neemt je mee
Tortuguero Nationaal Park
Tortuguero Nationaal Park
Arenal vulkaan
Arenal vulkaan
Rincón de la Vieja Nationaal Park
Rincón de la Vieja Nationaal Park
Monteverde Nevelwoud
Monteverde Nevelwoud
Strand van Sámara
Strand van Sámara

Adembenemend Costa Rica per 4WD

Privéreis | 15 dagen v.a.
1648i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
23-06-2018
Reisduur
15 dagen
Aantal personen
2 volwassenen

Route

 • Dag 1 Amsterdam - San José
 • Dag 2 San José - Tortuguero (ca. 6 uur)
 • Dag 3 Tortuguero Nationaal Park
 • Dag 4 Tortuguero - Guapiles (ca. 3 uur) - La Fortuna (ca. 143 km)
 • Dag 5 La Fortuna/Arenal
 • Dag 6 La Fortuna - Monteverde (ca. 112 km)
 • Dag 7 Monteverde Nationaal Park
 • Dag 8 Monteverde - Rincón de la Vieja (ca. 157 km)
 • Dag 9 Rincón de la Vieja Nationaal Park
 • Dag 10 Rincón de la Vieja - Sámara (ca. 139 km)
 • Dag 11-12 Sámara
 • Dag 13 Sámara - San José (ca. 234 km)
 • Dag 14 San José - Amsterdam
 • Dag 15 Amsterdam

Bekijk het volledige programma & route

cr_pri_adembenemendnew.png
    Schildpadden in Tortuguero Nationaal Park     Warmwaterbronnen met uitzicht op de Arenal vulkaan     Vogels en orchideeën van het Monteverde nevelwoud     Geothermische activiteit in Rincón de la Vieja Nationaal Park     Keuze uit diverse strandplaatsen en -hotels

Hoogtepunten van deze reis

 • Reuzenschildpadden

 • Zwavelmeren van Rincón de la Vieja

 • Arenal vulkaan

 • Canopy Monteverde

 • Strand Samara

Programma

cr_pri_adembenemendnew.png

Dag 1 Amsterdam - San José

Vertrek vanaf Amsterdam voor uw vlucht naar de hoofdstad van Costa Rica, San José. Bij aankomst staat onze vertegenwoordiger op u te wachten om u naar uw hotel in het centrum van San José te brengen en u het welkomstpakket te overhandigen. San Jose is sinds 1823 de hoofdstad van Costa Rica, één van de oudste democratieën ter wereld. De stad is gelegen in de Centrale Vallei tussen groene vulkanische bergketens. Hoewel het niet rijk is aan koloniale architectuur zijn er in het centrum van de stad een aantal prachtige 19e eeuwse gebouwen, interessante musea en mooie parken te vinden. De stad beschikt over een mild klimaat en een vriendelijke bevolking. Het is dan ook niet voor niets dat Costa Rica in 1987 is beloond met de Nobelprijs voor de Vrede; het staat bekend als het meest vreedzame land van Midden-Amerika.

Wij bieden ook vluchten aan vanaf Brussel. Bij het tabblad 'Data & prijzen' kunt u aangeven vanaf waar u zou willen vliegen.

Goed om te weten

Indien u vliegt met de KLM kunt u ook kiezen voor extra comfort op uw vluchten. Tegen een meerprijs boeken wij zowel de heen- als terugvlucht een Comfort Class stoel. Dit geldt voor het KLM traject tussen Amsterdam en Panama City v.v. Het traject tussen Panama City en San José v.v. wordt door Copa Airlines uitgevoerd. Zie ‘Extra opties’ voor meer informatie.

Goed om te weten

Kiest u voor een intercontinentale vlucht met de KLM? Dan heeft u de mogelijkheid tot een 3-daagse stop-over in Panama City. Kiest u voor een intercontinentale vlucht met United Airlines? Dan heeft u de mogelijkheid tot een 3-daagse stop-over in New York. Bij ‘Extra opties’ vindt u meer informatie.

Goed om te weten

De eerste nacht in San José verblijft u in een superiorklasse hotel ongeacht of u de privéreis heeft geboekt op basis van middenklasse of superiorklasse hotels. Dit is namelijk een ideaal hotel om vandaan te vertrekken richting Tortuguero Nationaal Park. Het hotel ligt vlakbij de weg naar Tortuguero Nationaal Park, waardoor dit één van de laatste hotels is waar u wordt opgehaald voor uw transfer.

cr_al_tortuguero.jpg

Dag 2 San José - Tortuguero (ca. 6 uur)

Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald en reist u per bus en motorboot naar het Tortuguero Nationaal Park, een gebied van 18946 hectare dat enkel per motorboot of vliegtuig te bereiken is. De ‘Amazone van Costa Rica’ beschikt over een uniek kanalen- en lagunelandschap omringd door dichte oerwouden. Het park heeft veel te bieden en is adembenemend mooi, maar is voornamelijk bekend om de groene zeeschildpadden die hier hun eieren leggen.

Met de bus begint u de dag met een rit door het regenwoud van het Braulio Carrillo Nationaal Park, waar u voor het eerst in aanraking komt met de weelderige vegetatie van Costa Rica. Onderweg wordt er een stop gemaakt om te genieten van een heerlijk Costa Ricaans ontbijt. Na het ontbijt vervolgt u de reis langs bananenplantages richting de haven. Vanaf hier wordt de reis voortgezet aan boord van een motorboot. Nadat u bent ingecheckt in de lodge van de komende twee nachten heeft u de gelegenheid om te lunchen. Na de lunch brengt u een bezoek aan het strand en het pittoreske dorpje Tortuguero. Na afloop kunt u lekker ontspannen bij het zwembad van uw lodge en maakt u zich klaar voor een heerlijk diner.

Weetje

Er is geen bank of pinautomaat in Tortuguero, dus neem voldoende contant geld mee.

cr_al_tortuguero2.jpg

Dag 3 Tortuguero Nationaal Park

Vandaag ontdekt u de pracht en praal van dit stukje natuur. Na het ontbijt maakt u een boottocht over de kleinere kanalen van dit nationale park en na de lunch een wandeling door het dichte woud. De bootjes beschikken over stille motoren zodat u optimaal kunt genieten van de geluiden van het regenwoud. Op de oevers van de rivieren vormen de tropische planten en bomen een metershoge groene muur. Onderweg spot u kaaimannen, kapucijnaapjes, brulaapjes, leguanen, kikkers en een groot aantal vogels waaronder ijsvogels. Tijdens de wandeling leert u meer over de bomen, planten, vogels en dieren die in dit nationale park te vinden zijn.

Tortuguero is het belangrijkste nestgebied op het westelijk halfrond van de bedreigde groene zeeschildpad. Op het langgerekte strand leggen van juli t/m oktober groene zeeschildpadden en van maart t/m mei lederschildpadden hun eieren. Ook onechte karetschildpadden en karetschildpadden zijn hier te vinden. ’s Avonds kunt u in het juiste seizoen onder begeleiding van een natuurgids zien hoe de schildpadden hun eieren leggen en begraven in het zand.
CR_AL_TORTUGUERO2

Dag 4 Tortuguero - Guapiles (ca. 3 uur) - La Fortuna (ca. 143 km)

Na het ontbijt vaart u terug naar het vaste land, waar de bus al op u staat te wachten. Deze brengt u naar Guapiles, waar u de huurauto in ontvangst zult neemt. Vanaf hier rijdt u langs kleine dorpjes en door bergen naar La Fortuna en één van de meeste bekende vulkanen ter wereld, de Arenal. Deze indrukwekkende vulkaan is het middelpunt van het Nationaal Park Volcán Arenal en torent hoog uit boven het primaire regenwoud. De kegelvormige vulkaan was tot 2010 één van de meest actieve vulkanen ter wereld en vooral ’s avonds indrukwekkend met zijn lavastromen. Sinds oktober 2010 is de vulkaan in een rustfase belandt. Het rustige, kleine stadje La Fortuna, de schilderachtige omgeving en de vele activiteiten maken Arenal tot één van de populairste bestemmingen van Costa Rica.
cr_al_arenalvulkaan_37564291.jpg

Dag 5 La Fortuna/Arenal

De directe omgeving biedt een breed scala aan activiteiten waaronder paardrijden, abseilen, canopy tours, wandelen over hangende bruggen of lava paden, wildwaterraften over de Peñas Blancas, Toro en Balsa rivieren, en kajakken op het Arenal meer. Een korte wandeling of paardrijtocht naar de voet van de 70 meter hoge La Fortuna waterval behoort ook tot de mogelijkheid. Neem hier na afloop een verfrissende duik! Vergeet uw verrekijker niet mee te nemen om de 850 vogelsoorten die hier zijn te vinden te bewonderen. Andere dieren die hier zijn te spotten zijn luiaards, kapucijnaapjes, witsnuitneusberen, herten en slangen.

Een leuke optionele excursie is de bootexcursie door het nationaal wildreservaat Caño Negro. Dit waterrijke gebied is het leefgebied van vele vogelsoorten en één van de beste plekken om het gehele jaar door dieren te spotten. In dit gebied met moerassen en palmwouden zijn lepelaars, ooievaars en ibissen te vinden. Deze excursie is niet alleen voor vogelaars een must, vanuit de boot kunnen namelijk ook kaaimannen, schildpadden, luiaards, leguanen en kapucijnaapjes worden waargenomen.

De geothermische activiteit van de vulkaan verwarmd tientallen ondergrondse kanalen. Lokale landeigenaren, gebruik makend van deze natuurlijke bronnen, hebben een aantal mooie waterwaterbronnen gecreëerd; een perfecte en ontspannen afsluiting van een actieve dag.

Weetje

Volgens vele is het beste restaurant in de stad Rancho Perla, gelegen op de hoek van het centrale park van La Fortuna.

cr_al_monteverdenp.jpg

Dag 6 La Fortuna - Monteverde (ca. 112 km)

Vertrek naar het altijd groene natuurreservaat Monteverde. De route naar Monteverde gaat langs het mooie meer van Arenal met spectaculaire vergezichten. Een leuke stop onderweg zijn de botanische tuinen, Jardín Botánico Arenal, met ruim duizend verschillende plantensoorten.
Het hedendaagse Monteverde is in de jaren 50 opgericht door een aantal Quaker families uit Amerika die in het koele klimaat hun melkveehouderijen en kaasfabrieken begonnen. Hierbij hebben zij ook land vrijgehouden dat is benoemd tot natuurreservaat. Monteverde heeft de grootste diversiteit aan flora en fauna in Costa Rica. De koele, mistige nevelwouden zijn het thuis van 400 vogelsoorten, 490 vlinders, meer dan 100 zoogdieren, 2500 plantsoorten waaronder 500 orchideeën en tienduizenden insecten. Het reservaat is ook het thuis van de bedreigde quetzal; een kans om deze exotische vogel te spotten is een bezoek alleen al waard. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het spectaculaire Monteverde nevelwoud wetenschappers, vogelaars en natuurliefhebbers van over de hele wereld trekt.

Weetje

Bezoek het Tree House Restaurant, gebouwd rondom een prachtige boom. Dit is een leuke plek om te lunchen.

cr_al_monteverde_canopy.jpg

Dag 7 Monteverde Nationaal Park

Vandaag heeft u een vrije dag om Monteverde en de prachtige omgeving te verkennen. Probeer zo vroeg mogelijk een bezoek te brengen aan het nevelwoud; de dieren zijn dan op hun actiefst. In het reservaat kunt u over een netwerk van goed onderhouden wandelpaden de maagdelijke wouden en eeuwenoude door epifyten omringende vijgenbomen verkennen. Op de top kunt u vanaf het uitkijkpunt gelegen op de continentale scheidslijn (bergkam in Noord- en Midden-Amerika) op een heldere dag zowel de Caraïbische en Pacifische kust zien. Aan de andere kant van het stadje is het kleinere en hoger gelegen Santa Elena nevelwoud te vinden. Dit reservaat biedt verschillende wandelmogelijkheden en op een heldere dag heeft u hier zelfs zicht tot aan de Arenal vulkaan. Vanaf beide reservaten heeft u toegang tot diverse activiteiten waaronder canopy tours, een bezoek aan een vlindertuin, kolibrie tuin of kaasfabriek, excursie over de hangende bruggen en paardrijtochten.
cr_al_rincon_waterval_108943892.jpg

Dag 8 Monteverde - Rincón de la Vieja (ca. 157 km)

Vandaag reist u door naar de noordelijk gelegen provincie Guanacaste, ook wel bekend als de cowboy provincie, met zijn open vlaktes en vele veeboerderijen. De voornaamste attractie van Rincón de la Vieja is de 1895 meter hoge Rincón de la Vieja vulkaan met maar liefst negen kraters. Deze collectie vulkanische toppen behoren tot het meest actieve gebied in de vulkanische Guanacaste bergketen. De Santa Maria piek is met zijn 1916 meter de hoogste top van Rincón de la Vieja.
CR_AL_SARAPIQUI

Dag 9 Rincón de la Vieja Nationaal Park

Om het meeste uit uw dag te halen is het een goed idee om vandaag vroeg van start te gaan. De Rincón de la Vieja vulkaan ligt in een 14,084 hectare groot nationaal park met een vulkanisch landschap en maagdelijke tropische wouden. Aan de voet van de vulkaan zijn vele wandelpaden te vinden die u leiden naar watervallen, vulkanische kraters, fumarolen (openingen in de aardkorst), modderpoelen en warmwaterbronnen. Voor ambitieuze wandelaars is het zelfs mogelijk om naar de top van de vulkaan te klimmen. Tijdens de wandeling ziet u duidelijk de verschillende levensfases en ecosystemen. De geothermische activiteit produceert de hitte voor de waterwaterbronnen en bubbelende modderbaden. Geniet van het koele klimaat, verfrissende watervallen, mooie vogels en fantastische wandelmogelijkheden. De nationale bloem van Costa Rica, een paarse orchidee, is in grote getale te vinden binnen de grenzen van het nationale park. Ontspan na een lange dag wandelen door het park in de modderbaden en test de geneeskundige kracht van het modder.

Weetje

Het Rincón de la Vieja Nationaal Park is gesloten op maandag.

cr_al_samara.jpg

Dag 10 Rincón de la Vieja - Sámara (ca. 139 km)

Vanuit Rincón de la Vieja rijdt u vandaag naar de westkust van Costa Rica. Sámara beschikt over een lang, breed strand in een hoefijzervormige baai van meer dan 7 kilometer in lengte. Door het voor de kust gelegen eiland (Isla Chora), het koraalrif en de rotsachtige landtong is het water hier kalm en ideaal om in te zwemmen en te snorkelen. Zonnebaden, wandelen, paardrijden, zwemmen, surfen, mountainbiken, boottochten en zeekajakken zijn enkele mogelijke activiteiten. Sámara is niet alleen een charmante badplaats met een breed aanbod aan hotels, restaurants, bars en disco’s, maar in tegenstelling tot andere strandbestemmingen aan de Pacifische kust beschikt het ook over een florerende vissers- en boerengemeenschap. Er zijn cowboys en veehoeders, vissersbootjes die terugkeren bij zonsondergang, exotische fruit oogsten en biologische landbouw, kweekplaatsen van bomen en bebossingsprojecten te vinden. Er heerst een ontspannen en authentieke Costa Ricaanse sfeer.

Goed om te weten

U kunt er ook voor kiezen uw strandverblijf te veranderen naar de wat grotere badplaats Tamarindo. Geen zonsondergang kan mooier zijn dan vanaf dit strand!

Goed om te weten

Tijdens het strandverblijf in Sámara verblijft u in een middenklasse hotel ongeacht of u de privéreis heeft geboekt op basis van middenklasse of superiorklasse hotels. Indien u hier luxer wilt verblijven dan kunt u een upgrade boeken in het ernaast gelegen Playa Carrillo naar een superiorklasse hotel. Bij ‘Alternatief hotel’ vindt u meer informatie.

cr_al_samara1.jpg

Dag 11-12 Sámara

De komende dagen zijn ter vrije besteding. Er zijn ook diverse optionele excursies mogelijk waaronder een dolfijn- en snorkelexcursie, waarbij u de gelegenheid heeft diverse dolfijnsoorten en met geluk een walvis te spotten, of een kajak- en snorkelexcursie naar het eiland Chora. In de juist periode (juni t/m januari) is het mogelijk om ’s avonds een bezoek te brengen aan het strand van Camaronal of Ostional, waar u zeeschildpadden aan land ziet komen die hier hun eieren leggen. Maar deze dagen staan vooral in het teken van genieten van zon, zee en strand en het vriendelijke dorpje.
cr_al_sanjose5.jpg

Dag 13 Sámara - San José (ca. 234 km)

Na het ontbijt rijdt u terug naar San José. In de middag komt u hier aan en levert u de huurauto in bij het hotel. U heeft de gelegenheid om nog wat laatste souvenirs te kopen of een bezoek te brengen aan het nationale theater, één van de juweeltjes van Costa Rica. U zult vanavond in de buurt van de luchthaven overnachten zodat u de volgende dag zo lang mogelijk uit kunt slapen voordat u wordt opgehaald voor de transfer naar de luchthaven.

Goed om te weten

Wilt u graag langer aan het strand blijven? Wij regelen graag een verlenging voor u. Bij ‘Verlenging’ vindt u meer informatie.

Goed om te weten

De laatste nacht in San José verblijft u in een superiorklasse hotel ongeacht of u de privéreis heeft geboekt op basis van middenklasse of superiorklasse hotels. Dit is namelijk een ideaal hotel om vandaan te vertrekken richting het vliegveld.

CR_AL_MONTEVERDE CLOUD FOREST

Dag 14 San José - Amsterdam

Vandaag komt er een eind aan uw schitterende reis door Costa Rica. Na de transfer naar de luchthaven van San José vliegt u terug naar huis.

Goed om te weten

Heeft u nog niet genoeg van de natuur? Wij regelen voor u graag een verblijf in een afgelegen lodge in Drake Bay of een meerdaagse excursie naar het Corcovado Nationaal Park. Een fantastische manier om nog langer van de prachtige natuur in Costa Rica te genieten. Zie ‘Verlenging’ voor meer informatie.

Aankomst luchthaven (terugreis)

Dag 15 Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol. Einde van een geweldige reis!

Let op!

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Data & Prijzen

 
 

Meerpersoonskorting

Alternatief hotel

cr_ac_bahiadelsolzw2.jpg

Alternatief strandhotel Bahia del Sol Beach Front Boutique Hotel***+, Playa Potrero

U kunt er ook voor kiezen om tijdens de strandnachten in het Bahia del Sol Beach Front Boutique Hotel in het rustige vissersdorp Potrero te verblijven.

Meer info >

Al voor € 93p.p. p.nMeer info >
cr_ac_casacondezw2.jpg

Alternatief strandhotel Casa Conde Beach Front Hotel***+, Playa Panamá

U kunt er ook voor kiezen om tijdens de strandnachten in het Casa Conde Beach Front Hotel in het aantrekkelijke Playa Panamá te verblijven.

Meer info >

Al voor € 125p.p. p.nMeer info >
cr_ac_hotelarcoiriszw.jpg

Alternatief strandhotel Hotel Arco Iris***, Tamarindo

U kunt er ook voor kiezen om tijdens de strandnachten in Hotel Arco Iris in de gezellige badplaats Tamarindo te verblijven.

Meer info >

Al voor € 56p.p. p.nMeer info >

Alternatief strandhotel Jardin del Eden Boutique Hotel***+, Tamarindo

U kunt er ook voor kiezen om tijdens de strandnachten in het Jardin del Eden Boutique Hotel in de gezellige badplaats Tamarindo te verblijven.

Meer info >

Al voor € 90p.p. p.nMeer info >
cr_ac_lagartalodgezw2.jpg

Alternatief strandhotel Lagarta Lodge***+, Nosara

U kunt er ook voor kiezen om tijdens de strandnachten in de Lagarta Lodge in het relaxte Nosara te verblijven.

Meer info >

Al voor € 117p.p. p.nMeer info >
cr_ac_sam_leyenda_zw.jpg

Alternatief strandhotel Leyenda****, Playa Carrillo

U kunt er ook voor kiezen om tijdens de strandnachten in het Leyenda hotel vlakbij de prachtige stranden van Playa Carillo te verblijven. U verblijft hier op basis van logies & ontbijt. Hotel Leyend...

Meer info >

Al voor € 50p.p. p.nMeer info >
cr_al_olasverdesre.jpg

Alternatief strandhotel Olas Verdes Hotel***+, Nosara

U kunt er ook voor kiezen om tijdens de strandnachten in het Olas Verdes Hotel in het relaxte Nosara te verblijven.

Meer info >

Al voor € 93p.p. p.nMeer info >
cr_acc_tamarindodiria_ex.jpg

Alternatief strandhotel Tamarindo Diria****, Tamarindo

U kunt er ook voor kiezen om tijdens de strandnachten in het luxe Tamarindo Diria in de gezellige badplaats Tamarindo te verblijven. Dit resort is één van de gezelligste hotels en u kunt hier genieten...

Meer info >

Al voor € 77p.p. p.nMeer info >

Extra optie

USA New York Brooklyn Bridge

3 dagen/2 nachten stop-over New York

Wij bieden u i.c.m. United Airlines de mogelijkheid een stop-over te maken in de bruisende stad New York. Deze wereldstad heeft naast uitgebreide winkelmogelijkheden, diverse bezienswaardigheden zoals...

Meer info >

Al voor € 110p.p.Meer info >

Verlenging

Corcovado National Park

3 dagen Corcovado Nationaal Park (incl. vluchten)

Wanneer u nog niet genoeg heeft van de indrukwekkende natuur in Costa Rica, kunt u uw reis nog verlengen met een 3-daagse excursie naar het Corcovado Nationaal Park. Corcovado is één van de meest bi...

Meer info >

Al voor € 695p.p. Meer info >
Excrusie drake bay

4 dagen Drake Bay & Corcovado Nationaal Park (incl. vluchten)

Wanneer u nog niet genoeg heeft van de indrukwekkende natuur in Costa Rica, kunt u uw reis nog verlengen met een 4-daagse excursie naar Drake bay & Corcovado Nationaal Park. U gaat dan een bezoek bre...

Meer info >

Al voor € 881p.p. Meer info >
cr_ac_bahiadelsolst.jpg

Verlenging strandhotel Bahia del Sol Beach Front Boutique Hotel***+, Playa Potrero

U kunt ook kiezen om uw reis per dag te verlengen in dit boetiekhotel in de rustige badplaats Playa Potrero. U verblijft hier op basis van logies & ontbijt. Het Bahia del Sol Beach Front Boutique Hot...

Meer info >

Al voor € 93p.p. p.nMeer info >
cr_acc_belvedere_zw4.jpg

Verlenging strandhotel Belvedere***, Sámara

Wanneer u gekozen heeft om tijdens uw rondreis in Samara te verblijven, kunt u er ook voor kiezen om hier per dag te verlengen. U verblijft hier op basis van logies & ontbijt. Hotel Belvedere is een ...

Meer info >

Al voor € 44p.p. p.nMeer info >
cr_ac_casacondezw3.jpg

Verlenging strandhotel Casa Conde Beach Front Hotel***+, Playa Panamá

U kunt ook kiezen om uw reis per dag te verlengen in dit comfortabele hotel in de aantrekkelijke badplaats Playa Panamá . U verblijft hier op basis van All Inclusive. Het Casa Conde Beach Front Hotel...

Meer info >

Al voor € 125p.p. p.nMeer info >
cr_ac_hotelarcoirisex.jpg

Verlenging strandhotel Hotel Arco Iris***, Tamarindo

U kunt ook kiezen om uw reis per dag te verlengen in dit vriendelijke strandhotel in de badplaats Tamarindo. U verblijft hier op basis van logies & ontbijt. Het boetiekhotel Arco Iris is centraal gel...

Meer info >

Al voor € 56p.p. p.nMeer info >

Verlenging strandhotel Jardin del Eden Boutique Hotel***+, Tamarindo

U kunt ook kiezen om uw reis per dag te verlengen in het Jardin del Eden Boutique Hotel. Zo kunt u nog langer verblijven in de badplaats Tamarindo. U verblijft hier op basis van logies & ontbijt. Jar...

Meer info >

Al voor € 90p.p. p.nMeer info >
cr_ac_lagartalodgeex.jpg

Verlenging strandhotel Lagarta Lodge***+, Nosara

U kunt ook kiezen om uw reis per dag te verlengen in deze prachtig gelegen eco-lodge in de relaxte badplaats Nosara. U verblijft hier op basis van logies & ontbijt. De Lagarta Lodge heeft zijn eigen ...

Meer info >

Al voor € 117p.p. p.nMeer info >
cr_ac_sam_leyenda_zw.jpg

Verlenging strandhotel Leyenda****, Playa Carrillo

Wanneer u gekozen heeft om tijdens uw rondreis in het strandhotel Leyenda te verblijven, kunt u er ook voor kiezen om hier per dag te verlengen. U verblijft hier op basis van logies & ontbijt. Hotel...

Meer info >

Al voor € 50p.p. p.nMeer info >
cr_al_olasverdeszw.jpg

Verlenging strandhotel Olas Verdes Hotel***+, Nosara

U kunt ook kiezen om uw reis per dag te verlengen in dit kleine boetiekhotel in de relaxte badplaats Nosara. U verblijft hier op basis van logies & ontbijt. Het Olas Verdes Hotel wordt omringd door j...

Meer info >

Al voor € 93p.p. p.nMeer info >
cr_acc_tamarindodiria_str.jpg

Verlenging strandhotel Tamarindo Diria****, Tamarindo

Wanneer u gekozen heeft om tijdens uw rondreis in het Tamarindo Diria te verblijven, kunt u er ook voor kiezen om hier per dag te verlengen. U verblijft hier op basis van logies & ontbijt. Dit groots...

Meer info >

Al voor € 77p.p. p.nMeer info >

Verzekering

Kortlopende annuleringsverzekering

Vrijwel iedere ervaren reiziger boekt bij zijn reis als vanzelfsprekend een annuleringsverzekering. Zelfs bij 'last minute' boekingen is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, aan...

Meer info >

Al voor 5,50% van de reissomMeer info >

Kortlopende reisverzekering

Een goede reisverzekering is van groot belang als u op vakantie gaat. Mochten zich onverwachte gebeurtenissen voordoen, dan dekt een goede verzekering de bijkomende kosten en staat u niet voor nog mee...

Meer info >

Al voor € 3,07p.p.p.d.Meer info >

Onze hotels

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij bij onze rondreizen gebruiken. Bij de naam van het hotel ziet u staan bij welke categorie wij deze hotels gebruiken, zodat u een duidelijk zicht krijgt wat voor hotels u bij uw rondreis kunt verwachten. Mocht bij de aanvraag van uw reis 1 van de accommodaties niet beschikbaar zijn, wordt u een alternatief aangeboden.

Hotellijst blijft onder voorbehoud van wijzigingen door onvoorziene omstandigheden of organisatorische redenen.

hotel algemeen

Hotelclassificatie

Middenklasse
Wanneer u kiest voor middenklasse accommodaties dan verblijft u in goede, kleinschalige driesterren hotels en lodges, welke met zorg zijn geselecteerd. U kunt altijd een schone kamer verwachten met airco, eigen badkamer en daar waar mogelijk een zwembad. Soms wordt gekozen voor een hotel met iets minder comfort, maar dan hebben we deze accommodatie gekozen op locatie of sfeer.
Superiorklasse
Wanneer u kiest voor superiorklasse accommodaties dan verblijft u in verzorgde viersterren hotels en lodges. Deze hotels bieden alle faciliteiten die u mag verwachten van deze categorie hotels en hebben vaak een zwembad en uitstekende ligging. De keuze van hotels is een combinatie tussen faciliteiten, locatie en sfeer.

Het kan zijn dat sommige hotels gelijk zijn aan de toeristenklasse accommodaties, maar dan verblijft u in een luxer kamertype.

La Fortuna/Arenal

cr_acc_sanbosco_zw2.jpg

Hotel San Bosco - Middenklasse

Hotel San Bosco is gelegen in de stad La Fortuna. Het hotel beschikt over een buitenzwembad, een weelderige tuin en gratis WiFi in de openbare ruimtes. Alle kamers zijn voorzien van een lichte, functionele inrichting , TV, eigen badkamer met gratis handdoeken.
DeLees meer
cr_ac_are_volcano inn_zw.jpg

Arenal Volcano Inn - Superiorklasse

Een gemoedelijk hotel met een persoonlijke service waar u zich meteen thuis voelt. Een prima ligging voor het ontdekken van de omgeving van Arenal en La Fortuna. Vanuit het hotel heeft u een prachtig uitzicht op de Arenal Vulkaan. Het hotel beschiktLees meer

Rincón de la Vieja Nationaal Park

cr_ac_canonvieja_zw2.jpg

Cañon de la Vieja Lodge - Middenklasse

Deze lodge heeft uitstekend rekening gehouden met zijn natuurlijke omgeving. Er is veel hout gebruikt en heeft hierdoor een warme en persoonlijke sfeer. Cañon de la Vieja Lodge is een uitstekende lodge met veel faciliteiten en een ongedwongen sfeer.Lees meer
cr_ac_borinquen_zw3.jpg

Borinquen Mountain Resort & Spa Hotel - Superiorklasse

Dit luxe resort is een van de betere hotels in deze regio. De vriendelijke kamers met hangmat voor de deur, de prachtige spa en vele activiteiten in de regio, maken dit tot een heerlijk hotel. Het is beschut gelegen in de bergen aan de zuidkant van deLees meer

San José

cr_acc_radisson_zw.jpg

Radisson Hotel San José - Superiorklasse

Radisson Hotel San José beschikt over WiFi, zwembaden, sauna, fitness, business center, bar en restaurants. De ruime kamers zijn voorzien van airco, koelkastje, telefoon, TV, koffiezetfaciliteiten, badkamer met douche/bad, toilet en föhn. Het hotel ligtLees meer
cr_acc_country_zw.jpg

Country Inn & Suites By Carlson - Middenklasse

Een uitstekend hotel met vele faciliteiten. Door zijn ligging dichtbij de luchthaven is dit een uitstekend hotel om uw rondreis te beëindigen. Er is een receptie, restaurant met internationale kaart, gezellige bar, twee zwembaden met ligbedden, fitness,Lees meer
cr_acc_wyndhamsanj_zw.jpg

Wyndham San José Herradura - Superiorklasse

Wyndham San Jose Herradura ligt aan de rand van San José, op slechts 15 minuten rijden van de het centrum van San José en op 10 minuten rijden van de internationale luchthaven Juan Santamaria. Het hotel heeft 3 buitenzwembaden met hot tubs en een barLees meer

Santa Elena/Monteverde Nationaal Park

cr_acc_famylytrapp_ex.jpg

Trapp Family Lodge - Superiorklasse

De Trapp Family Lodge is een echt familie hotel, te midden van een prachtig stukje regenwoud. Het is een eerbetoon aan haar omgeving door zijn prachtige van tropische hout gemaakte façade (heeft iets weg van een Zwitsers chalet). De Trapp Family LodgeLees meer
cr_acc_calalodge_ex2.jpg

Cala Lodge - Middenklasse

Cala Lodge ligt op 5 minuten rijden van het stadscentrum van Santa Elena en op 9,9 km van Monte Verde. De lodge wordt omgeven door de natuur en biedt een prachtig uitzicht op de bergen. Verder beschikt de lodge over een lobby, restaurant, wasserij, eenLees meer

Tortuguero Nationaal Park

cr_ac_pachira_zw.jpg

Pachira Lodge - Superiorklasse

Een vriendelijke en verzorgde logde aan de andere kant van de lagune, met een heerlijk zwembad, prachtige tropische tuin en gezellige bar aan het water. De lodge ligt op circa 3 kilometer van Tortuguero. Er is een receptie, goed buffetrestaurant, leukeLees meer
cr_ac_turtlebeach_zw.jpg

Turtle Beach Lodge - Middenklasse

Een vriendelijke accommodatie op een mooie locatie, waarbij u het gevoel heeft midden in de jungle te zitten. De lodge ligt aan het strand en op circa 5 kilometer van het kleine centrum van Tortuguero. De lodge is voorzien van een receptie, mooi openLees meer

Sámara/Playa Carrillo

cr_acc_belvedere_ex.jpg

Hotel Belvedere - Middenklasse

Een klein en verzorgd hotel, waar de eigenaren u met open armen zullen ontvangen. Geniet van de gastvrije bediening en het prachtige uitzicht, doordat het hotel iets hoger gelegen is. U kunt hier lekker relaxen en van de omgeving te genieten. Het hotelLees meer

Optionele excursies

Naast de excursies die reeds in het reisprogramma opgenomen zijn, worden onderstaande optionele excursies aangeboden. Indien gewenst kunnen deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijgeboekt worden. De genoemde prijzen zijn ter indicatie en kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Wanneer u hier een blanco pagina treft, worden er bij deze rondreis geen optionele excursies aangeboden.

La Fortuna/Arenal

Hangbruggen

Maak een prachtige wandeling, samen met een ervaren natuurgids over de negen vaste bruggen en zes hangbruggen van Arenal. Er is een goed pad uitgezet, welke ca. 3,1 kilometer lang is en waarbij u deze bruggen zal oversteken. Doordat de bruggen een mLees meer

Caño Negro Tour

Vanuit La Fortuna rijden we in ca. 1,5 uur naar Los Chiles een slaperig stadje bij de grens van Nicaragua. Vervolgens gaan we per boot het park in opzoek naar de vele tropische vogels, maar ook bestaat de kans om brulapen, vleermuizen en kaaimannen Lees meer

Raften Class III Balsa River

Een geweldige ervaring om avontuur en natuur met elkaar te combineren. U maakt een tocht door het regenwoud, meegenomen te worden door stroomversnellingen, die namen hebben als 'Morning Coffee' en 'Rock around the Croc'. De rivier staat aangeduid alLees meer

Santa Elena/Monteverde Nationaal Park

Paardrijden in de wolken

Deze rit gaat door het hoogste gebied van Monteverde en u rijdt dus letterlijk met uw hoofd in de wolken. Onderweg ziet u open vlaktes en koffie- en bananenplantages. Een prachtige tocht met een ervaren ‘cowboy’ en goed verzorgde paarden.

InclusLees meer

Canopy Tour

Na de veiligheidsinstructies gaat uw Canopy Tour van start. Er wordt de gelijk keuze voorgelegd of u de "Superman Pose" wilt maken, waarbij u hangt vanaf uw middel en met weid gespreide armen de zipline afdaalt. Een geweldig avontuur!

U maakt eeLees meer

Hangende bruggen

U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de hangende bruggen van 100% Aventura gebracht. Hier ontdekt u de dieren en de planten die zijn te vinden in het uitbundige nevelwoud. De excursie van ongeveer 3 kilometer in lengte bestaat uit een combinatie vLees meer

Sámara/Playa Carrillo

Snorkelen & Dolfijnen zoeken

Een geweldige excursie om uw dag op een bijzondere manier te beginnen. U maakt een prachtige tocht met de boot terwijl u dolfijnen, walvissen en andere wonderen uit de oceaan tegen zult komen! Het anker wordt uitgegooid vlakbij de kust van Isla ChorLees meer

Tortuguero Nationaal Park

Schildpadden kijken

De schildpaddentour wordt alleen uitgevoerd in de maanden juli tot oktober. In deze periode kunt u onder begeleiding van een gids bewonderen hoe de groene zeeschildpadden hun eieren leggen. Foto's en video-opnamen maken zijn niet toegestaan, donkereLees meer

Inclusief

Intercontinentale vluchten
Brandstoftoeslag, veiligheids- en brandstofheffing
Meet & Greet op de luchthaven
Transfer luchthaven - hotel San José v.v.
10 dagen 4WD huurauto inclusief CDW verzekering en ongelimiteerd aantal kilometers
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels
3-daags verblijf in een lodge in het Tortuguero Nationaal Park, inclusief vervoer per bus en motorboot
Iedere dag ontbijt
2 x lunch en 2 x diner
Bezoek aan het strand en het pittoreske dorpje Tortuguero
Boottocht over de kanalen van Tortuguero Nationaal Park
Wandeling door het dichte woud van Tortuguero Nationaal Park
Welkomstpakket en kaart van Costa Rica.

Extra informatie

U kunt boeken vanaf minimaal 2 personen

Exclusief

- Entreegelden: ca. 64 USD p.p.
- Eventuele optionele excursies
- Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
- Overige maaltijden
- Fooien

- Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
- Reserveringskosten: € 25 per boeking

Park op maandag gesloten!

Houdt u er rekening mee dat het Rincón de la Vieja Nationaal Park op maandag gesloten is.

Superiorklasse hotels

De privéreizen van NRV zijn nu ook te boeken op basis van superiorklasse hotels. De voorbeeldhotels in superiorklasse worden weergegeven onder het kopje Hotels. De prijs voor een privéreis op basis van superiorklasse hotels is op aanvraag beschikbaar.

Autohuur

De basis reissom is gebaseerd op een huurauto categorie Midsize SUV. U kunt er in het prijsoverzicht ook voor kiezen om een huurauto in de categorie Standard SUV, Fullsize SUV, Luxury SUV of Premium SUV bij te reserveren.

De voorwaarden met betrekking tot de autohuur kunt u vinden onder het tabblad Vervoer. Bij een eventuele strandverlenging worden de extra dagen voor de 4WD huurdagen bij boeking aan u doorgegeven.

Kinderkorting arrangement

Kinderen van 4 t/m 10 jaar krijgen € 365 korting op het reisgedeelte op basis van middenklasse hotel en € 465 korting het reisgedeelte op basis van superiorklasse hotels. Kinderen (max. 2) dienen wel op de kamer van de ouders te verblijven.

Internationaal gezelschap

Vervoer van/naar Tortuguero Nationaal Park is op basis van seat-in-coach. Excursies in Tortuguero Nationaal Park worden uitgevoerd met Engelssprekende gids en zijn op basis van internationaal gezelschap.

Nationale parken
Houdt u er rekening mee dat de nationale parken Rincón de la Vieja en Manuel Antonio op maandag gesloten zijn.
Kerst/Nieuwjaar
Tijdens de kerst- en nieuwjaarsperiode (19 december t/m 5 januari) kan er een eventuele toeslag van toepassing zijn. Wij informeren u over een eventuele verplichte toeslag bij bevestiging van uw reservering.

Pasen
Tijdens de Semana Santa, Pasen kan er een eventuele toeslag van toepassing zijn. Wij informeren u over een eventuele verplichte toeslag bij bevestiging van uw reservering.
Kinderkorting vlucht
Bij boeking zullen wij u informeren over de hoogte van de eventuele kinderkorting.

Huurauto tijdens uw rondreis

NRV maakt gebruik van verschillende gerenommeerde autoverhuurmaatschappijen. In Costa Rica maken wij gebruik van Thrifty.

Wat vonden anderen?

Wij vragen onze reizigers om een (beknopt) verslag te schrijven over hun reis. Hieronder kunt u deze ervaringen, mits aanwezig, lezen.

Overnachting San José

Jardin del Eden Boutique Hotel***+

anoniem
'Prima, wat luxer, hotel nabij de hoofdstraat van Tamarindo. De toegangsweg naar de ingang (die niet aan de hoofdstraat ligt) is onverhard en ruig. Zelfs met de Ssangyong Korando even de bodem geraakt.
De hoofdstraat is via een zo''n 50m lang pad, door en via de tuin te bereiken. Veel niveau verschillen in de tuin (Jardin) en in de gebouwen. Wanneer je niet zo goed ter been bent, hiermee rekening te houden.
Eetzaal van ontbijt en lunch wordt ''s avonds het luxe restaurant (La Plumeria). Prima eten daar, de gehele dag. Het personeel bleek erg aardig, hulpvaardig en vriendelijk.
Het strand is bereikbaar via het pad, de weg overstekend. Hier zijn een beperkt aantal ligbedden aanwezig in een afgesloten, soort van tuin met gras. Door een hekje kom je op het zandstrand. Helaas geen drinken of eten via Jardin del Eden in dit deel.
Door een borg (via creditcard) van $100 te stellen, kunnen alle drankjes en eten op de kamer worden besteld. '

Jardin del Eden Boutique Hotel***+

anoniem
'Prima, wat luxer, hotel nabij de hoofdstraat van Tamarindo. De toegangsweg naar de ingang (die niet aan de hoofdstraat ligt) is onverhard en ruig. Zelfs met de Ssangyong Korando even de bodem geraakt.
De hoofdstraat is via een zo''n 50m lang pad, door en via de tuin te bereiken. Veel niveau verschillen in de tuin (Jardin) en in de gebouwen. Wanneer je niet zo goed ter been bent, hiermee rekening te houden.
Eetzaal van ontbijt en lunch wordt ''s avonds het luxe restaurant (La Plumeria). Prima eten daar, de gehele dag. Het personeel bleek erg aardig, hulpvaardig en vriendelijk.
Het strand is bereikbaar via het pad, de weg overstekend. Hier zijn een beperkt aantal ligbedden aanwezig in een afgesloten, soort van tuin met gras. Door een hekje kom je op het zandstrand. Helaas geen drinken of eten via Jardin del Eden in dit deel.
Door een borg (via creditcard) van $100 te stellen, kunnen alle drankjes en eten op de kamer worden besteld. '

Overnachting San José

Reisgedeelte Adembenemend Costa Rica per 4WD

Peter en Anife, Lelystad
'Alle hoogte punten van Costa Rica zitten in deze reis. Zelf rijden is een aanrader en goed te doen. De wegen zijn over het algemeen prima. Een gps maakt het allemaal nog eenvoudiger. '
Alicja en Johan Veenker, Emmen
'Een mooi arrangement die geweldig van start gaat met een bezoek aan Tortuguero en vervolgens verschillende indrukken van het land heeft gegeven.
Zo mooi dat wij heimwee hebben naar dit prachtig land.'
Aagje en Libbe, Stiens
'Prachtige rondreis, met goede reisafstanden tussen elke plek. Prachtige natuur, mooi groene heuvels en prachtig regenwoud! Waar je prima op zoek kunt gaan naar apen, vogelsoorten, kaaimannen, schilpadden, gordeldieren, luiaarden, kikkers en vast nog veel meer. Ze lopen je niet voor de voeten, maar er is zeker genoeg ''wild'' te zien. leuke afwisseling tussen strand en activiteiten en ook veel leuke dingen te doen als je sportief bent zoals raften en de canopy tour echte aanraders. Zeker een aanrader, in het regenseizoen moet je zeker rekeninghouden met zo nu een dan een flinke bui en heel soms houdt enkele uren aan. maar over het algemeen heb je er geen hinder van. Met de auto is het heel goed te rijden.'
Maartje en Rob , Deurne
'Onze reis was in 1 woord geweldig. We zijn gister thuisgekomen en we raken er niet over uitgepraat. Als we achteraf kijken hadden we op het einde van de reis nog iets meer stranddagen willen hebben, maar we konden niet langer dan 19 dagen. Wij zouden dan liever rincon de la vieja hebben laten vervallen om langer op samara te zijn, maar dat is natuurlijk een persoonlijke mening. Maar dit is natuurlijk allemaal hoe we het achteraf ervaren. Costa rica is een geweldig land. Lieve mensen, veel dieren gespot en niet omdat ze gevoerd worden door mensen, lekker eten, lekker weer. Kortom in 1 woord adembenemend. Pura vida '
Barbara, Amersfoort
'Een geweldige ervaring! De reis stelt je in staat om alle hoogtepunten van Costa Rica op aangename wijze te leren kennen. Natuur, zon, zee en strand en de lokale cultuur zijn perfect in balans. De ideale reis!'
v d broek, tilburg
'We zijn nu een week thuis,maar wil toch even doorgeven dat onze reis naar costa-rica een ervaring is geweest die je niet snel vergeet.De natuur ,dieren,en de mensen zijn geweldig,de warmte daar moet je wel even aan wennen.Hotels,vervoer alles was goed geregeld.Volgende keer weer met jullie weg '
Paul Stein, Arnhem
'Prachtige reis, goed te doen, maar stranddagen aan begin en eind overbodig voor natuurreis. In Monteverde hotel erg moeilijk te vinden en zeer gehorig (de hele nacht blaffende honden).'
Hans, Haarlem
'Onze reis was echt een heerlijke ervaring. Terwijl het in Nederland vroor hebben wij bijna heel Costa Rica gezien in een krappe drie weken. Heerlijk weer, mooie wandeltochten, veel wilde dieren (bijna geen dag zonder apen) en prima verblijven. Als je een beetje vertrouwen hebt in je rijkunsten, kun je ook prima zelf rondrijden, zoals wij hebben gedaan. Geeft toch wat meer vrijheid dan een busreis, zodat je ook eens aan de maaltijden en excursies van hotels en lodges kunt ontsnappen.

Wel heb ik ervaren dat hotels in Costa Rica niet altijd aan dezelfde verwachtingen voldoen als Europese hotels, ondanks de sterk groeiende toeristische industrie. Veel opgewarmde buffetmaaltijden, warm water niet voortdurend beschikbaar, slechtere afwerking, gehorig etcetera. Geen reden om je te laten afschrikken. Weet wel dat dit niet de hele reis de ultieme relaxvakantie is met een groot zwembad. (Op sommige momenten dus ook wel :)

Kortom, de moeite waard als je van natuur, heerlijk weer en dieren houdt. Niet als strandvakantie of als cultuurtrip.

'
anoniem
'Een mooie rondreis waarbij je kunt genieten van prachtige natuur in Costa Rica. De afstanden zijn goed te berijden, prima huurauto en veel mogelijkheden om zelf je dagen in te plannen. Een aanrader!'
De heer R. de Braekt, Berg en Terbijt
Deze reis was een schitterende ervaring, zeer vriendelijke bevolking en mooie natuur. We hebben alle facetten van Costa Rica gezien zowel het dierenleven als de verschillende wouden. De afstanden waren goed te doen en de hotels en de lodges waren zeer goed en van alle gemakken voorzien. Er was ook tijd genoeg om tijdens de reis zelf nog vanalles in te plannen.
Kortom de ideale reis om Costa Rica op een relaxte manier te verkennen en te genieten van dit prachtige land met zijn exotische dierenleven, wouden en strand. Echt een aanrader.
Anoniem,
'Onze reis begint met een geweldig verblijf in Tortuguero. Een prachtig resort met huisjes in een planten en bloemenovergoten tuin.
We worden meerdere momenten van de dag meegenomen met een bootje over de kanalen om de jungle vanaf het water te bezichtigen. We zien fantastische vogels, apen en aligatoren. Daarnaast is er voldoende ruimte om te relaxen bij de verschillende zwembaden.

Na Tortuguero in de auto op weg naar de relaxte kustplaats Cahuita. Met een eigen auto is het ontzettend leuk reizen. Onderweg zien we veel en we zijn erg flexibel om stops te maken waar we zelf willen. Costa Rica kent een prima infrastructuur waar het heel goed te doen is om zelf te rijden.

Lekker ontspannen in Cahuita mooie wandelingen gemaakt met een combinatie van strand en jungle. Tevens naar de grens met Panama gereden en de spoorbrug overgestoken.

Op naar Sarapiquí, wederom een prachtig hotel, geheel op palen. Met prachtige jungle en een rivier met veel flora en fauna. Ook kent het hotel een prachtige hoteltuin waarin veel vogels verblijven.

Vervolgens op naar Arenal, we kunnen merken dat we meer het binnenland intrekken, het begint meer te regenen. Prachtige vulkaan en ons "echte amerikaanse" hotel heeft hierop een heel goed uitzicht. Ook heeft het hotel een eigen bronnenbad dat wordt verwarmd met warmte van de vulkaan. Vooral met regen is het in dit heerlijke warme water goed toeven.

Op naar Monteverde. Een fantastisch nevelwoud. Hier draait wel alles om de natuur. De plaats en het hotel hebben iets minder te bieden, maar desalniettemin een heerlijke plek.

Op naar Rincon de la Vieja, de zon hebben we de afgelopen dagen een stuk minder gezien. Maar het heet niet voor niets regenwoud :-). Een mooi hotel met eigen ranch en veel activiteiten te doen zoals raften en abzeilen. Ook zijn er schitterende watervallen op loopafstand van het hotel en heeft ook dit hotel eigen bronnenbaden. We maken een mooie wandeling door de natuur.

Tot slot naar Samara waar het heerlijk ontpannen is. Het weer is aan de kust gelukkig een stuk beter en de zon straalt. Het staat hier bol van de surfers. Lekker aan het strand de vakantie afsluiten.

De laatste dat, op naar San Jose om de auto in te leveren. De afstanden in Costa Rica zijn prima af te leggen zodat we op ontspannen manier kunnen reizen. We hebben nog tijd om de stad in te gaan en een lekker hapje te eten. Na de korte laatste nacht is het tijd om terug naar huis te vliegen.'
Inge & Stefan, Zaandam
'We hebben een zeer verzorgde vakantie gehad. Alles was door NRV vanuit Nederland goed geregeld. We hebben om die reden een zorgeloze vakantie gehad.
Het was mooi dat navigatie inclusief was bij deze reis en we daarnaast ook een kaart en reisinformatie meegeleverd door NRV hebben ontvangen. Dit was super handig.
De hotels zijn over het algemeen prima tot zeer goed. Het eten in de hotels was goed, de mensen zijn zeer service gericht en doen er alles aan om je een onvergetelijke vakantie te bezorgen.
De verblijftijd op de locaties was prima, alleen in Cahuita zouden wij minder lang blijven. '
Rianne, Den Haag
'Hele mooie reis, met heel veel mooie natuur.
Alles was prima geregeld en we hebben het erg naar ons zin gehad.'
Marjolein Monfrooij, Den Bosch
'Een mooie reis met helaas wat te veel stranddagen. Vriendelijke bevolking, mooie natuur. Ondanks het regenseizoen weinig last gehad vann de regen, deze viel meestal in de late middag en nacht. Het is een heel apart gevoel om wakker te worden door het gebrul van apen of gekwetten van papagaaien.'
Babs Verest, Valkenswaard
'Een echte aanrader....wat een land!!!
19 dagen is genoeg om alles vluchtig te kunnen bekijken. Een warmmakertje om zeker nog een terug te keren.
De reis is een erg actieve reis, maar als je 's morgens vroeg op staat om de activiteiten te doen, heb je de middag om te relaxen.
'
R.Laman, Vlissingen
'Adembenemend Costa Rica is een mooie rondreis wat zeker de moeite waard is voor natuurliefhebbers.
De hoeveelheid verschillende dieren, planten, bomen, etc. is enorm.
Alles onderweg prima geregeld.'
van Galen-Berg, Rotterdam
'Een prima samengestelde reis, waarbj we bijna alle verschillende facetten van Costa Rica hebben leren kennen. Voor wie ervan houdt exotische dieren te zien in hun natuurlijke omgeving, zeker een aanrader. '
Sam en Karen, Emblem - België
'ADEMBENEMEND!!! Kan het niet beter uitdrukken.... Alles was top geregeld. Nergens problemen gehad. Ook steeds genoeg tijd en vrijheid voor eigen activiteiten.'
sander, rijswijk ZH
'Prima arrangement, veel verschillende delen van het land gezien, onwijs veel nationale parken en dieren, maar dat was ook hetgeen waarvoor we kwamen. Accommodaties waren prima, de een net wat luxer dan de ander, maar goed uit te houden.'
Donker, Donkerbroek
'Mooi Reisgedeelte!
Naar onze indruk hebben we de mooiste plekken van Costa Rica gezien.
Onze aanrader als we het nog een keer over mochten doen om op alle plekken een dag langer te blijven.
We hebben nu zoveel mogelijk in de dagen gestopt, goed te doen maar wel erg druk.
Hierdoor is er eigenlijk geen tijd meer om even te ontspannen.
Grote tip voor Monteverde is ga de night tour doen.
Je gaat dan in het donker op zoek naar wilde dieren, zoals luiaarden, slangen, kikkers en vogels.
Vergeet dan vooral je camera niet, want je kunt goed foto''s maken doordat je een zaklamp mee krijgt.
Voor de rest spreken de excursies die je kunt gaan doen voor zich.
De hangbruggen in Arenal vonden wij weer mooier dan in Monteverde. De bruggen zelf zijn in monteverde mooier maar daar loopt de canopy baan over, die je bijna continue hoort. In Arenal is dit niet zo een hebben wij een heleboel wilde dieren gezien.
Door veel aangeboden arrangementen op internet vergeten ze vaak de plek Rincon de la Vieja.
Nrv is deze plek niet vergeten en dit vonden wij de mooiste plek.
Huurauto was perfect! Super goede auto en de wegen waren goed te doen! Pas wel op er kan af en toe een tak op de weg liggen of een gat in het asfalt.
Enkel naar Monteverde was er een gravelroad. Deze was moeilijk te berijden en waren blij met onze 4x4.
'

Verblijf strandhotel Samara (middenklasse hotel)

Mast, Rotterdam
'Erg fijn hotel, relaxt, lekker ontbijt, vriendelijk personeel. Prima locatie t.o.v. het strand.'
Marijke,
'Goede plek, wel vlak bij de aanrijdroute. Goed verzorgde en grote kamers. De tuin is mooi aangelegd en voorzien van zwembaden. De wandeling naar het strand en het dorp Samara is goed te doen.'
Gerda Lenssinck, Eindhoven
'Een geweldige locatie, lekker rustig gelegen. Deze Bed & Breakfast wordt gerund door een Duits echtpaar. Gelegen in een prachtige tropische tuin, waar je ''s morgens gewekt wordt door brullende apen en zingende vogels. Een absolute aanrader.'
J.Michielsen, Nijkerk
'Fijn hotel zoals gezegd een aanrader'

Overnachting San José

Overnachting San José

Hotel Leyenda****

Peter Kooman, Rockanje
'Zeer vriendelijk personeel. Goede ontvangst, prettig verblijf en eten was goed. Begrepen dat management nieuw was.'
R.Laman, Vlissingen
'Leuk hotel aan een badplaatsje aan de Pacific. Met een uitstekend restaurant.
Wel vroeg waker door een groep papagaaien die veel herrie maken, maar dat is mooi Costa Rica!'
Cisca Verheij, Den Haag
'Goed hotel en goed restaurant. Eigenlijk het beste restaurant van Samara. '
Linda, Maassluis
'De ligging van het hotel is ideaal ten opzichte van het strand en eetgelegenheden. het is een kleinschalig hotel,ook kleinere kamers als tijdens de rest van de reis.Maar alles wat je nodig heb is aanwezig.
dus kortom ook weer een heerlijk hotel!'
anoniem
'Mooi klein hotel met een goede service door het personeel. Het is er schoon wat niet onbelangrijk is en knus.
Heel dicht bij het strand.
Je kunt er lekker eten.'
Rianne, Den Haag
'Goed hotel, vriendelijk personeel en lekker om even bij te komen van de indrukwekkende reis.'

Tamarindo Diria Beach Resort****

B.M. Jansen, wateringen
'Een heerlijk en mooi hotel. Zeer complete accommodatie.'
ten velde , Lieren
'dit is een geweldig goed onderkomen met erg vriendelijk personeel.'
sander, rijswijk ZH
'Schitterend hotel aan de kust met uitkijk op zee. Alles wordt heel goed schoon gemaakt, prima zwembad. De verschillende restaurants in de omgeving zijn ook van het hotel en zijn stuk voor stuk restaurants die zeer hoge kwaliteit eten nastreven. Prima naar onze zin gehad.'
Evelien, Roosendaal
'Een Paradijs!! '

Overnachting San José

Overnachting San José

Hotel Belvedere***

Gerda Lenssinck, Eindhoven
'Een geweldige locatie, lekker rustig gelegen. Deze Bed & Breakfast wordt gerund door een Duits echtpaar. Gelegen in een prachtige tropische tuin, waar je ''s morgens gewekt wordt door brullende apen en zingende vogels. Een absolute aanrader.'
J.Michielsen, Nijkerk
'Fijn hotel zoals gezegd een aanrader'
Mast, Rotterdam
'Erg fijn hotel, relaxt, lekker ontbijt, vriendelijk personeel. Prima locatie t.o.v. het strand.'
Marijke,
'Goede plek, wel vlak bij de aanrijdroute. Goed verzorgde en grote kamers. De tuin is mooi aangelegd en voorzien van zwembaden. De wandeling naar het strand en het dorp Samara is goed te doen.'

Hotel Leyenda****

Peter Kooman, Rockanje
'Zeer vriendelijk personeel. Goede ontvangst, prettig verblijf en eten was goed. Begrepen dat management nieuw was.'
R.Laman, Vlissingen
'Leuk hotel aan een badplaatsje aan de Pacific. Met een uitstekend restaurant.
Wel vroeg waker door een groep papagaaien die veel herrie maken, maar dat is mooi Costa Rica!'
Cisca Verheij, Den Haag
'Goed hotel en goed restaurant. Eigenlijk het beste restaurant van Samara. '
Linda, Maassluis
'De ligging van het hotel is ideaal ten opzichte van het strand en eetgelegenheden. het is een kleinschalig hotel,ook kleinere kamers als tijdens de rest van de reis.Maar alles wat je nodig heb is aanwezig.
dus kortom ook weer een heerlijk hotel!'
anoniem
'Mooi klein hotel met een goede service door het personeel. Het is er schoon wat niet onbelangrijk is en knus.
Heel dicht bij het strand.
Je kunt er lekker eten.'
Rianne, Den Haag
'Goed hotel, vriendelijk personeel en lekker om even bij te komen van de indrukwekkende reis.'

Overnachting San José

Tamarindo Diria Beach Resort****

B.M. Jansen, wateringen
'Een heerlijk en mooi hotel. Zeer complete accommodatie.'
ten velde , Lieren
'dit is een geweldig goed onderkomen met erg vriendelijk personeel.'
sander, rijswijk ZH
'Schitterend hotel aan de kust met uitkijk op zee. Alles wordt heel goed schoon gemaakt, prima zwembad. De verschillende restaurants in de omgeving zijn ook van het hotel en zijn stuk voor stuk restaurants die zeer hoge kwaliteit eten nastreven. Prima naar onze zin gehad.'
Evelien, Roosendaal
'Een Paradijs!! '

Overnachting San José

3 dagen/2 nachten stop-over New York vanaf april 2017

Sigrid Kets, Bennebroek
'Vliegreis met United naar EWR, vroeg vertrek op Schiphol betekent ook vroeg in NYC aankomen , dat is heel prettig !
Dus ten volle genieten van alles wat deze stad te bieden heeft. Top of the rock en Central Park zijn een must. Wij zijn zelf al goed bekend met de stad maar voor onze kinderen (8 en 11 jaar) was het de eerste keer. Geen musea dus maar vooral metro''s in en heel veel lopen en cultuur opsnuiven ! De gratis Staten Island ferry vaart in een klein half uur rondom het vrijheidsbeeld...
'
anoniem
'Een must als je er toch de tussenlanding maakt.
Een unieke beleving om s''avonds op Times Square te staan omgeven door alle kleuren van de regenboog.
New York is voor velen het shopping paradijs maar dit heeft ook nadelen( Wachtrijen aan de pashokjes + kassa''s, enorm veel volk,...)
Wij hebben volgende bezienswaardigheden bezocht:
1)Rockefeller center (TOP of the Rock): Prijs: 25dollar per persoon. Uitzicht is meer de moeite dan empire state building (40dollar per persoon voor top deck). Aangeraden om de tickets op voorhand te kopen om wachtrijen te vermijden
New york hebben wij voor een groot stuk te voet gedaan. Dit is doenbaar wel rekening houdend met de grote afstanden.
Vervolgens Central Park bezocht. Zeker de moeite om op weg naar central park een binnen te gaan bij FAO Schwarz, de grootste speelgoedwinkel ter wereld en en de Apple store te bezoeken
S''avonds hebben we nog de Flatiron vuilding bezocht.
De dag erop begonnen met een bezoek aan het Intreprid museum(vliegdekschip, 17,5 dollar per persoon) om daarna downtown te gaan en het WTC memorial te bezoeken. Hiervoor dienen tickets verkregen te worden enkele straten verder op. We hebben besloten dit niet te doen en verder te trekken tot het uiterste punt van downtown, battery park. Hier hadden we een mooi uitzicht op the statue of of liberty.
Vervolgens onze wandeltoch verder gezet richting Brooklynn Bridge. Deze overgestoken en uiteindelijk geëindigd in het park om daar de zonsondergang te zien en enkele mooie foto''s van Brooklynn Bridge te nemen. S''avonds de metro terug richting hotel.
Onze laatste dag. Deze hebben we gespendeerd aan shoppen. Om 14u30 de trein genomen richting Newark Airport. '
Gert en Dineke Zoet-Veenstra, Kampen
'De moeite waard, zeker gezien de meerprijs, UA een prima maatschappij onze ervaring zeer positief.
een leuk begin van de vakantie ECHT DOEN!!!!'
v d broek, tilburg
'Dit is een aanrader,wat een stad,je komt er gewoon tijd te kort.Als het mogelijk is zou ik er zeker een extra dag bij boeken.'
Willemien, Nieuw-Lekkerland
'3dagen NYC.
Wat een geweldige stad. Zoveel te zien, te doen!
We hebben een rondje gefietst door het Central Park. Zijn met de metro naar het zuiden gegaan en teruggelopen over de Brooklyn Bridge. Ook een mooie ervaring is ''s avonds op de Rockefeller Center, hier vandaan heb je een prachtig uitzicht.
Kortom zekerde moeite waard om even te stoppen!'
Peter en Anife, Lelystad
'NY is fantastisch! Prima om een mooie rondreis door Costa Rica mee af te sluiten. Echt een aanrader. Wij zijn een extra dag in NY gebleven. Anders is het verblijf wel heel kort. '
René Gerlsma, Zoetermeer
'Het Travel Inn hotel is op loopafstand gelegen van Times Square en Broadway. Verder gelegen bestemmingen als China Town of Little Italy kunnen met de Subway bereikt worden. '
E. Mak, Volendam
'Wat een belevenis New York! Gebruik makend van de hop on-hop off bus, die voor het Newton hotel stopt, konden we de hoogtepunten van de stad in korte tijd bekijken. Ook de metro is goed te doen en er is voldoende eetgelegenheid nabij het hotel. Echt een aanrader!'
sander, rijswijk ZH
'New York is een fantastische stad. Ik vind dat iedereen gewoon een keer geweest moet zijn. De stad leeft en wij zijn uiteindelijk 5 dagen gebleven, als je dan een beetje doorloopt heb je prima de tijd om ongeveer alle belangrijke en leuke dingen te doen en bekijken in heel manhattan. '
J. Woering, Venlo
'Fantastische ligging van hotel. Met hop on-hop off alles goed te bezoeken.'

Overnachting San José

Hotel Arco Iris***

Overnachting San José

Hotel Arco Iris***

Overnachting San José

Olas Verdes Hotel***+

Overnachting San José

Olas Verdes Hotel***+

Overnachting San José

Lagarta Lodge***+

Overnachting San José

Lagarta Lodge***+

Overnachting San José

Bahia del Sol Beach Front Boutique Hotel***+

Overnachting San José

Bahia del Sol Beach Front Boutique Hotel***+

Overnachting San José

Casa Conde Beach Front Hotel***+

Overnachting San José

Casa Conde Beach Front Hotel***+

Uitgebreide reisverslagen

Reiservaring Panama-Costa Rica-Nicaragua zomer 2015

28-06-2016

In juli 2015 hebben wij de <a href="https://www.nrv.nl/rondreizen-costa-rica">rondreis Costa Rica</a> & Nicaragua gemaakt, met als uitbreiding de stop-over in Panama City. ...

19 daagse rondreis Adembenemend Costa Rica

01-08-2013

In verband met ons 25 jarig huwelijk wilden we dit jaar een speciale reis maken met de kinderen ( 21 en 23 jaar). Na verschillende reisorganisaties te hebben bekeken hadden we gekozen voor NRV. Hun persoonlijke benadering en betrokkenheid bij jou als klant blijkt uit de goede communicatie. Wij hadden de reis “Adembenemend Costa Rica” geboekt, een 19 daagse rondreis met huurauto. Na een goed ontv...

Rondreis Costa Rica

25-11-2012

Wij hebben een fantastische mooie vakantie gehad,dankzij NRV en de contacten die ze hebben gehad voor onze reis. Alles was duidelijk in de papieren beschreven, zelfs op de achterkant een kaartje, welke weg we moesten volgen. Ook de navigatie was voor die tijd ingesteld en zo was het weinig zoeken , waar we moesten zijn. We zijn nu van de oostkust naar de westkust gegaan. Vijf jaar terug zijn w...

19 daagse rondreis Adembenemend Costa Rica

01-07-2012

Onze reis naar Costa Rica stond gepland in het regenseizoen. We hebben wel regen gehad maar we zijn er niet door verhinderd om dingen te ondernemen. Aan de Caribische kust hebben we een aantal buien per dag gehad tijdens de rest van de reis was het overheersend droog. De hotels die NRV heeft aangewezen waren goed. De kamers waren ruim en voorzien van ventilator of airco. Ook de huurauto was per...

22-daagse privérondreis Costa Rica Totaal

26-07-2011

Costa Rica is een fantastisch vakantieland. Een prachtige natuur met veel diversiteit. Wij hebben het als heel indrukwekkend ervaren. De route die door NRV is uitgestippeld, is ons heel goed bevallen. Alles was prima geregeld. U kunt in het verslag allerlei aanraders lezen en zoals u ziet zijn er weinig afraders. Een vakantie die we van harte bij u aanbevelen als u houdt van een natuurvakantie. ...

19-daagse rondreis Adembenemend Costa Rica

03-07-2011

'Onze reis begint met een geweldig verblijf in Tortuguero. Een prachtig resort met huisjes in een planten en bloemenovergoten tuin. We worden meerdere momenten van de dag meegenomen met een bootje over de kanalen om de jungle vanaf het water te bezichtigen. We zien fantastische vogels, apen en aligatoren. Daarnaast is er voldoende ruimte om te relaxen bij de verschillende zwembaden. Na ...

18 dagen adembenemend Costa Rica

23-03-2011

Het is zover, vanaf Schiphol vertrekken wij voor een privé reis naar Costa Rica met een tussenlanding in Atlanta naar San José in Costa Rica. In Atlanta worden we ontvangen als boeven, en staan 1½ uur in de rij voor de douane om gedwee onze vingerafdrukken af te staan, en wordt er zelfs een irus scan gemaakt. En dat alleen voor een tussen landing in dat gastvrije America, volgende keer via Spanj...

19-daagse privérondreis Adembenemend Costa Rica

17-03-2011

We vertrokken op vrijdag en we vlogen voor de eerste keer met Continental Airlines. Heeeel anders dan Malaysian en Singapore Airlines, qua crew en qua eten. We hadden een overstap in Houston en hebben de tijd besteed aan internetten en bij eten wat je daar goed kunt. We vonden een leuke food and drink bar, waar we lekker bruschetta en prosecco hebben genuttigd. De laatste ruk naar San Jose en ik ...

22-daagse rondreis Costa Rica Totaal

14-03-2011

De reis is begonnen. Vanochtend om kwart over zes stond onze taxi voor de deur en werden we afgezet op Schiphol om in te checken. We vliegen om tien uur met Boeing 767 400 naar Houston meteen vol toestel, dus extra beenruimte upgrade was helaas niet beschikbaar. We hadden op Schiphol een vrij normale douanescreening, hoewel we voor het eerst door de volledige body scan zijn geweest. De vlucht ...

 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam