neemt je mee
Lijiang
Schilderachtig Pingyao
Beijing
Stenen Woud, Kunming
Boottocht Yulong rivier

Rijk van de Draak

Privéreis | 21 dagen v.a. 3038
2888i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
15-11-2016
Reisduur
21 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Kassakorting tot 175 ppi

Voorwaarden

- Geldig tot en met 7 november
- Enkel geldig voor nieuwe boekingen
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte

Privéreizen 21 dagen Rijk van de Draak v.a. € 2888

Route

 • Dag 1 Amsterdam - Beijing
 • Dag 2 Beijing
 • Dag 3 Beijing
 • Dag 4 Beijing & De Grote Muur
 • Dag 5 Beijing – Pingyao
 • Dag 6 Pingyao
 • Dag 7 Pingyao – Xi’an
 • Dag 8 Xi'an
 • Dag 9 Xi'an - Lijiang
 • Dag 10 Lijiang
 • Dag 11 Lijiang - Dali
 • Dag 12 Dali
 • Dag 13 Dali - Kunming
 • Dag 14 Kunming - Guilin - Yangshuo
 • Dag 15 Yangshuo
 • Dag 16 Yangshuo
 • Dag 17 Yangshuo - Guilin - Guangzhuo
 • Dag 18 en 19 Guangzhou - Hong Kong
 • Dag 20 Hong Kong - Amsterdam
 • Dag 21 Amsterdam

Bekijk het volledige programma & route

    Auto met privéchauffeur én Engelssprekende gids     Stadstour Beijing en wandelen over de Grote Muur     Bamboe boottrip over de Yulong Rivier     Bezoek Stone Forest en Erhai Lake     Inclusief binnenlandse vlucht en drie treinreizen

Hoogtepunten van deze reis

 • De Chinese muur

 • Het wereldberoemde Terra Cotta Leger

 • Het schilderachtige plaatsje Pingyao

Programma

cn_pri_rijkdraak.png

Dag 1 Amsterdam - Beijing

Vertrek vanaf Amsterdam naar de Chinese hoofdstad Beijing, waar u de volgende dag zult aankomen.

Wij bieden ook vluchten aan vanaf Düsseldorf. Bij het tabblad 'Data & prijzen' kunt u aangeven vanaf waar u zou willen vliegen.
Beijing

Dag 2 Beijing

Na aankomst in Beijing staat onze vertegenwoordiger op u te wachten om u naar uw hotel te brengen. Vandaag een vrije dag, maar u kunt ook kiezen om (optioneel) een excursie naar de beroemde Hutongs te maken. U wordt door uw Engelssprekende gids opgehaald in uw hotel die u meeneemt naar de Hutongs. Hier wandelen en gaan we gedeeltelijk per riksja door de kleine straatjes, van deze oude en karakteristieke wijk. Onderweg brengen we een bezoek aan de Bell Tower, maken we een Theeceremonie mee en sluiten we de middag af met een kookles bij een lokale familie thuis. De gastvrouw zal u de fijne kneepjes van het maken van dumplings bijbrengen, waarna er daarna natuurlijk ook geproefd mag worden. Na de excursie zal de gids u helpen een taxi te vinden, die u weer terugbrengt naar uw hotel.
Verboden stad

Dag 3 Beijing

Vandaag gaat u op ontdekkingstocht door Beijing. Met een Engelssprekende gids begint u de dag bij de Tempel van de Hemel. Deze enorme tempel wordt door velen gezien als het mooiste gebouw van China. De keizer kwam hier eenmaal per jaar om een offer te brengen voor een goede oogst. Vervolgens brengt u een bezoek aan het imposante Plein van de Hemelse Vrede, dat in het centrum van Beijing ligt. Aan dit plein ligt de toegangspoort van de Verboden Stad. Natuurlijk brengt u een bezoek aan dit indrukwekkende complex waar 24 keizers van de Ming- en Qing-dynasty hebben gewoond. Aan het eind van de dag neemt u de taxi terug naar uw hotel. Uw gids zal u natuurlijk helpen bij de onderhandelingen met de taxichauffeur.
CN_AL_demuur

Dag 4 Beijing & De Grote Muur

U begint de dag met een bezoek aan de Ming-graven. Hier ziet u de mausolea van 13 van de 16 keizers uit de Ming-dynastie. Het complex is te bereiken via de Heilige Weg. Aan weerszijden staan grote stenen beelden van dieren, ambtenaren en soldaten. Na de lunch vervolgt u uw reis naar de Grote Muur en maakt u een wandeling op dit immense bouwwerk. Voor veel mensen is dit één van de hoogtepunten van deze reis. De zesduizend kilometer lange muur moest het Chinese rijk vroeger tegen de noordelijke nomaden beschermen. Op de weg terug naar uw hotel maakt u een foto stop bij het beroemde Olympisch stadion van Beijing, het Vogelnest.
CN_AL_Pingyao

Dag 5 Beijing – Pingyao

In ochtend wordt u naar het station gebracht om daar de trein (G609 10.33 - 14.27 uur) naar Pingyao te nemen. In de loop van de middag arriveert u in Pingyao, centraal gelegen in de provincie Shanxi. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht, waarna jullie de rest van de dag vrij te besteden hebben.
Pingyao straatbeeld

Dag 6 Pingyao

Vandaag heeft u vandaag de hele dag de tijd om het prachtige stadje (vooral de 'oude stad') te ontdekken.

Dit schilderachtige plaatsje straalt de tijden van weleer uit en is een van de best bewaarde stadjes uit de Ming periode. Niet voor niets staat het op de Unesco lijst van Werelderfgoederen! Het centrum met een doolhof aan kleine klinkerstraatjes is omgeven door een historische stadsmuur, aan de gevels van de huizen hangen rode lampionnen die in de avond voor een mysterieuze gloed zorgen. Wellicht herkent u het straatbeeld uit de film 'Raise the Red Lantern', die in deze bijzondere plaats is opgenomen.

U kunt ook een (optionele) excursie maken naar de mooie Boeddhabeelden van Shuanglin Si en Wang Family Courtyard, zo’n 30 kilometer buiten Pingyao. In deze courtyard vindt u ruim 1.000 kamers. De bouw van dit enorme complex werd begin 19e eeuw voltooid en is de grootste van zijn soort.
CN_AL Xian 2

Dag 7 Pingyao – Xi’an

's Morgens wordt u naar het station gebracht om met de sneltrein door te reizen naar Xi'an (ca. 09.28 - 13.06 uur). Bij aankomst in Xi’an wordt u naar uw hotel gebracht.

Xi'an is nu de hoofdstad van de provincie Shaanxi, maar ooit was het de hoofdstad van China. De stad ligt aan de rivier de Wei He en is het oostelijke eindpunt van de Zijderoute. U heeft de rest van de dag vrij te besteden om Xi’an te gaan ontdekken.
CN_AL_Xian Terracotta

Dag 8 Xi'an

Natuurlijk mag een bezoek aan het wereldberoemde Terra Cotta Leger natuurlijk niet ontbreken. Dit indrukwekkende grafleger van de eerste keizer van China, Qin Shihuangdi, werd pas in 1974 ontdekt. Inmiddels telt het leger zevenduizend levensechte krijgers en de opgravingen zijn nog steeds gaande.
CN_AL_Lijiang 1

Dag 9 Xi'an - Lijiang

Vandaag heeft u nog een vrije ochtend, want de meeste vluchten vertrekken pas in de middag. U kunt er vandaag voor kiezen om een leuke fietstocht te maken bij de oude stadsmuur. Samen met een gids fietst u op uw gemak door de oude stad en ziet het dagelijkse leven voltrekken. Later in de middag wordt u naar de luchthaven gebracht om door te vliegen naar Lijiang. Ook hier wordt u opgewacht door een chauffeur, die u naar uw hotel brengt.
CN_AL_Lijiang black drake river 1. jpg

Dag 10 Lijiang

Lijiang is het centrum van het Naxi volk. De prachtige oude stad met zijn kleine straatjes en het paleis van de familie Mu, tijdens de Ming-dynastie waren zij de meest vooraanstaande familie van Lijang, lenen zich uitstekend voor een rustige wandeling. Vandaag bezoekt u het mooie dorp Baisha per fiets. Hier bevindt zich de oude Grote Schat-tempel, die bekend is vanwege zijn mystieke schilderingen.Uw gids voert u langs de mooiste plekken. Daarna naar het Zwarte Draken Vijver-park, hier maakt u een wandeling langs het meer terwijl u de schitterende vergezichten kunt bewonderen.
CN_AL_Dali 2

Dag 11 Lijiang - Dali

Vandaag reizen we al weer door naar Dali. We reizen zeer comfortabel per lijndienst bus, waar in Dali er een chauffeur op u staat te wachten om u naar uw hotel te brengen.
CN_AL_Dali 3 pagodes 2

Dag 12 Dali

Na het ontbijt komt de Engelssprekende gids jullie ophalen om een bezoek te brengen aan de mooie omgeving van Dali. Je bezoekt het mooie dorp Xizhou Bai met zijn markt en krijgt een goede indruk hoe de minderheidsstam Bai leeft. Deze minderheid behoort tot 1 van de grootste van de provincie Yunnan maar is minder bekend omdat ze vaak in de bergen wonen. Samen met je gids kom je op plekken waar andere toeristen niet komen. Tevens brengt u een bezoek aan de Three Pagodas. Een prachtige dag!
cn_al_kunming_karstgebied.jpg

Dag 13 Dali - Kunming

Ook vandaag reizen we per lijndienst bus en wel naar Kunming. Onderweg ziet u het dagelijkse leven aan u voorbij trekken en kunt u genieten van de bijzondere mensen die hier leven. Op het station staat er een chauffeur op u te wachten om u naar uw hotel te brengen.
CN_AL_ Kunming-StoneForest

Dag 14 Kunming - Guilin - Yangshuo

In de morgen bezoekt u het Stone Forest. Dit Stenen Woud ligt ten zuidoosten van de stad Kunming. Het beslaat een gebied van meer dan 80 ha en door de erosie van het water heeft 't vele verschillende structuren.
Vervolgens wordt u naar het vliegveld gebracht voor de vlucht naar Guilin. Na aankomst op de luchthaven van Guilin wordt u naar uw hotel in Yangshuo gebracht. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding.

's Avonds kunt u optioneel de klank-, licht- en dansshow Zhang Yimou bijwonen. Deze wordt opgevoerd op een podium aan de oevers van de Li-River. Een geweldig spektakel!
CN_AL_Guillin.1

Dag 15 Yangshuo

In de ochtend maken we een harstikke leuke excursie waarbij u per fiets de omgeving van Yangshuo ontdekt. U komt langs lokale dorpjes en de prachtige rijstvelden. Halverwege stapt u van de fiets, in een bamboebootje en maakt u een tocht over de Yulong rivier. Langs de oevers liggen bootjes, kinderen spelen in de velden, vrouwen doen de was: het is een heerlijk tafereel dat aan uw ogen voorbijtrekt.

In de middag maakt u optioneel een prachtige tocht over de rivier de Li. U vaart langs een eindeloze rij grillig gevormde bergpieken die allemaal een bijnaam hebben. U vaart van Yangshuo naar Luigong. U reist met vier personen in de boot. Onderweg geniet u van de visshow en heeft u het diner inclusief (exclusief drankjes). Na het diner wordt u weer bij uw hotel afgezet.
Tiger Leaping

Dag 16 Yangshuo

Vandaag is het mogelijk een (optionele) dagexcursie te maken naar de Tiger Leaping Gorge, een nauwe vallei tussen de Haba Mountains en de Jade Dragon Snow Mountain. De kloof heeft zijn naam te danken aan de oude legende. Volgens de legende sprong een tijger door het smalste stuk van de kloof over een gat ter grootte van zo’n 30 meter om te ontsnappen aan een jager. U kunt natuurlijk ook lekker uitrusten bij uw hotel.
CN_AL_Guangzhou 1

Dag 17 Yangshuo - Guilin - Guangzhuo

Vanaf hier reizen we in enkele uren richting Guangzhou, het vroegere Canton. U heeft een transfer naar uw hotel en ’s avonds heeft u de tijd om de stad beter te leren kennen.

Goed om te weten

Wanneer u liever met 2 personen in de couchette logeert, kunnen we de andere 2 plaatsen afkopen. Een andere optie is vanaf Guilin direct naar Hong Kong te vliegen, waar u dezelfde dag nog aankomt en dus een extra dag in Hong Kong heeft.

CN_AL_Guangzhou chen tempel 2

Dag 18 en 19 Guangzhou - Hong Kong

U wordt al vroeg in uw hotel opgehaald om richting de ferry te reizen. Vanaf hier is het slechts een paar uur varen naar de wereldberoemde stad, Hong Kong.

Deze vroegere Britse Kroonkolonie is zeer indrukwekkend en er zijn vele bezienswaardigheden te bekijken. Slenter langs de haven op Tsim Sha Tsui promenade en hou uw ogen gericht op de prachtige skyline. Voor de dames is een bezoek aan de 'Ladies market' in Tung Choi Street echt een paradijs, vol met leuke producten. De Grote Boeddha en het Po Lin klooster op Lantau Island zijn ook absoluut de moeite waard om te bezoeken.
We hebben er voor gekozen om de transfers in Hongkong niet in het programma op te nemen. Deze zijn behoorlijk duur terwijl het bijzonder eenvoudig, en een stuk voordeliger is, om op het treinstation bij de ferryterminal een taxi naar het hotel te pakken. Dit geldt ook op de laatste dag van het hotel naar het vliegveld. Wanneer u toch de transfers vooraf geregeld wilt hebben kunt u ze onder opties bijboeken.
Hong Kong overzicht

Dag 20 Hong Kong - Amsterdam

De laatste dag in Hong Kong. Tijd voor de laatste souvenirs, lekkere hapjes en een fotootje. In de loop van de avond reist u op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Hong Kong voor de vlucht naar Amsterdam.

Wanneer u met KLM vliegt, zult u vandaag in de middag al terugvliegen en komt u dezelfde dag nog in Amsterdam aan, waardoor de reis één dag korter is.
Aankomst luchthaven (terugreis)

Dag 21 Amsterdam

Vlucht van Hong Kong naar Amsterdam waar u aan het begin van de ochtend aankomt. Einde van een prachtige rondreis door China.

Let op!

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Data & Prijzen

 
 

Meerpersoonskorting

Alternatief hotel

Verblijf in traditioneel courtyard hotel in Beijing

In Beijing is het ook mogelijk om in een traditioneel courtyard hotel in de Hutongs te verblijven. Deze kleinschalige guesthouses liggen in de prachtige oude wijk en hebben een typisch Chinese uitstra...

Meer info >

Al voor € 16p.p. p.nMeer info >

Extra optie

Vlucht Guilin - Hong Kong, incl. extra overnachting Hong Kong

U kunt ook kiezen om vanaf Guilin direct naar Hong Kong te vliegen. U verblijft dan 1 extra nacht in Hong Kong.

Meer info >

Al voor € 235p.p.Meer info >

Verlenging

Verlenging Hong Kong L'Hotel Causeway Bay Harbour View

U kunt uw City Trip Hong Kong per nacht verlengen in het rondreishotel in de stad. U verblijft hier op basis van logies. Het L'Hotel Causeway Bay Harbour View is een modern viersterren hotel op Hong ...

Meer info >

Al voor € 56p.p. p.nMeer info >

Verlenging Hong Kong Regal Oriental

U kunt uw City Trip Hong Kong per nacht verlengen in het rondreishotel in de stad. U verblijft hier op basis van logies. Het Regal Oriental Hotel is het enige driesterren hotel van internationale sta...

Meer info >

Al voor € 53p.p. p.nMeer info >

Verzekering

Kort lopende annuleringsverzekering

Vrijwel iedere ervaren reiziger boekt bij zijn reis als vanzelfsprekend een annuleringsverzekering. Zelfs bij 'last minute' boekingen is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, aan...

Meer info >

Al voor 5,50% van de reissomMeer info >

Kort lopende reisverzekering

Een goede reisverzekering is van groot belang als u op vakantie gaat. Mochten zich onverwachte gebeurtenissen voordoen, dan dekt een goede verzekering de bijkomende kosten en staat u niet voor nog mee...

Meer info >

Al voor € 3,07p.p. p.dMeer info >

Onze hotels

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij bij onze rondreizen gebruiken. Bij de naam van het hotel ziet u staan bij welke categorie wij deze hotels gebruiken, zodat u een duidelijk zicht krijgt wat voor hotels u bij uw rondreis kunt verwachten. Mocht bij de aanvraag van uw reis 1 van de accommodaties niet beschikbaar zijn, wordt u een alternatief aangeboden.

Hotellijst blijft onder voorbehoud van wijzigingen door onvoorziene omstandigheden of organisatorische redenen.

Hotelclassificatie

Middenklasse
Wanneer u kiest voor een reis in middenklasse hotels, dan kunt u uitgaan van verzorgde kleinschalige hotels en guesthouses met een 'locale touche'. U heeft altijd een eigen badkamer en schone, verzorgde kamer. Soms wordt toch gekozen voor een hotel met iets minder comfort, maar dan hebben we deze accommodatie gekozen op locatie of sfeer.

Staat er geen middenklasse hotel vermeld dan verblijft u in deze plaats in het superiorklasse hotel.
Superiorklasse
Wanneer u kiest voor superiorklasse, dan kiest u voor kleineschalige, zeer verzorgde hotels en guesthouse. Vaak is dit de beste optie in het dorp en kunt u genieten van een schone kamer met badkamer en alle faciliteiten die u mag verwachten van een viersterren hotel. Wel kiezen wij vaak voor meer authentieke hotels, dan standaard ketenhotels.

Soms wordt toch gekozen voor een hotel gelijk is aan een toeristenklasse hotel, maar dan hebben we deze accommodatie gekozen op locatie of sfeer.

Beijing

Novotel Peace - Superiorklasse

Het moderne Novotel Peace ligt ideaal in het stadscentrum bij Wangfujing, op loopafstand van de Verboden Stad, het Tiananmen-plein en winkelcentra. Een heerlijk hotel voor uw verblijf in Beijing.Lees meer

Dali

Jim's Tibetan hotel - Middenklasse

Geheel in Bai en Tibetaanse sfeer zult u in het Jim's Tibetan Hotel zeker genieten van een aangenaam verblijf in deze mooi stad. De vriendelijke service, het dakterras, comfortabele faciliteiten en centrale ligging maken dit hotel tot een prima keuzeLees meer

Landscape Hotel - Middenklasse

Het Landscape hotel is een modern hotel, gebouwd volgens de Bai-architectuur. Net als bij de woonhuizen in de stad kijken de vertrekken uit op de centrale binnenplaatsen, die hier zijn beplant met bloemen en opgeluisterd met stenen meubels.Lees meer

Guangzhou

Yuangyang Hotel - Superiorklasse

YuangYang is een luxe hotel en is van alle gemakken voorzien voor een heerlijk verblijf. Elke kamer is voorzien van een tv, minibar, eigen badkamer met douche en airco. In de restaurants kunt u genieten van ontbijt, lunch en diner en in de lounge kuntLees meer

Kunming

Jinjiang Hotel - Middenklasse

Een uitstekend viersterrenhotel, in het commerciële hart van de stad Kunming, niet ver van het treinstation. Het hotel staat bekend om z'n uitstekende service zodat het u hier aan niets zal ontbreken.Lees meer

Lijiang

Jinhong Villa Hotel - Middenklasse

Een fijn hotel voor uw verblijf in de plaats Lijiang. In de tuin kunt u lekker relaxen en genieten om even heerlijk bij te komen van de dag vol met indrukken.Lees meer

Zen Garden hotel Wuyi Yard - Superiorklasse

Een zeer gastvrij hotel met vriendelijk personeel en een uitstekende service. Door de uitstekende ligging loopt u zo naar de oude stad van Lijiang.Lees meer

Longji

Liqing Guest House - Middenklasse

Vanaf dit Guest House heeft u een prachtig uitzicht over de rijstvelden. Het personeel is zeer vriendelijk en behulpzaam om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Lees meer

Pingyao

Tianyuankui Guest House - Middenklasse

Een gemoedelijk guest house in de gezellige stad Pingyao. Door de persoonlijke service zal het u aan niets ontbreken en voelt u zich helemaal thuis in het gezellige guest house.Lees meer

Xi'an

Grand Metropark hotel - Superiorklasse

Dit stijlvol ingerichte hotel is een uitstekende uitvalsbasis voor uw verblijf in Xi'an. Het heeft een ideale locatie en het vriendelijke personeel maakt het verblijf zeer aangenaam.Lees meer

Skytel Hotel -

Een fijn hotel voor uw verblijf in stad Xian. Door de persoonlijke service zal het u aan niets ontbreken en voelt u zich helemaal thuis in het gezellige hotel.Lees meer

Yangshuo

Magnolia hotel - Middenklasse

Een gemoedelijke, stijlvolle accommodatie met vele Chinese accenten. Door de gunstige ligging bent u zo bij de bekende en levendige West Street in het centrum van Yangshuo.Lees meer

The Giggling Tree Guesthouse - Middenklasse

Een bijzonder guesthouse van een Nederlands echtpaar dat zich enkele jaren geleden heeft gesettled op deze mooie locatie met hun (inmiddels) 2 kinderen. Een heerlijke plek om tot rust te komen en te genieten van de prachtige omgeving.Lees meer

Hong Kong

Regal Oriental Hotel - Middenklasse

Het Regal Oriental Hotel is het enige driesterren hotel van internationale standaard in Kowloon-East. Het hotel biedt een comfortabele accommodatie tegen een betaalbare prijs en groot gemak.Lees meer

L´Hotel Causeway Bay Harbour View - Superiorklasse

Een modern viersterren hotel op Hong Kong Island, gunstig gelegen en voorzien van vele faciliteiten. Een uitstekende uitvalsbasis om Hong Kong te gaan ontdekken!Lees meer

Optionele excursies

Naast de excursies die reeds in het reisprogramma opgenomen zijn, worden onderstaande optionele excursies aangeboden. Indien gewenst kunnen deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijgeboekt worden. De genoemde prijzen zijn ter indicatie en kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Wanneer u hier een blanco pagina treft, worden er bij deze rondreis geen optionele excursies aangeboden.

Beijing

Hutong Tour

De manier om een heel andere kant van Beijing te zien! Hutong is de Mongoolse term voor smalle straatjes. De excursie begint bij de Drumtoren, die u vanzelfsprekend gaat bezoeken. Dat de naam van de tour heel toepasselijk is, zult u zien wanneer u pLees meer

Pingyao

Familie Wang's Courtyard & bezoek Shuanglin tempel

Tussen 08.30 - 09.00 uur wordt u door uw Engelssprekende gids opgehaald bij uw hotel. Vandaag bezoekt u eerst Wang's Family courtyard of ook Qiao compound genoemd. Het is beroemd geworden toen het als locatie gebruikt werd voor de film ‘Raise the ReLees meer

Xi'an

Fietsen over de stadsmuur in Xi'an

Een unieke ervaring! Fietsen over de stadsmuur van Xi'an met een Engelssprekende gids. De stadsmuur heeft op elke hoek wachttorens en is omringt met een slotgracht. De muur is ongeveer 14 kilometer lang, 12 meter hoog en breed. Als echte NederlanderLees meer

Yangshuo

Liu Sanjie Avondshow

Liusanjie Impression-show, deze voorstelling ging in première op 20 maart 2004 bij de Sanjie Liu Sing Fair, op ongeveer een mijl van West Street (Xi Jie) gelegen. Dit is 's werelds grootste natuurlijke theater dat de wateren van de Li-rivier het staLees meer

Rijstterrassen van Ping'an & Longji

De prachtige Longji rijstterrassen rond Ping'an zijn de meest indrukwekkende en hoogste rijstvelden ter wereld. Ping'an is een authentiek dorpje midden in dit rijstgebied, dat alleen te voet toegankelijk is.

De inwoners wonen er in hoge houten pLees meer

Inclusief

Intercontinentale vluchten
Brandstoftoeslag, veiligheids- en brandstofheffing
Alle transfers tussen station/luchthaven - hotels in China
Engelssprekende gidsen tijdens de benoemde excursies
Treinreis Beijing - Pingyao - Xi'an per hoge snelheidstrein
Binnenlandse vlucht Xi'an - Lijiang
Comfortabele lijndienstbus Lijiang - Dali - Kunming
Ferry Guangzhou - Hong Kong
Overnachtingen in sfeervolle toeristenklasse hotels, inclusief ontbijt
In Hong Kong verblijft u een goed en centraal gelegen toeristenklasse hotel op basis van logies ( geen ontbijt)
Stadstour Beijing met o.a. de Verboden Stad en de Tempel van de Hemel*
Wandeling op de Grote Muur*
Bezoek aan het Terra Cotta Leger in Xi'an*
Bezoek aan het Stenen Woud van Kunming
Boottocht over de Yulong rivier*
Fietsenexcursie rondom Lijiang*
Halve dagexcursie boottocht op de Yulong rivier*
Geweldige dagen in Hong Kong
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan (zie ook extra informatie)

Extra informatie

U kunt boeken vanaf minimaal 2 personen

Exclusief

- Entreegelden: ca. 760 RMB p.p.
- Eventuele optionele excursies
- Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
- Overige maaltijden
- Fooien

- Calamiteitenfonds: € 2.50 per boeking
- Reserveringskosten: € 25 per boeking

Kinderkorting arrangement

Kinderen van 2 t/m 11 jaar krijgen € 200 korting op het arrangement. Het kind (max. 1) dient wel op de kamer van de ouders te verblijven en slaapt op een bijzetbed.

Nationale Feestdagen

Gedurende de Nationale Feestdagen (2 t/m 4 april, 29 april t/m 2 mei, 9 t/m 11 juni en 1 t/m 5 oktober) kan er een toeslag van toepassing zijn. Wij zullen u hierover bij boeking informeren.

Weekendtoeslag Cathay Pacific

Wanneer uw heen- en/of terugvlucht met Cathay Pacific op een zondag of maandag valt, zal hier een toeslag voor gelden. Deze toeslag zal bij boeking worden toegevoegd, waarna u een nieuwe offerte van ons zult ontvangen.

Reis boeken zonder internationale vluchten?

Mocht u deze rondreis willen boeken, maar regelt u zelf uw internationale vlucht? Klik hier en zie wat de kosten zijn.

Visum China
Voor reizen naar China is een visum verplicht.
U dient dit visum reeds in Nederland aan te vragen.
NRV biedt u de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief het visum aan te vragen via CIBT.
Klik hier voor alle benodigde informatie.
Reizen per nachttrein in China
NRV reist altijd per Softsleeper. Dit is een rijtuig met 9 couchettes met stapelbedden, elk 2 hoog, dus 4 bedden per chouchette. De deur kan op slot en voor een laken, dekbed en hoofdkussen wordt gezorgd. Er zijn 2
toiletten per rijtuig en beperkte wasruimte. Er is beperkte ruimte om uw handbagage op te slaan.

Voor een aantal treinen zullen de koffers in een apart bagagerijtuig vervoerd worden. U ziet deze dan pas
weer op de plaats van bestemming. Ze worden dan zo snel mogelijk naar uw hotel vervoerd. Laat geen
waardevolle zaken achter in uw koffer!

Wat neemt u mee in uw handbagage? Uw paspoort, geld, eventuele andere waardevolle zaken, medicijnen, toilettas en toiletpapier/tissues.

Praktisch:
- In elk rijtuig is heet water te verkrijgen
- Het treinpersoneel spreekt slechts zelden Engels
- De airco c.q. verwarming zijn meestal centraal geregeld
- Er is meestal geen (werkend) stopcontact aanwezig in de coupés
- Er is geen wifi in de trein
- Roken is soms toegestaan op de daartoe aangewezen plaatsen
- De toiletten zijn tijdens de stops gesloten
- Stap tijdens stops nooit uit de trein. De duur van de stop is namelijk nooit helemaal duidelijk
Afwijkende prijzen
Tijdens de periode 19 t/m 25 februari, 1 t/m 7 mei, 1 t/m 7 oktober (national holiday), met Pasen gelden er andere prijzen. Ook in de periode 15 t/m 22 september in Pingyao, 12 t/m 15 april in Shanghai en 10 tot 31 oktober in Hongkong gelden er andere prijzen. Wij informeren u over de toeslag bij bevestiging van uw reservering.

Meerpersoonskorting
Wanneer u deze reis met 4 of meer personen maakt, kunnen wij vaak voor u een uitstekende korting verlenen. Indien dit voor u van toepassing is verschijnt uw korting via de prijsberekening.
Galadiners
Diverse hotels organiseren galadiners in de kerst- en nieuwjaarsperiode. Wij informeren u over een eventuele verplichte toeslag bij bevestiging van uw reservering.
Chinees Nieuwjaar 2017
U dient er rekening mee te houden dat Chinees Nieuwjaar in het jaar 2017 valt op 28 januari. Chinees Nieuwjaar wordt traditioneel gevierd met de drakendansen en leeuwendansen en kan 5 tot 7 dagen duren.

Rond deze periode zijn onder andere musea, winkels, restaurants etc. gesloten. In de hotels kan het verder drukker dan normaal zijn.
Kinderkorting vlucht
Bij boeking zullen wij u informeren over de hoogte van de eventuele kinderkorting.

Wat vonden anderen?

Wij vragen onze reizigers om een (beknopt) verslag te schrijven over hun reis. Hieronder kunt u deze ervaringen, mits aanwezig, lezen.

Reisgedeelte Rijk van de Draak

Verblijf Hong Kong

Regal Oriental Hotel Hong Kong***+

Leo en Mieke de Boer, Buren
'Prima hotel op een goede locatie (taxi''s zijn erg goedkoop)'
Moenesar, Nieuwegein
'Geen ontbijt en duur telefoongesprekken. Verder was het hotel wel prima'
Oostrik, Borculo
'Vanuit hotel lopend naar metrohalte mogelijk maar goedkope taxi brengt je overal. In de buurt zitten kleine, lekkere restaurantjes. Aan het eind van het park is een groot koopcentrum.'
Elly en Wim Jonker, 's-Hertogenbosch
'Een mooi Hotel met prima eten en mooie kamers. Erg vriendelijk personeel. Het hotel ligt vlak bij de bushalte die je naar andere delen van de stad kan brengen. Prima eten en drinken.'
S. ter Horst, Heino
'Het hotel ligt bij het oude vliegveld van Hongkong.geen aanrader. Hotelkamer werd ons aangeboden met geblindeerde ramen.Kamer werd dan ook door ons geweigerd. We kregen wel direct een andere kamer toebedeeld. De afstand tot de haven en de winkels is redelijk ver, en alleen mogelijk per taxi.
Met de shuttle bus is het mogelijk om je te laten vervoeren naar het int. vliegveld. Maar was een gevaarlijke rit!'

Regal Oriental Hotel Hong Kong***+

Leo en Mieke de Boer, Buren
'Prima hotel op een goede locatie (taxi''s zijn erg goedkoop)'
Moenesar, Nieuwegein
'Geen ontbijt en duur telefoongesprekken. Verder was het hotel wel prima'
Oostrik, Borculo
'Vanuit hotel lopend naar metrohalte mogelijk maar goedkope taxi brengt je overal. In de buurt zitten kleine, lekkere restaurantjes. Aan het eind van het park is een groot koopcentrum.'
Elly en Wim Jonker, 's-Hertogenbosch
'Een mooi Hotel met prima eten en mooie kamers. Erg vriendelijk personeel. Het hotel ligt vlak bij de bushalte die je naar andere delen van de stad kan brengen. Prima eten en drinken.'
S. ter Horst, Heino
'Het hotel ligt bij het oude vliegveld van Hongkong.geen aanrader. Hotelkamer werd ons aangeboden met geblindeerde ramen.Kamer werd dan ook door ons geweigerd. We kregen wel direct een andere kamer toebedeeld. De afstand tot de haven en de winkels is redelijk ver, en alleen mogelijk per taxi.
Met de shuttle bus is het mogelijk om je te laten vervoeren naar het int. vliegveld. Maar was een gevaarlijke rit!'

L'Hotel Causeway Bay Harbour View****

Fam. Tegelaar, Vlijmen
'Een goed hotel . Onze kamers hadden een super uitzicht op de haven en Kowloon. Vlakbij Victoria Peak, en wanneer je niet wilt shoppen maar andere tbezienswaardigheden wilt bekijken is het een prima plek om vandaaruit te starten. Ontbijt is niet inbegrepen: erg prijzig maar wel heel goed!'
J Kamstra, Heemskerk
'Zeer goed en mooi hotel , mooi uitzicht op de skyline, goed gelegen (zeer dichtbij metro ) en dicht bij star ferry pier'
Menno Brouwer, Burgum
'Centraal gelegen op Hong Kong Island vlakbij metrostation.
Geweldige uitzichten over de stad.'

Verblijf Courtyard hotel in Beijijng

Anja de Vries , Diepenveen
'Wij kozen in Beijing voor het Courtyard hotel. Zeer de moeite waard! Je zit middenin de Hutong, de oude stad. Echt leuk om daar rond te struinen en dan te weten dat je er zelf ook "woont".'
Vanessa Decoster, Overijse, België
'De hotels tijdens deze rondreis waren op en top super. Mooie, charmante, kleinschalighe hotels. Enkel het hotel in Negara was wat minder. Wij waren de enige toeristen aanwezig en het was wel te merken dat zij hier niet zo op ingespeeld zijn.'
anoniem
'Hotel in Ubud
Super. Mooie, verzorgde kamer.
Mooi zwembad, goed ontbijt. De eerste avond hebben we ook een heerlijk diner gekregen.
Enig minpuntje: vrij ver van het centrum, maar toch nog te doen te voet.
Verblijf Candi Dansa
Mooi hotel in Balinese stijl. Toffe badkamer buiten.
Lekker ontbijt ook.
Hotel Lovina
Mooi hotel, maar al iets meer verouderd dan de 2 vorige hotels.
Hotel Permuteran
Gewoonweg prachtig! Het mooiste hotel waar we ooit al verbleven hebben. Prachtig uitzicht op bergen en zee. Ook perfecte service.
Hotel Nagara
We wisten dat we niet te hoge verwachtingen mochten hebben van dit hotel, maar dit hotel was echt slecht. De kamers waren vuil: schimmel in het bad, op de vloerbekleding, het zwembad was slecht onderhouden, zoals het hele hotel.
Het ontbijt was ook niet echt voorzien op westerse klanten. Gelukkig was het maar voor 1 nachtje dus op zich ook geen ramp. Maar wel wat jammer gezien alle andere hotels wel dik in orde waren.
Hotel Legian
Goed hotel. Zeer uitgebreid ontbijtbuffet dat zeer lekker was.
'

Uitgebreide reisverslagen

Zelf Samenstellen Zuidelijk China

07-10-2015

Op 15 september gaan wij dan beginnen aan onze vijfde verre reis die is verzorgd door NRV Holiday. Wij hebben vannacht al bij Schiphol geslapen. Wij vliegen vandaag naar Dubai met Emirates in de grote Airbus A380. Tijdens de vlucht ging het rookalarm af en de crew is zeer snel en adequaat ter plekke van het achterste toilet. Op het moment dat zij het toilet willen openen en het blusapparaat in de ...

Via Dubai (stopover) naar China

05-07-2014

5 juli 2014 vertrokken we eindelijk op onze reis naar China. Omdat we vanuit Dusseldorf vlogen moesten we overstappen in Dubai, via NRV hadden we de mogelijkheid om 2 extra dagen te boeken in deze stad en dat hebben we dan ook gedaan. ...

16-daagse rondreis China op zijn Best

19-05-2013

09.00u Lieve brengt ons naar het station van Sint-Niklaas. Wel wat te vroeg maar je weet  nooit. Op voorhand treinkaarten gekocht tot in Schiphol. Trein te Sint-Niklaas om 09.47u en aankomst in Schiphol 12.30u. Het was stralend weer en nog even buiten het luchthavengebouw zonnen bij de rode tulpen uit Amsterdam. In Schiphol gebeurd alles automatisch, het inchecken en de bagagedepot  ben je zelf ve...

15 dagen China op zijn Best

28-04-2013

Via de formule Zelf Samenstellen van NRV hebben we zelf een vlucht met KLM geboekt op 27 april 2013 en zullen op 28 april aan de 15-daagse rondreis China op zijn Best beginnen. De vlucht met KLM verliep voorspoedig en op het vliegveld van Beijing staat Rebecca, onze gids, ons al op te wachten en worden we naar het R.J. Brown hotel gebracht, een knus familiehotel. De wegen rondom Beijing zijn spec...

Zuidwest China vanaf Chengdu naar Hong Kong

21-10-2012

Na 7 jaar geleden de hoogtepunten van China aanschouwd te hebben bezoeken we deze keer het zuidwesten en zuiden vanaf Chengdu tot aan Hong Kong. Onze vertrouwde partner, de KLM bracht ons binnen een tijdsbestek van 9 uur op onze eerste lokatie te weten Chengdu, de vierde stad van China in grootte van inwoners met 14 miljoen mensen. Chengdu geldt voor velen als uitgangspunt voor een bezoek aan de ...

17-daagse rondreis Karakteristiek Zuidelijk China

02-09-2012

Donderdag 13 september. Op de 12e vertrokken vanuit Amsterdam naar Beijing en vandaag de 13e om 12.45 plaatselijke tijd aangekomen. Transfer naar het hotel alwaar we om 14.30 arriveerden. Om 15.30 met ons mini busje vertrokken naar de Bell en Drum towers , waar we een demo meemaakten van de ontzagwekkend grote drums. Vandaar in een riksja gedoken en door een oud wijk van Beijing (Hutongs) gerede...

17-daagse rondreis hoogtepunten van China & Yangtze Cruise

30-06-2012

Jippie, eindelijk na een halfjaar voorbereiden en uitkijken naar deze dag kan de reis beginnen. Zaterdagmorgen met de taxi naar Herzogenrath in Duitsland, vandaar naar Aken waar we de Thalys naar Brussel nemen, zoef en je bent in Brussel. Leuke, gezellige overzichtelijke vlieghaven in Zaventhem, een aanrader. We kozen dit vliegveld omdat we met Hainan Airlines vlogen die 30 kg bagage toestonden. ...

17-Daagse groepsrondreis Karakteristiek Zuidelijk China

19-07-2011

Koffers gepakt, de gids van Dominicus in de handbagage, instructies voor zoonlief neergelegd (waarschijnlijk worden ze niet gelezen) en om half zes na een vervroegde avondmaaltijd de auto in op weg naar Schiphol. De luchthaven is druk met wegbrengers. Automatisch inchecken ging maar gedeeltelijk want we zaten niet naast elkaar. Gelukkig kon iemand achter de balie dit nog veranderen. Koffie en ee...

17-Daagse rondreis Karakteristiek Zuidelijk China

10-07-2011

Met de trein van 16.45u. vanuit Roosendaal gingen we met slecht en koud weer naar Schiphol. We waren ruim op tijd. Het was erg druk bij het inchecken, want dat werd je verplicht zelf te doen en dat ging niet zo soepeltjes. Ik kreeg geen stoel toegewezen en Ad 48E, mijn koffer kreeg daarom een rood label! Bij gate F8 moest ik me melden. Daar kregen we nieuwe boardingcards, 31 H en K. Bleek e...

Karakteristiek Zuidelijk China

16-12-2010

Vandaag begint de grote reis naar China. Zoals gewoonlijk namen we de trein naar Schiphol dat kwam weer prima uit want we vertrokken pas in de avond. De afstand Schiphol – Beijing is 7835 km., het tijdverschil is 6 uur. Beijing (Peking) heeft een middellijn van 45 kilometer. In China zelf hebben we ruim 6000 km afgelegd 2x nachttrein en 2x binnenl. vlucht....

8-daagse privérondreis Shanghai

30-09-2010

Op maandag 13 september gaan we om 14.00 uur op weg naar Düsseldorf. Vandaar vliegen we met de Emirates via Dubai (7 uur) naar Shanghai (8 uur). Om 05.30 uur, het is nog donker buiten, lopen we door de overvolle Kalverstraat in het kwadraat van het vliegveld van Dubai. Op dinsdag 23.30 uur landen we op Pudong Internatiol Airport één van de twee internationale Airports van Shanghai dat op onge...

17-daagse groepsreis Karakteristiek Zuidelijk China

05-02-2009

China is een van de grootste landen ter wereld, al beweren de Chinezen zelf dat China het grootste land van de wereld is. China heeft met meer dan 1,3 biljoen het grootste aantal inwoners van de hele wereld. ...

 

Op de hoogte blijven van acties
en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Reiscafé op 14 januari 2017

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam