Bogotá
Cocora-vallei
Koffiedriehoek
Palomino
Cartagena
Tayrona Nationaal Park
Speciaal voor u geselecteerde highlights:

Beste reistijd Colombia

Naar alle rondreizen Colombia

Klimaat

Colombia ligt heel dicht bij de evenaar. Bovendien loopt het noordelijke Andesgebergte door het land en creëert het een grote verscheidenheid aan hoogten en geografische kenmerken, waaronder vochtige bossen, tropische vlaktes, woestijn- & dorren gebieden en eeuwige sneeuw. Daarom houden de klimaatvariaties niet aan de traditionele seizoenen, maar eerder aan de hoogte. Vanwege dit, is het klimaat het hele jaar vrij stabiel met lichte variaties als gevolg van de tijd van het jaar en de hoeveelheid regen. Dit worden het "droge seizoen" en het "natte seizoen" genoemd.

De droge of "hete" seizoenen komen normaal gesproken van december - januari en juli - augustus. Colombianen noemen dit hun zomerseizoen.
De regenachtige of "natte" seizoenen vinden normaal gesproken plaats van april tot mei en van oktober tot november. Colombianen noemen dit hun winterseizoen.

De beste reistijd in Colombia is dus eigenlijk buiten het regenseizoen om, van december t/m maart en van juli t/m september. Overweeg alstublieft het bovenstaande als een algemene vuistregel en besef dat het weer elk jaar zeer onvoorspelbaar kan zijn en dat langdurige regenperioden ( beïnvloed door La Niña) en een langdurig droog seizoen (beïnvloed door El Niño) ook voorkomen.

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis