neemt je mee
Panda, Chengdu
Shangri-La van China, Zhongdian
Lijiang
Dali
Riviertocht over de Li

Karakteristiek Zuidelijk China

Privéreis | 18 dagen v.a.
2313i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
17-11-2016
Reisduur
18 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Snelle Beslisserskorting tot 175 ppi

Voorwaarden

- Geldig tot en met 25 oktober
- Enkel geldig voor nieuwe boekingen met vertrek vanaf 1 april 2017
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte

Privéreizen 18 dagen Karakteristiek Zuidelijk China v.a. € 2313

Route

 • Dag 1 Amsterdam - Chengdu
 • Dag 2 Chengdu
 • Dag 3 Chengdu
 • Dag 4 Chengdu – Zhongdian
 • Dag 5 Zhongdian
 • Dag 6 Zhongdian – Lijiang
 • Dag 7 Lijiang
 • Dag 8 Lijiang - Dali
 • Dag 9 Dali
 • Dag 10 Dali - Kunming
 • Dag 11 Guilin
 • Dag 12 Riviercruise Guilin - Yangshuo
 • Dag 13 Yangshuo
 • Dag 14 Yangshuo - Guilin - Guangzhuo
 • Dag 15 en 16 Guangzhou - Hong Kong
 • Dag 17 Hong Kong - Amsterdam
 • Dag 18 Amsterdam

Bekijk het volledige programma & route

    Inclusief treinreizen per nachttrein     Riviercruise op de Li     Bezoek aan de panda's van Chengdu     Fietstocht door Lijiang en omgeving     Ervaar het Tibetaanse Shangri-La, Zhongdian

Hoogtepunten van deze reis

 • Panda's in Chengdu

 • De Naxi in Lijiang

 • Het Shangri-La van China Zhongdian

Programma

cn_pri_karakterzuid.png

Dag 1 Amsterdam - Chengdu

Vertrek vanaf Amsterdam naar de Chinese stad Chengdu, waar u de volgende dag zult aankomen.

Wij bieden ook vluchten aan vanaf Düsseldorf. Bij het tabblad 'Data & prijzen' kunt u aangeven vanaf waar u zou willen vliegen.
CN_AL_Chengdu 1

Dag 2 Chengdu

Na aankomst wordt u door uw chauffeur naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.
Panda China

Dag 3 Chengdu

Vandaag maakt u een halve dag excursie naar het panda onderzoekscentrum, hier wordt het gedrag van panda's onderzocht om te voorkomen dat de panda uitsterft. Het centrum ligt op een prachtige locatie tussen de bamboebossen, bamboe eten doen panda’s graag, sterker nog: ze zijn er dol op! In het park kunt u de panda’s onbevangen gadeslaan. Een heerlijk schouwspel: ze liggen op hun rug te luieren, knagen aan bamboe, hangen wat in een boom en lopen zo nu en dan wat rond.
Zhongdian

Dag 4 Chengdu – Zhongdian

In de ochtend heeft u nog even tijd om door deze bedrijvige stad te gaan. Zo kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de oudste straat van Chengdu Qintai Lu, een gezellige winkelstraat met restaurantjes en souvenirwinkels. 's Middags wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Zhongdian, ook wel het Shangri-La van China genoemd. Het is het begin van de Tibetaanse wereld, waar u ten midden van de indrukwekkende natuur, getrakteerd zult worden op Tibetaanse kloosters, mooie tempels en vriendelijke mensen.

Goed om te weten

Houdt u er rekening mee dat u hier op 3200 meter bent. U zult dus rustig aan moeten doen.

Zhongdian

Dag 5 Zhongdian

Shangri-La staat voor een soort boeddhistisch paradijs op aarde, waar mensen in harmonie met elkaar en met de natuur leven. U zult dan ook versteld staan van deze prachtige regio met veel Tibetaanse invloeden en een overweldigende natuur.

Vandaag gaat u op eigen gelegenheid op pad. We raden u aan om vroeg op te staan zodat u de ochtendceremonie kan meemaken in het kleurrijke Songzanlin klooster, ook wel het Ganden Sumtseling Gompa klooster genoemd. ’s Ochtends vroeg is de mooiste tijd om het klooster te bezoeken; de gouden daken glinsteren in de zon en ben je erbij als de boeddhistische monniken hun rituelen voor het ochtendgebed uitvoeren. 's Middags kunt u de oude stad van Shangri-La bekijken. U wandelt door smalle straatjes met houten huizen. Boven op een heuvel staat het Guishan klooster. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de oude daken van Shangri-La. Bij het klooster zelf kunt u draaien aan het indrukwekkend grote gebedswiel. In het gouden wiel zitten heilige teksten en door eraan te draaien maakt u de energie van deze teksten vrij voor de wereld.
CN_AL_Lijiang 2

Dag 6 Zhongdian – Lijiang

Vandaag reist u, per lijndienst bus in ongeveer 4 uur naar Lijiang. Uiteraard wordt u naar het busstation gebracht voor deze prachtige rit van het hooggelegen Zhongdian in Tibet naar Lijiang. Bij aankomst in Lijiang wordt u naar uw hotel gebracht, waar u de aankomende 2 nachten logeert.
CN_AL_Lijiang black drake river 1. jpg

Dag 7 Lijiang

Lijiang is het centrum van het Naxi volk. De prachtige oude stad met zijn kleine straatjes en het paleis van de familie Mu, tijdens de Ming-dynastie waren zij de meest vooraanstaande familie van Lijang, lenen zich uitstekend voor een rustige wandeling. Vandaag bezoekt u het mooie dorp Baisha per fiets. Hier bevindt zich de oude Grote Schat-tempel, die bekend is vanwege zijn mystieke schilderingen. Uw gids voert u langs de mooiste plekken. Daarna naar het Zwarte Draken Vijver-park, hier maakt u een wandeling langs het meer terwijl u de schitterende vergezichten kunt bewonderen.

Goed om te weten

Wanneer u het leuk vind kan er onderweg een stop gemaakt worden voor een kookles bij een Naxi gezin. U kunt dit bij de gids aangeven, die vervolgens zorgt dat dit 's middags voor u wordt georganiseerd.

CN_AL_Dali

Dag 8 Lijiang - Dali

Vandaag reist u per lijndienst bus van Lijiang naar Dali. De reis duurt ongeveer 4 uur en is een mooie route langs kleine dorpjes en een indrukwekkende natuur. Bij aankomst in Dali zal er een chauffeur op u staan te wachten, de u naar uw hotel brengt. De rest van de dag vrij om het stadje beter te leren kennen.

Het oude stadje Dali is een juweeltje. Er leven hier veel Bai en Yi minderheden. In de kleine straatjes van Dali verkopen Bai vrouwen karakteristieke blauw en wit gebatikte stoffen en kleding.
CN_AL_Dali 3 pagodes 2

Dag 9 Dali

Na het ontbijt komt de Engelssprekende gids u ophalen om een bezoek te brengen aan de mooie omgeving van Dali. U bezoekt het mooie dorp Xizhou Bai met zijn markt en krijgt een goede indruk hoe de minderheidsstam Bai leeft. Deze minderheid behoort tot 1 van de grootste van de provincie Yunnan maar is minder bekend omdat ze vaak in de bergen wonen. Samen met je gids kom je op plekken waar andere toeristen niet komen. Tevens brengt u een bezoek aan de Three Pagodas. Een prachtige dag!
cn_al_kunming_karstgebied.jpg

Dag 10 Dali - Kunming

Vandaag reist u per lijndienstbus van Dali naar Kunming. Vanaf hier stapt u op de nachttrein naar Guilin (16.00 - 09.38 uur), het is helaas een lange reisdag.

Goed om te weten

U kunt er ook voor kiezen van Kunming naar Guilin te vliegen. U heeft dan een extra nacht in Kunming en vliegt de volgende dag door naar Guilin.

cn_al_guilin_raft_119004256.jpg

Dag 11 Guilin

Na aankomst op het station van Guilin wordt u naar uw hotel gebracht. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding.
CN_AL_Guillin.1

Dag 12 Riviercruise Guilin - Yangshuo

Na het ontbijt wordt u naar de haven van Guilin gebracht. Hier gaat u aan boord van uw boot. U maakt een prachtige tocht over de rivier de Li (inclusief). U vaart langs een eindeloze rij grillig gevormde bergpieken die allemaal een bijnaam hebben. U reist met vier personen in de boot. Langs de oevers liggen bootjes, kinderen spelen in de velden, vrouwen doen de was: het is een heerlijk tafereel dat aan uw ogen voorbijtrekt. Na aankomst in Yangshuo wordt u naar uw hotel gebracht.
vn_al_kookworkshopvietnam.jpg

Dag 13 Yangshuo

U heeft een vrije dag in Yangshuo. Dit stadje is prachtig omgeven door kalkrotsen, het centrum wordt gevormd de gezellige West Street. Hier vindt u vele winkeltjes, bars en restaurants met gezellige terrassen. Yangshuo is een populaire bestemming bij reizigers vanwege de mooie ligging en de vele mogelijke activiteiten in de omgeving. Optioneel kunt u vandaag een kookles volgen (optioneel ca. 185 RMB) en zelf meehelpen om een heerlijk gerecht te maken en uiteraard op te eten!
CN_AL_Guangzhou 1

Dag 14 Yangshuo - Guilin - Guangzhuo

Vanaf hier reizen we in enkele uren richting Guangzhou, het vroegere Canton. U heeft een transfer naar uw hotel en ’s avonds heeft u de tijd om de stad beter te leren kennen.

Goed om te weten

Wanneer u liever met 2 personen in de couchette logeert, kunnen we de andere 2 plaatsen afkopen. Een andere optie is vanaf Guilin direct naar Hong Kong te vliegen, waar u dezelfde dag nog aankomt en dus een extra dag in Hong Kong heeft.

CN_AL_Guangzhou chen tempel 2

Dag 15 en 16 Guangzhou - Hong Kong

U wordt al vroeg in uw hotel opgehaald om richting de ferry te reizen. Vanaf hier is het slechts een paar uur varen naar de wereldberoemde stad, Hong Kong.

Deze vroegere Britse Kroonkolonie is zeer indrukwekkend en er zijn vele bezienswaardigheden te bekijken. Slenter langs de haven op Tsim Sha Tsui promenade en hou uw ogen gericht op de prachtige skyline. Voor de dames is een bezoek aan de 'Ladies market' in Tung Choi Street echt een paradijs, vol met leuke producten. De Grote Boeddha en het Po Lin klooster op Lantau Island zijn ook absoluut de moeite waard om te bezoeken.

We hebben er voor gekozen om de transfers in Hongkong niet in het programma op te nemen. Deze zijn behoorlijk duur terwijl het bijzonder eenvoudig, en een stuk voordeliger is, om bij de ferryterminal een taxi naar het hotel te pakken. Dit geldt ook op de laatste dag van het hotel naar het vliegveld. Wanneer u toch de transfers vooraf geregeld wilt hebben kunt u ze onder opties bijboeken.
HK_AL_HONGKONG

Dag 17 Hong Kong - Amsterdam

De laatste dag in Hong Kong. Tijd voor de laatste souvenirs, lekkere hapjes en een fotootje. In de loop van de avond reist u op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Hong Kong voor de vlucht naar Amsterdam.

Wanneer u met KLM vliegt, zult u vandaag in de middag al terugvliegen en komt u dezelfde dag nog in Amsterdam aan, waardoor de reis één dag korter is.
Aankomst luchthaven (terugreis)

Dag 18 Amsterdam

Vlucht van Hong Kong naar Amsterdam waar u aan het begin van de ochtend aankomt. Einde van een prachtige rondreis door China.

Let op!

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Data & Prijzen

 
 

Meerpersoonskorting

Alternatief hotel

Verblijf in traditioneel courtyard hotel in Beijing

In Beijing is het ook mogelijk om in een traditioneel courtyard hotel in de Hutongs te verblijven. Deze kleinschalige guesthouses liggen in de prachtige oude wijk en hebben een typisch Chinese uitstra...

Meer info >

Al voor € 16p.p. p.nMeer info >

Extra optie

Vlucht Guilin - Hong Kong, incl. extra overnachting Hong Kong

U kunt ook kiezen om vanaf Guilin direct naar Hong Kong te vliegen. U verblijft dan 1 extra nacht in Hong Kong.

Meer info >

Al voor € 235p.p.Meer info >

Vlucht Kunming - Guilin, incl. extra overnachting Kunming

U kunt ook kiezen om vanaf Kunming naar Guilin te vliegen. Omdat Kunming een leukere stad is dan Guilin en u dan tevens de mogelijkheid heeft om een dagexcursie te maken naar het Stenen Woud hebben wi...

Meer info >

Al voor € 155p.p. Meer info >

Vlucht Kunming - Guilin, incl. extra overnachting Kunming

U kunt ook kiezen om vanaf Kunming naar Guilin te vliegen. Omdat Kunming een leukere stad is dan Guilin en u dan tevens de mogelijkheid heeft om een dagexcursie te maken naar het Stenen Woud hebben wi...

Meer info >

Al voor € 155p.p. Meer info >

Verlenging

Verlenging Hong Kong L'Hotel Causeway Bay Harbour View

U kunt uw City Trip Hong Kong per nacht verlengen in het rondreishotel in de stad. U verblijft hier op basis van logies. Het L'Hotel Causeway Bay Harbour View is een modern viersterren hotel op Hong ...

Meer info >

Al voor € 56p.p. p.nMeer info >

Verlenging Hong Kong Regal Oriental

U kunt uw City Trip Hong Kong per nacht verlengen in het rondreishotel in de stad. U verblijft hier op basis van logies. Het Regal Oriental Hotel is het enige driesterren hotel van internationale sta...

Meer info >

Al voor € 53p.p. p.nMeer info >

Verzekering

Kort lopende annuleringsverzekering

Vrijwel iedere ervaren reiziger boekt bij zijn reis als vanzelfsprekend een annuleringsverzekering. Zelfs bij 'last minute' boekingen is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, aan...

Meer info >

Al voor 5,50% van de reissomMeer info >

Kort lopende reisverzekering

Een goede reisverzekering is van groot belang als u op vakantie gaat. Mochten zich onverwachte gebeurtenissen voordoen, dan dekt een goede verzekering de bijkomende kosten en staat u niet voor nog mee...

Meer info >

Al voor € 3,07p.p. p.dMeer info >

Onze hotels

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij bij onze rondreizen gebruiken. Bij de naam van het hotel ziet u staan bij welke categorie wij deze hotels gebruiken, zodat u een duidelijk zicht krijgt wat voor hotels u bij uw rondreis kunt verwachten. Mocht bij de aanvraag van uw reis 1 van de accommodaties niet beschikbaar zijn, wordt u een alternatief aangeboden.

Hotellijst blijft onder voorbehoud van wijzigingen door onvoorziene omstandigheden of organisatorische redenen.

Hotelclassificatie

Middenklasse
Wanneer u kiest voor een reis in middenklasse hotels, dan kunt u uitgaan van verzorgde kleinschalige hotels en guesthouses met een 'locale touche'. U heeft altijd een eigen badkamer en schone, verzorgde kamer. Soms wordt toch gekozen voor een hotel met iets minder comfort, maar dan hebben we deze accommodatie gekozen op locatie of sfeer.

Staat er geen middenklasse hotel vermeld dan verblijft u in deze plaats in het superiorklasse hotel.
Superiorklasse
Wanneer u kiest voor superiorklasse, dan kiest u voor kleineschalige, zeer verzorgde hotels en guesthouse. Vaak is dit de beste optie in het dorp en kunt u genieten van een schone kamer met badkamer en alle faciliteiten die u mag verwachten van een viersterren hotel. Wel kiezen wij vaak voor meer authentieke hotels, dan standaard ketenhotels.

Soms wordt toch gekozen voor een hotel gelijk is aan een toeristenklasse hotel, maar dan hebben we deze accommodatie gekozen op locatie of sfeer.

Beijing

Dong Fang Hotel - Superiorklasse

Erg leuk driesterren hotel in een gezellige wijk, hotel beschikt over 288 kamers en het bestaat uit een oud en een nieuw gedeelte. Het oude gedeelte stamt uit 1918 en in die tijd kwamen hier veel Chinese intelectuelen. De (paar) kamers in dit oude gedeelteLees meer

Chengdu

Tianfu Sunshine - Deluxe klasse

Tianfu Sunshine is één van de beste hotels van Chengdu. Vooral door de centrale ligging, de faciliteiten, de service en het oog voor detail in het interieur wordt dit hotel geroemd. Het hotel is tevens voorzien van een zwembad, waar u een verfrissendeLees meer

Jinli Hotel - Middenklasse

Het Jinli Hotel is een klein vriendelijk hotel in het centrum van Chengdu, op ongeveer 10 minuten lopen van de Wuhou tempel. Er heerst een prettige sfeer en de comfortabele voorzieningen en persoonlijke service maken het Jinli hotel tot een prima keuzeLees meer

Yinhe Dynasty Hotel - Superiorklasse

Het viersterren hotel Yinhe Dynasty biedt u luxe en comfort midden in het centrum van Chengdu. Vanuit het hotel kunt u gemakkelijk de diverse bezienswaardigheden van Chengdu bezichtigen en de omgeving verkennen.Lees meer

Dali

Landscape Hotel - Middenklasse

Het Landscape hotel is een modern hotel, gebouwd volgens de Bai-architectuur. Net als bij de woonhuizen in de stad kijken de vertrekken uit op de centrale binnenplaatsen, die hier zijn beplant met bloemen en opgeluisterd met stenen meubels.Lees meer

Dali Gurong hotel - Superiorklasse

Een prima, verzorgde accommodatie met een gunstige ligging op loopafstand van het oude centrum van Dali. Lees meer

Guangzhou

Baiyun Hotel - Middenklasse

Baiyun Hotel is een luxe hotel, centraal gelegen, met leuke winkels en restaurantjes in de omgeving. De kamers zijn met een moderne Chinese stijl ingericht en beschikken over onder andere een tv, kluisje, airco, bad en douche. Voor een relaxt gevoelLees meer

Yuangyang Hotel - Superiorklasse

YuangYang is een luxe hotel en is van alle gemakken voorzien voor een heerlijk verblijf. Elke kamer is voorzien van een tv, minibar, eigen badkamer met douche en airco. In de restaurants kunt u genieten van ontbijt, lunch en diner en in de lounge kuntLees meer

Guilin

Fubo Hotel Guilin - Middenklasse

Het Fubo hotel Guilin is een fijn en gastvrij driesterrenhotel, dat garant staat voor een perfect verblijf in Guilin. Het hotel is ideaal gelegen ten opzichte van het centrum en de Li-river ligt aan de overkant van het hotel.Lees meer

Hong Kong

Regal Oriental Hotel - Middenklasse

Het Regal Oriental Hotel is het enige driesterren hotel van internationale standaard in Kowloon-East. Het hotel biedt een comfortabele accommodatie tegen een betaalbare prijs en groot gemak.Lees meer

L´Hotel Causeway Bay Harbour View - Superiorklasse

Een modern viersterren hotel op Hong Kong Island, gunstig gelegen en voorzien van vele faciliteiten. Een uitstekende uitvalsbasis om Hong Kong te gaan ontdekken!Lees meer

Lijiang

Zen Garden hotel Wuyi Yard - Superiorklasse

Een zeer gastvrij hotel met vriendelijk personeel en een uitstekende service. Door de uitstekende ligging loopt u zo naar de oude stad van Lijiang.Lees meer

Jinhong Villa Hotel - Middenklasse

Een fijn hotel voor uw verblijf in de plaats Lijiang. In de tuin kunt u lekker relaxen en genieten om even heerlijk bij te komen van de dag vol met indrukken.Lees meer

Yangshuo

The Giggling Tree Guesthouse - Middenklasse

Een bijzonder guesthouse van een Nederlands echtpaar dat zich enkele jaren geleden heeft gesettled op deze mooie locatie met hun (inmiddels) 2 kinderen. Een heerlijke plek om tot rust te komen en te genieten van de prachtige omgeving.Lees meer

New Century hotel - Superiorklasse

New Century Hotel ligt centraal in het centrum van de stad en vlakbij het Yangshuo Park. Op loopafstand is West Street, waar vele winkels, cafés en restaurants te vinden zijn. Het hotel beschikt over een restaurant, fitnessruimte en verschillende activiteitenLees meer

Magnolia hotel - Middenklasse

Een gemoedelijke, stijlvolle accommodatie met vele Chinese accenten. Door de gunstige ligging bent u zo bij de bekende en levendige West Street in het centrum van Yangshuo.Lees meer

Zhongdian / Shangri-la

Zhaxi Dele hotel - Superiorklasse

Het Zhaxi Dele hotel is een prima hotel voor uw verblijf in de plaats Zhongdian.Lees meer

Optionele excursies

Naast de excursies die reeds in het reisprogramma opgenomen zijn, worden onderstaande optionele excursies aangeboden. Indien gewenst kunnen deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijgeboekt worden. De genoemde prijzen zijn ter indicatie en kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Wanneer u hier een blanco pagina treft, worden er bij deze rondreis geen optionele excursies aangeboden.

Yangshuo

Liu Sanjie Avondshow

Liusanjie Impression-show, deze voorstelling ging in première op 20 maart 2004 bij de Sanjie Liu Sing Fair, op ongeveer een mijl van West Street (Xi Jie) gelegen. Dit is 's werelds grootste natuurlijke theater dat de wateren van de Li-rivier het staLees meer

Rijstterrassen van Ping'an & Longji

De prachtige Longji rijstterrassen rond Ping'an zijn de meest indrukwekkende en hoogste rijstvelden ter wereld. Ping'an is een authentiek dorpje midden in dit rijstgebied, dat alleen te voet toegankelijk is.

De inwoners wonen er in hoge houten pLees meer

Inclusief

Intercontinentale vluchten
Brandstoftoeslag, veiligheids- en brandstofheffing
Alle transfers tussen station/luchthaven - hotels in China
Engelssprekende gidsen tijdens de benoemde excursies
Alle treinreizen in 4-persoonscouchette (softsleeper) of per sneltrein
Binnenlandse vlucht Chengdu - Zhongdian
Lijndienst bus Zhongdian - Lijiang
Lijndienst bus Lijiang - Dali - Kunming
Ferry Guangzhou - Hong Kong
Overnachtingen in sfeervolle toeristenklasse hotels, inclusief ontbijt
In Hong Kong verblijft u in een goed en centraal gelegen toeristenklasse hotel op basis van logies (geen ontbijt)
Bezoek aan Pandacentrum in Chengdu*
Prachtige dagen in Shangri-La, Zhongdian
Halve dag fietsexcursie Lijiang*
Dagexcursie naar de Bai minderheden rondom Dali*
Bootcruise van Guilin naar Yangshuo op de Li rivier*
Geweldige dagen in Hong Kong
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan (zie ook extra informatie)

Extra informatie

U kunt boeken vanaf minimaal 2 personen

Exclusief

- Entreegelden: ca. 940 RMB p.p.
- Eventuele optionele excursies
- Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
- Overige maaltijden
- Fooien

- Calamiteitenfonds: € 2.50 per boeking
- Reserveringskosten: € 25 per boeking

Kinderkorting arrangement

Kinderen 2 t/m 11 jaar krijgen € 200 korting op het arrangement. Het kind (max. 1) dient wel op de kamer van de ouders te verblijven en slaapt op een bijzet bed.

Nationale Feestdagen

Gedurende de Nationale Feestdagen (2 t/m 4 april, 29 april t/m 2 mei, 9 t/m 11 juni en 1 t/m 5 oktober) kan er een toeslag van toepassing zijn. Wij zullen u hierover bij boeking informeren.

Weekendtoeslag Cathay Pacific

Wanneer uw heen- en/of terugvlucht met Cathay Pacific op een zondag of maandag valt, zal hier een toeslag voor gelden. Deze toeslag zal bij boeking worden toegevoegd, waarna u een nieuwe offerte van ons zult ontvangen.

Reis boeken zonder internationale vluchten?

Mocht u deze rondreis willen boeken, maar regelt u zelf uw internationale vlucht? Klik hier en zie wat de kosten zijn.

Visum China
Voor reizen naar China is een visum verplicht.
U dient dit visum reeds in Nederland aan te vragen.
NRV biedt u de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief het visum aan te vragen via CIBT.
Klik hier voor alle benodigde informatie.
Reizen per nachttrein in China
NRV reist altijd per Softsleeper. Dit is een rijtuig met 9 couchettes met stapelbedden, elk 2 hoog, dus 4 bedden per chouchette. De deur kan op slot en voor een laken, dekbed en hoofdkussen wordt gezorgd. Er zijn 2
toiletten per rijtuig en beperkte wasruimte. Er is beperkte ruimte om uw handbagage op te slaan.

Voor een aantal treinen zullen de koffers in een apart bagagerijtuig vervoerd worden. U ziet deze dan pas
weer op de plaats van bestemming. Ze worden dan zo snel mogelijk naar uw hotel vervoerd. Laat geen
waardevolle zaken achter in uw koffer!

Wat neemt u mee in uw handbagage? Uw paspoort, geld, eventuele andere waardevolle zaken, medicijnen, toilettas en toiletpapier/tissues.

Praktisch:
- In elk rijtuig is heet water te verkrijgen
- Het treinpersoneel spreekt slechts zelden Engels
- De airco c.q. verwarming zijn meestal centraal geregeld
- Er is meestal geen (werkend) stopcontact aanwezig in de coupés
- Er is geen wifi in de trein
- Roken is soms toegestaan op de daartoe aangewezen plaatsen
- De toiletten zijn tijdens de stops gesloten
- Stap tijdens stops nooit uit de trein. De duur van de stop is namelijk nooit helemaal duidelijk
Afwijkende prijzen
Tijdens de periode 19 t/m 25 februari, 1 t/m 7 mei, 1 t/m 7 oktober (national holiday), met Pasen gelden er andere prijzen. Ook in de periode 15 t/m 22 september in Pingyao, 12 t/m 15 april in Shanghai en 10 tot 31 oktober in Hongkong gelden er andere prijzen. Wij informeren u over de toeslag bij bevestiging van uw reservering.

Meerpersoonskorting
Wanneer u deze reis met 4 of meer personen maakt, kunnen wij vaak voor u een uitstekende korting verlenen. Indien dit voor u van toepassing is verschijnt uw korting via de prijsberekening.
Galadiners
Diverse hotels organiseren galadiners in de kerst- en nieuwjaarsperiode. Wij informeren u over een eventuele verplichte toeslag bij bevestiging van uw reservering.
Chinees Nieuwjaar 2017
U dient er rekening mee te houden dat Chinees Nieuwjaar in het jaar 2017 valt op 28 januari. Chinees Nieuwjaar wordt traditioneel gevierd met de drakendansen en leeuwendansen en kan 5 tot 7 dagen duren.

Rond deze periode zijn onder andere musea, winkels, restaurants etc. gesloten. In de hotels kan het verder drukker dan normaal zijn.
Kinderkorting vlucht
Bij boeking zullen wij u informeren over de hoogte van de eventuele kinderkorting.

Wat vonden anderen?

Wij vragen onze reizigers om een (beknopt) verslag te schrijven over hun reis. Hieronder kunt u deze ervaringen, mits aanwezig, lezen.

L'Hotel Causeway Bay Harbour View****

Fam. Tegelaar, Vlijmen
'Een goed hotel . Onze kamers hadden een super uitzicht op de haven en Kowloon. Vlakbij Victoria Peak, en wanneer je niet wilt shoppen maar andere tbezienswaardigheden wilt bekijken is het een prima plek om vandaaruit te starten. Ontbijt is niet inbegrepen: erg prijzig maar wel heel goed!'
J Kamstra, Heemskerk
'Zeer goed en mooi hotel , mooi uitzicht op de skyline, goed gelegen (zeer dichtbij metro ) en dicht bij star ferry pier'
Menno Brouwer, Burgum
'Centraal gelegen op Hong Kong Island vlakbij metrostation.
Geweldige uitzichten over de stad.'

Regal Oriental Hotel Hong Kong***+

Leo en Mieke de Boer, Buren
'Prima hotel op een goede locatie (taxi''s zijn erg goedkoop)'
Moenesar, Nieuwegein
'Geen ontbijt en duur telefoongesprekken. Verder was het hotel wel prima'
Oostrik, Borculo
'Vanuit hotel lopend naar metrohalte mogelijk maar goedkope taxi brengt je overal. In de buurt zitten kleine, lekkere restaurantjes. Aan het eind van het park is een groot koopcentrum.'
Elly en Wim Jonker, 's-Hertogenbosch
'Een mooi Hotel met prima eten en mooie kamers. Erg vriendelijk personeel. Het hotel ligt vlak bij de bushalte die je naar andere delen van de stad kan brengen. Prima eten en drinken.'
S. ter Horst, Heino
'Het hotel ligt bij het oude vliegveld van Hongkong.geen aanrader. Hotelkamer werd ons aangeboden met geblindeerde ramen.Kamer werd dan ook door ons geweigerd. We kregen wel direct een andere kamer toebedeeld. De afstand tot de haven en de winkels is redelijk ver, en alleen mogelijk per taxi.
Met de shuttle bus is het mogelijk om je te laten vervoeren naar het int. vliegveld. Maar was een gevaarlijke rit!'

Verblijf Courtyard hotel in Beijijng

Anja de Vries , Diepenveen
'Wij kozen in Beijing voor het Courtyard hotel. Zeer de moeite waard! Je zit middenin de Hutong, de oude stad. Echt leuk om daar rond te struinen en dan te weten dat je er zelf ook "woont".'
Vanessa Decoster, Overijse, België
'De hotels tijdens deze rondreis waren op en top super. Mooie, charmante, kleinschalighe hotels. Enkel het hotel in Negara was wat minder. Wij waren de enige toeristen aanwezig en het was wel te merken dat zij hier niet zo op ingespeeld zijn.'
anoniem
'Hotel in Ubud
Super. Mooie, verzorgde kamer.
Mooi zwembad, goed ontbijt. De eerste avond hebben we ook een heerlijk diner gekregen.
Enig minpuntje: vrij ver van het centrum, maar toch nog te doen te voet.
Verblijf Candi Dansa
Mooi hotel in Balinese stijl. Toffe badkamer buiten.
Lekker ontbijt ook.
Hotel Lovina
Mooi hotel, maar al iets meer verouderd dan de 2 vorige hotels.
Hotel Permuteran
Gewoonweg prachtig! Het mooiste hotel waar we ooit al verbleven hebben. Prachtig uitzicht op bergen en zee. Ook perfecte service.
Hotel Nagara
We wisten dat we niet te hoge verwachtingen mochten hebben van dit hotel, maar dit hotel was echt slecht. De kamers waren vuil: schimmel in het bad, op de vloerbekleding, het zwembad was slecht onderhouden, zoals het hele hotel.
Het ontbijt was ook niet echt voorzien op westerse klanten. Gelukkig was het maar voor 1 nachtje dus op zich ook geen ramp. Maar wel wat jammer gezien alle andere hotels wel dik in orde waren.
Hotel Legian
Goed hotel. Zeer uitgebreid ontbijtbuffet dat zeer lekker was.
'

Regal Oriental Hotel Hong Kong***+

Leo en Mieke de Boer, Buren
'Prima hotel op een goede locatie (taxi''s zijn erg goedkoop)'
Moenesar, Nieuwegein
'Geen ontbijt en duur telefoongesprekken. Verder was het hotel wel prima'
Oostrik, Borculo
'Vanuit hotel lopend naar metrohalte mogelijk maar goedkope taxi brengt je overal. In de buurt zitten kleine, lekkere restaurantjes. Aan het eind van het park is een groot koopcentrum.'
Elly en Wim Jonker, 's-Hertogenbosch
'Een mooi Hotel met prima eten en mooie kamers. Erg vriendelijk personeel. Het hotel ligt vlak bij de bushalte die je naar andere delen van de stad kan brengen. Prima eten en drinken.'
S. ter Horst, Heino
'Het hotel ligt bij het oude vliegveld van Hongkong.geen aanrader. Hotelkamer werd ons aangeboden met geblindeerde ramen.Kamer werd dan ook door ons geweigerd. We kregen wel direct een andere kamer toebedeeld. De afstand tot de haven en de winkels is redelijk ver, en alleen mogelijk per taxi.
Met de shuttle bus is het mogelijk om je te laten vervoeren naar het int. vliegveld. Maar was een gevaarlijke rit!'

Reisgedeelte Karakteristiek Zuidelijk China

Verblijf Hong Kong

Uitgebreide reisverslagen

Zelf Samenstellen Zuidelijk China

07-10-2015

Op 15 september gaan wij dan beginnen aan onze vijfde verre reis die is verzorgd door NRV Holiday. Wij hebben vannacht al bij Schiphol geslapen. Wij vliegen vandaag naar Dubai met Emirates in de grote Airbus A380. Tijdens de vlucht ging het rookalarm af en de crew is zeer snel en adequaat ter plekke van het achterste toilet. Op het moment dat zij het toilet willen openen en het blusapparaat in de ...

Via Dubai (stopover) naar China

05-07-2014

5 juli 2014 vertrokken we eindelijk op onze reis naar China. Omdat we vanuit Dusseldorf vlogen moesten we overstappen in Dubai, via NRV hadden we de mogelijkheid om 2 extra dagen te boeken in deze stad en dat hebben we dan ook gedaan. ...

16-daagse rondreis China op zijn Best

19-05-2013

09.00u Lieve brengt ons naar het station van Sint-Niklaas. Wel wat te vroeg maar je weet  nooit. Op voorhand treinkaarten gekocht tot in Schiphol. Trein te Sint-Niklaas om 09.47u en aankomst in Schiphol 12.30u. Het was stralend weer en nog even buiten het luchthavengebouw zonnen bij de rode tulpen uit Amsterdam. In Schiphol gebeurd alles automatisch, het inchecken en de bagagedepot  ben je zelf ve...

15 dagen China op zijn Best

28-04-2013

Via de formule Zelf Samenstellen van NRV hebben we zelf een vlucht met KLM geboekt op 27 april 2013 en zullen op 28 april aan de 15-daagse rondreis China op zijn Best beginnen. De vlucht met KLM verliep voorspoedig en op het vliegveld van Beijing staat Rebecca, onze gids, ons al op te wachten en worden we naar het R.J. Brown hotel gebracht, een knus familiehotel. De wegen rondom Beijing zijn spec...

Zuidwest China vanaf Chengdu naar Hong Kong

21-10-2012

Na 7 jaar geleden de hoogtepunten van China aanschouwd te hebben bezoeken we deze keer het zuidwesten en zuiden vanaf Chengdu tot aan Hong Kong. Onze vertrouwde partner, de KLM bracht ons binnen een tijdsbestek van 9 uur op onze eerste lokatie te weten Chengdu, de vierde stad van China in grootte van inwoners met 14 miljoen mensen. Chengdu geldt voor velen als uitgangspunt voor een bezoek aan de ...

17-daagse rondreis Karakteristiek Zuidelijk China

02-09-2012

Donderdag 13 september. Op de 12e vertrokken vanuit Amsterdam naar Beijing en vandaag de 13e om 12.45 plaatselijke tijd aangekomen. Transfer naar het hotel alwaar we om 14.30 arriveerden. Om 15.30 met ons mini busje vertrokken naar de Bell en Drum towers , waar we een demo meemaakten van de ontzagwekkend grote drums. Vandaar in een riksja gedoken en door een oud wijk van Beijing (Hutongs) gerede...

17-daagse rondreis hoogtepunten van China & Yangtze Cruise

30-06-2012

Jippie, eindelijk na een halfjaar voorbereiden en uitkijken naar deze dag kan de reis beginnen. Zaterdagmorgen met de taxi naar Herzogenrath in Duitsland, vandaar naar Aken waar we de Thalys naar Brussel nemen, zoef en je bent in Brussel. Leuke, gezellige overzichtelijke vlieghaven in Zaventhem, een aanrader. We kozen dit vliegveld omdat we met Hainan Airlines vlogen die 30 kg bagage toestonden. ...

17-Daagse groepsrondreis Karakteristiek Zuidelijk China

19-07-2011

Koffers gepakt, de gids van Dominicus in de handbagage, instructies voor zoonlief neergelegd (waarschijnlijk worden ze niet gelezen) en om half zes na een vervroegde avondmaaltijd de auto in op weg naar Schiphol. De luchthaven is druk met wegbrengers. Automatisch inchecken ging maar gedeeltelijk want we zaten niet naast elkaar. Gelukkig kon iemand achter de balie dit nog veranderen. Koffie en ee...

17-Daagse rondreis Karakteristiek Zuidelijk China

10-07-2011

Met de trein van 16.45u. vanuit Roosendaal gingen we met slecht en koud weer naar Schiphol. We waren ruim op tijd. Het was erg druk bij het inchecken, want dat werd je verplicht zelf te doen en dat ging niet zo soepeltjes. Ik kreeg geen stoel toegewezen en Ad 48E, mijn koffer kreeg daarom een rood label! Bij gate F8 moest ik me melden. Daar kregen we nieuwe boardingcards, 31 H en K. Bleek e...

Karakteristiek Zuidelijk China

16-12-2010

Vandaag begint de grote reis naar China. Zoals gewoonlijk namen we de trein naar Schiphol dat kwam weer prima uit want we vertrokken pas in de avond. De afstand Schiphol – Beijing is 7835 km., het tijdverschil is 6 uur. Beijing (Peking) heeft een middellijn van 45 kilometer. In China zelf hebben we ruim 6000 km afgelegd 2x nachttrein en 2x binnenl. vlucht....

8-daagse privérondreis Shanghai

30-09-2010

Op maandag 13 september gaan we om 14.00 uur op weg naar Düsseldorf. Vandaar vliegen we met de Emirates via Dubai (7 uur) naar Shanghai (8 uur). Om 05.30 uur, het is nog donker buiten, lopen we door de overvolle Kalverstraat in het kwadraat van het vliegveld van Dubai. Op dinsdag 23.30 uur landen we op Pudong Internatiol Airport één van de twee internationale Airports van Shanghai dat op onge...

17-daagse groepsreis Karakteristiek Zuidelijk China

05-02-2009

China is een van de grootste landen ter wereld, al beweren de Chinezen zelf dat China het grootste land van de wereld is. China heeft met meer dan 1,3 biljoen het grootste aantal inwoners van de hele wereld. ...

 

Op de hoogte blijven van acties
en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Reiscafé op 14 januari 2017

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam