neemt je mee
UNESCO Werelderfgoed in Quito
Bellavista nevelwoudreservaat
Watervallen van Baños
Devil’s Nose treinreis
Galápagos eilanden

Het Beste van Ecuador & de Galápagos

Privéreis | 18 dagen v.a.
3755i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
16-08-2017
Reisduur
18 dagen
Aantal personen
2 volwassenen

Route

 • Dag 1 Amsterdam - Quito
 • Dag 2 Quito
 • Dag 3 Quito
 • Dag 4 Quito - Bellavista/Mindo
 • Dag 5 Bellavista/Mindo - Quito - Cotopaxi Nationaal Park
 • Dag 6 Cotopaxi Nationaal Park
 • Dag 7 Cotopaxi Nationaal Park - Quilotoa kratermeer - Baños
 • Dag 8 Baños
 • Dag 9 Baños - Chimborazo Nationaal Park - Riobamba
 • Dag 10 Riobamba - Devil’s Nose - Ingapirca - Cuenca
 • Dag 11 Cuenca
 • Dag 12 Cuenca - Guayaquil
 • Dag 13 Guayaquil - Baltra (Galápagos) - Santa Cruz
 • Dag 14 Santa Cruz - Isabela
 • Dag 15 Isabela
 • Dag 16 Isabela - Santa Cruz
 • Dag 17 Santa Cruz - Baltra (Galápagos) - Guayaquil - Amsterdam
 • Dag 18 Amsterdam

Bekijk het volledige programma & route

    UNESCO werelderfgoed tijdens excursies in Quito en Cuenca     Verblijf in het Bellavista nevelwoudreservaat     3-daags verblijf nabij Cotopaxi Nationaal Park     Schitterende Devil’s Nose treinreis     5 dagen eilandhoppen op de Galápagos eilanden

Programma

Rondreis Ecuador

Dag 1 Amsterdam - Quito

Vertrek vanaf Amsterdam voor uw vlucht naar Quito, de hoofdstad van Ecuador. Bij aankomst staat onze lokale vertegenwoordiging op u te wachten om u naar het hotel te brengen.

Quito is gelegen op 2850 meter hoogte en is daarmee de hoogst gelegen hoofdstad ter wereld. Het is gelegen in het noordelijke hoogland van Ecuador, ingeklemd tussen twee bergketens. Quito is samen met Krakau de eerste stad die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO is gezet. In het historische centrum van Quito zijn maar liefst 40 kerken, 17 pleinen en 16 kloosters te vinden. Het is een geweldige wijk om in rond te wandelen, met een aantal uitstekende musea, theaters, en tal van restaurants en terrasjes.

Wij bieden ook vluchten aan vanaf Brussel. Bij het tabblad 'Data & prijzen' kunt u aangeven vanaf waar u zou willen vliegen.

Goed om te weten

Indien u vliegt met de KLM kunt u ook kiezen voor extra comfort op uw vluchten. Tegen een meerprijs boeken wij zowel de heen- als terugvlucht een Comfort Class stoel. Zie ‘Extra opties’ voor meer informatie. Tegen een meerprijs boeken wij voor u een Engelssprekende privéchauffeur/gids. Deze Engelssprekende privéchauffeur/gids zal u in dit geval vergezellen van dag 1 t/m 13 (uitgezonderd het 2-daags verblijf in Mindo). Zie ‘Extra opties’ voor meer informatie.

ec_al_monument mitad del mundo.jpg

Dag 2 Quito

Vandaag verkent u het grootste historische centrum van Latijns-Amerika, na dat van Havana in Cuba. Tijdens een interessante rondleiding door de stad krijgt u onder begeleiding van een Engelssprekende gids inzicht in het koloniale en moderne Quito. U dompelt zich onder in het hart van het koloniale centrum, door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed, en ervaart de charme van het Onafhankelijkheidsplein met zijn indrukwekkende kathedraal, het Presidentiële Paleis en het Paleis van de Aartsbisschop. Bewonder de kerk van La Compañia (1605), dat wordt beschouwd als het mooiste voorbeeld van barokke architectuur op het Amerikaanse continent, en de kerk van San Francisco (1535). De tour brengt u vervolgens naar Panecillo heuvel; een ideale locatie voor een panoramisch uitzicht over deze historische hoofdstad.

Ecuador dankt zijn naam aan zijn ligging op de evenaar (ecuador in het Spaans), dat zich op slechts 15 minuten ten noorden van de stad bevindt. Het monument Mitad del Mundo (Midden van de Wereld) markeert de evenaar. Dit is een zeer leuke en unieke plek waar u zich met één voetstap van het noordelijke naar het zuidelijker halfrond verplaatst. Het is optioneel mogelijk om een bezoek te brengen aan het Intiñan museum (entreegelden ca. 4 USD) dat met proefjes demonstreert dat u hier écht op de evenaar bent. Vergeet niet een foto te maken met één been aan de ene kant en één been aan de andere kant van de evenaar!
ec_al_quitocablecar.jpg

Dag 3 Quito

U heeft één volle dag ter vrije besteding. U heeft dus volop de gelegenheid om de stad verder te verkennen, maar er zijn ook diverse optionele excursie mogelijk. Zo kunt u een rit maken in de kabelbaan van Quito, een dagexcursie maken naar de Antisana vulkaan of Otavalo met zijn indianenmarkt.

De kabelbaan van Quito (Teleférico) biedt een geweldig uitzicht over de stad. Deze op één na hoogste kabelbaan ter wereld bevindt zich op de oostelijke flanken van de vulkaan Pichincha. Na een rit in de kabelbaan bent u op een hoogte van 4000 meter en kunt u genieten van het uitzicht en een wandeling maken op de top. Op heldere dagen ziet u een zestal vulkanen en de gehele stad voor u liggen.

Het Antisana Ecologisch Reservaat is de thuisbasis van unieke flora en fauna. De klimatologische omstandigheden in de regio zijn extreem met lage temperaturen, weinig neerslag, harde wind en weinig zuurstof. Het planten- en dierenleven heeft zich goed aangepast om in dergelijke omstandigheden te overleven. In het Antisana Ecologisch Reservaat zijn prachtige vogels te vinden, waaronder de Andesmeeuw, zwartmaskeribis, Andestaling en zilverfuut.

Tijdens de dagexcursie naar Otavalo maakt u onderweg naar Otavalo diverse stops en kunt u genieten van het prachtige uitzicht in de Calderón en Guayllabamba valleien. Bij Cayambe heeft u zicht op de gelijknamige 5790 meter hoge besneeuwde vulkaan, het hoogste punt op de evenaar. Dit kleine stadje is ook beroemd vanwege zijn bizcochos (rijke, boterachtige biscuits) met zoute kaas of zoete manjar (soort karamelpasta). Hier krijgt u de gelegenheid om deze delicatessen te proeven. Bij het San Pablo meer, het grootste meer van Ecuador, maakt u een stop voordat Otavalo wordt bereikt. In Otavalo brengt u een bezoek aan de indianenmarkt. Hier ziet u handwerk van de inheemse bevolking uit Otavalo en de omliggende provincie Imbabura. Wandel langs de vele geweven stoffen, sieraden, kleding, beelden, schilderijen en Panama hoeden. Wie weet vindt u een mooi souvenir. Op de terugweg ziet u in het leerdorpje Cotacachi de handgemaakte lederwaren.
ec_ac_bellaov1.jpg

Dag 4 Quito - Bellavista/Mindo

’s Ochtends vroeg wordt u opgehaald bij uw hotel in Quito en naar het Bellavista nevelwoudreservaat gebracht. Diep in het hart van het regenwoud, waar de wolken en bomen zich mengen in een tapijt van mysterie en magie, ontdekt u een beschermd reservaat met een overweldigende overvloed aan leven. Het is een plek voor avontuur, ontspanning en contact met de natuur, en de thuisbasis van honderden soorten planten, vogels en andere dieren.

Bellavista is een 700 hectare groot privé-reservaat gelegen bovenin de Tandayapa vallei, nabij Mindo. Tijdens uw tweedaags verblijf maakt u kennis met het nevelwoud, geniet u van heerlijke gastronomische gerechten, heeft u een prachtig uitzicht op de bossen en bergen, en wandelt u over een uitgebreid netwerk van goed gemarkeerde paden. Bij aankomst in de ecolodge kunt u uw spullen uitpakken, genieten van het ontbijt en de kolibries bewonderen. Hierna wordt u uitgenodigd voor een eerste wandeling door het nevelwoud. Na de lunch maakt u een wandeling onder begeleiding van een natuurgids en dompelt u zich onder in de magie van deze rustige plek. U kunt er uiteraard ook voor kiezen om zelfstandig op verkenning te gaan. U ziet de orchideeën, bromelia’s, varens en bomen van het nevelwoud, het vogelleven en een ongelooflijke variëteit aan motten.

Goed om te weten

In het Bellavista nevelwoudreservaat verblijft u in een middenklasse hotel ongeacht of u de privéreis heeft geboekt op basis van middenklasse of superiorklasse hotels. Dit is de enige accommodatie gelegen in het Bellavista nevelwoud.

ec_al_bellavistarain.jpg

Dag 5 Bellavista/Mindo - Quito - Cotopaxi Nationaal Park

Na een heerlijke nacht slapen begint u de dag met een vroege wandeling om vogels te spotten. Na het ontbijt heeft u de tijd om te ontspannen, de activiteit van de kolibries te bewonderen of zelf wat rond te lopen. U kunt er ook voor kiezen om een begeleide wandeling te maken naar één van de watervallen. Elke van de circa 20 wandelpaden die zich hier bevinden onthullen weer iets nieuws. Er zijn felgekleurde tangaren en zwartkruinbergtoekans, en met wat geluk een bedreigde brilbeer, of zelfs een poema te spotten. Na de lunch vertrekt u rond 15.00 uur richting Quito, waar u wordt opgewacht door de privéchauffeur die u naar Cotopaxi Nationaal Park zal brengen. Hier krijgt u de kans om een ander ecosysteem te ervaren; de páramo.

De komende twee nachten verblijft u in een lodge gelegen tussen de Corazón en Rumiñahui vulkanen, op de 322 km lange Laan der Vulkanen.
ec_al_cotopaxi.jpg

Dag 6 Cotopaxi Nationaal Park

Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding en kunt u zelf kiezen aan welke activiteit u wilt deelnemen. De lodge biedt diverse mogelijkheden waaronder paardrijden en wandeltochten. U kunt er ook voor kiezen om een fiets te huren en op eigen gelegenheid de omgeving te verkennen.

Het is aan te raden om een bezoek te brengen aan het Cotopaxi Nationaal Park met de hoogste actieve vulkaan ter wereld. Tijdens de excursie krijgt u uitleg van een gids, wandelt u naar een refugio (berghut) gelegen op circa 4800 meter. Nadat u bent uitgerust daalt u de berg af per mountainbike richting de Limpiopungo lagune. Hier heeft u de mogelijkheid om de zeldzame Andesibis en bedreigde Andescondor te spotten. Na afloop kunt u in de lodge heerlijk nagenieten van deze schitterende dag en optioneel een behandeling boeken in de spa.

Paardrijden zorgt voor een onvergetelijke en unieke ervaring. Dankzij de ligging van de lodge op de 322 kilometer lange Laan der Vulkanen kunt u hier uitstekend genieten van de Ecuadoriaanse Andes en zijn landerijen. Onderweg vertelt de ervaren gids u meer over het gebied. Mocht u geen ervaring hebben dan is dit geen probleem. De gids heeft u tips en zal u waar nodig helpen.

Goed om te weten

Het weer in Cotopaxi Nationaal Park is onvoorspelbaar, dus het is aan te raden een waterdichte jas, katoenen broek, lange sokken, comfortabele wandelschoenen en warme kleding (handschoenen, sjaal en hoed) mee te nemen.

ec_al_quilotoa crater lake (1).jpg

Dag 7 Cotopaxi Nationaal Park - Quilotoa kratermeer - Baños

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij de lodge en naar het Quilotoa kratermeer gebracht. Deze 250 meter diepe met water gevulde krater is de meest westelijke vulkaan in de Ecuadoriaanse Andes. De drie kilometer brede krater is gevormd na het instorten van de vulkaan, zo’n 800 jaar geleden, en heeft zijn groenachtige kleur gekregen door opgeloste mineralen. Vervolgens reist u verder naar Baños, een stad omgeven door weelderig nevelwoud. Baños is gelegen aan de voet van de Tungurahua vulkaan en staat bekend als de toegangspoort tot de Amazone. Het is gelegen in een vallei van watervallen en warmwaterbronnen.
ec_al_banos1.jpg

Dag 8 Baños

Vandaag heeft u de hele dag om Baños te verkennen of deel te nemen aan enkele optionele activiteiten. Zo is het mogelijk om te gaan paardrijden, canyoning, wandelen, mountainbiken, bergbeklimmen en raften. Deze activiteiten zullen u veelal naar de Ruta de las Cascadas (route van de watervallen) brengen. Langs deze route zijn er verschillende watervallen te vinden zoals Cascada de Agoyán en Manto de la Novia, maar de meest indrukwekkend is de Pailón del Diablo. De ongeveer 30 meter hoge Pailón del Diablo (ketel van de duivel) is één van de grootste watervallen in de omgeving. Het is wereldberoemd geworden door de film A Proof of Life met Russell Crowe en Meg Ryan. De omgeving is verder uitstekend te voet te verkennen. Er zijn enkele markten en vele winkeltjes te vinden. Probeer de lokaal gemaakte toffee (melcocha) en zie hoe het gemaakt wordt in de winkels. Natuurlijk kunt u ook heerlijk ontspannen is de thermale baden of gebruik maken van de spafaciliteiten die zich in de stad bevinden.

De mountainbike tocht brengt u langs de route van watervallen. De afdaling van Baños naar Pailón del Diablo (ketel van de duivel) is één van de meest populaire en mooie fietstochten van Ecuador. Onderweg wordt er gestopt bij verschillende watervallen. U wandelt naar de indrukwekkende Pailón del Diablo waterval. Op de terugweg bewondert u meer watervallen, zoals Cascada de Agoyán en Manto de la Novia.

De paardrijtocht brengt u naar de stad Puyo, richting de parochie Ulba, op twee kilometer van Baños. U bezoekt een waterval genaamd Chamana die zijn oorsprong vindt in het Sangay Nationaal Park. Hier kunt u genieten van een mooi uitzicht over de majestueuze en actieve vulkaan Tungurahue, één van de meest actieve vulkanen van Ecuador.

Het raft avontuur brengt u door het weelderige landschap van de noordelijke uitlopers van de Tungurahua vulkaan en de poort naar de Amazone. Bij de Pastaza rivier zal de gecertificeerde gids een veiligheidspraatje houden en uitleg geven over de verschillende commando's om de veiligheid te waarborgen. Hierna maakt u zich op voor de sensatie van de klasse III en IV stroomversnellingen. Raften over de Pastaza rivier brengt u langs een steile kloof en de rivier voegt zich uiteindelijk samen met de vrij stromende Topo rivier.
ec_al_chimborazo.jpg

Dag 9 Baños - Chimborazo Nationaal Park - Riobamba

Na het ontbijt vertrekt u naar het Chimborazo Nationaal Park waar de hoogste vulkaan van Ecuador is gelegen. Hoewel het niet de hoogste berg ter wereld is, gemeten vanaf het zeeniveau, wordt het wel beschouwd als de hoogste berg ter wereld, gezien hoe ver het is verwijderd vanaf het middelpunt van de aarde. Hij is dan zelfs meer dan 2000 meter hoger dan Mount Everest!

Hier kunt u wandelen vanaf de eerste naar de tweede refugio (berghut). Onderweg is het genieten van het uitzicht op de altijd besneeuwde bergtop, het spectaculaire landschap en de aanwezige fauna zoals lama’s, alpaca’s (berglama) en vicuña’s (soort kameel). Na afloop wordt u naar het hotel in Riobamba gebracht.
ec_al_narizdeldiablo1.jpg

Dag 10 Riobamba - Devil’s Nose - Ingapirca - Cuenca

Vandaag maakt u een schitterende treinreis vanaf Alausí naar de indrukwekkende Nariz del Diablo (Devil’s Nose), een bijna verticale rotswand. Dit deel van het spoor is zigzaggend gebouwd waardoor u eerst vooruit en daarna achteruit deze rotswand afdaalt en beklimt. U geniet van de spannende afdaling over de Devil’s Nose en het uitzicht over de bergen Chimborazo en Carihuairazo. Onderweg brengt u een bezoek aan het station van Sibambe, waar u in een lokaal museum meer te weten kunt komen over de geschiedenis van de Ecuadoriaanse spoorwegen.

Nadat u bent teruggekeerd in Alausí reist u af naar de verbazingwekkende Ingapirca Inca-ruïnes, die bekend staat als de ‘Tempel van de Zon’. De tempel is een zeer fascinerend deel van het complex en is gelegen in het centrum van de archeologische bezienswaardigheid. Een bezoek aan de grootste Inca-ruïnes van Ecuador geeft u een beter inzicht in het leven van de Inca’s. Tenslotte rijdt u naar de koloniale stad Cuenca, die bekend staat als de ‘Stad van de Vier Rivieren’. Hier verblijft u twee nachten in een gezellig hotel in het centrum van de stad, gelegen op circa 2500 meter hoogte.

Goed om te weten

De Nariz del Diablo vertrekt niet op maandag. Vandaar dat deze privéreis niet dagelijks kan vertrekken.

ec_al_cuenca.jpg

Dag 11 Cuenca

Na het ontbijt laat een Engelssprekende gids u deze prachtige stad zien. Ervaar de schoonheid en de sfeer van het koloniale Cuenca te voet. Deze wandelexcursie door de oude stad brengt ons langs prachtige kerken, oude gebouwen met smeedijzeren balkons en bewerkte houten deuren, bloem- en handwerkmarkten, kunstgalerijen, ateliers en alle wonderen die Cuenca haar bezoekers te bieden heeft. Bewonder prachtige historische huizen gelegen hoog boven de bruisende Tomebamba rivier die het oude van het nieuwe deel van Cuenca scheidt. Tot slot brengt u een bezoek aan een keramische kunstgalerij, een Panama hoedenfabriek of een atelier van een kunstenaar.

De middag heeft u ter vrije besteding. Cuenca is een uitstekende stad om in rond te lopen en op een rustig tempo te verkennen. Laat de kans u niet voorbij gaan om een originele Panama hoed te kopen. Anders dan de naam doet vermoeden komt deze hoed niet uit Panama, maar uit Ecuador. ’s Avonds kunt u in Cuenca genieten van geweldige livemuziek onder het genot van een drankje.
El Cajas

Dag 12 Cuenca - Guayaquil

Onderweg naar Guayaquil maakt u een fotostop in El Cajas Nationaal Park en geniet u van het uitzicht op dit magische ecosysteem. Er is hier van alles te vinden; van nevelwoud tot rotsachtige maanlandschappen, maar het zijn de meer dan 200 meren verspreid door het nationale park die dit park het beste karakteriseren. El Cajas Nationaal Park ligt grotendeels boven de 3000 meter, met voornamelijk páramo dat het ruige terrein van het nationale park bedekt. Vorst en ijs boven 4000 meter doen hun best om de bloei van de vegetatie af te schrikken, zoals de hoogst levende boom ter wereld. Kijk uit naar deze 200 jaar oude bomen die gelegen zijn in het primaire woud en bekleed in een groene palet van mossen en varens die met elkaar vechten om zonlicht.

Na deze stop reist u verder richting uw eindbestemming van vandaag, Guayaquil. Een wandeling over de tweeënhalf kilometer lange rivierpromenade Malecón 2000 of een wandeling naar de sfeervolle oude wijk Las Peñas, met zijn kleurrijke houten huizen, geeft u een goed beeld van deze bruisende stad.
ec_al_galapagos 3.jpg

Dag 13 Guayaquil - Baltra (Galápagos) - Santa Cruz

Na het ontbijt heeft u een transfer naar de luchthaven van Guayaquil voor de binnenlandse vlucht naar de Galápagos eilanden. Aangekomen op de luchthaven van Baltra ontmoet u de Engelssprekende gids voor de komende dagen. Na een ferrytocht over het Itabaca kanaal bereikt u het eiland Santa Cruz. Hier brengt u een bezoek aan de Los Gemelos (Tweelingkraters). Dit zijn geen echte kraters, maar rotsformaties gecreëerd door het instorten van oppervlaktemateriaal in ondergrondse spleten en kamers. Het uitzicht hier is fantastisch! In de hooglanden krijgt u de gelegenheid om voor het eerst kennis te maken met de beroemde reuzenschildpadden in hun natuurlijke omgeving. Hier ziet u ook darwinvinken en bijzondere inheemse vegetatie. Na deze ongelooflijke ontmoeting vertrekt u richting het hotel in Puerto Ayora.

Nadat u bent ingecheckt kunt u een bezoek brengen aan het Charles Darwin Research Station dat op ongeveer 15 minuten lopen van het hotel is gelegen. Bij dit biologische onderzoekinstelling ziet u verschillende soorten schildpadden die deelnemen aan het fokprogramma. U kunt ook wandelen naar het strand van Tortuga baai om daar te gaan snorkelen of u kunt fietsen huren om het eiland te verkennen (niet inbegrepen). In de avond kunt u heerlijk dineren in één van de vele restaurants die in Puerto Ayora zijn te vinden.

Goed om te weten

Het programma op de Galápagos eilanden kan afwijken vanwege seizoensgebonden veranderingen, weersomstandigheden, aanpassingen in het beleid van het Galápagos Nationaal Park en ander onvoorziene omstandigheden die zich kunnen voordoen. U kunt er optioneel voor kiezen om uw verblijf op de Galápagos eilanden te veranderen van vijf dagen eilandhoppen naar een 5-daagse cruise. Zie ‘Extra opties’ voor meer informatie.

ec_al_galapagosflamingo.jpg

Dag 14 Santa Cruz - Isabela

Na het ontbijt vaart u per lancha rapida (openbare speedboot) in circa twee uur naar Isabela. Nadat u bent ingecheckt in het hotel in Puerto Villamil heeft u nog de tijd om te lunchen (niet inbegrepen). Vervolgens reist u verder naar de Flamingo lagune. Dit is de grootste kustlagune van de Galápagos en één van de belangrijkste broedplaatsen van flamingo's. Tijdens een bezoek aan het Giant Tortoise Breeding Center van Isabela ziet u een verscheidenheid aan reuzenschildpadden in gevangenschap. Hier leert u meer over het succes van het broeden van de reuzenschildpadden, om ze zo te behouden van uitsterven.

Bij de Wall of Tears (Muro de las Lágrimas) dat tussen 1946 en 1959 werd gebruikt als strafkolonie ziet u het resultaat van de muur die door de gevangenen moest worden gebouwd uit scherpe en harde vulkanische rotsen. De naam van de 100 meter lange en zeven meter hoge muur is afgeleid van de zware en pijnlijke omstandigheden waarin de gevangenen werden gedwongen te werken. Vele gevangenen verloren hier dan ook hun leven.

Na afloop keert u terug naar het hotel in Puerto Villamil. U kunt genieten van het heerlijke witte zandstrand. Met zijn drie kilometer is dit het langste zandstrand van de Galápagos eilanden. Maak zeker gebruik van de mogelijkheid om een snorkelset te huren (ca. 10 USD per persoon).

Goed om te weten

Vergeet niet om pillen tegen zeeziekte in te nemen. De overtochten per speedboot kunnen een beetje onrustig zijn, afhankelijk van het weer. Meestal is er van augustus-november sprake van een ruige zee.

sierra negra vulkaa.jpg

Dag 15 Isabela

Na het ontbijt rijdt u per bus of vrachtwagen naar de Sierra Negra-vulkaan voor een mooie wandeling. U hoeft beslist geen wandel- of klimexpert te zijn, de hellingen en afdalingen zijn niet heel steil! De tocht van zo’n twaalf kilometer duurt ongeveer drie uur. Tegen meerkosten kunt u hier ook paardrijden. Bent u hierin geïnteresseerd, laat dit ons dan op voorhand weten. Bekijk op de Sierra Negra-vulkaan de tweede grootste krater ter wereld, met een diameter van bijna tien kilometer en een diepte van 91 meter. Laat u bij de Chico-vulkaan overweldigen door het magnifieke uitzicht op dit spectaculaire maanachtige landschap. Hierna heeft u de mogelijkheid om bij het Concha de Perla-strand heerlijk te ontspannen en de onderwaterwereld vol tropische vissen te bewonderen. Misschien komt u wel een speelse zeeleeuw of een schildpad tegen!
ec_al_galapagosblauwvoet3.jpg

Dag 16 Isabela - Santa Cruz

Vandaag bereikt u na een korte speedboottocht van circa 20 minuten Los Tintoreras. De naam van dit eilandje is afgeleid van de haaien met witte punten die in het water rondom het eilandje leven. Het eilandje is één van de meest fascinerende plekken op het eiland Isabela en zelfs van de Galápagos eilanden. Hier zijn zeeleeuwen, zeeleguanen, blauwvoetgenten, fel rood gekleurde krabben (Sally Lightfoot krabben), zeeschildpadden, pelikanen en Galápagos pinguïns te vinden. Na afloop neemt u de lancha rapida (openbare speedboot) terug naar Santa Cruz. Hier heeft u nog de gelegenheid om wat laatste souvenirs te kopen en een gezellig drankje te doen in één van de vele bars.
ec_al_galapagos 3.jpg

Dag 17 Santa Cruz - Baltra (Galápagos) - Guayaquil - Amsterdam

Vandaag staat u vroeg op voor de transfer naar de luchthaven van Baltra. Nadat u het Itabaca kanaal bent overgestoken vliegt u terug naar Guayaquil vanwaar u doorvliegt naar Amsterdam.

Dag 18 Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol. Einde van een geweldige reis!

Let op!

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Data & Prijzen

 
 

Meerpersoonskorting

Extra optie

5 dagen Galápagos cruise

U kunt bij ons uw privéreis aanpassen naar een cruise rondom de Galápagos eilanden i.p.v. eilandhoppen op de Galápagos eilanden. De motorjachten die wij gebruiken zijn kleinschalig (tot 16 personen) e...

Meer info >

Al voor € 1.183p.p. Meer info >

Baños - Mountainbiken langs de route van watervallen

Vandaag maakt u zicht op voor het volgende avontuur: een mountainbike tocht langs de route van watervallen. De afdaling van Baños naar Pailón del Diablo (ketel van de duivel) is één van de meest popul...

Meer info >

Al voor € 60p.p. Meer info >

Baños - Paardrijden naar de Chamana waterval

Na een bezoek aan het kantoor haalt u de paarden op en begint u met deze geweldige paardrijtocht. U neemt een pad naar de stad Puyo, richting de parochie Ulba, op twee kilometer van Baños. U bezoekt e...

Meer info >

Al voor € 33p.p. Meer info >

Baños - Raften over de Pastaza rivier

Vertrek vanuit Baños voor uw raft avontuur door het weelderige landschap van de noordelijke uitlopers van de Tungurahua vulkaan en de poort naar de Amazone. Bij aankomst bij de Pastaza rivier zal de g...

Meer info >

Al voor € 55p.p. Meer info >

Cotopaxi - Bezoek Cotopaxi Nationaal Park vanaf de Chuquiragua Lodge

Het is aan te raden om een bezoek te brengen aan het Cotopaxi Nationaal Park met de hoogste actieve vulkaan ter wereld. Tijdens de excursie krijgt u uitleg van een gids, wandelt u naar een refugio (be...

Meer info >

Al voor € 55p.p. Meer info >

Cotopaxi - Paardrijden vanaf de Chuquiragua Lodge

Paardrijden zorgt voor een onvergetelijke en unieke ervaring. Dankzij de ligging van de Chuquiragua Lodge op de 322 kilometer lange Laan der Vulkanen kunt u hier uitstekend genieten van de Ecuadoriaan...

Meer info >

Al voor € 88p.p. Meer info >

Quito - Dagexcursie naar Otavalo met zijn indianenmarkt (o.b.v. internationaal gezelschap)

Reis naar het noorden en geniet van het prachtige uitzicht in de Calderón en Guayllabamba valleien. Bij Cayambe heeft u zicht op de gelijknamige 5790 meter hoge besneeuwde vulkaan, het hoogste punt op...

Meer info >

Al voor € 71p.p. Meer info >

Quito - Dagexcursie naar Otavalo met zijn indianenmarkt (privé-excursie)

Reis naar het noorden en geniet van het prachtige uitzicht in de Calderón en Guayllabamba valleien. Bij Cayambe heeft u zicht op de gelijknamige 5790 meter hoge besneeuwde vulkaan, het hoogste punt op...

Meer info >

Al voor € 85p.p. Meer info >

Quito - Dagexcursie naar het Antisana Ecologisch Reservaat

Vertrek vanuit Quito naar het Antisana Ecologisch Reservaat, de thuisbasis van unieke flora en fauna. De klimatologische omstandigheden in de regio zijn extreem met lage temperaturen, weinig neerslag,...

Meer info >

Al voor € 104p.p. Meer info >

Quito - Rit in de kabelbaan van Quito

De kabelbaan van Quito (Teleferico) biedt een geweldig uitzicht over de stad. Deze op één na hoogste kabelbaan ter wereld bevindt zich op de oostelijke flanken van de vulkaan Pichincha. Na een rit in ...

Meer info >

Al voor € 79p.p. Meer info >

Toeslag Engelssprekende chauffeur/gids

Wanneer u het toch prettiger vindt om met Engelssprekende begeleiding te reizen is dit ook mogelijk (tot 3 personen, max. 8 uur per dag). Deze Engelssprekende chauffeur/gids kan u gedurende de reis ve...

Meer info >

Al voor € 459p.p. Meer info >

Verzekering

Kortlopende annuleringsverzekering

Vrijwel iedere ervaren reiziger boekt bij zijn reis als vanzelfsprekend een annuleringsverzekering. Zelfs bij 'last minute' boekingen is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, aan...

Meer info >

Al voor 5,50% van de reissomMeer info >

Kortlopende reisverzekering

Een goede reisverzekering is van groot belang als u op vakantie gaat. Mochten zich onverwachte gebeurtenissen voordoen, dan dekt een goede verzekering de bijkomende kosten en staat u niet voor nog mee...

Meer info >

Al voor € 3,07p.p.p.d.Meer info >

Hotelclassificatie

Middenklasse
In Ecuador selecteren wij met zorg middenklasse accommodatie, wat minimaal een goed driesterren hotel is. U kunt altijd een schone kamer verwachten met airco, eigen badkamer en daar waar mogelijk een zwembad. Soms wordt gekozen voor een hotel met iets minder comfort, maar dan hebben we deze accommodatie gekozen op locatie of sfeer.

Baños

Sangay Spa Hotel - Superiorklasse

Het Sangay Spa Hotel ligt recht tegenover de waterval Cascada de la Virgen. De kamers zijn modern ingericht en bieden grote ramen met uitzicht op de waterval. Het hotel is voorzien van zwembad, Turkse bad, hot tub en diverse andere wellness voorzieningen.Lees meer

La Floresta Hotel - Middenklasse

La Floresta hotel is een comfortabele stadshotel in Baños. Met de heerlijke binnenplaats, het centrum op loopafstand en het vriendelijke personeel is dit een prima uitvalsbasis voor een verblijf in Baños. Het hotel beschikt over een receptie, lounge,Lees meer

Hotel Monte Selva - Middenklasse

Hotel Monte Selva is een eenvoudig hotel, gelegen in het typische reizigers dorpje Banos. Het hotel heeft een perfecte ligging. Het centrum, met leuke restaurants en winkels ligt op loopafstand van het hotel en is van alle gemakken voorzien voor eenLees meer

Cuenca

Hostal Posada del Angel - Middenklasse

In een oud koloniaal huis, met een sfeervolle inrichting is het Hostal Posada del Angel gevestigd. Het heeft een top locatie in het historische centrum van Cuenca. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, twee binnen patio's en gratis WiFi inLees meer

Hotel Boutique Santa Lucia - Superiorklasse

Hotel Boutique Santa Lucia is gevestigd in een prachtig 19e-eeuws huis en de kamers zijn ingericht met barokke invloeden. Het hotel ligt in de charmante oude binnenstad van Cuenca met vele bezienswaardigheden op loopafstand. Het hotel heeft verschillendeLees meer

Guayaquil

Grand Hotel Guayaquil - Superiorklasse

Het Grand Hotel Guayaquil ligt in het centrum van Guayaquil. De kamers zijn eenvoudig en traditioneel ingericht. Het hotel is voorzien van buitenbad en restaurant waar u kunt genieten van verschillende Ecuadoriaanse gerechten. Tevens is er een bar aanwezigLees meer

Hostal Macaw - Middenklasse

Hostal Macaw is een knus en vriendelijk hostel dat gerund wordt door een familie. Het is gelegen in het moderne deel van Guayaquil, op korte afstand van de internationale luchthaven. Er heerst een ontspannen en comfortabele sfeer in het hostel. Het hostelLees meer

Isabela (Galápagos)

Hotel San Vicente - Superiorklasse

Hotel San Vicente is gelegen op Isabela en is een fijn hotel om te verblijven wanneer u het Galapagos eiland Santa Cruz gaat verkennen. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, jacuzzi in de tuin en gratis WiFi in de openbare ruimtes. De kamersLees meer

Hotel La Gran Tortuga - Middenklasse

Hotel La Gran Tortuga is gelegen op het eiland Isabela op loopafstand van het strand. Het is een eenvoudig en net hotel met een fijne sfeer en zeer behulpzaam personeel. Het hotel is voorzien van een receptie, ontbijtzaal, terras met hangmatten en gratisLees meer

Lasso (Cotopaxi Nationaal Park)

Hacienda El Porvenir - Superiorklasse

Opgetrokken uit een traditioneel huis uit de Andes met lemen muren en rieten daken en midden prachtige natuur bevindt zich het Haciende El Porvenir. Een heerlijke huiselijke accommodatie met een mooi uitzicht en vriendelijk personeel. Hacienda El PorvenirLees meer

Chuquiragua Lodge & Spa - Middenklasse

Chuquiragua Lodge & Spa is gelegen in een prachtige omgeving en heeft een geweldige locatie voor een bezoek aan de Cotopaxi Vulkaan. De lodge staat garant voor een fijn verblijf met vriendelijk personeel en prima service. Chuquiragua Lodge & Spa is voorzienLees meer

Mindo

Bellavista Cloud Forest Reserve & Lodge - Middenklasse

Een geweldige ervaring! Dat is wat u meekrijgt bij uw verblijf in het Bellavista Cloud Forest Reserve & lodge. De lodge is gelegen in een ecologisch privé-reservaat en is een geweldige plek om te genieten van de natuur, kwetterende vogels en vele wandelpaden.Lees meer

Quito

Hotel Fuente de Piedra I - Middenklasse

Gevestigd in de traditionele wijk Mariscal, niet ver van het oude centrum, ligt het charmante Hotel Fuente de Piedra I. Het oude centrum is namelijk ongeveer 15 minuten rijden. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar, terras met zitjesLees meer

Casa Aliso - Superiorklasse

Gevestigd in een charmant huis uit 1936 in de vooraanstaande wijk La Floresta, vindt u Casa Aliso Hotel. Dit in frisse kleuren geverfde hotel ligt op ongeveer 4 kilometer van het historische centrum en beschikt over een receptie, lobby, restaurant enLees meer

Riobamba

Hotel Hacienda Abraspungo - Superiorklasse

Omgeven door rustgevend groen is Hotel Hacienda Abraspungo een heerlijke plek om te relaxen. Het is gevestigd in een landelijk gebouw en heeft een elegante koloniale inrichting. het hotel is rustig gelegen en op ongeveer 1,5 kilometer vanaf het centrumLees meer

Hosteria Bambu - Middenklasse

Hosteria Bambu is een leuk hotel gelegen in Riobamba. Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie, binnenzwembad, restaurant, sauna, loungeruimte, gratis WiFi in de gemeenschappelijke ruimtes en een wasservice. Alle kamers beschikken over een minibar,Lees meer

Hostal Rincón Alemán - Middenklasse

Hostal Rincón Alemán is een zeer vriendelijk en keurig hotel net buiten het centrum van Riobamba gelegen. Er liggen diverse toeristische attracties in de directe omgeving van dit hotel. De accommodatie beschikt over een receptie, ontbijtzaal, tuin metLees meer

Santa Cruz (Galápagos)

Hotel Mainao - Superiorklasse

In het Hotel Mainao, gelegen in Puerto Ayora, heerst een gezellige en huiselijke sfeer. Het personeel is uitermate vriendelijk en het is op loopafstand gelegen van de hoofdstraat van Puerto Aroya. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, eenLees meer

Hotel Fiesta - Middenklasse

Hotel Fiesta is een knus hotel in Santa Cruz en is rustig gelegen vlakbij de haven en het centrum van de stad Puarto Ayora. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, zwembad met ligbedden en gratis WiFi in het gehele hotel. U kunt genieten vanLees meer

Optionele excursies

Naast de excursies die reeds in het reisprogramma opgenomen zijn, worden onderstaande optionele excursies aangeboden. Indien gewenst kunnen deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijgeboekt worden. De genoemde prijzen zijn ter indicatie en kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Wanneer u hier een blanco pagina treft, worden er bij deze rondreis geen optionele excursies aangeboden.

Inclusief

Intercontinentale vluchten
Brandstoftoeslag, veiligheids- en brandstofheffing
Rondreis per comfortabele airco auto/minibus met privéchauffeur*
Binnenlandse vlucht Guayaquil - Galápagos v.v.
Alle transfers
Ferry Baltra - Santa Cruz v.v.
Speedboot Santa Cruz - Isabela v.v.
Meet & Greet
Engelssprekende natuurgids tijdens de Galápagos excursies van dag 13 t/m dag 17
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels
2-daags verblijf in een ecolodge in het Bellavista nevelwoudreservaat
3-daags verblijf in een lodge nabij Cotopaxi Nationaal Park
Op de Galápagos verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels met een zwembad of vlakbij het strand gelegen**
Iedere dag ontbijt
2 x lunch en 1 x diner
Stadstour Quito en bezoek aan het monument Mitad del Mundo (Midden van de Wereld)***
Begeleide wandelingen door het Bellavista nevelwoudreservaat****
Bezoek het Quilotoa kratermeer met zijn groenachtige kleur
Wandel door het Chimborazo Nationaal Park met de gelijknamige vulkaan en fauna waaronder lama’s, alpaca’s en vicuña’s
Schitterende Devil’s Nose treinreis
Bezoek de Inca-ruïnes in Ingapirca***
Wandelexcursie door de charmante koloniale stad Cuenca
Fotostop in El Cajas Nationaal Park
Geniet van het uitzicht bij de Los Gemelos (Tweelingkraters)****
Bewonder reuzenschildpadden in de hooglanden van Santa Cruz****
Bezoek de Flamingo lagune, Giant Tortoise Breeding Center en de Wall of Tears op Isabela****
Wandel naar de Sierra Negra vulkaan op Isabela****
Speedboottocht naar het eilandje Los Tintoreras en mogelijkheid tot snorkelen (inclusief snorkelset)****.
* De privéchauffeur is niet beschikbaar op dagen ter vrije besteding (dag 3, 6 en 8), tijdens uw verblijf in Mindo, gedurende de dag met de stadstour in Cuenca en gedurende uw verblijf op de Galápagos eilanden.
** De superiorklasse hotels op de Galápagos zijn middenklasse plus hotels.
*** Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan.
**** Excursies worden uitgevoerd met Engelssprekende gids en zijn op basis van internationaal gezelschap.

Extra informatie

U kunt boeken vanaf minimaal 2 personen

Exclusief

- Entreegelden: ca. 14 USD p.p.
- Entreegelden Galápagos: ca. 100 USD p.p.
- Ingala Galápagos Transit Card: ca. 20 USD p.p.
- Isabela havenbelasting: ca. 10 USD p.p.
- Eventuele optionele excursies
- Overige maaltijden
- Fooien

- Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
- Reserveringskosten: € 25 per boeking

Engelssprekende gids

U heeft ook de mogelijkheid om een Engelssprekende privéchauffeur/gids bij te boeken. De Engelssprekende privéchauffeur/gids zal u in dit geval vergezellen van dag 1 t/m 13 (uitgezonderd het 2-daags verblijf in Mindo).

Privéchauffeur
Tijdens onze privéreizen heeft u tot maximaal 8 uur per dag de beschikking over een Spaanstalige privéchauffeur (uitgezonderd het verblijf in de Amazone en op dagen ter vrije besteding).

Op de aankomstdag in Quito heeft u maximaal 2 uur de beschikking over de Spaanstalige privéchauffeur (alléén gedurende de aankomsttransfer). Op de dag van de stadstour in Quito en bezoek aan het monument Mitad del Mundo (Midden van de Wereld) heeft u maximaal 5 uur de beschikking over de Spaanstalige privéchauffeur.
Entreegelden Galápagos
Bij aankomst op de luchthaven van de Galápagos dient u voor de entree van het Galápagos Nationaal Park te betalen, deze kosten zijn 100 USD per persoon (wijzigingen voorbehouden) en dient contant in US-dollars te worden voldaan. Tevens dient u ter plaatse, na het inchecken op de luchthaven van Quito of Guayaquil voor uw vlucht naar de Galápagos, een Transit Control Card te kopen. De kosten van deze kaart zijn 20 USD per persoon (wijzigingen voorbehouden).
Feestdagen in Ecuador
Ecuador kent diverse publieke en gemeentelijke feestdagen. Hierdoor kan het voorkomen dat er in hotels afwijkende prijzen gelden gedurende deze periodes. Onderstaande kalender geeft u een beter beeld welke reisperiodes u het beste kunt vermijden om eventuele prijsverhoging tegen te gaan:

2017
Nieuwjaarsdag - 1 januari 2017
Carnaval - 25 t/m 27 februari 2017
Dag van de arbeid - 1 mei 2017
Slag van Pinchincha - 26 t/m 28 mei 2017
Onafhankelijkheidsdag - 11 t/m 13 augustus 2017
Onafhankelijkheidsdag in Guayaquil - 9 oktober 2017
Allerheiligen - 2 november 2017 (vakantieperiode t/m 5 november 2017)
Onafhankelijkheidsdag in Cuenca - 3 november 2017 (vakantieperiode t/m 5 november 2017)
Eerste kerstdag - 25 december 2017
Tweede kerstdag - 26 december 2017
Oudejaarsavond - 31 december 2017

2018
Nieuwjaarsdag - 1 januari 2018

N.B. Bovenstaande lijst is niet compleet, maar geeft de meest belangrijke feestdagen, evenementen en congressen weer.
De data van evenementen en congressen kunnen onverwacht veranderen.
Kinderkorting vlucht
Bij boeking zullen wij u informeren over de hoogte van de eventuele kinderkorting.

Huurauto tijdens uw rondreis

Avis

NRV maakt gebruik van verschillende gerenommeerde autoverhuurmaatschappijen. In Ecuador maken wij gebruik van Avis.

Wat vonden anderen?

Wij vragen onze reizigers om een (beknopt) verslag te schrijven over hun reis. Hieronder kunt u deze ervaringen, mits aanwezig, lezen.

Reisgedeelte Het Beste van Ecuador & de Galápagos

Uitgebreide reisverslagen

 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam