Backwaters in Kerala
Backwaters in Kerala
Periyar Nationaal Park
Periyar Nationaal Park
Mahabalipuram
Mahabalipuram
Meenakshi tempel in Chennai
Meenakshi tempel in Chennai
Strand in Zuid-India
Strand in Zuid-India

Bijzonder Zuid-India

Privéreis | 19 dagen v.a.
2372i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
01-11-2020
Reisduur
19 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Rondreis met privéchauffeur per airco auto/minivan
De Frans-koloniale cultuur in Pondicherry ervaren
Per boot wildlife spotten in Periyar Nationaal Park
De fotogenieke Chinese visnetten in Cochin ontdekken
Per houseboat door de backwaters van Kerala varen

Tradities, gebruiken en verwondering!

Kenmerkend voor Zuid-India is de vriendelijke bevolking en de kleurrijke gebouwen die prachtig afspiegelen bij de kustlijn. Vanuit Chennai reist u naar Pondichery; een stukje Frankrijk in India. In Madurai woont u een traditionele ceremonie bij zodat het bezoek aan de Meenakshi Tempel nóg indrukwekkender is. Geniet uiteindelijk van een ontspannen tocht op een houseboat alvorens u al deze indrukken kunt gaan verwerken op het strand.

"U verkent het zuidelijke puntje van India. Tempels, mooie natuur en interessante historie zullen centraal staan. De laatste dagen verblijft u in een mooi hotel aan het strand; de perfecte afsluiting!"

Eva, Product Medewerker

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam/Düsseldorf/Brussel - Chennai

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht naar Chennai

Uw vakantie begint! Gaat u voor het eerst naar India? Gelukkig heeft u voor deze zorgvuldig samengestelde rondreis door Zuid-India gekozen: u beleeft het land en de bewoners meteen van hun meest ontspannen kant. Bezocht u India eerder? Dan kijkt u vast uit naar uw kennismaking met het minder toeristische, maar bijzonder gastvrije zuiden. De inwoners van Tamil Nadu, Karnataka en Kerala, de deelstaten die we bezoeken, staan bekend als buitengewoon vriendelijk.

De komende 3 weken ontdekt u de mooiste tempelsteden, zoals Madurai en Mahabalipuram. U verheugt zich vast ook op de natuurlijke highlights van onze reisroute. Het tijger- en olifantenreservaat Periyar Nationaal Park , de beroemde Backwaters van Kerala en de goudgele stranden met palmbomen in Kovalam, staan bij veel reizigers bovenaan hun lijstje. Zuid-India betovert u ongetwijfeld! U overnacht in het vliegtuig.

DAG
02

Aankomst Chennai

Aankomst Chennai, inclusief transfer
Eerste kennismaking met onze lokale vertegenwoordiger
Eerste overnachting Chennai

Op de luchthaven van Chennai wordt u door onze vertegenwoordiger verwelkomd. Vervolgens is er een transfer naar uw hotel geregeld en heeft u de rest van de dag tijd om te acclimatiseren.

DAG
03

Chennai - Kanchipuram - Mahabalipuram (140 km)

IN_AL_Kanchiparum
Uitgebreide stadstour Chennai
Route naar Kanchipuram
Bezoek prachtige tempels in Kanchipuram
Eerste overnachting in Mahablipuram

Na het ontbijt beginnen we met een sightseeingtour door Chennai. Een tour langs de hoogtepunten van de stad, u bezoekt er o.a. de beroemde National Art Gallery (gesloten op vrijdag), het prachtige Fort St. George en de St Mary's Church. Ook een bezoek aan de Santhome kathedraal en de Mylapore Shiva tempel staan op het programma. Terwijl u het bruisende straatleven in Chennai bekijkt, bedenkt u dat deze hoofdstad van Tamil Nadu ooit een klein vissersdorp was. Pas na de komst van Britse handelaren ontwikkelde Madras zich tot de toegangspoort van Zuid-India.

In de middag rijdt u in ongeveer twee uur naar uw hotel in Mahabalipuram, waar u vanavond zult slapen. Onderweg bezoekt u de prachtige tempels in Kanchipuram, niet voor niets ook wel de Gouden Stad van de Duizend Tempels genoemd. In het oog springen de Varadharaja Perumal Tempel, de Kamakshi Amman Tempel, de Vaikuntha Perumal Tempel en de Kailashanathar Tempel. Deze kleine stad is tevens bekend van het weven van zijden sari's. Meer dan 5000 gezinnen zijn betrokken bij deze bloeiende industrie. U rijdt verder naar het historische Mahabalipuram met zijn prachtige UNESCO-monumenten. Met zijn rustige straten, gezellige restaurants aan zee en terrassen met uitzicht op kleurrijke vissersboten is het een fijne plaats om even bij te komen. Rust na aankomst uit van de reis- of verken tijdens uw vrije avond alvast zelf iets in de nabije omgeving. Overnachting in Mahalbalipuram.

DAG
04

Mahabalipuram

IN_AL_Mahabalipuram-Shore temple
Uitgebreid bezoek aan de fascinerende Shore Tempel
Middag ter vrije besteding
Tweede overnachting in Mahablipuram

Mahabalipuram ligt aan de Coromandel kust, aan de Golf van Bengalen, het is een pittoreske plek met een zeehaven uit de 7e en 10e eeuw, uit de tijd van de Pallava dynastie. In de ochtend bekijkt u de pal aan het strand gelegen Shore-tempel. Waarschijnlijk was deze 8e-eeuwse kusttempel vroeger een herkenbaar navigatiepunt voor schepen op zee. Terwijl u naar het indrukwekkende bouwwerk wandelt, staren loslopende heilige koeien ons aan. Een typisch Indiaas tafereel. In een kalm tempo bekijkt u de deels door erosie uitgesleten steenreliëfs van goddelijke wezens en vogels. De beeldhouwers waren duidelijk meesters in hun vak. De middag is ter vrije besteding. Een uitgelezen moment om bijvoorbeeld te genieten van het heerlijke strand.

DAG
05

Mahabalipuram - Pondichery (138 km)

IN_AL_Pondicherry - Sri Aurobindo Ashram
Prachtige route naar Pondichery
Bezoek aan één van de rijkste Ashram’s van India
Overnachting in Pondichery

Na het ontbijt rijdt u door naar Pondicherry (of ‘Puducherry’): een levend monument van de Frans-koloniale cultuur in India. Pondicherry was de hoofdstad van Frans-Indië tot 1954. De uitgesproken Franse sfeer valt u direct op : kinderen begroeten u met ‘bonjour’, politieagenten dragen Franse uniformen en eetstalletjes verkopen croissants. Ook de lokale architectuur weerspiegelt het koloniale verleden. Na aankomst kunt u eerst even ontspannen in het hotel. In de middag bezoekt u de ashram van de bekende goeroe Sri Aurobindo. Bij de oprichting in 1924 woonden er maar 24 volgelingen. Nu is de ashram een internationale spirituele gemeenschap met vestigingen over de hele wereld. Overnachting in Pondicherry.

DAG
06

Pondicherry - Chidambaram - Thanjavur (177 km)

IN_AL_Thanjavur (brihadees temple)
Vertrek Pondichery
Bezoek één van de oudste en meest gevierde heiligdommen van India, Chidambaram
Bezoek aan de Brihadeeswara Tempel
Eerste overnachting Thanjavur

In de ochtend rijdt u naar Chidambaram, één van de oudste en meest gevierde heiligdommen in India en van grote religieuze, historische en culturele betekenis. Vervolgens rijden we verder naar Thanjavur: ‘Tanjore’, zoals de Britten het noemden. Thanjavur was ooit de hoofdstad van het Chola-rijk, één van de grootste vorstendommen van Zuid-India. Onder de Chola-dynastie groeide Thanjavur uit tot belangrijk kunstcentrum. Indrukwekkend dat nog 74 van de tempels uit deze bloeiperiode overeind staan. Eerst bewonderen we het belangrijkste heiligdom van Tanjore: de 11e-eeuwse Brihadisvaratempel. Deze is zo heilig dat alleen hindoegelovigen naar binnen mogen. Gelukkig is de buitenkant een bezienswaardigheid op zich. Brihadisvara is architectonisch één van de mooiste hindoecomplexen wereldwijd, met zijn metershoge versierde tempelpoort, demonische tempelwachters en het enorme beeld van de mythische stier Nandi. De stad staat ook bekend om het Tanjore schilderen, een unieke schilderstijl! Overnachting in Thanjavur.

DAG
07

Thanjavur - Trichy - Thanjavur (108 km)

IN_AL_Trichy2
Volle dag excursie naar Trichy, met citadel Rockfort
Tweede overnachting Thanjavur

Vandaag maakt u een dagexcursie naar Trichy (Tiruchirappalli). Deze plaats was ooit een oude Chola-vesting, zelfs nog voor de jaartelling. Door de eeuwen heen veroverden verschillende koningen en volkeren deze plaats, tot de Britten aan toe. Trichy heeft twee prominente bezienswaardigheden: de boven alles uit torende Rock Fort-tempel en de reusachtige en vooral beeldschone Sri Ranganathaswamy-tempel. Aan het eind van de middag keert u weer terug naar uw hotel in Thanjavur.

DAG
08

Thanjavur - Madurai (120 km)

Ceremonie
Route naar Madurai
Rest van de dag ter vrije besteding
Bijwonen van een Aarati ceremonie bij de Meenakshi Tempel
Eerste overnachting Madurai

Vanochtend rijdt u verder naar Madurai – volgens veel reizigers de spectaculairste stad van Zuid-India! Het voelt hier alsof u teruggaat in de tijd. Madurai staat bekend als het 'Athene van het Oosten’. Deze oudste en heiligste stad van Tamil Nadu is al eeuwenlang een belangrijk centrum voor de religie en handel in zijde en specerijen. Naast cultuurminnaars en liefhebbers van geschiedenis, trekt Madurai ook vele duizenden pelgrims en bezoekers van lokale dagelijkse markten.

Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht en heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. Na het avondeten op eigen gelegenheid gaat u opnieuw naar de Meenakshi-tempel, voor het dagelijkse ‘bedtijd-ritueel’. Priesters, gelovigen en sadhu’s (heilige mannen) dragen het beeld van Shiva elke avond naar het vertrek van zijn echtgenote Parvati, zodat de goden samen kunnen slapen. ’s Morgens brengen ze Shiva weer terug. Een eeuwenoude traditie. Laat u overweldigen door de kleurrijke processie-optocht, luister naar het tromgeroffel en de oude Tamilhymnen (‘slaapliederen’) en geniet van de unieke sfeer. Geweldig om dit bijzondere geloofsritueel van zo dichtbij mee te maken!

DAG
09

Madurai

in_al_madurai.jpg
Bezoek aan de bijzondere Meenakshi Tempel in Madurai
Tweede overnachting Madurai

Vandaag gaat u genieten van een heel bijzondere bezienswaardigheid; de Meenakshi Tempel (waarschijnlijk Indiaas mooiste tempel). Het heiligdom heeft eindeloos hoge torens en muren versierd met gekleurde beelden van talloze goden en dieren, prachtig beschilderde plafonds en een zaal met honderden bewerkte zuilen. Zoveel schoonheid betovert u vast. Deze tempel is één van de belangrijkste grote tempels in Zuid-India. Het is een enorme Hindu Tempel met 11 torens (gopurams), toegewijd aan Lord Shiva en de Godin Parvati. De torens steken fier boven de daken uit. Ze zijn gedecoreerd met honderden beelden van goden in uiteenlopende kleuren. Het oudste gedeelte van de tempel stamt uit de 13e eeuw, de torens werden in de 16e eeuw opgetrokken. 's Avonds vindt hier een fascinerend geluid- en lichtspel plaats, welke u optioneel kunt bijwonen.

DAG
10

Madurai – Periyar Nationaal Park (160 km)

in_al_periyar nationaal park.jpg
Bezoek aan het beroemde ‘wildlife’ heiligdom van Zuid-India; Periyar Nationaal Park
Bootsafari in de avond
Overnachting Periyar Nationaal Park

Na het ontbijt rijdt u naar de volgende enerverende bestemming: Periyar Nationaal Park, in de westelijke Ghats-bergen. Periyar is een bekend tijger- en olifantenreservaat. Naar schatting leven hier ongeveer 40 Bengaalse tijgers. Het aantal Indiase olifanten ligt rond de 1000. De combinatie van dichtbeboste heuvels en sappig grasland is duidelijk gunstig voor deze dieren. Ze vinden er veel schuilplekken en voedsel.

In het begin van de avond maakt u een boottocht over het Periyar-meer, een groot stuwmeer midden in het beschermde natuurgebied – dé plek om rustig inheemse dieren te bespieden! Kijk vanaf het dek of u wilde olifanten op de oever ziet: olifantenkuddes komen hier regelmatig drinken. Tijgers verschuilen zich vaak goed in het reusachtige park. Misschien ziet u wel een buffel, dwerghert, otter, wild zwijn of bijzondere apen? Vogelspotters beleven een geluksdag: Periyar staat bekend als een magnifiek vogelgebied. Wie weet spot u een ijsvogel of neushoornvogel. Overnachting nabij Periyar Nationaal Park.

DAG
11

Periyar Nationaal Park

IN_AL_Periyar Nationaal Park3 (olifanten)
Volledige dagexcursie Periyar Nationaal Park
Wandeling door het park, inclusief bezoek aan de lokale markt
Overnachting Periyar Nationaal Park

Vandaag gaat u op ontdekkingstocht door het park. Het reservaat is een van de belangrijkste van India. Het hoogste punt van het park ligt op ruim 2000 meter. Hiervandaan heeft u een prachtig uitzicht over de natuur! Per boot gaat u het park in om verbazingwekkende dieren en planten te zien. Hierna wandelt u over een plantage waar exotische gewassen groeien. Onderweg naar het hotel komt u langs een lokale markt waar u op het gemak rond kunt wandelen en te genieten van de geuren, kleuren, smaken en geluiden.

DAG
12

Periyar - Cochin (195 km)

cochin
Uitgebreide stadstour Cochin
Bezoek aan het Nederlandse Paleis
Bezoek aan Fort Cochin
Eerste overnachting Cochin

Uw volgende mooie bestemming is de sfeervolle havenstad Cochin (Kochi) – volgens sommige reisgidsen de ‘Koningin van de Arabische Zee’. De ligging aan het blauwe water van de Arabische Zee, de mooie mix van Indiase architectuur en Europese pakhuizen, kerken en koopmanswoningen, de kade met bijzondere visnetten en de vele leuke antiekzaken en souvenirwinkels, geven deze hoofdstad van deelstaat Kerala een bijzondere charme.

In Cochin verkent u vandaag eerst het boeiende Nederlandse en Portugese verleden. Natuurlijk bekijkt u ook de fotogenieke Chinese visnetten in de oude haven. Deze zijn buiten China alleen te zien in Cochin. Tijdens onze stadstour vallen de Europese invloeden u meteen op. In de 16e en 17e eeuw was Cochin het centrum van de handel in gember, peper en andere specerijen. De architectuur weerspiegelt duidelijk de koloniale geschiedenis. Het Dutch Palace (Nederlandse Paleis) bij Mattancherry was oorspronkelijk een Portugees bouwwerk. Het paleis was een cadeau voor de Raja van Cochin. De Nederlanders renoveerden het later. We bekijken er mooie mythologische muurschilderingen, plafonds met houtsnijwerk en zeldzame klassieke Kerala-vloeren die van gepolijst zwart marmer lijken, maar een mix zijn van kokosnootschillen en houtskool. In India’s oudste Europese kerk, St. Francis Church, zien we het eerste graf van Vasco da Gama, de legendarische Portugese ontdekkingsreiziger. Landgenoten begroeven zijn stoffelijke resten later opnieuw in Portugal. We bezoeken ook de Joodse synagoge (1568). Prachtig, die Chinese tegels en Belgische kroonluchters. Overnachting in Cochin.

DAG
13

Cochin

IN_AL_Cochin
Heerlijke vrije dag
Tweede overnachting Cochin

Slaap eens lekker uit, ga op zoek naar de leukste souvenirs voor het thuisfront en ga uitgebreid ontbijten. U heeft de hele dag vrij om te genieten in deze bijzondere stad.

DAG
14

Cochin - Alleppy (Houseboat)

in_al_alleppy.jpg
Prachtige route naar Alleppy
Boottocht per houseboat door de backwaters van Kerala
Traditionele Kerala gerechten worden geserveerd
Overnachting op een traditionele houseboat

Vandaag reist u naar Alleppy, ook wel het "Venetië van het oosten" genoemd vanwege de grachten en kanalen. Na aankomst stappen we in Alleppey op een traditionele rijstboot (‘houseboat’). De rest van de dag maken we een vaartocht door de beroemde Backwaters van Kerala. Een bezoek aan dit spectaculaire natuurgebied met lagunes, kanalen, rivieren, meren met waterplanten en smalle groene eilanden, staat vast hoog op uw lijst! Geniet aan boord van uw authentieke Kerala-lunch (inclusief). Bekijk het leven op de oevers en bewonder de omgeving vanaf het kalme, majestueuze Vembanad-meer. U begrijpt direct waarom de Backwaters zo’n trekpleister zijn.

Houseboats, of kettuvallom, zijn boten die vroeger voor de handel werden gebruikt. Bij het ochtendgloren vervoerden ze goederen uit het geïsoleerde binnenland naar de steden. Tegenwoordig zijn ze omgebouwd tot sfeervolle accommodaties. Een tocht op een houseboat is een fantastische manier om de fascinerende schoonheid van het achterland te ontdekken en een glimp van de adembenemende rijstvelden op te vangen. Vanzelfsprekend wordt aangelegd bij kleine marktjes en kleurrijke gehuchtjes om te genieten van het lokale dorpsleven. De boot is doorgaans gemaakt van lokale en milieuvriendelijke bamboe stokken, touwen kokos, bamboe matten en kokos tapijten. Ze beschikken over verzorgd ingerichte hutten en zijn voorzien van een professionele bemanning die u door de prachtige backwaters van Kerala vaart. Het personeel zorgt tevens voor traditionele Kerala gerechten, die u tijdens de boottocht worden geserveerd. U zult een geweldige dag beleven aan boord. Vanzelfsprekend brengt u ook de nacht door op de houseboat.

DAG
15

Allepey - Kumarakom

IN_AL_Kumarakom
Aankomst met de houseboat
Transfer naar Kumarakom
Heerlijke vrije middag
Overnachting in Kumarakom

Na het ontbijt verlaat u de houseboat. U gaat naar het nabij gelegen Kuamarako, verscholen tussen de palmbomen aan de oostelijke oever van het Vembanadmeer, aan de monding van de Kavanar rivier. Nabij Kuamarako ligt een vogelreservaat. Niet alleen voor vogels is het goed toeven in deze omgeving. Het geeft u een goede kijk op het dagelijkse leven in deze unieke streek!

DAG
16

Kumarakom - Kovalam (175 km)

Route naar Kovalam
Heerlijke verblijf aan de kust
Eerste overnachting in een strandhotel in Kovalam

Leg uw zwemkleding en zonnebrandcrème alvast bovenop in uw koffer als u opstaat. Na het ontbijt reizen we naar de goudgele stranden van Kovalam – het ontspannen toetje van uw reis. Als u wilt ligt u vanmiddag al aan het zwembad van het mooi gelegen strandresort! Onderweg beseft u nog eens hoe mooi en gevarieerd Zuid-India is: het groene voorbijtrekkende landschap verrast steeds opnieuw. Halverwege de middag komen we aan in de gezellige en kleine kustplaats Kovalam. U verblijft hier in een fijn vakantiehotel! Deze kustlijn is internationaal bekend. In de baai liggen 3 stranden aaneengeschakeld. U zult er genieten van de prachtige baai en een ontspannen vakantiegevoel.

DAG
17

Kovalam - Cape Camorin - Kovalam (150 km)

Vrije ochtend
Middag bezoek aan naar Cape Camorin
Bezoek aan de Amman Tempel, een belangrijk pelgrimsoord voor de Indiërs.
Prachtige zonsondergang!
Tweede overnachting in uw strandhotel in Kovalam

In de ochtend heeft u gelegenheid lekker te wandelen langs de prachtig stranden van Kovalam. In de loop van de middag staat uw auto met privé chauffeur weer voor u klaar om u naar Cape Camorin te brengen, het meest zuidelijke puntje van het Indiase vasteland. Hier ziet u de Vivekananda Rots, die voor de kust ligt en waar Swami Vivekananda in 1892 mediteerde alvorens aan land te gaan en de Amman Tempel, schitterend gelegen aan de kust en een belangrijk pelgrimsoord voor de Indiërs. Op deze bijzondere plek in Zuid India ontmoeten drie zeeën elkaar: de Golf van Bengalen, de Indische Oceaan en de Arabische Zee en u kunt zich voorstellen dat de zonsondergang er schitterend is! Aan het begin van de avond bent u weer terug in uw hotel in Kovalam.

DAG
18

Kovalam - Trivandrum

in_al_kovalam.jpg
Ochtend en middag ter vrije besteding
Transfer naar de luchthaven van Trivandrum

Vandaag heeft u nog een heerlijke vrije dag om te genieten van de stranden van Kovalam. In de loop van de avond heeft u een transfer en vertrekt u naar de luchthaven van Trivandrum.

DAG
19

Trivandrum - Amsterdam/Brussel/Düsseldorf

Aankomst luchthaven (terugreis)
Terugvlucht naar Amsterdam, Brussel of Düsseldorf
Aankomst

Na middernacht vertrekt uw internationale vlucht naar Europa waar u dezelfde dag aankomt. Einde van een fantastische reis door het zuiden van India!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
5 opties
Open+
+Extra's
0 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
19 dagen Bijzonder Zuid-India: altijd de beste prijs
Internationale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

25 kg ruimbagage op de internationale vlucht met Emirates
Meet & Greet bij aankomst in uw hotel
Transfer luchthaven – hotel v.v.
Rondreis met privé chauffeur (Engelssprekend) per airco auto/minivan van dag 2 t/m 18
Engelssprekende lokale gids tijdens de bezichtigingen in Chennai, Mahabalipuram, Pondicherry, Trichy, Thanjavur, Madurai en Cochin op dag 3, 4, 6, 7, 9 en 12
Verblijf in goed verzorgde middenklasse hotels of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
Overnachting op traditionele housebout op dag 14
Iedere dag ontbijt
Volpension aan boord van de Houseboat (lunch, diner, ontbijt)
Stadstour Chennai incl. o.a. de beroemde National Art Gallery, het prachtige Fort St. George, de St Mary’s Church, de Santhome kathedraal en de Mylapore Shiva tempel*
Stadstour Mahabalipuram incl. o.a. de aan het strand gelegen Shore-tempel*
Stadstour Pondicherry incl. o.a. een bezoek aan de ashram van de bekende goeroe Sri Aurobindo
Stadstour Thanjavur incl. o.a. de Brihadisvaratempel*
Stadstour Trichy incl. o.a. de Rock Fort-tempel en de reusachtige Sri Ranganathaswamy-tempel.
Stadstour Madurai incl. o.a. de mooiste tempel van India, de Meenakshi tempel
Jungle safari per boot in Periyar Nationaal Park op dag 10
Jungle wandeling door Periyar Nationaal Park op dag 11*
Stadstour Cochin incl. o.a. de Joodse Synagoge, het Nederlandse Paleis, en de St Francis Kerk*
Excursie naar Cape Camorin, het zuidelijkste puntje van het vasteland van India
Strandverblijf in Kovalam
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan (zie ook extra informatie)

Exclusief

Entreegelden: ca. € 22 p.p. (omgerekend ca. 1.784 INR p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Visum India
Eventuele optionele excursies
Galadiner op 24 december (ca. $12 p.p, voor middenklasse hotels en $20 p.p. voor superiorklasse hotels)
Galadiner op 31 december (ca. $12 p.p, voor middenklasse hotels en $20 p.p. voor superiorklasse hotels)
Eventuele verplichte feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: € 2.50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking
+Verlengen
5 opties
Open+
+Hotelcategorie
Open+