neemt je mee
Historie van het Amber Fort
Historie van het Amber Fort
Wereldwonder de Taj Mahal
Wereldwonder de Taj Mahal
Indrukwekkend Kathmandu
Indrukwekkend Kathmandu
Chitwan National Park
Chitwan National Park
Jaipur
Jaipur

India & Nepal in vogelvlucht

Privéreis | 14 dagen v.a.
2082i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
01-04-2018
Reisduur
14 dagen
Aantal personen
2 volwassenen

Route

  • Dag 1 Amsterdam - Delhi
  • Dag 2 Delhi
  • Dag 3 Delhi - Jaipur (258 km)
  • Dag 4 Jaipur
  • Dag 5 Jaipur - Fatehpur Sikri - Agra (236 km)
  • Dag 6 Agra - Taj Mahal
  • Dag 7 Agra - Delhi (203 km)
  • Dag 8 Delhi - Kathmandu
  • Dag 9 Kathmandu
  • Dag 10 Kathmandu - Bkaktapur & Patan
  • Dag 11 Kathmandu - Chitwan Nationaal Park (180 km)
  • Dag 12 Chitwan Nationaal Park
  • Dag 13 Chitwan Nationaal Park – Kathmandu (180 km))
  • Dag 14 Kathmandu - Amsterdam

Bekijk het volledige programma & route

in_pri_vogelvlucht.png
    Ontdek de historie van het Amber Fort en paleis van de Wind     Bezoek aan het wereldwonder de Taj Mahal     Genieten in indrukwekkend Kathmandu     Chitwan National Park én de Himalaya

Hoogtepunten van deze reis

    Programma

    in_pri_vogelvlucht.png

    Dag 1 Amsterdam - Delhi

    U vliegt vanaf Amsterdam naar de hoofdstad van India, Delhi. Hier komt u rond middernacht aan. U wordt verwelkomd door onze vertegenwoordiger, die u tevens naar uw hotel zal brengen.
    in_al_delhi.jpg

    Dag 2 Delhi

    Uiteraard hebben wij er voor gezorgd dat u direct uw kamer in kunt en nog enkele uurtjes kunt slapen. 's Middags maakt u een stadstour door Oud en New Delhi, waarbij we u de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad laten zien. Zo bezoekt u onder andere de India Poort, het Rode Fort en Rajghat (de oever waar Mahatma Ghandi is gecremeerd). Vervolgens bezoekt u het parlementsgebouw en de 72,5 meter hoge Qutab Minar met de moskee. We sluiten de dag af met een bezoek aan Chandni Chowk, de bruisende markt met veel kleuren, geuren en geluiden.
    Hawa Mahal Jaipur India

    Dag 3 Delhi - Jaipur (258 km)

    Na het ontbijt verlaten we de stad om u naar Jaipur te brengen. Hier komt u voor de lunch aan in uw hotel. Na de lunch maken we een korte stadstour door Jaipur. U bezoekt onder andere Hawa Mahal, het Paleis van de Winden met zijn roze zandsteen en honingraatstructuur. Een mooi voorbeeld van het kunstenaarstalent van Rajputs. Het werd gebouwd om de vrouwen van de Maharadja af te schermen en een blik te gunnen op het leven op straat en de processies die daar plaatsvonden. Verder brengt u een bezoek aan het Stadspaleis en het Observatorium dat in 1700 werd gebouwd door Maharadja Jai Singh, de oprichter van Jaipur. Overnachting in Jaipur.
    in_al_jaipur.jpg

    Dag 4 Jaipur

    Vandaag vroeg uit de veren om voor de drukte het Amber Fort te bezoeken. Per jeep klimt u tegen de steile rotsen op, die het fort in vroegere jaren beschermden tegen de vijand. Het fort ligt 11 kilometer buiten Jaipur en is overweldigend. De diverse paleizen die u er aantreft waren ooit een schouwspel van Koninklijke processies en overdadige weelde. ’s Middags bent u vrij om te genieten van het zwembad bij uw hotel of op eigen gelegenheid de oude stad beter te leren kennen.
    Overnachting in Jaipur.
    IN_AL_Fatehphur-sikri

    Dag 5 Jaipur - Fatehpur Sikri - Agra (236 km)

    Onderweg naar Agra bezoeken we het 'Pompei' van India, Fatehpur Sikri. Ooit een rijke en drukke stad, nu geheel verlaten, maar in uitstekende staat. Nadat de Maharadja deze stad liet bouwen, omdat hij dacht dat het geluk zou brengen, bleek in dit gebied het water zeer schaars te zijn. Hierna vervolgen we onze weg naar Agra, de stad van de Taj Mahal. 's Middags vrij en overnachting in Agra.
    IN_AL_Taj Mahal2

    Dag 6 Agra - Taj Mahal

    Heel vroeg in de ochtend of in de namiddag bezoekt u de Taj Mahal, één van de meest fascinerende meesterwerken in India en wellicht wel ter wereld. De Mughal-keizer Shah Jahan bouwde de Taj Mahal aan de oever van de Yamuna rivier ter nagedachtenis aan zijn favoriete vrouw, Mumtaz Mahal. Hij liet haar lichaam begraven in dit mausoleum en werd zelf na zijn dood naast zijn grote liefde te ruste gelegd.

    Vandaag maakt u ook een korte stadstour met een bezoek aan het Agra Fort, dat is omgeven door een 21 meter hoge muur van rood zandsteen. Binnen de muren vindt u de prachtige Parel moskee en een verscheidenheid aan paleizen, waaronder Jahangir Mahal, dat u bereikt door middel van een indrukwekkend toegangshek. Bij binnenkomst wordt u verrast door binnentuinen, prachtige hallen en bewerkte pilaren. ’s Middags vrij om te genieten van het zwembad in uw hotel.
    IN_AL_Delhi2

    Dag 7 Agra - Delhi (203 km)

    ’s Ochtend heeft u lekker de tijd om te genieten bij het zwembad of om nog één maal een bezoek te brengen aan de Taj Mahal. Hierna rijden we terug naar Delhi, waar u in de namiddag aankomt. Overnachting in Delhi.
    NP_AL_KATHMANDU1

    Dag 8 Delhi - Kathmandu

    Bij aankomst wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger, die u naar het hotel brengt.
    De pleinen in de stad, zoals bijvoorbeeld het centrale paleisplein Durbar Square, fungeren als ontmoetingsplaats. Als u hier even rustig gaat zitten, ziet u het dagelijkse leven van Nepal in een bonte stoet aan u voorbijtrekken.
    np_al_durbarsquare2.jpg

    Dag 9 Kathmandu

    Vandaag maakt u een uitgebreide stadstour naar onder andere de Pashupatinath tempel, gebouwd voor Lord Shiva en aanbeden door alle hindoes ter wereld. Vervolgens brengt de tour u naar de grootste stoepa in het land, Boudhanath, met aan de voet een leuke lokale markt. Ook bezoeken we het belangrijkste punt van de stad, Durbar Square. Hier vindt u tempels, musea, paleizen en religieuze beelden. Aan het plein bevindt zich bovendien de tempel van de Kumari, de 'Levende Godin'. Verder bezoeken we de bazaar en kleine straatjes rondom het paleisplein en sluiten we onze tour af bij de tempel van Swayambunath, ook wel de Apentempel genoemd. Deze goudgekroonde stoepa ligt op de top van een berg en is te bereiken via een reeks trappen. Het uitzicht vanaf hier over Kathmandu is adembenemend.
    NP_AL_KATHMANDU

    Dag 10 Kathmandu - Bkaktapur & Patan

    Vandaag bezoeken we de prachtige steden in de vallei rondom Kathmandu. Allereerst bezoeken we Bhaktapur, één van de drie koningssteden. Bhaktapur bezit een onvoorstelbare schat aan hindoeïstische en boeddhistische kunst. Op elke straathoek kunt u kleurrijke rituelen, kunstig bewerkte tempels of huizen met schitterende houtgesneden ramen bewonderen. Vervolgens rijden we door naar Dhulikvel, waar u een prachtig uitzicht heeft op het Himalaya gebergte, en naar Patan, bekend om de Krishna Mandir en de duizendkoppige boeddhistische tempel. Overnachting in Kathmandu.
    np_chitwan.jpg

    Dag 11 Kathmandu - Chitwan Nationaal Park (180 km)

    Vandaag maakt u kennis met de indrukwekkende natuur van Nepal in het Chitwan Nationaal Park, vooral bekend om de vierhonderd neushoorns die hier leven. Na het ontbijt rijden we in ongeveer vijf uur naar het Chitwan Nationaal Park. Sinds 1973 is Chitwan officieel een Nationaal Park, wat de wildstand erg ten goede is gekomen. Maak als u wilt één van de georganiseerde wandelingen door het oerwoud (optioneel), waarop u onder andere vogels, herten, apenkolonies, beren, tijgers en krokodillen te zien kunt krijgen. We verblijven twee nachten aan de rand van het prachtig groene reservaat.
    NP_AL_Chitwan Nationaal Park 2

    Dag 12 Chitwan Nationaal Park

    Vandaag kunt u deelnemen aan een prachtig jungle-avontuur, waarbij u onder andere het Twenty Thousand Lake bezoekt en het Chitwan Nationaal Park op een wandel- en kanosafari beter leert kennen (optionele excursie). Luister naar de indringende oerwoudgeluiden, ruik de typische geur van de jungle, bewonder de weelde aan exotische bomen en planten, en bekijk de talloze bijzondere dieren die hier leven. Als u wilt, kunt u deze indrukwekkende dag afsluiten met een optreden met traditionele dans (optionele excursie).
    Chitwan olifant

    Dag 13 Chitwan Nationaal Park – Kathmandu (180 km))

    Na deze prachtige dagen rijden we terug naar Kathmandu, waar u de rest van de middag vrij bent om de stad verder te ontdekken.
    Aankomst luchthaven (terugreis)

    Dag 14 Kathmandu - Amsterdam

    Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald om terug te vliegen naar Amsterdam, waar u aan het einde van de middag zult aankomen.

    Wanneer u met KLM of Swissair vliegt, vliegt u vanaf Kathmandu terug naar Delhi waar een dagkamer voor u is gereserveerd. U vliegt na middernacht terug naar Amsterdam waardoor de reis één dag langer is.

    Let op!

    Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

    Data & Prijzen

     
     

    Meerpersoonskorting

    Verlenging

    Verlenging Kathmandu

    U kunt uw verblijf per nacht verlengen in het vriendelijke hotel Manaslu in Kathmandu. U verblijft hier op basis van logies & ontbijt. Een heerlijk hotel in het hart van de stad, het hotel is vernoem...

    Meer info >

    Al voor € 42p.p. p.nMeer info >

    Verzekering

    Kortlopende annuleringsverzekering

    Vrijwel iedere ervaren reiziger boekt bij zijn reis als vanzelfsprekend een annuleringsverzekering. Zelfs bij 'last minute' boekingen is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, aan...

    Meer info >

    Al voor 5,50% van de reissomMeer info >

    Kortlopende reisverzekering

    Een goede reisverzekering is van groot belang als u op vakantie gaat. Mochten zich onverwachte gebeurtenissen voordoen, dan dekt een goede verzekering de bijkomende kosten en staat u niet voor nog mee...

    Meer info >

    Al voor € 3,07p.p.p.d.Meer info >

    Onze hotels

    Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij voor onze rondreizen gebruiken. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieve hotels altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

    hotel algemeen

    Hotelclassificatie

    Middenklasse
    Wanneer u kiest voor middenklasse accommodaties dan verblijft u in goede driesterren hotels, welke met zorg zijn geselecteerd. U kunt altijd een schone kamer verwachten met airco, eigen badkamer en heel soms een zwembad. Soms wordt gekozen voor een hotel met iets minder comfort, maar dan hebben we deze accommodatie gekozen op locatie of sfeer.
    Superiorklasse
    Wanneer u kiest voor superiorklasse accommodaties dan verblijft u in verzorgde viersterren hotels. Deze hotels bieden alle faciliteiten die u mag verwachten van deze categorie hotels en hebben vaak een zwembad en uitstekende ligging. De keuze van hotels is een combinatie tussen faciliteiten, locatie en sfeer.

    Agra

    Agra The Retreat exterieur

    Hotel The Retreat - Middenklasse

    The Retreat is een heerlijk comfortabel hotel in het centrum van Agra. Het hotel heeft een prima prijs-/kwaliteitverhouding en biedt u een goede uitvalsbasis om deze prachtige omgeving te verkennen. De Taj Mahal is het slechts op 1 kilometer afstandLees meer
    in_ac_tajov.jpg

    The Taj Vilas - Middenklasse

    Het Taj Vilas is een goed hotel met een elegante inrichting en uitstekende service. Het hotel biedt verschillende diensten en voorzieningen aan om uw behoeften te voldoen en u een unieke ervaring van de traditionele Mughal gastvrijheid te bieden. TheLees meer

    Delhi

    Tower Delhi India

    Florence Inn - Middenklasse

    Sfeervol hotel, gelegen in een rustig gedeelte van Delhi. Het hotel ademt een koloniale sfeer uit, vanwege het monumentale pand waarin het gevestigd is. Een prima hotel met een vriendelijke service. Het hotel beschikt over een receptie, lounge, restaurantLees meer
    kamer Southgate

    Hotel Southgate - Middenklasse

    Southgate hotel is een eenvoudig maar sfeervol hotel in de rustige wijk Greenpark. Goede kamers en ligging. Een goede uitvalsbasis om Delhi te ontdekken! Het hotel ligt op 5 minuten lopen van het metrostation en 10 minuten van het Deerpark, een stadsparkLees meer

    Jaipur

    Overzicht Mandawa Haveli/Heritage Hotel Mandawa India

    Mandawa Haveli/Heritage Hotel - Middenklasse

    Een bijzonder hotel, dat gebouwd is als koopmanshuis in 1896, maar later is omgebouwd tot hotel. Het was het huis van de vijftiende heerser van Mandawa, Singhji. Het is een prachtig gebouw, met het comfort van de moderne tijd maar met een oorspronkelijkLees meer
    zwembad Park Prime Jaipur

    Park Prime Jaipur - Middenklasse

    Een heerlijk hotel in het centrum van Jaipur. Vanuit het hotel kunt u gemakkelijk op ontdekkingstocht in deze mooie stad en bij terugkomst kunt u heerlijk genieten bij het zwembad met ligbedden en parasols, in de bar of van een lekker diner in het restaurant.Lees meer

    Chitwan Nationaal Park

    Green Mansions Resort - Middenklasse

    Het Green Mansions Resort biedt u mede danzij de ideale ligging en het prachtige uitzicht op de tropische vegetatie van dit gebied een aangenaam verblijf. Vanuit het resort kunt u gemakkelijk het Chitwan National Park, met een enorme diversiteit aanLees meer

    Kathmandu

    Overzicht Manaslu

    Hotel Manaslu - Middenklasse

    De traditionele Nepalese gastvrijheid, de vriendelijke medewerkers en de faciliteiten maken Manaslu tot een fijne plek om te verblijven! Een heerlijk hotel in het hart van de stad, het hotel is vernoemd naar de achtste hoogste berg ter wereld! CentraalLees meer

    Pokhara

    Mount Kailash Resort

    Mount Kailash Resort - Middenklasse

    Het Mount Kailash Resort heeft een schitterend uitzicht over het met sneeuwtoppen bedekte Annapurna gebergte en het Fewa meer. Een zeer geschikt verblijf om te kunnen genieten van de omgeving en tot rust te komen. Het Mount Kailash Resort is een nieuwLees meer

    Optionele excursies

    Naast de excursies die reeds in het reisprogramma opgenomen zijn, worden onderstaande optionele excursies aangeboden. Indien gewenst kunnen deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijgeboekt worden. De genoemde prijzen zijn ter indicatie en kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Wanneer u hier een blanco pagina treft, worden er bij deze rondreis geen optionele excursies aangeboden.

    Agra

    Itmad-Ud-Daula & Sikandra

    Een halve dagexcursie waarbij u de tombe van Itmad-Ud-Daula bezoekt. Dit mausoleum wordt gezien als de kleinere versie van de Taj Mahal. Het is een prachtig bouwwerk met wit marmer en mozaïek. In Sikandara bezoekt u de tombe van Akbar, een bouwwerk Lees meer

    Jaipur

    Sanganer

    Sanganer is een dorpje dat bekend staat om zijn ambachten en hand gemaakt textiel. Tijdens deze 2 uur durende excursie kunt u zien hoe dit gemaakt wordt.
    Lees meer

    Jaigarh & Nahargarh forten

    In de namiddag is het mogelijk om een korte excursie te maken naar de forten van Nahargarh en Jaigarh.Lees meer

    Kathmandu

    Nepalees diner

    Transfer vanuit uw hotel naar het restaurant. Hier staat een typisch Nepalese maaltijd voor u klaar. De avond wordt verder gevuld met een cultureel programma.
    Lees meer

    Rondvlucht boven de Himalya

    Schitterende vlucht met prachtige vergezichten boven de Himalaya. De rondvlucht duurt ca. 1 uur en de transfers zijn inbegrepen.
    Lees meer

    Inclusief

    Intercontinentale vluchten
    Brandstoftoeslag, veiligheids- en brandstofheffing
    Rondreis met privé chauffeur per airco auto/minivan van dag 2 t/m 13**
    Engelssprekende stadsgidsen tijdens de bezichtigingen en excursies
    Overnachtingen in goede toeristen- of superiorklasse hotels
    Iedere dag ontbijt
    Stadstour in Delhi & Kathmandu*
    Per jeep naar het Amber Fort in Jaipur*
    Bezoek aan de verlaten stad Fatehpur Sikri*
    Bezoek aan de Taj Mahal*
    Bezoek aan Chitwan Nationaal Park*
    Bezoek aan Bakthapur & Patan*
    * Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan (zie ook extra informatie)
    ** In de maanden december en januari zal er geen airco aanwezig zijn. Dit is in deze maanden niet nodig.

    Extra informatie

    U kunt boeken vanaf minimaal 2 personen

    Exclusief

    - Visumkosten: € 35 p.p.
    - Entreegelden: ca. 60 USD p.p.
    - Eventuele optionele excursies
    - Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
    - Overige maaltijden
    - Fooien

    - Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
    - Reserveringskosten: € 25 per boeking

    Kinderkorting arrangement

    Kinderen van 2 t/m 11 jaar krijgen € 160 korting op het arrangement. Kinderen (max. 2) dienen wel op de kamer van de ouders te verblijven en er kan slechts 1 extra bed worden bijgeplaatst.

    Reis boeken zonder internationale vluchten?

    Mocht u deze rondreis willen boeken, maar regelt u zelf uw internationale vlucht? Klik hier en zie wat de kosten zijn.

    Visum India (en Nepal)
    Uw paspoort dient na terugkomst in Nederland nog minimaal zes maanden geldig te zijn. Tevens is voor een bezoek aan India een visum verplicht. U dient dit visum reeds voor uw vertrek in Nederland of België aan te vragen.

    Er zijn meerdere manieren om het visum aan te vragen: u kunt kiezen voor een e-visum of een bezoek aan het India Visa & Consular Service Centre. Onderstaand vindt u meer informatie over de mogelijkheden.

    Vanaf heden is het mogelijk om een (single & double entry) e-visum voor India aan te schaffen indien u beschikt over de Nederlandse of Belgische nationaliteit. U kunt uw e-visum aanvragen via Indian e-Tourist Visa

    Aan het e-visum zijn bepaalde voorwaarden verbonden. Het e-visum geeft u een single of double entry met een geldigheidsduur van maximaal 60 dagen bij aankomst in India. Het e-visum kunt u op zijn vroegst 30 dagen tot uiterlijk 4 dagen voor vertrek aanvragen, maar controleer de actuele informatie op de website. Zorg ervoor dat u uw visum tijdig aanvraagt. Nadat u in India bent gearriveerd worden uw biometrische gegevens geregistreerd.

    Visum via VFS Indian Visa and Consular Application Centre
    Wanneer u liever op voorhand uw visum in uw paspoort heeft, kunt u uw visum aanvragen bij onderstaande organisaties.

    Indien u de Nederlandse nationaliteit heeft, dient de visumaanvraag te verlopen via het Indian Visa and Consular Application Centre in Den Haag, Rotterdam of Amsterdam. De aanvraagprocedure kan zowel online alsmede door een bezoek aan één van de kantoren waarbij uw biometrische gegevens worden afgenomen. Let op: voor het laten afnemen van uw biometrische gegevens dient u een afspraak te maken. Voor reizigers jonger dan 12 jaar en ouder dan 70 jaar geldt dat geen biometrische gegevens dienen te worden afgegeven.

    Voor alle vereisten omtrent de aanvraagprocedure verwijzen wij u naar de website van het VFS Global Netherlands. Op deze website staat aangegeven op welke wijze de procedure verloopt en aan welke vereisten u dient te voldoen.

    Indien u de Belgische nationaliteit heeft, dient de visumaanvraag te verlopen via het Indian Visa Application Centre in Brussel of Antwerpen, VFS Global Belgium. De visumprocedure voor Belgische reizigers verschilt op een aantal punten van de procedure voor Nederlandse reizigers, zie de website voor verdere details.

    Het eventuele visum voor Nepal kan aan de grens aangevraagd worden.

    Conform de ANVR Reisvoorwaarden zijn onkosten voor het niet (geheel) kunnen maken van de reis vanwege het ontbreken van geldige (reis)documenten voor rekening van de reiziger.
    Pushkar Festival
    In verband met de Pushkar festiviteiten in de maand november is het zeer druk in Rajasthan.
    Taj Mahal
    Houdt u er rekening mee dat de Taj Mahal op vrijdag gesloten is. Plan uw vakantie dus goed en zorg dat u niet precies op deze dag in Agra bent.
    Meerpersoonskorting
    Wanneer u deze reis met 4 of meer personen maakt, kunnen wij vaak voor u een uitstekende korting verlenen. Indien dit voor u van toepassing is verschijnt uw korting via de prijsberekening.
    Galadiners
    Diverse hotels organiseren galadiners in de kerst- en nieuwjaarsperiode. Wij informeren u over een eventuele verplichte toeslag bij bevestiging van uw reservering.
    Kinderkorting vlucht
    Bij boeking zullen wij u informeren over de hoogte van de eventuele kinderkorting.

    Wat vonden anderen?

    Wij vragen onze reizigers om een (beknopt) verslag te schrijven over hun reis. Hieronder kunt u deze ervaringen, mits aanwezig, lezen.

    Overnachting Kathmandu

    Liesbeth Heyvaert, België
    'Overweldigende drukke stad waar heel wat te zien is. Het hotel brengt rust en biedt de kans om een andere kant van de logies te zien in Nepal. Vriendelijk onthaal!'
    anoniem
    'Aan het eind van een intensieve rondreis een moment om zelf in eigen tempo en op eigen gelegenheid de stad en omgeving te verkennen. '
    J.A,Zwanenburg, Julianadorp
    'Verlenging was prima geregeld, ook met het transport naar de luchthaven.
    We hebben ons prima vermaakt.
    We hadden trouwens een prima lokale gids tot onze beschikking.'
    anoniem
    'Kathmandu is het waard om een paar dagen langer te blijven. Er is veel te zien en te beleven. '
    Jan van der Aa, Uden
    'Het Gang Gong hotel met een positieve uitstraling.
    Een klantvriendelijke benadering van het personeel.
    O.a. een vervroegd ontbijt op de vertrekdag was geen enkel probleem.
    Ook de samenwerking tussen de gids en het personeel van het hotel was goed geregeld '
    Moermans Paul, Tongeren (Belgie)
    'Hotel Manaslu is een goed hotel. Vriendelijk personeel nette kamers en goed ontbijt.'
    anoniem
    'Mooi, net hotel dicht bij het vliegtuig en de Pashupatinath tempel. Schoon, goed verzorgd ontbijt en vriendelijk personeel, maar nogal ver van centrum van Kathmandu gelegen waardoor je dus altijd met de taxi op pad moet. Deze taxi''s zijn dan wel weer makkelijk te verkrijgen aan de weg. Geen restaurants in de buurt, dus elke dag op en neer naar Thamel.'
    h.haan,
    'overnachting in Kathmandu vond plaats in een bijzonder hotel, dat met haar ligging, uitstraling en vormgeving, een oase vormde in het drukke Kathmandu. Kamers verschillen sterk, wij hadden de beschikking over een mooie ruime kamer.'

    Reisgedeelte India & Nepal in Vogelvlucht

    Reisgedeelte India & Nepal 2

    Uitgebreide reisverslagen

    21 dagen India & Nepal

    16-12-2014

    Om iets voor vier uur 's-middags stond Dolf, die zo vriendelijk was om ons naar Schiphol te brengen, bij ons voor de deur. Om te zorgen dat hij niet op de terugweg in de file terecht zou komen, hadden we bedacht om maar een uurtje eerder te vertrekken. Wij zouden ons op Schiphol wel vermaken. Nou dat klopte, alleen pakte het iets anders uit dan vooraf bedacht. Om iets over half vijf waren de koffe...

    van Kamelen tot de Heilige Ganges

    05-09-2014

    ...

    10 dagen Gouden driehoek & tijgers

    06-02-2014

    M'n echtgenote en ik boekten de individuele reis met privéchauffeur '10 dagen Gouden driehoek & tijgers’ met rechtstreekse vlucht van KLM, we kozen ook voor de upgrade van toeristenklasse hotels naar superiorhotels. Met deze trip wilden we vooral drie dingen ingevuld zien: de vele mooie aantrekkingspunten zien in deze streek, een idee krijgen van hoe de Indiërs leven en ons zonder zorgen te late...

    19 daagse privé rondreis Zuid India

    09-08-2013

    Jaren hebben we er over nagedacht om toch eens naar India te gaan. De moesson, de kans op ziektes en het eten zouden in onze zomermaanden niet de beste tijd zijn om daar rond te reizen. Toch hebben we besloten te gaan en het is een bijzondere reis geworden. De moesson viel mee en het eten is bijna overal mogelijk en goed, helaas niet op straat bij de lokalen. Ter voorbereiding van het voorkomen va...

    Kamelen tot de heilige Ganges en verlenging Dubai

    14-02-2013

    We zouden eigenlijk met Royal Jordanian met een tussenlanding in Amman naar Delhi vliegen. Maar omdat wij op de terugweg nog een paar dagen in Dubai willen uitrusten hebben wij NRV laten regelen dat wij met Emirates vliegen met een tussenlanding in Dubai. We vertrekken met de A380, het grootste passagiersvliegtuig ter wereld, naar Dubai. Het vliegtuig is gloednieuw, en voorzien van schermpjes waa...

    Groepsreis India & Nepal

    14-09-2012

    Onze rondreis naar India-Nepal met NRV was geweldig. Wij hadden toch speciale wensen. We wilden namelijk een rondreis maken door deze landen om daarna nog een week naar onze dochter, die in Nepal woont, te gaan. Vele reisorganisaties bekeken, maar we konden niet krijgen wat we wilden, of het was niet zeker of de reis door zou gaan. Op de vakantiebeurs kwamen we terecht bij NRV en zij hadden de op...

    16-daagse rondreis van Kamelen tot de Heilige Ganges

    10-08-2012

    Om 7.18 ga ik met de trein naar Schiphol. Natuurlijk zie ik het uitcheckpaaltje over het hoofd, dus moet ik terug naar het perron. Een paar minuten later komt mijn vriendin en reisgenote ook aan. We nemen een kop koffie, en nu moet zij terug om uit te checken op het perron! Na de koffie gaan we inchecken. Bij de douane staan lange rijen en dus besluiten we ons zelf te redden bij de self-service...

    15-daagse rondreis Tijgers & Cultuur

    20-05-2012

    De rondreis door Inda was zeer afwisselend, we hebben steden bezocht met de bezienswaardigheden allen onder leiding van een lokale gids. Dit heb ik als zeer prettig ervaren omdat de plaatselijke gids veel wist te vertellen over de bezienswaardigheden. We zijn ook op eigengelegenheid naar het centrum van New Delhi, dit was een unieke ervaring om je tussen de lokale bevolking te begeven. Je hebt vee...

    Groepsreis India 16 dagen Van kamelen tot de Heilige Ganges

    02-04-2012

    Vorige week vrijdag zijn we vertrokken vanaf Schiphol, de vlucht verliep goed alleen duurde het even voordat we India in mochten, de douane deed erg moeilijk omdat wij het formuliertje wat we in het vliegtuig op het laatste moment uitgedeeld kregen niet goed ingevuld hadden. Ze wilden o.a de naam van het eerste hotel hebben, maar we zitten de komende dagen in zoveel hotels dat ik dit niet m...

    Rondreis India 22 dagen India & Nepal

    23-03-2012

    Vanmorgen zijn we door onze zoon met de auto naar Deventer gebracht. Waar we te trein hebben genomen naar Schiphol. We konden lekker blijven zitten en hoefden niet over te stappen. We vertrokken om 12.40 met Royal Jordanian Air. De route was van Dusseldorf, Klagenfurt, Sarajevo, Bodrum, Rhodos, Jeruzalem naar Amman. aankomst 18.10 uur. 2 uurtje pauze. Deze werd gebruikt om kennis te maken met de m...

    Rondreis India 8 dagen Gouden Driehoek

    18-02-2012

    Zaterdagochtend treffen we Charlotte op het station van Amersfoort. We worden uitgezwaaid door T&K en een klein uur later melden we ons aan incheckbalie 14 op Schiphol voor de NRV reis met de KLM naar Delhi. Onze koffers verdwijnen in een ingenieus apparaat dat ik nog nooit eerder had gezien. Daarna treffen we een heerlijk kop koffie als we door de douane zijn. Dan nog wat kleine inkopen zoals SD ...

    22-daagse rondreis India & Nepal

    14-06-2011

    Om 05.30 liep de wekker af, 06.15 stond Jan voor de deur en 06.20 op weg naar Schiphol waar we om 07.50 aankwamen. We konden meteen de koffers afgeven dus waren we al heel snel achter de douane, 08.15. Wat rondgelopen, winkeltjes bekeken, koffie gedronken. Om 11.20 begon het vliegtuig "te bewegen”, maar we moesten nog zeker 25 minuten taxiën voordat we, om 11.45 uur, ook echt de lucht in gingen....

    22 dagen India en Nepal

    13-05-2011

    De drukte, de verwondering, rijke cultuur en armoede, prima hotels in een kleurrijk, maar vies land; India is een land van extreme contrasten. De top monumenten zijn prima onderhouden, maar anderen raken in verval, zoals bijvoorbeeld de haveli’s (handelshuizen) in Mandawa. Ook dat verval heeft zijn charme, het hoort bij India. De reisdagen zijn lang; niet zozeer door de kilometers, maar door d...

    22-daagse rondreis India & Nepal

    12-04-2011

    De vlucht was ontspannen, om half twee ‘s nachts naar het hotel en slapen. De volgende dag om 7 uur met een Indiaase gids Delhi bezichtigen. Tempels, monument Gandhi, met een fietstaxi door de bazaar, alles even flitsend. Het verkeer in India is absoluut vermakelijk. Er wordt links en rechts ingehaald op 6-baans wegen, meestal van slechte kwaliteit. Voetgangers steken over op de snelweg, bromm...

    23-daagse rondreis India & Nepal

    17-01-2011

    Woensdag 10 november is het dan zo ver; we gaan vertrekken voor de reis die we eigenlijk al in 2009 gemaakt zouden hebben, maar door omstandigheden (bij jullie wel bekend) geen doorgang kon vinden. Om 18.00 uur reed de ons bekende VW bus met Bart en Toos voor om ons weg te brengen. Om problemen op de weg voor te zijn gaan we in A-dam slapen en met de shuttlebus de andere dag naar Schiphol....

    15-daagse rondreis India & Nepal in Vogelvlucht

    17-01-2011

    Onze reis begint in Nederland met 13 uur vertraging. Het toestel in Delhi kan niet naar Amsterdam vertrekken vanwege mist. Uiteindelijk wordt een ander toestel ingezet. We arriveren dus met achterstand in Delhi. We hebben alles uiteindelijk weten in te halen, maar optionele excursies zaten er niet in. In Delhi worden we door de lokale vertegenwoordiger en een chauffeur opgewacht. Na ons in het...

    India, zelf samengesteld

    12-01-2011

    De contacten met NRV verliepen prima via de mail. Ons bezoek aan het Reiscafé was een goede aanvulling op alle schriftelijke info. De tickets en vouchers waren op tijd binnen. De organisatie in India door Nirvana was perfect. Chauffeurs en gidsen waren altijd op tijd. De eerste 7 dagen hadden we Raju als chauffeur. Erg bescheiden en rustig en sprak goed Engels. De andere chauffeurs hadden w...

    22 daagse rondreis India & Nepal

    01-08-2010

    Beste reizigers, In juli/ aug. 2010 heb ik de rondreis naar India en Nepal gemaakt van 22 dagen. ...

    India 8-daagse privérondreis Gouden Driehoek

    15-03-2010

    KL 871. Een Boeing 747. ‘Nairobi’. We vertrekken om 11.30. We maken kennis met een in de USA (Michigan) wonende Amerikaan van Indiase origine die met een deel van zijn familie naar zijn geboorteland op bezoek gaat. Aankomst 19.00 uur NT maar dus al 23.30 Indiase tijd. We zijn 4,5 uur kwijt. De informatie die we uit Rijswijk kregen met betrekking tot het Indira Ghandi International Airport stem...

    23-daagse rondreis India & Nepal

    28-09-2009

    We wisten eigenlijk niet goed wat ons te wachten stond, maar we wisten wel dat het bijzonder zou worden....en dat werd het niet alleen, het was ongelooflijk, geweldig en fantastisch....

    10-daagse privérondreis Gouden Driehoek & Tijgers

    12-01-2008

    Met de trein naar Schiphol en om 11.30u opgestegen. De vliegtijd was 7,5 uur en het tijdsverschil bedraagt 4,5 uur. We vlogen met KLM. In Delhi werden er veel mensen opgewacht. We vonden onze man van NRV al snel. ...

     

    Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

    Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

    Bezoek ons Reiscafé!

    Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
    Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam