neemt je mee
Meenakshi tempel in Chennai
Meenakshi tempel in Chennai
Periyar Nationaal Park
Periyar Nationaal Park
Mahabalipuram
Mahabalipuram
Backwaters in Kerala
Backwaters in Kerala

Exotisch Zuid-India

Groepsreis | 22 dagen v.a. 2249
2049i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
25-04-2019
Reisduur
22 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Introductiekorting tot 200 ppi

Voorwaarden

- De introductiekorting is geldig t/m 28 augustus 2018
- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van onze nieuwe rondreizen
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte

Voorwaarden

- De introductiekorting is geldig t/m 28 augustus 2018
- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van onze nieuwe rondreizen
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
Introductiekorting tot 200 ppi
Home > Rondreizen India > Groepsreizen India > Exotisch Zuid-India
Cultuurschatten bekijken in Mahabalipuram
Wandeling door de Franse Wijk van Pondicherry
Kookworkshop in Swamimalai
Sensationele stoomtrein-rit door de Nilgiri Mountain
Per boot door het tijgerreservaat Periyar
Vaartocht per rijstboot over de Backwaters van Kerala
Genieten aan het strand van tropisch Poovar

Van fenomenaal Werelderfgoed tot de Backwaters van Kerala!

Op deze prachtige rondreis maakt u kennis met het kleurrijke, vriendelijke en nog weinig bekende Zuid-India. De Nederlandssprekende reisleider kent de mooiste plekken. Ervaar de Franse charme van Pondicherry, bekijk fenomenaal Werelderfgoed in tempelsteden als Madurai en Tanjore, beleef een hindoeceremonie in paleisstad Mysore, maak een sensationele stoomtrein-rit langs groene theevelden vanuit Ooty, bekijk Chinese visnetten en de Nederlandse invloeden in historische havenstad Cochin, spot exotische dieren in natuurreservaat Periyar, bewonder de Backwaters van Kerala vanaf een traditionele rijstboot en geniet na op het strand van tropisch Poovar. Ontdek snel ons verrassend complete programma – inclusief Indiase kookworkshop, traditionele dansoptredens, verlengingsoptie en veel individuele vrijheid!

"Op deze prachtige rondreis maakt u kennis met het kleurrijke, vriendelijke, nog weinig bekende Zuid-India. Van de cultuurschatten van Mahabalipuram tot varen over de backwaters van Kerala. Van een kookworkshop in Swamimalai tot een sensationele stoomtrein-rit door de Niligiri bergen. Kortom: een complete en diverse reis door Zuid-India. Gaat u met ons mee?"

Dyane, Product Manager

-+ Dagprogramma

-Sluiten+Open
DAG
01

Amsterdam - Chennai (Madras)

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vertrek Amsterdam: vlucht naar Chennai (Madras)
Overnachten in het vliegtuig

Het vliegtuig stijgt op en Schiphol wordt kleiner. Uw vakantie begint! Gaat u voor het eerst naar India? Gelukkig heeft u voor deze zorgvuldig samengestelde rondreis door Zuid-India gekozen: u beleeft het land en de bewoners meteen van hun meest ontspannen kant. Bezocht u India eerder? Dan kijkt u vast uit naar uw kennismaking met het minder toeristische, maar bijzonder gastvrije zuiden. De inwoners van Tamil Nadu, Karnataka en Kerala, de deelstaten die we bezoeken, staan bekend als buitengewoon vriendelijk. Een prettig idee dat uw reisleider in Zuid-India de écht bijzondere plekken kent: onderweg geeft hij u de beste tips en informatie over de omgeving. De komende 3 weken neemt hij u mee naar de mooiste tempelsteden, zoals Tanjore, Madurai en Mysore. U verheugt zich vast ook op de natuurlijke highlights van onze reisroute. De beroemde Backwaters van Kerala, het tijger- en olifantenreservaat Periyar Nationaal Park en de goudgele stranden met palmbomen in Poovar, staan bij veel reizigers bovenaan hun lijstje. Zuid-India betovert u ongetwijfeld! U overnacht in het vliegtuig. Morgen ontvangt de reisleider u op de luchthaven van Chennai.

DAG
02

Aankomst Chennai (Madras) - Mahabalipuram (ca. 60 km / 1-2 uur)

in_al_chennai (8).jpg
Aankomst Chennai
Ontvangst op het vliegveld door de Nederlandssprekende reisleider
Sightseeing-tour door Chennai (het vroegere Madras)
Middag vrij in Mahabalipuram
Welkomstdiner: ontspannen kennismaking met lokale specialiteiten en reisgenoten
Overnachting in het vriendelijke Mahabalipuram

In de ochtend landen we in metropool Chennai, het vroegere Madras. Wat een gemak: de Nederlandssprekende reisleider staat buiten op het vliegveld klaar met een privéchauffeur. Leuk dat we eerst een sightseeingtour door Chennai maken, als de aankomsttijd van onze vlucht het toelaat. De Kapaleeshwarar-tempel en Santhome-basiliek zijn een mooie eerste kennismaking met Zuid-India. Pin tijdens deze gelegenheid ook gerust Indiase roepies, of koop eventueel iets te eten of drinken. Terwijl u het bruisende straatleven in Chennai bekijkt, bedenkt u dat deze hoofdstad van Tamil Nadu ooit een klein vissersdorp was. Pas na de komst van Britse handelaren ontwikkelde Madras zich tot de toegangspoort van Zuid-India. Aan het eind van de ochtend rijden we in ongeveer twee uur naar ons hotel in Mahabalipuram, waar we vanavond slapen. Het historische Mahabalipuram heeft veel prachtige UNESCO-monumenten. Met zijn rustige straten, gezellige restaurants aan zee en terrassen met uitzicht op kleurrijke vissersboten is het bovendien een fijne plaats om te acclimatiseren. Rust na aankomst uit van de reis- of verken tijdens uw vrije middag alvast zelf iets in de nabije omgeving. ’s Avonds geniet u samen met de reisleider en uw reisgenoten van een ontspannen diner met lokale specialiteiten. Een gezellig begin van de reis!

Goed om te weten

In India sluiten bezienswaardigheden vaak tussen de middag. Natuurlijk stemt de reisleider uw reisprogramma hier zoveel mogelijk op af.

Weetje

De curry van Madras is wereldberoemd – en bovengemiddeld heet. Meestal geldt: hoe roder de curry, hoe meer rode pepers en (dus) hoe heter. Het woord curry is Engels. Ons Nederlandse ‘kerrie’ is een verbastering van het Indiase ‘kahri’ (‘saus’).

DAG
03

Mahabalipuram - Pondicherry (ca. 100 km / 3 uur)

Mahabalipuram
Shore-tempel en andere cultuurschatten bekijken in Mahabalipuram
Vertrek Mahabalipuram
Aankomst Pondicherry
Vrije middag
Eerste overnachting in Frans-koloniaal Pondicherry

We beginnen de dag rustig. ’s Middags maken we een stadstour door Mahabalipuram (ook wel: Mamallapuram). Na het pagodevormige rotstempelcomplex Five Rathas, bekijken we de pal aan het strand gelegen Shore-tempel. Waarschijnlijk was deze 8e-eeuwse kusttempel vroeger een herkenbaar navigatiepunt voor schepen op zee. Terwijl we naar het indrukwekkende bouwwerk wandelen, staren loslopende heilige koeien ons aan. Een typisch Indiaas tafereel. In een kalm tempo bekijken we de deels door erosie uitgesleten steenreliëfs van goddelijke wezens en vogels. De beeldhouwers waren duidelijk meesters in hun vak. Dan rijden we door naar Pondicherry (of ‘Puducherry’): een levend monument van de Frans-koloniale cultuur in India. Pondicherry was de hoofdstad van Frans-Indië tot 1954. De uitgesproken Franse sfeer valt u direct op – kinderen begroeten u met ‘bonjour’, politieagenten dragen Franse uniformen en eetstalletjes verkopen croissants. Ook de lokale architectuur weerspiegelt het koloniale verleden. We slapen twee nachten in Pondicherry. Zo genieten we ongehaast van de mooie bezienswaardigheden en komen we even bij van het reizen. Eet ’s avonds als u wilt op eigen gelegenheid Franse ‘cuisine’ in één van de leuke restaurants. Geniet hierna eventueel van het uitzicht op zee en de flanerende lokale bevolking tijdens een leuke wandeling over de boulevard.

Weetje

Het kunstzinnige beeldhouwwerk dat u in Mahabalipuram ziet op eeuwenoude tempels, betovert u vast. Veel lokale inwoners verdienen ook nu nog hun brood met beeldhouwen. In de oude stad zijn verschillende werkplaatsen.

DAG
04

Pondicherry - Auroville - Pondicherry (ca. 22 km / 1 uur)

IN_AL_Pondicherry - Sri Aurobindo Ashram
Bezoek de Auroville-woongemeenschap en de Sri Aurobindo Ashram
Gedeeltelijk vrije middag in Pondicherry
Wandeling door de Franse Wijk: koloniale sfeer proeven
Tweede overnachting Pondicherry

Na het ontbijt maken we een leuke ochtendexcursie naar het vlakbij Pondicherry gelegen Auroville: een internationale gemeenschap uit het hippietijdperk. Het idee was om een universele stad te stichten waar mensen van uiteenlopende nationaliteiten, religies en opvattingen in vrede en harmonie samen zouden leven. Aansluitend bezoeken we in Pondicherry zelf ook de ashram van de bekende goeroe Sri Aurobindo. Bij de oprichting in 1924 woonden er maar 24 volgelingen. Nu is de ashram een internationale spirituele gemeenschap met vestigingen over de hele wereld. Rust als u wilt de eerste helft van de middag lekker uit- of lunch in een lokaal restaurant op eigen gele-genheid. Zodra het openbare leven in Pondicherry weer op gang komt, later deze middag, bekijken we samen het historische erfgoed in de sfeervolle Franse wijk. We zien statige boulevards met bomen, witte koloniale villa’s met luiken, weelderige tuinen, nieuwe boetiekhotels in oude gebouwen, gezellige kleine winkels, elegante kerken en groene parken. Langs de straten (met Franse namen uiteraard) bloeien sierlijke bougainville-struiken – misschien doen ze u denken aan filmfragmenten uit ‘Life of Pi’? Dit fascinerende verhaal speelt zich deels in Pondicherry af.

Weetje

Kent u ‘Life of Pie’, de bestseller van Yann Martel? Of de met 4 Oscars beloonde boekverfilming (2012) van regisseur Ang Lee? Veel scènes spelen zich af in de Franse Wijk in Pondicherry. Sommige reisgidsen vermelden zelfs de filmlocaties.

DAG
05

Pondicherry - Swamimalai (ca. 140 km / 4 uur)

Rit per ossenkar
Tamil-wijk Pondicherry: de levendige Grand Bazaar bezoeken
Korte rit met een lokale ‘pedicab’
Vertrek Pondicherry
Swamimalai: leuke kennismaking met het Indiase plattelandsleven
Eerste overnachting in landelijk Swamimalai

In Pondicherry verkennen we 's ochtends eerst nog het Indiase stadsdeel, waar de hindoes en groothandelaren vroeger woonden. Bekijk de gebouwen, die zowel Franse invloeden als Tamil-cultuur uitstralen, en zie het keramiek aan weerszijden van de straat. We bezoeken ook de levendige Grand Bazaar. Bekijk de vrolijk gekleurde koopwaar en ervaar de uitbundige sfeer: uw zintuigen staan hier gegarandeerd op scherp. Tot slot rijden we naar een nabijgelegen hindoetempel in een lokale ‘pedicab’ (riksja). Een leuke belevenis! Dan stappen we in de loop van de ochtend in de bus naar onze volgende bestemming: Swamimalai. Dit rustieke dorp is een perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan tempelstad Tanjore. Na aankomst, halverwege de middag, rusten we even uit. Hierna maken we kennis met de omgeving en vriendelijke bevolking van Swamimalai. Na een korte dorpswandeling maken we een rit met een traditionele ossenkar (‘bullock cart’) dat voor de plaatselijke bewoners een alledaags vervoermiddel is. Bijzonder om het lokale plattelandsleven van zo dichtbij te ervaren. Wat een verschil met uw eigen leven thuis! Geniet van de rust die uitgaat van de landelijke omgeving. Deze werkt vast aanstekelijk. Prettig dat we twee nachten in Swamimalai blijven.

Weetje

Ossenkarren zijn van oudsher een veelgebruikt transportmiddel in India. Sommigen beweren zelfs dat het platteland meer ossenkarren telt dan fietsen. Modern vervoer is voor veel bewoners te duur of ongeschikt voor de lokale infrastructuur.

DAG
06

Swamimalai - Thanjavur - Swamimalai (ca. 75 km / 2 uur)

Kruiden India
Dagexcursie Thanjavur: Chola-cultuurschatten bewonderen
Kookworkshop in Swamimalai: traditionele Indiase gerechten leren koken en proeven
Genieten van sierlijke Bharata Natyam-dansvoorstelling
Tweede overnachting Swamimalai

Opnieuw een dag vol leuke verrassingen! Na het ontbijt maken we eerst een dagexcursie naar Thanjavur: ‘Tanjore’, zoals de Britten het noemden. Thanjavur was ooit de hoofdstad van het Chola-rijk, één van de grootste vorstendommen van Zuid-India. Onder de Chola-dynastie groeide Thanjavur uit tot belangrijk kunstcentrum. Indrukwekkend dat nog 74 van de tempels uit deze bloeiperiode overeind staan. Eerst bewonderen we het belangrijkste heiligdom van Tanjore: de 11e-eeuwse Brihadisvaratempel. Deze is zo heilig dat alleen hindoegelovigen naar binnen mogen. Gelukkig is de buitenkant een bezienswaardigheid op zich. Brihadisvara is architectonisch één van de mooiste hindoecomplexen wereldwijd, met zijn metershoge versierde tempelpoort, demonische tempelwachters en het enorme beeld van de mythische stier Nandi. In het nabijgelegen museum bekijken we hierna verschillende bronzen Chola-beelden en eeuwenoude manuscripten. Schitterend vakmanschap! Na een bezoek aan een lokale brons-werkplaats, rijden we terug naar het hotel. Fris u even op en kom dan naar de hotelkeuken – hier krijgen we een leuke kookworkshop (inclusief), waarbij we traditionele Indiase gerechten leren koken. Natuurlijk proeven we deze vervolgens zelf! Tot slot bekijken we een sierlijke Bharata Natyam dansvoorstelling, de oudste klassieke dansvorm van India. Een fantastische afsluiting van deze onvergetelijke dag!

Weetje

Het oude Thanjavur was een belangrijk cultureel centrum. Hierdoor trok het de beste kunstenaars aan. Het hedendaagse Thanjavur staat nog steeds bekend om zijn schilderijen met bladgoud, zijden tapijten, muziekinstrumenten en bronzen beelden.

DAG
07

Swamimalai - Trichy - Madurai (ca. 216 km / 5 uur)

in_al_madurai.jpg
Vertrek Swamimalai
Tussenstop Trichy: Sri Ranganathaswamy bewonderen
Vrije avond in Madurai
Eerste overnachting in ‘het Athene van het Oosten’ Madurai

We reizen verder. Onze volgende mooie bestemming is Madurai. Na ongeveer twee uur rijden maken we een tussenstop in Trichy (Tiruchirappalli). Deze plaats was ooit een oude Chola-vesting, zelfs nog voor de jaartelling. Door de eeuwen heen veroverden verschillende koningen en volkeren deze plaats, tot de Britten aan toe. Trichy heeft twee prominente bezienswaardigheden: de boven alles uit torende Rock Fort-tempel en de reusachtige en vooral beeldschone Sri Ranganathaswamy-tempel. We bekijken rustig de mooie details en stappen dan weer in de bus. Aan het eind van de middag komen we aan in Madurai – volgens veel reizigers de spectaculairste stad van Zuid-India! Het voelt hier alsof u teruggaat in de tijd. Madurai staat bekend als het 'Athene van het Oosten’. Deze oudste en heiligste stad van Tamil Nadu is al eeuwenlang een belangrijk centrum voor de religie en handel in zijde en specerijen. Naast cultuurminnaars en liefhebbers van geschiedenis, trekt Madurai ook vele duizenden pelgrims en bezoekers van lokale dagelijkse markten. We blijven twee nachten in het levendige Madurai slapen om ongehaast te genieten van de sfeer en bezienswaardigheden.

DAG
08

Madurai

Meenakshi tempel Madurai
Bezoek aan Madurais highlights: de Tirumalai Nayak Mahal en Meenakshi-tempel
Vrije middag
Religieuze avondceremonie bijwonen in de Meenakshi-tempel
Tweede overnachting Madurai

’s Ochtends bekijken we twee fantastische bezienswaardigheden: de Meenakshi tempel (waarschijnlijk Indiaas mooiste tempel) en de Tirumalai Nayak Mahal. De Meenakshi-tempel, bezoeken we zelfs twee keer – vanavond beleven we er ook een religieuze ceremonie! Het heiligdom heeft eindeloos hoge torens en muren versierd met gekleurde beelden van talloze goden en dieren, prachtig beschilderde plafonds en een zaal met honderden bewerkte zuilen. Zoveel schoonheid betovert u vast. Hierna bezoeken we het Thirumalai Nayak Mahal (1636). Dit oude paleis was vroeger vier keer zo groot en versierd met ivoor en edelstenen. Een imposant idee. Het hoofdpaleis bestaat gedeeltelijk nog steeds. Bekijk de enorme met massieve pilaren omgeven binnenplaats, bewonder de schitterend gedecoreerde danszaal en fantaseer over vroegere tijden. Na het avondeten op eigen gelegenheid gaan we opnieuw naar de Meenakshi-tempel, voor het dagelijkse ‘bedtijd-ritueel’. Priesters, gelovigen en sadhu’s (heilige mannen) dragen het beeld van Shiva elke avond naar het vertrek van zijn echtgenote Parvati, zodat de goden samen kunnen slapen. ’s Morgens brengen ze Shiva weer terug. Een eeuwenoude traditie. Laat u overweldigen door de kleurrijke processie-optocht, luister naar het tromgeroffel en de oude Tamilhymnen (‘slaapliederen’) en geniet van de unieke sfeer. Geweldig om dit bijzondere geloofsritueel van zo dichtbij mee te maken!

Goed om te weten

Uit respect voor de hindoe-godsdienst, dienen bezoekers van de Meenakshi-tempel hun schouders en benen te bedekken. Neem eventueel losse sjaals mee die u omknoopt tijdens uw bezichtiging.

Weetje

De Pandya-dynastie bouwde de oorspronkelijke Meenakshi-tempel ruim tweeduizend jaar geleden met opbrengsten van de lucratieve handel in zijde, parels en specerijen. Nayak-koningen verfraaiden het gigantische bouwwerk in de 17e eeuw tot zijn huidige uiterlijk.

DAG
09

Madurai - Bangalore

IN_AL_Bangalore2
Transfer vliegveld Madurai
Binnenlandse vlucht naar Bangalore (10:50 – 13:55)
Stadstour Bangalore: Botanische Tuinen van Lal Bagh bezoeken
Overnachten in kosmopolitisch Bangalore

’s Morgens rijden we na een vroeg ontbijt naar het vliegveld van Madurai. Onze volgende bestemming is de noordelijker gelegen miljoenenstad Bangalore. Vanwege de flinke afstand reizen we met het vliegtuig. Wel zo comfortabel! We nemen een vroege binnenlandse vlucht. Gunstig: als het vliegtuig volgens vluchtschema in de vroege middag in Bangalore landt, maken we na aankomst een leuke stadstour. Het kosmopolitische Bangalore, dat sinds 2014 officieel Bengaluru heet, is de hoofdstad van de deelstaat Karnaka. Deze ‘Garden City’ (tuinstad) stond altijd bekend om zijn lieflijke tuinen, groene parken en Victoriaanse architectuur. Tegenwoordig bepalen westerse koffiezaken, chique winkels, hippe bars, snelle zakenmensen en modieuze inwoners het straatbeeld. Wat een moderne, internationale sfeer! Tijdens onze stadsrondrit bezoeken we onder meer de mooie 18e-eeuwse botanische tuinen van Lal Bagh. Wandel rustig naar het meer met lotusbloemen, bezichtig het fascinerende glazen huis, bekijk ruim honderd jaar oude bomen, bewonder pelikanen en andere vogels en geniet van de enorme hoeveelheid tropische plantensoorten. Behoefte aan een westerse maaltijd en meer reuring? In Bangalore kiest u uit verschillende internationale restaurants, bars en winkels.

Goed om te weten

We kiezen opzettelijk voor de vroege vlucht naar Bangalore om vandaag nog zoveel mogelijk van de stad te zien. Als we aankomen volgens vluchtschema maken we een leuke stadstour van een halve dag.

Weetje

Bangalore (circa 10 miljoen inwoners) staat tegenwoordig bekend als het ‘Silicon Valley van India’, vanwege de bloeiende computerindustrie. U ervaart er een voor Zuid-India uitzonderlijk westerse sfeer. Het is één van de snelst groeiende steden in India.

DAG
10

Bangalore - Hampi (ca. 350 km / 8 uur)

IN_AL_Hampi2
Vertrek Bangalore
Aankomst Hampi
Vrije avond
Eerste overnachting in ruïnestad Hampi

Na het ontbijt reizen we door een fascinerend heuvelachtig landschap met granieten keien naar Hampi, een klein dorp in de deelstaat Karnataka. Hier bekijken we morgen in alle rust de mooie restanten van het Vijayanagara, de voormalige hoofdstad van het legendarische Vijayanagara-rijk. Dit was het laatste grote hindoe-imperium van Zuid-India. Tot de 17e eeuw besloeg dit middel-eeuwse vorstendom het hele zuiden van India. Vroege Perzische en Portugese handelsreizigers beschreven Vijayanagara als India’s welvarendste en rijkste stad. Na een vernietigende aanval van een vijandige moslim-alliantie, veranderde het machtige Vijayanagara vijfenzestig jaar later in een ruïnestad. Tijdens de rit naar Hampi bedenken we dat UNESCO dit grandioze ruïnecomplex uitriep tot Werelderfgoed. Sommige reizigers vergelijken het zelfs met Pompeï. Een veelbelovende gedachte. Ook bijzonder dat enkele fijn bewerkte hindoetempels en monumenten die ooit bij Vijayanagara hoorden, nu deel uitmaken van het tegenwoordige Hampi. Hampi is nog altijd een belangrijk religieus centrum – de eeuwenoude Virupaksha-tempel is een beroemd pelgrimsoord. Naast het culturele erfgoed, spreekt de prettige sfeer van Hampi u ongetwijfeld ook aan. Rust uit tijdens uw vrije avond en geniet van de mooie omgeving.

Weetje

Vijayanagara betekent: ‘Stad van de Overwinning’. Rond 1500 was het na Beijing de grootste stad ter wereld. Het was destijds zelfs drie keer groter dan Parijs.

DAG
11

Hampi

IN_AL_Hampi
Vijayanagara-ruïnes: Werelderfgoed-cultuurschatten bekijken
Tweede overnachting Hampi

Vanavond slapen we een tweede nacht in Hampi. We bekijken vandaag het enorme ruïnecomplex van Vijayanagara ongehaast tijdens een dagexcursie. Fijn dat veel tempels, sculpturen en paleizen zo goed bewaard zijn gebleven. Ze geven ons een goede indruk van het leven op deze plek, eeuwen geleden. Achter bijna elke steen schuilt een verhaal. Bewonder ook het uitzicht over de lager gelegen rivier, waarlangs weelderige bananenbomen, palmen en mangobomen groeien. Terwijl we rondwandelen, bedenken we dat handelaren vroeger diamanten en andere edelstenen verkochten in deze straten. Indrukwekkend. In de Hazara Rama-tempel zien we kunstzinnig bewerkte pilaren en versierde muren met afbeeldingen van olifanten, paarden, dansende meisjes en soldaten. Bijzonder om hier te zijn: vroeger kwam alleen de koninklijke familie in deze tempel. Natuurlijk bekijken we ook de twee grootste highlights – het Vithala-tempelcomplex en de Virupaksha tempel. Beide zijn duidelijk het werk van meesterkunstenaars. De bewerkte ‘muzikale’ pilaren van de Vithala-tempel zijn betoverend. In de oudheid bespeelden muzikanten hier melodieën op voor de koning. De Virupaksha-tempel, gewijd aan Shiva, god van vernietiging en schepping, is nog altijd een beroemd pelgrimsoord. Alleen al de ligging in de voetheuvels van Hemakuta, is prachtig.

Weetje

Het oude Vitahala-tempelcomplex is een grote publiekstrekker van ruïnestad Vijayanagara. Naast hoogwaardige kunstdetails, zijn vooral de ‘muzikale pilaren’ bijzonder: als je erop tikt, weerklinkt de echo van een muzieknoot.

DAG
12

Hampi - Hassan (ca. 370 km / 7 uur)

Hassan
Vertrek Hampi
Vrije avond Hassan
Overnachten in gemoedelijk Hassan

Een lange reisdag door het fascinerende groene landschap. Na het ontbijt reizen we van Hampi naar het prachtig door heuvels omgeven Hassan: de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de bij elkaar horende tempelsteden Belur en Halebid. De rit is een ideale gelegenheid om lekker bij te komen van alle indrukken tot nu toe. Onderweg strekken we regelmatig de benen. Misschien koopt u iets te eten of te drinken bij de straatverkopers die we veel tegenkomen langs de route. Maak het u gemakkelijk in onze bus met airco, wissel ervaringen uit met uw medereizigers, blader nog eens door uw reisinformatie, luister naar muziek en kijk door het raam naar het alledaagse leven in de dorpen waar we langsrijden.

DAG
13

Hassan - Mysore (ca. 120 km / 3 uur)

in_al_mysore.jpg
Bezoek tweeling-tempelsteden Belur en Halebid: levensechte kunst bewonderen
Vertrek Hassan
Vrije avond
Eerste overnachting in paleisstad Mysore

’s Morgens bezoeken we de tweeling-tempelsteden Belur en Halebid. Hier zien we hindoe-tempelkunst op zijn mooist. De heersers van het Hoysala-rijk, die de immense tempels bouwden, waren grote beschermers van kunst en architectuur. Als u goed kijkt, ziet u dat de kunstenaars hun werk zelfs ondertekenden. Zeldzaam voor die tijd! Verrassend hoe levensecht de vaak exotische, erotische beelden lijken. Alsof ze elk moment kunnen bewegen. In Belur is Chennakesava de grootste blikvanger. Imposant: de realisatie van dit monumentale bouwwerk kostte ruim 100 jaar. Zodra u de gedetailleerde versieringen op de tempelmuren bekijkt, weet u waarom. De heldhaftige strijders en sensuele dansers komen tot leven in steen. Wat waren de Hoysala-architecten onvoorstelbaar behendig! De oorringen van de dansers kunnen zelfs draaien, en in het haar van sommige dansers glinsteren zweetdruppels. Halebid ligt 16 kilometer verderop. Hoewel deze tempelstad even mooi is, bleef hij minder goed bewaard. ’s Middags rijden we naar het koelere, hoger gelegen Mysore: de ‘culturele hoofdstad’ van deelstaat Karnataka. Als we vroeg in de avond aankomen, voelt u meteen de vriendelijke sfeer. De lokale bevolking staat bekend om zijn gastvrijheid. Leuk dat we hier twee nachten logeren.

Weetje

De tempels van Belur en Halebid zijn gemaakt van speksteen, een makkelijk bewerkbaar materiaal. Het is eerst zacht, maar wordt uiteindelijk steeds harder.

DAG
14

Mysore

Mysore
Srirangapatna: het zomerpaleis van Sultan Tippu bekijken
Het sprookjesachtige Paleis van de Maharadja bewonderen
Bezoek aan een kleurrijke lokale markt
Tweede overnachting Mysore

We beginnen de dag in ‘paleisstad’- Mysore met een ochtendexcursie naar de vroegere hoofdstad Srirangapatna, gebouwd op een schiereiland in de rivier. Van hieruit verzette sultan Tippu zich lang tegen de Britten. Na zijn dood lijfden de Britten Mysore in. Samen bekijken we het teakhouten Daria Daulat Paleis, het zomerpaleis van de sultan. Op de fresco’s op de binnenmuren zien we afbeeldingen van de lokale vorst. ’s Middags bezoeken we dé bezienswaardigheid van Mysore – het immense Paleis van de Maharadja. Wat een sprookjesachtig bouwwerk, met zijn kleine koepels, torens, spiegels en glas-in-lood! Vergaapt u in de paviljoenen aan de glazen plafonds, schitterende troonzalen, vergulde zuilen en uitgestrekte mozaïekvloeren. Hierna lopen we naar de nabije Devaraja-markt. Volgens sommigen de kleurrijkste markt van India. Leuk om hier het ‘gewone’ lokale leven in Mysore te ervaren. Wandel langs de kraampjes met hoog opgestapeld fruit, vrolijk gekleurde offerbloemen en etenswaren en geniet van de geuren, kleuren, geluiden en hectiek. Aan het eind van de middag zijn we terug bij het hotel. Vraag de reisleider eventueel om tips voor leuke restaurants in Mysore.

DAG
15

Mysore - Ooty (ca. 147 km / 4 uur)

Ooty
Vertrek Mysore
Aankomst Ooty
Rest van de middag vrij: genieten van de frisse berglucht en gezellige sfeer
Overnachten in koloniaal bergstation Ooty

Vandaag verruilen we cultuurstad Mysore voor de Nilgiri Mountains (Blauwe Bergen). We gaan naar het hooggelegen Ooty – een geliefde bestemming van India-reizigers. Zodra we ’s middags aankomen, ervaart u meteen waarom. De mooie koloniale architectuur, Engelse rozentuinen, geurige Nilgiri-thee, koele klimaat en het weergaloos groene omringende berglandschap maken Ooty een heerlijk rustpunt onderweg. De Britten stichtten dit koloniaal bergstation begin 19e eeuw, nadat ze ontdekten dat de omgeving ideaal was om thee te verbouwen. Het gebied groeide hierna uit tot één van de grootste thee producerende regio’s van India. U geniet vast van uw vrije middag in Ooty. Wandel door het oude centrum met typisch Engelse straatnamen, bekijk de oude Britse villa’s, drink de meest verse thee die u ooit heeft geproefd, zoek in de gezellige kleine winkels naar leuke souvenirs, bewonder eventueel de grote Government Rose Garden, loop als u wilt naar het meer van Ooty of bekijk verschillende zeldzame plantensoorten in de Botanische Tuin van Ooty. Geniet ook van de verfrissende berglucht: heerlijk om de hitte van lager gelegen gebieden even te onderbreken.

Goed om te weten

Ooty ligt op ruim 2200 meter hoogte in de Nilgiri Mountains. Soms koelt het er flink af. Neem daarom iets warms mee om aan te trekken.

Weetje

Ooty heette oorspronkelijk Ughalamandalam. Eeuwen voordat de Britten er een bergstation vestigden, woonde het inheemse Toda-volk hier. Ooty had in de koloniale tijd als spotnaam ‘Snooty Ooty’ (bekakt Ooty), vanwege de elitaire Britse expats.

DAG
16

Ooty - Coonoor - Cochin (ca. 300 km / 7 uur)

Ooty Toy Train
Sensationele stoomtrein-rit over de Nilgiri Mountain Railway
Aankomst station van Coonoor
Busreis van Coonoor naar Cochin (Kochi)
Vrije avond
Eerste overnachting in oude havenstad Cochin

Opnieuw een hoogtepunt van de reis. Vanuit Ooty reizen we met een traditionele stoomtrein over de legendarische Nilgiri Mountain Railway (UNESCO Werelderfgoed) naar Coonoor. Een spectaculaire belevenis! We zitten duidelijk in een boemeltrein: de locomotief rijdt zeer langzaam. Gelukkig maar. Zo genieten we in alle rust van het schilderachtige berglandschap met theeplantages en groene eucalyptusbomen. Het Nilgiri Mountain-traject verbindt bergstation Ooty met het onderaan de bergen gelegen Mettupalayam. Onderweg passeert de trein 250 bruggen en 16 tunnels. Indrukwekkend! We reizen het mooiste deel mee. In Coonoor stappen we uit. Vanaf hier rijden we met onze privé bus naar de kust. Onze volgende mooie bestemming is de sfeervolle havenstad Cochin (Kochi) – volgens sommige reisgidsen de ‘Koningin van de Arabische Zee’. De ligging aan het blauwe water van de Arabische Zee, de mooie mix van Indiase architectuur en Europese pakhuizen, kerken en koopmanswoningen, de kade met bijzondere visnetten en de vele leuke antiekzaken en souvenirwinkels, geven deze hoofdstad van deelstaat Kerala een bijzondere charme. Rust tijdens uw vrije avond lekker uit. We slapen twee nachten in Cochin. U kijkt ongetwij-feld uit naar morgen: dan verkennen we het rijke VOC-verleden en zien we een bijzondere dansvoorstelling.

Weetje

Het ontwerp voor de Nilgiri Mountain Railway bestond al in 1854. Pas in 1908 was het 46 kilometer lange traject klaar voor gebruik. Het rotsachtige terrein en de dichtbeboste heuvels maakten de aanleg van de rails uitzonderlijk moeilijk.

DAG
17

Cochin

IN_AL_Cochin
Kennismaken met Cochin: Dutch Palace, Chinese visnetten, graf Vasco da Gama en Joodse Synagoge bewonderen
Traditionele kathakali-dansvoorstelling bijwonen
Tweede overnachting Cochin

In Cochin verkennen we vandaag eerst het boeiende Nederlandse en Portugese verleden. Natuurlijk bekijken we ook de fotogenieke Chinese visnetten in de oude haven. Deze zijn buiten China alleen te zien in Cochin. Tijdens onze stadstour vallen de Europese invloeden u meteen op. In de 16e en 17e eeuw was Cochin het centrum van de handel in gember, peper en andere specerijen. De architectuur weerspiegelt duidelijk de koloniale geschiedenis. Het Dutch Palace (Nederlandse Paleis) bij Mattancherry was oorspronkelijk een Portugees bouwwerk. Het paleis was een cadeau voor de Raja van Cochin. De Nederlanders renoveerden het later. We bekijken er mooie mythologische muurschilderingen, plafonds met houtsnijwerk en zeldzame klassieke Kerala-vloeren die van gepolijst zwart marmer lijken, maar een mix zijn van kokosnootschillen en houtskool. In India’s oudste Europese kerk, St. Francis Church, zien we het eerste graf van Vasco da Gama, de legendarische Portugese ontdekkingsreiziger. Landgenoten begroeven zijn stoffelijke resten later opnieuw in Portugal. We bezoeken ook de Joodse synagoge (1568). Prachtig, die Chinese tegels en Belgische kroonluchters. Aan het eind van de dag bekijken we een traditionele Kathakali-dansvoorstelling. De dansers lijken wel mythologische figuren. De verfijnde kostuums, kleurrijke make-up, beschilderde maskers, expressieve gebaren en dramatische gezichtsuitdrukkingen fascineren u ongetwijfeld. Leuk, zo’n gevarieerd dagprogramma!

Weetje

Kathakali is eigenlijk gedanst drama. De klassieke dansvorm ontstond in de deelstaat Kerala. De dans vraagt om een groot uithoudingsvermogen: de acteurs krijgen dezelfde conditietraining als traditionele vechtsporters.

DAG
18

Cochin - Periyar Nationaal Park - Thekkady (ca. 148 km / 4-5 uur)

Periyar Nationaal Park
Vertrek Cochin
Aankomst Periyar
Boottocht door tijgerreservaat Periyar: genieten van flora en fauna
Optreden van de lokale vechtkunst kalaripayattu bewonderen
Overnachten in Thekkady

Wat een fantastische reisroute! Na het ontbijt rijden we naar de volgende enerverende be-stemming: Periyar Nationaal Park, in de westelijke Ghats-bergen. Periyar is een bekend tijger- en olifantenreservaat. Naar schatting leven hie ongeveer 40 Bengaalse tijgers. Het aantal Indiase olifanten ligt rond de 1000. De combinatie van dichtbeboste heuvels en sappig grasland is duidelijk gunstig voor deze dieren. Ze vinden er veel schuilplekken en voedsel. We logeren in het dorp Thekkady, de hoofdingang tot Periyar. Op weg hiernaartoe verheugt u zich vast. Na aankomst maken we een boottocht over het Periyar-meer, een groot stuwmeer midden in het beschermde natuurgebied – dé plek om rustig inheemse dieren te bespieden! Kijk vanaf het dek of u wilde olifanten op de oever ziet: olifantenkuddes komen hier regelmatig drinken. Tijgers verschuilen zich vaak goed in het reusachtige park. Misschien ziet u wel een buffel, dwerghert, otter, wild zwijn of bijzondere apen? Vogelspotters beleven een geluksdag: Periyar staat bekend als een magnifiek vogelgebied. Wie weet spot u een ijsvogel of neushoornvogel. ‘s Avonds neemt de reisleider u mee naar het plaatselijke theater. Hier bekijken we een traditionele kalaripattayu-vechtkunstdemonstratie. Deze eeuwenoude ‘martial arts’ ontstond in Kerala. Leuk om kennis te maken met deze intrigerende regionale cultuur.

Weetje

Het Periyar Nationaal Park is één van de 27 beschermde tijgergebieden in India. De tijgers laten zich niet vaak zien. Het park is met een oppervlakte van 770 km2 immens groot en de dieren blijven liefst op veilige afstand van mensen.

DAG
19

Periyar - Kumarakom (ca. 123 km / 5 uur)

IN_AL_Kerala_HouseBoat_108288002
Specerijenplantages en biologische kruidentuinen bezoeken
Vertrek Periyar
Aankomst Kumarakom
Vaartocht in een traditionele rijstboot: de Backwaters van Kerala bewonderen (incl. lunch)
Overnachten in natuurparadijs Kumarakom

De geurige plantages rond Periyar zien er uitnodigend uit. ’s Morgens bezoeken we enkele lokale specerijenproducenten. Leuk dat we ook kennismaken met kleinere kruidentuinen. De eigenaren vertellen u enthousiast over hun moderne, biologische landbouwmethoden. Wist u bijvoorbeeld dat ze elektriciteit opwekken met het methaangas dat hun koeien produceren? Informatief om te zien hoe kruiden verbouwd, geoogst en verwerkt worden, voor ze bij ons in de supermarkt belanden. Hierna rijden we richting Kumarakon. Na aankomst stappen we in Alleppey op een traditionele rijstboot (‘houseboat’). De rest van de dag maken we een vaartocht door de beroemde Backwaters van Kerala. Een bezoek aan dit spectaculaire natuurgebied met lagunes, kanalen, rivieren, meren met waterplanten en smalle groene eilanden, staat vast hoog op uw lijst! Geniet aan boord van uw authentieke Kerala-lunch (inclusief). Bekijk het leven op de oevers en bewonder de omgeving vanaf het kalme, majestueuze Vembanad-meer. U begrijpt direct waarom de Backwaters zo’n trekpleister zijn. Na een heerlijke dag op het water rijden we naar ons hotel in Kumarakom, waar we één nacht logeren.

DAG
20

Kumarakom - Poovar (ca. 190 km / 6 uur)

Poovar
Vertrek Kumarakom
Aankomst Poovar Beach
Vrije middag
Eerste overnachting relaxt strandresort in Poovar

Leg uw zwemkleding en zonnebrandcrème alvast bovenop in uw koffer als u opstaat. Na het ontbijt reizen we naar de goudgele stranden van Poovar – het ontspannen toetje van onze reis. Als u wilt ligt u vanmiddag al aan het zwembad van ons mooi gelegen strandresort! Onderweg beseft u nog eens hoe mooi en gevarieerd Zuid-India is: het groene voorbijtrekkende landschap verrast steeds opnieuw. Halverwege de middag komen we aan in de gezellige en kleine kustplaats Poovar. Ons comfortabele resort ligt aan de Poovar-rivier bij een kokosnooteiland. Wat een mooie plek! Naast een privéstrand en een groot buitenzwembad, heeft het hotel een ayurveda-spa, een eigen restaurant en een prachtige tropische tuin. Na aankomst ervaart u een heerlijk vakantiegevoel. Tijdens uw vrije middag komt u helemaal tot rust. ’s Avonds maakt u misschien wel een wandeling langs de zeebranding. Geweldig om de reis hier af te sluiten met een verblijf van twee nachten.

Goed om te weten

Het klimaat in Poovar is een moessonklimaat. Dit klimaat kenmerkt zich door een duidelijke droge en regenachtige periode. Omdat Poovar dicht bij de evenaar en aan zee ligt, blijft de temperatuur het gehele jaar vrij constant met gemiddeld 30 graden. De zee kan in de warme droge zomermaanden de hitte aangenaam verzachten. De meeste regen valt hier in de maanden mei t/m oktober. Gedurende de moesson regent het iedere dag. De buien komen voornamelijk in de middag en vroege avond en duren meestal een paar uur, waarna de zon weer tevoorschijn komt. U kunt dan ook in het regenseizoen prima door Zuid-India reizen.

Weetje

Poovar was vroeger een belangrijk handelscentrum voor hout, ivoor, cederhout en specerijen.

DAG
21

Poovar

Poovar
Vrije dag: ontspannen genieten van zon, zee, zwembad en strand
Tweede overnachting Poovar

Onze tropische strandvakantie voelt als de perfecte toegift. Het maakt deze reis helemaal af! Hier geniet u rustig na van alle tempels, steden en natuurpracht die u onderweg heeft gezien. Deze laatste dag bepaalt u zelf wat u wel of juist niet onderneemt. Niets hoeft. Als u wilt geniet u de hele dag van ons aangename strandresort. Slaap bijvoorbeeld uit en begin de dag met een ontspannen ontbijt met sappig vers fruit. Haal hierna eventueel een boek uit de hotelbibliotheek en zoek een lekkere schaduwplek op het bijbehorende privéstrand. Toe aan verkoeling? Dan neemt u vast graag een verfrissende duik in het grote hotelzwembad. Ontspant u graag op een typisch Indiase manier? Trakteer uzelf op een weldadige ayurveda-behandeling in de hotel spa – u voelt zich hierna vast als herboren. Onderneemt u liever iets? Boek dan bijvoorbeeld ter plekke een leuke boottocht en verken de Backwaters nogmaals vanaf het water. Misschien bezoekt u graag de nabijgelegen kleine kustplaats Thiruvananthapuram (Trivandrum), om kennis te maken met het alledaagse leven van de lokale kustbewoners. Dit mooie dorp trekt elk jaar meer reizigers. ’s Avonds geniet u nog een laatste keer van de bijzondere Zuid-Indiase sfeer en vriendelijke mensen (tenzij u onze verlengingsoptie bijboekte).

Goed om te weten

Wilt u uw strandvakantie in Poovar graag verlengen (optioneel)? Bekijk dan onze aantrekkelijk geprijsde verlengingsopties en vraag onze reisspecialisten eventueel om advies. Ze helpen u graag!

Weetje

Ayurveda is een traditionele Indiase geneeswijze. Het besteedt veel aandacht aan de energiebalans van het lichaam.

DAG
22

Poovar - Trivandrum - Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Vertrek naar het nabijgelegen vliegveld
Vlucht Trivandrum - Schiphol
Optionele verlenging: langer strandverblijf in Poovar
Aankomst Amsterdam

Uitgerust van uw ontspannen strandverblijf neemt u afscheid van Poovar. Vanaf het nabijgelegen vliegveld Trivandrum vliegen we vandaag terug naar Amsterdam. Stelt u de terugkeer naar uw dagelijkse leven in Nederland liever nog even uit? Maak dan gebruik van onze aantrekkelijke verlengingsoptie in Poovar en geniet nog langer van zon, zee, zwembad en strand. Anders landt u vanavond al op Schiphol – een voordeel van het lokale tijdsverschil. Als u afscheid neemt van uw reisgenoten, beseft u nog eens hoe onvoorstelbaar veel kleurrijke, boeiende, mooie en verrassende plekken u samen leerde kennen tijdens deze fenomenale rondreis door Zuid-India.

Goed om te weten

Blijf als u wilt langer in ons heerlijke strandresort in Poovar (optioneel)! Dan hoeft u vandaag nog niet naar huis. Bekijk dan snel onze aantrekkelijke verlengingsopties. Hulp nodig? Onze reisspecialisten helpen u graag.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma

+- Verlengen

( 1 optie )+Open-Sluiten

> Geniet langer en verleng uw rondreis

( 1 van 1 opties )

Na afloop van uw rondreis een paar dagen extra in uw rondreishotel in Poovar? Bijboeken of bekijken van de meerprijs op de vertrekdatum van uw keuze kan, door te klikken op ‘boek nu’ onder ‘data & prijzen’.

in_ac_coccozwembad.jpg

Poovar

-

Strandverblijf Poovar

Driesterren

Isola di Cocco is een beach resort met eigen privéstrand vanwaar u 's avonds een prachtig uitzicht heeft. Ook beschikt het hotel over een mooi buitenzwembad en een lekker restauran...nt. De kamers hebben een traditionele uitstraling en zijn voorzien van een TV, minibar, badkamer met bad of douche en een mooi uitzicht op de tuin. Een heerlijk verblijf om volledig tot rust te komen!

2 nachten p.p.v.a.82
Verlengen

Lees meerSluit meer info

Strandverblijf Poovar

Isola di Cocco is een beach resort met eigen privéstrand vanwaar u 's avonds een prachtig uitzicht heeft. Ook beschikt het hotel over een mooi buitenzwembad en een lekker restaurant. De kamers hebben een traditionele uitstraling en zijn voorzien van een TV, minibar, badkamer met bad of douche en een mooi uitzicht op de tuin. Een heerlijk verblijf om volledig tot rust te komen!

Sluit meer info

+- Extra's

( 2 opties )+Open-Sluiten

> Meer comfort tijdens de reis?

( 1 t/m 2 van 2 opties )

Extra 5 kg ruimbagage (vlucht Madurai - Bangalore)

Extra 5 kg ruimbagage (vlucht Madurai - Bangalore)

Voor de binnenlandse vlucht van Madurai naar Bangalore is een maximum van 15kg ruimbagage inbegrepen. Het is dan ook mogelijk om optioneel vanaf 5kg bij te boeken.

v.a.31

Bekijk meer infoSluit meer info

Voor de binnenlandse vlucht van Madurai naar Bangalore is een maximum van 15kg ruimbagage inbegrepen. Het is dan ook mogelijk om optioneel vanaf 5kg bij te boeken.

Overnachting op een Houseboat

Overnachting op een Houseboat

U kunt ervoor kiezen om op een traditionele housboat te overnachten, op de Backwaters van Kerala. Na aankomst in Alleppey stappen we met de groep op een traditionele rijstboot (‘ho...

v.a.21

Bekijk meer infoSluit meer info

U kunt ervoor kiezen om op een traditionele housboat te overnachten, op de Backwaters van Kerala. Na aankomst in Alleppey stappen we met de groep op een traditionele rijstboot (‘houseboat’) – de rest van de dag maken we een vaartocht door de beroemde Backwaters van Kerala. Een bezoek aan dit spectaculaire natuurgebied met lagunes, kanalen, rivieren, meren met waterplanten en smalle groene eilanden, staat vast hoog op uw lijstje! Geniet aan boord van uw authentieke Kerala-lunch (inclusief). Bekijk het leven op de oevers en bewonder de omgeving vanaf het kalme, majestueuze Vembanad Meer. U begrijpt direct waarom de Backwaters zo’n trekpleister zijn. Na een heerlijke dag aan water blijft u - met eventueel andere groepsleden die deze optie ook hebben gereserveerd - aan boord van de houseboat. Indien u kiest voor een verblijf aan boord van de rijstboot is er geen gids aanwezig. De volgende ochtend vaart u na het ontbijt weer terug naar de oevers waarvandaan u met de rest van de groep verder reist naar Poovar. Aan boord wordt een heerlijk diner geserveerd en u overnacht in een privé cabin met gedeelde badkamer met douche en toilet.

+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In India & Nepal reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider en Engelssprekende, lokale gids. Onze reisbegeleiders reizen meerdere malen per jaar door India & Nepal en hebben dan ook een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities, en de actualiteit. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van India & Nepal leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Mocht u uw reis combineren met Nepal, dan zal u begeleid worden door dezelfde Nederlandssprekende reisbegeleider als tijdens uw reis in India. Wel nemen we bij de grens afscheid van onze lokaal, Engelssprekende gids en zal deze worden vervangen door een Nepalese, Engelssprekende gids. Op deze manier kunnen we u de beste informatie geven, want onze Nepalese gids kent zijn land als geen ander en is trots om u zijn land te laten zien. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

22 dagen Exotisch Zuid-India: altijd de beste prijs

Eenpersoonskamertoeslag vanaf € 620

Intercontinentale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

Binnenlandse vlucht Madurai - Bangalore incl. 15 kg ruimbagage
Rondreis per airco touringcar (afmeting is afhankelijk van groepsgrootte)
Transfer luchthaven - hotel v.v.
Overnachtingen in goed verzorgde middenklasse hotels
Iedere dag ontbijt
Welkomstdiner in Mahabalipuram op dag 2
Authentiek Kerala stijl lunch op dag 19
Nederlandssprekende reisleiding van dag 2 t/m 20
Lokale Engelssprekende gidsen op dag 2 t/m 9, 11, 13, 14, 17 en 19
Stadstour Chennai (Madras) incl. de kleurrijke Kapaleeswarar tempel*
Stadstour Mahabalipuram incl. bezoek aan Pancha Rathas (vijf wagens) tempelcomplex*
Bezoek aan 'New Age' Auroville
Erfgoed wandeling door de Franse wijk in Pondicherry
Rit per ossenkar in Swamimalai
Excursie naar Thanjavur (of Tanjore) incl. de Brihadisvara tempel, Thanjavur paleis en een bronsfabriek*
Kookworkshop & Bharatnatyam dansvoorstelling in Swamimalai
Bezoek aan Tiruchirappalli (Trichy) en de rijkelijk versierde Sri Ranganathaswamy tempel*
Stadstour Madurai incl. o.a. het Thirumalai Nayak paleis en avondceremonie bij de Meenakshi tempel*
Tocht per tuktuk in Madurai
Stadstour Bangalore incl. o.a. een bezoek aan de botanische tuin Lal Bagh*
Bezoek aan de verzameling aan ruïnes van de vroegere stad Vijayanagar in Hampi*
Excursie naar de tempels Belur en Halebid in Hassan*
Stadstour Mysore incl. o.a. een bezoek aan de stad Srirangapatna, het Daria Daulat paleis, het Mysore paleis en de Devaraja markt*
Rit per Toy Train door de Nilgiri bergen van Ooty naar Mettupalayam
Stadstour Cochin (Kochi) incl. o.a. het Mattancherry (of 'Hollandse') paleis en de Cheenavala visnetten*
Bijwonen van een Kathakali dansdrama
Boottocht door het Periyar Nationaal Park
Kalaripayattu (vechtsport) voorstelling in Periyar
Kruidentour in Periyar
Dagcruise per authentieke houseboat over de backwaters van Kerala
Strandverblijf in Poovar
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan (zie ook exclusief)

Exclusief

Entreegelden: ca. € 30 p.p. (omgerekend ca. 2.355 INR p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Fooienpot: ca. € 95 p.p. (omgerekend ca. 7.563 INR p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Fooi voor de reisleiding
extra 5 kg ruimbagage voor binnenlandse vlucht Madurai - Bangalore
optionele overnachting op een houseboat in Kerala
Eventuele optionele excursies
Visum India
Overige maaltijden
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking

Minimaal aantal deelnemers: 15 Maximaal aantal deelnemers: 30

+- Verlengen

( 1 optie )+Open-Sluiten

> Geniet langer en verleng uw rondreis

( 1 van 1 opties )

Na afloop van uw rondreis een paar dagen extra in uw rondreishotel in Poovar? Bijboeken of bekijken van de meerprijs op de vertrekdatum van uw keuze kan, door te klikken op ‘boek nu’ onder ‘data & prijzen’.

in_ac_coccozwembad.jpg

Poovar

-

Strandverblijf Poovar

Driesterren

Isola di Cocco is een beach resort met eigen privéstrand vanwaar u 's avonds een prachtig uitzicht heeft. Ook beschikt het hotel over een mooi buitenzwembad en een lekker restauran...nt. De kamers hebben een traditionele uitstraling en zijn voorzien van een TV, minibar, badkamer met bad of douche en een mooi uitzicht op de tuin. Een heerlijk verblijf om volledig tot rust te komen!

2 nachten p.p.v.a.82
Verlengen

Lees meerSluit meer info

Strandverblijf Poovar

Isola di Cocco is een beach resort met eigen privéstrand vanwaar u 's avonds een prachtig uitzicht heeft. Ook beschikt het hotel over een mooi buitenzwembad en een lekker restaurant. De kamers hebben een traditionele uitstraling en zijn voorzien van een TV, minibar, badkamer met bad of douche en een mooi uitzicht op de tuin. Een heerlijk verblijf om volledig tot rust te komen!

Sluit meer info

+- Extra's

( 2 opties )+Open-Sluiten

> Meer comfort tijdens de reis?

( 1 t/m 2 van 2 opties )

Extra 5 kg ruimbagage (vlucht Madurai - Bangalore)

Extra 5 kg ruimbagage (vlucht Madurai - Bangalore)

Voor de binnenlandse vlucht van Madurai naar Bangalore is een maximum van 15kg ruimbagage inbegrepen. Het is dan ook mogelijk om optioneel vanaf 5kg bij te boeken.

v.a.31

Bekijk meer infoSluit meer info

Voor de binnenlandse vlucht van Madurai naar Bangalore is een maximum van 15kg ruimbagage inbegrepen. Het is dan ook mogelijk om optioneel vanaf 5kg bij te boeken.

Overnachting op een Houseboat

Overnachting op een Houseboat

U kunt ervoor kiezen om op een traditionele housboat te overnachten, op de Backwaters van Kerala. Na aankomst in Alleppey stappen we met de groep op een traditionele rijstboot (‘ho...

v.a.21

Bekijk meer infoSluit meer info

U kunt ervoor kiezen om op een traditionele housboat te overnachten, op de Backwaters van Kerala. Na aankomst in Alleppey stappen we met de groep op een traditionele rijstboot (‘houseboat’) – de rest van de dag maken we een vaartocht door de beroemde Backwaters van Kerala. Een bezoek aan dit spectaculaire natuurgebied met lagunes, kanalen, rivieren, meren met waterplanten en smalle groene eilanden, staat vast hoog op uw lijstje! Geniet aan boord van uw authentieke Kerala-lunch (inclusief). Bekijk het leven op de oevers en bewonder de omgeving vanaf het kalme, majestueuze Vembanad Meer. U begrijpt direct waarom de Backwaters zo’n trekpleister zijn. Na een heerlijke dag aan water blijft u - met eventueel andere groepsleden die deze optie ook hebben gereserveerd - aan boord van de houseboat. Indien u kiest voor een verblijf aan boord van de rijstboot is er geen gids aanwezig. De volgende ochtend vaart u na het ontbijt weer terug naar de oevers waarvandaan u met de rest van de groep verder reist naar Poovar. Aan boord wordt een heerlijk diner geserveerd en u overnacht in een privé cabin met gedeelde badkamer met douche en toilet.

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In India & Nepal reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider en Engelssprekende, lokale gids. Onze reisbegeleiders reizen meerdere malen per jaar door India & Nepal en hebben dan ook een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities, en de actualiteit. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van India & Nepal leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Mocht u uw reis combineren met Nepal, dan zal u begeleid worden door dezelfde Nederlandssprekende reisbegeleider als tijdens uw reis in India. Wel nemen we bij de grens afscheid van onze lokaal, Engelssprekende gids en zal deze worden vervangen door een Nepalese, Engelssprekende gids. Op deze manier kunnen we u de beste informatie geven, want onze Nepalese gids kent zijn land als geen ander en is trots om u zijn land te laten zien. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

22 dagen Exotisch Zuid-India: altijd de beste prijs

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Chennai (Madras)

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vertrek Amsterdam: vlucht naar Chennai (Madras)
Overnachten in het vliegtuig

Het vliegtuig stijgt op en Schiphol wordt kleiner. Uw vakantie begint! Gaat u voor het eerst naar India? Gelukkig heeft u voor deze zorgvuldig samengestelde rondreis door Zuid-India gekozen: u beleeft het land en de bewoners meteen van hun meest ontspannen kant. Bezocht u India eerder? Dan kijkt u vast uit naar uw kennismaking met het minder toeristische, maar bijzonder gastvrije zuiden. De inwoners van Tamil Nadu, Karnataka en Kerala, de deelstaten die we bezoeken, staan bekend als buitengewoon vriendelijk. Een prettig idee dat uw reisleider in Zuid-India de écht bijzondere plekken kent: onderweg geeft hij u de beste tips en informatie over de omgeving. De komende 3 weken neemt hij u mee naar de mooiste tempelsteden, zoals Tanjore, Madurai en Mysore. U verheugt zich vast ook op de natuurlijke highlights van onze reisroute. De beroemde Backwaters van Kerala, het tijger- en olifantenreservaat Periyar Nationaal Park en de goudgele stranden met palmbomen in Poovar, staan bij veel reizigers bovenaan hun lijstje. Zuid-India betovert u ongetwijfeld! U overnacht in het vliegtuig. Morgen ontvangt de reisleider u op de luchthaven van Chennai.

DAG
02

Aankomst Chennai (Madras) - Mahabalipuram (ca. 60 km / 1-2 uur)

in_al_chennai (8).jpg
Aankomst Chennai
Ontvangst op het vliegveld door de Nederlandssprekende reisleider
Sightseeing-tour door Chennai (het vroegere Madras)
Middag vrij in Mahabalipuram
Welkomstdiner: ontspannen kennismaking met lokale specialiteiten en reisgenoten
Overnachting in het vriendelijke Mahabalipuram

In de ochtend landen we in metropool Chennai, het vroegere Madras. Wat een gemak: de Nederlandssprekende reisleider staat buiten op het vliegveld klaar met een privéchauffeur. Leuk dat we eerst een sightseeingtour door Chennai maken, als de aankomsttijd van onze vlucht het toelaat. De Kapaleeshwarar-tempel en Santhome-basiliek zijn een mooie eerste kennismaking met Zuid-India. Pin tijdens deze gelegenheid ook gerust Indiase roepies, of koop eventueel iets te eten of drinken. Terwijl u het bruisende straatleven in Chennai bekijkt, bedenkt u dat deze hoofdstad van Tamil Nadu ooit een klein vissersdorp was. Pas na de komst van Britse handelaren ontwikkelde Madras zich tot de toegangspoort van Zuid-India. Aan het eind van de ochtend rijden we in ongeveer twee uur naar ons hotel in Mahabalipuram, waar we vanavond slapen. Het historische Mahabalipuram heeft veel prachtige UNESCO-monumenten. Met zijn rustige straten, gezellige restaurants aan zee en terrassen met uitzicht op kleurrijke vissersboten is het bovendien een fijne plaats om te acclimatiseren. Rust na aankomst uit van de reis- of verken tijdens uw vrije middag alvast zelf iets in de nabije omgeving. ’s Avonds geniet u samen met de reisleider en uw reisgenoten van een ontspannen diner met lokale specialiteiten. Een gezellig begin van de reis!

Goed om te weten

In India sluiten bezienswaardigheden vaak tussen de middag. Natuurlijk stemt de reisleider uw reisprogramma hier zoveel mogelijk op af.

Weetje

De curry van Madras is wereldberoemd – en bovengemiddeld heet. Meestal geldt: hoe roder de curry, hoe meer rode pepers en (dus) hoe heter. Het woord curry is Engels. Ons Nederlandse ‘kerrie’ is een verbastering van het Indiase ‘kahri’ (‘saus’).

DAG
03

Mahabalipuram - Pondicherry (ca. 100 km / 3 uur)

Mahabalipuram
Shore-tempel en andere cultuurschatten bekijken in Mahabalipuram
Vertrek Mahabalipuram
Aankomst Pondicherry
Vrije middag
Eerste overnachting in Frans-koloniaal Pondicherry

We beginnen de dag rustig. ’s Middags maken we een stadstour door Mahabalipuram (ook wel: Mamallapuram). Na het pagodevormige rotstempelcomplex Five Rathas, bekijken we de pal aan het strand gelegen Shore-tempel. Waarschijnlijk was deze 8e-eeuwse kusttempel vroeger een herkenbaar navigatiepunt voor schepen op zee. Terwijl we naar het indrukwekkende bouwwerk wandelen, staren loslopende heilige koeien ons aan. Een typisch Indiaas tafereel. In een kalm tempo bekijken we de deels door erosie uitgesleten steenreliëfs van goddelijke wezens en vogels. De beeldhouwers waren duidelijk meesters in hun vak. Dan rijden we door naar Pondicherry (of ‘Puducherry’): een levend monument van de Frans-koloniale cultuur in India. Pondicherry was de hoofdstad van Frans-Indië tot 1954. De uitgesproken Franse sfeer valt u direct op – kinderen begroeten u met ‘bonjour’, politieagenten dragen Franse uniformen en eetstalletjes verkopen croissants. Ook de lokale architectuur weerspiegelt het koloniale verleden. We slapen twee nachten in Pondicherry. Zo genieten we ongehaast van de mooie bezienswaardigheden en komen we even bij van het reizen. Eet ’s avonds als u wilt op eigen gelegenheid Franse ‘cuisine’ in één van de leuke restaurants. Geniet hierna eventueel van het uitzicht op zee en de flanerende lokale bevolking tijdens een leuke wandeling over de boulevard.

Weetje

Het kunstzinnige beeldhouwwerk dat u in Mahabalipuram ziet op eeuwenoude tempels, betovert u vast. Veel lokale inwoners verdienen ook nu nog hun brood met beeldhouwen. In de oude stad zijn verschillende werkplaatsen.

DAG
04

Pondicherry - Auroville - Pondicherry (ca. 22 km / 1 uur)

IN_AL_Pondicherry - Sri Aurobindo Ashram
Bezoek de Auroville-woongemeenschap en de Sri Aurobindo Ashram
Gedeeltelijk vrije middag in Pondicherry
Wandeling door de Franse Wijk: koloniale sfeer proeven
Tweede overnachting Pondicherry

Na het ontbijt maken we een leuke ochtendexcursie naar het vlakbij Pondicherry gelegen Auroville: een internationale gemeenschap uit het hippietijdperk. Het idee was om een universele stad te stichten waar mensen van uiteenlopende nationaliteiten, religies en opvattingen in vrede en harmonie samen zouden leven. Aansluitend bezoeken we in Pondicherry zelf ook de ashram van de bekende goeroe Sri Aurobindo. Bij de oprichting in 1924 woonden er maar 24 volgelingen. Nu is de ashram een internationale spirituele gemeenschap met vestigingen over de hele wereld. Rust als u wilt de eerste helft van de middag lekker uit- of lunch in een lokaal restaurant op eigen gele-genheid. Zodra het openbare leven in Pondicherry weer op gang komt, later deze middag, bekijken we samen het historische erfgoed in de sfeervolle Franse wijk. We zien statige boulevards met bomen, witte koloniale villa’s met luiken, weelderige tuinen, nieuwe boetiekhotels in oude gebouwen, gezellige kleine winkels, elegante kerken en groene parken. Langs de straten (met Franse namen uiteraard) bloeien sierlijke bougainville-struiken – misschien doen ze u denken aan filmfragmenten uit ‘Life of Pi’? Dit fascinerende verhaal speelt zich deels in Pondicherry af.

Weetje

Kent u ‘Life of Pie’, de bestseller van Yann Martel? Of de met 4 Oscars beloonde boekverfilming (2012) van regisseur Ang Lee? Veel scènes spelen zich af in de Franse Wijk in Pondicherry. Sommige reisgidsen vermelden zelfs de filmlocaties.

DAG
05

Pondicherry - Swamimalai (ca. 140 km / 4 uur)

Rit per ossenkar
Tamil-wijk Pondicherry: de levendige Grand Bazaar bezoeken
Korte rit met een lokale ‘pedicab’
Vertrek Pondicherry
Swamimalai: leuke kennismaking met het Indiase plattelandsleven
Eerste overnachting in landelijk Swamimalai

In Pondicherry verkennen we 's ochtends eerst nog het Indiase stadsdeel, waar de hindoes en groothandelaren vroeger woonden. Bekijk de gebouwen, die zowel Franse invloeden als Tamil-cultuur uitstralen, en zie het keramiek aan weerszijden van de straat. We bezoeken ook de levendige Grand Bazaar. Bekijk de vrolijk gekleurde koopwaar en ervaar de uitbundige sfeer: uw zintuigen staan hier gegarandeerd op scherp. Tot slot rijden we naar een nabijgelegen hindoetempel in een lokale ‘pedicab’ (riksja). Een leuke belevenis! Dan stappen we in de loop van de ochtend in de bus naar onze volgende bestemming: Swamimalai. Dit rustieke dorp is een perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan tempelstad Tanjore. Na aankomst, halverwege de middag, rusten we even uit. Hierna maken we kennis met de omgeving en vriendelijke bevolking van Swamimalai. Na een korte dorpswandeling maken we een rit met een traditionele ossenkar (‘bullock cart’) dat voor de plaatselijke bewoners een alledaags vervoermiddel is. Bijzonder om het lokale plattelandsleven van zo dichtbij te ervaren. Wat een verschil met uw eigen leven thuis! Geniet van de rust die uitgaat van de landelijke omgeving. Deze werkt vast aanstekelijk. Prettig dat we twee nachten in Swamimalai blijven.

Weetje

Ossenkarren zijn van oudsher een veelgebruikt transportmiddel in India. Sommigen beweren zelfs dat het platteland meer ossenkarren telt dan fietsen. Modern vervoer is voor veel bewoners te duur of ongeschikt voor de lokale infrastructuur.

DAG
06

Swamimalai - Thanjavur - Swamimalai (ca. 75 km / 2 uur)

Kruiden India
Dagexcursie Thanjavur: Chola-cultuurschatten bewonderen
Kookworkshop in Swamimalai: traditionele Indiase gerechten leren koken en proeven
Genieten van sierlijke Bharata Natyam-dansvoorstelling
Tweede overnachting Swamimalai

Opnieuw een dag vol leuke verrassingen! Na het ontbijt maken we eerst een dagexcursie naar Thanjavur: ‘Tanjore’, zoals de Britten het noemden. Thanjavur was ooit de hoofdstad van het Chola-rijk, één van de grootste vorstendommen van Zuid-India. Onder de Chola-dynastie groeide Thanjavur uit tot belangrijk kunstcentrum. Indrukwekkend dat nog 74 van de tempels uit deze bloeiperiode overeind staan. Eerst bewonderen we het belangrijkste heiligdom van Tanjore: de 11e-eeuwse Brihadisvaratempel. Deze is zo heilig dat alleen hindoegelovigen naar binnen mogen. Gelukkig is de buitenkant een bezienswaardigheid op zich. Brihadisvara is architectonisch één van de mooiste hindoecomplexen wereldwijd, met zijn metershoge versierde tempelpoort, demonische tempelwachters en het enorme beeld van de mythische stier Nandi. In het nabijgelegen museum bekijken we hierna verschillende bronzen Chola-beelden en eeuwenoude manuscripten. Schitterend vakmanschap! Na een bezoek aan een lokale brons-werkplaats, rijden we terug naar het hotel. Fris u even op en kom dan naar de hotelkeuken – hier krijgen we een leuke kookworkshop (inclusief), waarbij we traditionele Indiase gerechten leren koken. Natuurlijk proeven we deze vervolgens zelf! Tot slot bekijken we een sierlijke Bharata Natyam dansvoorstelling, de oudste klassieke dansvorm van India. Een fantastische afsluiting van deze onvergetelijke dag!

Weetje

Het oude Thanjavur was een belangrijk cultureel centrum. Hierdoor trok het de beste kunstenaars aan. Het hedendaagse Thanjavur staat nog steeds bekend om zijn schilderijen met bladgoud, zijden tapijten, muziekinstrumenten en bronzen beelden.

DAG
07

Swamimalai - Trichy - Madurai (ca. 216 km / 5 uur)

in_al_madurai.jpg
Vertrek Swamimalai
Tussenstop Trichy: Sri Ranganathaswamy bewonderen
Vrije avond in Madurai
Eerste overnachting in ‘het Athene van het Oosten’ Madurai

We reizen verder. Onze volgende mooie bestemming is Madurai. Na ongeveer twee uur rijden maken we een tussenstop in Trichy (Tiruchirappalli). Deze plaats was ooit een oude Chola-vesting, zelfs nog voor de jaartelling. Door de eeuwen heen veroverden verschillende koningen en volkeren deze plaats, tot de Britten aan toe. Trichy heeft twee prominente bezienswaardigheden: de boven alles uit torende Rock Fort-tempel en de reusachtige en vooral beeldschone Sri Ranganathaswamy-tempel. We bekijken rustig de mooie details en stappen dan weer in de bus. Aan het eind van de middag komen we aan in Madurai – volgens veel reizigers de spectaculairste stad van Zuid-India! Het voelt hier alsof u teruggaat in de tijd. Madurai staat bekend als het 'Athene van het Oosten’. Deze oudste en heiligste stad van Tamil Nadu is al eeuwenlang een belangrijk centrum voor de religie en handel in zijde en specerijen. Naast cultuurminnaars en liefhebbers van geschiedenis, trekt Madurai ook vele duizenden pelgrims en bezoekers van lokale dagelijkse markten. We blijven twee nachten in het levendige Madurai slapen om ongehaast te genieten van de sfeer en bezienswaardigheden.

DAG
08

Madurai

Meenakshi tempel Madurai
Bezoek aan Madurais highlights: de Tirumalai Nayak Mahal en Meenakshi-tempel
Vrije middag
Religieuze avondceremonie bijwonen in de Meenakshi-tempel
Tweede overnachting Madurai

’s Ochtends bekijken we twee fantastische bezienswaardigheden: de Meenakshi tempel (waarschijnlijk Indiaas mooiste tempel) en de Tirumalai Nayak Mahal. De Meenakshi-tempel, bezoeken we zelfs twee keer – vanavond beleven we er ook een religieuze ceremonie! Het heiligdom heeft eindeloos hoge torens en muren versierd met gekleurde beelden van talloze goden en dieren, prachtig beschilderde plafonds en een zaal met honderden bewerkte zuilen. Zoveel schoonheid betovert u vast. Hierna bezoeken we het Thirumalai Nayak Mahal (1636). Dit oude paleis was vroeger vier keer zo groot en versierd met ivoor en edelstenen. Een imposant idee. Het hoofdpaleis bestaat gedeeltelijk nog steeds. Bekijk de enorme met massieve pilaren omgeven binnenplaats, bewonder de schitterend gedecoreerde danszaal en fantaseer over vroegere tijden. Na het avondeten op eigen gelegenheid gaan we opnieuw naar de Meenakshi-tempel, voor het dagelijkse ‘bedtijd-ritueel’. Priesters, gelovigen en sadhu’s (heilige mannen) dragen het beeld van Shiva elke avond naar het vertrek van zijn echtgenote Parvati, zodat de goden samen kunnen slapen. ’s Morgens brengen ze Shiva weer terug. Een eeuwenoude traditie. Laat u overweldigen door de kleurrijke processie-optocht, luister naar het tromgeroffel en de oude Tamilhymnen (‘slaapliederen’) en geniet van de unieke sfeer. Geweldig om dit bijzondere geloofsritueel van zo dichtbij mee te maken!

Goed om te weten

Uit respect voor de hindoe-godsdienst, dienen bezoekers van de Meenakshi-tempel hun schouders en benen te bedekken. Neem eventueel losse sjaals mee die u omknoopt tijdens uw bezichtiging.

Weetje

De Pandya-dynastie bouwde de oorspronkelijke Meenakshi-tempel ruim tweeduizend jaar geleden met opbrengsten van de lucratieve handel in zijde, parels en specerijen. Nayak-koningen verfraaiden het gigantische bouwwerk in de 17e eeuw tot zijn huidige uiterlijk.

DAG
09

Madurai - Bangalore

IN_AL_Bangalore2
Transfer vliegveld Madurai
Binnenlandse vlucht naar Bangalore (10:50 – 13:55)
Stadstour Bangalore: Botanische Tuinen van Lal Bagh bezoeken
Overnachten in kosmopolitisch Bangalore

’s Morgens rijden we na een vroeg ontbijt naar het vliegveld van Madurai. Onze volgende bestemming is de noordelijker gelegen miljoenenstad Bangalore. Vanwege de flinke afstand reizen we met het vliegtuig. Wel zo comfortabel! We nemen een vroege binnenlandse vlucht. Gunstig: als het vliegtuig volgens vluchtschema in de vroege middag in Bangalore landt, maken we na aankomst een leuke stadstour. Het kosmopolitische Bangalore, dat sinds 2014 officieel Bengaluru heet, is de hoofdstad van de deelstaat Karnaka. Deze ‘Garden City’ (tuinstad) stond altijd bekend om zijn lieflijke tuinen, groene parken en Victoriaanse architectuur. Tegenwoordig bepalen westerse koffiezaken, chique winkels, hippe bars, snelle zakenmensen en modieuze inwoners het straatbeeld. Wat een moderne, internationale sfeer! Tijdens onze stadsrondrit bezoeken we onder meer de mooie 18e-eeuwse botanische tuinen van Lal Bagh. Wandel rustig naar het meer met lotusbloemen, bezichtig het fascinerende glazen huis, bekijk ruim honderd jaar oude bomen, bewonder pelikanen en andere vogels en geniet van de enorme hoeveelheid tropische plantensoorten. Behoefte aan een westerse maaltijd en meer reuring? In Bangalore kiest u uit verschillende internationale restaurants, bars en winkels.

Goed om te weten

We kiezen opzettelijk voor de vroege vlucht naar Bangalore om vandaag nog zoveel mogelijk van de stad te zien. Als we aankomen volgens vluchtschema maken we een leuke stadstour van een halve dag.

Weetje

Bangalore (circa 10 miljoen inwoners) staat tegenwoordig bekend als het ‘Silicon Valley van India’, vanwege de bloeiende computerindustrie. U ervaart er een voor Zuid-India uitzonderlijk westerse sfeer. Het is één van de snelst groeiende steden in India.

DAG
10

Bangalore - Hampi (ca. 350 km / 8 uur)

IN_AL_Hampi2
Vertrek Bangalore
Aankomst Hampi
Vrije avond
Eerste overnachting in ruïnestad Hampi

Na het ontbijt reizen we door een fascinerend heuvelachtig landschap met granieten keien naar Hampi, een klein dorp in de deelstaat Karnataka. Hier bekijken we morgen in alle rust de mooie restanten van het Vijayanagara, de voormalige hoofdstad van het legendarische Vijayanagara-rijk. Dit was het laatste grote hindoe-imperium van Zuid-India. Tot de 17e eeuw besloeg dit middel-eeuwse vorstendom het hele zuiden van India. Vroege Perzische en Portugese handelsreizigers beschreven Vijayanagara als India’s welvarendste en rijkste stad. Na een vernietigende aanval van een vijandige moslim-alliantie, veranderde het machtige Vijayanagara vijfenzestig jaar later in een ruïnestad. Tijdens de rit naar Hampi bedenken we dat UNESCO dit grandioze ruïnecomplex uitriep tot Werelderfgoed. Sommige reizigers vergelijken het zelfs met Pompeï. Een veelbelovende gedachte. Ook bijzonder dat enkele fijn bewerkte hindoetempels en monumenten die ooit bij Vijayanagara hoorden, nu deel uitmaken van het tegenwoordige Hampi. Hampi is nog altijd een belangrijk religieus centrum – de eeuwenoude Virupaksha-tempel is een beroemd pelgrimsoord. Naast het culturele erfgoed, spreekt de prettige sfeer van Hampi u ongetwijfeld ook aan. Rust uit tijdens uw vrije avond en geniet van de mooie omgeving.

Weetje

Vijayanagara betekent: ‘Stad van de Overwinning’. Rond 1500 was het na Beijing de grootste stad ter wereld. Het was destijds zelfs drie keer groter dan Parijs.

DAG
11

Hampi

IN_AL_Hampi
Vijayanagara-ruïnes: Werelderfgoed-cultuurschatten bekijken
Tweede overnachting Hampi

Vanavond slapen we een tweede nacht in Hampi. We bekijken vandaag het enorme ruïnecomplex van Vijayanagara ongehaast tijdens een dagexcursie. Fijn dat veel tempels, sculpturen en paleizen zo goed bewaard zijn gebleven. Ze geven ons een goede indruk van het leven op deze plek, eeuwen geleden. Achter bijna elke steen schuilt een verhaal. Bewonder ook het uitzicht over de lager gelegen rivier, waarlangs weelderige bananenbomen, palmen en mangobomen groeien. Terwijl we rondwandelen, bedenken we dat handelaren vroeger diamanten en andere edelstenen verkochten in deze straten. Indrukwekkend. In de Hazara Rama-tempel zien we kunstzinnig bewerkte pilaren en versierde muren met afbeeldingen van olifanten, paarden, dansende meisjes en soldaten. Bijzonder om hier te zijn: vroeger kwam alleen de koninklijke familie in deze tempel. Natuurlijk bekijken we ook de twee grootste highlights – het Vithala-tempelcomplex en de Virupaksha tempel. Beide zijn duidelijk het werk van meesterkunstenaars. De bewerkte ‘muzikale’ pilaren van de Vithala-tempel zijn betoverend. In de oudheid bespeelden muzikanten hier melodieën op voor de koning. De Virupaksha-tempel, gewijd aan Shiva, god van vernietiging en schepping, is nog altijd een beroemd pelgrimsoord. Alleen al de ligging in de voetheuvels van Hemakuta, is prachtig.

Weetje

Het oude Vitahala-tempelcomplex is een grote publiekstrekker van ruïnestad Vijayanagara. Naast hoogwaardige kunstdetails, zijn vooral de ‘muzikale pilaren’ bijzonder: als je erop tikt, weerklinkt de echo van een muzieknoot.

DAG
12

Hampi - Hassan (ca. 370 km / 7 uur)

Hassan
Vertrek Hampi
Vrije avond Hassan
Overnachten in gemoedelijk Hassan

Een lange reisdag door het fascinerende groene landschap. Na het ontbijt reizen we van Hampi naar het prachtig door heuvels omgeven Hassan: de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de bij elkaar horende tempelsteden Belur en Halebid. De rit is een ideale gelegenheid om lekker bij te komen van alle indrukken tot nu toe. Onderweg strekken we regelmatig de benen. Misschien koopt u iets te eten of te drinken bij de straatverkopers die we veel tegenkomen langs de route. Maak het u gemakkelijk in onze bus met airco, wissel ervaringen uit met uw medereizigers, blader nog eens door uw reisinformatie, luister naar muziek en kijk door het raam naar het alledaagse leven in de dorpen waar we langsrijden.

DAG
13

Hassan - Mysore (ca. 120 km / 3 uur)

in_al_mysore.jpg
Bezoek tweeling-tempelsteden Belur en Halebid: levensechte kunst bewonderen
Vertrek Hassan
Vrije avond
Eerste overnachting in paleisstad Mysore

’s Morgens bezoeken we de tweeling-tempelsteden Belur en Halebid. Hier zien we hindoe-tempelkunst op zijn mooist. De heersers van het Hoysala-rijk, die de immense tempels bouwden, waren grote beschermers van kunst en architectuur. Als u goed kijkt, ziet u dat de kunstenaars hun werk zelfs ondertekenden. Zeldzaam voor die tijd! Verrassend hoe levensecht de vaak exotische, erotische beelden lijken. Alsof ze elk moment kunnen bewegen. In Belur is Chennakesava de grootste blikvanger. Imposant: de realisatie van dit monumentale bouwwerk kostte ruim 100 jaar. Zodra u de gedetailleerde versieringen op de tempelmuren bekijkt, weet u waarom. De heldhaftige strijders en sensuele dansers komen tot leven in steen. Wat waren de Hoysala-architecten onvoorstelbaar behendig! De oorringen van de dansers kunnen zelfs draaien, en in het haar van sommige dansers glinsteren zweetdruppels. Halebid ligt 16 kilometer verderop. Hoewel deze tempelstad even mooi is, bleef hij minder goed bewaard. ’s Middags rijden we naar het koelere, hoger gelegen Mysore: de ‘culturele hoofdstad’ van deelstaat Karnataka. Als we vroeg in de avond aankomen, voelt u meteen de vriendelijke sfeer. De lokale bevolking staat bekend om zijn gastvrijheid. Leuk dat we hier twee nachten logeren.

Weetje

De tempels van Belur en Halebid zijn gemaakt van speksteen, een makkelijk bewerkbaar materiaal. Het is eerst zacht, maar wordt uiteindelijk steeds harder.

DAG
14

Mysore

Mysore
Srirangapatna: het zomerpaleis van Sultan Tippu bekijken
Het sprookjesachtige Paleis van de Maharadja bewonderen
Bezoek aan een kleurrijke lokale markt
Tweede overnachting Mysore

We beginnen de dag in ‘paleisstad’- Mysore met een ochtendexcursie naar de vroegere hoofdstad Srirangapatna, gebouwd op een schiereiland in de rivier. Van hieruit verzette sultan Tippu zich lang tegen de Britten. Na zijn dood lijfden de Britten Mysore in. Samen bekijken we het teakhouten Daria Daulat Paleis, het zomerpaleis van de sultan. Op de fresco’s op de binnenmuren zien we afbeeldingen van de lokale vorst. ’s Middags bezoeken we dé bezienswaardigheid van Mysore – het immense Paleis van de Maharadja. Wat een sprookjesachtig bouwwerk, met zijn kleine koepels, torens, spiegels en glas-in-lood! Vergaapt u in de paviljoenen aan de glazen plafonds, schitterende troonzalen, vergulde zuilen en uitgestrekte mozaïekvloeren. Hierna lopen we naar de nabije Devaraja-markt. Volgens sommigen de kleurrijkste markt van India. Leuk om hier het ‘gewone’ lokale leven in Mysore te ervaren. Wandel langs de kraampjes met hoog opgestapeld fruit, vrolijk gekleurde offerbloemen en etenswaren en geniet van de geuren, kleuren, geluiden en hectiek. Aan het eind van de middag zijn we terug bij het hotel. Vraag de reisleider eventueel om tips voor leuke restaurants in Mysore.

DAG
15

Mysore - Ooty (ca. 147 km / 4 uur)

Ooty
Vertrek Mysore
Aankomst Ooty
Rest van de middag vrij: genieten van de frisse berglucht en gezellige sfeer
Overnachten in koloniaal bergstation Ooty

Vandaag verruilen we cultuurstad Mysore voor de Nilgiri Mountains (Blauwe Bergen). We gaan naar het hooggelegen Ooty – een geliefde bestemming van India-reizigers. Zodra we ’s middags aankomen, ervaart u meteen waarom. De mooie koloniale architectuur, Engelse rozentuinen, geurige Nilgiri-thee, koele klimaat en het weergaloos groene omringende berglandschap maken Ooty een heerlijk rustpunt onderweg. De Britten stichtten dit koloniaal bergstation begin 19e eeuw, nadat ze ontdekten dat de omgeving ideaal was om thee te verbouwen. Het gebied groeide hierna uit tot één van de grootste thee producerende regio’s van India. U geniet vast van uw vrije middag in Ooty. Wandel door het oude centrum met typisch Engelse straatnamen, bekijk de oude Britse villa’s, drink de meest verse thee die u ooit heeft geproefd, zoek in de gezellige kleine winkels naar leuke souvenirs, bewonder eventueel de grote Government Rose Garden, loop als u wilt naar het meer van Ooty of bekijk verschillende zeldzame plantensoorten in de Botanische Tuin van Ooty. Geniet ook van de verfrissende berglucht: heerlijk om de hitte van lager gelegen gebieden even te onderbreken.

Goed om te weten

Ooty ligt op ruim 2200 meter hoogte in de Nilgiri Mountains. Soms koelt het er flink af. Neem daarom iets warms mee om aan te trekken.

Weetje

Ooty heette oorspronkelijk Ughalamandalam. Eeuwen voordat de Britten er een bergstation vestigden, woonde het inheemse Toda-volk hier. Ooty had in de koloniale tijd als spotnaam ‘Snooty Ooty’ (bekakt Ooty), vanwege de elitaire Britse expats.

DAG
16

Ooty - Coonoor - Cochin (ca. 300 km / 7 uur)

Ooty Toy Train
Sensationele stoomtrein-rit over de Nilgiri Mountain Railway
Aankomst station van Coonoor
Busreis van Coonoor naar Cochin (Kochi)
Vrije avond
Eerste overnachting in oude havenstad Cochin

Opnieuw een hoogtepunt van de reis. Vanuit Ooty reizen we met een traditionele stoomtrein over de legendarische Nilgiri Mountain Railway (UNESCO Werelderfgoed) naar Coonoor. Een spectaculaire belevenis! We zitten duidelijk in een boemeltrein: de locomotief rijdt zeer langzaam. Gelukkig maar. Zo genieten we in alle rust van het schilderachtige berglandschap met theeplantages en groene eucalyptusbomen. Het Nilgiri Mountain-traject verbindt bergstation Ooty met het onderaan de bergen gelegen Mettupalayam. Onderweg passeert de trein 250 bruggen en 16 tunnels. Indrukwekkend! We reizen het mooiste deel mee. In Coonoor stappen we uit. Vanaf hier rijden we met onze privé bus naar de kust. Onze volgende mooie bestemming is de sfeervolle havenstad Cochin (Kochi) – volgens sommige reisgidsen de ‘Koningin van de Arabische Zee’. De ligging aan het blauwe water van de Arabische Zee, de mooie mix van Indiase architectuur en Europese pakhuizen, kerken en koopmanswoningen, de kade met bijzondere visnetten en de vele leuke antiekzaken en souvenirwinkels, geven deze hoofdstad van deelstaat Kerala een bijzondere charme. Rust tijdens uw vrije avond lekker uit. We slapen twee nachten in Cochin. U kijkt ongetwij-feld uit naar morgen: dan verkennen we het rijke VOC-verleden en zien we een bijzondere dansvoorstelling.

Weetje

Het ontwerp voor de Nilgiri Mountain Railway bestond al in 1854. Pas in 1908 was het 46 kilometer lange traject klaar voor gebruik. Het rotsachtige terrein en de dichtbeboste heuvels maakten de aanleg van de rails uitzonderlijk moeilijk.

DAG
17

Cochin

IN_AL_Cochin
Kennismaken met Cochin: Dutch Palace, Chinese visnetten, graf Vasco da Gama en Joodse Synagoge bewonderen
Traditionele kathakali-dansvoorstelling bijwonen
Tweede overnachting Cochin

In Cochin verkennen we vandaag eerst het boeiende Nederlandse en Portugese verleden. Natuurlijk bekijken we ook de fotogenieke Chinese visnetten in de oude haven. Deze zijn buiten China alleen te zien in Cochin. Tijdens onze stadstour vallen de Europese invloeden u meteen op. In de 16e en 17e eeuw was Cochin het centrum van de handel in gember, peper en andere specerijen. De architectuur weerspiegelt duidelijk de koloniale geschiedenis. Het Dutch Palace (Nederlandse Paleis) bij Mattancherry was oorspronkelijk een Portugees bouwwerk. Het paleis was een cadeau voor de Raja van Cochin. De Nederlanders renoveerden het later. We bekijken er mooie mythologische muurschilderingen, plafonds met houtsnijwerk en zeldzame klassieke Kerala-vloeren die van gepolijst zwart marmer lijken, maar een mix zijn van kokosnootschillen en houtskool. In India’s oudste Europese kerk, St. Francis Church, zien we het eerste graf van Vasco da Gama, de legendarische Portugese ontdekkingsreiziger. Landgenoten begroeven zijn stoffelijke resten later opnieuw in Portugal. We bezoeken ook de Joodse synagoge (1568). Prachtig, die Chinese tegels en Belgische kroonluchters. Aan het eind van de dag bekijken we een traditionele Kathakali-dansvoorstelling. De dansers lijken wel mythologische figuren. De verfijnde kostuums, kleurrijke make-up, beschilderde maskers, expressieve gebaren en dramatische gezichtsuitdrukkingen fascineren u ongetwijfeld. Leuk, zo’n gevarieerd dagprogramma!

Weetje

Kathakali is eigenlijk gedanst drama. De klassieke dansvorm ontstond in de deelstaat Kerala. De dans vraagt om een groot uithoudingsvermogen: de acteurs krijgen dezelfde conditietraining als traditionele vechtsporters.

DAG
18

Cochin - Periyar Nationaal Park - Thekkady (ca. 148 km / 4-5 uur)

Periyar Nationaal Park
Vertrek Cochin
Aankomst Periyar
Boottocht door tijgerreservaat Periyar: genieten van flora en fauna
Optreden van de lokale vechtkunst kalaripayattu bewonderen
Overnachten in Thekkady

Wat een fantastische reisroute! Na het ontbijt rijden we naar de volgende enerverende be-stemming: Periyar Nationaal Park, in de westelijke Ghats-bergen. Periyar is een bekend tijger- en olifantenreservaat. Naar schatting leven hie ongeveer 40 Bengaalse tijgers. Het aantal Indiase olifanten ligt rond de 1000. De combinatie van dichtbeboste heuvels en sappig grasland is duidelijk gunstig voor deze dieren. Ze vinden er veel schuilplekken en voedsel. We logeren in het dorp Thekkady, de hoofdingang tot Periyar. Op weg hiernaartoe verheugt u zich vast. Na aankomst maken we een boottocht over het Periyar-meer, een groot stuwmeer midden in het beschermde natuurgebied – dé plek om rustig inheemse dieren te bespieden! Kijk vanaf het dek of u wilde olifanten op de oever ziet: olifantenkuddes komen hier regelmatig drinken. Tijgers verschuilen zich vaak goed in het reusachtige park. Misschien ziet u wel een buffel, dwerghert, otter, wild zwijn of bijzondere apen? Vogelspotters beleven een geluksdag: Periyar staat bekend als een magnifiek vogelgebied. Wie weet spot u een ijsvogel of neushoornvogel. ‘s Avonds neemt de reisleider u mee naar het plaatselijke theater. Hier bekijken we een traditionele kalaripattayu-vechtkunstdemonstratie. Deze eeuwenoude ‘martial arts’ ontstond in Kerala. Leuk om kennis te maken met deze intrigerende regionale cultuur.

Weetje

Het Periyar Nationaal Park is één van de 27 beschermde tijgergebieden in India. De tijgers laten zich niet vaak zien. Het park is met een oppervlakte van 770 km2 immens groot en de dieren blijven liefst op veilige afstand van mensen.

DAG
19

Periyar - Kumarakom (ca. 123 km / 5 uur)

IN_AL_Kerala_HouseBoat_108288002
Specerijenplantages en biologische kruidentuinen bezoeken
Vertrek Periyar
Aankomst Kumarakom
Vaartocht in een traditionele rijstboot: de Backwaters van Kerala bewonderen (incl. lunch)
Overnachten in natuurparadijs Kumarakom

De geurige plantages rond Periyar zien er uitnodigend uit. ’s Morgens bezoeken we enkele lokale specerijenproducenten. Leuk dat we ook kennismaken met kleinere kruidentuinen. De eigenaren vertellen u enthousiast over hun moderne, biologische landbouwmethoden. Wist u bijvoorbeeld dat ze elektriciteit opwekken met het methaangas dat hun koeien produceren? Informatief om te zien hoe kruiden verbouwd, geoogst en verwerkt worden, voor ze bij ons in de supermarkt belanden. Hierna rijden we richting Kumarakon. Na aankomst stappen we in Alleppey op een traditionele rijstboot (‘houseboat’). De rest van de dag maken we een vaartocht door de beroemde Backwaters van Kerala. Een bezoek aan dit spectaculaire natuurgebied met lagunes, kanalen, rivieren, meren met waterplanten en smalle groene eilanden, staat vast hoog op uw lijst! Geniet aan boord van uw authentieke Kerala-lunch (inclusief). Bekijk het leven op de oevers en bewonder de omgeving vanaf het kalme, majestueuze Vembanad-meer. U begrijpt direct waarom de Backwaters zo’n trekpleister zijn. Na een heerlijke dag op het water rijden we naar ons hotel in Kumarakom, waar we één nacht logeren.

DAG
20

Kumarakom - Poovar (ca. 190 km / 6 uur)

Poovar
Vertrek Kumarakom
Aankomst Poovar Beach
Vrije middag
Eerste overnachting relaxt strandresort in Poovar

Leg uw zwemkleding en zonnebrandcrème alvast bovenop in uw koffer als u opstaat. Na het ontbijt reizen we naar de goudgele stranden van Poovar – het ontspannen toetje van onze reis. Als u wilt ligt u vanmiddag al aan het zwembad van ons mooi gelegen strandresort! Onderweg beseft u nog eens hoe mooi en gevarieerd Zuid-India is: het groene voorbijtrekkende landschap verrast steeds opnieuw. Halverwege de middag komen we aan in de gezellige en kleine kustplaats Poovar. Ons comfortabele resort ligt aan de Poovar-rivier bij een kokosnooteiland. Wat een mooie plek! Naast een privéstrand en een groot buitenzwembad, heeft het hotel een ayurveda-spa, een eigen restaurant en een prachtige tropische tuin. Na aankomst ervaart u een heerlijk vakantiegevoel. Tijdens uw vrije middag komt u helemaal tot rust. ’s Avonds maakt u misschien wel een wandeling langs de zeebranding. Geweldig om de reis hier af te sluiten met een verblijf van twee nachten.

Goed om te weten

Het klimaat in Poovar is een moessonklimaat. Dit klimaat kenmerkt zich door een duidelijke droge en regenachtige periode. Omdat Poovar dicht bij de evenaar en aan zee ligt, blijft de temperatuur het gehele jaar vrij constant met gemiddeld 30 graden. De zee kan in de warme droge zomermaanden de hitte aangenaam verzachten. De meeste regen valt hier in de maanden mei t/m oktober. Gedurende de moesson regent het iedere dag. De buien komen voornamelijk in de middag en vroege avond en duren meestal een paar uur, waarna de zon weer tevoorschijn komt. U kunt dan ook in het regenseizoen prima door Zuid-India reizen.

Weetje

Poovar was vroeger een belangrijk handelscentrum voor hout, ivoor, cederhout en specerijen.

DAG
21

Poovar

Poovar
Vrije dag: ontspannen genieten van zon, zee, zwembad en strand
Tweede overnachting Poovar

Onze tropische strandvakantie voelt als de perfecte toegift. Het maakt deze reis helemaal af! Hier geniet u rustig na van alle tempels, steden en natuurpracht die u onderweg heeft gezien. Deze laatste dag bepaalt u zelf wat u wel of juist niet onderneemt. Niets hoeft. Als u wilt geniet u de hele dag van ons aangename strandresort. Slaap bijvoorbeeld uit en begin de dag met een ontspannen ontbijt met sappig vers fruit. Haal hierna eventueel een boek uit de hotelbibliotheek en zoek een lekkere schaduwplek op het bijbehorende privéstrand. Toe aan verkoeling? Dan neemt u vast graag een verfrissende duik in het grote hotelzwembad. Ontspant u graag op een typisch Indiase manier? Trakteer uzelf op een weldadige ayurveda-behandeling in de hotel spa – u voelt zich hierna vast als herboren. Onderneemt u liever iets? Boek dan bijvoorbeeld ter plekke een leuke boottocht en verken de Backwaters nogmaals vanaf het water. Misschien bezoekt u graag de nabijgelegen kleine kustplaats Thiruvananthapuram (Trivandrum), om kennis te maken met het alledaagse leven van de lokale kustbewoners. Dit mooie dorp trekt elk jaar meer reizigers. ’s Avonds geniet u nog een laatste keer van de bijzondere Zuid-Indiase sfeer en vriendelijke mensen (tenzij u onze verlengingsoptie bijboekte).

Goed om te weten

Wilt u uw strandvakantie in Poovar graag verlengen (optioneel)? Bekijk dan onze aantrekkelijk geprijsde verlengingsopties en vraag onze reisspecialisten eventueel om advies. Ze helpen u graag!

Weetje

Ayurveda is een traditionele Indiase geneeswijze. Het besteedt veel aandacht aan de energiebalans van het lichaam.

DAG
22

Poovar - Trivandrum - Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Vertrek naar het nabijgelegen vliegveld
Vlucht Trivandrum - Schiphol
Optionele verlenging: langer strandverblijf in Poovar
Aankomst Amsterdam

Uitgerust van uw ontspannen strandverblijf neemt u afscheid van Poovar. Vanaf het nabijgelegen vliegveld Trivandrum vliegen we vandaag terug naar Amsterdam. Stelt u de terugkeer naar uw dagelijkse leven in Nederland liever nog even uit? Maak dan gebruik van onze aantrekkelijke verlengingsoptie in Poovar en geniet nog langer van zon, zee, zwembad en strand. Anders landt u vanavond al op Schiphol – een voordeel van het lokale tijdsverschil. Als u afscheid neemt van uw reisgenoten, beseft u nog eens hoe onvoorstelbaar veel kleurrijke, boeiende, mooie en verrassende plekken u samen leerde kennen tijdens deze fenomenale rondreis door Zuid-India.

Goed om te weten

Blijf als u wilt langer in ons heerlijke strandresort in Poovar (optioneel)! Dan hoeft u vandaag nog niet naar huis. Bekijk dan snel onze aantrekkelijke verlengingsopties. Hulp nodig? Onze reisspecialisten helpen u graag.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+- Verlengen

( 1 optie )+Open-Sluiten

> Geniet langer en verleng uw rondreis

( 1 van 1 opties )

Na afloop van uw rondreis een paar dagen extra in uw rondreishotel in Poovar? Bijboeken of bekijken van de meerprijs op de vertrekdatum van uw keuze kan, door te klikken op ‘boek nu’ onder ‘data & prijzen’.

in_ac_coccozwembad.jpg

Poovar

-

Strandverblijf Poovar

Driesterren

Isola di Cocco is een beach resort met eigen privéstrand vanwaar u 's avonds een prachtig uitzicht heeft. Ook beschikt het hotel over een mooi buitenzwembad en een lekker restauran...nt. De kamers hebben een traditionele uitstraling en zijn voorzien van een TV, minibar, badkamer met bad of douche en een mooi uitzicht op de tuin. Een heerlijk verblijf om volledig tot rust te komen!

2 nachten p.p.v.a.82
Verlengen

Lees meerSluit meer info

Strandverblijf Poovar

Isola di Cocco is een beach resort met eigen privéstrand vanwaar u 's avonds een prachtig uitzicht heeft. Ook beschikt het hotel over een mooi buitenzwembad en een lekker restaurant. De kamers hebben een traditionele uitstraling en zijn voorzien van een TV, minibar, badkamer met bad of douche en een mooi uitzicht op de tuin. Een heerlijk verblijf om volledig tot rust te komen!

Sluit meer info

+- Extra's

( 2 opties )+Open-Sluiten

> Meer comfort tijdens de reis?

( 1 t/m 2 van 2 opties )

Extra 5 kg ruimbagage (vlucht Madurai - Bangalore)

Extra 5 kg ruimbagage (vlucht Madurai - Bangalore)

Voor de binnenlandse vlucht van Madurai naar Bangalore is een maximum van 15kg ruimbagage inbegrepen. Het is dan ook mogelijk om optioneel vanaf 5kg bij te boeken.

v.a.31

Bekijk meer infoSluit meer info

Voor de binnenlandse vlucht van Madurai naar Bangalore is een maximum van 15kg ruimbagage inbegrepen. Het is dan ook mogelijk om optioneel vanaf 5kg bij te boeken.

Overnachting op een Houseboat

Overnachting op een Houseboat

U kunt ervoor kiezen om op een traditionele housboat te overnachten, op de Backwaters van Kerala. Na aankomst in Alleppey stappen we met de groep op een traditionele rijstboot (‘ho...

v.a.21

Bekijk meer infoSluit meer info

U kunt ervoor kiezen om op een traditionele housboat te overnachten, op de Backwaters van Kerala. Na aankomst in Alleppey stappen we met de groep op een traditionele rijstboot (‘houseboat’) – de rest van de dag maken we een vaartocht door de beroemde Backwaters van Kerala. Een bezoek aan dit spectaculaire natuurgebied met lagunes, kanalen, rivieren, meren met waterplanten en smalle groene eilanden, staat vast hoog op uw lijstje! Geniet aan boord van uw authentieke Kerala-lunch (inclusief). Bekijk het leven op de oevers en bewonder de omgeving vanaf het kalme, majestueuze Vembanad Meer. U begrijpt direct waarom de Backwaters zo’n trekpleister zijn. Na een heerlijke dag aan water blijft u - met eventueel andere groepsleden die deze optie ook hebben gereserveerd - aan boord van de houseboat. Indien u kiest voor een verblijf aan boord van de rijstboot is er geen gids aanwezig. De volgende ochtend vaart u na het ontbijt weer terug naar de oevers waarvandaan u met de rest van de groep verder reist naar Poovar. Aan boord wordt een heerlijk diner geserveerd en u overnacht in een privé cabin met gedeelde badkamer met douche en toilet.

+- Vluchtdetails

+Open-Sluiten

De onderstaande vluchtdetails zijn voorbeeldvluchten

Emirates
Heen
Vliegroute
Aankomst
Terug
Vliegroute
Aankomst
14:30 uur
AmsterdamDubaiChennai
08:15 uur
10:05 uur
ThiruvananthapuramDubaiAmsterdam
20:00 uur

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In India & Nepal reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider en Engelssprekende, lokale gids. Onze reisbegeleiders reizen meerdere malen per jaar door India & Nepal en hebben dan ook een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities, en de actualiteit. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van India & Nepal leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Mocht u uw reis combineren met Nepal, dan zal u begeleid worden door dezelfde Nederlandssprekende reisbegeleider als tijdens uw reis in India. Wel nemen we bij de grens afscheid van onze lokaal, Engelssprekende gids en zal deze worden vervangen door een Nepalese, Engelssprekende gids. Op deze manier kunnen we u de beste informatie geven, want onze Nepalese gids kent zijn land als geen ander en is trots om u zijn land te laten zien. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

22 dagen Exotisch Zuid-India: altijd de beste prijs

Hotels

Hieronder ziet u een selectie van de accommodaties die wij tijdens onze groepsreizen gebruiken. De accommodaties die wij publiceren zijn voorbeeldhotels, waardoor het kan voorkomen dat u soms in andere accommodaties verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De accommodaties worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op kwaliteit en service.

+- Rondreishotels

+Open-Sluiten
 • in_ac_landzwembad.jpg
 • in_ac_landbuiten.jpg
 • in_ac_landkamer.jpg
 • in_ac_landkamer2.jpg
 • in_ac_landlobby.jpg
 • in_ac_landbuiten2.jpg

Mahabalipuram

Landmark Pallavaa Beach Resort

Driesterren

Landmark Pallavaa Beach Resort ligt op loopafstand van het strand en beschikt over een mooi buitenzwembad. In het restaurant kunt u terecht voor een lekkere maaltijd. De kamers zijn strak ingericht en voorzien van een TV, waterkoker en badkamer met douche. Een hotel wat goed beoordeeld wordt!

 • in_ac_shenzwembad.jpg
 • in_ac_shenkamer.jpg
 • in_ac_shenkamer2.jpg
 • in_ac_shenrestaurant.jpg
 • in_ac_shenbar.jpg

Pondichery

Shenbaga Hotel

Viersterren

Het Shenbaga hotel ligt erg centraal met in de buurt diverse markten, restaurants en het strand. Vanuit het zwembad, bovenop het dak, heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Ook beschikt het hotel over een goed restaurant waar u zowel lokale als internationale gerechten kunt bestellen. Geniet van een massagebehandeling in de spa of sluit uw dag af in de Marilyn Bar. De kamers zijn voorzien van airconditioning, TV, minibar en een waterkoker.

 • in_ac_indecokamerr.jpg
 • in_ac_indecolobby.jpg
 • in_ac_indeco.jpg
 • in_ac_indecokamer.jpg
 • in_ac_indecobuiten.jpg
 • in_ac_indecoeetzaal.jpg

Swamimalai

Indeco Swamimalai Hotel

Driesterren

Met de traditionele uitstraling biedt het Indeco Hotel u een zeer ontspannen verblijf. Het hotel beschikt over een buitenzwembad, een sauna en een moestuin. De gerechten uit het restaurant zijn bereid met de verse ingrediënten uit eigen tuin. Het hotel biedt u een ware beleving waar hospitality hoog in het vaandel staat. Elke kamer is uniek, maar traditioneel ingericht. Tevens is er gratis WiFi beschikbaar in de gehele accommodatie.

 • in_ac_popbuiten.jpg
 • in_ac_popkamer.jpg
 • in_ac_poplobby.jpg
 • in_ac_popzwembad.jpg
 • in_ac_popeetzaal2.jpg
 • in_ac_popeetzaal.jpg

Madurai

Hotel Poppys

Driesterren

Een perfecte uitvalsbasis voor uw verblijf in Mudarai. In het Poppys Hotel heeft u in de gehele accommodatie toegang tot WiFi en het beschikt over een buitenzwembad. Ook kunt u terecht in het restaurant waar u zowel lokale als intercontinentale gerechten kunt bestellen. De kamers zijn voorzien van een TV, airconditioning en een minibar.

 • in_ac_southernstarex.jpg
 • in_ac_southernstarka.jpg
 • in_ac_southernstarlo1.jpg
 • in_ac_southernstarre.jpg
 • in_ac_southernstarlo.jpg
 • in_ac_southernstarba.jpg
 • in_ac_southernstarre1.jpg

Bangalore

Hotel Southern Star Bangalore

Driesterren

Southern Star Bengaluru ligt in het hart van het Central Business District en wordt ook omringd door het beste nachtleven, restaurants en winkelcentra van de stad. Veel van de historische bezienswaardigheden en toeristische trekpleisters van Bengaluru zijn ook gemakkelijk bereikbaar vanaf het hotel, waaronder Cubbon Park, Vidhan Soudha, het Chinnaswamy-stadion en de High Court of Karnataka. Southern Star Bengaluru biedt ook meerdere eetgelegenheden. Geniet van een heerlijke maaltijd in Indochinese restaurant The Rice Bowl Restaurant, het oudste en best erkende Chinese restaurant van Bangalore. In het he Spice Bazaar Restaurant kunt u geniete ...

Southern Star Bengaluru ligt in het hart van het Central Business District en wordt ook omringd door het beste nachtleven, restaurants en winkelcentra van de stad. Veel van de historische bezienswaardigheden en toeristische trekpleisters van Bengaluru zijn ook gemakkelijk bereikbaar vanaf het hotel, waaronder Cubbon Park, Vidhan Soudha, het Chinnaswamy-stadion en de High Court of Karnataka. Southern Star Bengaluru biedt ook meerdere eetgelegenheden. Geniet van een heerlijke maaltijd in Indochinese restaurant The Rice Bowl Restaurant, het oudste en best erkende Chinese restaurant van Bangalore. In het he Spice Bazaar Restaurant kunt u genieten van multi-cuisine specialiteiten. De bar biedt verfrissende cocktails. De accommodatie biedt ook gratis parkeergelegenheid en beschikt ook over een fitnessruimte. Southern Star biedt moderne kamers met airco en een TV. De kamers met houten vloeren zijn voorzien van een ruime werkplek, thee-/koffiefaciliteiten en een minibar. Alle kamers beschikken over een zithoek en sommige hebben een eethoek. De badkamer is uitgerust met gratis toiletartikelen, een badjas, een föhn en slippers.

Meer info >

Minder info >

 • in_ac_heritagebuiten.jpg
 • in_ac_heritagekamer2.jpg
 • in_ac_heritagekamer.jpg
 • in_ac_heritagelobby.jpg
 • in_ac_heritagespa.jpg
 • in_ac_heritagerestaurant.jpg

Hampi

Heritage Hotel Hampi

Viersterren

Het Heritage Hotel ligt op 7 km van de Achutaraya Tempel en de Virupaksha Tempel welke op de UNESCO werelderfgoed staat. Het hotel beschikt over een buitenzwembad en een heerlijke spa. De gezellige kamers zijn voorzien van een TV, föhn, koffie- en theefaciliteiten, airconditioning en een badkamer met bad of douche. Geniet in het restaurant van traditionele gerechten of sluit de dag af met een drankje in de bar. Tevens is in de gehele accommodatie gratis WiFi beschikbaar.

 • in_ac_has_ashokex1.jpg
 • in_ac_has_ashokre.jpg
 • in_ac_has_ashokzw.jpg
 • in_ac_has_ashokex.jpg
 • in_ac_has_ashokka.jpg
 • in_ac_has_ashokba.jpg
 • in_ac_has_ashokre1.jpg

Hassan

The Ashok Hassan

Drieenhalve ster

Hassan Ashok is centraal gelegen, op 2 km afstand van Maharadja-park en Hasanamba-tempel. Dit hotel beschikt over een buitenzwembad, een bar, koffiebar, een fitnesscentrum en een businesscentrum dat 24 uur per dag open is. Het eigen Shantala en Blue Bean Restaurant serveert Indiase en internationale gerechten. U kunt ook genieten van rustige momenten in de bibliotheek of gebruikmaken van de barbecuefaciliteiten. Alle kamers bieden uitzicht op de tuin en zijn uitgerust met airco, een TV, een cd-speler, een minibar, gratis WiFi, zitje, koffie-/theefaciliteiten en een badkamer met douche

 • in_ac_sandeshbuiten.jpg
 • in_ac_sandeshzwembad.jpg
 • in_ac_sandeshkamer2.jpg
 • in_ac_sandeshkamer.jpg
 • in_ac_sandeshzwembad2.jpg
 • in_ac_sandesheetzaal.jpg

Mysore

Sandesh The Prince Hotel

Viersterren

Perfect gelegen hotel in het centrum van Mysore. Het hotel is klassiek vormgegeven en heeft een imposante uitstraling. Hele goede uitvalsbasis om te voet de stad te ontdekken.

Perfect gelegen hotel in het centrum van Mysore. Het hotel is klassiek vormgegeven en heeft een imposante uitstraling. Hele goede uitvalsbasis om te voet de stad te ontdekken.

In de historische stad, op nog geen 10 minuten lopen van het oude centrum.

De ruime kamers zijn klassiek ingericht. Ze hebben een minibar, een zitgedeelte, een flatscreen televisie, airconditioning en een suite badkamer met douche/bad en toilet.

Het hotel heeft een ruime, lichte lobby met comfortabele zitjes. Sandesh heeft 3 restaurants en 2 bars. Het zwembad heeft een terras met ligbedden. Er is een Ayurvedic Spa en een gym. Gratis Wifi door het hotel, een kinderclub en 24-uurs roomservice.

Meer info >

Minder info >

 • in_ac_accorduitzicht.jpg
 • in_ac_accordkamer.jpg
 • in_ac_accordeetzaal.jpg
 • in_ac_accordeetzaal2.jpg
 • in_ac_accordbuiten.jpg

Ooty

Accord Highland

Driesterren

Dit bijzondere hotel ligt middenin de bergen en biedt u een fantastisch uitzicht over de mooie omgeving. In het restaurant kunt u genieten van lokale en internationale gerechten. De mooi ingerichte kamers zijn voorzien van een TV, minibar, koffie- en theefaciliteiten en bieden u toegang tot gratis WiFi.

 • in_ac_abadplaza_ex.jpg
 • in_ac_abadplaza_zw.jpg
 • in_ac_abadplaza_ka2.jpg
 • in_ac_abadplaza_ka.jpg
 • in_ac_abadplaza_re.jpg

Cochin

Abad Plaza Hotel

Driesterren

Het sfeervolle Abad Plaza hotel ligt op een goede locatie in het centrum van Cochin. Op slechts 2 km ligt het treinstation van Cochin en op 500 meter het busstation. De goed verzorgde kamers zijn voorzien van airco, TV, koelkastje en zijn uitgerust met klassieke houten meubels. Tevens beschikt het hotel over een fijn zwembad op het dak, waarbij u kunt genieten van een uitzicht op het centrum van Cochin. Ook heeft het hotel een fitnessruimte en een Ayurveda centra, waar u kunt genieten van rustgevende behandelingen. Het hotel heeft 3 eetgelegenheden. Het Kadaloram serveert buffetten met visspecialiteiten, het Regency biedt een heerlijk ontbijt ...

Het sfeervolle Abad Plaza hotel ligt op een goede locatie in het centrum van Cochin. Op slechts 2 km ligt het treinstation van Cochin en op 500 meter het busstation. De goed verzorgde kamers zijn voorzien van airco, TV, koelkastje en zijn uitgerust met klassieke houten meubels. Tevens beschikt het hotel over een fijn zwembad op het dak, waarbij u kunt genieten van een uitzicht op het centrum van Cochin. Ook heeft het hotel een fitnessruimte en een Ayurveda centra, waar u kunt genieten van rustgevende behandelingen. Het hotel heeft 3 eetgelegenheden. Het Kadaloram serveert buffetten met visspecialiteiten, het Regency biedt een heerlijk ontbijtbuffet en live vermaak en het Canopy Café serveert zoete deegwaren en lichte maaltijden.

Meer info >

Minder info >

 • in_ac_abadbuiten.jpg
 • in_ac_abadkamer.jpg
 • in_ac_abadkamer2.jpg
 • in_ac_abadzwembad.jpg
 • in_ac_abadeetzaal.jpg

Periyar

Abad Green Forest

Driesterren

Op 2 km afstand van het Abad Green Forest Hotel ligt het Periyar Wildlife Sanctuary, waarvan het pad naar dit nationale park bij het hotel begint. Ook het culturele centrum ligt op loopafstand van het hotel. De accommodatie beschikt over een buitenzwembad, een heerlijke spa en een lekker restaurant. De kamers zijn uitgerust met een TV, koffie- en theefaciliteiten en een balkon.

 • in_ac_lakesongbuiten2.jpg
 • in_ac_lakesongbuiten4.jpg
 • in_ac_lakesongbuiten3.jpg
 • in_ac_lakesongkamer2.jpg
 • in_ac_lakesongbuiten.jpg

Kumarakom

Eastend Lakesong

Driesterren

Het Eastend Lakesong Hotel is geïnspireerd door de traditionele architectuur waar u volledig tot rust komt. De locatie is uitstekend, vlakbij het Vembanad meer en veel groen in de directe omgeving. Vanuit het hotel worden diverse activiteiten aangeboden en het beschikt over een heerlijke spa. De kamers van Eastend Lakesong zijn elegant ingericht met moderne houten meubels en grote ramen die zorgen voor veel daglicht. Ook is er in de openbare ruimtes gratis WiFi beschikbaar.

 • in_ac_coccobuiten.png
 • in_ac_coccozwembad.jpg
 • in_ac_coccokamer.jpg
 • in_ac_coccobuiten2.png
 • in_ac_lobby.png
 • in_ac_coccostrand.png

Poovar

Isola di Cocco

Driesterren

Isola di Cocco is een beach resort met eigen privéstrand vanwaar u 's avonds een prachtig uitzicht heeft. Ook beschikt het hotel over een mooi buitenzwembad en een lekker restaurant. De kamers hebben een traditionele uitstraling en zijn voorzien van een TV, minibar, badkamer met bad of douche en een mooi uitzicht op de tuin. Een heerlijk verblijf om volledig tot rust te komen!

22 dagen Exotisch Zuid-India: altijd de beste prijs

Verlengen/upgraden/extra's

Het is mogelijk om uw rondreis aan het einde te verlengen. Daarnaast is het mogelijk om diverse extra’s bij te boeken, waardoor u nog meer vakantieplezier zult hebben!

+- Verlengen

( 1 optie )+Open-Sluiten

> Geniet langer en verleng uw rondreis

( 1 van 1 opties )

Na afloop van uw rondreis een paar dagen extra in uw rondreishotel in Poovar? Bijboeken of bekijken van de meerprijs op de vertrekdatum van uw keuze kan, door te klikken op ‘boek nu’ onder ‘data & prijzen’.

in_ac_coccozwembad.jpg

Poovar

-

Strandverblijf Poovar

Driesterren

Isola di Cocco is een beach resort met eigen privéstrand vanwaar u 's avonds een prachtig uitzicht heeft. Ook beschikt het hotel over een mooi buitenzwembad en een lekker restauran...nt. De kamers hebben een traditionele uitstraling en zijn voorzien van een TV, minibar, badkamer met bad of douche en een mooi uitzicht op de tuin. Een heerlijk verblijf om volledig tot rust te komen!

2 nachten p.p.v.a.82
Verlengen

Lees meerSluit meer info

Strandverblijf Poovar

Isola di Cocco is een beach resort met eigen privéstrand vanwaar u 's avonds een prachtig uitzicht heeft. Ook beschikt het hotel over een mooi buitenzwembad en een lekker restaurant. De kamers hebben een traditionele uitstraling en zijn voorzien van een TV, minibar, badkamer met bad of douche en een mooi uitzicht op de tuin. Een heerlijk verblijf om volledig tot rust te komen!

Sluit meer info

+- Extra's

( 2 opties )+Open-Sluiten

> Meer comfort tijdens de reis?

( 1 t/m 2 van 2 opties )

Extra 5 kg ruimbagage (vlucht Madurai - Bangalore)

Extra 5 kg ruimbagage (vlucht Madurai - Bangalore)

Voor de binnenlandse vlucht van Madurai naar Bangalore is een maximum van 15kg ruimbagage inbegrepen. Het is dan ook mogelijk om optioneel vanaf 5kg bij te boeken.

v.a.31

Bekijk meer infoSluit meer info

Voor de binnenlandse vlucht van Madurai naar Bangalore is een maximum van 15kg ruimbagage inbegrepen. Het is dan ook mogelijk om optioneel vanaf 5kg bij te boeken.

Overnachting op een Houseboat

Overnachting op een Houseboat

U kunt ervoor kiezen om op een traditionele housboat te overnachten, op de Backwaters van Kerala. Na aankomst in Alleppey stappen we met de groep op een traditionele rijstboot (‘ho...

v.a.21

Bekijk meer infoSluit meer info

U kunt ervoor kiezen om op een traditionele housboat te overnachten, op de Backwaters van Kerala. Na aankomst in Alleppey stappen we met de groep op een traditionele rijstboot (‘houseboat’) – de rest van de dag maken we een vaartocht door de beroemde Backwaters van Kerala. Een bezoek aan dit spectaculaire natuurgebied met lagunes, kanalen, rivieren, meren met waterplanten en smalle groene eilanden, staat vast hoog op uw lijstje! Geniet aan boord van uw authentieke Kerala-lunch (inclusief). Bekijk het leven op de oevers en bewonder de omgeving vanaf het kalme, majestueuze Vembanad Meer. U begrijpt direct waarom de Backwaters zo’n trekpleister zijn. Na een heerlijke dag aan water blijft u - met eventueel andere groepsleden die deze optie ook hebben gereserveerd - aan boord van de houseboat. Indien u kiest voor een verblijf aan boord van de rijstboot is er geen gids aanwezig. De volgende ochtend vaart u na het ontbijt weer terug naar de oevers waarvandaan u met de rest van de groep verder reist naar Poovar. Aan boord wordt een heerlijk diner geserveerd en u overnacht in een privé cabin met gedeelde badkamer met douche en toilet.

22 dagen Exotisch Zuid-India: altijd de beste prijs
 • Beoordelingen (0)
 • Reisverslagen (21)

10-daagse privérondreis Gouden Driehoek & Tijgers

Zaterdag 12 januari 2008

Met de trein naar Schiphol en om 11.30u opgestegen. De vliegtijd was 7,5 uur en het tijdsverschil bedraagt 4,5 uur. We vlogen met KLM. In Delhi werden er veel mensen opgewacht. We vonden onze man van NRV al snel.

23-daagse rondreis India & Nepal

We wisten eigenlijk niet goed wat ons te wachten stond, maar we wisten wel dat het bijzonder zou worden....en dat werd het niet alleen, het was ongelooflijk, geweldig en fantastisch.

India 8-daagse privérondreis Gouden Driehoek

Zaterdag 20 februari 2010

KL 871. Een Boeing 747. ‘Nairobi’. We vertrekken om 11.30. We maken kennis met een in de USA (Michigan) wonende Amerikaan van Indiase origine die met een deel van zijn familie naar zijn geboorteland op bezoek gaat. Aankomst 19.00 uur NT maar dus al 23.30 Indiase tijd. We zijn 4,5 uur kwijt. De i ...

India, zelf samengesteld

De organisatie

De contacten met NRV verliepen prima via de mail. Ons bezoek aan het Reiscafé was een goede aanvulling op alle schriftelijke info. De tickets en vouchers waren op tijd binnen. De organisatie in India door Nirvana was perfect. Chauffeurs en gidsen waren altijd op tijd. De eerste 7 dagen hadden ...

23-daagse rondreis India & Nepal

Woensdag 10 november is het dan zo ver; we gaan vertrekken voor de reis die we eigenlijk al in 2009 gemaakt zouden hebben, maar door omstandigheden (bij jullie wel bekend) geen doorgang kon vinden. Om 18.00 uur reed de ons bekende VW bus met Bart en Toos voor om ons weg te brengen. Om problemen op ...

15-daagse rondreis India & Nepal in Vogelvlucht

Aankomst

Onze reis begint in Nederland met 13 uur vertraging. Het toestel in Delhi kan niet naar Amsterdam vertrekken vanwege mist. Uiteindelijk wordt een ander toestel ingezet. We arriveren dus met achterstand in Delhi. We hebben alles uiteindelijk weten in te halen, maar optionele excursies zaten er niet i ...

22-daagse rondreis India & Nepal

De vlucht was ontspannen, om half twee ‘s nachts naar het hotel en slapen. De volgende dag om 7 uur met een Indiaase gids Delhi bezichtigen. Tempels, monument Gandhi, met een fietstaxi door de bazaar, alles even flitsend. Het verkeer in India is absoluut vermakelijk. Er wordt links en rechts ing ...

22 dagen India en Nepal

De drukte, de verwondering, rijke cultuur en armoede, prima hotels in een kleurrijk, maar vies land; India is een land van extreme contrasten. De top monumenten zijn prima onderhouden, maar anderen raken in verval, zoals bijvoorbeeld de haveli’s (handelshuizen) in Mandawa. Ook dat verval heeft zijn ...

22-daagse rondreis India & Nepal

1. donderdag 14 oktober 2010

Om 05.30 liep de wekker af, 06.15 stond Jan voor de deur en 06.20 op weg naar Schiphol waar we om 07.50 aankwamen. We konden meteen de koffers afgeven dus waren we al heel snel achter de douane, 08.15. Wat rondgelopen, winkeltjes bekeken, koffie gedronken. Om 11.20 begon het vliegtuig "te bewegen” ...

22 daagse rondreis India & Nepal

Beste reizigers, In juli/ aug. 2010 heb ik de rondreis naar India en Nepal gemaakt van 22 dagen.

Rondreis India 8 dagen Gouden Driehoek

Zaterdag 18 februari

Zaterdagochtend treffen we Charlotte op het station van Amersfoort. We worden uitgezwaaid door T&K en een klein uur later melden we ons aan incheckbalie 14 op Schiphol voor de NRV reis met de KLM naar Delhi. Onze koffers verdwijnen in een ingenieus apparaat dat ik nog nooit eerder had gezien. Daarna ...

Groepsreis India 16 dagen Van kamelen tot de Heilige Ganges

Vrijdag

Vorige week vrijdag zijn we vertrokken vanaf Schiphol, de vlucht verliep goed alleen duurde het even voordat we India in mochten, de douane deed erg moeilijk omdat wij het formuliertje wat we in het vliegtuig op het laatste moment uitgedeeld kregen niet goed ingevuld hadden. Ze wilden o.a de ...

Rondreis India 22 dagen India & Nepal

23-3-2012 Amman

Vanmorgen zijn we door onze zoon met de auto naar Deventer gebracht. Waar we te trein hebben genomen naar Schiphol. We konden lekker blijven zitten en hoefden niet over te stappen. We vertrokken om 12.40 met Royal Jordanian Air. De route was van Dusseldorf, Klagenfurt, Sarajevo, Bodrum, Rhodos, Jeru ...

Groepsreis India & Nepal

Onze rondreis naar India-Nepal met NRV was geweldig. Wij hadden toch speciale wensen. We wilden namelijk een rondreis maken door deze landen om daarna nog een week naar onze dochter, die in Nepal woont, te gaan. Vele reisorganisaties bekeken, maar we konden niet krijgen wat we wilden, of het was ni ...

16-daagse rondreis van Kamelen tot de Heilige Ganges

Vrijdag 10 augustus

Om 7.18 ga ik met de trein naar Schiphol. Natuurlijk zie ik het uitcheckpaaltje over het hoofd, dus moet ik terug naar het perron. Een paar minuten later komt mijn vriendin en reisgenote ook aan. We nemen een kop koffie, en nu moet zij terug om uit te checken op het perron! Na de koffie gaan we i ...

15-daagse rondreis Tijgers & Cultuur

De rondreis door Inda was zeer afwisselend, we hebben steden bezocht met de bezienswaardigheden allen onder leiding van een lokale gids. Dit heb ik als zeer prettig ervaren omdat de plaatselijke gids veel wist te vertellen over de bezienswaardigheden. We zijn ook op eigengelegenheid naar het centrum ...

Kamelen tot de heilige Ganges en verlenging Dubai

Donderdag 14 maart en vrijdag 15 maart 2013

We zouden eigenlijk met Royal Jordanian met een tussenlanding in Amman naar Delhi vliegen. Maar omdat wij op de terugweg nog een paar dagen in Dubai willen uitrusten hebben wij NRV laten regelen dat wij met Emirates vliegen met een tussenlanding in Dubai. We vertrekken met de A380, het grootste pas ...

19 daagse privé rondreis Zuid India

Zuid India en Dubai een ware belevenis.

Jaren hebben we er over nagedacht om toch eens naar India te gaan. De moesson, de kans op ziektes en het eten zouden in onze zomermaanden niet de beste tijd zijn om daar rond te reizen. Toch hebben we besloten te gaan en het is een bijzondere reis geworden. De moesson viel mee en het eten is bijna o ...

10 dagen Gouden driehoek & tijgers

M'n echtgenote en ik boekten de individuele reis met privéchauffeur '10 dagen Gouden driehoek & tijgers’ met rechtstreekse vlucht van KLM, we kozen ook voor de upgrade van toeristenklasse hotels naar superiorhotels. Met deze trip wilden we vooral drie dingen ingevuld zien: de vele mooie aantrekkin ...

van Kamelen tot de Heilige Ganges

21 dagen India & Nepal

Maandag 16 december 2014 - Baarn - Delhi

Om iets voor vier uur 's-middags stond Dolf, die zo vriendelijk was om ons naar Schiphol te brengen, bij ons voor de deur. Om te zorgen dat hij niet op de terugweg in de file terecht zou komen, hadden we bedacht om maar een uurtje eerder te vertrekken. Wij zouden ons op Schiphol wel vermaken. Nou da ...