kust van West-Sumatra
kust van West-Sumatra
orang-oetans in het Gunung Leuser park
orang-oetans in het Gunung Leuser park
Samosir Island
Samosir Island
strand op Cubadak
strand op Cubadak
Batik beelden
Batik beelden

Ontdek Noord-Sumatra

Privéreis | 18 dagen v.a. 2778
2603i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
28-01-2020
Reisduur
18 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Kassakorting tot 300 ppi

Voorwaarden

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m december 2020
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Boek uw rondreis uiterlijk woensdag 29 januari 2020 vóór 24:00 uur
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs

Voorwaarden

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m december 2020
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Boek uw rondreis uiterlijk woensdag 29 januari 2020 vóór 24:00 uur
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs
Kassakorting tot 300 ppi
Bezoek aan de orang-oetans op Sumatra
Verblijf op Samosir Island in het grootste kratermeer ter wereld; het Tobameer
Strandverblijf op tropisch eiland Cubadak
Kennismaking met authentieke stammen op Sumatra
Kanoën, snorkelen en wandelen onder begeleiding op Cubadak inbegrepen

Een paradijs van ongerepte jungle, orang-oetans, vriendelijke stammen en tropische eilanden

Op zoek naar de orang-oetans in het tropische regenwoud, kennis maken met authentieke stammen in het binnenland, overnachten op een eiland in 's wereld grootste kratermeer, tuben op een rivier dwars door de jungle, urenlang reizen door schitterende vanille-, kaneel- en peperplantages en snorkelen in de prachtige onderwaterwereld van West-Sumatra. Deze 18-daagse rondreis laat u alle mooie plekjes zien van het ongerepte noordelijke gedeelte van Sumatra. U sluit af met een strandverblijf op het bijna onbewoonde eiland Cubadak. Een waar tropisch paradijs..


"Maak in het Gunung Leuser park een trekking op zoek naar de orang-oetans, een plek ver weg van het massa toerisme en een avontuurlijke en authentieke beleving."

Terry, productafdeling

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Medan

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam - Medan

Vandaag vliegt u vanaf Schiphol naar Sumatra, waar u de volgende dag aankomt.

DAG
02

Aankomst Medan

Medan Chinese tempel
Aankomst Medan
Vrije middag
Overnachting Medan

Deze mooie reis begint bij aankomst op de luchthaven van Medan. Het is de commerciële hoofdstad van Sumatra. U wordt welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw hotel in de stad gebracht. 's Middags heeft u de tijd om uit te rusten van de vliegreis en te wennen aan het klimaat. U overnacht in Medan.

DAG
03

Medan – Tangkahan

Criteo - Sumatra & Maleisië, incl. chauffeur
Stadstour Medan
Vertrek Medan
Eerste overnachting Tangkahan

Na het ontbijt begint de échte rondreis over dit indrukwekkende en reusachtige eiland. Tijdens de stadstour door Medan bezoekt u o.a. de Grote Moskee, de Chinese Tempel en het Paleis van de lokale Sultan. Deze laatste behoort tot de Koninklijke familie van de Malay stam. Hierna verlaat u de stad en rijdt u via Binjai en Batang Serangan naar Tangkahan.

Onderweg zult u zien dat het landschap van Sumatra erg veelzijdig is. Naast indrukwekkende vulkanen ziet u ongerepte wouden met rijke begroeiing, groene heuvels, rijstvelden, smalle bergstroompjes, wilde rivieren en schitterende watervallen. U komt aan in het gemoedelijke plaatsje Tangkahan en wordt al snel vriendelijk onthaald in de eenvoudige jungle lodge waar u de komende nachten verblijft. De omgeving is hier werkelijk prachtig!

DAG
04

Tangkahan

id_al_sumatra_olifant_93153805.jpg
Bezoek aan olifantencentrum (optionele excursie)
Wandelen & tuben over de rivier (optionele excursie)
Tweede overnachting Tangkahan

In de ochtend kunt u genieten van de jungle en het lokale leven bij de rivier. Wandel door de kleine plantage van de lodge of ga op excursie (optioneel). U vertrekt dan met een lokale ranger naar het olifantencentrum waar u de verzorgers kunt helpen met het wassen van de olifanten in de rivier.

Deze bijzondere excursie kunt u ook combineren met het 'tuben op de rivier' (optioneel). U start met een wandeling naar de rivier van ongeveer een uur. Hierna zakt u per ‘tube’ verder de rivier af tot u bij een mooie waterval komt. Neem een heerlijk verfrissende duik in het water! Een bijzondere excursie om nooit meer te vergeten!

DAG
05

Tangkahan - Bukit Lawang

Batak
Avontuurlijke rit per oude jeep
Stop bij één van de rubber- en palmolieplantages
Eerste overnachting aan de rand van de jungle in Bukit Lawang

Vandaag gaat u verder op avontuur en reist per oude jeep door de binnenlanden van Sumatra. Onderweg passeert u rubber- en palmolieplantages afgewisseld met traditionele dorpen met karakteristieke huizen. Na aankomst check-in in uw lodge waar u de komende twee nachten verblijft.

DAG
06

Bukit Lawang - Gunung Leuser orang-oetan reservaat

Criteo - Sumatra, Java & Bali
Orang-oetans spotten in Gunung Leuser reservaat (optionele excursie met gids)
Tweede overnachting aan de rand van de jungle in Bukit Lawang

Hoopt u op een ontmoeting met een wilde orang-oetan in het Gunung Leuser Nationaal Park? Vandaag kunt u tijdens een optionele excursie op zoek gaan naar de zeldzame orang-oetans van Sumatra. Helaas wordt hij met uitsterven bedreigd.

Samen met een ranger maakt u een wandeling door het regenwoud. De orang-oetans die hier wonen hebben eerst een periode doorgebracht in het orang-oetan rehabilitatiecentrum. Hier worden verweesde en uit gevangenschap bevrijde dieren opgevangen en geherintroduceerd in de natuur. Alle orang-oetans leven nu weer zelfstandig, maar de band tussen mens en dier is gebleven.

Vergeet tijdens uw zoektocht niet om ook te genieten van het schitterende regenwoud waar u doorheen wandelt! Hier leven 3500 verschillende plantensoorten, ongeveer 120 boomsoorten en grote aantallen vogelsoorten, reptielen en zoogdieren – waaronder diverse andere apensoorten, zoals de gibbon. Het is een geweldige ervaring om hier rond te lopen. De duur van de trekking is ter plaatse te bespreken. ’s Middags kunt u relaxen in uw gezellige lodge.

DAG
07

Bukit Lawang – Berastagi

id_al_berastagi.jpg
Vertrek Bukit Lawang
Overnachting Berastagi

U vervolgt uw weg naar Berastagi. Onderweg rijdt u door vele s-bochten en de route biedt prachtige panoramische vergezichten. Er wordt een stop gemaakt bij de Sembahe rivier, Lumbhini pagode, een lokale markt en de Gundaling heuvel. De Karo Batak vrouwen verkopen hier heerlijk fruit, bloemen en lokale groenten. Vervolgens rijdt u naar het hotel in Berastagi waar u zult overnachten.

DAG
08

Berastagi - Samosir Island

id_al_sumatra.jpg
Vertrek Berastagi
Bezoek Karo Batak bevolking (Dokan)
Bezoek Sipisopiso waterval
Longhouses Pematang Purba bezichtigen
Eerste overnachting Samosir Island

Vanuit Berastagi reist u richting het Tobameer, de eindbestemming van vandaag. Het wordt een afwisselende dag met mooie indrukken. U bezoekt bijvoorbeeld de beroemde Sipisopiso waterval en het dorpje Dokan. Hier kunt u een traditionele Karo Batak woning bewonderen en in contact komen met zijn oorspronkelijke bewoners.

Ook brengt u een bezoek aan de longhouses van Pematang Purba die toebehoren aan de koninklijke familie van de Simalungun Batak stam. Onderweg geniet u van prachtige vergezichten over de bergketens en het schitterende Toba meer. Vanaf de stad Parapat vaart u met de ferry naar Samosir Island, gelegen in het grootste meer van Indonesië. U verblijft twee nachten op het eiland.

DAG
09

Samosir Island

ID_AL_Samosir_90291205
Bezoek Tomok, Ambarita, Pangururan en Simanindo met traditionele dansvoorstelling (optionele excursie)
Tweede overnachting Samosir Island

Vandaag kunt u (optioneel) een excursie over het eiland maken. U bezoekt de vier lokale dorpjes; Tomok, Ambarita, Pangururan en Simanindo. Tomok staat bekend om de graven van de koningen van Sidabutar. In Ambarita leefde de koning van de Toba Batak stam. Hier ziet u de traditionele woningen van de Batak en de 'stenen tafel en stoel' waar vergaderd werd over het lot van een gevangene.

Op Pangururan, de enige plek op Samosir die via een brug verbonden is met het vasteland, bezoekt u de warmwaterbronnen. Het museum van Simanindo staat hierna op het programma en u bezoekt een traditionele dansvoorstelling. Een indrukwekkende dag én de ideale manier om het eiland en de oude culturen beter te leren kennen.

DAG
10

Samosir Island – Sipirok

Een vrouwlijke plukster in een groen veld
Vertrek Samosir Island
Stop bij ananas- en koffieplantage
Bezoek traditionele markt van Balige Sigur-Gur
Warmwaterbronnen van Sipoholen
Overnachting Sipirok

Na het ontbijt neemt u de ferry terug naar het vasteland om richting Sipirok te rijden. Onderweg maakt u verschillende stops bij een ananas- en koffieplantage, de traditionele markt van Balige Sigur-Gur en de warmwaterbronnen van Sipoholen. Het landschap is afwisselend en doordat dit gebied door weinig toeristen wordt bezocht nog heel authentiek. Overnachting in Sipirok.

DAG
11

Sipirok – Bukittinggi

id_al_fruit.jpg
Vertrek Sipirok
Stop bij peper-, vanille-, cardamom- en kaneelplantages
Bezoek evenaar bij Bonjol
Eerste overnachting Bukittinggi

U vervolgt uw weg door tropisch regenwoud en ziet hoe apen kokosnoten uit de bomen plukken. Wederom ervaart u vandaag hoe vruchtbaar Sumatra is. Naast rijst kent het land ook vele specerijen. De talloze vanille-, kaneel- cardamom- en peperplantages zijn een lust voor het oog. We maken een aantal stops.

Bij Bonjol kruist u de evenaar en komt u in de middag aan in Bukittinggi, een charmant stadje aan de rand van het Minangkabau gebergte. Hier logeert u de komende twee nachten in een vriendelijk hotel. Het is een leuke plaats om ‘s avonds rond te wandelen. Probeert u hier ook de bekende (maar zeer pittige) lokale ‘Padang’ keuken uit.

DAG
12

Bukittinggi & Minangkabau

groente- en fruitmarkt Sumatra
Bezoek Nederlands koloniale 'Fort de Kock'
Bezoek Pandai Sikat
Stadstour Bukittinggi
Tweede overnachting Bukittinggi

U rijdt naar Batu Sangkar via Tabek Patah. Onderweg maakt u een stop bij Rao-Rao waar u een aantal traditionele Minangkabau dorpen bezoekt. Ook vindt u hier een dorpje waar nog ouderwets koffie wordt gemalen. In Batu Sangkar brengt u een bezoek aan het Paleis van de Minangkabau koningrijk.

Via meerdere sightseeing stops, en een prachtig panoramisch zicht op het lieftallige Maninjau meer, bezoekt u Pandai Sikat. Pandai Sikat is een klein dorp dat beroemd is om haar houtsnijwerk en traditionele weverijen voor de traditionele gouden en zijden ‘songkets’. Langs een lage kraterwand rijdt u naar beneden via het Singkarak meer terug naar Bukittinggi. In Bukittinggi bezoekt u o.a. de overblijfselen van het oude Nederlands koloniale Fort de Kock, de Sianok Canyon, het museum en de markt.

DAG
13

Bukittinggi & fietsen

id_al_merapi.jpg
Fietstocht over het platteland
Tweede overnachting Bukittinggi

Op ongeveer 45 minuten rijden ligt het kleine dorpje Koto Baru, waar we vandaag onze fietsexcursie beginnen. Een bijzondere dag waarbij we u meenemen naar het ‘echte’ Sumatra. We fietsen door kleine landelijke dorpjes, dwars door rijstvelden en zelfs langs de slopen van de Merapi vulkaan. Hier heeft u een fantastisch uitzicht over de regio. We drinken koffie bij de lokale bevolking en zien hoe de mensen op het platteland leven en werken.

’s Middags zijn we terug in ons hotel en kunt u genieten van het zwembad en nagenieten van een bijzondere ervaring.

DAG
14

Bukittinggi - Cubadak

id_al_padang.jpg
Vertrek Bukittinggi
Route langs de Anai vallei
Bezoek de Anai waterval
Ferry naar Cubadak Island
Eerste overnachting Cubadak
Verlenging op Bali (optioneel)

Via de Anay Vallei rijden we vandaag richting padang. Onderweg maken we een stop bij de Anai waterval. Hierna begeven we ons naar de haven van Painan en nemen de ferry voor de oversteek naar Cubadak waar we in de middag arriveren.

De komende dagen is het tijd voor relaxen en genieten van de schitterende natuur van het eiland. U verblijft in het comfortabele en kleinschalige Cubadak Paradiso Village, gelegen aan een prachtig stuk ongerept strand. Een perfecte locatie om uw rondreis door Sumatra af te sluiten.

U kunt er ook voor kiezen om vandaag na de rondreis over Sumatra vanuit Padang door te vliegen naar Bali en hier uw vakantie af te sluiten. Wij hebben verschillende hotels voor u geselecteerd voor een comfortabel verblijf in zuid-Bali.

DAG
15

Cubadak

island.jpg
Heerlijke vrije dagen
Keuze uit diverse activiteiten; wandelen, snorkelen, kanoën en boottochten
Tweede en derde overnachting Cubadak

Het eiland Cubadak is een waar paradijs voor natuurliefhebbers en rustzoekers. Op een paar kleine vissersdorpjes na is het eiland onbewoond. De groene heuvels zijn bedekt met tropisch regenwoud waardoor het een rijke flora en fauna heeft. Door de koraalriffen die overal rondom het eiland gelegen zijn kunnen duikers en snorkelaars hun hart ophalen.

De komende dagen heeft u volop de gelegenheid om te genieten op dit schitterende eiland. Door de kleinschaligheid kunt u in alle rust genieten van zon-, zee- en strandplezier, maar u heeft op deze vrije dagen ook de mogelijkheid allerlei optionele excursies en activiteiten te ondernemen. Zowel de activiteiten als de maaltijden zijn tijdens uw verblijf inbegrepen.

Vanuit het resort worden verschillende activiteiten georganiseerd waar u aan kunt deelnemen. Gezien de prachtige onderwaterwereld is snorkelen hier een must. Ook zijn er andere sportieve activiteiten te ondernemen zoals een trekking door het tropisch regenwoud of een kanotocht door de baai en een mangrovemeer. Tevens worden er boottochten georganiseerd naar de nabijgelegen eilanden.

DAG
17

Cubadak - Padang - Amsterdam

id_al_gids2.jpg
Verlengingsmogelijkheden
Ferry en transfer naar luchthaven
Vlucht Padang – Amsterdam

Helaas is er een einde gekomen aan deze fantastische reis over het eiland Sumatra. Aan het einde van de ochtend gaat u met de ferry terug naar Painan en volgt aaneensluitend een transfer naar de luchthaven van Padang.

Uiteraard kunt u uw verblijf op Cubadak naar wens verlengen. Heeft u nog geen genoeg van uw rondreis door Indonesië dan bieden wij verschillende verlengingsmogelijkheden aan. Het Komodo National Park is een bijzondere keuze als aanvulling op uw Indonesië avontuur! U vliegt vanaf Padang naar Flores waar u op een boot stapt voor een bijzondere tocht door dit authentieke en paradijselijke natuurgebied.

DAG
18

Aankomst Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
2 opties
Open+
+Extra's
4 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
18 dagen Ontdek Noord-Sumatra: altijd de beste prijs
Intercontinentale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

30 kg ruimbagage
Nederlands- óf Engelssprekende gids
Rondreis per comfortabele airco auto/minivan met privé chauffeur
Lokale jeeptransfer van Tangkahan naar Bukit Lawang
Ferry van Parapat naar Samosir en v.v.
Ferry van Painan naar Cubadak en v.v.
Verblijf in goed verzorgde middenklasse hotels
Iedere dag ontbijt (en lunch en diner op Cubadak)
Stadstour Medan
Verblijf in een prachtige maar eenvoudige jungle lodge in Tangkahan
Bezoek aan Lumbini pagoda
Bezoek aan een lokale fruitmarkt
Logeren op Samosir Island, in het prachtige Tobameer
Bezoek aan traditionele Batakdorpen
Bezoek ananas-, kruidnagel- en koffieplantage
Bezoek Sipoholon hot springs
Stop bij het evenaar monument van Bonjol
Bezoek aan Bukittinggi, de culturele hoofdstad van Centraal Sumatra
Fietstocht in de omgeving van de Merapi vulkaan
Activiteiten als kanoën, wandeling door tropisch regenwoud, snorkelen en boottochten onder begeleiding op Cubadak
Entreegelden volgens beschrijving

Exclusief

Eventuele optionele excursies
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking
+Verlengen
2 opties
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
4 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
18 dagen Ontdek Noord-Sumatra: altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Medan

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam - Medan

Vandaag vliegt u vanaf Schiphol naar Sumatra, waar u de volgende dag aankomt.

DAG
02

Aankomst Medan

Medan Chinese tempel
Aankomst Medan
Vrije middag
Overnachting Medan

Deze mooie reis begint bij aankomst op de luchthaven van Medan. Het is de commerciële hoofdstad van Sumatra. U wordt welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw hotel in de stad gebracht. 's Middags heeft u de tijd om uit te rusten van de vliegreis en te wennen aan het klimaat. U overnacht in Medan.

Goed om te weten

Op Sumatra reist u met een deskundige Nederlands- of Engelssprekende gids die ervoor zorgt dat u alle plaatsen en bezienswaardigheden bezoekt. Hij/zij zal ook de entreegelden voor u regelen.

DAG
03

Medan – Tangkahan

Criteo - Sumatra & Maleisië, incl. chauffeur
Stadstour Medan
Vertrek Medan
Eerste overnachting Tangkahan

Na het ontbijt begint de échte rondreis over dit indrukwekkende en reusachtige eiland. Tijdens de stadstour door Medan bezoekt u o.a. de Grote Moskee, de Chinese Tempel en het Paleis van de lokale Sultan. Deze laatste behoort tot de Koninklijke familie van de Malay stam. Hierna verlaat u de stad en rijdt u via Binjai en Batang Serangan naar Tangkahan.

Onderweg zult u zien dat het landschap van Sumatra erg veelzijdig is. Naast indrukwekkende vulkanen ziet u ongerepte wouden met rijke begroeiing, groene heuvels, rijstvelden, smalle bergstroompjes, wilde rivieren en schitterende watervallen. U komt aan in het gemoedelijke plaatsje Tangkahan en wordt al snel vriendelijk onthaald in de eenvoudige jungle lodge waar u de komende nachten verblijft. De omgeving is hier werkelijk prachtig!

DAG
04

Tangkahan

id_al_sumatra_olifant_93153805.jpg
Bezoek aan olifantencentrum (optionele excursie)
Wandelen & tuben over de rivier (optionele excursie)
Tweede overnachting Tangkahan

In de ochtend kunt u genieten van de jungle en het lokale leven bij de rivier. Wandel door de kleine plantage van de lodge of ga op excursie (optioneel). U vertrekt dan met een lokale ranger naar het olifantencentrum waar u de verzorgers kunt helpen met het wassen van de olifanten in de rivier.

Deze bijzondere excursie kunt u ook combineren met het 'tuben op de rivier' (optioneel). U start met een wandeling naar de rivier van ongeveer een uur. Hierna zakt u per ‘tube’ verder de rivier af tot u bij een mooie waterval komt. Neem een heerlijk verfrissende duik in het water! Een bijzondere excursie om nooit meer te vergeten!

DAG
05

Tangkahan - Bukit Lawang

Batak
Avontuurlijke rit per oude jeep
Stop bij één van de rubber- en palmolieplantages
Eerste overnachting aan de rand van de jungle in Bukit Lawang

Vandaag gaat u verder op avontuur en reist per oude jeep door de binnenlanden van Sumatra. Onderweg passeert u rubber- en palmolieplantages afgewisseld met traditionele dorpen met karakteristieke huizen. Na aankomst check-in in uw lodge waar u de komende twee nachten verblijft.

DAG
06

Bukit Lawang - Gunung Leuser orang-oetan reservaat

Criteo - Sumatra, Java & Bali
Orang-oetans spotten in Gunung Leuser reservaat (optionele excursie met gids)
Tweede overnachting aan de rand van de jungle in Bukit Lawang

Hoopt u op een ontmoeting met een wilde orang-oetan in het Gunung Leuser Nationaal Park? Vandaag kunt u tijdens een optionele excursie op zoek gaan naar de zeldzame orang-oetans van Sumatra. Helaas wordt hij met uitsterven bedreigd.

Samen met een ranger maakt u een wandeling door het regenwoud. De orang-oetans die hier wonen hebben eerst een periode doorgebracht in het orang-oetan rehabilitatiecentrum. Hier worden verweesde en uit gevangenschap bevrijde dieren opgevangen en geherintroduceerd in de natuur. Alle orang-oetans leven nu weer zelfstandig, maar de band tussen mens en dier is gebleven.

Vergeet tijdens uw zoektocht niet om ook te genieten van het schitterende regenwoud waar u doorheen wandelt! Hier leven 3500 verschillende plantensoorten, ongeveer 120 boomsoorten en grote aantallen vogelsoorten, reptielen en zoogdieren – waaronder diverse andere apensoorten, zoals de gibbon. Het is een geweldige ervaring om hier rond te lopen. De duur van de trekking is ter plaatse te bespreken. ’s Middags kunt u relaxen in uw gezellige lodge.

Goed om te weten

De trekking door het regenwoud is optioneel en kan ter plaatse bijgeboekt worden. De orang-oetans leven vrij in het park. Wij kunnen helaas geen garantie geven dat zij zich tijdens uw bezoek aan de voederplaats of tijdens de trekking laten zien. De wandeling met een ranger door het park vergroot de kans op het zien van orang-oetans.

DAG
07

Bukit Lawang – Berastagi

id_al_berastagi.jpg
Vertrek Bukit Lawang
Overnachting Berastagi

U vervolgt uw weg naar Berastagi. Onderweg rijdt u door vele s-bochten en de route biedt prachtige panoramische vergezichten. Er wordt een stop gemaakt bij de Sembahe rivier, Lumbhini pagode, een lokale markt en de Gundaling heuvel. De Karo Batak vrouwen verkopen hier heerlijk fruit, bloemen en lokale groenten. Vervolgens rijdt u naar het hotel in Berastagi waar u zult overnachten.

DAG
08

Berastagi - Samosir Island

id_al_sumatra.jpg
Vertrek Berastagi
Bezoek Karo Batak bevolking (Dokan)
Bezoek Sipisopiso waterval
Longhouses Pematang Purba bezichtigen
Eerste overnachting Samosir Island

Vanuit Berastagi reist u richting het Tobameer, de eindbestemming van vandaag. Het wordt een afwisselende dag met mooie indrukken. U bezoekt bijvoorbeeld de beroemde Sipisopiso waterval en het dorpje Dokan. Hier kunt u een traditionele Karo Batak woning bewonderen en in contact komen met zijn oorspronkelijke bewoners.

Ook brengt u een bezoek aan de longhouses van Pematang Purba die toebehoren aan de koninklijke familie van de Simalungun Batak stam. Onderweg geniet u van prachtige vergezichten over de bergketens en het schitterende Toba meer. Vanaf de stad Parapat vaart u met de ferry naar Samosir Island, gelegen in het grootste meer van Indonesië. U verblijft twee nachten op het eiland.

DAG
09

Samosir Island

ID_AL_Samosir_90291205
Bezoek Tomok, Ambarita, Pangururan en Simanindo met traditionele dansvoorstelling (optionele excursie)
Tweede overnachting Samosir Island

Vandaag kunt u (optioneel) een excursie over het eiland maken. U bezoekt de vier lokale dorpjes; Tomok, Ambarita, Pangururan en Simanindo. Tomok staat bekend om de graven van de koningen van Sidabutar. In Ambarita leefde de koning van de Toba Batak stam. Hier ziet u de traditionele woningen van de Batak en de 'stenen tafel en stoel' waar vergaderd werd over het lot van een gevangene.

Op Pangururan, de enige plek op Samosir die via een brug verbonden is met het vasteland, bezoekt u de warmwaterbronnen. Het museum van Simanindo staat hierna op het programma en u bezoekt een traditionele dansvoorstelling. Een indrukwekkende dag én de ideale manier om het eiland en de oude culturen beter te leren kennen.

DAG
10

Samosir Island – Sipirok

Een vrouwlijke plukster in een groen veld
Vertrek Samosir Island
Stop bij ananas- en koffieplantage
Bezoek traditionele markt van Balige Sigur-Gur
Warmwaterbronnen van Sipoholen
Overnachting Sipirok

Na het ontbijt neemt u de ferry terug naar het vasteland om richting Sipirok te rijden. Onderweg maakt u verschillende stops bij een ananas- en koffieplantage, de traditionele markt van Balige Sigur-Gur en de warmwaterbronnen van Sipoholen. Het landschap is afwisselend en doordat dit gebied door weinig toeristen wordt bezocht nog heel authentiek. Overnachting in Sipirok.

DAG
11

Sipirok – Bukittinggi

id_al_fruit.jpg
Vertrek Sipirok
Stop bij peper-, vanille-, cardamom- en kaneelplantages
Bezoek evenaar bij Bonjol
Eerste overnachting Bukittinggi

U vervolgt uw weg door tropisch regenwoud en ziet hoe apen kokosnoten uit de bomen plukken. Wederom ervaart u vandaag hoe vruchtbaar Sumatra is. Naast rijst kent het land ook vele specerijen. De talloze vanille-, kaneel- cardamom- en peperplantages zijn een lust voor het oog. We maken een aantal stops.

Bij Bonjol kruist u de evenaar en komt u in de middag aan in Bukittinggi, een charmant stadje aan de rand van het Minangkabau gebergte. Hier logeert u de komende twee nachten in een vriendelijk hotel. Het is een leuke plaats om ‘s avonds rond te wandelen. Probeert u hier ook de bekende (maar zeer pittige) lokale ‘Padang’ keuken uit.

DAG
12

Bukittinggi & Minangkabau

groente- en fruitmarkt Sumatra
Bezoek Nederlands koloniale 'Fort de Kock'
Bezoek Pandai Sikat
Stadstour Bukittinggi
Tweede overnachting Bukittinggi

U rijdt naar Batu Sangkar via Tabek Patah. Onderweg maakt u een stop bij Rao-Rao waar u een aantal traditionele Minangkabau dorpen bezoekt. Ook vindt u hier een dorpje waar nog ouderwets koffie wordt gemalen. In Batu Sangkar brengt u een bezoek aan het Paleis van de Minangkabau koningrijk.

Via meerdere sightseeing stops, en een prachtig panoramisch zicht op het lieftallige Maninjau meer, bezoekt u Pandai Sikat. Pandai Sikat is een klein dorp dat beroemd is om haar houtsnijwerk en traditionele weverijen voor de traditionele gouden en zijden ‘songkets’. Langs een lage kraterwand rijdt u naar beneden via het Singkarak meer terug naar Bukittinggi. In Bukittinggi bezoekt u o.a. de overblijfselen van het oude Nederlands koloniale Fort de Kock, de Sianok Canyon, het museum en de markt.

DAG
13

Bukittinggi & fietsen

id_al_merapi.jpg
Fietstocht over het platteland
Tweede overnachting Bukittinggi

Op ongeveer 45 minuten rijden ligt het kleine dorpje Koto Baru, waar we vandaag onze fietsexcursie beginnen. Een bijzondere dag waarbij we u meenemen naar het ‘echte’ Sumatra. We fietsen door kleine landelijke dorpjes, dwars door rijstvelden en zelfs langs de slopen van de Merapi vulkaan. Hier heeft u een fantastisch uitzicht over de regio. We drinken koffie bij de lokale bevolking en zien hoe de mensen op het platteland leven en werken.

’s Middags zijn we terug in ons hotel en kunt u genieten van het zwembad en nagenieten van een bijzondere ervaring.

DAG
14

Bukittinggi - Cubadak

id_al_padang.jpg
Vertrek Bukittinggi
Route langs de Anai vallei
Bezoek de Anai waterval
Ferry naar Cubadak Island
Eerste overnachting Cubadak
Verlenging op Bali (optioneel)

Via de Anay Vallei rijden we vandaag richting padang. Onderweg maken we een stop bij de Anai waterval. Hierna begeven we ons naar de haven van Painan en nemen de ferry voor de oversteek naar Cubadak waar we in de middag arriveren.

De komende dagen is het tijd voor relaxen en genieten van de schitterende natuur van het eiland. U verblijft in het comfortabele en kleinschalige Cubadak Paradiso Village, gelegen aan een prachtig stuk ongerept strand. Een perfecte locatie om uw rondreis door Sumatra af te sluiten.

U kunt er ook voor kiezen om vandaag na de rondreis over Sumatra vanuit Padang door te vliegen naar Bali en hier uw vakantie af te sluiten. Wij hebben verschillende hotels voor u geselecteerd voor een comfortabel verblijf in zuid-Bali.

DAG
15

Cubadak

island.jpg
Heerlijke vrije dagen
Keuze uit diverse activiteiten; wandelen, snorkelen, kanoën en boottochten
Tweede en derde overnachting Cubadak

Het eiland Cubadak is een waar paradijs voor natuurliefhebbers en rustzoekers. Op een paar kleine vissersdorpjes na is het eiland onbewoond. De groene heuvels zijn bedekt met tropisch regenwoud waardoor het een rijke flora en fauna heeft. Door de koraalriffen die overal rondom het eiland gelegen zijn kunnen duikers en snorkelaars hun hart ophalen.

De komende dagen heeft u volop de gelegenheid om te genieten op dit schitterende eiland. Door de kleinschaligheid kunt u in alle rust genieten van zon-, zee- en strandplezier, maar u heeft op deze vrije dagen ook de mogelijkheid allerlei optionele excursies en activiteiten te ondernemen. Zowel de activiteiten als de maaltijden zijn tijdens uw verblijf inbegrepen.

Vanuit het resort worden verschillende activiteiten georganiseerd waar u aan kunt deelnemen. Gezien de prachtige onderwaterwereld is snorkelen hier een must. Ook zijn er andere sportieve activiteiten te ondernemen zoals een trekking door het tropisch regenwoud of een kanotocht door de baai en een mangrovemeer. Tevens worden er boottochten georganiseerd naar de nabijgelegen eilanden.

DAG
17

Cubadak - Padang - Amsterdam

id_al_gids2.jpg
Verlengingsmogelijkheden
Ferry en transfer naar luchthaven
Vlucht Padang – Amsterdam

Helaas is er een einde gekomen aan deze fantastische reis over het eiland Sumatra. Aan het einde van de ochtend gaat u met de ferry terug naar Painan en volgt aaneensluitend een transfer naar de luchthaven van Padang.

Uiteraard kunt u uw verblijf op Cubadak naar wens verlengen. Heeft u nog geen genoeg van uw rondreis door Indonesië dan bieden wij verschillende verlengingsmogelijkheden aan. Het Komodo National Park is een bijzondere keuze als aanvulling op uw Indonesië avontuur! U vliegt vanaf Padang naar Flores waar u op een boot stapt voor een bijzondere tocht door dit authentieke en paradijselijke natuurgebied.

DAG
18

Aankomst Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
2 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Extra's
4 opties
Open+
18 dagen Ontdek Noord-Sumatra: altijd de beste prijs

Vervoersopties ter plaatse

+Vervoersopties
Open+

Middenklasse

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij tijdens deze privéreis gebruiken. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

Middenklasse
Medan
12
Emerald Garden International
Viersterren
 • id_ac_emeraldka3.jpg
 • id_ac_emeraldre.jpg
 • id_ac_emeraldov.jpg
 • id_ac_emeraldov2.jpg
 • id_ac_emeraldba2.jpg
 • id_ac_emeraldba.jpg
 • id_ac_emeraldka.jpg
 • id_ac_emeraldka2.jpg
Het Emerald Garden International Hotel ligt in het centrum van Medan, op korte afstand van diverse bezienswaardigheden en winkelmogelijkheden. Het hotel beschikt over een receptie, gratis WiFi, twee restaurants met Indonesische en internationale gerechten, bar en sauna. Tevens kunt u een duik nemen in het grote buitenzwembad. De comfortabele kamers zijn voorzien van airco, telefoon, TV, minibar, badkamer met bad of douche.
Meer info >
Le Polonia
Driesterren
 • id_medan_polonia_zw.jpg
 • id_medan_polonia_ex.jpg
 • id_medan_polonia_ka.jpg
 • id_medan_polonia_bar.jpg
 • id_medan_polonia_fit.jpg
Hotel Polonia Medan ligt op slechts 5 minuten lopen van het winkelcentrum Sun Plaza Medan Mall. De internationale luchthaven Kuala Namu ligt op 45 minuten rijden. Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie, recreatieruimte met biljart, buitenzwembad, fitnesscentrum en u kunt er genieten van diverse massages (tegen een toeslag). Tegen een toeslag is er ook vervoer van/naar de luchthaven mogelijk. Het Mandarin Restaurant is gespecialiseerd in Chinese gerechten en hotpots (Chinese fondue). Tevens is er de Intan Coffee Shop, waar u heerlijk kunt genieten van een kop koffie of thee. De kamers beschikken allen over airco, gratis WiFi, kluisje, lcd-TV en uitzicht op de stad. Tevens heeft u een eigen badkamer met haardroger en slippers.


Meer info >
Tangkahan
12
Mega Inn
Tweëenhalve ster
 • kamer Mega Inn
 • Mega Inn
 • kamer Mega Inn
 • kamer Mega Inn
 • kamer Mega Inn
 • kamer Mega Inn
In een oase van rust, te midden van de Tangkahan jungle, ligt het Mega Inn. Mega Inn is een kleinschalige, eenvoudige accommodatie en biedt u een heerlijk verblijf. Geniet van een lekkere maaltijd in het restaurant, waar ook een Indonesisch ontbijt (rijst) geserveerd wordt. Het is ook mogelijk om hier te lunchen en dineren.Vanuit het hotel kunt u diverse activiteiten ondernemen als het wassen van olifanten, tuben over de rivier of trekkingen te maken door de jungle. Vanaf het hotel heeft u een prachtig uitzicht op de rivier en omgeving. Er zijn 6 eenvoudige kamers. De kamers zijn voorzien van een klamboe, veranda met zitje en een badkamer met een wastafel en toilet dat u moet doorspoelen met een bakje water. Er is alleen elektriciteit van 18.30 - 23.00 uur.
Meer info >
Tangkahan Inn
Driesterren
 • id_tangkahaninn_ex.jpg
 • id_tangkahaninn_ex1.jpg
 • id_tangkahaninn_res.jpg
 • tangkahan inn.jpg
Tangkahan Inn is gelegen op een ideale locatie in het jungle dorp Tangkahan met een geweldig uitzicht op de prachtige Batang rivier. Met een paar minuten wandelen bent u in het dorpscentrum en op slechts een korte loopafstand van het olifant-reservaat. De accommodatie is zeer eenvoudig, maar des te meer zult u onder de indruk zijn van de jungle setting terwijl u luistert naar de geluiden van gibbons, adelaars, olifanten en misschien als u geluk heeft zelfs de orang oetan. Alle 10 de kamers zijn uitgerust met muskietennet, ventilatoren en opslag voor uw bezittingen. Ze beschikken over een eigen badkamer met een westers toilet.
Meer info >
Bukit Lawang
12
Ecolodge Bukit Lawang
Tweëenhalve ster
 • Bukit Lawang-Bukit Lawang Cottages
 • ecolodge bukit lawang.jpg
 • Bukit Lawang-Bukit Lawang Cottages
 • Bukit Lawang-Bukit Lawang Cottages
Gelegen aan de Bohorok rivier ligt deze eco-cottage direct aan de rand van het regenwoud, het domein van de orang oetans. Ecolodge Bukit Lawang heeft een prachtig restaurant dat geheel uit eco-bamboe is gemaakt. Vanwege het open karakter en de ligging aan de rivier is dit een heerlijke plek om te vertoeven. U kunt er prima eten en een drankje doen aan de bar. De kamers zijn eenvoudig, maar netjes. Er is geen airco, maar iedere kamer heeft een ventilator en een klamboe. In de badkamer heeft u alleen koud water, maar dat is gezien de tropische temperaturen geen groot probleem. Iedere lodge heeft zijn eigen stijl. In de openbare ruimtes kunt u gebruik maken van gratis WiFi.
Meer info >
Wisma Leuser Sibayak
Driesterren
 • id_ac_wismaka.jpg
 • id_ac_wismaex3.jpg
 • id_ac_wismaov2.jpg
 • id_ac_wismaex2.jpg
 • id_ac_wismaka2.jpg
 • id_ac_wismaka1.jpg
Een eenvoudig guesthouse gelegen aan de prachtige rivier de Bohorok. Vanuit het hotel kunt u gemakkelijk het schitterende Gunung Leuser National park verkennen.Het eenvoudige guesthouse ligt aan de rivier de Bohorok op loopafstand van het Gunung Leuser National Park.Het hotel is voorzien van lounge, bar, restaurant en gratis WiFi in openbare ruimtes.Alle kamers zijn voorzien van balkon, ventilator, badkamer met douche en westers toilet.
Meer info >
Berastagi
123
Sibayak Hotel
Driesterren
 • sibayak lounge.jpg
 • sibayak room.jpg
 • sibayak zwembad.jpg
 • sibayak buiten.jpg
 • sibayak hotel.jpg
In de hooglanden van Berastagi aan de voet van Gundaling Hill ligt het Sibayak Hotel. Het hotel biedt vele faciliteiten zoals een restaurant, coffee shop, lounge, souvenirwinkel, discotheek, karaoke, mini theater, zwembad, tennis- en squashbaan, tafeltennis, kinderspeeltuin, massage.

De kamers zijn goed verzorgd en hebben een zitje, TV, telefoon en een badkamer met bad of douche.
Meer info >
Sinabung Hills Berastagi
Driesterren
 • sinabung hills berestagi garden.jpg
 • sinabung hills berestagi swimming pool.jpg
 • id_ac_sinabungre.jpg
 • id_ac_sinabungba.jpg
Geniet in het Sinabung Hills hotel van de prachtige tuin en het royale zwembad met poolbar en ligbedden. Het hotel beschikt verder over een receptie, restaurant, bar, speeltuin, tennis- en squashbanen. Ontbijten kunt u desgewenst buiten op het terras met uitzicht op de mooie tuin. Alle ruime kamers zijn recentelijk gerenoveerd en voorzien van TV, telefoon en een badkamer met bad, douche en toilet. Sinabung Hills Berastagi ligt in de hooglanden van Berastagi Karo en is gelegen bovenop een heuvel met prachtig uitzicht op de Sinabung Vulkaan. Naar de luchthaven van Medan is het ongeveer 65 kilometer rijden.
Meer info >
Grand Mutiara Hotel Berastagi
 • zwembad Grand Mutiara Hotel
 • Grand Mutiara Hotel
 • Berastagi-Sibayak Hotel
 • Berastagi-Sibayak Hotel
 • restaurant Grand Mutiara Hotel
 • zwembadbar Grand Mutiara Hotel
 • zwembadbar Grand Mutiara Hotel
 • zwembadterras Grand Mutiara Hotel
Geniet in het luxe Grand Mutiara. De comfortabele faciliteiten, de moderne voorzieningen en het vriendelijke personeel zullen zeker zorgen voor een ontspannen en relaxed verblijf in deze schitterende omgeving.Gelegen bovenop een heuvel met prachtig uitzicht. Naar de luchthaven van Medan is het ongeveer 65 kilometer rijden.Het Grand Mutiara Hotel beschikt over een receptie, WiFi tegen betaling, restaurant, karaokebar, zwembad met poolbar en een biljartruimte. Alle kamers zijn verzorgd en ruim ingericht en voorzien van radio, TV, telefoon, een volledige badkamer met bad en/of douche en een eigen balkon of terras.
Meer info >
Samosir/Toba meer
123
Toledo Inn
Tweëenhalve ster
 • id_ac_toledoov2.jpg
 • id_ac_toledoov.jpg
 • id_ac_toledoka.jpg
 • id_ac_toledoui.jpg
 • id_ac_toledote.jpg
Toledo Inn is gelegen in het dorpje Tuk Tuk, direct aan het Tobameer. De kamers zijn eenvoudig ingericht met uitzicht op het meer. In het restaurant kunt u genieten van de Aziatische specialiteiten of u kunt gebruik maken van de ligbedden en genieten van de zon aan het Tobameer.
Meer info >
Samosir Villa Resort
Driesterren
 • ID_AC_SamosirVillaEX2
 • ID_AC_SamosirVillaEX1
 • ID_AC_SamosirVillaKA1
 • ID_AC_SamosirVillaKA2
 • ID_AC_SamosirVillaRE1
 • ID_AC_SamosirVillaRE2
 • ID_AC_SamosirVillaTU1
Mooi, sfeervol, nieuw resort aan de oevers van Lake Tabo in het plaatsje Tuktuk. Met veel oog voor traditie en detail is dit resort in 2013 gebouwd. In Tuktuk op het eiland Samosir, direct aan het water. De voetferry naar en van de haven van Parapat stopt bij de aanlegsteiger van het resort. Tuktuk is een knus dorpje met meerdere resorts, restaurants en diverse boetieks. Samosir Villa's heeft een mooi zwembad, een restaurant en een ruime tuin met ligbedden. Gratis WiFi in openbare ruimtes. De kamers zijn in villa stijl gelegen aan de tuin en kijken uit over het meer en de tuinen. De kamers hebben een terrasje, een badkamer met bad en douche, een koelkast en een televisie.
Meer info >
Tabo Cottages
Driesterren
 • kamer Tabo Cottages
 • Tabo Cottages
 • Tabo Cottages
 • Tabo Cottages
 • Tabo Cottages
 • Tabo Cottages
 • Tabo Cottages
 • kamer Tabo Cottages
 • restaurant Tabo Cottages
 • tuin Tabo Cottages
 • uitzicht Tabo Cottages
 • terras Tabo Cottages
Een knus klein resort aan het water. De ligging en de sfeer maken het tot een van onze favorieten op Samosir. Tabo Cottages is gelegen in het plaatsje Tuktuk, direct aan de oevers van het Tabomeer. Het biedt een prachtig uitzicht over het meer en de bergen. Het resort heeft een goed restaurant, een eigen bakkerij en een bar. In de tuin aan het water ligt een zwembad en een jetty voor de veerboot naar andere plaatsen op het eiland. De kamers zijn keurig verzorgd met airco, een terras en een badkamer met douche en bad. De kamers hebben geen tv. De Batakvilla's hebben uitzicht op het meer en zijn opgetrokken in originele Batak stijl.
Meer info >
Sipirok
Hotel Tor Sibohi
Tweëenhalve ster
 • id_ac_torsibohiov.jpg
 • id_ac_torsibohirejpg.jpg
 • id_ac_torsibohizw.jpg
Hotel Tor Sibohi is een in de inheemse Batak-stijl gebouwd bungalow-resort en is gelegen boven op een heuvel met adembenemend uitzicht op de bergen en omliggende akkers.Het Tor Sibohi Hotel ligt nabij Sipirok, in het midden van Sumatra. De kamers zijn eenvoudig ingericht en het hotel heeft een zwembad, restaurant en bar.
Meer info >
Bukittinggi
12
Royal Denai Hotel
Driesterren
 • Bukittinggi-Royal Denai
 • Bukittinggi-Royal Denai
 • Bukittinggi-Royal Denai
 • Bukittinggi-Royal Denai
 • Bukittinggi-Royal Denai
Dit fraai gebouwde hotel biedt u typische Sumatraanse gastvrijheid: laid-back, met een knipoog naar het verleden, maar keurig verzorgd. Het hotel is gelegen aan de Jalan Dr Rivai in Bukittinggi, de grootste stad in de Minang-hooglanden van West-Sumatra. Door de hoge ligging is de temperatuur in de stad aangenaam, waardoor Bukittinggi een trekpleister is voor zowel Indonesische als buitenlandse vakantiegangers. Het hotel is gesitueerd te midden van een 5 hectare groot tuinencomplex en is voorzien van een receptie, restaurant, bar, gratis WiFi in het gehele hotel, zwembad met zonneterras met ligbedden en wasservice. De nette kamers zijn voorzien van airco, telefoon, koffie- en theefaciliteiten en badkamer met douche of bad.
Meer info >
Hotel Pusako
Driesterren
 • id_pusako_zw.jpg
 • id_pusako_zw2.jpg
 • id_pusako_ex.jpg
 • id_pusako_ka.jpg
 • id_pusako_res.jpg
Pusako Hotel Bukittinggi ligt op ongeveer 10 minuten rijden is van het winkelcentrum Ramayana, de traditionele markt Atas en Gadang Klok. De internationale luchthaven Padang Minangkabau bevindt zich op 2 uur rijden. Het hotel beschikt over een restaurant, buitenzwembad, een tennisbaan, een fitnessruimte en een speeltuin. Bij de 24-uursreceptie zijn een bagagedepot en kluisjes te vinden. Tegen een toeslag zijn een pendeldienst van/naar de luchthaven en een strijk- en wasservice beschikbaar. De kamers beschikken over airco, een TV en een koelkastje. De eigen badkamer is uitgerust met een bad, een douche en een haardroger.
Meer info >
Cubadak
Cubadak Paradiso Village
Viersterren
 • resort.jpg
 • badkamer.jpg
 • bungalow.jpg
 • bar en zonnedek.jpg
 • strand.jpg
 • bungalow beneden.jpg
 • veranda.jpg
Welkom in het paradijs! Het Cubadak Paradiso Village is de uitstekende plek op een fantastische locatie om uw rondreis door Sumatra af te sluiten. Het kleinschalige resort bestaat uit 12 bungalows en door de ruime opzet biedt het haar klanten veel privacy en rust. U loopt zo het schitterende zandstrand op om te zonnebaden of te gaan snorkelen. Het resort biedt alle faciliteiten die u nodig heeft en ook zijn er veel activiteiten die u kunt doen.Het Cubadak Paradiso Village resort is gelegen aan de oostkant van het tropische eiland Cubadak aan de kust. Het bevindt zich aan de oostkant en is volledig omgeven door tropisch regenwoud, strand en koraalriffen. Het resort is aan het strand gelegen en u kunt gratis gebruik maken van snorkelmateriaal en kano's. Het beschikt verder over een restaurant, bar, zonneterras en tv lounge. Internet en wasservice is beschikbaar tegen betaling. U verblijft in een bungalow op palen die geheel van lokaal hout is gemaakt. Alle bungalows hebben een eigen veranda en bieden veel privacy . Beneden is een zitgedeelte met minibar, kluis en en suite badkamer. Er is zowel koud als warm water beschikbaar. Op de tweede verdieping is de slaapkamer met klamboe en fan. Gezien de aangename temperaturen in de nacht is een air conditioning hier niet nodig.U kunt gebruik maken van snorkelmateriaal en kano's om op pad te gaan. Vanuit het resort zijn een aantal trekkings te maken door het binnenland en ook worden er regelmatig boottochten georganiseerd naar nabijgelegen eilanden (weersafhankelijk). Dit is allemaal bij het verblijf inbegrepen.
Tegen betaling kunt u ook duiken, waterskiën en wakeboarden.
Meer info >

Verlengen

Het is mogelijk om uw rondreis nog meer op maat te maken, door de rondreis aan het einde te verlengen. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden die wij bij deze reis bieden.
Geniet langer en verleng uw rondreis
Wilt u na afloop van uw rondreis een paar dagen verlengen in uw strandhotel op Cubadak? Onder ‘data & prijzen’ kunt u naar wens nachten bijboeken.
resort.jpg
Cubadak - Cubadak Paradiso Resort
Viersterren
Welkom in het paradijs! Het Cubadak Paradiso Village is de uitstekende plek op een fantastische locatie om uw rondreis door Sumatra af te sluiten. Het kleinschalige resort bestaat ...
Meer info
meerprijs
v.a.
1831830
366
Geniet langer en verleng uw rondreis ( 2 t/m 2 van 2 opties )
Kunt u geen genoeg krijgen van Indonesië en wilt u de reis met een zeer unieke eilandengroep afsluiten? Het Komodo National Park is een bijzondere keuze als aanvulling op uw Indonesië avontuur! Na uw verblijf in Cubadak vliegt u naar Flores waar u op een boot stapt voor een bijzondere tocht door dit authentieke en paradijselijke natuurgebied. Ook kunt u ervoor kiezen om uw reis op het relaxte eiland Bali te verlengen. U vliegt dan op dag 14 vanuit Padang meteen door naar Bali. Wij bieden verschillende hotels aan zodat u ook kunt kiezen voor wat meer luxe en comfort. U ziet de meerprijs voor de vertrekdatum van uw keuze, door te klikken op ‘boek nu’ onder ‘data & prijzen’.
id_al_komodopark.jpg
Komodo - 5 dagen Komodo National Park incl. 1 nacht Padang
Driesterren
Gedurende deze verlenging heeft u de gelegenheid om het bijzondere en werkelijk prachtige Komodo National Park te ontdekken.

U heeft 2 volle dagen op een eigen houten bootje da...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.1159
18 dagen Ontdek Noord-Sumatra: altijd de beste prijs

Extra's

Excursies (ter plaatse boeken en betalen) ( 1 t/m 4 van 4 opties )
Bukit Lawang - Jungle Trekking naar de orang oetans
Vandaag gaat u op zoek naar de zeldzame orang oetans van Sumatra, die helaas met uitsterven worden bedreigd. Samen met een ranger maken we een drie uur durende wandeling door het Leuser Regenwoud waar de orang oetans leven. Op het moment leven alle orang oetans weer zelfstandig in het regenwoud, maar de band tussen mens en dier is gebleven. Het Leuser Regenwoud heeft daarnaast ruim 3.500 verschillende plantensoorten, circa 120 boomsoorten en zeer veel vogelsoorten, reptielen, zoogdieren waaronder vele andere apensoorten zoals de Gibbon. Het is dan ook een lust voor het oog om hier rond te lopen!

Voor de trekking is een goede fysieke conditie is vereist. Wij raden u dan ook aan goede wandelschoenen en lichte, maar lange kleding mee te brengen. De orang-oetans leven vrij in het park. We kunnen geen garantie geven dat zij zich tijdens uw bezoek laten zien.

Duur: ongeveer 3 uur
Minimaal 2 deelnemers: prijs vanaf ca. 500.000 IDR per persoon (incl. 200.000 IDR voor entree voor het Nationaal Park).

Indien u wilt fotograferen of filmen in het Nationaal Park betaalt u ter plaatse voor een extra vergunning (50.000 IDR voor fotograferen en 150.000 IDR voor filmen). Fotograferen met mobiele telefoon is vooralsnog gratis.
...
Samosir/Toba meer - Bijzonder Samosir Island
Vandaag gaat u een aantal lokale dorpjes op Samosir bezoeken met historische waarde waaronder; Tomok, Ambarita en Simanindo. In Ambarita ziet u de plek waar de koning van de Toba Batak stam leefde, ziet u de traditionele woningen van de Batak en de 'stenen tafel en stoel' waar vergaderd werd over het lot van de gevangenen. Tomok is bekend om de eeuwenoude graven van de koningen van Sidabutar. Ook bezoekt u het museum van Simanindo, zult u een traditionele dansvoorstelling van de Toba Batak bijwonen en krijgt u de mogelijkheid in het heldere water van het meer een verfrissende duik te nemen. Een bijzondere dag én de ideale manier om het eiland te leren kennen!
Minimaal 2 deelnemers: prijs vanaf ca. 785.000 IDR per persoon

...
Tangkahan - Olifanten wassen
In de ochtend kunt u een zeer bijzondere excursie maken. De flora en fauna rondom Bukit Lawang zijn overweldigend. De perfecte omgeving om kennis te maken met de Aziatische olifant. U loopt vanaf uw accommodatie naar het olifantencentrum waar vandaan u een wandeling maakt langs de rivier naar een olifantenwasplaats. Hier zult u samen met de Mahut de olifanten wassen en de olifanten te eten geven. Een ochtend om echt nooit meer te vergeten.

U kunt deze excursie eventueel combineren met de excursie 'Tuben over de rivier'. Tijdens deze excursie stapt u, nadat u met de olifanten bent geweest, op een autoband en drijft op een wel heel bijzondere manier stroomafwaarts.

Duur: Ochtend
Inclusief: transfers
Deze excursie is niet uitvoerbaar op vrijdag.
Minimaal 2 deelnemers – prijs: 300.000 IDR per persoon (olifanten wassen)
...
Tangkahan - Tuben over de rivier
U wordt bij uw accommodatie opgehaald door uw gids en loopt naar het startpunt van een erg verfrissende excursie. Aan de rivier stapt u in een grote autoband waarmee u de rivier afzakt. De stroming voert u langs de jungle waar u vogels, apen, vlinders, buffels ziet en zult genieten van de prachtige natuur dat aan u voorbij glijdt. Bij de Buluh waterval maakt u een stop en kunt u een duik nemen in het verfrissende water. U kunt genieten van een heerlijke picknick lunch dat speciaal voor u bereidt is. Ook is er hier wat tijd om even lekker in de zon te liggen. U vaart nog een stukje verder en stapt uit bij een traditioneel dorp. Hier vandaan loopt u met uw gids terug naar Bukit Lawang en maakt u vanaf wal kennis met het traditionele leven langs de rivier.

Duur: circa 2 uur.
Minimaal 2 deelnemers – prijs: 250.000 IDR per persoon
...
 • Reisverslagen (39)

Voor deze reis zijn nog geen beoordelingen geschreven