Yadz
Yadz
Roze Moskee
Roze Moskee
Persepolis
Persepolis
Imam Square Isfahan
Imam Square Isfahan
Woestijn Centraal-Iran
Woestijn Centraal-Iran

Klassiek Iran

Groepsreis | 15 dagen v.a.
1974i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
01-10-2022
Reisduur
15dagen
Aantal personen
2 volwassenen

inclusief 50,00 korting

Kassakortingi

Voorwaarden

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m oktober 2023
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is al in de prijs verwerkt

(inclusief 50,00 korting)

Voorwaarden

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m oktober 2023
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is al in de prijs verwerkt
Kassakortingi
Inclusief alle entreegelden (t.w.v. minimaal € 150!)
Ontdek de schatten van het Oude Perzië met Nederlandssprekende reisleiding
Bewonder bazaars, paleizen en weelderige tuinen
Ontmoet de vriendelijke en gastvrije Iraniërs
Cultuur snuiven in de beroemde ruïnestad Persepolis

Ontdek de cultuurschatten van het oude Perzië

Iran is een schitterend land, dat het verdient om ontdekt te worden. Steeds meer reizigers weten hoe veilig en welkom je je voelt in deze bakermat van de beschaving. Op onze afwisselende rondreis langs de schatten van het oude Perzië ervaart u het ook. Wat zijn Iraniërs onvoorstelbaar vriendelijk! U ontmoet ze vast graag. Reis mee met uw ervaren Nederlandssprekende reisleider en beleef Zijderoute-romantiek in een traditionele karavanserai, bezoek antieke paleisstad Persepolis, verken verrassend modern Teheran, logeer in poëtisch Isfahan en geniet van de rustgevende sfeer van prachtig versierde moskeeën, theehuizen en bazaars.

"Iran is in alle opzichten een unieke bestemming. Ontdek deze bakermat van de beschaving met haar prachtige versierde moskeeën, levendige bazaars en eeuwenoude UNESCO sites. En maak bovenal kennis met de zeer gastvrije Iraanse bevolking. Iran zal u verbazen!"

Claudia Terpstra

Bekijk reviews

-+ Dagprogramma

-Sluiten+Open
DAG
01

Amsterdam - Teheran

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Ontvangst op de luchthaven door de Nederlandssprekende reisleider
Eerste overnachting in Teheran

U staat op op Schiphol voor misschien wel de reis van uw leven. Vandaag vliegt u naar Iran voor een 15-daagse rondreis: een afwisselende route langs Perzische cultuurschatten, fascinerende steden en ruig woestijnlandschap. Tijdens de vlucht fantaseert u alvast over de Zijderoute, Marco Polo, Alexander de Grote en Djengis Khan. Grote namen die een band hebben met het oude Perzië. Bij aankomst na middernacht staat de reisleiding al voor u klaar op het vliegveld in Teheran om u naar het hotel te brengen.

Goed om te weten

Neem voldoende contant geld mee op reis. Iran heeft geen pinautomaten en credit cards worden niet of nauwelijks geaccepteerd.

Weetje

Iran is toegankelijker dan ooit voor westerse reizigers. Houd wel rekening met islamitische kledingvoorschriften. Vrouwen dragen verplicht een hoofddoek en bedekken armen, benen en vrouwelijke vormen. Mannen dragen lange broeken. TIP: Neem als vrouw een hoofddoek (sjaal) mee in het vliegtuig. Dan heeft u deze tijdens de landing in Teheran bij de hand.

DAG
02

Teheran

ir_al_golestan palace teheran_500x500.jpg
Stadstour Teheran: Navaran & Saad Abada paleizen en Natuurbrug
Derde overnachting in Teheran

Vandaag maken we een uitgebreide stadstour door het interessante Teheran. We ontdekken de grote highlights en het dagelijks leven. Teheran is een levendige, eigentijdse miljoenenstad. Het verkeer en de mensenmassa’s zijn overweldigend. Gelukkig zijn er ook veel mooie, rustige plekken. Eerst bezichtigen we het weelderige Golestan Paleis: een hoogtepunt van Perzische architectuur en kunstnijverheid. Wandel door de tuinen en vertrekken, bekijk de verfijnde schilderingen en beeldhouwwerken en bewonder de indrukwekkende marmeren troon. U ontdekt vast snel waarom dit Kadjaren-complex ook wel ‘het Bloemenpaleis’ heet – overal ziet u kleurrijke bloemdecoraties. We bezoeken ook het Nationaal Museum, waar we schatten uit het pre- en post-islamitische tijdperk bekijken. Wat is het verleden van Iran toch boeiend! Indien mogelijk, vanwege de zeer beperkte openingstijden, sluiten we de tour af in het Nationale ‘Juwelenmuseum’, waar we de waarschijnlijk waardevolste juwelencollectie ter wereld bekijken. De met edelstenen en diamanten ingelegde kronen, broches, kettingen en sierobjecten zijn stuk voor stuk kunstwerken. Geniet ’s avonds van uw laatste avond in Teheran. Stap bijvoorbeeld een theehuis binnen en ervaar hoe makkelijk u contact maakt met de ontwapenende bevolking. Ze geven graag een kijkje in hun alledaagse leven en zijn ongetwijfeld nieuwsgierig naar uw mening over Iran.

Goed om te weten

Indien deze dag op een woensdag, donderdag of vrijdag valt dan wordt het bezoek aan het Juwelenmuseum vervangen door een bezoek aan het Tapijtenmuseum. Het Juwelenmuseum is op deze dagen gesloten.

DAG
03

Teheran

ir_al_golestan palace teheran_500x500.jpg
Bezoek aan paleiscomplexen Niavaran en Saadabad
Langste voetgangersbrug van Teheran: natuurbrug Tabiar
Derde overnachting in Teheran

Nog een dag Teheran verkennen! We bezoeken vandaag verschillende paleizen. Het Niavaran Palace Complex bevindt zich in het noorden van Teheran. Het bestaat uit verschillende paleisgebouwen en monumenten die stammen uit de tijdperken Kadjaren en Pahlavi. Het Niavaran Paleis is nog niet zo oud. De bouw begon in 1958 en het was klaar in 1967. Door de laatste Sjah (koning) van Perzië werd het paleis als woning gebruikt. We lopen verder naar het Sahebqaranieh paleis. Dit gebouw stamt uit 1388 en is meerder keren in verval geraakt en opnieuw opgebouwd. Door de laatste sjah werd het gebruikt als werkpaleis. We zien ook een slaapkamer, bar en biljartkamer. Bij de ingang van het complex staat het mooie Ahmad Shai paviljoen. Vroeger werd dit kleine paleis gebruikt door sjah Ahmad Shai als huis om uit te rusten. Dan rijden we door naar het Saadabad paleiscomplex. Het heeft een oppervlakte van 110 hectare en strekt zicht uit van het noorden tot aan het Alborz Gebergte. Door de jaren heen is het gebruikt als het zomerpaleis van verschillende koninklijke families en is het paleiscomplex steeds meer uitgebreid met nieuwe tuinen. Het Witte Paleis is de grootste op het complex. Naast plechtige en officiële aangelegenheden werd het gebruikt als zomerresidentie van Mohammad Reza Shah (de tweede koning van de Pahlavi-dynastie) en koningin Farah. De eerste koning van Pahlavi gaf opdracht om dit paleis te bouwen in 1932, dat werd voltooid door 1937. Veel kunstenaars en ingenieurs waren betrokken bij het bouwen van dit paleis. Dan komen we langs het Groene Paleis, het is een van de mooiste paleizen in Iran. Dit paleis ligt op een hoger gelegen terrein in het noordwesten van Saadabad. We maken een stop op de moderne natuurbrug Tabiar. Het is langste voetgangersbrug in Teheran. De brug verbindt twee stadparken met elkaar. Geniet van het mooie uitzicht!

Weetje

Teheran heeft ruim 10 miljoen inwoners. Het valt u vast op dat veel vrouwen zich hier stijlvol kleden en make-up dragen. Vaak dragen ze een loshangende hoofddoek en een manteau (lange wijde overjas), die ze aantrekken over hun eigentijdse outfit.

DAG
04

Teheran - Qom - Kashan (ca. 250 km)

ir_al_fatima masumeh shrine qom_500x500.jpg
Bezoek aan het mausoleum en gebedshuis van Imam Khomeini
Het mausoleum van Fatima bewonderen in pelgrimsstad Qom
Stadstour Kashan: Fin Tuin, koopmanshuizen en Agha Bozorg-moskee bekijken
Overnachten in oasestad Kashan

Een prachtige route vandaag! Na het ontbijt vertrekken we naar de groene oase van woestijnstad Kashan. Onderweg maken we een tussenstop bij het enorme complex waar Ayatollah Khomeini begraven ligt, iets ten zuidoosten van Teheran. We reizen verder naar Qom. Om u heen ziet u pelgrims die door godsdienstige boeken bladeren, vrouwen gehuld in zwarte gewaden (chadors) en islamitische geestelijken (mulla’s), die u herkent aan hun tulband. Ook in het conservatieve Qom ervaart u hoe buitengewoon vriendelijk de Iraanse bevolking is. Religieuze publiekstrekker is Hazrat-e Masumeh, het praalgraf van Fatima, zus van de achtste imam. We bekijken de gouden koepels, sierlijke minaretten en glinsterende gevel: een imposant heiligdom. Dan rijden we door ruig woestijnlandschap naar het charmante, traditionele Kashan. Na aankomst verkennen we samen de smalle straatjes in het oude stadscentrum. Kashan was vroeger duidelijk een rijke handelsstad: we zien statige 19e-eeuwse koopmanshuizen en weelderige tuinen, zoals de Fin Tuin, één van de mooiste tuinen van het Midden-Oosten. In het monumentale Borujerdis-huis en Tabatabaiehuis bekijken we de weelde waarin welgestelde handelaren vroeger leefden. De binnenplaatsen en rijk versierde vertrekken met muurschilderingen, glas-in-lood en spiegelwerk zijn adembenemend. We eindigen met een bezoek aan de grote Agha Bozorgmoskee. Ziet u graag meer? Ga dan bijvoorbeeld naar de Hammam-e Khan. Deze mooie historische hammam is nu een gezellig theehuis. U begrijpt meteen waarom reizigers hier graag komen. Bestel eventueel thee, lunch of een waterpijp (shisha) op eigen gelegenheid en geniet van de bijzondere sfeer. Grote kans dat u in gesprek raakt met een Iraanse bezoeker of één van de eigenaren.

Goed om te weten

De Hazrat-e Masumeh schrijn in Qom is onder voorwaarden toegankelijk voor niet-moslims. De kledingvoorschriften (chador voor vrouwen) zijn streng en begeleiding door een lokale gids (ter plekke aanwezig) is verplicht.

Weetje

Iran bestaat grotendeels uit woestijn. Tuinen symboliseren daarom het paradijs op aarde in de Iraanse cultuur. De Fin Tuin in Kashan staat bekend als één van de mooiste tuinen ter wereld. Hij staat op UNESCO’s Werelderfgoedlijst.

Weetje

De lokale specialiteit van Qom is zoete pistachekoekjes met saffraan (sohan). Veel winkels nabij Fatima’s mausoleum verkopen deze lekkernij.

DAG
05

Kashan - Natanz - Isfahan (ca. 211 km)

ir_al_imam square isfahan_500x500.jpg
Vertrek Kashan
Tussenstop bij de Vrijdagmoskee in Natanz
Roodgekleurde huizen bekijken in traditioneel bergdorp Abyaneh
Eerste overnachting in betoverend Isfahan

Op naar Isfahan! Onderweg bezoeken we nog twee parels: de Vrijdagmoskee in Natanz en bergdorp Abyaneh. De vijdagmoskee heeft een prachtig architectuur, met hoge torens en is gelegen in het hart van Natanz. Abyaneh is een traditioneel dorp met rode lemen huizen. Het ligt verscholen aan de voet van de Karkas-berg. Wat een schilderachtige plek! U waant zich even terug in de tijd: ezels zijn duidelijk een alledaags vervoermiddel voor de dorpsbewoners. Kijk rond in de pittoreske steegjes en bewonder de klederdracht en het lokale handwerk. We rijden door naar Isfahan, de prachtige oude hoofdstad van Perzië. Bekijk ’s avonds eventueel de mooi verlichte monumenten en geniet van de prettige sfeer. De komende dagen maken we van dichtbij kennis met de rijke historie van Isfahan.

DAG
06

Isfahan (ca. 480 km)

ir_al_jameh mosque of isfahan (2)_500x500.jpg
1e kennismaking met Isfahan: beroemde kerken en bruggen bewonderen
Tweede overnachting in Isfahan

Volgens velen is Isfahan de mooiste stad van Iran. We geven u graag de gelegenheid om de vele bezienswaardigheden in een kalm tempo te bekijken. Daarom slapen we drie nachten in Isfahan. Vandaag laat de reisleiding u een deel van de stad zien. Morgen bekijken we de rest. Geweldig dat de gids Isfahan zo goed kent . Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk. Eerst neemt hij ons mee naar de Vrijdagmoskee (Jame-moskee) in het historische centrum, die deel uitmaakt van UNESCO Werelderfgoed. Leuk om te weten dat dit oude bouwwerk als prototype voor latere moskeeontwerpen in heel Centraal-Azië diende. Ook bekijken we de mooi versierde Vank-kathedraal: één van de twaalf Armeense kerken in Isfahan. Hierna bewonderen we de sierlijke bogen van de fotogenieke Si-o-se Pol-brug (33 Pol) en de Kaju-brug, die de Kaju-buurt op de noordoever verbindt met de zoroastrische wijk. Dan gaan we terug naar het hotel. Bestel ’s avonds op eigen gelegenheid bijvoorbeeld één van de geliefde nationale gerechten, zoals koresh (stoofpot) en fereni (romig toetje).

Weetje

Leest u graag? Isfahan inspireerde veel schrijvers. Zo beschrijft Cees Noteboom in zijn reisverhalenbundel ‘Een avond in Isafahan’ de prachtige Vrijdagmoskee. Kader Abdolah noemt Isfahan in ‘De kraai’ en ‘Spijkerschrift’. De roman ‘Dochter van Isfahan’, door Anita Amirrezvani, gaat over een meisje in de 17e eeuw.

DAG
07

Isfahan

ir_al_kathedraal van isfahan_500x500.jpg
2e kennismaking met Isfahan: beeldschone paleizen en moskeeën ontdekken
Derde overnachting in Isfahan

U geniet opnieuw een hele dag van de kunst, cultuur en betoverende uitstraling van Isfahan. Vandaag maken we verder kennis met de Isfahans historische highlights. De kleurrijke mozaïeken, imposante koepels, fraaie fresco’s en het verbluffende houtsnijwerk maken vast indruk. Wat een juweeltjes! We gaan eerst naar het wonderschone paleis Chehel Sotoun (‘Veertig Zuilen’). Een toepasselijke naam, als je bedenkt dat de twintig houten zuilen bij de ingang stuk voor stuk in de vijver weerspiegelen. Vervolgens laten we ons overweldigen door de omvang van het reusachtige Imam-plein (Nagsh-e Jahan). Met wat fantasie bedenken we hoe Iraniërs hier al eeuwen geleden polowedstrijden speelden: de geliefde ‘sport van koningen en edelmannen’. Tussen de dubbele galerij met winkels rond het plein, liggen prachtige historische gebouwen. Zo ontdekken we ook het Ali Qapu-paleis. U herkent het vast aan zijn kenmerkende veranda aan de voorkant. We sluiten de rondleiding af bij de Sheikh Lotfollah-moskee en de bijbehorende bazaar. Wie weet vindt u tussen de winkels met tapijten, sieraden, kleding en waterpijpen nog een laatste souvenir. Vanavond is onze laatste avond in deze heerlijke stad. Geniet ervan!

Weetje

De Iraanse etiquette (tarof), verschilt sterk met onze Nederlandse cultuur. De beleefdheidsvorm is het tegenovergestelde van de Nederlandse directheid. Zo zeg je niet wat je denkt en neemt niet zomaar aan wat je wordt aangeboden.

DAG
08

Isfahan - Nain - Meybod - Yazd (ca. 457 km)

ir_al_yadz (near yadz, narin qal'eh castle in meybod ancient city)_500x500.jpg
Vertrek Kashan
Grote moskee en traditionele tapijtweverij bekijken in Nain
Tussenstop Meybod: Shah Abbasi Karavanserai en het ‘ijshuis’ bezoeken
Eerste overnachting in pittoresk Yazd

’s Morgens werpt u een laatste blik op Isfahan. We vertrekken meteen na het ontbijt: de komende twee nachten logeren we in het sfeervolle Yazd, een bestemming waar u vast naar uitkijkt. Onderweg maken we twee leuke tussenstops. Eerst bezoeken we Nain. De hoge minaret van de Vrijdagmoskee (Jame-moskee) zien we uit de verte afsteken tegen de lucht. Kijk rustig rond binnen de oude muren. De 11e-eeuwse patronen van baksteen zijn prachtig. Nain is ook beroemd om zijn mooie kwaliteit Perzische tapijten. Een leuke aanleiding om in een traditionele werkplaats kennis te maken met het eeuwenoude ambacht van tapijt weven. Hierna rijden we naar Meybod. Na een lunch op eigen gelegenheid in de plaatselijke Shah Abbasi Karavanserai, laat de gids u een eeuwenoud Perzisch ‘ijshuis’ zien: een ingenieus bouwwerk met hoge lemen muren. Hier bewaarde Meybod vroeger ijsblokken, die de stad importeerde uit koudere oorden. Een ijskast avant-la-lettre, midden in de hete woestijn – wat een uitvinding! Dan reizen we door naar ons hotel in het historische Yazd. Deze charismatische woestijnstad is een prettige plek om bij te komen van deze bijzondere reisdag. Een leuke gedachte dat Marco Polo ooit ook in Yazd overnachtte.

Weetje

In Yazd zie je veel windtorens: een soort natuurlijke airconditioning. Ze vangen elk zuchtje wind en verkoelen daarmee de huizen. Ook bijzonder: in sommige zogenaamde ‘vriendschapssteegjes’ passeer je elkaar onmogelijk zonder een praatje te maken.

DAG
09

Yazd

ir_al_yazd (3)_500x500.jpg
Highlights van Yazd ontdekken, zoals Torens van de Stilte
Vuurtempel, Watermuseum en andere parels bewonderen
Tweede overnachting in Yazd

Vandaag genieten we van ons verblijf in het mooie, gemoedelijke Yazd. Ideaal dat we hier twee nachten slapen – zo verkennen we vandaag ongehaast de kleine straten en lemen gebouwen met karakteristieke windtorens (badgirs). Na het ontbijt maken we een uitgebreide excursie langs de fascinerende highlights van Yazd. Leuk dat de gids alles tot leven brengt met zijn verhalen! Bezoek de Torens van de Stilte en de Vuurtempel en ontdek de betekenis van de eeuwenoude begrafenisrituelen en ceremoniën van het zoroastrisme. Bewonder de torenhoge minaretten en het azuurblauwe tegelwerk van de Vrijdagmoskee, die u misschien wel herkent van Iraanse bankbiljetten. Lunch op eigen gelegenheid en wandel hierna door de oude Fahadan-wijk, waar u ongetwijfeld geniet van de speciale sfeer. In het Watermuseum ontdekken we hoe Yazd smeltwater uit omliggende bergen verspreidt via ondergrondse kanalen (qanats). Dan gaan we naar het Amir Chaqmaq-plein. De perfect symmetrische koepel, torens en mozaïeken van de sprookjesachtige moskee zijn prachtige blikvangers. Laat u tot slot overweldigen door Varzesh e-Pahlevani (Sport voor de Helden) en zoorkhaneh-rituelen van oude Perzische krijgers: een combinatie van Iraanse vechtkunst, gymnastiek, krachttraining en muziek. Hierna gaan we voldaan terug naar ons hotel. Morgen reizen we verder.

Weetje

Yazd is het centrum van het zoroastrisme, een eeuwenoude religie van vuuraanbidders die sterk onderscheid maakt tussen goed en kwaad. Het was de Perzische staatsgodsdienst voor de komst van de Islam. Zanger Freddie Mercury was een beroemde aanhanger.

DAG
10

Yazd - Zein-o-Din - Kerman (ca. 360 km)

Kerman
Vertrek Yazd
Tussenstop Karavanserai Zein-o-Din: thee drinken in sprookjessfeer
Eerste overnachting in historisch Kerman

’s Morgens rijden we naar Kerman, één van Irans oudste steden. Hier slapen we de komende twee nachten. Onderweg bezoeken we Karavanserai Zein-o-Din, waar we thee drinken en lunchen op eigen gelegenheid. Een stijlvolle plek om de reis te onderbreken! Wat een idee dat de oude handelskaravanen maar liefst twee dagen deden over onze betrekkelijk korte busrit vanaf Yazd. De karavanserai ligt midden in de woestijn langs de oude Zijderoute. Van buitenaf lijkt de ommuurde herberg net een fort, met zijn ronde torens. Binnen waant u zich in een Midden-Oosters sprookjeskasteel. De inrichting is smaakvol, met knusse nissen en dikke Perzische tapijten. Geen wonder dat deze 16e-eeuwse karavanserai de UNESCO-prijs voor best gerenoveerde gebouw ontving. Geniet rustig van de karakteristieke sfeer en stel u voor hoe handelaren hier eeuwen geleden overnachtten met hun kamelen. Dan stappen we weer in de bus. U kijkt vast uit naar onze volgende bijzondere bestemming: Kerman. Zoek een gezellig restaurant en geniet van uw eerste avond in deze historische stad. Morgen verkennen we Kerman samen en maken we een leuke excursie naar Rayen en Mahan.

Weetje

De Karavanserai Zein-o-Din is één van de 999 pleisterplaatsen die de Perzische Shah Abbas I liet bouwen. De ommuurde herbergen boden rondtrekkende handelskaravanen, reizigers en pelgrims zowel onderdak als bescherming.

DAG
11

Rayen - Mahan

Ganjali Khan
Excursie naar de Rayen-citadel en het soefi mausoleum in Mahan
Het Ganjali Khan Complex in Kerman bewonderen
Tweede overnachting in Kerman

We beginnen de dag meteen goed met een ochtendexcursie naar het nabijgelegen Rayen en Mahan. Eerst rijden we naar de 6e-eeuwse Rayen-citadel. Het verbaast u vast hoe mooi het imposante lemen complex bewaard is gebleven. In Mahan bekijken we het mausoleum van de bekende ‘Iraanse Nostradamus’, soefi Sjah Nematollah-e Vali. Het grafcomplex is volgens veel reizigers één van de geweldigste bouwkundige meesterwerken van het oude Perzië. Bewonder de contrasterende turquoise koepel en minaretten en bekijk de mooie gebedsruimte, met zijn schilderijen en Perzische tapijten. Hierna bezichtigen we de Prinselijke Tuin uit de Kadjar-periode. Iraniërs komen hier graag picknicken, wandelen, of met elkaar praten in het theehuis – als bewoners van een droog land als Iran is een bezoek aan een weelderige tuin een echt uitje. Dan rijden we terug naar Kerman. Na een lunch op eigen gelegenheid, gaan we één van de parels van de stad te bekijken: het Ganjali Khan Complex. Een fascinerende plek. Drink thee in het voormalige badhuis, slenter over de kleurrijke bazaar en bezichtig de mooie Vrijdagmoskee in een ontspannen tempo. Een leuke manier om meer te ontdekken over de cultuur en achtergrond van Kerman.

Weetje

Het valt u vast op dat Iraniërs de hele dag door thee drinken. Bij elke slok houden ze een suikerklontje tussen de tanden. Koffie is minder populair. Soms is er alleen Nescafé verkrijgbaar. Goede koffie drinkt u in de hippe coffeeshops in grote steden.

DAG
12

Kerman - Shiraz (ca. 570 km)

ir_al_tapijten bazaar_500x500.jpg
Vertrek Kerman
De oude moskee in Neyriz bekijken
Het pre-islamitische Sarvestan Paleis bewonderen
Eerste overnachting in dichtersstad Shiraz

Onze nieuwe reisbestemming is dichtersstad Shiraz, één van de oude hoofdsteden van het Perzische Rijk. Een lange maar bijzondere reisdag door ruig berglandschap. Tijdens de rit stoppen we regelmatig om de benen te strekken. Ook bekijken we een aantal mooie bezienswaardigheden, zoals de oude Vrijdagmoskee in Neyriz. Ook bezoeken we het fraai gerestaureerde Sarvestan Paleis: een jachtslot uit begin 5e eeuw, op zo’n 90 kilometer ten zuidoosten van Shiraz. Dan komen we aan in het lieflijke Shiraz. U houdt vast meteen van deze stad: de prachtige parken, paradijselijke tuinen en het heerlijke klimaat spreken veel reizigers aan. Fijn dat we hier twee nachten slapen.

Weetje

Iraniërs zijn dol op zoetigheden en ijs. Eén van de favorieten is saffraanijs, met of zonder vleugje kardemom. Probeer eventueel ook faloodeh, een dessert van dunne noedels, suikersiroop, citroensap en rozenwater.

DAG
13

Persepolis - Nasq-e Rustam - Pasargadae

Pasargadae
Persepolis: paleizen uit de antieke oudheid bewonderen
Bezoek aan de Naqsh-e Rustam koningsgraven
Archeologische vondsten bekijken in Pasargadae
Twee overnachting in Shiraz

Na het ontbijt maken we een mooie dagtocht. Vandaag bezoeken we de legendarische ruïnes van Persepolis: de ceremoniële hoofdstad van het Oud-Perzische rijk. Dit juweel uit de antieke oudheid (518 v. Chr.) staat waarschijnlijk hoog op uw wensenlijst. Na aankomst beklimmen we eerst een lange trap naar een hoger plateau. Bovenaan volgt onze beloning: de schitterende aanblik van massieve pilaren, monumentale poorten en andere archeologische vondsten. Wandel rustig rond en maak u een voorstelling van het glorieuze verleden. Persepolis was bijna tweehonderd jaar lang hét symbool van macht en rijkdom. Bekijk de audiëntiehal, schatkamer en paleizen, en bewonder de beelden van mythische en menselijke figuren. Fijn dat de reliëf-voorstellingen zo mooi bewaard zijn: zo ziet u goed hoe de sjahs hun ceremonieën vierden en hun rijkdommen etaleerden. Vervolgens bezoeken we de dodenstad Naqsh-e Rustam, om de in rotsen uitgehakte koningsgraven te zien. Daarna bezichtigen we in Pasargadae het graf van Cyrus de Grote, die in 550 v. Chr. het Perzisch Rijk stichtte. Aan het einde van de dag reizen we terug naar Shiraz.

Weetje

Alexander de Grote plunderde en verwoestte Persepolis in 331 v. Chr. De machtige ceremoniële ‘Stad van de Perzen’ die Darius I ooit bouwde, raakte hierna in verval. Gelukkig bleven veel cultuurschatten bewaard.

DAG
14

Shiraz

ir_al_saadi mausoleum shiraz_500x500.jpg
Shiraz verkennen: Hafez-graf, moskeeën, Eram-tuin en oude bazaar
Afscheidsdiner

Vandaag verkennen we Shiraz, gelegen in het hart van het antieke Perzische rijk en beter bekend als de stad van de poëzie. Hier leefden en stierven grote dichters. Natuurlijk bezoeken we de graftombe van de beroemde 14e-eeuwse dichter Hafez. Een echte trekpleister: zowel reizigers als lokale jongeren komen hier graag. De kans is groot dat u Iraniërs ontmoet die Hafez-gedichten uit hun hoofd kennen. Shiraz staat ook bekend om zijn schitterende tuinen. We bekijken de goed onderhouden Eram-tuin, een favoriete ontmoetingsplaats van de lokale bevolking. Op warme dagen is het hier heerlijk koel. Tussen de rozenstruiken ontdekken we het weelderige, historische Qavam-huis (Narenjestan). Natuurlijk bezoeken we ook verschillende mooie moskeeën, zoals de Molk-moskee en de uitbundig gedecoreerde Vakil-moskee. Tot slot gaan we naar de traditionele bazaar, volgens kenners een meesterwerk van de Perzische architectuur. Wandel onder de eeuwenoude, met mozaïeken bedekte koepelgewelven en bekijk de charmante binnenplaatsen, hammam, karavanserai en oude winkels met kelimtapijten, parfums, koperhandwerk en souvenirs. Eén van de dingen die u misschien opvalt vandaag, is de ontspannen sfeer. De inwoners (Shirazi) staan bekend om hun relaxte manier van leven. Ze zijn minder modern dan inwoners van Teheran of Isfahan, maar minstens zo hartelijk en sociaal. Vanavond genieten we van het afscheidsdiner.

Weetje

Shiraz (‘de stad van rozen en nachtegalen’) was een belangrijke handelsstad. De VOC richtte in de 17e eeuw een handelspost op in Shiraz.

DAG
15

Shiraz - Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Inchecken vlucht Shiraz - Amsterdam
Terugvlucht naar Amsterdam
Aankomst Schiphol
Afscheid nemen van uw reisgenoten

Het is tijd om afscheid te nemen van Iran. Wat een bijzonder land! Vannacht vliegt u terug naar Amsterdam. Tijdens uw vakantie ontdekte u dat het betrekkelijk moderne Iran een combinatie is van cultuur, religie en historie. U verrast de thuisblijvers ongetwijfeld met uw enthousiaste verhalen over het hartverwarmende contact met de vriendelijke Iraanse bevolking, de moderne steden, antieke cultuurschatten, fabelachtige paleizen, rijk versierde moskeeën, sfeervolle bazaars, Perzische tuinen, groene oases, ruige bergtoppen en uitgestrekte woestijnvlaktes. Uw foto’s vormen het kleurrijke bewijs: Iran is een spectaculair mooi land!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Iran reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider die de hele reis wordt bijgestaan door een lokale Engelssprekende gids. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorg dragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Iran leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Wat onze reizigers vinden

Een reis door Iran is een bijzondere belevenis. Dankzij de bezielende leiding van de gids van NRV en de geweldige reisleider van het Iraanse bureau is deze Iranreis bijzonder geslaagd! Veel gezien in korte tijd; in prettig gezelschap en met de juiste ...

Een reis door Iran is een bijzondere belevenis. Dankzij de bezielende leiding van de gids van NRV en de geweldige reisleider van het Iraanse bureau is deze Iranreis bijzonder geslaagd! Veel gezien in korte tijd; in prettig gezelschap en met de juiste informatie weer tevreden thuis.

Meer info >

Minder info >

10

Anoniem, groepsreis Klassiek Iran

Het is een fantastische reis naar een onbekend en ook wel spannend land. Veel mooie en oude cultuur gezien. Erg genoten van alles. Het meest nog van de lieve mensen van Iran. Wat leg je makkelijk en veel contacten. Geweldig!! Ps. Landschappelijk gezi ...

Het is een fantastische reis naar een onbekend en ook wel spannend land. Veel mooie en oude cultuur gezien. Erg genoten van alles. Het meest nog van de lieve mensen van Iran. Wat leg je makkelijk en veel contacten. Geweldig!! Ps. Landschappelijk gezien was het een saaie reis. Desondanks zeker een aanrader!! Gewoon doen.

Meer info >

Minder info >

10

Van Kessel, groepsreis Klassiek Iran

15 dagen Klassiek Iran: altijd de beste prijs
Internationale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

Ruimbagage
Rondreis per comfortabele touringcar (afmeting is afhankelijk van groepsgrootte)
Nederlandssprekende reisleiding dag 2 t/m 14
Lokale Engelssprekende gids
Overnachtingen in goed verzorgde hotels
Iedere dag ontbijt
Stadsbezoeken Teheran, Kashan, Yazd, Kerman, Shiraz en Isfahan -
INCLUSIEF alle entreegelden
Bezoek aan het mausoleum en gebedshuis van Imam Khomeini
Tussenstop Shah Abbasi Caravanserai en Zein-o-Din Caravanserai
Excursie naar Rayen en Mahan
Uitgebreid bezoek aan de beroemde ruïnestad Persopolis, de ceremoniële hoofdstad van het Oude Perzische Rijk
Bezoek aan de oude pelgrimsstad Qom
Bezoek aan het oude bergdorp Abyaneh
Afscheidsdiner

Exclusief

Visum Iran (de uitnodiging wordt door NRV verzorgd)
Overige maaltijden
Fooienpot: ca. € 70 per persoon (omgerekend ca. 3.213.000 IRR per persoon, afhankelijk van de wisselkoers)
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 30 per boeking
SGR bijdrage: € 5 per persoon

Minimaal aantal deelnemers: 15 Maximaal aantal deelnemers: 26

+Vluchtinfo
Open+

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Iran reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider die de hele reis wordt bijgestaan door een lokale Engelssprekende gids. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorg dragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Iran leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

15 dagen Klassiek Iran: altijd de beste prijs

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Teheran

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Ontvangst op de luchthaven door de Nederlandssprekende reisleider
Eerste overnachting in Teheran

U staat op op Schiphol voor misschien wel de reis van uw leven. Vandaag vliegt u naar Iran voor een 15-daagse rondreis: een afwisselende route langs Perzische cultuurschatten, fascinerende steden en ruig woestijnlandschap. Tijdens de vlucht fantaseert u alvast over de Zijderoute, Marco Polo, Alexander de Grote en Djengis Khan. Grote namen die een band hebben met het oude Perzië. Bij aankomst na middernacht staat de reisleiding al voor u klaar op het vliegveld in Teheran om u naar het hotel te brengen.

Goed om te weten

Neem voldoende contant geld mee op reis. Iran heeft geen pinautomaten en credit cards worden niet of nauwelijks geaccepteerd.

Weetje

Iran is toegankelijker dan ooit voor westerse reizigers. Houd wel rekening met islamitische kledingvoorschriften. Vrouwen dragen verplicht een hoofddoek en bedekken armen, benen en vrouwelijke vormen. Mannen dragen lange broeken. TIP: Neem als vrouw een hoofddoek (sjaal) mee in het vliegtuig. Dan heeft u deze tijdens de landing in Teheran bij de hand.

DAG
02

Teheran

ir_al_golestan palace teheran_500x500.jpg
Stadstour Teheran: Navaran & Saad Abada paleizen en Natuurbrug
Derde overnachting in Teheran

Vandaag maken we een uitgebreide stadstour door het interessante Teheran. We ontdekken de grote highlights en het dagelijks leven. Teheran is een levendige, eigentijdse miljoenenstad. Het verkeer en de mensenmassa’s zijn overweldigend. Gelukkig zijn er ook veel mooie, rustige plekken. Eerst bezichtigen we het weelderige Golestan Paleis: een hoogtepunt van Perzische architectuur en kunstnijverheid. Wandel door de tuinen en vertrekken, bekijk de verfijnde schilderingen en beeldhouwwerken en bewonder de indrukwekkende marmeren troon. U ontdekt vast snel waarom dit Kadjaren-complex ook wel ‘het Bloemenpaleis’ heet – overal ziet u kleurrijke bloemdecoraties. We bezoeken ook het Nationaal Museum, waar we schatten uit het pre- en post-islamitische tijdperk bekijken. Wat is het verleden van Iran toch boeiend! Indien mogelijk, vanwege de zeer beperkte openingstijden, sluiten we de tour af in het Nationale ‘Juwelenmuseum’, waar we de waarschijnlijk waardevolste juwelencollectie ter wereld bekijken. De met edelstenen en diamanten ingelegde kronen, broches, kettingen en sierobjecten zijn stuk voor stuk kunstwerken. Geniet ’s avonds van uw laatste avond in Teheran. Stap bijvoorbeeld een theehuis binnen en ervaar hoe makkelijk u contact maakt met de ontwapenende bevolking. Ze geven graag een kijkje in hun alledaagse leven en zijn ongetwijfeld nieuwsgierig naar uw mening over Iran.

Goed om te weten

Indien deze dag op een woensdag, donderdag of vrijdag valt dan wordt het bezoek aan het Juwelenmuseum vervangen door een bezoek aan het Tapijtenmuseum. Het Juwelenmuseum is op deze dagen gesloten.

DAG
03

Teheran

ir_al_golestan palace teheran_500x500.jpg
Bezoek aan paleiscomplexen Niavaran en Saadabad
Langste voetgangersbrug van Teheran: natuurbrug Tabiar
Derde overnachting in Teheran

Nog een dag Teheran verkennen! We bezoeken vandaag verschillende paleizen. Het Niavaran Palace Complex bevindt zich in het noorden van Teheran. Het bestaat uit verschillende paleisgebouwen en monumenten die stammen uit de tijdperken Kadjaren en Pahlavi. Het Niavaran Paleis is nog niet zo oud. De bouw begon in 1958 en het was klaar in 1967. Door de laatste Sjah (koning) van Perzië werd het paleis als woning gebruikt. We lopen verder naar het Sahebqaranieh paleis. Dit gebouw stamt uit 1388 en is meerder keren in verval geraakt en opnieuw opgebouwd. Door de laatste sjah werd het gebruikt als werkpaleis. We zien ook een slaapkamer, bar en biljartkamer. Bij de ingang van het complex staat het mooie Ahmad Shai paviljoen. Vroeger werd dit kleine paleis gebruikt door sjah Ahmad Shai als huis om uit te rusten. Dan rijden we door naar het Saadabad paleiscomplex. Het heeft een oppervlakte van 110 hectare en strekt zicht uit van het noorden tot aan het Alborz Gebergte. Door de jaren heen is het gebruikt als het zomerpaleis van verschillende koninklijke families en is het paleiscomplex steeds meer uitgebreid met nieuwe tuinen. Het Witte Paleis is de grootste op het complex. Naast plechtige en officiële aangelegenheden werd het gebruikt als zomerresidentie van Mohammad Reza Shah (de tweede koning van de Pahlavi-dynastie) en koningin Farah. De eerste koning van Pahlavi gaf opdracht om dit paleis te bouwen in 1932, dat werd voltooid door 1937. Veel kunstenaars en ingenieurs waren betrokken bij het bouwen van dit paleis. Dan komen we langs het Groene Paleis, het is een van de mooiste paleizen in Iran. Dit paleis ligt op een hoger gelegen terrein in het noordwesten van Saadabad. We maken een stop op de moderne natuurbrug Tabiar. Het is langste voetgangersbrug in Teheran. De brug verbindt twee stadparken met elkaar. Geniet van het mooie uitzicht!

Weetje

Teheran heeft ruim 10 miljoen inwoners. Het valt u vast op dat veel vrouwen zich hier stijlvol kleden en make-up dragen. Vaak dragen ze een loshangende hoofddoek en een manteau (lange wijde overjas), die ze aantrekken over hun eigentijdse outfit.

DAG
04

Teheran - Qom - Kashan (ca. 250 km)

ir_al_fatima masumeh shrine qom_500x500.jpg
Bezoek aan het mausoleum en gebedshuis van Imam Khomeini
Het mausoleum van Fatima bewonderen in pelgrimsstad Qom
Stadstour Kashan: Fin Tuin, koopmanshuizen en Agha Bozorg-moskee bekijken
Overnachten in oasestad Kashan

Een prachtige route vandaag! Na het ontbijt vertrekken we naar de groene oase van woestijnstad Kashan. Onderweg maken we een tussenstop bij het enorme complex waar Ayatollah Khomeini begraven ligt, iets ten zuidoosten van Teheran. We reizen verder naar Qom. Om u heen ziet u pelgrims die door godsdienstige boeken bladeren, vrouwen gehuld in zwarte gewaden (chadors) en islamitische geestelijken (mulla’s), die u herkent aan hun tulband. Ook in het conservatieve Qom ervaart u hoe buitengewoon vriendelijk de Iraanse bevolking is. Religieuze publiekstrekker is Hazrat-e Masumeh, het praalgraf van Fatima, zus van de achtste imam. We bekijken de gouden koepels, sierlijke minaretten en glinsterende gevel: een imposant heiligdom. Dan rijden we door ruig woestijnlandschap naar het charmante, traditionele Kashan. Na aankomst verkennen we samen de smalle straatjes in het oude stadscentrum. Kashan was vroeger duidelijk een rijke handelsstad: we zien statige 19e-eeuwse koopmanshuizen en weelderige tuinen, zoals de Fin Tuin, één van de mooiste tuinen van het Midden-Oosten. In het monumentale Borujerdis-huis en Tabatabaiehuis bekijken we de weelde waarin welgestelde handelaren vroeger leefden. De binnenplaatsen en rijk versierde vertrekken met muurschilderingen, glas-in-lood en spiegelwerk zijn adembenemend. We eindigen met een bezoek aan de grote Agha Bozorgmoskee. Ziet u graag meer? Ga dan bijvoorbeeld naar de Hammam-e Khan. Deze mooie historische hammam is nu een gezellig theehuis. U begrijpt meteen waarom reizigers hier graag komen. Bestel eventueel thee, lunch of een waterpijp (shisha) op eigen gelegenheid en geniet van de bijzondere sfeer. Grote kans dat u in gesprek raakt met een Iraanse bezoeker of één van de eigenaren.

Goed om te weten

De Hazrat-e Masumeh schrijn in Qom is onder voorwaarden toegankelijk voor niet-moslims. De kledingvoorschriften (chador voor vrouwen) zijn streng en begeleiding door een lokale gids (ter plekke aanwezig) is verplicht.

Weetje

Iran bestaat grotendeels uit woestijn. Tuinen symboliseren daarom het paradijs op aarde in de Iraanse cultuur. De Fin Tuin in Kashan staat bekend als één van de mooiste tuinen ter wereld. Hij staat op UNESCO’s Werelderfgoedlijst.

Weetje

De lokale specialiteit van Qom is zoete pistachekoekjes met saffraan (sohan). Veel winkels nabij Fatima’s mausoleum verkopen deze lekkernij.

DAG
05

Kashan - Natanz - Isfahan (ca. 211 km)

ir_al_imam square isfahan_500x500.jpg
Vertrek Kashan
Tussenstop bij de Vrijdagmoskee in Natanz
Roodgekleurde huizen bekijken in traditioneel bergdorp Abyaneh
Eerste overnachting in betoverend Isfahan

Op naar Isfahan! Onderweg bezoeken we nog twee parels: de Vrijdagmoskee in Natanz en bergdorp Abyaneh. De vijdagmoskee heeft een prachtig architectuur, met hoge torens en is gelegen in het hart van Natanz. Abyaneh is een traditioneel dorp met rode lemen huizen. Het ligt verscholen aan de voet van de Karkas-berg. Wat een schilderachtige plek! U waant zich even terug in de tijd: ezels zijn duidelijk een alledaags vervoermiddel voor de dorpsbewoners. Kijk rond in de pittoreske steegjes en bewonder de klederdracht en het lokale handwerk. We rijden door naar Isfahan, de prachtige oude hoofdstad van Perzië. Bekijk ’s avonds eventueel de mooi verlichte monumenten en geniet van de prettige sfeer. De komende dagen maken we van dichtbij kennis met de rijke historie van Isfahan.

DAG
06

Isfahan (ca. 480 km)

ir_al_jameh mosque of isfahan (2)_500x500.jpg
1e kennismaking met Isfahan: beroemde kerken en bruggen bewonderen
Tweede overnachting in Isfahan

Volgens velen is Isfahan de mooiste stad van Iran. We geven u graag de gelegenheid om de vele bezienswaardigheden in een kalm tempo te bekijken. Daarom slapen we drie nachten in Isfahan. Vandaag laat de reisleiding u een deel van de stad zien. Morgen bekijken we de rest. Geweldig dat de gids Isfahan zo goed kent . Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk. Eerst neemt hij ons mee naar de Vrijdagmoskee (Jame-moskee) in het historische centrum, die deel uitmaakt van UNESCO Werelderfgoed. Leuk om te weten dat dit oude bouwwerk als prototype voor latere moskeeontwerpen in heel Centraal-Azië diende. Ook bekijken we de mooi versierde Vank-kathedraal: één van de twaalf Armeense kerken in Isfahan. Hierna bewonderen we de sierlijke bogen van de fotogenieke Si-o-se Pol-brug (33 Pol) en de Kaju-brug, die de Kaju-buurt op de noordoever verbindt met de zoroastrische wijk. Dan gaan we terug naar het hotel. Bestel ’s avonds op eigen gelegenheid bijvoorbeeld één van de geliefde nationale gerechten, zoals koresh (stoofpot) en fereni (romig toetje).

Weetje

Leest u graag? Isfahan inspireerde veel schrijvers. Zo beschrijft Cees Noteboom in zijn reisverhalenbundel ‘Een avond in Isafahan’ de prachtige Vrijdagmoskee. Kader Abdolah noemt Isfahan in ‘De kraai’ en ‘Spijkerschrift’. De roman ‘Dochter van Isfahan’, door Anita Amirrezvani, gaat over een meisje in de 17e eeuw.

DAG
07

Isfahan

ir_al_kathedraal van isfahan_500x500.jpg
2e kennismaking met Isfahan: beeldschone paleizen en moskeeën ontdekken
Derde overnachting in Isfahan

U geniet opnieuw een hele dag van de kunst, cultuur en betoverende uitstraling van Isfahan. Vandaag maken we verder kennis met de Isfahans historische highlights. De kleurrijke mozaïeken, imposante koepels, fraaie fresco’s en het verbluffende houtsnijwerk maken vast indruk. Wat een juweeltjes! We gaan eerst naar het wonderschone paleis Chehel Sotoun (‘Veertig Zuilen’). Een toepasselijke naam, als je bedenkt dat de twintig houten zuilen bij de ingang stuk voor stuk in de vijver weerspiegelen. Vervolgens laten we ons overweldigen door de omvang van het reusachtige Imam-plein (Nagsh-e Jahan). Met wat fantasie bedenken we hoe Iraniërs hier al eeuwen geleden polowedstrijden speelden: de geliefde ‘sport van koningen en edelmannen’. Tussen de dubbele galerij met winkels rond het plein, liggen prachtige historische gebouwen. Zo ontdekken we ook het Ali Qapu-paleis. U herkent het vast aan zijn kenmerkende veranda aan de voorkant. We sluiten de rondleiding af bij de Sheikh Lotfollah-moskee en de bijbehorende bazaar. Wie weet vindt u tussen de winkels met tapijten, sieraden, kleding en waterpijpen nog een laatste souvenir. Vanavond is onze laatste avond in deze heerlijke stad. Geniet ervan!

Weetje

De Iraanse etiquette (tarof), verschilt sterk met onze Nederlandse cultuur. De beleefdheidsvorm is het tegenovergestelde van de Nederlandse directheid. Zo zeg je niet wat je denkt en neemt niet zomaar aan wat je wordt aangeboden.

DAG
08

Isfahan - Nain - Meybod - Yazd (ca. 457 km)

ir_al_yadz (near yadz, narin qal'eh castle in meybod ancient city)_500x500.jpg
Vertrek Kashan
Grote moskee en traditionele tapijtweverij bekijken in Nain
Tussenstop Meybod: Shah Abbasi Karavanserai en het ‘ijshuis’ bezoeken
Eerste overnachting in pittoresk Yazd

’s Morgens werpt u een laatste blik op Isfahan. We vertrekken meteen na het ontbijt: de komende twee nachten logeren we in het sfeervolle Yazd, een bestemming waar u vast naar uitkijkt. Onderweg maken we twee leuke tussenstops. Eerst bezoeken we Nain. De hoge minaret van de Vrijdagmoskee (Jame-moskee) zien we uit de verte afsteken tegen de lucht. Kijk rustig rond binnen de oude muren. De 11e-eeuwse patronen van baksteen zijn prachtig. Nain is ook beroemd om zijn mooie kwaliteit Perzische tapijten. Een leuke aanleiding om in een traditionele werkplaats kennis te maken met het eeuwenoude ambacht van tapijt weven. Hierna rijden we naar Meybod. Na een lunch op eigen gelegenheid in de plaatselijke Shah Abbasi Karavanserai, laat de gids u een eeuwenoud Perzisch ‘ijshuis’ zien: een ingenieus bouwwerk met hoge lemen muren. Hier bewaarde Meybod vroeger ijsblokken, die de stad importeerde uit koudere oorden. Een ijskast avant-la-lettre, midden in de hete woestijn – wat een uitvinding! Dan reizen we door naar ons hotel in het historische Yazd. Deze charismatische woestijnstad is een prettige plek om bij te komen van deze bijzondere reisdag. Een leuke gedachte dat Marco Polo ooit ook in Yazd overnachtte.

Weetje

In Yazd zie je veel windtorens: een soort natuurlijke airconditioning. Ze vangen elk zuchtje wind en verkoelen daarmee de huizen. Ook bijzonder: in sommige zogenaamde ‘vriendschapssteegjes’ passeer je elkaar onmogelijk zonder een praatje te maken.

DAG
09

Yazd

ir_al_yazd (3)_500x500.jpg
Highlights van Yazd ontdekken, zoals Torens van de Stilte
Vuurtempel, Watermuseum en andere parels bewonderen
Tweede overnachting in Yazd

Vandaag genieten we van ons verblijf in het mooie, gemoedelijke Yazd. Ideaal dat we hier twee nachten slapen – zo verkennen we vandaag ongehaast de kleine straten en lemen gebouwen met karakteristieke windtorens (badgirs). Na het ontbijt maken we een uitgebreide excursie langs de fascinerende highlights van Yazd. Leuk dat de gids alles tot leven brengt met zijn verhalen! Bezoek de Torens van de Stilte en de Vuurtempel en ontdek de betekenis van de eeuwenoude begrafenisrituelen en ceremoniën van het zoroastrisme. Bewonder de torenhoge minaretten en het azuurblauwe tegelwerk van de Vrijdagmoskee, die u misschien wel herkent van Iraanse bankbiljetten. Lunch op eigen gelegenheid en wandel hierna door de oude Fahadan-wijk, waar u ongetwijfeld geniet van de speciale sfeer. In het Watermuseum ontdekken we hoe Yazd smeltwater uit omliggende bergen verspreidt via ondergrondse kanalen (qanats). Dan gaan we naar het Amir Chaqmaq-plein. De perfect symmetrische koepel, torens en mozaïeken van de sprookjesachtige moskee zijn prachtige blikvangers. Laat u tot slot overweldigen door Varzesh e-Pahlevani (Sport voor de Helden) en zoorkhaneh-rituelen van oude Perzische krijgers: een combinatie van Iraanse vechtkunst, gymnastiek, krachttraining en muziek. Hierna gaan we voldaan terug naar ons hotel. Morgen reizen we verder.

Weetje

Yazd is het centrum van het zoroastrisme, een eeuwenoude religie van vuuraanbidders die sterk onderscheid maakt tussen goed en kwaad. Het was de Perzische staatsgodsdienst voor de komst van de Islam. Zanger Freddie Mercury was een beroemde aanhanger.

DAG
10

Yazd - Zein-o-Din - Kerman (ca. 360 km)

Kerman
Vertrek Yazd
Tussenstop Karavanserai Zein-o-Din: thee drinken in sprookjessfeer
Eerste overnachting in historisch Kerman

’s Morgens rijden we naar Kerman, één van Irans oudste steden. Hier slapen we de komende twee nachten. Onderweg bezoeken we Karavanserai Zein-o-Din, waar we thee drinken en lunchen op eigen gelegenheid. Een stijlvolle plek om de reis te onderbreken! Wat een idee dat de oude handelskaravanen maar liefst twee dagen deden over onze betrekkelijk korte busrit vanaf Yazd. De karavanserai ligt midden in de woestijn langs de oude Zijderoute. Van buitenaf lijkt de ommuurde herberg net een fort, met zijn ronde torens. Binnen waant u zich in een Midden-Oosters sprookjeskasteel. De inrichting is smaakvol, met knusse nissen en dikke Perzische tapijten. Geen wonder dat deze 16e-eeuwse karavanserai de UNESCO-prijs voor best gerenoveerde gebouw ontving. Geniet rustig van de karakteristieke sfeer en stel u voor hoe handelaren hier eeuwen geleden overnachtten met hun kamelen. Dan stappen we weer in de bus. U kijkt vast uit naar onze volgende bijzondere bestemming: Kerman. Zoek een gezellig restaurant en geniet van uw eerste avond in deze historische stad. Morgen verkennen we Kerman samen en maken we een leuke excursie naar Rayen en Mahan.

Weetje

De Karavanserai Zein-o-Din is één van de 999 pleisterplaatsen die de Perzische Shah Abbas I liet bouwen. De ommuurde herbergen boden rondtrekkende handelskaravanen, reizigers en pelgrims zowel onderdak als bescherming.

DAG
11

Rayen - Mahan

Ganjali Khan
Excursie naar de Rayen-citadel en het soefi mausoleum in Mahan
Het Ganjali Khan Complex in Kerman bewonderen
Tweede overnachting in Kerman

We beginnen de dag meteen goed met een ochtendexcursie naar het nabijgelegen Rayen en Mahan. Eerst rijden we naar de 6e-eeuwse Rayen-citadel. Het verbaast u vast hoe mooi het imposante lemen complex bewaard is gebleven. In Mahan bekijken we het mausoleum van de bekende ‘Iraanse Nostradamus’, soefi Sjah Nematollah-e Vali. Het grafcomplex is volgens veel reizigers één van de geweldigste bouwkundige meesterwerken van het oude Perzië. Bewonder de contrasterende turquoise koepel en minaretten en bekijk de mooie gebedsruimte, met zijn schilderijen en Perzische tapijten. Hierna bezichtigen we de Prinselijke Tuin uit de Kadjar-periode. Iraniërs komen hier graag picknicken, wandelen, of met elkaar praten in het theehuis – als bewoners van een droog land als Iran is een bezoek aan een weelderige tuin een echt uitje. Dan rijden we terug naar Kerman. Na een lunch op eigen gelegenheid, gaan we één van de parels van de stad te bekijken: het Ganjali Khan Complex. Een fascinerende plek. Drink thee in het voormalige badhuis, slenter over de kleurrijke bazaar en bezichtig de mooie Vrijdagmoskee in een ontspannen tempo. Een leuke manier om meer te ontdekken over de cultuur en achtergrond van Kerman.

Weetje

Het valt u vast op dat Iraniërs de hele dag door thee drinken. Bij elke slok houden ze een suikerklontje tussen de tanden. Koffie is minder populair. Soms is er alleen Nescafé verkrijgbaar. Goede koffie drinkt u in de hippe coffeeshops in grote steden.

DAG
12

Kerman - Shiraz (ca. 570 km)

ir_al_tapijten bazaar_500x500.jpg
Vertrek Kerman
De oude moskee in Neyriz bekijken
Het pre-islamitische Sarvestan Paleis bewonderen
Eerste overnachting in dichtersstad Shiraz

Onze nieuwe reisbestemming is dichtersstad Shiraz, één van de oude hoofdsteden van het Perzische Rijk. Een lange maar bijzondere reisdag door ruig berglandschap. Tijdens de rit stoppen we regelmatig om de benen te strekken. Ook bekijken we een aantal mooie bezienswaardigheden, zoals de oude Vrijdagmoskee in Neyriz. Ook bezoeken we het fraai gerestaureerde Sarvestan Paleis: een jachtslot uit begin 5e eeuw, op zo’n 90 kilometer ten zuidoosten van Shiraz. Dan komen we aan in het lieflijke Shiraz. U houdt vast meteen van deze stad: de prachtige parken, paradijselijke tuinen en het heerlijke klimaat spreken veel reizigers aan. Fijn dat we hier twee nachten slapen.

Weetje

Iraniërs zijn dol op zoetigheden en ijs. Eén van de favorieten is saffraanijs, met of zonder vleugje kardemom. Probeer eventueel ook faloodeh, een dessert van dunne noedels, suikersiroop, citroensap en rozenwater.

DAG
13

Persepolis - Nasq-e Rustam - Pasargadae

Pasargadae
Persepolis: paleizen uit de antieke oudheid bewonderen
Bezoek aan de Naqsh-e Rustam koningsgraven
Archeologische vondsten bekijken in Pasargadae
Twee overnachting in Shiraz

Na het ontbijt maken we een mooie dagtocht. Vandaag bezoeken we de legendarische ruïnes van Persepolis: de ceremoniële hoofdstad van het Oud-Perzische rijk. Dit juweel uit de antieke oudheid (518 v. Chr.) staat waarschijnlijk hoog op uw wensenlijst. Na aankomst beklimmen we eerst een lange trap naar een hoger plateau. Bovenaan volgt onze beloning: de schitterende aanblik van massieve pilaren, monumentale poorten en andere archeologische vondsten. Wandel rustig rond en maak u een voorstelling van het glorieuze verleden. Persepolis was bijna tweehonderd jaar lang hét symbool van macht en rijkdom. Bekijk de audiëntiehal, schatkamer en paleizen, en bewonder de beelden van mythische en menselijke figuren. Fijn dat de reliëf-voorstellingen zo mooi bewaard zijn: zo ziet u goed hoe de sjahs hun ceremonieën vierden en hun rijkdommen etaleerden. Vervolgens bezoeken we de dodenstad Naqsh-e Rustam, om de in rotsen uitgehakte koningsgraven te zien. Daarna bezichtigen we in Pasargadae het graf van Cyrus de Grote, die in 550 v. Chr. het Perzisch Rijk stichtte. Aan het einde van de dag reizen we terug naar Shiraz.

Weetje

Alexander de Grote plunderde en verwoestte Persepolis in 331 v. Chr. De machtige ceremoniële ‘Stad van de Perzen’ die Darius I ooit bouwde, raakte hierna in verval. Gelukkig bleven veel cultuurschatten bewaard.

DAG
14

Shiraz

ir_al_saadi mausoleum shiraz_500x500.jpg
Shiraz verkennen: Hafez-graf, moskeeën, Eram-tuin en oude bazaar
Afscheidsdiner

Vandaag verkennen we Shiraz, gelegen in het hart van het antieke Perzische rijk en beter bekend als de stad van de poëzie. Hier leefden en stierven grote dichters. Natuurlijk bezoeken we de graftombe van de beroemde 14e-eeuwse dichter Hafez. Een echte trekpleister: zowel reizigers als lokale jongeren komen hier graag. De kans is groot dat u Iraniërs ontmoet die Hafez-gedichten uit hun hoofd kennen. Shiraz staat ook bekend om zijn schitterende tuinen. We bekijken de goed onderhouden Eram-tuin, een favoriete ontmoetingsplaats van de lokale bevolking. Op warme dagen is het hier heerlijk koel. Tussen de rozenstruiken ontdekken we het weelderige, historische Qavam-huis (Narenjestan). Natuurlijk bezoeken we ook verschillende mooie moskeeën, zoals de Molk-moskee en de uitbundig gedecoreerde Vakil-moskee. Tot slot gaan we naar de traditionele bazaar, volgens kenners een meesterwerk van de Perzische architectuur. Wandel onder de eeuwenoude, met mozaïeken bedekte koepelgewelven en bekijk de charmante binnenplaatsen, hammam, karavanserai en oude winkels met kelimtapijten, parfums, koperhandwerk en souvenirs. Eén van de dingen die u misschien opvalt vandaag, is de ontspannen sfeer. De inwoners (Shirazi) staan bekend om hun relaxte manier van leven. Ze zijn minder modern dan inwoners van Teheran of Isfahan, maar minstens zo hartelijk en sociaal. Vanavond genieten we van het afscheidsdiner.

Weetje

Shiraz (‘de stad van rozen en nachtegalen’) was een belangrijke handelsstad. De VOC richtte in de 17e eeuw een handelspost op in Shiraz.

DAG
15

Shiraz - Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Inchecken vlucht Shiraz - Amsterdam
Terugvlucht naar Amsterdam
Aankomst Schiphol
Afscheid nemen van uw reisgenoten

Het is tijd om afscheid te nemen van Iran. Wat een bijzonder land! Vannacht vliegt u terug naar Amsterdam. Tijdens uw vakantie ontdekte u dat het betrekkelijk moderne Iran een combinatie is van cultuur, religie en historie. U verrast de thuisblijvers ongetwijfeld met uw enthousiaste verhalen over het hartverwarmende contact met de vriendelijke Iraanse bevolking, de moderne steden, antieke cultuurschatten, fabelachtige paleizen, rijk versierde moskeeën, sfeervolle bazaars, Perzische tuinen, groene oases, ruige bergtoppen en uitgestrekte woestijnvlaktes. Uw foto’s vormen het kleurrijke bewijs: Iran is een spectaculair mooi land!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+- Vluchtdetails

+Open-Sluiten

De onderstaande vluchtdetails zijn voorbeeldvluchten

Turkish Airlines
Heen
Vliegroute
Aankomst
Terug
Vliegroute
Aankomst
14:40 uur
AmsterdamIstanbulTeheran
01:45 uur
03:05 uur
ShirazIstanbulAmsterdam
09:55 uur

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Iran reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider die de hele reis wordt bijgestaan door een lokale Engelssprekende gids. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorg dragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Iran leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Wat onze reizigers vinden

Een reis door Iran is een bijzondere belevenis. Dankzij de bezielende leiding van de gids van NRV en de geweldige reisleider van het Iraanse bureau is deze Iranreis bijzonder geslaagd! Veel gezien in korte tijd; in prettig gezelschap en met de juiste ...

Een reis door Iran is een bijzondere belevenis. Dankzij de bezielende leiding van de gids van NRV en de geweldige reisleider van het Iraanse bureau is deze Iranreis bijzonder geslaagd! Veel gezien in korte tijd; in prettig gezelschap en met de juiste informatie weer tevreden thuis.

Meer info >

Minder info >

10

Anoniem, groepsreis Klassiek Iran

Het is een fantastische reis naar een onbekend en ook wel spannend land. Veel mooie en oude cultuur gezien. Erg genoten van alles. Het meest nog van de lieve mensen van Iran. Wat leg je makkelijk en veel contacten. Geweldig!! Ps. Landschappelijk gezi ...

Het is een fantastische reis naar een onbekend en ook wel spannend land. Veel mooie en oude cultuur gezien. Erg genoten van alles. Het meest nog van de lieve mensen van Iran. Wat leg je makkelijk en veel contacten. Geweldig!! Ps. Landschappelijk gezien was het een saaie reis. Desondanks zeker een aanrader!! Gewoon doen.

Meer info >

Minder info >

10

Van Kessel, groepsreis Klassiek Iran

15 dagen Klassiek Iran: altijd de beste prijs

Hotels

Hieronder ziet u een selectie van de accommodaties die wij tijdens onze groepsreizen gebruiken. De accommodaties die wij publiceren zijn voorbeeldhotels, waardoor het kan voorkomen dat u soms in andere accommodaties verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De accommodaties worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op kwaliteit en service.

+- Rondreishotels

+Open-Sluiten
 • ir_ac_safirex.jpg
 • Lobby Safir Hotel
 • ir_ac_safrika.jpg
 • ir_ac_safirka.jpg
 • ir_ac_safirin2.jpg
 • ir_ac_safirka3.jpg
 • ir_ac_safirka2.jpg
 • ir_ac_safirin.jpg
 • zwembad Safir Hotel

Isfahan

Safir

Viersterren

Dit viersterren hotel ligt in het hart van de stad nabij de fotogenieke Si-o-se Pol-brug (33 Pol), het Imam-plein en de bazaar. In de directe omgeving vindt u allerlei winkels en restaurants. In de lobby van het hotel vindt u een koffieshop die 24/7 geopend is. Hier kunt u terecht voor koude en warme drankjes en lichte snacks. Het restaurant serveert zowel Internationale gerechten als gerechten uit de Perzische keuken. Ontspannen kunt u in het binnenzwembad of de sauna van het hotel. Houdt u wel rekening met aparte openingsuren voor mannen en vrouwen. De comfortabele kamers beschikken over airco, een koelkast, een TV, WIFI en roomservice.

 • ir_ac_neginzw (9).jpg
 • ir_ac_neginlo (7).jpg
 • ir_ac_neginka (3).jpg
 • ir_ac_neginka (2).jpg
 • ir_ac_neginin (6).jpg
 • ir_ac_neginka (4).jpg

Kashan

Negin hotel

Driesterren

Centraal gelegen in het centrum van Kashan op loopafstand van de bazaar. Het Negin hotel is een oase van rust. Het is traditioneel en met oog voor detail ingericht. Het hotel beschikt over diverse gezellige binnenplaatsen en een goed restaurant. Alle kamers zijn anders qua inrichting, maar ze beschikken allemaal over een tv, airco en een eigen badkamer. Leuk bijkomend detail is dat de opbrengst uit het hotel door de eigenaren aan lokale goede doelen wordt besteed.

 • Kerman Tourist Hotel kamer
 • Kerman Tourist Hotel kamer
 • Kerman Tourist Hotel restaurant
 • ir_ac_kerman tourist inn_ex.jpg
 • ir_ac_kerman t inn_pk.jpg

Kerman

Kerman Tourist Hotel

Driesterren

Kerman Tourist Hotel gelegen een prachtig woestijn gebied dat bekend staat om zijn prachtige historische gebouwen en architectuur. Het hotel is centraal gelegen dicht bij de markt , baden, karavanserai's en ab anbar (traditioneel waterreservoir). Het hotel beschikt over een restaurant, een gezellige koffiebar, zwembad en een mooie tuin, Het ervaren en vriendelijk personeel staat 24 uur voor u klaar. De comfortabele kamers zijn voorzien van een kluisje, gratis WiFI, TV, telefoon, zitje, en badkamer met douch of bad.

 • ir_ac_shirazroyalex.jpg
 • kamer Royal Hotel
 • ir_ac_shirazroyalka2.jpg
 • ir_ac_shirazroyalka1.jpg
 • ir_ac_shirazroyallo.jpg
 • ir_ac_shirazroyalre1.jpg
 • ir_ac_shirazroyalzw.jpg
 • ir_ac_shirazroyalre.jpg

Shiraz

Royal Hotel

Viersterren

Modern viersterren hotel vlakbij de historische Koranpoort. Deze poort is onderdeel van een park waar de Shirazi's graag komen relaxen en picknicken. Naast het hotel ligt het restaurant complex Haft Khan met op iedere verdieping keuze uit een andere keuken. Het Royal hotel beschikt over een koffiebar, binnenzwembad (tegen betaling) en gratis WIFI. Het ontbijtrestaurant ligt op de bovenste verdieping en biedt een prachtig uitzicht over de stad en de omliggende bergen. De kamers zijn modern en ruim van opzet en voorzien van alle gemakken.

 • ir_ac_mashhad _ tehran _ba - copy.jpg
 • ir_ac_mashhad_ tehran_re- copy.jpg
 • ir_ac_mashhad_tehran_pk(1).jpg
 • ir_ac_mashhad_tehran_ro(2).jpg
 • ir_ac_mashhad_ tehran_gy - copy.jpg
 • ir_ac_mashhad _tehran_fa.jpg

Teheran

Mashad Hotel

Driesterren

Hotel Mashad ligt vlakbij de voormalig Amerikaanse ambassade en op loopafstand van het Park van de Kunstenaars. Op ca. 15 minuten lopen komt u bij belangrijke bezienswaardigheden zoals het Golestan Paleis en het Nationaal Museum. In de lobby van het hotel kunt u heerlijk genieten van een vers kopje koffie. Het dakterras biedt een geweldig uitzicht over de bergen in het noorden van Teheran. U kunt hier ook dineren. De nette kamers beschikken allemaal over airco, een koelkastje en TV. Ook is er gratis WIFI in het hotel.

 • ir_ac_arg_ yazd_lo.jpeg
 • ir_ac_arg_yazd_re.jpeg
 • ir_ac_arg_ yazd_pk.jpeg

Yazd

Arg Jadid

Viersterren

Hotel Arg Jadid is een relatief nieuw viersterren hotel gelegen aan de rand van de stad. Het hotel ligt vlakbij de belangrijkste bezienswaardigheid van Jazd, de Towers of Silence. Het comfortabele hotel beschikt over een restaurant waar zowel internationale als Iraanse gerechten worden geserveerd. De kamers zijn voorzien van airco, TV en koelkast. Het hotel beschikt over gratis WIFI.

 • ir_ac_dad_yazd_ex.jpeg
 • ir_ac_dad_ yazd_re.jpeg
 • ir_ac_dad_yazd_pk.jpeg

Yazd

Dad Hotel

Viersterren

Een sfeervol viersterren hotel op een perfecte locatie. Het hotel ligt op loopafstand van de bazaar en de belangrijkste toeristische attracties. Het Dad hotel beschikt over een heerlijke binnenplaats waar u ook kunt dineren. Daarnaast beschikt het hotel over een binnenzwembad met jacuzzi en sauna. De kamers zijn ruim en licht ingericht, voorzien van airco en TV. In het hele hotel kunt u gebruikmaken van gratis WIFI.

15 dagen Klassiek Iran: altijd de beste prijs

Verlengen/upgraden/extra's

15 dagen Klassiek Iran: altijd de beste prijs
15 dagen Klassiek Iran: altijd de beste prijs

Reisleiding Iran

In Iran reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider die de hele reis wordt bijgestaan door een lokale Engelssprekende gids.

Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorg dragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Iran leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor leuke tips om te gaan lunchen en dineren.

Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Praktische info

-Reisprogramma
Sluiten-

Uitvoering rondreis

Voor deze reis kunt u vertrekken in de maanden april, mei, september en oktober.

Bijkomende kosten ter plaatse

Als u een rondreis naar Iran boekt, geeft u ter plaatse ook nog geld uit aan maaltijden, fooien etc. Om het voor u gemakkelijker te maken om de totale kosten in te schatten, geven wij hieronder een indicatie voor de bijkomende kosten van deze reis. Deze indicatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen en koersverschillen.

Fooienpot : ca. € 70 per persoon
De fooien voor de reisleider en de vaste chauffeur zijn niet inbegrepen. Als u tevreden over hen bent, kunt u aan het eind van de reis naar eigen inzicht een fooi geven.

Maaltijden (Het afscheidsdiner en elke dag ontbijt is inbegrepen in de reissom)
Lunch : ca. € 5
Diner : tussen de € 3 en € 8

Drinken
Flesje water : ca. €0,50 - € 1
Flesje fris : ca. €0,50 - € 1

Eten en drinken

Tijdens deze reis zijn een afscheidsdiner en elke dag ontbijt inbegrepen. Om onderweg tijd te besparen, zal uw reisleider voorstellen om een aantal keren gezamenlijk te lunchen. Deelname is niet verplicht. Een indicatie voor de kosten van een lunch: ca. € 5 per persoon. Overige maaltijden in deze reis niet inbegrepen. Uw reisleider helpt u graag met tips voor leuke restaurants. Zo heeft u de vrijheid om zelf te bepalen waar, met wie en wat u gaat eten.

Fooien

In Iran is het geven van fooien heel gebruikelijk. Een fooi is een uiting van waardering en wordt daarom erg op prijs gesteld.

Fooienpot
Aan het begin van uw rondreis zal de reisleider een gezamenlijke fooienpot voorstellen, zodat u niet de hele dag fooien achter hoeft te laten. De reisleider betaalt van deze fooienpot alle gezamenlijke fooien, u hoeft hier dan niet meer naar om te kijken. Op die manier kunt u rustig van uw vakantie genieten. De reisleider houdt een kasboek bij, dat voor iedereen inzichtelijk is. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis is ca. € 70 per persoon (ca. 3.213.000 IRR per persoon, afhankelijk van de wisselkoers). Dit bedrag kunt u ter plaatse in Iraanse Rial betalen. De fooien voor de reisleider zelf en de vaste chauffeur zijn niet bij dit bedrag inbegrepen. Deze fooien kunt u aan het eind van de reis naar eigen inzicht geven. Dit zal zeker op prijs gesteld worden.

In Iran vindt u geen pinautomaten en credit cards worden vrijwel nergens geaccepteerd. U dient dus voldoende contant geld mee te nemen dat u ter plaatse kunt wisselen bij een bank of wisselkantoor.

Zwaarte en mobiliteit

Tijdens deze rondreis laten wij u in een relatief korte periode kennis maken met de vele facetten van het prachtige Iran. Voor deze reis is een normale basisconditie en een goede mobiliteit noodzakelijk. Tijdens de diverse (stads)wandelingen en het bezoeken van bezienswaardigheden loopt u veel en vaak beklimt u trappen. Houdt u er alstublieft rekening mee dat de bus niet overal kan komen, waardoor we u soms niet met uw bagage voor het hotel af kunnen zetten of ophalen. Het is belangrijk dat u zelfstandig, eventueel met hulp van een medereiziger (binnen dezelfde boeking) in en uit de bus kunt stappen. Een rondreis kan door mensen die minder mobiel zijn, als zwaar worden ervaren en soms is deelname aan bepaalde programmaonderdelen niet haalbaar. Omdat u de reis boekt als totaalpakket kunnen we u geen restitutie geven voor niet bijgewoonde reisonderdelen die in de prijs opgenomen zijn. Deze rondreis is niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers. Als u of één van uw reisgenoten een minder goede basisconditie heeft of beperkt mobiel is, neemt u dan alstublieft telefonisch contact met ons op. In overleg met u kunnen wij u adviseren welke reismogelijkheid het beste op uw wensen en conditie aansluit.

Afwijkende minimum leeftijd

Tijdens de paas-, mei-, zomer- en kerstvakantie geldt een afwijkende minimum leeftijd voor de groepsreis 'Klassiek Iran'. Gedurende deze periode kunnen kinderen vanaf 8 jaar mee op reis.

Accommodatie

U verblijft tijdens de rondreis in zo comfortabel mogelijke hotels. Deze standaard kan echter afwijken van de standaard die u wellicht in andere (Westerse) landen gewend bent.

Gebruik zwembaden in hotels

Sommige hotels tijdens de rondreis beschikken over een binnenzwembad en/of sauna. Het gebruik hiervan is veelal tegen betaling. Houdt u er rekening mee dat er aparte openingsuren gelden voor mannen en voor vrouwen.

Alcoholische dranken

Het nuttigen van alcoholische dranken is verboden in Iran. U mag dus ook geen alcoholhoudende dranken meenemen.

Kledingvoorschriften

In Iran gelden duidelijke kledingvoorschriften die over het algemeen streng worden nageleefd. Ook als toerist dient u zich gepast te kleden. Vrouwen dragen verplicht een hoofddoek die hoofd, nek en haren bedekt. Alle kleuren mogen. Ook dienen zij armen, benen en vrouwelijke vormen te bedekken. Op sommige religieuze plaatsen is het verplicht een chador (Perzisch gewaad dat het gehele lichaam bedekt) te dragen. Deze kunt u ter plaatse veelal lenen. Ook mannen worden geacht zich respectvol te kleden. Korte broeken zijn verboden en met name op religieuze plaatsen moeten zij de armen te bedekken. Met name in de wat modernere steden, zoals Teheran zult u merken dat er wat losser met de kledingvoorschriften wordt omgegaan. Toch adviseren wij u de algemene regels in acht te nemen.

+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+-Landinfo

+Open-Sluiten

Goed voorbereid op reis naar Iran

Wij geven u graag praktische reisinformatie over Iran zoals de munteenheid, de taal en het tijdsverschil en informeren u over de gebruikelijke openingstijden en feestdagen. Op die manier bent u goed voorbereid en geïnformeerd over alles wat u moet weten voor uw rondreis. Bekijk hier alle praktische reisinformatie over Iran. (opent in een nieuw venster)

+FAQ
Open+

Een reis boeken bij NRV

+Wat betekent 'Beschikbaar'?

Wanneer u 'Beschikbaar' vermeld ziet staan bij de door u gekozen reis of reisonderdelen, is er voldoende voorraad aanwezig en kan de reis direct definitief geboekt worden.

+Wat betekent 'Op aanvraag'?

Wanneer NRV uw boeking niet direct kan bevestigen, krijgt u bij boeking te zien dat een of meerdere onderdelen van uw reis op aanvraag is. Dit betekent dat wij de beschikbaarheid van de door u gewenste reis of reisonderdelen na moeten gaan bij onze partners. Indien wij uw reservering op de door u aangegeven manier kunnen bevestigen, wordt uw boeking omgezet in een definitieve boeking. In het geval uw aanvraag niet bevestigd kan worden, zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken. Wanneer u uw reservering reeds bij ons geplaatst heeft, maar de aanvraag intrekt voordat de gehele boeking akkoord is, is NRV genoodzaakt € 50,- administratiekosten in rekening te brengen. Indien wij de door u geboekte reis niet conform boeking kunnen aanbieden, mag u uiteraard kosteloos van uw boeking afzien.

+ Wat betekent 'Gegarandeerd Vertrek'?

'Gegarandeerd Vertrek' wordt gehanteerd bij onze groepsreizen en betekent dat u op een specifieke datum gegarandeerd op reis gaat, op voorwaarde dat de groep uit meer dan twee personen bestaat. Op onze website wordt 'Gegarandeerd Vertrek' aangegeven achter de vertrekdata van onze groepsreizen.

+Wat is het minimum/ maximum aantal deelnemers bij een groepsreis?

De groepsreizen van NRV worden uitgevoerd in kleine groepen. Het minimum aantal deelnemers dat voor een groepsreis wordt gehanteerd, is afhankelijk van de specifieke reis. In de regel wordt een minimum aantal deelnemers van 10 tot 15 personen aangehouden. Het minimum aantal dat voor de door u gewenste reis van toepassing is, staat bij de betreffende reis aangegeven op het tabblad 'Data & Prijzen'.

Het maximum aantal deelnemers dat voor een groepsreis wordt gehanteerd, is eveneens afhankelijk van de specifieke reis. In de regel wordt een maximum aantal deelnemers van 20 tot 28 personen gehanteerd. Ook deze informatie treft u op het tabblad 'Data & Prijzen'.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een groepsreis dan zal uw reisleid(st)er bij aanvang van de reis zorgdragen voor het samenstellen van een fooienpot. Deelname aan de fooienpot geschiedt op vrijwillige basis en wij adviseren u om rekening te houden met een bedrag van € 5,- per persoon per dag (dit is afhankelijk van de bestemming die u bezoekt). Uw reisleider zal namens de groep een fooi geven aan mensen die u als groep een service verlenen. U kunt hierbij denken aan de kofferjongens, bedienend personeel etc. Uiteraard houdt uw reisleider een overzicht bij van de uitgaven en heeft u te allen tijde inzage hierin.

+Op welke wijze moet ik de reissom betalen?

De reissom kunt u onder vermelding van uw klant- en factuurnummer overmaken op de rekening van NRV. U kunt een digitale transactie doen of het openstaande bedrag overmaken via een overschrijvingskaart.

Bankgegevens van NRV:
ING 2183287
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL49INGB0002183287
BIC (Bank Identifier Code): INGBNL2A

ABN Amro 515107239
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL37ABNA0515107239
BIC (Bank Identifier Code): ABNANL2A

+Mijn kinderen gaan mee op reis. Ontvangen zij kinderkorting?

Op onze groepsreizen geldt dat wij voor kinderen een minimum leeftijd van 10 jaar hanteren. Helaas verlenen wij geen kinderkorting op onze reguliere groepsreizen.

Tijdens de mei-, zomer- en kerstvakantie kan voor sommige bestemmingen een afwijkende minimum leeftijd gelden. Gedurende deze periode kunnen kinderen vanaf 8 jaar mee op reis. Wanneer dit van toepassing is, wordt dit specifiek bij de reis vermeld.

+Ik heb een speciale wens. Wordt deze ter plaatse gehonoreerd?

Of een speciale wens ter plaatse wordt gehonoreerd, kunnen wij helaas niet aan u garanderen. Dit hangt namelijk af van de beschikbaarheid en bereidwilligheid van het hotel waar u verblijft. Indien u bij boeking uw speciale wens aan ons doorgeeft, zorgen wij ervoor dat deze als preferentie in uw boeking wordt opgenomen zodat onze agent en de hotelier hiervan op de hoogte zijn. Indien mogelijk, houden zij hiermee rekening.

Heeft u speciale dieetwensen of dient u op doktersadvies speciale medicijnen mee te nemen op vakantie, brengt u ons hiervan dan op de hoogte zodat wij de luchtvaartmaatschappij hierover kunnen informeren.

+Kan ik mijn reis verlengen?

Onze reizen kunt u in de meeste gevallen verlengen. Onder het tabblad Verlengen/Upgrade/Extra's kunt u de mogelijkheden tot verlenging van de door u gewenste reis inzien.

Informatie omtrent uw reis

Belangrijke informatie

Belangrijke documenten

+Op welke wijze ontvangen wij onze boekingsbevestiging en andere belangrijke informatie?

Uw boekingsbevestiging annex factuur zult u per e-mail van ons ontvangen, net als de reisbescheiden en overige belangrijke informatie.

+Reizen met kinderen

Het is mogelijk dat de autoriteiten van de bestemming die u bezoekt nadere vereisten stellen in geval ouders met minderjarige kinderen reizen. Dit kan ook het geval zijn wanneer één ouder met een kind reist. Ook in dit geval bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste documenten om te kunnen reizen. NRV kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

+Aan welke vereisten dient mijn paspoort te voldoen?

U bent zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en de vereiste reisdocumenten, zoals een visum (indien van toepassing). Voor de meeste bestemmingen dient uw paspoort bij thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de land-/ reisinformatie op NRV.nl. Tevens kunt u de ambassade/ het consulaat raadplegen om u te laten informeren over de specifieke vereisten.

+Heb ik voor mijn bestemming een visum nodig?

Voor reizen naar vele landen is een visum verplicht. Bij de landeninformatie van het betreffende land kunt u hier meer informatie over vinden. Voor bepaalde landen dient u dit visum reeds in Nederland aan te vragen. NRV biedt u de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief het visum aan te vragen via het CIBT. Klik hier voor meer informatie.

Uiteraard kunt u ook zelf het visum regelen. Indien u zelf uw visum aanvraagt, kunt u contact opnemen met de betreffende ambassade of het consulaat.

Voor welke vorm van visumaanvraag u ook kiest, u bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van een visum. NRV is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.

+Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Uw reisbescheiden ontvangt u ongeveer tien tot zeven dagen voor vertrek. De reisbescheiden bevat belangrijke informatie zoals uw e-tickets, de contactgegevens van NRV en onze lokale partner, de hotellijst en de vouchers. Uw reisbescheiden ontvangt u per e-mail.

+Wat zijn e-tickets?

Een e-ticket is een elektronisch ticket. Uw e-ticket is het bewijs van uw geboekte vlucht en zult u per e-mail bij de reisbescheiden ontvangen.

Voorbereiding op uw reis

+Waar vind ik informatie over mijn reis?

Op onze website treft u heel veel informatie over onze reizen en reisonderdelen aan. Wanneer u op de door u gewenste reis of het door u gewenste reisonderdeel klikt, zult u een uitgebreide beschrijving van het programma/ reisonderdeel aantreffen, een overzicht van de onderdelen die inbegrepen zijn, extra informatie behorende bij de reis/ het reisonderdeel, eventuele extra opties, zoals upgrades en verlengingen, en ervaringen van NRV reizigers die u voor zijn gegaan. Tevens treft u bij onze reizen een overzicht van de voorbeeldhotels aan en de optionele excursiemogelijkheden ter plaatse.

+Moet ik nog speciale gezondheidsmaatregelen treffen?

Uiteraard is het van groot belang dat u zich goed voorbereidt wanneer u een verre reis gaat maken. Voor de voorbereiding van uw reis kunt u onder andere onze website raadplegen. Onder de land-/ reisinformatie staat altijd een kopje 'Gezondheid & Vaccinaties' opgenomen om u zo goed mogelijk te kunnen informeren.

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas. Dergelijke artikelen vindt u bijvoorbeeld op veiligopreiswinkel.nl.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

+Kan ik online inchecken voor mijn vlucht?

Of u online kunt inchecken voor uw vlucht hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het inmiddels vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken zodat u op de luchthaven alleen nog maar uw bagage hoeft af te geven. Helaas is het voor groepsreizen niet altijd mogelijk om online in te checken.

Check hier of uw luchtvaartmaatschappij erbij zit.

+Wanneer dien ik aanwezig te zijn op de luchthaven?

Wij adviseren u om minimaal 2,5 uur voor vertrek op Schiphol aanwezig te zijn. Houd u rekening met drukte op de wegen en op het spoor richting Schiphol. Houd u er tevens rekening mee dat u na de check-in nog de paspoort- en veiligheidsformaliteiten dient te doorlopen en dat de afstand van de check-in balie naar uw gate groot kan zijn, wat ook de nodige tijd in beslag kan nemen.

Tijdens uw reis

+Word ik bij aankomst op Schiphol verwelkomd?

NRV heeft geen balie op Schiphol. U zult dan ook niet op Schiphol voorafgaand aan uw vlucht door één van onze medewerkers worden verwelkomd. Uw e-tickets heeft u reeds per e-mail ontvangen zodat u zelf kunt bepalen hoelang van te voren u op Schiphol wenst te arriveren. Wij raden u overigens wel aan om tijdig aanwezig te zijn op Schiphol om zodoende eventuele risico's uit te sluiten.

+De reis verloopt niet zoals verwacht. Wat moet ik nu doen?

Ondanks onze inspanningen om uw reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens uw reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met ons zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

+Word ik bij aankomst op de bestemming verwelkomd?

Of u bij aankomst op de bestemming zal worden verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger hangt af van de reis/ het reisonderdeel dat u bij ons heeft geboekt. Indien u bij aankomst zal worden verwelkomd, staat dit expliciet in de beschrijving van uw reis opgenomen.

+Waar kan ik ter plaatse terecht in geval van vragen?

In geval van vragen kunt u ter plaatse terecht bij uw chauffeur of gids. Wanneer deze uw vragen niet kunnen beantwoorden of wanneer u niet door reisleiding wordt begeleid, adviseren wij u contact op te nemen met ons lokale agentschap. De contactnummers van onze contactpersoon ter plaatse staat altijd aangegeven in uw reisbescheiden. Mocht uw vraag niet afdoende zijn beantwoord dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met NRV. Houd u rekening met het tijdsverschil. Alleen in geval van nood zijn wij 24 uur per dag (telefonisch) bereikbaar.

Na afloop van uw reis

+Waarom wordt na afloop van de reis een enquête toegestuurd?

Na afloop van de reis vragen wij u een enquête in te vullen waarin u uw bevindingen over uw reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan u als reiziger garanderen. De enquêtes zullen intern door ons worden verwerkt en indien nodig dan wel wenselijk, zullen aanpassingen worden gemaakt om de uitvoering van de reis te bevorderen.

+Hoe kan ik mijn reiservaringen kenbaar maken?

Uw bevindingen kunt u op verschillende manieren aan ons kenbaar maken. Zo ontvangt u a afloop van uw reis een enquête waarin u uw bevindingen kunt weergeven, kunt u een kort verslag maken van bijvoorbeeld de accommodaties waarin u bent verbleven en de excursies die u heeft gedaan. Voorts kunt u een uitgebreid reisverslag maken die wij vervolgens bij de betreffende reis op onze website plaatsen: toekomstige reizigers kunnen dan alvast een voorproefje krijgen op hetgeen hen te wachten staat.

Mocht u reiservaringen willen delen waarop u graag een reactie wilt ontvangen dan kunt u dit opnemen met onze Afdeling Kwaliteitszorg. Klik hier voor het formulier om uw bevindingen kenbaar te maken

+Ik heb een klacht over mijn reis. Waar moet ik deze indienen?

Wanneer u een klacht heeft over uw reis dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

Algemeen

+Wie is NRV?

NRV biedt een zeer uitgebreid aanbod van groeps- en privéreizen en zelf samenstel reizen naar bestemmingen in Afrika, Azië, Europa, Midden-Oosten en Noord-, Midden- en Zuid-Amerika.

Reizen met NRV betekent comfortabel op vakantie gaan. Onze rondreizen hebben wij met zorg samengesteld en bevatten een evenwichtige mix tussen cultuur en natuur. Uiteraard laten wij u tijdens uw reis kennismaken met de hoogtepunten van de bestemming, verblijft u in sfeervolle drie- en viersterrenhotels, zullen wij er tijdens uw vakantie voor zorgen dat het u aan niets zal ontbreken en proberen we altijd een ‘local touch’ aan uw reis te geven, zodat u ook écht kennismaakt met de bestemming!

Niet alleen tijdens de reis, maar ook voorafgaand aan de reis en na afloop mag u veel service van ons verwachten. Zo vinden wij het onder andere belangrijk dat u goed geïnformeerd zal worden. U treft dan ook heel veel informatie op onze website: niet alleen over onze reizen, maar ook over de bestemming zelf, de hoogtepunten die u eigenlijk niet mag missen en allerhande zaken om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw verre reis. Ons contactcenter staat tijdens werkdagen en op zaterdag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden, zowel per e-mail als telefonisch. En wilt u alvast in de stemming komen voor uw reis, meer weten over een bepaalde bestemming of nader kennismaken met NRV? Kom dan naar het NRV Reiscafé om één van onze sfeervolle en informatieve shows bij te wonen. Een goede voorbereiding en uniek in Nederland!

+Wat voor soort reizen biedt NRV?

NRV biedt reizen naar Afrika, Azië, Europa, Midden-Oosten en Noord-, Midden- en Zuid-Amerika. Wij bieden zowel groepsreizen als privéreizen en zelf samenstel reizen aan.

+Wat is het NRV Reiscafé?

Het NRV Reiscafé is het eigen reistheater van NRV waar u van harte welkom bent voor het bijwonen van één van onze shows. Onder het genot van een drankje ontvangt u veel informatie over de door u gewenste bestemming, ziet u twee prachtige reisreportages en bestaat uiteraard voldoende de mogelijkheid om uw vragen te stellen.

Klik hier voor meer informatie over het NRV Reiscafé of voor het reserveren van uw plaatsen.

+Is NRV aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds?

Bij NRV kunt u met een gerust hart uw vakantie boeken. Wij zijn namelijk aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds, instanties die u als reiziger de meeste zekerheid geven.

Klik hier voor de Reisvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

+Op welke manier kom ik in contact met NRV?

Wilt u contact opnemen met NRV? Klik hier om via het contactformulier uw vragen en/ of opmerkingen over ons reisaanbod, uw reservering of bijvoorbeeld onze website te stellen. Onze e-mails worden in de regel binnen 24 uur beantwoord.

Liever telefonisch contact? Van maandag tot en met vrijdag zijn wij van 9:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag tussen 9:00 tot 16:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 070-3076700. Wij beantwoorden graag uw vragen!

+Wat zijn de betalingscondities van NRV?

NRV hanteert de betalingsvoorwaarden van de ANVR Reisvoorwaarden. Dit betekent dat u bij boeking een aanbetaling dient te voldoen van 20% van de reissom. Het restant van de reissom dient uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek door ons ontvangen te zijn.

Wanneer u gebruik maakt van een aanbieding kan het zijn dat wordt afgeweken van bovenstaande betalingsvoorwaarden. Dit staat altijd bij de betreffende aanbieding/ reis vermeld.

Website

+Wat is 'Mijn NRV'?

‘Mijn NRV’ is uw persoonlijke domein op NRV.nl waarmee u onder andere toegang heeft tot uw adresgegevens, boekingsgegevens en reisbescheiden. Verder kunt u binnen ‘Mijn NRV’ uw Reispuntensaldo raadplegen, foto's uploaden en bijvoorbeeld reisschema's maken.

Hoewel wij bij het weergeven van ‘Mijn NRV’ de grootste zorgvuldigheid betrachten, is het mogelijk dat er onvolkomenheden genoteerd staan. Voor deze en andere onvolkomenheden kan NRV niet aansprakelijk worden gesteld. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan de inhoud van uw persoonlijke domein.

+Hoe vraag ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV (opnieuw) aan?

Uw wachtwoord voor ‘Mijn NRV’ kunt u heel eenvoudig aanvragen.

+U bent nog niet als NRV klant geregistreerd:

Klikt u dan op 'Mijn NRV' en vervolgens op 'Ik wil me registreren als nieuwe klant'. U dient dan uw persoonlijke gegevens in te voeren en ontvangt nadat u de registratie voltooid heeft, een e-mail op het opgegeven e-mailadres. Hierin staat uw wachtwoord aangegeven en kunt u voortaan inloggen op onze website.

+Heeft u al een registratie op Mijn NRV, maar bent u uw wachtwoord vergeten?

Dan kunt u op 'Wachtwoord vergeten' klikken en dient u uw e-mailadres en verificatiecode in te voeren. U ontvangt dan een e-mail met uw wachtwoord waarmee u weer kunt inloggen op ‘Mijn NRV’.

+Kan ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV wijzigen?

Uw wachtwoord van ‘Mijn NRV’ wijzigen, gaat heel eenvoudig. Log in met uw e-mailadres en het bestaande wachtwoord. U komt vervolgens in 'Mijn Gegevens'. Door op 'Wachtwoord wijzigen' te klikken, kunt u uw bestaande wachtwoord aanpassen naar een door u gewenst wachtwoord.

+Hoe word ik lid van de nieuwsbrief?

Op onze website kunt u zich heel eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief. Registreer uw gegevens en u bent direct geabonneerd op onze nieuwsbrief waarmee u periodiek op de hoogte zult worden gehouden van onze speciale acties, mooie aanbiedingen en overig reisnieuws.

15 dagen Klassiek Iran: altijd de beste prijs
Bewaar reis Boek nu

Reisroute per dag

01Amsterdam - Teheran

02Teheran

03Teheran

04Teheran - Qom - Kashan

05Kashan - Natanz - Isfahan

06Isfahan

07Isfahan

08Isfahan - Nain - Meybod - Yazd

09Yazd

10Yazd - Zein-o-Din - Kerman

11Rayen - Mahan

12Kerman - Shiraz

13Persepolis - Nasq-e Rustam - Pasargadae

14Shiraz

15Shiraz - Amsterdam

Bewaar reis Boek nu
Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis