Jodhpur
Jodhpur
Rajasthan
Rajasthan
Amber Fort Jaipur
Amber Fort Jaipur
Romantisch Taj Mahal
Romantisch Taj Mahal

Rajasthan & Noord-India

Groepsreis | 22 dagen v.a.
1569i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
11-11-2019
Reisduur
22 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Alle hoogtepunten van Noord-India in één reis
Uitgebreide stadstour door Delhi
Word betoverd door magisch Rajasthan en verblijf in voormalige paleizen
Bezoek aan Amber Fort en de tempels van Khajuraho
Bewonder de Taj Mahal en vaar over de Heilige Ganges

Maharadja’s en magie – alle highlights van kleurrijk Rajasthan!

Laat u betoveren door Rajasthan: het India van de maharadja’s. Op deze rondreis beleeft u alle highlights van Noord-India in één vakantie. Prikkel uw zintuigen tijdens een stadstour door Delhi, droom weg bij liefdessymbool Taj Mahal, overnacht in voormalige paleizen, vaar over de heilige Ganges langs godsdienstige rituelen, bezoek Amber Fort en bekijk duizend jaar oude erotiek bij de Khajuraho-tempels. Spiritueel Varanasi, flamboyant Jaipur, ‘Venetiaans’ Udaipur, ‘blauwe stad’ Jodhpur, pelgrimsplaats Pushkar – onze Nederlandssprekende reisleider maakt u enthousiast wegwijs op de vele magische plekken. Bekijk snel ons scherp geprijsde programma!

"Nergens maakt het straatbeeld zoveel indruk, maar ook nergens zijn mensen zo mooi en kleurrijk als in India. Ga mee in het straatleven van Delhi, ontdek sprookjespaleizen in Rajasthan, zie hindoes baden in de Ganges en bewonder het meest romantische wereldwonder Taj Mahal. Deze reis maakt het mogelijk!"

Dyane Calvo, Product Manager

Bekijk reviews

-+ Dagprogramma

-Sluiten+Open
DAG
01

Amsterdam - Delhi

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vliegreis van Amsterdam naar Delhi
Overnachten in het vliegtuig

Vandaag begint uw droomreis naar Rajasthan, een bijzonder moment. De Indiase deelstaat spreekt erg tot de verbeelding. Is dit uw eerste India-reis, dan heeft u geluk: u ziet het land meteen van zijn meest kleurrijke kant. Was u eerder in India? De komende weken beleeft u geweldige nieuwe ervaringen. Sprookjespaleizen, epische forten, excentrieke steden, kleurige markten en heilige ceremonies – Rajasthan is beroemd om zijn betoverende charme. Met visioenen van al het moois dat u straks in het echt beleeft, stapt u in het vliegtuig. Luister naar uw favoriete muziek, kijk een mooie film en blader het dagprogramma nog eens door. We overnachten in het vliegtuig.

Goed om te weten

De Indiase stopcontacten zijn vaak 3-polig, anders dan bij ons. De netspanning (220V) is wel gelijk. Neem liefst een universele reisstekker mee. Dan laadt u uw telefoon of digitale fotocamera onderweg probleemloos op.

DAG
02

Aankomst Delhi

Vroege check-in Delhi
Eerste deel stadstour: highlights bekijken (halve dag)
Per riksja de Chandni Chowk-markt verkennen
Welkomstdiner: kennismaken met uw reisgezelschap en lokale lekkernijen
Tweede overnachting in Delhi

We landen in het duizelingwekkende Delhi. De Nederlandssprekende reisleider verwelkomt ons op het vliegveld, fijn dat hij ons dagelijks wegwijs maakt in India. In het hotel kunnen we direct op onze kamers.

Rond 10 uur maken we een leuke tour van een halve dag door Old- en New Delhi. De imposante ‘Grote Moskee’, Jama Masjid is de eerste highlight die we bezichtigen. Even later rijdt u met riksja (fietstaxi) over de bruisende Chandni Chowk-markt. Een geweldige belevenis. Hierna bezoeken we twee herdenkingsmonumenten: Raj Ghat (voor ‘vader des vaderlands’ Mahatma Ghandi) en Shanti Vana (voor Jawaharlal Nehru, India’s eerste premier). Dan gaan we naar Nieuw-Delhi. Hier zien we onder meer Rashtrapati Bhavan, waar de Indiase president woont: de grootste ambtswoning ter wereld. Laatste stop is de India Gate. Rust eenmaal terug in het hotel lekker uit. We bezoeken de India Poort, een monument ter ere van de Indiase soldaten. Als laatste brengen we een bezoek aan een verscholen juweeltje midden in de stad, de waterput Agrasen Ki Baoli. De bron is te bereiken door een aantal treden naar beneden te lopen. Recent is er ook een Bollywood film met bekende Indiase acteur Aamir Khan opgenomen. ’s Avonds leren we elkaar en de spannende Indiase keuken kennen tijdens een gezellig welkomstdiner. Een mooi begin van de reis!

Weetje

India is overwegend hindoe. Het hindoeïsme ontstond duizenden jaren geleden in India. De beleving van de godsdienst verschilt per streek. Aanhangers beweren dat het de oudste nog bestaande godsdienst ter wereld is.

DAG
03

Delhi - Mandawa

Vertrek Delhi
Mandawa’s iconische fresco’s en haveli’s bewonderen
Overnachten in ‘openluchtmuseum’ Mandawa

We verlaten Delhi. Ons afscheid is tijdelijk: aan het eind van de reis komen we hier terug. Na een vroeg ontbijt rijden we met onze koele, comfortabele touringcar naar het charmante Mandawa. Straks ontdekken we waar deze historische plaats zijn bijnaam ‘openlucht-kunstmuseum’ aan dankt. Onderweg ziet u het Indiase platteland voorbijtrekken. Een wereld van verschil met het dynamische, stadse Delhi.

Na aankomst in Mandawa maken we ’s middags een leuke wandeling door de straten. De handelaren in stoffen, specerijen, indigo en opium die hier vroeger woonden, waren duidelijk erg welvarend. Vol bewondering bekijken we de rijk versierde 18e-eeuwse koopmanshuizen (‘haveli’s’) en kastelen: wat een cultuurjuwelen. Verspreid over de stad zien we schitterende fresco’s met voorstellingen van traditionele mythologie, plaatselijke legendes en Indiase folklore. U wilt elke gevel wel bekijken! Geniet van de fraaie muurschilderingen en de rustige, landelijke sfeer in de straten. ’s Avonds zoekt u op eigen gelegenheid een leuk restaurant uit. Vraag uw reisleider eventueel om advies, hij helpt u graag.

DAG
04

Mandawa - Bikaner (ca. 185 km / 3-4 uur)

Vertrek Mandawa
Rijkelijk gedecoreerd Junagarh-fort ontdekken
Overnachting in Bikaner

Na het ontbijt reizen verder van het kleurrijke Mandawa naar het 500-jaar oude Bikaner. Het lijkt wel of deze stad stil heeft gestaan in de tijd. De vroegere heersers bouwden hier spectaculaire haveli’s en prachtige gedecoreerde forten. Van oudsher een handelsstad en gelegen aan de oude zijderoute. Bijzonder om te bedenken dat al sinds het begin der tijd de kamelenkaravaans in Bikaner een tussenstop maakte op hun weg naar Jaipur of Jaisalmer.

In de middag neemt de gids ons mee naar het Junagarh-fort een onaantastbare vesting. Nog nooit is deze vestiging veroverd, terwijl het fort niet zoals alle andere forten op een heuvel staat. Het fort werd gebouwd door Rai Singh, één van de meest vooraanstaande generaals uit het leger van keizer Akbar. De decoratie is waanzinnig mooi en de rijkelijk gedecoreerde binnenplaats heeft een overvloed aan ramen, waardoor de vroegere koninginnen over de binnenplaats konden kijken zonder dat de mensen op het plein de vrouwen konden zien. Letterlijk elk hoekje is versierd, het lijkt wel een sprookje. Aan het einde van de dag rijden we terug naar ons hotel. We overnachten in Bikaner.

DAG
05

Bikaner - Jaisalmer (ca. 330 km / 7 uur)

in_al_bikaner.jpg
Vertrek Bikaner
Bezoek aan de unieke 'Ratten Tempel', Karnia Mata bij Deshnok
Overnachting in Jaisalmer

Op weg naar de gouden stad Jaisalmer waar we laat in de middag aankomen. Onderweg maken we eerst een stop bij de unieke tempel Karnia Mata bij Deshnok, ook wel ‘Ratten Tempel’ genoemd te vinden. Er leven meer dan 25.000 zwarte ratten in de tempel. Deze heilige ratten worden kabbas genoemd en jaarlijks komen er duizenden vanuit all hoeken van het land om deze kabbas te eren. Vervolgens rijden we verder naar Jaisalmer. De stad heeft zijn middeleeuwse charme behouden, die overduidelijk terug te zien is weelderige haveli’s en bazaars, smalle straatjes en de kleurrijke paleizen van Rajasthan. Jaisalmer stelt haar bezoekers vol trots voor aan een betoverende wereld van fabel, kleur en boordevol geschiedenis. De naam gouden stad dankt de stad aan het overvloedig gebruik van goud/geel zandsteen. Van de kleurrijke winkels tot de paleizen en de oude tempels in het prachtige fort, de hele stad Jaisalmer gloeit in de fel gouden kleur. Eeuwen geleden bracht de strategische positie op de kamelen handelsroute tussen India en Centraal-Azië welvaart naar Jaisalmer. Door de jaren heen hebben de kooplieden en de plaatselijk bevolking indrukwekkende herenhuizen gebouwd. We overnachten in Jaisalmer.

DAG
06

Jaisalmer

in_al_jaisalmer thar woestijn.jpg
Stadstour door de gouden stad, Jaisalmer
Tocht per kameel
Vrije middag
Overnachting in Jaisalmer

Na het ontbijt is het tijd om Jaisalmer te ontdekken. We maken een stadstour langs alle hoogtepunten te beginnen met het magische Jaisalmer Fort, ook wel het gouden fort van Rajasthan genoemd. Het werd gebouwd door Raja Jaisal, heerser van de Rajsputs. Het behoort tot één van de grootste forten ter wereld. Het fort heeft maar liefst 99 torentjes, wat vooral in het donker een spectaculair gezicht is. Hierna lopen we verder door de smalle straatjes met verschillende mooie haveli’s, gebouwd door rijke handelaren. Denk bijvoorbeeld aan de rijkelijk versierde Patwon Ki Haveli of de bijzonder gebouwde Salim Singh Ki Haveli. De middag is ter vrije besteding zodat u op eigenlijk gelegenheid en op eigen tempo op ontdekkingstocht kunt gaan door Jaisalmer. We overnachten wederom in Jaisalmer.

DAG
07

Jaisalmer - Jodhpur (ca. 325 km / 6-7 uur)

Jodhpur Man India
Vertrek Jaisalmer
Stadstour: Mehrangarh Fort en Jaswant Thada bewonderen
Overnachting in de ‘blauwe stad’ Jodhpur

We gaan naar het oogstrelende Jodhpur, met zijn indigoblauwe huizen. Maak voldoende geheugen vrij op uw fotocamera: de ‘Blauwe Stad’ is één van India’s fotogeniekste plaatsen. Na het ontbijt vertrekken we uit Jaisalmer. Leun achterover in de bus en geniet van de route door de Grote Indiase Woestijn.

Vanmiddag maken we een boeiende stadstour met een lokale gids (Engelssprekend). Wat weet hij veel en wat vertelt hij enthousiast. Eerst neemt hij u mee naar het eeuwenoude Mehrangarh Fort, één van de mooiste en grootste vestingwerken van het land. Alleen al de ligging is spectaculair: aan de rand van de oude binnenstad op een hoge heuvel. Vanaf hier kijkt u uit over een oase van blauwe daken. Een schilderachtig contrast met de dorre omliggende woestijn. Binnen de vestingmuren bewonderen we stijlvol versierde paleizen en prachtige binnenplaatsen. We bezoeken ook Jaswant Thada (1899), een imposant witmarmeren herdenkingsmonument ter nagedachtenis aan Maharadja Jaswant Singh II. Het gepolijste marmeren complex schittert letterlijk in de zon.

Weetje

Waarom zijn zoveel huizen in Jodhpur blauw? Een theorie is dat de kleur insecten en hitte buitenhoudt. Vroeger verfden alleen leden van de hoogste (Brahmanen-)kaste hun huizen indigoblauw, om zich te onderscheiden van de lagere kastes.

DAG
08

Jodhpur - Ranakpur - Udaipur

in_alg_udaipur.jpg
Vertrek Jodhpur
Tussenstop Ranakpur: Jain-tempels bewonderen
Aankomst Udaipur: rest van de middag vrij
Overnachting in ‘het Venetië van Rajasthan’ Udaipur

Vandaag reizen we via de tempels van Ranakpur naar het romantische Udaipur. Het tempelcomplex in Ranakpur is het grootste Jain-heiligdom van India. Wat betreft architectuur en kunstzinnigheid is het misschien ook wel het mooiste. De tempels liggen in een vredige vallei, aan de voet van de beboste Aravalli-bergen. Zelfs van veraf zien de koepels, kleine torens en pilaren er karakteristiek uit. We trekken onze schoenen en sokken uit en gaan dan de tempels binnen. Het verfijnde beeldhouwwerk waarmee de drie gebouwen zijn versierd fascineert meteen. Bijzonder dat je in een complex met zoveel kleine details toch een gevoel van rust en ruimte ervaart. Vooral de Chaumuka-tempel, de hoofdtempel, trekt de aandacht. Zowel de prachtig gedecoreerde buitenkant als het beeldhouwwerk vanbinnen zijn betoverend. Loop langs de bewerkte zuilenrijen, zie hoe ze het binnenvallende zonlicht weerkaatsen en bewonder de goudgele gloed over het marmer.

Na ons bezoek rijden we door naar Udaipur, ‘het Venetië van Rajasthan’. Geniet van de aanstekelijke hippie-achtige sfeer en ga alvast zelf op verkenning uit. Morgen bekijken we de stad samen met onze reisleider.

Weetje

Het charmante Udaipur is een geliefde filmlocatie. Misschien herkent u plekken uit de James Bondfilm ‘Octopussy’ die hier werd opgenomen?

DAG
09

Udaipur

IN_AL_Udaipur2
Het Stadspaleis, Saheliyon-ki-Bari en het Fateh Sagar-meer bekijken
Vrije middag
Tweede overnachting in Udaipur

Na het ontbijt maken we een leuke ochtendwandeling door Udaipur. We volgen de reisleider door de nauwe kronkelstraatjes en bekijken de vele majestueuze gebouwen die vanaf de heuvelhelling uitkijken over het meer. Eerst bezoeken we het Stadspaleis. De torens, koepels, balkons, binnenplaatsen, paviljoenen, galerijen en hangende tuinen – alles is hier even imposant. Hierna bekijken we Saheliyon-ki-Bari, de weelderige ‘Tuin van de Bruidsmeisjes’. Langs deze lotusvijver, fonteinen, paviljoens en marmeren beelden van olifanten wandelden vroeger de tientallen hofdames die de koningin als bruidsschat meekreeg bij haar huwelijk. De tuin bood ze de kans even te ontsnappen aan de hofintriges. We sluiten de tour af bij het Fateh Sagar-meer, één van Udaipurs kunstmatige meren. Vanaf de kade hebben we een mooie uitkijkplaats: het meer, waarin drie kleine eilanden liggen (waaronder de geliefde picknickplek Nehru Park), wordt omgeven door het groene Aravallig-gebergte. De middag is ter vrije besteding.

DAG
10

Udaipur - Pushkar (ca. 265 km / 5-6 uur)

Vertrek Udaipur
Overnachten in pelgrimsplaats Pushkar

In de ochtend reizen we verder: Pushkar wacht, een grote highlight. Pushkar (‘klein Varanasi’) is één van de belangrijkste hindoe-bedevaartsoorden. Op straat vangt u flarden op van zang, gebeden, trommels, gongs en andere kenmerkende tempelgeluiden. Hindoes geloven dat Brahma (de ‘Schepper’) zelf de plek koos voor de 14e-eeuwse Jagatpita-tempel die hier staat – één van de weinige tempels ter wereld die aan hem gewijd zijn. Uiteraard maken we hier vandaag een stop. Mythologie speelt een grote rol in Pushkar. Volgens het hindoeïsme ontstond het Pushkar-meer uit de tranen van de god Shiva, toen hij rouwde om de dood van zijn geliefde Sati. Het pelgrimsoord werd hier later omheen gebouwd. We verkennen de oevers van het meer, met zijn honderden witgekalkte tempels en gezellige terrassen. We zien vanaf de ‘ghats’ (trappen die naar het water leiden) hoe pelgrims hun rituele bad nemen in het heilige meer, en bekijken priesters die hun ‘pooja’-ceremonie uitvoeren (een offerritueel met bloemen, wierook en rijst), ongetwijfeld aanschouwen we het gescharrel van apen en geiten rondom de rivier. Pushkar trekt veel reizigers. Toch ervaart u er een onweerstaanbare, ontspannen sfeer.

Weetje

‘Gau Ghat’ is de belangrijkste ghat rond het Pushkar-meer. Vanaf deze trap strooide de Indiase bevolking de as uit van prominente landgenoten, onder wie Mahatma Ghandi en Jawaharlal Nehru.

Weetje

Het oude centrum van Jaipur heeft verschillende ‘mohalla’s’: volksbuurten waar één ambachtssoort centraal staat, van textieldrukkers tot edelsmeden en pottenbakkers. Deze wijken, met ateliers aan de straat, zijn kenmerkend voor steden in Rajasthan.

Weetje

In Pushkar wordt jaarlijks in november het beroemde Pushkar Festival gehouden. Een geweldige ervaring om mee te maken. Overweldigend is de hoeveelheid geuren, kleuren en geluiden. Alles draait deze week om de kamelen en een waar hoogtepunt is de kamelenrace door de zandduinen. Valt het Pushkar Festival in de door u gekozen reis, dan vanwege de enorme drukte in de stad verblijven in tenten.

DAG
11

Pushkar - Jaipur (ca. 154 km / 3 uur)

Vrije ochtend: tempels en hindoerituelen bekijken rond het Pushkar-meer
Een rit maken in een kamelenkar (optioneel)
Vertrek Pushkar
Eerste overnachting in ‘roze stad’ Jaipur

We blijven nog de hele ochtend in Pushkar. U bepaalt zelf waar u zin in heeft. Misschien volgt u op eigen gelegenheid een yogales? Of neemt u een ayurvedamassage met warme oliën? Ziet u liever meer van Pushkar, slenter dan nog eens door de vredige straten. Of maak als het u aanspreekt een korte rit met een ‘camel cart’, een soort huifkar, voortgetrokken door een kameel (optioneel). Of bezoek eventueel de lokale bazaar als u graag winkelt.

’s Middags vertrekken we naar Jaipur: de ‘Roze Stad’. Hier belanden we in een andere wereld. Met zijn 3 miljoen inwoners is deze hoofdstad van Rajasthan veel dynamischer dan het kalme Pushkar. Het verkeer is een levendige wirwar van brommers, bussen, riksja’s, kamelen en voetgangers. Alles om u heen lijkt in beweging, behalve de prachtige oude gebouwen. U begrijpt meteen waaraan Jaipur zijn bijnaam dankt – overal ziet u roze gevels. Een kleurrijke erfenis van een historisch moment uit de 19e eeuw. Toen de Britse Prins Albert op bezoek kwam liet de maharadja de stad roze schilderen: de traditionele kleur van de gastvrijheid. Morgen bezoeken we samen Jaipurs topattracties.

Weetje

Behalve zijn roze kleur heeft Jaipur nog een karakteristieke eigenschap: de stad is verdeeld in negen rechthoekige sectoren, die de negen onderdelen van het universum symboliseren.

DAG
12

Jaipur

Dagtour: Amber Fort, Stadspaleis en Windpaleis bekijken (incl. lokale gids)
Vrije avond
Tweede overnachting in Jaipur

Het excentrieke Jaipur heeft schitterende highlights. Natuurlijk ontdekken we ze allemaal! Vandaag maken we een mooie dagexcursie met een lokale Engelssprekende gids. Leuk hoe hij alles tot leven brengt met zijn verhalen. Het eerste juweel dat we zien is het 16e-eeuwse Amber Fort (‘Fort Ajmer’), een ‘duizend-en-één-nacht’-kasteel van rood zandsteen en wit marmer. Begrijpelijk dat dit een geliefde Bollywoodfilmset is. Alleen al de ligging is spectaculair: omgeven door glooiende heuvels, aan de rand van een meer. Wandel door de tuinen, bekijk de binnenplaatsen en ontdek de muurschilderingen, mozaïeken en spiegels in de extravagante paleiszalen.

’s Middags bewonderen we de pracht en praal van het beroemde Stadspaleis, midden in de oude stad. Een bijzonder idee dat de huidige maharadja nog altijd een deel bewoont. We bezichtigen ook Jantar Mantar, het grootste stenen sterrenkundig observatorium ter wereld. Bij het Hawa Mahal (‘Windpaleis’) fascineren vooral de bijna 1000 ramen. Ze zijn zo klein – de koninklijke harem die de parades hierdoorheen begluurde, bleef beslist ongezien. Heeft u ’s avonds energie over? Jaipurs historische binnenstad staat bekend om de leuke kraampjes en winkels met sieraden en textiel.

DAG
13

Jaipur - Keoladeo Nationaal Park - Fatehpur Sikri - Agra (ca. 245 km / 5-6 uur)

IN_AL_Keoladeo Nat. Park-vogel2
Vertrek Jaipur
Per riskja door het Keoladeo National park
Bezoek verlaten stad Fatehpur Sikri: Mogol-monumenten zien
Eerste overnachting in ‘Taj Mahal-stad’ Agra

We ontbijten vroeg. We gaan naar onze nieuwe bestemming Bharatpur. Hier brengen we een bezoek aan Keoladeo Ghana Nationaal Park. Dit voormalige eendenjacht gebied, van de Maharadja’s, is nu één van de belangrijkste overwinteringsgebieden voor grote aantallen watervogels uit bijvoorbeeld Afghanistan en China. Het Nationaal Park herbergt maar liefst 366 vogelsoorten, vele bloemensoorten maar bijvoorbeeld ook schildpadden en hagedissen. Per riksja ontdekken we dit in circa twee uur tijd de mooie natuur en met een beetje geluk (afhankelijk van het seizoen) ziet u zelfs de zeldzame Siberische kraanvogel.

Na dit bezoek reizen we door naar onze volgende bestemming, Agra. Onderweg bezoeken we de verlaten historische stad Fatehpur Sikri. Dit was ruim een decennium de ceremoniële hoofdstad van het Mogol-rijk, tot de stad leegliep vanwege watertekort. De weelderige zandstenen bouwwerken die heerser Akbar de Grote liet bouwen, zijn een stijlvolle mix van hindoeïstische en islamitische architectuur. Vooral de mooie moskee is een blikvanger. We bekijken de leegstaande gebouwen en denken aan de 16e eeuw, toen hier nog mensen woonden. Keizer Akbar was zowel religieus als cultureel opvallend liberaal. Hij trouwde met drie vrouwen van verschillende godsdiensten: een christen, een moslim en een hindoe. Ze kregen allen hun eigen prachtige paleis, gebouwd in de stijl van hun geloof. Onvoorstelbaar dat de hofhouding en andere inwoners van Sikri maar zo kort genoten van deze bijzondere bouwwerken. Na 13 jaar verhuisde het hof naar Agra. Ook wij reizen na ons bezoek door naar deze rustige plaats. Geniet van de prettige sfeer in Agra en kijk op eigen gelegenheid rond in de stad. U kijkt vast uit naar morgen, dan zien we één van de beroemdste bezienswaardigheden ter wereld.

DAG
14

Agra (Taj Mahal)

Taj Mahal
Highlight van de reis: de Taj Mahal bewonderen
Het Rode Fort bekijken
Tweede overnachting in Agra

Voor veel reizigers het hoogtepunt van hun vakantie: ’s ochtends bezoeken we de Taj Mahal. Goed idee om dé highlight van India zo vroeg te bekijken. Het zachtroze ochtendlicht geeft het liefdesmonument een betoverende uitstraling. We laten de romantische sfeer, perfecte symmetrie en verfijnde details op ons inwerken en genieten. Dit moment voelt zo bijzonder! Het ontroerende verhaal achter de Taj Mahal is al even verpletterend als de architectuur. Grootmogol Shah Jahan bouwde dit witmarmeren mausoleum voor zijn vrouw, die stierf bij de geboorte van hun 14e kind. De ultieme liefdesverklaring. Na de voltooiing zag hij zijn dure ontwerp vooral vanuit de verte – zijn zoon, die hem opvolgde, sloot hem op in het nabijgelegen Rode Fort. Shah Jahans kerker keek precies uit op de graftombe van zijn geliefde.

Natuurlijk ziet u het beroemde Rode Fort vandaag ook van dichtbij. Mongol keizer Akbar bouwde het oorspronkelijk als militaire vesting. Binnen de muren merkt u dat nauwelijks: de weelderige paleizen en moskeeën die u ziet zijn fabelachtig mooi. Verken tijdens uw vrije middag de gezellige winkels in de binnenstad van Agra. Misschien vindt u wel een leuk aandenken in de vorm van handwerk of sieraden.

Goed om te weten

Op vrijdag is de Taj Mahal gesloten. Indien de bezichtiging aan de Taj Mahal in uw reis op een vrijdag valt, wordt dit bezoek een dag eerder uitgevoerd.

Weetje

De Taj Mahal is hét nationale symbool van India. De naam ‘Taj Mahal’ is afgeleid van Mumtaz Mahal, de vrouw voor wie grootmogol Shah Jahan het mausoleum liet bouwen. Zijn lichaam werd na zijn dood bijgezet.

DAG
15

Agra - Jhansi - Orchha

Vertrek Agra
Treinreis naar Jhansi: lokale Indiërs ontmoeten en landschap bekijken
Middag ter vrije besteding
Overnachting in historish Orchha

Na een vroeg ontbijt gaan we naar het station van Agra. Vandaag reizen we per trein naar Jhansi, vervolgens worden we naar het nabijgelegen Orchha gebracht; een mooie oude stad aan de Betwa-rivier. De treinreis is een nieuwe ervaring én een leuke kans om kennis te maken met de lokale bevolking. Langs het spoor zien we van alles gebeuren op het platteland dat we passeren. Een leuke inkijk in het alledaagse dorpsleven. Kijk ook om u heen ín de trein: voor u het weet maakt u contact met een Indiase reisgenoot. Veel Indiërs spreken Engels en vinden het leuk om met u te praten. Wie weet trakteren ze u op lekkernijen: gastvrijheid is erg belangrijk in India. Na ongeveer 3,5 uur komen we aan op het station van Jhansi. Vanaf hier brengt onze eigen chauffeur ons in een half uur naar het hotel in Orchha. We gaan er al snel op uit: we bekijken natuurlijk graag de historische tempels van Orchha, zoals de fortachtige tempel Lakshmi Narayan en de Chaturbhujj-tempel. Beide zijn bijzondere voorbeelden van pure Mogol-architectuur. Na dit bezoek gaan we terug naar het hotel. Rust uit, als u wilt, of bekijk de stad op eigen gelegenheid en waan u even in vroegere tijden.

DAG
16

Orchha - Khajuraho (ca. 180 km / 4-5 uur)

Vertrek Orchha
Rondleiding maken langs Khajuraho-tempels (halve dag)
Eerste overnachting in erotische-tempelstad Khajuraho

We doen het ’s ochtends rustig aan. Na een ontspannen ontbijt vertrekken we naar het vriendelijke plaatsje Khajuraho. Onderweg bedenkt u dat het tempelcomplex dat we daar straks zien vast veel bezoekers laat blozen – de Jain-heiligdommen zijn rijkelijk versierd met erotische taferelen en beelden uit de Kamasutra. Na aankomst krijgen we een rondleiding langs de mooie Oostelijke en Westelijke groep tempels. Verbaas u over het bewonderenswaardige vakmanschap van de vroegere beeldhouwers en bekijk de sensuele vrouwenfiguren. Als u goed kijkt ontdekt u ook meerdere mythologische voorstellingen, beelden van goden en godinnen en alledaagser afbeeldingen van muzikanten en landarbeiders. Onvoorstelbaar dat deze unieke kunstwerken nu, ongeveer duizend jaar later, nog in zo’n goede staat zijn. Het heiligdom bleef grotendeels onaangetast tot een 19e-eeuwse Britse officier het ontdekte. Na een tour van een halve dag rijden we naar het hotel, waar we de komende twee nachten logeren. Uitslapers verheugen zich nu al: zij laten de wekker morgen uit. U heeft de hele dag voor uzelf.

DAG
17

Khajuraho

Vrije dag met optionele activiteiten: fiets huren of naar Panna Nationaal Park (optioneel)
Tweede overnachting in Khajuraho

Maak het deze ochtend zo vroeg of zo laat als u zelf wilt: u kiest hoe u de dag het liefst doorbrengt. Misschien regelt u wel ontbijt op bed, voor het ultieme vakantiegevoel? Of brengt u juist voor dag en dauw een ‘zonnegroet’ tijdens een yogales, die u op eigen gelegenheid boekt? Ziet u graag iets van de omgeving, huur dan bijvoorbeeld een fiets. Fietsen is een fantastische manier om het alledaagse plattelandsleven van dichtbij te ervaren. De kans op spontane ontmoetingen met plaatselijke dorpsbewoners is groot. Bovendien bepaalt u zelf het tempo: u stapt af waar u wilt. Informeer eventueel bij uw reisleider naar een leuke route. Natuurliefhebbers bezoeken vandaag waarschijnlijk Panna Nationaal Park (optioneel). Maak een leuke jeepsafari door het park met een professionele gids en bewonder de bijzondere vogels en herten die hier leven. Vooral het sambahert laat zich makkelijk zien. Tijgers zijn er ook, al is de kans klein dat u er één spot. Ze zijn schaars en schuw. Blijft u in Khajuraho? Behalve twee kleine musea zijn er verschillende Indiase en westerse restaurants. Bepaal welke keuken u aanspreekt voor het diner en geniet van een ontspannen avond.

Goed om te weten

In de maand juli tot half oktober is het Panna Nationaal Park i.v.m. de moesson gesloten.

DAG
18

Khajuraho - Varanasi (ca. 425 km / 12 uur)

Heilige man Varanasi
Vertrek Khajuharo
Reisdag met de bus
Reizen per vliegtuig (optioneel)
Eerste overnachting in het spirituele Varanasi

Vandaag hebben we een lange reisdag voor de boeg, we vertrekken daarom al vroeg vanuit Khajuraho richting de heilige stad Varanasi – de laatste sensationele highlight voor we terugkeren naar Delhi. We zijn de hele dag onderweg. Spreekt een vlucht u meer aan dan een busrit voor het reistraject Khajuraho - Varanasi? Boek gerust een vliegticket (optioneel)! Dan ontmoet u uw reisgenoten weer in het hotel in Varanasi. Reist u gewoon mee met de groep, maak het uzelf dan makkelijk in de gekoelde touringcar want we hebben een lange reisdag voor de boeg. Natuurlijk stoppen we regelmatig om de benen te strekken. Bekijk het voorbijtrekkende landschap, de spontaan overstekende heilige koeien, de kleurig versierde vrachtwagens, volgeladen kamelenkarren en spannende inhaalacties. Zet een koptelefoon op en luister uw favoriete muziek, wissel belevenissen uit met uw reisgenoten, kijk de enorme hoeveelheid foto’s die u tot nu toe maakte nog eens terug, of rust gewoon lekker uit. Vroeg in de avond komen we aan bij het hotel in het kleurrijke Varanasi, waar we twee nachten logeren. Ontspan in het hotel, neem een koel drankje en acclimatiseer even voor u gaat slapen. Morgen merkt u al snel dat Varanasi helemaal voldoet aan het ideale ‘India-plaatje’: de stad is één explosie van kleuren, indrukken, geluiden en geuren. Een overweldigende, spirituele plek.

Goed om te weten

Liever per binnenlandse vlucht van Khajuraho naar Varanasi vliegen? Dit is mogelijk, kijk bij de extra's!

DAG
19

Varanasi

Heilige ochtendrituelen ervaren vanaf een boot op de Ganges
Tempels en highlights ontdekken tijdens een stadstour
Bezoek Sarnath: boeddhistische cultuurschatten bewonderen
Een Aarti-ceremonie bekijken
Tweede overnachting in Varanasi

Een enerverende dag, vol kleurrijke verrassingen. We beginnen met een boottocht op de Ganges. Vanaf het water ervaart u de fascinerende hindoerituelen in en rond de heilige rivier het best. We staan voor dag en dauw op – net als de duizenden gelovige mannen, vrouwen en kinderen die op de eerste zonnestralen wachten bij de ghats. We zien hoe de optrekkende ochtendnevel gekleurde huizen op de oevers tevoorschijn tovert. Om u heen barst het spektakel los. Magisch! We horen brahmanen heilige teksten voordragen, zien pelgrims die hun zonden wegwassen, families die hun naasten cremeren en priesters die ‘tika’s’ aanbrengen op voorhoofden. Boten, bloemenverkopers, heilige koeien en straatventers krioelen overal tussendoor. Terug in het hotel ontbijten we en maken hierna een leuke stadstour. We bekijken onder meer de Sankat Mochan Hanuman-tempel, de prachtig vergulde Gouden Tempel en de Bharat Mata-tempel. Later in de middag rijden we naar het vredige boeddhistische heiligdom Sarnath, waar we eeuwenoude stoepa’s en kloosters bewonderen. We sluiten ’s avonds af waar we begonnen: bij de Ganges. Hier voeren priesters dagelijks de Aarti-avondceremonie uit ter ere van de rivier. Een fascinerend, luidruchtig spektakel met lampen, fakkels, trommels, bellen, cymbalen en mantra’s. De grande finale van een onvergetelijke dag!

DAG
20

Varanasi - Delhi

Vrije ochtend in Varanasi
Vlucht Varanasi – Delhi (vluchtschema 15.00 – 16.30 uur)
Overnachting in Delhi

Een heerlijke vrije ochtend in Varanasi die u helemaal naar eigen wens kunt invullen. Fijn! Natuurlijk is Varanasi ingaan een optie. Sta vroeg op en ervaar nog één keer hoe de stad ontwaakt. Dwaal door de kronkelige straten, onderhandel met Indiase verkopers over souvenirs, of keer terug naar de ghats bij de Ganges. De taferelen die zich in hier afspelen blijven fascineren. Badende pelgrims, mensen die de was doen, families die hun naasten cremeren, zwemmende kinderen – deze plek waar leven en dood zo nauw verweven zijn, vergeet u nooit meer. Rond het middaguur worden we per transfer naar de luchthaven van Varanasi gebracht voor onze vlucht naar Delhi. Delhi is onze laatste bestemming op de rondreis.

Goed om te weten

Er zijn dagelijks meerdere vluchten van Varanasi naar Delhi beschikbaar. Wij proberen altijd de vlucht met vertrek om 15.00 uur vanuit Varanasi en aankomst om 16.30 uur in Delhi voor u te boeken. In verband met beschikbaarheid kan het voorkomen dat wij een latere vlucht moeten boeken.

DAG
21

Delhi

Uitgebreide stadstour Nieuw Delhi
Vrije middag in Delhi
Transfer naar de luchthaven

Eerder deze reis hebben we al veel van Delhi mogen ontdekken. Vandaag is de rest van het nieuwe gedeelte van de stad aan de beurt. We beginnen rustig aan en starten rond 11.30 uur. Als eerste bezoeken we de Bahai Tempel. Deze tempel wordt meestal Lotus Tempel genoemd, vanwege de bouwstijl. De tempel laat een fraai staaltje architectuur zien en is bedoeld voor alle religies, zodat iedereen een plekje heeft om te bidden. Vervolgens zien we de imposante 72,5 meter hoge Qutab Minar en bezoeken de Humayun’s Tomb. Misschien doet de Humayun’s Tomb u wel aan een ander bouwwerk denken. Hij stond model voor vele andere prachtige heiligdommen, waaronder de Taj Mahal, die we eerder op onze reis al hebben mogen aanschouwen.

Rond 17.00 uur is de stadstour afgelopen en heeft u de rest van de avond ter vrije besteding. De rest van de avond is vrij – doe de rest van de dag precies waar u zin in heeft. Aan het begin van de reis maakten we al kennis met verschillende buurten en bezienswaardigheden. Misschien ziet u bepaalde plekken graag nog eens terug? Of ontdekt u juist graag nieuwe wijken, steegjes en markten? Vraag uw reisleider gerust om tips. Pak eventueel een tuktuk en laat u tegen de vooraf afgesproken prijs naar uw bestemming brengen. Wandel bijvoorbeeld langs de luxe winkels bij het levendige Connaught Place, zoek in de leuke boetieks en straatkraampjes naar de laatste souvenirs en slenter rond over één van de gezellige bazaars. Koop uw laatste souvenir, bekijk de plekken waar u tijdens het vorige bezoek niet aan toekwam en ervaar het leven in de stad en de kleurrijke inwoners van Delhi nog een laatste keer. Laat in de avond wordt u naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Goed om te weten

Liever nog iets langer in Delhi blijven? U kunt uw verblijf in Delhi verlengen! Tijdens het boekingsproces kunt u uw voorkeur aangeven.

Goed om te weten

Wij hebben een aantal kamers geregeld waar de groep tot het vertrek naar de luchthaven gebruik van kan maken. Wenst u liever een kamer voor uzelf, dan is het mogelijk om tegen extra kosten een dagkamer bij te boeken.

DAG
22

Vlucht Delhi - Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Vlucht Delhi - Amsterdam
Aankomst op Schiphol

In het vliegtuig beseffen we hoe onvoorstelbaar veel we de afgelopen weken zagen en meemaakten. We leerden het échte India en alle highlights zo goed kennen. Wat zullen de thuisblijvers straks graag uw enthousiaste verhalen horen. De talloze foto’s die u maakte vormen het bewijs: Rajasthan is absoluut de meest betoverende en kleurrijke regio van India.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma

+- Extra's

( 1 optie )+Open-Sluiten

> Meer comfort tijdens de reis?

( 1 van 1 opties )

Het is mogelijk om tijdens deze reis voor nog meer comfort te kiezen. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn.

Vlucht Khajuraho - Varanasi, incl. transfers

Vlucht Khajuraho - Varanasi, incl. transfers

Omdat de route van Khajuraho naar Varanasi de langste reisdag is, geven wij u ook de optie om deze afstand per vliegtuig af te leggen.

v.a.184

Bekijk meer infoSluit meer info

Omdat de route van Khajuraho naar Varanasi de langste reisdag is, geven wij u ook de optie om deze afstand per vliegtuig af te leggen.

Wanneer u liever vliegt naar Khajuraho in plaats van met de bus, dan is dat mogelijk. U wordt naar de luchthaven van Khajuraho gebracht en in Varanasi naar het hotel (de groep zal hier later op de dag arriveren). Let wel op: Deze vluchten zijn alleen beschikbaar op maandag, woensdag en zaterdag.
Inclusief: transfers en binnenlandse vlucht.

Inclusief:

Transfers
Binnenlandse vlucht Khajuraho - Varanasi

10-11-2014

'vlucht aan te bevelen.'

Lijsen, Sassenheim

13-10-2014

'Erg blij dat deze we voor deze optie hebben gekozen, het is een erg korte vlucht maar hebben daardoor ook erg veel rust gehad.'

Piero Morittu, Heerhugowaard

22-10-2012

'prima'

A. de Loos,

20-11-2011

'zeer welkome en relaxte vlucht waardoor we een vermoeiende busreis konden overslaan.'

Kees Roos, Heerjansdam

20-02-2011

'Goed verzorgd en een aanrader in de plaats van de lange busreis.'

H.Busscher, Amsterdam

+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In India & Nepal reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider en Engelssprekende, lokale gids. Onze reisbegeleiders reizen meerdere malen per jaar door India & Nepal en hebben dan ook een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities, en de actualiteit. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van India & Nepal leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Mocht u uw reis combineren met Nepal, dan zal u begeleid worden door dezelfde Nederlandssprekende reisbegeleider als tijdens uw reis in India. Wel nemen we bij de grens afscheid van onze lokaal, Engelssprekende gids en zal deze worden vervangen door een Nepalese, Engelssprekende gids. Op deze manier kunnen we u de beste informatie geven, want onze Nepalese gids kent zijn land als geen ander en is trots om u zijn land te laten zien. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Wat onze reizigers vinden

28-10-2018

Prachtige rondreis door het noorden van India en Rajasthan. Prima hotels, soms een vml paleis. Enkele met zwembad. Druk programma met weinig vrije tijd. Heel veel gezien/geleerd van het India van vroeger en nu. Taj Mahal en zeker Varanasi sprongen er ...

Prachtige rondreis door het noorden van India en Rajasthan. Prima hotels, soms een vml paleis. Enkele met zwembad. Druk programma met weinig vrije tijd. Heel veel gezien/geleerd van het India van vroeger en nu. Taj Mahal en zeker Varanasi sprongen er voor ons uit. De reisleider van de groep, Jan-Willem was een zeer bevlogen man. Wist heel veel te vertellen. Al met al een hele ervaring die we niet graag hadden willen missen.

Meer info >

Minder info >

H.J. Kruithof

22 dagen Rajasthan & Noord-India: altijd de beste prijs

Eenpersoonskamertoeslag vanaf € 425

Intercontinentale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

Binnenlandse vlucht Varanasi - Delhi
23 kg ruimbagage op de intercontinentale vluchten
15 kg ruimbagage op de binnenlandse vlucht (7 kg handbagage, extra kilo's zijn 7 USD per kg met een maximum van 5 kilo)
Rondreis per airco touringcar (afmeting is afhankelijk van groepsgrootte)
Overnachtingen in goed verzorgde middenklasse hotels
Vroege check-in Delhi op dag 1
Iedere dag ontbijt
Welkomstdiner in Delhi op dag 2
Nederlandssprekende reisleiding van dag 2 t/m 21
Lokale Engelssprekende gidsen
Uitgebreide stadstour Oud en Nieuw Delhi*
Stadswandeling door kleurrijk Mandawa*
Wandelend het 500-jaar oude Bikaner ontdekken*
De gouden stad Jaisalmer verkennen*
Aanschouwen van de 'blauwe' stad Jodhpur*
Bezoek Jain-tempels in Ranakpur*
Stadswandeling Udaipur*
Stadstour Pushkar*
Tocht per kameel in Jaisalmer*
Stadstour Jaipur en per jeep naar het Amber Fort*
Per riskja door het Keoladeo National park*
Bezoek verlaten stad Fatehpur Sikiri*
Stadstour in Agra, met een bezoek aan het Agra Fort*
Bezoek Taj Mahal bij zonsopkomst*
Dagtrein Agra naar Orchha
Bezoek historische tempels van Orchha*
Bezoek Erotische Tempels van Khajuraho*
Prachtige boottocht over de Heilige Ganges
Bezoek aan Sarnath
Late check out Delhi op dag 21 (aantal kamers per groep)
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan (zie ook exclusief)

Exclusief

Entreegelden: ca. € 103 p.p. (omgerekend ca. 8.387 INR p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Fooienpot: ca. € 100 p.p. (omgerekend ca. 8.143 INR p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Fooi voor de reisleiding
Visum India
Eventuele optionele excursies
Overige maaltijden
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking

Minimaal aantal deelnemers: 15 Maximaal aantal deelnemers: 30

+- Extra's

( 1 optie )+Open-Sluiten

> Meer comfort tijdens de reis?

( 1 van 1 opties )

Het is mogelijk om tijdens deze reis voor nog meer comfort te kiezen. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn.

Vlucht Khajuraho - Varanasi, incl. transfers

Vlucht Khajuraho - Varanasi, incl. transfers

Omdat de route van Khajuraho naar Varanasi de langste reisdag is, geven wij u ook de optie om deze afstand per vliegtuig af te leggen.

v.a.184

Bekijk meer infoSluit meer info

Omdat de route van Khajuraho naar Varanasi de langste reisdag is, geven wij u ook de optie om deze afstand per vliegtuig af te leggen.

Wanneer u liever vliegt naar Khajuraho in plaats van met de bus, dan is dat mogelijk. U wordt naar de luchthaven van Khajuraho gebracht en in Varanasi naar het hotel (de groep zal hier later op de dag arriveren). Let wel op: Deze vluchten zijn alleen beschikbaar op maandag, woensdag en zaterdag.
Inclusief: transfers en binnenlandse vlucht.

Inclusief:

Transfers
Binnenlandse vlucht Khajuraho - Varanasi

10-11-2014

'vlucht aan te bevelen.'

Lijsen, Sassenheim

13-10-2014

'Erg blij dat deze we voor deze optie hebben gekozen, het is een erg korte vlucht maar hebben daardoor ook erg veel rust gehad.'

Piero Morittu, Heerhugowaard

22-10-2012

'prima'

A. de Loos,

20-11-2011

'zeer welkome en relaxte vlucht waardoor we een vermoeiende busreis konden overslaan.'

Kees Roos, Heerjansdam

20-02-2011

'Goed verzorgd en een aanrader in de plaats van de lange busreis.'

H.Busscher, Amsterdam

+Vluchtinfo
Open+

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In India & Nepal reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider en Engelssprekende, lokale gids. Onze reisbegeleiders reizen meerdere malen per jaar door India & Nepal en hebben dan ook een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities, en de actualiteit. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van India & Nepal leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Mocht u uw reis combineren met Nepal, dan zal u begeleid worden door dezelfde Nederlandssprekende reisbegeleider als tijdens uw reis in India. Wel nemen we bij de grens afscheid van onze lokaal, Engelssprekende gids en zal deze worden vervangen door een Nepalese, Engelssprekende gids. Op deze manier kunnen we u de beste informatie geven, want onze Nepalese gids kent zijn land als geen ander en is trots om u zijn land te laten zien. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

22 dagen Rajasthan & Noord-India: altijd de beste prijs

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Delhi

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vliegreis van Amsterdam naar Delhi
Overnachten in het vliegtuig

Vandaag begint uw droomreis naar Rajasthan, een bijzonder moment. De Indiase deelstaat spreekt erg tot de verbeelding. Is dit uw eerste India-reis, dan heeft u geluk: u ziet het land meteen van zijn meest kleurrijke kant. Was u eerder in India? De komende weken beleeft u geweldige nieuwe ervaringen. Sprookjespaleizen, epische forten, excentrieke steden, kleurige markten en heilige ceremonies – Rajasthan is beroemd om zijn betoverende charme. Met visioenen van al het moois dat u straks in het echt beleeft, stapt u in het vliegtuig. Luister naar uw favoriete muziek, kijk een mooie film en blader het dagprogramma nog eens door. We overnachten in het vliegtuig.

Goed om te weten

De Indiase stopcontacten zijn vaak 3-polig, anders dan bij ons. De netspanning (220V) is wel gelijk. Neem liefst een universele reisstekker mee. Dan laadt u uw telefoon of digitale fotocamera onderweg probleemloos op.

DAG
02

Aankomst Delhi

Vroege check-in Delhi
Eerste deel stadstour: highlights bekijken (halve dag)
Per riksja de Chandni Chowk-markt verkennen
Welkomstdiner: kennismaken met uw reisgezelschap en lokale lekkernijen
Tweede overnachting in Delhi

We landen in het duizelingwekkende Delhi. De Nederlandssprekende reisleider verwelkomt ons op het vliegveld, fijn dat hij ons dagelijks wegwijs maakt in India. In het hotel kunnen we direct op onze kamers.

Rond 10 uur maken we een leuke tour van een halve dag door Old- en New Delhi. De imposante ‘Grote Moskee’, Jama Masjid is de eerste highlight die we bezichtigen. Even later rijdt u met riksja (fietstaxi) over de bruisende Chandni Chowk-markt. Een geweldige belevenis. Hierna bezoeken we twee herdenkingsmonumenten: Raj Ghat (voor ‘vader des vaderlands’ Mahatma Ghandi) en Shanti Vana (voor Jawaharlal Nehru, India’s eerste premier). Dan gaan we naar Nieuw-Delhi. Hier zien we onder meer Rashtrapati Bhavan, waar de Indiase president woont: de grootste ambtswoning ter wereld. Laatste stop is de India Gate. Rust eenmaal terug in het hotel lekker uit. We bezoeken de India Poort, een monument ter ere van de Indiase soldaten. Als laatste brengen we een bezoek aan een verscholen juweeltje midden in de stad, de waterput Agrasen Ki Baoli. De bron is te bereiken door een aantal treden naar beneden te lopen. Recent is er ook een Bollywood film met bekende Indiase acteur Aamir Khan opgenomen. ’s Avonds leren we elkaar en de spannende Indiase keuken kennen tijdens een gezellig welkomstdiner. Een mooi begin van de reis!

Weetje

India is overwegend hindoe. Het hindoeïsme ontstond duizenden jaren geleden in India. De beleving van de godsdienst verschilt per streek. Aanhangers beweren dat het de oudste nog bestaande godsdienst ter wereld is.

DAG
03

Delhi - Mandawa

Vertrek Delhi
Mandawa’s iconische fresco’s en haveli’s bewonderen
Overnachten in ‘openluchtmuseum’ Mandawa

We verlaten Delhi. Ons afscheid is tijdelijk: aan het eind van de reis komen we hier terug. Na een vroeg ontbijt rijden we met onze koele, comfortabele touringcar naar het charmante Mandawa. Straks ontdekken we waar deze historische plaats zijn bijnaam ‘openlucht-kunstmuseum’ aan dankt. Onderweg ziet u het Indiase platteland voorbijtrekken. Een wereld van verschil met het dynamische, stadse Delhi.

Na aankomst in Mandawa maken we ’s middags een leuke wandeling door de straten. De handelaren in stoffen, specerijen, indigo en opium die hier vroeger woonden, waren duidelijk erg welvarend. Vol bewondering bekijken we de rijk versierde 18e-eeuwse koopmanshuizen (‘haveli’s’) en kastelen: wat een cultuurjuwelen. Verspreid over de stad zien we schitterende fresco’s met voorstellingen van traditionele mythologie, plaatselijke legendes en Indiase folklore. U wilt elke gevel wel bekijken! Geniet van de fraaie muurschilderingen en de rustige, landelijke sfeer in de straten. ’s Avonds zoekt u op eigen gelegenheid een leuk restaurant uit. Vraag uw reisleider eventueel om advies, hij helpt u graag.

DAG
04

Mandawa - Bikaner (ca. 185 km / 3-4 uur)

Vertrek Mandawa
Rijkelijk gedecoreerd Junagarh-fort ontdekken
Overnachting in Bikaner

Na het ontbijt reizen verder van het kleurrijke Mandawa naar het 500-jaar oude Bikaner. Het lijkt wel of deze stad stil heeft gestaan in de tijd. De vroegere heersers bouwden hier spectaculaire haveli’s en prachtige gedecoreerde forten. Van oudsher een handelsstad en gelegen aan de oude zijderoute. Bijzonder om te bedenken dat al sinds het begin der tijd de kamelenkaravaans in Bikaner een tussenstop maakte op hun weg naar Jaipur of Jaisalmer.

In de middag neemt de gids ons mee naar het Junagarh-fort een onaantastbare vesting. Nog nooit is deze vestiging veroverd, terwijl het fort niet zoals alle andere forten op een heuvel staat. Het fort werd gebouwd door Rai Singh, één van de meest vooraanstaande generaals uit het leger van keizer Akbar. De decoratie is waanzinnig mooi en de rijkelijk gedecoreerde binnenplaats heeft een overvloed aan ramen, waardoor de vroegere koninginnen over de binnenplaats konden kijken zonder dat de mensen op het plein de vrouwen konden zien. Letterlijk elk hoekje is versierd, het lijkt wel een sprookje. Aan het einde van de dag rijden we terug naar ons hotel. We overnachten in Bikaner.

DAG
05

Bikaner - Jaisalmer (ca. 330 km / 7 uur)

in_al_bikaner.jpg
Vertrek Bikaner
Bezoek aan de unieke 'Ratten Tempel', Karnia Mata bij Deshnok
Overnachting in Jaisalmer

Op weg naar de gouden stad Jaisalmer waar we laat in de middag aankomen. Onderweg maken we eerst een stop bij de unieke tempel Karnia Mata bij Deshnok, ook wel ‘Ratten Tempel’ genoemd te vinden. Er leven meer dan 25.000 zwarte ratten in de tempel. Deze heilige ratten worden kabbas genoemd en jaarlijks komen er duizenden vanuit all hoeken van het land om deze kabbas te eren. Vervolgens rijden we verder naar Jaisalmer. De stad heeft zijn middeleeuwse charme behouden, die overduidelijk terug te zien is weelderige haveli’s en bazaars, smalle straatjes en de kleurrijke paleizen van Rajasthan. Jaisalmer stelt haar bezoekers vol trots voor aan een betoverende wereld van fabel, kleur en boordevol geschiedenis. De naam gouden stad dankt de stad aan het overvloedig gebruik van goud/geel zandsteen. Van de kleurrijke winkels tot de paleizen en de oude tempels in het prachtige fort, de hele stad Jaisalmer gloeit in de fel gouden kleur. Eeuwen geleden bracht de strategische positie op de kamelen handelsroute tussen India en Centraal-Azië welvaart naar Jaisalmer. Door de jaren heen hebben de kooplieden en de plaatselijk bevolking indrukwekkende herenhuizen gebouwd. We overnachten in Jaisalmer.

DAG
06

Jaisalmer

in_al_jaisalmer thar woestijn.jpg
Stadstour door de gouden stad, Jaisalmer
Tocht per kameel
Vrije middag
Overnachting in Jaisalmer

Na het ontbijt is het tijd om Jaisalmer te ontdekken. We maken een stadstour langs alle hoogtepunten te beginnen met het magische Jaisalmer Fort, ook wel het gouden fort van Rajasthan genoemd. Het werd gebouwd door Raja Jaisal, heerser van de Rajsputs. Het behoort tot één van de grootste forten ter wereld. Het fort heeft maar liefst 99 torentjes, wat vooral in het donker een spectaculair gezicht is. Hierna lopen we verder door de smalle straatjes met verschillende mooie haveli’s, gebouwd door rijke handelaren. Denk bijvoorbeeld aan de rijkelijk versierde Patwon Ki Haveli of de bijzonder gebouwde Salim Singh Ki Haveli. De middag is ter vrije besteding zodat u op eigenlijk gelegenheid en op eigen tempo op ontdekkingstocht kunt gaan door Jaisalmer. We overnachten wederom in Jaisalmer.

DAG
07

Jaisalmer - Jodhpur (ca. 325 km / 6-7 uur)

Jodhpur Man India
Vertrek Jaisalmer
Stadstour: Mehrangarh Fort en Jaswant Thada bewonderen
Overnachting in de ‘blauwe stad’ Jodhpur

We gaan naar het oogstrelende Jodhpur, met zijn indigoblauwe huizen. Maak voldoende geheugen vrij op uw fotocamera: de ‘Blauwe Stad’ is één van India’s fotogeniekste plaatsen. Na het ontbijt vertrekken we uit Jaisalmer. Leun achterover in de bus en geniet van de route door de Grote Indiase Woestijn.

Vanmiddag maken we een boeiende stadstour met een lokale gids (Engelssprekend). Wat weet hij veel en wat vertelt hij enthousiast. Eerst neemt hij u mee naar het eeuwenoude Mehrangarh Fort, één van de mooiste en grootste vestingwerken van het land. Alleen al de ligging is spectaculair: aan de rand van de oude binnenstad op een hoge heuvel. Vanaf hier kijkt u uit over een oase van blauwe daken. Een schilderachtig contrast met de dorre omliggende woestijn. Binnen de vestingmuren bewonderen we stijlvol versierde paleizen en prachtige binnenplaatsen. We bezoeken ook Jaswant Thada (1899), een imposant witmarmeren herdenkingsmonument ter nagedachtenis aan Maharadja Jaswant Singh II. Het gepolijste marmeren complex schittert letterlijk in de zon.

Weetje

Waarom zijn zoveel huizen in Jodhpur blauw? Een theorie is dat de kleur insecten en hitte buitenhoudt. Vroeger verfden alleen leden van de hoogste (Brahmanen-)kaste hun huizen indigoblauw, om zich te onderscheiden van de lagere kastes.

DAG
08

Jodhpur - Ranakpur - Udaipur

in_alg_udaipur.jpg
Vertrek Jodhpur
Tussenstop Ranakpur: Jain-tempels bewonderen
Aankomst Udaipur: rest van de middag vrij
Overnachting in ‘het Venetië van Rajasthan’ Udaipur

Vandaag reizen we via de tempels van Ranakpur naar het romantische Udaipur. Het tempelcomplex in Ranakpur is het grootste Jain-heiligdom van India. Wat betreft architectuur en kunstzinnigheid is het misschien ook wel het mooiste. De tempels liggen in een vredige vallei, aan de voet van de beboste Aravalli-bergen. Zelfs van veraf zien de koepels, kleine torens en pilaren er karakteristiek uit. We trekken onze schoenen en sokken uit en gaan dan de tempels binnen. Het verfijnde beeldhouwwerk waarmee de drie gebouwen zijn versierd fascineert meteen. Bijzonder dat je in een complex met zoveel kleine details toch een gevoel van rust en ruimte ervaart. Vooral de Chaumuka-tempel, de hoofdtempel, trekt de aandacht. Zowel de prachtig gedecoreerde buitenkant als het beeldhouwwerk vanbinnen zijn betoverend. Loop langs de bewerkte zuilenrijen, zie hoe ze het binnenvallende zonlicht weerkaatsen en bewonder de goudgele gloed over het marmer.

Na ons bezoek rijden we door naar Udaipur, ‘het Venetië van Rajasthan’. Geniet van de aanstekelijke hippie-achtige sfeer en ga alvast zelf op verkenning uit. Morgen bekijken we de stad samen met onze reisleider.

Weetje

Het charmante Udaipur is een geliefde filmlocatie. Misschien herkent u plekken uit de James Bondfilm ‘Octopussy’ die hier werd opgenomen?

DAG
09

Udaipur

IN_AL_Udaipur2
Het Stadspaleis, Saheliyon-ki-Bari en het Fateh Sagar-meer bekijken
Vrije middag
Tweede overnachting in Udaipur

Na het ontbijt maken we een leuke ochtendwandeling door Udaipur. We volgen de reisleider door de nauwe kronkelstraatjes en bekijken de vele majestueuze gebouwen die vanaf de heuvelhelling uitkijken over het meer. Eerst bezoeken we het Stadspaleis. De torens, koepels, balkons, binnenplaatsen, paviljoenen, galerijen en hangende tuinen – alles is hier even imposant. Hierna bekijken we Saheliyon-ki-Bari, de weelderige ‘Tuin van de Bruidsmeisjes’. Langs deze lotusvijver, fonteinen, paviljoens en marmeren beelden van olifanten wandelden vroeger de tientallen hofdames die de koningin als bruidsschat meekreeg bij haar huwelijk. De tuin bood ze de kans even te ontsnappen aan de hofintriges. We sluiten de tour af bij het Fateh Sagar-meer, één van Udaipurs kunstmatige meren. Vanaf de kade hebben we een mooie uitkijkplaats: het meer, waarin drie kleine eilanden liggen (waaronder de geliefde picknickplek Nehru Park), wordt omgeven door het groene Aravallig-gebergte. De middag is ter vrije besteding.

DAG
10

Udaipur - Pushkar (ca. 265 km / 5-6 uur)

Vertrek Udaipur
Overnachten in pelgrimsplaats Pushkar

In de ochtend reizen we verder: Pushkar wacht, een grote highlight. Pushkar (‘klein Varanasi’) is één van de belangrijkste hindoe-bedevaartsoorden. Op straat vangt u flarden op van zang, gebeden, trommels, gongs en andere kenmerkende tempelgeluiden. Hindoes geloven dat Brahma (de ‘Schepper’) zelf de plek koos voor de 14e-eeuwse Jagatpita-tempel die hier staat – één van de weinige tempels ter wereld die aan hem gewijd zijn. Uiteraard maken we hier vandaag een stop. Mythologie speelt een grote rol in Pushkar. Volgens het hindoeïsme ontstond het Pushkar-meer uit de tranen van de god Shiva, toen hij rouwde om de dood van zijn geliefde Sati. Het pelgrimsoord werd hier later omheen gebouwd. We verkennen de oevers van het meer, met zijn honderden witgekalkte tempels en gezellige terrassen. We zien vanaf de ‘ghats’ (trappen die naar het water leiden) hoe pelgrims hun rituele bad nemen in het heilige meer, en bekijken priesters die hun ‘pooja’-ceremonie uitvoeren (een offerritueel met bloemen, wierook en rijst), ongetwijfeld aanschouwen we het gescharrel van apen en geiten rondom de rivier. Pushkar trekt veel reizigers. Toch ervaart u er een onweerstaanbare, ontspannen sfeer.

Weetje

‘Gau Ghat’ is de belangrijkste ghat rond het Pushkar-meer. Vanaf deze trap strooide de Indiase bevolking de as uit van prominente landgenoten, onder wie Mahatma Ghandi en Jawaharlal Nehru.

Weetje

Het oude centrum van Jaipur heeft verschillende ‘mohalla’s’: volksbuurten waar één ambachtssoort centraal staat, van textieldrukkers tot edelsmeden en pottenbakkers. Deze wijken, met ateliers aan de straat, zijn kenmerkend voor steden in Rajasthan.

Weetje

In Pushkar wordt jaarlijks in november het beroemde Pushkar Festival gehouden. Een geweldige ervaring om mee te maken. Overweldigend is de hoeveelheid geuren, kleuren en geluiden. Alles draait deze week om de kamelen en een waar hoogtepunt is de kamelenrace door de zandduinen. Valt het Pushkar Festival in de door u gekozen reis, dan vanwege de enorme drukte in de stad verblijven in tenten.

DAG
11

Pushkar - Jaipur (ca. 154 km / 3 uur)

Vrije ochtend: tempels en hindoerituelen bekijken rond het Pushkar-meer
Een rit maken in een kamelenkar (optioneel)
Vertrek Pushkar
Eerste overnachting in ‘roze stad’ Jaipur

We blijven nog de hele ochtend in Pushkar. U bepaalt zelf waar u zin in heeft. Misschien volgt u op eigen gelegenheid een yogales? Of neemt u een ayurvedamassage met warme oliën? Ziet u liever meer van Pushkar, slenter dan nog eens door de vredige straten. Of maak als het u aanspreekt een korte rit met een ‘camel cart’, een soort huifkar, voortgetrokken door een kameel (optioneel). Of bezoek eventueel de lokale bazaar als u graag winkelt.

’s Middags vertrekken we naar Jaipur: de ‘Roze Stad’. Hier belanden we in een andere wereld. Met zijn 3 miljoen inwoners is deze hoofdstad van Rajasthan veel dynamischer dan het kalme Pushkar. Het verkeer is een levendige wirwar van brommers, bussen, riksja’s, kamelen en voetgangers. Alles om u heen lijkt in beweging, behalve de prachtige oude gebouwen. U begrijpt meteen waaraan Jaipur zijn bijnaam dankt – overal ziet u roze gevels. Een kleurrijke erfenis van een historisch moment uit de 19e eeuw. Toen de Britse Prins Albert op bezoek kwam liet de maharadja de stad roze schilderen: de traditionele kleur van de gastvrijheid. Morgen bezoeken we samen Jaipurs topattracties.

Weetje

Behalve zijn roze kleur heeft Jaipur nog een karakteristieke eigenschap: de stad is verdeeld in negen rechthoekige sectoren, die de negen onderdelen van het universum symboliseren.

DAG
12

Jaipur

Dagtour: Amber Fort, Stadspaleis en Windpaleis bekijken (incl. lokale gids)
Vrije avond
Tweede overnachting in Jaipur

Het excentrieke Jaipur heeft schitterende highlights. Natuurlijk ontdekken we ze allemaal! Vandaag maken we een mooie dagexcursie met een lokale Engelssprekende gids. Leuk hoe hij alles tot leven brengt met zijn verhalen. Het eerste juweel dat we zien is het 16e-eeuwse Amber Fort (‘Fort Ajmer’), een ‘duizend-en-één-nacht’-kasteel van rood zandsteen en wit marmer. Begrijpelijk dat dit een geliefde Bollywoodfilmset is. Alleen al de ligging is spectaculair: omgeven door glooiende heuvels, aan de rand van een meer. Wandel door de tuinen, bekijk de binnenplaatsen en ontdek de muurschilderingen, mozaïeken en spiegels in de extravagante paleiszalen.

’s Middags bewonderen we de pracht en praal van het beroemde Stadspaleis, midden in de oude stad. Een bijzonder idee dat de huidige maharadja nog altijd een deel bewoont. We bezichtigen ook Jantar Mantar, het grootste stenen sterrenkundig observatorium ter wereld. Bij het Hawa Mahal (‘Windpaleis’) fascineren vooral de bijna 1000 ramen. Ze zijn zo klein – de koninklijke harem die de parades hierdoorheen begluurde, bleef beslist ongezien. Heeft u ’s avonds energie over? Jaipurs historische binnenstad staat bekend om de leuke kraampjes en winkels met sieraden en textiel.

DAG
13

Jaipur - Keoladeo Nationaal Park - Fatehpur Sikri - Agra (ca. 245 km / 5-6 uur)

IN_AL_Keoladeo Nat. Park-vogel2
Vertrek Jaipur
Per riskja door het Keoladeo National park
Bezoek verlaten stad Fatehpur Sikri: Mogol-monumenten zien
Eerste overnachting in ‘Taj Mahal-stad’ Agra

We ontbijten vroeg. We gaan naar onze nieuwe bestemming Bharatpur. Hier brengen we een bezoek aan Keoladeo Ghana Nationaal Park. Dit voormalige eendenjacht gebied, van de Maharadja’s, is nu één van de belangrijkste overwinteringsgebieden voor grote aantallen watervogels uit bijvoorbeeld Afghanistan en China. Het Nationaal Park herbergt maar liefst 366 vogelsoorten, vele bloemensoorten maar bijvoorbeeld ook schildpadden en hagedissen. Per riksja ontdekken we dit in circa twee uur tijd de mooie natuur en met een beetje geluk (afhankelijk van het seizoen) ziet u zelfs de zeldzame Siberische kraanvogel.

Na dit bezoek reizen we door naar onze volgende bestemming, Agra. Onderweg bezoeken we de verlaten historische stad Fatehpur Sikri. Dit was ruim een decennium de ceremoniële hoofdstad van het Mogol-rijk, tot de stad leegliep vanwege watertekort. De weelderige zandstenen bouwwerken die heerser Akbar de Grote liet bouwen, zijn een stijlvolle mix van hindoeïstische en islamitische architectuur. Vooral de mooie moskee is een blikvanger. We bekijken de leegstaande gebouwen en denken aan de 16e eeuw, toen hier nog mensen woonden. Keizer Akbar was zowel religieus als cultureel opvallend liberaal. Hij trouwde met drie vrouwen van verschillende godsdiensten: een christen, een moslim en een hindoe. Ze kregen allen hun eigen prachtige paleis, gebouwd in de stijl van hun geloof. Onvoorstelbaar dat de hofhouding en andere inwoners van Sikri maar zo kort genoten van deze bijzondere bouwwerken. Na 13 jaar verhuisde het hof naar Agra. Ook wij reizen na ons bezoek door naar deze rustige plaats. Geniet van de prettige sfeer in Agra en kijk op eigen gelegenheid rond in de stad. U kijkt vast uit naar morgen, dan zien we één van de beroemdste bezienswaardigheden ter wereld.

DAG
14

Agra (Taj Mahal)

Taj Mahal
Highlight van de reis: de Taj Mahal bewonderen
Het Rode Fort bekijken
Tweede overnachting in Agra

Voor veel reizigers het hoogtepunt van hun vakantie: ’s ochtends bezoeken we de Taj Mahal. Goed idee om dé highlight van India zo vroeg te bekijken. Het zachtroze ochtendlicht geeft het liefdesmonument een betoverende uitstraling. We laten de romantische sfeer, perfecte symmetrie en verfijnde details op ons inwerken en genieten. Dit moment voelt zo bijzonder! Het ontroerende verhaal achter de Taj Mahal is al even verpletterend als de architectuur. Grootmogol Shah Jahan bouwde dit witmarmeren mausoleum voor zijn vrouw, die stierf bij de geboorte van hun 14e kind. De ultieme liefdesverklaring. Na de voltooiing zag hij zijn dure ontwerp vooral vanuit de verte – zijn zoon, die hem opvolgde, sloot hem op in het nabijgelegen Rode Fort. Shah Jahans kerker keek precies uit op de graftombe van zijn geliefde.

Natuurlijk ziet u het beroemde Rode Fort vandaag ook van dichtbij. Mongol keizer Akbar bouwde het oorspronkelijk als militaire vesting. Binnen de muren merkt u dat nauwelijks: de weelderige paleizen en moskeeën die u ziet zijn fabelachtig mooi. Verken tijdens uw vrije middag de gezellige winkels in de binnenstad van Agra. Misschien vindt u wel een leuk aandenken in de vorm van handwerk of sieraden.

Goed om te weten

Op vrijdag is de Taj Mahal gesloten. Indien de bezichtiging aan de Taj Mahal in uw reis op een vrijdag valt, wordt dit bezoek een dag eerder uitgevoerd.

Weetje

De Taj Mahal is hét nationale symbool van India. De naam ‘Taj Mahal’ is afgeleid van Mumtaz Mahal, de vrouw voor wie grootmogol Shah Jahan het mausoleum liet bouwen. Zijn lichaam werd na zijn dood bijgezet.

DAG
15

Agra - Jhansi - Orchha

Vertrek Agra
Treinreis naar Jhansi: lokale Indiërs ontmoeten en landschap bekijken
Middag ter vrije besteding
Overnachting in historish Orchha

Na een vroeg ontbijt gaan we naar het station van Agra. Vandaag reizen we per trein naar Jhansi, vervolgens worden we naar het nabijgelegen Orchha gebracht; een mooie oude stad aan de Betwa-rivier. De treinreis is een nieuwe ervaring én een leuke kans om kennis te maken met de lokale bevolking. Langs het spoor zien we van alles gebeuren op het platteland dat we passeren. Een leuke inkijk in het alledaagse dorpsleven. Kijk ook om u heen ín de trein: voor u het weet maakt u contact met een Indiase reisgenoot. Veel Indiërs spreken Engels en vinden het leuk om met u te praten. Wie weet trakteren ze u op lekkernijen: gastvrijheid is erg belangrijk in India. Na ongeveer 3,5 uur komen we aan op het station van Jhansi. Vanaf hier brengt onze eigen chauffeur ons in een half uur naar het hotel in Orchha. We gaan er al snel op uit: we bekijken natuurlijk graag de historische tempels van Orchha, zoals de fortachtige tempel Lakshmi Narayan en de Chaturbhujj-tempel. Beide zijn bijzondere voorbeelden van pure Mogol-architectuur. Na dit bezoek gaan we terug naar het hotel. Rust uit, als u wilt, of bekijk de stad op eigen gelegenheid en waan u even in vroegere tijden.

DAG
16

Orchha - Khajuraho (ca. 180 km / 4-5 uur)

Vertrek Orchha
Rondleiding maken langs Khajuraho-tempels (halve dag)
Eerste overnachting in erotische-tempelstad Khajuraho

We doen het ’s ochtends rustig aan. Na een ontspannen ontbijt vertrekken we naar het vriendelijke plaatsje Khajuraho. Onderweg bedenkt u dat het tempelcomplex dat we daar straks zien vast veel bezoekers laat blozen – de Jain-heiligdommen zijn rijkelijk versierd met erotische taferelen en beelden uit de Kamasutra. Na aankomst krijgen we een rondleiding langs de mooie Oostelijke en Westelijke groep tempels. Verbaas u over het bewonderenswaardige vakmanschap van de vroegere beeldhouwers en bekijk de sensuele vrouwenfiguren. Als u goed kijkt ontdekt u ook meerdere mythologische voorstellingen, beelden van goden en godinnen en alledaagser afbeeldingen van muzikanten en landarbeiders. Onvoorstelbaar dat deze unieke kunstwerken nu, ongeveer duizend jaar later, nog in zo’n goede staat zijn. Het heiligdom bleef grotendeels onaangetast tot een 19e-eeuwse Britse officier het ontdekte. Na een tour van een halve dag rijden we naar het hotel, waar we de komende twee nachten logeren. Uitslapers verheugen zich nu al: zij laten de wekker morgen uit. U heeft de hele dag voor uzelf.

DAG
17

Khajuraho

Vrije dag met optionele activiteiten: fiets huren of naar Panna Nationaal Park (optioneel)
Tweede overnachting in Khajuraho

Maak het deze ochtend zo vroeg of zo laat als u zelf wilt: u kiest hoe u de dag het liefst doorbrengt. Misschien regelt u wel ontbijt op bed, voor het ultieme vakantiegevoel? Of brengt u juist voor dag en dauw een ‘zonnegroet’ tijdens een yogales, die u op eigen gelegenheid boekt? Ziet u graag iets van de omgeving, huur dan bijvoorbeeld een fiets. Fietsen is een fantastische manier om het alledaagse plattelandsleven van dichtbij te ervaren. De kans op spontane ontmoetingen met plaatselijke dorpsbewoners is groot. Bovendien bepaalt u zelf het tempo: u stapt af waar u wilt. Informeer eventueel bij uw reisleider naar een leuke route. Natuurliefhebbers bezoeken vandaag waarschijnlijk Panna Nationaal Park (optioneel). Maak een leuke jeepsafari door het park met een professionele gids en bewonder de bijzondere vogels en herten die hier leven. Vooral het sambahert laat zich makkelijk zien. Tijgers zijn er ook, al is de kans klein dat u er één spot. Ze zijn schaars en schuw. Blijft u in Khajuraho? Behalve twee kleine musea zijn er verschillende Indiase en westerse restaurants. Bepaal welke keuken u aanspreekt voor het diner en geniet van een ontspannen avond.

Goed om te weten

In de maand juli tot half oktober is het Panna Nationaal Park i.v.m. de moesson gesloten.

DAG
18

Khajuraho - Varanasi (ca. 425 km / 12 uur)

Heilige man Varanasi
Vertrek Khajuharo
Reisdag met de bus
Reizen per vliegtuig (optioneel)
Eerste overnachting in het spirituele Varanasi

Vandaag hebben we een lange reisdag voor de boeg, we vertrekken daarom al vroeg vanuit Khajuraho richting de heilige stad Varanasi – de laatste sensationele highlight voor we terugkeren naar Delhi. We zijn de hele dag onderweg. Spreekt een vlucht u meer aan dan een busrit voor het reistraject Khajuraho - Varanasi? Boek gerust een vliegticket (optioneel)! Dan ontmoet u uw reisgenoten weer in het hotel in Varanasi. Reist u gewoon mee met de groep, maak het uzelf dan makkelijk in de gekoelde touringcar want we hebben een lange reisdag voor de boeg. Natuurlijk stoppen we regelmatig om de benen te strekken. Bekijk het voorbijtrekkende landschap, de spontaan overstekende heilige koeien, de kleurig versierde vrachtwagens, volgeladen kamelenkarren en spannende inhaalacties. Zet een koptelefoon op en luister uw favoriete muziek, wissel belevenissen uit met uw reisgenoten, kijk de enorme hoeveelheid foto’s die u tot nu toe maakte nog eens terug, of rust gewoon lekker uit. Vroeg in de avond komen we aan bij het hotel in het kleurrijke Varanasi, waar we twee nachten logeren. Ontspan in het hotel, neem een koel drankje en acclimatiseer even voor u gaat slapen. Morgen merkt u al snel dat Varanasi helemaal voldoet aan het ideale ‘India-plaatje’: de stad is één explosie van kleuren, indrukken, geluiden en geuren. Een overweldigende, spirituele plek.

Goed om te weten

Liever per binnenlandse vlucht van Khajuraho naar Varanasi vliegen? Dit is mogelijk, kijk bij de extra's!

DAG
19

Varanasi

Heilige ochtendrituelen ervaren vanaf een boot op de Ganges
Tempels en highlights ontdekken tijdens een stadstour
Bezoek Sarnath: boeddhistische cultuurschatten bewonderen
Een Aarti-ceremonie bekijken
Tweede overnachting in Varanasi

Een enerverende dag, vol kleurrijke verrassingen. We beginnen met een boottocht op de Ganges. Vanaf het water ervaart u de fascinerende hindoerituelen in en rond de heilige rivier het best. We staan voor dag en dauw op – net als de duizenden gelovige mannen, vrouwen en kinderen die op de eerste zonnestralen wachten bij de ghats. We zien hoe de optrekkende ochtendnevel gekleurde huizen op de oevers tevoorschijn tovert. Om u heen barst het spektakel los. Magisch! We horen brahmanen heilige teksten voordragen, zien pelgrims die hun zonden wegwassen, families die hun naasten cremeren en priesters die ‘tika’s’ aanbrengen op voorhoofden. Boten, bloemenverkopers, heilige koeien en straatventers krioelen overal tussendoor. Terug in het hotel ontbijten we en maken hierna een leuke stadstour. We bekijken onder meer de Sankat Mochan Hanuman-tempel, de prachtig vergulde Gouden Tempel en de Bharat Mata-tempel. Later in de middag rijden we naar het vredige boeddhistische heiligdom Sarnath, waar we eeuwenoude stoepa’s en kloosters bewonderen. We sluiten ’s avonds af waar we begonnen: bij de Ganges. Hier voeren priesters dagelijks de Aarti-avondceremonie uit ter ere van de rivier. Een fascinerend, luidruchtig spektakel met lampen, fakkels, trommels, bellen, cymbalen en mantra’s. De grande finale van een onvergetelijke dag!

DAG
20

Varanasi - Delhi

Vrije ochtend in Varanasi
Vlucht Varanasi – Delhi (vluchtschema 15.00 – 16.30 uur)
Overnachting in Delhi

Een heerlijke vrije ochtend in Varanasi die u helemaal naar eigen wens kunt invullen. Fijn! Natuurlijk is Varanasi ingaan een optie. Sta vroeg op en ervaar nog één keer hoe de stad ontwaakt. Dwaal door de kronkelige straten, onderhandel met Indiase verkopers over souvenirs, of keer terug naar de ghats bij de Ganges. De taferelen die zich in hier afspelen blijven fascineren. Badende pelgrims, mensen die de was doen, families die hun naasten cremeren, zwemmende kinderen – deze plek waar leven en dood zo nauw verweven zijn, vergeet u nooit meer. Rond het middaguur worden we per transfer naar de luchthaven van Varanasi gebracht voor onze vlucht naar Delhi. Delhi is onze laatste bestemming op de rondreis.

Goed om te weten

Er zijn dagelijks meerdere vluchten van Varanasi naar Delhi beschikbaar. Wij proberen altijd de vlucht met vertrek om 15.00 uur vanuit Varanasi en aankomst om 16.30 uur in Delhi voor u te boeken. In verband met beschikbaarheid kan het voorkomen dat wij een latere vlucht moeten boeken.

DAG
21

Delhi

Uitgebreide stadstour Nieuw Delhi
Vrije middag in Delhi
Transfer naar de luchthaven

Eerder deze reis hebben we al veel van Delhi mogen ontdekken. Vandaag is de rest van het nieuwe gedeelte van de stad aan de beurt. We beginnen rustig aan en starten rond 11.30 uur. Als eerste bezoeken we de Bahai Tempel. Deze tempel wordt meestal Lotus Tempel genoemd, vanwege de bouwstijl. De tempel laat een fraai staaltje architectuur zien en is bedoeld voor alle religies, zodat iedereen een plekje heeft om te bidden. Vervolgens zien we de imposante 72,5 meter hoge Qutab Minar en bezoeken de Humayun’s Tomb. Misschien doet de Humayun’s Tomb u wel aan een ander bouwwerk denken. Hij stond model voor vele andere prachtige heiligdommen, waaronder de Taj Mahal, die we eerder op onze reis al hebben mogen aanschouwen.

Rond 17.00 uur is de stadstour afgelopen en heeft u de rest van de avond ter vrije besteding. De rest van de avond is vrij – doe de rest van de dag precies waar u zin in heeft. Aan het begin van de reis maakten we al kennis met verschillende buurten en bezienswaardigheden. Misschien ziet u bepaalde plekken graag nog eens terug? Of ontdekt u juist graag nieuwe wijken, steegjes en markten? Vraag uw reisleider gerust om tips. Pak eventueel een tuktuk en laat u tegen de vooraf afgesproken prijs naar uw bestemming brengen. Wandel bijvoorbeeld langs de luxe winkels bij het levendige Connaught Place, zoek in de leuke boetieks en straatkraampjes naar de laatste souvenirs en slenter rond over één van de gezellige bazaars. Koop uw laatste souvenir, bekijk de plekken waar u tijdens het vorige bezoek niet aan toekwam en ervaar het leven in de stad en de kleurrijke inwoners van Delhi nog een laatste keer. Laat in de avond wordt u naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Goed om te weten

Liever nog iets langer in Delhi blijven? U kunt uw verblijf in Delhi verlengen! Tijdens het boekingsproces kunt u uw voorkeur aangeven.

Goed om te weten

Wij hebben een aantal kamers geregeld waar de groep tot het vertrek naar de luchthaven gebruik van kan maken. Wenst u liever een kamer voor uzelf, dan is het mogelijk om tegen extra kosten een dagkamer bij te boeken.

DAG
22

Vlucht Delhi - Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Vlucht Delhi - Amsterdam
Aankomst op Schiphol

In het vliegtuig beseffen we hoe onvoorstelbaar veel we de afgelopen weken zagen en meemaakten. We leerden het échte India en alle highlights zo goed kennen. Wat zullen de thuisblijvers straks graag uw enthousiaste verhalen horen. De talloze foto’s die u maakte vormen het bewijs: Rajasthan is absoluut de meest betoverende en kleurrijke regio van India.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+- Extra's

( 1 optie )+Open-Sluiten

> Meer comfort tijdens de reis?

( 1 van 1 opties )

Het is mogelijk om tijdens deze reis voor nog meer comfort te kiezen. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn.

Vlucht Khajuraho - Varanasi, incl. transfers

Vlucht Khajuraho - Varanasi, incl. transfers

Omdat de route van Khajuraho naar Varanasi de langste reisdag is, geven wij u ook de optie om deze afstand per vliegtuig af te leggen.

v.a.184

Bekijk meer infoSluit meer info

Omdat de route van Khajuraho naar Varanasi de langste reisdag is, geven wij u ook de optie om deze afstand per vliegtuig af te leggen.

Wanneer u liever vliegt naar Khajuraho in plaats van met de bus, dan is dat mogelijk. U wordt naar de luchthaven van Khajuraho gebracht en in Varanasi naar het hotel (de groep zal hier later op de dag arriveren). Let wel op: Deze vluchten zijn alleen beschikbaar op maandag, woensdag en zaterdag.
Inclusief: transfers en binnenlandse vlucht.

Inclusief:

Transfers
Binnenlandse vlucht Khajuraho - Varanasi

10-11-2014

'vlucht aan te bevelen.'

Lijsen, Sassenheim

13-10-2014

'Erg blij dat deze we voor deze optie hebben gekozen, het is een erg korte vlucht maar hebben daardoor ook erg veel rust gehad.'

Piero Morittu, Heerhugowaard

22-10-2012

'prima'

A. de Loos,

20-11-2011

'zeer welkome en relaxte vlucht waardoor we een vermoeiende busreis konden overslaan.'

Kees Roos, Heerjansdam

20-02-2011

'Goed verzorgd en een aanrader in de plaats van de lange busreis.'

H.Busscher, Amsterdam

+- Vluchtdetails

+Open-Sluiten

De onderstaande vluchtdetails zijn voorbeeldvluchten

Lufthansa
Heen
Vliegroute
Aankomst
Terug
Vliegroute
Aankomst
11:10 uur
AmsterdamFrankfurtDelhi
00:55 uur
uur
uur
Lufthansa
Heen
Vliegroute
Aankomst
Terug
Vliegroute
Aankomst
09:45 uur
AmsterdamZurichDelhi
23:55 uur
uur
uur

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In India & Nepal reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider en Engelssprekende, lokale gids. Onze reisbegeleiders reizen meerdere malen per jaar door India & Nepal en hebben dan ook een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities, en de actualiteit. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van India & Nepal leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Mocht u uw reis combineren met Nepal, dan zal u begeleid worden door dezelfde Nederlandssprekende reisbegeleider als tijdens uw reis in India. Wel nemen we bij de grens afscheid van onze lokaal, Engelssprekende gids en zal deze worden vervangen door een Nepalese, Engelssprekende gids. Op deze manier kunnen we u de beste informatie geven, want onze Nepalese gids kent zijn land als geen ander en is trots om u zijn land te laten zien. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Wat onze reizigers vinden

28-10-2018

Prachtige rondreis door het noorden van India en Rajasthan. Prima hotels, soms een vml paleis. Enkele met zwembad. Druk programma met weinig vrije tijd. Heel veel gezien/geleerd van het India van vroeger en nu. Taj Mahal en zeker Varanasi sprongen er ...

Prachtige rondreis door het noorden van India en Rajasthan. Prima hotels, soms een vml paleis. Enkele met zwembad. Druk programma met weinig vrije tijd. Heel veel gezien/geleerd van het India van vroeger en nu. Taj Mahal en zeker Varanasi sprongen er voor ons uit. De reisleider van de groep, Jan-Willem was een zeer bevlogen man. Wist heel veel te vertellen. Al met al een hele ervaring die we niet graag hadden willen missen.

Meer info >

Minder info >

H.J. Kruithof

22 dagen Rajasthan & Noord-India: altijd de beste prijs

Hotels

Hieronder ziet u een selectie van de accommodaties die wij tijdens onze groepsreizen gebruiken. De accommodaties die wij publiceren zijn voorbeeldhotels, waardoor het kan voorkomen dat u soms in andere accommodaties verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De accommodaties worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op kwaliteit en service.

+- Rondreishotels

+Open-Sluiten
 • in_ac_agr_maplegrandex.png
 • in_ac_agr_maplegrandka.jpg
 • in_ac_agr_maplegrandka1.jpg
 • in_ac_agr_maplegrandka3.jpg
 • in_ac_agr_maplegrandre2.jpg
 • in_ac_agr_maplegrandre.png

Agra

Hotel Maple Grand

Driesterren

Maple Grand is een degelijk hotel met goede hotelkamers. De ligging van dit hotel is gunstig ten opzichte van de belangrijkste bezienswaardigheden in Agra. Het hotel ligt op 3,5 kilometer afstand van de Taj Mahal en 4,5 kilometer van het Agra Fort. Het hotel heeft een 24-uursreceptie. In het restaurant kunt u kiezen uit buffet of à la carte menu met lokale specialiteiten of internationale gerechten. Het hotel heeft gratis WiFi. Voor de ultieme ontspanning neemt u plaats in de tuin of op het terras. De sfeervolle kamers hebben een badkamer met een douche of bad, TV, airco, koffie- en thee faciliteiten.

 • in_ac_agr_maplegrandex.png
 • in_ac_agr_maplegrandka.jpg
 • in_ac_agr_maplegrandka1.jpg
 • in_ac_agr_maplegrandka3.jpg
 • in_ac_agr_maplegrandre2.jpg
 • in_ac_agr_maplegrandre.png

Agra

Hotel Maple Grand

Driesterren

Maple Grand is een degelijk hotel met goede hotelkamers. De ligging van dit hotel is gunstig ten opzichte van de belangrijkste bezienswaardigheden in Agra. Het hotel ligt op 3,5 kilometer afstand van de Taj Mahal en 4,5 kilometer van het Agra Fort. Het hotel heeft een 24-uursreceptie. In het restaurant kunt u kiezen uit buffet of à la carte menu met lokale specialiteiten of internationale gerechten. Het hotel heeft gratis WiFi. Voor de ultieme ontspanning neemt u plaats in de tuin of op het terras. De sfeervolle kamers hebben een badkamer met een douche of bad, TV, airco, koffie- en thee faciliteiten.

 • in_ac_jaswantex1.jpg
 • in_ac_jaswantex.jpg
 • in_ac_jaswantlo.jpg
 • in_ac_jaswantde.jpg
 • in_ac_jaswantka1.jpg
 • in_ac_jaswantka.jpg

Bikaner

Hotel Jaswant Bhawan

Driesterren

Hotel Jaswant Bhavan is gebouwd in traditionele lokale architectuurstijl in het jaar 1926. Het is een relatief eenvoudige en kleinschalige accommodatie. Het ademt rust en comfort en er heerst een gemoedelijke sfeer. Het dient tevens als een mooie herinnering aan een glorieus verleden. De charmante lounge hangt namelijk vol met een collectie van oude foto’s. Aan de receptie wordt u hartelijk ontvangen. Geniet iedere dag van een uitstekend ontbijt en geniet van Indiase gerechten in het eigen restaurant. Er zijn tevens diverse binnenplaatsjes en u kunt gebruik maken van gratis WiFi. Uw kamer is simpel, maar voorzien van een aantal onmisbare fac ...

Hotel Jaswant Bhavan is gebouwd in traditionele lokale architectuurstijl in het jaar 1926. Het is een relatief eenvoudige en kleinschalige accommodatie. Het ademt rust en comfort en er heerst een gemoedelijke sfeer. Het dient tevens als een mooie herinnering aan een glorieus verleden. De charmante lounge hangt namelijk vol met een collectie van oude foto’s. Aan de receptie wordt u hartelijk ontvangen. Geniet iedere dag van een uitstekend ontbijt en geniet van Indiase gerechten in het eigen restaurant. Er zijn tevens diverse binnenplaatsjes en u kunt gebruik maken van gratis WiFi. Uw kamer is simpel, maar voorzien van een aantal onmisbare faciliteiten. Zo is er een TV, airco, zithoek, theefaciliteiten, telefoon en badkamer met toilet en douche.

Meer info >

Minder info >

 • in_ac_jaswantex1.jpg
 • in_ac_jaswantex.jpg
 • in_ac_jaswantlo.jpg
 • in_ac_jaswantde.jpg
 • in_ac_jaswantka1.jpg
 • in_ac_jaswantka.jpg

Bikaner

Hotel Jaswant Bhawan

Driesterren

Hotel Jaswant Bhavan is gebouwd in traditionele lokale architectuurstijl in het jaar 1926. Het is een relatief eenvoudige en kleinschalige accommodatie. Het ademt rust en comfort en er heerst een gemoedelijke sfeer. Het dient tevens als een mooie herinnering aan een glorieus verleden. De charmante lounge hangt namelijk vol met een collectie van oude foto’s. Aan de receptie wordt u hartelijk ontvangen. Geniet iedere dag van een uitstekend ontbijt en geniet van Indiase gerechten in het eigen restaurant. Er zijn tevens diverse binnenplaatsjes en u kunt gebruik maken van gratis WiFi. Uw kamer is simpel, maar voorzien van een aantal onmisbare fac ...

Hotel Jaswant Bhavan is gebouwd in traditionele lokale architectuurstijl in het jaar 1926. Het is een relatief eenvoudige en kleinschalige accommodatie. Het ademt rust en comfort en er heerst een gemoedelijke sfeer. Het dient tevens als een mooie herinnering aan een glorieus verleden. De charmante lounge hangt namelijk vol met een collectie van oude foto’s. Aan de receptie wordt u hartelijk ontvangen. Geniet iedere dag van een uitstekend ontbijt en geniet van Indiase gerechten in het eigen restaurant. Er zijn tevens diverse binnenplaatsjes en u kunt gebruik maken van gratis WiFi. Uw kamer is simpel, maar voorzien van een aantal onmisbare faciliteiten. Zo is er een TV, airco, zithoek, theefaciliteiten, telefoon en badkamer met toilet en douche.

Meer info >

Minder info >

 • in_ac_fabhotelex.jpg
 • in_ac_fabhotelka2.jpg
 • in_ac_fabhotelka1.jpg
 • in_ac_fabhotelka.jpg
 • in_ac_fabhotelre.jpg

Delhi

Fabhotel Cabana

Driesterren

De vrolijke meubilering van dit hotel geeft u bij binnenkomst meteen een warm gevoel. Het hotel ligt aan de rand van het centrum van Delhi en is daarom een mooie balans tussen bereikbaarheid en comfort. Het is een relatief simpele accommodatie, maar alsnog een prima uitvalsbasis voor uw vakantie. In het hotel heerst een vrolijke en positieve sfeer, dat tevens is terug te vinden in de gezellige tinten waarmee de verschillende ruimtes zijn vormgegeven. U kunt heerlijk dineren in het restaurant. Hier geniet u van Aziatische gerechten, maar heeft u ook de mogelijkheid te kiezen uit zowel vegetarische als veganistische gerechten. Bovendien zijn i ...

De vrolijke meubilering van dit hotel geeft u bij binnenkomst meteen een warm gevoel. Het hotel ligt aan de rand van het centrum van Delhi en is daarom een mooie balans tussen bereikbaarheid en comfort. Het is een relatief simpele accommodatie, maar alsnog een prima uitvalsbasis voor uw vakantie. In het hotel heerst een vrolijke en positieve sfeer, dat tevens is terug te vinden in de gezellige tinten waarmee de verschillende ruimtes zijn vormgegeven. U kunt heerlijk dineren in het restaurant. Hier geniet u van Aziatische gerechten, maar heeft u ook de mogelijkheid te kiezen uit zowel vegetarische als veganistische gerechten. Bovendien zijn in de nabije omgeving tal van lokale restaurantjes te vinden. Andere faciliteiten in dit hotel zijn WiFi, autohuur, een 24-uurs receptie en wellnessfaciliteiten. Alle kamers zijn voorzien moderne houten vloeren, grote ramen, TV, minibar, een bureau en koffie-/theefaciliteiten. De kamers hebben een gezellige inrichting en de moderne badkamer is voorzien van douche, toilet en wastafel. Vanwege de gunstige ligging is het Fabhotel Cabana is een geweldige keuze voor iedere reiziger.

Meer info >

Minder info >

 • in_ac_fabhotelex.jpg
 • in_ac_fabhotelka2.jpg
 • in_ac_fabhotelka1.jpg
 • in_ac_fabhotelka.jpg
 • in_ac_fabhotelre.jpg

Delhi

Fabhotel Cabana

Driesterren

De vrolijke meubilering van dit hotel geeft u bij binnenkomst meteen een warm gevoel. Het hotel ligt aan de rand van het centrum van Delhi en is daarom een mooie balans tussen bereikbaarheid en comfort. Het is een relatief simpele accommodatie, maar alsnog een prima uitvalsbasis voor uw vakantie. In het hotel heerst een vrolijke en positieve sfeer, dat tevens is terug te vinden in de gezellige tinten waarmee de verschillende ruimtes zijn vormgegeven. U kunt heerlijk dineren in het restaurant. Hier geniet u van Aziatische gerechten, maar heeft u ook de mogelijkheid te kiezen uit zowel vegetarische als veganistische gerechten. Bovendien zijn i ...

De vrolijke meubilering van dit hotel geeft u bij binnenkomst meteen een warm gevoel. Het hotel ligt aan de rand van het centrum van Delhi en is daarom een mooie balans tussen bereikbaarheid en comfort. Het is een relatief simpele accommodatie, maar alsnog een prima uitvalsbasis voor uw vakantie. In het hotel heerst een vrolijke en positieve sfeer, dat tevens is terug te vinden in de gezellige tinten waarmee de verschillende ruimtes zijn vormgegeven. U kunt heerlijk dineren in het restaurant. Hier geniet u van Aziatische gerechten, maar heeft u ook de mogelijkheid te kiezen uit zowel vegetarische als veganistische gerechten. Bovendien zijn in de nabije omgeving tal van lokale restaurantjes te vinden. Andere faciliteiten in dit hotel zijn WiFi, autohuur, een 24-uurs receptie en wellnessfaciliteiten. Alle kamers zijn voorzien moderne houten vloeren, grote ramen, TV, minibar, een bureau en koffie-/theefaciliteiten. De kamers hebben een gezellige inrichting en de moderne badkamer is voorzien van douche, toilet en wastafel. Vanwege de gunstige ligging is het Fabhotel Cabana is een geweldige keuze voor iedere reiziger.

Meer info >

Minder info >

 • in_ac_jai_harsolihavalien.jpg
 • in_ac_jai_harsolihavalilo1.jpg
 • in_ac_jai_harsolihavalilo.jpg
 • in_ac_jai_harsolihavaliui.jpg
 • in_ac_jai_harsolihavaliui1.jpg
 • in_ac_jai_harsolihavalika.jpg
 • in_ac_jai_harsolihavalika3.jpg

Jaipur

Harsoli Haveli

Driesterren

Hotel Harsoli Haveli is een 3-sterren accommodatie, gelegen in het bruisende Jaipur. Diverse leuke bezienswaardigheden zijn gemakkelijk en snel te bereiken. Mede dankzij de gezellige inrichting heerst er een warme sfeer in Hotel Harsoli Haveli. U verblijft in een comfortabele kamer voorzien van airco en TV. Op het dakterras geniet u met een drankje in de hand van het uitzicht over de stad en iedere ochtend opnieuw staat een uitstekend verzorgd ontbijt voor u klaar. Tijdens uw verblijf kunt u 24 uur per dag terecht aan de receptie van dit hotel. Het vriendelijke personeel staat u graag te woord voor al uw wensen en vragen.

 • in_ac_jai_harsolihavalien.jpg
 • in_ac_jai_harsolihavalilo1.jpg
 • in_ac_jai_harsolihavalilo.jpg
 • in_ac_jai_harsolihavaliui.jpg
 • in_ac_jai_harsolihavaliui1.jpg
 • in_ac_jai_harsolihavalika.jpg
 • in_ac_jai_harsolihavalika3.jpg

Jaipur

Harsoli Haveli

Driesterren

Hotel Harsoli Haveli is een 3-sterren accommodatie, gelegen in het bruisende Jaipur. Diverse leuke bezienswaardigheden zijn gemakkelijk en snel te bereiken. Mede dankzij de gezellige inrichting heerst er een warme sfeer in Hotel Harsoli Haveli. U verblijft in een comfortabele kamer voorzien van airco en TV. Op het dakterras geniet u met een drankje in de hand van het uitzicht over de stad en iedere ochtend opnieuw staat een uitstekend verzorgd ontbijt voor u klaar. Tijdens uw verblijf kunt u 24 uur per dag terecht aan de receptie van dit hotel. Het vriendelijke personeel staat u graag te woord voor al uw wensen en vragen.

 • in_ac_tokyoex.jpg
 • in_ac_tokyolo.jpg
 • in_ac_tokyoka.jpg
 • in_ac_tokyoka1.jpg
 • in_ac_tokyoka2.jpg
 • in_ac_tokyozw.jpg
 • in_ac_tokyore.jpg

Jaisalmer

Hotel Tokyo Palace

Driesterren

Het Tokyo Palace is een 3-sterren accommodatie, gebouwd met typische Indiase architectuur. Verblijf in dit hotel en u weet dat u in India bent. Het heeft fijne faciliteiten zoals een restaurant, dakterras, zwembad, bar en niet te vergeten een toplocatie! U staat binnen 7 minuten wandelen in het centrum van de stad Jaisalmer. Het vriendelijke personeel staat tot uw beschikking voor al uw vragen. Schroom ook niet om hen te vragen naar leuke tips in de directie omgeving aan de excursiebalie. Uw kamer is dankzij de traditionele inrichting een ervaring om in te overnachten. Faciliteiten op uw kamer zijn onder andere TV, telefoon, gratis WiFi en ...

Het Tokyo Palace is een 3-sterren accommodatie, gebouwd met typische Indiase architectuur. Verblijf in dit hotel en u weet dat u in India bent. Het heeft fijne faciliteiten zoals een restaurant, dakterras, zwembad, bar en niet te vergeten een toplocatie! U staat binnen 7 minuten wandelen in het centrum van de stad Jaisalmer. Het vriendelijke personeel staat tot uw beschikking voor al uw vragen. Schroom ook niet om hen te vragen naar leuke tips in de directie omgeving aan de excursiebalie. Uw kamer is dankzij de traditionele inrichting een ervaring om in te overnachten. Faciliteiten op uw kamer zijn onder andere TV, telefoon, gratis WiFi en een badkamer met douche en/of bad en toilet. De kamers zijn afgewerkt met prachtige details die toevoegen aan de gezelligheid op uw kamer. Deze accommodatie kreeg met name goede recensies vanwege de ligging, het vriendelijke personeel, de goede bedden en heerlijke maaltijden. Een echte aanrader!

Meer info >

Minder info >

 • in_ac_tokyoex.jpg
 • in_ac_tokyolo.jpg
 • in_ac_tokyoka.jpg
 • in_ac_tokyoka1.jpg
 • in_ac_tokyoka2.jpg
 • in_ac_tokyozw.jpg
 • in_ac_tokyore.jpg

Jaisalmer

Hotel Tokyo Palace

Driesterren

Het Tokyo Palace is een 3-sterren accommodatie, gebouwd met typische Indiase architectuur. Verblijf in dit hotel en u weet dat u in India bent. Het heeft fijne faciliteiten zoals een restaurant, dakterras, zwembad, bar en niet te vergeten een toplocatie! U staat binnen 7 minuten wandelen in het centrum van de stad Jaisalmer. Het vriendelijke personeel staat tot uw beschikking voor al uw vragen. Schroom ook niet om hen te vragen naar leuke tips in de directie omgeving aan de excursiebalie. Uw kamer is dankzij de traditionele inrichting een ervaring om in te overnachten. Faciliteiten op uw kamer zijn onder andere TV, telefoon, gratis WiFi en ...

Het Tokyo Palace is een 3-sterren accommodatie, gebouwd met typische Indiase architectuur. Verblijf in dit hotel en u weet dat u in India bent. Het heeft fijne faciliteiten zoals een restaurant, dakterras, zwembad, bar en niet te vergeten een toplocatie! U staat binnen 7 minuten wandelen in het centrum van de stad Jaisalmer. Het vriendelijke personeel staat tot uw beschikking voor al uw vragen. Schroom ook niet om hen te vragen naar leuke tips in de directie omgeving aan de excursiebalie. Uw kamer is dankzij de traditionele inrichting een ervaring om in te overnachten. Faciliteiten op uw kamer zijn onder andere TV, telefoon, gratis WiFi en een badkamer met douche en/of bad en toilet. De kamers zijn afgewerkt met prachtige details die toevoegen aan de gezelligheid op uw kamer. Deze accommodatie kreeg met name goede recensies vanwege de ligging, het vriendelijke personeel, de goede bedden en heerlijke maaltijden. Een echte aanrader!

Meer info >

Minder info >

 • in_ac_singhviui.jpg
 • in_ac_singhvilo.jpg
 • in_ac_singhvika1.jpg
 • in_ac_singhvika2.jpg
 • in_ac_singhvika.jpg
 • in_ac_singhvika3.jpg

Jodhpur

Singhvi's Haveli Hotel

Driesterren

Het Singhvi Haveli is elegant gebouwd in de traditionele architectuur in het hart van de stad. Hierbij is rekening gehouden met de natuurlijk omgeving. Dit hotel wordt gerund door de familie Singhvi en zij heten u van harte welkom in hun Heritage gasthuis. Het hotel biedt een scala aan moderne faciliteiten zoals een 24-uursreceptie, een excursiebalie, fietsverhuur, gratis WiFi en een restaurant waar u proeft van de Indiase keuken. Hoewel de faciliteiten van moderne aart zijn, wordt het (traditioneel) verleden door de gehele accommodatie gerespecteerd. Zowel de duidelijke als de kleine details zullen u dan ook niet ontgaan. Ook uw kamer he ...

Het Singhvi Haveli is elegant gebouwd in de traditionele architectuur in het hart van de stad. Hierbij is rekening gehouden met de natuurlijk omgeving. Dit hotel wordt gerund door de familie Singhvi en zij heten u van harte welkom in hun Heritage gasthuis. Het hotel biedt een scala aan moderne faciliteiten zoals een 24-uursreceptie, een excursiebalie, fietsverhuur, gratis WiFi en een restaurant waar u proeft van de Indiase keuken. Hoewel de faciliteiten van moderne aart zijn, wordt het (traditioneel) verleden door de gehele accommodatie gerespecteerd. Zowel de duidelijke als de kleine details zullen u dan ook niet ontgaan. Ook uw kamer heeft een Indiase inrichting en is uitgerust met zithoek, TV en badkamer met douche en toilet. Een verblijf in Singhvi Haveli zorgt ervoor dat ondanks dat u ver van huis bent, u het aan niks zal ontbreken. Schroom dan ook niet uw persoonlijke wensen en behoeften te delen met het vriendelijke personeel. Zij zullen er alles aan doen uw wens te kunnen realiseren.

Meer info >

Minder info >

 • in_ac_singhviui.jpg
 • in_ac_singhvilo.jpg
 • in_ac_singhvika1.jpg
 • in_ac_singhvika2.jpg
 • in_ac_singhvika.jpg
 • in_ac_singhvika3.jpg

Jodhpur

Singhvi's Haveli Hotel

Driesterren

Het Singhvi Haveli is elegant gebouwd in de traditionele architectuur in het hart van de stad. Hierbij is rekening gehouden met de natuurlijk omgeving. Dit hotel wordt gerund door de familie Singhvi en zij heten u van harte welkom in hun Heritage gasthuis. Het hotel biedt een scala aan moderne faciliteiten zoals een 24-uursreceptie, een excursiebalie, fietsverhuur, gratis WiFi en een restaurant waar u proeft van de Indiase keuken. Hoewel de faciliteiten van moderne aart zijn, wordt het (traditioneel) verleden door de gehele accommodatie gerespecteerd. Zowel de duidelijke als de kleine details zullen u dan ook niet ontgaan. Ook uw kamer he ...

Het Singhvi Haveli is elegant gebouwd in de traditionele architectuur in het hart van de stad. Hierbij is rekening gehouden met de natuurlijk omgeving. Dit hotel wordt gerund door de familie Singhvi en zij heten u van harte welkom in hun Heritage gasthuis. Het hotel biedt een scala aan moderne faciliteiten zoals een 24-uursreceptie, een excursiebalie, fietsverhuur, gratis WiFi en een restaurant waar u proeft van de Indiase keuken. Hoewel de faciliteiten van moderne aart zijn, wordt het (traditioneel) verleden door de gehele accommodatie gerespecteerd. Zowel de duidelijke als de kleine details zullen u dan ook niet ontgaan. Ook uw kamer heeft een Indiase inrichting en is uitgerust met zithoek, TV en badkamer met douche en toilet. Een verblijf in Singhvi Haveli zorgt ervoor dat ondanks dat u ver van huis bent, u het aan niks zal ontbreken. Schroom dan ook niet uw persoonlijke wensen en behoeften te delen met het vriendelijke personeel. Zij zullen er alles aan doen uw wens te kunnen realiseren.

Meer info >

Minder info >

 • in_ac_goldentulipkhajzw.jpg
 • in_ac_goldentulipkhajka.jpg
 • in_ac_goldentulipkhaent.jpg
 • in_ac_goldentulipkhaba.jpg

Khajuraho

Golden Tulip Khajuraho

Viersterren

Het Golden Tulip Khajuraho ligt op een steenworp afstand van de in de World Heritage-lijst opgenomen tempels van Khajuraho en is de perfecte uitvalsbasis voor verkenningstochten. Veel van de kamers bieden uitzicht op de tempel.Het hotel is ontworpen in een klassiek elegante stijl, met marmeren accenten en moderne kunst. De kamers van het Golden Tulip Khajuraho zijn voorzien van een eigen badkamer met gratis toiletartikelen, airconditioning, televisie en schrijftafel. Bezoek het restaurant van het hotel voor ontbijt, lunch of diner. Tot de faciliteiten behoren onder andere een buitenzwembad, een ultramoderne fitnessruimte en een luxe spa en he ...

Het Golden Tulip Khajuraho ligt op een steenworp afstand van de in de World Heritage-lijst opgenomen tempels van Khajuraho en is de perfecte uitvalsbasis voor verkenningstochten. Veel van de kamers bieden uitzicht op de tempel.Het hotel is ontworpen in een klassiek elegante stijl, met marmeren accenten en moderne kunst. De kamers van het Golden Tulip Khajuraho zijn voorzien van een eigen badkamer met gratis toiletartikelen, airconditioning, televisie en schrijftafel. Bezoek het restaurant van het hotel voor ontbijt, lunch of diner. Tot de faciliteiten behoren onder andere een buitenzwembad, een ultramoderne fitnessruimte en een luxe spa en healthclub. De wereldberoemde Khajuraho-monumenten liggen op loopafstand of op slechts een klein eindje rijden. Bewonder deze gedetailleerde gravures op uw gemak. Voor natuurliefhebbers is een bezoek aan het Panna National Park een must. U zult in staat zijn om in de buurt te komen van majestueuze tijgers en sierlijke herten in deze bosreservaten. Zowel de luchthaven als het treinstation in het centrum van Khajuraho liggen op slechts een steenworp afstand.

Meer info >

Minder info >

 • in_ac_goldentulipkhajzw.jpg
 • in_ac_goldentulipkhajka.jpg
 • in_ac_goldentulipkhaent.jpg
 • in_ac_goldentulipkhaba.jpg

Khajuraho

Golden Tulip Khajuraho

Viersterren

Het Golden Tulip Khajuraho ligt op een steenworp afstand van de in de World Heritage-lijst opgenomen tempels van Khajuraho en is de perfecte uitvalsbasis voor verkenningstochten. Veel van de kamers bieden uitzicht op de tempel.Het hotel is ontworpen in een klassiek elegante stijl, met marmeren accenten en moderne kunst. De kamers van het Golden Tulip Khajuraho zijn voorzien van een eigen badkamer met gratis toiletartikelen, airconditioning, televisie en schrijftafel. Bezoek het restaurant van het hotel voor ontbijt, lunch of diner. Tot de faciliteiten behoren onder andere een buitenzwembad, een ultramoderne fitnessruimte en een luxe spa en he ...

Het Golden Tulip Khajuraho ligt op een steenworp afstand van de in de World Heritage-lijst opgenomen tempels van Khajuraho en is de perfecte uitvalsbasis voor verkenningstochten. Veel van de kamers bieden uitzicht op de tempel.Het hotel is ontworpen in een klassiek elegante stijl, met marmeren accenten en moderne kunst. De kamers van het Golden Tulip Khajuraho zijn voorzien van een eigen badkamer met gratis toiletartikelen, airconditioning, televisie en schrijftafel. Bezoek het restaurant van het hotel voor ontbijt, lunch of diner. Tot de faciliteiten behoren onder andere een buitenzwembad, een ultramoderne fitnessruimte en een luxe spa en healthclub. De wereldberoemde Khajuraho-monumenten liggen op loopafstand of op slechts een klein eindje rijden. Bewonder deze gedetailleerde gravures op uw gemak. Voor natuurliefhebbers is een bezoek aan het Panna National Park een must. U zult in staat zijn om in de buurt te komen van majestueuze tijgers en sierlijke herten in deze bosreservaten. Zowel de luchthaven als het treinstation in het centrum van Khajuraho liggen op slechts een steenworp afstand.

Meer info >

Minder info >

 • in_ac_shahipalacetu1.jpg
 • in_ac_shahipalacede.jpg
 • in_ac_shahipalacetu.jpg
 • in_ac_shahipalaceka2.jpg
 • in_ac_shahipalaceka.jpg
 • in_ac_shahipalaceka1.jpg
 • in_ac_shahipalacere.jpg

Mandawa

Hotel Shahi Palace

Driesterren

Hotel Shahi Palace is een 3-sterren accommodatie, gelegen in de plaats Mandawa. Dit hotel heeft een traditionele inrichting, afgewerkt met mooie details en er heerst een gemoedelijke sfeer. Tot de faciliteiten behoren een mooie tuin en fijn terras waar u kunt genieten van een relaxdagje. In het restaurant proeft u de Indiase keuken en in de bar nuttigt u een drankje. Indien u de omgeving wilt verkennen, kunt u voor tips en advies terecht bij het vriendelijke personeel. Zij staan ten alle tijden voor u klaar. Bovendien geniet u iedere ochtend opnieuw van een uitstekend verzorgt ontbijt; Continentaal of Amerikaans. Een goed begin van de dag! ...

Hotel Shahi Palace is een 3-sterren accommodatie, gelegen in de plaats Mandawa. Dit hotel heeft een traditionele inrichting, afgewerkt met mooie details en er heerst een gemoedelijke sfeer. Tot de faciliteiten behoren een mooie tuin en fijn terras waar u kunt genieten van een relaxdagje. In het restaurant proeft u de Indiase keuken en in de bar nuttigt u een drankje. Indien u de omgeving wilt verkennen, kunt u voor tips en advies terecht bij het vriendelijke personeel. Zij staan ten alle tijden voor u klaar. Bovendien geniet u iedere ochtend opnieuw van een uitstekend verzorgt ontbijt; Continentaal of Amerikaans. Een goed begin van de dag! Uw kamer is voorzien van airco, TV, zithoekje en badkamer met douche en toilet. In het hele complex maakt u tevens gebruik van gratis WiFi. De accommodatie krijgt goede recensies. Gasten die in dit hotel verbleven zijn met name te spreken over de snelle internetverbinding, de locatie en het ontbijt.

Meer info >

Minder info >

 • in_ac_shahipalacetu1.jpg
 • in_ac_shahipalacede.jpg
 • in_ac_shahipalacetu.jpg
 • in_ac_shahipalaceka2.jpg
 • in_ac_shahipalaceka.jpg
 • in_ac_shahipalaceka1.jpg
 • in_ac_shahipalacere.jpg

Mandawa

Hotel Shahi Palace

Driesterren

Hotel Shahi Palace is een 3-sterren accommodatie, gelegen in de plaats Mandawa. Dit hotel heeft een traditionele inrichting, afgewerkt met mooie details en er heerst een gemoedelijke sfeer. Tot de faciliteiten behoren een mooie tuin en fijn terras waar u kunt genieten van een relaxdagje. In het restaurant proeft u de Indiase keuken en in de bar nuttigt u een drankje. Indien u de omgeving wilt verkennen, kunt u voor tips en advies terecht bij het vriendelijke personeel. Zij staan ten alle tijden voor u klaar. Bovendien geniet u iedere ochtend opnieuw van een uitstekend verzorgt ontbijt; Continentaal of Amerikaans. Een goed begin van de dag! ...

Hotel Shahi Palace is een 3-sterren accommodatie, gelegen in de plaats Mandawa. Dit hotel heeft een traditionele inrichting, afgewerkt met mooie details en er heerst een gemoedelijke sfeer. Tot de faciliteiten behoren een mooie tuin en fijn terras waar u kunt genieten van een relaxdagje. In het restaurant proeft u de Indiase keuken en in de bar nuttigt u een drankje. Indien u de omgeving wilt verkennen, kunt u voor tips en advies terecht bij het vriendelijke personeel. Zij staan ten alle tijden voor u klaar. Bovendien geniet u iedere ochtend opnieuw van een uitstekend verzorgt ontbijt; Continentaal of Amerikaans. Een goed begin van de dag! Uw kamer is voorzien van airco, TV, zithoekje en badkamer met douche en toilet. In het hele complex maakt u tevens gebruik van gratis WiFi. De accommodatie krijgt goede recensies. Gasten die in dit hotel verbleven zijn met name te spreken over de snelle internetverbinding, de locatie en het ontbijt.

Meer info >

Minder info >

 • in_ac_orchharesort_ex.jpg
 • in_ac_orchharesort_ex_2.jpg
 • in_ac_orchharesort_ka.jpg
 • in_ac_orchharesort_ha.jpg

Orchha

The Orchha Resort

Drieenhalve ster

The Orchha Resort is gelegen aan de oever van de rivier Betwa. Het Orchha Resort is rustig gelegen, weg van alle drukte van de stad. De kamers zijn met traditionele kleuren ingericht en hebben de beschikking over een haardroger, koffie-en theefaciliteiten, kluisje, minibar, TV, WiFi en 24-uur roomservice. Het hotel beschikt tevens over een eigen restaurant lokale en internationale gerechten serveert. Ontspannen doet u in de Spa met Kerala Ayurveda massages en het stoombad.

 • in_ac_orchharesort_ex.jpg
 • in_ac_orchharesort_ex_2.jpg
 • in_ac_orchharesort_ka.jpg
 • in_ac_orchharesort_ha.jpg

Orchha

The Orchha Resort

Drieenhalve ster

The Orchha Resort is gelegen aan de oever van de rivier Betwa. Het Orchha Resort is rustig gelegen, weg van alle drukte van de stad. De kamers zijn met traditionele kleuren ingericht en hebben de beschikking over een haardroger, koffie-en theefaciliteiten, kluisje, minibar, TV, WiFi en 24-uur roomservice. Het hotel beschikt tevens over een eigen restaurant lokale en internationale gerechten serveert. Ontspannen doet u in de Spa met Kerala Ayurveda massages en het stoombad.

 • in_ac_sajjanbaghzwe.jpg
 • in_ac_sajjanbaghka2pb.jpg
 • in_ac_sajjanbaghres.jpg
 • in_ac_sajjanbaghext2.jpg
 • in_ac_sajjanbaghext.jpg

Pushkar

Sajjan Bagh

Driesterren

Op slechts 10 min van het centraal gelegen Pushkar meer vindt u het Sajjan Bagh Resort Hotel. De imposante toegangspoort van deze rustgevende accommodatie staat model voor de grootte van het complex. Ruime kamers, een goed onderhouden zwembad en een weidse binnentuin maken van dit hotel een uitstekende plek om meerdere nachten door te brengen. Met name vanwege de zeer rustige ligging komt u hier zeker toe aan die welverdiende nachtrust. Overigens worden door het hotel verscheidene massages aangeboden, kunt u s'avonds genieten van livemuziek op het terras en omdat er op elke kamer een kluisje te vinden is hoeft u zich nergens meer druk om te m ...

Op slechts 10 min van het centraal gelegen Pushkar meer vindt u het Sajjan Bagh Resort Hotel. De imposante toegangspoort van deze rustgevende accommodatie staat model voor de grootte van het complex. Ruime kamers, een goed onderhouden zwembad en een weidse binnentuin maken van dit hotel een uitstekende plek om meerdere nachten door te brengen. Met name vanwege de zeer rustige ligging komt u hier zeker toe aan die welverdiende nachtrust. Overigens worden door het hotel verscheidene massages aangeboden, kunt u s'avonds genieten van livemuziek op het terras en omdat er op elke kamer een kluisje te vinden is hoeft u zich nergens meer druk om te maken.

Meer info >

Minder info >

 • in_ac_sajjanbaghzwe.jpg
 • in_ac_sajjanbaghka2pb.jpg
 • in_ac_sajjanbaghres.jpg
 • in_ac_sajjanbaghext2.jpg
 • in_ac_sajjanbaghext.jpg

Pushkar

Sajjan Bagh

Driesterren

Op slechts 10 min van het centraal gelegen Pushkar meer vindt u het Sajjan Bagh Resort Hotel. De imposante toegangspoort van deze rustgevende accommodatie staat model voor de grootte van het complex. Ruime kamers, een goed onderhouden zwembad en een weidse binnentuin maken van dit hotel een uitstekende plek om meerdere nachten door te brengen. Met name vanwege de zeer rustige ligging komt u hier zeker toe aan die welverdiende nachtrust. Overigens worden door het hotel verscheidene massages aangeboden, kunt u s'avonds genieten van livemuziek op het terras en omdat er op elke kamer een kluisje te vinden is hoeft u zich nergens meer druk om te m ...

Op slechts 10 min van het centraal gelegen Pushkar meer vindt u het Sajjan Bagh Resort Hotel. De imposante toegangspoort van deze rustgevende accommodatie staat model voor de grootte van het complex. Ruime kamers, een goed onderhouden zwembad en een weidse binnentuin maken van dit hotel een uitstekende plek om meerdere nachten door te brengen. Met name vanwege de zeer rustige ligging komt u hier zeker toe aan die welverdiende nachtrust. Overigens worden door het hotel verscheidene massages aangeboden, kunt u s'avonds genieten van livemuziek op het terras en omdat er op elke kamer een kluisje te vinden is hoeft u zich nergens meer druk om te maken.

Meer info >

Minder info >

 • in_ac_rajpalacetu.jpg
 • in_ac_rajpalacede.jpg
 • in_ac_rajpalacelo.jpg
 • in_ac_rajpalaceka1.jpg
 • in_ac_rajpalaceka.jpg

Udaipur

Hotel Raj Palace Udaipur

Driesterren

Hotel Raj Palace is gelegen in de stad Udaipur en is gunstig gesitueerd ten opzichte van belangrijke bezienswaardigheden. Zo zijn de Jagdish Tempel, Laxmi Tempel en het City Palace op slechts 500 meter verwijderd van het hotel en ook het centrum van Udaipur is makkelijk en snel te bereiken. Deze accommodatie heeft een mooie binnentuin en een terras met panoramisch uitzicht op de oude stad en het stadspaleis. Het restaurant bevindt zich op het dak, dus ook tijdens een smakelijk diner geniet u van het uitzicht. Aan de 24-uursreceptie staat het vriendelijke personeel voor u klaar en kunt u tevens een auto huren. Leuk voor als u de omgeving wilt ...

Hotel Raj Palace is gelegen in de stad Udaipur en is gunstig gesitueerd ten opzichte van belangrijke bezienswaardigheden. Zo zijn de Jagdish Tempel, Laxmi Tempel en het City Palace op slechts 500 meter verwijderd van het hotel en ook het centrum van Udaipur is makkelijk en snel te bereiken. Deze accommodatie heeft een mooie binnentuin en een terras met panoramisch uitzicht op de oude stad en het stadspaleis. Het restaurant bevindt zich op het dak, dus ook tijdens een smakelijk diner geniet u van het uitzicht. Aan de 24-uursreceptie staat het vriendelijke personeel voor u klaar en kunt u tevens een auto huren. Leuk voor als u de omgeving wilt verkennen. De kamers van Hotel Raj Palace hebben airco of een ventilator, TV en een kledingkast. De kamers zijn ingericht in traditionele Mewari-stijl. Deze accommodatie draagt bij aan een comfortabel verblijf in Udaipur.

Meer info >

Minder info >

 • in_ac_rajpalacetu.jpg
 • in_ac_rajpalacede.jpg
 • in_ac_rajpalacelo.jpg
 • in_ac_rajpalaceka1.jpg
 • in_ac_rajpalaceka.jpg

Udaipur

Hotel Raj Palace Udaipur

Driesterren

Hotel Raj Palace is gelegen in de stad Udaipur en is gunstig gesitueerd ten opzichte van belangrijke bezienswaardigheden. Zo zijn de Jagdish Tempel, Laxmi Tempel en het City Palace op slechts 500 meter verwijderd van het hotel en ook het centrum van Udaipur is makkelijk en snel te bereiken. Deze accommodatie heeft een mooie binnentuin en een terras met panoramisch uitzicht op de oude stad en het stadspaleis. Het restaurant bevindt zich op het dak, dus ook tijdens een smakelijk diner geniet u van het uitzicht. Aan de 24-uursreceptie staat het vriendelijke personeel voor u klaar en kunt u tevens een auto huren. Leuk voor als u de omgeving wilt ...

Hotel Raj Palace is gelegen in de stad Udaipur en is gunstig gesitueerd ten opzichte van belangrijke bezienswaardigheden. Zo zijn de Jagdish Tempel, Laxmi Tempel en het City Palace op slechts 500 meter verwijderd van het hotel en ook het centrum van Udaipur is makkelijk en snel te bereiken. Deze accommodatie heeft een mooie binnentuin en een terras met panoramisch uitzicht op de oude stad en het stadspaleis. Het restaurant bevindt zich op het dak, dus ook tijdens een smakelijk diner geniet u van het uitzicht. Aan de 24-uursreceptie staat het vriendelijke personeel voor u klaar en kunt u tevens een auto huren. Leuk voor als u de omgeving wilt verkennen. De kamers van Hotel Raj Palace hebben airco of een ventilator, TV en een kledingkast. De kamers zijn ingericht in traditionele Mewari-stijl. Deze accommodatie draagt bij aan een comfortabel verblijf in Udaipur.

Meer info >

Minder info >

 • in_ac_comfortinn_ka.jpg
 • in_ac_comfortinn_lo.jpg
 • in_ac_comfortinn_ex.jpg
 • in_ac_comfortinn_ex_1.jpg
 • in_ac_comfortinnka_1.jpg

Varanasi

Comfort Inn

Viersterren

Het Comfort Inn is een mooi boutique hotel met een goede en rustige locatie in Varanasi. Het centrum van de stad ligt op ongeveer 30 minuten wandelen vanuit het hotel. Het restaurant van het hotel serveert verschillende lokale als internationale gerechten. Aan de bar van het hotel kunt u genieten van een drankje. De hotelkamers zijn elegant en uitgerust met badkamer met bad of douche, airco, minibar, koffie- en thee faciliteiten en gratis Wi-Fi.

 • in_ac_comfortinn_ka.jpg
 • in_ac_comfortinn_lo.jpg
 • in_ac_comfortinn_ex.jpg
 • in_ac_comfortinn_ex_1.jpg
 • in_ac_comfortinnka_1.jpg

Varanasi

Comfort Inn

Viersterren

Het Comfort Inn is een mooi boutique hotel met een goede en rustige locatie in Varanasi. Het centrum van de stad ligt op ongeveer 30 minuten wandelen vanuit het hotel. Het restaurant van het hotel serveert verschillende lokale als internationale gerechten. Aan de bar van het hotel kunt u genieten van een drankje. De hotelkamers zijn elegant en uitgerust met badkamer met bad of douche, airco, minibar, koffie- en thee faciliteiten en gratis Wi-Fi.

22 dagen Rajasthan & Noord-India: altijd de beste prijs

Verlengen/upgraden/extra's

Het is mogelijk om uw rondreis aan het einde te verlengen. Daarnaast is het mogelijk om diverse extra’s bij te boeken, waardoor u nog meer vakantieplezier zult hebben!

+- Extra's

( 1 optie )+Open-Sluiten

> Meer comfort tijdens de reis?

( 1 van 1 opties )

Het is mogelijk om tijdens deze reis voor nog meer comfort te kiezen. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn.

Vlucht Khajuraho - Varanasi, incl. transfers

Vlucht Khajuraho - Varanasi, incl. transfers

Omdat de route van Khajuraho naar Varanasi de langste reisdag is, geven wij u ook de optie om deze afstand per vliegtuig af te leggen.

v.a.184

Bekijk meer infoSluit meer info

Omdat de route van Khajuraho naar Varanasi de langste reisdag is, geven wij u ook de optie om deze afstand per vliegtuig af te leggen.

Wanneer u liever vliegt naar Khajuraho in plaats van met de bus, dan is dat mogelijk. U wordt naar de luchthaven van Khajuraho gebracht en in Varanasi naar het hotel (de groep zal hier later op de dag arriveren). Let wel op: Deze vluchten zijn alleen beschikbaar op maandag, woensdag en zaterdag.
Inclusief: transfers en binnenlandse vlucht.

Inclusief:

Transfers
Binnenlandse vlucht Khajuraho - Varanasi

10-11-2014

'vlucht aan te bevelen.'

Lijsen, Sassenheim

13-10-2014

'Erg blij dat deze we voor deze optie hebben gekozen, het is een erg korte vlucht maar hebben daardoor ook erg veel rust gehad.'

Piero Morittu, Heerhugowaard

22-10-2012

'prima'

A. de Loos,

20-11-2011

'zeer welkome en relaxte vlucht waardoor we een vermoeiende busreis konden overslaan.'

Kees Roos, Heerjansdam

20-02-2011

'Goed verzorgd en een aanrader in de plaats van de lange busreis.'

H.Busscher, Amsterdam

22 dagen Rajasthan & Noord-India: altijd de beste prijs

Vertrekdatum: 28-10-2018

Prachtige rondreis door het noorden van India en Rajasthan. Prima hotels, soms een vml paleis. Enkele met zwembad. Druk programma met weinig vrije tijd. Heel veel gezien/geleerd van het India van vroeger en nu. Taj Mahal en zeker Varanasi sprongen er voor ons uit. De reisleider van de groep, Jan-Willem was een zeer bevlogen man. Wist heel veel te vertellen. Al met al een hele ervaring die we niet graag hadden willen missen.

H.J. Kruithof

22 dagen Rajasthan & Noord-India: altijd de beste prijs

Reisleiding India

In India & Nepal reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider en Engelssprekende, lokale gids. Onze reisbegeleiders reizen meerdere malen per jaar door India & Nepal en hebben dan ook een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities, en de actualiteit.

Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van India & Nepal leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren.

Mocht u uw reis combineren met Nepal, dan zal u begeleid worden door dezelfde Nederlandssprekende reisbegeleider als tijdens uw reis in India. Wel nemen we bij de grens afscheid van onze lokaal, Engelssprekende gids en zal deze worden vervangen door een Nepalese, Engelssprekende gids. Op deze manier kunnen we u de beste informatie geven, want onze Nepalese gids kent zijn land als geen ander en is trots om u zijn land te laten zien.

Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Praktische informatie

-Reisprogramma
Sluiten-

Afwijkende minimum leeftijd

Tijdens de mei-, zomer- en kerstvakantie geldt een afwijkende minimum leeftijd voor de groepsreis 'Rajasthan & Noord-India'. Gedurende deze periode kunnen kinderen vanaf 8 jaar mee op reis.

Specificatie entreegelden

Qutub Minar in Delhi – INR 600
Chokhani Double Haveli in Mandawa - INR 100
Jhunjhunu Haveli in Mandawa - INR 100
Lush Haveli in Jaisalmer - INR 100
Jaisalmer Fort (museum) - INR 500
Patwon Ki Haveli in Jasalmer - INR 250
Salim Singh Ki Haveli in Jaisalmer - INR 150
Patwa Haveli in Jaisalmer - INR 250
Mehrangarh Fort in Jodhpur - INR 600
Jaswant Thada in Jodhpur - INR 50
City Palace Udaipur - INR 335
Hawa Mahal in Jaipur - INR 200
Amer Fort in Jaipur – INR 500
Jantar Mantar in Jaipur – INR 200
City Palace in Jaipur – INR 700
Keoladeo Nationaal Park in Bharatpur - INR 500
Fatehpur Sikri bij Agra – INR 630
Agra Fort in Agra – INR 650
Taj Mahal in Agra – INR 1300
Jahangir Mahal en Palace in Orchha - INR 250
Tempels in Khajuraho - INR 600

Totaal – INR 8.565

+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+-Landinfo

+Open-Sluiten

Communicatie

Vanuit India kunt u eenvoudig contact houden met het thuisfront, echter informeren wij u wel dat niet alle hotels (gratis) wifi hebben. Het kan dus best zijn dat u enkele dagen geen toegang heeft tot (gratis) internet.

Mobiel bellen is altijd mogelijk, maar is kostbaar. Wij raden u aan om contact op te nemen met uw provider over de mogelijkheden van uw mobiele abonnement.

Kledingvoorschriften

Houd er rekening mee dat India een conservatief en religieus land is en dat hier duidelijke kledingvoorschriften gelden die streng worden nageleefd. Ook als toerist is het van belang u gepast te kleden en adviseren wij u graag uw armen en benen te bedekken. Dit voorkomt naast ongewenste aandacht ook onbedoelde provocatie. De samenleving in India zit ontzettend anders in elkaar. Waar we in Nederland gewend zijn hand in hand te lopen en affectie te tonen in het openbaar, is dat in India geheel taboe. Uit respect voor deze gewoontes, willen wij u vriendelijk vragen dit in ogenschouw te nemen wanneer u India bezoekt.

Voor alle tempels, Gurudwaras en moskeeën in India is het verplicht dat zowel mannen als vrouwen hun knieën en schouders bedekken. Voor vrouwen is het tevens van belang dat zij een sjaal over hun haar dragen. Daarnaast is het goed om te weten dat de vrouwen en kinderen in India zwemmen met hun kleding aan, ook in hotelbaden en stranden. Vriendelijk vragen wij u hier rekening mee te houden bij het inpakken van uw koffer. Neem bijvoorbeeld een luchtige blouse, strandjurkje of badpak mee voor wanneer u een openbaar strand bezoekt. In hotels worden bikini’s eerder getolereerd, echter zal het zeer worden gewaardeerd als u hier toch enigszins rekening mee kunt houden.

Geldzaken

De munteenheid van India is de Rupee (INR). De actuele koers kunt u eenvoudig opvragen via één van de vele websites die wisselkoersen publiceren. Geld wisselen kan op de luchthaven of bij banken. U kunt uw euro's wisselen voor Rupee, het is dus niet nodig om Amerikaanse dollars mee te nemen. In de grotere plaatsen kunt u eenvoudig pinnen. We adviseren u wel om zowel een pinpas als een credit card mee te nemen, omdat we uit ervaring weten dat de pinpas niet altijd werkt. U kunt niet meer zonder toestemming pinnen buiten de EU zone. U dient ruim van te voren bij uw bank om een deblokkering van deze blokkering te vragen. Anders kunt u enkel, wanneer u in het bezit bent van een creditcard, met uw creditcard pinnen tegen hogere kosten.

Gezondheid & Vaccinaties

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Voor India worden vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A aanbevolen. In het land komt geen gele koorts voor. Echter, als u vanuit een gele koorts gebied komt is vaccinatie verplicht. Een vaccinatie tegen buiktyfus wordt aanbevolen bij een reisduur van 2 weken of langer.

In sommige gebieden komt malaria voor. U dient zich goed te beschermen tegen muggenbeten. Ook is het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

Gebruikt u medicijnen of slaapmiddelen? Checkt u dan met uw huisarts of deze middelen onder de zogenaamde Opiumwet vallen. Als u deze medicatie mee wilt nemen op reis is een Engelstalige medische verklaring noodzakelijk om problemen bij immigratie te voorkomen.

Openingstijden

De winkels zijn geopend van maandag tot en met zaterdag van 09.30 uur tot 13.00 uur en van 14.00 uur tot 20.00 uur.

De banken zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 14.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 12.00 uur.

Reisdocumenten

Uw paspoort dient na terugkomst in Nederland nog minimaal zes maanden geldig te zijn. Tevens is voor een bezoek aan India een visum verplicht. U dient dit visum reeds voor uw vertrek in Nederland of België aan te vragen.

Er zijn meerdere manieren om het visum aan te vragen: u kunt kiezen voor een e-visum of een bezoek aan het India Visa & Consular Service Centre. Onderstaand vindt u meer informatie over de mogelijkheden.

Vanaf heden is het mogelijk om een (single & double entry) e-visum voor India aan te schaffen indien u beschikt over de Nederlandse of Belgische nationaliteit. U kunt uw e-visum aanvragen via Indian e-Tourist Visa

Aan het e-visum zijn bepaalde voorwaarden verbonden. Het e-visum geeft u een single of double entry met een geldigheidsduur van maximaal 60 dagen bij aankomst in India. Het e-visum kunt u op zijn vroegst 120 dagen tot uiterlijk 4 dagen voor vertrek aanvragen, maar controleer de actuele informatie op de website. Zorg ervoor dat u uw visum tijdig aanvraagt. Nadat u in India bent gearriveerd worden uw biometrische gegevens geregistreerd.

Visum via VFS Indian Visa and Consular Application Centre
Wanneer u liever op voorhand uw visum in uw paspoort heeft, kunt u uw visum aanvragen bij onderstaande organisaties.

Indien u de Nederlandse nationaliteit heeft, dient de visumaanvraag te verlopen via het Indian Visa and Consular Application Centre in Den Haag, Rotterdam of Amsterdam. De aanvraagprocedure kan zowel online alsmede door een bezoek aan één van de kantoren waarbij uw biometrische gegevens worden afgenomen. Let op: voor het laten afnemen van uw biometrische gegevens dient u een afspraak te maken. Voor reizigers jonger dan 12 jaar en ouder dan 70 jaar geldt dat geen biometrische gegevens dienen te worden afgegeven.

Voor alle vereisten omtrent de aanvraagprocedure verwijzen wij u naar de website van het VFS Global Netherlands. Op deze website staat aangegeven op welke wijze de procedure verloopt en aan welke vereisten u dient te voldoen.

Indien u de Belgische nationaliteit heeft, dient de visumaanvraag te verlopen via het Indian Visa Application Centre in Brussel of Antwerpen, VFS Global Belgium. De visumprocedure voor Belgische reizigers verschilt op een aantal punten van de procedure voor Nederlandse reizigers, zie de website voor verdere details.

Het eventuele visum voor Nepal kan aan de grens aangevraagd worden.

Conform de ANVR Reisvoorwaarden zijn onkosten voor het niet (geheel) kunnen maken van de reis vanwege het ontbreken van geldige (reis)documenten voor rekening van de reiziger.

Tijdsverschil

In India is het 4,5 uur later dan in Nederland. Geldt in Nederland de zomertijd dan is het 3,5 uur later.

Treinen in India

Zowel met de groepsreizen als met enkele privérondreizen maken wij gebruik van treinen in India. De trein in India is in verschillende klasses ingedeeld en wij maken altijd gebruik van de compartementen met airco.

Op het traject Varanasi - Delhi maken wij gebruik van de Sleeper Airco, een prima manier om 's nachts te reizen. Wat kunt u hiervan verwachten?
Om circa 9 uur 's avonds worden de stoelen omgebouwd naar een stapelbed. Aan de ene kant zijn dit 2 bedden boven elkaar en aan de andere kant zijn dit 3 bedden boven elkaar. Via een klein trapje komt u in de bovenste bedden. De bedden zijn allemaal afgescheiden voor een gordijn, waardoor u voldoende privacy hebt. U krijgt een kussentje, een deken en 2 lakens voor de nacht.

Valuta optionele excursies

Naast de excursies die reeds in het programma opgenomen zijn, kunt u deelnemen aan optionele excursies. Indien gewenst, kunt u deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijboeken. Deze excursies dienen ter plaatse voldaan te worden en u kunt deze alleen betalen met euro's of Amerikaanse dollars.

Voltage

Het voltage is in India 230 V. Onder het kopje Reisvoorbereiding vindt u een link naar een website waar u het type stekker voor India kunt checken.

+FAQ
Open+

Een reis boeken bij NRV

+Wat betekent 'Beschikbaar'?

Wanneer u 'Beschikbaar' vermeld ziet staan bij de door u gekozen reis of reisonderdelen, is er voldoende voorraad aanwezig en kan de reis direct definitief geboekt worden.

+Wat betekent 'Op aanvraag'?

Wanneer NRV uw boeking niet direct kan bevestigen, krijgt u bij boeking te zien dat een of meerdere onderdelen van uw reis op aanvraag is. Dit betekent dat wij de beschikbaarheid van de door u gewenste reis of reisonderdelen na moeten gaan bij onze partners. Indien wij uw reservering op de door u aangegeven manier kunnen bevestigen, wordt uw boeking omgezet in een definitieve boeking. In het geval uw aanvraag niet bevestigd kan worden, zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken. Wanneer u uw reservering reeds bij ons geplaatst heeft, maar de aanvraag intrekt voordat de gehele boeking akkoord is, is NRV genoodzaakt € 50,- administratiekosten in rekening te brengen. Indien wij de door u geboekte reis niet conform boeking kunnen aanbieden, mag u uiteraard kosteloos van uw boeking afzien.

+ Wat betekent 'Gegarandeerd Vertrek'?

'Gegarandeerd Vertrek' wordt gehanteerd bij onze groepsreizen en betekent dat u op een specifieke datum gegarandeerd op reis gaat, op voorwaarde dat de groep uit meer dan twee personen bestaat. Op onze website wordt 'Gegarandeerd Vertrek' aangegeven achter de vertrekdata van onze groepsreizen.

+Wat is het minimum/ maximum aantal deelnemers bij een groepsreis?

De groepsreizen van NRV worden uitgevoerd in kleine groepen. Het minimum aantal deelnemers dat voor een groepsreis wordt gehanteerd, is afhankelijk van de specifieke reis. In de regel wordt een minimum aantal deelnemers van 10 tot 15 personen aangehouden. Het minimum aantal dat voor de door u gewenste reis van toepassing is, staat bij de betreffende reis aangegeven op het tabblad 'Data & Prijzen'.

Het maximum aantal deelnemers dat voor een groepsreis wordt gehanteerd, is eveneens afhankelijk van de specifieke reis. In de regel wordt een maximum aantal deelnemers van 20 tot 28 personen gehanteerd. Ook deze informatie treft u op het tabblad 'Data & Prijzen'.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een groepsreis dan zal uw reisleid(st)er bij aanvang van de reis zorgdragen voor het samenstellen van een fooienpot. Deelname aan de fooienpot geschiedt op vrijwillige basis en wij adviseren u om rekening te houden met een bedrag van € 5,- per persoon per dag (dit is afhankelijk van de bestemming die u bezoekt). Uw reisleider zal namens de groep een fooi geven aan mensen die u als groep een service verlenen. U kunt hierbij denken aan de kofferjongens, bedienend personeel etc. Uiteraard houdt uw reisleider een overzicht bij van de uitgaven en heeft u te allen tijde inzage hierin.

+Op welke wijze moet ik de reissom betalen?

De reissom kunt u onder vermelding van uw klant- en factuurnummer overmaken op de rekening van NRV. U kunt een digitale transactie doen of het openstaande bedrag overmaken via een overschrijvingskaart.

Bankgegevens van NRV:
ING 2183287
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL49INGB0002183287
BIC (Bank Identifier Code): INGBNL2A

ABN Amro 515107239
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL37ABNA0515107239
BIC (Bank Identifier Code): ABNANL2A

+Mijn kinderen gaan mee op reis. Ontvangen zij kinderkorting?

Op onze groepsreizen geldt dat wij voor kinderen een minimum leeftijd van 10 jaar hanteren. Helaas verlenen wij geen kinderkorting op onze reguliere groepsreizen.

Tijdens de mei-, zomer- en kerstvakantie kan voor sommige bestemmingen een afwijkende minimum leeftijd gelden. Gedurende deze periode kunnen kinderen vanaf 8 jaar mee op reis. Wanneer dit van toepassing is, wordt dit specifiek bij de reis vermeld.

+Ik heb een speciale wens. Wordt deze ter plaatse gehonoreerd?

Of een speciale wens ter plaatse wordt gehonoreerd, kunnen wij helaas niet aan u garanderen. Dit hangt namelijk af van de beschikbaarheid en bereidwilligheid van het hotel waar u verblijft. Indien u bij boeking uw speciale wens aan ons doorgeeft, zorgen wij ervoor dat deze als preferentie in uw boeking wordt opgenomen zodat onze agent en de hotelier hiervan op de hoogte zijn. Indien mogelijk, houden zij hiermee rekening.

Heeft u speciale dieetwensen of dient u op doktersadvies speciale medicijnen mee te nemen op vakantie, brengt u ons hiervan dan op de hoogte zodat wij de luchtvaartmaatschappij hierover kunnen informeren.

+Kan ik mijn reis verlengen?

Onze reizen kunt u in de meeste gevallen verlengen. Onder het tabblad Verlengen/Upgrade/Extra's kunt u de mogelijkheden tot verlenging van de door u gewenste reis inzien.

Informatie omtrent uw reis

Belangrijke informatie

Belangrijke documenten

+Op welke wijze ontvangen wij onze boekingsbevestiging en andere belangrijke informatie?

Uw boekingsbevestiging annex factuur zult u per e-mail van ons ontvangen, net als de reisbescheiden en overige belangrijke informatie.

+Reizen met kinderen

Het is mogelijk dat de autoriteiten van de bestemming die u bezoekt nadere vereisten stellen in geval ouders met minderjarige kinderen reizen. Dit kan ook het geval zijn wanneer één ouder met een kind reist. Ook in dit geval bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste documenten om te kunnen reizen. NRV kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

+Aan welke vereisten dient mijn paspoort te voldoen?

U bent zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en de vereiste reisdocumenten, zoals een visum (indien van toepassing). Voor de meeste bestemmingen dient uw paspoort bij thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de land-/ reisinformatie op NRV.nl. Tevens kunt u de ambassade/ het consulaat raadplegen om u te laten informeren over de specifieke vereisten.

+Heb ik voor mijn bestemming een visum nodig?

Voor reizen naar vele landen is een visum verplicht. Bij de landeninformatie van het betreffende land kunt u hier meer informatie over vinden. Voor bepaalde landen dient u dit visum reeds in Nederland aan te vragen. NRV biedt u de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief het visum aan te vragen via het CIBT. Klik hier voor meer informatie.

Uiteraard kunt u ook zelf het visum regelen. Indien u zelf uw visum aanvraagt, kunt u contact opnemen met de betreffende ambassade of het consulaat.

Voor welke vorm van visumaanvraag u ook kiest, u bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van een visum. NRV is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.

+Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Uw reisbescheiden ontvangt u ongeveer tien tot zeven dagen voor vertrek. De reisbescheiden bevat belangrijke informatie zoals uw e-tickets, de contactgegevens van NRV en onze lokale partner, de hotellijst en de vouchers. Uw reisbescheiden ontvangt u per e-mail.

+Wat zijn e-tickets?

Een e-ticket is een elektronisch ticket. Uw e-ticket is het bewijs van uw geboekte vlucht en zult u per e-mail bij de reisbescheiden ontvangen.

Voorbereiding op uw reis

+Waar vind ik informatie over mijn reis?

Op onze website treft u heel veel informatie over onze reizen en reisonderdelen aan. Wanneer u op de door u gewenste reis of het door u gewenste reisonderdeel klikt, zult u een uitgebreide beschrijving van het programma/ reisonderdeel aantreffen, een overzicht van de onderdelen die inbegrepen zijn, extra informatie behorende bij de reis/ het reisonderdeel, eventuele extra opties, zoals upgrades en verlengingen, en ervaringen van NRV reizigers die u voor zijn gegaan. Tevens treft u bij onze reizen een overzicht van de voorbeeldhotels aan en de optionele excursiemogelijkheden ter plaatse.

+Moet ik nog speciale gezondheidsmaatregelen treffen?

Uiteraard is het van groot belang dat u zich goed voorbereidt wanneer u een verre reis gaat maken. Voor de voorbereiding van uw reis kunt u onder andere onze website raadplegen. Onder de land-/ reisinformatie staat altijd een kopje 'Gezondheid & Vaccinaties' opgenomen om u zo goed mogelijk te kunnen informeren.

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas. Dergelijke artikelen vindt u bijvoorbeeld op veiligopreiswinkel.nl.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

+Kan ik online inchecken voor mijn vlucht?

Of u online kunt inchecken voor uw vlucht hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het inmiddels vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken zodat u op de luchthaven alleen nog maar uw bagage hoeft af te geven. Helaas is het voor groepsreizen niet altijd mogelijk om online in te checken.

Check hier of uw luchtvaartmaatschappij erbij zit.

+Wanneer dien ik aanwezig te zijn op de luchthaven?

Wij adviseren u om minimaal 2,5 uur voor vertrek op Schiphol aanwezig te zijn. Houd u rekening met drukte op de wegen en op het spoor richting Schiphol. Houd u er tevens rekening mee dat u na de check-in nog de paspoort- en veiligheidsformaliteiten dient te doorlopen en dat de afstand van de check-in balie naar uw gate groot kan zijn, wat ook de nodige tijd in beslag kan nemen.

Tijdens uw reis

+Word ik bij aankomst op Schiphol verwelkomd?

NRV heeft geen balie op Schiphol. U zult dan ook niet op Schiphol voorafgaand aan uw vlucht door één van onze medewerkers worden verwelkomd. Uw e-tickets heeft u reeds per e-mail ontvangen zodat u zelf kunt bepalen hoelang van te voren u op Schiphol wenst te arriveren. Wij raden u overigens wel aan om tijdig aanwezig te zijn op Schiphol om zodoende eventuele risico's uit te sluiten.

+De reis verloopt niet zoals verwacht. Wat moet ik nu doen?

Ondanks onze inspanningen om uw reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens uw reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met ons zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

+Word ik bij aankomst op de bestemming verwelkomd?

Of u bij aankomst op de bestemming zal worden verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger hangt af van de reis/ het reisonderdeel dat u bij ons heeft geboekt. Indien u bij aankomst zal worden verwelkomd, staat dit expliciet in de beschrijving van uw reis opgenomen.

+Waar kan ik ter plaatse terecht in geval van vragen?

In geval van vragen kunt u ter plaatse terecht bij uw chauffeur of gids. Wanneer deze uw vragen niet kunnen beantwoorden of wanneer u niet door reisleiding wordt begeleid, adviseren wij u contact op te nemen met ons lokale agentschap. De contactnummers van onze contactpersoon ter plaatse staat altijd aangegeven in uw reisbescheiden. Mocht uw vraag niet afdoende zijn beantwoord dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met NRV. Houd u rekening met het tijdsverschil. Alleen in geval van nood zijn wij 24 uur per dag (telefonisch) bereikbaar.

Na afloop van uw reis

+Waarom wordt na afloop van de reis een enquête toegestuurd?

Na afloop van de reis vragen wij u een enquête in te vullen waarin u uw bevindingen over uw reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan u als reiziger garanderen. De enquêtes zullen intern door ons worden verwerkt en indien nodig dan wel wenselijk, zullen aanpassingen worden gemaakt om de uitvoering van de reis te bevorderen.

Naast het invullen van de enquête kunt u tevens leuke weetjes aan ons doorgeven of andere relevante informatie over uw reis/ bestemming. Voor de moeite die u neemt om de enquête in te vullen en om overige informatie naar ons op te sturen, ontvangt u NRV Reispunten waarmee u kunt sparen voor korting op een toekomstige reis.

+Hoe kan ik mijn reiservaringen kenbaar maken?

Uw bevindingen kunt u op verschillende manieren aan ons kenbaar maken. Zo ontvangt u a afloop van uw reis een enquête waarin u uw bevindingen kunt weergeven, kunt u een kort verslag maken van bijvoorbeeld de accommodaties waarin u bent verbleven en de excursies die u heeft gedaan. Voorts kunt u een uitgebreid reisverslag maken die wij vervolgens bij de betreffende reis op onze website plaatsen: toekomstige reizigers kunnen dan alvast een voorproefje krijgen op hetgeen hen te wachten staat.

Mocht u reiservaringen willen delen waarop u graag een reactie wilt ontvangen dan kunt u dit opnemen met onze Afdeling Kwaliteitszorg. Klik hier voor het formulier om uw bevindingen kenbaar te maken

+Ik heb een klacht over mijn reis. Waar moet ik deze indienen?

Wanneer u een klacht heeft over uw reis dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

Algemeen

+Wie is NRV?

NRV biedt een zeer uitgebreid aanbod van groeps- en privéreizen en zelf samenstel reizen naar bestemmingen in Azië, Midden-Oosten, Afrika, Latijns-Amerika en de Verenigde Staten.

Reizen met NRV betekent comfortabel op vakantie gaan. Onze rondreizen hebben wij met zorg samengesteld en bevatten een evenwichtige mix tussen cultuur en natuur. Uiteraard laten wij u tijdens uw reis kennismaken met de hoogtepunten van de bestemming, verblijft u in sfeervolle drie- en viersterrenhotels, zullen wij er tijdens uw vakantie voor zorgen dat het u aan niets zal ontbreken en proberen we altijd een ‘local touch’ aan uw reis te geven, zodat u ook écht kennismaakt met de bestemming!

Niet alleen tijdens de reis, maar ook voorafgaand aan de reis en na afloop mag u veel service van ons verwachten. Zo vinden wij het onder andere belangrijk dat u goed geïnformeerd zal worden. U treft dan ook heel veel informatie op onze website: niet alleen over onze reizen, maar ook over de bestemming zelf, de hoogtepunten die u eigenlijk niet mag missen en allerhande zaken om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw verre reis. Ons contactcenter staat tijdens werkdagen en op zaterdag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden, zowel per e-mail als telefonisch. En wilt u alvast in de stemming komen voor uw reis, meer weten over een bepaalde bestemming of nader kennismaken met NRV? Kom dan naar het NRV Reiscafé om één van onze sfeervolle en informatieve shows bij te wonen. Een goede voorbereiding en uniek in Nederland!

+Wat voor soort reizen biedt NRV?

NRV biedt reizen naar verre bestemmingen. Wij bieden zowel groepsreizen als privéreizen en zelf samenstel reizen aan.

+Wat is het NRV Reiscafé?

Het NRV Reiscafé is het eigen reistheater van NRV waar u van harte welkom bent voor het bijwonen van één van onze shows. Onder het genot van een drankje ontvangt u veel informatie over de door u gewenste bestemming, ziet u twee prachtige reisreportages en bestaat uiteraard voldoende de mogelijkheid om uw vragen te stellen.

Klik hier voor meer informatie over het NRV Reiscafé of voor het reserveren van uw plaatsen.

+Is NRV aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds?

Bij NRV kunt u met een gerust hart uw vakantie boeken. Wij zijn namelijk aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds, instanties die u als reiziger de meeste zekerheid geven.

Klik hier voor de Reisvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

+Op welke manier kom ik in contact met NRV?

Wilt u contact opnemen met NRV? Klik hier om via het contactformulier uw vragen en/ of opmerkingen over ons reisaanbod, uw reservering of bijvoorbeeld onze website te stellen. Onze e-mails worden in de regel binnen 24 uur beantwoord.

Liever telefonisch contact? Van maandag tot en met vrijdag zijn wij van 9:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag tussen 9:00 tot 16:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 070-3076700. Wij beantwoorden graag uw vragen!

+Wat zijn de betalingscondities van NRV?

NRV hanteert de betalingsvoorwaarden van de ANVR Reisvoorwaarden. Dit betekent dat u bij boeking een aanbetaling dient te voldoen van 20% van de reissom. Het restant van de reissom dient uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek door ons ontvangen te zijn.

Wanneer u gebruik maakt van een aanbieding kan het zijn dat wordt afgeweken van bovenstaande betalingsvoorwaarden. Dit staat altijd bij de betreffende aanbieding/ reis vermeld.

Website

+Wat is 'Mijn NRV'?

‘Mijn NRV’ is uw persoonlijke domein op NRV.nl waarmee u onder andere toegang heeft tot uw adresgegevens, boekingsgegevens en reisbescheiden. Verder kunt u binnen ‘Mijn NRV’ uw Reispuntensaldo raadplegen, foto's uploaden en bijvoorbeeld reisschema's maken.

Hoewel wij bij het weergeven van ‘Mijn NRV’ de grootste zorgvuldigheid betrachten, is het mogelijk dat er onvolkomenheden genoteerd staan. Voor deze en andere onvolkomenheden kan NRV niet aansprakelijk worden gesteld. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan de inhoud van uw persoonlijke domein.

+Hoe vraag ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV (opnieuw) aan?

Uw wachtwoord voor ‘Mijn NRV’ kunt u heel eenvoudig aanvragen.

+U bent nog niet als NRV klant geregistreerd:

Klikt u dan op 'Mijn NRV' en vervolgens op 'Ik wil me registreren als nieuwe klant'. U dient dan uw persoonlijke gegevens in te voeren en ontvangt nadat u de registratie voltooid heeft, een e-mail op het opgegeven e-mailadres. Hierin staat uw wachtwoord aangegeven en kunt u voortaan inloggen op onze website.

+Heeft u al een registratie op Mijn NRV, maar bent u uw wachtwoord vergeten?

Dan kunt u op 'Wachtwoord vergeten' klikken en dient u uw e-mailadres en verificatiecode in te voeren. U ontvangt dan een e-mail met uw wachtwoord waarmee u weer kunt inloggen op ‘Mijn NRV’.

+Kan ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV wijzigen?

Uw wachtwoord van ‘Mijn NRV’ wijzigen, gaat heel eenvoudig. Log in met uw e-mailadres en het bestaande wachtwoord. U komt vervolgens in 'Mijn Gegevens'. Door op 'Wachtwoord wijzigen' te klikken, kunt u uw bestaande wachtwoord aanpassen naar een door u gewenst wachtwoord.

+Wat zijn Reispunten?

Bij NRV kunt u sparen voor Reispunten waarmee u tot maar liefst € 100,- korting op uw toekomstige boeking kunt verdienen. Reispunten sparen, doet u heel eenvoudig: door ons te helpen onze informatie op onze website zo up to date mogelijk te houden, kunt u Reispunten verdienen. Reispunten ontvangt u onder meer voor het aanleveren van reisverslagen, vakantievideo’s of leuke tips over één van onze bestemmingen!

Klik hier voor meer informatie over NRV Reispunten .

/info/reispunten

+Hoe word ik lid van de nieuwsbrief?

Op onze website kunt u zich heel eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief. Klik in het rechtermenu op 'Nieuwsbrief', registreer uw gegevens en u bent direct geabonneerd op onze nieuwsbrief waarmee u periodiek op de hoogte zult worden gehouden van onze speciale acties, mooie aanbiedingen en overig reisnieuws.

22 dagen Rajasthan & Noord-India: altijd de beste prijs
Bewaar reis Boek nu

Reisroute per dag

01Amsterdam - Delhi

02Aankomst Delhi

03Delhi - Mandawa

04Mandawa - Bikaner

05Bikaner - Jaisalmer

06Jaisalmer

07Jaisalmer - Jodhpur

08Jodhpur - Ranakpur - Udaipur

09Udaipur

10Udaipur - Pushkar

11Pushkar - Jaipur

12Jaipur

13Jaipur - Keoladeo Nationaal Park - Fatehpur Sikri - Agra

14Agra (Taj Mahal)

15Agra - Jhansi - Orchha

16Orchha - Khajuraho

17Khajuraho

18Khajuraho - Varanasi

19Varanasi

20Varanasi - Delhi

21Delhi

22Vlucht Delhi - Amsterdam

Bewaar reis Boek nu
Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis