestemming zal worden verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger hangt af van de reis/ het reisonderdeel dat u bij ons heeft geboekt. Indien u bij aankomst zal worden verwelkomd, staat dit expliciet in de beschrijving van uw reis opgenomen.

+Waar kan ik ter plaatse terecht in geval van vragen?

In geval van vragen kunt u ter plaatse terecht bij uw chauffeur of gids. Wanneer deze uw vragen niet kunnen beantwoorden of wanneer u niet door reisleiding wordt begeleid, adviseren wij u contact op te nemen met ons lokale agentschap. De contactnummers van onze contactpersoon ter plaatse staat altijd aangegeven in uw reisbescheiden. Mocht uw vraag niet afdoende zijn beantwoord dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met NRV. Houd u rekening met het tijdsverschil. Alleen in geval van nood zijn wij 24 uur per dag (telefonisch) bereikbaar.

Na afloop van uw reis

+Waarom wordt na afloop van de reis een enquête toegestuurd?

Na afloop van de reis vragen wij u een enquête in te vullen waarin u uw bevindingen over uw reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan u als reiziger garanderen. De enquêtes zullen intern door ons worden verwerkt en indien nodig dan wel wenselijk, zullen aanpassingen worden gemaakt om de uitvoering van de reis te bevorderen.

+Hoe kan ik mijn reiservaringen kenbaar maken?

Uw bevindingen kunt u op verschillende manieren aan ons kenbaar maken. Zo ontvangt u a afloop van uw reis een enquête waarin u uw bevindingen kunt weergeven, kunt u een kort verslag maken van bijvoorbeeld de accommodaties waarin u bent verbleven en de excursies die u heeft gedaan. Voorts kunt u een uitgebreid reisverslag maken die wij vervolgens bij de betreffende reis op onze website plaatsen: toekomstige reizigers kunnen dan alvast een voorproefje krijgen op hetgeen hen te wachten staat.

Mocht u reiservaringen willen delen waarop u graag een reactie wilt ontvangen dan kunt u dit opnemen met onze Afdeling Kwaliteitszorg. Klik hier voor het formulier om uw bevindingen kenbaar te maken

+Ik heb een klacht over mijn reis. Waar moet ik deze indienen?

Wanneer u een klacht heeft over uw reis dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

Algemeen

+Wie is NRV?

NRV biedt een zeer uitgebreid aanbod van groeps- en privéreizen en zelf samenstel reizen naar bestemmingen in Afrika, Azië, Europa, Midden-Oosten en Noord-, Midden- en Zuid-Amerika.

Reizen met NRV betekent comfortabel op vakantie gaan. Onze rondreizen hebben wij met zorg samengesteld en bevatten een evenwichtige mix tussen cultuur en natuur. Uiteraard laten wij u tijdens uw reis kennismaken met de hoogtepunten van de bestemming, verblijft u in sfeervolle drie- en viersterrenhotels, zullen wij er tijdens uw vakantie voor zorgen dat het u aan niets zal ontbreken en proberen we altijd een ‘local touch’ aan uw reis te geven, zodat u ook écht kennismaakt met de bestemming!

Niet alleen tijdens de reis, maar ook voorafgaand aan de reis en na afloop mag u veel service van ons verwachten. Zo vinden wij het onder andere belangrijk dat u goed geïnformeerd zal worden. U treft dan ook heel veel informatie op onze website: niet alleen over onze reizen, maar ook over de bestemming zelf, de hoogtepunten die u eigenlijk niet mag missen en allerhande zaken om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw verre reis. Ons contactcenter staat tijdens werkdagen en op zaterdag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden, zowel per e-mail als telefonisch. En wilt u alvast in de stemming komen voor uw reis, meer weten over een bepaalde bestemming of nader kennismaken met NRV? Kom dan naar het NRV Reiscafé om één van onze sfeervolle en informatieve shows bij te wonen. Een goede voorbereiding en uniek in Nederland!

+Wat voor soort reizen biedt NRV?

NRV biedt reizen naar Afrika, Azië, Europa, Midden-Oosten en Noord-, Midden- en Zuid-Amerika. Wij bieden zowel groepsreizen als privéreizen en zelf samenstel reizen aan.

+Wat is het NRV Reiscafé?

Het NRV Reiscafé is het eigen reistheater van NRV waar u van harte welkom bent voor het bijwonen van één van onze shows. Onder het genot van een drankje ontvangt u veel informatie over de door u gewenste bestemming, ziet u twee prachtige reisreportages en bestaat uiteraard voldoende de mogelijkheid om uw vragen te stellen.

Klik hier voor meer informatie over het NRV Reiscafé of voor het reserveren van uw plaatsen.

+Is NRV aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds?

Bij NRV kunt u met een gerust hart uw vakantie boeken. Wij zijn namelijk aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds, instanties die u als reiziger de meeste zekerheid geven.

Klik hier voor de Reisvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

+Op welke manier kom ik in contact met NRV?

Wilt u contact opnemen met NRV? Klik hier om via het contactformulier uw vragen en/ of opmerkingen over ons reisaanbod, uw reservering of bijvoorbeeld onze website te stellen. Onze e-mails worden in de regel binnen 24 uur beantwoord.

Liever telefonisch contact? Van maandag tot en met vrijdag zijn wij van 9:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag tussen 9:00 tot 16:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 070-3076700. Wij beantwoorden graag uw vragen!

+Wat zijn de betalingscondities van NRV?

NRV hanteert de betalingsvoorwaarden van de ANVR Reisvoorwaarden. Dit betekent dat u bij boeking een aanbetaling dient te voldoen van 20% van de reissom. Het restant van de reissom dient uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek door ons ontvangen te zijn.

Wanneer u gebruik maakt van een aanbieding kan het zijn dat wordt afgeweken van bovenstaande betalingsvoorwaarden. Dit staat altijd bij de betreffende aanbieding/ reis vermeld.

Website

+Wat is 'Mijn NRV'?

‘Mijn NRV’ is uw persoonlijke domein op NRV.nl waarmee u onder andere toegang heeft tot uw adresgegevens, boekingsgegevens en reisbescheiden. Verder kunt u binnen ‘Mijn NRV’ uw Reispuntensaldo raadplegen, foto's uploaden en bijvoorbeeld reisschema's maken.

Hoewel wij bij het weergeven van ‘Mijn NRV’ de grootste zorgvuldigheid betrachten, is het mogelijk dat er onvolkomenheden genoteerd staan. Voor deze en andere onvolkomenheden kan NRV niet aansprakelijk worden gesteld. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan de inhoud van uw persoonlijke domein.

+Hoe vraag ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV (opnieuw) aan?

Uw wachtwoord voor ‘Mijn NRV’ kunt u heel eenvoudig aanvragen.

+U bent nog niet als NRV klant geregistreerd:

Klikt u dan op 'Mijn NRV' en vervolgens op 'Ik wil me registreren als nieuwe klant'. U dient dan uw persoonlijke gegevens in te voeren en ontvangt nadat u de registratie voltooid heeft, een e-mail op het opgegeven e-mailadres. Hierin staat uw wachtwoord aangegeven en kunt u voortaan inloggen op onze website.

+Heeft u al een registratie op Mijn NRV, maar bent u uw wachtwoord vergeten?

Dan kunt u op 'Wachtwoord vergeten' klikken en dient u uw e-mailadres en verificatiecode in te voeren. U ontvangt dan een e-mail met uw wachtwoord waarmee u weer kunt inloggen op ‘Mijn NRV’.

+Kan ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV wijzigen?

Uw wachtwoord van ‘Mijn NRV’ wijzigen, gaat heel eenvoudig. Log in met uw e-mailadres en het bestaande wachtwoord. U komt vervolgens in 'Mijn Gegevens'. Door op 'Wachtwoord wijzigen' te klikken, kunt u uw bestaande wachtwoord aanpassen naar een door u gewenst wachtwoord.

+Hoe word ik lid van de nieuwsbrief?

Op onze website kunt u zich heel eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief. Registreer uw gegevens en u bent direct geabonneerd op onze nieuwsbrief waarmee u periodiek op de hoogte zult worden gehouden van onze speciale acties, mooie aanbiedingen en overig reisnieuws.

15 dagen Israël & Jordanië: altijd de beste prijs
Bewaar reis Boek nu

Reisroute per dag

01Amsterdam - Tel Aviv - Netanya

02Netanya - Caesarea - Haifa - Akko - Tiberias

03Tiberias - Safed - Golanhoogten - Banias Nationaal Park - Katzrin - Tiberias

04Tiberias - Kana - Nazareth - Kapernaüm - Tabgha - Berg der Zaligsprekingen - Meer van Galilea - Tiberias

05Tiberias - Gan Hashlosha - grensovergang - Jerash - Amman

06Amman - Mt. Nebo - Madaba - Kerak - Petra

07Petra

08Petra - Wadi Rum

09Wadi Rum - Aqaba - grensovergang - Eilat

10Eilat - Makhtesh Ramon - Ein Avdat Nationaal Park - Dode Zee

11Dode Zee - Massada - Ein Gedi - Qumran - Jeruzalem

12Jeruzalem (Oude Stad)

13Jeruzalem (Nieuwe Stad) - Ein Kerem - Bethlehem - Jeruzalem

14Jeruzalem - Tel Aviv

15Tel Aviv - Amsterdam

Bewaar reis Boek nu
Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis