Meenakshi tempel in Chennai
Meenakshi tempel in Chennai
Periyar Nationaal Park
Periyar Nationaal Park
Mahabalipuram
Mahabalipuram
Backwaters in Kerala
Backwaters in Kerala

Exotisch Zuid-India

Groepsreis | 22 dagen v.a. 1999
1699i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
25-04-2019
Reisduur
22 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Nieuwe rondreis
Cultuurschatten bekijken in Mahabalipuram
Kookworkshop in Swamimalai
Sensationele stoomtrein-rit door de Nilgiri Mountain
Per boot door het tijgerreservaat Periyar
Vaartocht per rijstboot over de Backwaters van Kerala
Genieten aan het strand van tropisch Poovar

Van fenomenaal Werelderfgoed tot de Backwaters van Kerala!

Op deze prachtige rondreis maakt u kennis met het kleurrijke, vriendelijke en nog weinig bekende Zuid-India. De Nederlandssprekende reisleider kent de mooiste plekken. Ervaar de Franse charme van Pondicherry, bekijk fenomenaal Werelderfgoed in tempelsteden als Madurai en Tanjore, beleef een hindoeceremonie in paleisstad Mysore, maak een sensationele stoomtrein-rit langs groene theevelden vanuit Ooty, bekijk Chinese visnetten en de Nederlandse invloeden in historische havenstad Cochin, spot exotische dieren in natuurreservaat Periyar, bewonder de Backwaters van Kerala vanaf een traditionele rijstboot en geniet na op het strand van tropisch Poovar. Ontdek snel ons verrassend complete programma – inclusief Indiase kookworkshop, traditionele dansoptredens, verlengingsoptie en veel individuele vrijheid!

"Op deze prachtige rondreis maakt u kennis met het kleurrijke, vriendelijke, nog weinig bekende Zuid-India. Van de cultuurschatten van Mahabalipuram tot varen over de backwaters van Kerala. Van een kookworkshop in Swamimalai tot een sensationele stoomtrein-rit door de Niligiri bergen. Kortom: een complete en diverse reis door Zuid-India. Gaat u met ons mee?"

Dyane, Product Manager

-+ Dagprogramma

-Sluiten+Open
DAG
01

Amsterdam - Chennai (Madras)

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vertrek Amsterdam: vlucht naar Chennai (Madras)
Overnachten in het vliegtuig

Het vliegtuig stijgt op en Schiphol wordt kleiner. Uw vakantie begint! Gaat u voor het eerst naar India? Gelukkig heeft u voor deze zorgvuldig samengestelde rondreis door Zuid-India gekozen: u beleeft het land en de bewoners meteen van hun meest ontspannen kant. Bezocht u India eerder? Dan kijkt u vast uit naar uw kennismaking met het minder toeristische, maar bijzonder gastvrije zuiden. De inwoners van Tamil Nadu, Karnataka en Kerala, de deelstaten die we bezoeken, staan bekend als buitengewoon vriendelijk. Een prettig idee dat uw reisleider in Zuid-India de écht bijzondere plekken kent: onderweg geeft hij u de beste tips en informatie over de omgeving. De komende 3 weken neemt hij u mee naar de mooiste tempelsteden, zoals Tanjore, Madurai en Mysore. U verheugt zich vast ook op de natuurlijke highlights van onze reisroute. De beroemde Backwaters van Kerala, het tijger- en olifantenreservaat Periyar Nationaal Park en de goudgele stranden met palmbomen in Poovar, staan bij veel reizigers bovenaan hun lijstje. Zuid-India betovert u ongetwijfeld! U overnacht in het vliegtuig. Morgen ontvangt de reisleider u op de luchthaven van Chennai.

DAG
02

Aankomst Chennai (Madras) - Mahabalipuram (ca. 60 km / 1-2 uur)

in_al_chennai (8).jpg
Aankomst Chennai
Ontvangst op het vliegveld door de Nederlandssprekende reisleider
Sightseeing-tour door Chennai (het vroegere Madras)
Middag vrij in Mahabalipuram
Welkomstdiner: ontspannen kennismaking met lokale specialiteiten en reisgenoten
Overnachting in het vriendelijke Mahabalipuram

In de ochtend landen we in metropool Chennai, het vroegere Madras. Wat een gemak: de Nederlandssprekende reisleider staat buiten op het vliegveld klaar met een privéchauffeur. Leuk dat we eerst een sightseeingtour door Chennai maken, als de aankomsttijd van onze vlucht het toelaat. De Kapaleeshwarar-tempel en Santhome-basiliek zijn een mooie eerste kennismaking met Zuid-India. Pin tijdens deze gelegenheid ook gerust Indiase roepies, of koop eventueel iets te eten of drinken. Terwijl u het bruisende straatleven in Chennai bekijkt, bedenkt u dat deze hoofdstad van Tamil Nadu ooit een klein vissersdorp was. Pas na de komst van Britse handelaren ontwikkelde Madras zich tot de toegangspoort van Zuid-India. Aan het eind van de ochtend rijden we in ongeveer twee uur naar ons hotel in Mahabalipuram, waar we vanavond slapen. Het historische Mahabalipuram heeft veel prachtige UNESCO-monumenten. Met zijn rustige straten, gezellige restaurants aan zee en terrassen met uitzicht op kleurrijke vissersboten is het bovendien een fijne plaats om te acclimatiseren. Rust na aankomst uit van de reis- of verken tijdens uw vrije middag alvast zelf iets in de nabije omgeving. ’s Avonds geniet u samen met de reisleider en uw reisgenoten van een ontspannen diner met lokale specialiteiten. Een gezellig begin van de reis!

Goed om te weten

In India sluiten bezienswaardigheden vaak tussen de middag. Natuurlijk stemt de reisleider uw reisprogramma hier zoveel mogelijk op af.

Weetje

De curry van Madras is wereldberoemd – en bovengemiddeld heet. Meestal geldt: hoe roder de curry, hoe meer rode pepers en (dus) hoe heter. Het woord curry is Engels. Ons Nederlandse ‘kerrie’ is een verbastering van het Indiase ‘kahri’ (‘saus’).

DAG
03

Mahabalipuram - Pondicherry (ca. 100 km / 3 uur)

Mahabalipuram
Shore-tempel en andere cultuurschatten bekijken in Mahabalipuram
Vertrek Mahabalipuram
Aankomst Pondicherry
Vrije middag
Eerste overnachting in Frans-koloniaal Pondicherry

We beginnen de dag rustig. ’s Middags maken we een stadstour door Mahabalipuram (ook wel: Mamallapuram). Na het pagodevormige rotstempelcomplex Five Rathas, bekijken we de pal aan het strand gelegen Shore-tempel. Waarschijnlijk was deze 8e-eeuwse kusttempel vroeger een herkenbaar navigatiepunt voor schepen op zee. Terwijl we naar het indrukwekkende bouwwerk wandelen, staren loslopende heilige koeien ons aan. Een typisch Indiaas tafereel. In een kalm tempo bekijken we de deels door erosie uitgesleten steenreliëfs van goddelijke wezens en vogels. De beeldhouwers waren duidelijk meesters in hun vak. Dan rijden we door naar Pondicherry (of ‘Puducherry’): een levend monument van de Frans-koloniale cultuur in India. Pondicherry was de hoofdstad van Frans-Indië tot 1954. De uitgesproken Franse sfeer valt u direct op – kinderen begroeten u met ‘bonjour’, politieagenten dragen Franse uniformen en eetstalletjes verkopen croissants. Ook de lokale architectuur weerspiegelt het koloniale verleden. We slapen twee nachten in Pondicherry. Zo genieten we ongehaast van de mooie bezienswaardigheden en komen we even bij van het reizen. Eet ’s avonds als u wilt op eigen gelegenheid Franse ‘cuisine’ in één van de leuke restaurants. Geniet hierna eventueel van het uitzicht op zee en de flanerende lokale bevolking tijdens een leuke wandeling over de boulevard.

Weetje

Het kunstzinnige beeldhouwwerk dat u in Mahabalipuram ziet op eeuwenoude tempels, betovert u vast. Veel lokale inwoners verdienen ook nu nog hun brood met beeldhouwen. In de oude stad zijn verschillende werkplaatsen.

DAG
04

Pondicherry - Auroville - Pondicherry (ca. 22 km / 1 uur)

IN_AL_Pondicherry - Sri Aurobindo Ashram
Bezoek de Auroville-woongemeenschap en de Sri Aurobindo Ashram
Gedeeltelijk vrije middag in Pondicherry
Wandeling door de Franse Wijk: koloniale sfeer proeven
Tweede overnachting Pondicherry

Na het ontbijt maken we een leuke ochtendexcursie naar het vlakbij Pondicherry gelegen Auroville: een internationale gemeenschap uit het hippietijdperk. Het idee was om een universele stad te stichten waar mensen van uiteenlopende nationaliteiten, religies en opvattingen in vrede en harmonie samen zouden leven. Aansluitend bezoeken we in Pondicherry zelf ook de ashram van de bekende goeroe Sri Aurobindo. Bij de oprichting in 1924 woonden er maar 24 volgelingen. Nu is de ashram een internationale spirituele gemeenschap met vestigingen over de hele wereld. Rust als u wilt de eerste helft van de middag lekker uit- of lunch in een lokaal restaurant op eigen gele-genheid. Zodra het openbare leven in Pondicherry weer op gang komt, later deze middag, bekijken we samen het historische erfgoed in de sfeervolle Franse wijk. We zien statige boulevards met bomen, witte koloniale villa’s met luiken, weelderige tuinen, nieuwe boetiekhotels in oude gebouwen, gezellige kleine winkels, elegante kerken en groene parken. Langs de straten (met Franse namen uiteraard) bloeien sierlijke bougainville-struiken – misschien doen ze u denken aan filmfragmenten uit ‘Life of Pi’? Dit fascinerende verhaal speelt zich deels in Pondicherry af.

Weetje

Kent u ‘Life of Pie’, de bestseller van Yann Martel? Of de met 4 Oscars beloonde boekverfilming (2012) van regisseur Ang Lee? Veel scènes spelen zich af in de Franse Wijk in Pondicherry. Sommige reisgidsen vermelden zelfs de filmlocaties.

DAG
05

Pondicherry - Swamimalai (ca. 140 km / 4 uur)

Rit per ossenkar
Tamil-wijk Pondicherry: de levendige Grand Bazaar bezoeken
Korte rit met een lokale ‘pedicab’
Vertrek Pondicherry
Swamimalai: leuke kennismaking met het Indiase plattelandsleven
Eerste overnachting in landelijk Swamimalai

In Pondicherry verkennen we 's ochtends eerst nog het Indiase stadsdeel, waar de hindoes en groothandelaren vroeger woonden. Bekijk de gebouwen, die zowel Franse invloeden als Tamil-cultuur uitstralen, en zie het keramiek aan weerszijden van de straat. We bezoeken ook de levendige Grand Bazaar. Bekijk de vrolijk gekleurde koopwaar en ervaar de uitbundige sfeer: uw zintuigen staan hier gegarandeerd op scherp. Tot slot rijden we naar een nabijgelegen hindoetempel in een lokale ‘pedicab’ (riksja). Een leuke belevenis! Dan stappen we in de loop van de ochtend in de bus naar onze volgende bestemming: Swamimalai. Dit rustieke dorp is een perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan tempelstad Tanjore. Na aankomst, halverwege de middag, rusten we even uit. Hierna maken we kennis met de omgeving en vriendelijke bevolking van Swamimalai. Na een korte dorpswandeling maken we een rit met een traditionele ossenkar (‘bullock cart’) dat voor de plaatselijke bewoners een alledaags vervoermiddel is. Bijzonder om het lokale plattelandsleven van zo dichtbij te ervaren. Wat een verschil met uw eigen leven thuis! Geniet van de rust die uitgaat van de landelijke omgeving. Deze werkt vast aanstekelijk. Prettig dat we twee nachten in Swamimalai blijven.

Weetje

Ossenkarren zijn van oudsher een veelgebruikt transportmiddel in India. Sommigen beweren zelfs dat het platteland meer ossenkarren telt dan fietsen. Modern vervoer is voor veel bewoners te duur of ongeschikt voor de lokale infrastructuur.

DAG
06

Swamimalai - Thanjavur - Swamimalai (ca. 75 km / 2 uur)

Kruiden India
Dagexcursie Thanjavur: Chola-cultuurschatten bewonderen
Kookworkshop in Swamimalai: traditionele Indiase gerechten leren koken en proeven
Genieten van sierlijke Bharata Natyam-dansvoorstelling
Tweede overnachting Swamimalai

Opnieuw een dag vol leuke verrassingen! Na het ontbijt maken we eerst een dagexcursie naar Thanjavur: ‘Tanjore’, zoals de Britten het noemden. Thanjavur was ooit de hoofdstad van het Chola-rijk, één van de grootste vorstendommen van Zuid-India. Onder de Chola-dynastie groeide Thanjavur uit tot belangrijk kunstcentrum. Indrukwekkend dat nog 74 van de tempels uit deze bloeiperiode overeind staan. Eerst bewonderen we het belangrijkste heiligdom van Tanjore: de 11e-eeuwse Brihadisvaratempel. Deze is zo heilig dat alleen hindoegelovigen naar binnen mogen. Gelukkig is de buitenkant een bezienswaardigheid op zich. Brihadisvara is architectonisch één van de mooiste hindoecomplexen wereldwijd, met zijn metershoge versierde tempelpoort, demonische tempelwachters en het enorme beeld van de mythische stier Nandi. In het nabijgelegen museum bekijken we hierna verschillende bronzen Chola-beelden en eeuwenoude manuscripten. Schitterend vakmanschap! Na een bezoek aan een lokale brons-werkplaats, rijden we terug naar het hotel. Fris u even op en kom dan naar de hotelkeuken – hier krijgen we een leuke kookworkshop (inclusief), waarbij we traditionele Indiase gerechten leren koken. Natuurlijk proeven we deze vervolgens zelf! Tot slot bekijken we een sierlijke Bharata Natyam dansvoorstelling, de oudste klassieke dansvorm van India. Een fantastische afsluiting van deze onvergetelijke dag!

Weetje

Het oude Thanjavur was een belangrijk cultureel centrum. Hierdoor trok het de beste kunstenaars aan. Het hedendaagse Thanjavur staat nog steeds bekend om zijn schilderijen met bladgoud, zijden tapijten, muziekinstrumenten en bronzen beelden.

DAG
07

Swamimalai - Trichy - Madurai (ca. 216 km / 5 uur)

in_al_madurai.jpg
Vertrek Swamimalai
Tussenstop Trichy: Sri Ranganathaswamy bewonderen
Vrije avond in Madurai
Eerste overnachting in ‘het Athene van het Oosten’ Madurai

We reizen verder. Onze volgende mooie bestemming is Madurai. Na ongeveer twee uur rijden maken we een tussenstop in Trichy (Tiruchirappalli). Deze plaats was ooit een oude Chola-vesting, zelfs nog voor de jaartelling. Door de eeuwen heen veroverden verschillende koningen en volkeren deze plaats, tot de Britten aan toe. Trichy heeft twee prominente bezienswaardigheden: de boven alles uit torende Rock Fort-tempel en de reusachtige en vooral beeldschone Sri Ranganathaswamy-tempel. We bekijken rustig de mooie details en stappen dan weer in de bus. Aan het eind van de middag komen we aan in Madurai – volgens veel reizigers de spectaculairste stad van Zuid-India! Het voelt hier alsof u teruggaat in de tijd. Madurai staat bekend als het 'Athene van het Oosten’. Deze oudste en heiligste stad van Tamil Nadu is al eeuwenlang een belangrijk centrum voor de religie en handel in zijde en specerijen. Naast cultuurminnaars en liefhebbers van geschiedenis, trekt Madurai ook vele duizenden pelgrims en bezoekers van lokale dagelijkse markten. We blijven twee nachten in het levendige Madurai slapen om ongehaast te genieten van de sfeer en bezienswaardigheden.

DAG
08

Madurai

Meenakshi tempel Madurai
Bezoek aan Madurais highlights: de Tirumalai Nayak Mahal en Meenakshi-tempel
Vrije middag
Religieuze avondceremonie bijwonen in de Meenakshi-tempel
Tweede overnachting Madurai

’s Ochtends bekijken we twee fantastische bezienswaardigheden: de Meenakshi tempel (waarschijnlijk Indiaas mooiste tempel) en de Tirumalai Nayak Mahal. De Meenakshi-tempel, bezoeken we zelfs twee keer – vanavond beleven we er ook een religieuze ceremonie! Het heiligdom heeft eindeloos hoge torens en muren versierd met gekleurde beelden van talloze goden en dieren, prachtig beschilderde plafonds en een zaal met honderden bewerkte zuilen. Zoveel schoonheid betovert u vast. Hierna bezoeken we het Thirumalai Nayak Mahal (1636). Dit oude paleis was vroeger vier keer zo groot en versierd met ivoor en edelstenen. Een imposant idee. Het hoofdpaleis bestaat gedeeltelijk nog steeds. Bekijk de enorme met massieve pilaren omgeven binnenplaats, bewonder de schitterend gedecoreerde danszaal en fantaseer over vroegere tijden. Na het avondeten op eigen gelegenheid gaan we opnieuw naar de Meenakshi-tempel, voor het dagelijkse ‘bedtijd-ritueel’. Priesters, gelovigen en sadhu’s (heilige mannen) dragen het beeld van Shiva elke avond naar het vertrek van zijn echtgenote Parvati, zodat de goden samen kunnen slapen. ’s Morgens brengen ze Shiva weer terug. Een eeuwenoude traditie. Laat u overweldigen door de kleurrijke processie-optocht, luister naar het tromgeroffel en de oude Tamilhymnen (‘slaapliederen’) en geniet van de unieke sfeer. Geweldig om dit bijzondere geloofsritueel van zo dichtbij mee te maken!

Goed om te weten

Uit respect voor de hindoe-godsdienst, dienen bezoekers van de Meenakshi-tempel hun schouders en benen te bedekken. Neem eventueel losse sjaals mee die u omknoopt tijdens uw bezichtiging.

Weetje

De Pandya-dynastie bouwde de oorspronkelijke Meenakshi-tempel ruim tweeduizend jaar geleden met opbrengsten van de lucratieve handel in zijde, parels en specerijen. Nayak-koningen verfraaiden het gigantische bouwwerk in de 17e eeuw tot zijn huidige uiterlijk.

DAG
09

Madurai - Bangalore

IN_AL_Bangalore2
Transfer vliegveld Madurai
Binnenlandse vlucht naar Bangalore (10:50 – 13:55)
Stadstour Bangalore: Botanische Tuinen van Lal Bagh bezoeken
Overnachten in kosmopolitisch Bangalore

’s Morgens rijden we na een vroeg ontbijt naar het vliegveld van Madurai. Onze volgende bestemming is de noordelijker gelegen miljoenenstad Bangalore. Vanwege de flinke afstand reizen we met het vliegtuig. Wel zo comfortabel! We nemen een vroege binnenlandse vlucht. Gunstig: als het vliegtuig volgens vluchtschema in de vroege middag in Bangalore landt, maken we na aankomst een leuke stadstour. Het kosmopolitische Bangalore, dat sinds 2014 officieel Bengaluru heet, is de hoofdstad van de deelstaat Karnaka. Deze ‘Garden City’ (tuinstad) stond altijd bekend om zijn lieflijke tuinen, groene parken en Victoriaanse architectuur. Tegenwoordig bepalen westerse koffiezaken, chique winkels, hippe bars, snelle zakenmensen en modieuze inwoners het straatbeeld. Wat een moderne, internationale sfeer! Tijdens onze stadsrondrit bezoeken we onder meer de mooie 18e-eeuwse botanische tuinen van Lal Bagh. Wandel rustig naar het meer met lotusbloemen, bezichtig het fascinerende glazen huis, bekijk ruim honderd jaar oude bomen, bewonder pelikanen en andere vogels en geniet van de enorme hoeveelheid tropische plantensoorten. Behoefte aan een westerse maaltijd en meer reuring? In Bangalore kiest u uit verschillende internationale restaurants, bars en winkels.

Goed om te weten

We kiezen opzettelijk voor de vroege vlucht naar Bangalore om vandaag nog zoveel mogelijk van de stad te zien. Als we aankomen volgens vluchtschema maken we een leuke stadstour van een halve dag.

Weetje

Bangalore (circa 10 miljoen inwoners) staat tegenwoordig bekend als het ‘Silicon Valley van India’, vanwege de bloeiende computerindustrie. U ervaart er een voor Zuid-India uitzonderlijk westerse sfeer. Het is één van de snelst groeiende steden in India.

DAG
10

Bangalore - Hampi (ca. 350 km / 8 uur)

IN_AL_Hampi2
Vertrek Bangalore
Aankomst Hampi
Vrije avond
Eerste overnachting in ruïnestad Hampi

Na het ontbijt reizen we door een fascinerend heuvelachtig landschap met granieten keien naar Hampi, een klein dorp in de deelstaat Karnataka. Hier bekijken we morgen in alle rust de mooie restanten van het Vijayanagara, de voormalige hoofdstad van het legendarische Vijayanagara-rijk. Dit was het laatste grote hindoe-imperium van Zuid-India. Tot de 17e eeuw besloeg dit middel-eeuwse vorstendom het hele zuiden van India. Vroege Perzische en Portugese handelsreizigers beschreven Vijayanagara als India’s welvarendste en rijkste stad. Na een vernietigende aanval van een vijandige moslim-alliantie, veranderde het machtige Vijayanagara vijfenzestig jaar later in een ruïnestad. Tijdens de rit naar Hampi bedenken we dat UNESCO dit grandioze ruïnecomplex uitriep tot Werelderfgoed. Sommige reizigers vergelijken het zelfs met Pompeï. Een veelbelovende gedachte. Ook bijzonder dat enkele fijn bewerkte hindoetempels en monumenten die ooit bij Vijayanagara hoorden, nu deel uitmaken van het tegenwoordige Hampi. Hampi is nog altijd een belangrijk religieus centrum – de eeuwenoude Virupaksha-tempel is een beroemd pelgrimsoord. Naast het culturele erfgoed, spreekt de prettige sfeer van Hampi u ongetwijfeld ook aan. Rust uit tijdens uw vrije avond en geniet van de mooie omgeving.

Weetje

Vijayanagara betekent: ‘Stad van de Overwinning’. Rond 1500 was het na Beijing de grootste stad ter wereld. Het was destijds zelfs drie keer groter dan Parijs.

DAG
11

Hampi

IN_AL_Hampi
Vijayanagara-ruïnes: Werelderfgoed-cultuurschatten bekijken
Tweede overnachting Hampi

Vanavond slapen we een tweede nacht in Hampi. We bekijken vandaag het enorme ruïnecomplex van Vijayanagara ongehaast tijdens een dagexcursie. Fijn dat veel tempels, sculpturen en paleizen zo goed bewaard zijn gebleven. Ze geven ons een goede indruk van het leven op deze plek, eeuwen geleden. Achter bijna elke steen schuilt een verhaal. Bewonder ook het uitzicht over de lager gelegen rivier, waarlangs weelderige bananenbomen, palmen en mangobomen groeien. Terwijl we rondwandelen, bedenken we dat handelaren vroeger diamanten en andere edelstenen verkochten in deze straten. Indrukwekkend. In de Hazara Rama-tempel zien we kunstzinnig bewerkte pilaren en versierde muren met afbeeldingen van olifanten, paarden, dansende meisjes en soldaten. Bijzonder om hier te zijn: vroeger kwam alleen de koninklijke familie in deze tempel. Natuurlijk bekijken we ook de twee grootste highlights – het Vithala-tempelcomplex en de Virupaksha tempel. Beide zijn duidelijk het werk van meesterkunstenaars. De bewerkte ‘muzikale’ pilaren van de Vithala-tempel zijn betoverend. In de oudheid bespeelden muzikanten hier melodieën op voor de koning. De Virupaksha-tempel, gewijd aan Shiva, god van vernietiging en schepping, is nog altijd een beroemd pelgrimsoord. Alleen al de ligging in de voetheuvels van Hemakuta, is prachtig.

Weetje

Het oude Vitahala-tempelcomplex is een grote publiekstrekker van ruïnestad Vijayanagara. Naast hoogwaardige kunstdetails, zijn vooral de ‘muzikale pilaren’ bijzonder: als je erop tikt, weerklinkt de echo van een muzieknoot.

DAG
12

Hampi - Hassan (ca. 370 km / 7 uur)

Hassan
Vertrek Hampi
Vrije avond Hassan
Overnachten in gemoedelijk Hassan

Een lange reisdag door het fascinerende groene landschap. Na het ontbijt reizen we van Hampi naar het prachtig door heuvels omgeven Hassan: de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de bij elkaar horende tempelsteden Belur en Halebid. De rit is een ideale gelegenheid om lekker bij te komen van alle indrukken tot nu toe. Onderweg strekken we regelmatig de benen. Misschien koopt u iets te eten of te drinken bij de straatverkopers die we veel tegenkomen langs de route. Maak het u gemakkelijk in onze bus met airco, wissel ervaringen uit met uw medereizigers, blader nog eens door uw reisinformatie, luister naar muziek en kijk door het raam naar het alledaagse leven in de dorpen waar we langsrijden.

DAG
13

Hassan - Mysore (ca. 120 km / 3 uur)

in_al_mysore.jpg
Bezoek tweeling-tempelsteden Belur en Halebid: levensechte kunst bewonderen
Vertrek Hassan
Vrije avond
Eerste overnachting in paleisstad Mysore

’s Morgens bezoeken we de tweeling-tempelsteden Belur en Halebid. Hier zien we hindoe-tempelkunst op zijn mooist. De heersers van het Hoysala-rijk, die de immense tempels bouwden, waren grote beschermers van kunst en architectuur. Als u goed kijkt, ziet u dat de kunstenaars hun werk zelfs ondertekenden. Zeldzaam voor die tijd! Verrassend hoe levensecht de vaak exotische, erotische beelden lijken. Alsof ze elk moment kunnen bewegen. In Belur is Chennakesava de grootste blikvanger. Imposant: de realisatie van dit monumentale bouwwerk kostte ruim 100 jaar. Zodra u de gedetailleerde versieringen op de tempelmuren bekijkt, weet u waarom. De heldhaftige strijders en sensuele dansers komen tot leven in steen. Wat waren de Hoysala-architecten onvoorstelbaar behendig! De oorringen van de dansers kunnen zelfs draaien, en in het haar van sommige dansers glinsteren zweetdruppels. Halebid ligt 16 kilometer verderop. Hoewel deze tempelstad even mooi is, bleef hij minder goed bewaard. ’s Middags rijden we naar het koelere, hoger gelegen Mysore: de ‘culturele hoofdstad’ van deelstaat Karnataka. Als we vroeg in de avond aankomen, voelt u meteen de vriendelijke sfeer. De lokale bevolking staat bekend om zijn gastvrijheid. Leuk dat we hier twee nachten logeren.

Weetje

De tempels van Belur en Halebid zijn gemaakt van speksteen, een makkelijk bewerkbaar materiaal. Het is eerst zacht, maar wordt uiteindelijk steeds harder.

DAG
14

Mysore

Mysore
Srirangapatna: het zomerpaleis van Sultan Tippu bekijken
Het sprookjesachtige Paleis van de Maharadja bewonderen
Bezoek aan een kleurrijke lokale markt
Tweede overnachting Mysore

We beginnen de dag in ‘paleisstad’- Mysore met een ochtendexcursie naar de vroegere hoofdstad Srirangapatna, gebouwd op een schiereiland in de rivier. Van hieruit verzette sultan Tippu zich lang tegen de Britten. Na zijn dood lijfden de Britten Mysore in. Samen bekijken we het teakhouten Daria Daulat Paleis, het zomerpaleis van de sultan. Op de fresco’s op de binnenmuren zien we afbeeldingen van de lokale vorst. ’s Middags bezoeken we dé bezienswaardigheid van Mysore – het immense Paleis van de Maharadja. Wat een sprookjesachtig bouwwerk, met zijn kleine koepels, torens, spiegels en glas-in-lood! Vergaapt u in de paviljoenen aan de glazen plafonds, schitterende troonzalen, vergulde zuilen en uitgestrekte mozaïekvloeren. Hierna lopen we naar de nabije Devaraja-markt. Volgens sommigen de kleurrijkste markt van India. Leuk om hier het ‘gewone’ lokale leven in Mysore te ervaren. Wandel langs de kraampjes met hoog opgestapeld fruit, vrolijk gekleurde offerbloemen en etenswaren en geniet van de geuren, kleuren, geluiden en hectiek. Aan het eind van de middag zijn we terug bij het hotel. Vraag de reisleider eventueel om tips voor leuke restaurants in Mysore.

DAG
15

Mysore - Ooty (ca. 147 km / 4 uur)

Ooty
Vertrek Mysore
Aankomst Ooty
Rest van de middag vrij: genieten van de frisse berglucht en gezellige sfeer
Overnachten in koloniaal bergstation Ooty

Vandaag verruilen we cultuurstad Mysore voor de Nilgiri Mountains (Blauwe Bergen). We gaan naar het hooggelegen Ooty – een geliefde bestemming van India-reizigers. Zodra we ’s middags aankomen, ervaart u meteen waarom. De mooie koloniale architectuur, Engelse rozentuinen, geurige Nilgiri-thee, koele klimaat en het weergaloos groene omringende berglandschap maken Ooty een heerlijk rustpunt onderweg. De Britten stichtten dit koloniaal bergstation begin 19e eeuw, nadat ze ontdekten dat de omgeving ideaal was om thee te verbouwen. Het gebied groeide hierna uit tot één van de grootste thee producerende regio’s van India. U geniet vast van uw vrije middag in Ooty. Wandel door het oude centrum met typisch Engelse straatnamen, bekijk de oude Britse villa’s, drink de meest verse thee die u ooit heeft geproefd, zoek in de gezellige kleine winkels naar leuke souvenirs, bewonder eventueel de grote Government Rose Garden, loop als u wilt naar het meer van Ooty of bekijk verschillende zeldzame plantensoorten in de Botanische Tuin van Ooty. Geniet ook van de verfrissende berglucht: heerlijk om de hitte van lager gelegen gebieden even te onderbreken.

Goed om te weten

Ooty ligt op ruim 2200 meter hoogte in de Nilgiri Mountains. Soms koelt het er flink af. Neem daarom iets warms mee om aan te trekken.

Weetje

Ooty heette oorspronkelijk Ughalamandalam. Eeuwen voordat de Britten er een bergstation vestigden, woonde het inheemse Toda-volk hier. Ooty had in de koloniale tijd als spotnaam ‘Snooty Ooty’ (bekakt Ooty), vanwege de elitaire Britse expats.

DAG
16

Ooty - Coonoor - Cochin (ca. 300 km / 7 uur)

Ooty Toy Train
Sensationele stoomtrein-rit over de Nilgiri Mountain Railway
Aankomst station van Coonoor
Busreis van Coonoor naar Cochin (Kochi)
Vrije avond
Eerste overnachting in oude havenstad Cochin

Opnieuw een hoogtepunt van de reis. Vanuit Ooty reizen we met een traditionele stoomtrein over de legendarische Nilgiri Mountain Railway (UNESCO Werelderfgoed) naar Coonoor. Een spectaculaire belevenis! We zitten duidelijk in een boemeltrein: de locomotief rijdt zeer langzaam. Gelukkig maar. Zo genieten we in alle rust van het schilderachtige berglandschap met theeplantages en groene eucalyptusbomen. Het Nilgiri Mountain-traject verbindt bergstation Ooty met het onderaan de bergen gelegen Mettupalayam. Onderweg passeert de trein 250 bruggen en 16 tunnels. Indrukwekkend! We reizen het mooiste deel mee. In Coonoor stappen we uit. Vanaf hier rijden we met onze privé bus naar de kust. Onze volgende mooie bestemming is de sfeervolle havenstad Cochin (Kochi) – volgens sommige reisgidsen de ‘Koningin van de Arabische Zee’. De ligging aan het blauwe water van de Arabische Zee, de mooie mix van Indiase architectuur en Europese pakhuizen, kerken en koopmanswoningen, de kade met bijzondere visnetten en de vele leuke antiekzaken en souvenirwinkels, geven deze hoofdstad van deelstaat Kerala een bijzondere charme. Rust tijdens uw vrije avond lekker uit. We slapen twee nachten in Cochin. U kijkt ongetwij-feld uit naar morgen: dan verkennen we het rijke VOC-verleden en zien we een bijzondere dansvoorstelling.

Weetje

Het ontwerp voor de Nilgiri Mountain Railway bestond al in 1854. Pas in 1908 was het 46 kilometer lange traject klaar voor gebruik. Het rotsachtige terrein en de dichtbeboste heuvels maakten de aanleg van de rails uitzonderlijk moeilijk.

DAG
17

Cochin

IN_AL_Cochin
Kennismaken met Cochin: Dutch Palace, Chinese visnetten, graf Vasco da Gama en Joodse Synagoge bewonderen
Traditionele kathakali-dansvoorstelling bijwonen
Tweede overnachting Cochin

In Cochin verkennen we vandaag eerst het boeiende Nederlandse en Portugese verleden. Natuurlijk bekijken we ook de fotogenieke Chinese visnetten in de oude haven. Deze zijn buiten China alleen te zien in Cochin. Tijdens onze stadstour vallen de Europese invloeden u meteen op. In de 16e en 17e eeuw was Cochin het centrum van de handel in gember, peper en andere specerijen. De architectuur weerspiegelt duidelijk de koloniale geschiedenis. Het Dutch Palace (Nederlandse Paleis) bij Mattancherry was oorspronkelijk een Portugees bouwwerk. Het paleis was een cadeau voor de Raja van Cochin. De Nederlanders renoveerden het later. We bekijken er mooie mythologische muurschilderingen, plafonds met houtsnijwerk en zeldzame klassieke Kerala-vloeren die van gepolijst zwart marmer lijken, maar een mix zijn van kokosnootschillen en houtskool. In India’s oudste Europese kerk, St. Francis Church, zien we het eerste graf van Vasco da Gama, de legendarische Portugese ontdekkingsreiziger. Landgenoten begroeven zijn stoffelijke resten later opnieuw in Portugal. We bezoeken ook de Joodse synagoge (1568). Prachtig, die Chinese tegels en Belgische kroonluchters. Aan het eind van de dag bekijken we een traditionele Kathakali-dansvoorstelling. De dansers lijken wel mythologische figuren. De verfijnde kostuums, kleurrijke make-up, beschilderde maskers, expressieve gebaren en dramatische gezichtsuitdrukkingen fascineren u ongetwijfeld. Leuk, zo’n gevarieerd dagprogramma!

Weetje

Kathakali is eigenlijk gedanst drama. De klassieke dansvorm ontstond in de deelstaat Kerala. De dans vraagt om een groot uithoudingsvermogen: de acteurs krijgen dezelfde conditietraining als traditionele vechtsporters.

DAG
18

Cochin - Periyar Nationaal Park - Thekkady (ca. 148 km / 4-5 uur)

Periyar Nationaal Park
Vertrek Cochin
Aankomst Periyar
Boottocht door tijgerreservaat Periyar: genieten van flora en fauna
Optreden van de lokale vechtkunst kalaripayattu bewonderen
Overnachten in Thekkady

Wat een fantastische reisroute! Na het ontbijt rijden we naar de volgende enerverende be-stemming: Periyar Nationaal Park, in de westelijke Ghats-bergen. Periyar is een bekend tijger- en olifantenreservaat. Naar schatting leven hie ongeveer 40 Bengaalse tijgers. Het aantal Indiase olifanten ligt rond de 1000. De combinatie van dichtbeboste heuvels en sappig grasland is duidelijk gunstig voor deze dieren. Ze vinden er veel schuilplekken en voedsel. We logeren in het dorp Thekkady, de hoofdingang tot Periyar. Op weg hiernaartoe verheugt u zich vast.

Na aankomst maken we een boottocht over het Periyar-meer, een groot stuwmeer midden in het beschermde natuurgebied – dé plek om rustig inheemse dieren te bespieden! Kijk vanaf het dek of u wilde olifanten op de oever ziet: olifantenkuddes komen hier regelmatig drinken. Tijgers verschuilen zich vaak goed in het reusachtige park. Misschien ziet u wel een buffel, dwerghert, otter, wild zwijn of bijzondere apen? Vogelspotters beleven een geluksdag: Periyar staat bekend als een magnifiek vogelgebied. Wie weet spot u een ijsvogel of neushoornvogel. ‘s Avonds neemt de reisleider u mee naar het plaatselijke theater. Hier bekijken we een traditionele kalaripattayu-vechtkunstdemonstratie. Deze eeuwenoude ‘martial arts’ ontstond in Kerala. Leuk om kennis te maken met deze intrigerende regionale cultuur.

Weetje

Het Periyar Nationaal Park is één van de 27 beschermde tijgergebieden in India. De tijgers laten zich niet vaak zien. Het park is met een oppervlakte van 770 km2 immens groot en de dieren blijven liefst op veilige afstand van mensen.

DAG
19

Periyar - Kumarakom (ca. 123 km / 5 uur)

IN_AL_Kerala_HouseBoat_108288002
Specerijenplantages en biologische kruidentuinen bezoeken
Vertrek Periyar
Aankomst Kumarakom
Vaartocht in een traditionele rijstboot: de Backwaters van Kerala bewonderen (incl. lunch)
Overnachten in natuurparadijs Kumarakom

De geurige plantages rond Periyar zien er uitnodigend uit. ’s Morgens bezoeken we enkele lokale specerijenproducenten. Leuk dat we ook kennismaken met kleinere kruidentuinen. De eigenaren vertellen u enthousiast over hun moderne, biologische landbouwmethoden. Wist u bijvoorbeeld dat ze elektriciteit opwekken met het methaangas dat hun koeien produceren? Informatief om te zien hoe kruiden verbouwd, geoogst en verwerkt worden, voor ze bij ons in de supermarkt belanden. Hierna rijden we richting Kumarakon. Na aankomst stappen we in Alleppey op een traditionele rijstboot (‘houseboat’). De rest van de dag maken we een vaartocht door de beroemde Backwaters van Kerala. Een bezoek aan dit spectaculaire natuurgebied met lagunes, kanalen, rivieren, meren met waterplanten en smalle groene eilanden, staat vast hoog op uw lijst! Geniet aan boord van uw authentieke Kerala-lunch (inclusief). Bekijk het leven op de oevers en bewonder de omgeving vanaf het kalme, majestueuze Vembanad-meer. U begrijpt direct waarom de Backwaters zo’n trekpleister zijn. Na een heerlijke dag op het water rijden we naar ons hotel in Kumarakom, waar we één nacht logeren.

DAG
20

Kumarakom - Poovar (ca. 190 km / 6 uur)

Poovar
Vertrek Kumarakom
Aankomst Poovar Beach
Vrije middag
Eerste overnachting relaxt strandresort in Poovar

Leg uw zwemkleding en zonnebrandcrème alvast bovenop in uw koffer als u opstaat. Na het ontbijt reizen we naar de goudgele stranden van Poovar – het ontspannen toetje van onze reis. Als u wilt ligt u vanmiddag al aan het zwembad van ons mooi gelegen strandresort! Onderweg beseft u nog eens hoe mooi en gevarieerd Zuid-India is: het groene voorbijtrekkende landschap verrast steeds opnieuw. Halverwege de middag komen we aan in de gezellige en kleine kustplaats Poovar. Ons comfortabele resort ligt aan de Poovar-rivier bij een kokosnooteiland. Wat een mooie plek! Naast een privéstrand en een groot buitenzwembad, heeft het hotel een ayurveda-spa, een eigen restaurant en een prachtige tropische tuin. Na aankomst ervaart u een heerlijk vakantiegevoel. Tijdens uw vrije middag komt u helemaal tot rust. ’s Avonds maakt u misschien wel een wandeling langs de zeebranding. Geweldig om de reis hier af te sluiten met een verblijf van twee nachten.

Goed om te weten

Het klimaat in Poovar is een moessonklimaat. Dit klimaat kenmerkt zich door een duidelijke droge en regenachtige periode. Omdat Poovar dicht bij de evenaar en aan zee ligt, blijft de temperatuur het gehele jaar vrij constant met gemiddeld 30 graden. De zee kan in de warme droge zomermaanden de hitte aangenaam verzachten. De meeste regen valt hier in de maanden mei t/m oktober. Gedurende de moesson regent het iedere dag. De buien komen voornamelijk in de middag en vroege avond en duren meestal een paar uur, waarna de zon weer tevoorschijn komt. U kunt dan ook in het regenseizoen prima door Zuid-India reizen.

Weetje

Poovar was vroeger een belangrijk handelscentrum voor hout, ivoor, cederhout en specerijen.

DAG
21

Poovar

Poovar
Vrije dag: ontspannen genieten van zon, zee, zwembad en strand
Tweede overnachting Poovar

Onze tropische strandvakantie voelt als de perfecte toegift. Het maakt deze reis helemaal af! Hier geniet u rustig na van alle tempels, steden en natuurpracht die u onderweg heeft gezien. Deze laatste dag bepaalt u zelf wat u wel of juist niet onderneemt. Niets hoeft. Als u wilt geniet u de hele dag van ons aangename strandresort. Slaap bijvoorbeeld uit en begin de dag met een ontspannen ontbijt met sappig vers fruit. Haal hierna eventueel een boek uit de hotelbibliotheek en zoek een lekkere schaduwplek op het bijbehorende privéstrand. Toe aan verkoeling? Dan neemt u vast graag een verfrissende duik in het grote hotelzwembad. Ontspant u graag op een typisch Indiase manier? Trakteer uzelf op een weldadige ayurveda-behandeling in de hotel spa – u voelt zich hierna vast als herboren. Onderneemt u liever iets? Boek dan bijvoorbeeld ter plekke een leuke boottocht en verken de Backwaters nogmaals vanaf het water. Misschien bezoekt u graag de nabijgelegen kleine kustplaats Thiruvananthapuram (Trivandrum), om kennis te maken met het alledaagse leven van de lokale kustbewoners. Dit mooie dorp trekt elk jaar meer reizigers. ’s Avonds geniet u nog een laatste keer van de bijzondere Zuid-Indiase sfeer en vriendelijke mensen (tenzij u onze verlengingsoptie bijboekte).

Goed om te weten

Wilt u uw strandvakantie in Poovar graag verlengen (optioneel)? Bekijk dan onze aantrekkelijk geprijsde verlengingsopties en vraag onze reisspecialisten eventueel om advies. Ze helpen u graag!

Weetje

Ayurveda is een traditionele Indiase geneeswijze. Het besteedt veel aandacht aan de energiebalans van het lichaam.

DAG
22

Poovar - Trivandrum - Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Vertrek naar het nabijgelegen vliegveld
Vlucht Trivandrum - Schiphol
Optionele verlenging: langer strandverblijf in Poovar
Aankomst Amsterdam

Uitgerust van uw ontspannen strandverblijf neemt u afscheid van Poovar. Vanaf het nabijgelegen vliegveld Trivandrum vliegen we vandaag terug naar Amsterdam. Stelt u de terugkeer naar uw dagelijkse leven in Nederland liever nog even uit? Maak dan gebruik van onze aantrekkelijke verlengingsoptie in Poovar en geniet nog langer van zon, zee, zwembad en strand. Anders landt u vanavond al op Schiphol – een voordeel van het lokale tijdsverschil. Als u afscheid neemt van uw reisgenoten, beseft u nog eens hoe onvoorstelbaar veel kleurrijke, boeiende, mooie en verrassende plekken u samen leerde kennen tijdens deze fenomenale rondreis door Zuid-India.

Goed om te weten

Blijf als u wilt langer in ons heerlijke strandresort in Poovar (optioneel)! Dan hoeft u vandaag nog niet naar huis. Bekijk dan snel onze aantrekkelijke verlengingsopties. Hulp nodig? Onze reisspecialisten helpen u graag.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma

+- Verlengen

( 1 optie )+Open-Sluiten

> Geniet langer en verleng uw rondreis

( 1 van 1 opties )

Na afloop van uw rondreis een paar dagen extra in uw rondreishotel in Poovar? Bijboeken of bekijken van de meerprijs op de vertrekdatum van uw keuze kan, door te klikken op ‘boek nu’ onder ‘data & prijzen’.

in_ac_coccozwembad.jpg

Poovar

-

Strandverblijf Poovar

Driesterren

Isola di Cocco is een beach resort met eigen privéstrand vanwaar u 's avonds een prachtig uitzicht heeft. Ook beschikt het hotel over een mooi buitenzwembad en een lekker restauran...nt. De kamers hebben een traditionele uitstraling en zijn voorzien van een TV, minibar, badkamer met bad of douche en een mooi uitzicht op de tuin. Een heerlijk verblijf om volledig tot rust te komen!

2 nachten p.p.v.a.82
Verlengen

Lees meerSluit meer info

Strandverblijf Poovar

Isola di Cocco is een beach resort met eigen privéstrand vanwaar u 's avonds een prachtig uitzicht heeft. Ook beschikt het hotel over een mooi buitenzwembad en een lekker restaurant. De kamers hebben een traditionele uitstraling en zijn voorzien van een TV, minibar, badkamer met bad of douche en een mooi uitzicht op de tuin. Een heerlijk verblijf om volledig tot rust te komen!

Sluit meer info

+- Extra's

( 2 opties )+Open-Sluiten

> Meer comfort tijdens de reis?

( 1 t/m 2 van 2 opties )

Het is mogelijk om tijdens deze reis voor nog meer comfort te kiezen. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn.

Extra 5 kg ruimbagage (vlucht Madurai - Bangalore)

Extra 5 kg ruimbagage (vlucht Madurai - Bangalore)

Voor de binnenlandse vlucht van Madurai naar Bangalore is een maximum van 15kg ruimbagage inbegrepen. Het is dan ook mogelijk om optioneel vanaf 5kg bij te boeken.

v.a.31

Bekijk meer infoSluit meer info

Voor de binnenlandse vlucht van Madurai naar Bangalore is een maximum van 15kg ruimbagage inbegrepen. Het is dan ook mogelijk om optioneel vanaf 5kg bij te boeken.

Overnachting op een Houseboat

Overnachting op een Houseboat

U kunt ervoor kiezen om op een traditionele housboat te overnachten, op de Backwaters van Kerala. Na aankomst in Alleppey stappen we met de groep op een traditionele rijstboot (‘ho...

v.a.36

Bekijk meer infoSluit meer info

U kunt ervoor kiezen om op een traditionele housboat te overnachten, op de Backwaters van Kerala. Na aankomst in Alleppey stappen we met de groep op een traditionele rijstboot (‘houseboat’) – de rest van de dag maken we een vaartocht door de beroemde Backwaters van Kerala. Een bezoek aan dit spectaculaire natuurgebied met lagunes, kanalen, rivieren, meren met waterplanten en smalle groene eilanden, staat vast hoog op uw lijstje! Geniet aan boord van uw authentieke Kerala-lunch (inclusief). Bekijk het leven op de oevers en bewonder de omgeving vanaf het kalme, majestueuze Vembanad Meer. U begrijpt direct waarom de Backwaters zo’n trekpleister zijn. Na een heerlijke dag aan water blijft u - met eventueel andere groepsleden die deze optie ook hebben gereserveerd - aan boord van de houseboat. Indien u kiest voor een verblijf aan boord van de rijstboot is er geen gids aanwezig. De volgende ochtend vaart u na het ontbijt weer terug naar de oevers waarvandaan u met de rest van de groep verder reist naar Poovar. Aan boord wordt een heerlijk diner geserveerd en u overnacht in een privé cabin met gedeelde badkamer met douche en toilet.

+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In India & Nepal reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider en Engelssprekende, lokale gids. Onze reisbegeleiders reizen meerdere malen per jaar door India & Nepal en hebben dan ook een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities, en de actualiteit. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van India & Nepal leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Mocht u uw reis combineren met Nepal, dan zal u begeleid worden door dezelfde Nederlandssprekende reisbegeleider als tijdens uw reis in India. Wel nemen we bij de grens afscheid van onze lokaal, Engelssprekende gids en zal deze worden vervangen door een Nepalese, Engelssprekende gids. Op deze manier kunnen we u de beste informatie geven, want onze Nepalese gids kent zijn land als geen ander en is trots om u zijn land te laten zien. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

22 dagen Exotisch Zuid-India: altijd de beste prijs

Eenpersoonskamertoeslag vanaf € 555

Intercontinentale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

Binnenlandse vlucht Madurai - Bangalore incl. 15 kg ruimbagage
Rondreis per airco touringcar (afmeting is afhankelijk van groepsgrootte)
Transfer luchthaven - hotel v.v.
Overnachtingen in goed verzorgde middenklasse hotels
Iedere dag ontbijt
Welkomstdiner in Mahabalipuram op dag 2
Authentiek Kerala stijl lunch op dag 19
Nederlandssprekende reisleiding van dag 2 t/m 20
Lokale Engelssprekende gidsen op dag 2 t/m 9, 11, 13, 14, 17 en 19
Stadstour Chennai (Madras) incl. de kleurrijke Kapaleeswarar tempel*
Stadstour Mahabalipuram incl. bezoek aan Pancha Rathas (vijf wagens) tempelcomplex*
Bezoek aan 'New Age' Auroville
Erfgoed wandeling door de Franse wijk in Pondicherry
Rit per ossenkar in Swamimalai
Excursie naar Thanjavur (of Tanjore) incl. de Brihadisvara tempel, Thanjavur paleis en een bronsfabriek*
Kookworkshop & Bharatnatyam dansvoorstelling in Swamimalai
Bezoek aan Tiruchirappalli (Trichy) en de rijkelijk versierde Sri Ranganathaswamy tempel*
Stadstour Madurai incl. o.a. het Thirumalai Nayak paleis en avondceremonie bij de Meenakshi tempel*
Tocht per tuktuk in Madurai
Stadstour Bangalore incl. o.a. een bezoek aan de botanische tuin Lal Bagh*
Bezoek aan de verzameling aan ruïnes van de vroegere stad Vijayanagar in Hampi*
Excursie naar de tempels Belur en Halebid in Hassan*
Stadstour Mysore incl. o.a. een bezoek aan de stad Srirangapatna, het Daria Daulat paleis, het Mysore paleis en de Devaraja markt*
Rit per Toy Train door de Nilgiri bergen van Ooty naar Mettupalayam
Stadstour Cochin (Kochi) incl. o.a. het Mattancherry (of 'Hollandse') paleis en de Cheenavala visnetten*
Bijwonen van een Kathakali dansdrama
Kalaripayattu (vechtsport) voorstelling in Periyar
Kruidentour in Periyar
Dagcruise per authentieke houseboat over de backwaters van Kerala
Strandverblijf in Poovar
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan (zie ook exclusief)

Exclusief

Entreegelden: ca. € 30 p.p. (omgerekend ca. 2.355 INR p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Fooienpot: ca. € 95 p.p. (omgerekend ca. 7.563 INR p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Fooi voor de reisleiding
extra 5 kg ruimbagage voor binnenlandse vlucht Madurai - Bangalore
optionele overnachting op een houseboat in Kerala
Eventuele optionele excursies
Visum India
Overige maaltijden
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking

Minimaal aantal deelnemers: 15 Maximaal aantal deelnemers: 30

+- Verlengen

( 1 optie )+Open-Sluiten

> Geniet langer en verleng uw rondreis

( 1 van 1 opties )

Na afloop van uw rondreis een paar dagen extra in uw rondreishotel in Poovar? Bijboeken of bekijken van de meerprijs op de vertrekdatum van uw keuze kan, door te klikken op ‘boek nu’ onder ‘data & prijzen’.

in_ac_coccozwembad.jpg

Poovar

-

Strandverblijf Poovar

Driesterren

Isola di Cocco is een beach resort met eigen privéstrand vanwaar u 's avonds een prachtig uitzicht heeft. Ook beschikt het hotel over een mooi buitenzwembad en een lekker restauran...nt. De kamers hebben een traditionele uitstraling en zijn voorzien van een TV, minibar, badkamer met bad of douche en een mooi uitzicht op de tuin. Een heerlijk verblijf om volledig tot rust te komen!

2 nachten p.p.v.a.82
Verlengen

Lees meerSluit meer info

Strandverblijf Poovar

Isola di Cocco is een beach resort met eigen privéstrand vanwaar u 's avonds een prachtig uitzicht heeft. Ook beschikt het hotel over een mooi buitenzwembad en een lekker restaurant. De kamers hebben een traditionele uitstraling en zijn voorzien van een TV, minibar, badkamer met bad of douche en een mooi uitzicht op de tuin. Een heerlijk verblijf om volledig tot rust te komen!

Sluit meer info

+- Extra's

( 2 opties )+Open-Sluiten

> Meer comfort tijdens de reis?

( 1 t/m 2 van 2 opties )

Het is mogelijk om tijdens deze reis voor nog meer comfort te kiezen. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn.

Extra 5 kg ruimbagage (vlucht Madurai - Bangalore)

Extra 5 kg ruimbagage (vlucht Madurai - Bangalore)

Voor de binnenlandse vlucht van Madurai naar Bangalore is een maximum van 15kg ruimbagage inbegrepen. Het is dan ook mogelijk om optioneel vanaf 5kg bij te boeken.

v.a.31

Bekijk meer infoSluit meer info

Voor de binnenlandse vlucht van Madurai naar Bangalore is een maximum van 15kg ruimbagage inbegrepen. Het is dan ook mogelijk om optioneel vanaf 5kg bij te boeken.

Overnachting op een Houseboat

Overnachting op een Houseboat

U kunt ervoor kiezen om op een traditionele housboat te overnachten, op de Backwaters van Kerala. Na aankomst in Alleppey stappen we met de groep op een traditionele rijstboot (‘ho...

v.a.36

Bekijk meer infoSluit meer info

U kunt ervoor kiezen om op een traditionele housboat te overnachten, op de Backwaters van Kerala. Na aankomst in Alleppey stappen we met de groep op een traditionele rijstboot (‘houseboat’) – de rest van de dag maken we een vaartocht door de beroemde Backwaters van Kerala. Een bezoek aan dit spectaculaire natuurgebied met lagunes, kanalen, rivieren, meren met waterplanten en smalle groene eilanden, staat vast hoog op uw lijstje! Geniet aan boord van uw authentieke Kerala-lunch (inclusief). Bekijk het leven op de oevers en bewonder de omgeving vanaf het kalme, majestueuze Vembanad Meer. U begrijpt direct waarom de Backwaters zo’n trekpleister zijn. Na een heerlijke dag aan water blijft u - met eventueel andere groepsleden die deze optie ook hebben gereserveerd - aan boord van de houseboat. Indien u kiest voor een verblijf aan boord van de rijstboot is er geen gids aanwezig. De volgende ochtend vaart u na het ontbijt weer terug naar de oevers waarvandaan u met de rest van de groep verder reist naar Poovar. Aan boord wordt een heerlijk diner geserveerd en u overnacht in een privé cabin met gedeelde badkamer met douche en toilet.

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In India & Nepal reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider en Engelssprekende, lokale gids. Onze reisbegeleiders reizen meerdere malen per jaar door India & Nepal en hebben dan ook een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities, en de actualiteit. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van India & Nepal leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Mocht u uw reis combineren met Nepal, dan zal u begeleid worden door dezelfde Nederlandssprekende reisbegeleider als tijdens uw reis in India. Wel nemen we bij de grens afscheid van onze lokaal, Engelssprekende gids en zal deze worden vervangen door een Nepalese, Engelssprekende gids. Op deze manier kunnen we u de beste informatie geven, want onze Nepalese gids kent zijn land als geen ander en is trots om u zijn land te laten zien. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

22 dagen Exotisch Zuid-India: altijd de beste prijs

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Chennai (Madras)

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vertrek Amsterdam: vlucht naar Chennai (Madras)
Overnachten in het vliegtuig

Het vliegtuig stijgt op en Schiphol wordt kleiner. Uw vakantie begint! Gaat u voor het eerst naar India? Gelukkig heeft u voor deze zorgvuldig samengestelde rondreis door Zuid-India gekozen: u beleeft het land en de bewoners meteen van hun meest ontspannen kant. Bezocht u India eerder? Dan kijkt u vast uit naar uw kennismaking met het minder toeristische, maar bijzonder gastvrije zuiden. De inwoners van Tamil Nadu, Karnataka en Kerala, de deelstaten die we bezoeken, staan bekend als buitengewoon vriendelijk. Een prettig idee dat uw reisleider in Zuid-India de écht bijzondere plekken kent: onderweg geeft hij u de beste tips en informatie over de omgeving. De komende 3 weken neemt hij u mee naar de mooiste tempelsteden, zoals Tanjore, Madurai en Mysore. U verheugt zich vast ook op de natuurlijke highlights van onze reisroute. De beroemde Backwaters van Kerala, het tijger- en olifantenreservaat Periyar Nationaal Park en de goudgele stranden met palmbomen in Poovar, staan bij veel reizigers bovenaan hun lijstje. Zuid-India betovert u ongetwijfeld! U overnacht in het vliegtuig. Morgen ontvangt de reisleider u op de luchthaven van Chennai.

DAG
02

Aankomst Chennai (Madras) - Mahabalipuram (ca. 60 km / 1-2 uur)

in_al_chennai (8).jpg
Aankomst Chennai
Ontvangst op het vliegveld door de Nederlandssprekende reisleider
Sightseeing-tour door Chennai (het vroegere Madras)
Middag vrij in Mahabalipuram
Welkomstdiner: ontspannen kennismaking met lokale specialiteiten en reisgenoten
Overnachting in het vriendelijke Mahabalipuram

In de ochtend landen we in metropool Chennai, het vroegere Madras. Wat een gemak: de Nederlandssprekende reisleider staat buiten op het vliegveld klaar met een privéchauffeur. Leuk dat we eerst een sightseeingtour door Chennai maken, als de aankomsttijd van onze vlucht het toelaat. De Kapaleeshwarar-tempel en Santhome-basiliek zijn een mooie eerste kennismaking met Zuid-India. Pin tijdens deze gelegenheid ook gerust Indiase roepies, of koop eventueel iets te eten of drinken. Terwijl u het bruisende straatleven in Chennai bekijkt, bedenkt u dat deze hoofdstad van Tamil Nadu ooit een klein vissersdorp was. Pas na de komst van Britse handelaren ontwikkelde Madras zich tot de toegangspoort van Zuid-India. Aan het eind van de ochtend rijden we in ongeveer twee uur naar ons hotel in Mahabalipuram, waar we vanavond slapen. Het historische Mahabalipuram heeft veel prachtige UNESCO-monumenten. Met zijn rustige straten, gezellige restaurants aan zee en terrassen met uitzicht op kleurrijke vissersboten is het bovendien een fijne plaats om te acclimatiseren. Rust na aankomst uit van de reis- of verken tijdens uw vrije middag alvast zelf iets in de nabije omgeving. ’s Avonds geniet u samen met de reisleider en uw reisgenoten van een ontspannen diner met lokale specialiteiten. Een gezellig begin van de reis!

Goed om te weten

In India sluiten bezienswaardigheden vaak tussen de middag. Natuurlijk stemt de reisleider uw reisprogramma hier zoveel mogelijk op af.

Weetje

De curry van Madras is wereldberoemd – en bovengemiddeld heet. Meestal geldt: hoe roder de curry, hoe meer rode pepers en (dus) hoe heter. Het woord curry is Engels. Ons Nederlandse ‘kerrie’ is een verbastering van het Indiase ‘kahri’ (‘saus’).

DAG
03

Mahabalipuram - Pondicherry (ca. 100 km / 3 uur)

Mahabalipuram
Shore-tempel en andere cultuurschatten bekijken in Mahabalipuram
Vertrek Mahabalipuram
Aankomst Pondicherry
Vrije middag
Eerste overnachting in Frans-koloniaal Pondicherry

We beginnen de dag rustig. ’s Middags maken we een stadstour door Mahabalipuram (ook wel: Mamallapuram). Na het pagodevormige rotstempelcomplex Five Rathas, bekijken we de pal aan het strand gelegen Shore-tempel. Waarschijnlijk was deze 8e-eeuwse kusttempel vroeger een herkenbaar navigatiepunt voor schepen op zee. Terwijl we naar het indrukwekkende bouwwerk wandelen, staren loslopende heilige koeien ons aan. Een typisch Indiaas tafereel. In een kalm tempo bekijken we de deels door erosie uitgesleten steenreliëfs van goddelijke wezens en vogels. De beeldhouwers waren duidelijk meesters in hun vak. Dan rijden we door naar Pondicherry (of ‘Puducherry’): een levend monument van de Frans-koloniale cultuur in India. Pondicherry was de hoofdstad van Frans-Indië tot 1954. De uitgesproken Franse sfeer valt u direct op – kinderen begroeten u met ‘bonjour’, politieagenten dragen Franse uniformen en eetstalletjes verkopen croissants. Ook de lokale architectuur weerspiegelt het koloniale verleden. We slapen twee nachten in Pondicherry. Zo genieten we ongehaast van de mooie bezienswaardigheden en komen we even bij van het reizen. Eet ’s avonds als u wilt op eigen gelegenheid Franse ‘cuisine’ in één van de leuke restaurants. Geniet hierna eventueel van het uitzicht op zee en de flanerende lokale bevolking tijdens een leuke wandeling over de boulevard.

Weetje

Het kunstzinnige beeldhouwwerk dat u in Mahabalipuram ziet op eeuwenoude tempels, betovert u vast. Veel lokale inwoners verdienen ook nu nog hun brood met beeldhouwen. In de oude stad zijn verschillende werkplaatsen.

DAG
04

Pondicherry - Auroville - Pondicherry (ca. 22 km / 1 uur)

IN_AL_Pondicherry - Sri Aurobindo Ashram
Bezoek de Auroville-woongemeenschap en de Sri Aurobindo Ashram
Gedeeltelijk vrije middag in Pondicherry
Wandeling door de Franse Wijk: koloniale sfeer proeven
Tweede overnachting Pondicherry

Na het ontbijt maken we een leuke ochtendexcursie naar het vlakbij Pondicherry gelegen Auroville: een internationale gemeenschap uit het hippietijdperk. Het idee was om een universele stad te stichten waar mensen van uiteenlopende nationaliteiten, religies en opvattingen in vrede en harmonie samen zouden leven. Aansluitend bezoeken we in Pondicherry zelf ook de ashram van de bekende goeroe Sri Aurobindo. Bij de oprichting in 1924 woonden er maar 24 volgelingen. Nu is de ashram een internationale spirituele gemeenschap met vestigingen over de hele wereld. Rust als u wilt de eerste helft van de middag lekker uit- of lunch in een lokaal restaurant op eigen gele-genheid. Zodra het openbare leven in Pondicherry weer op gang komt, later deze middag, bekijken we samen het historische erfgoed in de sfeervolle Franse wijk. We zien statige boulevards met bomen, witte koloniale villa’s met luiken, weelderige tuinen, nieuwe boetiekhotels in oude gebouwen, gezellige kleine winkels, elegante kerken en groene parken. Langs de straten (met Franse namen uiteraard) bloeien sierlijke bougainville-struiken – misschien doen ze u denken aan filmfragmenten uit ‘Life of Pi’? Dit fascinerende verhaal speelt zich deels in Pondicherry af.

Weetje

Kent u ‘Life of Pie’, de bestseller van Yann Martel? Of de met 4 Oscars beloonde boekverfilming (2012) van regisseur Ang Lee? Veel scènes spelen zich af in de Franse Wijk in Pondicherry. Sommige reisgidsen vermelden zelfs de filmlocaties.

DAG
05

Pondicherry - Swamimalai (ca. 140 km / 4 uur)

Rit per ossenkar
Tamil-wijk Pondicherry: de levendige Grand Bazaar bezoeken
Korte rit met een lokale ‘pedicab’
Vertrek Pondicherry
Swamimalai: leuke kennismaking met het Indiase plattelandsleven
Eerste overnachting in landelijk Swamimalai

In Pondicherry verkennen we 's ochtends eerst nog het Indiase stadsdeel, waar de hindoes en groothandelaren vroeger woonden. Bekijk de gebouwen, die zowel Franse invloeden als Tamil-cultuur uitstralen, en zie het keramiek aan weerszijden van de straat. We bezoeken ook de levendige Grand Bazaar. Bekijk de vrolijk gekleurde koopwaar en ervaar de uitbundige sfeer: uw zintuigen staan hier gegarandeerd op scherp. Tot slot rijden we naar een nabijgelegen hindoetempel in een lokale ‘pedicab’ (riksja). Een leuke belevenis! Dan stappen we in de loop van de ochtend in de bus naar onze volgende bestemming: Swamimalai. Dit rustieke dorp is een perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan tempelstad Tanjore. Na aankomst, halverwege de middag, rusten we even uit. Hierna maken we kennis met de omgeving en vriendelijke bevolking van Swamimalai. Na een korte dorpswandeling maken we een rit met een traditionele ossenkar (‘bullock cart’) dat voor de plaatselijke bewoners een alledaags vervoermiddel is. Bijzonder om het lokale plattelandsleven van zo dichtbij te ervaren. Wat een verschil met uw eigen leven thuis! Geniet van de rust die uitgaat van de landelijke omgeving. Deze werkt vast aanstekelijk. Prettig dat we twee nachten in Swamimalai blijven.

Weetje

Ossenkarren zijn van oudsher een veelgebruikt transportmiddel in India. Sommigen beweren zelfs dat het platteland meer ossenkarren telt dan fietsen. Modern vervoer is voor veel bewoners te duur of ongeschikt voor de lokale infrastructuur.

DAG
06

Swamimalai - Thanjavur - Swamimalai (ca. 75 km / 2 uur)

Kruiden India
Dagexcursie Thanjavur: Chola-cultuurschatten bewonderen
Kookworkshop in Swamimalai: traditionele Indiase gerechten leren koken en proeven
Genieten van sierlijke Bharata Natyam-dansvoorstelling
Tweede overnachting Swamimalai

Opnieuw een dag vol leuke verrassingen! Na het ontbijt maken we eerst een dagexcursie naar Thanjavur: ‘Tanjore’, zoals de Britten het noemden. Thanjavur was ooit de hoofdstad van het Chola-rijk, één van de grootste vorstendommen van Zuid-India. Onder de Chola-dynastie groeide Thanjavur uit tot belangrijk kunstcentrum. Indrukwekkend dat nog 74 van de tempels uit deze bloeiperiode overeind staan. Eerst bewonderen we het belangrijkste heiligdom van Tanjore: de 11e-eeuwse Brihadisvaratempel. Deze is zo heilig dat alleen hindoegelovigen naar binnen mogen. Gelukkig is de buitenkant een bezienswaardigheid op zich. Brihadisvara is architectonisch één van de mooiste hindoecomplexen wereldwijd, met zijn metershoge versierde tempelpoort, demonische tempelwachters en het enorme beeld van de mythische stier Nandi. In het nabijgelegen museum bekijken we hierna verschillende bronzen Chola-beelden en eeuwenoude manuscripten. Schitterend vakmanschap! Na een bezoek aan een lokale brons-werkplaats, rijden we terug naar het hotel. Fris u even op en kom dan naar de hotelkeuken – hier krijgen we een leuke kookworkshop (inclusief), waarbij we traditionele Indiase gerechten leren koken. Natuurlijk proeven we deze vervolgens zelf! Tot slot bekijken we een sierlijke Bharata Natyam dansvoorstelling, de oudste klassieke dansvorm van India. Een fantastische afsluiting van deze onvergetelijke dag!

Weetje

Het oude Thanjavur was een belangrijk cultureel centrum. Hierdoor trok het de beste kunstenaars aan. Het hedendaagse Thanjavur staat nog steeds bekend om zijn schilderijen met bladgoud, zijden tapijten, muziekinstrumenten en bronzen beelden.

DAG
07

Swamimalai - Trichy - Madurai (ca. 216 km / 5 uur)

in_al_madurai.jpg
Vertrek Swamimalai
Tussenstop Trichy: Sri Ranganathaswamy bewonderen
Vrije avond in Madurai
Eerste overnachting in ‘het Athene van het Oosten’ Madurai

We reizen verder. Onze volgende mooie bestemming is Madurai. Na ongeveer twee uur rijden maken we een tussenstop in Trichy (Tiruchirappalli). Deze plaats was ooit een oude Chola-vesting, zelfs nog voor de jaartelling. Door de eeuwen heen veroverden verschillende koningen en volkeren deze plaats, tot de Britten aan toe. Trichy heeft twee prominente bezienswaardigheden: de boven alles uit torende Rock Fort-tempel en de reusachtige en vooral beeldschone Sri Ranganathaswamy-tempel. We bekijken rustig de mooie details en stappen dan weer in de bus. Aan het eind van de middag komen we aan in Madurai – volgens veel reizigers de spectaculairste stad van Zuid-India! Het voelt hier alsof u teruggaat in de tijd. Madurai staat bekend als het 'Athene van het Oosten’. Deze oudste en heiligste stad van Tamil Nadu is al eeuwenlang een belangrijk centrum voor de religie en handel in zijde en specerijen. Naast cultuurminnaars en liefhebbers van geschiedenis, trekt Madurai ook vele duizenden pelgrims en bezoekers van lokale dagelijkse markten. We blijven twee nachten in het levendige Madurai slapen om ongehaast te genieten van de sfeer en bezienswaardigheden.

DAG
08

Madurai

Meenakshi tempel Madurai
Bezoek aan Madurais highlights: de Tirumalai Nayak Mahal en Meenakshi-tempel
Vrije middag
Religieuze avondceremonie bijwonen in de Meenakshi-tempel
Tweede overnachting Madurai

’s Ochtends bekijken we twee fantastische bezienswaardigheden: de Meenakshi tempel (waarschijnlijk Indiaas mooiste tempel) en de Tirumalai Nayak Mahal. De Meenakshi-tempel, bezoeken we zelfs twee keer – vanavond beleven we er ook een religieuze ceremonie! Het heiligdom heeft eindeloos hoge torens en muren versierd met gekleurde beelden van talloze goden en dieren, prachtig beschilderde plafonds en een zaal met honderden bewerkte zuilen. Zoveel schoonheid betovert u vast. Hierna bezoeken we het Thirumalai Nayak Mahal (1636). Dit oude paleis was vroeger vier keer zo groot en versierd met ivoor en edelstenen. Een imposant idee. Het hoofdpaleis bestaat gedeeltelijk nog steeds. Bekijk de enorme met massieve pilaren omgeven binnenplaats, bewonder de schitterend gedecoreerde danszaal en fantaseer over vroegere tijden. Na het avondeten op eigen gelegenheid gaan we opnieuw naar de Meenakshi-tempel, voor het dagelijkse ‘bedtijd-ritueel’. Priesters, gelovigen en sadhu’s (heilige mannen) dragen het beeld van Shiva elke avond naar het vertrek van zijn echtgenote Parvati, zodat de goden samen kunnen slapen. ’s Morgens brengen ze Shiva weer terug. Een eeuwenoude traditie. Laat u overweldigen door de kleurrijke processie-optocht, luister naar het tromgeroffel en de oude Tamilhymnen (‘slaapliederen’) en geniet van de unieke sfeer. Geweldig om dit bijzondere geloofsritueel van zo dichtbij mee te maken!

Goed om te weten

Uit respect voor de hindoe-godsdienst, dienen bezoekers van de Meenakshi-tempel hun schouders en benen te bedekken. Neem eventueel losse sjaals mee die u omknoopt tijdens uw bezichtiging.

Weetje

De Pandya-dynastie bouwde de oorspronkelijke Meenakshi-tempel ruim tweeduizend jaar geleden met opbrengsten van de lucratieve handel in zijde, parels en specerijen. Nayak-koningen verfraaiden het gigantische bouwwerk in de 17e eeuw tot zijn huidige uiterlijk.

DAG
09

Madurai - Bangalore

IN_AL_Bangalore2
Transfer vliegveld Madurai
Binnenlandse vlucht naar Bangalore (10:50 – 13:55)
Stadstour Bangalore: Botanische Tuinen van Lal Bagh bezoeken
Overnachten in kosmopolitisch Bangalore

’s Morgens rijden we na een vroeg ontbijt naar het vliegveld van Madurai. Onze volgende bestemming is de noordelijker gelegen miljoenenstad Bangalore. Vanwege de flinke afstand reizen we met het vliegtuig. Wel zo comfortabel! We nemen een vroege binnenlandse vlucht. Gunstig: als het vliegtuig volgens vluchtschema in de vroege middag in Bangalore landt, maken we na aankomst een leuke stadstour. Het kosmopolitische Bangalore, dat sinds 2014 officieel Bengaluru heet, is de hoofdstad van de deelstaat Karnaka. Deze ‘Garden City’ (tuinstad) stond altijd bekend om zijn lieflijke tuinen, groene parken en Victoriaanse architectuur. Tegenwoordig bepalen westerse koffiezaken, chique winkels, hippe bars, snelle zakenmensen en modieuze inwoners het straatbeeld. Wat een moderne, internationale sfeer! Tijdens onze stadsrondrit bezoeken we onder meer de mooie 18e-eeuwse botanische tuinen van Lal Bagh. Wandel rustig naar het meer met lotusbloemen, bezichtig het fascinerende glazen huis, bekijk ruim honderd jaar oude bomen, bewonder pelikanen en andere vogels en geniet van de enorme hoeveelheid tropische plantensoorten. Behoefte aan een westerse maaltijd en meer reuring? In Bangalore kiest u uit verschillende internationale restaurants, bars en winkels.

Goed om te weten

We kiezen opzettelijk voor de vroege vlucht naar Bangalore om vandaag nog zoveel mogelijk van de stad te zien. Als we aankomen volgens vluchtschema maken we een leuke stadstour van een halve dag.

Weetje

Bangalore (circa 10 miljoen inwoners) staat tegenwoordig bekend als het ‘Silicon Valley van India’, vanwege de bloeiende computerindustrie. U ervaart er een voor Zuid-India uitzonderlijk westerse sfeer. Het is één van de snelst groeiende steden in India.

DAG
10

Bangalore - Hampi (ca. 350 km / 8 uur)

IN_AL_Hampi2
Vertrek Bangalore
Aankomst Hampi
Vrije avond
Eerste overnachting in ruïnestad Hampi

Na het ontbijt reizen we door een fascinerend heuvelachtig landschap met granieten keien naar Hampi, een klein dorp in de deelstaat Karnataka. Hier bekijken we morgen in alle rust de mooie restanten van het Vijayanagara, de voormalige hoofdstad van het legendarische Vijayanagara-rijk. Dit was het laatste grote hindoe-imperium van Zuid-India. Tot de 17e eeuw besloeg dit middel-eeuwse vorstendom het hele zuiden van India. Vroege Perzische en Portugese handelsreizigers beschreven Vijayanagara als India’s welvarendste en rijkste stad. Na een vernietigende aanval van een vijandige moslim-alliantie, veranderde het machtige Vijayanagara vijfenzestig jaar later in een ruïnestad. Tijdens de rit naar Hampi bedenken we dat UNESCO dit grandioze ruïnecomplex uitriep tot Werelderfgoed. Sommige reizigers vergelijken het zelfs met Pompeï. Een veelbelovende gedachte. Ook bijzonder dat enkele fijn bewerkte hindoetempels en monumenten die ooit bij Vijayanagara hoorden, nu deel uitmaken van het tegenwoordige Hampi. Hampi is nog altijd een belangrijk religieus centrum – de eeuwenoude Virupaksha-tempel is een beroemd pelgrimsoord. Naast het culturele erfgoed, spreekt de prettige sfeer van Hampi u ongetwijfeld ook aan. Rust uit tijdens uw vrije avond en geniet van de mooie omgeving.

Weetje

Vijayanagara betekent: ‘Stad van de Overwinning’. Rond 1500 was het na Beijing de grootste stad ter wereld. Het was destijds zelfs drie keer groter dan Parijs.

DAG
11

Hampi

IN_AL_Hampi
Vijayanagara-ruïnes: Werelderfgoed-cultuurschatten bekijken
Tweede overnachting Hampi

Vanavond slapen we een tweede nacht in Hampi. We bekijken vandaag het enorme ruïnecomplex van Vijayanagara ongehaast tijdens een dagexcursie. Fijn dat veel tempels, sculpturen en paleizen zo goed bewaard zijn gebleven. Ze geven ons een goede indruk van het leven op deze plek, eeuwen geleden. Achter bijna elke steen schuilt een verhaal. Bewonder ook het uitzicht over de lager gelegen rivier, waarlangs weelderige bananenbomen, palmen en mangobomen groeien. Terwijl we rondwandelen, bedenken we dat handelaren vroeger diamanten en andere edelstenen verkochten in deze straten. Indrukwekkend. In de Hazara Rama-tempel zien we kunstzinnig bewerkte pilaren en versierde muren met afbeeldingen van olifanten, paarden, dansende meisjes en soldaten. Bijzonder om hier te zijn: vroeger kwam alleen de koninklijke familie in deze tempel. Natuurlijk bekijken we ook de twee grootste highlights – het Vithala-tempelcomplex en de Virupaksha tempel. Beide zijn duidelijk het werk van meesterkunstenaars. De bewerkte ‘muzikale’ pilaren van de Vithala-tempel zijn betoverend. In de oudheid bespeelden muzikanten hier melodieën op voor de koning. De Virupaksha-tempel, gewijd aan Shiva, god van vernietiging en schepping, is nog altijd een beroemd pelgrimsoord. Alleen al de ligging in de voetheuvels van Hemakuta, is prachtig.

Weetje

Het oude Vitahala-tempelcomplex is een grote publiekstrekker van ruïnestad Vijayanagara. Naast hoogwaardige kunstdetails, zijn vooral de ‘muzikale pilaren’ bijzonder: als je erop tikt, weerklinkt de echo van een muzieknoot.

DAG
12

Hampi - Hassan (ca. 370 km / 7 uur)

Hassan
Vertrek Hampi
Vrije avond Hassan
Overnachten in gemoedelijk Hassan

Een lange reisdag door het fascinerende groene landschap. Na het ontbijt reizen we van Hampi naar het prachtig door heuvels omgeven Hassan: de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de bij elkaar horende tempelsteden Belur en Halebid. De rit is een ideale gelegenheid om lekker bij te komen van alle indrukken tot nu toe. Onderweg strekken we regelmatig de benen. Misschien koopt u iets te eten of te drinken bij de straatverkopers die we veel tegenkomen langs de route. Maak het u gemakkelijk in onze bus met airco, wissel ervaringen uit met uw medereizigers, blader nog eens door uw reisinformatie, luister naar muziek en kijk door het raam naar het alledaagse leven in de dorpen waar we langsrijden.

DAG
13

Hassan - Mysore (ca. 120 km / 3 uur)

in_al_mysore.jpg
Bezoek tweeling-tempelsteden Belur en Halebid: levensechte kunst bewonderen
Vertrek Hassan
Vrije avond
Eerste overnachting in paleisstad Mysore

’s Morgens bezoeken we de tweeling-tempelsteden Belur en Halebid. Hier zien we hindoe-tempelkunst op zijn mooist. De heersers van het Hoysala-rijk, die de immense tempels bouwden, waren grote beschermers van kunst en architectuur. Als u goed kijkt, ziet u dat de kunstenaars hun werk zelfs ondertekenden. Zeldzaam voor die tijd! Verrassend hoe levensecht de vaak exotische, erotische beelden lijken. Alsof ze elk moment kunnen bewegen. In Belur is Chennakesava de grootste blikvanger. Imposant: de realisatie van dit monumentale bouwwerk kostte ruim 100 jaar. Zodra u de gedetailleerde versieringen op de tempelmuren bekijkt, weet u waarom. De heldhaftige strijders en sensuele dansers komen tot leven in steen. Wat waren de Hoysala-architecten onvoorstelbaar behendig! De oorringen van de dansers kunnen zelfs draaien, en in het haar van sommige dansers glinsteren zweetdruppels. Halebid ligt 16 kilometer verderop. Hoewel deze tempelstad even mooi is, bleef hij minder goed bewaard. ’s Middags rijden we naar het koelere, hoger gelegen Mysore: de ‘culturele hoofdstad’ van deelstaat Karnataka. Als we vroeg in de avond aankomen, voelt u meteen de vriendelijke sfeer. De lokale bevolking staat bekend om zijn gastvrijheid. Leuk dat we hier twee nachten logeren.

Weetje

De tempels van Belur en Halebid zijn gemaakt van speksteen, een makkelijk bewerkbaar materiaal. Het is eerst zacht, maar wordt uiteindelijk steeds harder.

DAG
14

Mysore

Mysore
Srirangapatna: het zomerpaleis van Sultan Tippu bekijken
Het sprookjesachtige Paleis van de Maharadja bewonderen
Bezoek aan een kleurrijke lokale markt
Tweede overnachting Mysore

We beginnen de dag in ‘paleisstad’- Mysore met een ochtendexcursie naar de vroegere hoofdstad Srirangapatna, gebouwd op een schiereiland in de rivier. Van hieruit verzette sultan Tippu zich lang tegen de Britten. Na zijn dood lijfden de Britten Mysore in. Samen bekijken we het teakhouten Daria Daulat Paleis, het zomerpaleis van de sultan. Op de fresco’s op de binnenmuren zien we afbeeldingen van de lokale vorst. ’s Middags bezoeken we dé bezienswaardigheid van Mysore – het immense Paleis van de Maharadja. Wat een sprookjesachtig bouwwerk, met zijn kleine koepels, torens, spiegels en glas-in-lood! Vergaapt u in de paviljoenen aan de glazen plafonds, schitterende troonzalen, vergulde zuilen en uitgestrekte mozaïekvloeren. Hierna lopen we naar de nabije Devaraja-markt. Volgens sommigen de kleurrijkste markt van India. Leuk om hier het ‘gewone’ lokale leven in Mysore te ervaren. Wandel langs de kraampjes met hoog opgestapeld fruit, vrolijk gekleurde offerbloemen en etenswaren en geniet van de geuren, kleuren, geluiden en hectiek. Aan het eind van de middag zijn we terug bij het hotel. Vraag de reisleider eventueel om tips voor leuke restaurants in Mysore.

DAG
15

Mysore - Ooty (ca. 147 km / 4 uur)

Ooty
Vertrek Mysore
Aankomst Ooty
Rest van de middag vrij: genieten van de frisse berglucht en gezellige sfeer
Overnachten in koloniaal bergstation Ooty

Vandaag verruilen we cultuurstad Mysore voor de Nilgiri Mountains (Blauwe Bergen). We gaan naar het hooggelegen Ooty – een geliefde bestemming van India-reizigers. Zodra we ’s middags aankomen, ervaart u meteen waarom. De mooie koloniale architectuur, Engelse rozentuinen, geurige Nilgiri-thee, koele klimaat en het weergaloos groene omringende berglandschap maken Ooty een heerlijk rustpunt onderweg. De Britten stichtten dit koloniaal bergstation begin 19e eeuw, nadat ze ontdekten dat de omgeving ideaal was om thee te verbouwen. Het gebied groeide hierna uit tot één van de grootste thee producerende regio’s van India. U geniet vast van uw vrije middag in Ooty. Wandel door het oude centrum met typisch Engelse straatnamen, bekijk de oude Britse villa’s, drink de meest verse thee die u ooit heeft geproefd, zoek in de gezellige kleine winkels naar leuke souvenirs, bewonder eventueel de grote Government Rose Garden, loop als u wilt naar het meer van Ooty of bekijk verschillende zeldzame plantensoorten in de Botanische Tuin van Ooty. Geniet ook van de verfrissende berglucht: heerlijk om de hitte van lager gelegen gebieden even te onderbreken.

Goed om te weten

Ooty ligt op ruim 2200 meter hoogte in de Nilgiri Mountains. Soms koelt het er flink af. Neem daarom iets warms mee om aan te trekken.

Weetje

Ooty heette oorspronkelijk Ughalamandalam. Eeuwen voordat de Britten er een bergstation vestigden, woonde het inheemse Toda-volk hier. Ooty had in de koloniale tijd als spotnaam ‘Snooty Ooty’ (bekakt Ooty), vanwege de elitaire Britse expats.

DAG
16

Ooty - Coonoor - Cochin (ca. 300 km / 7 uur)

Ooty Toy Train
Sensationele stoomtrein-rit over de Nilgiri Mountain Railway
Aankomst station van Coonoor
Busreis van Coonoor naar Cochin (Kochi)
Vrije avond
Eerste overnachting in oude havenstad Cochin

Opnieuw een hoogtepunt van de reis. Vanuit Ooty reizen we met een traditionele stoomtrein over de legendarische Nilgiri Mountain Railway (UNESCO Werelderfgoed) naar Coonoor. Een spectaculaire belevenis! We zitten duidelijk in een boemeltrein: de locomotief rijdt zeer langzaam. Gelukkig maar. Zo genieten we in alle rust van het schilderachtige berglandschap met theeplantages en groene eucalyptusbomen. Het Nilgiri Mountain-traject verbindt bergstation Ooty met het onderaan de bergen gelegen Mettupalayam. Onderweg passeert de trein 250 bruggen en 16 tunnels. Indrukwekkend! We reizen het mooiste deel mee. In Coonoor stappen we uit. Vanaf hier rijden we met onze privé bus naar de kust. Onze volgende mooie bestemming is de sfeervolle havenstad Cochin (Kochi) – volgens sommige reisgidsen de ‘Koningin van de Arabische Zee’. De ligging aan het blauwe water van de Arabische Zee, de mooie mix van Indiase architectuur en Europese pakhuizen, kerken en koopmanswoningen, de kade met bijzondere visnetten en de vele leuke antiekzaken en souvenirwinkels, geven deze hoofdstad van deelstaat Kerala een bijzondere charme. Rust tijdens uw vrije avond lekker uit. We slapen twee nachten in Cochin. U kijkt ongetwij-feld uit naar morgen: dan verkennen we het rijke VOC-verleden en zien we een bijzondere dansvoorstelling.

Weetje

Het ontwerp voor de Nilgiri Mountain Railway bestond al in 1854. Pas in 1908 was het 46 kilometer lange traject klaar voor gebruik. Het rotsachtige terrein en de dichtbeboste heuvels maakten de aanleg van de rails uitzonderlijk moeilijk.

DAG
17

Cochin

IN_AL_Cochin
Kennismaken met Cochin: Dutch Palace, Chinese visnetten, graf Vasco da Gama en Joodse Synagoge bewonderen
Traditionele kathakali-dansvoorstelling bijwonen
Tweede overnachting Cochin

In Cochin verkennen we vandaag eerst het boeiende Nederlandse en Portugese verleden. Natuurlijk bekijken we ook de fotogenieke Chinese visnetten in de oude haven. Deze zijn buiten China alleen te zien in Cochin. Tijdens onze stadstour vallen de Europese invloeden u meteen op. In de 16e en 17e eeuw was Cochin het centrum van de handel in gember, peper en andere specerijen. De architectuur weerspiegelt duidelijk de koloniale geschiedenis. Het Dutch Palace (Nederlandse Paleis) bij Mattancherry was oorspronkelijk een Portugees bouwwerk. Het paleis was een cadeau voor de Raja van Cochin. De Nederlanders renoveerden het later. We bekijken er mooie mythologische muurschilderingen, plafonds met houtsnijwerk en zeldzame klassieke Kerala-vloeren die van gepolijst zwart marmer lijken, maar een mix zijn van kokosnootschillen en houtskool. In India’s oudste Europese kerk, St. Francis Church, zien we het eerste graf van Vasco da Gama, de legendarische Portugese ontdekkingsreiziger. Landgenoten begroeven zijn stoffelijke resten later opnieuw in Portugal. We bezoeken ook de Joodse synagoge (1568). Prachtig, die Chinese tegels en Belgische kroonluchters. Aan het eind van de dag bekijken we een traditionele Kathakali-dansvoorstelling. De dansers lijken wel mythologische figuren. De verfijnde kostuums, kleurrijke make-up, beschilderde maskers, expressieve gebaren en dramatische gezichtsuitdrukkingen fascineren u ongetwijfeld. Leuk, zo’n gevarieerd dagprogramma!

Weetje

Kathakali is eigenlijk gedanst drama. De klassieke dansvorm ontstond in de deelstaat Kerala. De dans vraagt om een groot uithoudingsvermogen: de acteurs krijgen dezelfde conditietraining als traditionele vechtsporters.

DAG
18

Cochin - Periyar Nationaal Park - Thekkady (ca. 148 km / 4-5 uur)

Periyar Nationaal Park
Vertrek Cochin
Aankomst Periyar
Boottocht door tijgerreservaat Periyar: genieten van flora en fauna
Optreden van de lokale vechtkunst kalaripayattu bewonderen
Overnachten in Thekkady

Wat een fantastische reisroute! Na het ontbijt rijden we naar de volgende enerverende be-stemming: Periyar Nationaal Park, in de westelijke Ghats-bergen. Periyar is een bekend tijger- en olifantenreservaat. Naar schatting leven hie ongeveer 40 Bengaalse tijgers. Het aantal Indiase olifanten ligt rond de 1000. De combinatie van dichtbeboste heuvels en sappig grasland is duidelijk gunstig voor deze dieren. Ze vinden er veel schuilplekken en voedsel. We logeren in het dorp Thekkady, de hoofdingang tot Periyar. Op weg hiernaartoe verheugt u zich vast.

Na aankomst maken we een boottocht over het Periyar-meer, een groot stuwmeer midden in het beschermde natuurgebied – dé plek om rustig inheemse dieren te bespieden! Kijk vanaf het dek of u wilde olifanten op de oever ziet: olifantenkuddes komen hier regelmatig drinken. Tijgers verschuilen zich vaak goed in het reusachtige park. Misschien ziet u wel een buffel, dwerghert, otter, wild zwijn of bijzondere apen? Vogelspotters beleven een geluksdag: Periyar staat bekend als een magnifiek vogelgebied. Wie weet spot u een ijsvogel of neushoornvogel. ‘s Avonds neemt de reisleider u mee naar het plaatselijke theater. Hier bekijken we een traditionele kalaripattayu-vechtkunstdemonstratie. Deze eeuwenoude ‘martial arts’ ontstond in Kerala. Leuk om kennis te maken met deze intrigerende regionale cultuur.

Weetje

Het Periyar Nationaal Park is één van de 27 beschermde tijgergebieden in India. De tijgers laten zich niet vaak zien. Het park is met een oppervlakte van 770 km2 immens groot en de dieren blijven liefst op veilige afstand van mensen.

DAG
19

Periyar - Kumarakom (ca. 123 km / 5 uur)

IN_AL_Kerala_HouseBoat_108288002
Specerijenplantages en biologische kruidentuinen bezoeken
Vertrek Periyar
Aankomst Kumarakom
Vaartocht in een traditionele rijstboot: de Backwaters van Kerala bewonderen (incl. lunch)
Overnachten in natuurparadijs Kumarakom

De geurige plantages rond Periyar zien er uitnodigend uit. ’s Morgens bezoeken we enkele lokale specerijenproducenten. Leuk dat we ook kennismaken met kleinere kruidentuinen. De eigenaren vertellen u enthousiast over hun moderne, biologische landbouwmethoden. Wist u bijvoorbeeld dat ze elektriciteit opwekken met het methaangas dat hun koeien produceren? Informatief om te zien hoe kruiden verbouwd, geoogst en verwerkt worden, voor ze bij ons in de supermarkt belanden. Hierna rijden we richting Kumarakon. Na aankomst stappen we in Alleppey op een traditionele rijstboot (‘houseboat’). De rest van de dag maken we een vaartocht door de beroemde Backwaters van Kerala. Een bezoek aan dit spectaculaire natuurgebied met lagunes, kanalen, rivieren, meren met waterplanten en smalle groene eilanden, staat vast hoog op uw lijst! Geniet aan boord van uw authentieke Kerala-lunch (inclusief). Bekijk het leven op de oevers en bewonder de omgeving vanaf het kalme, majestueuze Vembanad-meer. U begrijpt direct waarom de Backwaters zo’n trekpleister zijn. Na een heerlijke dag op het water rijden we naar ons hotel in Kumarakom, waar we één nacht logeren.

DAG
20

Kumarakom - Poovar (ca. 190 km / 6 uur)

Poovar
Vertrek Kumarakom
Aankomst Poovar Beach
Vrije middag
Eerste overnachting relaxt strandresort in Poovar

Leg uw zwemkleding en zonnebrandcrème alvast bovenop in uw koffer als u opstaat. Na het ontbijt reizen we naar de goudgele stranden van Poovar – het ontspannen toetje van onze reis. Als u wilt ligt u vanmiddag al aan het zwembad van ons mooi gelegen strandresort! Onderweg beseft u nog eens hoe mooi en gevarieerd Zuid-India is: het groene voorbijtrekkende landschap verrast steeds opnieuw. Halverwege de middag komen we aan in de gezellige en kleine kustplaats Poovar. Ons comfortabele resort ligt aan de Poovar-rivier bij een kokosnooteiland. Wat een mooie plek! Naast een privéstrand en een groot buitenzwembad, heeft het hotel een ayurveda-spa, een eigen restaurant en een prachtige tropische tuin. Na aankomst ervaart u een heerlijk vakantiegevoel. Tijdens uw vrije middag komt u helemaal tot rust. ’s Avonds maakt u misschien wel een wandeling langs de zeebranding. Geweldig om de reis hier af te sluiten met een verblijf van twee nachten.

Goed om te weten

Het klimaat in Poovar is een moessonklimaat. Dit klimaat kenmerkt zich door een duidelijke droge en regenachtige periode. Omdat Poovar dicht bij de evenaar en aan zee ligt, blijft de temperatuur het gehele jaar vrij constant met gemiddeld 30 graden. De zee kan in de warme droge zomermaanden de hitte aangenaam verzachten. De meeste regen valt hier in de maanden mei t/m oktober. Gedurende de moesson regent het iedere dag. De buien komen voornamelijk in de middag en vroege avond en duren meestal een paar uur, waarna de zon weer tevoorschijn komt. U kunt dan ook in het regenseizoen prima door Zuid-India reizen.

Weetje

Poovar was vroeger een belangrijk handelscentrum voor hout, ivoor, cederhout en specerijen.

DAG
21

Poovar

Poovar
Vrije dag: ontspannen genieten van zon, zee, zwembad en strand
Tweede overnachting Poovar

Onze tropische strandvakantie voelt als de perfecte toegift. Het maakt deze reis helemaal af! Hier geniet u rustig na van alle tempels, steden en natuurpracht die u onderweg heeft gezien. Deze laatste dag bepaalt u zelf wat u wel of juist niet onderneemt. Niets hoeft. Als u wilt geniet u de hele dag van ons aangename strandresort. Slaap bijvoorbeeld uit en begin de dag met een ontspannen ontbijt met sappig vers fruit. Haal hierna eventueel een boek uit de hotelbibliotheek en zoek een lekkere schaduwplek op het bijbehorende privéstrand. Toe aan verkoeling? Dan neemt u vast graag een verfrissende duik in het grote hotelzwembad. Ontspant u graag op een typisch Indiase manier? Trakteer uzelf op een weldadige ayurveda-behandeling in de hotel spa – u voelt zich hierna vast als herboren. Onderneemt u liever iets? Boek dan bijvoorbeeld ter plekke een leuke boottocht en verken de Backwaters nogmaals vanaf het water. Misschien bezoekt u graag de nabijgelegen kleine kustplaats Thiruvananthapuram (Trivandrum), om kennis te maken met het alledaagse leven van de lokale kustbewoners. Dit mooie dorp trekt elk jaar meer reizigers. ’s Avonds geniet u nog een laatste keer van de bijzondere Zuid-Indiase sfeer en vriendelijke mensen (tenzij u onze verlengingsoptie bijboekte).

Goed om te weten

Wilt u uw strandvakantie in Poovar graag verlengen (optioneel)? Bekijk dan onze aantrekkelijk geprijsde verlengingsopties en vraag onze reisspecialisten eventueel om advies. Ze helpen u graag!

Weetje

Ayurveda is een traditionele Indiase geneeswijze. Het besteedt veel aandacht aan de energiebalans van het lichaam.

DAG
22

Poovar - Trivandrum - Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Vertrek naar het nabijgelegen vliegveld
Vlucht Trivandrum - Schiphol
Optionele verlenging: langer strandverblijf in Poovar
Aankomst Amsterdam

Uitgerust van uw ontspannen strandverblijf neemt u afscheid van Poovar. Vanaf het nabijgelegen vliegveld Trivandrum vliegen we vandaag terug naar Amsterdam. Stelt u de terugkeer naar uw dagelijkse leven in Nederland liever nog even uit? Maak dan gebruik van onze aantrekkelijke verlengingsoptie in Poovar en geniet nog langer van zon, zee, zwembad en strand. Anders landt u vanavond al op Schiphol – een voordeel van het lokale tijdsverschil. Als u afscheid neemt van uw reisgenoten, beseft u nog eens hoe onvoorstelbaar veel kleurrijke, boeiende, mooie en verrassende plekken u samen leerde kennen tijdens deze fenomenale rondreis door Zuid-India.

Goed om te weten

Blijf als u wilt langer in ons heerlijke strandresort in Poovar (optioneel)! Dan hoeft u vandaag nog niet naar huis. Bekijk dan snel onze aantrekkelijke verlengingsopties. Hulp nodig? Onze reisspecialisten helpen u graag.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+- Verlengen

( 1 optie )+Open-Sluiten

> Geniet langer en verleng uw rondreis

( 1 van 1 opties )

Na afloop van uw rondreis een paar dagen extra in uw rondreishotel in Poovar? Bijboeken of bekijken van de meerprijs op de vertrekdatum van uw keuze kan, door te klikken op ‘boek nu’ onder ‘data & prijzen’.

in_ac_coccozwembad.jpg

Poovar

-

Strandverblijf Poovar

Driesterren

Isola di Cocco is een beach resort met eigen privéstrand vanwaar u 's avonds een prachtig uitzicht heeft. Ook beschikt het hotel over een mooi buitenzwembad en een lekker restauran...nt. De kamers hebben een traditionele uitstraling en zijn voorzien van een TV, minibar, badkamer met bad of douche en een mooi uitzicht op de tuin. Een heerlijk verblijf om volledig tot rust te komen!

2 nachten p.p.v.a.82
Verlengen

Lees meerSluit meer info

Strandverblijf Poovar

Isola di Cocco is een beach resort met eigen privéstrand vanwaar u 's avonds een prachtig uitzicht heeft. Ook beschikt het hotel over een mooi buitenzwembad en een lekker restaurant. De kamers hebben een traditionele uitstraling en zijn voorzien van een TV, minibar, badkamer met bad of douche en een mooi uitzicht op de tuin. Een heerlijk verblijf om volledig tot rust te komen!

Sluit meer info

+- Extra's

( 2 opties )+Open-Sluiten

> Meer comfort tijdens de reis?

( 1 t/m 2 van 2 opties )

Het is mogelijk om tijdens deze reis voor nog meer comfort te kiezen. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn.

Extra 5 kg ruimbagage (vlucht Madurai - Bangalore)

Extra 5 kg ruimbagage (vlucht Madurai - Bangalore)

Voor de binnenlandse vlucht van Madurai naar Bangalore is een maximum van 15kg ruimbagage inbegrepen. Het is dan ook mogelijk om optioneel vanaf 5kg bij te boeken.

v.a.31

Bekijk meer infoSluit meer info

Voor de binnenlandse vlucht van Madurai naar Bangalore is een maximum van 15kg ruimbagage inbegrepen. Het is dan ook mogelijk om optioneel vanaf 5kg bij te boeken.

Overnachting op een Houseboat

Overnachting op een Houseboat

U kunt ervoor kiezen om op een traditionele housboat te overnachten, op de Backwaters van Kerala. Na aankomst in Alleppey stappen we met de groep op een traditionele rijstboot (‘ho...

v.a.36

Bekijk meer infoSluit meer info

U kunt ervoor kiezen om op een traditionele housboat te overnachten, op de Backwaters van Kerala. Na aankomst in Alleppey stappen we met de groep op een traditionele rijstboot (‘houseboat’) – de rest van de dag maken we een vaartocht door de beroemde Backwaters van Kerala. Een bezoek aan dit spectaculaire natuurgebied met lagunes, kanalen, rivieren, meren met waterplanten en smalle groene eilanden, staat vast hoog op uw lijstje! Geniet aan boord van uw authentieke Kerala-lunch (inclusief). Bekijk het leven op de oevers en bewonder de omgeving vanaf het kalme, majestueuze Vembanad Meer. U begrijpt direct waarom de Backwaters zo’n trekpleister zijn. Na een heerlijke dag aan water blijft u - met eventueel andere groepsleden die deze optie ook hebben gereserveerd - aan boord van de houseboat. Indien u kiest voor een verblijf aan boord van de rijstboot is er geen gids aanwezig. De volgende ochtend vaart u na het ontbijt weer terug naar de oevers waarvandaan u met de rest van de groep verder reist naar Poovar. Aan boord wordt een heerlijk diner geserveerd en u overnacht in een privé cabin met gedeelde badkamer met douche en toilet.

+- Vluchtdetails

+Open-Sluiten

De onderstaande vluchtdetails zijn voorbeeldvluchten

Emirates
Heen
Vliegroute
Aankomst
Terug
Vliegroute
Aankomst
14:30 uur
AmsterdamDubaiChennai
08:15 uur
10:05 uur
ThiruvananthapuramDubaiAmsterdam
20:00 uur

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In India & Nepal reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider en Engelssprekende, lokale gids. Onze reisbegeleiders reizen meerdere malen per jaar door India & Nepal en hebben dan ook een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities, en de actualiteit. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van India & Nepal leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Mocht u uw reis combineren met Nepal, dan zal u begeleid worden door dezelfde Nederlandssprekende reisbegeleider als tijdens uw reis in India. Wel nemen we bij de grens afscheid van onze lokaal, Engelssprekende gids en zal deze worden vervangen door een Nepalese, Engelssprekende gids. Op deze manier kunnen we u de beste informatie geven, want onze Nepalese gids kent zijn land als geen ander en is trots om u zijn land te laten zien. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

22 dagen Exotisch Zuid-India: altijd de beste prijs

Hotels

Hieronder ziet u een selectie van de accommodaties die wij tijdens onze groepsreizen gebruiken. De accommodaties die wij publiceren zijn voorbeeldhotels, waardoor het kan voorkomen dat u soms in andere accommodaties verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De accommodaties worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op kwaliteit en service.

+- Rondreishotels

+Open-Sluiten
 • in_ac_mamalla heritagezw1.jpg
 • in_ac_mamalla heritageka.jpg
 • in_ac_mamalla heritagere.jpg
 • in_ac_mamalla heritagezw.jpg
 • in_ac_mamalla heritagere1.jpg
 • in_ac_mamalla heritagetu.jpg

Mahabalipuram

Mamalla Heritage

Driesterren

Het Mamalla Heritage is een perfect hotel in de oude havenstad Mahabalipuram. Vanuit het hotel ontdekt u gemakkelijk de omgeving vol met historische verhalen, prachtige tempels en stenen sculpturen. Het hotel beschikt over een receptie, lobby, restaurant, tuin met zwembad en ligbedden en gratis WiFi in de openbare ruimtes. De comfortabele kamers zijn voorzien van een airco, telefoon, TV en badkamer met douche en/of bad en toilet.

 • in_ac_shenzwembad.jpg
 • in_ac_shenkamer.jpg
 • in_ac_shenkamer2.jpg
 • in_ac_shenrestaurant.jpg
 • in_ac_shenbar.jpg

Pondichery

Shenbaga Hotel

Viersterren

Het Shenbaga hotel ligt erg centraal met in de buurt diverse markten, restaurants en het strand. Vanuit het zwembad, bovenop het dak, heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Ook beschikt het hotel over een goed restaurant waar u zowel lokale als internationale gerechten kunt bestellen. Geniet van een massagebehandeling in de spa of sluit uw dag af in de Marilyn Bar. De kamers zijn voorzien van airconditioning, TV, minibar en een waterkoker.

 • in_ac_indecokamerr.jpg
 • in_ac_indecolobby.jpg
 • in_ac_indeco.jpg
 • in_ac_indecokamer.jpg
 • in_ac_indecobuiten.jpg
 • in_ac_indecoeetzaal.jpg

Swamimalai

Indeco Swamimalai Hotel

Driesterren

Met de traditionele uitstraling biedt het Indeco Hotel u een zeer ontspannen verblijf. Het hotel beschikt over een buitenzwembad, een sauna en een moestuin. De gerechten uit het restaurant zijn bereid met de verse ingrediënten uit eigen tuin. Het hotel biedt u een ware beleving waar hospitality hoog in het vaandel staat. Elke kamer is uniek, maar traditioneel ingericht. Tevens is er gratis WiFi beschikbaar in de gehele accommodatie.

 • in_ac_popbuiten.jpg
 • in_ac_popkamer.jpg
 • in_ac_poplobby.jpg
 • in_ac_popzwembad.jpg
 • in_ac_popeetzaal2.jpg
 • in_ac_popeetzaal.jpg

Madurai

Hotel Poppys

Driesterren

Een perfecte uitvalsbasis voor uw verblijf in Mudarai. In het Poppys Hotel heeft u in de gehele accommodatie toegang tot WiFi en het beschikt over een buitenzwembad. Ook kunt u terecht in het restaurant waar u zowel lokale als intercontinentale gerechten kunt bestellen. De kamers zijn voorzien van een TV, airconditioning en een minibar.

 • in_ac_jcresidency_ka.jpg
 • in_ac_jcresidency_re.jpg
 • in_ac_jcresidency_ex.jpg
 • in_ac_jcresidency_zw.jpg

Madurai

JC Residency Madurai

Drieenhalve ster

Gelegen in het hart van de historische stad Madurai, ligt het JC Residency. Een prachtige boetiek hotel welke van alle gemakken voorzien is. De kamers zijn elegant ingericht en voorzien van airco, kluisje, minibar en gratis WiFi. Er is een buitenzwembad en een restaurant. Een heerlijke uitvalsbasis in deze oude stad die ook wel het "Athene van het Oosten" wordt genoemd.

 • in_ac_southernstarex.jpg
 • in_ac_southernstarka.jpg
 • in_ac_southernstarlo1.jpg
 • in_ac_southernstarre.jpg
 • in_ac_southernstarlo.jpg
 • in_ac_southernstarba.jpg
 • in_ac_southernstarre1.jpg

Bangalore

Hotel Southern Star Bangalore

Driesterren

Southern Star Bengaluru ligt in het hart van het Central Business District en wordt ook omringd door het beste nachtleven, restaurants en winkelcentra van de stad. Veel van de historische bezienswaardigheden en toeristische trekpleisters van Bengaluru zijn ook gemakkelijk bereikbaar vanaf het hotel, waaronder Cubbon Park, Vidhan Soudha, het Chinnaswamy-stadion en de High Court of Karnataka. Southern Star Bengaluru biedt ook meerdere eetgelegenheden. Geniet van een heerlijke maaltijd in Indochinese restaurant The Rice Bowl Restaurant, het oudste en best erkende Chinese restaurant van Bangalore. In het he Spice Bazaar Restaurant kunt u geniete ...

Southern Star Bengaluru ligt in het hart van het Central Business District en wordt ook omringd door het beste nachtleven, restaurants en winkelcentra van de stad. Veel van de historische bezienswaardigheden en toeristische trekpleisters van Bengaluru zijn ook gemakkelijk bereikbaar vanaf het hotel, waaronder Cubbon Park, Vidhan Soudha, het Chinnaswamy-stadion en de High Court of Karnataka. Southern Star Bengaluru biedt ook meerdere eetgelegenheden. Geniet van een heerlijke maaltijd in Indochinese restaurant The Rice Bowl Restaurant, het oudste en best erkende Chinese restaurant van Bangalore. In het he Spice Bazaar Restaurant kunt u genieten van multi-cuisine specialiteiten. De bar biedt verfrissende cocktails. De accommodatie biedt ook gratis parkeergelegenheid en beschikt ook over een fitnessruimte. Southern Star biedt moderne kamers met airco en een TV. De kamers met houten vloeren zijn voorzien van een ruime werkplek, thee-/koffiefaciliteiten en een minibar. Alle kamers beschikken over een zithoek en sommige hebben een eethoek. De badkamer is uitgerust met gratis toiletartikelen, een badjas, een föhn en slippers.

Meer info >

Minder info >

 • in_ac_hampi_ex.jpg
 • in_ac_hampi_ka.jpg
 • in_ac_hampi_zw.jpg
 • in_ac_hampilo.jpg

Hampi

Clarks Inn hotel

Driesterren

Clarks Inn Hotel in Hampi, is een centraal gelegen hotel met een overdekt zwembad. Het ligt nabij diverse toeristische attracties en is een uitstekende optie voor een verblijf in deze omgeving. Het hotel heeft een eigen restaurant, prima kamers en gratis WiFi in het gehele verblijf.

 • in_ac_has_southernstarka_new.jpg
 • Buitenzijde Southern Star
 • in_ac_has_southernstarre_new.jpg
 • in_ac_has_southernstarba_new.jpg

Hassan

Southern Star Hassan

Driesterren

Hotel Southern Star ligt verstopt in een rustige omgeving in Hassan, het biedt een persoonlijke service en fijne faciliteiten. Het hotel is voorzien van een receptie met lounge, restaurant, bar, roomservice, internetfaciliteiten, winkeltje, eenvoudige fitnessruimte, Ayurvedic massages en een wasservice. De kamers zijn verzorgd ingericht met airco, telefoon, TV, kluisje en badkamer met bad of douche. De plaats Hassan is gelegen tussen Bangalore and Mangalore, een uitstekende uitvalsbasis voor een bezoek aan de Tempel van Halebid en Belur.

 • in_ac_sandeshbuiten.jpg
 • in_ac_sandeshzwembad.jpg
 • in_ac_sandeshkamer2.jpg
 • in_ac_sandeshkamer.jpg
 • in_ac_sandeshzwembad2.jpg
 • in_ac_sandesheetzaal.jpg

Mysore

Sandesh The Prince Hotel

Viersterren

Perfect gelegen hotel in het centrum van Mysore. Het hotel is klassiek vormgegeven en heeft een imposante uitstraling. Hele goede uitvalsbasis om te voet de stad te ontdekken.

Perfect gelegen hotel in het centrum van Mysore. Het hotel is klassiek vormgegeven en heeft een imposante uitstraling. Hele goede uitvalsbasis om te voet de stad te ontdekken.

In de historische stad, op nog geen 10 minuten lopen van het oude centrum.

De ruime kamers zijn klassiek ingericht. Ze hebben een minibar, een zitgedeelte, een flatscreen televisie, airconditioning en een suite badkamer met douche/bad en toilet.

Het hotel heeft een ruime, lichte lobby met comfortabele zitjes. Sandesh heeft 3 restaurants en 2 bars. Het zwembad heeft een terras met ligbedden. Er is een Ayurvedic Spa en een gym. Gratis Wifi door het hotel, een kinderclub en 24-uurs roomservice.

Meer info >

Minder info >

 • in_ac_accorduitzicht.jpg
 • in_ac_accordkamer.jpg
 • in_ac_accordeetzaal.jpg
 • in_ac_accordeetzaal2.jpg
 • in_ac_accordbuiten.jpg

Ooty

Accord Highland

Driesterren

Dit bijzondere hotel ligt middenin de bergen en biedt u een fantastisch uitzicht over de mooie omgeving. In het restaurant kunt u genieten van lokale en internationale gerechten. De mooi ingerichte kamers zijn voorzien van een TV, minibar, koffie- en theefaciliteiten en bieden u toegang tot gratis WiFi.

 • in_ac_travancore_re.jpg
 • in_ac_travancore_lo.jpg
 • in_ac_travancore_zw.jpg
 • in_ac_travancore_ka.jpg
 • in_ac_travancore.jpg

Cochin

Travancore Court

Driesterren

Travancore Cour is een perfecte mix van moderniteit en traditie, een echte traktatie voor reizigers om te genieten van een sfeer van nostalgische charme en sublieme service. Het hotel is gelegen in het hart van Cochin. Het hotel beschikt over een zwembad, verschillende restaurants, sauna, gratis WiFi in het gehele hotel en stijlvolle kamers.

 • in_ac_abadbuiten.jpg
 • in_ac_abadkamer.jpg
 • in_ac_abadkamer2.jpg
 • in_ac_abadzwembad.jpg
 • in_ac_abadeetzaal.jpg

Periyar

Abad Green Forest

Driesterren

Op 2 km afstand van het Abad Green Forest Hotel ligt het Periyar Wildlife Sanctuary, waarvan het pad naar dit nationale park bij het hotel begint. Ook het culturele centrum ligt op loopafstand van het hotel. De accommodatie beschikt over een buitenzwembad, een heerlijke spa en een lekker restaurant. De kamers zijn uitgerust met een TV, koffie- en theefaciliteiten en een balkon.

 • in_ac_lakesongbuiten2.jpg
 • in_ac_lakesongbuiten4.jpg
 • in_ac_lakesongbuiten3.jpg
 • in_ac_lakesongkamer2.jpg
 • in_ac_lakesongbuiten.jpg

Kumarakom

Eastend Lakesong

Driesterren

Het Eastend Lakesong Hotel is geïnspireerd door de traditionele architectuur waar u volledig tot rust komt. De locatie is uitstekend, vlakbij het Vembanad meer en veel groen in de directe omgeving. Vanuit het hotel worden diverse activiteiten aangeboden en het beschikt over een heerlijke spa. De kamers van Eastend Lakesong zijn elegant ingericht met moderne houten meubels en grote ramen die zorgen voor veel daglicht. Ook is er in de openbare ruimtes gratis WiFi beschikbaar.

 • in_ac_coccobuiten.png
 • in_ac_coccozwembad.jpg
 • in_ac_coccokamer.jpg
 • in_ac_coccobuiten2.png
 • in_ac_lobby.png
 • in_ac_coccostrand.png

Poovar

Isola di Cocco

Driesterren

Isola di Cocco is een beach resort met eigen privéstrand vanwaar u 's avonds een prachtig uitzicht heeft. Ook beschikt het hotel over een mooi buitenzwembad en een lekker restaurant. De kamers hebben een traditionele uitstraling en zijn voorzien van een TV, minibar, badkamer met bad of douche en een mooi uitzicht op de tuin. Een heerlijk verblijf om volledig tot rust te komen!

22 dagen Exotisch Zuid-India: altijd de beste prijs

Verlengen/upgraden/extra's

Het is mogelijk om uw rondreis aan het einde te verlengen. Daarnaast is het mogelijk om diverse extra’s bij te boeken, waardoor u nog meer vakantieplezier zult hebben!

+- Verlengen

( 1 optie )+Open-Sluiten

> Geniet langer en verleng uw rondreis

( 1 van 1 opties )

Na afloop van uw rondreis een paar dagen extra in uw rondreishotel in Poovar? Bijboeken of bekijken van de meerprijs op de vertrekdatum van uw keuze kan, door te klikken op ‘boek nu’ onder ‘data & prijzen’.

in_ac_coccozwembad.jpg

Poovar

-

Strandverblijf Poovar

Driesterren

Isola di Cocco is een beach resort met eigen privéstrand vanwaar u 's avonds een prachtig uitzicht heeft. Ook beschikt het hotel over een mooi buitenzwembad en een lekker restauran...nt. De kamers hebben een traditionele uitstraling en zijn voorzien van een TV, minibar, badkamer met bad of douche en een mooi uitzicht op de tuin. Een heerlijk verblijf om volledig tot rust te komen!

2 nachten p.p.v.a.82
Verlengen

Lees meerSluit meer info

Strandverblijf Poovar

Isola di Cocco is een beach resort met eigen privéstrand vanwaar u 's avonds een prachtig uitzicht heeft. Ook beschikt het hotel over een mooi buitenzwembad en een lekker restaurant. De kamers hebben een traditionele uitstraling en zijn voorzien van een TV, minibar, badkamer met bad of douche en een mooi uitzicht op de tuin. Een heerlijk verblijf om volledig tot rust te komen!

Sluit meer info

+- Extra's

( 2 opties )+Open-Sluiten

> Meer comfort tijdens de reis?

( 1 t/m 2 van 2 opties )

Het is mogelijk om tijdens deze reis voor nog meer comfort te kiezen. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn.

Extra 5 kg ruimbagage (vlucht Madurai - Bangalore)

Extra 5 kg ruimbagage (vlucht Madurai - Bangalore)

Voor de binnenlandse vlucht van Madurai naar Bangalore is een maximum van 15kg ruimbagage inbegrepen. Het is dan ook mogelijk om optioneel vanaf 5kg bij te boeken.

v.a.31

Bekijk meer infoSluit meer info

Voor de binnenlandse vlucht van Madurai naar Bangalore is een maximum van 15kg ruimbagage inbegrepen. Het is dan ook mogelijk om optioneel vanaf 5kg bij te boeken.

Overnachting op een Houseboat

Overnachting op een Houseboat

U kunt ervoor kiezen om op een traditionele housboat te overnachten, op de Backwaters van Kerala. Na aankomst in Alleppey stappen we met de groep op een traditionele rijstboot (‘ho...

v.a.36

Bekijk meer infoSluit meer info

U kunt ervoor kiezen om op een traditionele housboat te overnachten, op de Backwaters van Kerala. Na aankomst in Alleppey stappen we met de groep op een traditionele rijstboot (‘houseboat’) – de rest van de dag maken we een vaartocht door de beroemde Backwaters van Kerala. Een bezoek aan dit spectaculaire natuurgebied met lagunes, kanalen, rivieren, meren met waterplanten en smalle groene eilanden, staat vast hoog op uw lijstje! Geniet aan boord van uw authentieke Kerala-lunch (inclusief). Bekijk het leven op de oevers en bewonder de omgeving vanaf het kalme, majestueuze Vembanad Meer. U begrijpt direct waarom de Backwaters zo’n trekpleister zijn. Na een heerlijke dag aan water blijft u - met eventueel andere groepsleden die deze optie ook hebben gereserveerd - aan boord van de houseboat. Indien u kiest voor een verblijf aan boord van de rijstboot is er geen gids aanwezig. De volgende ochtend vaart u na het ontbijt weer terug naar de oevers waarvandaan u met de rest van de groep verder reist naar Poovar. Aan boord wordt een heerlijk diner geserveerd en u overnacht in een privé cabin met gedeelde badkamer met douche en toilet.

22 dagen Exotisch Zuid-India: altijd de beste prijs
Voor de groepsreis Exotisch Zuid-India zijn er nog geen beoordelingen beschikbaar.
22 dagen Exotisch Zuid-India: altijd de beste prijs

Reisleiding India

In India & Nepal reist u met een Nederlandssprekende reisbegeleider en Engelssprekende, lokale gids. Onze reisbegeleiders reizen meerdere malen per jaar door India & Nepal en hebben dan ook een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities, en de actualiteit.

Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van India & Nepal leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren.

Mocht u uw reis combineren met Nepal, dan zal u begeleid worden door dezelfde Nederlandssprekende reisbegeleider als tijdens uw reis in India. Wel nemen we bij de grens afscheid van onze lokaal, Engelssprekende gids en zal deze worden vervangen door een Nepalese, Engelssprekende gids. Op deze manier kunnen we u de beste informatie geven, want onze Nepalese gids kent zijn land als geen ander en is trots om u zijn land te laten zien.

Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Praktische informatie

-Reisprogramma
Sluiten-

Panna Nationaal Park

Het Panna Nationaal Park is gesloten van 1 juli t/m 14 oktober 2018.

Galadiners

Diverse hotels organiseren galadiners in de kerst- en nieuwjaarsperiode. Wanneer u een groepsreis in deze periode maakt, zijn eventuele verplichte kerst- en nieuwjaarsdiners inbegrepen in de basisprijs.

Wanneer u aansluitend aan de groepsreis een verlenging boekt in deze periode, informeren wij u over een eventuele verplichte toeslag bij bevestiging van uw reservering.

Pushkar Festival

Elk jaar in november, wordt het beroemde Pushkar Festival gehouden. Een geweldige ervaring om mee te maken. Al die heerlijke geuren, gezellige geluiden en uitbundige kleuren, wat een beleving! Alles draait deze week om de kamelen. Een waar hoogtepunt is de kamelenrace door de zandduinen. Valt het Pushkar Festival in de door u gekozen reis, dan zult u vanwege de enorme drukte net buiten de stad in tenten verblijven. U logeert in tenten (stahoogte) die zijn uitgerust met twee opgemaakte losse bedden, ook voor handdoeken is gezorgd. Alle eenvoudige tenten beschikken over een kleine badkamer met eigen douche en toilet.

Onder voorbehoud van wijzigingen:
Pushkar Festival 2018: 15 november t/m 23 november
Pushkar Festival 2019: 4 november t/m 12 november

Holi Festival

Ieder jaar begroeten de mensen in India de lente op een wel bijzondere en kleurrijke manier. Dan vindt namelijk één van de belangrijkste feestelijkheden van het land plaats, het Holi Festival. Hierbij viert men niet alleen de overgang van de winter naar de lente, maar volgens het hindoeïstische geloof ook de overwinning van het goede van het kwade. Tijdens Holi gooien alle inwoners van India felgekleurde poeder naar elkaar toe en op deze ene dag zijn de verschillen tussen kasten, religie en/of afkomst niet meer zichtbaar. Iedereen is gelijk! Alhoewel Holi in heel India wordt gevierd is het voor toeristen het leukste om tijdens Holi in de Gouden Driehoek (Delhi, Jaipur of Agra) te zijn. Hier is het namelijk mogelijk om als toerist deel te nemen aan het kleurrijke spektakel.

Onder voorbehoud van wijzigingen:
Holi Festival 2019: Holi op 21 maart
Holi Festival 2020: Holi op 10 maart

+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+-Landinfo

+Open-Sluiten

Communicatie

Vanuit India kunt u eenvoudig contact houden met het thuisfront, echter informeren wij u wel dat niet alle hotels (gratis) wifi hebben. Het kan dus best zijn dat u enkele dagen geen toegang heeft tot (gratis) internet.

Mobiel bellen is altijd mogelijk, maar is kostbaar. Wij raden u aan om contact op te nemen met uw provider over de mogelijkheden van uw mobiele abonnement.

Geldzaken

De munteenheid van India is de Rupee (INR). De actuele koers kunt u eenvoudig opvragen via één van de vele websites die wisselkoersen publiceren.

Geld wisselen kan op de luchthaven of bij banken. U kunt uw euro's wisselen voor Rupee, het is dus niet nodig om Amerikaanse dollars mee te nemen.

In de grotere plaatsen kunt u eenvoudig pinnen. We adviseren u wel om zowel een pinpas als een credit card mee te nemen, omdat we uit ervaring weten dat de pinpas niet altijd werkt.

U kunt niet meer zonder toestemming pinnen buiten de EU zone. U dient ruim van te voren bij uw bank om een deblokkering van deze blokkering te vragen. Anders kunt u enkel, wanneer u in het bezit bent van een creditcard, met uw creditcard pinnen tegen hogere kosten.

Let op: Oude biljetten van 500 RS en 1000 RS worden in India niet meer geaccepteerd. Voor deze biljetten zijn er nieuwe biljetten, welke uiteraard wel worden geaccepteerd. Wij adviseren u hiermee rekening te houden.

Gezondheid & Vaccinaties

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Voor India worden vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A aanbevolen. In het land komt geen gele koorts voor. Echter, als u vanuit een gele koorts gebied komt is vaccinatie verplicht. Een vaccinatie tegen buiktyfus wordt aanbevolen bij een reisduur van 2 weken of langer.

In sommige gebieden komt malaria voor. U dient zich goed te beschermen tegen muggenbeten. Ook is het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

Openingstijden

De winkels zijn geopend van maandag tot en met zaterdag van 09.30 uur tot 13.00 uur en van 14.00 uur tot 20.00 uur.

De banken zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 14.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 12.00 uur.

Reisdocumenten

Uw paspoort dient na terugkomst in Nederland nog minimaal zes maanden geldig te zijn. Tevens is voor een bezoek aan India een visum verplicht. U dient dit visum reeds voor uw vertrek in Nederland of België aan te vragen.

Er zijn meerdere manieren om het visum aan te vragen: u kunt kiezen voor een e-visum of een bezoek aan het India Visa & Consular Service Centre. Onderstaand vindt u meer informatie over de mogelijkheden.

Vanaf heden is het mogelijk om een (single & double entry) e-visum voor India aan te schaffen indien u beschikt over de Nederlandse of Belgische nationaliteit. U kunt uw e-visum aanvragen via Indian e-Tourist Visa

Aan het e-visum zijn bepaalde voorwaarden verbonden. Het e-visum geeft u een single of double entry met een geldigheidsduur van maximaal 60 dagen bij aankomst in India. Het e-visum kunt u op zijn vroegst 120 dagen tot uiterlijk 4 dagen voor vertrek aanvragen, maar controleer de actuele informatie op de website. Zorg ervoor dat u uw visum tijdig aanvraagt. Nadat u in India bent gearriveerd worden uw biometrische gegevens geregistreerd.

Visum via VFS Indian Visa and Consular Application Centre
Wanneer u liever op voorhand uw visum in uw paspoort heeft, kunt u uw visum aanvragen bij onderstaande organisaties.

Indien u de Nederlandse nationaliteit heeft, dient de visumaanvraag te verlopen via het Indian Visa and Consular Application Centre in Den Haag, Rotterdam of Amsterdam. De aanvraagprocedure kan zowel online alsmede door een bezoek aan één van de kantoren waarbij uw biometrische gegevens worden afgenomen. Let op: voor het laten afnemen van uw biometrische gegevens dient u een afspraak te maken. Voor reizigers jonger dan 12 jaar en ouder dan 70 jaar geldt dat geen biometrische gegevens dienen te worden afgegeven.

Voor alle vereisten omtrent de aanvraagprocedure verwijzen wij u naar de website van het VFS Global Netherlands. Op deze website staat aangegeven op welke wijze de procedure verloopt en aan welke vereisten u dient te voldoen.

Indien u de Belgische nationaliteit heeft, dient de visumaanvraag te verlopen via het Indian Visa Application Centre in Brussel of Antwerpen, VFS Global Belgium. De visumprocedure voor Belgische reizigers verschilt op een aantal punten van de procedure voor Nederlandse reizigers, zie de website voor verdere details.

Het eventuele visum voor Nepal kan aan de grens aangevraagd worden.

Conform de ANVR Reisvoorwaarden zijn onkosten voor het niet (geheel) kunnen maken van de reis vanwege het ontbreken van geldige (reis)documenten voor rekening van de reiziger.

Tijdsverschil

In India is het 4,5 uur later dan in Nederland. Geldt in Nederland de zomertijd dan is het 3,5 uur later.

Treinen in India

Zowel met de groepsreizen als met enkele privérondreizen maken wij gebruik van treinen in India. De trein in India is in verschillende klasses ingedeeld en wij maken altijd gebruik van de compartementen met airco.

Op het traject Varanasi - Delhi maken wij gebruik van de Sleeper Airco, een prima manier om 's nachts te reizen. Wat kunt u hiervan verwachten?
Om circa 9 uur 's avonds worden de stoelen omgebouwd naar een stapelbed. Aan de ene kant zijn dit 2 bedden boven elkaar en aan de andere kant zijn dit 3 bedden boven elkaar. Via een klein trapje komt u in de bovenste bedden. De bedden zijn allemaal afgescheiden voor een gordijn, waardoor u voldoende privacy hebt. U krijgt een kussentje, een deken en 2 lakens voor de nacht.

Valuta optionele excursies

Naast de excursies die reeds in het programma opgenomen zijn, kunt u deelnemen aan optionele excursies. Indien gewenst, kunt u deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijboeken. Deze excursies dienen ter plaatse voldaan te worden en u kunt deze alleen betalen met euro's of Amerikaanse dollars.

Voltage

Het voltage is in India 230 V. Onder het kopje Reisvoorbereiding vindt u een link naar een website waar u het type stekker voor India kunt checken.

+FAQ
Open+

Een reis boeken bij NRV

+Wat betekent 'Beschikbaar'?

Wanneer u 'Beschikbaar' vermeld ziet staan bij de door u gekozen reis of reisonderdelen, is er voldoende voorraad aanwezig en kan de reis direct definitief geboekt worden.

+Wat betekent 'Op aanvraag'?

Wanneer NRV uw boeking niet direct kan bevestigen, krijgt u bij boeking te zien dat een of meerdere onderdelen van uw reis op aanvraag is. Dit betekent dat wij de beschikbaarheid van de door u gewenste reis of reisonderdelen na moeten gaan bij onze partners. Indien wij uw reservering op de door u aangegeven manier kunnen bevestigen, wordt uw boeking omgezet in een definitieve boeking. In het geval uw aanvraag niet bevestigd kan worden, zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken. Wanneer u uw reservering reeds bij ons geplaatst heeft, maar de aanvraag intrekt voordat de gehele boeking akkoord is, is NRV genoodzaakt € 50,- administratiekosten in rekening te brengen. Indien wij de door u geboekte reis niet conform boeking kunnen aanbieden, mag u uiteraard kosteloos van uw boeking afzien.

+ Wat betekent 'Gegarandeerd Vertrek'?

'Gegarandeerd Vertrek' wordt gehanteerd bij onze groepsreizen en betekent dat u op een specifieke datum gegarandeerd op reis gaat, op voorwaarde dat de groep uit meer dan twee personen bestaat. Op onze website wordt 'Gegarandeerd Vertrek' aangegeven achter de vertrekdata van onze groepsreizen.

+Wat is het minimum/ maximum aantal deelnemers bij een groepsreis?

De groepsreizen van NRV worden uitgevoerd in kleine groepen. Het minimum aantal deelnemers dat voor een groepsreis wordt gehanteerd, is afhankelijk van de specifieke reis. In de regel wordt een minimum aantal deelnemers van 10 tot 15 personen aangehouden. Het minimum aantal dat voor de door u gewenste reis van toepassing is, staat bij de betreffende reis aangegeven op het tabblad 'Data & Prijzen'.

Het maximum aantal deelnemers dat voor een groepsreis wordt gehanteerd, is eveneens afhankelijk van de specifieke reis. In de regel wordt een maximum aantal deelnemers van 20 tot 28 personen gehanteerd. Ook deze informatie treft u op het tabblad 'Data & Prijzen'.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een groepsreis dan zal uw reisleid(st)er bij aanvang van de reis zorgdragen voor het samenstellen van een fooienpot. Deelname aan de fooienpot geschiedt op vrijwillige basis en wij adviseren u om rekening te houden met een bedrag van € 5,- per persoon per dag (dit is afhankelijk van de bestemming die u bezoekt). Uw reisleider zal namens de groep een fooi geven aan mensen die u als groep een service verlenen. U kunt hierbij denken aan de kofferjongens, bedienend personeel etc. Uiteraard houdt uw reisleider een overzicht bij van de uitgaven en heeft u te allen tijde inzage hierin.

+Op welke wijze moet ik de reissom betalen?

De reissom kunt u onder vermelding van uw klant- en factuurnummer overmaken op de rekening van NRV. U kunt een digitale transactie doen of het openstaande bedrag overmaken via een overschrijvingskaart.

Bankgegevens van NRV:
ING 2183287
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL49INGB0002183287
BIC (Bank Identifier Code): INGBNL2A

ABN Amro 515107239
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL37ABNA0515107239
BIC (Bank Identifier Code): ABNANL2A

+Mijn kinderen gaan mee op reis. Ontvangen zij kinderkorting?

Op onze groepsreizen geldt dat wij voor kinderen een minimum leeftijd van 10 jaar hanteren. Helaas verlenen wij geen kinderkorting op onze reguliere groepsreizen.

Tijdens de mei-, zomer- en kerstvakantie kan voor sommige bestemmingen een afwijkende minimum leeftijd gelden. Gedurende deze periode kunnen kinderen vanaf 8 jaar mee op reis. Wanneer dit van toepassing is, wordt dit specifiek bij de reis vermeld.

+Ik heb een speciale wens. Wordt deze ter plaatse gehonoreerd?

Of een speciale wens ter plaatse wordt gehonoreerd, kunnen wij helaas niet aan u garanderen. Dit hangt namelijk af van de beschikbaarheid en bereidwilligheid van het hotel waar u verblijft. Indien u bij boeking uw speciale wens aan ons doorgeeft, zorgen wij ervoor dat deze als preferentie in uw boeking wordt opgenomen zodat onze agent en de hotelier hiervan op de hoogte zijn. Indien mogelijk, houden zij hiermee rekening.

Heeft u speciale dieetwensen of dient u op doktersadvies speciale medicijnen mee te nemen op vakantie, brengt u ons hiervan dan op de hoogte zodat wij de luchtvaartmaatschappij hierover kunnen informeren.

+Kan ik mijn reis verlengen?

Onze reizen kunt u in de meeste gevallen verlengen. Onder het tabblad Verlengen/Upgrade/Extra's kunt u de mogelijkheden tot verlenging van de door u gewenste reis inzien.

Informatie omtrent uw reis

Belangrijke informatie

Belangrijke documenten

+Op welke wijze ontvangen wij onze boekingsbevestiging en andere belangrijke informatie?

Uw boekingsbevestiging annex factuur zult u per e-mail van ons ontvangen, net als de reisbescheiden en overige belangrijke informatie.

+Reizen met kinderen

Het is mogelijk dat de autoriteiten van de bestemming die u bezoekt nadere vereisten stellen in geval ouders met minderjarige kinderen reizen. Dit kan ook het geval zijn wanneer één ouder met een kind reist. Ook in dit geval bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste documenten om te kunnen reizen. NRV kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

+Aan welke vereisten dient mijn paspoort te voldoen?

U bent zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en de vereiste reisdocumenten, zoals een visum (indien van toepassing). Voor de meeste bestemmingen dient uw paspoort bij thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de land-/ reisinformatie op NRV.nl. Tevens kunt u de ambassade/ het consulaat raadplegen om u te laten informeren over de specifieke vereisten.

+Heb ik voor mijn bestemming een visum nodig?

Voor reizen naar vele landen is een visum verplicht. Bij de landeninformatie van het betreffende land kunt u hier meer informatie over vinden. Voor bepaalde landen dient u dit visum reeds in Nederland aan te vragen. NRV biedt u de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief het visum aan te vragen via het CIBT. Klik hier voor meer informatie.

Uiteraard kunt u ook zelf het visum regelen. Indien u zelf uw visum aanvraagt, kunt u contact opnemen met de betreffende ambassade of het consulaat.

Voor welke vorm van visumaanvraag u ook kiest, u bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van een visum. NRV is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.

+Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Uw reisbescheiden ontvangt u ongeveer tien tot zeven dagen voor vertrek. De reisbescheiden bevat belangrijke informatie zoals uw e-tickets, de contactgegevens van NRV en onze lokale partner, de hotellijst en de vouchers. Uw reisbescheiden ontvangt u per e-mail.

+Wat zijn e-tickets?

Een e-ticket is een elektronisch ticket. Uw e-ticket is het bewijs van uw geboekte vlucht en zult u per e-mail bij de reisbescheiden ontvangen.

Voorbereiding op uw reis

+Waar vind ik informatie over mijn reis?

Op onze website treft u heel veel informatie over onze reizen en reisonderdelen aan. Wanneer u op de door u gewenste reis of het door u gewenste reisonderdeel klikt, zult u een uitgebreide beschrijving van het programma/ reisonderdeel aantreffen, een overzicht van de onderdelen die inbegrepen zijn, extra informatie behorende bij de reis/ het reisonderdeel, eventuele extra opties, zoals upgrades en verlengingen, en ervaringen van NRV reizigers die u voor zijn gegaan. Tevens treft u bij onze reizen een overzicht van de voorbeeldhotels aan en de optionele excursiemogelijkheden ter plaatse.

+Moet ik nog speciale gezondheidsmaatregelen treffen?

Uiteraard is het van groot belang dat u zich goed voorbereidt wanneer u een verre reis gaat maken. Voor de voorbereiding van uw reis kunt u onder andere onze website raadplegen. Onder de land-/ reisinformatie staat altijd een kopje 'Gezondheid & Vaccinaties' opgenomen om u zo goed mogelijk te kunnen informeren.

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas. Dergelijke artikelen vindt u bijvoorbeeld op veiligopreiswinkel.nl.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

+Kan ik online inchecken voor mijn vlucht?

Of u online kunt inchecken voor uw vlucht hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het inmiddels vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken zodat u op de luchthaven alleen nog maar uw bagage hoeft af te geven. Helaas is het voor groepsreizen niet altijd mogelijk om online in te checken.

Check hier of uw luchtvaartmaatschappij erbij zit.

+Wanneer dien ik aanwezig te zijn op de luchthaven?

Wij adviseren u om minimaal 2,5 uur voor vertrek op Schiphol aanwezig te zijn. Houd u rekening met drukte op de wegen en op het spoor richting Schiphol. Houd u er tevens rekening mee dat u na de check-in nog de paspoort- en veiligheidsformaliteiten dient te doorlopen en dat de afstand van de check-in balie naar uw gate groot kan zijn, wat ook de nodige tijd in beslag kan nemen.

Tijdens uw reis

+Word ik bij aankomst op Schiphol verwelkomd?

NRV heeft geen balie op Schiphol. U zult dan ook niet op Schiphol voorafgaand aan uw vlucht door één van onze medewerkers worden verwelkomd. Uw e-tickets heeft u reeds per e-mail ontvangen zodat u zelf kunt bepalen hoelang van te voren u op Schiphol wenst te arriveren. Wij raden u overigens wel aan om tijdig aanwezig te zijn op Schiphol om zodoende eventuele risico's uit te sluiten.

+De reis verloopt niet zoals verwacht. Wat moet ik nu doen?

Ondanks onze inspanningen om uw reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens uw reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met ons zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

+Word ik bij aankomst op de bestemming verwelkomd?

Of u bij aankomst op de bestemming zal worden verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger hangt af van de reis/ het reisonderdeel dat u bij ons heeft geboekt. Indien u bij aankomst zal worden verwelkomd, staat dit expliciet in de beschrijving van uw reis opgenomen.

+Waar kan ik ter plaatse terecht in geval van vragen?

In geval van vragen kunt u ter plaatse terecht bij uw chauffeur of gids. Wanneer deze uw vragen niet kunnen beantwoorden of wanneer u niet door reisleiding wordt begeleid, adviseren wij u contact op te nemen met ons lokale agentschap. De contactnummers van onze contactpersoon ter plaatse staat altijd aangegeven in uw reisbescheiden. Mocht uw vraag niet afdoende zijn beantwoord dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met NRV. Houd u rekening met het tijdsverschil. Alleen in geval van nood zijn wij 24 uur per dag (telefonisch) bereikbaar.

Na afloop van uw reis

+Waarom wordt na afloop van de reis een enquête toegestuurd?

Na afloop van de reis vragen wij u een enquête in te vullen waarin u uw bevindingen over uw reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan u als reiziger garanderen. De enquêtes zullen intern door ons worden verwerkt en indien nodig dan wel wenselijk, zullen aanpassingen worden gemaakt om de uitvoering van de reis te bevorderen.

Naast het invullen van de enquête kunt u tevens leuke weetjes aan ons doorgeven of andere relevante informatie over uw reis/ bestemming. Voor de moeite die u neemt om de enquête in te vullen en om overige informatie naar ons op te sturen, ontvangt u NRV Reispunten waarmee u kunt sparen voor korting op een toekomstige reis.

+Hoe kan ik mijn reiservaringen kenbaar maken?

Uw bevindingen kunt u op verschillende manieren aan ons kenbaar maken. Zo ontvangt u a afloop van uw reis een enquête waarin u uw bevindingen kunt weergeven, kunt u een kort verslag maken van bijvoorbeeld de accommodaties waarin u bent verbleven en de excursies die u heeft gedaan. Voorts kunt u een uitgebreid reisverslag maken die wij vervolgens bij de betreffende reis op onze website plaatsen: toekomstige reizigers kunnen dan alvast een voorproefje krijgen op hetgeen hen te wachten staat.

Mocht u reiservaringen willen delen waarop u graag een reactie wilt ontvangen dan kunt u dit opnemen met onze Afdeling Kwaliteitszorg. Klik hier voor het formulier om uw bevindingen kenbaar te maken

+Ik heb een klacht over mijn reis. Waar moet ik deze indienen?

Wanneer u een klacht heeft over uw reis dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

Algemeen

+Wie is NRV?

NRV biedt een zeer uitgebreid aanbod van groeps- en privéreizen en zelf samenstel reizen naar bestemmingen in Azië, Midden-Oosten, Afrika, Latijns-Amerika en de Verenigde Staten.

Reizen met NRV betekent comfortabel op vakantie gaan. Onze rondreizen hebben wij met zorg samengesteld en bevatten een evenwichtige mix tussen cultuur en natuur. Uiteraard laten wij u tijdens uw reis kennismaken met de hoogtepunten van de bestemming, verblijft u in sfeervolle drie- en viersterrenhotels, zullen wij er tijdens uw vakantie voor zorgen dat het u aan niets zal ontbreken en proberen we altijd een ‘local touch’ aan uw reis te geven, zodat u ook écht kennismaakt met de bestemming!

Niet alleen tijdens de reis, maar ook voorafgaand aan de reis en na afloop mag u veel service van ons verwachten. Zo vinden wij het onder andere belangrijk dat u goed geïnformeerd zal worden. U treft dan ook heel veel informatie op onze website: niet alleen over onze reizen, maar ook over de bestemming zelf, de hoogtepunten die u eigenlijk niet mag missen en allerhande zaken om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw verre reis. Ons contactcenter staat tijdens werkdagen en op zaterdag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden, zowel per e-mail als telefonisch. En wilt u alvast in de stemming komen voor uw reis, meer weten over een bepaalde bestemming of nader kennismaken met NRV? Kom dan naar het NRV Reiscafé om één van onze sfeervolle en informatieve shows bij te wonen. Een goede voorbereiding en uniek in Nederland!

+Wat voor soort reizen biedt NRV?

NRV biedt reizen naar verre bestemmingen. Wij bieden zowel groepsreizen als privéreizen en zelf samenstel reizen aan.

+Wat is het NRV Reiscafé?

Het NRV Reiscafé is het eigen reistheater van NRV waar u van harte welkom bent voor het bijwonen van één van onze shows. Onder het genot van een drankje ontvangt u veel informatie over de door u gewenste bestemming, ziet u twee prachtige reisreportages en bestaat uiteraard voldoende de mogelijkheid om uw vragen te stellen.

Klik hier voor meer informatie over het NRV Reiscafé of voor het reserveren van uw plaatsen.

+Is NRV aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds?

Bij NRV kunt u met een gerust hart uw vakantie boeken. Wij zijn namelijk aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds, instanties die u als reiziger de meeste zekerheid geven.

Klik hier voor de Reisvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

+Op welke manier kom ik in contact met NRV?

Wilt u contact opnemen met NRV? Klik hier om via het contactformulier uw vragen en/ of opmerkingen over ons reisaanbod, uw reservering of bijvoorbeeld onze website te stellen. Onze e-mails worden in de regel binnen 24 uur beantwoord.

Liever telefonisch contact? Van maandag tot en met vrijdag zijn wij van 9:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag tussen 9:00 tot 16:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 070-3076700. Wij beantwoorden graag uw vragen!

+Wat zijn de betalingscondities van NRV?

NRV hanteert de betalingsvoorwaarden van de ANVR Reisvoorwaarden. Dit betekent dat u bij boeking een aanbetaling dient te voldoen van 20% van de reissom. Het restant van de reissom dient uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek door ons ontvangen te zijn.

Wanneer u gebruik maakt van een aanbieding kan het zijn dat wordt afgeweken van bovenstaande betalingsvoorwaarden. Dit staat altijd bij de betreffende aanbieding/ reis vermeld.

Website

+Wat is 'Mijn NRV'?

‘Mijn NRV’ is uw persoonlijke domein op NRV.nl waarmee u onder andere toegang heeft tot uw adresgegevens, boekingsgegevens en reisbescheiden. Verder kunt u binnen ‘Mijn NRV’ uw Reispuntensaldo raadplegen, foto's uploaden en bijvoorbeeld reisschema's maken.

Hoewel wij bij het weergeven van ‘Mijn NRV’ de grootste zorgvuldigheid betrachten, is het mogelijk dat er onvolkomenheden genoteerd staan. Voor deze en andere onvolkomenheden kan NRV niet aansprakelijk worden gesteld. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan de inhoud van uw persoonlijke domein.

+Hoe vraag ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV (opnieuw) aan?

Uw wachtwoord voor ‘Mijn NRV’ kunt u heel eenvoudig aanvragen.

+U bent nog niet als NRV klant geregistreerd:

Klikt u dan op 'Mijn NRV' en vervolgens op 'Ik wil me registreren als nieuwe klant'. U dient dan uw persoonlijke gegevens in te voeren en ontvangt nadat u de registratie voltooid heeft, een e-mail op het opgegeven e-mailadres. Hierin staat uw wachtwoord aangegeven en kunt u voortaan inloggen op onze website.

+Heeft u al een registratie op Mijn NRV, maar bent u uw wachtwoord vergeten?

Dan kunt u op 'Wachtwoord vergeten' klikken en dient u uw e-mailadres en verificatiecode in te voeren. U ontvangt dan een e-mail met uw wachtwoord waarmee u weer kunt inloggen op ‘Mijn NRV’.

+Kan ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV wijzigen?

Uw wachtwoord van ‘Mijn NRV’ wijzigen, gaat heel eenvoudig. Log in met uw e-mailadres en het bestaande wachtwoord. U komt vervolgens in 'Mijn Gegevens'. Door op 'Wachtwoord wijzigen' te klikken, kunt u uw bestaande wachtwoord aanpassen naar een door u gewenst wachtwoord.

+Wat zijn Reispunten?

Bij NRV kunt u sparen voor Reispunten waarmee u tot maar liefst € 100,- korting op uw toekomstige boeking kunt verdienen. Reispunten sparen, doet u heel eenvoudig: door ons te helpen onze informatie op onze website zo up to date mogelijk te houden, kunt u Reispunten verdienen. Reispunten ontvangt u onder meer voor het aanleveren van reisverslagen, vakantievideo’s of leuke tips over één van onze bestemmingen!

Klik hier voor meer informatie over NRV Reispunten .

/info/reispunten

+Hoe word ik lid van de nieuwsbrief?

Op onze website kunt u zich heel eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief. Klik in het rechtermenu op 'Nieuwsbrief', registreer uw gegevens en u bent direct geabonneerd op onze nieuwsbrief waarmee u periodiek op de hoogte zult worden gehouden van onze speciale acties, mooie aanbiedingen en overig reisnieuws.

22 dagen Exotisch Zuid-India: altijd de beste prijs
Bewaar reis Boek nu

Reisroute per dag

01Amsterdam - Chennai (Madras)

02Aankomst Chennai (Madras) - Mahabalipuram

03Mahabalipuram - Pondicherry

04Pondicherry - Auroville - Pondicherry

05Pondicherry - Swamimalai

06Swamimalai - Thanjavur - Swamimalai

07Swamimalai - Trichy - Madurai

08Madurai

09Madurai - Bangalore

10Bangalore - Hampi

11Hampi

12Hampi - Hassan

13Hassan - Mysore

14Mysore

15Mysore - Ooty

16Ooty - Coonoor - Cochin

17Cochin

18Cochin - Periyar Nationaal Park - Thekkady

19Periyar - Kumarakom

20Kumarakom - Poovar

21Poovar

22Poovar - Trivandrum - Amsterdam

Bewaar reis Boek nu
 
Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis