kust van West-Sumatra
kust van West-Sumatra
orang-oetans in het Gunung Leuser park
orang-oetans in het Gunung Leuser park
Samosir Island
Samosir Island
strand op Cubadak
strand op Cubadak
Batik beelden
Batik beelden

Ontdek Noord-Sumatra

Privéreis | 18 dagen v.a. 2903
2753i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
20-09-2021
Reisduur
18 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Rondreisdeals met korting tot 150 p.p.i

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van onze rondreizen met vertrek t/m oktober 2022
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van onze rondreizen met vertrek t/m oktober 2022
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs
Rondreisdeals met korting tot 150 p.p.i
Bezoek aan de orang-oetans op Sumatra
Verblijf op Samosir Island in het grootste kratermeer ter wereld; het Tobameer
Strandverblijf op tropisch eiland Cubadak
Kennismaking met authentieke stammen op Sumatra
Kanoën, snorkelen en wandelen onder begeleiding op Cubadak inbegrepen

Een paradijs van ongerepte jungle, orang-oetans, vriendelijke stammen en tropische eilanden

Op zoek naar de orang-oetans in het tropische regenwoud, kennis maken met authentieke stammen in het binnenland, overnachten op een eiland in 's wereld grootste kratermeer, tuben op een rivier dwars door de jungle, urenlang reizen door schitterende vanille-, kaneel- en peperplantages en snorkelen in de prachtige onderwaterwereld van West-Sumatra. Deze 18-daagse rondreis laat u alle mooie plekjes zien van het ongerepte noordelijke gedeelte van Sumatra. U sluit af met een strandverblijf op het bijna onbewoonde eiland Cubadak. Een waar tropisch paradijs..


"Maak in het Gunung Leuser park een trekking op zoek naar de orang-oetans, een plek ver weg van het massa toerisme en een avontuurlijke en authentieke beleving."

Terry, productafdeling

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Medan

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam - Medan

Vandaag vliegt u vanaf Schiphol naar Sumatra, waar u de volgende dag aankomt.

DAG
02

Aankomst Medan

Medan Chinese tempel
Aankomst Medan
Vrije middag
Overnachting Medan

Deze mooie reis begint bij aankomst op de luchthaven van Medan. Het is de commerciële hoofdstad van Sumatra. U wordt welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw hotel in de stad gebracht. 's Middags heeft u de tijd om uit te rusten van de vliegreis en te wennen aan het klimaat. U overnacht in Medan.

DAG
03

Medan – Tangkahan

Criteo - Sumatra & Maleisië, incl. chauffeur
Stadstour Medan
Vertrek Medan
Eerste overnachting Tangkahan

Na het ontbijt begint de échte rondreis over dit indrukwekkende en reusachtige eiland. Tijdens de stadstour door Medan bezoekt u o.a. de Grote Moskee, de Chinese Tempel en het Paleis van de lokale Sultan. Deze laatste behoort tot de Koninklijke familie van de Malay stam. Hierna verlaat u de stad en rijdt u via Binjai en Batang Serangan naar Tangkahan.

Onderweg zult u zien dat het landschap van Sumatra erg veelzijdig is. Naast indrukwekkende vulkanen ziet u ongerepte wouden met rijke begroeiing, groene heuvels, rijstvelden, smalle bergstroompjes, wilde rivieren en schitterende watervallen. U komt aan in het gemoedelijke plaatsje Tangkahan en wordt al snel vriendelijk onthaald in de eenvoudige jungle lodge waar u de komende nachten verblijft. De omgeving is hier werkelijk prachtig!

DAG
04

Tangkahan

id_sum_tubentangkahan.jpg
Vrije dag
Wandelen & tuben over de rivier (optionele excursie)
Tweede overnachting Tangkahan

In de ochtend kunt u genieten van de jungle en het lokale leven bij de rivier. Wandel door de kleine plantage van de lodge of ga tuben op de rivier (optioneel). U start dan met een wandeling naar de rivier van ongeveer een uur. Hierna zakt u per ‘tube’ verder de rivier af tot u bij een mooie waterval komt. Neem een heerlijk verfrissende duik in het water! Een bijzondere excursie om nooit meer te vergeten!

DAG
05

Tangkahan - Bukit Lawang

Batak
Avontuurlijke rit per oude jeep
Stop bij één van de rubber- en palmolieplantages
Eerste overnachting aan de rand van de jungle in Bukit Lawang

Vandaag gaat u verder op avontuur en reist u per oude jeep door de binnenlanden van Sumatra. Onderweg passeert u rubber- en palmolieplantages afgewisseld met traditionele dorpen met karakteristieke huizen. Na aankomst check-in in uw lodge waar u de komende twee nachten verblijft.

DAG
06

Bukit Lawang - Gunung Leuser orang-oetan reservaat

Criteo - Sumatra, Java & Bali
Orang-oetans spotten in Gunung Leuser reservaat (optionele excursie met gids)
Tweede overnachting aan de rand van de jungle in Bukit Lawang

Hoopt u op een ontmoeting met een wilde orang-oetan in het Gunung Leuser Nationaal Park? Vandaag kunt u tijdens een optionele excursie op zoek gaan naar de zeldzame orang-oetans van Sumatra. Helaas wordt hij met uitsterven bedreigd.

Samen met een ranger maakt u een wandeling door het regenwoud. De orang-oetans die hier wonen hebben eerst een periode doorgebracht in het orang-oetan rehabilitatiecentrum. Hier worden verweesde en uit gevangenschap bevrijde dieren opgevangen en geherintroduceerd in de natuur. Alle orang-oetans leven nu weer zelfstandig, maar de band tussen mens en dier is gebleven.

Vergeet tijdens uw zoektocht niet om ook te genieten van het schitterende regenwoud waar u doorheen wandelt! Hier leven 3500 verschillende plantensoorten, ongeveer 120 boomsoorten en grote aantallen vogelsoorten, reptielen en zoogdieren – waaronder diverse andere apensoorten, zoals de gibbon. Het is een geweldige ervaring om hier rond te lopen. De duur van de trekking is ter plaatse te bespreken. ’s Middags kunt u relaxen in uw gezellige lodge.

DAG
07

Bukit Lawang – Berastagi

id_al_berastagi.jpg
Vertrek Bukit Lawang
Overnachting Berastagi

U vervolgt uw weg naar Berastagi. Onderweg rijdt u door vele s-bochten en de route biedt prachtige panoramische vergezichten. Er wordt een stop gemaakt bij de Sembahe rivier, Lumbhini pagode, een lokale markt en de Gundaling heuvel. De Karo Batak vrouwen verkopen hier heerlijk fruit, bloemen en lokale groenten. Vervolgens rijdt u naar het hotel in Berastagi waar u zult overnachten.

DAG
08

Berastagi - Samosir Island

id_al_sumatra.jpg
Vertrek Berastagi
Bezoek Karo Batak bevolking (Dokan)
Bezoek Sipisopiso waterval
Longhouses Pematang Purba bezichtigen
Eerste overnachting Samosir Island

Vanuit Berastagi reist u richting het Tobameer, de eindbestemming van vandaag. Het wordt een afwisselende dag met mooie indrukken. U bezoekt bijvoorbeeld de beroemde Sipisopiso waterval en het dorpje Dokan. Hier kunt u een traditionele Karo Batak woning bewonderen en in contact komen met zijn oorspronkelijke bewoners.

Ook brengt u een bezoek aan de longhouses van Pematang Purba die toebehoren aan de koninklijke familie van de Simalungun Batak stam. Onderweg geniet u van prachtige vergezichten over de bergketens en het schitterende Toba meer. Vanaf de stad Parapat vaart u met de ferry naar Samosir Island, gelegen in het grootste meer van Indonesië. U verblijft twee nachten op het eiland.

DAG
09

Samosir Island

ID_AL_Samosir_90291205
Bezoek Tomok, Ambarita, Pangururan en Simanindo met traditionele dansvoorstelling (optionele excursie)
Tweede overnachting Samosir Island

Vandaag kunt u (optioneel) een excursie over het eiland maken. U bezoekt de vier lokale dorpjes; Tomok, Ambarita, Pangururan en Simanindo. Tomok staat bekend om de graven van de koningen van Sidabutar. In Ambarita leefde de koning van de Toba Batak stam. Hier ziet u de traditionele woningen van de Batak en de 'stenen tafel en stoel' waar vergaderd werd over het lot van een gevangene.

Op Pangururan, de enige plek op Samosir die via een brug verbonden is met het vasteland, bezoekt u de warmwaterbronnen. Het museum van Simanindo staat hierna op het programma en u bezoekt een traditionele dansvoorstelling. Een indrukwekkende dag én de ideale manier om het eiland en de oude culturen beter te leren kennen.

DAG
10

Samosir Island – Sipirok

Een vrouwlijke plukster in een groen veld
Vertrek Samosir Island
Stop bij ananas- en koffieplantage
Bezoek traditionele markt van Balige Sigur-Gur
Warmwaterbronnen van Sipoholen
Overnachting Sipirok

Na het ontbijt neemt u de ferry terug naar het vasteland om richting Sipirok te rijden. Onderweg maakt u verschillende stops bij een ananas- en koffieplantage, de traditionele markt van Balige Sigur-Gur en de warmwaterbronnen van Sipoholen. Het landschap is afwisselend en doordat dit gebied door weinig toeristen wordt bezocht nog heel authentiek. Overnachting in Sipirok.

DAG
11

Sipirok – Bukittinggi

id_al_fruit.jpg
Vertrek Sipirok
Stop bij peper-, vanille-, cardamom- en kaneelplantages
Bezoek evenaar bij Bonjol
Eerste overnachting Bukittinggi

U vervolgt uw weg door tropisch regenwoud en ziet hoe apen kokosnoten uit de bomen plukken. Wederom ervaart u vandaag hoe vruchtbaar Sumatra is. Naast rijst kent het land ook vele specerijen. De talloze vanille-, kaneel- cardamom- en peperplantages zijn een lust voor het oog. We maken een aantal stops.

Bij Bonjol kruist u de evenaar en komt u in de middag aan in Bukittinggi, een charmant stadje aan de rand van het Minangkabau gebergte. Hier logeert u de komende drie nachten in een vriendelijk hotel. Het is een leuke plaats om ‘s avonds rond te wandelen. Probeert u hier ook de bekende (maar zeer pittige) lokale ‘Padang’ keuken uit.

DAG
12

Bukittinggi & Minangkabau

groente- en fruitmarkt Sumatra
Bezoek Nederlands koloniale 'Fort de Kock'
Bezoek Pandai Sikat
Stadstour Bukittinggi
Tweede overnachting Bukittinggi

U rijdt naar Batu Sangkar via Tabek Patah. Onderweg maakt u een stop bij Rao-Rao waar u een aantal traditionele Minangkabau dorpen bezoekt. Ook vindt u hier een dorpje waar nog ouderwets koffie wordt gemalen. In Batu Sangkar brengt u een bezoek aan het Paleis van het Minangkabau koninkrijk.

Via meerdere sightseeing stops, en een prachtig panoramisch zicht op het lieftallige Maninjau meer, bezoekt u Pandai Sikat. Pandai Sikat is een klein dorpje dat beroemd is om het houtsnijwerk en de traditionele weverijen waar de traditionele gouden en zijden ‘songkets’ worden gemaakt. Langs een lage kraterwand rijdt u naar beneden via het Singkarak meer terug naar Bukittinggi. In Bukittinggi bezoekt u o.a. de overblijfselen van het oude Nederlands koloniale Fort de Kock, de Sianok Canyon, het museum en de markt.

DAG
13

Bukittinggi & fietsen

id_al_merapi.jpg
Fietstocht over het platteland
Tweede overnachting Bukittinggi

Op ongeveer 45 minuten rijden ligt het kleine dorpje Koto Baru, waar we vandaag onze fietsexcursie beginnen. Een bijzondere dag waarbij we u meenemen naar het ‘echte’ Sumatra. We fietsen door kleine landelijke dorpjes, dwars door rijstvelden en zelfs langs de slopen van de Merapi vulkaan. Hier heeft u een fantastisch uitzicht over de regio. We drinken koffie bij de lokale bevolking en zien hoe de mensen op het platteland leven en werken.

’s Middags zijn we terug in ons hotel en kunt u genieten van het zwembad en nagenieten van een bijzondere ervaring.

DAG
14

Bukittinggi - Cubadak

id_al_padang.jpg
Vertrek Bukittinggi
Route langs de Anai vallei
Bezoek de Anai waterval
Ferry naar Cubadak Island
Eerste overnachting Cubadak
Verlenging op Bali (optioneel)

Via de Anay Vallei rijden we vandaag richting padang. Onderweg maken we een stop bij de Anai waterval. Hierna begeven we ons naar de haven van Painan en nemen de ferry voor de oversteek naar Cubadak waar we in de middag arriveren.

De komende dagen is het tijd voor relaxen en genieten van de schitterende natuur van het eiland. U verblijft in het comfortabele en kleinschalige Cubadak Paradiso Village, gelegen aan een prachtig stuk ongerept strand. Een perfecte locatie om uw rondreis door Sumatra af te sluiten.

U kunt er ook voor kiezen om vandaag na de rondreis over Sumatra vanuit Padang door te vliegen naar Bali en hier uw vakantie af te sluiten. Wij hebben verschillende hotels voor u geselecteerd voor een comfortabel verblijf in zuid-Bali.

DAG
15

Cubadak

island.jpg
Heerlijke vrije dag
Keuze uit diverse activiteiten; wandelen, snorkelen, kanoën en boottochten
Tweede overnachting Cubadak

Het eiland Cubadak is een waar paradijs voor natuurliefhebbers en rustzoekers. Op een paar kleine vissersdorpjes na is het eiland onbewoond. De groene heuvels zijn bedekt met tropisch regenwoud waardoor het een rijke flora en fauna heeft. Door de koraalriffen die overal rondom het eiland gelegen zijn kunnen duikers en snorkelaars hun hart ophalen.

De komende dagen heeft u volop de gelegenheid om te genieten op dit schitterende eiland. Door de kleinschaligheid kunt u in alle rust genieten van zon-, zee- en strandplezier, maar u heeft op deze vrije dagen ook de mogelijkheid allerlei optionele excursies en activiteiten te ondernemen. Zowel de activiteiten als de maaltijden zijn tijdens uw verblijf inbegrepen.

DAG
16

Cubadak

Heerlijke vrije dag
Keuze uit diverse activiteiten; wandelen, snorkelen, kanoën en boottochten
Derde overnachting Cubadak

Vandaag nog een vrije dag om op eigen tempo en naar eigen wens in te delen. Vanuit het resort worden verschillende activiteiten georganiseerd waar u aan kunt deelnemen. Gezien de prachtige onderwaterwereld is snorkelen hier een must. Ook zijn er andere sportieve activiteiten te ondernemen zoals een trekking door het tropisch regenwoud of een kanotocht door de baai en een mangrovemeer. Tevens worden er boottochten georganiseerd naar de nabijgelegen eilanden.

DAG
17

Cubadak - Padang - Amsterdam

id_al_gids2.jpg
Verlengingsmogelijkheden
Ferry en transfer naar luchthaven
Vlucht Padang – Amsterdam

Helaas is er een einde gekomen aan deze fantastische reis over het eiland Sumatra. Aan het einde van de ochtend gaat u met de ferry terug naar Painan en volgt aaneensluitend een transfer naar de luchthaven van Padang.

Uiteraard kunt u uw verblijf op Cubadak naar wens verlengen. Heeft u nog geen genoeg van uw rondreis door Indonesië dan bieden wij verschillende verlengingsmogelijkheden aan. Het Komodo National Park is een bijzondere keuze als aanvulling op uw Indonesië avontuur! U vliegt vanaf Padang naar Flores waar u op een boot stapt voor een bijzondere tocht door dit authentieke en paradijselijke natuurgebied.

DAG
18

Aankomst Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
2 opties
Open+
+Extra's
4 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
18 dagen Ontdek Noord-Sumatra: altijd de beste prijs
Internationale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

30 kg ruimbagage
Nederlands- óf Engelssprekende gids
Rondreis per comfortabele airco auto/minivan met privé chauffeur
Lokale jeeptransfer van Tangkahan naar Bukit Lawang
Ferry van Parapat naar Samosir en v.v.
Ferry van Painan naar Cubadak en v.v.
Verblijf in goed verzorgde middenklasse hotels
Iedere dag ontbijt (en lunch en diner op Cubadak)
Stadstour Medan
Verblijf in een prachtige maar eenvoudige jungle lodge in Tangkahan
Bezoek aan Lumbini pagoda
Bezoek aan een lokale fruitmarkt
Logeren op Samosir Island, in het prachtige Tobameer
Bezoek aan traditionele Batakdorpen
Bezoek ananas-, en koffieplantage
Bezoek aan de traditionele markt van Balige Sigur-Gur
Bezoek Sipoholon hot springs
Stop bij het evenaar monument van Bonjol
Bezoek aan Bukittinggi, de culturele hoofdstad van Centraal Sumatra
Fietstocht in de omgeving van de Merapi vulkaan
Activiteiten als kanoën, wandeling door tropisch regenwoud, snorkelen en boottochten onder begeleiding op Cubadak
Entreegelden volgens beschrijving

Exclusief

Eventuele optionele excursies
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking
SGR bijdrage: € 5 per persoon
+Verlengen
2 opties
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
4 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
18 dagen Ontdek Noord-Sumatra: altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Medan

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam - Medan

Vandaag vliegt u vanaf Schiphol naar Sumatra, waar u de volgende dag aankomt.

DAG
02

Aankomst Medan

Medan Chinese tempel
Aankomst Medan
Vrije middag
Overnachting Medan

Deze mooie reis begint bij aankomst op de luchthaven van Medan. Het is de commerciële hoofdstad van Sumatra. U wordt welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw hotel in de stad gebracht. 's Middags heeft u de tijd om uit te rusten van de vliegreis en te wennen aan het klimaat. U overnacht in Medan.

Goed om te weten

Op Sumatra reist u met een deskundige Nederlands- of Engelssprekende gids die ervoor zorgt dat u alle plaatsen en bezienswaardigheden bezoekt. Hij/zij zal ook de entreegelden voor u regelen.

DAG
03

Medan – Tangkahan

Criteo - Sumatra & Maleisië, incl. chauffeur
Stadstour Medan
Vertrek Medan
Eerste overnachting Tangkahan

Na het ontbijt begint de échte rondreis over dit indrukwekkende en reusachtige eiland. Tijdens de stadstour door Medan bezoekt u o.a. de Grote Moskee, de Chinese Tempel en het Paleis van de lokale Sultan. Deze laatste behoort tot de Koninklijke familie van de Malay stam. Hierna verlaat u de stad en rijdt u via Binjai en Batang Serangan naar Tangkahan.

Onderweg zult u zien dat het landschap van Sumatra erg veelzijdig is. Naast indrukwekkende vulkanen ziet u ongerepte wouden met rijke begroeiing, groene heuvels, rijstvelden, smalle bergstroompjes, wilde rivieren en schitterende watervallen. U komt aan in het gemoedelijke plaatsje Tangkahan en wordt al snel vriendelijk onthaald in de eenvoudige jungle lodge waar u de komende nachten verblijft. De omgeving is hier werkelijk prachtig!

DAG
04

Tangkahan

id_sum_tubentangkahan.jpg
Vrije dag
Wandelen & tuben over de rivier (optionele excursie)
Tweede overnachting Tangkahan

In de ochtend kunt u genieten van de jungle en het lokale leven bij de rivier. Wandel door de kleine plantage van de lodge of ga tuben op de rivier (optioneel). U start dan met een wandeling naar de rivier van ongeveer een uur. Hierna zakt u per ‘tube’ verder de rivier af tot u bij een mooie waterval komt. Neem een heerlijk verfrissende duik in het water! Een bijzondere excursie om nooit meer te vergeten!

DAG
05

Tangkahan - Bukit Lawang

Batak
Avontuurlijke rit per oude jeep
Stop bij één van de rubber- en palmolieplantages
Eerste overnachting aan de rand van de jungle in Bukit Lawang

Vandaag gaat u verder op avontuur en reist u per oude jeep door de binnenlanden van Sumatra. Onderweg passeert u rubber- en palmolieplantages afgewisseld met traditionele dorpen met karakteristieke huizen. Na aankomst check-in in uw lodge waar u de komende twee nachten verblijft.

DAG
06

Bukit Lawang - Gunung Leuser orang-oetan reservaat

Criteo - Sumatra, Java & Bali
Orang-oetans spotten in Gunung Leuser reservaat (optionele excursie met gids)
Tweede overnachting aan de rand van de jungle in Bukit Lawang

Hoopt u op een ontmoeting met een wilde orang-oetan in het Gunung Leuser Nationaal Park? Vandaag kunt u tijdens een optionele excursie op zoek gaan naar de zeldzame orang-oetans van Sumatra. Helaas wordt hij met uitsterven bedreigd.

Samen met een ranger maakt u een wandeling door het regenwoud. De orang-oetans die hier wonen hebben eerst een periode doorgebracht in het orang-oetan rehabilitatiecentrum. Hier worden verweesde en uit gevangenschap bevrijde dieren opgevangen en geherintroduceerd in de natuur. Alle orang-oetans leven nu weer zelfstandig, maar de band tussen mens en dier is gebleven.

Vergeet tijdens uw zoektocht niet om ook te genieten van het schitterende regenwoud waar u doorheen wandelt! Hier leven 3500 verschillende plantensoorten, ongeveer 120 boomsoorten en grote aantallen vogelsoorten, reptielen en zoogdieren – waaronder diverse andere apensoorten, zoals de gibbon. Het is een geweldige ervaring om hier rond te lopen. De duur van de trekking is ter plaatse te bespreken. ’s Middags kunt u relaxen in uw gezellige lodge.

Goed om te weten

De trekking door het regenwoud is optioneel en kan ter plaatse bijgeboekt worden. De orang-oetans leven vrij in het park. Wij kunnen helaas geen garantie geven dat zij zich tijdens uw bezoek aan de voederplaats of tijdens de trekking laten zien. De wandeling met een ranger door het park vergroot de kans op het zien van orang-oetans.

DAG
07

Bukit Lawang – Berastagi

id_al_berastagi.jpg
Vertrek Bukit Lawang
Overnachting Berastagi

U vervolgt uw weg naar Berastagi. Onderweg rijdt u door vele s-bochten en de route biedt prachtige panoramische vergezichten. Er wordt een stop gemaakt bij de Sembahe rivier, Lumbhini pagode, een lokale markt en de Gundaling heuvel. De Karo Batak vrouwen verkopen hier heerlijk fruit, bloemen en lokale groenten. Vervolgens rijdt u naar het hotel in Berastagi waar u zult overnachten.

DAG
08

Berastagi - Samosir Island

id_al_sumatra.jpg
Vertrek Berastagi
Bezoek Karo Batak bevolking (Dokan)
Bezoek Sipisopiso waterval
Longhouses Pematang Purba bezichtigen
Eerste overnachting Samosir Island

Vanuit Berastagi reist u richting het Tobameer, de eindbestemming van vandaag. Het wordt een afwisselende dag met mooie indrukken. U bezoekt bijvoorbeeld de beroemde Sipisopiso waterval en het dorpje Dokan. Hier kunt u een traditionele Karo Batak woning bewonderen en in contact komen met zijn oorspronkelijke bewoners.

Ook brengt u een bezoek aan de longhouses van Pematang Purba die toebehoren aan de koninklijke familie van de Simalungun Batak stam. Onderweg geniet u van prachtige vergezichten over de bergketens en het schitterende Toba meer. Vanaf de stad Parapat vaart u met de ferry naar Samosir Island, gelegen in het grootste meer van Indonesië. U verblijft twee nachten op het eiland.

DAG
09

Samosir Island

ID_AL_Samosir_90291205
Bezoek Tomok, Ambarita, Pangururan en Simanindo met traditionele dansvoorstelling (optionele excursie)
Tweede overnachting Samosir Island

Vandaag kunt u (optioneel) een excursie over het eiland maken. U bezoekt de vier lokale dorpjes; Tomok, Ambarita, Pangururan en Simanindo. Tomok staat bekend om de graven van de koningen van Sidabutar. In Ambarita leefde de koning van de Toba Batak stam. Hier ziet u de traditionele woningen van de Batak en de 'stenen tafel en stoel' waar vergaderd werd over het lot van een gevangene.

Op Pangururan, de enige plek op Samosir die via een brug verbonden is met het vasteland, bezoekt u de warmwaterbronnen. Het museum van Simanindo staat hierna op het programma en u bezoekt een traditionele dansvoorstelling. Een indrukwekkende dag én de ideale manier om het eiland en de oude culturen beter te leren kennen.

DAG
10

Samosir Island – Sipirok

Een vrouwlijke plukster in een groen veld
Vertrek Samosir Island
Stop bij ananas- en koffieplantage
Bezoek traditionele markt van Balige Sigur-Gur
Warmwaterbronnen van Sipoholen
Overnachting Sipirok

Na het ontbijt neemt u de ferry terug naar het vasteland om richting Sipirok te rijden. Onderweg maakt u verschillende stops bij een ananas- en koffieplantage, de traditionele markt van Balige Sigur-Gur en de warmwaterbronnen van Sipoholen. Het landschap is afwisselend en doordat dit gebied door weinig toeristen wordt bezocht nog heel authentiek. Overnachting in Sipirok.

DAG
11

Sipirok – Bukittinggi

id_al_fruit.jpg
Vertrek Sipirok
Stop bij peper-, vanille-, cardamom- en kaneelplantages
Bezoek evenaar bij Bonjol
Eerste overnachting Bukittinggi

U vervolgt uw weg door tropisch regenwoud en ziet hoe apen kokosnoten uit de bomen plukken. Wederom ervaart u vandaag hoe vruchtbaar Sumatra is. Naast rijst kent het land ook vele specerijen. De talloze vanille-, kaneel- cardamom- en peperplantages zijn een lust voor het oog. We maken een aantal stops.

Bij Bonjol kruist u de evenaar en komt u in de middag aan in Bukittinggi, een charmant stadje aan de rand van het Minangkabau gebergte. Hier logeert u de komende drie nachten in een vriendelijk hotel. Het is een leuke plaats om ‘s avonds rond te wandelen. Probeert u hier ook de bekende (maar zeer pittige) lokale ‘Padang’ keuken uit.

DAG
12

Bukittinggi & Minangkabau

groente- en fruitmarkt Sumatra
Bezoek Nederlands koloniale 'Fort de Kock'
Bezoek Pandai Sikat
Stadstour Bukittinggi
Tweede overnachting Bukittinggi

U rijdt naar Batu Sangkar via Tabek Patah. Onderweg maakt u een stop bij Rao-Rao waar u een aantal traditionele Minangkabau dorpen bezoekt. Ook vindt u hier een dorpje waar nog ouderwets koffie wordt gemalen. In Batu Sangkar brengt u een bezoek aan het Paleis van het Minangkabau koninkrijk.

Via meerdere sightseeing stops, en een prachtig panoramisch zicht op het lieftallige Maninjau meer, bezoekt u Pandai Sikat. Pandai Sikat is een klein dorpje dat beroemd is om het houtsnijwerk en de traditionele weverijen waar de traditionele gouden en zijden ‘songkets’ worden gemaakt. Langs een lage kraterwand rijdt u naar beneden via het Singkarak meer terug naar Bukittinggi. In Bukittinggi bezoekt u o.a. de overblijfselen van het oude Nederlands koloniale Fort de Kock, de Sianok Canyon, het museum en de markt.

DAG
13

Bukittinggi & fietsen

id_al_merapi.jpg
Fietstocht over het platteland
Tweede overnachting Bukittinggi

Op ongeveer 45 minuten rijden ligt het kleine dorpje Koto Baru, waar we vandaag onze fietsexcursie beginnen. Een bijzondere dag waarbij we u meenemen naar het ‘echte’ Sumatra. We fietsen door kleine landelijke dorpjes, dwars door rijstvelden en zelfs langs de slopen van de Merapi vulkaan. Hier heeft u een fantastisch uitzicht over de regio. We drinken koffie bij de lokale bevolking en zien hoe de mensen op het platteland leven en werken.

’s Middags zijn we terug in ons hotel en kunt u genieten van het zwembad en nagenieten van een bijzondere ervaring.

DAG
14

Bukittinggi - Cubadak

id_al_padang.jpg
Vertrek Bukittinggi
Route langs de Anai vallei
Bezoek de Anai waterval
Ferry naar Cubadak Island
Eerste overnachting Cubadak
Verlenging op Bali (optioneel)

Via de Anay Vallei rijden we vandaag richting padang. Onderweg maken we een stop bij de Anai waterval. Hierna begeven we ons naar de haven van Painan en nemen de ferry voor de oversteek naar Cubadak waar we in de middag arriveren.

De komende dagen is het tijd voor relaxen en genieten van de schitterende natuur van het eiland. U verblijft in het comfortabele en kleinschalige Cubadak Paradiso Village, gelegen aan een prachtig stuk ongerept strand. Een perfecte locatie om uw rondreis door Sumatra af te sluiten.

U kunt er ook voor kiezen om vandaag na de rondreis over Sumatra vanuit Padang door te vliegen naar Bali en hier uw vakantie af te sluiten. Wij hebben verschillende hotels voor u geselecteerd voor een comfortabel verblijf in zuid-Bali.

DAG
15

Cubadak

island.jpg
Heerlijke vrije dag
Keuze uit diverse activiteiten; wandelen, snorkelen, kanoën en boottochten
Tweede overnachting Cubadak

Het eiland Cubadak is een waar paradijs voor natuurliefhebbers en rustzoekers. Op een paar kleine vissersdorpjes na is het eiland onbewoond. De groene heuvels zijn bedekt met tropisch regenwoud waardoor het een rijke flora en fauna heeft. Door de koraalriffen die overal rondom het eiland gelegen zijn kunnen duikers en snorkelaars hun hart ophalen.

De komende dagen heeft u volop de gelegenheid om te genieten op dit schitterende eiland. Door de kleinschaligheid kunt u in alle rust genieten van zon-, zee- en strandplezier, maar u heeft op deze vrije dagen ook de mogelijkheid allerlei optionele excursies en activiteiten te ondernemen. Zowel de activiteiten als de maaltijden zijn tijdens uw verblijf inbegrepen.

DAG
16

Cubadak

Heerlijke vrije dag
Keuze uit diverse activiteiten; wandelen, snorkelen, kanoën en boottochten
Derde overnachting Cubadak

Vandaag nog een vrije dag om op eigen tempo en naar eigen wens in te delen. Vanuit het resort worden verschillende activiteiten georganiseerd waar u aan kunt deelnemen. Gezien de prachtige onderwaterwereld is snorkelen hier een must. Ook zijn er andere sportieve activiteiten te ondernemen zoals een trekking door het tropisch regenwoud of een kanotocht door de baai en een mangrovemeer. Tevens worden er boottochten georganiseerd naar de nabijgelegen eilanden.

DAG
17

Cubadak - Padang - Amsterdam

id_al_gids2.jpg
Verlengingsmogelijkheden
Ferry en transfer naar luchthaven
Vlucht Padang – Amsterdam

Helaas is er een einde gekomen aan deze fantastische reis over het eiland Sumatra. Aan het einde van de ochtend gaat u met de ferry terug naar Painan en volgt aaneensluitend een transfer naar de luchthaven van Padang.

Uiteraard kunt u uw verblijf op Cubadak naar wens verlengen. Heeft u nog geen genoeg van uw rondreis door Indonesië dan bieden wij verschillende verlengingsmogelijkheden aan. Het Komodo National Park is een bijzondere keuze als aanvulling op uw Indonesië avontuur! U vliegt vanaf Padang naar Flores waar u op een boot stapt voor een bijzondere tocht door dit authentieke en paradijselijke natuurgebied.

DAG
18

Aankomst Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
2 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Extra's
4 opties
Open+
18 dagen Ontdek Noord-Sumatra: altijd de beste prijs

Vervoersopties ter plaatse

+Vervoersopties
Open+

Middenklasse

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij tijdens deze privéreis gebruiken. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

Middenklasse
Medan
12
Emerald Garden International
Drieenhalve ster
 • id_ac_emeraldka3.jpg
 • id_ac_emeraldre.jpg
 • id_ac_emeraldov.jpg
 • id_ac_emeraldov2.jpg
 • id_ac_emeraldba2.jpg
 • id_ac_emeraldba.jpg
 • id_ac_emeraldka.jpg
 • id_ac_emeraldka2.jpg
Het Emerald Garden International Hotel is een fijn hotel in een gezinsvriendelijke omgeving. U kunt gratis gebruik maken van WiFi en de voorzieningen van het hotel.Het Emerald Garden International Hotel ligt in het centrum van Medan, op korte afstand van diverse bezienswaardigheden en winkelmogelijkheden. Het hotel beschikt over een receptie, gratis WiFi, twee restaurants met Indonesische en internationale gerechten, bar en sauna. Tevens kunt u een duik nemen in het grote buitenzwembad. Er is een fitness, sauna en spa aanwezig (tegen betaling). Ook kunt u gebruik maken van een airportshuttle, bagageopslag, wasservice en roomservice. De receptie is 24 uur per dag geopend. Er is een tafeltennistafel, een tennisbaan en karaoke aanwezig.Wij bieden de volgende kamertypes aan:

Superior kamer
Deze superiorkamer is ca. 28m2 groot en geschikt voor maximaal 2 personen. In de kamer zijn handdoeken, een haardroger, slippers en toiletartikelen aanwezig. Er is een flatscreen televisie aanwezig, airconditioning en een minibar. De badkamer bevat een douche of bad en een toilet. De kamer is van alle gemakken voorzien, zo is er ook een waterkoker, zithoek en koelkastje aanwezig.

Executive Deluxe kamer
Deze superiorkamer is ca. 28m2 groot en geschikt voor maximaal 2 personen. In de kamer zijn handdoeken, een haardroger, slippers en toiletartikelen aanwezig. Er is een flatscreen televisie aanwezig, airconditioning, een kluisje voor uw waardevolle spullen en een minibar. De badkamer bevat een douche of bad en een toilet. De kamer is van alle gemakken voorzien, zo is er ook een waterkoker, zithoek en koelkastje aanwezig. Dagelijks krijgt u fruit of een snack op uw kamer.
Meer info >
Le Polonia
Drieenhalve ster
 • id_medan_polonia_zw.jpg
 • id_medan_polonia_ex.jpg
 • id_medan_polonia_ka.jpg
 • id_medan_polonia_bar.jpg
 • id_medan_polonia_fit.jpg
Hotel Polonia Medan is een gezinsvriendelijk hotel in de buurt van de Gunung Timur Temple en de Shri Mariamman Temple. Er is gratis WiFi aanwezig en u kunt heerlijk ontspannen in het zwembad, de fitness en/of de wellness (tegen betaling).Hotel Polonia Medan ligt op slechts 5 minuten lopen van het winkelcentrum Sun Plaza Medan Mall. De internationale luchthaven Kuala Namu ligt op 45 minuten rijden. Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie, zwembad, biljarttafel, fitnesscentrum en u kunt er genieten van diverse massages (tegen een toeslag). Ook zijn er kinderactiviteiten aanwezig. Tegen een toeslag is er ook vervoer van/naar de luchthaven mogelijk. Het Mandarin Restaurant is gespecialiseerd in Chinese gerechten en hotpots (Chinese fondue). Tevens is er de Intan Coffee Shop, waar u heerlijk kunt genieten van een kop koffie of thee. De kamers beschikken allen over airco, gratis WiFi, kluisje, LCD-TV en uitzicht op de stad. Tevens heeft u een eigen badkamer met haardroger en slippers.Wij bieden de volgende kamertypes aan:

Superiorkamer
Deze superiorkamer is ca. 25m2 groot en geschikt voor maximaal 2 personen. In de kamer zijn handdoeken, een haardroger, slippers en toiletartikelen aanwezig. Er is een flatscreen televisie aanwezig, airconditioning en een kluisje voor uw waardevolle spullen. De badkamer bevat een douche of bad en een toilet. De kamer is van alle gemakken voorzien, zo is er ook een waterkoker, zithoek en strijkvoorzieningen aanwezig.

Superior familiekamer
Deze superior familiekamer is ca. 29m2 groot en geschikt voor maximaal 3 personen. In de kamer zijn handdoeken, een haardroger, slippers en toiletartikelen aanwezig. Er is een flatscreen televisie aanwezig, airconditioning en een kluisje voor uw waardevolle spullen. De badkamer bevat een douche of bad en een toilet. De kamer is van alle gemakken voorzien, zo is er ook een waterkoker, zithoek en strijkvoorzieningen aanwezig.
Meer info >
Tangkahan
12
Mega Inn
Tweëenhalve ster
 • kamer Mega Inn
 • Mega Inn
 • kamer Mega Inn
 • kamer Mega Inn
 • kamer Mega Inn
 • kamer Mega Inn
Verscholen in het regenwoud, treft u deze eenvoudige, maar liefelijke accommodatie aan. Mega Inn is gelegen in een weinig bezocht deel van het Gunung Leuser National Park. Via een hangbrug over de rivier bereikt u de rustieke lodge.

Mega Inn beschikt over een restaurant waar u zowel Indonesisch als Westers kunt ontbijten. Vanuit de accommodatie zijn er verschillende leuke activiteiten of excursies te ondernemen. Het personeel is vriendelijk en behulpzaam en gaat graag met u mee als begeleiding op excursie. ’s Avonds treedt het personeel vaak op in de bar van het verblijf.

U slaapt midden in de jungle. Er is geen Wi-Fi, maar er is wel een kans om de aapjes voorbij te zien slingeren. In de kamers zijn eenvoudig ingericht met een bed en een kastje. De mogelijkheid is er om een extra bed bij te zetten. Elk bed is voorzien van een klamboe. Mega Inn beschikt uitsluitend over koud water en een mandibak. Het toilet moet worden doorgespoeld met een bakje water. De huisjes hebben een eigen veranda met een zitje voor de deur en sommige met als extra een hangmat.
Meer info >
Tangkahan Inn
Driesterren
 • id_tangkahaninn_ex.jpg
 • id_tangkahaninn_ex1.jpg
 • id_tangkahaninn_res.jpg
 • tangkahan inn.jpg
Tangkahan Inn is gelegen op een ideale locatie in het jungle dorp Tangkahan met een geweldig uitzicht op de prachtige Batang rivier. met een paar minuten wandelen bent u in het dorpscentrum en op slechts een korte loopafstand van het olifanten-reservaat. De accommodatie is zeer eenvoudig, maar des te meer zult u onder de indruk zijn van de jungle setting terwijl u luistert naar de geluiden van gibbons, adelaars, olifanten en misschien als u geluk heeft zelfs de Orang oetan. Alle 10 de kamers zijn uitgerust met een muskietennet, ventilator en opslag voor uw bezittingen. Ze beschikken over een eigen badkamer met een westers toilet.
Meer info >
Bukit Lawang
12
Ecolodge Bukit Lawang
Tweëenhalve ster
 • Bukit Lawang-Bukit Lawang Cottages
 • ecolodge bukit lawang.jpg
 • Bukit Lawang-Bukit Lawang Cottages
 • Bukit Lawang-Bukit Lawang Cottages
Gelegen aan de Bohorok rivier ligt deze eco-cottage direct aan de rand van het regenwoud, het domein van de Orang oetans. Ecolodge Bukit Lawang heeft een prachtig restaurant dat geheel uit eco-bamboe is gemaakt. Vanwege het open karakter en de ligging aan de rivier is dit een heerlijke plek om te vertoeven. U kunt er prima eten en een drankje doen aan de bar. De kamers zijn eenvoudig, maar netjes. Er is geen airco, maar iedere kamer heeft een ventilator en een klamboe. In de badkamer heeft u alleen koud water, maar dat is gezien de tropische temperaturen geen groot probleem. Iedere lodge heeft zijn eigen stijl. In de openbare ruimtes kunt u gebruik maken van gratis WiFi.
Meer info >
Wisma Leuser Sibayak
Tweëenhalve ster
 • id_ac_wismaka.jpg
 • id_ac_wismaex3.jpg
 • id_ac_wismaov2.jpg
 • id_ac_wismaex2.jpg
 • id_ac_wismaka2.jpg
 • id_ac_wismaka1.jpg
Houdt u ervan om in contact te komen met de lokale mensen? Dan is Wisma Leuser Sibayak dé plek om te verblijven. Al sinds 1986 wordt deze accommodatie gerund door een lokale familie.

Wisma Leuser Subayak bevindt zich aan de mooie Bohorok-rivier en biedt een rustige en uitnodigende plek om Bukit Lawang en Gunung Leuser National Park te verkennen. Het is een van de weinige accommodaties in de streek en alleen via de hangbrug te bereiken. Wisma Leuser Sibayak is een eenvoudige accommodatie, maar daar staat tegenover dat de eigenaars er alles aan zullen doen om uw verblijf naar wens te laten verlopen. De eigenaars spreken ook Nederlands! Er zijn verschillende activiteiten vanuit deze accommodatie die u kunt ondernemen, zoals fietsen of wandelen in de omgeving. U kunt fietsen huren bij de accommodatie.

De bescheiden kamers zijn voorzien van gratis Wi-Fi, ventilator en een klamboe. Elke kamer heeft een eigen bad of douche. Houd er rekening mee dat er niet altijd warm water uit de douche kan komen.
Het eenvoudige guesthouse ligt aan de rivier de Bohorok op loopafstand van het Gunung Leuser National Park.Het hotel is voorzien van lounge, bar, restaurant en gratis WiFi in openbare ruimtes.Alle kamers zijn voorzien van balkon, ventilator, badkamer met douche en westers toilet.
Meer info >
Berastagi
123
Sibayak Hotel
Driesterren
 • sibayak lounge.jpg
 • sibayak room.jpg
 • sibayak zwembad.jpg
 • sibayak buiten.jpg
 • sibayak hotel.jpg
De zoektocht naar een gezinsvriendelijk hotel in Berastagi hoeft niet lang te duren. Hotel Sibayak International is dé ideale keuze voor gezinnen. Dit hotel is gelegen op de Karo-hooglanden op het eiland Sumatra en is ongeveer 65 kilometer of 90 minuten rijden van Medan, de provinciale hoofdstad van Noord-Sumatra. Daarnaast is de lokale fruitmarkt op 5 minuten lopen van het hotel en bevindt zich op 15 minuten rijden van het hotel de heuvel van Gundaling.

Verken de verfrissende landschappen of kies voor een totale ontspanning die u wordt aangeboden vanuit het rustgevende bergresort. Het hotel beschikt over een buitenzwembad en een eigen restaurant en bar. De excursiebalie van het hotel helpt u graag met informatie over de bezienswaardigheden in de buurt, zoals Berastagi waar u kunt genieten van meerdere warmwaterbronnen.

De kamers zijn voorzien van een kabel-tv, een eigen badkamer en een zithoek. Eke kamer heeft ook een föhn en een bureau.
Meer info >
Sinabung Hills Berastagi
Driesterren
 • sinabung hills berestagi garden.jpg
 • sinabung hills berestagi swimming pool.jpg
 • id_ac_sinabungre.jpg
 • id_ac_sinabungba.jpg
Geniet in het Sinabung Hills hotel van de prachtige tuin en het royale zwembad met poolbar en ligbedden. Het hotel beschikt verder over een receptie, restaurant, bar, speeltuin, tennis- en squashbanen. Ontbijten kunt u desgewenst buiten op het terras met uitzicht op de mooie tuin. Alle ruime kamers zijn recentelijk gerenoveerd en voorzien van TV, telefoon en een badkamer met bad, douche en toilet. Sinabung Hills Berastagi ligt in de hooglanden van Berastagi Karo en is gelegen bovenop een heuvel met prachtig uitzicht op de Sinabung Vulkaan. Naar de luchthaven van Medan is het ongeveer 65 kilometer rijden.
Meer info >
Grand Mutiara Hotel Berastagi
Drieenhalve ster
 • zwembad Grand Mutiara Hotel
 • Grand Mutiara Hotel
 • Berastagi-Sibayak Hotel
 • Berastagi-Sibayak Hotel
 • restaurant Grand Mutiara Hotel
 • zwembadbar Grand Mutiara Hotel
 • zwembadbar Grand Mutiara Hotel
 • zwembadterras Grand Mutiara Hotel
Geniet van de schoonheid van Brastagi vanuit het sierlijke Grand Mutiara Hotel. Dit hotel ligt in het landelijke Brastagi in het hart van de Karo-streek. Nabij het hotel vindt u onder meer warmwaterbronnen, lokale markten met fruit en ambachten, de Tahura Nature Conversation en wandelmogelijkheden bij Mount Sibayak.

Grand Mutiara hotel is een populaire keuze onder reizigers. De faciliteiten en diensten, geboden door dit hotel, garanderen een plezierig verblijf. Het heeft een buitenzwembad, maar er is ook een zwembad voor kinderen. Het hotel heeft een uitgebreid aanbod aan services, inclusief 24-uurs roomservice, 24-uurs receptie, bagageopslag en Wi-Fi in de openbare ruimtes.

De kamers zijn voorzien van extra lange bedden, een bureau, flatscreen-tv en een eigen badkamer met een bad of douche met gratis toiletartikelen.
Gelegen bovenop een heuvel met prachtig uitzicht. Naar de luchthaven van Medan is het ongeveer 65 kilometer rijden.Het Grand Mutiara Hotel beschikt over een receptie, WiFi tegen betaling, restaurant, karaokebar, zwembad met poolbar en een biljartruimte. Alle kamers zijn verzorgd en ruim ingericht en voorzien van radio, TV, telefoon, een volledige badkamer met bad en/of douche en een eigen balkon of terras.
Meer info >
Samosir/Toba meer
123
Toledo Inn
Tweëenhalve ster
 • id_ac_toledoov2.jpg
 • id_ac_toledoov.jpg
 • id_ac_toledoka.jpg
 • id_ac_toledoui.jpg
 • id_ac_toledote.jpg
Toledo Inn is een ruim opgezet hotel, evenwijdig aan het meer. Hierdoor hebben alle kamers uitzicht op het meer. Dit hotel is direct aan het Tobameer gelegen, in het dorpje Tuktuk. In de omgeving zijn diverse restaurants en souvenirwinkels. Toledo Inn biedt een goed startpunt voor trips over het gehele eiland, te voet of met de boot. U kunt ook in de buurt van het hotel een brommer of fiets huren om het eiland te verkennen.

Toledo Inn heeft een groot restaurant en verzorgt elke ochtend een heerlijk Aziatisch ontbijt. Daarnaast heeft dit hotel een afgescheiden zwemgedeelte in het meer en zijn er veel zitjes in de tuin.

Toledo Inn is een eenvoudig hotel, maar van genoeg faciliteiten voorzien om uw verblijf aangenaam te maken. De kamers zijn eenvoudig maar praktisch ingericht met een zithoek, een bureau, een televisie en een eigen badkamer.
Meer info >
Samosir Villa Resort
Driesterren
 • ID_AC_SamosirVillaEX2
 • ID_AC_SamosirVillaEX1
 • ID_AC_SamosirVillaKA1
 • ID_AC_SamosirVillaKA2
 • ID_AC_SamosirVillaRE1
 • ID_AC_SamosirVillaRE2
 • ID_AC_SamosirVillaTU1
Geniet van een prachtig uitzicht over het Tobameer. In Samosir Villa Resort kunt u tot rust komen en u makkelijk verplaatsen om het eiland beter te verkennen. Dit hotel ligt direct aan het Tobameer, in de wijk Tuk Tuk, op het eiland Samosir. Het hotel is omringd met gezellige eettentjes en kleine winkeltjes. Wel kent dit eiland verschillende hoogtes, waardoor u een aantal stukken moet klimmen om het volgende restaurantje of winkeltje te bereiken.

Samosir Villa heeft zelf ook een goed restaurant dat westerse en Aziatische gerechten serveert. Houd er rekening mee dat de huiskatten ook graag met u mee willen eten. Overal heeft u uitzicht op het mooie Tobameer. Dit hotel beschikt over Wi-Fi in de lobby, twee zwembaden met een apart kinderbad, een bar en ligbedjes aan het meer. Daarnaast worden wekelijks in Samosir Villa Batak-voorstellingen opgevoerd. U kunt bij de receptie van het hotel navragen of de voorstellingen ook tijdens uw verblijf worden uitgevoerd. Gasten van dit hotel kunnen genieten van een continentaal ontbijt.

De kamers zijn voorzien van een zithoek, koffie- en theefaciliteiten, een televisie, en een eigen balkon. De eigen badkamer is uitgerust met een bad of douche en een bidet.
Meer info >
Tabo Cottages
Driesterren
 • kamer Tabo Cottages
 • Tabo Cottages
 • Tabo Cottages
 • Tabo Cottages
 • Tabo Cottages
 • Tabo Cottages
 • Tabo Cottages
 • kamer Tabo Cottages
 • restaurant Tabo Cottages
 • tuin Tabo Cottages
 • uitzicht Tabo Cottages
 • terras Tabo Cottages
Dit sfeervolle hotel is gelegen aan het Tobameer, in het dorpje Tuktuk. Tabo Cottages geeft een prachtig uitzicht over de bergen en het meer. De unieke stijl van dit hotel zorgt voor een écht vakantiegevoel. In de omgeving zijn veel gezellige restaurantjes en winkeltjes. Vanuit dit hotel kunt u te voet of per fiets, te huren bij het hotel, een leuke wandeling maken over het eiland.

Tabo Cottages heeft een fijn zwembad die aan het meer ligt . Terwijl u baantjes trekt in het zwembad, blijft u het fotogenieke uitzicht met het meer en de bergen houden.
Daarnaast kunt u bij dit hotel genieten van goede koffie en gebakjes bij de ‘German Bakery’, een van de eigenaresses komt oorspronkelijk uit Duitsland.

De kamers zijn traditioneel ingericht en hebben uitzicht op de tuin, of op het meer en de bergen. De kamers zijn voorzien van koffie- en theefaciliteiten, een zithoek en een eigen badkamer.
Meer info >
Sipirok
Hotel Tor Sibohi
Tweëenhalve ster
 • id_ac_torsibohiov.jpg
 • id_ac_torsibohirejpg.jpg
 • id_ac_torsibohizw.jpg
 • Badkamer
 • Restaurant
Tor Sibohi hotel is een zeer eenvoudig hotel bestaande uit bungalows gebouwd in de lokale Batak-stijl. Het hotel is tegen een heuvel gebouwd. Vanuit dit hotel heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. Het Tor Sibohi ligt nabij Sipirok op zes kilometer er vandaan, in het midden van Sumatra. Sipirok staat bekend om zijn salak-palmvruchten die op de helling van Gunung Lubukraya worden geteeld.

Het hotel heeft een restaurant, waar eenvoudige gerechten worden geserveerd en een zwembad . Bezoek de bar waar regelmatig livemuziek wordt gespeeld.

De Bungalows hebben gescheiden vertrekken: zitkamer, slaapkamer en een badkamer met een bad of een douche. Het warme water is afkomstig uit de diverse bronnen die zijn gelegen in de omgeving. Het kan dan ook voor komen dat het water soms niet warm is. De kamers hebben geen airconditioning. Omdat het hotel zich in een hoger gelegen gebied bevindt is een airconditioning niet nodig.
Meer info >
Bukittinggi
12
Royal Denai Hotel
Driesterren
 • Bukittinggi-Royal Denai
 • Bukittinggi-Royal Denai
 • Bukittinggi-Royal Denai
 • Bukittinggi-Royal Denai
 • Bukittinggi-Royal Denai
Op zoek naar een centrale ligging in Bukittinggi? Royal Denai hotel is centraal gelegen in de stad en wordt omgeven door bergen Singgalang en Marapi. Vanuit het hotel is het enkele minuten lopen naar Lubang Jepang en het is een kwartier lopen naar Jam Gadang.

Dit hotel heeft een eigen restaurant met een uitgebreide keuze aan lokale en westerse gerechten. Daarnaast heeft het een buitenzwembad en een koffiebar. Voor ontspanning kunt u ook kiezen voor een massageservice.

De kamers van Royal Denai zijn eenvoudig, maar goed uitgerust. De kamer is voorzien van een ventilator of airconditioning en er is Wi-Fi aanwezig. Alle kamers bieden uitzicht op de tuin en beschikken over een tv en een zithoek.
Meer info >
Hotel Pusako
Driesterren
 • id_pusako_zw.jpg
 • id_pusako_zw2.jpg
 • id_pusako_ex.jpg
 • id_pusako_ka.jpg
 • id_pusako_res.jpg
Pusako Hotel biedt een prima uitvalbasis voor een bezoek aan de stad Bukittinggi en de omgeving daarvan. Het hotel ligt in een fraaie tropische tuin en op vijf minuten wandelen van het centrum. Vanuit dit hotel kijkt u op de Merapi en Singgalang vulkanen.

Pusako Hotel is een eenvoudig hotel maar beschikt over voldoende faciliteiten om uw verblijf aangenaam te maken zoals een zwembad, brasserie, restaurant, 24-uurs roomservice, joggingtrack, tennisbaan, speeltuin, lounge, fitnesscenter en een tourdesk.

De kamers zijn eenvoudig maar praktisch ingericht en voorzien van airconditioning, minibar, televisie, een eigen balkon of veranda met een zitje en een eigen badkamer met een bad of een douche.
Meer info >
Cubadak
Cubadak Paradiso Village
Driesterren
 • resort.jpg
 • badkamer.jpg
 • bungalow.jpg
 • bar en zonnedek.jpg
 • strand.jpg
 • bungalow beneden.jpg
 • veranda.jpg
Cubadak is een prachtig bounty eilandje met slechts één accommodatie, Cubadak Paradiso Resort. Een ideale plek om uw reis over Sumatra af te sluiten. Het eiland Cubadak is ongeveer een 1,5 uur rijden ten zuiden van Padang. Vanaf de haven vaart u in ongeveer 15 minuten per speedboot naar het eiland. Het eiland beschikt over een mooi lang zandstrand.

Cubadak Paradiso Resort is een eenvoudig hotel, maar zeker de moeite waard. U gaat er dan ook naar toe voor de beleving. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen en er wordt gezamenlijk gegeten. Het eten is dan ook heerlijk. U kunt gaan eten als de bel gaat. Er is een vast menu; een combinatie van vlees, vis, groenten, rijst en aardappelen. Koffie en thee is inclusief en tijdens het ontbijt is ook sap inbegrepen. Vanaf het eiland kunt u diverse watersportactiviteiten ondernemen.

De kamers zijn eenvoudig ingericht. Sommige kamers beschikken over een zithoek met een schrijftafel, een minibar en een kluisje om uw waardevolle spullen op te bergen. Een aantal kamers biedt uitzicht op zee of op de tuin. Elke kamer heeft een eigen badkamer voorzien van toiletartikelen en een föhn.
Het Cubadak Paradiso Village resort is gelegen aan de oostkant van het tropische eiland Cubadak aan de kust. Het hotel is volledig omgeven door tropisch regenwoud, strand en koraalriffen. Het resort is aan het strand gelegen en u kunt gratis gebruik maken van snorkelmateriaal en kano's. Het hotel beschikt verder over een restaurant, bar, zonneterras en tv lounge. Internet en wasservice is beschikbaar tegen betaling. U verblijft in een bungalow op palen die geheel van lokaal hout is gemaakt. Alle bungalows hebben een eigen veranda en bieden veel privacy . Beneden is een zitgedeelte met minibar, kluis en en suite badkamer. Er is zowel koud als warm water beschikbaar. Op de tweede verdieping is de slaapkamer met klamboe en ventilator. Gezien de aangename temperaturen in de nacht is een air conditioning hier niet nodig.U kunt gebruik maken van snorkelmateriaal en kano's om op pad te gaan. Vanuit het resort zijn een aantal trekkings te maken door het binnenland en ook worden er regelmatig boottochten georganiseerd naar nabijgelegen eilanden (weersafhankelijk). Dit is allemaal bij het verblijf inbegrepen.
Tegen betaling kunt u ook duiken, waterskiën en wakeboarden.
Meer info >

Verlengen

Het is mogelijk om uw rondreis nog meer op maat te maken, door de rondreis aan het einde te verlengen. Hieronder ziet u de mogelijkheid die wij bij deze reis bieden.
resort.jpg
Cubadak - Cubadak Paradiso Resort
Driesterren
Welkom in het paradijs! Het Cubadak Paradiso Village is de uitstekende plek op een fantastische locatie om uw rondreis door Sumatra af te sluiten. Het kleinschalige resort bestaat ...
Meer info
meerprijs
v.a.
1831830
366
Geniet langer en verleng uw rondreis ( 2 t/m 2 van 2 opties )
Kunt u geen genoeg krijgen van Indonesië en wilt u de reis met een zeer unieke eilandengroep afsluiten? Het Komodo National Park is een bijzondere keuze als aanvulling op uw Indonesië avontuur! Na uw verblijf in Cubadak vliegt u naar Flores waar u op een boot stapt voor een bijzondere tocht door dit authentieke en paradijselijke natuurgebied. Ook kunt u ervoor kiezen om uw reis op het relaxte eiland Bali te verlengen. U vliegt dan op dag 14 vanuit Padang meteen door naar Bali. Wij bieden verschillende hotels aan zodat u ook kunt kiezen voor wat meer luxe en comfort. U ziet de meerprijs voor de vertrekdatum van uw keuze, door te klikken op ‘boek nu’ onder ‘data & prijzen’.
id_al_komodopark.jpg
Komodo - 5 dagen Komodo National Park incl. 1 nacht Padang
Driesterren
Gedurende deze verlenging heeft u de gelegenheid om het bijzondere en werkelijk prachtige Komodo National Park te ontdekken.

U heeft 2 volle dagen op een eigen houten boot dat ...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.1159