neemt je mee
Cuicocha kratermeer
Cuicocha kratermeer
Lokale indianenmarkt van Otavalo
Lokale indianenmarkt van Otavalo
Mindo nevelwoud
Mindo nevelwoud
Archeologische vindplaats Tulipe
Archeologische vindplaats Tulipe

Natuurschoon van Noord-Ecuador

Privéreis | 10 dagen v.a.
2036i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
23-08-2017
Reisduur
10 dagen
Aantal personen
2 volwassenen

Route

  • Dag 1 Amsterdam - Quito
  • Dag 2 Quito
  • Dag 3 Quito - Cuicocha kratermeer - Otavalo
  • Dag 4 Otavalo
  • Dag 5 Otavalo - Mindo
  • Dag 6 Mindo
  • Dag 7 Mindo - Tulipe - Papallacta
  • Dag 8 Papallacta - Quito
  • Dag 9 Quito - Amsterdam
  • Dag 10 Amsterdam

Bekijk het volledige programma & route

Rondreis Ecuador
    UNESCO werelderfgoed tijdens de stadstour Quito     Verblijf in een resort bij de warmwaterbronnen van Papallacta     Indianenmarkt van Otavalo en het Cuicocha kratermeer     3-daags verblijf in het nevelwoud van Mindo     Verlengingsopties naar de Galápagos eilanden

Programma

Rondreis Ecuador

Dag 1 Amsterdam - Quito

Vertrek vanaf Amsterdam voor uw vlucht naar Quito, de hoofdstad van Ecuador. Bij aankomst staat onze lokale vertegenwoordiging op u te wachten om u naar het hotel te brengen.

Quito is gelegen op 2850 meter hoogte en is daarmee de hoogst gelegen hoofdstad ter wereld. Het is gelegen in het noordelijke hoogland van Ecuador, ingeklemd tussen twee bergketens. Quito is samen met Krakau de eerste stad die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO is gezet. In het historische centrum van Quito zijn maar liefst 40 kerken, 17 pleinen en 16 kloosters te vinden. Het is een geweldige wijk om in rond te wandelen, met een aantal uitstekende musea, theaters, en tal van restaurants en terrasjes.

Wij bieden ook vluchten aan vanaf Brussel. Bij het tabblad 'Data & prijzen' kunt u aangeven vanaf waar u zou willen vliegen.

Goed om te weten

Indien u vliegt met de KLM kunt u ook kiezen voor extra comfort op uw vluchten. Tegen een meerprijs boeken wij zowel de heen- als terugvlucht een Comfort Class stoel. Zie ‘Extra opties’ voor meer informatie. Tegen een meerprijs boeken wij voor u een Engelssprekende privéchauffeur/gids. Deze Engelssprekende privéchauffeur/gids zal u in dit geval vergezellen van dag 1 t/m 9. Zie ‘Extra opties’ voor meer informatie.

Quito Kathedraal

Dag 2 Quito

Vandaag verkent u het grootste historische centrum van Latijns-Amerika, na dat van Havana in Cuba. Tijdens een interessante rondleiding door de stad krijgt u onder begeleiding van een Engelssprekende gids inzicht in het koloniale en moderne Quito. U dompelt zich onder in het hart van het koloniale centrum, door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed, en ervaart de charme van het Onafhankelijkheidsplein met zijn indrukwekkende kathedraal, het Presidentiële Paleis en het Paleis van de Aartsbisschop. Bewonder de kerk van La Compañia (1605), dat wordt beschouwd als het mooiste voorbeeld van barokke architectuur op het Amerikaanse continent, en de kerk van San Francisco (1535). De tour brengt u vervolgens naar Panecillo heuvel; een ideale locatie voor een panoramisch uitzicht over deze historische hoofdstad.

Ecuador dankt zijn naar aan zijn ligging op de evenaar (ecuador in het Spaans), dat zich op slechts 15 minuten ten noorden van de stad bevindt. Het monument Mitad del Mundo (Midden van de Wereld) markeert de evenaar. Dit is een zeer leuke en unieke plek waar u zich met één voetstap van het noordelijke naar het zuidelijker halfrond verplaatst. Het is optioneel mogelijk om een bezoek te brengen aan het Intiñan museum (entreegelden ca. 4 USD) dat met proefjes demonstreert dat u hier écht op de evenaar bent. Vergeet niet een foto te maken met één been aan de ene kant en één been aan de andere kant van de evenaar!
ec_al_cuicocha.jpg

Dag 3 Quito - Cuicocha kratermeer - Otavalo

Na het ontbijt reist u naar het noorden van Ecuador en geniet u van het prachtige uitzicht in de Calderón en Guayllabamba valleien. Bij Cayambe heeft u zicht op de gelijknamige 5790 meter hoge besneeuwde vulkaan, het hoogste punt op de evenaar. Dit kleine stadje is ook beroemd vanwege zijn bizcochos (rijke, boterachtige biscuits) met zoute kaas of zoete manjar (soort karamelpasta). Hier krijgt u de gelegenheid om deze delicatessen te proeven. Vervolgens brengt u een bezoek aan het rustige dorp Cotacachi, bekend om zijn lederwaren, waar u lokale ambachtslieden ontmoet. Tot slot komt u aan bij het Cuicocha kratermeer, gelegen aan de voet van de Cotacachi vulkaan. Zijn naam is afgeleid van een pre-Inca-taal, Tsui cocha betekent lagune van de goden. Hier kunt u vanaf de kraterrand genieten van het overweldigende uitzicht op de diepe vulkanische krater van wel vier kilometer lang en drie kilometer breed. In het midden van dit donkerblauwe meer liggen twee kleine eilandjes bedekt met vegetatie en gescheiden door een waterkanaal, genaamd ‘Kanaal van de Dromen’.

Vervolgens bereikt u de eindbestemming voor vandaag; Otavalo, gelegen op circa 2500 meter hoogte. Otavalo is wereldberoemd om zijn inheemse bevolking, de zogenaamde Otavalos, waarvan vele reizen over de hele wereld om hun beroemde handwerk te verkopen of te spelen in Andes volksmuziek groepen. De Otavalos worden beschouwd als de economisch meest succesvolle inheemse groep van Latijns-Amerika.
ec_al_otavalomarkt.jpg

Dag 4 Otavalo

In de ochtend heeft u de tijd om een bezoek te brengen aan de Plaza de Ponchos, gelegen tussen Calle Sucre en Jaramillo. Hier verkoopt de inheemse bevolking en mesties (mensen van gemende etnische afkomst) uit Otavalo en de omliggende gemeenschappen hun handwerk. Er is een breed scala aan geweven stoffen, sieraden, kleding, houten en stenen beelden, schilderijen en Panama hoeden te vinden. Tapijten en schoudertassen zijn gemaakt van schapenwol; verwacht niet veel producten van lamawol. Lama’s kwamen namelijk nooit zo ver noord als Otavalo en de meeste producten komen uit de omliggende provincie Imbabura. Ondanks dat zaterdag de belangrijkste marktdag is, is het kopen van handwerkproducten dagelijks mogelijk.

Hierna brengt u een bezoek aan de 18 meter hoge Peguche waterval. Deze waterval wordt omgeven door één van de mooiste bossen in het noorden van Ecuador. De rivier die voortkomt uit de waterval heet Jatun Yacu ofwel ‘groot water’. Dit is een heilige plaats voor indianen, die een nauwe relatie hebben met de natuur, met name met bergen, water en bepaalde bomen. Lagunes, bronnen en watervallen worden beschouwd als plaatsen vol met krachten, waar de inheemse bevolking rituele zuiverende baden neemt. Zonnewende vieringen vinden plaats bij de waterval rond 21 juni.
ec_al_bellavistarain.jpg

Dag 5 Otavalo - Mindo

Vandaag verlaat u de stad en maakt u zich op voor de natuur! U wordt opgehaald bij uw hotel en vertrekt richting Mindo. Ruim 20000 hectare aan Ecuadoriaans nevelwoudreservaat is hier te vinden. Geniet van het uitzicht totdat u de mistige vallei en het stadje Mindo bereikt; een uitstekende uitvalsbasis om de rest van de omgeving te verkennen.

Het Mindo-Nambillo is een uitstekend ecologisch reservaat met ruim 350 vogelsoorten, waaronder de toekanbaardvogel en de goudkopquetzal. Dit maakt het een ideale plek voor vogelspotters, maar er zijn ook een enorme variëteit aan orchideeën, kolibries en vlinders te bewonderen.
ec_ac_bellaov1.jpg

Dag 6 Mindo

Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding. Bepaal ter plaatse hoe u deze dag wilt indelen. Er zijn volop mogelijkheden, zo kunt u deelnemen aan een excursie door een chocolademakerij die u afsluit met een korte proeverij, of geniet met een drankje op een patio om de kolibries te observeren die op de voederbakjes afkomen. Een bezoek aan de vlindertuin (Mariposas de Mindo) geeft u de kans om van dichtbij de meest prachtige vlinders te bewonderen of in de orchideeëntuin ziet u orchideeën in allerlei kleuren en formaten.

Het groene, weelderige landschap wordt gekenmerkt door natuurpaden, rivieren en watervallen, en is uitstekend te voet te verkennen. De Mindo rivier beschikt over rustige stroomversnellingen, wat het ideaal maakt voor tuben (in een binnenband de rivier afdrijven). Voor de avonturiers onder ons is een canopy tour door het Mindo nevelwoud een mogelijkheid.
tulipe.jpg

Dag 7 Mindo - Tulipe - Papallacta

Na het ontbijt reist u af naar de archeologische vindplaats Tulipe. Tulipe is een belangrijk ceremonieel centrum waar de meeste plechtigheden werden gevierd van de Yumbo. Deze bevolking leefden tussen 800-1660 in de valleien en bergen rondom Quito. Er zijn hier zeven structuren te zien met diverse zwembaden die werden gebruikt voor ceremoniële doeleinden. Dit water werd door de Yumbo gebruikt voor initiatie, zuivering en vruchtbaarheid. In het kleine museum kunt u verdere informatie vinden over de Yumbo en de rol van Tulipe. Na dit bezoek reist u af richting Papallacta, bekend om zijn thermale warmwaterbronnen en gelegen tussen twee vulkanen; Cayambe en Antisana. In Papallacta kunt u een paar uur genieten van de geweldige warmwaterbronnen (inbegrepen) en optioneel een gezondheids- of schoonheidsbehandeling boeken in Termas de Papallacta. Kortom een geweldige manier om uw spieren te laten ontspannen!

Goed om te weten

De archeologische vindplaats Tulipe is gesloten op maandag en dinsdag.

Goed om te weten

In Papallacta verblijft u in een superiorklasse hotel ongeacht of u de privéreis heeft geboekt op basis van middenklasse of superiorklasse hotels. Dit aangename resort is de beste accommodatie in de omgeving van Papallacta.

ec_ac_papallactaex1.jpg

Dag 8 Papallacta - Quito

In de ochtend heeft u nog de gelegenheid om gebruik te maken van de warmwaterbronnen. Op de afgesproken tijd wordt u opgehaald voor de transfer terug naar Quito. Het is aan te raden om een bezoek te brengen aan de koloniale straat Calle de la Ronda in het hart van het historische centrum en te genieten van een canelazo (warm alcoholisch drankje) onder het genot van een heerlijke maaltijd. In de avonduren komt La Ronda tot leven met live muziek in de kleine bars en daarnaast heeft u hier ook de gelegenheid om een laatste souvenir aan te schaffen bij de lokale ambachtslieden die hier hun waren verkopen.
ec_al_cotopaxi view from quito.jpg

Dag 9 Quito - Amsterdam

Vandaag wordt u op de afgesproken tijd opgehaald voor uw transfer naar de luchthaven van Guayaquil. Hier aangekomen maakt u zich op voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Goed om te weten

Wilt u langer verblijven in Quito of een bezoek brengen aan de Galápagos eilanden? Wij regelen graag een verlenging voor u. Bij ‘Verlenging’ vindt u meer informatie.

Dag 10 Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol. Einde van een geweldige reis!

Let op!

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Data & Prijzen

 
 

Meerpersoonskorting

Extra optie

ec_al_get to know the forest - cotococha.jpg

Toeslag Engelssprekende chauffeur/gids

Wanneer u het toch prettiger vindt om met Engelssprekende begeleiding te reizen is dit ook mogelijk (tot 3 personen, max. 8 uur per dag). Deze Engelssprekende chauffeur/gids kan u gedurende de reis ve...

Meer info >

Al voor € 128p.p. p.nMeer info >

Verlenging

ec_cruise_fragataex.jpg

5 dagen Galápagos cruise

U kunt ervoor kiezen om uw reis te verlengen met een cruise rondom de Galápagos eilanden. De motorjachten die wij gebruiken zijn kleinschalig (tot 16 personen) en beschikken over privé-hutten met airc...

Meer info >

Al voor € 2.611p.p.Meer info >
ec_al_galápagos 1.jpg

5 dagen Galápagos eilandhoppen

U kunt ervoor kiezen om uw reis te verlengen met vijf dagen eilandhoppen op de Galápagos eilanden. De komende dagen brengt u een bezoek aan de Galápagos eilanden Santa Cruz en Isabela. Een Engelssprek...

Meer info >

Al voor € 1.273p.p.Meer info >
ec_ac_piedraex3.jpg

Verlenging Hotel Fuente de Piedra I

U kunt uw rondreis per nacht verlengen in het Hotel Fuente de Piedra I in Quito. U verblijft hier dan op basis van logies en ontbijt. Een zeer aangenaam hotel in koloniale stijl, gevestigd in vlakbij...

Meer info >

Al voor € 38p.p. p.nMeer info >

Verzekering

Kortlopende annuleringsverzekering

Vrijwel iedere ervaren reiziger boekt bij zijn reis als vanzelfsprekend een annuleringsverzekering. Zelfs bij 'last minute' boekingen is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, aan...

Meer info >

Al voor 5,50% van de reissomMeer info >

Kortlopende reisverzekering

Een goede reisverzekering is van groot belang als u op vakantie gaat. Mochten zich onverwachte gebeurtenissen voordoen, dan dekt een goede verzekering de bijkomende kosten en staat u niet voor nog mee...

Meer info >

Al voor € 3,07p.p.p.d.Meer info >

Hotelclassificatie

Middenklasse
In Ecuador selecteren wij met zorg middenklasse accommodatie, wat minimaal een goed driesterren hotel is. U kunt altijd een schone kamer verwachten met airco, eigen badkamer en daar waar mogelijk een zwembad. Soms wordt gekozen voor een hotel met iets minder comfort, maar dan hebben we deze accommodatie gekozen op locatie of sfeer.

Mindo

ec_ac_yellowex.jpg

Yellow House Trail & Lodge - Middenklasse

Yellow House Trail & Lodge heeft een ideale locatie om Mindo te verkennen. In de tuin van huis bevindt u zich al in het natuurlijk schoon; vogels, vlinders, planten, paddenstoelen, wilde bloemen, orchideeën en bromelia Karatas, de tuin is er vol mee.Lees meer
Mindo Garden

Mindo Garden - Superiorklasse

Mindo Garden bevindt zich direct aan de Mindo rivier, dichtbij het Mindo Central Park. De kamers hebben allemaal ruim uitzicht op de grote tuin. Het hotel is voorzien van restaurant en bar. Gratis Wi-Fi aanwezig in de openbare ruimtes.Lees meer

Otavalo

ec_ac_quindeex.jpg

La Posada del Quinde - Middenklasse

Een charmant hotel gelegen in Otavalo. La Posada del Quinde heeft een centrale ligging, dichtbij de diverse toeristische bezienswaardigheden van de stad. De Posada beschikt over een receptie, restaurant, prachtige tuin met terras en gratis WiFi in deLees meer
ec_ac_pinsaqui_tu.jpg

Hacienda Pinsaqui - Superiorklasse

In de flanken van de Imbabura vulkaan is Hacienda Pinsaqui gevestigd. Een prachtig oud gebouw dat goed is onderhouden zonder dat de oude schoonheid is vergaan. Historia Hacienda Pinsaqui beschikt over een receptie, lobby, restaurant en een heerlijkeLees meer

Papallacta

ec_ac_papallactazw.jpg

Termas de Papallacta Spa & Resort - Superiorklasse

Termas de Papallacta Spa & Resort is een aangenaam resort, gelegen naast de beroemde thermale baden van Papallacta en op 1 kilometer afstand van het dorpje Pappallata. Rondom kleinere thermale baden, speciaal voor de gasten, liggen de comfortabele kamers.Lees meer

Quito

ec_ac_piedraex.jpg

Hotel Fuente de Piedra I - Middenklasse

Gevestigd in de traditionele wijk Mariscal, niet ver van het oude centrum, ligt het charmante Hotel Fuente de Piedra I. Het oude centrum is namelijk ongeveer 15 minuten rijden. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar, terras met zitjesLees meer
ec_ac_alisoka.jpg

Casa Aliso - Superiorklasse

Gevestigd in een charmant huis uit 1936 in de vooraanstaande wijk La Floresta, vindt u Casa Aliso Hotel. Dit in frisse kleuren geverfde hotel ligt op ongeveer 4 kilometer van het historische centrum en beschikt over een receptie, lobby, restaurant enLees meer

Optionele excursies

Naast de excursies die reeds in het reisprogramma opgenomen zijn, worden onderstaande optionele excursies aangeboden. Indien gewenst kunnen deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijgeboekt worden. De genoemde prijzen zijn ter indicatie en kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Wanneer u hier een blanco pagina treft, worden er bij deze rondreis geen optionele excursies aangeboden.

Inclusief

Intercontinentale vluchten
Brandstoftoeslag, veiligheids- en brandstofheffing
Rondreis per comfortabele airco auto/minibus met privéchauffeur
Alle transfers
Meet & Greet
Verblijf in goed verzorgde middenklasse hotels
Iedere dag ontbijt
Stadstour Quito en bezoek aan het monument Mitad del Mundo (Midden van de Wereld)*
Bezoek Cayambe beroemd om zijn biscuits, leerdorpje Cotacachi, het Cuicocha kratermeer en de Peguche waterval rondom Otavalo*
Winkel op de lokale indianenmarkt in Otavalo
Bezoek de archeologische vindplaats Tulipe*
Ontspan in de warmwaterbronnen van Papallacta.
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan.

Extra informatie

U kunt boeken vanaf minimaal 2 personen

Exclusief

- Entreegelden: ca. 11 USD p.p.
- Eventuele optionele excursies
- Overige maaltijden
- Fooien

- Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
- Reserveringskosten: € 25 per boeking

Engelssprekende gids

U heeft ook de mogelijkheid om een Engelssprekende privéchauffeur/gids bij te boeken. De Engelssprekende privéchauffeur/gids zal u in dit geval vergezellen van dag 1 t/m 9.

Privéchauffeur
Tijdens onze privéreizen heeft u tot maximaal 8 uur per dag de beschikking over een Spaanstalige privéchauffeur (uitgezonderd het verblijf in de Amazone en op dagen ter vrije besteding).

Op de aankomstdag in Quito heeft u maximaal 2 uur de beschikking over de Spaanstalige privéchauffeur (alléén gedurende de aankomsttransfer). Op de dag van de stadstour in Quito en bezoek aan het monument Mitad del Mundo (Midden van de Wereld) heeft u maximaal 5 uur de beschikking over de Spaanstalige privéchauffeur.
Entreegelden Galápagos
Bij aankomst op de luchthaven van de Galápagos dient u voor de entree van het Galápagos Nationaal Park te betalen, deze kosten zijn 100 USD per persoon (wijzigingen voorbehouden) en dient contant in US-dollars te worden voldaan. Tevens dient u ter plaatse, na het inchecken op de luchthaven van Quito of Guayaquil voor uw vlucht naar de Galápagos, een Transit Control Card te kopen. De kosten van deze kaart zijn 20 USD per persoon (wijzigingen voorbehouden).
Feestdagen in Ecuador
Ecuador kent diverse publieke en gemeentelijke feestdagen. Hierdoor kan het voorkomen dat er in hotels afwijkende prijzen gelden gedurende deze periodes. Onderstaande kalender geeft u een beter beeld welke reisperiodes u het beste kunt vermijden om eventuele prijsverhoging tegen te gaan:

2017
Nieuwjaarsdag - 1 januari 2017
Carnaval - 25 t/m 27 februari 2017
Dag van de arbeid - 1 mei 2017
Slag van Pinchincha - 26 t/m 28 mei 2017
Onafhankelijkheidsdag - 11 t/m 13 augustus 2017
Onafhankelijkheidsdag in Guayaquil - 9 oktober 2017
Allerheiligen - 2 november 2017 (vakantieperiode t/m 5 november 2017)
Onafhankelijkheidsdag in Cuenca - 3 november 2017 (vakantieperiode t/m 5 november 2017)
Eerste kerstdag - 25 december 2017
Tweede kerstdag - 26 december 2017
Oudejaarsavond - 31 december 2017

2018
Nieuwjaarsdag - 1 januari 2018

N.B. Bovenstaande lijst is niet compleet, maar geeft de meest belangrijke feestdagen, evenementen en congressen weer.
De data van evenementen en congressen kunnen onverwacht veranderen.
Kinderkorting vlucht
Bij boeking zullen wij u informeren over de hoogte van de eventuele kinderkorting.

Huurauto tijdens uw rondreis

Avis

NRV maakt gebruik van verschillende gerenommeerde autoverhuurmaatschappijen. In Ecuador maken wij gebruik van Avis.

Wat vonden anderen?

Wij vragen onze reizigers om een (beknopt) verslag te schrijven over hun reis. Hieronder kunt u deze ervaringen, mits aanwezig, lezen.

Reisgedeelte Natuurschoon van Noord-Ecuador

Hotel Fuente de Piedra I***

Uitgebreide reisverslagen

 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam