neemt je mee
Hong Kong
Hong Kong
De Muur, Beijing
De Muur, Beijing
Terra Cotta Leger, Xi'an
Terra Cotta Leger, Xi'an
Hangzhou
Hangzhou
Skyline van Shanghai
Skyline van Shanghai

Hoogtepunten van China

Privéreis | 23 dagen v.a. 3269
3069i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
15-11-2018
Reisduur
23 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Drie wereldsteden in één reis; Shanghai, Beijing en Hong Kong!
Het sprookjesachtige karstgebergte rondom Guilin en Yangshuo
Ontdek landelijk China in Datong & Pingyao
Niet te missen highlights zoals de Grote muur en het Terracottaleger
Genieten bij het romantische Westmeer in het mooie Hangzhou

Van bruisende steden, tot eeuwenoude dorpjes en historische watersteden

Ervaar zelf het betoverende en fascinerende China tijdens deze 22-daagse rondreis; de Hoogtepunten van China. Zoals de naam al zegt bezoekt u alle bijzondere hoogtepunten en laten we u kennismaken met het ‘Land van de Draak’. Van moderne steden als Shanghai en Beijing tot de sprookjesachtige natuur en het prachtige karstgebergte rondom Yangshuo. Natuurlijk mag een bezoek aan misschien wel de twee meest populaire bezienswaardigheden van China zoals de Grote Muur en het wereldberoemde Terracottaleger in Xi’an niet missen tijdens deze reis. Beleef het verleden in het schilderachtige Pingyao en geniet van de rust in de watersteden Suzhou en Hangzhou.

"Deze reis doet zijn naam eer aan, alle highlights in één reis! De hoogtepunten van China heeft een perfecte combinatie van grote steden, sprookjesachtige natuur, landelijk China en watersteden. Wat wilt u nog meer?"

Corine, Product Manager China

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Shanghai

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vertrek Amsterdam – Shanghai
Overnachting in het vliegtuig

Vandaag is het dan eindelijk zo ver, uw langverwachte reis naar China gaat beginnen! De komende 22 dagen zult u de mooiste hoogtepunten van China gaan bezoeken, een mooie gelegenheid om hier even bij stil te staan. Pak een goed boek erbij, kijk een filmpje of rust lekker uit. U overnacht vannacht in het vliegtuig en komt morgen aan in de metropool Shanghai.

DAG
02

Aankomst in Shanghai

cn_al_shanghai (bund) (2).jpg
Meet & Greet op de luchthaven & transfer naar uw hotel
Optionele Acrobatics show in Shanghai (avond)

In de loop van de ochtend landt het vliegtuig op de luchthaven van Shanghai: welkom in China! Op de luchthaven wordt u welkom geheten door onze Engelssprekende vertegenwoordiger om u naar het hotel te brengen en u het welkomstpakket te overhandigen.
Onderweg naar het hotel in Shanghai vangt u al een eerste glimp op van deze beroemde internationale stad, welke ook steeds meer aandacht trekt uit de hele wereld. Veel reizigers die op zoek zijn naar het moderne China bezoeken Shanghai, maar naast modern is Shanghai ook een stad vol met geschiedenis. Voorheen was Shanghai een klein vissersdorpje aan de kust van China, maar is inmiddels in een snel tempo uitgegroeid tot de grootste stad ter wereld! De diversiteit in Shanghai is wat de stad ook zo uniek maakt, je vindt er enorme wolkenkrabbers, gigantische winkelcentra, maar daarnaast ook boeddhistische tempels, de rustgevende Yu Garden en je kunt zelfs ook maisvelden verkennen. De komende dagen heeft u vrije tijd, zodat u zelf op uw eigen tempo Shanghai kunt ontdekken. Natuurlijk hebben we ook leuke optionele excursies voor u georganiseerd, die u extra bij kunt boeken tijdens deze reis.

DAG
03

Shanghai

cn_al_yuyuan garden3.jpg
Optionele dagexcursie met bezoek aan o.a. de Yu Garden, Shanghai Museum en Jade Buddha Tempel
Laatste avond in Shanghai

Vandaag is uw tweede vrije dag in Shanghai, nog een dag om van deze bruisende stad te genieten! Vandaag heeft u weer alle tijd om zelf op ontdekkingstocht te gaan door Shanghai, of misschien kiest u liever één van de optionele excursies die wij aanbieden? U heeft de mogelijkheid om een stadstour te maken en de meest bekende highlights van Shanghai te bezoeken, zoals de Jade Buddha Tempel, de prachtige Yu Garden, het Shanghai Museum en de Oriental Pearl TV Tower. De route start bij de Jade Buddha Tempel, waar u de twee witte, volledig uit witte jade vervaardigde boeddha’s kunt bewonderen. Bij het Shanghai Museum maakt u een stapje terug in de tijd en ontdekt u meer over China’s rijke historie. De uitgebreide collectie kent maar liefst 120.000 oude Chinese voorwerpen en werpt u een fantastische blik in de geschiedenis van dit boeiende land. De schitterende en ook zeker rustgevende Yu Garden is ook een bezoek meer dan waard. De tuin is met haar harmonieuze bruggen, theehuizen, vijvers en pagodes een oase van rust in het drukke Shanghai. Tot slot eindigt u de dag in één van Shanghai’s bekendste iconen; de Oriental Pearl toren. Deze toren werd in de jaren negentig gebouwd als tv-toren en is met haar 468 meter nog steeds het hoogste gebouw van de stad. De toren heeft in totaal 11 bollen, waarvan 3 inmiddels dienst doen als observatiedek. Durft u het aan het bovenste dek op 350 meter te bezoeken? Het uitzicht dat u hier over de stad heeft is het meer dan waard!

Heeft u zin om uw laatste avond in Shanghai op een bijzondere manier af te sluiten? Ga dan iets drinken in één van de vele rooftopbars die Pudong rijk is. Een cocktail met een veel beter uitzicht is in Shanghai niet te krijgen.

DAG
04

Shanghai - Suzhou

cn_al_suzhou9.jpg
Vertrek Shanghai
Per trein van Shanghai naar Suzhou
Aankomst Suzhou

U heeft al mooie ervaringen opgedaan in de grootste stad van China, maar vandaag is het tijd om verder te gaan naar de volgende bestemming; waterstad Suzhou. U vertrekt naar het treinstation van Shanghai voor de trein naar Suzhou. Uw volgende bestemming wordt ook wel “het Venetië van het oosten” genoemd. Suzhou is een charmante handelsstad met prachtige karakteristieke grachten, oude huisjes, pagodes en wereldberoemde siertuinen. Door de oude huisjes en kanalen lijkt het wel alsof u terug in de tijd gaat. Naast deze pracht en praal heeft de stad ook een moderne kant met enorme wolkenkrabbers.

DAG
05

Suzhou

cn_alg_girl.jpg
Optionele excursie naar de Garden of the Master of Nets (avond)
Optionele dagexcursie stadstour Suzhou

Vandaag heeft u alle tijd om Suzhou op eigen gelegenheid te verkennen. Of kiest u misschien liever voor een optionele excursie naar de Garden of the Master of Nets? Hier kunt u één van China’s meest verfijnde tuinen bezoeken, waar u kunt genieten van de mooie doorkijkjes en labyrintachtige paadjes. Ook kunt u de keuze maken voor de optionele stadstour Suzhou, waarbij u de hoogtepunten van de stad ontdekt. Zo brengt u tijdens deze tour een bezoek aan één van de mooiste tuinen in China; de Humble Administrator’s Garden. Vervolgens gaat u door naar een zijdefabriek, waar u leert hoe zijde gemaakt wordt. En als laatst brengt u een bezoek aan de levendige Shantang Street waar u een kleine wandeling maakt en een ontspannen boottocht over de kanalen. Aan u de keuze!

DAG
06

Suzhou – Hangzhou

cn_al_westlake2.jpg
Vertrek Suzhou
Per trein van Suzhou naar Hangzhou
Optionele excursie bezoek Lingyin Tempel

U verlaat Suzhou en reist door naar Hangzhou, een prachtige stad die ook bekend staat om haar zijde en om beroemde Chinese theesoorten.
In de 13e eeuw werd Hangzhou door ontdekkingsreiziger Marco Polo omschreven als ‘de mooiste stad ter wereld’ en nu - ruim 700 jaar later - wordt zijn mening nog steeds door velen gedeeld. Niet vanwege de stad zelf – ook hier wordt het stadsbeeld inmiddels steeds verder gedomineerd door grijze wolkenkrabbers – maar vanwege het Westmeer ten westen van de stad. Dit enorme, uitgestrekte meer wordt omgeven door groene heuvels vol theeplantages en op het meer vind je tientallen eilandjes met pagodes en tempels. Wanneer u nog meer van Hangzhou wilt zien dan is de optionele excursie naar de Lingyin Tempel een echte aanrader. Deze tempel wordt vaak genoemd in de top 10 van grootste Boeddhistische tempels in China en heeft een schitterende ligging in de bossen van de Lingyin berg. Alleen al de 100 in kalksteen uitgekerfde boeddha beelden voor de ingang van deze tempel zijn een lust voor het oog! Voor verdere informatie en prijzen kijkt u op het tabblad ‘extra’s’. In de avond kunt u nog naar één van de gezellige avondmarkten gaan en de vele lekkere restaurantjes ontdekken.

DAG
07

Hangzhou – Beijing

cn_al_beijing.jpg
Vertrek Hangzhou
Per hogesnelheidstrein van Hangzhou naar Beijing
Aankomst Beijing

Na het ontbijt checkt u uit uw hotel en wordt u per transfer naar het treinstation gebracht voor de hogesnelheidstrein naar Beijing. De hogesnelheidstrein (ook wel ‘bullet trein’ genoemd) is met een gemiddelde snelheid van tussen de 250 en 350 kilometer per uur een ideale manier om de grote afstanden in China af te leggen en is daarnaast ook een zeer comfortabele manier om door China te reizen. In de middag komt u aan in de hoofdstad van China; Beijing. Met een inwonersaantal van bijna 20 miljoen is Beijing één van de grootste steden van het land én zelfs ter wereld. Hoewel de historische kern van de stad steeds verder verdwijnt, traditionele hutongs (oude ommuurde wijkjes) moeten steeds vaker wijken voor metershoge wolkenkrabbers, is Beijing één grote bezienswaardigheid op zich. De stad alleen al beschikt over maar liefst 6 UNESCO werelderfgoederen en is daarmee één van de meest historische steden van China. De komende dagen hebben wij meerdere excursies voor u inbegrepen, zodat u onder leiding van een ervaren Engelssprekende gids alles leert over deze indrukwekkende stad.

DAG
08

Beijing

cn_al_verboden stad beijing2.jpg
Bezoek aan het Tiananmenplein & de Verboden Stad
Kies uit een bijzondere optionele Kung Fu of Opera show

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een bezoek aan één van de meest indrukwekkende bouwwerken van Beijing; De Verboden Stad. Met bijna 1000 gebouwen en meer dan 10.000 kamers is de Verboden Stad het grootste paleizencomplex ter wereld. Bijna 500 jaar lang werd dit paleizencomplex bewoond door de keizers van China die het land regeerden vanuit deze plek, waar ‘normale’ burgers niet waren toegestaan. Vandaag de dag doet het complex dienst als museum en kunt u een deel van de bijna 1000 gebouwen bezoeken. Vanaf het Plein van de Hemelse Vrede (Tiananmenplein) neemt een ervaren gids u graag mee op een boeiende wandeling door dit indrukwekkende complex.

DAG
09

Beijing

cn_al_grote muur beijing2.jpg
Dagexcursie bezoek & wandeling over de Grote Muur

Vandaag staat er een bijzondere excursie op het programma waar u wellicht al een tijdje naar uit kijkt, u gaat namelijk naar de Grote Muur! De muur, waarvan de oudste delen dateren uit de 5e eeuw voor Christus, is China’s grootste publiekstrekker. Nadat de ervaren Engelssprekende gids u heeft verteld over de unieke geschiedenis van de muur, heeft u de tijd om de eeuwenoude verdedigingslinie zelf te bewandelen. Van bovenaf heeft u een fraai uitzicht over de groene heuvels van de Guangou-vallei. Na de excursie keert u per transfer weer terug naar Beijing voor nog een gezellige avond.

DAG
10

Beijing

cn_al_imperial palace beijing.jpg
Optionele excursie Zomerpaleis
Optionele excursie Tempel van de Hemel
Laatste avond in Beijing

Wat heeft u al mooie dagen beleefd in twee wereldsteden en prachtige watersteden. Vandaag kunt u nog even genieten van een extra vrije dag in Beijing. Misschien vindt u het wel leuk om zelf op ontdekkingstocht te gaan of om misschien wat leuke souvenirs te kopen. Of misschien vindt u het vandaag wel interessant om het indrukwekkende zomerpaleis te bezoeken, even ten noorden van de stad. De ligging van dit voormalige keizerlijke buitenverblijf is sprookjesachtig: het complex kijkt vanaf de flanken van de Wan Shou-berg uit over het kunstmatige Kunmingmeer, dat werd aangelegd naar voorbeeld van het West Lake bij Hangzhou. U kunt hier de rijkelijk versierde gebouwen, paviljoenen, woningen en tempels bewonderen. Tijdens uw bezoek krijgt u een goede indruk hoe verschillende dynastieën hier in weelde verbleven. Het zomerpaleis is één van de mooiste in China en staat sinds 1998 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Een schitterende plek om even de binnenstad van Beijing te ontvluchten. Of wellicht kiest u er voor om op tour te gaan naar de Tempel van de Hemel, naar zeggen ook wel de mooiste tempel in Beijing. De tempel is gebouwd in 1420 en staat in het midden van een groot park met duizenden eeuwenoude bomen. Vanavond is uw laatste avond in Beijing.

DAG
11

Beijing- Datong

Hangende Klooster Datong
Vertrek Beijing
Per trein van Beijing naar Datong
Aankomst Datong

U reist vandaag per trein van Beijing naar Datong, waar u het einde van de middag aankomt. Reizen met de trein door China is een leuke manier om kennis te maken met (vaak) Chinese medereizigers. Tijdens uw rit ziet u veel van het Chinese landschap aan u voorbij trekken.
Datong ligt in het noorden van China, ongeveer op 300 km van Beijing, en staat vooral bekend om het culturele erfgoed in de omgeving. Zo bezoekt u morgen het Hangende Klooster Xuankong Si, welke letterlijk aan een steile wand ‘hangt’ op 75 meter hoogte. Het klooster hangt er al ruim 1400 jaar en is nog in een goede staat. De hal van de drie religies is misschien wel het meest bijzondere aan deze tempel, hier staan Boeddha, Laozi en Confucius vredig naast elkaar.
Ook mag een bezoek aan de Grotten van Yungang niet missen tijdens een verblijf in Datong. Als u een bezoek brengt aan de grotten, dan lijkt het wel of u even terug gaat naar de Wei-Dynastie. De grotten hebben ruim 50.000 beelden van Boeddha die in de berg zijn uitgehakt.

DAG
12

Datong

cn_al_datongyungang.jpg
Bezoek aan de Grotten van Yungang
Bezoek aan het Hangende Klooster Xuankong Si

Vandaag bezoekt u twee geweldige highlights, niet ver van Datong: de Grotten van Yungang (5e en 6e eeuw) en het Hangende Klooster. Eerst ziet u hoe de eeuwenoude boeddhistische tempelgrotten van Yungang over een lengte van bijna een kilometer zijn uitgehakt in de wand van het Wuzhoe Shangebergte, en bewondert u de eveneens uitgehouwen grote en kleine beelden van boeddha’s, hemelse wezens en aardse figuren in de grotten. Het Hangende Klooster Xuankong Si, dat u hierna bezoekt, is minstens zo indrukwekkend. Het houten tempelcomplex, uit de periode van de Noordelijke Wei-dynastie (4e-6e eeuw), hangt op tientallen meters hoogte tegen de steile klifwand van de heilige Hengshan-berg aan. Een spectaculair architectonisch wonder, dat door slechts één monnik werd gebouwd! U kunt de tijd nemen om het klooster, met zowel boeddhistische, taoïstische als confucianistische kenmerken, van binnen te bekijken en rond te wandelen door de diverse hallen met mooie beelden.

DAG
13

Datong - Pingyao

cn_al_pingyao.jpg
Vertrek Datong
Dagtrein van Datong naar Pingyao
Aankomst Pingyao

Vandaag vertrekt u naar het volgende hoogtepunt; het charmante Pingyao. Pingyao ligt tussen Beijing en Xi’an en is één van de best bewaarde dorpjes in China. De schitterende binnenplaatsen, de rode lantaarns en de oude tempels staan centraal in een bezoek aan het authentieke dorpje dat bijna geheel van hout is. U neemt vandaag weer de dagtrein, u heeft alle tijd om even te ontspannen; een boekje te lezen, wat muziek te luisteren of misschien wel om gewoon even te genieten van de uitzichten die u aan u voorbij ziet trekken.

DAG
14

Pingyao

cn_al_pingyao3.jpg
Optionele dagexcursie stadstour Pingyao
Optionele dagexcursie naar Wang's Courtyard en de Shuanglin Tempel

U heeft vandaag alle tijd om op eigen gelegenheid de unieke sfeer in Pingyao te proeven. De autovrije binnenstad is nog bijna helemaal intact gebleven, het lijkt wel alsof de tijd in dit authentieke stadje heeft stilgestaan! Maakt u vandaag ook zeker een wandeling over de prachtige oude stadsmuur met zijn grote poorten en uitkijktorens. U krijgt vanaf de muur een goede kijk op het dagelijkse leven binnen en buiten de muur. De stadsmuren zijn 10 meter hoog en maar liefst 6 kilometer lang en omringen het oude centrum van Pingyao.
Of breng een bezoek aan Nan Dajie, de hoofdstraat van Pingyao welke bijna door het gehele oude centrum loopt. Het is een drukke straat waar veel restaurants en souvenirwinkels te vinden zijn. Ook kunt u hier nog wat kleine musea en tempels bezichtigen. De gebouwen schetsen een mooi beeld van het oude Pingyao en de meeste gebouwen stammen uit de Ming- en Qing-Dynastie. Dwaal op uw gemak door de onontdekte straatjes en steegjes van Pingyao en laat u verrassen.
U kunt ook een optionele stadstour boeken waarbij u onder leiding van een ervaren Engelssprekende gids een stadstour maak door het bijzondere stadje Pingyao.

DAG
15

Pingyao - Xi'an

cn_al_xian.jpg
Vertrek Pingyao
Per hogesnelheidstrein van Pingyao naar Xi’an
Aankomst Xi’an
Optionele excursie naar de Pagode van de Wilde Gans
Optionele excursie naar de Grote Moskee en de moslimwijk

Na uw ontbijt staat er een transfer voor u klaar naar het treinstation van Pingyao, waar u opnieuw op de hogesnelheidstrein stapt, dit keer met als eindbestemming Xi’an. Bij aankomst in deze historische stad, neemt u een transfer richting uw hotel in het centrum van de stad.
De rest van de dag heeft u ter vrije besteding en kunt u kennismaken met deze boeiende stad, die door velen met stip op 1 staat in het rijtje van de meest historische steden van China. Ooit de hoofdstad van het land en het eindpunt van de befaamde Zijderoute, gaat de historie van de stad ruim 3000 jaar terug en is de stad voor veel reizigers een absoluut hoogtepunt van een bezoek aan China.
Natuurlijk staat Xi’an tegenwoordig met name bekend om het wereldberoemde Terracotta Leger, maar ook de stad zelf heeft genoeg te bieden om uren in rond te dwalen. Zo kent de stad tientallen tempels en pagodes en is de op veel plekken nog intacte stadsmuur met haar 14 kilometer één van de langste in heel China. Maar ook de Grote Moskee in de moslimwijk van Xi’an is een bezoek meer dan waard. Sowieso is de wijk leuk om eens doorheen te struinen, u vindt er uitstekende restaurants die afwisseling bieden aan de Chinese keuken.

DAG
16

Xi'an

cn_al_xian_terracottaleger_51703093.jpg
Bezoek aan het wereldberoemde Terracottaleger
Optionele excursie stadsmuur Xi'an
Optionele Tang Dynasty show met dumpling diner

Wanneer u zich vooraf goed heeft ingelezen over China, heeft u waarschijnlijk lang uitgekeken naar dit moment. Vandaag bezoekt u één van China’s meest beroemde bezienswaardigheden; het Terracotta Leger. Dit opzienbarende leger, volledig gemaakt van aardewerk, werd bij toeval gevonden in 1974 bij het aanleggen van een put. Onder een laag aarde vonden boeren tot hun grote verbazing een aantal levensgrote, aardewerken soldaten en bij verder archeologisch onderzoek bleek dit slechts het topje van de ijsberg. Maar liefst 8000 soldaten en nog eens honderden paarden met strijdwagens werden onder de grond vandaan gehaald, ieder exemplaar verschillend van het andere met een unieke gezichtsuitdrukking, haar- en kledendracht.
De beelden zijn ooit gemaakt in opdracht van China’s eerste keizer, bedoeld om hem naast zijn graftombe te vergezellen en te beschermen na de dood. Al tientallen jaren zijn archeologen bezig de beelden volledig te restaureren en tegenwoordig is een deel van de bijna 10.000 beelden te bewonderen in het museum. Vandaag neemt een Engelssprekende gids u mee door het museum om u alle ins en outs over de beelden, hun oorsprong en het archeologisch onderzoek te vertellen.
Na dit indrukwekkende bezoek keert u terug naar Xi’an voor een laatste avond in de stad.

DAG
17

Xi'an - Guilin

cn_al_guilin_raft_119004256.jpg
Vertrek Xi’an
Per binnenlandse vlucht van Xi’an naar Guilin
Aankomst Guilin

U verlaat Xi’an en vertrekt naar de volgende geliefde bestemming; Guilin. Na een vroeg ontbijt rijdt u naar het vliegveld van Xi’an voor uw binnenlandse vlucht naar Guilin. Leun achterover in uw stoel of bekijk alvast uw digitale foto’s, na een korte vlucht van ca. 2,5 uur stapt u uit in Guilin. Een privéchauffeur brengt u naar het hotel. Verken de stad als u wilt alvast op eigen gelegenheid. Maak een wandeling in het centrum of bewonder de prachtige meren van Guilin en haar grillige kalkstenen bergen. Wellicht wandelt u wel langs de Zon en Maan pagodes aan de rand van Shan Hu. De maan pagode heeft een glazen structuur en de deuren op iedere verdieping zijn fraai gedecoreerd, de Zon is met koper bekleed. De twee torens zijn met elkaar verbonden via een tunnel onder water en vooral in de avonduren wanneer de lichtjes branden is het een beeldig gezicht! Zoek ook voor vanavond een gezellig restaurant, Guilin staat bekend om haar goede adresjes voor een lekkere ‘hot pot’ of dim sum.

DAG
18

Guilin – Yangshuo (boottocht Li Rivier)

cn_al_guilin-yangzhou.jpg
Vertrek Guilin
Prachtige riviercruise van Guilin naar Yangshuo
Liusanjie Impression Show (optionele excursie)

Vandaag staat er een schitterende, drie uur durende boottocht over de Li Rivier naar Yangshuo, uw volgende bestemming, op het programma. Na het ontbijt rijdt u per transfer van uw hotel in Guilin naar de aanlegsteiger van een kleine cruiseboot met zowel een overdekt gedeelte met restaurant als een open dek. U gaat aan boord en glijdt langzaam de rivier af. Onderweg geniet u van het beeldschone groene landschap, met grazende waterbuffels, boeren die hun land bewerken en kleine dorpjes, en laat u overweldigen door de aanblik van de vele sprookjesachtige karstpieken die uit het groene landschap omhoog rijzen.

Na aankomst in Yangshuo wordt u naar het hotel gebracht via de volledig met marmer geplaveide West Street, met authentieke huizen, leuke winkeltjes en verschillende stalletjes en restaurantjes met lokale lekkernijen. West Street is met 1400 jaar de oudste straat van de stad. Het ligt in een wijk die populair is onder buitenlandse studenten vanwege de vele taalcursussen die hier worden gegeven, wat de buurt een levendige Chinees-westerse sfeer geeft. Het voordeel is dat veel lokale handelaren en inwoners een aardig woordje Engels spreken.
’s Avonds kunt u, als u wilt, de Liusanjie Impression Show bijwonen (optionele Excursie). Een indrukwekkend spektakel met de Li-rivier als indrukwekkende decor.

DAG
19

Yangshuo

cn_alg_yangshuo_he.jpg
Vrije dag in Yangshuo
Fietstocht door de omgeving en tocht met bamboevlotten (optionele excursie)

Het beeldschone landschap rond Yangshuo is een belangrijke bezienswaardigheid van deze plaats. Het stadje staat namelijk bekend om het schitterende karstgebergte dat deze omgeving domineert.
De Li Rivier die door het bergachtige landschap slingert en de grazende waterbuffels langs de oever geven Yangshuo een haast sprookjesachtig uiterlijk. Vandaag geniet u van een heerlijke vrije dag in Yangshuo, misschien gaat u vandaag wel het drukke toeristische hart van Yangshuo ontdekken in de populaire West Street. Ook kunt u ervoor kiezen om deze drukte in te ruilen voor een dag in de serene natuur rondom de stad, want langs de oevers van de Yulong Rivier is het kalm en vredig. Gaat u dan mee op een optionele excursie waarbij u een fietstocht maakt door de omgeving. Onze ervaren gids vertelt u alles over het landschap en het dagelijkse leven dat zich hier afspeelt. Een ervaring die u niet wilt missen! Tijdens uw fietstocht zult u ook zien dat er af en toe ook gevaren wordt op de rivier, u wordt tijdens deze optionele excursie dan ook graag mee genomen voor een tocht op een traditioneel bamboevlot. U vaart in alle rust op de rivier en u kunt het indrukwekkende karstgebergte en de omgeving op een bijzondere manier van dichtbij bewonderen. Ook brengt u een bezoek aan Moon Hill, een groot gat in een berg in de vorm van een volle maan.

DAG
20

Yangshuo – Guilin – Hong Kong

cn_al_hong kong victoria harbour.jpg
Vertrek Yangshuo
Per transfer naar Guilin
Per trein van Guilin naar Guangzhou
Per trein van Guangzhou naar Hong Kong

Na het ontbijt kunt u zich klaarmaken voor het volgende hoogtepunt tijdens deze reis; de bruisende stad Hong Kong! Misschien keek u hier al even naar uit, wat leuk dat u morgen een volle vrije dag hier heeft. Per transfer vertrekt u van Yangshuo naar Guilin, waar u vervolgens op de hogesnelheidstrein stapt naar Guangzhou en vandaar per trein verder reist naar Hong Kong.
Hong Kong en zijn vele (schier)eilanden bieden eindeloos veel mogelijkheden voor culturele uitstapjes, ‘shopping therapy’ in de vele winkelcentra, boetiekjes en plaatselijke markten en culinaire ontdekkingen. Geniet vanavond alvast van uw eerste avond in Hong Kong, morgen heeft u alle tijd om Hong Kong op eigen gelegenheid te ontdekken of mee te gaan op een optionele excursie.

DAG
21

Hong Kong

cn_al_tram at the peak hong kong2.jpg
Vrije dag in Hong Kong
Optionele excursie tour naar Victoria Peak, Aberdeen, Stanley Market en Repulse Bay

Vandaag heeft u de kans om, tijdens een optionele excursie, kennis te maken met de hoogtepunten van metropool Hong Kong. Met de gids rijdt u naar Victoria Peak, het hoogste punt van de stad, waar u een spectaculair beeld krijgt van de omvang van Hong Kong. Vanaf dit punt ziet u onder meer de haven, Hong Kong Island en vele indrukwekkende gebouwen. Om dit bezoek nog spectaculairder te maken, nemen we de Peak Tram nog verder omhoog tot het hoogste punt van 396 meter. De trein rijdt hier al sinds 1888, ziet er antiek uit en wordt aan kabels de berg opgetrokken.
Vervolgens gaat u door naar het drijvende dorp van Aberdeen, een traditioneel vissersdorpje waar nog veel mensen in oude bootjes wonen en alleen aan kant komen voor het hoogstnoodzakelijke. Hier ervaart u ook waarom het levendige Aberdeen Harbour, waar kwetsbaar ogende sampans (traditionele boten) zich een weg banen door het drukke verkeer. U gaat dit ook zelf ervaren tijdens een boottochtje met een sampan. Hierna gaat u verder met een mooie rit langs de prachtige kust en bekijkt daar het oogstrelende Repulse Bay, een plek waar veel rijke nationale beroemdheden wonen, mede vanwege het sensationele uitzicht over de Zuid-Chinese Zee. Aan het eind van de tour gaat u terug naar het hotel en ’s avonds heeft u nog alle gelegenheid om van deze geweldige stad te genieten.

DAG
22

Hong Kong - Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Vertrek Hong Kong
Vlucht van Hong Kong naar Amsterdam

U bent alweer aan het eind gekomen van deze gevarieerde reis door China. Wat heeft u drie mooie weken beleefd, het voelt vast alsof de tijd voorbij gevlogen is. Afhankelijk van uw vluchttijd wordt u na het ontbijt of in de loop van de dag/avond naar het vliegveld van Hong Kong gebracht. U kunt heerlijk nagenieten van de vele ervaringen en hoogtepunten van de reis.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
5 opties
Open+
+Extra's
22 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
23 dagen Hoogtepunten van China: altijd de beste prijs
Intercontinentale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

Meet & Greet op de luchthaven
Rit per trein van Shanghai naar Suzhou
Rit per trein van Suzhou naar Hangzhou
Rit per hogesnelheidstrein van Hangzhou naar Beijing
Rit per trein van Beijing naar Datong
Rit per trein van Datong naar Pingyao
Rit per hogesnelheidstrein van Pingyao naar Xi’an
Rit per trein van Guilin – Guangzhou – naar Hong Kong
Binnenlandse vlucht van Xi’an naar Guilin
Rivier cruise door het prachtige Karstgebergte van Guilin naar Yangshuo
Alle transfers van en naar luchthavens, treinstations en tijdens inbegrepen excursies op privébasis (m.u.v. Hong Kong, op basis van internationaal gezelschap)
Engelssprekende gids voor de inbegrepen excursies benoemd in het programma
Verblijf in goed verzorgde middenklasse hotels of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
Iedere dag ontbijt
Bezoek aan het Plein van de Hemelse Vrede en de Verboden Stad*
Bezoek & wandeling over de Grote Muur*
Bezoek aan de Grotten van Yungang*
Bezoek aan het Hangende Klooster Xuankong Si*
Bezoek aan het Terracottaleger*
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan (zie ook extra informatie)

Exclusief

Visa voor China
Entreegelden ca. 730 CNY (ca. € 99,-) p.p.
Eventuele optionele excursies
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagentoeslagen
Overige persoonlijke uitgaven & overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking
+Verlengen
5 opties
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
22 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
23 dagen Hoogtepunten van China: altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Shanghai

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vertrek Amsterdam – Shanghai
Overnachting in het vliegtuig

Vandaag is het dan eindelijk zo ver, uw langverwachte reis naar China gaat beginnen! De komende 22 dagen zult u de mooiste hoogtepunten van China gaan bezoeken, een mooie gelegenheid om hier even bij stil te staan. Pak een goed boek erbij, kijk een filmpje of rust lekker uit. U overnacht vannacht in het vliegtuig en komt morgen aan in de metropool Shanghai.

DAG
02

Aankomst in Shanghai

cn_al_shanghai (bund) (2).jpg
Meet & Greet op de luchthaven & transfer naar uw hotel
Optionele Acrobatics show in Shanghai (avond)

In de loop van de ochtend landt het vliegtuig op de luchthaven van Shanghai: welkom in China! Op de luchthaven wordt u welkom geheten door onze Engelssprekende vertegenwoordiger om u naar het hotel te brengen en u het welkomstpakket te overhandigen.
Onderweg naar het hotel in Shanghai vangt u al een eerste glimp op van deze beroemde internationale stad, welke ook steeds meer aandacht trekt uit de hele wereld. Veel reizigers die op zoek zijn naar het moderne China bezoeken Shanghai, maar naast modern is Shanghai ook een stad vol met geschiedenis. Voorheen was Shanghai een klein vissersdorpje aan de kust van China, maar is inmiddels in een snel tempo uitgegroeid tot de grootste stad ter wereld! De diversiteit in Shanghai is wat de stad ook zo uniek maakt, je vindt er enorme wolkenkrabbers, gigantische winkelcentra, maar daarnaast ook boeddhistische tempels, de rustgevende Yu Garden en je kunt zelfs ook maisvelden verkennen. De komende dagen heeft u vrije tijd, zodat u zelf op uw eigen tempo Shanghai kunt ontdekken. Natuurlijk hebben we ook leuke optionele excursies voor u georganiseerd, die u extra bij kunt boeken tijdens deze reis.

Weetje

Tijdens deze reis bieden wij veel optionele excursies aan, zie het tabblad extra’s voor meer informatie over de mogelijkheden per plaats.

DAG
03

Shanghai

cn_al_yuyuan garden3.jpg
Optionele dagexcursie met bezoek aan o.a. de Yu Garden, Shanghai Museum en Jade Buddha Tempel
Laatste avond in Shanghai

Vandaag is uw tweede vrije dag in Shanghai, nog een dag om van deze bruisende stad te genieten! Vandaag heeft u weer alle tijd om zelf op ontdekkingstocht te gaan door Shanghai, of misschien kiest u liever één van de optionele excursies die wij aanbieden? U heeft de mogelijkheid om een stadstour te maken en de meest bekende highlights van Shanghai te bezoeken, zoals de Jade Buddha Tempel, de prachtige Yu Garden, het Shanghai Museum en de Oriental Pearl TV Tower. De route start bij de Jade Buddha Tempel, waar u de twee witte, volledig uit witte jade vervaardigde boeddha’s kunt bewonderen. Bij het Shanghai Museum maakt u een stapje terug in de tijd en ontdekt u meer over China’s rijke historie. De uitgebreide collectie kent maar liefst 120.000 oude Chinese voorwerpen en werpt u een fantastische blik in de geschiedenis van dit boeiende land. De schitterende en ook zeker rustgevende Yu Garden is ook een bezoek meer dan waard. De tuin is met haar harmonieuze bruggen, theehuizen, vijvers en pagodes een oase van rust in het drukke Shanghai. Tot slot eindigt u de dag in één van Shanghai’s bekendste iconen; de Oriental Pearl toren. Deze toren werd in de jaren negentig gebouwd als tv-toren en is met haar 468 meter nog steeds het hoogste gebouw van de stad. De toren heeft in totaal 11 bollen, waarvan 3 inmiddels dienst doen als observatiedek. Durft u het aan het bovenste dek op 350 meter te bezoeken? Het uitzicht dat u hier over de stad heeft is het meer dan waard!

Heeft u zin om uw laatste avond in Shanghai op een bijzondere manier af te sluiten? Ga dan iets drinken in één van de vele rooftopbars die Pudong rijk is. Een cocktail met een veel beter uitzicht is in Shanghai niet te krijgen.

DAG
04

Shanghai - Suzhou

cn_al_suzhou9.jpg
Vertrek Shanghai
Per trein van Shanghai naar Suzhou
Aankomst Suzhou

U heeft al mooie ervaringen opgedaan in de grootste stad van China, maar vandaag is het tijd om verder te gaan naar de volgende bestemming; waterstad Suzhou. U vertrekt naar het treinstation van Shanghai voor de trein naar Suzhou. Uw volgende bestemming wordt ook wel “het Venetië van het oosten” genoemd. Suzhou is een charmante handelsstad met prachtige karakteristieke grachten, oude huisjes, pagodes en wereldberoemde siertuinen. Door de oude huisjes en kanalen lijkt het wel alsof u terug in de tijd gaat. Naast deze pracht en praal heeft de stad ook een moderne kant met enorme wolkenkrabbers.

DAG
05

Suzhou

cn_alg_girl.jpg
Optionele excursie naar de Garden of the Master of Nets (avond)
Optionele dagexcursie stadstour Suzhou

Vandaag heeft u alle tijd om Suzhou op eigen gelegenheid te verkennen. Of kiest u misschien liever voor een optionele excursie naar de Garden of the Master of Nets? Hier kunt u één van China’s meest verfijnde tuinen bezoeken, waar u kunt genieten van de mooie doorkijkjes en labyrintachtige paadjes. Ook kunt u de keuze maken voor de optionele stadstour Suzhou, waarbij u de hoogtepunten van de stad ontdekt. Zo brengt u tijdens deze tour een bezoek aan één van de mooiste tuinen in China; de Humble Administrator’s Garden. Vervolgens gaat u door naar een zijdefabriek, waar u leert hoe zijde gemaakt wordt. En als laatst brengt u een bezoek aan de levendige Shantang Street waar u een kleine wandeling maakt en een ontspannen boottocht over de kanalen. Aan u de keuze!

DAG
06

Suzhou – Hangzhou

cn_al_westlake2.jpg
Vertrek Suzhou
Per trein van Suzhou naar Hangzhou
Optionele excursie bezoek Lingyin Tempel

U verlaat Suzhou en reist door naar Hangzhou, een prachtige stad die ook bekend staat om haar zijde en om beroemde Chinese theesoorten.
In de 13e eeuw werd Hangzhou door ontdekkingsreiziger Marco Polo omschreven als ‘de mooiste stad ter wereld’ en nu - ruim 700 jaar later - wordt zijn mening nog steeds door velen gedeeld. Niet vanwege de stad zelf – ook hier wordt het stadsbeeld inmiddels steeds verder gedomineerd door grijze wolkenkrabbers – maar vanwege het Westmeer ten westen van de stad. Dit enorme, uitgestrekte meer wordt omgeven door groene heuvels vol theeplantages en op het meer vind je tientallen eilandjes met pagodes en tempels. Wanneer u nog meer van Hangzhou wilt zien dan is de optionele excursie naar de Lingyin Tempel een echte aanrader. Deze tempel wordt vaak genoemd in de top 10 van grootste Boeddhistische tempels in China en heeft een schitterende ligging in de bossen van de Lingyin berg. Alleen al de 100 in kalksteen uitgekerfde boeddha beelden voor de ingang van deze tempel zijn een lust voor het oog! Voor verdere informatie en prijzen kijkt u op het tabblad ‘extra’s’. In de avond kunt u nog naar één van de gezellige avondmarkten gaan en de vele lekkere restaurantjes ontdekken.

Weetje

In theehoofdstad Hangzhou zijn tientallen traditionele theehuizen, waar u een echte traditionele theeceremonie kunt meemaken. Een bijzondere ervaring!

DAG
07

Hangzhou – Beijing

cn_al_beijing.jpg
Vertrek Hangzhou
Per hogesnelheidstrein van Hangzhou naar Beijing
Aankomst Beijing

Na het ontbijt checkt u uit uw hotel en wordt u per transfer naar het treinstation gebracht voor de hogesnelheidstrein naar Beijing. De hogesnelheidstrein (ook wel ‘bullet trein’ genoemd) is met een gemiddelde snelheid van tussen de 250 en 350 kilometer per uur een ideale manier om de grote afstanden in China af te leggen en is daarnaast ook een zeer comfortabele manier om door China te reizen. In de middag komt u aan in de hoofdstad van China; Beijing. Met een inwonersaantal van bijna 20 miljoen is Beijing één van de grootste steden van het land én zelfs ter wereld. Hoewel de historische kern van de stad steeds verder verdwijnt, traditionele hutongs (oude ommuurde wijkjes) moeten steeds vaker wijken voor metershoge wolkenkrabbers, is Beijing één grote bezienswaardigheid op zich. De stad alleen al beschikt over maar liefst 6 UNESCO werelderfgoederen en is daarmee één van de meest historische steden van China. De komende dagen hebben wij meerdere excursies voor u inbegrepen, zodat u onder leiding van een ervaren Engelssprekende gids alles leert over deze indrukwekkende stad.

Weetje

Het aantal inwoners van Beijing wordt geschat op zo’n 20 miljoen. Het exacte aantal is lastig vast te stellen, vanwege het grote aantal niet geregistreerde bewoners. Je hoeft overigens maar zes maanden per jaar in de hoofdstad te wonen om officieel inwoner van Beijing te zijn!

DAG
08

Beijing

cn_al_verboden stad beijing2.jpg
Bezoek aan het Tiananmenplein & de Verboden Stad
Kies uit een bijzondere optionele Kung Fu of Opera show

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een bezoek aan één van de meest indrukwekkende bouwwerken van Beijing; De Verboden Stad. Met bijna 1000 gebouwen en meer dan 10.000 kamers is de Verboden Stad het grootste paleizencomplex ter wereld. Bijna 500 jaar lang werd dit paleizencomplex bewoond door de keizers van China die het land regeerden vanuit deze plek, waar ‘normale’ burgers niet waren toegestaan. Vandaag de dag doet het complex dienst als museum en kunt u een deel van de bijna 1000 gebouwen bezoeken. Vanaf het Plein van de Hemelse Vrede (Tiananmenplein) neemt een ervaren gids u graag mee op een boeiende wandeling door dit indrukwekkende complex.

DAG
09

Beijing

cn_al_grote muur beijing2.jpg
Dagexcursie bezoek & wandeling over de Grote Muur

Vandaag staat er een bijzondere excursie op het programma waar u wellicht al een tijdje naar uit kijkt, u gaat namelijk naar de Grote Muur! De muur, waarvan de oudste delen dateren uit de 5e eeuw voor Christus, is China’s grootste publiekstrekker. Nadat de ervaren Engelssprekende gids u heeft verteld over de unieke geschiedenis van de muur, heeft u de tijd om de eeuwenoude verdedigingslinie zelf te bewandelen. Van bovenaf heeft u een fraai uitzicht over de groene heuvels van de Guangou-vallei. Na de excursie keert u per transfer weer terug naar Beijing voor nog een gezellige avond.

Weetje

De constructie van de 6000 kilometer lange Chinese Muur, die eigenlijk uit vier delen bestaat, kostte maar liefst tweeduizend jaar. Hij werd gebouwd om twee redenen: bescherming tegen aanvallen uit Mongolië en om Chinezen te weerhouden om te vluchten.

DAG
10

Beijing

cn_al_imperial palace beijing.jpg
Optionele excursie Zomerpaleis
Optionele excursie Tempel van de Hemel
Laatste avond in Beijing

Wat heeft u al mooie dagen beleefd in twee wereldsteden en prachtige watersteden. Vandaag kunt u nog even genieten van een extra vrije dag in Beijing. Misschien vindt u het wel leuk om zelf op ontdekkingstocht te gaan of om misschien wat leuke souvenirs te kopen. Of misschien vindt u het vandaag wel interessant om het indrukwekkende zomerpaleis te bezoeken, even ten noorden van de stad. De ligging van dit voormalige keizerlijke buitenverblijf is sprookjesachtig: het complex kijkt vanaf de flanken van de Wan Shou-berg uit over het kunstmatige Kunmingmeer, dat werd aangelegd naar voorbeeld van het West Lake bij Hangzhou. U kunt hier de rijkelijk versierde gebouwen, paviljoenen, woningen en tempels bewonderen. Tijdens uw bezoek krijgt u een goede indruk hoe verschillende dynastieën hier in weelde verbleven. Het zomerpaleis is één van de mooiste in China en staat sinds 1998 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Een schitterende plek om even de binnenstad van Beijing te ontvluchten. Of wellicht kiest u er voor om op tour te gaan naar de Tempel van de Hemel, naar zeggen ook wel de mooiste tempel in Beijing. De tempel is gebouwd in 1420 en staat in het midden van een groot park met duizenden eeuwenoude bomen. Vanavond is uw laatste avond in Beijing.

DAG
11

Beijing- Datong

Hangende Klooster Datong
Vertrek Beijing
Per trein van Beijing naar Datong
Aankomst Datong

U reist vandaag per trein van Beijing naar Datong, waar u het einde van de middag aankomt. Reizen met de trein door China is een leuke manier om kennis te maken met (vaak) Chinese medereizigers. Tijdens uw rit ziet u veel van het Chinese landschap aan u voorbij trekken.
Datong ligt in het noorden van China, ongeveer op 300 km van Beijing, en staat vooral bekend om het culturele erfgoed in de omgeving. Zo bezoekt u morgen het Hangende Klooster Xuankong Si, welke letterlijk aan een steile wand ‘hangt’ op 75 meter hoogte. Het klooster hangt er al ruim 1400 jaar en is nog in een goede staat. De hal van de drie religies is misschien wel het meest bijzondere aan deze tempel, hier staan Boeddha, Laozi en Confucius vredig naast elkaar.
Ook mag een bezoek aan de Grotten van Yungang niet missen tijdens een verblijf in Datong. Als u een bezoek brengt aan de grotten, dan lijkt het wel of u even terug gaat naar de Wei-Dynastie. De grotten hebben ruim 50.000 beelden van Boeddha die in de berg zijn uitgehakt.

DAG
12

Datong

cn_al_datongyungang.jpg
Bezoek aan de Grotten van Yungang
Bezoek aan het Hangende Klooster Xuankong Si

Vandaag bezoekt u twee geweldige highlights, niet ver van Datong: de Grotten van Yungang (5e en 6e eeuw) en het Hangende Klooster. Eerst ziet u hoe de eeuwenoude boeddhistische tempelgrotten van Yungang over een lengte van bijna een kilometer zijn uitgehakt in de wand van het Wuzhoe Shangebergte, en bewondert u de eveneens uitgehouwen grote en kleine beelden van boeddha’s, hemelse wezens en aardse figuren in de grotten. Het Hangende Klooster Xuankong Si, dat u hierna bezoekt, is minstens zo indrukwekkend. Het houten tempelcomplex, uit de periode van de Noordelijke Wei-dynastie (4e-6e eeuw), hangt op tientallen meters hoogte tegen de steile klifwand van de heilige Hengshan-berg aan. Een spectaculair architectonisch wonder, dat door slechts één monnik werd gebouwd! U kunt de tijd nemen om het klooster, met zowel boeddhistische, taoïstische als confucianistische kenmerken, van binnen te bekijken en rond te wandelen door de diverse hallen met mooie beelden.

DAG
13

Datong - Pingyao

cn_al_pingyao.jpg
Vertrek Datong
Dagtrein van Datong naar Pingyao
Aankomst Pingyao

Vandaag vertrekt u naar het volgende hoogtepunt; het charmante Pingyao. Pingyao ligt tussen Beijing en Xi’an en is één van de best bewaarde dorpjes in China. De schitterende binnenplaatsen, de rode lantaarns en de oude tempels staan centraal in een bezoek aan het authentieke dorpje dat bijna geheel van hout is. U neemt vandaag weer de dagtrein, u heeft alle tijd om even te ontspannen; een boekje te lezen, wat muziek te luisteren of misschien wel om gewoon even te genieten van de uitzichten die u aan u voorbij ziet trekken.

DAG
14

Pingyao

cn_al_pingyao3.jpg
Optionele dagexcursie stadstour Pingyao
Optionele dagexcursie naar Wang's Courtyard en de Shuanglin Tempel

U heeft vandaag alle tijd om op eigen gelegenheid de unieke sfeer in Pingyao te proeven. De autovrije binnenstad is nog bijna helemaal intact gebleven, het lijkt wel alsof de tijd in dit authentieke stadje heeft stilgestaan! Maakt u vandaag ook zeker een wandeling over de prachtige oude stadsmuur met zijn grote poorten en uitkijktorens. U krijgt vanaf de muur een goede kijk op het dagelijkse leven binnen en buiten de muur. De stadsmuren zijn 10 meter hoog en maar liefst 6 kilometer lang en omringen het oude centrum van Pingyao.
Of breng een bezoek aan Nan Dajie, de hoofdstraat van Pingyao welke bijna door het gehele oude centrum loopt. Het is een drukke straat waar veel restaurants en souvenirwinkels te vinden zijn. Ook kunt u hier nog wat kleine musea en tempels bezichtigen. De gebouwen schetsen een mooi beeld van het oude Pingyao en de meeste gebouwen stammen uit de Ming- en Qing-Dynastie. Dwaal op uw gemak door de onontdekte straatjes en steegjes van Pingyao en laat u verrassen.
U kunt ook een optionele stadstour boeken waarbij u onder leiding van een ervaren Engelssprekende gids een stadstour maak door het bijzondere stadje Pingyao.

DAG
15

Pingyao - Xi'an

cn_al_xian.jpg
Vertrek Pingyao
Per hogesnelheidstrein van Pingyao naar Xi’an
Aankomst Xi’an
Optionele excursie naar de Pagode van de Wilde Gans
Optionele excursie naar de Grote Moskee en de moslimwijk

Na uw ontbijt staat er een transfer voor u klaar naar het treinstation van Pingyao, waar u opnieuw op de hogesnelheidstrein stapt, dit keer met als eindbestemming Xi’an. Bij aankomst in deze historische stad, neemt u een transfer richting uw hotel in het centrum van de stad.
De rest van de dag heeft u ter vrije besteding en kunt u kennismaken met deze boeiende stad, die door velen met stip op 1 staat in het rijtje van de meest historische steden van China. Ooit de hoofdstad van het land en het eindpunt van de befaamde Zijderoute, gaat de historie van de stad ruim 3000 jaar terug en is de stad voor veel reizigers een absoluut hoogtepunt van een bezoek aan China.
Natuurlijk staat Xi’an tegenwoordig met name bekend om het wereldberoemde Terracotta Leger, maar ook de stad zelf heeft genoeg te bieden om uren in rond te dwalen. Zo kent de stad tientallen tempels en pagodes en is de op veel plekken nog intacte stadsmuur met haar 14 kilometer één van de langste in heel China. Maar ook de Grote Moskee in de moslimwijk van Xi’an is een bezoek meer dan waard. Sowieso is de wijk leuk om eens doorheen te struinen, u vindt er uitstekende restaurants die afwisseling bieden aan de Chinese keuken.

Weetje

De hogesnelheidstrein is een sterk voorbeeld van het hoge tempo waarin China’s infrastructuur zich ontwikkelt. De eerste ‘bullet trains’ dateren uit begin 2000. Inmiddels is China’s hogesnelheidsnetwerk 22.000 kilometer – het langste ter wereld. Het verbindt ruim 200 steden in 32 verschillende provincies.

DAG
16

Xi'an

cn_al_xian_terracottaleger_51703093.jpg
Bezoek aan het wereldberoemde Terracottaleger
Optionele excursie stadsmuur Xi'an
Optionele Tang Dynasty show met dumpling diner

Wanneer u zich vooraf goed heeft ingelezen over China, heeft u waarschijnlijk lang uitgekeken naar dit moment. Vandaag bezoekt u één van China’s meest beroemde bezienswaardigheden; het Terracotta Leger. Dit opzienbarende leger, volledig gemaakt van aardewerk, werd bij toeval gevonden in 1974 bij het aanleggen van een put. Onder een laag aarde vonden boeren tot hun grote verbazing een aantal levensgrote, aardewerken soldaten en bij verder archeologisch onderzoek bleek dit slechts het topje van de ijsberg. Maar liefst 8000 soldaten en nog eens honderden paarden met strijdwagens werden onder de grond vandaan gehaald, ieder exemplaar verschillend van het andere met een unieke gezichtsuitdrukking, haar- en kledendracht.
De beelden zijn ooit gemaakt in opdracht van China’s eerste keizer, bedoeld om hem naast zijn graftombe te vergezellen en te beschermen na de dood. Al tientallen jaren zijn archeologen bezig de beelden volledig te restaureren en tegenwoordig is een deel van de bijna 10.000 beelden te bewonderen in het museum. Vandaag neemt een Engelssprekende gids u mee door het museum om u alle ins en outs over de beelden, hun oorsprong en het archeologisch onderzoek te vertellen.
Na dit indrukwekkende bezoek keert u terug naar Xi’an voor een laatste avond in de stad.

Weetje

Het herstel van de terracotta beelden, dat nog altijd niet helemaal is afgerond, is misschien wel het grootste restauratieproject ooit. Van de bijna 10.000 soldaten, paarden en strijdwagens was er niet één volledig op het moment van de opgraving!

DAG
17

Xi'an - Guilin

cn_al_guilin_raft_119004256.jpg
Vertrek Xi’an
Per binnenlandse vlucht van Xi’an naar Guilin
Aankomst Guilin

U verlaat Xi’an en vertrekt naar de volgende geliefde bestemming; Guilin. Na een vroeg ontbijt rijdt u naar het vliegveld van Xi’an voor uw binnenlandse vlucht naar Guilin. Leun achterover in uw stoel of bekijk alvast uw digitale foto’s, na een korte vlucht van ca. 2,5 uur stapt u uit in Guilin. Een privéchauffeur brengt u naar het hotel. Verken de stad als u wilt alvast op eigen gelegenheid. Maak een wandeling in het centrum of bewonder de prachtige meren van Guilin en haar grillige kalkstenen bergen. Wellicht wandelt u wel langs de Zon en Maan pagodes aan de rand van Shan Hu. De maan pagode heeft een glazen structuur en de deuren op iedere verdieping zijn fraai gedecoreerd, de Zon is met koper bekleed. De twee torens zijn met elkaar verbonden via een tunnel onder water en vooral in de avonduren wanneer de lichtjes branden is het een beeldig gezicht! Zoek ook voor vanavond een gezellig restaurant, Guilin staat bekend om haar goede adresjes voor een lekkere ‘hot pot’ of dim sum.

Weetje

Guilin was de eerste stad in China die zich na 1949 ontwikkelde als toeristische bestemming. In de lesboeken van Chinese schoolkinderen stond decennialang ‘het landschap van Guilin is het beste onder de hemel’.

DAG
18

Guilin – Yangshuo (boottocht Li Rivier)

cn_al_guilin-yangzhou.jpg
Vertrek Guilin
Prachtige riviercruise van Guilin naar Yangshuo
Liusanjie Impression Show (optionele excursie)

Vandaag staat er een schitterende, drie uur durende boottocht over de Li Rivier naar Yangshuo, uw volgende bestemming, op het programma. Na het ontbijt rijdt u per transfer van uw hotel in Guilin naar de aanlegsteiger van een kleine cruiseboot met zowel een overdekt gedeelte met restaurant als een open dek. U gaat aan boord en glijdt langzaam de rivier af. Onderweg geniet u van het beeldschone groene landschap, met grazende waterbuffels, boeren die hun land bewerken en kleine dorpjes, en laat u overweldigen door de aanblik van de vele sprookjesachtige karstpieken die uit het groene landschap omhoog rijzen.

Na aankomst in Yangshuo wordt u naar het hotel gebracht via de volledig met marmer geplaveide West Street, met authentieke huizen, leuke winkeltjes en verschillende stalletjes en restaurantjes met lokale lekkernijen. West Street is met 1400 jaar de oudste straat van de stad. Het ligt in een wijk die populair is onder buitenlandse studenten vanwege de vele taalcursussen die hier worden gegeven, wat de buurt een levendige Chinees-westerse sfeer geeft. Het voordeel is dat veel lokale handelaren en inwoners een aardig woordje Engels spreken.
’s Avonds kunt u, als u wilt, de Liusanjie Impression Show bijwonen (optionele Excursie). Een indrukwekkend spektakel met de Li-rivier als indrukwekkende decor.

DAG
19

Yangshuo

cn_alg_yangshuo_he.jpg
Vrije dag in Yangshuo
Fietstocht door de omgeving en tocht met bamboevlotten (optionele excursie)

Het beeldschone landschap rond Yangshuo is een belangrijke bezienswaardigheid van deze plaats. Het stadje staat namelijk bekend om het schitterende karstgebergte dat deze omgeving domineert.
De Li Rivier die door het bergachtige landschap slingert en de grazende waterbuffels langs de oever geven Yangshuo een haast sprookjesachtig uiterlijk. Vandaag geniet u van een heerlijke vrije dag in Yangshuo, misschien gaat u vandaag wel het drukke toeristische hart van Yangshuo ontdekken in de populaire West Street. Ook kunt u ervoor kiezen om deze drukte in te ruilen voor een dag in de serene natuur rondom de stad, want langs de oevers van de Yulong Rivier is het kalm en vredig. Gaat u dan mee op een optionele excursie waarbij u een fietstocht maakt door de omgeving. Onze ervaren gids vertelt u alles over het landschap en het dagelijkse leven dat zich hier afspeelt. Een ervaring die u niet wilt missen! Tijdens uw fietstocht zult u ook zien dat er af en toe ook gevaren wordt op de rivier, u wordt tijdens deze optionele excursie dan ook graag mee genomen voor een tocht op een traditioneel bamboevlot. U vaart in alle rust op de rivier en u kunt het indrukwekkende karstgebergte en de omgeving op een bijzondere manier van dichtbij bewonderen. Ook brengt u een bezoek aan Moon Hill, een groot gat in een berg in de vorm van een volle maan.

DAG
20

Yangshuo – Guilin – Hong Kong

cn_al_hong kong victoria harbour.jpg
Vertrek Yangshuo
Per transfer naar Guilin
Per trein van Guilin naar Guangzhou
Per trein van Guangzhou naar Hong Kong

Na het ontbijt kunt u zich klaarmaken voor het volgende hoogtepunt tijdens deze reis; de bruisende stad Hong Kong! Misschien keek u hier al even naar uit, wat leuk dat u morgen een volle vrije dag hier heeft. Per transfer vertrekt u van Yangshuo naar Guilin, waar u vervolgens op de hogesnelheidstrein stapt naar Guangzhou en vandaar per trein verder reist naar Hong Kong.
Hong Kong en zijn vele (schier)eilanden bieden eindeloos veel mogelijkheden voor culturele uitstapjes, ‘shopping therapy’ in de vele winkelcentra, boetiekjes en plaatselijke markten en culinaire ontdekkingen. Geniet vanavond alvast van uw eerste avond in Hong Kong, morgen heeft u alle tijd om Hong Kong op eigen gelegenheid te ontdekken of mee te gaan op een optionele excursie.

DAG
21

Hong Kong

cn_al_tram at the peak hong kong2.jpg
Vrije dag in Hong Kong
Optionele excursie tour naar Victoria Peak, Aberdeen, Stanley Market en Repulse Bay

Vandaag heeft u de kans om, tijdens een optionele excursie, kennis te maken met de hoogtepunten van metropool Hong Kong. Met de gids rijdt u naar Victoria Peak, het hoogste punt van de stad, waar u een spectaculair beeld krijgt van de omvang van Hong Kong. Vanaf dit punt ziet u onder meer de haven, Hong Kong Island en vele indrukwekkende gebouwen. Om dit bezoek nog spectaculairder te maken, nemen we de Peak Tram nog verder omhoog tot het hoogste punt van 396 meter. De trein rijdt hier al sinds 1888, ziet er antiek uit en wordt aan kabels de berg opgetrokken.
Vervolgens gaat u door naar het drijvende dorp van Aberdeen, een traditioneel vissersdorpje waar nog veel mensen in oude bootjes wonen en alleen aan kant komen voor het hoogstnoodzakelijke. Hier ervaart u ook waarom het levendige Aberdeen Harbour, waar kwetsbaar ogende sampans (traditionele boten) zich een weg banen door het drukke verkeer. U gaat dit ook zelf ervaren tijdens een boottochtje met een sampan. Hierna gaat u verder met een mooie rit langs de prachtige kust en bekijkt daar het oogstrelende Repulse Bay, een plek waar veel rijke nationale beroemdheden wonen, mede vanwege het sensationele uitzicht over de Zuid-Chinese Zee. Aan het eind van de tour gaat u terug naar het hotel en ’s avonds heeft u nog alle gelegenheid om van deze geweldige stad te genieten.

Goed om te weten

Heeft u nog geen zin om het vliegtuig naar huis te pakken? Verleng uw rondreis dan met een aantal nachten in het bruisende Hong Kong. U kunt zelf kiezen hoeveel dagen extra u aan uw reis vastplakt. Kijk bij het tabblad verlengen/vervangen voor alle mogelijkheden en bijbehorende prijzen.

DAG
22

Hong Kong - Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Vertrek Hong Kong
Vlucht van Hong Kong naar Amsterdam

U bent alweer aan het eind gekomen van deze gevarieerde reis door China. Wat heeft u drie mooie weken beleefd, het voelt vast alsof de tijd voorbij gevlogen is. Afhankelijk van uw vluchttijd wordt u na het ontbijt of in de loop van de dag/avond naar het vliegveld van Hong Kong gebracht. U kunt heerlijk nagenieten van de vele ervaringen en hoogtepunten van de reis.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
5 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Extra's
22 opties
Open+
23 dagen Hoogtepunten van China: altijd de beste prijs

Vervoersopties ter plaatse

Diverse vormen van vervoer

Tijdens deze rondreis reist u met verschillende (lokale) vervoersmiddelen. Al deze vormen van reizen dragen bij tot een zeer afwisselende reis. Uiteraard hebben wij alles al voor u gereserveerd en hoeft u nergens naar om te kijken. Samen met onze agent zorgen wij voor een onbezorgde vakantie.

Middenklasse én Superiorklasse

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij tijdens deze privéreis gebruiken. Deze reis kan zowel in goede Middenklasse als Superiorklasse hotels worden geboekt. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

Middenklasse
Superiorklasse
Shanghai
Holiday Inn Express Zhabei Shanghai
Driesterren
 • ch_ac_expessex2.jpg
 • ch_ac_expesslo2.jpg
 • ch_ac_expessre1.jpg
 • ch_ac_expesska3.jpg
 • ch_ac_expesska1.jpg
 • ch_ac_expessex1.jpg
 • ch_ac_expesslo3.jpg
 • ch_ac_expesska2.jpg
 • ch_ac_expesslo1.jpg
Holiday Inn Express Zhabei is centraal gelegen in het centrum van Shanghai. Populaire attracties, zoals de voetgangersstraat Nanjing Road en het Volksplein, bevinden zich op 10 minuten rijden van het hotel. Het metrostation van Shanghai (lijn 3 en 4) bereikt u in minder dan 10 minuten lopen.
De eenvoudige kamers zijn voorzien van airco, TV, kluisje, thee- en koffiefaciliteiten, gratis internet en een badkamer met douche en/of bad. In de lounge van het hotel worden lichte maaltijden en drankjes geserveerd.
Meer info >
Shanghai
SSAW Narada Boutique Hotel
Viersterren
 • cn_ac_ssaw_ex.jpg
 • cn_ac_ssaw_ka.jpg
 • cn_ac_ssaw_ka2.jpg
 • cn_ac_ssaw_re.jpg
 • cn_ac_ssaw_ui.jpg
 • cn_ac_ssaw_de.jpg
In het bruisende district van Huangpu ligt het luxe Narada Boutique Hotel. Met een ideale ligging naast De Bund (de promenade midden in het centrum van Shanghai) en vlakbij de Yu Garden, is dit een fantastisch hotel voor uw verblijf in Shanghai. Ook het Volksplein, Xintiandi en Nanjing Road liggen op korte afstand van het hotel. De knusse kamers zijn voorzien van airco, minibar, kluisje, flatscreen-tv, koffie- en theefaciliteiten en badkamer met bad en/of douche. Alle kamers zijn uitgerust met een verduisterend gordijn, dit helpt om de slaapkwaliteit van de gasten te waarborgen. Het hotel beschikt over een fitnessruimte, wasruimte en kinderspeelplaats. Als het mooi weer is kunt u heerlijk genieten op de patio, met natuurlijk een schitterend uitzicht op de skyline van Shanghai.
Meer info >
Suzhou
Garden hotel Suzhou (Yuanwailou)
Driesterren
 • cn_ac_yuanwailoutu.jpg
 • cn_ac_yuanwailouka.jpg
 • cn_ac_yuanwailouka2.jpg
 • cn_ac_yuanwailoure.jpg
Het Garden Hotel (Yuanwailou) is een stijlvol hotel en ligt in het westen van Suzhou. De straat Guanqian ligt op 10 minuten rijafstand en de voetgangersstraat Shilu ligt op ongeveer 1 kilometer loopafstand. Het hotel beschikt over een fitnessruimte, restaurant, bar, spellenkamer en een mooie tuin. In het restaurant worden verschillende Chinese gerechten gereserveerd, maar er zijn ook kleine versnaperingen te krijgen. Tevens biedt het hotel gratis WiFi in alle kamers aan en activiteiten als karaoke en fietsverhuur. De kamers zijn ruim en modern ingericht en beschikken over een minibar, tv en een badkamer met bad en/of douche.
Meer info >
Suzhou
Suzhou Garden Hotel (Nanyuan)
Viersterren
 • cn_ac_gardennanyuan_ex.jpg
 • cn_ac_gardennanyuan_ka2.jpg
 • cn_ac_gardennanyuan_ka3.jpg
 • cn_ac_gardennanyuan_in.jpg
 • cn_ac_gardennanyuan_lo.jpg
 • cn_ac_gardennanyuan_tu.jpg
Het Suzhou Garden (Nanyuan) Hotel is een comfortabel hotel met vele faciliteiten voor een fijn verblijf in de gezellige stad Suzhou. Naast het hotel ligt een jachthaven en het hotel is omgeven door prachtige tuinen. Het Garden hotel Suzhou ligt dichtbij de Master of the Nets Garden en het Pingtan museum van Suzhou. In de buurt ligt de Panmen Gate en de Xuanmiaotempel. De kamers zijn netjes en comfortabel ingericht en voorzien van airco, TV, telefoon, minibar, koffiezetapparaat, kluisje, gratis WiFi en een badkamer met bad en/of douche. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar/lounge, een klein winkeltje en een fitnessruimte.
Meer info >
Hangzhou
Redstar Culture hotel
Driesterren
 • cn_ac_redstar_ex.jpg
 • cn_ac_redstar_rec.jpg
 • cn_ac_redstar_lo.jpg
 • cn_ac_redstar_re.jpg
Het Redstar Culture is een comfortabel hotel in Hangzhou. Op een afstand van 7 km ligt de Linyin Tempel, één van de hoogtepunten van Hangzhou. Het hotel ligt op 4 km van het centrum van Hangzhou en op 2 km afstand van Wushan Square, welke grenst aan Hefang Street één van de meest traditionele straatjes in Hangzhou. De kamers zijn voorzien van airco, bureau, TV, minibar, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met douche. Het hotel beschikt over een restaurant, fitnessruimte, sauna en spa. Er is gratis WiFi beschikbaar.
Meer info >
Hangzhou
Grand Metropark Hangzhou
Viersterren
 • cn_ac_grandmetro_ex.jpg
 • cn_ac_grandmetro_ka2.jpg
 • cn_ac_grandmetro_ka.jpg
 • cn_ac_grandmetro_in.jpg
 • cn_ac_grandmetro_re.jpg
Het Grand Metropark Hotel ligt op slechts 5 minuten lopen van het schilderachtige West Lake en op 2 km van het treinstation van Hangzhou. De comfortabele kamers bieden een schitterend uitzicht op de stad, bergen of het meer. De kamers zijn voorzien van tv, minibar, bureau en badkamer met bad en/of douche. Grand Metropark beschikt over een fitnessruimte, biljart, karaoke en een zwembad (welke alleen in de zomer geopend is). Ook kunnen de liefhebbers een potje tennis spelen. Het hotel is tevens voorzien van gratis WiFi, een bar en drie eetgelegenheden. In het restaurant Peony worden heerlijke Chinese gerechten en dim sum geserveerd. Bij de andere eetgelegenheden kunt u terecht voor Japanse en westerse gerechten.
Meer info >
Beijing
Dong Fang Hotel
Driesterren
 • Dong Fang hotel
 • kamer Dong Fang hotel
 • kamer Dong Fang hotel
 • cn_ac_dongfang_te.jpg
 • bar Dong Fang hotel
 • bar Dong Fang hotel
Het Dongfang is een elegant hotel waar oost en west samenkomen. Het hotel ligt centraal en aan de rand van het oude centrum van Beijing. Toeristische attracties als het Tiananmen-plein en de Verboden Stad liggen op een afstand van 25 minuten rijden. De kamers hebben een klassiek Chinees en westers design en zijn voorzien van airco, TV, bureau, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer. Het hotel heeft twee restaurants waar u kunt genieten van lokale en internationale gerechten. Dongfang heeft een Europese tuin waar u heerlijk kunt ontspannen. Er is gratis WiFi in alle ruimtes en er kan gebruik worden gemaakt van de was- en stomerijdiensten.
Meer info >
Beijing
Howard Johnson Paragon
Viersterren
 • cn_ac_howardparagon_ex.jpg
 • cn_ac_howardparagon_ka.jpg
 • cn_ac_howardparagon_ka2.jpg
 • cn_ac_howardparagon_te.jpg
 • cn_ac_howardparagon_re.jpg
Hotel Howard Johnson Paragon ligt op een goede locatie aan de oostzijde van Beijing. De bekende Wangfujing Street ligt op slechts 10 minuten wandelen en het Tiananmenplein en de Verboden stad liggen op 10 minuten rijden van het hotel. Met een kleine 15 minuten wandelen vindt u het metrostation Dongdan (lijn 1 en 5). De nette kamers zijn voorzien van airco, flatscreen-tv, kluisje, minibar, thee- en koffiefaciliteiten en een badkamer met bad en/of douche. Howard Johnson is voorzien van een volledig ingerichte fitnessruimte en gratis WiFi in alle ruimtes. In de lounge van het hotel kunt u terecht voor koffie, drankjes en lichte maaltijden. Bij de Rainbow Garden kunt u genieten van Kantonese en Hunan gerechten. Kiest u toch liever voor internationale lekkernijen, dan kunt u een hapje eten bij het Sunshine Atrium café.
Meer info >
Datong
Datong hotel
Driesterren
 • cn_ac_datong_ex.jpg
 • cn_ac_datong_ka.jpg
 • cn_ac_datong_zw.jpg
 • cn_ac_datong_ba.jpg
 • cn_ac_datong_re.jpg
Het Datong Hotel is een prima accommodatie met vele faciliteiten. Het hotel heeft een uitstekende ligging om de bezienswaardigheden van deze omgeving te ontdekken. Het hotel ligt op ongeveer 15 minuten rijden van de Yungang grotten en op circa een half uurtje rijden van het station. De kamers zijn netjes en verzorgd ingericht en voorzien van airco, TV, kluisje, waterkoker, gratis internet verbinding en een badkamer met bad en/of douche. Het hotel heeft een uitstekend restaurant waar Chinese en westerse gerechten worden geserveerd. Tevens is er een gezellige bar, een lift, wasservice en gratis WiFi voor ook de openbare ruimtes. Wilt u liever even relaxen of sporten, dan kunt u gebruik maken van het overdekte zwembad of van de fitnessruimte.
Meer info >
Datong
Datong Garden Hotel
Viersterren
 • cn_ac_garden_ex.jpg
 • cn_ac_garden_ka.jpg
 • cn_ac_garden_ka2.jpg
 • cn_ac_garden_re.jpg
 • cn_ac_garden_in.jpg
Op een goede locatie in het centrum van Datong ligt het Datong Garden Hotel. Het hotel heeft een traditionele inrichting en ligt op ca. 18 km van de bekende grotten van Yungang. De tempel van Huayan en de Fahua Tempel liggen op ca. 10 minuten van het Datong Garden Hotel. De kamers zijn voorzien van airco, flatscreen-tv, kluisje, zitje, bureau, minibar, koelkastje en een badkamer met bad en/of douche. Bent u toe aan wat ontspanning, dan kunt u in het spa- en wellnesscentrum even tot rust komen tijdens een massage of bezoek de sauna van het hotel. Ook is er een fitnesscentrum en gratis WiFi beschikbaar in het hotel. Het hotel beschikt over een Chinees restaurant waar lokale gerechten worden geserveerd, ook is er een westers restaurant, waar heerlijke Italiaanse koffie wordt geserveerd.
Meer info >
Pingyao
Tian Yuan Kui Guesthouse
Driesterren
 • cn_ac_tianyuan_ex.jpg
 • cn_ac_tianyuan_ex1.jpg
 • cn_ac_tianyuan_ka2.jpg
 • cn_ac_tianyuan_ka.jpg
 • cn_ac_tianyuan_ex2.jpg
 • cn_ac_tianyuan_ex3.jpg
Aan de historische Ming Quing straat, in de historische binnenstad van Pingyao, ligt het sfeervolle Guesthouse Tian Yuan Kui. Dit kleinschalige guesthouse met 25 kamers is gebouwd in een prachtige Chinese stijl. Het treinstation van Pingyao ligt op 20 minuten lopen en op een korte afstand van 3 minuten vindt u de beroemde Rishenchang Piaohao. De kamers zijn bijzonder ingericht met een traditioneel Kang-Bed en donkerhouten meubels. De kamers beschikken over airco, TV en een badkamer met douche. Er is gratis WiFi in alle ruimtes.
Meer info >
Pingyao
Yide Guesthouse
Viersterren
 • Yide Guesthouse Pingyao
 • cn_ac_yide guesthouse pingyaoka2.jpg
 • Yide Guesthouse Pingyao
 • Yide Guesthouse Pingyao
 • Yide Guesthouse Pingyao
 • Yide Guesthouse Pingyao
Het Yide Guesthouse is een prachtig gerestaureerd huis met een mooie binnenplaats en werd in 1735 door een rijke koopman gebouwd. U geniet hier van de historische sfeer met modern comfort. Het guesthouse ligt op ongeveer 500 meter van South Avenue, het centrum van Pingyao. Het treinstation is circa 2 kilometer van het hotel verwijderd. De kamers zijn in klassieke Chinese stijl ingericht en hebben allemaal een verschillende inrichting. De kamers zijn voorzien van TV, telefoon, airco, gratis WiFi, koffie- en theefaciliteiten en badkamer met bad en/of douche. In het hotel bevindt zich een prima restaurant met Chinese- maar ook westerse gerechten. Er is een bar/lounge voor een heerlijk drankje. Verder zijn er kluisjes bij de receptie en is er een winkeltje. In de openbare ruimtes zijn er internetmogelijkheden.
Meer info >
Xi'an
Skytel Hotel
Driesterren
 • cn_ac_xia_skytelex.jpg
 • cn_ac_xia_skytelka.jpg
Het Skytel hotel is gelegen in het hart van Xi’an, op loopafstand van vele winkels en restaurants. Op 5 minuten wandelen ligt de indrukwekkende Klokkentoren, ook wel gezien als het symbool van de stad. De moderne kamers hebben comfortabele bedden en beschikken over airco, TV, koelkastje, koffie- en theefaciliteiten, zithoek en een badkamer. Er is een fitnessruimte, en massageruimtes waar u heerlijk kunt ontspannen. Er is gratis WiFi beschikbaar.

Meer info >
Xi'an
Grand Dynasty Culture Hotel
Drieenhalve ster
 • cn_ac_granddynasty_ex.jpg
 • cn_ac_granddynasty_ka.jpg
 • cn_ac_granddynasty_ka2.jpg
 • cn_ac_granddynasty_re.jpg
 • cn_ac_granddynasty_in.jpg
Grand Dynasty Culture Hotel ligt in het hart van Xi'an. Op een paar minuten lopen bevindt zich de oude stadsmuur van Xi'an en de Grote Moskee. De bekende Drum Tower en de Bell Tower (drumtoren en klokkentoren) liggen op slechts 5 minuten rijden van het hotel. De goed verzorgde kamers zijn voorzien van airco, TV, minibar en badkamer met bad en/of douche. Het hotel heeft tevens een fijn binnenzwembad, fitnesscentrum, bar en restaurant.
Meer info >
Guilin
Guilin Universal Hotel
Drieenhalve ster
 • cn_ac_universalov.jpg
 • cn_ac_universalka.jpg
 • cn_ac_universallo.jpg
 • cn_ac_universalre.jpg
Guilin Universal Hotel ligt vlak naast de Li rivier en de toeristische attracties zijn goed te bereiken vanuit het hotel. Het hotel beschikt over een restaurant en een wellnesscentrum. De restaurants bieden goed eten vanuit de Chinese keuken maar ook westerse gerechten. De kamers zijn modern ingericht en beschikken over een TV, kluisje en een douche en/of bad.
Meer info >
Guilin
Guilin Royal Palace Hotel
Viersterren
 • cn_ac_royalpalace_zw.jpg
 • cn_ac_royalpalace_ex.jpg
 • cn_ac_royalpalace_ka1.jpg
 • cn_ac_royalpalace_ex3.jpg
 • cn_ac_royalpalace_ex2.jpg
 • cn_ac_royalpalace_te.jpg
Het Guilin Royal Palace is een comfortabel hotel met een centraal uitzicht op de charmante Chinese tuinen van het Guilin Central Park. Het hotel ligt op 10 minuten rijden van 101 Pleasure Ground en TOO Commercial Plaza. U rijdt vanaf het hotel in 5 minuten naar het trein- en busstation van Guilin. De ruime nette kamers zijn voorzien van airco, flatscreen-tv, minibar, kluisje en een badkamer met een bad en douche. Als u op zoek bent naar ontspanning, dan kunt u gebruik maken van de hot tubs of het solarium. Het hotel beschikt ook over een heerlijk buitenzwembad in een mooie groene omgeving (seizoensgebonden). Het restaurant van Guilin Yi Royal heeft prachtige grote ramen die u uitzicht bieden op de tuinen. Hier worden authentieke Chinese gerechten geserveerd. Er is gratis WiFi beschikbaar in het hotel.
Meer info >
Yangshuo
Yangshuo Snow Lion Resort
Driesterren
 • cn_ac_snowlion_ex.jpg
 • cn_ac_snowlion_ka.jpg
 • cn_ac_snowlion_ka2.jpg
 • cn_ac_snowlion_zw.jpg
 • cn_ac_snowlion_re.jpg
Een kleurrijk hotel met een fantastisch uitzicht op de Li rivier en de Karstbergen. Snow Lion Resort bevindt zich op 15 minuten rijden van het bruisende West Street, met vele souvenirkramen, winkeltjes, restaurants en bars. De ruime kamers hebben een klassieke Chinese inrichting met houten vloeren, maar de echte eyecatcher is het prachtige uitzicht vanaf het balkon. De kamers zijn voorzien van airco, TV, waterkoker en een badkamer met douche. Het resort heeft verschillende faciliteiten zoals een buitenzwembad, bibliotheek, massageservice, biljart, tafeltennis, kinderspeelplaats en de mogelijkheid om te barbecueën. In het restaurant worden er heerlijke lokale en westerse gerechten geserveerd. Er is WiFi beschikbaar in alle ruimtes van het resort.
Meer info >
Yangshuo
Mountain Escape Hotel
Viersterren
 • cn_ac_mountainescape_ex.jpg
 • cn_ac_mountainescape_ka.jpg
 • cn_ac_mountainescape_ka1.jpg
 • cn_ac_mountainescape_re.jpg
Op een schitterende locatie net buiten Yangshuo, ligt het sfeervolle Mountain Escape Hotel. Deze kleinschalige guesthouse is gelegen in een traditioneel Chinees huis, dat maar liefst 80 jaar oud is. De vriendelijke eigenaren hebben het huis volledig opgeknapt en gemoderniseerd en tegenwoordig biedt het onderdak aan vier sfeervolle kamers, die ieder met veel oog voor detail zijn ingericht. De kamers beschikken over airco, minibar, koffie- en theefaciliteiten en gratis wifi. De badkamers zijn modern ingericht en voorzien van een ligbad en aparte douchecabine, föhn en badjassen.
Het hotel beschikt over een restaurant waar traditionele streekgerechten worden geserveerd en op het dakterras geniet u van een overweldigend uitzicht op de groene karstbergen in de omgeving.
Meer info >
Hong Kong
Regal Oriental Hotel
Drieenhalve ster
 • cn_ac_regalorientalhkgov3.jpg
 • hk_ac_regalorientalka7.jpg
 • hk_ac_regalorientalre5.jpg
Hotel Regal Oriental biedt een geweldig uitzicht op Victoria Harbour en op het oosten van Kowloon. Het hotel ligt op een goede locatie in het hart van de historische wijk Kowloon City, op slechts 1,5 km van de Wong Tai Sin-tempel. Het hotel ligt op loopafstand van diverse restaurants, bars en een shoppingmall. De kamers zijn ruim, modern ingericht en voorzien van airco, flatscreen-tv, kluisje, koffie- en theefaciliteiten, WiFi en een badkamer met bad en/of douche. Tevens is het hotel voorzien van een fitnesscentrum en een wasserette (zelfbediening). In het Regel Oriental hotel kunt u genieten van specialiteiten uit Hong Kong, gerechten in Amerikaanse stijl, westerse gerechten en ook authentieke Italiaanse hoogstandjes.

Meer info >
Hong Kong
Hotel Regal Kowloon
Viersterren
 • cn_ac_regalkowloonov2.jpg
 • hk_ac_regalkowloonka11.jpg
 • hk_ac_regalkowloonka10.jpg
 • hk_ac_regalkowloonre5.jpg
 • hk_ac_regalkowloonre6.jpg
 • hk_ac_regalkowloonre7.jpg
Het Regal Kowloon heeft een klassiek Europese uitstraling en is centraal gelegen in Tsim Sha Tsui, de beroemde winkel- en uitgaanswijk van Hong Kong. De metro ligt op enkele minuten loopafstand van het hotel en met de metro bent u ook snel bij de verschillende bezienswaardigheden. Het hotel heeft elegant ingerichte kamers die zijn voorzien van airco, TV, minibar, telefoon, koffie- en theefaciliteiten, WiFi en een badkamer met bad en/of douche. Het hotel beschikt over een fitnessruimte en een bar waar u gezellig een drankje kunt drinken onder het genot van livemuziek. In de drie restaurants van Regal Kowloon kunt u genieten van tal van Chinese, Italiaanse, Amerikaanse en internationale gerechten. Voor de liefhebber van zoete lekkernijen is er de Regal patisserie, waar een verscheidenheid aan zelfgemaakte taarten en zoete deegwaren worden aangeboden.
Meer info >

Verlengen

Het is mogelijk om uw rondreis nog meer op maat te maken, door de rondreis aan het einde te verlengen. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden die wij bij deze reis bieden.
Nog meer zien? Verleng uw rondreis vooraf in een boeiende stad ( 1 t/m 4 van 5 opties )
Wanneer u met Emirates via Dubai vliegt, bieden wij u de mogelijkheid om een 3-daagse of 4-daags verblijf bij te boeken in de wereldstad Dubai. Dubai is een intrigerende stad vol contrasten. Oude culturen gaan hand in hand met modern comfort. Ontdek het hoogste gebouw ter wereld en ‘shop till you drop’ in de grootste en meest luxe winkelcentra. Of ga op zoek naar de authentieke Arabische wereld met haar goud- en specerijenmarkten en traditionele show schepen. Een paar dagen verlengen in Dubai is een mooie aanvulling op uw rondreis.

Klik op ‘boek nu’ onder ‘data & prijzen’ en u kunt zien wat de meerprijs is op de vertrekdatum van uw keuze.
ae_al_dubai_marina_116557324.jpg
Dubai - 3 dagen J5 Port Saeed Hotel
Driesterren
Dit hotel biedt u luxe en uitstekende faciliteiten en ligt in het hart van Dubai. Op slechts drie kilometer van de luchthaven en tien kilometer van het World Trade Center. Op loopa...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.127
ae_al_centrumdubai.jpg
Dubai - 4 dagen J5 Port Saeed Hotel
Driesterren
Dit hotel biedt u luxe en uitstekende faciliteiten en ligt in het hart van Dubai. Op slechts drie kilometer van de luchthaven en tien kilometer van het World Trade Center. Op loopa...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.181
AE_AL_PromenadeDubai
Dubai - 3 dagen Movenpick Jumeirah Beach
Vijfsterren
Geniet tijdens uw verblijf in Dubai van de luxe van Hotel Movenpick Jumeirah Beach. Het hotel ligt op slechts 1 minuut lopen van de stranden van de Perzische Golf. Het hotel biedt ...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.302
AE_AL_PromenadeDubai
Dubai - 4 dagen Movenpick Jumeirah Beach
Vijfsterren
Geniet tijdens uw verblijf in Dubai van de luxe van Hotel Movenpick Jumeirah Beach. Het hotel ligt op slechts 1 minuut lopen van de stranden van de Perzische Golf. Het hotel biedt ...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.482
Geniet langer en verleng uw rondreis
Wilt u na afloop van uw rondreis een paar dagen verlengen in het laatste hotel in Hong Kong? Onder 'data & prijzen' kunt u naar wens nachten bijboeken.
cn_al_hongkongcityview.jpg
Hong Kong - Stadshotel
Drieenhalve ster
U kunt uw rondreis per nacht verlengen in uw rondreishotel in Hong Kong. U verblijft hier dan op basis van logies en ontbijt....
Meer info
meerprijs
v.a.162
23 dagen Hoogtepunten van China: altijd de beste prijs

Extra's

Haal nog meer uit uw reis door het bijboeken van optionele vervoeropties. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn. Ook kunt u alle optionele excursiemogelijkheden bekijken, die ter plaatse worden aangeboden (en betaald).
Excursies (ter plaatse boeken en betalen) ( 1 t/m 22 van 22 opties )
Beijing - Kung Fu Show
Een fantastische show vol met snelle Kung Fu, moderne dans en acrobatiek. De show vertelt een verhaal van een jongetje, die net als veel andere jongens in China, ervan droomt om een Kung Fu meester te worden. Tijdens zijn reis komt hij vele verleidingen en moeilijkheden tegen op zijn pad. U krijgt tijdens deze avond de kans om te genieten van China’s beste Kung Fu artiesten. Er is tijdens deze show geen sprake van dialoog, enkel Kung Fu, dans en acrobatiek. Een avond uit om niet te missen!
Inclusief: privétransfer & tickets
Minimaal 2 deelnemers - 501 CNY per persoon
Minimaal 3 deelnemers - 418 CNY per persoon
Minimaal 4 deelnemers - 349 CNY per persoon
...
Beijing - Roast Duck Dinner at Quanjude
Als er één beroemd gerecht is in Beijing , dan moet dit toch wel Pekingeend zijn. Als u een bezoek brengt aan Beijing, mag u deze ervaring dan eigenlijk ook niet missen. Restaurant Quanjude is één van de bekendste restaurants die gespecialiseerd is in het bereiden van Pekingeend. Het gerecht wordt al eeuwenlang in de Chinese hoofdstad gegeten en is dan ook onlosmakelijk verbonden met Beijing. Pekingeend wordt vaak in dunne plakjes gesneden en geserveerd met hele dunne pannenkoekjes, sausjes en lange reepjes komkommer.
Inclusief: privétransfer
Minimaal 2 deelnemers - 336 CNY per persoon
Minimaal 3 deelnemers - 326 CNY per persoon
Minimaal 4 deelnemers - 294 CNY per persoon

...
Shanghai - Shanghai Acrobatics Show
Als u in Shanghai bent, dan mag een bezoek aan de ERA acrobatenshow niet missen! Het is één van de beste acrobatenshows in de stad. Jong en oud zullen versteld staan van alle schitterende kunsten van de acrobaten. Traditionele Chinese acrobatiek wordt hier gecombineerd met moderne technologie. Een acrobatenshow van wereldklasse en zeer geliefd onder de Chinezen vanwege de spectaculaire en sierlijke stunts. Hoogtepunten van de show zijn; Mirror Mirage, Magic Water, Floating Gondola, Music of ERA, Jar Juggling en Wheel of Life.
Inclusief: transfers & tickets
Minimaal 2 deelnemers - 341 CNY per persoon
Minimaal 3 deelnemers - 295 CNY per persoon
Minimaal 4 deelnemers - 259 CNY per persoon
...
Xi'an - Tang Dynasty Show & dumpling diner
Deze show neemt u mee door het Tang Dynasty tijdperk (618 - 907), welke het fundament van Xi'an heeft gevormd. Chang'an, zoals Xi'an destijds heette, was tijdens talloze dynastieën de hoofdstad én het oostelijke eindpunt van de befaamde Zijderoute. Als u geïnteresseerd bent in cultuur is deze show een absolute aanrader. Verwacht veel muziek, dans en authentieke kostuums! Voorafgaand aan de show wordt er een smakelijk Dumpling diner geserveerd.
Inclusief: transfers, show en dumpling diner.
Minimaal 2 deelnemers - 495 CNY per persoon
Minimaal 3 deelnemers - 422 CNY per persoon
Minimaal 4 deelnemers - 371 CNY per persoon
...
Xi'an - Excursie Xi'an Stadsmuur
Xi’an staat ook wel bekend als één van de meest historische steden van China. Een absoluut hoogtepunt is dan ook een bezoek aan de grotendeels intacte stadsmuur van Xi’an. De stadsmuur vormt een duidelijke afscheiding tussen de nieuwe wijken en het oude centrum. De muur heeft vier belangrijke poorten, met bij elke poort schildwachten in drie torens. De Noord- en Zuidpoort dienen tevens als de hoofdingang naar het centrum van Xi’an. De oude stadsmuur rondom het oude centrum is zo’n 14 kilometer en daar kunt u een heerlijke wandeling over maken en genieten van het uitzicht. U kunt vandaag per fiets een tochtje maken (inbegrepen) over de oude stadsmuur. Een ervaring die u niet wilt missen!
Inclusief: privétransfer, entreegelden, fietsen en Engelssprekende gids
Minimaal 2 deelnemers - 491 CNY per persoon
Minimaal 3 deelnemers - 382 CNY per persoon
Minimaal 4 deelnemers - 314 CNY per persoon
...
Hangzhou - Excursie Lingyin Tempel
Omringd door bossen in een rustige vallei ligt de Lingyin Tempel. Het tempelcomplex is één van de grootste en meest bezochte boeddhistische tempels van China. De tempel is in het jaar 328 gesticht en wordt ook wel het Klooster van het Tehuis der Geesten genoemd. Tegenover de tempel zijn ook enkele grotten met prachtige beeldhouwwerken en rotschilderingen te vinden.
Inclusief: privétransfer, entreegelden en Engelssprekende gids
Minimaal 2 deelnemers - 605 CNY per persoon
Minimaal 3 deelnemers - 523 CNY per persoon
Minimaal 4 deelnemers - 413 CNY per persoon
...
Yangshuo - Liu’s Impression Show
Als u in Yangshuo bent dan mag een bezoek aan één van de grootste attracties natuurlijk niet missen. Aan de oever, net buiten het centrum van Yangshuo, is een amfitheater gebouwd waar een schitterende lichtshow plaatsvindt. Omringd door veel natuurlijk pracht ontvouwt zich een prachtig schouwspel op de Li Rivier. Het is een show vol met bijzondere licht- en kleureffecten, veel dans en muziek. Tijdens deze show spelen er honderden vissers, dansers en acteurs mee om er een geweldige avond van te maken. En niet te vergeten; op de achtergrond heeft u een fantastisch uitzicht op de Li Rivier en de betoverende Karstbergen.
Inclusief: privétransfer & tickets
Minimaal 2 deelnemers - 275 CNY per persoon
Minimaal 3 deelnemers - 275 CNY per persoon
Minimaal 4 deelnemers - 261 CNY per persoon
...
Yangshuo - Kookcursus in Yangshuo
De Chinese keuken is één van de meest bekende keukens met duizenden jaren aan historie. Daarnaast staat de Chinese keuken bekend om de diversiteit, ingrediënten en het kruiden van de producten. Tijdens deze kookcursus in Yangshuo krijgt u dan ook de mogelijkheid om authentieke maaltijden en hapjes te bereiden en meer te leren over lokale Chinese keuken.
Inclusief: privétransfers, de kookcursus & alle ingrediënten
Minimaal 2 deelnemers – 275 CNY per persoon
Minimaal 3 deelnemers - 271 CNY per persoon
Minimaal 4 deelnemers - 259 CNY per persoon
...
Beijing - Beijing Opera
De Peking Opera is wereldberoemd, heeft een geschiedenis van meer dan 200 jaar oud en heeft een belangrijke rol gespeeld bij het entertainment van de lokale bevolking door de eeuwen heen. Het combineert opera, dans, muziek, kunst en literatuur waardoor het publiek een volledig beeld van de volkskunst van China krijgt.

Deze Peking Opera, in het Liyuan Theater, is absoluut niet te vergelijken met de opera die wij kennen. De kleding, de beschilderde gezichten, de mimiek en de hele entourage zullen een grote indruk achterlaten.

Inclusief: privétransfer, Engelssprekende gids en tickets in de derde zone.
Minimaal 2 deelnemers: 490 CNY per persoon
Minimaal 3 deelnemers: 407 CNY per persoon
Minimaal 4 deelnemers: 338 CNY per persoon
...
Beijing - Tempel van de Hemel
De Tempel van de Hemel is één van de grootste tempels van Beijing en wordt ook wel gezien als één van de mooiste. Vroeger werden hier door de keizers van de Ming en Qing dynastieën plechtige en rituele ceremoniën gehouden, waarbij ze door middel van een offer aan de goden in ruil voor een goede oogst, als bemiddelaar tussen hemel en aarde functioneerden. De tempel staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.
Vandaag krijgt u de mogelijkheid om tijdens een halve dag excursie het verhaal achter de Tempel van de Hemel te leren kennen. Naast de gebouwen van de tempel is er ook het gelijknamige grote park met duizenden eeuwenoude bomen, dat ook zeker een bezoek waard is. Het park wordt dagelijks gebruikt door veel Chinezen om muziek te spelen en te dansen. Tegenwoordig vindt u er in de ochtend op de rustige plekken in het park Chinezen die Tai Chi beoefenen. Heel beheerst maken ze soepele en gestroomlijnde bewegingen, waarbij opperste concentratie en balans centraal staan.
Inclusief: privétransfer, entreegelden en Engelssprekende gids.
Minimaal 2 deelnemers: 534 CNY per persoon
Minimaal 3 deelnemers: 442 CNY per persoon
Minimaal 4 deelnemers: 341 CNY per persoon
...
Beijing - Zomerpaleis in Beijing
Ten noorden van Beijing ligt het indrukwekkende Zomerpaleis. De ligging van dit voormalige keizerlijke buitenverblijf is ook sprookjesachtig; het complex kijkt vanaf de flanken van de Wan Shou-berg uit over het kunstmatige Kunmingmeer. Dit meer werd aangelegd naar voorbeeld van het Westmeer bij Hangzhou. Tijdens deze halve dagexcursie kunt u de rijkelijk versierde gebouwen, paviljoenen, woningen en tempels bewonderen. U krijgt een goede indruk hoe verschillende dynastieën hier in weelde verbleven. U maakt vervolgens ook een boottocht over het Kunmingmeer.
Inclusief: Privétransfer, Engelssprekende gids, entreegelden en boottocht
Minimaal 2 deelnemers: 528 CNY per persoon
Minimaal 3 deelnemers: 436 CNY per persoon
Minimaal 4 deelnemers: 336 CNY per persoon
...
Beijing - Acrobatiek Show in Beijing
Chinese Acrobatiek is een van de oudste podiumkunsten. De geschiedenis gaat terug tot het Neolithicum. Er wordt aangenomen dat acrobatiek is ontstaan vanuit de vaardigheden tijdens arbeid en zelfverdediging bij demonstraties. Het begon met het lopen op drie meter hoge palen terwijl men jongleerde met zeven ballen, vervolgens ontwikkelde het zich in een hele kunstvorm. Het is een unieke en spectaculaire show waarvan u zeker zult genieten.
Inclusief: privétransfer en tickets voor de show (achterste rij)
Minimaal 2 deelnemers: 490 CNY per persoon
Minimaal 3 deelnemers: 407 CNY per persoon
Minimaal 4 deelnemers: 338 CNY per persoon
...
Yangshuo - Fietsen en Bamboo rafting in Yangshuo
Een heerlijke dag waarbij u gedeeltelijk per fiets en gedeeltelijk per bamboevlot de Yulong rivier ontdekt. Deze rivier gaat dwars door het Karstgebergte en prachtige rijstvelden. Op de terugweg brengt u ook nog een bezoek aan Moon Hill, een groot gat in een berg in de vorm van een volle maan, waar vandaan u een prachtig uitzicht heeft op Yangshuo.
Inclusief: fietsen, lunch, Engelssprekende gids en entreegelden
Minimaal 2, 3 of 4 deelnemers: 429 CNY per persoon
...
Xi'an - Excursie naar de Pagode van de Grote Wilde Gans
De 7e-eeuwse pagode van de Wilde Gans is de op één na oudste pagode in China, die tegelijk ook prijkt op het stadslogo van Xi'an. U krijgt de mogelijkheid om alle zeven verdiepingen van de tempel te bewonderen. Rondom de tempel zijn prachtige tuinen, waar u ook even heerlijk kunt genieten en ontspannen. Rondom de tempel zijn regelmatig boeddhistische monniken in oranje gewaden te zien, die van over de hele wereld hierheen komen vanwege de heilige geschriften die op deze plek bewaard worden.
Inclusief: privétransfers, entreegelden en Engelssprekende gids.
Minimaal 2 deelnemers: 413 CNY per persoon
Minimaal 3 deelnemers: 312 CNY per persoon
Minimaal 4 deelnemers: 248 CNY per persoon
...
Xi'an - Bezoek Grote Moskee en moslimwijk in Xi'an
De Grote Moskee vormt het centrum van de moslimwijk van Xi'an, de moskee komt uit de achtste eeuw en wordt vooral bezocht door de Hui-bevolking. Het bijzondere aan het islamitische gebedshuis is vooral dat het in Chinese stijl gebouwd is, op enkele Arabische versieringen na. U krijgt ook de kans om rond te wandelen in de moslimwijk van Xi'an, dit is een drukbezochte buurt die onder fijnproevers ook bekend staat om zijn goede restaurants.
Inclusief: privétransfers, entreegelden en Engelssprekende gids.
Minimaal 2 deelnemers: 385 CNY per persoon
Minimaal 3 deelnemers: 284 CNY per persoon
Minimaal 4 deelnemers: 220 CNY per persoon
...
Pingyao - Excursie stadstour Pingyao
De dagexcursie door het pittoreske Pingyao begint met een bezoek aan de nog volledig intacte stadsmuur. De muur is een zes kilometer lange bouwkundige parel uit de tijd van de Zhou-dynastie (827-728 voor Christus), die vanuit de lucht de vorm heeft van een schildpad. Ook brengt u een bezoek aan het Rishengchang Financial House Museum (dit was de eerste 'moderne' commerciële bank van China). U bezoekt de Stadsgod Tempel en wandelt over de Ming-Qingstraat. Dit was één van de meest levendige straten in de periode dat Pingyao nog een bruisende handelsstad en financieel centrum was. Langs de smalle straat zitten veel leuke kleine winkeltjes! Lunch is deze dag niet inbegrepen.
Inclusief: entreegelden en Engelssprekende gids.
Minimaal 2 deelnemers: 402 CNY per persoon
Minimaal 3 deelnemers: 337 CNY per persoon
Minimaal 4 deelnemers: 305 CNY per persoon
...
Pingyao - Familie Wang's Courtyard & bezoek Shuanglin tempel
Tijdens deze dagexcursie wordt u bij uw hotel opgehaald door uw Engelssprekende gids. U bezoekt eerst Wang's Family courtyard, ook wel 'Qiao compound' genoemd. Het is beroemd geworden toen het als locatie gebruikt werd voor de film 'Raise the Red Lantern'. Het kasteelachtige bouwwerk ligt op ongeveer één uur rijden van Pingyao. Bekijk het ommuurde dorp met de vele kamers en binnenplaatsen. Vervolgens bezoekt u de bekende Shuanglin tempel (ook wel Zhenguo tempel genoemd). Deze tempel ligt op ongeveer 6 kilometer van Pingyao en is bekend om de ruim 2.000 kleurrijke oude beschilderde beelden. Vervolgens keert u weer terug naar uw hotel.
Inclusief: privétransfer, entreegelden en Engelssprekende gids.
Minimaal 2 deelnemers: 484 CNY per persoon
Minimaal 3 deelnemers: 392 CNY per persoon
Minimaal 4 deelnemers: 319 CNY per persoon
...
Suzhou - Bezoek aan de Garden of the Master of Nets (avondshow)
De Garden of the Master of Nets is één van de meest verfijnde tuinen in China. Hier kunt u genieten van de mooie doorkijkjes en labyrintachtige paadjes. Elk jaar van maart tot en met november worden er 8 shows per avond gehouden in deze beroemde tuin. In de avond ziet de omgeving er sprookjesachtig uit met alle mooie verlichting. Tijdens de show wordt er traditionele Chinese muziek gemaakt en volop gedanst.
Inclusief: transfer, tickets en Engelssprekende gids.
Minimaal 2 deelnemers: 330 CNY per persoon
Minimaal 3 deelnemers: 257 CNY per persoon
Minimaal 4 deelnemers: 220 CNY per persoon
...
Hong Kong - Excursie hoogtepunten van Hong Kong
Een bijzondere excursie waarbij u de hoogtepunten van Hong Kong bezoekt. De tour begint met een bezoek aan Victoria Peak, het hoogste punt van de stad, waarbij u een spectaculair beeld krijgt van de omvang van Hong Kong en de skyline! Vanaf dit punt heeft u een schitterend uitzicht op de haven, Hong Kong Island en vele indrukwekkende gebouwen. De rit met de welbekende Peak Tram is inclusief bij deze excursie.
Vervolgens gaat u verder naar het drijvende dorpje Aberdeen, een traditioneel vissersdorpje waar nog veel mensen in de oude bootjes wonen. U maakt ook een korte boottocht per sampan (traditionele boot) om Aberdeen Harbour zelf te ervaren. Als laatst maakt u een rit langs de prachtige kust en komt u aan in Repulse Bay, een plek waar veel rijke nationale beroemdheden wonen.
Inclusief: privétransfer, entreegelden en Engelssprekende gids.
Minimaal 2 deelnemers: 1177 CNY per persoon
Minimaal 3 deelnemers: 814 CNY per persoon
Minimaal 4 deelnemers: 633 CNY per persoon
...
Shanghai - Excursie naar waterstad Zhouzhuang
Vanuit Shanghai kunt u een dagexcursie maken naar het 900 jaar oude waterstadje Zhouzhuang. Dit is uw kans om het pittoreske stadje zelf te ontdekken, deze waterstad staat namelijk ook wel bekend als de bekendste van China! Ontdek tijdens deze tour de architectuur en geschiedenis en geniet vooral van de schoonheid van de stad met haar dubbele bruggen en kronkelende waterwegen.
Inclusief: privétransfer, entreegelden en Engelssprekende gids.

Minimaal 2 deelnemers: 776 CNY per persoon
Minimaal 3 deelnemers: 565 CNY per persoon
Minimaal 4 deelnemers: 446 CNY per persoon
...
Shanghai - Excursie hoogtepunten van Shanghai
Deze dagexcursie geeft u de mogelijkheid om de hoogtepunten van Shanghai te bezoeken. U brengt een bezoek aan de Jade Boeddha Tempel, de schitterende Yu Garden, het Shanghai museum en de Oriental Pearl TV Tower.
Bij het Shanghai museum maakt u een stapje terug in de tijd en ontdekt u meer over China’s rijke Historie. Bij de Yu Garden geniet u van de harmonieuze bruggen, theehuizen, vijvers en pagodes, echt een oase van rust in het drukke Shanghai! De 468 meter hoge Oriental Pearl TV Tower, oftewel de Pareltoren van het Oosten is 's werelds zesde en China's tweede grootste tv en radio-toren. De Oriental Pearl Tower bestaat uit grote en kleine bollen, 11 in totaal, en lijken op parels die vanuit de hemel neervallen op een jaden plaat. In de Jade Boeddha Tempel kunt u de twee beroemde Boeddhabeelden van witte jade bewonderen. Een bijzondere gevarieerde excursie die u niet wilt missen!
Inclusief: privétransfer, entreegelden en Engelssprekende gids.
Minimaal 2 deelnemers: 710 CNY per persoon
Minimaal 3 deelnemers: 572 CNY per persoon
Minimaal 4 deelnemers: 476 CNY per persoon
...
Suzhou - Stadstour Suzhou
Suzhou, is net zoals veel andere steden in China, drastisch veranderd in de afgelopen jaren. De stad biedt een goede mix van oud en nieuw, met stenen bruggetjes, oude grachten, gezellige cafés en een modern museum. Door de smalle kanalen, boogbruggen en ronde maanpoorten in de steegjes heeft het oude gedeelte van de stad een karakteristieke Chinese uitstraling. Tijdens deze tour bezoekt u de Humble Administrator's Garden, één van de mooiste tuinen van China. Vervolgens gaat u door naar een zijdefabriek, waar u leert hoe zijde gemaakt wordt. Ook brengt u een bezoek aan de levendige Shantang Street, waar u een kleine wandeling maakt en een ontspannen boottocht over de kanalen.
Inclusief: privétransfer, entreegelden en Engelssprekende gids.
Minimaal 2 deelnemers: 770 CNY per persoon
Minimaal 3 deelnemers: 568 CNY per persoon
Minimaal 4 deelnemers: 468 CNY per persoon
...
 • Reisverslagen (12)

Voor deze reis zijn nog geen beoordelingen geschreven