Stukkisholmur
Bultrug walvis
Reykjavik
Gjerdalen vallei
Binnenland van IJsland
Kerid-krater
Speciaal voor u geselecteerde highlights:

Beste reistijd IJsland

Naar alle rondreizen IJsland

Beste reistijd

De beste reistijd voor IJsland is niet in één zin samen te vatten. Niet alleen heeft elke regio zijn charme, maar ook elk seizoen biedt zo zijn voordelen ten opzichte van een ander seizoen. De beste reistijd is sterk afhankelijk van wat u wilt zien en gaan doen in IJsland. U kunt komen voor de natuur, het noorderlicht of misschien wel walvissen spotten. Voor alle genoemde activiteiten zijn er weer verschillende reisperiodes.

IJsland heeft een koud zeeklimaat. Het is het hele jaar door koud in IJsland, een zonvakantie is hier dan ook niet mogelijk. Volgens de oude Noorse kalender begint de winter eind oktober. De winter eindigt weer in april. De maanden juli en augustus zijn het hoogseizoen van IJsland. De temperatuur is in deze maanden het meest aangenaam (gemiddeld 13 tot 15 graden)| en het regent dan ook niet veel. In deze periode kunt u walvissen spotten.

Om de toeristenstroom te vermijden kun u op reis in het tussenseizoen; eind mei, juni, eind augustus en begin september. De temperatuur is dan nog evengoed aangenaam (tussen de 11 en 13 graden) en alle natuurgebieden zijn toegankelijk. In de maand juni zijn er super lange dagen, het is dan zelfs 24 uur licht! Vanaf eind augustus heeft u de kans om het noorderlicht te zien. In mei, juni, augustus en september, heeft u ook nog de mogelijkheid om walvissen te spotten.

Oktober tot en met april zijn het laagseizoen. Dit is de beste periode voor wintersporten en het noorderlicht jagen. Vanaf eind oktober kan het erg koud worden, vooral in het noorden. Doordat het in deze maanden ook flink kan sneeuwen, zijn er een aantal natuurgebieden niet begaanbaar, maar er zijn genoeg andere activiteiten die u in de winter wel kunt doen. In deze periode zijn de dagen kort en de nachten lang, waardoor u goed het noorderlicht kunt zien.

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis