neemt je mee
Lokale indianenmarkt van Otavalo
Lokale indianenmarkt van Otavalo
Tren de la Libertad treinreis
Tren de la Libertad treinreis
Cotopaxi Nationaal Park
Cotopaxi Nationaal Park
Watervallen van Baños
Watervallen van Baños
Amazonegebied
Amazonegebied

Ontdek het Noorden van Ecuador

Privéreis | 15 dagen v.a.
2375i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
20-09-2017
Reisduur
15 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
KLM Werelddeal Weken

Route

 • Dag 1 Amsterdam - Quito
 • Dag 2 Quito
 • Dag 3 Quito
 • Dag 4 Quito - Cuicocha kratermeer - Otavalo
 • Dag 5 Otavalo - Tren de la Libertad - Salinas
 • Dag 6 Salinas - Peguche waterval - Cotopaxi Nationaal Park
 • Dag 7 Cotopaxi Nationaal Park
 • Dag 8 Cotopaxi Nationaal Park - Quilotoa kratermeer - Baños
 • Dag 9 - 10 Baños
 • Dag 11 Baños - Tena/Amazonegebied
 • Dag 12 Tena/Amazonegebied
 • Dag 13 Tena/Amazonegebied - Papallacta
 • Dag 14 Papallacta - Quito - Amsterdam
 • Dag 15 Amsterdam

Bekijk het volledige programma & route

Rondreis Ecuador
    Geniet van het berglandschap tijdens de Tren de la Libertad treinreis     3-daags verblijf nabij Cotopaxi Nationaal Park     3-daags verblijf in een lodge in het Amazonegebied     Verblijf in een resort bij de warmwaterbronnen van Papallacta     Verlengingsopties naar de Galápagos eilanden

Programma

Rondreis Ecuador

Dag 1 Amsterdam - Quito

Vertrek vanaf Amsterdam voor uw vlucht naar Quito, de hoofdstad van Ecuador. Bij aankomst staat onze lokale vertegenwoordiging op u te wachten om u naar het hotel te brengen.

Quito is gelegen op 2850 meter hoogte en is daarmee de hoogst gelegen hoofdstad ter wereld. Het is gelegen in het noordelijke hoogland van Ecuador, ingeklemd tussen twee bergketens. Quito is samen met Krakau de eerste stad die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO is gezet. In het historische centrum van Quito zijn maar liefst 40 kerken, 17 pleinen en 16 kloosters te vinden. Het is een geweldige wijk om in rond te wandelen, met een aantal uitstekende musea, theaters, en tal van restaurants en terrasjes.

Wij bieden ook vluchten aan vanaf Brussel. Bij het tabblad 'Data & prijzen' kunt u aangeven vanaf waar u zou willen vliegen.

Goed om te weten

Indien u vliegt met de KLM kunt u ook kiezen voor extra comfort op uw vluchten. Tegen een meerprijs boeken wij zowel de heen- als terugvlucht een Comfort Class stoel. Zie ‘Extra opties’ voor meer informatie. Tegen een meerprijs boeken wij voor u een Engelssprekende privéchauffeur/gids. Deze Engelssprekende privéchauffeur/gids zal u in dit geval vergezellen van dag 1 t/m 14. Zie ‘Extra opties’ voor meer informatie.

Quito Kathedraal

Dag 2 Quito

Vandaag verkent u het grootste historische centrum van Latijns-Amerika, na dat van Havana in Cuba. Tijdens een interessante rondleiding door de stad krijgt u onder begeleiding van een Engelssprekende gids inzicht in het koloniale en moderne Quito. U dompelt zich onder in het hart van het koloniale centrum, door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed, en ervaart de charme van het Onafhankelijkheidsplein met zijn indrukwekkende kathedraal, het Presidentiële Paleis en het Paleis van de Aartsbisschop. Bewonder de kerk van La Compañia (1605), dat wordt beschouwd als het mooiste voorbeeld van barokke architectuur op het Amerikaanse continent, en de kerk van San Francisco (1535). De tour brengt u vervolgens naar Panecillo heuvel; een ideale locatie voor een panoramisch uitzicht over deze historische hoofdstad.

Ecuador dankt zijn naar aan zijn ligging op de evenaar (ecuador in het Spaans), dat zich op slechts 15 minuten ten noorden van de stad bevindt. Het monument Mitad del Mundo (Midden van de Wereld) markeert de evenaar. Dit is een zeer leuke en unieke plek waar u zich met één voetstap van het noordelijke naar het zuidelijker halfrond verplaatst. Het is optioneel mogelijk om een bezoek te brengen aan het Intiñan museum (entreegelden ca. 4 USD) dat met proefjes demonstreert dat u hier écht op de evenaar bent. Vergeet niet een foto te maken met één been aan de ene kant en één been aan de andere kant van de evenaar!
ec_al_quitocablecar.jpg

Dag 3 Quito

U heeft één volle dag ter vrije besteding. Breng U heeft dus volop de gelegenheid om de stad verder te verkennen, maar er zijn ook diverse optionele excursie mogelijk. Zo kunt u een rit maken in de kabelbaan van Quito, een dagexcursie maken naar de Antisana vulkaan of het nevelwoud van Mindo.

De kabelbaan van Quito (Teleférico) biedt een geweldig uitzicht over de stad. Deze op één na hoogste kabelbaan ter wereld bevindt zich op de oostelijke flanken van de vulkaan Pichincha. Na een rit in de kabelbaan bent u op een hoogte van 4000 meter en kunt u genieten van het uitzicht en een wandeling maken op de top. Op heldere dagen ziet u een zestal vulkanen en de gehele stad voor u liggen.

Het Antisana Ecologisch Reservaat is de thuisbasis van unieke flora en fauna. De klimatologische omstandigheden in de regio zijn extreem met lage temperaturen, weinig neerslag, harde wind en weinig zuurstof. Het planten- en dierenleven heeft zich goed aangepast om in dergelijke omstandigheden te overleven. In het Antisana Ecologisch Reservaat zijn prachtige vogels te vinden, waaronder de Andesmeeuw, zwartmaskeribis, Andestaling en zilverfuut.

De dagexcursie naar het nevelwoud van Mindo geeft u de gelegenheid om de natuur van Ecuador nader te verkennen. In het Mindo-Nambillo Ecologisch Reservaat zijn 350 vogelsoorten, waaronder toekanbaardvogel en goudkopquetzal te vinden. Onderweg brengt uw gids u kennis bij over de ecologie van de regio en kunt u genieten van het prachtige landschap. In de mistige vallei en de eco-vriendelijke uitvalsbasis Mindo brengt u een bezoek aan een tuin met vele soorten kolibries, evenals honderden vlinders. Als afsluiter van deze dag bezoekt u een chocoladefabriek waar het gehele proces tot aan het tot stand komen van de chocoladereep is te zien.
ec_al_cuicocha.jpg

Dag 4 Quito - Cuicocha kratermeer - Otavalo

Na het ontbijt reist u naar het noorden van Ecuador en geniet u van het prachtige uitzicht in de Calderón en Guayllabamba valleien. Bij Cayambe heeft u zicht op de gelijknamige 5790 meter hoge besneeuwde vulkaan, het hoogste punt op de evenaar. Dit kleine stadje is ook beroemd vanwege zijn bizcochos (rijke, boterachtige biscuits) met zoute kaas of zoete manjar (soort karamelpasta). Hier krijgt u de gelegenheid om deze delicatessen te proeven. Vervolgens brengt u een bezoek aan het rustige dorp Cotacachi, bekend om zijn lederwaren, waar u lokale ambachtslieden ontmoet. Tot slot komt u aan bij het Cuicocha kratermeer, gelegen aan de voet van de Cotacachi vulkaan. Zijn naam is afgeleid van een pre-Inca-taal, Tsui cocha betekent lagune van de goden. Hier kunt u vanaf de kraterrand genieten van het overweldigende uitzicht op de diepe vulkanische krater van wel vier kilometer lang en drie kilometer breed. In het midden van dit donkerblauwe meer liggen twee kleine eilandjes bedekt met vegetatie en gescheiden door een waterkanaal, genaamd ‘Kanaal van de Dromen’.

Vervolgens bereikt u de eindbestemming voor vandaag; Otavalo, gelegen op circa 2500 meter hoogte. Otavalo is wereldberoemd om zijn inheemse bevolking, de zogenaamde Otavalos, waarvan vele reizen over de hele wereld om hun beroemde handwerk te verkopen of te spelen in Andes volksmuziek groepen. De Otavalos worden beschouwd als de economisch meest succesvolle inheemse groep van Latijns-Amerika.
ec_al_ibarratrein.jpg

Dag 5 Otavalo - Tren de la Libertad - Salinas

In de ochtend heeft u de tijd om een bezoek te brengen aan de Plaza de Ponchos, gelegen tussen Calle Sucre en Jaramillo. Hier verkoopt de inheemse bevolking en mesties (mensen van gemende etnische afkomst) uit Otavalo en de omliggende gemeenschappen hun handwerk. Er is een breed scala aan geweven stoffen, sieraden, kleding, houten en stenen beelden, schilderijen en Panama hoeden te vinden. Tapijten en schoudertassen zijn gemaakt van schapenwol; verwacht niet veel producten van lamawol. Lama’s kwamen namelijk nooit zo ver noord als Otavalo en de meeste producten komen uit de omliggende provincie Imbabura. Ondanks dat zaterdag de belangrijkste marktdag is, is het kopen van handwerkproducten dagelijks mogelijk.

Hierna wordt u naar het treinstation van Ibarra gebracht waar u aan boord gaat van de Tren de la Libertad. Ibarra staat ook wel bekend als de ‘Witte Stad’ vanwege de witgeverfde huizen en geplaveide straten. Typische producten zijn hier te vinden, waaronder arrope de mora (bosbessensiroop), nogadas (soort nougat met walnoten) en helados de paila (handgemaakte sorbet). Bij het station pakt u de trein naar het 30 kilometer verderop gelegen Salinas. Deze traditionele route was ooit van groot commercieel belang voor Ecuador; het noordelijke deel van het land is altijd bekend geweest om zijn textielproducten en de trein werd dan ook gebruikt om deze goederen van wol, katoen en andere materialen door het hele land te vervoeren. Tijdens deze twee uur durende treinrit rijdt u over bruggen en door tunnels, en geniet u van het uitzicht op het berglandschap. Aangekomen in Salinas houdt de Afro-Ecuadoriaanse gemeenschap een traditionele dansdemonstratie, brengt u een bezoek aan het zoutmuseum, wandelt u door het stadje en krijgt u de gelegenheid om te lunchen (niet inbegrepen). Na deze geweldige ervaring wordt u naar Hostería & Spa Pantaví gebracht, waar u de komende nacht verblijft. Hier kunt u heerlijk ontspannen bij het zwembad of gebruik maken van de behandelingen in de spa (tegen meerkosten).

Goed om te weten

De Tren de la Libertad vertrekt niet van maandag t/m woensdag. Vandaar dat deze privéreis niet dagelijks kan vertrekken.

Goed om te weten

In de omgeving van Salinas verblijft u in een middenklasse hotel ongeacht of u de privéreis heeft geboekt op basis van middenklasse of superiorklasse hotels. Deze aangename hosteria is de beste accommodatie in de omgeving van Salinas.

ec_al_peguche.jpg

Dag 6 Salinas - Peguche waterval - Cotopaxi Nationaal Park

De ochtend heeft u ter vrije besteding in Hostería & Spa Pantaví. Zo kunt u een bezoek brengen aan de warmwaterbronnen van Chachimbiro, paardrijden, een fietstocht maken of gewoon genieten van de natuur tijdens een wandeling. In de middag vervolgt u de reis naar Cotopaxi Nationaal Park, waar u de kans krijgt om een ander ecosysteem te ervaren; de páramo.

Onderweg brengt u een bezoek aan de 18 meter hoge Peguche waterval. Deze waterval wordt omgeven door één van de mooiste bossen in het noorden van Ecuador. De rivier die voortkomt uit de waterval heet Jatun Yacu ofwel ‘groot water’. Dit is een heilige plaats voor indianen, die een nauwe relatie hebben met de natuur, met name met bergen, water en bepaalde bomen. Lagunes, bronnen en watervallen worden beschouwd als plaatsen vol met krachten, waar de inheemse bevolking rituele zuiverende baden neemt. Zonnewende vieringen vinden plaats bij de waterval rond 21 juni.

De komende twee nachten verblijft u in een lodge gelegen tussen de Corazón en Rumiñahui vulkanen, op de 322 km lange Laan der Vulkanen.
ec_al_cotopaxi.jpg

Dag 7 Cotopaxi Nationaal Park

Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding en kunt u zelf kiezen aan welke activiteit u wilt deelnemen. De lodge biedt diverse mogelijkheden waaronder paardrijden en wandeltochten. U kunt er ook voor kiezen om een fiets te huren en op eigen gelegenheid de omgeving te verkennen.

Het is aan te raden om een bezoek te brengen aan het Cotopaxi Nationaal Park met de hoogste actieve vulkaan ter wereld. Tijdens de excursie krijgt u uitleg van een gids, wandelt u naar een refugio (berghut) gelegen op circa 4800 meter. Nadat u bent uitgerust daalt u de berg af per mountainbike richting de Limpiopungo lagune. Hier heeft u de mogelijkheid om de zeldzame Andesibis en bedreigde Andescondor te spotten. Na afloop kunt u in de lodge heerlijk nagenieten van deze schitterende dag en optioneel een behandeling boeken in de spa.

Paardrijden zorgt voor een onvergetelijke en unieke ervaring. Dankzij de ligging van de lodge op de 322 kilometer lange Laan der Vulkanen kunt u hier uitstekend genieten van de Ecuadoriaanse Andes en zijn landerijen. Onderweg vertelt de ervaren gids u meer over het gebied. Mocht u geen ervaring hebben dan is dit geen probleem. De gids heeft u tips en zal u waar nodig helpen.

Goed om te weten

Het weer in Cotopaxi Nationaal Park is onvoorspelbaar, dus het is aan te raden een waterdichte jas, katoenen broek, lange sokken, comfortabele wandelschoenen en warme kleding (handschoenen, sjaal en hoed) mee te nemen.

ec_al_quilotoa crater lake (1).jpg

Dag 8 Cotopaxi Nationaal Park - Quilotoa kratermeer - Baños

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij de lodge en naar het Quilotoa kratermeer gebracht. Deze 250 meter diepe met water gevulde krater is de meest westelijke vulkaan in de Ecuadoriaanse Andes. De drie kilometer brede krater is gevormd na het instorten van de vulkaan, zo’n 800 jaar geleden, en heeft zijn groenachtige kleur gekregen door opgeloste mineralen. Vervolgens reist u verder naar Baños, een stad omgeven door weelderig nevelwoud. Baños is gelegen aan de voet van de Tungurahua vulkaan en staat bekend als de toegangspoort tot de Amazone. Het is gelegen in een vallei van watervallen en warmwaterbronnen.
ec_al_banos1.jpg

Dag 9 - 10 Baños

De komende twee dagen heeft u de hele dag om Baños te verkennen of deel te nemen aan enkele optionele activiteiten. Zo is het mogelijk om te gaan paardrijden, canyoning, wandelen, mountainbiken, bergbeklimmen en raften. Deze activiteiten zullen u veelal naar de Ruta de las Cascadas (route van de watervallen) brengen. Langs deze route zijn er verschillende watervallen te vinden zoals Cascada de Agoyán en Manto de la Novia, maar de meest indrukwekkend is de Pailón del Diablo. De ongeveer 30 meter hoge Pailón del Diablo (ketel van de duivel) is één van de grootste watervallen in de omgeving. Het is wereldberoemd geworden door de film A Proof of Life met Russell Crowe en Meg Ryan. De omgeving is verder uitstekend te voet te verkennen. Er zijn enkele markten en vele winkeltjes te vinden. Probeer de lokaal gemaakte toffee (melcocha) en zie hoe het gemaakt wordt in de winkels. Natuurlijk kunt u ook heerlijk ontspannen is de thermale baden of gebruik maken van de spafaciliteiten die zich in de stad bevinden.

De mountainbike tocht brengt u langs de route van watervallen. De afdaling van Baños naar Pailón del Diablo (ketel van de duivel) is één van de meest populaire en mooie fietstochten van Ecuador. Onderweg wordt er gestopt bij verschillende watervallen. U wandelt naar de indrukwekkende Pailón del Diablo waterval. Op de terugweg bewondert u meer watervallen, zoals Cascada de Agoyán en Manto de la Novia.

De paardrijtocht brengt u naar de stad Puyo, richting de parochie Ulba, op twee kilometer van Baños. U bezoekt een waterval genaamd Chamana die zijn oorsprong vindt in het Sangay Nationaal Park. Hier kunt u genieten van een mooi uitzicht over de majestueuze en actieve vulkaan Tungurahue, één van de meest actieve vulkanen van Ecuador.

Het raft avontuur brengt u door het weelderige landschap van de noordelijke uitlopers van de Tungurahua vulkaan en de poort naar de Amazone. Bij de Pastaza rivier zal de gecertificeerde gids een veiligheidspraatje houden en uitleg geven over de verschillende commando's om de veiligheid te waarborgen. Hierna maakt u zich op voor de sensatie van de klasse III en IV stroomversnellingen. Raften over de Pastaza rivier brengt u langs een steile kloof en de rivier voegt zich uiteindelijk samen met de vrij stromende Topo rivier.
ec_ac_cotocochaex1.jpg

Dag 11 Baños - Tena/Amazonegebied

Vandaag wordt u begeleid door een Engelssprekende gids die u ophaalt bij uw hotel en naar het busstation van Baños brengt. Na een ongeveer vier uur durende busreis komt u aan in Tena, waar u wordt opgewacht en naar uw eindbestemming in de jungle wordt gebracht.

In de lodge heeft u de tijd om te ontspannen in uw mooie ruime bungalow met privé-veranda. De bungalows zijn gebouwd volgens traditionele architectuur in harmonie met het omliggende regenwoud. In de tuinen van de lodge zijn prachtige jungle planten en bloemen te vinden. Onder romantisch kaarslicht wordt een heerlijk diner geserveerd in het sfeervol ingerichte restaurant. Daarna geniet u van een speciaal welkomstdrankje, ontspant u rondom de elegante open haard en bespreekt u de activiteiten van de komende dagen met de Engelssprekende gids.

Goed om te weten

In de hogere Amazone van Tena verblijft u in een middenklasse lodge ongeacht of u de privéreis heeft geboekt op basis van middenklasse of superiorklasse hotels. Deze jungle lodge is één van de beste lodges in Tena.

ec_al_useful plants - cotococha.jpg

Dag 12 Tena/Amazonegebied

Na het ontbijt vertrekt u per kano stroomopwaarts. Na 10 minuten gaat u aan wal en begint u met een leuke wandeling van één uur door secundair woud. Onderweg legt de gids meer uit over de uitbundigheid en diversiteit van de flora. Hij vertelt u hoe ze dagelijks in de praktijk worden gebruikt en welke medicinale eigenschappen diverse planten en bomen hebben die zich in het Amazone regenwoud bevinden. Na deze korte wandeling bereikt u de adembenemende waterval La Cascada de Latas, waar u een verfrissende duik neemt in het kristalheldere water en geniet van het uitzicht op de omliggende jungle. Hierna keert u terug naar de lodge voor de lunch.

In de middag bezoekt u één van de vele lokale inheemse gemeenschappen die langs de Napo rivier leven. Eén van de inheemse Quichua families toont hun dagelijkse werkzaamheden zoals goud wassen, aardewerk technieken, het maken van de typische drank chicha de yuca gemaakt van cassave en blaaspijp jagen. Na deze boeiende culturele uitwisseling met de Quichua, vervolgt u de weg naar de lodge over een pad door het secundair woud. 's Avonds na het diner is er wat vrije tijd om te zitten rondom de gezellige openhaard of te genieten van een exotische cocktail in de bar.

Goed om te weten

Het programma in de Amazone kan afwijken vanwege weersomstandigheden.

Papallacta

Dag 13 Tena/Amazonegebied - Papallacta

Vandaag wordt u begeleid door een Engelssprekende gids die u ophaalt bij de lodge en naar het busstation van Tena brengt. Na een ongeveer vier uur durende busreis komt u aan in Papallacta, waar u wordt opgewacht en naar uw resort wordt gebracht. In het Termas de Papallacta Spa & Resort, gelegen tussen de spectaculaire bergbossen van de oostelijke Andeshellingen, neemt u afscheid van de gids. In Papallacta kunt u een paar uur genieten van de geweldige warmwaterbronnen (inbegrepen) en optioneel een gezondheids- of schoonheidsbehandeling boeken in Termas de Papallacta. Kortom een geweldige manier om uw spieren te laten ontspannen na een lange busreis!

Goed om te weten

In Papallacta verblijft u in een superiorklasse hotel ongeacht of u de privéreis heeft geboekt op basis van middenklasse of superiorklasse hotels. Dit aangename resort is de beste accommodatie in de omgeving van Papallacta.

ec_al_papallacta1.jpg

Dag 14 Papallacta - Quito - Amsterdam

In de ochtend heeft u nog de gelegenheid om gebruik te maken van de warmwaterbronnen. Op de afgesproken tijd wordt u opgehaald voor de transfer de luchthaven van Quito. Hier aangekomen maakt u zich op voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Goed om te weten

Wilt u langer verblijven in Quito of een bezoek brengen aan de Galápagos eilanden? Wij regelen graag een verlenging voor u. Bij ‘Verlenging’ vindt u meer informatie.

Dag 15 Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol. Einde van een geweldige reis!

Let op!

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Data & Prijzen

 
 

Meerpersoonskorting

Extra optie

ec_al_fietsroute.jpg

Baños - Mountainbiken langs de route van watervallen

Vandaag maakt u zicht op voor het volgende avontuur: een mountainbike tocht langs de route van watervallen. De afdaling van Baños naar Pailón del Diablo (ketel van de duivel) is één van de meest popul...

Meer info >

Al voor € 60p.p. Meer info >
ec_al_banos chamana waterfall.jpg

Baños - Paardrijden naar de Chamana waterval

Na een bezoek aan het kantoor haalt u de paarden op en begint u met deze geweldige paardrijtocht. U neemt een pad naar de stad Puyo, richting de parochie Ulba, op twee kilometer van Baños. U bezoekt e...

Meer info >

Al voor € 33p.p. Meer info >
ec_al_raftingpastazariver.jpg

Baños - Raften over de Pastaza rivier

Vertrek vanuit Baños voor uw raft avontuur door het weelderige landschap van de noordelijke uitlopers van de Tungurahua vulkaan en de poort naar de Amazone. Bij aankomst bij de Pastaza rivier zal de g...

Meer info >

Al voor € 55p.p. Meer info >
ec_al_cotopaxi.jpg

Cotopaxi - Bezoek Cotopaxi Nationaal Park vanaf de Chuquiragua Lodge

Het is aan te raden om een bezoek te brengen aan het Cotopaxi Nationaal Park met de hoogste actieve vulkaan ter wereld. Tijdens de excursie krijgt u uitleg van een gids, wandelt u naar een refugio (be...

Meer info >

Al voor € 55p.p. Meer info >
ec_al_horseschuquiragua.jpg

Cotopaxi - Paardrijden vanaf de Chuquiragua Lodge

Paardrijden zorgt voor een onvergetelijke en unieke ervaring. Dankzij de ligging van de Chuquiragua Lodge op de 322 kilometer lange Laan der Vulkanen kunt u hier uitstekend genieten van de Ecuadoriaan...

Meer info >

Al voor € 88p.p. Meer info >
ec_al_antisanavulkaan2.jpg

Quito - Dagexcursie naar het Antisana Ecologisch Reservaat

Vertrek vanuit Quito naar het Antisana Ecologisch Reservaat, de thuisbasis van unieke flora en fauna. De klimatologische omstandigheden in de regio zijn extreem met lage temperaturen, weinig neerslag,...

Meer info >

Al voor € 104p.p. Meer info >
ec_al_hummingbird,tandayapa.jpg

Quito - Dagexcursie naar het nevelwoud van Mindo

Verlaat Quito en verken de natuur tijdens een dagexcursie naar het nevelwoud van Mindo. Na zo’n anderhalf uur rijden bereikt u de thuisbasis van bijna 20000 hectare aan Ecuadoriaans regenwoud. In het ...

Meer info >

Al voor € 85p.p. Meer info >
ec_al_quitocablecar.jpg

Quito - Rit in de kabelbaan van Quito

De kabelbaan van Quito (Teleferico) biedt een geweldig uitzicht over de stad. Deze op één na hoogste kabelbaan ter wereld bevindt zich op de oostelijke flanken van de vulkaan Pichincha. Na een rit in ...

Meer info >

Al voor € 79p.p. Meer info >
ec_al_get to know the forest - cotococha.jpg

Toeslag Engelssprekende chauffeur/gids

Wanneer u het toch prettiger vindt om met Engelssprekende begeleiding te reizen is dit ook mogelijk (tot 3 personen, max. 8 uur per dag). Deze Engelssprekende chauffeur/gids kan u gedurende de reis ve...

Meer info >

Al voor € 449p.p. p.nMeer info >

Verlenging

ec_cruise_fragataex.jpg

5 dagen Galápagos cruise

U kunt ervoor kiezen om uw reis te verlengen met een cruise rondom de Galápagos eilanden. De motorjachten die wij gebruiken zijn kleinschalig (tot 16 personen) en beschikken over privé-hutten met airc...

Meer info >

Al voor € 2.611p.p.Meer info >
ec_al_galápagos 1.jpg

5 dagen Galápagos eilandhoppen

U kunt ervoor kiezen om uw reis te verlengen met vijf dagen eilandhoppen op de Galápagos eilanden. De komende dagen brengt u een bezoek aan de Galápagos eilanden Santa Cruz en Isabela. Een Engelssprek...

Meer info >

Al voor € 1.273p.p.Meer info >
ec_ac_piedraex3.jpg

Verlenging Hotel Fuente de Piedra I

U kunt uw rondreis per nacht verlengen in het Hotel Fuente de Piedra I in Quito. U verblijft hier dan op basis van logies en ontbijt. Een zeer aangenaam hotel in koloniale stijl, gevestigd in vlakbij...

Meer info >

Al voor € 38p.p. p.nMeer info >

Verzekering

Kortlopende annuleringsverzekering

Vrijwel iedere ervaren reiziger boekt bij zijn reis als vanzelfsprekend een annuleringsverzekering. Zelfs bij 'last minute' boekingen is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, aan...

Meer info >

Al voor 5,50% van de reissomMeer info >

Kortlopende reisverzekering

Een goede reisverzekering is van groot belang als u op vakantie gaat. Mochten zich onverwachte gebeurtenissen voordoen, dan dekt een goede verzekering de bijkomende kosten en staat u niet voor nog mee...

Meer info >

Al voor € 3,07p.p.p.d.Meer info >

Hotelclassificatie

Middenklasse
In Ecuador selecteren wij met zorg middenklasse accommodatie, wat minimaal een goed driesterren hotel is. U kunt altijd een schone kamer verwachten met airco, eigen badkamer en daar waar mogelijk een zwembad. Soms wordt gekozen voor een hotel met iets minder comfort, maar dan hebben we deze accommodatie gekozen op locatie of sfeer.

Baños

ec_ac_monteselvaex.jpg

Hotel Monte Selva - Middenklasse

Hotel Monte Selva is een eenvoudig hotel, gelegen in het typische reizigers dorpje Banos. Het hotel heeft een perfecte ligging. Het centrum, met leuke restaurants en winkels ligt op loopafstand van het hotel en is van alle gemakken voorzien voor eenLees meer
ec_ac_sangayzw.jpg

Sangay Spa Hotel - Superiorklasse

Het Sangay Spa Hotel ligt recht tegenover de waterval Cascada de la Virgen. De kamers zijn modern ingericht en bieden grote ramen met uitzicht op de waterval. Het hotel is voorzien van zwembad, Turkse bad, hot tub en diverse andere wellness voorzieningen.Lees meer
ec_ac_florestaka1.jpg

La Floresta Hotel - Middenklasse

La Floresta hotel is een comfortabele stadshotel in Baños. Met de heerlijke binnenplaats, het centrum op loopafstand en het vriendelijke personeel is dit een prima uitvalsbasis voor een verblijf in Baños. Het hotel beschikt over een receptie, lounge,Lees meer

Lasso (Cotopaxi Nationaal Park)

ec_ac_chuquiraguaex1.jpg

Chuquiragua Lodge & Spa - Middenklasse

Chuquiragua Lodge & Spa is gelegen in een prachtige omgeving en heeft een geweldige locatie voor een bezoek aan de Cotopaxi Vulkaan. De lodge staat garant voor een fijn verblijf met vriendelijk personeel en prima service. Chuquiragua Lodge & Spa is voorzienLees meer
ec_ac_porvenirex2.jpg

Hacienda El Porvenir - Superiorklasse

Opgetrokken uit een traditioneel huis uit de Andes met lemen muren en rieten daken en midden prachtige natuur bevindt zich het Haciende El Porvenir. Een heerlijke huiselijke accommodatie met een mooi uitzicht en vriendelijk personeel. Hacienda El PorvenirLees meer

Otavalo

ec_ac_quindeex.jpg

La Posada del Quinde - Middenklasse

Een charmant hotel gelegen in Otavalo. La Posada del Quinde heeft een centrale ligging, dichtbij de diverse toeristische bezienswaardigheden van de stad. De Posada beschikt over een receptie, restaurant, prachtige tuin met terras en gratis WiFi in deLees meer
ec_ac_pinsaqui_tu.jpg

Hacienda Pinsaqui - Superiorklasse

In de flanken van de Imbabura vulkaan is Hacienda Pinsaqui gevestigd. Een prachtig oud gebouw dat goed is onderhouden zonder dat de oude schoonheid is vergaan. Historia Hacienda Pinsaqui beschikt over een receptie, lobby, restaurant en een heerlijkeLees meer

Papallacta

ec_ac_papallactazw.jpg

Termas de Papallacta Spa & Resort - Superiorklasse

Termas de Papallacta Spa & Resort is een aangenaam resort, gelegen naast de beroemde thermale baden van Papallacta en op 1 kilometer afstand van het dorpje Pappallata. Rondom kleinere thermale baden, speciaal voor de gasten, liggen de comfortabele kamers.Lees meer

Quito

ec_ac_piedraex.jpg

Hotel Fuente de Piedra I - Middenklasse

Gevestigd in de traditionele wijk Mariscal, niet ver van het oude centrum, ligt het charmante Hotel Fuente de Piedra I. Het oude centrum is namelijk ongeveer 15 minuten rijden. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar, terras met zitjesLees meer
ec_ac_alisoka.jpg

Casa Aliso - Superiorklasse

Gevestigd in een charmant huis uit 1936 in de vooraanstaande wijk La Floresta, vindt u Casa Aliso Hotel. Dit in frisse kleuren geverfde hotel ligt op ongeveer 4 kilometer van het historische centrum en beschikt over een receptie, lobby, restaurant enLees meer

Salinas / Ibarra

ec_ac_pantaviz3.jpg

Hostería & Spa Pantaví - Middenklasse

Een aangename hosteria met een heerlijk rustige locatie. Hostería & Spa Pantaví is een kleurrijk verblijf in een groene omgeving met de mogelijkheid om te wandelen, paard te rijden en te genieten van de natuur. De hostería beschikt over een receptie,Lees meer

Tena (hogere Amazone)

ec_ac_cotocochaex2.jpg

Cotococha Amazon Lodge - Middenklasse

Deze jungle lodge is gelegen in het bovenste Amazonegebied aan de oevers van de Napo rivier in Tena. U kunt hier heerlijk ontspannen in de mooie ruime bungalow of op de privé-veranda met ligstoelen of hangmatten. Elke bungalow is uitgerust met een privé-badkamerLees meer

Optionele excursies

Naast de excursies die reeds in het reisprogramma opgenomen zijn, worden onderstaande optionele excursies aangeboden. Indien gewenst kunnen deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijgeboekt worden. De genoemde prijzen zijn ter indicatie en kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Wanneer u hier een blanco pagina treft, worden er bij deze rondreis geen optionele excursies aangeboden.

Inclusief

Intercontinentale vluchten
Brandstoftoeslag, veiligheids- en brandstofheffing
Rondreis per comfortabele airco auto/minibus met privéchauffeur*
Lijndienstbus Baños - Tena en Tena - Papallacta**
Alle transfers
Meet & Greet
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels
3-daags verblijf in een lodge in het Amazonegebied
Iedere dag ontbijt
1 x lunch en 2 x diner
Stadstour Quito en bezoek aan het monument Mitad del Mundo (Midden van de Wereld)***
Bezoek Cayambe beroemd om zijn biscuits, leerdorpje Cotacachi, het Cuicocha kratermeer en de Peguche waterval rondom Otavalo***
Winkel op de lokale indianenmarkt in Otavalo
Geniet van het berglandschap tijdens de Tren de la Libertad treinreis
3-daags verblijf in een lodge nabij Cotopaxi Nationaal Park
Bezoek het Quilotoa kratermeer met zijn groenachtige kleur
Wandel door secundair woud naar een waterval en ontmoet een inheemse Quichua familie tijdens uw verblijf in het Amazonegebied****
Ontspan in de warmwaterbronnen van Papallacta.
* De privéchauffeur is niet beschikbaar op dagen ter vrije besteding (dag 3, 7, 9 en 10) en gedurende uw verblijf in Tena
** Gedurende de ritten per lijndienstbus wordt u begeleidt door een Engelssprekende gids
*** Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan
**** Excursies worden uitgevoerd op basis van internationaal gezelschap.

Extra informatie

U kunt boeken vanaf minimaal 2 personen

Exclusief

- Entreegelden: ca. 8 USD p.p.
- Eventuele optionele excursies
- Overige maaltijden
- Fooien

- Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
- Reserveringskosten: € 25 per boeking

Engelssprekende gids

U heeft ook de mogelijkheid om een Engelssprekende privéchauffeur/gids bij te boeken. De Engelssprekende privéchauffeur/gids zal u in dit geval vergezellen van dag 1 t/m 14.

Privéchauffeur
Tijdens onze privéreizen heeft u tot maximaal 8 uur per dag de beschikking over een Spaanstalige privéchauffeur (uitgezonderd het verblijf in de Amazone en op dagen ter vrije besteding).

Op de aankomstdag in Quito heeft u maximaal 2 uur de beschikking over de Spaanstalige privéchauffeur (alléén gedurende de aankomsttransfer). Op de dag van de stadstour in Quito en bezoek aan het monument Mitad del Mundo (Midden van de Wereld) heeft u maximaal 5 uur de beschikking over de Spaanstalige privéchauffeur.
Entreegelden Galápagos
Bij aankomst op de luchthaven van de Galápagos dient u voor de entree van het Galápagos Nationaal Park te betalen, deze kosten zijn 100 USD per persoon (wijzigingen voorbehouden) en dient contant in US-dollars te worden voldaan. Tevens dient u ter plaatse, na het inchecken op de luchthaven van Quito of Guayaquil voor uw vlucht naar de Galápagos, een Transit Control Card te kopen. De kosten van deze kaart zijn 20 USD per persoon (wijzigingen voorbehouden).
Feestdagen in Ecuador
Ecuador kent diverse publieke en gemeentelijke feestdagen. Hierdoor kan het voorkomen dat er in hotels afwijkende prijzen gelden gedurende deze periodes. Onderstaande kalender geeft u een beter beeld welke reisperiodes u het beste kunt vermijden om eventuele prijsverhoging tegen te gaan:

2017
Nieuwjaarsdag - 1 januari 2017
Carnaval - 25 t/m 27 februari 2017
Dag van de arbeid - 1 mei 2017
Slag van Pinchincha - 26 t/m 28 mei 2017
Onafhankelijkheidsdag - 11 t/m 13 augustus 2017
Onafhankelijkheidsdag in Guayaquil - 9 oktober 2017
Allerheiligen - 2 november 2017 (vakantieperiode t/m 5 november 2017)
Onafhankelijkheidsdag in Cuenca - 3 november 2017 (vakantieperiode t/m 5 november 2017)
Eerste kerstdag - 25 december 2017
Tweede kerstdag - 26 december 2017
Oudejaarsavond - 31 december 2017

2018
Nieuwjaarsdag - 1 januari 2018

N.B. Bovenstaande lijst is niet compleet, maar geeft de meest belangrijke feestdagen, evenementen en congressen weer.
De data van evenementen en congressen kunnen onverwacht veranderen.
Kinderkorting vlucht
Bij boeking zullen wij u informeren over de hoogte van de eventuele kinderkorting.

Huurauto tijdens uw rondreis

Avis

NRV maakt gebruik van verschillende gerenommeerde autoverhuurmaatschappijen. In Ecuador maken wij gebruik van Avis.

Wat vonden anderen?

Wij vragen onze reizigers om een (beknopt) verslag te schrijven over hun reis. Hieronder kunt u deze ervaringen, mits aanwezig, lezen.

Reisgedeelte Ontdek het Noorden van Ecuador

Hotel Fuente de Piedra I***

Uitgebreide reisverslagen

 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam