Rondreizen Hong Kong
Speciaal voor u geselecteerde highlights:

Highlights Hong Kong

Victoria Peak

Victoria Peak, ook wel Mount Astin genoemd, is een berg op het Hongkong-eiland die jaarlijks veel bezoekers trekt. Vanaf Victoria Peak heeft u een fantastisch uitzicht over de stad. Twee bezienswaardigheden zijn de Peak Tower en de Peak Galleria. Deze kunt u bereiken per kabelspoorbaan, per bus of door de Old Peak Road te beklimmen, een zeer steile toegangsweg naar boven. Van oudsher is Victoria Peak een trekpleister voor rijke Europeanen, vanwege de mooie ligging en het aangename klimaat. De zesde Britse gouverneur van Hong Kong, Sir Richard MacDonnell, liet in 1968 op de Peak een zomerhuis bouwen, dat nog immer te bezichtigen is en beroemd is om zijn prachtige tuinen met zeldzame vogels en vlinders.

Shoppen in Hong Kong

Als u van winkelen houdt dan kunt u in de moderne metropool Hong Kong los gaan. Causeway Bay beschikt over een scala aan winkels van warenhuizen tot kleine boetieks en kraampjes met koopjes. U kunt een dag door dit winkelparadijs lopen. De straten van Wan Chai zijn één en al geschiedenis en bieden een verbazingwekkende variatie aan winkelmogelijkheden. In Queen's Road East vindt u een aantal uitstekende rotanwinkels en winkels met Chinese meubels die er met plezier voor zorgen dat uw aankopen thuisbezorgd worden.

Tsim Sha Tsui

Tsim Sha Tsui is een gebied op de punt van het Kowloon-schiereiland, waar vandaan u direct uitzicht heeft over Victoria Harbour; de wereldhaven van Hong Kong. U vindt er de belangrijkste musea, waaronder het Hong Kong Space Museum, het Cultural Centre en het Wetenschapsmuseum. Beroemd is de Clock Tower, de oude stationsklok die eens hoorde bij het kopstation van de spoorweg Kowloon-Kanton. Toen in 1978 alle oude gebouwen tegen de vlakte gingen om ruimte te maken voor moderne constructies, bleef de 44 meter hoge Clock Tower bewaard. Iedere avond om acht uur kunt u zich vanaf de waterkant van Tsim Sha Tsui vergapen aan de ‘Symphony of Lights’. Deze spectaculaire licht- en geluidsshow is volgens het Guinness Record Book de grootste permanente lichtshow ter wereld. Vanuit 44 gebouwen zorgen laserstralen en schijnwerpers voor een onvergetelijk schouwspel.

Ocean Park

Ocean Park is opgericht in 1977 en inmiddels uitgegroeid tot één van de populairste attractieparken ter wereld. Het park biedt u een opwindende mengeling van voorzieningen op het gebied van amusement, educatie en natuurbehoud. Bij de Amazing Asian Aminals tentoonstelling kunt u een verscheidenheid aan zeldzame diersoorten zien. Onderdeel van deze tentoonstelling is het Giant Panda Adventure waar u op een interactieve manier in aanraking komt met een aantal oorspronkelijke dieren uit Azië. U kunt ook in de Sky Fair, een 22 meter lange met helium gevulde ballon die meer dan 100 meter de lucht in gaat. Andere populaire attracties zijn het Ocean Theatre, Abyss Turba Drop en the Mine Train.

Wandelen op Lantau

Lantau is het grootste eiland van de Hong Kong-archipel en ligt in het zuidwesten aan de monding van de Parelrivier. Een wandeling over Lantau brengt u onder meer langs het Ngong Ping Plateau waar de ‘Giant Buddha’, een bijna 26 meter hoog Boeddhabeeld, en verschillende kloostergebouwen te bezichtigen zijn. Tai O is een drie eeuwen oud vissersdorp dat veel van zijn historie heeft behouden, in tegenstelling tot de rest van Hong Kong. Het trappistenklooster van Tai Shui Hang is een negentiende-eeuws klooster en wordt bewoond door katholieke monniken.

Disneyland

Ook in Hong Kong kunt u een bezoek brengen aan Disneyland. Hong Kong Disneyland Resort is gebouwd door de regering van Hongkong en The Walt Disney Company. Bij de bouw van het park heeft men zijn best gedaan de Chinese cultuur, gewoonten en tradities te laten versmelten met de magie van Disney. U vindt er Main Street USA, Adventureland, Fantasyland, Tomorrowland en nog veel meer themagedeelten. Entertainment is er vrijwel altijd en er wordt speciale aandacht besteed aan het Chinese nieuwjaar.

Hong Kong

Hongkong is al jaren een van de belangrijkste Aziatische steden. Tijdens de koloniale tijd, toen de Engelsen het er voor het zeggen hadden, was Hongkong het kroonjuweel. Lang was de stad het Aziatische middelpunt, nu nog staat de staat de stad in het lijstje van meest populaire metropolen. Het is een van de belangrijkste financiële zakencentra ter wereld. Opvallend is dat Hongkong na de overdracht aan China in 1997 toch grotendeels autonoom is gebleven, de 'speciale administratieve regio (SAR)' heeft eigen wetten en regels (en zelfs een eigen munteenheid) waardoor het kapitalistische Hongkong totaal niet te vergelijken is met de rest van China. Hongkong is vooral een stad om te shoppen en om heerlijk te eten. Een bezoek van enkele dagen is dan ook voor de meeste reizigers wel voldoende. Hongkong heeft een fantastisch openbaar vervoer. Je kunt zeer makkelijk alle uithoeken van de stad verkennen met de metro of met bussen. Daarnaast kun je altijd terugvallen op de net iets duurdere taxi. Veel reizigers zien de stad als een grote betonnen blokkendoos, hoewel een groot deel van Hongkong uit natuur bestaat. Buiten de grote, drukke stad heb je diverse natuurparken waar u prima de drukte van de stad kunt ontvluchten. Ook heeft u er een aantal eilanden; waaronder Lantau met de internationale luchthaven, Disneyland Hongkong en de Ngong Ping kabelbaan.

 

Op de hoogte blijven van acties
en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Reiscafé op 14 januari 2017

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam