orang-oetans in het Gunung Leuser park
orang-oetans in het Gunung Leuser park
olifant in de rivier bij Tangkahan
olifant in de rivier bij Tangkahan
fietsers bij Sanur
fietsers bij Sanur
snokelen bij Menjangan Island
snokelen bij Menjangan Island
typisch Balinees eten
typisch Balinees eten

Avontuurlijk Sumatra & Bali

Privéreis | 17 dagen v.a.
2518i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
10-12-2019
Reisduur
17 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Inclusief tweedaagse trekking door de jungle in Sumatra om orang-oetans te spotten
Raften, snorkelen en mountainbiken op Bali inclusief
Verblijf in Pemuteran bij Bali's enige nationale park
Mogelijkheid om te tuben op Sumatra
Heerlijk strandverblijf in Sanur

Sumatra en Bali op een actieve en avontuurlijke manier beleven!

Avonturiers en actievelingen onder ons opgelet! Deze reis combineert het tropische regenwoud van Sumatra met een aantal heerlijke plekken op het godeneiland Bali. Wij hebben de allerleukste activiteiten samengevoegd in één reis om deze twee eilanden op een actieve manier te ervaren: een tweedaagse trekking op Sumatra bijvoorbeeld waarbij u oog in oog komt te staan met de orang-oetans. Op Bali gaat u snorkelen op één van 's werelds beste snorkelplekken en stapt u op de mountainbike om van de Batur vulkaan omlaag te fietsen. Ook raften en een trekking door hét nationale park van Bali staan op het programma. We sluiten de reis ontspannen af aan het heerlijke strand in zuid-Bali.

"Een variërend programma met avontuurlijke en afwisselende excursies om zowel Sumatra als Bali op een actieve manier te beleven."

Terry, productafdeling

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Medan

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam - Medan

Vandaag vliegt u vanaf Schiphol naar Sumatra, waar u de volgende dag aankomt.

DAG
02

Medan

Medan Grote Moskee
Aankomst Medan
Vrije middag
Overnachting Medan

Deze avontuurlijke reis begint bij aankomst op de luchthaven van de commerciële hoofdstad van Sumatra, Medan. U wordt welkom geheten door uw lokale gids en naar het hotel in de stad gebracht. 's Middags heeft u de tijd om uit te rusten van de vliegreis en te wennen aan het klimaat. U overnacht in Medan.

DAG
03

Medan - Tangkahan

id_al_tangkahan.jpg
Vertrek Medan
Eerste overnachting Tangkahan

Na uw ontbijt begint het échte avontuur op dit indrukwekkende en reusachtige eiland. U verlaat de stad en reist via Binjai en Stabat naar Tangkahan. Onderweg passeert u verschillende rubber- en palmolieplantages en na aankomst in Tangkahan checkt u in in uw guesthouse.

In de middag heeft u alle tijd om te genieten van de mooie groene natuur in Tangkahan. U zult constateren dat het landschap van Sumatra veelzijdig is. Naast indrukwekkende vulkanen treft u ook ongerepte wouden met rijke begroeiing, met jungle bedekte heuvels, rijstvelden, smalle bergstroompjes, sterke rivieren en schitterende watervallen aan.

DAG
04

Tangkahan - Bukit Lawang

ID_AL_Sumatra_olifant_93153805
Bezoek aan het olifantencentrum (optionele excursie)
Heerlijk 'tuben' over de rivier (optionele excursie)
Eerste overnachting Bukit Lawang

In de ochtend kunt u genieten van de jungle en het lokale leven bij de rivier. Wandel door de kleine plantage van de lodge of maak een bijzondere excursie (optioneel). U vertrekt dan met een lokale ranger naar het olifantencentrum waar u de verzorgers kunt helpen met het wassen van de olifanten in de rivier. Deze bijzondere excursie kunt u ook combineren met het 'tuben op de rivier' (optioneel). U start met een wandeling naar de rivier van ongeveer een uur. Hierna zakt u per ‘tube’ verder de rivier af tot u bij een mooie waterval komt. Neem een heerlijk verfrissende duik in het water! Een bijzondere excursie om nooit meer te vergeten!

Vervolgens gaat u verder op avontuur en reist per oude Jeep door de binnenlanden van Sumatra naar Bukit Lawang. Onderweg passeert u rubber- en palmolieplantages afgewisseld met traditionele dorpen met karakteristieke huizen.

DAG
05

Bukit Lawang - Gunung Leuser Park

MY_AL_Orangoetan_145557505
Start tweedaagse trekking
Orang-oetans spotten in Gunung Leuser National Park
Overnachting in het Gunung Leuser National Park in tenten

Na het ontbijt in het hotel starten we onze tweedaagse trekking door het Gunung Leuser National Park. We lopen een poosje langs de rivier af en steken deze uiteindelijk over per traditionele kano. We gaan dan dieper de jungle in totdat we bij de orang-oetans komen.

De orang-oetans die hier wonen hebben eerst een periode doorgebracht in het orang-oetan rehabilitatiecentrum. Hier worden verweesde en uit gevangenschap bevrijde dieren opgevangen en geherintroduceerd in de natuur. Alle orang-oetans leven nu weer zelfstandig, maar de band tussen mens en dier is gebleven.

DAG
06

Gunung Leuser Park - Bukit Lawang

id_al_sumatraaapje.jpg
Vervolg tweedaagse trektocht
Overnachting in Bukit Lawang

In de ochtend wordt het ontbijt door uw gids bereid. Hierna vervolgen we onze wandeltocht door het Gunung Leuser National Park en hebben de hele dag om te genieten van de heerlijk groene jungle.

Geniet tijdens uw zoektocht van het schitterende regenwoud waar u doorheen wandelt! Hier leven 3500 verschillende plantensoorten, ongeveer 120 boomsoorten en grote aantallen vogelsoorten, reptielen en zoogdieren – waaronder diverse andere apensoorten, zoals de gibbon. Het is een geweldige ervaring om hier rond te lopen.

DAG
07

Bukit Lawang - Medan

groente- en fruitmarkt Sumatra
Vertrek Bukit Lawang
Overnachting in Medan

In de ochtend heeft u nog tijd om een duik te nemen of een wandeling te maken. Later die dag wordt u opgehaald bij uw hotel en naar Medan gebracht waar u overnacht alvorens u verder naar Bali reist.

DAG
08

Medan - Denpasar - Ubud

Sumatra Rijstveld
Vlucht van Medan naar Denpasar (Bali)
Kennismaking met uw nieuwe gids
Bezoek aan Lod Tunduh, Mas, Celuk en Batuan
Eerste overnachting in Ubud

Vandaag wordt u opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven van Medan gebracht. Hier vandaan vliegt u naar het godeneiland van Indonesië; Bali.

Bij aankomst zal uw gids u welkom heten en naar Ubud brengen, hét kunstenaarsdorp van Bali. Onderweg maakt u een stop in de kunstenaarsdorpjes Lod Tunduh, Mas, Celuk. Bekend van schilderkunst, houtbewerking en goud en zilver. In Batuan ziet u de schitterende traditionele bouwstijl van authentieke Balinese woongemeenschappen.

Hoewel Ubud inmiddels een stuk drukker is geworden blijft het één van de leukste plaatsjes op Bali. In de straten vol kleine galerieën, winkels en restaurants kunt u uren rondlopen. U heeft de tijd om op eigen gelegenheid rond te wandelen en wellicht alvast wat leuke souvenirs te kopen. U zult zien dat Bali een heel andere cultuur kent dan Sumatra!

DAG
09

Ubud & wildwaterraften

Raften
Raften op de Ayung rivier
Bezoek Tegalagang
Bezoek Tirta Empul tempel
Tweede overnachting Ubud

Vandaag staat er een wel heel spetterende excursie op het programma! We gaan raften op de heilige Ayung rivier. U vaart dwars door de jungle, langs watervallen, rijstvelden en lokale dorpjes de rivier af. Na dit geweldige avontuur staat er een lekkere picknick lunch op u te wachten.

In de middag bezoekt u Tegalalang. Het dorpje staat bekend om de prachtige rijstterrassen die heel bijzonder tegen de kliffen aan liggen. Het ligt op 600 meter boven de zeespiegel en u zult hier met de gids een korte wandeling maken. Ook bezoekt u de Tampak Siring tempel, die bekend staat om zijn heilige bronnen. Volgens de verhalen wordt u 10 jaar jonger als u zich driemaal wast met het heilige water. Vervolgens rijdt u terug naar uw hotel. In de avond kunt u genieten van de vele gezellige winkeltjes en restaurantjes in het bijzondere Ubud.

DAG
10

Ubud & mountainbiken

vn_al_dalatfietsen.jpg
Mountainbiken met professionele fietsgids
Derde overnachting Ubud

Vandaag maakt u na het ontbijt een leuke mountainbike excursie. U wordt met een minibusje naar het beginpunt op de Batur vulkaan gebracht. Samen met een professionele fietsgids fietst u langzaam naar beneden. Het is een tocht van ruim 26 km, maar omdat u afdaalt is het uitstekend te doen. Onderweg ziet u kleine dorpjes, uitgestrekte rijstvelden en lokale tempels, waarbij de gids u van alles vertelt over wat u ziet.

In de middag gaat u terug naar het hotel en heeft alle tijd om op eigen gelegenheid het charmante Ubud te verkennen. Het is een heerlijke plaats om rond te struinen met vele leuke musea, winkels en het bekende apenbos.

DAG
11

Ubud - Pemuteran

id_al_taman ayunm.jpg
Prachtige route naar Pemuteran
Bezoek tempelcomplex Pura Taman Ayun in Mengwi
Koffie- en cacao plantages van Belimbing
Overnachting Pemuteran

Na deze leuke en actieve dagen vervolgt u vandaag uw reis richting Pemuteran. Via een prachtige route met spectaculaire vergezichten en smaragdgroene rijstvelden rijdt u richting de noordkust van Bali. Onderweg maakt u eerst een stop in Bedugul. Hier draait u de weg af en gaat u verder de bergen in. Geniet van de indrukwekkende vergezichten, de vele rijstvelden en het dagelijks leven in de dorpen langs de route.

We bezoeken het mooie tempelcomplex Pura Taman Ayun in Mengwi. Het is een omvangrijk tempelcomplex op een eiland en omringd door lotusvijvers. Het is het op één na grootste heiligdom van Bali. U reist verder door Belimbing met koffie- en cacao plantages voordat u bij Pemuteran aankomt. Dit is dé plek om leuke wandelingen te maken in het Bali Barat National Park en om te duiken of snorkelen bij Menjangan eiland. Hier ligt één van de mooiste riffen ter wereld. De aankomende dagen logeert u in een zeer sfeervol hotel.

DAG
12

Pemuteran & trekking Bali Barat Park

bali barat.jpg
Wandelen door het Bali Barat National Park
Tweede overnachting Pemuteran

In de ochtend maakt u onder begeleiding van een gids een prachtige trekking door het Bali Barat National Park. Hier kunt u ruim twee uur lang volop genieten van de flora en fauna van het eiland en ziet u een uniek stukje Bali. De middag heeft u ter vrije besteding om bijvoorbeeld bij het hotel of op het strand te relaxen.

DAG
13

Pemuteran & snorkelen Menjangan - Munduk

id_al_balibaratpark.jpg
Snorkelexcursie Menjangan Island
Overnachting Munduk

Vandaag geniet u van de prachtige onderwaterwereld tijdens de snorkelexcursie naar Menjangan eiland. Menjangan eiland is een klein onbewoond eiland voor de kust van Bali en onderdeel van het Bali Barat National Park. Het eiland is omringd door maar liefst 850 hectare beschermd onderwaternatuurpark. Het is een absolute toplocatie voor snorkelaars en diepzee duikers.

U neemt de boot en bezoekt Coral Garden en Pos Nua, plekken met een onschatbare onderwaterwereld en prachtige koraalriffen. Een lichte lunch en frisdranken zijn inbegrepen. Na terugkeer brengt de chauffeur u naar Munduk en heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

Munduk is een bergdorpje in het binnenland van Bali. Door de hogere ligging biedt het prachtige vergezichten over de rijstterrassen in het binnenland en de kustlijn van het noorden van Bali. De omgeving vraagt erom verkent te worden.

DAG
14

Munduk - trekking - Sanur

Munduk Waterval
Trekking naar Red Coral en Laang watervallen
Bezoek Ulun Danu tempel
Bezoek lokale markt Candikuning
Eerste overnachting Sanur

In de ochtend heeft u de gelegenheid om een trekking te maken naar de watervallen van Red Coral en Laang, in de omgeving van Munduk. Hierna stopt u bij een traditionele fruitmarkt in Candikuning en brengt een bezoek aan de schitterende Ulun Danu tempel in het Bratan meer. U geniet van een stukje Bali dat door velen vergeten wordt. Hierna wordt u naar het zuiden van Bali gebracht voor een heerlijk ontspannen strandverblijf aan het uitermate gezellige strand van Sanur. U verblijft in een sfeervol hotel met een heerlijk zwembad en op loopafstand van vele winkeltjes, restaurants en bars.

DAG
15

Sanur

id_al_sanurbeach.jpg
Heerlijke vrije dagen
Tweede overnachting Sanur

De komende dagen heeft u volop de gelegenheid om te genieten op dit vriendelijke eiland. U heeft alle tijd voor zon-, zee- en strandplezier, maar u kunt uiteraard ook nog allerlei optionele excursies en activiteiten ondernemen.

Het is ook mogelijk om uw hotel in Sanur te upgraden naar één van onze luxere hotels op Bali. Zo kunt u o.a. verblijven in het Prama Sanur Beach Hotel, het Griya Santrian en het Segara Village in Sanur. Zie voor meer informatie over de hotels en toeslagen het kopje 'extra opties'.

DAG
16

Sanur - Denpasar - Amsterdam

id_al_sanurbeach2.jpg
Verlengingsmogelijkheden
Transfer luchthaven
Vlucht Denpasar – Amsterdam

Helaas is er een einde gekomen aan deze fantastische reis over de eilanden Sumatra en Bali en wordt u opgehaald voor uw vlucht naar Amsterdam.

DAG
17

Aankomst Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
0 optie
Open+
+Extra's
0 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
dagen Avontuurlijk Sumatra & Bali: altijd de beste prijs
Intercontinentale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

Binnenlandse vluchten Medan – Denpasar en Denpasar - Jakarta
30 kg ruimbagage op de intercontinentale vluchten met Garuda
30 kg ruimbagage op de binnenlandse vluchten icm Garuda
Rondreis per comfortabele airco auto/minivan met privé chauffeur
Jeeptransfer van Tangkahan naar Bukit Lawang
Nederlands- óf Engelssprekende gids op Sumatra
Nederlandssprekende gids op Bali (Nederlands- óf Engelssprekend in de maanden juli, augustus en september)
Verblijf in goed verzorgde middenklasse hotels
Iedere dag ontbijt, lunch op dag 9 en 12
Verblijf in een prachtige maar eenvoudige jungle lodge in Tangkahan
Tweedaagse trekking bij Bukit Lawang inclusief gids, permit, maaltijden en kampeerbenodigdheden
Bezoek aan het authentieke Balinese dorp Batuan
Logeren in het centrum van het gezellige kunstenaarsdorpje Ubud
Raften op de Ayung rivier bij Ubud
Mountainbiken vanaf de Mount Batur o.l.v. een professionele gids
Bezoek aan de prachtige Mengwi tempel
Snorkelen bij Menjangan
Trekking in het Bali Bali National Park
Overnachting in het nog onontdekte Munduk
Trekking naar de Red Coral en Laangan watervallen
Bezoek aan de Ulun Danu tempel
Bezoek aan de lokale markt van Candikuning
Bezoek aan het monkeyforest van Sangeh
Heerlijke stranddagen in een gezellig resort in Sanur op Bali
Entreegelden volgens beschrijving
Nederlandssprekende vertegenwoordiging op Bali

Exclusief

+Verlengen
0 optie
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
0 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
dagen Avontuurlijk Sumatra & Bali: altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Medan

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam - Medan

Vandaag vliegt u vanaf Schiphol naar Sumatra, waar u de volgende dag aankomt.

DAG
02

Medan

Medan Grote Moskee
Aankomst Medan
Vrije middag
Overnachting Medan

Deze avontuurlijke reis begint bij aankomst op de luchthaven van de commerciële hoofdstad van Sumatra, Medan. U wordt welkom geheten door uw lokale gids en naar het hotel in de stad gebracht. 's Middags heeft u de tijd om uit te rusten van de vliegreis en te wennen aan het klimaat. U overnacht in Medan.

Goed om te weten

Op Sumatra reist u met een deskundige chauffeur die ervoor zorgt dat u alle plaatsen en bezienswaardigheden bezoekt. Hij/zij zal ook de entreegelden voor u regelen. De chauffeur spreekt geen of zeer gebrekkig Engels en indien u meer informatievoorziening wenst dan raden wij u aan om een Nederlands- of Engelssprekende gids bij te boeken.

DAG
03

Medan - Tangkahan

id_al_tangkahan.jpg
Vertrek Medan
Eerste overnachting Tangkahan

Na uw ontbijt begint het échte avontuur op dit indrukwekkende en reusachtige eiland. U verlaat de stad en reist via Binjai en Stabat naar Tangkahan. Onderweg passeert u verschillende rubber- en palmolieplantages en na aankomst in Tangkahan checkt u in in uw guesthouse.

In de middag heeft u alle tijd om te genieten van de mooie groene natuur in Tangkahan. U zult constateren dat het landschap van Sumatra veelzijdig is. Naast indrukwekkende vulkanen treft u ook ongerepte wouden met rijke begroeiing, met jungle bedekte heuvels, rijstvelden, smalle bergstroompjes, sterke rivieren en schitterende watervallen aan.

DAG
04

Tangkahan - Bukit Lawang

ID_AL_Sumatra_olifant_93153805
Bezoek aan het olifantencentrum (optionele excursie)
Heerlijk 'tuben' over de rivier (optionele excursie)
Eerste overnachting Bukit Lawang

In de ochtend kunt u genieten van de jungle en het lokale leven bij de rivier. Wandel door de kleine plantage van de lodge of maak een bijzondere excursie (optioneel). U vertrekt dan met een lokale ranger naar het olifantencentrum waar u de verzorgers kunt helpen met het wassen van de olifanten in de rivier. Deze bijzondere excursie kunt u ook combineren met het 'tuben op de rivier' (optioneel). U start met een wandeling naar de rivier van ongeveer een uur. Hierna zakt u per ‘tube’ verder de rivier af tot u bij een mooie waterval komt. Neem een heerlijk verfrissende duik in het water! Een bijzondere excursie om nooit meer te vergeten!

Vervolgens gaat u verder op avontuur en reist per oude Jeep door de binnenlanden van Sumatra naar Bukit Lawang. Onderweg passeert u rubber- en palmolieplantages afgewisseld met traditionele dorpen met karakteristieke huizen.

DAG
05

Bukit Lawang - Gunung Leuser Park

MY_AL_Orangoetan_145557505
Start tweedaagse trekking
Orang-oetans spotten in Gunung Leuser National Park
Overnachting in het Gunung Leuser National Park in tenten

Na het ontbijt in het hotel starten we onze tweedaagse trekking door het Gunung Leuser National Park. We lopen een poosje langs de rivier af en steken deze uiteindelijk over per traditionele kano. We gaan dan dieper de jungle in totdat we bij de orang-oetans komen.

De orang-oetans die hier wonen hebben eerst een periode doorgebracht in het orang-oetan rehabilitatiecentrum. Hier worden verweesde en uit gevangenschap bevrijde dieren opgevangen en geherintroduceerd in de natuur. Alle orang-oetans leven nu weer zelfstandig, maar de band tussen mens en dier is gebleven.

DAG
06

Gunung Leuser Park - Bukit Lawang

id_al_sumatraaapje.jpg
Vervolg tweedaagse trektocht
Overnachting in Bukit Lawang

In de ochtend wordt het ontbijt door uw gids bereid. Hierna vervolgen we onze wandeltocht door het Gunung Leuser National Park en hebben de hele dag om te genieten van de heerlijk groene jungle.

Geniet tijdens uw zoektocht van het schitterende regenwoud waar u doorheen wandelt! Hier leven 3500 verschillende plantensoorten, ongeveer 120 boomsoorten en grote aantallen vogelsoorten, reptielen en zoogdieren – waaronder diverse andere apensoorten, zoals de gibbon. Het is een geweldige ervaring om hier rond te lopen.

DAG
07

Bukit Lawang - Medan

groente- en fruitmarkt Sumatra
Vertrek Bukit Lawang
Overnachting in Medan

In de ochtend heeft u nog tijd om een duik te nemen of een wandeling te maken. Later die dag wordt u opgehaald bij uw hotel en naar Medan gebracht waar u overnacht alvorens u verder naar Bali reist.

Weetje

’s Avonds is het leuk om in één van de vele restaurantjes te gaan eten of misschien een drankje te drinken in één van de cafés waar vaak live muziek is.

DAG
08

Medan - Denpasar - Ubud

Sumatra Rijstveld
Vlucht van Medan naar Denpasar (Bali)
Kennismaking met uw nieuwe gids
Bezoek aan Lod Tunduh, Mas, Celuk en Batuan
Eerste overnachting in Ubud

Vandaag wordt u opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven van Medan gebracht. Hier vandaan vliegt u naar het godeneiland van Indonesië; Bali.

Bij aankomst zal uw gids u welkom heten en naar Ubud brengen, hét kunstenaarsdorp van Bali. Onderweg maakt u een stop in de kunstenaarsdorpjes Lod Tunduh, Mas, Celuk. Bekend van schilderkunst, houtbewerking en goud en zilver. In Batuan ziet u de schitterende traditionele bouwstijl van authentieke Balinese woongemeenschappen.

Hoewel Ubud inmiddels een stuk drukker is geworden blijft het één van de leukste plaatsjes op Bali. In de straten vol kleine galerieën, winkels en restaurants kunt u uren rondlopen. U heeft de tijd om op eigen gelegenheid rond te wandelen en wellicht alvast wat leuke souvenirs te kopen. U zult zien dat Bali een heel andere cultuur kent dan Sumatra!

Weetje

’s Avonds kunt u een traditionele dansvoorstelling bij wonen. Deze vinden iedere avond plaats op een bijzondere locatie in de stad. Het schema en de locatie van die dag kunt u krijgen bij het Ubud informatiecentrum.

DAG
09

Ubud & wildwaterraften

Raften
Raften op de Ayung rivier
Bezoek Tegalagang
Bezoek Tirta Empul tempel
Tweede overnachting Ubud

Vandaag staat er een wel heel spetterende excursie op het programma! We gaan raften op de heilige Ayung rivier. U vaart dwars door de jungle, langs watervallen, rijstvelden en lokale dorpjes de rivier af. Na dit geweldige avontuur staat er een lekkere picknick lunch op u te wachten.

In de middag bezoekt u Tegalalang. Het dorpje staat bekend om de prachtige rijstterrassen die heel bijzonder tegen de kliffen aan liggen. Het ligt op 600 meter boven de zeespiegel en u zult hier met de gids een korte wandeling maken. Ook bezoekt u de Tampak Siring tempel, die bekend staat om zijn heilige bronnen. Volgens de verhalen wordt u 10 jaar jonger als u zich driemaal wast met het heilige water. Vervolgens rijdt u terug naar uw hotel. In de avond kunt u genieten van de vele gezellige winkeltjes en restaurantjes in het bijzondere Ubud.

DAG
10

Ubud & mountainbiken

vn_al_dalatfietsen.jpg
Mountainbiken met professionele fietsgids
Derde overnachting Ubud

Vandaag maakt u na het ontbijt een leuke mountainbike excursie. U wordt met een minibusje naar het beginpunt op de Batur vulkaan gebracht. Samen met een professionele fietsgids fietst u langzaam naar beneden. Het is een tocht van ruim 26 km, maar omdat u afdaalt is het uitstekend te doen. Onderweg ziet u kleine dorpjes, uitgestrekte rijstvelden en lokale tempels, waarbij de gids u van alles vertelt over wat u ziet.

In de middag gaat u terug naar het hotel en heeft alle tijd om op eigen gelegenheid het charmante Ubud te verkennen. Het is een heerlijke plaats om rond te struinen met vele leuke musea, winkels en het bekende apenbos.

DAG
11

Ubud - Pemuteran

id_al_taman ayunm.jpg
Prachtige route naar Pemuteran
Bezoek tempelcomplex Pura Taman Ayun in Mengwi
Koffie- en cacao plantages van Belimbing
Overnachting Pemuteran

Na deze leuke en actieve dagen vervolgt u vandaag uw reis richting Pemuteran. Via een prachtige route met spectaculaire vergezichten en smaragdgroene rijstvelden rijdt u richting de noordkust van Bali. Onderweg maakt u eerst een stop in Bedugul. Hier draait u de weg af en gaat u verder de bergen in. Geniet van de indrukwekkende vergezichten, de vele rijstvelden en het dagelijks leven in de dorpen langs de route.

We bezoeken het mooie tempelcomplex Pura Taman Ayun in Mengwi. Het is een omvangrijk tempelcomplex op een eiland en omringd door lotusvijvers. Het is het op één na grootste heiligdom van Bali. U reist verder door Belimbing met koffie- en cacao plantages voordat u bij Pemuteran aankomt. Dit is dé plek om leuke wandelingen te maken in het Bali Barat National Park en om te duiken of snorkelen bij Menjangan eiland. Hier ligt één van de mooiste riffen ter wereld. De aankomende dagen logeert u in een zeer sfeervol hotel.

DAG
12

Pemuteran & trekking Bali Barat Park

bali barat.jpg
Wandelen door het Bali Barat National Park
Tweede overnachting Pemuteran

In de ochtend maakt u onder begeleiding van een gids een prachtige trekking door het Bali Barat National Park. Hier kunt u ruim twee uur lang volop genieten van de flora en fauna van het eiland en ziet u een uniek stukje Bali. De middag heeft u ter vrije besteding om bijvoorbeeld bij het hotel of op het strand te relaxen.

DAG
13

Pemuteran & snorkelen Menjangan - Munduk

id_al_balibaratpark.jpg
Snorkelexcursie Menjangan Island
Overnachting Munduk

Vandaag geniet u van de prachtige onderwaterwereld tijdens de snorkelexcursie naar Menjangan eiland. Menjangan eiland is een klein onbewoond eiland voor de kust van Bali en onderdeel van het Bali Barat National Park. Het eiland is omringd door maar liefst 850 hectare beschermd onderwaternatuurpark. Het is een absolute toplocatie voor snorkelaars en diepzee duikers.

U neemt de boot en bezoekt Coral Garden en Pos Nua, plekken met een onschatbare onderwaterwereld en prachtige koraalriffen. Een lichte lunch en frisdranken zijn inbegrepen. Na terugkeer brengt de chauffeur u naar Munduk en heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

Munduk is een bergdorpje in het binnenland van Bali. Door de hogere ligging biedt het prachtige vergezichten over de rijstterrassen in het binnenland en de kustlijn van het noorden van Bali. De omgeving vraagt erom verkent te worden.

DAG
14

Munduk - trekking - Sanur

Munduk Waterval
Trekking naar Red Coral en Laang watervallen
Bezoek Ulun Danu tempel
Bezoek lokale markt Candikuning
Eerste overnachting Sanur

In de ochtend heeft u de gelegenheid om een trekking te maken naar de watervallen van Red Coral en Laang, in de omgeving van Munduk. Hierna stopt u bij een traditionele fruitmarkt in Candikuning en brengt een bezoek aan de schitterende Ulun Danu tempel in het Bratan meer. U geniet van een stukje Bali dat door velen vergeten wordt. Hierna wordt u naar het zuiden van Bali gebracht voor een heerlijk ontspannen strandverblijf aan het uitermate gezellige strand van Sanur. U verblijft in een sfeervol hotel met een heerlijk zwembad en op loopafstand van vele winkeltjes, restaurants en bars.

DAG
15

Sanur

id_al_sanurbeach.jpg
Heerlijke vrije dagen
Tweede overnachting Sanur

De komende dagen heeft u volop de gelegenheid om te genieten op dit vriendelijke eiland. U heeft alle tijd voor zon-, zee- en strandplezier, maar u kunt uiteraard ook nog allerlei optionele excursies en activiteiten ondernemen.

Het is ook mogelijk om uw hotel in Sanur te upgraden naar één van onze luxere hotels op Bali. Zo kunt u o.a. verblijven in het Prama Sanur Beach Hotel, het Griya Santrian en het Segara Village in Sanur. Zie voor meer informatie over de hotels en toeslagen het kopje 'extra opties'.

DAG
16

Sanur - Denpasar - Amsterdam

id_al_sanurbeach2.jpg
Verlengingsmogelijkheden
Transfer luchthaven
Vlucht Denpasar – Amsterdam

Helaas is er een einde gekomen aan deze fantastische reis over de eilanden Sumatra en Bali en wordt u opgehaald voor uw vlucht naar Amsterdam.

Weetje

Ga vanavond lekker genieten van een prachtige zonsondergang op het strand tijdens een diner in het restaurant direct naast uw hotel, voeten in het zand en met een beetje geluk wordt er nog live gezongen ook!

DAG
17

Aankomst Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
0 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Extra's
0 optie
Open+
dagen Avontuurlijk Sumatra & Bali: altijd de beste prijs

Vervoersopties ter plaatse

+Vervoersopties
Open+

Middenklasse

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij tijdens deze privéreis gebruiken. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

Het is momenteel nog niet mogelijk om verlengingen bij te boeken.
dagen Avontuurlijk Sumatra & Bali: altijd de beste prijs
Het is momenteel nog niet mogelijk om extra’s bij te boeken.
Voor de privereis Avontuurlijk Sumatra & Bali zijn er nog geen beoordelingen beschikbaar.
dagen Avontuurlijk Sumatra & Bali: altijd de beste prijs

Praktische informatie

-Reisprogramma
Sluiten-

Wijzigingen Vluchtprijzen

De prijs van de reis is inclusief intercontinentale vluchten. De prijzen van vluchten wijzigen voortdurend. Het is daarom mogelijk dat de vlucht niet meer beschikbaar is voor de aangeboden prijs. Uiteraard nemen wij in dat geval contact met u op.

Reis boeken zonder internationale vluchten?

Mocht u deze rondreis willen boeken, maar regelt u zelf uw internationale vlucht? Klik hier en zie wat de kosten zijn.

+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Landinfo
Open+
+FAQ
Open+

Een reis boeken bij NRV

Informatie omtrent uw reis

Belangrijke informatie

Belangrijke documenten

+Op welke wijze ontvangen wij onze boekingsbevestiging en andere belangrijke informatie?

Uw boekingsbevestiging annex factuur zult u per e-mail van ons ontvangen, net als de reisbescheiden en overige belangrijke informatie.

+Reizen met kinderen

Het is mogelijk dat de autoriteiten van de bestemming die u bezoekt nadere vereisten stellen in geval ouders met minderjarige kinderen reizen. Dit kan ook het geval zijn wanneer één ouder met een kind reist. Ook in dit geval bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste documenten om te kunnen reizen. NRV kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

+Aan welke vereisten dient mijn paspoort te voldoen?

U bent zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en de vereiste reisdocumenten, zoals een visum (indien van toepassing). Voor de meeste bestemmingen dient uw paspoort bij thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de land-/ reisinformatie op NRV.nl. Tevens kunt u de ambassade/ het consulaat raadplegen om u te laten informeren over de specifieke vereisten.

+Heb ik voor mijn bestemming een visum nodig?

Voor reizen naar vele landen is een visum verplicht. Bij de landeninformatie van het betreffende land kunt u hier meer informatie over vinden. Voor bepaalde landen dient u dit visum reeds in Nederland aan te vragen. NRV biedt u de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief het visum aan te vragen via het CIBT. Klik hier voor meer informatie.

Uiteraard kunt u ook zelf het visum regelen. Indien u zelf uw visum aanvraagt, kunt u contact opnemen met de betreffende ambassade of het consulaat.

Voor welke vorm van visumaanvraag u ook kiest, u bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van een visum. NRV is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.

+Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Uw reisbescheiden ontvangt u ongeveer tien tot zeven dagen voor vertrek. De reisbescheiden bevat belangrijke informatie zoals uw e-tickets, de contactgegevens van NRV en onze lokale partner, de hotellijst en de vouchers. Uw reisbescheiden ontvangt u per e-mail.

+Wat zijn e-tickets?

Een e-ticket is een elektronisch ticket. Uw e-ticket is het bewijs van uw geboekte vlucht en zult u per e-mail bij de reisbescheiden ontvangen.

Voorbereiding op uw reis

+Waar vind ik informatie over mijn reis?

Op onze website treft u heel veel informatie over onze reizen en reisonderdelen aan. Wanneer u op de door u gewenste reis of het door u gewenste reisonderdeel klikt, zult u een uitgebreide beschrijving van het programma/ reisonderdeel aantreffen, een overzicht van de onderdelen die inbegrepen zijn, extra informatie behorende bij de reis/ het reisonderdeel, eventuele extra opties, zoals upgrades en verlengingen, en ervaringen van NRV reizigers die u voor zijn gegaan. Tevens treft u bij onze reizen een overzicht van de voorbeeldhotels aan en de optionele excursiemogelijkheden ter plaatse.

+Moet ik nog speciale gezondheidsmaatregelen treffen?

Uiteraard is het van groot belang dat u zich goed voorbereidt wanneer u een verre reis gaat maken. Voor de voorbereiding van uw reis kunt u onder andere onze website raadplegen. Onder de land-/ reisinformatie staat altijd een kopje 'Gezondheid & Vaccinaties' opgenomen om u zo goed mogelijk te kunnen informeren.

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas. Dergelijke artikelen vindt u bijvoorbeeld op veiligopreiswinkel.nl.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

+Kan ik online inchecken voor mijn vlucht?

Of u online kunt inchecken voor uw vlucht hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het inmiddels vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken zodat u op de luchthaven alleen nog maar uw bagage hoeft af te geven. Helaas is het voor groepsreizen niet altijd mogelijk om online in te checken.

Check hier of uw luchtvaartmaatschappij erbij zit.

+Wanneer dien ik aanwezig te zijn op de luchthaven?

Wij adviseren u om minimaal 2,5 uur voor vertrek op Schiphol aanwezig te zijn. Houd u rekening met drukte op de wegen en op het spoor richting Schiphol. Houd u er tevens rekening mee dat u na de check-in nog de paspoort- en veiligheidsformaliteiten dient te doorlopen en dat de afstand van de check-in balie naar uw gate groot kan zijn, wat ook de nodige tijd in beslag kan nemen.

Tijdens uw reis

+Word ik bij aankomst op Schiphol verwelkomd?

NRV heeft geen balie op Schiphol. U zult dan ook niet op Schiphol voorafgaand aan uw vlucht door één van onze medewerkers worden verwelkomd. Uw e-tickets heeft u reeds per e-mail ontvangen zodat u zelf kunt bepalen hoelang van te voren u op Schiphol wenst te arriveren. Wij raden u overigens wel aan om tijdig aanwezig te zijn op Schiphol om zodoende eventuele risico's uit te sluiten.

+De reis verloopt niet zoals verwacht. Wat moet ik nu doen?

Ondanks onze inspanningen om uw reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens uw reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met ons zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

+Word ik bij aankomst op de bestemming verwelkomd?

Of u bij aankomst op de bestemming zal worden verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger hangt af van de reis/ het reisonderdeel dat u bij ons heeft geboekt. Indien u bij aankomst zal worden verwelkomd, staat dit expliciet in de beschrijving van uw reis opgenomen.

+Waar kan ik ter plaatse terecht in geval van vragen?

In geval van vragen kunt u ter plaatse terecht bij uw chauffeur of gids. Wanneer deze uw vragen niet kunnen beantwoorden of wanneer u niet door reisleiding wordt begeleid, adviseren wij u contact op te nemen met ons lokale agentschap. De contactnummers van onze contactpersoon ter plaatse staat altijd aangegeven in uw reisbescheiden. Mocht uw vraag niet afdoende zijn beantwoord dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met NRV. Houd u rekening met het tijdsverschil. Alleen in geval van nood zijn wij 24 uur per dag (telefonisch) bereikbaar.

Na afloop van uw reis

+Waarom wordt na afloop van de reis een enquête toegestuurd?

Na afloop van de reis vragen wij u een enquête in te vullen waarin u uw bevindingen over uw reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan u als reiziger garanderen. De enquêtes zullen intern door ons worden verwerkt en indien nodig dan wel wenselijk, zullen aanpassingen worden gemaakt om de uitvoering van de reis te bevorderen.

Naast het invullen van de enquête kunt u tevens leuke weetjes aan ons doorgeven of andere relevante informatie over uw reis/ bestemming. Voor de moeite die u neemt om de enquête in te vullen en om overige informatie naar ons op te sturen, ontvangt u NRV Reispunten waarmee u kunt sparen voor korting op een toekomstige reis.

+Hoe kan ik mijn reiservaringen kenbaar maken?

Uw bevindingen kunt u op verschillende manieren aan ons kenbaar maken. Zo ontvangt u a afloop van uw reis een enquête waarin u uw bevindingen kunt weergeven, kunt u een kort verslag maken van bijvoorbeeld de accommodaties waarin u bent verbleven en de excursies die u heeft gedaan. Voorts kunt u een uitgebreid reisverslag maken die wij vervolgens bij de betreffende reis op onze website plaatsen: toekomstige reizigers kunnen dan alvast een voorproefje krijgen op hetgeen hen te wachten staat.

Mocht u reiservaringen willen delen waarop u graag een reactie wilt ontvangen dan kunt u dit opnemen met onze Afdeling Kwaliteitszorg. Klik hier voor het formulier om uw bevindingen kenbaar te maken

+Ik heb een klacht over mijn reis. Waar moet ik deze indienen?

Wanneer u een klacht heeft over uw reis dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

Een reis boeken bij NRV

Algemeen

+Wie is NRV?

NRV biedt een zeer uitgebreid aanbod van groeps- en privéreizen en zelf samenstel reizen naar bestemmingen in Azië, Midden-Oosten, Afrika, Latijns-Amerika en de Verenigde Staten.

Reizen met NRV betekent comfortabel op vakantie gaan. Onze rondreizen hebben wij met zorg samengesteld en bevatten een evenwichtige mix tussen cultuur en natuur. Uiteraard laten wij u tijdens uw reis kennismaken met de hoogtepunten van de bestemming, verblijft u in sfeervolle drie- en viersterrenhotels, zullen wij er tijdens uw vakantie voor zorgen dat het u aan niets zal ontbreken en proberen we altijd een ‘local touch’ aan uw reis te geven, zodat u ook écht kennismaakt met de bestemming!

Niet alleen tijdens de reis, maar ook voorafgaand aan de reis en na afloop mag u veel service van ons verwachten. Zo vinden wij het onder andere belangrijk dat u goed geïnformeerd zal worden. U treft dan ook heel veel informatie op onze website: niet alleen over onze reizen, maar ook over de bestemming zelf, de hoogtepunten die u eigenlijk niet mag missen en allerhande zaken om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw verre reis. Ons contactcenter staat tijdens werkdagen en op zaterdag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden, zowel per e-mail als telefonisch. En wilt u alvast in de stemming komen voor uw reis, meer weten over een bepaalde bestemming of nader kennismaken met NRV? Kom dan naar het NRV Reiscafé om één van onze sfeervolle en informatieve shows bij te wonen. Een goede voorbereiding en uniek in Nederland!

+Wat voor soort reizen biedt NRV?

NRV biedt reizen naar verre bestemmingen. Wij bieden zowel groepsreizen als privéreizen en zelf samenstel reizen aan.

+Wat is het NRV Reiscafé?

Het NRV Reiscafé is het eigen reistheater van NRV waar u van harte welkom bent voor het bijwonen van één van onze shows. Onder het genot van een drankje ontvangt u veel informatie over de door u gewenste bestemming, ziet u twee prachtige reisreportages en bestaat uiteraard voldoende de mogelijkheid om uw vragen te stellen.

Klik hier voor meer informatie over het NRV Reiscafé of voor het reserveren van uw plaatsen.

+Is NRV aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds?

Bij NRV kunt u met een gerust hart uw vakantie boeken. Wij zijn namelijk aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds, instanties die u als reiziger de meeste zekerheid geven.

Klik hier voor de Reisvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

+Op welke manier kom ik in contact met NRV?

Wilt u contact opnemen met NRV? Klik hier om via het contactformulier uw vragen en/ of opmerkingen over ons reisaanbod, uw reservering of bijvoorbeeld onze website te stellen. Onze e-mails worden in de regel binnen 24 uur beantwoord.

Liever telefonisch contact? Van maandag tot en met vrijdag zijn wij van 9:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag tussen 9:00 tot 16:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 070-3076700. Wij beantwoorden graag uw vragen!

+Wat zijn de betalingscondities van NRV?

NRV hanteert de betalingsvoorwaarden van de ANVR Reisvoorwaarden. Dit betekent dat u bij boeking een aanbetaling dient te voldoen van 20% van de reissom. Het restant van de reissom dient uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek door ons ontvangen te zijn.

Wanneer u gebruik maakt van een aanbieding kan het zijn dat wordt afgeweken van bovenstaande betalingsvoorwaarden. Dit staat altijd bij de betreffende aanbieding/ reis vermeld.

Website

+Wat is 'Mijn NRV'?

‘Mijn NRV’ is uw persoonlijke domein op NRV.nl waarmee u onder andere toegang heeft tot uw adresgegevens, boekingsgegevens en reisbescheiden. Verder kunt u binnen ‘Mijn NRV’ uw Reispuntensaldo raadplegen, foto's uploaden en bijvoorbeeld reisschema's maken.

Hoewel wij bij het weergeven van ‘Mijn NRV’ de grootste zorgvuldigheid betrachten, is het mogelijk dat er onvolkomenheden genoteerd staan. Voor deze en andere onvolkomenheden kan NRV niet aansprakelijk worden gesteld. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan de inhoud van uw persoonlijke domein.

+Hoe vraag ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV (opnieuw) aan?

Uw wachtwoord voor ‘Mijn NRV’ kunt u heel eenvoudig aanvragen.

+U bent nog niet als NRV klant geregistreerd:

Klikt u dan op 'Mijn NRV' en vervolgens op 'Ik wil me registreren als nieuwe klant'. U dient dan uw persoonlijke gegevens in te voeren en ontvangt nadat u de registratie voltooid heeft, een e-mail op het opgegeven e-mailadres. Hierin staat uw wachtwoord aangegeven en kunt u voortaan inloggen op onze website.

+Heeft u al een registratie op Mijn NRV, maar bent u uw wachtwoord vergeten?

Dan kunt u op 'Wachtwoord vergeten' klikken en dient u uw e-mailadres en verificatiecode in te voeren. U ontvangt dan een e-mail met uw wachtwoord waarmee u weer kunt inloggen op ‘Mijn NRV’.

+Kan ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV wijzigen?

Uw wachtwoord van ‘Mijn NRV’ wijzigen, gaat heel eenvoudig. Log in met uw e-mailadres en het bestaande wachtwoord. U komt vervolgens in 'Mijn Gegevens'. Door op 'Wachtwoord wijzigen' te klikken, kunt u uw bestaande wachtwoord aanpassen naar een door u gewenst wachtwoord.

+Wat zijn Reispunten?

Bij NRV kunt u sparen voor Reispunten waarmee u tot maar liefst € 100,- korting op uw toekomstige boeking kunt verdienen. Reispunten sparen, doet u heel eenvoudig: door ons te helpen onze informatie op onze website zo up to date mogelijk te houden, kunt u Reispunten verdienen. Reispunten ontvangt u onder meer voor het aanleveren van reisverslagen, vakantievideo’s of leuke tips over één van onze bestemmingen!

Klik hier voor meer informatie over NRV Reispunten .

/info/reispunten

+Hoe word ik lid van de nieuwsbrief?

Op onze website kunt u zich heel eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief. Klik in het rechtermenu op 'Nieuwsbrief', registreer uw gegevens en u bent direct geabonneerd op onze nieuwsbrief waarmee u periodiek op de hoogte zult worden gehouden van onze speciale acties, mooie aanbiedingen en overig reisnieuws.

dagen Avontuurlijk Sumatra & Bali: altijd de beste prijs
Bewaar reis Boek nu

Reisroute per dag

01Amsterdam - Medan

02Medan

03Medan - Tangkahan

04Tangkahan - Bukit Lawang

05Bukit Lawang - Gunung Leuser Park

06Gunung Leuser Park - Bukit Lawang

07Bukit Lawang - Medan

08Medan - Denpasar - Ubud

09Ubud & wildwaterraften

10Ubud & mountainbiken

11Ubud - Pemuteran

12Pemuteran & trekking Bali Barat Park

13Pemuteran & snorkelen Menjangan - Munduk

14Munduk - trekking - Sanur

15Sanur

16Sanur - Denpasar - Amsterdam

17Aankomst Amsterdam

Bewaar reis Boek nu
Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis