Sinquerim Beach, Goa
Sinquerim Beach, Goa
Ranthambore National Park
Ranthambore National Park
Orchha
Orchha
Taj Mahal, Agra
Taj Mahal, Agra
Varanasi
Varanasi

Relaxt India

Groepsreis | 25 dagen v.a. 1899
1849i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
04-11-2020
Reisduur
25 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Actiekorting tot 200 ppi

- Enkel geldig nieuwe boekingen op specifieke data
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte

- Enkel geldig nieuwe boekingen op specifieke data
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
Actiekorting tot 200 ppi
Ga op 3 safari’s op zoek naar luipaarden en tijgers
Genoeg vrije tijd met 2 of meer nachten in de meeste plaatsen
Binnenlandse vlucht van Varanasi naar Goa
Platteland-safari: dorpjes, ambachten en dagelijks dorpsleven in Abhaneri ontdekken
Geniet van een 4-daags strandverblijf in Goa

Ontdek de hoogtepunten van Noord-India in een rustig tempo

Ziet u liefst zoveel mogelijk van het kleurrijke Noord-India? En reist u graag in een rustig tempo? Bekijk dan het programma van deze onweerstaanbare rondreis. Een enthousiaste Nederlandssprekende reisleider neemt u mee naar de iconische Taj Mahal in Agra, ‘Roze Stad’ Jaipur, tijgerreservaat Ranthambore, de Ganges-rivier in heilige stad Varanasi en andere highlights. Onderweg bewondert u fascinerende hindoerituelen, uitbundig versierde paleizen, forten en tempels, wervelende steden en het kalme platteland – terwijl u tussendoor geniet van goed gedoseerde ontspanningsmomenten en leuke optionele activiteiten. Uitrusten doet u de laatste dagen op de palmenstranden van voormalig hippieoord Goa. Uw tropische vakantiegevoel is compleet!

"Een rustig tempo, wel zo lekker in een druk land als India. En als afsluiter nog 4 heerlijke dagen op het strand om terug te denken aan al het moois dat u gezien heeft. Dé perfecte manier om een rondreis door India te doen!"

Rick, Product Manager

-+ Dagprogramma

-Sluiten+Open
DAG
01

Amsterdam - Delhi

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Heenvlucht: Amsterdam - Delhi
Aankomst Delhi: ontvangst op het vliegveld door Nederlandssprekende reisleider
Eerste overnachting in hoofdstad Delhi

Vandaag begint uw droomreis naar Noord-India, een bijzonder moment. Is dit uw eerste India-reis, dan heeft u geluk: u ziet het land meteen van zijn meest veelzijdige kant. Was u eerder in India? De komende weken beleeft u geweldige nieuwe ervaringen. Sprookjespaleizen, epische forten, excentrieke steden, kleurige markten en heilige ceremonies – deelstaten Rajasthan en Gujarat zijn beroemd om zijn betoverende charme. Met visioenen van al het moois dat u straks in het echt beleeft, stapt u in het vliegtuig. Luister naar uw favoriete muziek, kijk een mooie film en blader het dagprogramma nog eens door. U komt in de nacht aan.

Weetje

Delhi (circa 11 miljoen inwoners) is de hoofdstad van India. Toch is Bombay/Mumbai (circa 13 miljoen inwoners) de grootste stad van het land.

DAG
02

Delhi

Jama Masjid, Delhi
Eerste deel stadstour: highlights bekijken (halve dag)
Per riksja de Chandni Chowk-markt verkennen
Welkomstdiner: kennismaken met uw reisgezelschap en lokale lekkernijen
Tweede overnachting in Delhi

Na uw late aankomst kunt u vandaag eerst lekker uitslapen. We beginnen rustig; pas na de lunch gaan we Delhi ontdekken – een fantastische stad, met een rijke historie en onvoorstelbaar veel inwoners. Na een goed ontbijt maken we een uitgebreide stadstour door Oud Delhi. Uw tour brengt u onder andere bij een Sikh tempel; een bezoek dat u ongetwijfeld intrigeert! Vanuit hun geloofsovertuiging willen de Sikhs vooral geven en niet nemen. Dit uit zich door de gigantische pannen waarin zij eten bereiden voor ieder die maar langskomt. Verder ziet u onder andere de majestueuze Jama Masjid moskee. Ervaar ook de intense geuren, kleuren en geluiden van de bruisende markt Chandni Chowk, waar u met een traditionele riksja de kleine straatjes ontdekt. Een geweldige manier om het leven op straat van dichtbij te beleven!

DAG
03

Delhi

Qutab Minar, Delhi
Tweede deel stadstour: Qutab Minar, Humayun’s Tomb en de India Gate
Vrije middag
Old Delhi Food Walk (optioneel)
Tour door de tuinen van Delhi (optioneel)
Derde overnachting in Delhi

Vandaag zien we de imposante 72,5 meter hoge Qutab Minar. Deze in 1193 gebouwde toren is de hoogste in India, en is gebouwd ter viering van de overwinning van de moslims op de hindoes. Uiteindelijk zijn vele historische monumenten tot stand gekomen in de tijd van moslimoverheersing in India, een tijd van grote rijkdom voor het land. Verder bezoeken we de Humayun’s Tomb. Misschien doet de Humayun’s Tomb u wel aan een ander bouwwerk denken. Hij stond model voor vele andere prachtige heiligdommen, waaronder de Taj Mahal, die we later op onze reis mogen aanschouwen. Daarna bezoeken we de India Gate, een monument ter ere van de Indiase soldaten die zijn omgekomen in de Eerste Wereldoorlog. Wellicht doet ook dit monument u ergens anders aan denken: Even waant u zich op de Champs-Élysées. ’s Avonds in de weekenden ontmoet jong en oud elkaar hier om de hectiek van de dag achter zich te laten.

DAG
04

Delhi – Jaipur (ca. 282 km/5,5 uur)

Nahargarh Fort, Jaipur
Ontdek de Roze Stad Jaipur
Bewonder de Jain tempels in Sanganer (optioneel)
Bezoek het Nahrgarh fort (optioneel)
Bezoek aan de Johori Bazaar
Eerste overnachting in Jaipur

Na het ontbijt rijden we naar de Roze Stad, Jaipur. Zodra in de avond de zon ondergaat, ervaart u zelf waarom. Het is bovendien de enige stad ter wereld die de negen divisies van het universum symboliseert: de stad is verdeeld in negen rechthoekige sectoren. De middag kunt u vrij besteden. Indien de tijd het toelaat kunt u ervoor kiezen om een excursie te maken naar de bijzondere Jain tempels in het stadje Sanganer. Of bezoek het Nahargarh fort en geniet van het prachtige uitzicht over de stad. ’s Avonds bezoeken we de levendige Johori Bazaar bezoeken, een schat aan kunst en sieraden. We overnachten in Jaipur

DAG
05

Jaipur

Jaipur
Dagtour: Amber Fort, Stadspaleis en Windpaleis bekijken
Vrije middag
Tweede overnachting in Jaipur

Het excentrieke Jaipur heeft schitterende highlights. Natuurlijk ontdekken we ze allemaal! Vandaag maken we een mooie dagexcursie met een lokale Engelssprekende gids. Leuk hoe hij alles tot leven brengt met zijn verhalen. Het eerste juweel dat we zien is het 16e-eeuwse Amber Fort (‘Fort Ajmer’), een ‘duizend-en-één-nacht’-kasteel van rood zandsteen en wit marmer. Begrijpelijk dat dit een geliefde Bollywoodfilmset is. Alleen al de ligging is spectaculair: omgeven door glooiende heuvels, aan de rand van een meer. Wandel door de tuinen, bekijk de binnenplaatsen en ontdek de muurschilderingen, mozaïeken en spiegels in de extravagante paleiszalen.
’s Middags bewonderen we de pracht en praal van het beroemde Stadspaleis, midden in de oude stad. Een bijzonder idee dat de huidige maharadja nog altijd een deel bewoont. We bezichtigen ook Jantar Mantar, het grootste stenen sterrenkundig observatorium ter wereld. Bij het Hawa Mahal (‘Windpaleis’) fascineren vooral de bijna 1000 ramen. Ze zijn zo klein – de koninklijke harem die de parades hierdoorheen begluurde, bleef beslist ongezien. Heeft u ’s avonds energie over? Jaipurs historische binnenstad staat bekend om de leuke kraampjes en winkels met sieraden en textiel.

DAG
06

Jaipur

Jhalana Park
Luipaard safari in Jhalana Park
Vrije middag
Fietstour door Jaipur (optioneel)
Kookles en diner bij lokale familie (optioneel)
Derde overnachting in Jaipur

Houd uw verrekijker en camera in de aanslag, zodra we het Jhalana Leopard Safari Park ’s morgens vroeg naderen – zo mist u niets van onze luipaardsafari. Er wonen zo’n 15 wilde luipaarden in dit 20 vierkante kilometer grote natuurreservaat. Vele beschouwen het voor bezoekers toegankelijke deel van het park als hun territorium. Wat het extra bijzonder maakt: deze normaal gesproken schuwe panter (zoals hij in Azië heet) is hier het toproofdier. De luipaarden in het Jhalana Park laten zich hierdoor makkelijker zien dan elders – in dit beschermde gebied hebben ze geen concurrentie van ander wild.
De middag kunt u vrij besteden. Slenter bijvoorbeeld nog een keer door de prachtige stad Jaipur. Ontdek meer van de stad tijdens een interessante fietstour. Of leer alles over het lokale leven en de Indiase keuken tijdens een kookles bij een lokale familie. Geniet van uw zelf gemaakte diner en de gezelligheid bij de familie.

DAG
07

Jaipur – Ranthambore (ca. 191 km/4 uur)

Ranthambore Fort
Vertrek Jaipur
Bezoek aan het Ranthambore fort
Eerste overnachting in Ranthambore

Een enerverende dag. We rijden vandaag naar het domein van de Bengaalse tijger: Ranthambore Park. Dit was ooit het privéjachtgebied van het koninklijk huis van Jaipur. Nu is het één van ’s werelds bekendste plekken om tijgers in het wild te spotten. Aangekomen in Ranthambore bezoeken we het Ranthambore fort, gelegen in het Ranthambore nationaal park. Dit fort is gebouwd in de tiende eeuw en staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Bezoek in het fort de bijzondere tempel van Lord Ganesha en de Trinetra Ganesh Tempel. De komende twee nachten slapen we in een comfortabel hotel nabij Ranthambore Park. Een ideale uitvalsbasis voor de twee wildsafari’s die we morgen maken!

DAG
08

Ranthambore Nationaal Park

Ranthambore National Park
Ochtend (jeepsafari): ervaren hoe dieren ontwaken in Ranthambore Nationaal Park
Vrije middag
Avond: zonsondergangssafari beleven in Ranthambore Nationaal Park
Tweede overnachting Ranthambore

Vandaag maken we twee schitterende safari’s door het nabije Ranthambore Park: dé plek om tijgers in het wild te bekijken. ’s Morgens vroeg stappen we in de jeeps die klaarstaan voor onze ochtendsafari. Een geweldige belevenis. Uw zintuigen staan op scherp tijdens de rit: u ziet en hoort hoe de dieren de hier wonen tot leven komen. Heerlijk om te voelen hoe de koele ochtendlucht opwarmt zodra de zon opkomt. Logisch dat dit wildreservaat zo populair is onder natuurfotografen: Ranthambore Park is een ideale leefomgeving voor exotische flora en fauna, met zijn glooiende heuvels, vaak dichtbegroeide jungle, open vlaktes, uitgestrekte vlaktes, blauwe meren en kleine beekjes. Naast Bengaalse tijgers, leven hier ook lippenberen, jakhalzen, verschillende hertensoorten, woestijnlynxen, hyena’s en talloze kleurrijke vogels. Wie weet heeft u geluk en ontdekt u een bijzonder dier in het struikgewas of gebladerte.
Koel ’s middags als u wilt lekker af bij het hotelzwembad. Nippend aan een koud drankje bekijkt u in de schaduw de geweldige foto’s die u vanochtend maakte. Vlak voor de avond valt gaan we opnieuw op pad, voor het slotstuk van de dag: een adembenemende safari bij zonsondergang door Ranthambore Park, per 20-zits open safariwagen.

DAG
09

Ranthambore - Abhaneri (ca. 145 km/4 uur)

Abherni Stepwell
Vertrek Ranthambore
De fotogenieke Chand Baori-waterput bewonderen
Platteland-safari: dorpjes, ambachten en dagelijks dorpsleven ontdekken
Overnachten in rustig Abhaneri

Na het ontbijt stappen we in de bus. Vandaag rijden we in ongeveer 4 uur naar Abhaneri: een dorp dat zijn faam dankt aan de meest fotogenieke getrapte waterput van India; de Chand Baori-waterput. Een verborgen parel die niet iedere toerist kent. Onvoorstelbaar dat de monumentale put zo’n 1300 jaar oud is. Het vierkante, 13 verdiepingen tellende bouwwerk is zo symmetrisch en verfijnd! Gefascineerd bekijkt u de wanden. Langs drie zijdes lopen trappen met vele rijen treden. De vierde zijde heeft een in de helling gebouwd paleis, versierd met reliëfs van goden. Rond het bassin onderin ziet u galerijen met spitsbogen. Een indrukwekkend staaltje architectuur.
Hierna maken we een fantastische tocht langs verschillende plattelandsdorpen, waarbij we kennismaken met diverse lokale ambachten. Hier leert u het échte India kennen, in al haar authenticiteit. In Dhani, een klein dorpje, bezoeken we een huis waar we van dichtbij kennismaken met het alledaagse dorpsleven..
Rust ’s avonds uit in het hotel. Hier slapen we één nacht.

Weetje

Chand Baori is een geliefde filmlocatie. Batman-liefhebbers herkennen het mysterieuze complex vast uit ‘The Dark Knight Rises’ (2012).

DAG
10

Abhaneri - Agra (ca. 163 km/3 uur)

Taj Mahal sunset
Vertrek Abhaneri
Aankomst Agra: vrije middag
Cultuurwandeling door Agra, incl. gids en riksja-ritje (optioneel)
De Taj Mahal bewonderen bij zonsondergang
Eerste overnachting in Mogol-stad Agra

’s Morgens reizen we in ongeveer 3,5 uur door naar Agra. Een nieuw hoogtepunt – hier staat India’s beroemdste highlight, de Taj Mahal. Geweldig dat we de Taj Mahal twee keer gezamenlijk bekijken: vanavond van veraf, en morgenochtend van dichtbij! Ook prettig dat we twee nachten in Agra slapen. De stad heeft namelijk meerdere mooie bezienswaardigheden, zoals het magnifieke Agra-fort en diverse rijkversierde tombes en mausolea.
Na aankomst verkent u Agra misschien graag zelf tijdens uw vrije middag. Of boekt u liever een cultuurwandeling langs verborgen straatjes en markten met een Engelssprekende gids (optioneel)? U maakt dan ook een ritje in een riksja (fietstaxi), leert meer over het moderne India en maakt kennis met generaties oude, lokale legendes.
Voor zonsondergang gaan we samen naar Megha Bagh Garden, met onze camera’s in de aanslag. Vanaf hier hebben we een subliem uitzicht op de Taj Mahal aan de overkant van de rivier op een heldere dag. Volgens velen is het wereldwonder nu op zijn mooist. Het warme licht van de ondergaande zon zet het witte marmer in vuur en vlam. Fenomenaal! ’s Avonds geniet u op eigen gelegenheid van de sfeervolle markten en het gezellige straatleven in Agra.

Weetje

Agra was de eerste hoofdstad van het Mogol-rijk (1526-1858). De keizers promootten de kunsten intensief. Onder hun heerschappij bereikten de bouwkunst, schilderkunst en dichtkunst een hoog niveau. De Taj Mahal is het beroemdste voorbeeld.

DAG
11

Agra

in_al_agra.jpg
Absoluut hoogtepunt van de reis; bezoek aan Taj Mahal
Bezoek het indrukwekkende Agra Fort
Tweede overnachting in Agra

Een hoogtepunt van deze rondreis, waar u vast naar heeft uitgekeken: ’s ochtends heel vroeg bezoeken we de beroemde Taj Mahal, zonder twijfel één van de meest fascinerende meesterwerken in India, en misschien wel in de wereld. U zult er prachtige verhalen horen en fraaie foto’s kunnen maken – de vroege ochtend is één van de beste fotomomenten, vanwege het zachte ochtendlicht. Neem de tijd om het sprookjesachtige bouwwerk uitgebreid te bewonderen. Hierna rijden we naar ons hotel voor een laat ontbijt, waarna we het indrukwekkende Agra Fort gaan bezoeken. Bewonder de prachtige Parel-moskee en de verschillende paleizen. Bekijk ook zeker de Jahangir Mahal en laat u betoveren door binnentuinen, prachtige hallen en bewerkte pilaren.

De rest van de middag is ter vrije besteding. Indien de tijd het toelaat kunt u bijvoorbeeld een excursie maken naar de tombes van Itmad Ud Daula & Sikandra. We overnachten wederom in Agra.

Goed om te weten

Op vrijdag is de Taj Mahal gesloten. Indien de bezichtiging aan de Taj Mahal in uw reis op een vrijdag valt, wordt dit bezoek een dag eerder uitgevoerd. En zult u de Taj Mahal kunnen aanschouwen tijdens zonsondergang. Een prachtig gezicht!

Weetje

De Mogol-keizer Shah Jahan bouwde de Taj Mahal aan de oever van de Yamuna-rivier ter nagedachtenis aan zijn favoriete vrouw, Mumtaz Mahal. Hij liet haar lichaam begraven in dit mausoleum en werd zelf na zijn dood naast zijn grote liefde te ruste gelegd.

DAG
12

Agra - Orchha (ca. 254 km/5 uur)

Orchha
Vertrek Agra
Aankomst Orchha
Rest van de dag vrij
Eerste overnachting in middeleeuws Orchha

Van Agra reizen we in ongeveer 5 uur naar het historische Orchha: de oude hoofdstad van de Bundela-dynastie op de oever van de Betwa-rivier. Hier proef je de onvervalste charme van de ‘oude wereld’. Betoverend! De vele paleizen, forten en tempels stralen nog de authentieke grandeur van vroeger uit – alsof u in de middeleeuwen belandt. Zelfs de naam spreekt tot de verbeelding: Orchha betekent ‘verborgen plek’. De door bossen omgeven stad werd dan ook nooit geplunderd of overheerst. Zo bleven de gebouwen onbeschadigd.
We slapen 3 nachten in Orchha, om volop te genieten van de romantische sfeer, mooie monumenten en natuurlijke omgeving.

DAG
13

Orchha (ca. 126 km/3 uur)

Chhatris, Orchha
Paleizen en monumenten van Orchha Fort bewonderen
Kancahana Ghat: chhatris (grafpaviljoens) bewonderen
Tweede overnachting Orchha

We gaan op weg nWe beginnen de dag met een bezoek aan het adembenemende Orchha Fort (1501). Een complex met verschillende monumenten. Imposant dat hier vroeger meerdere generaties koningen woonden met hun koninginnen, adviseurs, bedienden, paarden en olifanten. Via een binnenplaats lopen we naar het Koninklijk Paleis (Raja Mahal). Prachtig, die verfijnde details. Binnen zien we vertrekken met muurversieringen van goden, mythologische wezens, mensen en dieren. In sommige zalen zijn nog overblijfselen van spiegelplafonds. We knijpen onze ogen halfdicht: in gedachten zien we sierlijk geklede dames over de dansvloer zwieren. Minstens zo indrukwekkend is de Jahangir Mahal: een architectonisch meesterwerk met balkons, bogen en ramen met doorkijkjes naar andere monumenten langs de Betwa-rivier. Bekijk als u wilt ook de mooie Rai Parveen Mahal, gebouwd voor de gelijknamige ‘Nachtegaal van Orchha’, een geliefde dichteres, zangeres en danseres.
Hierna bewonderen we vanaf de Kanchana Ghat aan de rivier het uitzicht op de 14 omliggende ‘chattri’s’ (grafpaviljoens/cenotaven), opgericht ter nagedachtenis aan oude Bundela-heersers. Een schilderachtig decor.
Verken de stad ’s avonds eventueel verder op eigen gelegenheid en bedenk wat u morgen graag bekijkt of onderneemt tijdens uw vrije dag in Orchha.

DAG
14

Orchha

Orchha
Vrije dag
Junglesafari door het Orchha Wildlife Sanctuary (optioneel)
Raften op de Betwa-rivier (optioneel)
Derde overnachting Orchha

Een volledige vrije dag in Orchha! Slaap bijvoorbeeld lekker uit en geniet van een ongehaast ontbijt. Ontspan in uw hotel, maak een rustige wandeling door de stad en ontdek bijzondere plekken, of ga op zoek naar mooie souvenirs.
Heeft u juist behoefte aan iets avontuurlijks? Maak dan optioneel een safari door het Orchha Wildlife Sanctuary, waar apen, beren, herten en verschillende vogelsoorten leven en u dichtbegroeide plantages met bijzondere tropische bomen bewondert. Een andere geliefde activiteit is een optionele rafting-excursie in een rubberboot op de Betwa-rivier, waarbij u de stroomversnellingen van de Betwa-rivier trotseert met een rubberboot.
Geniet ’s avonds na van uw vrije dag. Bij het hotel heeft u vanaf het terras een schitterend uitzicht op de zonsondergang.

DAG
15

Orchha – Khajuraho (ca. 173 km/5 uur)

Khajuraho
Vertrek Orchha
Overnachting Khajuraho

In de ochtend vertrekken we naar Khajuraho waar we aan het einde van de middag zullen aankomen. We overnachten in Khajuraho.

DAG
16

Khajuraho

Khajuraho
Bezoek tempels van Khajuraho
Panna Nationaal Park bezoeken (optioneel)
Tweede overnachting Khajuraho

Na het ontbijt bezoeken we de tempels met erotische afbeeldingen en beeldhouwwerken uit de Kamasutra. Eeuwenlang waren deze middeleeuwse hindoe- en jain-tempels onvindbaar in de bossen, tot een Britse legeringenieur ze bij toeval ontdekte. Inmiddels staan ze op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Er bestaan veel theorieën die het grote aantal erotische sculpturen in de tempels verklaren. Misschien ziet u iets in de meest populaire verklaring: dat de Chandella’s volgelingen waren van het tantrisme. Zij zouden geloven dat het bevredigen van aardse behoeften een stap betekende in de richting van ‘moksha’ (de bevrijding uit de cirkel van geboorte en wedergeboorte). Het is ook mogelijk om hier fietsen te huren en het tempelcomplex per fiets te bezoeken (optioneel). De middag is ter vrije besteding. Maak bijvoorbeeld een leuke optionele excursie naar het Panna Nationaal Park of geniet van het zwembad bij het hotel. We overnachten wederom in Khajuraho.

Goed om te weten

In de maand juli tot half oktober is het Panna Nationaal Park i.v.m. de moesson gesloten.

Weetje

Doordat Khajuraho ver van alle handelsroutes ligt, werden de Khajuraho-tempels gespaard van vernietiging door moslimveroveraars.

DAG
17

Khajuraho - Allahabad (ca. 301 km/7 uur)

Allahabad (Prayagraj)
Vertrek Khajuraho
Aankomst pelgrimsoord Allahabad
Avond: boottocht over de heilige Triveni Sangam
Overnachten in spiritueel Allahabad

Na het ontbijt stappen we in onze bus. Vandaag rijden we van Khajuraho naar pelgrimsoord Allahabad (Prayagraj). De reis van ongeveer 7 uur is een ideale gelegenheid om uit te rusten, foto’s te rangschikken, een reisverslag bij te werken, ervaringen uit te wisselen met andere reizigers, of het voorbijtrekkende landschap te bekijken.
Een leuk vooruitzicht – vanavond maken we een mooie boottocht over het kalme water van de Triveni Sangam in Allahabad. Dit is het samenvloeiingspunt van drie heilige rivieren, waarvan twee zichtbaar en één mythisch. Triveni Sangam is één van de meest vereerde hindoeïstische plekken. Hindoes geloven dat zij hun zonden wegspoelen en zich bevrijden van de eindeloze herhaling van wedergeboorte als zij zich in dit water onderdompelen. Bijzonder dat het water twee kleuren heeft: dat van de Ganges is vrij helder, dat van de Yumana is groenachtig. De derde (mythische) rivier schijnt onderwater te stromen.
Vanavond slapen we in Allahabad. Een mooie gedachte dat dit ook een geliefde verblijfplaats was van Indiase premiers, onder wie Indira Ghandi.

Weetje

Allahabad werd volgens het hindoeïsme uitverkoren door de schepper van het universum, Heer Brahma, tot ‘koning van alle pelgrimsoorden’. Elke 12 jaar vindt hier de Kumbh Mela plaats (de grootste hindoeïstische pelgrimstocht).

DAG
18

Allahabad - Varanasi

Khusro Bagh, Allahabad
Tuin- en grafcomplex Khusro Bagh bezichtigen
Vertrek Allahabad
Avondwandeling: Varanasi verkennen
Spectaculaire Aarti-ceremonie bekijken bij de Ganges-rivier
Eerste overnachting in heilig Varanasi

Allahabad (Prayagraj) is oorspronkelijk één van India’s oudste steden. De miljoenenstad zoals we hem nu zien, werd in 1583 gesticht door de machtige Mogol-keizer Akbar, die het Allahabad noemde (‘stad van God’). Voor we doorreizen naar Varanasi, bekijken we eerst een geliefde bezienswaardigheid: Khusro Bagh. Dit grote ommuurde tuin- en grafcomplex bevat onder meer drie prachtige zandstenen mausolea met muurversieringen en steenhouwkunst uit de Mogol-periode.
Dan gaan we op weg naar India’s heiligste stad, Varanasi, op de oevers van de Ganges-rivier – feitelijk de grootste lokale attractie. Ter oriëntatie maken we samen een avondwandeling door de stad. Zo krijgt u een leuke eerste indruk van de ligging en sfeer. We verkennen smalle oude straten, lopen langs tempels, ghats en geurige eetstalletjes, zien heilige koeien die ongestoord midden op straat staan, en kleurrijk geklede hindoes. Hoogtepunt is de Aarti-avondceremonie ter ere van de Ganges-rivier, die priesters op de oever uitvoeren. Een luidruchtig spektakel met lampen, fakkels, trommels, bellen, cymbalen en mantra’s. Fascinerend!
We slapen 3 nachten in Varanasi, om deze legendarische India-highlight in zijn volle glorie te ervaren.

DAG
19

Varanasi & Sarnath (ca. 260 km/6 uur)

Sarnath
Bezoek aan pelgrimsoord Sarnath
Tweede overnachting Varanasi

Vandaag gaan we naar het pelgrimsoord Sarnath, net buiten de stadsmuur van Varanasi. Boeddha predikte hier zijn boodschap over de Verlichting, waarop de religieuze keizer Ashoka een enorme stoepa en enkele boeddhistische tempels liet bouwen. Hierna werd besloten dat elk boeddhistisch land ter wereld hier zijn eigen tempel zou krijgen. Het voelt alsof u een wereldtentoonstelling bezoekt, gedompeld in een diepe, serene rust.

Weetje

Hindoes beschouwen Varanasi als één van de zeven heilige steden. Pelgrims van over de hele wereld bezoeken de stad om hun zonden weg te wassen in de Ganges-rivier. Vanaf de ghats (trappen) worden ook hun dierbaren gecremeerd.

DAG
20

Varanasi

Varanasi
Vrije dag in Varanasi
Ontdek de heilie tempels van Zuid-Varanasi (optioneel)
Verdwaal in de bazaars en verborgen steegjes (optioneel)
Bezoek de ambachtslieden en wevers van Varanasi (optioneel)
Derde overnachting Varanasi

Vandaag kunt u genieten van uw vrije dag in Varanasi. Gaat u zelf nog de stad bewonderen of kiest u voor een optionele excursie? Ontdek de vijvers en heilige tempels van Zuid-Varanasi. Leer hier over de geschiedenis en cultuur van Varanasi.
Verdwaal in de bazaars en verborgen steegjes van Noord-Varanasi. Als u het noordelijke deel van de stad bezoekt, krijgt u een kijkje in het dagelijks leven van de lokale bevolking. Ook een bezoekje aan de enorme bazaar en de oude tempels zullen u verwonderen.
Bezoek de ambachtslieden en wevers van Varanasi. Maak een wandeling door de steegjes van de Ansari wevers en bewonder hoe zij de enorm gedetailleerde handwerken maken.

DAG
21

Varanasi - Goa (per vliegtuig)

Goa
Binnenlandse vlucht van Varanasi naar Goa (inclusief)
Begin strandvakantie
Eerste overnachting in een strandhotel in Goa

We verruilen het dynamische Varanasi voor langgerekte zandstranden met wuivende palmen – vandaag reizen we per binnenlandse vlucht naar Goa: India’s meest geliefde vakantieoord, aan de westkust. Hier sluiten we onze enerverende rondreis af met een ontspannen strandverblijf van 4 nachten. De ideale ‘grande finale’ van de vakantie! In het oude deel van Goa verwijzen de vele kerken naar het Portugese koloniale verleden (1510-1961). De flowerpowersfeer waar Goa later beroemd om werd, is op sommige plekken nog voelbaar. In de jaren ’60 groeide Goa uit tot een populaire hippiebestemming, die draaide om spiritualiteit en ‘peace, love and happiness’. Op de palmenstranden hangt nog altijd een unieke sfeer.

Weetje

Goa is meer dan een strandoord alleen. Het is een complete deelstaat – weliswaar de kleinste van India – met een 100 kilometer lange kustlijn en natuurgebieden in het binnenland.

DAG
22

Goa

Goa
Vrije dag: genieten van zon, zee & strand
Overnachting in Goa

Tijdens uw meerdaagse verblijf in Goa doet u precies zo veel (of weinig!) als u wilt: u bepaalt elke dag uw eigen programma. Geniet u vandaag bijvoorbeeld van een ontspannen stranddag. Verwerk alle indrukken die u in de afgelopen dagen heeft opgedaan, pak er een boek bij of wellicht dat u een leuke wateractiviteit kunt ondernemen. Denk aan parasailen of waterskiën, of misschien gewoon een verfrissende duik in het zwembad of de zee. Tussendoor kunt u nog lekker iets eten op het terras van het hotel. Aan u de keus!

DAG
23

Goa

in_al_goa strand.jpg
Vrije dag: nog een stranddag of trek erop uit
Overnachting in Goa

U ontwaakt in uw comfortabele hotel. Wat staat er vandaag op de planning? Indien u toe bent aan ultieme ontspanning, boekt u dan een yogales en leer mediteren of wellicht is nog een stranddagje precies wat u nodig heeft. In de omgeving zijn er tevens een aantal mogelijkheden. Struin over de diverse lokale markten, ga winkelen of probeer verschillende restaurants uit.

Het is fijn ‘thuiskomen’ in het gezellige strandhotel waar we verblijven – een favoriet van veel reizigers. Het ligt aan één van Goa’s heerlijke zandstranden en heeft een tuin met twee zwembaden. Eén zwembad heeft bovendien een verzonken bar, waaraan u een drankje drinkt met uw benen in het water, als u wilt. De vriendelijke familie die het hotel runt, zorgt voor een persoonlijke, ongedwongen sfeer. In Goa beleeft u het ultieme vakantiegevoel.

DAG
24

Goa

Goa
Dagkamer Goa
Transfer naar de luchthaven

Vandaag is onze laaste dag in Goa. U kunt tot middernacht gebruik maken van uw kamer. Laat in de avond brengt een transferbus u naar het internationale vliegveld voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

Goed om te weten

We vliegen ’s nachts terug van Goa naar Amsterdam. Rust u graag uit in een hotelkamer tot we naar het vliegveld vertrekken? Profiteer dan van de mogelijkheid om een aantrekkelijk geprijsde dagkamer bij te boeken.

DAG
25

Aankomst Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Terugvlucht: Delhi - Amsterdam
Aankomst in Nederland

In het vliegtuig denkt u terug aan de duizelingwekkende hoeveelheid indrukken die u opdeed in India. Wat een verrassend gevarieerd en schitterend reisprogramma! De kleurrijke lokale bewoners, wilde dieren, fascinerende natuur, dynamische steden, eeuwenoude tempels, weelderige paleizen, Indiase keuken, lokale markten en bijzondere ontmoetingen met mensen blijven u voor altijd bij. In de ochtend landt u weer op Amsterdam Schiphol. De thuisblijvers zijn ongetwijfeld benieuwd naar uw boeiende reisverhalen!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma

+- Extra's

( 13 opties )+Open-Sluiten

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 1 t/m 13 van 13 opties )

in_al_foodie.jpg

Delhi - Culinaire tour door Old Delhi

Geniet van heerlijk traditioneel “streetfood” tijdens deze wandeling door oud-Delhi, dat ook wel “Purani Dilli” wordt genoemd. Struin door de zijstraatjes van deze bijzondere stad en proef het echte India. Onder leiding van een Engelssprekende gids...

Geniet van heerlijk traditioneel “streetfood” tijdens deze wandeling door oud-Delhi, dat ook wel “Purani Dilli” wordt genoemd. Struin door de zijstraatjes van deze bijzondere stad en proef het echte India.
Onder leiding van een Engelssprekende gids maakt u gedurende drie uur kennis met de meest smaakvolle hapjes. Ontmoet de lokale bevolking en zie de bereiding van de gerechten. Ruik en proef de combinaties van diverse specerijen en ingrediënten. Gefrituurde aardappeltjes in heerlijke sauzen en een typisch Indiaas ijsje toe. Het is een waar genoegen voor uw zintuigen!

Duur: ca. 3 uur (inclusief transfers)
Inclusief: Engelssprekende gids, transfers en hapjes
Exclusief: overige persoonlijke uitgaven tijdens deze tourMinimaal 2 deelnemers - Prijs ca. 50 USD per persoon
Minimaal 4 deelnemers - Prijs ca. 40 USD per persoon

Meer info

Minder info

in_al_del_lodigarden.jpg

Delhi - Tour door de tuinen van Delhi

Tijdens deze indrukwekkende tour ontdekt u de drie grootste tuinen van Delhi. Onder leiding van een Engels sprekende gids komt u meer te weten over de geschiedenis en bezoekt u de tombes van voormalige keizers. Deze excursie staat in het teken van de...

Tijdens deze indrukwekkende tour ontdekt u de drie grootste tuinen van Delhi. Onder leiding van een Engels sprekende gids komt u meer te weten over de geschiedenis en bezoekt u de tombes van voormalige keizers. Deze excursie staat in het teken van de historie die zich op deze specifieke plekken heeft afgespeeld en zal ongeveer 2,5 uur duren.

The Lodhi Garden
De stadstuin van Lodhi spreidt zich uit over maar liefst 90 hectare. Verborgen tussen de groene omgeving, rustgevende fonteintjes en kleurrijke bloemen, vindt u hier tombes van belangrijke voormalige keizers. De graven van keizers Shisha en Bara Gumbad, Sikandar Lodhi en Mohammed Shah zijn tot stand gekomen door prachtige architectuur uit de 15e eeuw.

The Sunder Nursery
De Sunder Nursery is in de 16e eeuw gebouwd en grenst aan de tombe van Humayun. Deze tombe staat tevens op de Werelderfgoedlijst. Gedurende het Britse regime werd dit park gebruikt voor het telen van experimentele planten. De Sunder Nursery ademt kalmte en ontspanning; de perfecte gelegenheid om aan de drukte van Delhi te ontsnappen en even tot rust te komen. Geniet van het geluid van vogels, de geur van bloemen en de prachtige omgeving; het is een waar paradijs in een drukke stad als Delhi.

The Safdarjung Tomb & garden complex
Het Mausoleum van Safdarjung is gebouwd in 1754, in de tijd van het Mogols regime. Het monument is ontstaan door gebruik van zandsteen en marmer. De architectuur is tot in het kleinste details zeer indrukwekkend. Safdarjung was de minister-president van het Mogol-rijk. De tuinen zijn een voorbeeld van de zogeheten Charbagh architectuur: een Perzische stijl voor de aanleg van tuinen.

Duur: 2,5 uur
Inclusief: Engels sprekende gids, transfers en entreegelden

Minimaal 2 personen: ca. € 25 per persoon
Minimaal 4 personen: ca. € 20 per persoon

Meer info

Minder info

Kookles Jaipur

Jaipur - Kookles en diner bij lokale familie

India is een land van geuren, kleuren, een indrukwekkende cultuur en natuurlijk die beroemde keuken. Tijdens deze excursie kunt u niet alleen een kijkje nemen in die keuken, u gaat er zelf onderdeel van uitmaken. Zo wordt u ontvangen door een zeer ga...

India is een land van geuren, kleuren, een indrukwekkende cultuur en natuurlijk die beroemde keuken. Tijdens deze excursie kunt u niet alleen een kijkje nemen in die keuken, u gaat er zelf onderdeel van uitmaken. Zo wordt u ontvangen door een zeer gastvrije familie die u laat zien hoe en wat er wordt gekookt binnen een typisch Indiaas huishouden van Rajasthan. Tijdens deze twee tot drie uur durende demo ontvangt u handige tips en krijgt u inzicht in de specifieke technieken die worden gebruikt om allerlei heerlijke schotels tot stand te brengen.

Om de ervaring compleet te maken wordt u na deze leerzame masterclass door de gastfamilie uitgenodigd om aan te schuiven bij het familiediner. De verse ingrediënten van de lokale markt , eigenhandig gemalen kruiden en een familie die trots is op haar afkomst maken dit een onvervalste ervaring. U beleeft het echte India en geniet van een geweldige traditionele maaltijd die u nergens anders vindt.

Duur: ca. 4 uur
Inclusief: Kook demo, diner en transfersMinimaal 2 personen - Prijs ca. 40 USD per persoon
Minimaal 4 personen - Prijs ca. 30 USD per persoon

Meer info

Minder info

in_exc_jaipurfietstour.jpg

Jaipur - Fietstour door Jaipur

Jaipur is een fascinerende stad met veel bezienswaardigheden. Wat is er nou leuker om een stad als deze op de fiets te gaan verkennen en zo het Indiase leven van dichtbij te ervaren? U begint deze excursie op het afgesproken verzamelpunt en voordat w...

Jaipur is een fascinerende stad met veel bezienswaardigheden. Wat is er nou leuker om een stad als deze op de fiets te gaan verkennen en zo het Indiase leven van dichtbij te ervaren? U begint deze excursie op het afgesproken verzamelpunt en voordat we van start gaan ontvangt u duidelijke veiligheidsinstructies en een uitleg over de tour. Vervolgens gaat uw avontuur beginnen en fietsen we in een aangenaam tempo richting het Windpaleis. Dit imposante bouwwerk is een uitbreiding van het Jaipur stadspaleis en vormt een van de bekendste bezienswaardigheden van Jaipur. We stappen weer op en na een aantal kilometer door charmante straten en lanen komen we aan bij de Jal Mahal. Een indrukwekkend 18e eeuws monument gebouwd in het midden van het Man-Sagarmeer. Ook kunt u hier vele interessante soorten watervogels tegenkomen die op en rond het meer komen overwinteren. We vervolgen onze tocht en met het Nahargarh Fort in het vizier zullen we zonder haast iets moeten stijgen. Eenmaal bovenaan biedt het fort een voortreffelijk uitzicht over Jaipur en is er alle tijd om rustig bij te komen. Vervolgens zetten we de afdaling in naar de bruisende straten van deze "roze stad". Eenmaal terug beneden zult u merken dat het dagelijks leven volledig op gang is gekomen. Levendige straten en een actief straatbeeld maken deze enerverende fietstour compleet. Met velel indrukwekkende beelden nog vers op uw netvlies en een camera vol met onvervangbare foto's fietst u terug naar het beginpunt en een onvergetelijk avontuur afsluit.

Duur: ca. 4 uur
Inclusief: Engelssprekende gids, fietsen, helmen en ontbijt

Minimaal 2 personen: ca. € 45 per persoon
Minimaal 4 personen: ca. € 40 per persoon

Meer info

Minder info

in_exc_agr_culturelewandeling.jpg

Agra - Agra Culturele Wandeling

Kom en ga mee te voet Agra ondekken. Op deze manier leert u de verborgen straatjes, de plaatselijk specerijenmarkt, tempels en moskee van Agra kennen. Geniet van verassende smaken in de oudste snoepjeswinkel en rij mee op een riksja voor een betovere...

Kom en ga mee te voet Agra ondekken. Op deze manier leert u de verborgen straatjes, de plaatselijk specerijenmarkt, tempels en moskee van Agra kennen. Geniet van verassende smaken in de oudste snoepjeswinkel en rij mee op een riksja voor een betoverende ervaring op de drukke marktstraat. Leer ook waarom hindoe families hun goden aankleden. U hoort de verhalen van legendes die generatie op generatie worden doorgegeven. Ontdek hoe het hedendaagse India zich hervormt en bekijk het spectaculaire uitzicht op de Taj Mahal van een geheime spot.

Duur: 4 uur
Inclusief: Engels sprekende gids, korte riksja rit, transfers, entree tickets en drankjes.


Minimaal 2 personen: ca. € 30 per persoon
Minimaal 4 personen: ca. € 20 per persoon

Meer info

Minder info

in_exc_agra_kalakritidansdramashow.jpg

Agra - Kalakriti dans en drama show

Deze historische Indiaanse opera ‘Mohabbat The Taj’ neemt u mee naar het Mughal tijdperk in 16de eeuw. Het beeld het verhaal van de eeuwige liefde tussen Shahjahan en Mumtaj uit in prachtige dans, muziek en drama. De voorstelling vindt plaats in het ...

Deze historische Indiaanse opera ‘Mohabbat The Taj’ neemt u mee naar het Mughal tijdperk in 16de eeuw. Het beeld het verhaal van de eeuwige liefde tussen Shahjahan en Mumtaj uit in prachtige dans, muziek en drama. De voorstelling vindt plaats in het Kalakriti Cultural & Convention Centre in Agra.

Duur: 2 uur
Inclusief: Entree tickets, koptelefoon, transfers en drankjes
Minimaal 2 personen: ca. € 20 per persoon

Meer info

Minder info

Orchha - Jungle Safari Orchha Wildlife Sanctuary

Het volgende op de lijst van dingen om te doen in Orchha is een Sanctuary Wildlife safari. Tijdens deze safari komt u helemaal tot rust, u rijdt langs prachtige natuur en onderweg komt u veel interessante dieren tegen. Er zijn circa 200 verschillende...

Het volgende op de lijst van dingen om te doen in Orchha is een Sanctuary Wildlife safari. Tijdens deze safari komt u helemaal tot rust, u rijdt langs prachtige natuur en onderweg komt u veel interessante dieren tegen. Er zijn circa 200 verschillende vogelsoorten te vinden in Orchha Sanctuary.


Duur: ca. 2 uur (inclusief transfers)
Minimaal 2 deelnemers - Prijs ca. 40 USD per persoon
Minimaal 4 deelnemers - Prijs ca. 30 USD per persoon

Meer info

Minder info

Orchha - Raften door de Betwa Rivier

Raften is één van de sportieve activiteiten waar u zich aan moet overgeven in Orchha. De turbulente stromingen van de Betwa-rivier bieden een avontuurlijke tocht voordat je de Yamuna binnengaat. Raften door het water van de Betwa-rivier geeft u energ...

Raften is één van de sportieve activiteiten waar u zich aan moet overgeven in Orchha. De turbulente stromingen van de Betwa-rivier bieden een avontuurlijke tocht voordat je de Yamuna binnengaat. Raften door het water van de Betwa-rivier geeft u energie.


Duur: ca. 2 uur (inclusief transfers)Minimaal 2 deelnemers - Prijs ca. 30 USD per persoon
Minimaal 4 deelnemers - Prijs ca. 23 USD per persoon

Meer info

Minder info

Khajuraho Tempel

Khajuraho - Khajuraho Geluid & Lichtshow

Om uw ervaring in Khajuraho nog unieker te maken kunt u ervoor kiezen om de geluid- en lichtshow bij te wonen. Deze show wordt gegeven bij de Westelijke groep tempels. De tempels in Khajuraho staan bekend om hun Kamasutra beeltenissen waarin vrouwen ...

Om uw ervaring in Khajuraho nog unieker te maken kunt u ervoor kiezen om de geluid- en lichtshow bij te wonen. Deze show wordt gegeven bij de Westelijke groep tempels. De tempels in Khajuraho staan bekend om hun Kamasutra beeltenissen waarin vrouwen en erotiek de rode draad zijn. Door middel van de show krijgt u een uniek beeld van de tempels.

Duur: 1,5 uur
Inclusief: entreegelden en transfers Minimaal 2 personen - Prijs 20 USD per persoon

Meer info

Minder info

Tijger op rug India

Khajuraho - Panna Nationaal Park

Het Panna National Park is het 5e tijger reservaat van de staat en de 22e van het land, waar leuke safariritten worden georganiseerd. Een aantal van de wilde diersoorten noemt dit nationale park hun huis. Denk aan cheeta's, langoer apen, jakhalzen, d...

Het Panna National Park is het 5e tijger reservaat van de staat en de 22e van het land, waar leuke safariritten worden georganiseerd. Een aantal van de wilde diersoorten noemt dit nationale park hun huis. Denk aan cheeta's, langoer apen, jakhalzen, de Indische gazelle en wilde zwijnen, maar ook vogels zoals de wespendief, koningsgier, Indiase gier en kuifarend zijn beschut in de weelderige groene gordijnen.

Vanuit Khajuraho is het een lange rit naar het park. Tijdens deze excursie gaat u opzoek naar de vele dieren en vogels en met heel veel geluk spot u misschien wel de Indiase tijger. Van alle activiteiten in Khajuraho, is een bezoek aan Panna National Park zeker de moeite waard! Geniet van de rust en de schoonheid van moeder natuur in haar geheel.

(In verband met de moesson en het paarseizoen gedurende de periode van juli t/m september is het Panna Nationaal Park gesloten.)

Duur: 4 uur
Inclusief: lunchpakket, drinken, entreegelden en transfers Minimaal 2 personen - Prijs 70 USD per persoon
Minimaal 4 personen - Prijs 60 USD per persoon

Meer info

Minder info

in_exc_vra_ambachtsliedenwevers.jpg

Varanasi - Ambachtslieden en Wevers van Varanasi

Ga mee wandelen in de steegjes van de Ansari wevers, de makers van de sari. Zie van dichtbij de prachtige details op het handwerk van de traditionele Banaras ambachtslieden. Ook zal de historie van de zijderoute met de belangrijkste figuren uit deze ...

Ga mee wandelen in de steegjes van de Ansari wevers, de makers van de sari. Zie van dichtbij de prachtige details op het handwerk van de traditionele Banaras ambachtslieden. Ook zal de historie van de zijderoute met de belangrijkste figuren uit deze stad aanbod komen. Ontdek hoe ambachtlieden handgemaakte afbeeldingen van hun goden maken. Ontdek hoe zijde wordt geweven uit gesponnen zijdedraden. Wanneer u in het hart van dit gedeelte van de stad loopt, komt u uit bij de Dal Mandi, de voormalige courtisane straat, wat nu de levendige Moslim bazaar is.

Duur: 3 uur
Inclusief: Engelssprekende gids, entreegelden en drankjes.
Minimaal 2 personen - Prijs 40 USD
Minimaal 4 personen - Prijs 30 USD

Meer info

Minder info

in_al_varanasiganges.jpg

Varanasi - Heilige vijvers en tempels van Zuid Varanasi

Maak een wandeling door het mystieke landschap van dichters! Wandel langs heilige tempels en vijvers dichtbij de Assi Ghat, gelegen bij meest zuidelijke Ganges rivierbank. Loop in de voetstappen van de dichter Baranas uit 16e eeuw en de mystieke Pand...

Maak een wandeling door het mystieke landschap van dichters! Wandel langs heilige tempels en vijvers dichtbij de Assi Ghat, gelegen bij meest zuidelijke Ganges rivierbank. Loop in de voetstappen van de dichter Baranas uit 16e eeuw en de mystieke Pandit Goswami Tulsidas, de vertaler van het heilige Ramayana schrift. Terwijl u bijzondere tempels in Varanasi bezoekt, leert u de indrukwekkende historie en cultuur van deze stad kennen. Een excursie die zeker de moeite waard is!

Duur: ca. 3 uur
Inclusief: Engelssprekende gids, entreegelden en transfers
Minimaal 2 personen - Prijs vanaf 40 USD per persoon
Minimaal 4 personen - Prijs vanaf 30 USD per persoon

Meer info

Minder info

in_exc_vra_bazaarsenverborgensteegjes.jpg

Varanasi - Bazaars en verborgen steegjes van Noord Varanasi

Deze excursie brengt u naar het noordelijke gedeelte van Varanasi. Struin door de kleine straatjes, gluur in de winkeltjes en tempels van de stad en bewonder het dagelijks leven van de inwoners, die hun straat misschien wel voor jaren al niet hebben ...

Deze excursie brengt u naar het noordelijke gedeelte van Varanasi. Struin door de kleine straatjes, gluur in de winkeltjes en tempels van de stad en bewonder het dagelijks leven van de inwoners, die hun straat misschien wel voor jaren al niet hebben verlaten. Bezoek de plaatselijke bazaar met haar vele paadjes, bochten en verrassingen. Ga mee en raak met ons verdwaald als we de indrukwekkende geheimen van Varanasi ontdekken.

Duur: ca. 3 uur
Inclusief: Engelssprekende gids, entreegelden en transfersMinimaal 2 personen - Prijs 40 USD per persoon
Minimaal 4 personen - Prijs 30 USD per persoon

Meer info

Minder info

+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In India & Nepal reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider en Engelssprekende, lokale gids. Onze reisbegeleiders reizen meerdere malen per jaar door India & Nepal en hebben dan ook een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities, en de actualiteit. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van India & Nepal leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Mocht u uw reis combineren met Nepal, dan zal u begeleid worden door dezelfde Nederlandssprekende reisbegeleider als tijdens uw reis in India. Wel nemen we bij de grens afscheid van onze lokaal, Engelssprekende gids en zal deze worden vervangen door een Nepalese, Engelssprekende gids. Op deze manier kunnen we u de beste informatie geven, want onze Nepalese gids kent zijn land als geen ander en is trots om u zijn land te laten zien. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

25 dagen Relaxt India: altijd de beste prijs

Eenpersoonskamertoeslag vanaf € 785

Internationale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

Binnenlandse vlucht Varanasi - Goa
23 kg ruimbagage op de internationale vluchten
15 kg ruimbagage op de binnenlandse vlucht (7 kg handbagage, extra kilo's zijn 7 USD per kg met een maximum van 5 kilo)
Rondreis per airco touringcar (afmeting is afhankelijk van groepsgrootte)
Overnachtingen in goed verzorgde middenklasse hotels
Vroege check-in Delhi bij aankomst
Iedere dag ontbijt
Welkomstdiner in Delhi op dag 2
Diner op dag 7 en 8
Nederlandssprekende reisleiding van dag 1 t/m 21
Lokale Engelssprekende gidsen in Delhi, Jaipur, Abhaneri, Agra, Orchha, Khajuraho, Allahabad en Varanasi
Uitgebreide stadstour Oud en Nieuw Delhi*
Stadstour Jaipur *
Luipaard safari in Jhalana Park
2 Jeep safari's in Ranthambore Nationaal Park**
Bezoek aan dee Chand Baori-waterput en platteland-safari in Abhaneri*
Bezoek Taj Mahal bij zonsopkomst*
Stadstour in Agra, met een bezoek aan het Agra Fort*
Stadstour in Orchha met een bezoek aan Kancahana Ghat*
Bezoek Erotische Tempels van Khajuraho*
Boottocht over de heilige Triveni Sangam en bezoek aan Khusro Bagh in Allahabad*
Spectaculaire Aarti-ceremonie bekijken bij de Ganges-rivier
Bezoek aan Sarnath*
Strandverblijf van 4 nachten in Goa
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan (zie ook exclusief).
**De ochtend safari wordt uit gevoerd in een 4x4 jeep voor 6 personen en de avond safari op basis van seat-in-coach in een 20-seater uitgevoerd.

Exclusief

Entreegelden: ca. € 82 p.p. (omgerekend ca. 6.495 INR p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Fooienpot: ca. € 110,00 per persoon (omgerekend ca. 8.637 INR per persoon, afhankelijk van de wisselkoers)
Fooi voor de reisleiding ca. € 2 p.p.p.d. (omgerekend ca. 158 INR per persoon per dag, afhankelijk van de wisselkoers)
Visum India
Eventuele optionele excursies
Overige maaltijden
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking

Minimaal aantal deelnemers: 10 Maximaal aantal deelnemers: 30

+- Extra's

( 13 opties )+Open-Sluiten

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 1 t/m 13 van 13 opties )

in_al_foodie.jpg

Delhi - Culinaire tour door Old Delhi

Geniet van heerlijk traditioneel “streetfood” tijdens deze wandeling door oud-Delhi, dat ook wel “Purani Dilli” wordt genoemd. Struin door de zijstraatjes van deze bijzondere stad en proef het echte India. Onder leiding van een Engelssprekende gids...

Geniet van heerlijk traditioneel “streetfood” tijdens deze wandeling door oud-Delhi, dat ook wel “Purani Dilli” wordt genoemd. Struin door de zijstraatjes van deze bijzondere stad en proef het echte India.
Onder leiding van een Engelssprekende gids maakt u gedurende drie uur kennis met de meest smaakvolle hapjes. Ontmoet de lokale bevolking en zie de bereiding van de gerechten. Ruik en proef de combinaties van diverse specerijen en ingrediënten. Gefrituurde aardappeltjes in heerlijke sauzen en een typisch Indiaas ijsje toe. Het is een waar genoegen voor uw zintuigen!

Duur: ca. 3 uur (inclusief transfers)
Inclusief: Engelssprekende gids, transfers en hapjes
Exclusief: overige persoonlijke uitgaven tijdens deze tourMinimaal 2 deelnemers - Prijs ca. 50 USD per persoon
Minimaal 4 deelnemers - Prijs ca. 40 USD per persoon

Meer info

Minder info

in_al_del_lodigarden.jpg

Delhi - Tour door de tuinen van Delhi

Tijdens deze indrukwekkende tour ontdekt u de drie grootste tuinen van Delhi. Onder leiding van een Engels sprekende gids komt u meer te weten over de geschiedenis en bezoekt u de tombes van voormalige keizers. Deze excursie staat in het teken van de...

Tijdens deze indrukwekkende tour ontdekt u de drie grootste tuinen van Delhi. Onder leiding van een Engels sprekende gids komt u meer te weten over de geschiedenis en bezoekt u de tombes van voormalige keizers. Deze excursie staat in het teken van de historie die zich op deze specifieke plekken heeft afgespeeld en zal ongeveer 2,5 uur duren.

The Lodhi Garden
De stadstuin van Lodhi spreidt zich uit over maar liefst 90 hectare. Verborgen tussen de groene omgeving, rustgevende fonteintjes en kleurrijke bloemen, vindt u hier tombes van belangrijke voormalige keizers. De graven van keizers Shisha en Bara Gumbad, Sikandar Lodhi en Mohammed Shah zijn tot stand gekomen door prachtige architectuur uit de 15e eeuw.

The Sunder Nursery
De Sunder Nursery is in de 16e eeuw gebouwd en grenst aan de tombe van Humayun. Deze tombe staat tevens op de Werelderfgoedlijst. Gedurende het Britse regime werd dit park gebruikt voor het telen van experimentele planten. De Sunder Nursery ademt kalmte en ontspanning; de perfecte gelegenheid om aan de drukte van Delhi te ontsnappen en even tot rust te komen. Geniet van het geluid van vogels, de geur van bloemen en de prachtige omgeving; het is een waar paradijs in een drukke stad als Delhi.

The Safdarjung Tomb & garden complex
Het Mausoleum van Safdarjung is gebouwd in 1754, in de tijd van het Mogols regime. Het monument is ontstaan door gebruik van zandsteen en marmer. De architectuur is tot in het kleinste details zeer indrukwekkend. Safdarjung was de minister-president van het Mogol-rijk. De tuinen zijn een voorbeeld van de zogeheten Charbagh architectuur: een Perzische stijl voor de aanleg van tuinen.

Duur: 2,5 uur
Inclusief: Engels sprekende gids, transfers en entreegelden

Minimaal 2 personen: ca. € 25 per persoon
Minimaal 4 personen: ca. € 20 per persoon

Meer info

Minder info

Kookles Jaipur

Jaipur - Kookles en diner bij lokale familie

India is een land van geuren, kleuren, een indrukwekkende cultuur en natuurlijk die beroemde keuken. Tijdens deze excursie kunt u niet alleen een kijkje nemen in die keuken, u gaat er zelf onderdeel van uitmaken. Zo wordt u ontvangen door een zeer ga...

India is een land van geuren, kleuren, een indrukwekkende cultuur en natuurlijk die beroemde keuken. Tijdens deze excursie kunt u niet alleen een kijkje nemen in die keuken, u gaat er zelf onderdeel van uitmaken. Zo wordt u ontvangen door een zeer gastvrije familie die u laat zien hoe en wat er wordt gekookt binnen een typisch Indiaas huishouden van Rajasthan. Tijdens deze twee tot drie uur durende demo ontvangt u handige tips en krijgt u inzicht in de specifieke technieken die worden gebruikt om allerlei heerlijke schotels tot stand te brengen.

Om de ervaring compleet te maken wordt u na deze leerzame masterclass door de gastfamilie uitgenodigd om aan te schuiven bij het familiediner. De verse ingrediënten van de lokale markt , eigenhandig gemalen kruiden en een familie die trots is op haar afkomst maken dit een onvervalste ervaring. U beleeft het echte India en geniet van een geweldige traditionele maaltijd die u nergens anders vindt.

Duur: ca. 4 uur
Inclusief: Kook demo, diner en transfersMinimaal 2 personen - Prijs ca. 40 USD per persoon
Minimaal 4 personen - Prijs ca. 30 USD per persoon

Meer info

Minder info

in_exc_jaipurfietstour.jpg

Jaipur - Fietstour door Jaipur

Jaipur is een fascinerende stad met veel bezienswaardigheden. Wat is er nou leuker om een stad als deze op de fiets te gaan verkennen en zo het Indiase leven van dichtbij te ervaren? U begint deze excursie op het afgesproken verzamelpunt en voordat w...

Jaipur is een fascinerende stad met veel bezienswaardigheden. Wat is er nou leuker om een stad als deze op de fiets te gaan verkennen en zo het Indiase leven van dichtbij te ervaren? U begint deze excursie op het afgesproken verzamelpunt en voordat we van start gaan ontvangt u duidelijke veiligheidsinstructies en een uitleg over de tour. Vervolgens gaat uw avontuur beginnen en fietsen we in een aangenaam tempo richting het Windpaleis. Dit imposante bouwwerk is een uitbreiding van het Jaipur stadspaleis en vormt een van de bekendste bezienswaardigheden van Jaipur. We stappen weer op en na een aantal kilometer door charmante straten en lanen komen we aan bij de Jal Mahal. Een indrukwekkend 18e eeuws monument gebouwd in het midden van het Man-Sagarmeer. Ook kunt u hier vele interessante soorten watervogels tegenkomen die op en rond het meer komen overwinteren. We vervolgen onze tocht en met het Nahargarh Fort in het vizier zullen we zonder haast iets moeten stijgen. Eenmaal bovenaan biedt het fort een voortreffelijk uitzicht over Jaipur en is er alle tijd om rustig bij te komen. Vervolgens zetten we de afdaling in naar de bruisende straten van deze "roze stad". Eenmaal terug beneden zult u merken dat het dagelijks leven volledig op gang is gekomen. Levendige straten en een actief straatbeeld maken deze enerverende fietstour compleet. Met velel indrukwekkende beelden nog vers op uw netvlies en een camera vol met onvervangbare foto's fietst u terug naar het beginpunt en een onvergetelijk avontuur afsluit.

Duur: ca. 4 uur
Inclusief: Engelssprekende gids, fietsen, helmen en ontbijt

Minimaal 2 personen: ca. € 45 per persoon
Minimaal 4 personen: ca. € 40 per persoon

Meer info

Minder info

in_exc_agr_culturelewandeling.jpg

Agra - Agra Culturele Wandeling

Kom en ga mee te voet Agra ondekken. Op deze manier leert u de verborgen straatjes, de plaatselijk specerijenmarkt, tempels en moskee van Agra kennen. Geniet van verassende smaken in de oudste snoepjeswinkel en rij mee op een riksja voor een betovere...

Kom en ga mee te voet Agra ondekken. Op deze manier leert u de verborgen straatjes, de plaatselijk specerijenmarkt, tempels en moskee van Agra kennen. Geniet van verassende smaken in de oudste snoepjeswinkel en rij mee op een riksja voor een betoverende ervaring op de drukke marktstraat. Leer ook waarom hindoe families hun goden aankleden. U hoort de verhalen van legendes die generatie op generatie worden doorgegeven. Ontdek hoe het hedendaagse India zich hervormt en bekijk het spectaculaire uitzicht op de Taj Mahal van een geheime spot.

Duur: 4 uur
Inclusief: Engels sprekende gids, korte riksja rit, transfers, entree tickets en drankjes.


Minimaal 2 personen: ca. € 30 per persoon
Minimaal 4 personen: ca. € 20 per persoon

Meer info

Minder info

in_exc_agra_kalakritidansdramashow.jpg

Agra - Kalakriti dans en drama show

Deze historische Indiaanse opera ‘Mohabbat The Taj’ neemt u mee naar het Mughal tijdperk in 16de eeuw. Het beeld het verhaal van de eeuwige liefde tussen Shahjahan en Mumtaj uit in prachtige dans, muziek en drama. De voorstelling vindt plaats in het ...

Deze historische Indiaanse opera ‘Mohabbat The Taj’ neemt u mee naar het Mughal tijdperk in 16de eeuw. Het beeld het verhaal van de eeuwige liefde tussen Shahjahan en Mumtaj uit in prachtige dans, muziek en drama. De voorstelling vindt plaats in het Kalakriti Cultural & Convention Centre in Agra.

Duur: 2 uur
Inclusief: Entree tickets, koptelefoon, transfers en drankjes
Minimaal 2 personen: ca. € 20 per persoon

Meer info

Minder info

Orchha - Jungle Safari Orchha Wildlife Sanctuary

Het volgende op de lijst van dingen om te doen in Orchha is een Sanctuary Wildlife safari. Tijdens deze safari komt u helemaal tot rust, u rijdt langs prachtige natuur en onderweg komt u veel interessante dieren tegen. Er zijn circa 200 verschillende...

Het volgende op de lijst van dingen om te doen in Orchha is een Sanctuary Wildlife safari. Tijdens deze safari komt u helemaal tot rust, u rijdt langs prachtige natuur en onderweg komt u veel interessante dieren tegen. Er zijn circa 200 verschillende vogelsoorten te vinden in Orchha Sanctuary.


Duur: ca. 2 uur (inclusief transfers)
Minimaal 2 deelnemers - Prijs ca. 40 USD per persoon
Minimaal 4 deelnemers - Prijs ca. 30 USD per persoon

Meer info

Minder info

Orchha - Raften door de Betwa Rivier

Raften is één van de sportieve activiteiten waar u zich aan moet overgeven in Orchha. De turbulente stromingen van de Betwa-rivier bieden een avontuurlijke tocht voordat je de Yamuna binnengaat. Raften door het water van de Betwa-rivier geeft u energ...

Raften is één van de sportieve activiteiten waar u zich aan moet overgeven in Orchha. De turbulente stromingen van de Betwa-rivier bieden een avontuurlijke tocht voordat je de Yamuna binnengaat. Raften door het water van de Betwa-rivier geeft u energie.


Duur: ca. 2 uur (inclusief transfers)Minimaal 2 deelnemers - Prijs ca. 30 USD per persoon
Minimaal 4 deelnemers - Prijs ca. 23 USD per persoon

Meer info

Minder info

Khajuraho Tempel

Khajuraho - Khajuraho Geluid & Lichtshow

Om uw ervaring in Khajuraho nog unieker te maken kunt u ervoor kiezen om de geluid- en lichtshow bij te wonen. Deze show wordt gegeven bij de Westelijke groep tempels. De tempels in Khajuraho staan bekend om hun Kamasutra beeltenissen waarin vrouwen ...

Om uw ervaring in Khajuraho nog unieker te maken kunt u ervoor kiezen om de geluid- en lichtshow bij te wonen. Deze show wordt gegeven bij de Westelijke groep tempels. De tempels in Khajuraho staan bekend om hun Kamasutra beeltenissen waarin vrouwen en erotiek de rode draad zijn. Door middel van de show krijgt u een uniek beeld van de tempels.

Duur: 1,5 uur
Inclusief: entreegelden en transfers Minimaal 2 personen - Prijs 20 USD per persoon

Meer info

Minder info

Tijger op rug India

Khajuraho - Panna Nationaal Park

Het Panna National Park is het 5e tijger reservaat van de staat en de 22e van het land, waar leuke safariritten worden georganiseerd. Een aantal van de wilde diersoorten noemt dit nationale park hun huis. Denk aan cheeta's, langoer apen, jakhalzen, d...

Het Panna National Park is het 5e tijger reservaat van de staat en de 22e van het land, waar leuke safariritten worden georganiseerd. Een aantal van de wilde diersoorten noemt dit nationale park hun huis. Denk aan cheeta's, langoer apen, jakhalzen, de Indische gazelle en wilde zwijnen, maar ook vogels zoals de wespendief, koningsgier, Indiase gier en kuifarend zijn beschut in de weelderige groene gordijnen.

Vanuit Khajuraho is het een lange rit naar het park. Tijdens deze excursie gaat u opzoek naar de vele dieren en vogels en met heel veel geluk spot u misschien wel de Indiase tijger. Van alle activiteiten in Khajuraho, is een bezoek aan Panna National Park zeker de moeite waard! Geniet van de rust en de schoonheid van moeder natuur in haar geheel.

(In verband met de moesson en het paarseizoen gedurende de periode van juli t/m september is het Panna Nationaal Park gesloten.)

Duur: 4 uur
Inclusief: lunchpakket, drinken, entreegelden en transfers Minimaal 2 personen - Prijs 70 USD per persoon
Minimaal 4 personen - Prijs 60 USD per persoon

Meer info

Minder info

in_exc_vra_ambachtsliedenwevers.jpg

Varanasi - Ambachtslieden en Wevers van Varanasi

Ga mee wandelen in de steegjes van de Ansari wevers, de makers van de sari. Zie van dichtbij de prachtige details op het handwerk van de traditionele Banaras ambachtslieden. Ook zal de historie van de zijderoute met de belangrijkste figuren uit deze ...

Ga mee wandelen in de steegjes van de Ansari wevers, de makers van de sari. Zie van dichtbij de prachtige details op het handwerk van de traditionele Banaras ambachtslieden. Ook zal de historie van de zijderoute met de belangrijkste figuren uit deze stad aanbod komen. Ontdek hoe ambachtlieden handgemaakte afbeeldingen van hun goden maken. Ontdek hoe zijde wordt geweven uit gesponnen zijdedraden. Wanneer u in het hart van dit gedeelte van de stad loopt, komt u uit bij de Dal Mandi, de voormalige courtisane straat, wat nu de levendige Moslim bazaar is.

Duur: 3 uur
Inclusief: Engelssprekende gids, entreegelden en drankjes.
Minimaal 2 personen - Prijs 40 USD
Minimaal 4 personen - Prijs 30 USD

Meer info

Minder info

in_al_varanasiganges.jpg

Varanasi - Heilige vijvers en tempels van Zuid Varanasi

Maak een wandeling door het mystieke landschap van dichters! Wandel langs heilige tempels en vijvers dichtbij de Assi Ghat, gelegen bij meest zuidelijke Ganges rivierbank. Loop in de voetstappen van de dichter Baranas uit 16e eeuw en de mystieke Pand...

Maak een wandeling door het mystieke landschap van dichters! Wandel langs heilige tempels en vijvers dichtbij de Assi Ghat, gelegen bij meest zuidelijke Ganges rivierbank. Loop in de voetstappen van de dichter Baranas uit 16e eeuw en de mystieke Pandit Goswami Tulsidas, de vertaler van het heilige Ramayana schrift. Terwijl u bijzondere tempels in Varanasi bezoekt, leert u de indrukwekkende historie en cultuur van deze stad kennen. Een excursie die zeker de moeite waard is!

Duur: ca. 3 uur
Inclusief: Engelssprekende gids, entreegelden en transfers
Minimaal 2 personen - Prijs vanaf 40 USD per persoon
Minimaal 4 personen - Prijs vanaf 30 USD per persoon

Meer info

Minder info

in_exc_vra_bazaarsenverborgensteegjes.jpg

Varanasi - Bazaars en verborgen steegjes van Noord Varanasi

Deze excursie brengt u naar het noordelijke gedeelte van Varanasi. Struin door de kleine straatjes, gluur in de winkeltjes en tempels van de stad en bewonder het dagelijks leven van de inwoners, die hun straat misschien wel voor jaren al niet hebben ...

Deze excursie brengt u naar het noordelijke gedeelte van Varanasi. Struin door de kleine straatjes, gluur in de winkeltjes en tempels van de stad en bewonder het dagelijks leven van de inwoners, die hun straat misschien wel voor jaren al niet hebben verlaten. Bezoek de plaatselijke bazaar met haar vele paadjes, bochten en verrassingen. Ga mee en raak met ons verdwaald als we de indrukwekkende geheimen van Varanasi ontdekken.

Duur: ca. 3 uur
Inclusief: Engelssprekende gids, entreegelden en transfersMinimaal 2 personen - Prijs 40 USD per persoon
Minimaal 4 personen - Prijs 30 USD per persoon

Meer info

Minder info

+Vluchtinfo
Open+

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In India & Nepal reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider en Engelssprekende, lokale gids. Onze reisbegeleiders reizen meerdere malen per jaar door India & Nepal en hebben dan ook een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities, en de actualiteit. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van India & Nepal leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Mocht u uw reis combineren met Nepal, dan zal u begeleid worden door dezelfde Nederlandssprekende reisbegeleider als tijdens uw reis in India. Wel nemen we bij de grens afscheid van onze lokaal, Engelssprekende gids en zal deze worden vervangen door een Nepalese, Engelssprekende gids. Op deze manier kunnen we u de beste informatie geven, want onze Nepalese gids kent zijn land als geen ander en is trots om u zijn land te laten zien. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

25 dagen Relaxt India: altijd de beste prijs

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Delhi

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Heenvlucht: Amsterdam - Delhi
Aankomst Delhi: ontvangst op het vliegveld door Nederlandssprekende reisleider
Eerste overnachting in hoofdstad Delhi

Vandaag begint uw droomreis naar Noord-India, een bijzonder moment. Is dit uw eerste India-reis, dan heeft u geluk: u ziet het land meteen van zijn meest veelzijdige kant. Was u eerder in India? De komende weken beleeft u geweldige nieuwe ervaringen. Sprookjespaleizen, epische forten, excentrieke steden, kleurige markten en heilige ceremonies – deelstaten Rajasthan en Gujarat zijn beroemd om zijn betoverende charme. Met visioenen van al het moois dat u straks in het echt beleeft, stapt u in het vliegtuig. Luister naar uw favoriete muziek, kijk een mooie film en blader het dagprogramma nog eens door. U komt in de nacht aan.

Weetje

Delhi (circa 11 miljoen inwoners) is de hoofdstad van India. Toch is Bombay/Mumbai (circa 13 miljoen inwoners) de grootste stad van het land.

DAG
02

Delhi

Jama Masjid, Delhi
Eerste deel stadstour: highlights bekijken (halve dag)
Per riksja de Chandni Chowk-markt verkennen
Welkomstdiner: kennismaken met uw reisgezelschap en lokale lekkernijen
Tweede overnachting in Delhi

Na uw late aankomst kunt u vandaag eerst lekker uitslapen. We beginnen rustig; pas na de lunch gaan we Delhi ontdekken – een fantastische stad, met een rijke historie en onvoorstelbaar veel inwoners. Na een goed ontbijt maken we een uitgebreide stadstour door Oud Delhi. Uw tour brengt u onder andere bij een Sikh tempel; een bezoek dat u ongetwijfeld intrigeert! Vanuit hun geloofsovertuiging willen de Sikhs vooral geven en niet nemen. Dit uit zich door de gigantische pannen waarin zij eten bereiden voor ieder die maar langskomt. Verder ziet u onder andere de majestueuze Jama Masjid moskee. Ervaar ook de intense geuren, kleuren en geluiden van de bruisende markt Chandni Chowk, waar u met een traditionele riksja de kleine straatjes ontdekt. Een geweldige manier om het leven op straat van dichtbij te beleven!

DAG
03

Delhi

Qutab Minar, Delhi
Tweede deel stadstour: Qutab Minar, Humayun’s Tomb en de India Gate
Vrije middag
Old Delhi Food Walk (optioneel)
Tour door de tuinen van Delhi (optioneel)
Derde overnachting in Delhi

Vandaag zien we de imposante 72,5 meter hoge Qutab Minar. Deze in 1193 gebouwde toren is de hoogste in India, en is gebouwd ter viering van de overwinning van de moslims op de hindoes. Uiteindelijk zijn vele historische monumenten tot stand gekomen in de tijd van moslimoverheersing in India, een tijd van grote rijkdom voor het land. Verder bezoeken we de Humayun’s Tomb. Misschien doet de Humayun’s Tomb u wel aan een ander bouwwerk denken. Hij stond model voor vele andere prachtige heiligdommen, waaronder de Taj Mahal, die we later op onze reis mogen aanschouwen. Daarna bezoeken we de India Gate, een monument ter ere van de Indiase soldaten die zijn omgekomen in de Eerste Wereldoorlog. Wellicht doet ook dit monument u ergens anders aan denken: Even waant u zich op de Champs-Élysées. ’s Avonds in de weekenden ontmoet jong en oud elkaar hier om de hectiek van de dag achter zich te laten.

DAG
04

Delhi – Jaipur (ca. 282 km/5,5 uur)

Nahargarh Fort, Jaipur
Ontdek de Roze Stad Jaipur
Bewonder de Jain tempels in Sanganer (optioneel)
Bezoek het Nahrgarh fort (optioneel)
Bezoek aan de Johori Bazaar
Eerste overnachting in Jaipur

Na het ontbijt rijden we naar de Roze Stad, Jaipur. Zodra in de avond de zon ondergaat, ervaart u zelf waarom. Het is bovendien de enige stad ter wereld die de negen divisies van het universum symboliseert: de stad is verdeeld in negen rechthoekige sectoren. De middag kunt u vrij besteden. Indien de tijd het toelaat kunt u ervoor kiezen om een excursie te maken naar de bijzondere Jain tempels in het stadje Sanganer. Of bezoek het Nahargarh fort en geniet van het prachtige uitzicht over de stad. ’s Avonds bezoeken we de levendige Johori Bazaar bezoeken, een schat aan kunst en sieraden. We overnachten in Jaipur

DAG
05

Jaipur

Jaipur
Dagtour: Amber Fort, Stadspaleis en Windpaleis bekijken
Vrije middag
Tweede overnachting in Jaipur

Het excentrieke Jaipur heeft schitterende highlights. Natuurlijk ontdekken we ze allemaal! Vandaag maken we een mooie dagexcursie met een lokale Engelssprekende gids. Leuk hoe hij alles tot leven brengt met zijn verhalen. Het eerste juweel dat we zien is het 16e-eeuwse Amber Fort (‘Fort Ajmer’), een ‘duizend-en-één-nacht’-kasteel van rood zandsteen en wit marmer. Begrijpelijk dat dit een geliefde Bollywoodfilmset is. Alleen al de ligging is spectaculair: omgeven door glooiende heuvels, aan de rand van een meer. Wandel door de tuinen, bekijk de binnenplaatsen en ontdek de muurschilderingen, mozaïeken en spiegels in de extravagante paleiszalen.
’s Middags bewonderen we de pracht en praal van het beroemde Stadspaleis, midden in de oude stad. Een bijzonder idee dat de huidige maharadja nog altijd een deel bewoont. We bezichtigen ook Jantar Mantar, het grootste stenen sterrenkundig observatorium ter wereld. Bij het Hawa Mahal (‘Windpaleis’) fascineren vooral de bijna 1000 ramen. Ze zijn zo klein – de koninklijke harem die de parades hierdoorheen begluurde, bleef beslist ongezien. Heeft u ’s avonds energie over? Jaipurs historische binnenstad staat bekend om de leuke kraampjes en winkels met sieraden en textiel.

DAG
06

Jaipur

Jhalana Park
Luipaard safari in Jhalana Park
Vrije middag
Fietstour door Jaipur (optioneel)
Kookles en diner bij lokale familie (optioneel)
Derde overnachting in Jaipur

Houd uw verrekijker en camera in de aanslag, zodra we het Jhalana Leopard Safari Park ’s morgens vroeg naderen – zo mist u niets van onze luipaardsafari. Er wonen zo’n 15 wilde luipaarden in dit 20 vierkante kilometer grote natuurreservaat. Vele beschouwen het voor bezoekers toegankelijke deel van het park als hun territorium. Wat het extra bijzonder maakt: deze normaal gesproken schuwe panter (zoals hij in Azië heet) is hier het toproofdier. De luipaarden in het Jhalana Park laten zich hierdoor makkelijker zien dan elders – in dit beschermde gebied hebben ze geen concurrentie van ander wild.
De middag kunt u vrij besteden. Slenter bijvoorbeeld nog een keer door de prachtige stad Jaipur. Ontdek meer van de stad tijdens een interessante fietstour. Of leer alles over het lokale leven en de Indiase keuken tijdens een kookles bij een lokale familie. Geniet van uw zelf gemaakte diner en de gezelligheid bij de familie.

DAG
07

Jaipur – Ranthambore (ca. 191 km/4 uur)

Ranthambore Fort
Vertrek Jaipur
Bezoek aan het Ranthambore fort
Eerste overnachting in Ranthambore

Een enerverende dag. We rijden vandaag naar het domein van de Bengaalse tijger: Ranthambore Park. Dit was ooit het privéjachtgebied van het koninklijk huis van Jaipur. Nu is het één van ’s werelds bekendste plekken om tijgers in het wild te spotten. Aangekomen in Ranthambore bezoeken we het Ranthambore fort, gelegen in het Ranthambore nationaal park. Dit fort is gebouwd in de tiende eeuw en staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Bezoek in het fort de bijzondere tempel van Lord Ganesha en de Trinetra Ganesh Tempel. De komende twee nachten slapen we in een comfortabel hotel nabij Ranthambore Park. Een ideale uitvalsbasis voor de twee wildsafari’s die we morgen maken!

DAG
08

Ranthambore Nationaal Park

Ranthambore National Park
Ochtend (jeepsafari): ervaren hoe dieren ontwaken in Ranthambore Nationaal Park
Vrije middag
Avond: zonsondergangssafari beleven in Ranthambore Nationaal Park
Tweede overnachting Ranthambore

Vandaag maken we twee schitterende safari’s door het nabije Ranthambore Park: dé plek om tijgers in het wild te bekijken. ’s Morgens vroeg stappen we in de jeeps die klaarstaan voor onze ochtendsafari. Een geweldige belevenis. Uw zintuigen staan op scherp tijdens de rit: u ziet en hoort hoe de dieren de hier wonen tot leven komen. Heerlijk om te voelen hoe de koele ochtendlucht opwarmt zodra de zon opkomt. Logisch dat dit wildreservaat zo populair is onder natuurfotografen: Ranthambore Park is een ideale leefomgeving voor exotische flora en fauna, met zijn glooiende heuvels, vaak dichtbegroeide jungle, open vlaktes, uitgestrekte vlaktes, blauwe meren en kleine beekjes. Naast Bengaalse tijgers, leven hier ook lippenberen, jakhalzen, verschillende hertensoorten, woestijnlynxen, hyena’s en talloze kleurrijke vogels. Wie weet heeft u geluk en ontdekt u een bijzonder dier in het struikgewas of gebladerte.
Koel ’s middags als u wilt lekker af bij het hotelzwembad. Nippend aan een koud drankje bekijkt u in de schaduw de geweldige foto’s die u vanochtend maakte. Vlak voor de avond valt gaan we opnieuw op pad, voor het slotstuk van de dag: een adembenemende safari bij zonsondergang door Ranthambore Park, per 20-zits open safariwagen.

DAG
09

Ranthambore - Abhaneri (ca. 145 km/4 uur)

Abherni Stepwell
Vertrek Ranthambore
De fotogenieke Chand Baori-waterput bewonderen
Platteland-safari: dorpjes, ambachten en dagelijks dorpsleven ontdekken
Overnachten in rustig Abhaneri

Na het ontbijt stappen we in de bus. Vandaag rijden we in ongeveer 4 uur naar Abhaneri: een dorp dat zijn faam dankt aan de meest fotogenieke getrapte waterput van India; de Chand Baori-waterput. Een verborgen parel die niet iedere toerist kent. Onvoorstelbaar dat de monumentale put zo’n 1300 jaar oud is. Het vierkante, 13 verdiepingen tellende bouwwerk is zo symmetrisch en verfijnd! Gefascineerd bekijkt u de wanden. Langs drie zijdes lopen trappen met vele rijen treden. De vierde zijde heeft een in de helling gebouwd paleis, versierd met reliëfs van goden. Rond het bassin onderin ziet u galerijen met spitsbogen. Een indrukwekkend staaltje architectuur.
Hierna maken we een fantastische tocht langs verschillende plattelandsdorpen, waarbij we kennismaken met diverse lokale ambachten. Hier leert u het échte India kennen, in al haar authenticiteit. In Dhani, een klein dorpje, bezoeken we een huis waar we van dichtbij kennismaken met het alledaagse dorpsleven..
Rust ’s avonds uit in het hotel. Hier slapen we één nacht.

Weetje

Chand Baori is een geliefde filmlocatie. Batman-liefhebbers herkennen het mysterieuze complex vast uit ‘The Dark Knight Rises’ (2012).

DAG
10

Abhaneri - Agra (ca. 163 km/3 uur)

Taj Mahal sunset
Vertrek Abhaneri
Aankomst Agra: vrije middag
Cultuurwandeling door Agra, incl. gids en riksja-ritje (optioneel)
De Taj Mahal bewonderen bij zonsondergang
Eerste overnachting in Mogol-stad Agra

’s Morgens reizen we in ongeveer 3,5 uur door naar Agra. Een nieuw hoogtepunt – hier staat India’s beroemdste highlight, de Taj Mahal. Geweldig dat we de Taj Mahal twee keer gezamenlijk bekijken: vanavond van veraf, en morgenochtend van dichtbij! Ook prettig dat we twee nachten in Agra slapen. De stad heeft namelijk meerdere mooie bezienswaardigheden, zoals het magnifieke Agra-fort en diverse rijkversierde tombes en mausolea.
Na aankomst verkent u Agra misschien graag zelf tijdens uw vrije middag. Of boekt u liever een cultuurwandeling langs verborgen straatjes en markten met een Engelssprekende gids (optioneel)? U maakt dan ook een ritje in een riksja (fietstaxi), leert meer over het moderne India en maakt kennis met generaties oude, lokale legendes.
Voor zonsondergang gaan we samen naar Megha Bagh Garden, met onze camera’s in de aanslag. Vanaf hier hebben we een subliem uitzicht op de Taj Mahal aan de overkant van de rivier op een heldere dag. Volgens velen is het wereldwonder nu op zijn mooist. Het warme licht van de ondergaande zon zet het witte marmer in vuur en vlam. Fenomenaal! ’s Avonds geniet u op eigen gelegenheid van de sfeervolle markten en het gezellige straatleven in Agra.

Weetje

Agra was de eerste hoofdstad van het Mogol-rijk (1526-1858). De keizers promootten de kunsten intensief. Onder hun heerschappij bereikten de bouwkunst, schilderkunst en dichtkunst een hoog niveau. De Taj Mahal is het beroemdste voorbeeld.

DAG
11

Agra

in_al_agra.jpg
Absoluut hoogtepunt van de reis; bezoek aan Taj Mahal
Bezoek het indrukwekkende Agra Fort
Tweede overnachting in Agra

Een hoogtepunt van deze rondreis, waar u vast naar heeft uitgekeken: ’s ochtends heel vroeg bezoeken we de beroemde Taj Mahal, zonder twijfel één van de meest fascinerende meesterwerken in India, en misschien wel in de wereld. U zult er prachtige verhalen horen en fraaie foto’s kunnen maken – de vroege ochtend is één van de beste fotomomenten, vanwege het zachte ochtendlicht. Neem de tijd om het sprookjesachtige bouwwerk uitgebreid te bewonderen. Hierna rijden we naar ons hotel voor een laat ontbijt, waarna we het indrukwekkende Agra Fort gaan bezoeken. Bewonder de prachtige Parel-moskee en de verschillende paleizen. Bekijk ook zeker de Jahangir Mahal en laat u betoveren door binnentuinen, prachtige hallen en bewerkte pilaren.

De rest van de middag is ter vrije besteding. Indien de tijd het toelaat kunt u bijvoorbeeld een excursie maken naar de tombes van Itmad Ud Daula & Sikandra. We overnachten wederom in Agra.

Goed om te weten

Op vrijdag is de Taj Mahal gesloten. Indien de bezichtiging aan de Taj Mahal in uw reis op een vrijdag valt, wordt dit bezoek een dag eerder uitgevoerd. En zult u de Taj Mahal kunnen aanschouwen tijdens zonsondergang. Een prachtig gezicht!

Weetje

De Mogol-keizer Shah Jahan bouwde de Taj Mahal aan de oever van de Yamuna-rivier ter nagedachtenis aan zijn favoriete vrouw, Mumtaz Mahal. Hij liet haar lichaam begraven in dit mausoleum en werd zelf na zijn dood naast zijn grote liefde te ruste gelegd.

DAG
12

Agra - Orchha (ca. 254 km/5 uur)

Orchha
Vertrek Agra
Aankomst Orchha
Rest van de dag vrij
Eerste overnachting in middeleeuws Orchha

Van Agra reizen we in ongeveer 5 uur naar het historische Orchha: de oude hoofdstad van de Bundela-dynastie op de oever van de Betwa-rivier. Hier proef je de onvervalste charme van de ‘oude wereld’. Betoverend! De vele paleizen, forten en tempels stralen nog de authentieke grandeur van vroeger uit – alsof u in de middeleeuwen belandt. Zelfs de naam spreekt tot de verbeelding: Orchha betekent ‘verborgen plek’. De door bossen omgeven stad werd dan ook nooit geplunderd of overheerst. Zo bleven de gebouwen onbeschadigd.
We slapen 3 nachten in Orchha, om volop te genieten van de romantische sfeer, mooie monumenten en natuurlijke omgeving.

DAG
13

Orchha (ca. 126 km/3 uur)

Chhatris, Orchha
Paleizen en monumenten van Orchha Fort bewonderen
Kancahana Ghat: chhatris (grafpaviljoens) bewonderen
Tweede overnachting Orchha

We gaan op weg nWe beginnen de dag met een bezoek aan het adembenemende Orchha Fort (1501). Een complex met verschillende monumenten. Imposant dat hier vroeger meerdere generaties koningen woonden met hun koninginnen, adviseurs, bedienden, paarden en olifanten. Via een binnenplaats lopen we naar het Koninklijk Paleis (Raja Mahal). Prachtig, die verfijnde details. Binnen zien we vertrekken met muurversieringen van goden, mythologische wezens, mensen en dieren. In sommige zalen zijn nog overblijfselen van spiegelplafonds. We knijpen onze ogen halfdicht: in gedachten zien we sierlijk geklede dames over de dansvloer zwieren. Minstens zo indrukwekkend is de Jahangir Mahal: een architectonisch meesterwerk met balkons, bogen en ramen met doorkijkjes naar andere monumenten langs de Betwa-rivier. Bekijk als u wilt ook de mooie Rai Parveen Mahal, gebouwd voor de gelijknamige ‘Nachtegaal van Orchha’, een geliefde dichteres, zangeres en danseres.
Hierna bewonderen we vanaf de Kanchana Ghat aan de rivier het uitzicht op de 14 omliggende ‘chattri’s’ (grafpaviljoens/cenotaven), opgericht ter nagedachtenis aan oude Bundela-heersers. Een schilderachtig decor.
Verken de stad ’s avonds eventueel verder op eigen gelegenheid en bedenk wat u morgen graag bekijkt of onderneemt tijdens uw vrije dag in Orchha.

DAG
14

Orchha

Orchha
Vrije dag
Junglesafari door het Orchha Wildlife Sanctuary (optioneel)
Raften op de Betwa-rivier (optioneel)
Derde overnachting Orchha

Een volledige vrije dag in Orchha! Slaap bijvoorbeeld lekker uit en geniet van een ongehaast ontbijt. Ontspan in uw hotel, maak een rustige wandeling door de stad en ontdek bijzondere plekken, of ga op zoek naar mooie souvenirs.
Heeft u juist behoefte aan iets avontuurlijks? Maak dan optioneel een safari door het Orchha Wildlife Sanctuary, waar apen, beren, herten en verschillende vogelsoorten leven en u dichtbegroeide plantages met bijzondere tropische bomen bewondert. Een andere geliefde activiteit is een optionele rafting-excursie in een rubberboot op de Betwa-rivier, waarbij u de stroomversnellingen van de Betwa-rivier trotseert met een rubberboot.
Geniet ’s avonds na van uw vrije dag. Bij het hotel heeft u vanaf het terras een schitterend uitzicht op de zonsondergang.

DAG
15

Orchha – Khajuraho (ca. 173 km/5 uur)

Khajuraho
Vertrek Orchha
Overnachting Khajuraho

In de ochtend vertrekken we naar Khajuraho waar we aan het einde van de middag zullen aankomen. We overnachten in Khajuraho.

DAG
16

Khajuraho

Khajuraho
Bezoek tempels van Khajuraho
Panna Nationaal Park bezoeken (optioneel)
Tweede overnachting Khajuraho

Na het ontbijt bezoeken we de tempels met erotische afbeeldingen en beeldhouwwerken uit de Kamasutra. Eeuwenlang waren deze middeleeuwse hindoe- en jain-tempels onvindbaar in de bossen, tot een Britse legeringenieur ze bij toeval ontdekte. Inmiddels staan ze op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Er bestaan veel theorieën die het grote aantal erotische sculpturen in de tempels verklaren. Misschien ziet u iets in de meest populaire verklaring: dat de Chandella’s volgelingen waren van het tantrisme. Zij zouden geloven dat het bevredigen van aardse behoeften een stap betekende in de richting van ‘moksha’ (de bevrijding uit de cirkel van geboorte en wedergeboorte). Het is ook mogelijk om hier fietsen te huren en het tempelcomplex per fiets te bezoeken (optioneel). De middag is ter vrije besteding. Maak bijvoorbeeld een leuke optionele excursie naar het Panna Nationaal Park of geniet van het zwembad bij het hotel. We overnachten wederom in Khajuraho.

Goed om te weten

In de maand juli tot half oktober is het Panna Nationaal Park i.v.m. de moesson gesloten.

Weetje

Doordat Khajuraho ver van alle handelsroutes ligt, werden de Khajuraho-tempels gespaard van vernietiging door moslimveroveraars.

DAG
17

Khajuraho - Allahabad (ca. 301 km/7 uur)

Allahabad (Prayagraj)
Vertrek Khajuraho
Aankomst pelgrimsoord Allahabad
Avond: boottocht over de heilige Triveni Sangam
Overnachten in spiritueel Allahabad

Na het ontbijt stappen we in onze bus. Vandaag rijden we van Khajuraho naar pelgrimsoord Allahabad (Prayagraj). De reis van ongeveer 7 uur is een ideale gelegenheid om uit te rusten, foto’s te rangschikken, een reisverslag bij te werken, ervaringen uit te wisselen met andere reizigers, of het voorbijtrekkende landschap te bekijken.
Een leuk vooruitzicht – vanavond maken we een mooie boottocht over het kalme water van de Triveni Sangam in Allahabad. Dit is het samenvloeiingspunt van drie heilige rivieren, waarvan twee zichtbaar en één mythisch. Triveni Sangam is één van de meest vereerde hindoeïstische plekken. Hindoes geloven dat zij hun zonden wegspoelen en zich bevrijden van de eindeloze herhaling van wedergeboorte als zij zich in dit water onderdompelen. Bijzonder dat het water twee kleuren heeft: dat van de Ganges is vrij helder, dat van de Yumana is groenachtig. De derde (mythische) rivier schijnt onderwater te stromen.
Vanavond slapen we in Allahabad. Een mooie gedachte dat dit ook een geliefde verblijfplaats was van Indiase premiers, onder wie Indira Ghandi.

Weetje

Allahabad werd volgens het hindoeïsme uitverkoren door de schepper van het universum, Heer Brahma, tot ‘koning van alle pelgrimsoorden’. Elke 12 jaar vindt hier de Kumbh Mela plaats (de grootste hindoeïstische pelgrimstocht).

DAG
18

Allahabad - Varanasi

Khusro Bagh, Allahabad
Tuin- en grafcomplex Khusro Bagh bezichtigen
Vertrek Allahabad
Avondwandeling: Varanasi verkennen
Spectaculaire Aarti-ceremonie bekijken bij de Ganges-rivier
Eerste overnachting in heilig Varanasi

Allahabad (Prayagraj) is oorspronkelijk één van India’s oudste steden. De miljoenenstad zoals we hem nu zien, werd in 1583 gesticht door de machtige Mogol-keizer Akbar, die het Allahabad noemde (‘stad van God’). Voor we doorreizen naar Varanasi, bekijken we eerst een geliefde bezienswaardigheid: Khusro Bagh. Dit grote ommuurde tuin- en grafcomplex bevat onder meer drie prachtige zandstenen mausolea met muurversieringen en steenhouwkunst uit de Mogol-periode.
Dan gaan we op weg naar India’s heiligste stad, Varanasi, op de oevers van de Ganges-rivier – feitelijk de grootste lokale attractie. Ter oriëntatie maken we samen een avondwandeling door de stad. Zo krijgt u een leuke eerste indruk van de ligging en sfeer. We verkennen smalle oude straten, lopen langs tempels, ghats en geurige eetstalletjes, zien heilige koeien die ongestoord midden op straat staan, en kleurrijk geklede hindoes. Hoogtepunt is de Aarti-avondceremonie ter ere van de Ganges-rivier, die priesters op de oever uitvoeren. Een luidruchtig spektakel met lampen, fakkels, trommels, bellen, cymbalen en mantra’s. Fascinerend!
We slapen 3 nachten in Varanasi, om deze legendarische India-highlight in zijn volle glorie te ervaren.

DAG
19

Varanasi & Sarnath (ca. 260 km/6 uur)

Sarnath
Bezoek aan pelgrimsoord Sarnath
Tweede overnachting Varanasi

Vandaag gaan we naar het pelgrimsoord Sarnath, net buiten de stadsmuur van Varanasi. Boeddha predikte hier zijn boodschap over de Verlichting, waarop de religieuze keizer Ashoka een enorme stoepa en enkele boeddhistische tempels liet bouwen. Hierna werd besloten dat elk boeddhistisch land ter wereld hier zijn eigen tempel zou krijgen. Het voelt alsof u een wereldtentoonstelling bezoekt, gedompeld in een diepe, serene rust.

Weetje

Hindoes beschouwen Varanasi als één van de zeven heilige steden. Pelgrims van over de hele wereld bezoeken de stad om hun zonden weg te wassen in de Ganges-rivier. Vanaf de ghats (trappen) worden ook hun dierbaren gecremeerd.

DAG
20

Varanasi

Varanasi
Vrije dag in Varanasi
Ontdek de heilie tempels van Zuid-Varanasi (optioneel)
Verdwaal in de bazaars en verborgen steegjes (optioneel)
Bezoek de ambachtslieden en wevers van Varanasi (optioneel)
Derde overnachting Varanasi

Vandaag kunt u genieten van uw vrije dag in Varanasi. Gaat u zelf nog de stad bewonderen of kiest u voor een optionele excursie? Ontdek de vijvers en heilige tempels van Zuid-Varanasi. Leer hier over de geschiedenis en cultuur van Varanasi.
Verdwaal in de bazaars en verborgen steegjes van Noord-Varanasi. Als u het noordelijke deel van de stad bezoekt, krijgt u een kijkje in het dagelijks leven van de lokale bevolking. Ook een bezoekje aan de enorme bazaar en de oude tempels zullen u verwonderen.
Bezoek de ambachtslieden en wevers van Varanasi. Maak een wandeling door de steegjes van de Ansari wevers en bewonder hoe zij de enorm gedetailleerde handwerken maken.

DAG
21

Varanasi - Goa (per vliegtuig)

Goa
Binnenlandse vlucht van Varanasi naar Goa (inclusief)
Begin strandvakantie
Eerste overnachting in een strandhotel in Goa

We verruilen het dynamische Varanasi voor langgerekte zandstranden met wuivende palmen – vandaag reizen we per binnenlandse vlucht naar Goa: India’s meest geliefde vakantieoord, aan de westkust. Hier sluiten we onze enerverende rondreis af met een ontspannen strandverblijf van 4 nachten. De ideale ‘grande finale’ van de vakantie! In het oude deel van Goa verwijzen de vele kerken naar het Portugese koloniale verleden (1510-1961). De flowerpowersfeer waar Goa later beroemd om werd, is op sommige plekken nog voelbaar. In de jaren ’60 groeide Goa uit tot een populaire hippiebestemming, die draaide om spiritualiteit en ‘peace, love and happiness’. Op de palmenstranden hangt nog altijd een unieke sfeer.

Weetje

Goa is meer dan een strandoord alleen. Het is een complete deelstaat – weliswaar de kleinste van India – met een 100 kilometer lange kustlijn en natuurgebieden in het binnenland.

DAG
22

Goa

Goa
Vrije dag: genieten van zon, zee & strand
Overnachting in Goa

Tijdens uw meerdaagse verblijf in Goa doet u precies zo veel (of weinig!) als u wilt: u bepaalt elke dag uw eigen programma. Geniet u vandaag bijvoorbeeld van een ontspannen stranddag. Verwerk alle indrukken die u in de afgelopen dagen heeft opgedaan, pak er een boek bij of wellicht dat u een leuke wateractiviteit kunt ondernemen. Denk aan parasailen of waterskiën, of misschien gewoon een verfrissende duik in het zwembad of de zee. Tussendoor kunt u nog lekker iets eten op het terras van het hotel. Aan u de keus!

DAG
23

Goa

in_al_goa strand.jpg
Vrije dag: nog een stranddag of trek erop uit
Overnachting in Goa

U ontwaakt in uw comfortabele hotel. Wat staat er vandaag op de planning? Indien u toe bent aan ultieme ontspanning, boekt u dan een yogales en leer mediteren of wellicht is nog een stranddagje precies wat u nodig heeft. In de omgeving zijn er tevens een aantal mogelijkheden. Struin over de diverse lokale markten, ga winkelen of probeer verschillende restaurants uit.

Het is fijn ‘thuiskomen’ in het gezellige strandhotel waar we verblijven – een favoriet van veel reizigers. Het ligt aan één van Goa’s heerlijke zandstranden en heeft een tuin met twee zwembaden. Eén zwembad heeft bovendien een verzonken bar, waaraan u een drankje drinkt met uw benen in het water, als u wilt. De vriendelijke familie die het hotel runt, zorgt voor een persoonlijke, ongedwongen sfeer. In Goa beleeft u het ultieme vakantiegevoel.

DAG
24

Goa

Goa
Dagkamer Goa
Transfer naar de luchthaven

Vandaag is onze laaste dag in Goa. U kunt tot middernacht gebruik maken van uw kamer. Laat in de avond brengt een transferbus u naar het internationale vliegveld voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

Goed om te weten

We vliegen ’s nachts terug van Goa naar Amsterdam. Rust u graag uit in een hotelkamer tot we naar het vliegveld vertrekken? Profiteer dan van de mogelijkheid om een aantrekkelijk geprijsde dagkamer bij te boeken.

DAG
25

Aankomst Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Terugvlucht: Delhi - Amsterdam
Aankomst in Nederland

In het vliegtuig denkt u terug aan de duizelingwekkende hoeveelheid indrukken die u opdeed in India. Wat een verrassend gevarieerd en schitterend reisprogramma! De kleurrijke lokale bewoners, wilde dieren, fascinerende natuur, dynamische steden, eeuwenoude tempels, weelderige paleizen, Indiase keuken, lokale markten en bijzondere ontmoetingen met mensen blijven u voor altijd bij. In de ochtend landt u weer op Amsterdam Schiphol. De thuisblijvers zijn ongetwijfeld benieuwd naar uw boeiende reisverhalen!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+- Extra's

( 13 opties )+Open-Sluiten

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 1 t/m 13 van 13 opties )

in_al_foodie.jpg

Delhi - Culinaire tour door Old Delhi

Geniet van heerlijk traditioneel “streetfood” tijdens deze wandeling door oud-Delhi, dat ook wel “Purani Dilli” wordt genoemd. Struin door de zijstraatjes van deze bijzondere stad en proef het echte India. Onder leiding van een Engelssprekende gids...

Geniet van heerlijk traditioneel “streetfood” tijdens deze wandeling door oud-Delhi, dat ook wel “Purani Dilli” wordt genoemd. Struin door de zijstraatjes van deze bijzondere stad en proef het echte India.
Onder leiding van een Engelssprekende gids maakt u gedurende drie uur kennis met de meest smaakvolle hapjes. Ontmoet de lokale bevolking en zie de bereiding van de gerechten. Ruik en proef de combinaties van diverse specerijen en ingrediënten. Gefrituurde aardappeltjes in heerlijke sauzen en een typisch Indiaas ijsje toe. Het is een waar genoegen voor uw zintuigen!

Duur: ca. 3 uur (inclusief transfers)
Inclusief: Engelssprekende gids, transfers en hapjes
Exclusief: overige persoonlijke uitgaven tijdens deze tourMinimaal 2 deelnemers - Prijs ca. 50 USD per persoon
Minimaal 4 deelnemers - Prijs ca. 40 USD per persoon

Meer info

Minder info

in_al_del_lodigarden.jpg

Delhi - Tour door de tuinen van Delhi

Tijdens deze indrukwekkende tour ontdekt u de drie grootste tuinen van Delhi. Onder leiding van een Engels sprekende gids komt u meer te weten over de geschiedenis en bezoekt u de tombes van voormalige keizers. Deze excursie staat in het teken van de...

Tijdens deze indrukwekkende tour ontdekt u de drie grootste tuinen van Delhi. Onder leiding van een Engels sprekende gids komt u meer te weten over de geschiedenis en bezoekt u de tombes van voormalige keizers. Deze excursie staat in het teken van de historie die zich op deze specifieke plekken heeft afgespeeld en zal ongeveer 2,5 uur duren.

The Lodhi Garden
De stadstuin van Lodhi spreidt zich uit over maar liefst 90 hectare. Verborgen tussen de groene omgeving, rustgevende fonteintjes en kleurrijke bloemen, vindt u hier tombes van belangrijke voormalige keizers. De graven van keizers Shisha en Bara Gumbad, Sikandar Lodhi en Mohammed Shah zijn tot stand gekomen door prachtige architectuur uit de 15e eeuw.

The Sunder Nursery
De Sunder Nursery is in de 16e eeuw gebouwd en grenst aan de tombe van Humayun. Deze tombe staat tevens op de Werelderfgoedlijst. Gedurende het Britse regime werd dit park gebruikt voor het telen van experimentele planten. De Sunder Nursery ademt kalmte en ontspanning; de perfecte gelegenheid om aan de drukte van Delhi te ontsnappen en even tot rust te komen. Geniet van het geluid van vogels, de geur van bloemen en de prachtige omgeving; het is een waar paradijs in een drukke stad als Delhi.

The Safdarjung Tomb & garden complex
Het Mausoleum van Safdarjung is gebouwd in 1754, in de tijd van het Mogols regime. Het monument is ontstaan door gebruik van zandsteen en marmer. De architectuur is tot in het kleinste details zeer indrukwekkend. Safdarjung was de minister-president van het Mogol-rijk. De tuinen zijn een voorbeeld van de zogeheten Charbagh architectuur: een Perzische stijl voor de aanleg van tuinen.

Duur: 2,5 uur
Inclusief: Engels sprekende gids, transfers en entreegelden

Minimaal 2 personen: ca. € 25 per persoon
Minimaal 4 personen: ca. € 20 per persoon

Meer info

Minder info

Kookles Jaipur

Jaipur - Kookles en diner bij lokale familie

India is een land van geuren, kleuren, een indrukwekkende cultuur en natuurlijk die beroemde keuken. Tijdens deze excursie kunt u niet alleen een kijkje nemen in die keuken, u gaat er zelf onderdeel van uitmaken. Zo wordt u ontvangen door een zeer ga...

India is een land van geuren, kleuren, een indrukwekkende cultuur en natuurlijk die beroemde keuken. Tijdens deze excursie kunt u niet alleen een kijkje nemen in die keuken, u gaat er zelf onderdeel van uitmaken. Zo wordt u ontvangen door een zeer gastvrije familie die u laat zien hoe en wat er wordt gekookt binnen een typisch Indiaas huishouden van Rajasthan. Tijdens deze twee tot drie uur durende demo ontvangt u handige tips en krijgt u inzicht in de specifieke technieken die worden gebruikt om allerlei heerlijke schotels tot stand te brengen.

Om de ervaring compleet te maken wordt u na deze leerzame masterclass door de gastfamilie uitgenodigd om aan te schuiven bij het familiediner. De verse ingrediënten van de lokale markt , eigenhandig gemalen kruiden en een familie die trots is op haar afkomst maken dit een onvervalste ervaring. U beleeft het echte India en geniet van een geweldige traditionele maaltijd die u nergens anders vindt.

Duur: ca. 4 uur
Inclusief: Kook demo, diner en transfersMinimaal 2 personen - Prijs ca. 40 USD per persoon
Minimaal 4 personen - Prijs ca. 30 USD per persoon

Meer info

Minder info

in_exc_jaipurfietstour.jpg

Jaipur - Fietstour door Jaipur

Jaipur is een fascinerende stad met veel bezienswaardigheden. Wat is er nou leuker om een stad als deze op de fiets te gaan verkennen en zo het Indiase leven van dichtbij te ervaren? U begint deze excursie op het afgesproken verzamelpunt en voordat w...

Jaipur is een fascinerende stad met veel bezienswaardigheden. Wat is er nou leuker om een stad als deze op de fiets te gaan verkennen en zo het Indiase leven van dichtbij te ervaren? U begint deze excursie op het afgesproken verzamelpunt en voordat we van start gaan ontvangt u duidelijke veiligheidsinstructies en een uitleg over de tour. Vervolgens gaat uw avontuur beginnen en fietsen we in een aangenaam tempo richting het Windpaleis. Dit imposante bouwwerk is een uitbreiding van het Jaipur stadspaleis en vormt een van de bekendste bezienswaardigheden van Jaipur. We stappen weer op en na een aantal kilometer door charmante straten en lanen komen we aan bij de Jal Mahal. Een indrukwekkend 18e eeuws monument gebouwd in het midden van het Man-Sagarmeer. Ook kunt u hier vele interessante soorten watervogels tegenkomen die op en rond het meer komen overwinteren. We vervolgen onze tocht en met het Nahargarh Fort in het vizier zullen we zonder haast iets moeten stijgen. Eenmaal bovenaan biedt het fort een voortreffelijk uitzicht over Jaipur en is er alle tijd om rustig bij te komen. Vervolgens zetten we de afdaling in naar de bruisende straten van deze "roze stad". Eenmaal terug beneden zult u merken dat het dagelijks leven volledig op gang is gekomen. Levendige straten en een actief straatbeeld maken deze enerverende fietstour compleet. Met velel indrukwekkende beelden nog vers op uw netvlies en een camera vol met onvervangbare foto's fietst u terug naar het beginpunt en een onvergetelijk avontuur afsluit.

Duur: ca. 4 uur
Inclusief: Engelssprekende gids, fietsen, helmen en ontbijt

Minimaal 2 personen: ca. € 45 per persoon
Minimaal 4 personen: ca. € 40 per persoon

Meer info

Minder info

in_exc_agr_culturelewandeling.jpg

Agra - Agra Culturele Wandeling

Kom en ga mee te voet Agra ondekken. Op deze manier leert u de verborgen straatjes, de plaatselijk specerijenmarkt, tempels en moskee van Agra kennen. Geniet van verassende smaken in de oudste snoepjeswinkel en rij mee op een riksja voor een betovere...

Kom en ga mee te voet Agra ondekken. Op deze manier leert u de verborgen straatjes, de plaatselijk specerijenmarkt, tempels en moskee van Agra kennen. Geniet van verassende smaken in de oudste snoepjeswinkel en rij mee op een riksja voor een betoverende ervaring op de drukke marktstraat. Leer ook waarom hindoe families hun goden aankleden. U hoort de verhalen van legendes die generatie op generatie worden doorgegeven. Ontdek hoe het hedendaagse India zich hervormt en bekijk het spectaculaire uitzicht op de Taj Mahal van een geheime spot.

Duur: 4 uur
Inclusief: Engels sprekende gids, korte riksja rit, transfers, entree tickets en drankjes.


Minimaal 2 personen: ca. € 30 per persoon
Minimaal 4 personen: ca. € 20 per persoon

Meer info

Minder info

in_exc_agra_kalakritidansdramashow.jpg

Agra - Kalakriti dans en drama show

Deze historische Indiaanse opera ‘Mohabbat The Taj’ neemt u mee naar het Mughal tijdperk in 16de eeuw. Het beeld het verhaal van de eeuwige liefde tussen Shahjahan en Mumtaj uit in prachtige dans, muziek en drama. De voorstelling vindt plaats in het ...

Deze historische Indiaanse opera ‘Mohabbat The Taj’ neemt u mee naar het Mughal tijdperk in 16de eeuw. Het beeld het verhaal van de eeuwige liefde tussen Shahjahan en Mumtaj uit in prachtige dans, muziek en drama. De voorstelling vindt plaats in het Kalakriti Cultural & Convention Centre in Agra.

Duur: 2 uur
Inclusief: Entree tickets, koptelefoon, transfers en drankjes
Minimaal 2 personen: ca. € 20 per persoon

Meer info

Minder info

Orchha - Jungle Safari Orchha Wildlife Sanctuary

Het volgende op de lijst van dingen om te doen in Orchha is een Sanctuary Wildlife safari. Tijdens deze safari komt u helemaal tot rust, u rijdt langs prachtige natuur en onderweg komt u veel interessante dieren tegen. Er zijn circa 200 verschillende...

Het volgende op de lijst van dingen om te doen in Orchha is een Sanctuary Wildlife safari. Tijdens deze safari komt u helemaal tot rust, u rijdt langs prachtige natuur en onderweg komt u veel interessante dieren tegen. Er zijn circa 200 verschillende vogelsoorten te vinden in Orchha Sanctuary.


Duur: ca. 2 uur (inclusief transfers)
Minimaal 2 deelnemers - Prijs ca. 40 USD per persoon
Minimaal 4 deelnemers - Prijs ca. 30 USD per persoon

Meer info

Minder info

Orchha - Raften door de Betwa Rivier

Raften is één van de sportieve activiteiten waar u zich aan moet overgeven in Orchha. De turbulente stromingen van de Betwa-rivier bieden een avontuurlijke tocht voordat je de Yamuna binnengaat. Raften door het water van de Betwa-rivier geeft u energ...

Raften is één van de sportieve activiteiten waar u zich aan moet overgeven in Orchha. De turbulente stromingen van de Betwa-rivier bieden een avontuurlijke tocht voordat je de Yamuna binnengaat. Raften door het water van de Betwa-rivier geeft u energie.


Duur: ca. 2 uur (inclusief transfers)Minimaal 2 deelnemers - Prijs ca. 30 USD per persoon
Minimaal 4 deelnemers - Prijs ca. 23 USD per persoon

Meer info

Minder info

Khajuraho Tempel

Khajuraho - Khajuraho Geluid & Lichtshow

Om uw ervaring in Khajuraho nog unieker te maken kunt u ervoor kiezen om de geluid- en lichtshow bij te wonen. Deze show wordt gegeven bij de Westelijke groep tempels. De tempels in Khajuraho staan bekend om hun Kamasutra beeltenissen waarin vrouwen ...

Om uw ervaring in Khajuraho nog unieker te maken kunt u ervoor kiezen om de geluid- en lichtshow bij te wonen. Deze show wordt gegeven bij de Westelijke groep tempels. De tempels in Khajuraho staan bekend om hun Kamasutra beeltenissen waarin vrouwen en erotiek de rode draad zijn. Door middel van de show krijgt u een uniek beeld van de tempels.

Duur: 1,5 uur
Inclusief: entreegelden en transfers Minimaal 2 personen - Prijs 20 USD per persoon

Meer info

Minder info

Tijger op rug India

Khajuraho - Panna Nationaal Park

Het Panna National Park is het 5e tijger reservaat van de staat en de 22e van het land, waar leuke safariritten worden georganiseerd. Een aantal van de wilde diersoorten noemt dit nationale park hun huis. Denk aan cheeta's, langoer apen, jakhalzen, d...

Het Panna National Park is het 5e tijger reservaat van de staat en de 22e van het land, waar leuke safariritten worden georganiseerd. Een aantal van de wilde diersoorten noemt dit nationale park hun huis. Denk aan cheeta's, langoer apen, jakhalzen, de Indische gazelle en wilde zwijnen, maar ook vogels zoals de wespendief, koningsgier, Indiase gier en kuifarend zijn beschut in de weelderige groene gordijnen.

Vanuit Khajuraho is het een lange rit naar het park. Tijdens deze excursie gaat u opzoek naar de vele dieren en vogels en met heel veel geluk spot u misschien wel de Indiase tijger. Van alle activiteiten in Khajuraho, is een bezoek aan Panna National Park zeker de moeite waard! Geniet van de rust en de schoonheid van moeder natuur in haar geheel.

(In verband met de moesson en het paarseizoen gedurende de periode van juli t/m september is het Panna Nationaal Park gesloten.)

Duur: 4 uur
Inclusief: lunchpakket, drinken, entreegelden en transfers Minimaal 2 personen - Prijs 70 USD per persoon
Minimaal 4 personen - Prijs 60 USD per persoon

Meer info

Minder info

in_exc_vra_ambachtsliedenwevers.jpg

Varanasi - Ambachtslieden en Wevers van Varanasi

Ga mee wandelen in de steegjes van de Ansari wevers, de makers van de sari. Zie van dichtbij de prachtige details op het handwerk van de traditionele Banaras ambachtslieden. Ook zal de historie van de zijderoute met de belangrijkste figuren uit deze ...

Ga mee wandelen in de steegjes van de Ansari wevers, de makers van de sari. Zie van dichtbij de prachtige details op het handwerk van de traditionele Banaras ambachtslieden. Ook zal de historie van de zijderoute met de belangrijkste figuren uit deze stad aanbod komen. Ontdek hoe ambachtlieden handgemaakte afbeeldingen van hun goden maken. Ontdek hoe zijde wordt geweven uit gesponnen zijdedraden. Wanneer u in het hart van dit gedeelte van de stad loopt, komt u uit bij de Dal Mandi, de voormalige courtisane straat, wat nu de levendige Moslim bazaar is.

Duur: 3 uur
Inclusief: Engelssprekende gids, entreegelden en drankjes.
Minimaal 2 personen - Prijs 40 USD
Minimaal 4 personen - Prijs 30 USD

Meer info

Minder info

in_al_varanasiganges.jpg

Varanasi - Heilige vijvers en tempels van Zuid Varanasi

Maak een wandeling door het mystieke landschap van dichters! Wandel langs heilige tempels en vijvers dichtbij de Assi Ghat, gelegen bij meest zuidelijke Ganges rivierbank. Loop in de voetstappen van de dichter Baranas uit 16e eeuw en de mystieke Pand...

Maak een wandeling door het mystieke landschap van dichters! Wandel langs heilige tempels en vijvers dichtbij de Assi Ghat, gelegen bij meest zuidelijke Ganges rivierbank. Loop in de voetstappen van de dichter Baranas uit 16e eeuw en de mystieke Pandit Goswami Tulsidas, de vertaler van het heilige Ramayana schrift. Terwijl u bijzondere tempels in Varanasi bezoekt, leert u de indrukwekkende historie en cultuur van deze stad kennen. Een excursie die zeker de moeite waard is!

Duur: ca. 3 uur
Inclusief: Engelssprekende gids, entreegelden en transfers
Minimaal 2 personen - Prijs vanaf 40 USD per persoon
Minimaal 4 personen - Prijs vanaf 30 USD per persoon

Meer info

Minder info

in_exc_vra_bazaarsenverborgensteegjes.jpg

Varanasi - Bazaars en verborgen steegjes van Noord Varanasi

Deze excursie brengt u naar het noordelijke gedeelte van Varanasi. Struin door de kleine straatjes, gluur in de winkeltjes en tempels van de stad en bewonder het dagelijks leven van de inwoners, die hun straat misschien wel voor jaren al niet hebben ...

Deze excursie brengt u naar het noordelijke gedeelte van Varanasi. Struin door de kleine straatjes, gluur in de winkeltjes en tempels van de stad en bewonder het dagelijks leven van de inwoners, die hun straat misschien wel voor jaren al niet hebben verlaten. Bezoek de plaatselijke bazaar met haar vele paadjes, bochten en verrassingen. Ga mee en raak met ons verdwaald als we de indrukwekkende geheimen van Varanasi ontdekken.

Duur: ca. 3 uur
Inclusief: Engelssprekende gids, entreegelden en transfersMinimaal 2 personen - Prijs 40 USD per persoon
Minimaal 4 personen - Prijs 30 USD per persoon

Meer info

Minder info

+- Vluchtdetails

+Open-Sluiten

De onderstaande vluchtdetails zijn voorbeeldvluchten

Qatar Airways
Heen
Vliegroute
Aankomst
Terug
Vliegroute
Aankomst
15:15 uur
AmsterdamDohaAmsterdam
08:25 uur
03:40 uur
Goa (India)DohaAmsterdam
13:15 uur

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In India & Nepal reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider en Engelssprekende, lokale gids. Onze reisbegeleiders reizen meerdere malen per jaar door India & Nepal en hebben dan ook een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities, en de actualiteit. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van India & Nepal leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Mocht u uw reis combineren met Nepal, dan zal u begeleid worden door dezelfde Nederlandssprekende reisbegeleider als tijdens uw reis in India. Wel nemen we bij de grens afscheid van onze lokaal, Engelssprekende gids en zal deze worden vervangen door een Nepalese, Engelssprekende gids. Op deze manier kunnen we u de beste informatie geven, want onze Nepalese gids kent zijn land als geen ander en is trots om u zijn land te laten zien. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

25 dagen Relaxt India: altijd de beste prijs

Hotels

Hieronder ziet u een selectie van de accommodaties die wij tijdens onze groepsreizen gebruiken. De accommodaties die wij publiceren zijn voorbeeldhotels, waardoor het kan voorkomen dat u soms in andere accommodaties verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De accommodaties worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op kwaliteit en service.

+- Rondreishotels

+Open-Sluiten

Abhaneri

Abhaneri Niwas

Driesterren

Hotel Abhaneri Niwas is vanuit waar wij de lokale gemeenschappen zullen leren kennen. Deze tour zal u een volledig ander India laten zien, op het platteland. Een geweldige ervaring. Hierdoor neemt u de iets mindere mate van luxe voor lief. Maar er is wel een comfortabel bed, en WiFi in de openbare ruimtes. Alles wat u nodig heeft. Het hotel verzorgt dagelijks een continentaal ontbijt en een ontbijtbuffet. De kamers beschikken over een airco, zithoek, koffie/theefaciliteiten, een eigen badkamer met douche, een föhn en gratis toiletartikelen.

 • in_ac_agr_maplegrandex.png
 • in_ac_agr_maplegrandka.jpg
 • in_ac_agr_maplegrandka1.jpg
 • in_ac_agr_maplegrandka3.jpg
 • in_ac_agr_maplegrandre2.jpg
 • in_ac_agr_maplegrandre.png

Agra

Hotel Maple Grand

Driesterren

Maple Grand is een degelijk hotel met goede hotelkamers. De ligging van dit hotel is gunstig ten opzichte van de belangrijkste bezienswaardigheden in Agra. Het hotel ligt op 3,5 kilometer afstand van de Taj Mahal en 4,5 kilometer van het Agra Fort. Het hotel heeft een 24-uursreceptie. In het restaurant kunt u kiezen uit buffet of à la carte menu met lokale specialiteiten of internationale gerechten. Het hotel heeft gratis WiFi. Voor de ultieme ontspanning neemt u plaats in de tuin of op het terras. De sfeervolle kamers hebben een badkamer met een douche of bad, TV, airco, koffie- en thee faciliteiten.

Agra

The Shriansh

Driesterren

Shriansh Hotel in Agra is een eenvoudige accommodatie, maar beschikt over een aantal fijne faciliteiten. Dit hotel heeft een goede ligging. Zo is de Taj Mahal op slechts 2.8 km te vinden en ook het Fort van Agra is gemakkelijk en snel te bereiken. Shriansh Hotel heeft een restaurant en aan de 24-uursreceptie kunt u op ieder moment het vriendelijke personeel raadplegen. Uw kamer is voorzien van een TV, airco, zithoekje en bureau.

Allahabad

Hotel Polo Max Allahabad

Driesterren

Hotel Polo Max ligt in Allahabad en is een goed hotel, met een leuk restaurant. Het hotel heeft verder een lounge, 24-uursreceptie, roomservice, excursiebalie en biedt gratis WiFi in alle ruimtes. De kamers zijn uitgerust met airco, TV, zithoek, een eigen badkamer met douche en gratis toiletartikelen.

 • Kamer
 • Lobby
 • Restaurant
 • Buitenkant

Delhi

The Beacon Hotel

Driesterren

Dit moderne hotel ligt bij metro station Nirman Vihar, van waar u gemakkelijk door de stad kunt reizen. Het hotel beschikt over een restaurant, 24-uursreceptie en gratis WiFi in de gehele accommodatie. De kamers zijn voorzien van tv, airco, kluisje, strijkvoorzieningen en een badkamer met bad en/of douche, toiletartikelen en een föhn.

 • FabHotel Prime Sage, buitenkant
 • FabHotel Prime Sage, kamer
 • FabHotel Prime Sage, kamer
 • FabHotel Prime Sage, Lounge
 • FabHotel Prime Sage, Restaurant
 • FabHotel Prime Sage, kamer
 • FabHotel Prime Sage, kamer

Delhi

FabHotel Prime Sage

Driesterren

Fabhotel Prime Sage ligt in de in de chique wijk Malviya Nagar in New Delhi. Het metrostation ligt op 800 meter afstand en de internationale luchthaven Indira Gandhi op 40 minuten rijden(12,4 km). In de buurt van het hotel zijn ook veel cafés, restaurants en winkels. Het hotel heeft een eigen restaurant dat heerlijke gerechten uit alle delen van het land serveert. De receptie is 24 uur per dag geopend. Het hotel beschikt over 31 goed ingerichte kamers, verdeeld over 4 verdiepingen. De kamers zijn uitgerust met airco, een TV, thee- en koffiefaciliteiten, een kluisje, een minikoelkast, gratis WiFi, een bureau en een eigen badkamer.

Goa

Santana Beach Resort

Driesterren

Santana Beach Resort is een uitstekende accommodatie tijdens uw bezoek aan Goa. Dit resort ligt loopafstand van het strand waar u een aantal nachten verblijft. Verder beschikt het resort over 2 buitenzwembaden, een restaurant, bar/lounge, 24-uursreceptie en gratis WiFi. De kamers zijn voorzien van airco, TV, kluisje, minibar en een eigen badkamer met douche en gratis toiletartikelen.

 • in_ac_jai_harsolihavalien.jpg
 • in_ac_jai_harsolihavalilo1.jpg
 • in_ac_jai_harsolihavalilo.jpg
 • in_ac_jai_harsolihavaliui.jpg
 • in_ac_jai_harsolihavaliui1.jpg
 • in_ac_jai_harsolihavalika.jpg
 • in_ac_jai_harsolihavalika3.jpg

Jaipur

Harsoli Haveli

Driesterren

Hotel Harsoli Haveli is een 3-sterren accommodatie, en wordt gerund door een enorm vriendelijke familie. Mede dankzij de gezellige inrichting heerst er een warme sfeer in Hotel Harsoli Haveli. U verblijft in een comfortabele kamer voorzien van airco en TV. Op het dakterras geniet u met een drankje in de hand van het uitzicht over de stad en iedere ochtend opnieuw staat een uitstekend verzorgd ontbijt voor u klaar. Tijdens uw verblijf kunt u 24 uur per dag terecht aan de receptie van dit hotel. Het vriendelijke personeel staat u graag te woord voor al uw wensen en vragen.

Jaipur

Sajjan Niwas Jaipur

Driesterren

Hotel Sajjan Niwas is een mooi traditioneel hotel in Jaipur. Het hotel heeft een eigen restaurant, parkeergelegenheid en gratis WiFi. Het zwembad biedt de nodige verfrissing na een lange excursiedag. Het vriendelijke personeel aan de excursiereceptie kan u helpen bij het organiseren van leuke activiteiten. Uw kamer heeft een lokaal design en is onder andere voorzien van airco, tv en een bureau. In het restaurant geniet u van diverse gerechten.

 • in_ac_goldentulipkhajzw.jpg
 • in_ac_goldentulipkhajka.jpg
 • in_ac_goldentulipkhaent.jpg
 • in_ac_goldentulipkhaba.jpg

Khajuraho

Golden Tulip Khajuraho

Viersterren

Het Golden Tulip Khajuraho ligt op een steenworp afstand van de in de World Heritage-lijst opgenomen tempels van Khajuraho en is de perfecte uitvalsbasis voor verkenningstochten. Veel van de kamers bieden uitzicht op de tempels. Het hotel is ontworpen in een klassiek elegante stijl, met marmeren accenten en moderne kunst. De kamers van het Golden Tulip Khajuraho zijn voorzien van een eigen badkamer met gratis toiletartikelen, airconditioning, televisie en schrijftafel. Bezoek het restaurant van het hotel voor ontbijt, lunch of diner. Tot de faciliteiten behoren onder andere een buitenzwembad, een ultramoderne fitnessruimte en een luxe spa en ...

Het Golden Tulip Khajuraho ligt op een steenworp afstand van de in de World Heritage-lijst opgenomen tempels van Khajuraho en is de perfecte uitvalsbasis voor verkenningstochten. Veel van de kamers bieden uitzicht op de tempels. Het hotel is ontworpen in een klassiek elegante stijl, met marmeren accenten en moderne kunst. De kamers van het Golden Tulip Khajuraho zijn voorzien van een eigen badkamer met gratis toiletartikelen, airconditioning, televisie en schrijftafel. Bezoek het restaurant van het hotel voor ontbijt, lunch of diner. Tot de faciliteiten behoren onder andere een buitenzwembad, een ultramoderne fitnessruimte en een luxe spa en healthclub. De wereldberoemde Khajuraho-monumenten liggen op loopafstand of op slechts een klein eindje rijden. Bewonder deze gedetailleerde gravures op uw gemak. Voor natuurliefhebbers is een bezoek aan het Panna National Park een must. U zult in staat zijn om in de buurt te komen van majestueuze tijgers en sierlijke herten in deze bosreservaten. Zowel de luchthaven als het treinstation in het centrum van Khajuraho liggen op slechts een steenworp afstand.

Meer info >

Minder info >

Khajuraho

Isabel Palace

Tweëenhalve ster

Hotel Isabel Palace is gelegen in de stad van de tempels: Khajuraho. Diverse tempels zijn dan ook in de nabije omgeving te vinden. Er is een 24-uursreceptie aanwezig, waar het personeel altijd voor u klaar staat. Het heeft een mooie tuin, fitness- en massageruimte en er is in de hele accommodatie gratis WiFi beschikbaar. In het restaurant geniet u van smakende gerechten. Uw kamer is voorzien van onder andere een ventilator, balkon en zithoekje. De kamers zijn simpel, maar comfortabel ingericht.

 • in_ac_mahargarden.jpg
 • in_ac_mahal_room.jpg
 • in_ac_amarmahalfront.jpg
 • in_ac_mahal_pool.jpg
 • in_ac_maharroom.jpg

Orchha

Hotel Amar Mahal

Drieenhalve ster

Schitterend hotel aan de oevers van de Betwa rivier in het centrum van Orchha. Het is gebouwd in de klassieke ‘Bundelkhand’-stijl, net als de paleizen van deze stad. Het Amar Mahal Hotel is een ideaal uitgangspunt voor een bezoek aan de nabijgelegen paleizen. Het hotel heeft een receptie, lounge, restaurant met internationale keuken, café, zwembad met ligstoelen in prachtige tuin en WiFi tegen betaling. De 37 ruime kamers zijn in traditionele Indiase stijl ingericht en met oog voor detail. Ze zijn voorzien van airco, TV, telefoon en badkamer met bad en/of douche.

 • in_ac_orchharesort_ex.jpg
 • in_ac_orchharesort_ex_2.jpg
 • in_ac_orchharesort_ka.jpg
 • in_ac_orchharesort_ha.jpg

Orchha

The Orchha Resort

Drieenhalve ster

The Orchha Resort is gelegen aan de oever van de rivier Betwa. Het Orchha Resort is rustig gelegen, weg van alle drukte van de stad. De kamers zijn met traditionele kleuren ingericht en hebben de beschikking over een haardroger, koffie-en theefaciliteiten, kluisje, minibar, TV, WiFi en 24-uur roomservice. Het hotel beschikt tevens over een eigen restaurant lokale en internationale gerechten serveert. Ontspannen doet u in de Spa met Kerala Ayurveda massages en het stoombad.

 • Buitenkant
 • Zwembad
 • Kamer
 • Tuin
 • Restaurant

Ranthambhore Nationaal Park

Ranthambore Mount Valley View

Viersterren

Het Ranthambore Mount Valley View is de ideale verblijfplaats voor een uitstapje naar het Ranthambore Nationaal Park. De accommodatie beschikt over faciliteiten als een 24-uursreceptie, een Indisch restaurant, tuin, buitenzwembad en een zonneterras. Er is gratis WiFi in de gehele accommodatie en u kunt gratis privé parkeren bij de accommodatie. De kamers beschikken over een tv, telefoon, airco, kluisje, koffie- en theevoorzieningen, strijkfaciliteiten en een minibar. De badkamer is voorzien van bad of douche, toiletartikelen en een föhn.

 • in_ac_comfortinn_ka.jpg
 • in_ac_comfortinn_lo.jpg
 • in_ac_comfortinn_ex.jpg
 • in_ac_comfortinn_ex_1.jpg
 • in_ac_comfortinnka_1.jpg

Varanasi

Comfort Inn

Viersterren

Het Comfort Inn is een mooi boutique hotel met een goede en rustige locatie in Varanasi. Het centrum van de stad ligt op ongeveer 30 minuten wandelen vanuit het hotel. Het restaurant van het hotel serveert verschillende lokale als internationale gerechten. Aan de bar van het hotel kunt u genieten van een drankje. De hotelkamers zijn elegant en uitgerust met badkamer met bad of douche, airco, minibar, koffie- en thee faciliteiten en gratis Wi-Fi.

25 dagen Relaxt India: altijd de beste prijs

Verlengen/upgraden/extra's

+- Extra's

( 13 opties )+Open-Sluiten

Excursies (ter plaatse boeken en betalen)

( 1 t/m 13 van 13 opties )

in_al_foodie.jpg

Delhi - Culinaire tour door Old Delhi

Geniet van heerlijk traditioneel “streetfood” tijdens deze wandeling door oud-Delhi, dat ook wel “Purani Dilli” wordt genoemd. Struin door de zijstraatjes van deze bijzondere stad en proef het echte India. Onder leiding van een Engelssprekende gids...

Geniet van heerlijk traditioneel “streetfood” tijdens deze wandeling door oud-Delhi, dat ook wel “Purani Dilli” wordt genoemd. Struin door de zijstraatjes van deze bijzondere stad en proef het echte India.
Onder leiding van een Engelssprekende gids maakt u gedurende drie uur kennis met de meest smaakvolle hapjes. Ontmoet de lokale bevolking en zie de bereiding van de gerechten. Ruik en proef de combinaties van diverse specerijen en ingrediënten. Gefrituurde aardappeltjes in heerlijke sauzen en een typisch Indiaas ijsje toe. Het is een waar genoegen voor uw zintuigen!

Duur: ca. 3 uur (inclusief transfers)
Inclusief: Engelssprekende gids, transfers en hapjes
Exclusief: overige persoonlijke uitgaven tijdens deze tourMinimaal 2 deelnemers - Prijs ca. 50 USD per persoon
Minimaal 4 deelnemers - Prijs ca. 40 USD per persoon

Meer info

Minder info

in_al_del_lodigarden.jpg

Delhi - Tour door de tuinen van Delhi

Tijdens deze indrukwekkende tour ontdekt u de drie grootste tuinen van Delhi. Onder leiding van een Engels sprekende gids komt u meer te weten over de geschiedenis en bezoekt u de tombes van voormalige keizers. Deze excursie staat in het teken van de...

Tijdens deze indrukwekkende tour ontdekt u de drie grootste tuinen van Delhi. Onder leiding van een Engels sprekende gids komt u meer te weten over de geschiedenis en bezoekt u de tombes van voormalige keizers. Deze excursie staat in het teken van de historie die zich op deze specifieke plekken heeft afgespeeld en zal ongeveer 2,5 uur duren.

The Lodhi Garden
De stadstuin van Lodhi spreidt zich uit over maar liefst 90 hectare. Verborgen tussen de groene omgeving, rustgevende fonteintjes en kleurrijke bloemen, vindt u hier tombes van belangrijke voormalige keizers. De graven van keizers Shisha en Bara Gumbad, Sikandar Lodhi en Mohammed Shah zijn tot stand gekomen door prachtige architectuur uit de 15e eeuw.

The Sunder Nursery
De Sunder Nursery is in de 16e eeuw gebouwd en grenst aan de tombe van Humayun. Deze tombe staat tevens op de Werelderfgoedlijst. Gedurende het Britse regime werd dit park gebruikt voor het telen van experimentele planten. De Sunder Nursery ademt kalmte en ontspanning; de perfecte gelegenheid om aan de drukte van Delhi te ontsnappen en even tot rust te komen. Geniet van het geluid van vogels, de geur van bloemen en de prachtige omgeving; het is een waar paradijs in een drukke stad als Delhi.

The Safdarjung Tomb & garden complex
Het Mausoleum van Safdarjung is gebouwd in 1754, in de tijd van het Mogols regime. Het monument is ontstaan door gebruik van zandsteen en marmer. De architectuur is tot in het kleinste details zeer indrukwekkend. Safdarjung was de minister-president van het Mogol-rijk. De tuinen zijn een voorbeeld van de zogeheten Charbagh architectuur: een Perzische stijl voor de aanleg van tuinen.

Duur: 2,5 uur
Inclusief: Engels sprekende gids, transfers en entreegelden

Minimaal 2 personen: ca. € 25 per persoon
Minimaal 4 personen: ca. € 20 per persoon

Meer info

Minder info

Kookles Jaipur

Jaipur - Kookles en diner bij lokale familie

India is een land van geuren, kleuren, een indrukwekkende cultuur en natuurlijk die beroemde keuken. Tijdens deze excursie kunt u niet alleen een kijkje nemen in die keuken, u gaat er zelf onderdeel van uitmaken. Zo wordt u ontvangen door een zeer ga...

India is een land van geuren, kleuren, een indrukwekkende cultuur en natuurlijk die beroemde keuken. Tijdens deze excursie kunt u niet alleen een kijkje nemen in die keuken, u gaat er zelf onderdeel van uitmaken. Zo wordt u ontvangen door een zeer gastvrije familie die u laat zien hoe en wat er wordt gekookt binnen een typisch Indiaas huishouden van Rajasthan. Tijdens deze twee tot drie uur durende demo ontvangt u handige tips en krijgt u inzicht in de specifieke technieken die worden gebruikt om allerlei heerlijke schotels tot stand te brengen.

Om de ervaring compleet te maken wordt u na deze leerzame masterclass door de gastfamilie uitgenodigd om aan te schuiven bij het familiediner. De verse ingrediënten van de lokale markt , eigenhandig gemalen kruiden en een familie die trots is op haar afkomst maken dit een onvervalste ervaring. U beleeft het echte India en geniet van een geweldige traditionele maaltijd die u nergens anders vindt.

Duur: ca. 4 uur
Inclusief: Kook demo, diner en transfersMinimaal 2 personen - Prijs ca. 40 USD per persoon
Minimaal 4 personen - Prijs ca. 30 USD per persoon

Meer info

Minder info

in_exc_jaipurfietstour.jpg

Jaipur - Fietstour door Jaipur

Jaipur is een fascinerende stad met veel bezienswaardigheden. Wat is er nou leuker om een stad als deze op de fiets te gaan verkennen en zo het Indiase leven van dichtbij te ervaren? U begint deze excursie op het afgesproken verzamelpunt en voordat w...

Jaipur is een fascinerende stad met veel bezienswaardigheden. Wat is er nou leuker om een stad als deze op de fiets te gaan verkennen en zo het Indiase leven van dichtbij te ervaren? U begint deze excursie op het afgesproken verzamelpunt en voordat we van start gaan ontvangt u duidelijke veiligheidsinstructies en een uitleg over de tour. Vervolgens gaat uw avontuur beginnen en fietsen we in een aangenaam tempo richting het Windpaleis. Dit imposante bouwwerk is een uitbreiding van het Jaipur stadspaleis en vormt een van de bekendste bezienswaardigheden van Jaipur. We stappen weer op en na een aantal kilometer door charmante straten en lanen komen we aan bij de Jal Mahal. Een indrukwekkend 18e eeuws monument gebouwd in het midden van het Man-Sagarmeer. Ook kunt u hier vele interessante soorten watervogels tegenkomen die op en rond het meer komen overwinteren. We vervolgen onze tocht en met het Nahargarh Fort in het vizier zullen we zonder haast iets moeten stijgen. Eenmaal bovenaan biedt het fort een voortreffelijk uitzicht over Jaipur en is er alle tijd om rustig bij te komen. Vervolgens zetten we de afdaling in naar de bruisende straten van deze "roze stad". Eenmaal terug beneden zult u merken dat het dagelijks leven volledig op gang is gekomen. Levendige straten en een actief straatbeeld maken deze enerverende fietstour compleet. Met velel indrukwekkende beelden nog vers op uw netvlies en een camera vol met onvervangbare foto's fietst u terug naar het beginpunt en een onvergetelijk avontuur afsluit.

Duur: ca. 4 uur
Inclusief: Engelssprekende gids, fietsen, helmen en ontbijt

Minimaal 2 personen: ca. € 45 per persoon
Minimaal 4 personen: ca. € 40 per persoon

Meer info

Minder info

in_exc_agr_culturelewandeling.jpg

Agra - Agra Culturele Wandeling

Kom en ga mee te voet Agra ondekken. Op deze manier leert u de verborgen straatjes, de plaatselijk specerijenmarkt, tempels en moskee van Agra kennen. Geniet van verassende smaken in de oudste snoepjeswinkel en rij mee op een riksja voor een betovere...

Kom en ga mee te voet Agra ondekken. Op deze manier leert u de verborgen straatjes, de plaatselijk specerijenmarkt, tempels en moskee van Agra kennen. Geniet van verassende smaken in de oudste snoepjeswinkel en rij mee op een riksja voor een betoverende ervaring op de drukke marktstraat. Leer ook waarom hindoe families hun goden aankleden. U hoort de verhalen van legendes die generatie op generatie worden doorgegeven. Ontdek hoe het hedendaagse India zich hervormt en bekijk het spectaculaire uitzicht op de Taj Mahal van een geheime spot.

Duur: 4 uur
Inclusief: Engels sprekende gids, korte riksja rit, transfers, entree tickets en drankjes.


Minimaal 2 personen: ca. € 30 per persoon
Minimaal 4 personen: ca. € 20 per persoon

Meer info

Minder info

in_exc_agra_kalakritidansdramashow.jpg

Agra - Kalakriti dans en drama show

Deze historische Indiaanse opera ‘Mohabbat The Taj’ neemt u mee naar het Mughal tijdperk in 16de eeuw. Het beeld het verhaal van de eeuwige liefde tussen Shahjahan en Mumtaj uit in prachtige dans, muziek en drama. De voorstelling vindt plaats in het ...

Deze historische Indiaanse opera ‘Mohabbat The Taj’ neemt u mee naar het Mughal tijdperk in 16de eeuw. Het beeld het verhaal van de eeuwige liefde tussen Shahjahan en Mumtaj uit in prachtige dans, muziek en drama. De voorstelling vindt plaats in het Kalakriti Cultural & Convention Centre in Agra.

Duur: 2 uur
Inclusief: Entree tickets, koptelefoon, transfers en drankjes
Minimaal 2 personen: ca. € 20 per persoon

Meer info

Minder info

Orchha - Jungle Safari Orchha Wildlife Sanctuary

Het volgende op de lijst van dingen om te doen in Orchha is een Sanctuary Wildlife safari. Tijdens deze safari komt u helemaal tot rust, u rijdt langs prachtige natuur en onderweg komt u veel interessante dieren tegen. Er zijn circa 200 verschillende...

Het volgende op de lijst van dingen om te doen in Orchha is een Sanctuary Wildlife safari. Tijdens deze safari komt u helemaal tot rust, u rijdt langs prachtige natuur en onderweg komt u veel interessante dieren tegen. Er zijn circa 200 verschillende vogelsoorten te vinden in Orchha Sanctuary.


Duur: ca. 2 uur (inclusief transfers)
Minimaal 2 deelnemers - Prijs ca. 40 USD per persoon
Minimaal 4 deelnemers - Prijs ca. 30 USD per persoon

Meer info

Minder info

Orchha - Raften door de Betwa Rivier

Raften is één van de sportieve activiteiten waar u zich aan moet overgeven in Orchha. De turbulente stromingen van de Betwa-rivier bieden een avontuurlijke tocht voordat je de Yamuna binnengaat. Raften door het water van de Betwa-rivier geeft u energ...

Raften is één van de sportieve activiteiten waar u zich aan moet overgeven in Orchha. De turbulente stromingen van de Betwa-rivier bieden een avontuurlijke tocht voordat je de Yamuna binnengaat. Raften door het water van de Betwa-rivier geeft u energie.


Duur: ca. 2 uur (inclusief transfers)Minimaal 2 deelnemers - Prijs ca. 30 USD per persoon
Minimaal 4 deelnemers - Prijs ca. 23 USD per persoon

Meer info

Minder info

Khajuraho Tempel

Khajuraho - Khajuraho Geluid & Lichtshow

Om uw ervaring in Khajuraho nog unieker te maken kunt u ervoor kiezen om de geluid- en lichtshow bij te wonen. Deze show wordt gegeven bij de Westelijke groep tempels. De tempels in Khajuraho staan bekend om hun Kamasutra beeltenissen waarin vrouwen ...

Om uw ervaring in Khajuraho nog unieker te maken kunt u ervoor kiezen om de geluid- en lichtshow bij te wonen. Deze show wordt gegeven bij de Westelijke groep tempels. De tempels in Khajuraho staan bekend om hun Kamasutra beeltenissen waarin vrouwen en erotiek de rode draad zijn. Door middel van de show krijgt u een uniek beeld van de tempels.

Duur: 1,5 uur
Inclusief: entreegelden en transfers Minimaal 2 personen - Prijs 20 USD per persoon

Meer info

Minder info

Tijger op rug India

Khajuraho - Panna Nationaal Park

Het Panna National Park is het 5e tijger reservaat van de staat en de 22e van het land, waar leuke safariritten worden georganiseerd. Een aantal van de wilde diersoorten noemt dit nationale park hun huis. Denk aan cheeta's, langoer apen, jakhalzen, d...

Het Panna National Park is het 5e tijger reservaat van de staat en de 22e van het land, waar leuke safariritten worden georganiseerd. Een aantal van de wilde diersoorten noemt dit nationale park hun huis. Denk aan cheeta's, langoer apen, jakhalzen, de Indische gazelle en wilde zwijnen, maar ook vogels zoals de wespendief, koningsgier, Indiase gier en kuifarend zijn beschut in de weelderige groene gordijnen.

Vanuit Khajuraho is het een lange rit naar het park. Tijdens deze excursie gaat u opzoek naar de vele dieren en vogels en met heel veel geluk spot u misschien wel de Indiase tijger. Van alle activiteiten in Khajuraho, is een bezoek aan Panna National Park zeker de moeite waard! Geniet van de rust en de schoonheid van moeder natuur in haar geheel.

(In verband met de moesson en het paarseizoen gedurende de periode van juli t/m september is het Panna Nationaal Park gesloten.)

Duur: 4 uur
Inclusief: lunchpakket, drinken, entreegelden en transfers Minimaal 2 personen - Prijs 70 USD per persoon
Minimaal 4 personen - Prijs 60 USD per persoon

Meer info

Minder info

in_exc_vra_ambachtsliedenwevers.jpg

Varanasi - Ambachtslieden en Wevers van Varanasi

Ga mee wandelen in de steegjes van de Ansari wevers, de makers van de sari. Zie van dichtbij de prachtige details op het handwerk van de traditionele Banaras ambachtslieden. Ook zal de historie van de zijderoute met de belangrijkste figuren uit deze ...

Ga mee wandelen in de steegjes van de Ansari wevers, de makers van de sari. Zie van dichtbij de prachtige details op het handwerk van de traditionele Banaras ambachtslieden. Ook zal de historie van de zijderoute met de belangrijkste figuren uit deze stad aanbod komen. Ontdek hoe ambachtlieden handgemaakte afbeeldingen van hun goden maken. Ontdek hoe zijde wordt geweven uit gesponnen zijdedraden. Wanneer u in het hart van dit gedeelte van de stad loopt, komt u uit bij de Dal Mandi, de voormalige courtisane straat, wat nu de levendige Moslim bazaar is.

Duur: 3 uur
Inclusief: Engelssprekende gids, entreegelden en drankjes.
Minimaal 2 personen - Prijs 40 USD
Minimaal 4 personen - Prijs 30 USD

Meer info

Minder info

in_al_varanasiganges.jpg

Varanasi - Heilige vijvers en tempels van Zuid Varanasi

Maak een wandeling door het mystieke landschap van dichters! Wandel langs heilige tempels en vijvers dichtbij de Assi Ghat, gelegen bij meest zuidelijke Ganges rivierbank. Loop in de voetstappen van de dichter Baranas uit 16e eeuw en de mystieke Pand...

Maak een wandeling door het mystieke landschap van dichters! Wandel langs heilige tempels en vijvers dichtbij de Assi Ghat, gelegen bij meest zuidelijke Ganges rivierbank. Loop in de voetstappen van de dichter Baranas uit 16e eeuw en de mystieke Pandit Goswami Tulsidas, de vertaler van het heilige Ramayana schrift. Terwijl u bijzondere tempels in Varanasi bezoekt, leert u de indrukwekkende historie en cultuur van deze stad kennen. Een excursie die zeker de moeite waard is!

Duur: ca. 3 uur
Inclusief: Engelssprekende gids, entreegelden en transfers
Minimaal 2 personen - Prijs vanaf 40 USD per persoon
Minimaal 4 personen - Prijs vanaf 30 USD per persoon

Meer info

Minder info

in_exc_vra_bazaarsenverborgensteegjes.jpg

Varanasi - Bazaars en verborgen steegjes van Noord Varanasi

Deze excursie brengt u naar het noordelijke gedeelte van Varanasi. Struin door de kleine straatjes, gluur in de winkeltjes en tempels van de stad en bewonder het dagelijks leven van de inwoners, die hun straat misschien wel voor jaren al niet hebben ...

Deze excursie brengt u naar het noordelijke gedeelte van Varanasi. Struin door de kleine straatjes, gluur in de winkeltjes en tempels van de stad en bewonder het dagelijks leven van de inwoners, die hun straat misschien wel voor jaren al niet hebben verlaten. Bezoek de plaatselijke bazaar met haar vele paadjes, bochten en verrassingen. Ga mee en raak met ons verdwaald als we de indrukwekkende geheimen van Varanasi ontdekken.

Duur: ca. 3 uur
Inclusief: Engelssprekende gids, entreegelden en transfersMinimaal 2 personen - Prijs 40 USD per persoon
Minimaal 4 personen - Prijs 30 USD per persoon

Meer info

Minder info

25 dagen Relaxt India: altijd de beste prijs
25 dagen Relaxt India: altijd de beste prijs

Reisleiding India

In India & Nepal reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider en Engelssprekende, lokale gids. Onze reisbegeleiders reizen meerdere malen per jaar door India & Nepal en hebben dan ook een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities, en de actualiteit.

Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van India & Nepal leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren.

Mocht u uw reis combineren met Nepal, dan zal u begeleid worden door dezelfde Nederlandssprekende reisbegeleider als tijdens uw reis in India. Wel nemen we bij de grens afscheid van onze lokaal, Engelssprekende gids en zal deze worden vervangen door een Nepalese, Engelssprekende gids. Op deze manier kunnen we u de beste informatie geven, want onze Nepalese gids kent zijn land als geen ander en is trots om u zijn land te laten zien.

Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Praktische informatie

-Reisprogramma
Sluiten-

Specificatie entreegelden

Qutub Minar (Delhi) – INR 600
Humayun’s Tomb (Delhi) - INR 600
Amber Fort (Jaipur) – INR 500
Hawa Mahal (Jaipur) - INR 200
Jantar Mantar (Jaipur) – INR 200
City Palace (Jaipur) – INR 700
Stepwell (Abhaneri) - INR 320
Taj Mahal (Agra) – INR 1300
Agra Fort (Agra) – INR 600
Mehtab Bagh (Agra) - INR 320
Orchha Fort (Orchha) - INR 250
Tempels in Khajuraho - INR 600
Sarnath (Varanasi) - INR 305

Totaal – INR 6.495

Taj Mahal

Vanwege de enorme populariteit van de Taj Mahal heeft de Indiase overheid bepaald dat een ticket voor de Taj Mahal maximaal 3 uur geldig is. Het doel hiervan is dat er minder bezoekers tegelijkertijd aanwezig zijn en iedereen meer in relatieve rust van de Taj Mahal kan genieten. De Taj Mahal is op vrijdag gesloten.

In 2020 vinden er restauratie- en schoonmaakwerkzaamheden plaats aan de Taj Mahal. In verschillende fases worden delen van de Taj Mahal in de steigers gezet om de vergeling aan te pakken. De oppervlakte wordt met modder bedekt om het vervolgens te laten drogen. Op deze manier worden alle onzuiverheden aan het oppervlakte opgenomen in de modder. Zodra de modder droog is wordt het met borstels en gedistilleerd water weer verwijderd. De Indiase overheid geeft aan dat bezoekers bij hun bezoek aan de Taj Mahal geen hinder zullen ondervinden aan deze restauratiewerkzaamheden.

Mobiliteit

Tijdens deze rondreis laten wij u in een relatief korte periode kennis maken met de vele facetten van dit prachtige land. Voor deze rondreis is een normale basisconditie en goede mobiliteit noodzakelijk. Tijdens de diverse (stads)wandelingen en het bezoeken van bezienswaardigheden wordt er veel gelopen. Houd u er rekening mee dat de bus niet overal kan komen, waardoor u soms met uw bagage niet voor het hotel afgezet/ opgehaald kan worden. De rondreis is niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers. In het geval u of één van uw reisgenoten niet over een goede gezondheid beschikt, verzoeken wij u om telefonisch contact met ons op te nemen. In overleg met u kunnen wij u adviseren welke reismogelijkheid het beste op uw wensen en conditie aansluit.

Festivals in India

India staat bekend om een aantal spectaculaire festivals, waaronder het Diwali en Holi Festival. Wanneer uw groepsreis valt in de juiste periode, heeft u de kans om deze festivals van dichtbij mee te maken.

Het Diwali festival wordt ook wel het lichtjesfeest genoemd en is één van de bekendste festivals in India. Wanneer u een groepsreis hebt geboekt en u verblijft tijdens het Diwali Festival in India, dan zal uw gids u voorzien van vuurwerk en de groep meenemen naar de beste plek om getuigen te zijn van en deel te nemen aan deze bijzondere gebeurtenis.

Het Holi Festival staat ook wel bekend als het kleurenfestival. Wanneer u een groepsreis hebt geboekt en u verblijft tijdens het Holi Festival in India, dan zal uw gids u voorzien van kleurenpoeder en de groep meenemen naar de beste plek om getuigen te zijn van en deel te nemen aan deze bijzondere gebeurtenis.

+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+-Landinfo

+Open-Sluiten

Communicatie

Vanuit India kunt u eenvoudig contact houden met het thuisfront, echter informeren wij u wel dat niet alle hotels (gratis) wifi hebben. Het kan dus best zijn dat u enkele dagen geen toegang heeft tot (gratis) internet.

Mobiel bellen is altijd mogelijk, maar is kostbaar. Wij raden u aan om contact op te nemen met uw provider over de mogelijkheden van uw mobiele abonnement.

Treinen in India

Zowel met de groepsreizen als met enkele privérondreizen maken wij gebruik van treinen in India. De trein in India is in verschillende klasses ingedeeld en wij maken altijd gebruik van de compartementen met airco.

Valuta optionele excursies

Naast de excursies die reeds in het programma opgenomen zijn, kunt u deelnemen aan optionele excursies. Indien gewenst, kunt u deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijboeken. Deze excursies dienen ter plaatse voldaan te worden en u kunt deze alleen betalen met euro's of Amerikaanse dollars.

+FAQ
Open+

Een reis boeken bij NRV

+Wat betekent 'Beschikbaar'?

Wanneer u 'Beschikbaar' vermeld ziet staan bij de door u gekozen reis of reisonderdelen, is er voldoende voorraad aanwezig en kan de reis direct definitief geboekt worden.

+Wat betekent 'Op aanvraag'?

Wanneer NRV uw boeking niet direct kan bevestigen, krijgt u bij boeking te zien dat een of meerdere onderdelen van uw reis op aanvraag is. Dit betekent dat wij de beschikbaarheid van de door u gewenste reis of reisonderdelen na moeten gaan bij onze partners. Indien wij uw reservering op de door u aangegeven manier kunnen bevestigen, wordt uw boeking omgezet in een definitieve boeking. In het geval uw aanvraag niet bevestigd kan worden, zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken. Wanneer u uw reservering reeds bij ons geplaatst heeft, maar de aanvraag intrekt voordat de gehele boeking akkoord is, is NRV genoodzaakt € 50,- administratiekosten in rekening te brengen. Indien wij de door u geboekte reis niet conform boeking kunnen aanbieden, mag u uiteraard kosteloos van uw boeking afzien.

+ Wat betekent 'Gegarandeerd Vertrek'?

'Gegarandeerd Vertrek' wordt gehanteerd bij onze groepsreizen en betekent dat u op een specifieke datum gegarandeerd op reis gaat, op voorwaarde dat de groep uit meer dan twee personen bestaat. Op onze website wordt 'Gegarandeerd Vertrek' aangegeven achter de vertrekdata van onze groepsreizen.

+Wat is het minimum/ maximum aantal deelnemers bij een groepsreis?

De groepsreizen van NRV worden uitgevoerd in kleine groepen. Het minimum aantal deelnemers dat voor een groepsreis wordt gehanteerd, is afhankelijk van de specifieke reis. In de regel wordt een minimum aantal deelnemers van 10 tot 15 personen aangehouden. Het minimum aantal dat voor de door u gewenste reis van toepassing is, staat bij de betreffende reis aangegeven op het tabblad 'Data & Prijzen'.

Het maximum aantal deelnemers dat voor een groepsreis wordt gehanteerd, is eveneens afhankelijk van de specifieke reis. In de regel wordt een maximum aantal deelnemers van 20 tot 28 personen gehanteerd. Ook deze informatie treft u op het tabblad 'Data & Prijzen'.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een groepsreis dan zal uw reisleid(st)er bij aanvang van de reis zorgdragen voor het samenstellen van een fooienpot. Deelname aan de fooienpot geschiedt op vrijwillige basis en wij adviseren u om rekening te houden met een bedrag van € 5,- per persoon per dag (dit is afhankelijk van de bestemming die u bezoekt). Uw reisleider zal namens de groep een fooi geven aan mensen die u als groep een service verlenen. U kunt hierbij denken aan de kofferjongens, bedienend personeel etc. Uiteraard houdt uw reisleider een overzicht bij van de uitgaven en heeft u te allen tijde inzage hierin.

+Op welke wijze moet ik de reissom betalen?

De reissom kunt u onder vermelding van uw klant- en factuurnummer overmaken op de rekening van NRV. U kunt een digitale transactie doen of het openstaande bedrag overmaken via een overschrijvingskaart.

Bankgegevens van NRV:
ING 2183287
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL49INGB0002183287
BIC (Bank Identifier Code): INGBNL2A

ABN Amro 515107239
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL37ABNA0515107239
BIC (Bank Identifier Code): ABNANL2A

+Mijn kinderen gaan mee op reis. Ontvangen zij kinderkorting?

Op onze groepsreizen geldt dat wij voor kinderen een minimum leeftijd van 10 jaar hanteren. Helaas verlenen wij geen kinderkorting op onze reguliere groepsreizen.

Tijdens de mei-, zomer- en kerstvakantie kan voor sommige bestemmingen een afwijkende minimum leeftijd gelden. Gedurende deze periode kunnen kinderen vanaf 8 jaar mee op reis. Wanneer dit van toepassing is, wordt dit specifiek bij de reis vermeld.

+Ik heb een speciale wens. Wordt deze ter plaatse gehonoreerd?

Of een speciale wens ter plaatse wordt gehonoreerd, kunnen wij helaas niet aan u garanderen. Dit hangt namelijk af van de beschikbaarheid en bereidwilligheid van het hotel waar u verblijft. Indien u bij boeking uw speciale wens aan ons doorgeeft, zorgen wij ervoor dat deze als preferentie in uw boeking wordt opgenomen zodat onze agent en de hotelier hiervan op de hoogte zijn. Indien mogelijk, houden zij hiermee rekening.

Heeft u speciale dieetwensen of dient u op doktersadvies speciale medicijnen mee te nemen op vakantie, brengt u ons hiervan dan op de hoogte zodat wij de luchtvaartmaatschappij hierover kunnen informeren.

+Kan ik mijn reis verlengen?

Onze reizen kunt u in de meeste gevallen verlengen. Onder het tabblad Verlengen/Upgrade/Extra's kunt u de mogelijkheden tot verlenging van de door u gewenste reis inzien.

Informatie omtrent uw reis

Belangrijke informatie

Belangrijke documenten

+Op welke wijze ontvangen wij onze boekingsbevestiging en andere belangrijke informatie?

Uw boekingsbevestiging annex factuur zult u per e-mail van ons ontvangen, net als de reisbescheiden en overige belangrijke informatie.

+Reizen met kinderen

Het is mogelijk dat de autoriteiten van de bestemming die u bezoekt nadere vereisten stellen in geval ouders met minderjarige kinderen reizen. Dit kan ook het geval zijn wanneer één ouder met een kind reist. Ook in dit geval bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste documenten om te kunnen reizen. NRV kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

+Aan welke vereisten dient mijn paspoort te voldoen?

U bent zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en de vereiste reisdocumenten, zoals een visum (indien van toepassing). Voor de meeste bestemmingen dient uw paspoort bij thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de land-/ reisinformatie op NRV.nl. Tevens kunt u de ambassade/ het consulaat raadplegen om u te laten informeren over de specifieke vereisten.

+Heb ik voor mijn bestemming een visum nodig?

Voor reizen naar vele landen is een visum verplicht. Bij de landeninformatie van het betreffende land kunt u hier meer informatie over vinden. Voor bepaalde landen dient u dit visum reeds in Nederland aan te vragen. NRV biedt u de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief het visum aan te vragen via het CIBT. Klik hier voor meer informatie.

Uiteraard kunt u ook zelf het visum regelen. Indien u zelf uw visum aanvraagt, kunt u contact opnemen met de betreffende ambassade of het consulaat.

Voor welke vorm van visumaanvraag u ook kiest, u bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van een visum. NRV is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.

+Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Uw reisbescheiden ontvangt u ongeveer tien tot zeven dagen voor vertrek. De reisbescheiden bevat belangrijke informatie zoals uw e-tickets, de contactgegevens van NRV en onze lokale partner, de hotellijst en de vouchers. Uw reisbescheiden ontvangt u per e-mail.

+Wat zijn e-tickets?

Een e-ticket is een elektronisch ticket. Uw e-ticket is het bewijs van uw geboekte vlucht en zult u per e-mail bij de reisbescheiden ontvangen.

Voorbereiding op uw reis

+Waar vind ik informatie over mijn reis?

Op onze website treft u heel veel informatie over onze reizen en reisonderdelen aan. Wanneer u op de door u gewenste reis of het door u gewenste reisonderdeel klikt, zult u een uitgebreide beschrijving van het programma/ reisonderdeel aantreffen, een overzicht van de onderdelen die inbegrepen zijn, extra informatie behorende bij de reis/ het reisonderdeel, eventuele extra opties, zoals upgrades en verlengingen, en ervaringen van NRV reizigers die u voor zijn gegaan. Tevens treft u bij onze reizen een overzicht van de voorbeeldhotels aan en de optionele excursiemogelijkheden ter plaatse.

+Moet ik nog speciale gezondheidsmaatregelen treffen?

Uiteraard is het van groot belang dat u zich goed voorbereidt wanneer u een verre reis gaat maken. Voor de voorbereiding van uw reis kunt u onder andere onze website raadplegen. Onder de land-/ reisinformatie staat altijd een kopje 'Gezondheid & Vaccinaties' opgenomen om u zo goed mogelijk te kunnen informeren.

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas. Dergelijke artikelen vindt u bijvoorbeeld op veiligopreiswinkel.nl.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

+Kan ik online inchecken voor mijn vlucht?

Of u online kunt inchecken voor uw vlucht hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het inmiddels vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken zodat u op de luchthaven alleen nog maar uw bagage hoeft af te geven. Helaas is het voor groepsreizen niet altijd mogelijk om online in te checken.

Check hier of uw luchtvaartmaatschappij erbij zit.

+Wanneer dien ik aanwezig te zijn op de luchthaven?

Wij adviseren u om minimaal 2,5 uur voor vertrek op Schiphol aanwezig te zijn. Houd u rekening met drukte op de wegen en op het spoor richting Schiphol. Houd u er tevens rekening mee dat u na de check-in nog de paspoort- en veiligheidsformaliteiten dient te doorlopen en dat de afstand van de check-in balie naar uw gate groot kan zijn, wat ook de nodige tijd in beslag kan nemen.

Tijdens uw reis

+Word ik bij aankomst op Schiphol verwelkomd?

NRV heeft geen balie op Schiphol. U zult dan ook niet op Schiphol voorafgaand aan uw vlucht door één van onze medewerkers worden verwelkomd. Uw e-tickets heeft u reeds per e-mail ontvangen zodat u zelf kunt bepalen hoelang van te voren u op Schiphol wenst te arriveren. Wij raden u overigens wel aan om tijdig aanwezig te zijn op Schiphol om zodoende eventuele risico's uit te sluiten.

+De reis verloopt niet zoals verwacht. Wat moet ik nu doen?

Ondanks onze inspanningen om uw reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens uw reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met ons zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

+Word ik bij aankomst op de bestemming verwelkomd?

Of u bij aankomst op de bestemming zal worden verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger hangt af van de reis/ het reisonderdeel dat u bij ons heeft geboekt. Indien u bij aankomst zal worden verwelkomd, staat dit expliciet in de beschrijving van uw reis opgenomen.

+Waar kan ik ter plaatse terecht in geval van vragen?

In geval van vragen kunt u ter plaatse terecht bij uw chauffeur of gids. Wanneer deze uw vragen niet kunnen beantwoorden of wanneer u niet door reisleiding wordt begeleid, adviseren wij u contact op te nemen met ons lokale agentschap. De contactnummers van onze contactpersoon ter plaatse staat altijd aangegeven in uw reisbescheiden. Mocht uw vraag niet afdoende zijn beantwoord dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met NRV. Houd u rekening met het tijdsverschil. Alleen in geval van nood zijn wij 24 uur per dag (telefonisch) bereikbaar.

Na afloop van uw reis

+Waarom wordt na afloop van de reis een enquête toegestuurd?

Na afloop van de reis vragen wij u een enquête in te vullen waarin u uw bevindingen over uw reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan u als reiziger garanderen. De enquêtes zullen intern door ons worden verwerkt en indien nodig dan wel wenselijk, zullen aanpassingen worden gemaakt om de uitvoering van de reis te bevorderen.

+Hoe kan ik mijn reiservaringen kenbaar maken?

Uw bevindingen kunt u op verschillende manieren aan ons kenbaar maken. Zo ontvangt u a afloop van uw reis een enquête waarin u uw bevindingen kunt weergeven, kunt u een kort verslag maken van bijvoorbeeld de accommodaties waarin u bent verbleven en de excursies die u heeft gedaan. Voorts kunt u een uitgebreid reisverslag maken die wij vervolgens bij de betreffende reis op onze website plaatsen: toekomstige reizigers kunnen dan alvast een voorproefje krijgen op hetgeen hen te wachten staat.

Mocht u reiservaringen willen delen waarop u graag een reactie wilt ontvangen dan kunt u dit opnemen met onze Afdeling Kwaliteitszorg. Klik hier voor het formulier om uw bevindingen kenbaar te maken

+Ik heb een klacht over mijn reis. Waar moet ik deze indienen?

Wanneer u een klacht heeft over uw reis dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

Algemeen

+Wie is NRV?

NRV biedt een zeer uitgebreid aanbod van groeps- en privéreizen en zelf samenstel reizen naar bestemmingen in Azië, Midden-Oosten, Afrika, Latijns-Amerika en de Verenigde Staten.

Reizen met NRV betekent comfortabel op vakantie gaan. Onze rondreizen hebben wij met zorg samengesteld en bevatten een evenwichtige mix tussen cultuur en natuur. Uiteraard laten wij u tijdens uw reis kennismaken met de hoogtepunten van de bestemming, verblijft u in sfeervolle drie- en viersterrenhotels, zullen wij er tijdens uw vakantie voor zorgen dat het u aan niets zal ontbreken en proberen we altijd een ‘local touch’ aan uw reis te geven, zodat u ook écht kennismaakt met de bestemming!

Niet alleen tijdens de reis, maar ook voorafgaand aan de reis en na afloop mag u veel service van ons verwachten. Zo vinden wij het onder andere belangrijk dat u goed geïnformeerd zal worden. U treft dan ook heel veel informatie op onze website: niet alleen over onze reizen, maar ook over de bestemming zelf, de hoogtepunten die u eigenlijk niet mag missen en allerhande zaken om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw verre reis. Ons contactcenter staat tijdens werkdagen en op zaterdag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden, zowel per e-mail als telefonisch. En wilt u alvast in de stemming komen voor uw reis, meer weten over een bepaalde bestemming of nader kennismaken met NRV? Kom dan naar het NRV Reiscafé om één van onze sfeervolle en informatieve shows bij te wonen. Een goede voorbereiding en uniek in Nederland!

+Wat voor soort reizen biedt NRV?

NRV biedt reizen naar verre bestemmingen. Wij bieden zowel groepsreizen als privéreizen en zelf samenstel reizen aan.

+Wat is het NRV Reiscafé?

Het NRV Reiscafé is het eigen reistheater van NRV waar u van harte welkom bent voor het bijwonen van één van onze shows. Onder het genot van een drankje ontvangt u veel informatie over de door u gewenste bestemming, ziet u twee prachtige reisreportages en bestaat uiteraard voldoende de mogelijkheid om uw vragen te stellen.

Klik hier voor meer informatie over het NRV Reiscafé of voor het reserveren van uw plaatsen.

+Is NRV aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds?

Bij NRV kunt u met een gerust hart uw vakantie boeken. Wij zijn namelijk aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds, instanties die u als reiziger de meeste zekerheid geven.

Klik hier voor de Reisvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

+Op welke manier kom ik in contact met NRV?

Wilt u contact opnemen met NRV? Klik hier om via het contactformulier uw vragen en/ of opmerkingen over ons reisaanbod, uw reservering of bijvoorbeeld onze website te stellen. Onze e-mails worden in de regel binnen 24 uur beantwoord.

Liever telefonisch contact? Van maandag tot en met vrijdag zijn wij van 9:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag tussen 9:00 tot 16:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 070-3076700. Wij beantwoorden graag uw vragen!

+Wat zijn de betalingscondities van NRV?

NRV hanteert de betalingsvoorwaarden van de ANVR Reisvoorwaarden. Dit betekent dat u bij boeking een aanbetaling dient te voldoen van 20% van de reissom. Het restant van de reissom dient uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek door ons ontvangen te zijn.

Wanneer u gebruik maakt van een aanbieding kan het zijn dat wordt afgeweken van bovenstaande betalingsvoorwaarden. Dit staat altijd bij de betreffende aanbieding/ reis vermeld.

Website

+Wat is 'Mijn NRV'?

‘Mijn NRV’ is uw persoonlijke domein op NRV.nl waarmee u onder andere toegang heeft tot uw adresgegevens, boekingsgegevens en reisbescheiden. Verder kunt u binnen ‘Mijn NRV’ uw Reispuntensaldo raadplegen, foto's uploaden en bijvoorbeeld reisschema's maken.

Hoewel wij bij het weergeven van ‘Mijn NRV’ de grootste zorgvuldigheid betrachten, is het mogelijk dat er onvolkomenheden genoteerd staan. Voor deze en andere onvolkomenheden kan NRV niet aansprakelijk worden gesteld. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan de inhoud van uw persoonlijke domein.

+Hoe vraag ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV (opnieuw) aan?

Uw wachtwoord voor ‘Mijn NRV’ kunt u heel eenvoudig aanvragen.

+U bent nog niet als NRV klant geregistreerd:

Klikt u dan op 'Mijn NRV' en vervolgens op 'Ik wil me registreren als nieuwe klant'. U dient dan uw persoonlijke gegevens in te voeren en ontvangt nadat u de registratie voltooid heeft, een e-mail op het opgegeven e-mailadres. Hierin staat uw wachtwoord aangegeven en kunt u voortaan inloggen op onze website.

+Heeft u al een registratie op Mijn NRV, maar bent u uw wachtwoord vergeten?

Dan kunt u op 'Wachtwoord vergeten' klikken en dient u uw e-mailadres en verificatiecode in te voeren. U ontvangt dan een e-mail met uw wachtwoord waarmee u weer kunt inloggen op ‘Mijn NRV’.

+Kan ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV wijzigen?

Uw wachtwoord van ‘Mijn NRV’ wijzigen, gaat heel eenvoudig. Log in met uw e-mailadres en het bestaande wachtwoord. U komt vervolgens in 'Mijn Gegevens'. Door op 'Wachtwoord wijzigen' te klikken, kunt u uw bestaande wachtwoord aanpassen naar een door u gewenst wachtwoord.

+Hoe word ik lid van de nieuwsbrief?

Op onze website kunt u zich heel eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief. Klik in het rechtermenu op 'Nieuwsbrief', registreer uw gegevens en u bent direct geabonneerd op onze nieuwsbrief waarmee u periodiek op de hoogte zult worden gehouden van onze speciale acties, mooie aanbiedingen en overig reisnieuws.

25 dagen Relaxt India: altijd de beste prijs
Bewaar reis Boek nu

Reisroute per dag

01Amsterdam - Delhi

02Delhi

03Delhi

04Delhi – Jaipur

05Jaipur

06Jaipur

07Jaipur – Ranthambore

08Ranthambore Nationaal Park

09Ranthambore - Abhaneri

10Abhaneri - Agra

11Agra

12Agra - Orchha

13Orchha

14Orchha

15Orchha – Khajuraho

16Khajuraho

17Khajuraho - Allahabad

18Allahabad - Varanasi

19Varanasi & Sarnath

20 Varanasi

21Varanasi - Goa (per vliegtuig)

22Goa

23Goa

24Goa

25Aankomst Amsterdam

Bewaar reis Boek nu
Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis