Klaagmuur in Jeruzalem
Klaagmuur in Jeruzalem
Akko
Akko
Kruiden
Kruiden
Hula Nature Reserve
Hula Nature Reserve
Tel Aviv
Tel Aviv

Inspirerend Israël

Groepsreis | 10 dagen v.a.
1379i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
06-03-2023
Reisduur
10dagen
Aantal personen
2 volwassenen

inclusief 125,00 korting

Kassakortingi

Voorwaarden

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m oktober 2023
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is al in de prijs verwerkt

(inclusief 125,00 korting)

Voorwaarden

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m oktober 2023
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is al in de prijs verwerkt
Kassakortingi
Drie overnachtingen middenin het historische Jeruzalem
Rechtstreekse vlucht, wel zo fijn!
Alle hoogtepunten met o.a. Jeruzalem, Meer van Galilea, Massada & Jaffa
Dobberen en overnachten in een 4* hotel aan de Dode Zee
Natuurschoon in de Agmon Hula-vallei & de Golan-hoogvlakte
Kleine groepen met max. 26 deelnemers

Ontdek de hoogtepunten van het Heilige Land!

Op deze rondreis door het compacte Israël bezoeken we naast Bijbelse highlights als Jeruzalem, Safed, Nazareth en Bethlehem, ook sfeervolle historische smeltkroezen als kruisvaardersbolwerk Akko. Een aantrekkelijk en afwisselend programma! Geniet van oud Jaffa en modern Tel Aviv, vaar mee over het Meer van Galilea, bewonder de weelderig natuurschoon in Agmon Hula, bezoek een kibboets, bewonder het Massada-fort, ervaar de verschillende etnische invloeden en eindig bij de onvoorstelbaar zoute Dode Zee. De Nederlandssprekende reisleider kent de mooiste plekken, leukste markten en gezelligste restaurants. Sluit u deze heerlijke vakantie het liefst af met een ontspannen strandverblijf? Boek dan onze aantrekkelijke rondreis Inspirerend Israël inclusief strandverblijf.

"Het programma van deze Israël-rondreis valt op door de prettige balans tussen historie, cultuur en dagelijks leven, steden, woestijnlandschap en palmenstranden."

Dyane, Product Manager

Bekijk reviews

-+ Dagprogramma

-Sluiten+Open
DAG
01

Aankomst in Netanya (ca. 30 km)

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Heenvlucht
Ontvangst op het vliegveld door de Nederlandssprekende reisleider
Gezellig welkomstdiner (inclusief): reisgenoten beter leren kennen
Overnachting in badplaats Netanya

Vanaf Amsterdam vliegt u naar Tel Aviv. Daar wacht u een hartelijk welkom: de Nederlandssprekende reisleider die ons de hele reis vergezelt, wacht u hier op. Hiervandaan rijden we in zo'n 30 minuten naar de badplaats Netanya waar we vanavond één nacht slapen. Netanya is het begin- en eindpunt van uw Israël-rondreis. Misschien is dit uw eerste kennismaking met Israëls boeiende cultuur, vriendelijke en veelzijdige bevolking, traditionele en moderne steden, verlaten woestijnlandschappen en langgerekte stranden? We slapen deze reis 3 nachten in Jeruzalem – ideaal om ongehaast de fascinerende bezienswaardigheden in de omgeving te bekijken. Bovendien bezoeken we het charmante Akko, in tegenstelling tot veel andere reisorganisaties.

Goed om te weten

Kiest u voor vertrek op 30 september 2022, dan is het programma i.v.m. Yom Kippur gewijzigd. Kijk bij praktische info voor meer informatie.

DAG
02

Netanya – Caesarea – Haifa – Akko (Acre) – Tiberias (ca. 156 km)

is_al_caesarea.jpg
Caesarea Maritima: Romeinse ruïnes bekijken
Panoramische stadstour door Haifa
Sfeer proeven in historische smeltkroes Akko
Overnachting in Tiberias

Na het ontbijt verlaten we Netanya tijdelijk. Aan het einde van de reis komen we terug voor onze laatste overnachting in Israël. Eerst gaan we andere mooie plekken en bezienswaardigheden bekijken! We rijden langs de kust naar het noorden. Bij het aan zee gelegen Caesarea Maritima stappen we uit om de Romeinse ruïnes van dichtbij te zien. Caesarea was vroeger duidelijk welvarend. Herodes bouwde hier rond het begin van de jaartelling een zomerpaleis, theater, paardenrenbaan, diverse tempels en een haven met plek voor 300 schepen. Hierna bezoeken we Haifa. Prachtig hoe de havenstad vanaf een bergflank uitkijkt over de blauwe baai. Natuurlijk kijken we ook uit over de fraaie en kleurrijke Tuinen van Baha’i, de belangrijkste lokale trekpleister. Dan rijden we naar het historische Akko (Acre). U kunt goed zien dat de stad veel veroveraars heeft gekend. Wat een sfeervolle mix van oosterse en middeleeuwse invloeden! Het ommuurde centrum is net een Arabisch sprookje, met zijn authentieke kronkelstraatjes, bazaars en moskeeën. Onder de citadel ligt een fascinerende ondergrondse kruisvaarderskasteel met een geheime vluchttunnel naar de haven. We bezoeken vandaag de Knights Hall en de oude stad. Aan het einde van de dag rijden we naar ons hotel in het bij reizigers geliefde Tiberias, de grootste plaats aan het meer.

Weetje

Akko is één van de oudste steden ter wereld en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De sfeervolle havenstad ligt op een schiereiland en heeft een authentieke historische uitstraling. De talrijke veroveraars van de stad, zoals kruisvaarders en Ottomanen, lieten fascinerende sporen na.

DAG
03

Safed, Berg Bental, Agmon Hula & het Meer van Galilea (ca. 166 km)

Hula Nature Reserve
Heilige stad Safed: mystieke sfeer proeven en kunstenaarswijk bekijken
Vanaf berg Bental: uitzicht over de Golan-hoogte bewonderen
Bewonder het natuurschoon in de Agmon Hula-vallei
Boottocht over het Meer van Galilea
Overnachting in Tiberias

Een leuke, afwisselende dag, inclusief een boottocht! ’s Morgens rijden we landinwaarts naar Safed. De charmante bergstad (900 meter) behoort samen met Jeruzalem, Hebron en Tiberias tot de vier heilige steden van Israël. Wandel door de gezellige straatjes langs de historische huizen, proef de mystieke sfeer rond oude synagogen, en bekijk de kunstenaarswijk met ateliers van wevers en glasblazers. Hierna gaan we naar berg Bental (1171 meter): een uitgedoofde vulkaan op de Golan-hoogvlakte. Vanaf de top bewonderen we het bergpanorama. Bij helder weer ziet u het veelbewogen Syrië liggen.

Dan rijden we naar de weelderige Agmon Hula-vallei, waar we het natuurschoon. Dit gebied is kennelijk zeer vruchtbaar: wat een groen plaatje! Logisch dat de weidse akkers, talrijke vogels, vlinders, kleurrijke bloemen, wuivende riet en blauwe meren met waterlelies een magneet zijn voor wandelaars, vogelaars en natuurliefhebbers. Nog nagenietend maken we even later een boottocht over het mooie Meer van Galilea. Uitkijkend over het kalme water, bedenken we dat Jezus rond dit meer volgens de Bijbel verschillende wonderen verrichtte. Overnachting in Tiberias.

Weetje

Volgens de Bijbel liep Jezus, die vaak over het Meer van Galilea voer met zijn leerlingen, hier over water. De boten die nu trips maken over het meer, heten ook wel ‘Jezusboten’.

DAG
04

Kapernaüm, Tabgha, Berg der Zaligsprekingen & Yardenit (ca. 60 km)

Meer van Galilea
Kapernaüm bezichtigen: zien waar Jezus woonde, preekte en genas
Mozaïekvloer bewonderen in de Broodvermenigvuldigingskerk (Tabgha)
Geniet van de prachtige omgeving vanaf de Berg der Zaligsprekingen
Kennismaken met een moderne kibboets: rondleiding
Bezoek aan doopplaats Yardenit
Laatste overnachting Tiberias

Vandaag verkennen we een aantal intrigerende plaatsen op de oevers van het Meer van Galilea. ’s Morgens bezichtigen we eerst het oude Kapernaüm, bekend als plaats waar Jezus jaren bij apostel Petrus woonde, preekte en mensen genas. De overblijfselen van Petrus’ huis en de oude synagoge trekken veel bezoekers. In Tabgha bewonderen we vervolgens in de Broodvermenigvuldigingskerk restanten van de gekleurde Byzantijnse mozaïekvloer. Indrukwekkend dat deze schitterend bewaarde afbeeldingen uit de 5e eeuw dateren. Na een bezoek aan de Berg der Zaligsprekingen, waar Jezus zijn twaalf discipelen uitzocht, maken we kennis met het hedendaagse Israël – we bezoeken een kibboets. Leuk om beter beeld te krijgen van deze typisch Israëlische samenlevingsvorm. Veel bewoners doen hier tijdelijk vrijwilligerswerk. Tijdens een rondleiding leren we dat de regels in deze oorspronkelijk socialistische collectieve leefgemeenschap nu soepeler zijn dan vroeger. Toen leefden de bewoners uitsluitend van landbouw en deelden al hun bezittingen. Via de beroemde doopplaats Yardenit, aan de Jordaan-rivier, rijden we terug naar het hotel in Tiberias. Bestel ’s avonds in een van de gezellige restaurants langs de promenade eventueel de ‘Sint-Petrusvis’: de lokale specialiteit.

DAG
05

Tiberias – Nazareth – Gan HaShlosha – Qasr el Yehud (Jordaanvallei) – Jeruzalem (ca. 206 km)

Gan HaSlosha
Basiliek van de Aankondiging in Nazareth bezichtigen
Ontspannen in Gan HaShlosha (nationaal park met warmwaterbronnen)
Doopplaats Qasr el Yehud in de Jordaanvallei
Overnachting in de heilige stad Jeruzalem

Stop eventueel zwemspullen in uw handbagage. Misschien gebruikt u die vanmiddag graag… ’s Morgens rijden we eerst naar Nazareth. Een legendarisch pelgrimsoord: in het Nieuwe Testament staat dat Jezus hier opgroeide. Al fascineren de beroemde bezienswaardigheden in het oude centrum ook veel niet-pelgrims. Zoals de Basiliek van de Aankondiging, op de plek waar Maria zou hebben gehoord dat zij zwanger zou raken van Jezus. Imposant hoe de 55 meter hoge koepel het stadsbeeld bepaalt. Wat een immens bouwwerk! ’s Middags rijden we naar het weelderig groene Sachne (Gan HaShlosha Nationaal Park), door sommige reizigers beschreven als ‘paradijselijk’. Grote publiekstrekkers zijn de natuurlijke warmwatermeren (28 °C), watervallen en natuurlijke ‘jacuzzi’s’, waarin bezoekers het hele jaar door zwemmen. Springt u ook graag in het weldadige water? Dit is uw kans. Voordat we naar Jeruzalem rijden bezoeken we onderweg nog een indrukwekkende doopplaats in de Jordaanvallei, genaamd Qasr el Yehud. Uitgerust en ontspannen rijden we aan het eind van de middag via de schitterende Jordaanvallei naar Jeruzalem – de ideale uitvalsbasis voor het verkennen van Israëls mooie binnenland.

Weetje

Pelgrimsstad Nazareth staat bekend als de plek waar Jezus opgroeide. De stad is ook befaamd om zijn taartjes en andere zoetigheden.

DAG
06

Jeruzalem (Oude Stad)

Klaagmuur in Jeruzalem
Olijfberg: uitzicht over Jeruzalem bewonderen
Afdalen naar de Tuin van Gethsémané
Oude Stad verkennen: Tempelberg, Klaagmuur, etnische wijken, bazaar
Overnachting in Jeruzalem

’s Morgens kijkt u vanaf de top van de Olijfberg genietend uit over de omgeving. Prachtig! In de verte glimt de gouden Rotskoepel binnen de ommuurde Oude Stad. Daar gaan we zo dadelijk heen. Eerst dalen we de berg af via een trap die uitkomt bij de mooi onderhouden Tuin van Gethsémané, waar Jezus kwam bidden in de nacht voor zijn kruisiging en waar Judas hem verraadde.

Hierna maken we een wandeling door het oude hart van Jeruzalem. De wirwar aan kronkelende steegjes maken het volgens sommigen net een doolhof. We benaderen de Klaagmuur (Westelijke Muur) en de heilige Tempelberg, volgen de Via Dolorosa, waarover Jezus naar zijn kruisiging liep, en bekijken de Heilige Grafkerk. Wandelend langs Bethesda en de Kerk van St. Anna en door de vier etnische stadswijken (Joods, Arabisch, Armeens en christelijk), ervaren we duidelijk dat Jeruzalem van oudsher een kruispunt van religies is. De sfeer, kleding, souvenirs en taal verschillen per buurt. Na een bezoek aan Mount Zion, met het oude graf van Koning David en Zaal van het Laatste Avondmaal, eindigt onze tour bij de archeologische Graftuin. Hierna rijden we terug naar het hotel. Misschien eet u ’s avonds graag iets op eigen gelegenheid in Jeruzalems hippe wijk Emek Refaim?

Goed om te weten

Jeruzalem ligt op heuvels. Straten zijn daardoor vaak niet helemaal vlak (maar ook niet heel steil). Goede wandelschoenen lopen het prettigst.

Weetje

Op de Olijfberg speelden zich veel Bijbelse gebeurtenissen af. Sinds de oudheid is het een geliefde begraafplaats voor Joden uit Jeruzalem. Nabestaanden leggen steentjes op graven, geen bloemen.

DAG
07

Jeruzalem (Nieuwe Stad) & Bethlehem (ca. 25 km)

Bethlehem
Holocaustinstituut Yad Vashem bezoeken
Dode Zee-rollen en het ‘Model van Jeruzalem’ bewonderen
De Geboortekerk in Bethlehem bezichtigen
Laatste overnachting Jeruzalem

Yad Vashem (1953) is de eerste plek die we vandaag bezichtigen. Een memorabel bezoek. Indrukwekkend hoe het herdenkingscentrum de herinnering aan de Jodenvervolging en genocide door de nazi’s levend houdt. Mensen uit de hele wereld komen hierheen om de Holocaustslachtoffers en de redders van de Joden te herdenken. Hierna gaan we naar het Israël Museum, waar we de Dode Zee-rollen bekijken: een collectie in grotten gevonden handschriften van ruim 900 documenten, waaronder de Hebreeuwse Bijbel. Fascinerend dat ze dateren van voor en vlak na de jaartelling – de kwetsbare perkamentrollen zien er nog verrassend gaaf uit. We bekijken ook het ‘Model van Jeruzalem’, een op schaal (1:50) nagebouwde versie van Jeruzalem in het jaar 66. Via de Knesseth (parlement) rijden we vervolgens naar Bethlehem, één van de heiligste plaatsen van het christendom en de Herdersvelden. In de Geboortekerk ontdekt u vast de grot waar Jezus zou zijn geboren: de ingang herkent u aan de vijfpuntige zilveren ster (pentagram). Dan rijden we terug naar Jeruzalem, waar we vanavond voor het laatst slapen.

Weetje

De Geboortekerk is mogelijk de oudste kerk ter wereld. Keizer Constantijn de Grote liet hem in eerste instantie bouwen, maar die basiliek ging in 529 verloren bij een grote brand. Justinianus I herbouwde de kerk later.

DAG
08

Jeruzalem – Qumran – Ein Gedi – Massada & Dode Zee (ca. 121 km)

Ein Gedi
Vertrek Jeruzalem
Grotten van Qumran: vindplaats van Dode Zee-rollen bekijken
Flora en fauna bewonderen van oase Ein Gedi
Het Massada-fort bezichtigen (per kabelbaan)
Dobberen in de Dode Zee
Overnachten aan de Dode Zee

We nemen afscheid van Jeruzalem. Vanavond slapen we aan de legendarische Dode Zee: de laagste plek op aarde (circa 400 meter onder zeeniveau). Onderweg maken we drie mooie tussenstops. Eerst bezoeken we de grotten van Qumran. Hier ontdekte een Bedoeïen, op zoek naar een afgedwaalde geit, de eerste zeven Dode Zee-rollen. Hierna gaan we naar Ein Gedi, een weelderige oase aan de westkust van de Dode Zee. De mooie flora en fauna, watervallen en rotsen verrassen u ongetwijfeld. Vervolgens stoppen we bij de iets zuidelijker gelegen ruïnes van Massada. De historische citadel staat boven op een eenzame rots in de Judeawoestijn – een fabelachtige ligging. Een kabelbaan brengt ons omhoog, zodat we de restanten van Herodus’ paleis, de synagoge, badhuizen en uitzichttorens van dichtbij kunnen bekijken. Geniet bij helder weer ook van het uitzicht op de Dode Zee, het omliggende woestijnlandschap en buurland Jordanië. Dan rijden we naar ons hotel aan de Dode Zee. Indien de tijd en het weer het toelaat kunt u na het inchecken nog even genieten van de Dode Zee: het is een wonderlijke ervaring om te blijven drijven in het zoute water.

Goed om te weten

Kiest u voor vertrek 5 mei of 19 september 2022, dan is de overnachting aan de Dode Zee niet mogelijk. U verblijft een nacht langer in Jeruzalem. Het programma op dag 8 is verder ongewijzigd.

Weetje

Massada is één van de meest bezochte plekken van Israël. UNESCO plaatste het op zijn Werelderfgoedlijst omdat het een symbool is van het oude koninkrijk van Israël, maar ook van de gewelddadige vernietiging ervan.

DAG
09

Dode Zee – Jaffa – Tel Aviv – Netanya (ca. 204 km)

Jaffa
Rondslenteren door de gezellige kunstenaarswijk Oud Jaffa
Leuke stadstour door het flamboyante Tel Aviv
Overnachting in Netanya

Jaffa en Tel Aviv (‘Lente Heuvel’) zijn beide zeer geliefd onder reizigers. Vandaag ontdekt u zelf waarom. Op weg naar onze eindbestemming in Israël, Netanya, bezoeken we eerst het mooie centrum van Oud Jaffa: een gezellige kunstenaarswijk met gerestaureerde stenen huizen en schilderachtige smalle straatjes. Wandel rustig langs de galeries, boetieks, winkels met joodse souvenirs, cafés, restaurants, strandpromenade met oude stadsmuren en vissershaven. Wat een gezellige sfeer! Hierna maken we een leuke stadstour door Tel Aviv – de eerste moderne Joodse stad in Israël. Het flamboyante Tel Aviv staat bekend als ‘de stad die nooit stilstaat’. De fraaie stranden, gezellige terrassen, goede restaurants en uitbundige nachtleven zijn geliefd onder zowel bezoekers uit Israël als uit andere landen. Bijzonder dat Tel Aviv ooit een buitenwijk was van Jaffa. Tegenwoordig zijn de rollen duidelijk omgedraaid: Tel Aviv groeide havenstad Jaffa voorbij en is nu het economische en culturele hart van Israël.
Dan naderen we badplaats Netanya: het begin- en eindpunt van onze Israël-rondreis. Hier slapen we vannacht. Eet en drink bijvoorbeeld op eigen gelegenheid iets in de gezellige bars en restaurants langs de boulevard of in het centrum. Het is uw laatste avond in Israël.

Weetje

In het kosmopolitische Tel Aviv hangt een moderne, vrije sfeer. Lokale bewoners beschrijven het treffend: ‘In Jerusalem we pray, in Tel Aviv we play.’ De stad staat bovendien bekend als culinaire hotspot.

DAG
10

Vertrek vanuit Netanya

Aankomst luchthaven (terugreis)
Transfer naar het vliegveld van Tel Aviv
Terugvlucht naar Amsterdam

Geniet ’s morgens nog even van de ontspannen sfeer in Netanya. Dan brengt de bus ons naar het Ben Gurion-vliegveld in Tel Aviv. Hier nemen we afscheid van de reisleider. In het vliegtuig dwalen uw gedachten snel af naar de vele mooie momenten en indrukken die u de afgelopen weken beleefde.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma

+- Extra's

( 1 optie )+Open-Sluiten

> Extra's toevoegen aan uw boeking?

( 1 van 1 opties )

Het is mogelijk om diverse extra’s aan uw boeking toe te voegen. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn.

Optioneel halfpension (dag 2 t/m 9)

Israël heeft één van de meest diverse en creatieve keukens ter wereld! Heerlijke verse en gezonde gerechten met brood, vis, olijfolie, olijven, kaas en Israëlische yoghurt. In Isra...

v.a.94

Bekijk meer infoSluit meer info

Israël heeft één van de meest diverse en creatieve keukens ter wereld! Heerlijke verse en gezonde gerechten met brood, vis, olijfolie, olijven, kaas en Israëlische yoghurt. In Israël verbouwt men ook veel fruit- en groentesoorten zoals: avocado's, citrusvruchten, granaatappels en natuurlijk de beroemde Jaffa sinaasappels. Bij elk buffet (in het hotel) vindt u ongetwijfeld pitabroodjes, olijven, baba ganoush (soort hummus maar dan van aubergine), shakshuka (eiergerecht met tomatensaus), falafel en nog veel meer. Israël is genieten! Optioneel kunt u ervoor kiezen om halfpension bij te boeken bij uw rondreis. Elke avond (vanaf dag 2 t/m 9*) bent u dan verzekerd van een heerlijke buffetmaaltijd in uw hotel. Begin aan een onbezorgde vakantie en geniet van alle lekkere maaltijden die Israël u te bieden heeft.

*Op dag 1 is standaard in de reis het welkomstdiner al inbegrepen.
**Bij vertrek op 1 en 8 oktober 2021 is van dag 2 t/m 10 een buffetmaaltijd inbegrepen.

Sluit meer info

+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Israël reist u met een lokaal, Nederlandssprekende reisleider. Onze reisleiders zijn geboren en getogen in Israël en hebben daardoor een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities en de actualiteit. Daarnaast hebben onze reisleiders allemaal affiniteit met Nederland, waardoor ze goed kunnen inschatten wat u als reiziger graag zou willen zien en weten van Israël. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Israël leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Wat onze reizigers vinden

Een prachtige rondreis met een aaneenschakeling van hoogtepunten. Mede dankzij de kwaliteit van de gidsen ontstaat er een goed beeld van de historische ontwikkelingen en de complexe etnische en religieuze verhoudingen.

9

Broer, groepsreis Israël & Jordanië

Zeer volledige reis begeleid door zeer deskundige reisleiders. Een goede mix van cultuur en natuur, oudheidkundige feiten en actuele gebeurtenissen, bezoeken en activiteiten (zoals wandelingen, snorkelen,...). Kortom, een échte aanrader.

9

Soete, groepsreis Israël & Jordanië

10 dagen Inspirerend Israël: altijd de beste prijs
Internationale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

Ruimbagage met Swiss (zie vluchtinfo)
Handbagage (zie vluchtinfo)
Rondreis per comfortabele touringcar met airconditioning (afmeting is afhankelijk van groepsgrootte)
Nederlandssprekende reisleider/gids van dag 1 t/m dag 10
Verblijf in goed verzorgde middenklasse hotels
Welkomstdiner
Iedere dag ontbijt
Bezoek aan Caesarea, Ein Gedi, Qumran, Akko, Jeruzalem, Nazareth & Muhraka*
Stadsbezoek aan Haifa, Safed, Tel Aviv & Jaffa
Per kabelbaan naar Massada en een boottocht over het Meer van Galilea*
Ontdek de plaatsen rondom het Meer van Galilea; Kapernaüm, Tabgha & de Berg der Zaligsprekingen*
Bewonder het natuurschoon in de Agmon Hula-vallei*
Zwemmen in de natuurlijke warmwaterbronnen van Gan Hashlosha*
Drijven in de Dode Zee
Visum Israël**
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan
**Gebaseerd op klanten met een Europees paspoort

Exclusief

Ruimbagage met Transavia (optioneel bij te boeken)
Entreegelden & audiosysteem ca. € 135 (omgerekend ca. 140 USD of 480 NIS p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Fooien
Eventuele optionele excursies (zie extra’s)
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 30 per boeking
SGR bijdrage: € 5 per persoon

Minimaal aantal deelnemers: 20 Maximaal aantal deelnemers: 26

+- Extra's

( 1 optie )+Open-Sluiten

> Extra's toevoegen aan uw boeking?

( 1 van 1 opties )

Het is mogelijk om diverse extra’s aan uw boeking toe te voegen. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn.

Optioneel halfpension (dag 2 t/m 9)

Israël heeft één van de meest diverse en creatieve keukens ter wereld! Heerlijke verse en gezonde gerechten met brood, vis, olijfolie, olijven, kaas en Israëlische yoghurt. In Isra...

v.a.94

Bekijk meer infoSluit meer info

Israël heeft één van de meest diverse en creatieve keukens ter wereld! Heerlijke verse en gezonde gerechten met brood, vis, olijfolie, olijven, kaas en Israëlische yoghurt. In Israël verbouwt men ook veel fruit- en groentesoorten zoals: avocado's, citrusvruchten, granaatappels en natuurlijk de beroemde Jaffa sinaasappels. Bij elk buffet (in het hotel) vindt u ongetwijfeld pitabroodjes, olijven, baba ganoush (soort hummus maar dan van aubergine), shakshuka (eiergerecht met tomatensaus), falafel en nog veel meer. Israël is genieten! Optioneel kunt u ervoor kiezen om halfpension bij te boeken bij uw rondreis. Elke avond (vanaf dag 2 t/m 9*) bent u dan verzekerd van een heerlijke buffetmaaltijd in uw hotel. Begin aan een onbezorgde vakantie en geniet van alle lekkere maaltijden die Israël u te bieden heeft.

*Op dag 1 is standaard in de reis het welkomstdiner al inbegrepen.
**Bij vertrek op 1 en 8 oktober 2021 is van dag 2 t/m 10 een buffetmaaltijd inbegrepen.

Sluit meer info

+Vluchtinfo
Open+

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Israël reist u met een lokaal, Nederlandssprekende reisleider. Onze reisleiders zijn geboren en getogen in Israël en hebben daardoor een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities en de actualiteit. Daarnaast hebben onze reisleiders allemaal affiniteit met Nederland, waardoor ze goed kunnen inschatten wat u als reiziger graag zou willen zien en weten van Israël. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Israël leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

10 dagen Inspirerend Israël: altijd de beste prijs

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

Dagprogramma

DAG
01

Aankomst in Netanya (ca. 30 km)

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Heenvlucht
Ontvangst op het vliegveld door de Nederlandssprekende reisleider
Gezellig welkomstdiner (inclusief): reisgenoten beter leren kennen
Overnachting in badplaats Netanya

Vanaf Amsterdam vliegt u naar Tel Aviv. Daar wacht u een hartelijk welkom: de Nederlandssprekende reisleider die ons de hele reis vergezelt, wacht u hier op. Hiervandaan rijden we in zo'n 30 minuten naar de badplaats Netanya waar we vanavond één nacht slapen. Netanya is het begin- en eindpunt van uw Israël-rondreis. Misschien is dit uw eerste kennismaking met Israëls boeiende cultuur, vriendelijke en veelzijdige bevolking, traditionele en moderne steden, verlaten woestijnlandschappen en langgerekte stranden? We slapen deze reis 3 nachten in Jeruzalem – ideaal om ongehaast de fascinerende bezienswaardigheden in de omgeving te bekijken. Bovendien bezoeken we het charmante Akko, in tegenstelling tot veel andere reisorganisaties.

Goed om te weten

Kiest u voor vertrek op 30 september 2022, dan is het programma i.v.m. Yom Kippur gewijzigd. Kijk bij praktische info voor meer informatie.

DAG
02

Netanya – Caesarea – Haifa – Akko (Acre) – Tiberias (ca. 156 km)

is_al_caesarea.jpg
Caesarea Maritima: Romeinse ruïnes bekijken
Panoramische stadstour door Haifa
Sfeer proeven in historische smeltkroes Akko
Overnachting in Tiberias

Na het ontbijt verlaten we Netanya tijdelijk. Aan het einde van de reis komen we terug voor onze laatste overnachting in Israël. Eerst gaan we andere mooie plekken en bezienswaardigheden bekijken! We rijden langs de kust naar het noorden. Bij het aan zee gelegen Caesarea Maritima stappen we uit om de Romeinse ruïnes van dichtbij te zien. Caesarea was vroeger duidelijk welvarend. Herodes bouwde hier rond het begin van de jaartelling een zomerpaleis, theater, paardenrenbaan, diverse tempels en een haven met plek voor 300 schepen. Hierna bezoeken we Haifa. Prachtig hoe de havenstad vanaf een bergflank uitkijkt over de blauwe baai. Natuurlijk kijken we ook uit over de fraaie en kleurrijke Tuinen van Baha’i, de belangrijkste lokale trekpleister. Dan rijden we naar het historische Akko (Acre). U kunt goed zien dat de stad veel veroveraars heeft gekend. Wat een sfeervolle mix van oosterse en middeleeuwse invloeden! Het ommuurde centrum is net een Arabisch sprookje, met zijn authentieke kronkelstraatjes, bazaars en moskeeën. Onder de citadel ligt een fascinerende ondergrondse kruisvaarderskasteel met een geheime vluchttunnel naar de haven. We bezoeken vandaag de Knights Hall en de oude stad. Aan het einde van de dag rijden we naar ons hotel in het bij reizigers geliefde Tiberias, de grootste plaats aan het meer.

Weetje

Akko is één van de oudste steden ter wereld en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De sfeervolle havenstad ligt op een schiereiland en heeft een authentieke historische uitstraling. De talrijke veroveraars van de stad, zoals kruisvaarders en Ottomanen, lieten fascinerende sporen na.

DAG
03

Safed, Berg Bental, Agmon Hula & het Meer van Galilea (ca. 166 km)

Hula Nature Reserve
Heilige stad Safed: mystieke sfeer proeven en kunstenaarswijk bekijken
Vanaf berg Bental: uitzicht over de Golan-hoogte bewonderen
Bewonder het natuurschoon in de Agmon Hula-vallei
Boottocht over het Meer van Galilea
Overnachting in Tiberias

Een leuke, afwisselende dag, inclusief een boottocht! ’s Morgens rijden we landinwaarts naar Safed. De charmante bergstad (900 meter) behoort samen met Jeruzalem, Hebron en Tiberias tot de vier heilige steden van Israël. Wandel door de gezellige straatjes langs de historische huizen, proef de mystieke sfeer rond oude synagogen, en bekijk de kunstenaarswijk met ateliers van wevers en glasblazers. Hierna gaan we naar berg Bental (1171 meter): een uitgedoofde vulkaan op de Golan-hoogvlakte. Vanaf de top bewonderen we het bergpanorama. Bij helder weer ziet u het veelbewogen Syrië liggen.

Dan rijden we naar de weelderige Agmon Hula-vallei, waar we het natuurschoon. Dit gebied is kennelijk zeer vruchtbaar: wat een groen plaatje! Logisch dat de weidse akkers, talrijke vogels, vlinders, kleurrijke bloemen, wuivende riet en blauwe meren met waterlelies een magneet zijn voor wandelaars, vogelaars en natuurliefhebbers. Nog nagenietend maken we even later een boottocht over het mooie Meer van Galilea. Uitkijkend over het kalme water, bedenken we dat Jezus rond dit meer volgens de Bijbel verschillende wonderen verrichtte. Overnachting in Tiberias.

Weetje

Volgens de Bijbel liep Jezus, die vaak over het Meer van Galilea voer met zijn leerlingen, hier over water. De boten die nu trips maken over het meer, heten ook wel ‘Jezusboten’.

DAG
04

Kapernaüm, Tabgha, Berg der Zaligsprekingen & Yardenit (ca. 60 km)

Meer van Galilea
Kapernaüm bezichtigen: zien waar Jezus woonde, preekte en genas
Mozaïekvloer bewonderen in de Broodvermenigvuldigingskerk (Tabgha)
Geniet van de prachtige omgeving vanaf de Berg der Zaligsprekingen
Kennismaken met een moderne kibboets: rondleiding
Bezoek aan doopplaats Yardenit
Laatste overnachting Tiberias

Vandaag verkennen we een aantal intrigerende plaatsen op de oevers van het Meer van Galilea. ’s Morgens bezichtigen we eerst het oude Kapernaüm, bekend als plaats waar Jezus jaren bij apostel Petrus woonde, preekte en mensen genas. De overblijfselen van Petrus’ huis en de oude synagoge trekken veel bezoekers. In Tabgha bewonderen we vervolgens in de Broodvermenigvuldigingskerk restanten van de gekleurde Byzantijnse mozaïekvloer. Indrukwekkend dat deze schitterend bewaarde afbeeldingen uit de 5e eeuw dateren. Na een bezoek aan de Berg der Zaligsprekingen, waar Jezus zijn twaalf discipelen uitzocht, maken we kennis met het hedendaagse Israël – we bezoeken een kibboets. Leuk om beter beeld te krijgen van deze typisch Israëlische samenlevingsvorm. Veel bewoners doen hier tijdelijk vrijwilligerswerk. Tijdens een rondleiding leren we dat de regels in deze oorspronkelijk socialistische collectieve leefgemeenschap nu soepeler zijn dan vroeger. Toen leefden de bewoners uitsluitend van landbouw en deelden al hun bezittingen. Via de beroemde doopplaats Yardenit, aan de Jordaan-rivier, rijden we terug naar het hotel in Tiberias. Bestel ’s avonds in een van de gezellige restaurants langs de promenade eventueel de ‘Sint-Petrusvis’: de lokale specialiteit.

DAG
05

Tiberias – Nazareth – Gan HaShlosha – Qasr el Yehud (Jordaanvallei) – Jeruzalem (ca. 206 km)

Gan HaSlosha
Basiliek van de Aankondiging in Nazareth bezichtigen
Ontspannen in Gan HaShlosha (nationaal park met warmwaterbronnen)
Doopplaats Qasr el Yehud in de Jordaanvallei
Overnachting in de heilige stad Jeruzalem

Stop eventueel zwemspullen in uw handbagage. Misschien gebruikt u die vanmiddag graag… ’s Morgens rijden we eerst naar Nazareth. Een legendarisch pelgrimsoord: in het Nieuwe Testament staat dat Jezus hier opgroeide. Al fascineren de beroemde bezienswaardigheden in het oude centrum ook veel niet-pelgrims. Zoals de Basiliek van de Aankondiging, op de plek waar Maria zou hebben gehoord dat zij zwanger zou raken van Jezus. Imposant hoe de 55 meter hoge koepel het stadsbeeld bepaalt. Wat een immens bouwwerk! ’s Middags rijden we naar het weelderig groene Sachne (Gan HaShlosha Nationaal Park), door sommige reizigers beschreven als ‘paradijselijk’. Grote publiekstrekkers zijn de natuurlijke warmwatermeren (28 °C), watervallen en natuurlijke ‘jacuzzi’s’, waarin bezoekers het hele jaar door zwemmen. Springt u ook graag in het weldadige water? Dit is uw kans. Voordat we naar Jeruzalem rijden bezoeken we onderweg nog een indrukwekkende doopplaats in de Jordaanvallei, genaamd Qasr el Yehud. Uitgerust en ontspannen rijden we aan het eind van de middag via de schitterende Jordaanvallei naar Jeruzalem – de ideale uitvalsbasis voor het verkennen van Israëls mooie binnenland.

Weetje

Pelgrimsstad Nazareth staat bekend als de plek waar Jezus opgroeide. De stad is ook befaamd om zijn taartjes en andere zoetigheden.

DAG
06

Jeruzalem (Oude Stad)

Klaagmuur in Jeruzalem
Olijfberg: uitzicht over Jeruzalem bewonderen
Afdalen naar de Tuin van Gethsémané
Oude Stad verkennen: Tempelberg, Klaagmuur, etnische wijken, bazaar
Overnachting in Jeruzalem

’s Morgens kijkt u vanaf de top van de Olijfberg genietend uit over de omgeving. Prachtig! In de verte glimt de gouden Rotskoepel binnen de ommuurde Oude Stad. Daar gaan we zo dadelijk heen. Eerst dalen we de berg af via een trap die uitkomt bij de mooi onderhouden Tuin van Gethsémané, waar Jezus kwam bidden in de nacht voor zijn kruisiging en waar Judas hem verraadde.

Hierna maken we een wandeling door het oude hart van Jeruzalem. De wirwar aan kronkelende steegjes maken het volgens sommigen net een doolhof. We benaderen de Klaagmuur (Westelijke Muur) en de heilige Tempelberg, volgen de Via Dolorosa, waarover Jezus naar zijn kruisiging liep, en bekijken de Heilige Grafkerk. Wandelend langs Bethesda en de Kerk van St. Anna en door de vier etnische stadswijken (Joods, Arabisch, Armeens en christelijk), ervaren we duidelijk dat Jeruzalem van oudsher een kruispunt van religies is. De sfeer, kleding, souvenirs en taal verschillen per buurt. Na een bezoek aan Mount Zion, met het oude graf van Koning David en Zaal van het Laatste Avondmaal, eindigt onze tour bij de archeologische Graftuin. Hierna rijden we terug naar het hotel. Misschien eet u ’s avonds graag iets op eigen gelegenheid in Jeruzalems hippe wijk Emek Refaim?

Goed om te weten

Jeruzalem ligt op heuvels. Straten zijn daardoor vaak niet helemaal vlak (maar ook niet heel steil). Goede wandelschoenen lopen het prettigst.

Weetje

Op de Olijfberg speelden zich veel Bijbelse gebeurtenissen af. Sinds de oudheid is het een geliefde begraafplaats voor Joden uit Jeruzalem. Nabestaanden leggen steentjes op graven, geen bloemen.

DAG
07

Jeruzalem (Nieuwe Stad) & Bethlehem (ca. 25 km)

Bethlehem
Holocaustinstituut Yad Vashem bezoeken
Dode Zee-rollen en het ‘Model van Jeruzalem’ bewonderen
De Geboortekerk in Bethlehem bezichtigen
Laatste overnachting Jeruzalem

Yad Vashem (1953) is de eerste plek die we vandaag bezichtigen. Een memorabel bezoek. Indrukwekkend hoe het herdenkingscentrum de herinnering aan de Jodenvervolging en genocide door de nazi’s levend houdt. Mensen uit de hele wereld komen hierheen om de Holocaustslachtoffers en de redders van de Joden te herdenken. Hierna gaan we naar het Israël Museum, waar we de Dode Zee-rollen bekijken: een collectie in grotten gevonden handschriften van ruim 900 documenten, waaronder de Hebreeuwse Bijbel. Fascinerend dat ze dateren van voor en vlak na de jaartelling – de kwetsbare perkamentrollen zien er nog verrassend gaaf uit. We bekijken ook het ‘Model van Jeruzalem’, een op schaal (1:50) nagebouwde versie van Jeruzalem in het jaar 66. Via de Knesseth (parlement) rijden we vervolgens naar Bethlehem, één van de heiligste plaatsen van het christendom en de Herdersvelden. In de Geboortekerk ontdekt u vast de grot waar Jezus zou zijn geboren: de ingang herkent u aan de vijfpuntige zilveren ster (pentagram). Dan rijden we terug naar Jeruzalem, waar we vanavond voor het laatst slapen.

Weetje

De Geboortekerk is mogelijk de oudste kerk ter wereld. Keizer Constantijn de Grote liet hem in eerste instantie bouwen, maar die basiliek ging in 529 verloren bij een grote brand. Justinianus I herbouwde de kerk later.

DAG
08

Jeruzalem – Qumran – Ein Gedi – Massada & Dode Zee (ca. 121 km)

Ein Gedi
Vertrek Jeruzalem
Grotten van Qumran: vindplaats van Dode Zee-rollen bekijken
Flora en fauna bewonderen van oase Ein Gedi
Het Massada-fort bezichtigen (per kabelbaan)
Dobberen in de Dode Zee
Overnachten aan de Dode Zee

We nemen afscheid van Jeruzalem. Vanavond slapen we aan de legendarische Dode Zee: de laagste plek op aarde (circa 400 meter onder zeeniveau). Onderweg maken we drie mooie tussenstops. Eerst bezoeken we de grotten van Qumran. Hier ontdekte een Bedoeïen, op zoek naar een afgedwaalde geit, de eerste zeven Dode Zee-rollen. Hierna gaan we naar Ein Gedi, een weelderige oase aan de westkust van de Dode Zee. De mooie flora en fauna, watervallen en rotsen verrassen u ongetwijfeld. Vervolgens stoppen we bij de iets zuidelijker gelegen ruïnes van Massada. De historische citadel staat boven op een eenzame rots in de Judeawoestijn – een fabelachtige ligging. Een kabelbaan brengt ons omhoog, zodat we de restanten van Herodus’ paleis, de synagoge, badhuizen en uitzichttorens van dichtbij kunnen bekijken. Geniet bij helder weer ook van het uitzicht op de Dode Zee, het omliggende woestijnlandschap en buurland Jordanië. Dan rijden we naar ons hotel aan de Dode Zee. Indien de tijd en het weer het toelaat kunt u na het inchecken nog even genieten van de Dode Zee: het is een wonderlijke ervaring om te blijven drijven in het zoute water.

Goed om te weten

Kiest u voor vertrek 5 mei of 19 september 2022, dan is de overnachting aan de Dode Zee niet mogelijk. U verblijft een nacht langer in Jeruzalem. Het programma op dag 8 is verder ongewijzigd.

Weetje

Massada is één van de meest bezochte plekken van Israël. UNESCO plaatste het op zijn Werelderfgoedlijst omdat het een symbool is van het oude koninkrijk van Israël, maar ook van de gewelddadige vernietiging ervan.

DAG
09

Dode Zee – Jaffa – Tel Aviv – Netanya (ca. 204 km)

Jaffa
Rondslenteren door de gezellige kunstenaarswijk Oud Jaffa
Leuke stadstour door het flamboyante Tel Aviv
Overnachting in Netanya

Jaffa en Tel Aviv (‘Lente Heuvel’) zijn beide zeer geliefd onder reizigers. Vandaag ontdekt u zelf waarom. Op weg naar onze eindbestemming in Israël, Netanya, bezoeken we eerst het mooie centrum van Oud Jaffa: een gezellige kunstenaarswijk met gerestaureerde stenen huizen en schilderachtige smalle straatjes. Wandel rustig langs de galeries, boetieks, winkels met joodse souvenirs, cafés, restaurants, strandpromenade met oude stadsmuren en vissershaven. Wat een gezellige sfeer! Hierna maken we een leuke stadstour door Tel Aviv – de eerste moderne Joodse stad in Israël. Het flamboyante Tel Aviv staat bekend als ‘de stad die nooit stilstaat’. De fraaie stranden, gezellige terrassen, goede restaurants en uitbundige nachtleven zijn geliefd onder zowel bezoekers uit Israël als uit andere landen. Bijzonder dat Tel Aviv ooit een buitenwijk was van Jaffa. Tegenwoordig zijn de rollen duidelijk omgedraaid: Tel Aviv groeide havenstad Jaffa voorbij en is nu het economische en culturele hart van Israël.
Dan naderen we badplaats Netanya: het begin- en eindpunt van onze Israël-rondreis. Hier slapen we vannacht. Eet en drink bijvoorbeeld op eigen gelegenheid iets in de gezellige bars en restaurants langs de boulevard of in het centrum. Het is uw laatste avond in Israël.

Weetje

In het kosmopolitische Tel Aviv hangt een moderne, vrije sfeer. Lokale bewoners beschrijven het treffend: ‘In Jerusalem we pray, in Tel Aviv we play.’ De stad staat bovendien bekend als culinaire hotspot.

DAG
10

Vertrek vanuit Netanya

Aankomst luchthaven (terugreis)
Transfer naar het vliegveld van Tel Aviv
Terugvlucht naar Amsterdam

Geniet ’s morgens nog even van de ontspannen sfeer in Netanya. Dan brengt de bus ons naar het Ben Gurion-vliegveld in Tel Aviv. Hier nemen we afscheid van de reisleider. In het vliegtuig dwalen uw gedachten snel af naar de vele mooie momenten en indrukken die u de afgelopen weken beleefde.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+- Extra's

( 1 optie )+Open-Sluiten

> Extra's toevoegen aan uw boeking?

( 1 van 1 opties )

Het is mogelijk om diverse extra’s aan uw boeking toe te voegen. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn.

Optioneel halfpension (dag 2 t/m 9)

Israël heeft één van de meest diverse en creatieve keukens ter wereld! Heerlijke verse en gezonde gerechten met brood, vis, olijfolie, olijven, kaas en Israëlische yoghurt. In Isra...

v.a.94

Bekijk meer infoSluit meer info

Israël heeft één van de meest diverse en creatieve keukens ter wereld! Heerlijke verse en gezonde gerechten met brood, vis, olijfolie, olijven, kaas en Israëlische yoghurt. In Israël verbouwt men ook veel fruit- en groentesoorten zoals: avocado's, citrusvruchten, granaatappels en natuurlijk de beroemde Jaffa sinaasappels. Bij elk buffet (in het hotel) vindt u ongetwijfeld pitabroodjes, olijven, baba ganoush (soort hummus maar dan van aubergine), shakshuka (eiergerecht met tomatensaus), falafel en nog veel meer. Israël is genieten! Optioneel kunt u ervoor kiezen om halfpension bij te boeken bij uw rondreis. Elke avond (vanaf dag 2 t/m 9*) bent u dan verzekerd van een heerlijke buffetmaaltijd in uw hotel. Begin aan een onbezorgde vakantie en geniet van alle lekkere maaltijden die Israël u te bieden heeft.

*Op dag 1 is standaard in de reis het welkomstdiner al inbegrepen.
**Bij vertrek op 1 en 8 oktober 2021 is van dag 2 t/m 10 een buffetmaaltijd inbegrepen.

Sluit meer info

+- Vluchtdetails

+Open-Sluiten

De onderstaande vluchtdetails zijn voorbeeldvluchten

Transavia
Heen
Vliegroute
Aankomst
Terug
Vliegroute
Aankomst
12:50 uur
EindhovenTel Aviv
18:15 uur
14:10 uur
Tel AvivEindhoven
18:05 uur
Transavia
Heen
Vliegroute
Aankomst
Terug
Vliegroute
Aankomst
06:15 uur
AmsterdamTel Aviv
10:50 uur
11:50 uur
Tel AvivAmsterdam
16:50 uur
Lufthansa/Swiss/Austrian Airlines
Heen
Vliegroute
Aankomst
Terug
Vliegroute
Aankomst
09:45 uur
AmsterdamZurichTel Aviv
17:00 uur
07:35 uur
Tel AvivZurichAmsterdam
14:10 uur

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Israël reist u met een lokaal, Nederlandssprekende reisleider. Onze reisleiders zijn geboren en getogen in Israël en hebben daardoor een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities en de actualiteit. Daarnaast hebben onze reisleiders allemaal affiniteit met Nederland, waardoor ze goed kunnen inschatten wat u als reiziger graag zou willen zien en weten van Israël. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Israël leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Wat onze reizigers vinden

Een prachtige rondreis met een aaneenschakeling van hoogtepunten. Mede dankzij de kwaliteit van de gidsen ontstaat er een goed beeld van de historische ontwikkelingen en de complexe etnische en religieuze verhoudingen.

9

Broer, groepsreis Israël & Jordanië

Zeer volledige reis begeleid door zeer deskundige reisleiders. Een goede mix van cultuur en natuur, oudheidkundige feiten en actuele gebeurtenissen, bezoeken en activiteiten (zoals wandelingen, snorkelen,...). Kortom, een échte aanrader.

9

Soete, groepsreis Israël & Jordanië

10 dagen Inspirerend Israël: altijd de beste prijs

Hotels

Hieronder ziet u een selectie van de accommodaties die wij tijdens onze groepsreizen gebruiken. De accommodaties die wij publiceren zijn voorbeeldhotels, waardoor het kan voorkomen dat u soms in andere accommodaties verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De accommodaties worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op kwaliteit en service.

+- Rondreishotels

+Open-Sluiten
 • Oasis Dead Sea Hotel
 • Dode Zee
 • Oasis Dead Sea Hotel
 • Oasis Dead Sea Hotel
 • Oasis Dead Sea Hotel
 • Oasis Dead Sea Hotel
 • Dode Zee
 • Oasis Dead Sea Hotel
 • Oasis Dead Sea Hotel
 • Oasis Dead Sea Hotel

Dode Zee

Hotel Oasis Dead Sea

Viersterren

Het Oasis Dead Sea Hotel heeft een stijlvolle inrichting en ligt aan de oevers van de Dode Zee. Er is een binnen- en buitenzwembad aanwezig, een prachtig wellnesscentrum voor ultieme ontspanning en door de gehele accommodatie maakt u gebruik van gratis WiFi. Alle kamers in hotel Oasis Dead Sea hebben uitzicht op de Dode Zee en zijn voorzien van airco, koffie- en theefaciliteiten, TV, telefoon en een eigen badkamer met douche en toilet.

 • Jeruzalem
 • Hotel Prima Park
 • Hotel Prima Park
 • Hotel Prima Park
 • Jeruzalem
 • Jeruzalem

Jeruzalem

Hotel Prima Park

Viersterren

Het Prima Park hotel ligt nabij het Israël museum en op ongeveer 15 minuten rijden van het historische centrum van Jeruzalem. Het hotel is gunstig gelegen en is een ideaal startpunt voor het verkennen van Jeruzalem. Het hotel beschikt over een restaurant, bar en gratis WiFi door het gehele hotel. De nette kamers zijn voorzien van airco, TV, koelkastje, kluisje, koffie en theefaciliteiten en een eigen badkamer met bad of douche, toilet en föhn.

 • Netanya
 • Hotel Residence Netanya
 • Hotel Residence Netanya
 • Hotel Residence Netanya
 • Hotel Residence Netanya

Netanya

Hotel Residence Netanya

Driesterren

Hotel Residence Netanya ligt op slechts 2 minuten lopen van het populaire Sironit-strand en biedt een panoramisch uitzicht over de Middellandse Zee. Het strand is te bereiken met een openbare lift naast het hotel. Het Residence Hotel bevindt zich op 5 minuten lopen van het centrale plein van Netanya en van het stadscentrum met talrijke winkels, cafés en restaurants. Het hotel beschikt over het restaurant en gratis WiFi. De kamers zijn voorzien van airco, tv, koelkast, kluisje, koffie- en theefaciliteiten en een eigen badkamer met douche en toilet.

 • Tiberias
 • Hotel Prima Galil
 • Hotel Prima Galil
 • Prima Galil Hotel zwembad
 • Hotel Prima Galil
 • Prima Galil Hotel restaurant

Tiberias

Hotel Prima Galil

Driesterren

Het Prima Galil hotel heeft een centrale ligging in de historische stad Tiberias. Vanuit het hotel heeft u een prachtig zicht op het Meer van Galilea. WiFi is beschikbaar in de algemene ruimtes. De kamers zijn ruim opgezet en beschikken over gratis WiFi, een tv, een eigen badkamer en airconditioning. Verder heeft het hotel een seizoensgebonden zwembad (geopend van mei t/m eind oktober), een restaurant en een bar.

10 dagen Inspirerend Israël: altijd de beste prijs

Verlengen/upgraden/extra's

+- Extra's

( 1 optie )+Open-Sluiten

> Extra's toevoegen aan uw boeking?

( 1 van 1 opties )

Het is mogelijk om diverse extra’s aan uw boeking toe te voegen. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn.

Optioneel halfpension (dag 2 t/m 9)

Israël heeft één van de meest diverse en creatieve keukens ter wereld! Heerlijke verse en gezonde gerechten met brood, vis, olijfolie, olijven, kaas en Israëlische yoghurt. In Isra...

v.a.94

Bekijk meer infoSluit meer info

Israël heeft één van de meest diverse en creatieve keukens ter wereld! Heerlijke verse en gezonde gerechten met brood, vis, olijfolie, olijven, kaas en Israëlische yoghurt. In Israël verbouwt men ook veel fruit- en groentesoorten zoals: avocado's, citrusvruchten, granaatappels en natuurlijk de beroemde Jaffa sinaasappels. Bij elk buffet (in het hotel) vindt u ongetwijfeld pitabroodjes, olijven, baba ganoush (soort hummus maar dan van aubergine), shakshuka (eiergerecht met tomatensaus), falafel en nog veel meer. Israël is genieten! Optioneel kunt u ervoor kiezen om halfpension bij te boeken bij uw rondreis. Elke avond (vanaf dag 2 t/m 9*) bent u dan verzekerd van een heerlijke buffetmaaltijd in uw hotel. Begin aan een onbezorgde vakantie en geniet van alle lekkere maaltijden die Israël u te bieden heeft.

*Op dag 1 is standaard in de reis het welkomstdiner al inbegrepen.
**Bij vertrek op 1 en 8 oktober 2021 is van dag 2 t/m 10 een buffetmaaltijd inbegrepen.

Sluit meer info

10 dagen Inspirerend Israël: altijd de beste prijs
10 dagen Inspirerend Israël: altijd de beste prijs

Reisleiding Israël

In Israël reist u met een lokaal, Nederlandssprekende reisleider. Onze reisleiders zijn geboren en getogen in Israël en hebben daardoor een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities en de actualiteit. Daarnaast hebben onze reisleiders allemaal affiniteit met Nederland, waardoor ze goed kunnen inschatten wat u als reiziger graag zou willen zien en weten van Israël.

Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Israël leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren.

Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Praktische info

-Reisprogramma
Sluiten-

Afwijkende minimum leeftijd

Tijdens de mei-, zomer- en kerstvakantie geldt een afwijkende minimum leeftijd voor de groepsreis 'Inspirerend Israël'. Gedurende deze periode kunnen kinderen vanaf 8 jaar mee op reis.

Uw programma op 30 september 2022

Kiest u voor vertrek op 30 september 2022, dan is het programma i.v.m. Yom Kippur gewijzigd. Tijdens Yom Kippur (op 4 en 5 oktober 2022) komt het publieke leven helemaal stil te liggen. Zo is er geen verkeer en/of openbaar vervoer op de weg. Onderstaand het aangepaste programma:

Dag 1: Aankomst in Tel Aviv - Caesarea - Netanya
Dag 2: Netanya - Haifa - Akko (Acre) - Nazareth - Tiberias
Dag 3: Safed, Berg Bental, Agmon Hula & het Meer van Galilea
Dag 4: Kapernaüm, Tabgha, Berg der Zaligsprekingen & Yardenit
Dag 5: Tiberias – Gan HaShlosha – Dode Zee (Yom Kippur)
Dag 6: Vrije dag aan de Dode Zee (Yom Kippur)
Dag 7: Dode Zee - Qumran - Ein Gedi - Massada - Jeruzalem
Dag 8: Jeruzalem (Nieuwe Stad) & Bethlehem
Dag 9: Jeruzalem (Oude Stad)
Dag 10: Vertrek vanuit Jeruzalem

Uw programma op 5 mei, 19 september en 17 oktober 2022

Kies u voor vertrek op 5 mei of 19 september, dan wordt de overnachting aan de Dode Zee vervangen voor een extra overnachting in Jeruzalem. Het programma op dag 8 is verder ongewijzigd.

Kiest u voor vertrek op 17 oktober 2022, dan is i.v.m. Succoth het diner inbegrepen op dag 2. Een bezoek aan Akko is, vanwege de festiviteiten rondom Succoth, wellicht niet mogelijk. Het bezoek aan Akko zal dan worden vervangen door een alternatief programma. Uw reisleider zal u hier ter plaatse over informeren.

Bijkomende kosten ter plaatse

Als u een rondreis naar Israël boekt, geeft u ter plaatse ook nog geld uit aan maaltijden, toeristenbelasting, excursies, fooien etc. Om het voor u gemakkelijker te maken om de totale kosten in te schatten, geven wij hieronder een indicatie voor de bijkomende kosten van deze reis. Deze indicatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen.

Entreegelden en audiosysteem
Entreegelden & audiosysteem ca. € 135 (omgerekend ca. 140 USD of 480 NIS p.p., afhankelijk van de wisselkoers)

In bepaalde delen van Israël kan het erg druk zijn. Om ervoor te zorgen dat iedereen alle informatie van de reisleider meekrijgt maken we gebruik van een audiosysteem. Deze kosten zijn opgenomen in het bedrag voor de entreegelden.

Fooienpot
Voor uw rondreis door Israël wordt er geen fooienpot samengesteld. Het is de bedoeling dat de fooien rechtstreeks door u aan de gids/chauffeur gegeven wordt. Een goed moment hiervoor is aan het einde van de reis. Als richtlijn voor de fooi geldt € 4,00 per persoon per dag voor de gids, € 2,00 per persoon per dag voor de chauffeur en circa €1,00 per per persoon per dag voor de hotels. In restaurants kunt u een richtlijn van 10% tot 15% hanteren. U kunt de fooien in USD, EUR en/of NIS (Israëlische Shekel) betalen. We adviseren u daarom om een bedrag van ongeveer € 70,00 per persoon (omgerekend ca. 281 NIS of 76 USD per persoon, afhankelijk van de wisselkoers) voor fooien in Israël te reserveren. De reisleider vertellen u waar u het beste kunt pinnen.

Eten en drinken

Tijdens deze reis zijn een welkomstdiner en elke dag ontbijt inbegrepen. Om onderweg tijd te besparen, zal uw reisleider voorstellen om een aantal keren gezamenlijk te lunchen. Deelname is niet verplicht. Een indicatie voor de kosten van een lunch: ca. € 10 - 15 p.p. Het diner is op de overige dagen niet inbegrepen. Uw reisleider helpt u graag met tips voor leuke restaurants. Zo heeft u de vrijheid om zelf te bepalen waar, met wie en wat u gaat eten. Voor de avonden in Israël is het mogelijk om optioneel halfpension bij te boeken. U bent dan verzekerd van een heerlijke buffetmaaltijd in uw hotel van dag 2 t/m 9.

Kiest u voor vertrek op 19 september 2022, dan zijn de vier diners tijdens uw verblijf in Jeruzalem inbegrepen (overnachting aan de Dode Zee is tijdens dit vertrek i.v.m. Rosh Ha Shana niet mogelijk)
Kiest u voor vertrek op 30 september 2022, dan zijn de twee diners tijdens uw verblijf aan de Dode Zee inbegrepen.
Kiest u voor vertrek op 17 oktober 2022, dan is het diner tijdens uw verblijf in Tiberias i.v.m. Succoth inbegrepen.

Zwaarte en Mobiliteit

Tijdens deze rondreis laten wij u in een relatief korte periode kennis maken met de vele facetten van dit prachtige land. Voor deze rondreis is een normale basisconditie en goede mobiliteit noodzakelijk. Tijdens de diverse (stads)wandelingen en het bezoeken van bezienswaardigheden loopt u veel en vaak beklimt u trappen. Houdt u er alstublieft rekening mee dat de bus niet overal kan komen, waardoor we u soms niet met uw bagage voor het hotel af kunnen zetten of ophalen. Het is belangrijk dat u zelfstandig, eventueel met hulp van een medereiziger (binnen dezelfde boeking) in en uit de bus, trein of boot (afhankelijk van de reis) kunt stappen. Een rondreis kan door mensen die minder mobiel zijn, als zwaar worden ervaren en soms is deelname aan bepaalde programmaonderdelen niet haalbaar. Omdat u de reis boekt als totaalpakket kunnen we u geen restitutie geven voor niet bijgewoonde reisonderdelen die in de prijs opgenomen zijn.

Deze rondreis is niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers. Als u of één van uw reisgenoten een minder goede basisconditie heeft of beperkt mobiel is, neemt u dan alstublieft telefonisch contact met ons op. In overleg met u kunnen wij u adviseren welke reismogelijkheid het beste op uw wensen en conditie aansluit.

Kwalificatie hotels tijdens uw rondreis

Een rondreis in het buitenland betekent andere mensen, een andere cultuur en ander eten. Dit zijn vaak de aantrekkelijke kanten van een vakantie, maar ook een aspect om rekening mee te houden bij uw vakantieverwachtingen. Zo is de sterrenkwalificatie van hotels in Israël niet hetzelfde als de sterren voor hotels in Nederland. Bedden, matrassen en de inrichting van de badkamer kunnen kwalitatief minder zijn dan dat u thuis gewend bent.

+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+-Landinfo

+Open-Sluiten

Goed voorbereid op reis naar Israël

Wij geven u graag praktische reisinformatie over Israël zoals de munteenheid, de taal en het tijdsverschil en informeren u over de gebruikelijke openingstijden en feestdagen. Op die manier bent u goed voorbereid en geïnformeerd over alles wat u moet weten voor uw rondreis. Bekijk hier alle praktische reisinformatie over Israël. (opent in een nieuw venster)

+FAQ
Open+

Een reis boeken bij NRV

+Wat betekent 'Beschikbaar'?

Wanneer u 'Beschikbaar' vermeld ziet staan bij de door u gekozen reis of reisonderdelen, is er voldoende voorraad aanwezig en kan de reis direct definitief geboekt worden.

+Wat betekent 'Op aanvraag'?

Wanneer NRV uw boeking niet direct kan bevestigen, krijgt u bij boeking te zien dat een of meerdere onderdelen van uw reis op aanvraag is. Dit betekent dat wij de beschikbaarheid van de door u gewenste reis of reisonderdelen na moeten gaan bij onze partners. Indien wij uw reservering op de door u aangegeven manier kunnen bevestigen, wordt uw boeking omgezet in een definitieve boeking. In het geval uw aanvraag niet bevestigd kan worden, zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken. Wanneer u uw reservering reeds bij ons geplaatst heeft, maar de aanvraag intrekt voordat de gehele boeking akkoord is, is NRV genoodzaakt € 50,- administratiekosten in rekening te brengen. Indien wij de door u geboekte reis niet conform boeking kunnen aanbieden, mag u uiteraard kosteloos van uw boeking afzien.

+ Wat betekent 'Gegarandeerd Vertrek'?

'Gegarandeerd Vertrek' wordt gehanteerd bij onze groepsreizen en betekent dat u op een specifieke datum gegarandeerd op reis gaat, op voorwaarde dat de groep uit meer dan twee personen bestaat. Op onze website wordt 'Gegarandeerd Vertrek' aangegeven achter de vertrekdata van onze groepsreizen.

+Wat is het minimum/ maximum aantal deelnemers bij een groepsreis?

De groepsreizen van NRV worden uitgevoerd in kleine groepen. Het minimum aantal deelnemers dat voor een groepsreis wordt gehanteerd, is afhankelijk van de specifieke reis. In de regel wordt een minimum aantal deelnemers van 10 tot 15 personen aangehouden. Het minimum aantal dat voor de door u gewenste reis van toepassing is, staat bij de betreffende reis aangegeven op het tabblad 'Data & Prijzen'.

Het maximum aantal deelnemers dat voor een groepsreis wordt gehanteerd, is eveneens afhankelijk van de specifieke reis. In de regel wordt een maximum aantal deelnemers van 20 tot 28 personen gehanteerd. Ook deze informatie treft u op het tabblad 'Data & Prijzen'.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een groepsreis dan zal uw reisleid(st)er bij aanvang van de reis zorgdragen voor het samenstellen van een fooienpot. Deelname aan de fooienpot geschiedt op vrijwillige basis en wij adviseren u om rekening te houden met een bedrag van € 5,- per persoon per dag (dit is afhankelijk van de bestemming die u bezoekt). Uw reisleider zal namens de groep een fooi geven aan mensen die u als groep een service verlenen. U kunt hierbij denken aan de kofferjongens, bedienend personeel etc. Uiteraard houdt uw reisleider een overzicht bij van de uitgaven en heeft u te allen tijde inzage hierin.

+Op welke wijze moet ik de reissom betalen?

De reissom kunt u onder vermelding van uw klant- en factuurnummer overmaken op de rekening van NRV. U kunt een digitale transactie doen of het openstaande bedrag overmaken via een overschrijvingskaart.

Bankgegevens van NRV:
ING 2183287
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL49INGB0002183287
BIC (Bank Identifier Code): INGBNL2A

ABN Amro 515107239
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL37ABNA0515107239
BIC (Bank Identifier Code): ABNANL2A

+Mijn kinderen gaan mee op reis. Ontvangen zij kinderkorting?

Op onze groepsreizen geldt dat wij voor kinderen een minimum leeftijd van 10 jaar hanteren. Helaas verlenen wij geen kinderkorting op onze reguliere groepsreizen.

Tijdens de mei-, zomer- en kerstvakantie kan voor sommige bestemmingen een afwijkende minimum leeftijd gelden. Gedurende deze periode kunnen kinderen vanaf 8 jaar mee op reis. Wanneer dit van toepassing is, wordt dit specifiek bij de reis vermeld.

+Ik heb een speciale wens. Wordt deze ter plaatse gehonoreerd?

Of een speciale wens ter plaatse wordt gehonoreerd, kunnen wij helaas niet aan u garanderen. Dit hangt namelijk af van de beschikbaarheid en bereidwilligheid van het hotel waar u verblijft. Indien u bij boeking uw speciale wens aan ons doorgeeft, zorgen wij ervoor dat deze als preferentie in uw boeking wordt opgenomen zodat onze agent en de hotelier hiervan op de hoogte zijn. Indien mogelijk, houden zij hiermee rekening.

Heeft u speciale dieetwensen of dient u op doktersadvies speciale medicijnen mee te nemen op vakantie, brengt u ons hiervan dan op de hoogte zodat wij de luchtvaartmaatschappij hierover kunnen informeren.

+Kan ik mijn reis verlengen?

Onze reizen kunt u in de meeste gevallen verlengen. Onder het tabblad Verlengen/Upgrade/Extra's kunt u de mogelijkheden tot verlenging van de door u gewenste reis inzien.

Informatie omtrent uw reis

Belangrijke informatie

Belangrijke documenten

+Op welke wijze ontvangen wij onze boekingsbevestiging en andere belangrijke informatie?

Uw boekingsbevestiging annex factuur zult u per e-mail van ons ontvangen, net als de reisbescheiden en overige belangrijke informatie.

+Reizen met kinderen

Het is mogelijk dat de autoriteiten van de bestemming die u bezoekt nadere vereisten stellen in geval ouders met minderjarige kinderen reizen. Dit kan ook het geval zijn wanneer één ouder met een kind reist. Ook in dit geval bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste documenten om te kunnen reizen. NRV kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

+Aan welke vereisten dient mijn paspoort te voldoen?

U bent zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en de vereiste reisdocumenten, zoals een visum (indien van toepassing). Voor de meeste bestemmingen dient uw paspoort bij thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de land-/ reisinformatie op NRV.nl. Tevens kunt u de ambassade/ het consulaat raadplegen om u te laten informeren over de specifieke vereisten.

+Heb ik voor mijn bestemming een visum nodig?

Voor reizen naar vele landen is een visum verplicht. Bij de landeninformatie van het betreffende land kunt u hier meer informatie over vinden. Voor bepaalde landen dient u dit visum reeds in Nederland aan te vragen. NRV biedt u de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief het visum aan te vragen via het CIBT. Klik hier voor meer informatie.

Uiteraard kunt u ook zelf het visum regelen. Indien u zelf uw visum aanvraagt, kunt u contact opnemen met de betreffende ambassade of het consulaat.

Voor welke vorm van visumaanvraag u ook kiest, u bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van een visum. NRV is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.

+Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Uw reisbescheiden ontvangt u ongeveer tien tot zeven dagen voor vertrek. De reisbescheiden bevat belangrijke informatie zoals uw e-tickets, de contactgegevens van NRV en onze lokale partner, de hotellijst en de vouchers. Uw reisbescheiden ontvangt u per e-mail.

+Wat zijn e-tickets?

Een e-ticket is een elektronisch ticket. Uw e-ticket is het bewijs van uw geboekte vlucht en zult u per e-mail bij de reisbescheiden ontvangen.

Voorbereiding op uw reis

+Waar vind ik informatie over mijn reis?

Op onze website treft u heel veel informatie over onze reizen en reisonderdelen aan. Wanneer u op de door u gewenste reis of het door u gewenste reisonderdeel klikt, zult u een uitgebreide beschrijving van het programma/ reisonderdeel aantreffen, een overzicht van de onderdelen die inbegrepen zijn, extra informatie behorende bij de reis/ het reisonderdeel, eventuele extra opties, zoals upgrades en verlengingen, en ervaringen van NRV reizigers die u voor zijn gegaan. Tevens treft u bij onze reizen een overzicht van de voorbeeldhotels aan en de optionele excursiemogelijkheden ter plaatse.

+Moet ik nog speciale gezondheidsmaatregelen treffen?

Uiteraard is het van groot belang dat u zich goed voorbereidt wanneer u een verre reis gaat maken. Voor de voorbereiding van uw reis kunt u onder andere onze website raadplegen. Onder de land-/ reisinformatie staat altijd een kopje 'Gezondheid & Vaccinaties' opgenomen om u zo goed mogelijk te kunnen informeren.

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas. Dergelijke artikelen vindt u bijvoorbeeld op veiligopreiswinkel.nl.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

+Kan ik online inchecken voor mijn vlucht?

Of u online kunt inchecken voor uw vlucht hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het inmiddels vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken zodat u op de luchthaven alleen nog maar uw bagage hoeft af te geven. Helaas is het voor groepsreizen niet altijd mogelijk om online in te checken.

Check hier of uw luchtvaartmaatschappij erbij zit.

+Wanneer dien ik aanwezig te zijn op de luchthaven?

Wij adviseren u om minimaal 2,5 uur voor vertrek op Schiphol aanwezig te zijn. Houd u rekening met drukte op de wegen en op het spoor richting Schiphol. Houd u er tevens rekening mee dat u na de check-in nog de paspoort- en veiligheidsformaliteiten dient te doorlopen en dat de afstand van de check-in balie naar uw gate groot kan zijn, wat ook de nodige tijd in beslag kan nemen.

Tijdens uw reis

+Word ik bij aankomst op Schiphol verwelkomd?

NRV heeft geen balie op Schiphol. U zult dan ook niet op Schiphol voorafgaand aan uw vlucht door één van onze medewerkers worden verwelkomd. Uw e-tickets heeft u reeds per e-mail ontvangen zodat u zelf kunt bepalen hoelang van te voren u op Schiphol wenst te arriveren. Wij raden u overigens wel aan om tijdig aanwezig te zijn op Schiphol om zodoende eventuele risico's uit te sluiten.

+De reis verloopt niet zoals verwacht. Wat moet ik nu doen?

Ondanks onze inspanningen om uw reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens uw reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met ons zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

+Word ik bij aankomst op de bestemming verwelkomd?

Of u bij aankomst op de bestemming zal worden verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger hangt af van de reis/ het reisonderdeel dat u bij ons heeft geboekt. Indien u bij aankomst zal worden verwelkomd, staat dit expliciet in de beschrijving van uw reis opgenomen.

+Waar kan ik ter plaatse terecht in geval van vragen?

In geval van vragen kunt u ter plaatse terecht bij uw chauffeur of gids. Wanneer deze uw vragen niet kunnen beantwoorden of wanneer u niet door reisleiding wordt begeleid, adviseren wij u contact op te nemen met ons lokale agentschap. De contactnummers van onze contactpersoon ter plaatse staat altijd aangegeven in uw reisbescheiden. Mocht uw vraag niet afdoende zijn beantwoord dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met NRV. Houd u rekening met het tijdsverschil. Alleen in geval van nood zijn wij 24 uur per dag (telefonisch) bereikbaar.

Na afloop van uw reis

+Waarom wordt na afloop van de reis een enquête toegestuurd?

Na afloop van de reis vragen wij u een enquête in te vullen waarin u uw bevindingen over uw reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan u als reiziger garanderen. De enquêtes zullen intern door ons worden verwerkt en indien nodig dan wel wenselijk, zullen aanpassingen worden gemaakt om de uitvoering van de reis te bevorderen.

+Hoe kan ik mijn reiservaringen kenbaar maken?

Uw bevindingen kunt u op verschillende manieren aan ons kenbaar maken. Zo ontvangt u a afloop van uw reis een enquête waarin u uw bevindingen kunt weergeven, kunt u een kort verslag maken van bijvoorbeeld de accommodaties waarin u bent verbleven en de excursies die u heeft gedaan. Voorts kunt u een uitgebreid reisverslag maken die wij vervolgens bij de betreffende reis op onze website plaatsen: toekomstige reizigers kunnen dan alvast een voorproefje krijgen op hetgeen hen te wachten staat.

Mocht u reiservaringen willen delen waarop u graag een reactie wilt ontvangen dan kunt u dit opnemen met onze Afdeling Kwaliteitszorg. Klik hier voor het formulier om uw bevindingen kenbaar te maken

+Ik heb een klacht over mijn reis. Waar moet ik deze indienen?

Wanneer u een klacht heeft over uw reis dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

Algemeen

+Wie is NRV?

NRV biedt een zeer uitgebreid aanbod van groeps- en privéreizen en zelf samenstel reizen naar bestemmingen in Afrika, Azië, Europa, Midden-Oosten en Noord-, Midden- en Zuid-Amerika.

Reizen met NRV betekent comfortabel op vakantie gaan. Onze rondreizen hebben wij met zorg samengesteld en bevatten een evenwichtige mix tussen cultuur en natuur. Uiteraard laten wij u tijdens uw reis kennismaken met de hoogtepunten van de bestemming, verblijft u in sfeervolle drie- en viersterrenhotels, zullen wij er tijdens uw vakantie voor zorgen dat het u aan niets zal ontbreken en proberen we altijd een ‘local touch’ aan uw reis te geven, zodat u ook écht kennismaakt met de bestemming!

Niet alleen tijdens de reis, maar ook voorafgaand aan de reis en na afloop mag u veel service van ons verwachten. Zo vinden wij het onder andere belangrijk dat u goed geïnformeerd zal worden. U treft dan ook heel veel informatie op onze website: niet alleen over onze reizen, maar ook over de bestemming zelf, de hoogtepunten die u eigenlijk niet mag missen en allerhande zaken om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw verre reis. Ons contactcenter staat tijdens werkdagen en op zaterdag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden, zowel per e-mail als telefonisch. En wilt u alvast in de stemming komen voor uw reis, meer weten over een bepaalde bestemming of nader kennismaken met NRV? Kom dan naar het NRV Reiscafé om één van onze sfeervolle en informatieve shows bij te wonen. Een goede voorbereiding en uniek in Nederland!

+Wat voor soort reizen biedt NRV?

NRV biedt reizen naar Afrika, Azië, Europa, Midden-Oosten en Noord-, Midden- en Zuid-Amerika. Wij bieden zowel groepsreizen als privéreizen en zelf samenstel reizen aan.

+Wat is het NRV Reiscafé?

Het NRV Reiscafé is het eigen reistheater van NRV waar u van harte welkom bent voor het bijwonen van één van onze shows. Onder het genot van een drankje ontvangt u veel informatie over de door u gewenste bestemming, ziet u twee prachtige reisreportages en bestaat uiteraard voldoende de mogelijkheid om uw vragen te stellen.

Klik hier voor meer informatie over het NRV Reiscafé of voor het reserveren van uw plaatsen.

+Is NRV aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds?

Bij NRV kunt u met een gerust hart uw vakantie boeken. Wij zijn namelijk aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds, instanties die u als reiziger de meeste zekerheid geven.

Klik hier voor de Reisvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

+Op welke manier kom ik in contact met NRV?

Wilt u contact opnemen met NRV? Klik hier om via het contactformulier uw vragen en/ of opmerkingen over ons reisaanbod, uw reservering of bijvoorbeeld onze website te stellen. Onze e-mails worden in de regel binnen 24 uur beantwoord.

Liever telefonisch contact? Van maandag tot en met vrijdag zijn wij van 9:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag tussen 9:00 tot 16:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 070-3076700. Wij beantwoorden graag uw vragen!

+Wat zijn de betalingscondities van NRV?

NRV hanteert de betalingsvoorwaarden van de ANVR Reisvoorwaarden. Dit betekent dat u bij boeking een aanbetaling dient te voldoen van 20% van de reissom. Het restant van de reissom dient uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek door ons ontvangen te zijn.

Wanneer u gebruik maakt van een aanbieding kan het zijn dat wordt afgeweken van bovenstaande betalingsvoorwaarden. Dit staat altijd bij de betreffende aanbieding/ reis vermeld.

Website

+Wat is 'Mijn NRV'?

‘Mijn NRV’ is uw persoonlijke domein op NRV.nl waarmee u onder andere toegang heeft tot uw adresgegevens, boekingsgegevens en reisbescheiden. Verder kunt u binnen ‘Mijn NRV’ uw Reispuntensaldo raadplegen, foto's uploaden en bijvoorbeeld reisschema's maken.

Hoewel wij bij het weergeven van ‘Mijn NRV’ de grootste zorgvuldigheid betrachten, is het mogelijk dat er onvolkomenheden genoteerd staan. Voor deze en andere onvolkomenheden kan NRV niet aansprakelijk worden gesteld. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan de inhoud van uw persoonlijke domein.

+Hoe vraag ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV (opnieuw) aan?

Uw wachtwoord voor ‘Mijn NRV’ kunt u heel eenvoudig aanvragen.

+U bent nog niet als NRV klant geregistreerd:

Klikt u dan op 'Mijn NRV' en vervolgens op 'Ik wil me registreren als nieuwe klant'. U dient dan uw persoonlijke gegevens in te voeren en ontvangt nadat u de registratie voltooid heeft, een e-mail op het opgegeven e-mailadres. Hierin staat uw wachtwoord aangegeven en kunt u voortaan inloggen op onze website.

+Heeft u al een registratie op Mijn NRV, maar bent u uw wachtwoord vergeten?

Dan kunt u op 'Wachtwoord vergeten' klikken en dient u uw e-mailadres en verificatiecode in te voeren. U ontvangt dan een e-mail met uw wachtwoord waarmee u weer kunt inloggen op ‘Mijn NRV’.

+Kan ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV wijzigen?

Uw wachtwoord van ‘Mijn NRV’ wijzigen, gaat heel eenvoudig. Log in met uw e-mailadres en het bestaande wachtwoord. U komt vervolgens in 'Mijn Gegevens'. Door op 'Wachtwoord wijzigen' te klikken, kunt u uw bestaande wachtwoord aanpassen naar een door u gewenst wachtwoord.

+Hoe word ik lid van de nieuwsbrief?

Op onze website kunt u zich heel eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief. Registreer uw gegevens en u bent direct geabonneerd op onze nieuwsbrief waarmee u periodiek op de hoogte zult worden gehouden van onze speciale acties, mooie aanbiedingen en overig reisnieuws.

10 dagen Inspirerend Israël: altijd de beste prijs
Bewaar reis Boek nu

Reisroute per dag

01Aankomst in Netanya

02Netanya – Caesarea – Haifa – Akko (Acre) – Tiberias

03Safed, Berg Bental, Agmon Hula & het Meer van Galilea

04Kapernaüm, Tabgha, Berg der Zaligsprekingen & Yardenit

05Tiberias – Nazareth – Gan HaShlosha – Qasr el Yehud (Jordaanvallei) – Jeruzalem

06Jeruzalem (Oude Stad)

07Jeruzalem (Nieuwe Stad) & Bethlehem

08Jeruzalem – Qumran – Ein Gedi – Massada & Dode Zee

09Dode Zee – Jaffa – Tel Aviv – Netanya

10Vertrek vanuit Netanya

Bewaar reis Boek nu
Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis