Borobudur
Borobudur
Wandelen door Old Batavia & Sunda Kelapa
Wandelen door Old Batavia & Sunda Kelapa
Prachtige treinreis door de rijstvelden
Prachtige treinreis door de rijstvelden
Zonsopkomst op de Bromo Vulkaan
Zonsopkomst op de Bromo Vulkaan
Ontdek het kunstenaarsdorp, Ubud
Ontdek het kunstenaarsdorp, Ubud

Java & Bali

Groepsreis | 17 dagen v.a. 1409
1159i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
09-05-2019
Reisduur
17 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Kassakorting tot 300 ppi

Voorwaarden

- Geldig tot en met 29 januari 2019
- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m maart 2020
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte

Route

 • Amsterdam - Jakarta
 • Aankomst Jakarta
 • Jakarta - Bogor - Bandung
 • Bandung
 • Bandung - Jogjakarta
 • Jogjakarta & Borobudur
 • Jogjakarta & Prambanan Tempels
 • Jogjakarta - Malang
 • Malang
 • Malang - Bromo Vulkaan - Kalibaru
 • Kalibaru - Lovina/Bali
 • Lovina - Ubud - Sanur
 • Sanur
 • Sanur - Denpasar - Amsterdam
 • Amsterdam

Bekijk het volledige programma & route

id_gro_jb.png
    Inclusief alle entreegelden en 9 lunches (t.w.v. € 150,-!)     Rondreis langs alle highlights van Java én Bali     Zeer compleet programma met veel excursies inclusief     Inclusief 2 treinreizen op veelzijdig Java     Afsluiten in het gezellige Sanur in een hotel direct aan het strand!

Programma

Vertrek naar bestemming (heenreis)

Amsterdam - Jakarta

Na alle voorbereidingen is het vandaag dan echt zover: u vertrekt naar Indonesië! Uw kennismaking met de zeer verschillende eilanden Java en Bali komt steeds dichterbij. De reis begint met de vlucht van Amsterdam naar de Indonesische hoofdstad Jakarta (Java). Hier starten we onze rondreis. U overnacht in het vliegtuig.
id_al_jakarta2.jpg

Aankomst Jakarta

Voel de tropische warmte en ruik de kruidige geuren nadat u bent geland. Welkom in Indonesië! Laat u op de luchthaven verwelkomen door uw lokale Nederlandssprekende reisleider en ontmoet de rest van de groep. Samen rijden we naar het hotel, waar u de tijd heeft om u op te frissen.

‘s Middags rijden we gezamenlijk naar het stadscentrum en bezoeken het Fatahillah-plein en het oude Old Batavia (Kota Tua). Krijg tijdens een korte stadswandeling in Old Batavia een eerste indruk van de roerige geschiedenis tussen Nederland en Indonesië. Old Batavia is opgezet door de Nederlanders tijdens de kolonisatie, het is de oudste wijk van Jakarta. Bekijk de vele koloniale huizen en herken de Nederlandse invloeden. We eindigen de wandeling bij het mooie Batavia Café, gevestigd in één van de oudste gebouwen van de stad. Geniet hier samen met de groep en uw Nederlandssprekende reisleiding van een gezellig welkomstdiner. Een leuke manier om elkaar alvast beter te leren kennen!

Goed om te weten

Vliegt u met KLM, dan komt u pas laat in de middag aan in Jakarta. De stadswandeling in Old Batavia zal dan op dag 3 plaatsvinden. Het welkomstdiner wordt bij aankomst in het hotel verzorgd.

Weetje

In de Nederlandse taal zijn veel Indonesische woorden ingeburgerd, zoals amok, tabee, pienter en pakkie-an. Veel Nederlanders noemen de Indonesische taal kortweg ‘bahasa’, maar dit betekent niet meer dan ‘taal’. De juiste (volledige) vertaling is ‘bahasa Indonesia’.

id_al_bogor.jpg

Jakarta - Bogor - Bandung

We beginnen onze rondreis, met Bandung als volgende bestemming. Beleef na het ontbijt eerst het koloniale maritieme verleden in Sunda Kelapa, de oudste haven van Indonesië, en bekijk de aangemeerde houten schoeners. Bezoek hierna het Wayang poppenmuseum. Bekijk voor we Jakarta verlaten ook het Nationaal Monument (‘Monas’ in de volksmond) en de kathedraal met daartegenover de derde grootste moskee in de wereld.

Wandel vervolgens tijdens onze stop in Bogor door de beroemde schitterende Botanische Tuinen, rond het Presidentiële Paleis ‘Buitenzorg’, en krijg een rondleiding door de paleistuinen. Hierna reizen we door naar Bandung, de derde grote stad van Java. Geniet van het koelere klimaat, een welkome afwisseling na het warme Jakarta!
id_al_bandung.jpg

Bandung

Vandaag zullen we als eerste naar de Ciater hooglanden rijden, waar we de theepluksters aan het werk zien en prachtige vergezichten hebben. Het is een route die niet te vaak door andere organisaties wordt bezocht en dus minder toeristisch. Uiteraard bezoeken we één van de lokale theefabriekjes waar u de mogelijkheid krijgt een kopje Javaanse thee te proeven. Hierna rijden we terug naar Bandung om de stad beter te leren kennen en dat doen we per voet, zodat u echt een goed gevoel van de stad krijgt. Proef de nostalgische sfeer van art deco-gebouwen en oude lanen. Beleef ook waarom Bandung ‘het Parijs van het Oosten’ wordt genoemd: bewonder de stedenbouwkundige schoonheid.

Voor degene die het leuk vinden, kan in de middag een heel bijzondere voorstelling bijgewoond worden bij Pak Udjo (optioneel). Een onvergetelijke excursie voor iedereen die van kinderen houdt en de lokale gemeenschap wil steunen. Kinderen van alle leeftijden, geloven en achtergronden worden hier gratis opgeleid in traditionele muziek, toneel, dans en spreken in het openbaar. Bekijk een hartverwarmende show, opgevoerd door de kinderen, en maak tegelijk kennis met verschillende traditionele Indonesische dansen en instrumenten. Dans en speel als u wilt met de kinderen mee!
UItzicht uit trein van Bandung naar Jogjakarta

Bandung - Jogjakarta

We reizen vandaag naar Jogjakarta (‘Yogya’ in de volksmond), de ‘culturele hoofdstad van Java’. Na een vroege-vogels-ontbijt in het hotel wordt u naar het treinstation van Bandung gebracht. Hiervandaan maakt u onder begeleiding van uw reisleider een onvergetelijke treinreis dwars door Java. Laat u onderweg overweldigen door het sensationele panorama van rijstterrassen en kleine dorpjes. De rit is zeer aangenaam, er wordt ook voor de lunch gezorgd. U bent vast uw besef van tijd verloren wanneer u na acht uur het station van Jogjakarta binnenrijdt. Een bus brengt u naar het hotel, waar u de rest van de middag heerlijk vrij kunt besteden.

Als u wilt kunt u ’s avonds een stadswandeling maken door de beroemde Malioboro-hoofdstraat en u daarna met een traditionele ‘andong’ (paard en wagen) naar de Ramayana Dinnershow laten brengen (optionele excursie). Zo maakt u op een leuke manier alvast kennis met de traditionele Javaanse cultuur, kledij, muziek en gastronomie. Een goede culturele voorbereiding voor de komende dagen!
id_al_borobudur.jpg

Jogjakarta & Borobudur

Hoogtepunt van vandaag is ongetwijfeld uw bezoek aan de wereldberoemde Borobudur, na het ontbijt. Misschien is de Borobudur wel één van de redenen waarom u deze rondreis maakt. Ervaar waarom dit eeuwenoude tempelcomplex, behalve een belangrijk boeddhistisch bedevaartsoord, ook dé toeristische trekpleister van Indonesië is. Het adembenemende uitzicht over de jungleachtige vallei is uw klim naar boven zeker waard. Zie bij helder weer de Merapi liggen, één van de actiefste vulkanen van Indonesië. Neem ook de tijd voor de indrukwekkende muurschilderingen en Boeddhabeelden.

Na het bezoek aan de Borobudur is het mogelijk om een optionele excursie te maken naar Candirejo, een dorpje waar de tijd lijkt stil te staan. De mensen leven hier nog echt van het platteland. Met paard en wagen komt u aan in het dorpje, waarna u de mogelijkheid wordt aangeboden om per voet de verschillende ‘home-industries’ te bewonderen. Zo kunt u onder andere zien hoe in een traditioneel huis zelfgemaakte cassava crackers worden gemaakt. Een bijzondere ervaring!

Terug naar Jogjakarta stoppen we bij Kotagede. Bekijk hier hoe het bekende ‘Yogya-zilver’ wordt verwerkt in sieraden en souvenirs. Daarna gaan we naar ons hotel, u heeft de rest van de namiddag vrij. Verken de stad of rust even uit aan het zwembad.

Weetje

De stupa’s op de bovenste terrassen van de Borobudur bevatten beelden van zittende boeddha’s. Volgens het lokale bijgeloof vind je het eeuwige geluk als je de hand van de ‘Geluksboeddha’ weet aan te raken. Even proberen dus!

id_al_prambanantempel.jpg

Jogjakarta & Prambanan Tempels

Vandaag leren we Jogjakarta beter kennen. In de ochtend kunt u deelnemen aan een spectaculaire fietstocht door de omgeving van de Prambanan. Een tocht door prachtige rijstvelden, landerijen, dorpjes en tabaksplantages (optioneel).

Na terugkomst in het hotel maakt u een korte stadstour en bezoekt u onder andere de Kraton, het koninklijk Paleis van de Sultan. Ontdek de symbolische betekenis van onder meer de bomen en poorten in het complex. Ook leert u in een lokale batik 'fabriek' de kunst van deze bijzondere handnijverheid. Maak hierna op een bijzondere manier kennis met de minder toeristische plekjes van de stad! Stap in een ‘becak’ (fietstaxi) en ervaar hoe de Indonesische mensen hun dagelijks leven in de stad doorbrengen. De vraag is wie de grootste bezienswaardigheid is: wij of de lokale bevolking? Al onze fietstaxi’s achter elkaar vormen een leuke attractie voor de mensen op straat.

Na de lunch gaat u naar de indrukwekkende Prambanan Tempels, net buiten de stad. Prambanan is het grootste hindoeïstische tempelcomplex van Indonesië. Laat u hier uitgebreid informeren tijdens de inbegrepen rondleiding en neem zelfs een kijkje in de diverse stupa’s. Na afloop wordt u teruggebracht naar het hotel.
Malang

Jogjakarta - Malang

Na een vroeg ontbijt wordt u naar het station van Jogjakarta gebracht voor een ca. 4-uur durende treinreis van Centraal- naar Oost Java, waar u uitstapt in het plaatsje Jombang. Het laatste stuk wordt per bus afgelegd en duurt ca. 3 uur. Onderweg wordt een lunchstop gemaakt in het bergdorpje Batu. In de loop van de middag arriveert u in de koloniale stad Malang, waar u twee nachten verblijft.
id_al_danseressen.jpg

Malang

Ontspan ’s ochtends en kom bij van onze lange reis terwijl u geniet van het hotel, op loopafstand van de belangrijke bezienswaardigheden.

Maak aan het begin van de middag een leuke gezamenlijke stadswandeling door het oude centrum van Malang. Lees de rijke Nederlandse geschiedenis van de stad af aan de oude gebouwen en art-deco architectuur. De wandeling begint bij het authentieke Nederlandse restaurant ‘Toko Oen’, een begrip in Malang. Bestel hier nog échte (Indonesische) kroketten en oud-Hollands snoep. Tot slot brengen we nog een bezoek aan de kleurrijke wijk Jodipan alvorens we terug gaan naar het hotel.

Als u morgen de Bromo-excursie gaat maken, zult u al zeer vroeg op moeten staan. Sla de stadstour in Malang vandaag gerust over om uw rust te nemen, zodat uw conditie optimaal is als u de Bromo-vulkaan bezoekt. U overnacht voor de tweede keer in Malang.

Weetje

Malang staat bekend als de groene stad van Oost-Java. Het heeft als bijnaam ‘Back to Bromo’, vanwege de afstand naar Mount Bromo (ongeveer tweeënhalf uur).

id_al_bromo.jpg

Malang - Bromo Vulkaan - Kalibaru

Beleef een ronduit onvergetelijke gebeurtenis als u ’s ochtends vroeg deelneemt aan de ‘Bromo Expeditie’ (optionele excursie). De excursie naar de Bromo-vulkaan wordt door velen als één van de hoogtepunten van deze fantastische rondreis ervaren! Laat u in de nacht wakker bellen door de gids en drink even een kop koffie of thee.

Rijd hierna naar de entree van het Bromo National Park, waar klassieke Land Rovers klaarstaan. Deze ‘old-timers’ brengen u over smalle bergweggetjes naar de top van de Penanjakan-berg. Aanschouw hier een spectaculaire zonsopgang (uiteraard afhankelijk van het weer) onder een prachtige sterrenhemel. Laat u, terwijl het steeds lichter wordt, verrassen door het wonderschone landschap dat aan uw voeten ligt. Wandel hierna naar de Bromo-vulkaan waar u, te voet of per paard, verder kunt trekken naar de kraterrand. Zie de rook hier letterlijk uit de aarde opstijgen! Kom hierna even bij en geniet van de ontbijtbox van het hotel.

Na afloop reizen we met de groep door naar Kalibaru. Bezoek onderweg één van de kleine sigarenfabriekjes in de regio en zie hoe de sigaren nog steeds (grotendeels) met de hand worden gemaakt. Aan het eind van de middag arriveren we in Kalibaru, een klein plantageplaatsje in het uiterste oosten van Java.

Weetje

De sigaretten worden gemaakt in de maanden mei t/m oktober. We kunnen daardoor alleen in deze periode één van de fabriekjes bezoeken. In de overige maanden is er geen productie en komt het bezoek te vervallen.

id_al_bali_rijstveld_81279985.jpg

Kalibaru - Lovina/Bali

Bezoek na het ontbijt de Bu Harni-plantage, een prachtige oude koloniale plantage in Oost-Java. Bekijk hoe cacao, koffie, vanille, kaneel en peper worden verbouwd en krijg een indruk van de intensieve handel met Nederland en andere Westerse landen. Word rondgeleid door de boer zelf.

Vervolgens rijden we naar Ketapang, waar we de lokale ferry naar Gilimanuk op Bali pakken. Op Bali lunchen we even in Pemuteran, aan de noordkust (niet inbegrepen). Voel direct het verschil met Java. Op het ‘Eiland van de Goden’ is het leven rustiger en is de hindoeïstische cultuur veel duidelijker aanwezig. Aan het einde van de middag komen we aan bij ons hotel in Lovina.
id_al_dolfijn.jpg

Lovina - Ubud - Sanur

Lovina staat bekend om de zwarte lavastranden, maar vooral om de vele dolfijnen hier voor de kust. Vaar ’s ochtends nog vóór het ontbijt mee met een lokale boot (optionele excursie). Met wat geluk zwemmen en spelen er dolfijnen om u heen! Zie de zonsopkomst en geniet van deze ervaring. We vervolgen de rondreis na het ontbijt.

Vandaag laten we u het prachtige noordwesten van Bali zien. Bezoek de Gitgit-watervallen, vlakbij Singaraja, en voel de verkoelende mist die ze in hun groene omgeving verspreiden. In Bedugul zult u over een lokale markt wandelen waar u de verschillende specerijen, fruit en groente uit deze frisse omgeving kunt ontdekken.

Na de lunch bereiken we Ubud, hét kunstenaarsdorp van Bali. Ubud blijft één van de leukste plaatsen op het eiland, ondanks de toegenomen populariteit. Het is een mooi moment om een goede indruk te krijgen van het dorpje met zijn straatjes vol galeries, yogascholen, winkeltjes en restaurants. Wandel kort met de reisleider door het centrum naar Ubud Market en zie of u het wellicht leuk vind om tijdens de stranddagen nog een keertje terug te rijden om op uw gemak te genieten van de ongedwongen sfeer. Hierna rijden we naar Sanur, voor uw afsluitende 4-daagse strandvakantie.

Weetje

Ubud is een paradijs voor winkelliefhebbers. Ding goed af als u iets wilt kopen. Onthoud wel dat het afdingen een spel is waaraan zowel koper als verkoper een tevreden gevoel moet overhouden! Bewaar te allen tijden uw glimlach, maar stel in eerste instantie toch maximaal de helft voor van het gevraagde bedrag.

id_al_sanur2.jpg

Sanur

Maak op uw eerste ochtend in Sanur kennis met onze plaatselijke Nederlandssprekende vertegenwoordigster. Zij nodigt u uit voor een informatiebijeenkomst en maakt u wegwijs in de omgeving. De plaatselijke vertegenwoordigster staat volledig tot uw dienst tijdens uw verblijf op Bali. Geniet de komende dagen van uw gezellige hotel met zwembad en de mooie stranden van Sanur. U kunt natuurlijk ook nog een leuke excursie maken.

Goed om te weten

Wilt u zich de laatste dagen van uw verblijf extra in de watten laten leggen? Dat is mogelijk! Op verzoek regelen wij een upgrade naar één van onze luxere hotels in Sanur, of zelfs in een andere badplaats. Zo kunt u ook verblijven in het Prama Sanur Beach Hotel, Mercure Resort, Puri Santrian of Segara Village in Sanur, The Tanjung Benoa Beach Resort in Benoa en het Tonys Villas & Resort in Seminyak. Kijk voor meer informatie over de hotels en toeslagen in het menu bij ‘verlengen’.

Het mooie strand van Sanur

Sanur - Denpasar - Amsterdam

Helaas is uw laatste dag op Bali aangebroken. Vandaag wordt u opgehaald bij uw hotel in Sanur en rijdt u naar de luchthaven van Denpasar voor de terugvlucht naar Amsterdam. Geniet in het vliegtuig volop na van alle indrukken en de ongetwijfeld vele foto’s die u onderweg heeft gemaakt. U overnacht in het vliegtuig.

Goed om te weten

Wilt u langer op Bali blijven? Uiteraard kunt u deze rondreis ook verlengen in het strandhotel van de rondreis. Mocht u gekozen hebben om tijdens de stranddagen in een luxer hotel te verblijven, dan zal de verlenging automatisch ook in dit hotel plaatsvinden. Tijdens het boekingsproces kunt u aangeven waar uw voorkeur naar uit gaat.

Aankomst luchthaven (terugreis)

Amsterdam

U landt op Schiphol. Dit betekent het einde van uw geweldige rondreis op het veelzijdige Java en mystieke Bali, twee van de mooiste eilanden uit de Gordel van de Smaragd.

Data & Prijzen

 
 

Meerpersoonskorting

Geen Upgrade

Verblijf upgrade

id_ac_mercuresanur.jpg

Mercure Resort

U kunt ook kiezen voor een verblijf in het sfeervolle, luxe Mercure Sanur Resort. Dit ruime resort ligt direct aan een breed strand en is voorzien van veel faciliteiten en een heerlijke ruime tuin met...

Meer info >

Al voor € 39p.p. p.nMeer info >
id_ac_purisantzw2.jpg

Puri Santrian

U kunt ook kiezen voor een verblijf in het sfeervolle, luxe Puri Santrian. Dit luxueuze hotel is direct gelegen aan het strand. Vanaf uw balkon of terras heeft u uitzicht op de prachtige tropische tui...

Meer info >

Al voor € 48p.p. p.nMeer info >
id_ac_ramadabenoazwnew.jpg

The Tanjung Benoa Beach Resort

U kunt ook kiezen om in het luxere The Tanjung Benoa Beach Resort Bali te verblijven in plaats van het toeristenklasse hotel in Sanur gedurende uw rondreis. U verblijft hier op basis van logies & ontb...

Meer info >

Al voor € 37p.p. p.nMeer info >

Verleng en vervang uw hotel

id_ac_purisantzw2.jpg

Puri Santrian

U kunt ook kiezen voor een verblijf in het sfeervolle, luxe Puri Santrian. Dit luxueuze hotel is direct gelegen aan het strand. Vanaf uw balkon of terras heeft u uitzicht op de prachtige tropische tui...

Meer info >

Al voor € 48p.p. p.nMeer info >
id_ac_ramadabenoazwnew.jpg

The Tanjung Benoa Beach Resort

Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om uw reis te upgraden en verlengen in het luxere The Tanjung Benoa Beach Resort Bali in plaats van het toeristenklasse hotel in Sanur.

Meer info >

Al voor € 37p.p. p.nMeer info >

Verlenging

id_al_komodopark.jpg

4 dagen verlenging Komodo National Park

Gedurende deze verlenging heeft u de gelegenheid om het bijzondere en werkelijk prachtige Komodo National Park te ontdekken. U verblijft 2 volle dagen op een houten vissersboot dat u deelt met and...

Meer info >

Al voor € 565p.p. Meer info >

Verlenging na afloop hotel

Verzekeringen

Annuleringsverzekering

Bij NRV kunt u een kortlopende annuleringsverzekering van de Europeesche Verzekeringen afsluiten. Een kortlopende annuleringsverzekering biedt dekking als uw rondreis niet doorgaat of voortijdig moet...

Meer info >

Al voor 5,50% van de reissomMeer info >

Reisverzekering

Een goede reisverzekering tijdens uw rondreis is belangrijk. Bij NRV kunt u een kortlopende reisverzekering van de Europeesche Verzekeringen afsluiten. Voor Belgische reizigers gelden afwijkende voorw...

Meer info >

Al voor € 3,07p.p.p.d.Meer info >

Hotelclassificatie

Sanur

Diwangkara zwembad

Diwangkara Holiday Villa Beach Resort - Middenklasse

Een kleinschalig en uiterst vriendelijk hotel van een Balinese familie. Het hotel wordt omringd door een tropische tuin met directe toegang tot een (klein) buitenzwembad en het strand. Ontbijten doet u met uitzicht op zee, een ideaal begin van de dag.Lees meer

Optionele excursies

Naast de excursies die reeds in het reisprogramma opgenomen zijn, worden onderstaande optionele excursies aangeboden. Indien gewenst kunnen deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijgeboekt worden. De genoemde prijzen zijn ter indicatie en kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Wanneer u hier een blanco pagina treft, worden er bij deze rondreis geen optionele excursies aangeboden.

Inclusief

Intercontinentale vluchten
Brandstoftoeslag, veiligheids- en brandstofheffing
23 kg ruimbagage op de intercontinentale vluchten met KLM
30 kg ruimbagage op de intercontinentale vluchten met Garuda
30 kg ruimbagage op de intercontinentale vluchten met Qatar
Alle entreegelden en 9 lunches (t.w.v. € 150,-)
Rondreis per comfortabele airco touringcar (afmeting is afhankelijk van groepsgrootte)
Nederlandssprekende reisleider van dag 2 t/m 12
Nederlandssprekende vertegenwoordiging op Bali
Overnachtingen in goed verzorgde middenklasse accommodaties
Welkomstdiner in Old Batavia, Jakarta
Iedere dag ontbijt
Stadstour Jakarta met bezoek aan het Wayang poppenmuseum, de Sunda Kelapa haven en Old Batavia
Bezoek Botanische Tuinen van Bogor
Bezoek aan de Ciater hooglanden, theeplantages
Bezoek aan lokaal theefabriekje
Stadswandeling Bandung
Schitterende treinreis langs de rijstvelden op Java
Stadstour Jogjakarta met becak tour
Bezoek aan de Borobudur Tempel
Bezoek aan de Prambanan Tempels
Wandeling door de oude stad van Malang
Bezoek aan een prachtige koloniale plantage op Oost-Java
Bijzondere wandeling door de rijstvelden van Bali
Bezoek aan de Gitgit Watervallen
Stadswandeling door Ubud
Verblijf in een mooi kleinschalig, sfeervol hotel in Sanur, Bali

Extra informatie

Samenvoegen van reizen

Het kan voorkomen dat deze groepsreis word samengevoegd met één van de overige groepsreizen Indonesië.

Vliegen in Comfort Class KLM

Indien u reist met KLM en u wenst te vliegen in Comfort Class, kunt u de benodigde gegevens bij boeking bij ons opvragen. Via de website van KLM kunt u deze optie bijboeken.

Zwaarte van de reis

Java is een uitgestrekt land, houd u daarom rekening met enkele lange reisdagen. Ook de verkeersdrukte bij de belangrijkste plaatsen (het zijn veelal tweebaanswegen) zorgt veelvuldig voor oponthoud, waardoor u soms langer in de bus zit dan het aantal te rijden kilometers doet vermoeden.

Afwijkende minimum leeftijd

Tijdens de mei-, zomer- en kerstvakantie geldt een afwijkende minimum leeftijd voor de groepsreis 'Java & Bali'. Gedurende deze periode kunnen kinderen vanaf 8 jaar mee op reis.

Feestdagen - Ramadan & Idul Fitri 2019
De ramadan is de jaarlijkse islamitische vastenmaand. In 2019 valt de ramadan tussen 5 mei en 4 juni. Het is in deze periode niet toegestaan in het openbaar te eten, drinken of te roken tussen zonsopkomst en zonsondergang. Reizen tijdens de ramadan is goed mogelijk, maar daar waar de heilige maand streng wordt nageleefd, kunt u te maken krijgen met gesloten restaurants en afwijkende openingstijden van bezienswaardigheden en winkels. Het nuttigen van alcohol is veelal alleen mogelijk na zonsondergang en in een aantal hotels/restaurants wordt gedurende de ramadan (en soms ook al in de dagen ervoor) helemaal geen alcohol geschonken.

Hoe streng de ramadan wordt nageleefd verschilt per regio. Op de eilanden Sumatra, Java, Lombok en Kalimantan is het grootste gedeelte van de bevolking Islamitisch, waardoor u meer zult merken van de ramadan. Op Sulawasi is de bevolking deels Islamitisch en deels katholiek, waardoor u iets minder van de ramadan merkt. Op het Hindoeïstische Bali zult u weinig tot niks van de ramadan meekrijgen. Hier draait het toerisme altijd door en zijn alle restaurants, bars en bezienswaardigheden gewoon geopend.

De periode van Idul Fitri betekent het einde van de ramadan (in 2019 is dit op 5 en 6 juni). De festiviteiten die hier omheen plaatsvinden starten ongeveer een week voor Idul Fitri en duren tot ongeveer een week erna. Net zoals tijdens de ramadan heeft dit gevolgen voor het openbare leven. Restaurants en winkels kunnen gesloten of beperkt open zijn. Ook kunnen bepaalde musea en andere bezienswaardigheden gesloten zijn. Dit betreft o.a. musea, het Sultan paleis in Yogyakarta, de botanische tuinen in Bogor en de Bu Harni plantage bij Kalibaru. De grotere bezienswaardigheden, zoals de Borobudur, Prambanan en Bromo zijn wel open, maar worden vaak erg druk bezocht, omdat de lokale bevolking in deze periode vrij heeft.

Het verkeer is gedurende Idul Fitri (en de dagen ervoor/erna) heel erg druk en zal in de meeste gevallen tot extra vertraging leiden.
Feestdag - Nyepi 7 maart 2019
Op 7 maart 2019 wordt op Bali Nyepi Day (Dag van de Stilte) gevierd. Dit is een Hindoe feestdag en tevens de Balinese opening van het nieuwe jaar. Op deze dag wordt er niet gereisd en niet gewerkt; het is een dag van stilte, vasten en meditatie. Alle winkels, scholen, banken en andere instellingen zijn gesloten en de lichten blijven uit. Het idee achter deze stiltedag is dat boze geesten zullen denken dat Bali onbewoond is en het eiland zullen verlaten. Reizen naar en van het eiland is niet mogelijk op Nyepi dag, de lucht- en zeehavens zijn gesloten. Van toeristen wordt verwacht dat zij zich ingetogen gedragen. De werkzaamheden van het personeel in uw accommodatie worden tot een minimum beperkt, maar u kunt wel gebruikmaken van de meeste faciliteiten. Indien Nyepi een reisdag is in uw reis, zal het programma worden aangepast.
Kamer voor 3 personen
Boekt u een kamer voor drie personen, dan moet u er rekening mee houden dat het derde bed een 'bijzet-bed' kan zijn, zoals een opklapbed of een slaapbank.
Uitchecken 31 december
Het is niet mogelijk op 31 december uit te checken uit uw hotel aan de zuidkust van Bali, u dient in dat geval minimaal 1 extra nacht bij te boeken.
Galadiners
Diverse hotels organiseren galadiners in de kerst- en nieuwjaarsperiode. Wij informeren u over een eventuele verplichte toeslag bij bevestiging van uw reservering.

Wat vonden anderen?

Wij vragen onze reizigers om een (beknopt) verslag te schrijven over hun reis. Hieronder kunt u deze ervaringen, mits aanwezig, lezen.

Diwangkara Beach Hotel

Marco, Groningen
'Het was heel fijn om op Bali nog een beetje na te genieten en bij te kunnen komen van alle indrukken. Het hotel is prachtig gelegen bij het strand, heeft een mooie verzorgde tuin, fijn zwembad en goed restaurant. Je kunt langs de boulevard wandelen of fietsen, of een massage boeken. We hebben nog een excursie gemaakt naar Tanah Lot en nog een andere tempel. Dat, of een taxi, is gemakkelijk ter plekke te boeken. '
Ron Meijnen, Amsterdam
'Beachresort Diwangkara is een kleinschalig resort met directe ligging aan het strand en de boulevard, nette een ruime kamers met elke dag schone lakens en handdoeken.
Het ontbijt is niet al te uitgebreid, alles wordt wel steeds aangevuld, de bananenpannenkoekjes zijn heerlijk.
Zeer vriendelijk en behulpzaam personeel
'
fam kooij, gorinchem
'Heerlijk hotel aan het strand ,het eten is heerlijk en waar overdag je strandbedje staat ,staan s avonds de tafels om te eten ,en voor 3,50 euro sta je met een taxi in de stad ,daar merk je dat je niet de enige nederlander bent in Sanur .'
Rudolf Pastoor, Lingemeer (Lienden)
'Mooie locatie, sfeervol en netjes. Ruime verblijven en zeer vriendelijke en attente bediening.'
Uytdewilligen, Wageningen
'Zeer leuk hotel. Kleinschalig met een traditionele uitstraling.'
Kristy sanders, Eindhoven
'Het is een mooi hotel, ligt recht aan het strand.
Met een leuke boulevard erlangs kun je lekker shoppen of lekker eten.
Ook ben je overal snel met de taxi. Of als je van snorkelen houdt ben je met de boot zo op de mooiste plekker.'
anoniem
'Dit hotel was prima. Nette kamers. Schoon. Vriendelijk personeel. Een restaurant erbij. Pal aan het strand.
Juist de kleinschaligheid maakte het gezellig. Geen overdreven luxe, maar goed.
Ik vond het leuker dan de luxe grote complexen. Er was meer plaatselijke sfeer. '
Dirk lauwers, Hoogstraten
'Goed hotel aan het strand.'
anoniem
'Diwakankara hotel is een mooi hotel met mooie sfeer en goed restaurant. Vriendelijk personeel. Mooi gelegen aan het strand. Uitzicht op het strand vanuit de kamer is er dan weer niet, maar daar geniet je vanaf het strandbed volop van. '
Edwin Prudon, Schagen
'Mooie locatie ten opzichte van andere hotels en direct aan de boulevard van het strand. Lekker eten en zeker de beste koffie kiosk van de hele vakantie.'
G pikee, Heerhugowaard
'Goed en eenvoudig hotel '
Sandra van Leeuwen, Zoetermeer
'Wat een, zalig ,gezellig ,leuk , authentiek Balinees hotel. Mooie gerenoveerde kamers zeer ruim .'
Anet Rijken, Eindhoven
'Prima hotel met aan het strand volop eetgelegenheden waar vaak livemuziek gespeeld werd. Tijdens ons verblijf was er dicht in de buurt een muziekfestival waar we vaak te vinden waren in de avonduren. '
Fam Koman, Beuningen
'Hotel is direct aan het strand gelegen. Sfeer- en stijlvol hotel. Mooie ruime kamers, vriendelijk personeel (zoals in heel Indonesië), voldoende faciliteiten (restaurant aan zee, zwembad (niet groot)). Ideaal hotel om deze reis af te sluiten. Wilt u nog meer luxe, dan zou u een upgrade moeten nemen, maar voor ons niet noodzakelijk.'
, Nijmegen
'Fijn hotel aardige en behulpzame mensen.
Upgrade naar een duurder hotel was voor ons niet nodig.
In vergelijking met andere hotels tijdens de reis is het boven het gemiddelde.
Restaurant ligt direct aan zee, eten met grote groepen op het strand is geen probleem.'
Fam. Busstra, ZWOLLE
'Diwangkara in Sanur is een aanrader, gelegen aan het strand op loopafstand van het centrum van Sanur.
Aan het strand gratis ligbedden met parasol.
Vriendelijk personeel, mooie kamers, rustig gelegen, mooi rustig strand en zwembad.
Goed restaurant.'
Aniek,
'Schattig hotel aan het strand! Elke dag ontbijt op het strand. Prima schone kamers. Ga hier nog een keer naartoe.'
Pruijssers, Dongen
'Gemoedelijk hotel, vriendelijk personeel en perfecte ligging aan het strand.'
Vincent Boer, Arnhem
'Goed hotel. Kamer was netjes en werd elke dag goed schoongemaakt. Heerlijk zwembad en hotel ligt ook direct aan het strand. Wij vonden het ook fijn dat het niet zo''n groot en massaal hotel was.

Personeel vriendelijk en behulpzaam.'
anoniem
'Rustig, eenvoudig hotel.'
F. Twilt, Nootdorp
'Leuk hotel, mooie tuin & zwembad met goede faciliteiten, direct aan zee gelegen'
Erik, Ede
'We verbleven in het diwankara beach resort. Mooi midden klasse hotel met zwembad en aan het strand. Hotel heeft eigen bedjes op het strand, wel weinig bij het zwembad. Goed ontbijt en een lekkere menukaart voor lunch en diner, vriendelijk personeel en mooi aangelegde tuinen, met de taxi voor 30000 rupiah (2 euro) in centrum van sanur. Massagesalon in het hotel, erg goed en goedkoop! '
Yvonne cleuskens, Barendrecht
'Zeer prettige hotel mooie tuin waar veel zorg aan wordt besteed.
vriendelijk personeel niets was hun te veel.
Kamer was een beetje gedateerd maar wel schoon ieder dag schonen lakens en handdoeken de kamer werd ook elke dag schoon gemaakt en pluim voor de mannen die dat deden.
mooi zwembad en leuke hoekjes om te zitten daar kreeg je het Bali gevoel van heerlijk.
Ontbijt is mager geen gewoon brood of beleg elke dag toost en jam of rare kaas was een beetje jammer maar ze deden hun best om ons een gebakken of gekookt ei aan te bieden ze bakte ook op verzoek pannenkoekjes met banaan.'
Sietske Mahieu-vsn der Weg, Den Helder.
'Heerlijk hotel. Heel vriendelijk personeel.(trouwens alle Balinese lijken zeer vriendelijk en gastvrij.'
Saida Bollenberg, Gistel
'De rondreis door Bali mocht van ons wat uitgebreider zijn. Wat een prachtig eiland. Totaal anders dan Java. Wij hadden graag wat meer van dit prachtig land gezien. Maar een strandvakantie hier mocht zeker niet ontbreken.'
Frans,
'Prima hotel, mooie kamer en goed ontbijt.
Kamers worden netjes opgeruimd.
Zeer vriendelijk personeel.
Prachtig zwembad.'
Angela, Nootdorp
'Kleinschalig, zeer vriendelijk hotel. Een aanrader waar je na de groepsreis heerlijk tot rust kan komen.'
Saskia Spiero-Loncke, Haelen
'Hotel Parigata een leuk niet te groot hotel. Iedereen probeert het je naar de zin te maken. Ligging in Sanur is prima, alles is heel goed te voet bereikbaar.
Zwembad is prachtig, maar na een paar dagen zon wordt het water alleen te warm om nog echt te verkoelen.
Eigen strand met ligstoelen en handdoeken op loopafstand (er gaat ook nog een shuttlebus naar toe).
Gratis massage behandeling, heerlijk!'
Paulus van Zee, Gorinchem
'Een goed hotel, een prima plaats als uitval om de regio te verkennen, er is genoeg te beleven. en met een taxi ben je voor weinig geld zo twintig kilometer verderop. Ook voor LGBT uitgaan, bijvoorbeeld bar Mixwell in Seminyak.'
T. de Klonia, Lelystad
'Veel tourisme maar erg gezellig en met het strand in de buurt. Je moet er van houden maar wij houden daar wel van.'
Ageeth beikes, Beilen
'Erg goed hotel. Schoon, netjes en zeer vriendelijk personeel. Prachtig zwembad en het eten is ook helemaal ok. Voor weinig geld een erg goeie maaltijd. Goeie was service aanwezig, wat ook niet vergeten moet worden. Na zo''n rondreis is het toch wel fijn dat je even weer wat schone kleding aan kunt hebben.S''morgens naa telefoonje, gehaald en s''avonds na 19 uur en telefoontje weer gebracht. 1 nadeel, strand Tuban zijn ze druk aan het veranderen en aanleggen. Wij 2x met de taxi naar een ander strand geweest. Dit is het enige wat ik hier miste.'
Veny, Antwerpen
'Het resort hotel in Kuta maakte de afgelopen twee nachten weer helemaal goed, prachtig hotel, centraal gelegen, heerlijk zwembad en vriendelijke staf. We hebben één optionele excursie gedaan naar Lovina Beach met Pacto, dit was wel aangenaam met zen tweetjes, de gids en een chauffeur. Zo kon je stoppen waar je wou en zolang je wilde. '
Walter, Almere
'Bali is een prima eiland zowel voor jongeren (omgeving KUTA) als rustzoekers ( Benoa of Nusa Dua). Hebben de olifantentocht gedaan, zijn gaan raften en met de catamaran naar lembongang gevaren. Melia Bali zit niet in het pakket, maar een prima uitvalshoek voor de rest van Bali en na een week Java... Op Bali moet je zeker een keer vis eten tijdens de zonsondergang in Jimbaran..Fantastisch uitzicht op de zonsondergang terwijl kinderen aan het golfsurfen waren. Heerlijk en relaxed ... Balinezen zijn vriendelijk en alles is mogelijk. Ze proberen het je echt naar de zin te maken.'
C. de Meijere, Bodegraven
'Risata Beach Resort is een heerlijk hotel. Het strand is op ongeveer een kwartiertje lopen prima te bereiken. Het zwembad bij het hotel is een echte aanrader. Genoeg ligbedden, een groot zwembad, een veilig afgezet gedeelte voor kinderen en heerlijke lunchgerechten.
Het plaatsje is druk en toeristisch, maar doordat Risata Hotel net buiten het drukke gedeelte ligt is het een heerlijk rustige verblijfplaats.'
Snijder, Hasselt
'Accommodatie was prima we vonden het alleen erg massaal en toeristische, waardoor we denk ik een verkeerd beeld hebben gekregen van hoe Bali echt is. Doordat we uiteindelijk maar 4 volle dagen op bali waren ontbrak de tijd om Bali echt te zien.(misschien een reden om er nog eens terug te gaan.'
Jan en Anneke,
'Ons verblijf op Bali was heerlijk, goed hotel (Risatta), vriendelijk personeel, tot in detais verzorgd. Zeker aan te raden.
Verder hebben wij hier lekker gerelaxed bij het zwembad en strand, lekker gegeten en geshopt, want souvenirs horen ook bij een vakantie.'
anoniem
'Bali is ook een prachtig eiland, een mega verschil met Java. De economie is duidelijk beter. Kuta is een mooi vakantieoord, met mogelijkheden om van alles te ondernemen! Het resort is luxe en fantastisch personeel, echt een paleisje. Het leven is spot goedkoop en dat maakt het aantrekkelijk om veel uit eten te gaan en te shoppen, niet verkeerd dus:).'
W. Ramakers, Hoofddorp
'Het basis hotel is werkelijk prima, zeer goede service, goede kamers en zeer schoon. Het hotel ligt op 20 minuten wandelen van het centrum en dus lekker rustig. Voor liefhebbers van shoppen is er een zeer grote shoppingmall met van alles wat wij verwende westerlingen maar willen en dat alles tegen bijzonder lage prijzen'
Nellie Zwetsloot, Haarlem
'prima hotel en leuke optionele mogelijkheden voor excursies. We zaten vlak bij Kuta persoonlijk vond ik het geen prettige stad,wel heel erg touristisch! maar ja, dat is voor elk wat wils! mensen zijn allemaal even aardig en behulpzaam. gidsen van Pacto,meesten prima! zo pakte een aap een bril af en beschadigde deze flink de gids heeft er alles aan gedaan om het weer in orde te krijgen, bracht ons naar een opticien.'
B. Nooijens, Roosendaal
'Sanur is een stadje het een gezellig strand waar bars, resaurants, massagesalons, winkeltjes etc elkaar direct aan het strand afwisselen. Lunchen of dineren met je voeten in het zand (of binnen als je dat wilt) met het geluid van de golven op de achtergrond. De lodges van het hotel zijn eenvoudig, maar erg knus. Je voelt je hier zeker geen nummer.'
John en Marlie Houben, Maasbracht
'Ons verblijf op Bali was lekker relax, dat was ook nodig na een toch wel zware rondreis. Sanur is een leuk, relatief rustig, plaatsje, met een goed strand en leuke restaurantjes.'
Anne van Hagen-van Rooijen, Schiedam
'Op Bali hebben we lekker onze rust gepakt. We hebben volop genoten van de verschillende dansvormen en hebben ons laten verzorgen door middel van massages e.d.. Ook hebben we heerlijk gezwommen in het zwembad. Foot reflexology was een bijzondere ervaring. Wel een beetje pijnlijk, dus dat ga ik niet herhalen.'
Carina Lievendag, Oudendijk
'Bali is een heerlijk eiland. Zo gemoedelijk. Het was de tweede keer dat we in Sanur op Bali waren, dit maal in het Sanur Beach hotel.
een veel groter hotel als Puri Kalapa waar we twee jaar geleden verbleven. Beide hotels zijn fijn om te verblijven, ieder met zijn eigen voordelen.'
Diny Dirks-Martens, Breda
'Bali is een supereiland. Tweemaal eerder geweest.'
ilonca , haarlem
'De reisleider van Java is meegereisd naar Bali. Daar heeft hij in het hotel afscheid van ons genomen. Er zijn op Bali vele mogelijkheden voor excursies. Wij hebben een busje met chauffeur gehuurd, die ons over het eiland heeft meegenomen. Dit had de Hostess van NRV ons aangeprezen. En het was zeer de moeite waard.
We hebben in de paar dagen dat we Bali waren veel regen gehad, zodat het bij die ene dag hebben gelaten. Maar ook weer een bijzonder eiland.'
M&L,
'Relaxen op Bali is hard nodig na 3 weken rondreizen! Verleng dit dan ook met een aantal dagen, want 3 (volle) dagen Bali is gewoon te kort! '
Geert en Henny , Helmond
'Goed hotel zeer vriendelijk goed eten en fijne kamers '
Vera, Eindhoven
'Heerlijk eten aan het strand, erg touristisch.
Ook hier prachtige natuur.
We hebben verschillende tempels bezocht, zijn gaan snorkelen aan de noord kant van het eiland, naar een olifantenpark geweest en heerlijk (duur) gegeten op Jimbaran!'
Chris, Gouda
'Het verblijf op Bali werd door ons doorgebracht in een rondreishotel van de 3 die NRV aanbod. Wij hebben gekozen om dit in een periode samen met de verlengingsperiode te doen. Wij kozen daarvoor voor het hotel Parigata Resort en Spa en wij hebben dit als een prima hotel ervaren. Een aanbeveling vinden wij.'
Frik, Roosendaal
'3 dagen Bali is tekort om na zo`n vermoeiende reis nog iets van dit deel te zien,hier moeten we dus nog een keer terug naar toe. Voor de laatste dage hier lekker te rusten moet je een luxer hotel hebben. Wij vonden hier Puri Kelapa in Sanur niet zo geschikt voor'
Mevr Tissen, Gennep
'Prima verblijf in Puri Kelapa in Sanur.Op loopafstand van strand zee en winkelstjes precies zoals aangegeven door NRV.'
K.Winkels / D.Beek-Winkels, Nieuwegein
'Prima voor het aantal dagen na de rondreis.
Marintour op Bali te commercieel i.p.v. klantvrendelijk. Voorbeeld: Voor een (tijdig, overigens niet door ons) geannuleerde excursie ivm ziekte werd de helft van de totale kosten in rekening gebracht.'
Elly en Wim Jonker, 's-Hertogenbosch
'Het Parigata Resort is geweldig.De kamers zijn mooi en zeer ruim. Het zwembad is aan de kleine kant.'
Jessica, Voorburg
'Het verblijf op Bali beviel ons goed. Mooi hotel, lekker zwembad (wel wat klein) en wederom vriendelijke mensen. Sanur is een gezellig stadje, ten opzichte van Kuta niet al te druk/massaal. Lekkere restaurants in de straat achter ons hotel. Goede uitvalsbasis om excursies te doen. '
S.E de Bruin, Zoetermeer
'Prachtig hotel, zeer vriendelijke bediening,veel gasten, maar erg persoonlijk. Zeer vriendelijk bewoners in de stad, behulpzaam en geven een veilig gevoel. Veel excursies, die alle perfect geregeld zijn (vervoer van en naar super!. Duiken: dat moet je daar natuurlijk niet overslaan. Vissen met alle kleuren. Raften: Kick. Olifanten rijden is leuk.'
anoniem
'Op Bali hadden we een heerlijk hotel en geen vaststaand programma. Dat was heel fijn na een lange reis. Even lekker niets doen en je eigen tempo bepalen. Toch nog wat gezien van het binnenland. Wat zijn de rijstvelden daar schitterend. Interessant te zien hoe de bevoklking hun leven leeft en elke dag weer offertjes klaarleggen. Wel veel regen gehad, maar ja; het was regenseizoen.'
Anneke, Norg
'Bali is een eiland om als toerist verwend te worden.
De bevolking is helemaal ingesteld op toeristen. Er is voor actievelingen veel te doen en voor luie mensen is het zalig niets doen.'
Mevr.D.H.Blaauboer, Bergen
'Het verblijf op Bali was heerlijk en het hotel was prima wij zaten in Sanur vlak bij het strand.een vrij rustig stadje met veel leuke restaurants,en winkeltjes,het was er goed toeven'
Gerrie Kosters, Zaltbommel
'Het plaatsje Sanur was een goede keus.Vrij rustig mooi strand met boulevard en genoeg eettentjes.
En heel cetraal gelegen voor excursies.'
anoniem
'Op Bali is het heerlijk relaxen en (als je nog energie hebt) kun je ook nog leuke excusies maken. Heerlijk eiland !'
anoniem
'We zijn er drie nachten geweest aansluitend op reis door Sumatra en Java. Verblijf is prima. Natuurlijk geen tijd genoeg gehad om veel van Bali te Zien.'
paul hendrickx, arnhem
'je zit er tussen een Nederlandse overwinteraarsenclave en daar kun je van houden (wij niet), het is heel toeristisch en we willen er niet aan denken hoe dat in de zomer is. wat wij in de hele korte tijd gezien hebben was leuk en apart, zoals de vele tempeltjes en hoe de mensen daar mee omgaan; de mensen zijn vriendelijk'
e. nienkemper, haarlem
'Parigata, een mooi hotel, mooie kamers rond een prachtige tuin en goed zwembad in het centrum, vlakbij de winkelstraat en vlakbij het strand. '
Peter Monden, Rotterdam
'Lekker rustig aangedaan strand zwembad
en lekker eten goede restaurants vlak bij het hotel.
Hebben nog de Olifanten safari gedaan en een dagtocht naar oost Bali wat heel interessant was '
Bianca, Rijswijk
'3 nachten gebleven. Veel te zien helaas maar 3 nachten veel te kort. Goed en mooi hotel: Parigatta Spa en resort.'
anoniem
'het ontbijt was iets minder maar het hotel was prima mooie tuin en het personeel heel aardig'
Frank, Hoorn
'3 nachten, dus slechts 2 dagen is te kort voor Bali.
Late aankomst verhindert al mogelijke excursie voor 1e dag,omdat vóór 16:00 uur moet worden gereserveerd. Blijft dan nog een dag over en dat is de dag vóór de lange vlucht naar huis.'
anoniem
'goed verblijf op Bali mooi hotel.
Goede uitstapjes te regelen wordt meteen opgepakt door de reisleiding en regelt dit meteen'
Nicole Lacet, Buren
'We verbleven in het Puri Kelapa garden cottages en dit was perfect voor ons. Het is niet al te groot, lekker rustig en gelegen in een perfect onderhouden mooie tuin en ook nog centraal gelegden t.o.v. restaurants, winkels en strand. Echt schitterend en een echte aanrader!'
J. de Deugd & N. Meksaen, Duiven
'De kamers waren minder luxe dan de entree van het hotel. Wel was het zeer relax om zo naar het zwembad te kunnen lopen of de zee op steenworp afstand. Wel is onhandig dat je elke keer moet omlopen, omdat de achterdeur alleen uitgang is. De receptie communiceert slecht met onze NRV-hostess. Dit heeft ons tijdverlies en irritaties opgeleverd. Het ontbijt was zeer goed, behalve dan de aangelenkte koffiepoeder.'
Peter Ploegmakers, Oss
'Het verblijf op Bali was echt super. Hotel Parigata is mooi hotel met vriendelijke mensen en schone kamers.
'
Hans van Rutten, Brielle
'Het hotel Parigata was een fijn hotel. Leuke, hartelijke bediening. Kleinschalig en daardoor een knus hotel waar je je gelijk op je gemak voelt.
Prachtige tuin, goed onderhouden zwembad.'
Theo Nicaise, Duiven
'Super,hadden we maar een weekje bijgeboekt.Hier komen we zeker nog een keer terug'
Lenie Keessen, Nijmegen
'Ik was maar 2 dagen op Bali, heb daar genoten van zee en zon.
'
Verweij, Dordrecht
'Bali is een prachig eiland. Wij hadden het geluk de volle maan mee te maken. Een feestelijke offer dag van de Hindoe. Zeer bijzonder dit mee te maken. Helaas zijn we hier tekort geweest. Zeker omdat de rondreis zeer intensief is. Maar wat een pracht land. Ik had er graag langer van willen genieten.'

Diwangkara Holiday Villa Beach Resort

anoniem
'Dit hotel was prima. Nette kamers. Schoon. Vriendelijk personeel. Een restaurant erbij. Pal aan het strand.
Juist de kleinschaligheid maakte het gezellig. Geen overdreven luxe, maar goed.
Ik vond het leuker dan de luxe grote complexen. Er was meer plaatselijke sfeer. '
Saida Bollenberg, Gistel
'Onze laatste 6 dagen was zon zee en genieten. Het Diwangkara resort was op zich eerder simplistisch maar toch super om te verblijven. Geen grand chique maar eenvoud. Leuke en vooral heel nette kamers met terrasje. Gelegen vlak aan strand tussen groen, bloemen en tuinen. Heel vriendelijke bediening. Ontbijt simpel maar verzorgd en ook mogelijkheid om smiddags en savonds te eten aan de kaart. Leuk zwembad met ligzetels en handdoeken. Personeel zeer behulpzaam! Strand voot t''hotel met eigen zonnebedden en parasols. Tegen betaling grotere kamers met eventueel privézwembad te verkrijgen. Je kunt van hieruit ook prachtige excursies boeken en het eten in Bali was super lekker. Wij beleefden hier een zalige tijd!!!'
Lara & Chris, Kortessem (België)
'Wij verbleven in hotel Puri Mesari. Dit was echt een pareltje van een hotel. Je voelde je tijdens je verblijf even koning ter rijk in dit kleinschalige hotel. Het was een gezellig hotel met een prachtige tuin en zwembad op wandelafstand van het strand, kortom een oase van rust. De kamer (202) was heel ruim, het personeel was erg aardig en ze bieden echt elke mogelijke service aan (gratis wifi en shuttledienst, massages op de kamer, laundryservice, fiets- en motorverhuur, heerlijke maaltijden, ...). Vooral de persoonlijke omgang met de gasten vonden wij erg leuk. '
anoniem
'Het ontbijt werd erg laat aangevuld evenals het servies, mooie kamer, de schoonmaak van de kamer was perfekt, ligt erg centraal, zowel in het centrum alswel de zee.'
, Nijmegen
'Een heerlijk hotel! Niet te groot of massaal, maar wel veel faciliteiten. Een fijn zwembad en op loopafstand van het strand. Verder ligt het hotel centraal in het centrum van Sanur. Op loopafstand van alle restaurantjes en winkeltjes. '
anoniem
'Adriana (assistentie in Sanur) heeft ons zeer goed geholpen bij het regelen van excursies ( auto met chauffeur). '
anoniem
'Wij waren met 6 personen in Parigata Resort tijdens Kerst en Oud & Nieuw.
Parigate is een kleinschalig hotel met ruime kamers en heel vriendelijk personeel'
B.van der Hee, Oisterwijk
'Keurig schoon klein hotel met zeer vriendelijk en behulpzaam personeel. Aan de Wifi moet nog gewekt worden hapert te veel en op TV geen bvn.'
F. van Os-Vleeming, Maassluis
'Goed hotel, vlak bij het strand met goed zwembad en prima beachclub. Zeer goed ontbijtbuffet. Niet zo massaal. Een aanrader qua prijs,verzorging en ligging.'
Boot, Ouddorp
'Het Resort is ons zeer goed bevallen. De service, het eten en het personeel waren erg aardig. Het Resort is mooi verzorgd en erg schoon. Een schitterend Resort!'
joerawan , den haag
'parigata prima resort meer te doen strand achter het resort /24 uurs service kluis aanwezig in de kamers + mini bar ,schoon ,wel bezig tijdens op verblijf met renovatie ,vriendelijk personeel'
kees van ierland, loon op zand
'dit was een perfect centraal gelegen hotel midden in het centrum van sanur.'
Gea, Jan-Pieter, Harrie en Janneke, Veenhuizen
'Een super resort, netjes, klantvriendelijk en een zeer goede schoonmaak van de kamers. Echt een must om heen te gaan.'
Rijnders, Beuningen
'Wij sloten onze vakantie af in dit resort en dat was een goede keus! Wat een geweldige kamer, super badkamer en heeeerlijk bed.'
anoniem
'een geweldig verblijf omgeven door bloeiende bougainville beplanting,zeer goed verzorgd.'
anoniem
'Geweldig, wat een mooi hotel en vriendelijke mensen. Iedere dag schone handdoeken en alles zag er keurig uit. Prima bed, mooi zwembad.'
W.Soeter en E. Burkhart, Brummen
'Een beoordeling in cijfers is te vaag! B.V. het Parigata Resort heeft een prachtige ligging en een goede service maar de air-conditioning is aan vervanging toe net als het douche-gordijn.
'
Nick, Amsterdam
'Eenvoudig maar goed verzorgd hotel. Kamer zag er goed uit, en de tuin met zwembad waren ook netjes. Het was een gezellig en knus hotel. De ligging was ook prima: aan de hoofdstraat van Sanur en vlakbij het srand.'
Mark Ganzevles, Groningen
'Zeer goed! Goede ligging, nette kamer en prima faciliteiten.'
anoniem
'Parigata is een goed hotel op een 75 meter lopen vanaf het strand. Sanur is lekker rsutig ten opzichte van Kuta. Bij hoog water kan je hier rustig zwemmen in vervand met aanwezige rif. Bij eb valt de zee droog.'
Simons, Dessel
'Parigata hotel is zeer goed gelegen in het centrum van Sanur, maar toch rusig.'
Gerritsen/Kuiper, Doetinchem
'Prima kleinschalig hotel met ruime kamers. Zorg wel voor een kamer op de eerste of tweede verdieping, aangezien je anders aan het looppad zit.'
Spies, Veenendaal
'Mooi hotel, vlak bij het strand en gezellige buurt.'
Aaldert Godschalk, Ede
'Een goed en meer luxueuzer hotel. Zwembad was mooi en voldoende ruimte om te zonnen. Restaurant is prima. Kamer is ruim en airco goed te regelen. Goede aandacht voor het milieu.'
J.A. van der Hout, 's-Gravenzande
'Prettig middenklasse hotel met fijn zwembad en goed buffetontbijt, vlakbij centrum en strand. Kamers zijn vrij standaard, met vrij hard bed, airco, minibar etc. Het strand bij het hotel stelt niet veel voor; daarvoor moet je zo''n 10 min. naar links over wandelpad langs het strand lopen, waar je vrij gebruik kan maken van andere hotelstranden. Vlakbij het hotel zijn voldoende lekkere restaurantjes. Let op: alcoholische drankjes zijn overal in Bali erg duur geworden en niet in verhouding met de prijs voor het eten!
Advies: huur voor weinig een fiets voor de periode dat je in Sanur bent (verhuurpunt 10 min. li bij warung/kledingkraampjes bij strand)'
B.Engelsman, Alkmaar
'prima hotel, gunstige ligging, goed uitgebreid ontbijt en vriendelijke verzorging'
Anno en Lisette, Terschelling
'Parigata Resort & Spa is een klein gemoedelijk hotel. Personeel is allemaal erg vriendelijk.
Het hotel ligt 1 minuut lopen vanaf het strand en 1 minuut lopen vanaf het centrum van Sanur.
De kamers zijn ruim en schoon.
Het ontbijtbuffet is niet heel uitgebreid, maar wel helemaal lekker.
'
Ineke Hulsman, Amersfoort
'Een heerlijk hotel aan een rustig stukje strand op Bali. In het hotel kan je je laten verwennen (massage, zwembad, etc.). Ontbijt prima verzorgd en als je er 's avonds een hapje wil eten kan dit ook naar genoegen.'
Kim Damen,
'Een geweldig hotel! Het is mooi aangelegd met allerlei planten en bloemen rondom de kamers en het zwembad. De kamers zijn in verschillende ''huisjes'' en zijn erg ruim. Wij hadden twee brede bedden en voldoende ruimte om onze spullen neer te zetten. Ook de badkamer is lekker ruim. Het zwembad is gezellig en mooi aangelegd met een waterval. Hier krijg je handdoeken bij, net als bij de beachclub. Iedere dag werd de kamer gepoetst en de handdoeken gewassen. Het hotel ligt tussen het strand (200m)en het centrum van Sanur (100m) in, prima locatie! Het personeel was vriendelijk en behulpzaam. We hebben hier echt genoten van onze vakantie!'
Paul Hulleman, Apeldoorn
'Dit hotel ligt op een prima centraal gelegen plaats in Sanur. de medewerkers waren heel vriendelijk en zeer service gericht ingesteld.'
Lida Blom, Den Haag
'Goed hotel. Ontbijt was goed en de kamer schoon. Prettig gelegen t.o.v. centrum en strand.'
J. de Goederen, Burgh Haamstede
'enige aanloop moeilijkheden in kamer; zoals smerig
toilet, roet en roest in bad.
Het werd snel en goed opgelost door roomboy.
Overigens een goed verblijf hier gehad.Goede
ligging naar strand en winkelstraat.'
Laura Roosen, Houten
'Mooi groot en luxe hotel. Veel Nederlanders hier.
Groot zwembad met waterval. De kamers zijn erg luxe, 2 keer per dag schoonmaak. Ontbijt erg goed. In de omgeving veel restaurantjes en winkeltjes.
Strand ook erg fijn, gratis shuttle busje 5 min rijden naar strand.'
Y.Bethlehem, Amsterdam
'Goed hotel. Prima gelegen vooral als je nog excursies bijboekt'
Marion Schreuder en Xavier Dusee, Udenhout
'Leuk en knus hotel op een zeer goede locatie midden in Sanur. Strand (geen ligbedjes) is maar 3 minuten lopen. Er rijdt een shuttlebus naar de beachclub van Parigata waar wel ligbedjes staan. Wij hebben hier echter geen gebruik van gemaakt, want het hotel heeft een heerlijk zwembad.'
Rutger & Marijn Haakman, Amsterdam
'Mooi kleinschalig hotel. Lekker om de laatste dagen na de rondreis even wat bij te komen. Midden in Sanur met een gezellige winkelstraat. Het hotel wordt erg grondig schoongemaakt en oogt overal fris. In tegenstelling tot andere verhalen hebben wij niets gemerkt van het "handdoekje leggen" bij het zwembad.'
Michel Landman, Apeldoorn
'Dit resort was perfect! Hartstikke mooi, lekker zwembad(waar ook de mogelijkheid is om een bedje te bemachtigen) en een goed ontbijt. Vriendelijk personeel ontbreekt het ook niet aan. Kamers zijn mooi en ruim met een lekker balkon. Het Resort is niet groot maar lekker knus. Het resort zit ook op een prima locatie. Het eigen strand is via een weggetje langs het strand binnen 10 min. te bereiken. '
Marg, Enschede
'Heel mooi resort, neem alleen wel anti muggenspul mee want het stikt van de muggen op Bali!
Verder is het personeel vriendelijk en behulpzaam, de kamers worden vaak schoon gemaakt, er gaat een gratis shuttle busje naar het strand. Het ontbijt is goed, het zwembad is schoon en het is gewoon een mooi hotel, met de bougainvilles, en centraal gelegen. '
Vanessa, Rhoon
'Prima hotel met prima faciliteiten in leuke omgeving'
Marjan Heemann, Vught
' Prachtig gelegen hotel met een lekker zwembad en tsja, voor ons niets te klagen want we kregen een upgrade van onze kamer, dus kwamen in een buitengewoon ruim zeer aangenaam soort paleis terecht, Met twee bankstellen en een zaal van een badkamer en groots terras.
Alleen de gamelanachtige klanken die werkelijk de hele dag door de eetzaal zwierven die zouden ze echt moeten vervangen!'

Uitgebreide reisverslagen

Groepsreis Relaxed door Java & Bali

01-03-2018

Nog maar net ruim een week thuis en ik verlang alweer naar een volgende. Nee niet overdrijven maar de warmte daar en hier nu de vrieskou dat voelt even anders. Ten eerste wil ik melden dat de vliegreis uitgevoerd door Garuda van bijzonder goed gehalte is en was. Dit geld ook voor de terugvlucht, bijzonder goede service aan boord. Aankomst Jakarta was prima en werden we (groepsreis) keurig opge...

Rondreis Bali

17-08-2016

Nadat wij de reis naar Bali bij NRV hadden geboekt, gingen wij met mijn vrouw en onze dochter met haar twee kinderen met de Emirates luchtvaartmaatschappij in juli naar Bali. De eerste vlucht via een grote airbus naar Dubai en vandaar uit naar Bali....

INDONESIE 2016, een reisverslag

13-06-2016

Vanaf het station van Sittard met de trein naar Schiphol. Gelukkig was er wat Belgisch gerstenat om de tijd te overbruggen tot onze lange vlucht (13 u) naar Jakarta. Garuda bleek een geweldige Airway te zijn, prima bediening en warempel eetbare kost. En voldoende beenruimte, niet helemaal volzet en dus kans om te slapen....

Reisverslag Avontuurlijk Bali

30-03-2015

Op maandag ochtend 30 maart werden we weggebracht naar Schiphol. Zonder jas in de kou, deze zouden we toch niet nodig hebben. Met een half uurtje vertraging vertrokken we dan eindelijk naar Indonesië. Wat hadden we hier naar uit gekeken. In september hadden we al geboekt en in januari twee vrienden van ons ook. Verder zou er nog een ander stel meegaan, dus een klein groepje. Met nog een klein uurt...

Hoogtepunten van Java & Bali

04-08-2014

...

Reisverslag rondreis Sumatra, Java en Bali

18-07-2014

Onze reis begon op Sumatra, op het vliegveld van Medan. Daar kregen we een eerste indruk van onze reisleider en onze groep. Al in de bus naar het hotel vertelde onze reisleider van alles over de reis en over Sumatra. En dat in prima Nederlands, terwijl hij een rasechte bewoner van Sumatra is....

Reisverslag Indonesië juli-augustus 2014

18-07-2014

Na een nachtje slapen in een hotel vlakbij Amsterdam vertrokken we om 9u15 met de hotelshuttle naar de luchthaven. Aan de incheckbalie naast ons krioelde het van de pers omwille van de crash van Malaysian Airlines (neergehaald door Oekraïense rebellen) de dag voordien. Het deed toch wel raar dat we nu zelf die richting uit moesten. Onze vlucht met Garuda Airlines (Boeiing 777-300) vertrok normaal ...

19-daagse rondreis Java, Sulawesi & Bali

17-05-2014

Esther heeft ons met Femke weggebracht naar metrostation Slinge. Vandaar met de metro en de trein naar Schiphol. Even koffie gedronken, daarna inchecken. Ontzettend druk bij de balies van Garuda, ondanks dat we thuis van te voren hebben ingecheckt. Daarna bijna geen tijd meer om rond te lopen terwijl we toch ruimschoots op tijd aanwezig waren. Om 1 uur inchecken dus moeten we door de veiligheid....

23-daagse rondreis Sumatra Java Bali

09-05-2014

Vandaag vertrokken we naar Amsterdam om vandaar uit met het vliegtuig te vertrekken naar Indonesië. Rond kwart voor elf zijn we naar de incheckbalie gegaan. Het was al een drukte van jewelste met allemaal mensen die naar Indonesië wilden. Na het inchecken hebben we nog even langs alle winkeltjes gelopen. Hebben niet veel gekocht. Echt goedkoop was het niet. Rond kwart voor een zijn we naar de g...

Sumatra, Java en Bali; Enkele van onze belevenissen op papier

12-04-2014

ik leen even de i pad van een reisgenoot om de thuisblijvers een bericht te sturen. Alles is hier heel goed. Sumatra is indrukwekkend. Arm, chaotisch en kleurrijk. Het is een hele belevenis hier door te trekken. Elke dag is een avontuur, het bijzondere leven van Sumatra trekt aan ons voorbij. We hebben weer veel geluk met de groep, ieder past zich aan aan de omstandigheden. Ook de reisleider is...

Van Sumatra naar Java en naar Bali, 17 februari – 13 maart 2014

17-02-2014

We hebben begin 2014 een 26-daagse rondreis door Indonesië gemaakt met reisorganisatie NRV in Rijswijk. Ik zoek naar antwoorden op de volgende vragen: 1. Is dit land echt de Gordel van Smaragd? 2. Zijn de mensen daar echt zo aardig en vriendelijk? 3. Is de natuur en cultuur verrijkend voor mijn leven? We zijn na een probleemloze, maar lange reis aangekomen in Indonesië ( 26 uur gereisd, ...

23-daagse rondreis Sumatra - Java - Bali 

14-10-2013

Om half 8 stonden we op schiphol. Bij het inchecken gevraagd of er nog plek was bij een nooduitgang en jahoor, de hele vlucht genoeg beenruimte gehad. Na 6 uur vliegen,  drankjes en een warme maaltijd (nog eens lekker ook!) hadden we een tussenlanding op Abu Dhabi. Na een uur rondjes lopen was het vliegtuig afgetankt en mochten we weer instappen. De tweede vlucht was 8, 5 uur. Ook nu weer lekker e...

15-daagse rondreis Beste van Bali

09-09-2013

Onze eerste grote echt verre vakantie is nu echt voorbij. Wat was het fantastisch. We hadden ervoor gekozen om en stop-over te doen in Kuala Lumpur voordat we onze rondreis gingen maken op Bali. Hieronder mijn verslag dat ik elke dag heb geschreven tijdens de reis...

17-daagse rondreis Hoogtepunten van Java & Bali

20-08-2013

Via internet gezocht naar een betaalbare groepsreis van 17 dg naar Indonesie met twee kleinkinderen. Zodoende kwam ik bij jullie terecht NRV. Daarna is de reis in een stroomversnelling gekomen. Kregen goede inlichtingen over de boeking, hotels en reis documentatie van de geplande reis met noch inlichtingen over gezondheid en eventuele inentingen. En een keurige E-ticket. De reis is heel goed ver...

17-daagse rondreis Java - Bali

28-02-2013

‘ Een kermis is een geseling waard’, het is de gedachte waarmee ik mezelf paai als ik na twee uur en steeds zonder enig nieuws geklemd ziet in de toch al te krappe vliegtuigstoel van de ijzeren kist van vliegtuigmaatschappij Garuda. Het akelige vroege , maar toch vlottuffend ochtendritje van tweeënhalf uur van thuisbasis Dentergem naar Schiphol kon ik eigenlijk nauwelijks een geseling noemen....

Klassiek Bali

15-11-2012

16.15 vertrek naar Schiphol Peter bracht ons. Waren er om 18.00 uur ( druk op de weg) Zelf bagage labelen, dat ging allemaal perfect. Daarna een luchtje gekocht en wat gegeten bij de Mac. Daar ook nog wat belletjes gepleegd en toen naar de gate. Ze gingen al heel snel de controle doen want met 340 mensen neem dat wel wat tijd. 21.00 zouden we vliegen maar dat werd een kwartiertje later. Het toes...

17-daagse rondreis Java - Bali

25-10-2012

Na een lange vlucht, 1 x van dik 6 uur naar Dubai en 1x van Dubai naar Jakarta van dik 8 uur, zijn we er eindelijk. Pffftttt en t is me hier toch n partij warm. We hebben vandaag kennis gemaakt met onze reisleidster van NRV, Elly, de rest van de groep. Twee jonge stelletjes en de rest van ons leeftijd, of ietsje ouder. Vanuit heel Nederland, maar van de 14 mensen komen er 6 uit Brabant. We waren o...

15-daagse privérondreis Klassiek Bali

25-10-2012

Onze 15-daagse priverondreis Klassiek Bali hebben wij met vier personen gedaan. De vliegreis was met Garuda airlines en moet zeggen dat de tussenstop en overstap vrij vermoeiend was, temeer, omdat we in Dubai nog 2 uur in het vliegtuig moeten wachten. Op Bali werden we hartelijk ontvangen door onze Nederlands sprekende gids Robert. De rondreis door Bali was erg interessant en indrukwekkend.Wij ...

17-daagse groepsreis Java & Bali

04-10-2012

Eindelijk is het dan zo ver, de reis waar je al zo lang naar uit kijkt. We hebben alle reisbescheiden gekregen en er gaan in totaal 20 pers. mee. Spannend, want hoe ziet de groepssamenstelling eruit? Zijn het in deze periode alleen maar ouderen of zullen er ook jongere mensen tussen zit. Op 4 oktober komen we aan op Schiphol, alles gaat voorspoedig en het vliegtuig van Garuda Airlines vertrekt ...

De 17daagse rondreis Java – Bali

31-07-2012

De 17daagse rondreis Java – Bali is een zeer gevarieerde reis. Buiten het standaard programma is een bezoek aan de Bromo zeker de moeite waard. Onze reisgids Ely heeft er tevens voor gezorgd dat we veel over het land te weten zijn gekomen en zij liet ons additioneel ook nog de plantage van Harnink zien, hoe de koffie Luwak tot stand komt en een bezoek aan de sigaretten fabriek. Tevens heeft zij o...

17-daagse groepsreis Java & Bali

12-07-2012

Na maanden van wachten mogen we dan eindelijk vandaag weg. Na ‘s ochtends eerst nog even wat boodschappen gedaan te hebben, zijn we ‘s middags rond 14.30 uur vertrokken richting Schiphol. Wanneer we de auto hebben achter gelaten op P4, kunnen we gaan inchecken en de koffers afgeven bij de bagage drop-off. Eenmaal langs de douane kunnen we onze tijd gaan doorbrengen met winkeltjes kijken. Wanneer h...

16-daagse rondreis Java - Bali

30-06-2012

Na ruim 1 jaar voorbereiding is op een zonnige dag in Nederland onze avontuur naar Indonesië begonnen. We waren een grote groep enthousiaste mensen die al jaren naar Indonesië wilden. Onze passie voor Indonesië is gekomen doordat onze moeder en oma daar geboren was. Het was een lange reis met een korte maar leuke stop in Dubai. Daar hadden we de kans gekregen om even snel rond te lopen in de l...

24-daagse rondreis Sumatra - Java - Bali

05-06-2012

Na het lezen van 2 boeken over Indonesië en met name over de 3 te bezoeken eilanden is dan eindelijk de dag aangebroken dat we gaan vertrekken. Als het vliegtuig dan keurig op tijd is vertrokken is de vakantie echt begonnen. Aan boord krijg je al een indruk van het lekkere eten dat ons hopelijk te wachten staat in Indonesië. Na een tussenstop in Dubai komen we de volgende dag aan in Jakarta en daa...

17-daagse rondreis Java - Bali

26-04-2012

Na een bezoek aan het reiscafé van de NRV en de leuke presentatie, besloten we een rondreis te boeken voor Java/Bali en dit nog te verlengen met een week. Na ons goed voorbereid te hebben, een paar woorden Indonesich geleerd te hebben vanaf Internet en kleine spullen te hebben ingeslagen voor de kinderen daar, zoals viltstiften, ballonnen , spekkies, kauwgomballen,voetbalplaatjes die ik nog had en...

Vluchten Garuda Indonesia

12-04-2012

Mijn man en ik (67 en 62) besloten om onze vrienden en hun kinderen, die recent naar Jakarta zijn verhuisd te gaan bezoeken. Na enig gespeur op Internet besloten wij de reis te laten verzorgen door NRV. De keus voor deze organisatie was snel bepaald omdat wij daar onze eigen reis konden samenstellen uit verschillende onderdelen. Bovendien kregen wij direct te zien wat onze voornemens zouden gaan k...

24-daagse rondreis Sumatra - Java - Bali

08-03-2012

Hallo allemaal, we zijn veilig in Medan gearriveerd. De vlucht was prima al zaten we er alle drie op het laatst wel een beetje doorheen. Medan is een stad met 2.500.000 inwoners die allemaal een auto of minstens een scooter hebben waarmee ze de wegen hier echt onveilig maken. Oversteken is hier een hachelijk avontuur. We slapen vandaag in een heel behoorlijk hotel waar ze, je gelooft het niet, GEE...

16 daagse groepsreis Java & Bali

23-12-2011

Op donderdagavond brengt Petro ons naar het station van Heeze. Wanneer we in de trein naar Den Bosch zitten, lopen we een kwartier vertraging op. We moeten op last van de politie langzaam rijden. In Utrecht is de volgende overstap en na de vertraging staan we op het verkeerde perron. Dus even snel, want de trein staat al klaar. Om kwart voor tien zijn we op Schiphol en de bus naar het Etap hotel...

10 dagen zonvakantie Padma

28-09-2011

Op 28/9 zijn wij vanuit Schiphol vertrokkenaar het verre Bali. Na een vlucht van ongeveer 6u30 min geland in Dubai voor een korte tussenstop van 40 minuten om vervolgens onze reis verder te zetten naar Jakarta. Na 8 uur vliegen bereikten wij deze bestemming. Hier volgde het minst leuke moment van onze reis nml. een wachttijd van 3 uur om dan onze reis verder te zetten naar onze uiteindelijke b...

12-daagse priverondreis Avontuurlijk Bali

16-08-2011

We zijn dinsdag ochtend vertrokken vanuit Amsterdam om daarna 24u de wereld rond te reizen. We zijn dan woensdag ochtend plaatselijke tijd in Jakarta geland. Van hieruit moesten we nog 2u vliegen naar Denpasar. Hier werden we opgewacht om dan uiteindelijk naar het hotel gebracht te worden in Sanur....

Groepsrondreis Sumatra Java Bali 24 dagen

14-07-2011

Vandaag vlogen we van Amsterdam via Dubai naar Jakarta. Het vliegtuig was voor nog geen kwart gevuld. In Dubai was het echter voorbij met de rust. In een vol vliegtuig gingen we door naar Jakarta. Aangekomen nog een binnenlandse vlucht naar Medan op Sumatra. Een hele lange reis....

Vakantie Java & Bali van 17 juni t/m 6 juli

11-07-2011

Vrijdagochtend 17 juni is het zover en gaan we om 7.45 uur richting Schiphol, Hanneke bracht ons weg. Om 11 uur gaat onze vlucht GA 89 met Garuda Indonesia, via Dubai naar Jakarta. Nadat we ingecheckt hadden moesten we direct een visa kopen bij een andere Balie. Toen de douane door, er stond een hele lange rij, maar een man riep ons naar een andere rij en daar hadden we nog maar 2 mensen voo...

16-daagse rondreis Java - Bali

17-06-2011

Beste mensen, Ik heb helemaal geen zin om een uitvoerig reisverslag te maken, wel wil ik een kort impressie geven van de reis JAVA/BALI. Het is een geweldige reis geweest. Ik heb al vele rondreizen gemaakt, maar deze reis was wel TOP! Het was wel een vermoeiende reis, maar we hebben wel waar voor ons geld gehad. Het gezelschap (25 pers.) was erg gezellig; de hotels waren prima, een enk...

16-daagse rondreis Java - Bali

17-05-2011

22 april op weg naar Java - Bali. Vertrokken om 11 uur vanaf Schiphol, overstapppen in Dubai en dan naar Jakarta. Werden heel goed opgevangen in Jakarta, met de bus naar het hotel, in twee groepen gesplitst omdat het een grote groep was. Wij hadden een hele fijne groep veel gelachen en dan 16 dagen met elkaar optrekken geweldig. Waren nog nooit in Indonesie geweest, dus wat stond ons te wachten...

Vliegticket Bali met Garuda

04-04-2011

Om 6 uur in de morgen vertrekken wij naar schiphol. Met Garuda GA 089 gaan we om 10.20 uur naar Bali. Samen met onze vriendinnen Astrid en Trudy zijn we op tijd vertrokken. Na een tussenstop van 40 minuten vliegen we door naar Jakarta. Hier is de overstap naar Denpasar waar we de volgende dag om 12.30 uur aankomen....

24-daagse privérondreis Sumatra, Java & Bali

11-10-2010

Merline & Harry zijn in oktober 2011 vertrokken voor een 24-daagse privérondreis naar Sumatra, Java en Bali. Merline en Harry hebben hun ogen uitgekeken en genoten van deze reis. Tijdens de reis hebben zij een verslag geschreven voor familie en vrienden. Zij hebben voor de site van NRV een compilatie gemaakt. ...

Vliegticket Bali met Garuda

04-10-2010

Met vakantie naar Bali is een belevenis. Zowel voor diegenen die er voor het eerst komen, als voor degenen die er al 20x geweest zijn zoals ondergetekende. Bali heeft een geheel eigen cultuur dat sterk bepaald wordt door de overwegend hindoe bevolking. Dat houdt in dat de mensen tolerant zijn, en proberen ieder in zijn / haar waarde te laten. Dat zie je ook terug in de grote vrijheid die toeri...

16-daagse rondreis Java - Bali

06-09-2010

Indonesië heeft voor vele Nederlanders een speciale betekenis. We hebben er heel lang als koloniale doorgebracht. Het boek van Multatuli maakte veel indruk op me. De laatste jaren, met politionele acties zijn ook nog niet vergeten. In Nederland zijn er nog veel sporen uit die tijd terug te vinden, zoals de nationale gerechten Nasi Goreng en Saté. Dat zijn ook op Java de nationale gerechten! En vel...

16-daagse groepsreis Java – Bali

01-09-2010

Na een hectische landing in een onweersbui arriveerden we tegen 20.00 uur in hotel Mercure Rekso in Jakarta. Bij de uitgang van het vliegveld hadden we al kennis gemaakt met de groep van in totaal 12 personen. We waren opgevangen door onze gids Eli, een ervaren dame die meestal voor een andere organisatie werkt. Dit was haar tweede reis voor NRV. Bij het verlaten van het luchthavengebouw konden w...

18-daagse privérondreis Java, Sulawesi & Bali

30-08-2010

Vandaag vliegen we van Schiphol, naar Kuala Lumpur, waar we een stop-over maken. Kuala Lumpur ligt in Maleisië en is de hoofdstad. Helaas is het er erg warm, maar dat mag de pret niet drukken. Het hotel ligt pal naast China Town en dan is schoppen troef. We bezoeken de Petrona Towers, één van de hoogste gebouwen ter wereld en gaan in de Arabische wijk Bangla eten....

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis