Backwaters in Kerala
Backwaters in Kerala
Cochin
Cochin
Prachtig Kanchipuram
Prachtig Kanchipuram
Uniek wildlife reservaat Periyar Nationaal Park
Uniek wildlife reservaat Periyar Nationaal Park
Prachtige stranden van Kovalam
Prachtige stranden van Kovalam

Bijzonder Zuid-India

Privéreis | 19 dagen v.a.
2195i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
02-06-2019
Reisduur
19 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Rondreis met privé-chauffeur per airco auto/minivan
Bezoek de mooiste tempels van India
Overnachting op een traditionele Houseboat
Unieke wildlife reservaat Periyar Nationaal Park
De prachtige stranden van Kovalam

Tradities, gebruiken en verwondering!

Kenmerkend voor Zuid India is de vriendelijke bevolking en de kleurrijke gebouwen die prachtig afspiegelen bij de kustlijn. Vanuit Chennai reist u naar Pondichery; een stukje Frankrijik in India. In Madurai woont u een traditionele ceremonie bij zodat het bezoek aan de Meenakshi Tempel nóg indrukwekkender is. Geniet uiteindelijk van een ontspannen tocht op een houseboat alvorens u al deze indrukken kunt gaan verwerken op het strand.

"Een aanrader! zeer afwisselende reis met heel veel prachtige tempels in tamil nadu (en van mid december tot mid januari zijn er overal tempelfeesten; dus dat was een extraatje bij de reis) en zeer mooie natuur in Kerala; ook de hotels zijn prima; het accord hotel in Pondicherry is topklasse en hun resto is zeker een 1*Michelin waard; zeer goede chauffeur en gidsen."

Anick Luystermans uit Ninove (België)

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam – Chennai

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam - Chennai

U vliegt vanaf Amsterdam naar Chennai in Zuid India. Hier komt u de volgende dag aan.

DAG
02

Aankomst Chennai

Aankomst Chennai, inclusief transfer
Eerste kennismaking met onze lokale vertegenwoordiger
Eerste overnachting Chennai

Op de luchthaven van Chennai wordt u door onze vertegenwoordiger verwelkomd. Vervolgens is er een transfer naar uw hotel geregeld en heeft u de rest van de middag tijd om te acclimatiseren.

DAG
03

Chennai - Kanchipuram - Mahabalipuram (140 km)

IN_AL_Kanchiparum
Uitgebreide stadstour Chennai
Route naar Kanchipuram
Bezoek prachtige tempels in Kanchipuram
Eerste overnachting in Mahablipuram

Na het ontbijt bekijkt u de hoogtepunten van de stad, u bezoekt er o.a. de beroemde National Art Gallery (gesloten op vrijdag), het prachtige Fort St. George en de St Mary's Church. Ook een bezoek aan de San Thome kathedraal en de Mylapore Shiva tempel staan op het programma. Dan rijden we naar Mahabalipuram, onderweg bezoeken we de prachtige tempels in Kanchipuram, niet voor niets ook wel de Gouden Stad van de Duizend Tempels genoemd. In het oog springen de Varadharaja Perumal Tempel, de Kamakshi Amman Tempel, de Vaikuntha Perumal Tempel en de Kailashanathar Tempel. Deze kleine stad is tevens bekend van het weven van zijden sari's. Meer dan 5000 gezinnen zijn betrokken bij deze bloeiende industrie. In de middag komt u aan in Mahablipuram, waar u naar uw hotel wordt gebracht.

DAG
04

Mahabalipuram

Mahabalipuram
Uitgebreid bezoek aan de fascinerende Shore Tempel
Middag ter vrije besteding
Tweede overnachting in Mahablipuram

Mahabalipuram ligt aan de Coromandel kust, aan de Golf van Bengalen, het is een elegante plek met een zeehaven uit de 7e en 10e eeuw, uit de tijd van de Pallava dynastie. In de ochtend bezoekt u de Shore tempel, de middags is ter vrije besteding, als u zin heeft kunt u gaan genieten aan het strand.

DAG
05

Mahabalipuram - Pondichery (138 km)

IN_AL_Pondicherry - Sri Aurobindo Ashram
Prachtige route naar Pondichery
Bezoek aan één van de rijkste Ashram’s van India
Overnachting in Pondichery

Na het ontbijt vertrekt u naar Pondichery, een rit van ca. 3,5 uur. Na aankomst gaat u naar uw hotel. In de middag bezoekt u de Sri Aurobindo Ashram aan de Rue de la Marine. Het is één van de meest bekende en rijkste ashrams in India met volgelingen uit de hele wereld die op zoek zijn naar spirituele verlossing.

DAG
06

Pondicherry - Chidambaram - Thanjavur (177 km)

IN_AL_Thanjavur (brihadees temple)
Vertrek Pondichery
Bezoek één van de oudste en meest gevierde heiligdommen van India, Chidambaram
Bezoek aan de Brihadeeswara Tempel
Eerste overnachting Thanjavur

In de ochtend rijdt u naar Chidambaram, één van de oudste en meest gevierde heiligdommen in India en van grote religieuze, historische en culturele betekenis. Na aankomst in Thanjavur bezoekt u de beroemde Brihadeeswara Tempel - de belangrijkste onder de Chola tempels. De stad staat ook bekend om het Tanjore schilderen, een unieke schilderstijl!

DAG
07

Thanjavur - Trichy - Thanjavur (108 km)

IN_AL_Trichy2
Volle dag excursie naar Trichy, met citadel Rockfort
Tweede overnachting Thanjavur

Vandaag gaat u op een dagexcursie naar Trichy. U bezoekt er de prachtige citadel Rockfort. Het herbergt vele architectonische hoogstandjes zoals de Thayumanavar Tempel, de Ganesha Tempel en de Shiva tempel. Het is ook de moeite waard om een kijkje te gaan nemen bij de Teppakulam Tank, de Ranganathaswamy Tempel en de Nadirshah Moskee. Aan het eind van de middag keert u weer terug naar uw hotel in Thanjavur.

DAG
08

Thanjavur - Madurai (120 km)

Ceremonie
Route naar Madurai
Rest van de dag ter vrije besteding
Bijwonen van een Aarati ceremonie bij de Meenakshi Tempel
Eerste overnachting Madurai

Na het ontbijt staat uw auto met privé chauffeur weer klaar om u naar Madurai te rijden, de heilige stad. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht, de rest van de dag heeft u ter vrije besteding. In de avond wordt u opgehaald om de Aarati ceremonies (gebeden) bij te wonen bij de Meenakshi tempel. U zult onder de indruk zijn van deze fascinerende gebeurtenis die vol overgave wordt uitgevoerd!

DAG
09

Madurai

in_al_madurai.jpg
Bezoek aan de bijzondere Meenakshi Tempel in Madurai
Tweede overnachting Madurai

Vandaag gaat u genieten van een heel bijzondere bezienswaardigheid; de Meenakshi Tempel in Madurai. Dit is één van de belangrijkste grote tempels in Zuid-India. Het is een enorme Hindu Tempel met 11 torens (gopurams), toegewijd aan Lord Shiva en de Godin Parvati. De torens steken fier boven de daken uit. Ze zijn gedecoreerd met honderden beelden van Goden in uiteenlopende kleuren. Het oudste gedeelte van de tempel stamt uit de 13e eeuw, de torens werden in de 16e eeuw opgetrokken. 's Avonds vindt hier een fascinerend geluid- en lichtspel plaats, welke u optioneel kunt bijwonen.

DAG
10

Madurai – Periyar Nationaal Park (160 km)

in_al_periyar nationaal park.jpg
Bezoek aan het beroemde ‘wildlife’ heiligdom van Zuid-India; Periyar Nationaal Park
Bootsafari in de avond
Overnachting Periyar Nationaal Park

U vervolgt uw reis naar Thekkady, nabij het beroemde ‘wildlife’ heiligdom van Zuid-India: Periyar Nationaal Park. Het park is de thuisbasis van wilde olifanten, wilde zwijnen, herten en nog veel, veel meer. In de avond gaat u naar het meer om per boot naar wilde dieren te kijken.

DAG
11

Periyar Nationaal Park

IN_AL_Periyar Nationaal Park3 (olifanten)
Volledige dagexcursie Periyar Nationaal Park
Wandeling door het park, inclusief bezoek aan de lokale markt
Overnachting Periyar Nationaal Park

Vandaag gaat u op ontdekkingstocht door het park. Het reservaat is een van de belangrijkste van India. Het hoogste punt van het park ligt op ruim 2000 meter. Hiervandaan heeft u een prachtig uitzicht over de natuur! Per boot gaat u het park in om verbazingwekkende dieren en planten te zien. Hierna wandelt u over een plantage waar exotische gewassen groeien. Onderweg naar het hotel komt u langs een lokale markt waar u op het gemak rond kunt wandelen en te genieten van de geuren, kleuren, smaken en geluiden.

DAG
12

Periyar - Cochin (195 km)

Periyar National Park
Uitgebreide stadstour Cochin
Bezoek aan het Nederlandse Paleis
Bezoek aan Fort Cochin
Eerste overnachting Cochin

Na het ontbijt rijdt u naar Cochin. In de middag maakt u er een stadsrondrit. U bezoekt o.a. Fort Cochin en de Joodse Synagoge die werd gebouwd in 1568. Deze beschikt over Grote Rollen van het Oude Testament en koperen platen waarop de privileges beschreven staan die de Joden door de heersers van Cochin waren toegekend. De vloer van de synagoge is geplaveid met prachtige Chinese hand beschilderde tegels. U brengt ook een bezoek aan het Nederlandse Paleis dat werd gebouwd door de Portugezen en aangeboden aan de Cochin Raja in 1555. U kunt hier de 17de-eeuwse muurschilderingen met scènes uit het Indiase epos Ramayana bewonderen. U sluit de stadsexcursie af in de St Francis Kerk. Deze kerk wordt beschouwd als de eerste kerk die door Europeanen in India is gebouwd. Vasco da Gama was oorspronkelijk hier begraven.

DAG
13

Cochin

IN_AL_Cochin
Heerlijke vrije dag
Tweede overnachting Cochin

U heeft de hele dag om te genieten in deze bijzondere stad.

DAG
14

Cochin - Alleppy (Houseboat)

in_al_alleppy.jpg
Prachtige route naar Alleppy
Boottocht per houseboat door de backwaters van Kerala
Traditionele Kerala gerechten worden geserveerd
Overnachting op een traditionele houseboat

Vandaag reist u naar Alleppy, in de volksmond het "Venetië van het oosten", door de grachten en kanalen. Hier stapt u aan boord van een houseboat. Houseboats, of kettuvallom, zijn boten die vroeger werden gebruikt voor de handel. Bij het ochtendgloren vervoerden ze goederen uit het geïsoleerde binnenland naar de steden. Tegenwoordig zijn ze omgebouwd tot sfeervolle accommodaties. Een tocht op een houseboat is een fantastische manier om de fascinerende schoonheid van het achterland te ontdekken en een glimp van de adembenemende rijstvelden op te vangen. Vanzelfsprekend wordt aangelegd bij kleine marktjes en kleurrijke gehuchtjes om te genieten van het lokale dorpsleven. De boot is doorgaans gemaakt van lokale en milieuvriendelijke bamboe stokken, touwen kokos, bamboe matten en kokos tapijten. Ze beschikken over verzorgd ingerichte hutten en zijn voorzien van een professionele bemanning die u door de prachtige backwaters van Kerala vaart. Het personeel zorgt tevens voor traditionele Kerala gerechten, die u tijdens de tocht worden geserveerd. U zult een geweldige dag beleven aan boord. Vanzelfsprekend brengt u ook de nacht door op de houseboat.

DAG
15

House Boat - Kumarakom

IN_AL_Kumarakom
Aankomst met de houseboat
Transfer naar Kumarakom
Heerlijke vrije middag
Overnachting in Kumarakom

Na het ontbijt verlaat u de houseboat. U gaat naar het nabij gelegen Kuamarako, verscholen tussen de palmbomen aan de oostelijke oever van het Vembanadmeer, aan de monding van de Kavanar rivier. Nabij Kuamarako ligt een vogelreservaat. Niet alleen voor vogels is het goed toeven in deze omgeving. Ook voor reizigers als u is het er goed toeven. Het geeft u een goede kijk op het dagelijkse leven in deze unieke streek!

DAG
16

Kumarakom - Kovalam (175 km)

Kovalam
Route naar Kovalam
Heerlijke verblijf aan de kust
Eerste overnachting in een strandhotel in Kovalam

Vandaag reist u naar Kovalam aan de kust. U verblijft er in een fijn vakantiehotel! Deze kust is internationaal bekend. De baai is een aaneenschakeling van 3 prachtige stranden. U zult er genieten van de heerlijke zee, het prachtige uitzicht en het heerlijke, ontspannen klimaat.

DAG
17

Kovalam - Cape Camorin - Kovalam (150 km)

IN_AL_Kovalam2
Vrije ochtend
Middag bezoek aan naar Cape Camorin
Bezoek aan de Amman Tempel, een belangrijk pelgrimsoord voor de Indiërs.
Prachtige zonsondergang!
Tweede overnachting in uw strandhotel in Kovalam

In de ochtend heeft u gelegenheid lekker te wandelen langs de prachtig stranden van Kovalam. In de loop van de middag staat uw auto met privé chauffeur weer voor u klaar om u naar Cape Camorin te brengen, het meest zuidelijke puntje van het Indiase vasteland. Hier ziet u de Vivekananda Rots, die voor de kust ligt en waar Swami Vivekananda in 1892 mediteerde alvorens aan land te gaan en de Amman Tempel, schitterend gelegen aan de kust en een belangrijk pelgrimsoord voor de Indiërs. Op deze bijzondere plek in Zuid India ontmoeten drie zeeën elkaar: de Golf van Bengalen, de Indische Oceaan en de Arabische Zee en u kunt zich voorstellen dat de zonsondergang er schitterend is! Aan het begin van de avond bent u weer terug in uw hotel in Kovalam.

DAG
18

Kovalam - Trivandrum - Amsterdam

in_al_kovalam.jpg
Ochtend en middag ter vrije besteding
Transfer naar de luchthaven van Trivandrum
Vlucht naar Amsterdam

Aan het eind van de ochtend checkt u uit, uit uw hotel. Vanzelfsprekend kunt u uw bagage in het hotel in bewaring geven en gebruik maken van de faciliteiten van het hotel. In de loop van de avond vertrekt u naar de luchthaven van Trivandrum.

DAG
19

Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst in Amsterdam

Na middernacht vertrekt uw internationale vlucht naar Amsterdam waar u dezelfde dag aankomt.
Einde van een fantastische reis door het zuiden van India!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
5 opties
Open+
+Extra's
0 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
19 dagen Bijzonder Zuid-India: altijd de beste prijs
Intercontinentale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

Rondreis met privé chauffeur per airco auto/minivan
Engelssprekende gids in iedere stad en/of bezienswaardigheid (m.u.v. Allepey en Kumarakom)
Verblijf in goed verzorgde middenklasse hotels of superior hotels (afhankelijk van uw keuze)
Iedere dag ontbijt
Volpension aan boord van de Houseboat (lunch, diner, ontbijt)
Meet & Greet op de luchthaven
Stadstour door Chennai met o.a. Fort St. George*
De prachtige tempels in Kanchipuram*
Bezoek aan de Sri Aurobindo Ashram, een van de meest bekende en rijkste ashrams in Pondichery
Bezoek aan de beroemde Brihadeeswara Tempel* -de belangrijkste onder de Chola tempels- in Thanjavur
De Thayumanavar Tempel* in Trichy
De Meenakshi Tempel* in Madurai, een van de belangrijkste grote tempels in Zuid-India
Het beroemde ‘wildlife’ heiligdom van Zuid-India: Periyar Nationaal Park*
Stadsrondrit in Cochin met o.a. de Joodse Synagoge, het Nederlandse Paleis, en de St Francis Kerk*
Een etmaal (inclusief overnachting) op een House Boat
Excursie naar Cape Camorin, het zuidelijkste puntje van het vasteland van India
Strandverblijf in Kovalam
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan (zie ook extra informatie)

Exclusief

Entreegelden: ca. 55 USD p.p.
Eventuele optionele excursies
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking
+Verlengen
5 opties
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
0 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
19 dagen Bijzonder Zuid-India: altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam – Chennai

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam - Chennai

U vliegt vanaf Amsterdam naar Chennai in Zuid India. Hier komt u de volgende dag aan.

Goed om te weten

Tevens bieden wij vluchten aan vanaf Brussel en Düsseldorf. Bij het tabblad 'Data & prijzen' kunt u aangeven vanaf waar u zou willen vliegen.

DAG
02

Aankomst Chennai

Aankomst Chennai, inclusief transfer
Eerste kennismaking met onze lokale vertegenwoordiger
Eerste overnachting Chennai

Op de luchthaven van Chennai wordt u door onze vertegenwoordiger verwelkomd. Vervolgens is er een transfer naar uw hotel geregeld en heeft u de rest van de middag tijd om te acclimatiseren.

DAG
03

Chennai - Kanchipuram - Mahabalipuram (140 km)

IN_AL_Kanchiparum
Uitgebreide stadstour Chennai
Route naar Kanchipuram
Bezoek prachtige tempels in Kanchipuram
Eerste overnachting in Mahablipuram

Na het ontbijt bekijkt u de hoogtepunten van de stad, u bezoekt er o.a. de beroemde National Art Gallery (gesloten op vrijdag), het prachtige Fort St. George en de St Mary's Church. Ook een bezoek aan de San Thome kathedraal en de Mylapore Shiva tempel staan op het programma. Dan rijden we naar Mahabalipuram, onderweg bezoeken we de prachtige tempels in Kanchipuram, niet voor niets ook wel de Gouden Stad van de Duizend Tempels genoemd. In het oog springen de Varadharaja Perumal Tempel, de Kamakshi Amman Tempel, de Vaikuntha Perumal Tempel en de Kailashanathar Tempel. Deze kleine stad is tevens bekend van het weven van zijden sari's. Meer dan 5000 gezinnen zijn betrokken bij deze bloeiende industrie. In de middag komt u aan in Mahablipuram, waar u naar uw hotel wordt gebracht.

DAG
04

Mahabalipuram

Mahabalipuram
Uitgebreid bezoek aan de fascinerende Shore Tempel
Middag ter vrije besteding
Tweede overnachting in Mahablipuram

Mahabalipuram ligt aan de Coromandel kust, aan de Golf van Bengalen, het is een elegante plek met een zeehaven uit de 7e en 10e eeuw, uit de tijd van de Pallava dynastie. In de ochtend bezoekt u de Shore tempel, de middags is ter vrije besteding, als u zin heeft kunt u gaan genieten aan het strand.

DAG
05

Mahabalipuram - Pondichery (138 km)

IN_AL_Pondicherry - Sri Aurobindo Ashram
Prachtige route naar Pondichery
Bezoek aan één van de rijkste Ashram’s van India
Overnachting in Pondichery

Na het ontbijt vertrekt u naar Pondichery, een rit van ca. 3,5 uur. Na aankomst gaat u naar uw hotel. In de middag bezoekt u de Sri Aurobindo Ashram aan de Rue de la Marine. Het is één van de meest bekende en rijkste ashrams in India met volgelingen uit de hele wereld die op zoek zijn naar spirituele verlossing.

DAG
06

Pondicherry - Chidambaram - Thanjavur (177 km)

IN_AL_Thanjavur (brihadees temple)
Vertrek Pondichery
Bezoek één van de oudste en meest gevierde heiligdommen van India, Chidambaram
Bezoek aan de Brihadeeswara Tempel
Eerste overnachting Thanjavur

In de ochtend rijdt u naar Chidambaram, één van de oudste en meest gevierde heiligdommen in India en van grote religieuze, historische en culturele betekenis. Na aankomst in Thanjavur bezoekt u de beroemde Brihadeeswara Tempel - de belangrijkste onder de Chola tempels. De stad staat ook bekend om het Tanjore schilderen, een unieke schilderstijl!

DAG
07

Thanjavur - Trichy - Thanjavur (108 km)

IN_AL_Trichy2
Volle dag excursie naar Trichy, met citadel Rockfort
Tweede overnachting Thanjavur

Vandaag gaat u op een dagexcursie naar Trichy. U bezoekt er de prachtige citadel Rockfort. Het herbergt vele architectonische hoogstandjes zoals de Thayumanavar Tempel, de Ganesha Tempel en de Shiva tempel. Het is ook de moeite waard om een kijkje te gaan nemen bij de Teppakulam Tank, de Ranganathaswamy Tempel en de Nadirshah Moskee. Aan het eind van de middag keert u weer terug naar uw hotel in Thanjavur.

DAG
08

Thanjavur - Madurai (120 km)

Ceremonie
Route naar Madurai
Rest van de dag ter vrije besteding
Bijwonen van een Aarati ceremonie bij de Meenakshi Tempel
Eerste overnachting Madurai

Na het ontbijt staat uw auto met privé chauffeur weer klaar om u naar Madurai te rijden, de heilige stad. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht, de rest van de dag heeft u ter vrije besteding. In de avond wordt u opgehaald om de Aarati ceremonies (gebeden) bij te wonen bij de Meenakshi tempel. U zult onder de indruk zijn van deze fascinerende gebeurtenis die vol overgave wordt uitgevoerd!

DAG
09

Madurai

in_al_madurai.jpg
Bezoek aan de bijzondere Meenakshi Tempel in Madurai
Tweede overnachting Madurai

Vandaag gaat u genieten van een heel bijzondere bezienswaardigheid; de Meenakshi Tempel in Madurai. Dit is één van de belangrijkste grote tempels in Zuid-India. Het is een enorme Hindu Tempel met 11 torens (gopurams), toegewijd aan Lord Shiva en de Godin Parvati. De torens steken fier boven de daken uit. Ze zijn gedecoreerd met honderden beelden van Goden in uiteenlopende kleuren. Het oudste gedeelte van de tempel stamt uit de 13e eeuw, de torens werden in de 16e eeuw opgetrokken. 's Avonds vindt hier een fascinerend geluid- en lichtspel plaats, welke u optioneel kunt bijwonen.

DAG
10

Madurai – Periyar Nationaal Park (160 km)

in_al_periyar nationaal park.jpg
Bezoek aan het beroemde ‘wildlife’ heiligdom van Zuid-India; Periyar Nationaal Park
Bootsafari in de avond
Overnachting Periyar Nationaal Park

U vervolgt uw reis naar Thekkady, nabij het beroemde ‘wildlife’ heiligdom van Zuid-India: Periyar Nationaal Park. Het park is de thuisbasis van wilde olifanten, wilde zwijnen, herten en nog veel, veel meer. In de avond gaat u naar het meer om per boot naar wilde dieren te kijken.

DAG
11

Periyar Nationaal Park

IN_AL_Periyar Nationaal Park3 (olifanten)
Volledige dagexcursie Periyar Nationaal Park
Wandeling door het park, inclusief bezoek aan de lokale markt
Overnachting Periyar Nationaal Park

Vandaag gaat u op ontdekkingstocht door het park. Het reservaat is een van de belangrijkste van India. Het hoogste punt van het park ligt op ruim 2000 meter. Hiervandaan heeft u een prachtig uitzicht over de natuur! Per boot gaat u het park in om verbazingwekkende dieren en planten te zien. Hierna wandelt u over een plantage waar exotische gewassen groeien. Onderweg naar het hotel komt u langs een lokale markt waar u op het gemak rond kunt wandelen en te genieten van de geuren, kleuren, smaken en geluiden.

DAG
12

Periyar - Cochin (195 km)

Periyar National Park
Uitgebreide stadstour Cochin
Bezoek aan het Nederlandse Paleis
Bezoek aan Fort Cochin
Eerste overnachting Cochin

Na het ontbijt rijdt u naar Cochin. In de middag maakt u er een stadsrondrit. U bezoekt o.a. Fort Cochin en de Joodse Synagoge die werd gebouwd in 1568. Deze beschikt over Grote Rollen van het Oude Testament en koperen platen waarop de privileges beschreven staan die de Joden door de heersers van Cochin waren toegekend. De vloer van de synagoge is geplaveid met prachtige Chinese hand beschilderde tegels. U brengt ook een bezoek aan het Nederlandse Paleis dat werd gebouwd door de Portugezen en aangeboden aan de Cochin Raja in 1555. U kunt hier de 17de-eeuwse muurschilderingen met scènes uit het Indiase epos Ramayana bewonderen. U sluit de stadsexcursie af in de St Francis Kerk. Deze kerk wordt beschouwd als de eerste kerk die door Europeanen in India is gebouwd. Vasco da Gama was oorspronkelijk hier begraven.

DAG
13

Cochin

IN_AL_Cochin
Heerlijke vrije dag
Tweede overnachting Cochin

U heeft de hele dag om te genieten in deze bijzondere stad.

DAG
14

Cochin - Alleppy (Houseboat)

in_al_alleppy.jpg
Prachtige route naar Alleppy
Boottocht per houseboat door de backwaters van Kerala
Traditionele Kerala gerechten worden geserveerd
Overnachting op een traditionele houseboat

Vandaag reist u naar Alleppy, in de volksmond het "Venetië van het oosten", door de grachten en kanalen. Hier stapt u aan boord van een houseboat. Houseboats, of kettuvallom, zijn boten die vroeger werden gebruikt voor de handel. Bij het ochtendgloren vervoerden ze goederen uit het geïsoleerde binnenland naar de steden. Tegenwoordig zijn ze omgebouwd tot sfeervolle accommodaties. Een tocht op een houseboat is een fantastische manier om de fascinerende schoonheid van het achterland te ontdekken en een glimp van de adembenemende rijstvelden op te vangen. Vanzelfsprekend wordt aangelegd bij kleine marktjes en kleurrijke gehuchtjes om te genieten van het lokale dorpsleven. De boot is doorgaans gemaakt van lokale en milieuvriendelijke bamboe stokken, touwen kokos, bamboe matten en kokos tapijten. Ze beschikken over verzorgd ingerichte hutten en zijn voorzien van een professionele bemanning die u door de prachtige backwaters van Kerala vaart. Het personeel zorgt tevens voor traditionele Kerala gerechten, die u tijdens de tocht worden geserveerd. U zult een geweldige dag beleven aan boord. Vanzelfsprekend brengt u ook de nacht door op de houseboat.

Goed om te weten

Er zijn verschillende Housboats beschikbaar met één of meerder hutten allen voorzien van een eigen badkamer en toilet. Afhankelijk van de beschikbaarheid heeft u tijdens uw reis een eigen Houseboat of deelt u deze met andere reizigers.

DAG
15

House Boat - Kumarakom

IN_AL_Kumarakom
Aankomst met de houseboat
Transfer naar Kumarakom
Heerlijke vrije middag
Overnachting in Kumarakom

Na het ontbijt verlaat u de houseboat. U gaat naar het nabij gelegen Kuamarako, verscholen tussen de palmbomen aan de oostelijke oever van het Vembanadmeer, aan de monding van de Kavanar rivier. Nabij Kuamarako ligt een vogelreservaat. Niet alleen voor vogels is het goed toeven in deze omgeving. Ook voor reizigers als u is het er goed toeven. Het geeft u een goede kijk op het dagelijkse leven in deze unieke streek!

DAG
16

Kumarakom - Kovalam (175 km)

Kovalam
Route naar Kovalam
Heerlijke verblijf aan de kust
Eerste overnachting in een strandhotel in Kovalam

Vandaag reist u naar Kovalam aan de kust. U verblijft er in een fijn vakantiehotel! Deze kust is internationaal bekend. De baai is een aaneenschakeling van 3 prachtige stranden. U zult er genieten van de heerlijke zee, het prachtige uitzicht en het heerlijke, ontspannen klimaat.

DAG
17

Kovalam - Cape Camorin - Kovalam (150 km)

IN_AL_Kovalam2
Vrije ochtend
Middag bezoek aan naar Cape Camorin
Bezoek aan de Amman Tempel, een belangrijk pelgrimsoord voor de Indiërs.
Prachtige zonsondergang!
Tweede overnachting in uw strandhotel in Kovalam

In de ochtend heeft u gelegenheid lekker te wandelen langs de prachtig stranden van Kovalam. In de loop van de middag staat uw auto met privé chauffeur weer voor u klaar om u naar Cape Camorin te brengen, het meest zuidelijke puntje van het Indiase vasteland. Hier ziet u de Vivekananda Rots, die voor de kust ligt en waar Swami Vivekananda in 1892 mediteerde alvorens aan land te gaan en de Amman Tempel, schitterend gelegen aan de kust en een belangrijk pelgrimsoord voor de Indiërs. Op deze bijzondere plek in Zuid India ontmoeten drie zeeën elkaar: de Golf van Bengalen, de Indische Oceaan en de Arabische Zee en u kunt zich voorstellen dat de zonsondergang er schitterend is! Aan het begin van de avond bent u weer terug in uw hotel in Kovalam.

DAG
18

Kovalam - Trivandrum - Amsterdam

in_al_kovalam.jpg
Ochtend en middag ter vrije besteding
Transfer naar de luchthaven van Trivandrum
Vlucht naar Amsterdam

Aan het eind van de ochtend checkt u uit, uit uw hotel. Vanzelfsprekend kunt u uw bagage in het hotel in bewaring geven en gebruik maken van de faciliteiten van het hotel. In de loop van de avond vertrekt u naar de luchthaven van Trivandrum.

DAG
19

Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst in Amsterdam

Na middernacht vertrekt uw internationale vlucht naar Amsterdam waar u dezelfde dag aankomt.
Einde van een fantastische reis door het zuiden van India!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+