neemt je mee
 • De Chinese Muur

  De Chinese Muur

 • Terra Cotta Leger, Xi'an

  Terra Cotta Leger, Xi'an

 • Panda, Chengdu

  Panda, Chengdu

 • Stenen Woud, Kunming

  Stenen Woud, Kunming

 • Hong Kong

  Hong Kong

Family Fun Van Panda's tot magisch Hong Kong

Privéreis | 22 dagen v.a.
2918
i

Prijs p.p. gebaseerd op:

Vertrekdatum
:
15-11-2016
Reisduur
:
22 dagen
Aantal personen
:
2 volwassenen
Snelle Beslisserskorting tot 175 ppi

Voorwaarden

- Geldig tot en met 25 oktober
- Enkel geldig voor nieuwe boekingen met vertrek vanaf 1 april 2017
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte

Privéreizen 22 dagen Family Fun Van Panda's tot magisch Hong Kong v.a. € 2918

Route

 • Dag 1 Amsterdam - Beijing
 • Dag 2 Beijing
 • Dag 3 Beijing
 • Dag 4 Beijing & De Muur
 • Dag 5 Beijing - Xi’an
 • Dag 6 Xi’an
 • Dag 7 Xi'an - Chengdu
 • Dag 8 en 9 Chengdu
 • Dag 10 Chengdu - Lijiang
 • Dag 11 Lijiang
 • Dag 12 Lijiang - Dali
 • Dag 13 Dali
 • Dag 14 Dali - Kunming
 • Dag 15 Kunming - Guilin - Yangshuo
 • Dag 16 Yangshuo
 • Dag 17 Yangshuo
 • Dag 18 Yangshuo - Guilin - Guangzhuo
 • Dag 19 en 20 Guangzhou - Hong Kong
 • Dag 21 Hong Kong - Amsterdam
 • Dag 22 Amsterdam

Bekijk het volledige programma & route

    Inclusief binnenlandse vluchten en treinreizen     Auto met privéchauffeur én Engelssprekende gids     Stadstour Beijing en wandelen over de Grote Muur     Bamboe boottrip over de Yulong Rivier     Bezoek aan de panda's in Chengdu

Hoogtepunten van deze reis

 • De Chinese muur

 • Het wereldberoemde Terra Cotta Leger

 • Panda's in Chengdu

 • De Naxi in Lijiang

Programma

cn_pri_familyhongkong.png

Dag 1 Amsterdam - Beijing

Vertrek vanaf Amsterdam naar de Chinese hoofdstad Beijing, waar u de volgende dag zult aankomen.

Wij bieden ook vluchten aan vanaf Düsseldorf. Bij het tabblad 'Data & prijzen' kunt u aangeven vanaf waar u zou willen vliegen.
cn_al_beijing_poort_fonteinen_153562928.jpg

Dag 2 Beijing

Na aankomst in Beijing staat onze vertegenwoordiger op u te wachten om u naar uw hotel te brengen. We he hebben in Beijing een heerlijk 4-sterren hotel gekozen met een zwembad, dus naast alle cultuur is er ook zeker tijd voor ontspanning.

Vandaag een vrije dag, maar u kunt ook kiezen om (optioneel) een excursie naar de beroemde Hutongs te maken. U wordt door uw Engelssprekende gids opgehaald in uw hotel die u meeneemt naar de Hutongs. Hier wandelen en gaan we gedeeltelijk per riksja door de kleine straatjes, van deze oude en karakteristieke wijk. Onderweg brengen we een bezoek aan de Bell Tower, maken we een Theeceremonie mee en sluiten we de middag af met een kookles bij een lokale familie thuis. De gastvrouw zal u de fijne kneepjes van het maken van dumplings bijbrengen, waarna er daarna natuurlijk ook geproefd mag worden. Na de excursie zal de gids u helpen een taxi te vinden, die u weer terugbrengt naar uw hotel.
cn_al_verboden_stad_72837085.jpg

Dag 3 Beijing

Vandaag gaan jullie op ontdekkingstocht door Beijing. Met een Engelssprekende gids begint de dag bij de Tempel van de Hemel. Deze enorme tempel wordt door velen gezien als het mooiste gebouw van China. De keizer kwam hier eenmaal per jaar om een offer te brengen voor een goede oogst. Vervolgens brengen jullie een bezoek aan het imposante Plein van de Hemelse Vrede, dat in het centrum van Beijing ligt. Aan dit plein ligt de toegangspoort van de Verboden Stad. Natuurlijk bezoeken jullie dit indrukwekkende complex waar 24 keizers van de Ming- en Qing-dynasty hebben gewoond. Aan het eind van de dag nemen jullie de taxi terug naar het hotel. De gids zal jullie natuurlijk helpen bij de onderhandelingen met de taxichauffeur.
CN_AL_demuur

Dag 4 Beijing & De Muur

De dag begint met een bezoek aan de Ming-graven. Hier zien jullie de mausolea van 13 van de 16 keizers uit de Ming-dynastie. Het complex is te bereiken via de Heilige Weg. Aan weerszijden staan grote stenen beelden van dieren, ambtenaren en soldaten. Na de lunch vervolgen jullie de reis naar de Grote Muur en maken jullie een wandeling op dit immense bouwwerk. Voor veel mensen is dit één van de hoogtepunten van deze reis. De zesduizend kilometer lange muur moest het Chinese rijk vroeger tegen de noordelijke nomaden beschermen. Op de weg terug naar het hotel maken jullie een foto stop bij het beroemde Olympisch stadion van Beijing, het Vogelnest.
Terra Cotta Leger Xi'an China

Dag 5 Beijing - Xi’an

De laatste dag in Beijing. Een heerlijke dag in deze magische stad. Jullie kunnen deze tijd geheel op eigen gelegenheid doorbrengen. Een tip is een bezoek te brengen aan de dierentuin. Natuurlijk kunnen jullie ook heerlijk shoppen en de hectiek van het dagelijks leven in deze miljoenen stad aan je voorbij laten trekken.
Tegen de avond worden jullie naar het treinstation gebracht voor de reis met de nachttrein naar Xi'an. Jullie slapen in een 4-persoonscouchette.
Terracotta leger Xi"an

Dag 6 Xi’an

Bij aankomst in Xi’an worden jullie opgevangen door een chauffeur en naar het hotel gebracht. Hier kunnen jullie je even opfrissen voordat jullie naar het hoogtepunt van Xi'an gaan; het wereldberoemde Terra Cotta Leger. Dit indrukwekkende grafleger van de eerste keizer van China, Qin Shihuangdi, werd pas in 1974 ontdekt. Inmiddels telt het leger zevenduizend levensechte krijgers en de opgravingen zijn nog steeds gaande.
De rest van de dag is ter vrije besteding.
CN_AL_Guillin.1

Dag 7 Xi'an - Chengdu

Vandaag heeft u nog een vrije dag, want de meeste treinen vertrekken pas in de avond. U kunt er vandaag voor kiezen om een leuke fietstocht te maken bij de oude stadsmuur. Samen met een gids fietst u op uw gemak door de oude stad en ziet het dagelijkse leven voltrekken. Tegen het einde van de middag brengt uw chauffeur u naar het treinstation van Xi'an, voor de treinreis naar Chengdu (ca. 19.45 - 11.50 uur). U reist in een 4-persoonscouchette (softsleeper).

Goed om te weten

Het is ook mogelijk om vandaag naar Chengdu te vliegen i.p.v. de nachttrein te nemen. Dit kunt u bij het boekingsproces aangeven.

cn_al_pandaberen_64598887.jpg

Dag 8 en 9 Chengdu

Bij aankomst op het station staat uw chauffeur u al op te wachten om u naar uw hotel te brengen. De rest van de dag is ter vrije besteding.

De volgende dag maakt u een halve dag excursie naar het panda onderzoekscentrum, hier wordt het gedrag van panda's onderzocht om te voorkomen dat de panda uitsterft. Het centrum ligt op een prachtige locatie tussen de bamboebossen, bamboe eten doen panda’s graag, sterker nog: ze zijn er dol op! In het park kunt u de panda’s onbevangen gadeslaan. Een heerlijk schouwspel: ze liggen op hun rug te luieren, knagen aan bamboe, hangen wat in een boom en lopen zo nu en dan wat rond. De rest van de dag is ter vrije besteding.
CN_AL_Lijiang 2

Dag 10 Chengdu - Lijiang

Vandaag vliegen we van Chengdu naar Lijiang. Jullie worden in de loop van de ochtend opgehaald en naar de luchthaven gebracht. Uiteraard staat er in Lijiang ook weer een chauffeur op jullie te wachten, die je naar uw hotel brengt. Rest van de dag vrij, maar een bezoek aan één van de vele theehuizen en een wandeling door de kleine straatjes is zeker een 'must'.
CN_AL_Lijiang black drake river 1. jpg

Dag 11 Lijiang

Vandaag staat er een leuke fietstocht op het programma. Na het ontbijt vertrekt jullie met een Engelssprekende gids richting het traditionele Naxi dorp Baisha, wat wit zand, betekent. De Naxi zijn de belangrijkste niet-Chinese bevolkingsgroep van China. U fietst door akkers en als het helder is ziet u onderweg de sneeuw op de Yulong bergen. Onderweg kom u langs de lokale markt, Xiangshan waar een stop gemaakt kan worden. In Baisha kunt u de vele oude boeddhistische muurschilderingen bewonderen. Kennismaken met lokale Naxi-bevolking, met de vrouwen in prachtige klederdracht en de beroemde Chinese medicijn dokter He.
Rond het middaguur zijn jullie weer terug bij uw hotel zodat jezelf kunt lunchen en Lijiang verder kunt ontdekken. Neemt u zeker een kijkje in het Black Dragon Pool park.
CN_AL_Dali

Dag 12 Lijiang - Dali

Vandaag rijden jullie met de lijndienst bus naar het oude, ommuurde, stadje Dali. Jullie worden naar het busstation gebracht en van het busstation in Dali naar het hotel gebracht. Na aankomst in dit leuke stadje is er tijd om rond te wandelen in de sfeervolle, oude kern van Dali.
CN_AL_Dali 3 pagodes 2

Dag 13 Dali

Na het ontbijt komt de Engelssprekende gids jullie ophalen om een bezoek te brengen aan de mooie omgeving van Dali. Je bezoekt het mooie dorp Xizhou Bai met zijn markt en krijgt een goede indruk hoe de minderheidsstam Bai leeft. Deze minderheid behoort tot 1 van de grootste van de provincie Yunnan maar is minder bekend omdat ze vaak in de bergen wonen. Samen met je gids kom je op plekken waar andere toeristen niet komen. Tevens brengt u een bezoek aan de Three Pagodas. Een prachtige dag!
CN_AL_Guillin.1

Dag 14 Dali - Kunming

Vandaag reizen jullie van Dali naar Kunming. Jullie worden door de chauffeur naar het busstation van Dali gebracht waar jullie aan boord gaan van de bus naar Kunming. De reis duurt ongeveer 5 uur, dus zorg voor wat leesmateriaal of muziek. In Kunming staat er weer een chauffeur te wachten voor de transfer naar het hotel.
CN_AL_ Kunming-StoneForest

Dag 15 Kunming - Guilin - Yangshuo

In de ochtend bezoeken jullie het Stone Forest. Dit Stenen Woud ligt ten zuidoosten van de stad Kunming. Het beslaat een gebied van meer dan 80 ha en door de erosie van het water heeft 't vele verschillende structuren. Vervolgens gaan jullie naar het vliegveld voor de vlucht naar Guilin. Na aankomst op de luchthaven van Guilin worden jullie naar je hotel in net buiten Yangshuo gebracht. We hebben voor deze accommodatie gekozen, omdat het een heerlijke plek is en ook nog eens van een Nederlands echtpaar is. De rest van de dag is vrij.
's Avonds kunnen jullie optioneel de klank-, licht- en dansshow Zhang Yimou bijwonen. Deze wordt opgevoerd op een podium aan de oevers van de Li-River. Een geweldig spektakel!
CN_AL_Yangshuo 4

Dag 16 Yangshuo

In de ochtend maken jullie een harstikke leuke excursie waarbij u per fiets de omgeving van Yangshuo ontdekt. Je komt langs lokale dorpjes en de prachtige rijstvelden. Halverwege stapt je van de fiets, in een bamboebootje en maakt u een tocht over de Yulong rivier. Langs de oevers liggen bootjes, kinderen spelen in de velden, vrouwen doen de was: het is een heerlijk tafereel dat aan uw ogen voorbijtrekt.

In de middag kun je optioneel een prachtige tocht over de rivier de Li. U vaart langs een eindeloze rij grillig gevormde bergpieken die allemaal een bijnaam hebben. U vaart van Yangshuo naar Luigong. U reist met vier personen in de boot. Onderweg geniet u van de visshow en heeft u het diner inclusief (exclusief drankjes). Na het diner wordt u weer bij uw hotel afgezet.
vn_al_kookworkshopvietnam.jpg

Dag 17 Yangshuo

U heeft een vrije dag in Yangshuo. Dit stadje is prachtig omgeven door kalkrotsen, het centrum wordt gevormd de gezellige West Street. Hier vindt u vele winkeltjes, bars en restaurants met gezellige terrassen. Yangshuo is een populaire bestemming bij reizigers vanwege de mooie ligging en de vele mogelijke activiteiten in de omgeving. Optioneel kunt u vandaag een kookles volgen (optioneel ca. 185 RMB) en zelf meehelpen om een heerlijk gerecht te maken en uiteraard op te eten!
CN_AL_Guangzhou 1

Dag 18 Yangshuo - Guilin - Guangzhuo

Vanaf hier reizen we in enkele uren richting Guangzhou, het vroegere Canton. U heeft een transfer naar uw hotel en ’s avonds heeft u de tijd om de stad beter te leren kennen.
CN_AL_Guangzhou chen tempel 2

Dag 19 en 20 Guangzhou - Hong Kong

U wordt al vroeg in uw hotel opgehaald om richting de ferry te reizen. Vanaf hier is het slechts een paar uur varen naar de wereldberoemde stad, Hong Kong.

Deze vroegere Britse Kroonkolonie is zeer indrukwekkend en er zijn vele bezienswaardigheden te bekijken. Slenter langs de haven op Tsim Sha Tsui promenade en hou uw ogen gericht op de prachtige skyline. Voor de dames is een bezoek aan de 'Ladies market' in Tung Choi Street echt een paradijs, vol met leuke producten. De Grote Boeddha en het Po Lin klooster op Lantau Island zijn ook absoluut de moeite waard om te bezoeken.
cn_al_hongkong.jpg

Dag 21 Hong Kong - Amsterdam

De laatste dag in Hong Kong. Tijd voor de laatste souvenirs, lekkere hapjes en een fotootje. In de loop van de avond reist u naar de luchthaven van Hong Kong voor de vlucht naar Amsterdam.

Wanneer u met KLM vliegt, zult u vandaag in de middag al terugvliegen en komt u dezelfde dag nog in Amsterdam aan, waardoor de reis één dag korter is.

Goed om te weten

We hebben er voor gekozen om de transfers in Hongkong niet in het programma op te nemen. Deze zijn behoorlijk duur terwijl het bijzonder eenvoudig, en een stuk voordeliger is, om bij de ferryterminal een taxi naar het hotel te pakken. Dit geldt ook op de laatste dag van het hotel naar het vliegveld. Wanneer u toch de transfers vooraf geregeld wilt hebben kunt u ze onder opties bijboeken.

Aankomst luchthaven (terugreis)

Dag 22 Amsterdam

Vlucht van Hong Kong naar Amsterdam waar u aan het begin van de ochtend aankomt. Einde van een prachtige rondreis door China.

Let op!

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Data & Prijzen

 
 

Meerpersoonskorting

Extra optie

Afblokken 4e bed tijdens de treinreizen

Wanneer u met 3 personen reist is het mogelijk om het 4de bed af te blokken tijdens de treinreizen. De couchettes bestaan altijd uit 4 bedden en op deze manier heeft u dus wat meer privacy! De prijs ...

Meer info >

Al voor € 249p.p. Meer info >

Verlenging

Verlenging Hong Kong L'Hotel Causeway Bay Harbour View

U kunt uw City Trip Hong Kong per nacht verlengen in het rondreishotel in de stad. U verblijft hier op basis van logies. Het L'Hotel Causeway Bay Harbour View is een modern viersterren hotel op Hong ...

Meer info >

Al voor € 56p.p. p.nMeer info >

Verlenging Hong Kong Regal Oriental

U kunt uw City Trip Hong Kong per nacht verlengen in het rondreishotel in de stad. U verblijft hier op basis van logies. Het Regal Oriental Hotel is het enige driesterren hotel van internationale sta...

Meer info >

Al voor € 53p.p. p.nMeer info >

Verzekering

Kort lopende annuleringsverzekering

Vrijwel iedere ervaren reiziger boekt bij zijn reis als vanzelfsprekend een annuleringsverzekering. Zelfs bij 'last minute' boekingen is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, aan...

Meer info >

Al voor 5,50% van de reissomMeer info >

Kort lopende reisverzekering

Een goede reisverzekering is van groot belang als u op vakantie gaat. Mochten zich onverwachte gebeurtenissen voordoen, dan dekt een goede verzekering de bijkomende kosten en staat u niet voor nog mee...

Meer info >

Al voor € 3,07p.p. p.dMeer info >

Onze hotels

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij bij onze rondreizen gebruiken. Bij de naam van het hotel ziet u staan bij welke categorie wij deze hotels gebruiken, zodat u een duidelijk zicht krijgt wat voor hotels u bij uw rondreis kunt verwachten. Mocht bij de aanvraag van uw reis 1 van de accommodaties niet beschikbaar zijn, wordt u een alternatief aangeboden.

Hotellijst blijft onder voorbehoud van wijzigingen door onvoorziene omstandigheden of organisatorische redenen.

Hotelclassificatie

Middenklasse
Wanneer u kiest voor een reis in middenklasse hotels, dan kunt u uitgaan van verzorgde kleinschalige hotels en guesthouses met een 'locale touche'. U heeft altijd een eigen badkamer en schone, verzorgde kamer. Soms wordt toch gekozen voor een hotel met iets minder comfort, maar dan hebben we deze accommodatie gekozen op locatie of sfeer.

Staat er geen middenklasse hotel vermeld dan verblijft u in deze plaats in het superiorklasse hotel.
Superiorklasse
Wanneer u kiest voor superiorklasse, dan kiest u voor kleineschalige, zeer verzorgde hotels en guesthouse. Vaak is dit de beste optie in het dorp en kunt u genieten van een schone kamer met badkamer en alle faciliteiten die u mag verwachten van een viersterren hotel. Wel kiezen wij vaak voor meer authentieke hotels, dan standaard ketenhotels.

Soms wordt toch gekozen voor een hotel gelijk is aan een toeristenklasse hotel, maar dan hebben we deze accommodatie gekozen op locatie of sfeer.

Beijing

Novotel Peace - Superiorklasse

Het moderne Novotel Peace ligt ideaal in het stadscentrum bij Wangfujing, op loopafstand van de Verboden Stad, het Tiananmen-plein en winkelcentra. Een heerlijk hotel voor uw verblijf in Beijing.Lees meer

Chengdu

Wenjunlou Hotel - Middenklasse

Lees meer

Dali

Jim's Tibetan hotel - Middenklasse

Geheel in Bai en Tibetaanse sfeer zult u in het Jim's Tibetan Hotel zeker genieten van een aangenaam verblijf in deze mooi stad. De vriendelijke service, het dakterras, comfortabele faciliteiten en centrale ligging maken dit hotel tot een prima keuzeLees meer

Guangzhou

Baiyun Hotel - Middenklasse

Baiyun Hotel is een luxe hotel, centraal gelegen, met leuke winkels en restaurantjes in de omgeving. De kamers zijn met een moderne Chinese stijl ingericht en beschikken over onder andere een tv, kluisje, airco, bad en douche. Voor een relaxt gevoelLees meer

Hong Kong

Regal Oriental Hotel - Middenklasse

Het Regal Oriental Hotel is het enige driesterren hotel van internationale standaard in Kowloon-East. Het hotel biedt een comfortabele accommodatie tegen een betaalbare prijs en groot gemak.Lees meer

L´Hotel Causeway Bay Harbour View - Superiorklasse

Een modern viersterren hotel op Hong Kong Island, gunstig gelegen en voorzien van vele faciliteiten. Een uitstekende uitvalsbasis om Hong Kong te gaan ontdekken!Lees meer

Kunming

Jinjiang Hotel - Middenklasse

Een uitstekend viersterrenhotel, in het commerciële hart van de stad Kunming, niet ver van het treinstation. Het hotel staat bekend om z'n uitstekende service zodat het u hier aan niets zal ontbreken.Lees meer

Lijiang

Jinhong Villa Hotel - Middenklasse

Een fijn hotel voor uw verblijf in de plaats Lijiang. In de tuin kunt u lekker relaxen en genieten om even heerlijk bij te komen van de dag vol met indrukken.Lees meer

Xi'an

Grand Metropark hotel - Superiorklasse

Dit stijlvol ingerichte hotel is een uitstekende uitvalsbasis voor uw verblijf in Xi'an. Het heeft een ideale locatie en het vriendelijke personeel maakt het verblijf zeer aangenaam.Lees meer

Yangshuo

The Giggling Tree Guesthouse - Middenklasse

Een bijzonder guesthouse van een Nederlands echtpaar dat zich enkele jaren geleden heeft gesettled op deze mooie locatie met hun (inmiddels) 2 kinderen. Een heerlijke plek om tot rust te komen en te genieten van de prachtige omgeving.Lees meer

Optionele excursies

Naast de excursies die reeds in het reisprogramma opgenomen zijn, worden onderstaande optionele excursies aangeboden. Indien gewenst kunnen deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijgeboekt worden. De genoemde prijzen zijn ter indicatie en kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Wanneer u hier een blanco pagina treft, worden er bij deze rondreis geen optionele excursies aangeboden.

Beijing

Hutong Tour

De manier om een heel andere kant van Beijing te zien! Hutong is de Mongoolse term voor smalle straatjes. De excursie begint bij de Drumtoren, die u vanzelfsprekend gaat bezoeken. Dat de naam van de tour heel toepasselijk is, zult u zien wanneer u pLees meer

Xi'an

Fietsen over de stadsmuur in Xi'an

Een unieke ervaring! Fietsen over de stadsmuur van Xi'an met een Engelssprekende gids. De stadsmuur heeft op elke hoek wachttorens en is omringt met een slotgracht. De muur is ongeveer 14 kilometer lang, 12 meter hoog en breed. Als echte NederlanderLees meer

Inclusief

Intercontinentale vluchten
Brandstoftoeslag, veiligheids- en brandstofheffing
Alle transfers tussen station/luchthaven - hotels in China
Engelssprekende gidsen tijdens de benoemde excursies
Alle treinreizen in 4-persoonscouchette (softsleeper) of per sneltrein
Binnenlandse vlucht Chengdu - Lijiang
Binnenlandse vlucht Kunming - Guilin
Lijndienst bus Lijiang - Dali - Kunming
Ferry Guangzhou – Hong Kong
Overnachtingen in sfeervolle toeristenklasse hotels, inclusief ontbijt
In Hong Kong verblijft u een goed en centraal gelegen toeristenklasse hotel op basis van logies (geen ontbijt)
Stadstour Beijing met o.a. de Verboden Stad en de Tempel van de Hemel*
Wandeling op de Grote Muur*
Bezoek aan het Terra Cotta Leger in Xi'an*
Bezoek aan Pandacentrum in Chengdu*
Fietsenexcursie rondom Lijiang*
Halve dagexcursie boottocht op de Yulong rivier*
Geweldige dagen in Hong Kong
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan (zie ook extra informatie)

Extra informatie

U kunt boeken vanaf minimaal 2 personen

Exclusief

- Entreegelden: ca. 658 RMB p.p.
- Eventuele optionele excursies
- Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
- Overige maaltijden
- Fooien

- Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
- Reserveringskosten: € 25 per boeking

Kamers tijdens uw reis

Kinderen van 2 t/m 11 krijgen een prachtige korting, mits de kinderen op de kamer van de ouders verblijven! Tijdens de reis zullen wij zoveel mogelijk familiekamers (kinderen hebben dan altijd een eigen bed) boeken en anders zorgen we voor 2 kamers naast elkaar. Er geldt een maximum van 2 kinderen!
Mocht de samenstelling van uw gezin anders zijn, dan maken wij uiteraard graag een offerte op maat.

Nationale Feestdagen

Gedurende de Nationale Feestdagen (2 t/m 4 april, 29 april t/m 2 mei, 9 t/m 11 juni en 1 t/m 5 oktober) kan er een toeslag van toepassing zijn. Wij zullen u hierover bij boeking informeren.

Weekendtoeslag Cathay Pacific

Wanneer uw heen- en/of terugvlucht met Cathay Pacific op een zondag of maandag valt, zal hier een toeslag voor gelden. Deze toeslag zal bij boeking worden toegevoegd, waarna u een nieuwe offerte van ons zult ontvangen.

Reis boeken zonder internationale vluchten?

Mocht u deze rondreis willen boeken, maar regelt u zelf uw internationale vlucht? Klik hier en zie wat de kosten zijn.

Visum China
Voor reizen naar China is een visum verplicht.
U dient dit visum reeds in Nederland aan te vragen.
NRV biedt u de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief het visum aan te vragen via CIBT.
Klik hier voor alle benodigde informatie.
Reizen per nachttrein in China
NRV reist altijd per Softsleeper. Dit is een rijtuig met 9 couchettes met stapelbedden, elk 2 hoog, dus 4 bedden per chouchette. De deur kan op slot en voor een laken, dekbed en hoofdkussen wordt gezorgd. Er zijn 2
toiletten per rijtuig en beperkte wasruimte. Er is beperkte ruimte om uw handbagage op te slaan.

Voor een aantal treinen zullen de koffers in een apart bagagerijtuig vervoerd worden. U ziet deze dan pas
weer op de plaats van bestemming. Ze worden dan zo snel mogelijk naar uw hotel vervoerd. Laat geen
waardevolle zaken achter in uw koffer!

Wat neemt u mee in uw handbagage? Uw paspoort, geld, eventuele andere waardevolle zaken, medicijnen, toilettas en toiletpapier/tissues.

Praktisch:
- In elk rijtuig is heet water te verkrijgen
- Het treinpersoneel spreekt slechts zelden Engels
- De airco c.q. verwarming zijn meestal centraal geregeld
- Er is meestal geen (werkend) stopcontact aanwezig in de coupés
- Er is geen wifi in de trein
- Roken is soms toegestaan op de daartoe aangewezen plaatsen
- De toiletten zijn tijdens de stops gesloten
- Stap tijdens stops nooit uit de trein. De duur van de stop is namelijk nooit helemaal duidelijk
Afwijkende prijzen
Tijdens de periode 19 t/m 25 februari, 1 t/m 7 mei, 1 t/m 7 oktober (national holiday), met Pasen gelden er andere prijzen. Ook in de periode 15 t/m 22 september in Pingyao, 12 t/m 15 april in Shanghai en 10 tot 31 oktober in Hongkong gelden er andere prijzen. Wij informeren u over de toeslag bij bevestiging van uw reservering.

Meerpersoonskorting
Wanneer u deze reis met 4 of meer personen maakt, kunnen wij vaak voor u een uitstekende korting verlenen. Indien dit voor u van toepassing is verschijnt uw korting via de prijsberekening.
Galadiners
Diverse hotels organiseren galadiners in de kerst- en nieuwjaarsperiode. Wij informeren u over een eventuele verplichte toeslag bij bevestiging van uw reservering.
Chinees Nieuwjaar 2017
U dient er rekening mee te houden dat Chinees Nieuwjaar in het jaar 2017 valt op 28 januari. Chinees Nieuwjaar wordt traditioneel gevierd met de drakendansen en leeuwendansen en kan 5 tot 7 dagen duren.

Rond deze periode zijn onder andere musea, winkels, restaurants etc. gesloten. In de hotels kan het verder drukker dan normaal zijn.
Kinderkorting vlucht
Bij boeking zullen wij u informeren over de hoogte van de eventuele kinderkorting.

Wat vonden anderen?

Wij vragen onze reizigers om een (beknopt) verslag te schrijven over hun reis. Hieronder kunt u deze ervaringen, mits aanwezig, lezen.

Regal Oriental Hotel Hong Kong***+

Leo en Mieke de Boer, Buren
'Prima hotel op een goede locatie (taxi''s zijn erg goedkoop)'
Moenesar, Nieuwegein
'Geen ontbijt en duur telefoongesprekken. Verder was het hotel wel prima'
Oostrik, Borculo
'Vanuit hotel lopend naar metrohalte mogelijk maar goedkope taxi brengt je overal. In de buurt zitten kleine, lekkere restaurantjes. Aan het eind van het park is een groot koopcentrum.'
Elly en Wim Jonker, 's-Hertogenbosch
'Een mooi Hotel met prima eten en mooie kamers. Erg vriendelijk personeel. Het hotel ligt vlak bij de bushalte die je naar andere delen van de stad kan brengen. Prima eten en drinken.'
S. ter Horst, Heino
'Het hotel ligt bij het oude vliegveld van Hongkong.geen aanrader. Hotelkamer werd ons aangeboden met geblindeerde ramen.Kamer werd dan ook door ons geweigerd. We kregen wel direct een andere kamer toebedeeld. De afstand tot de haven en de winkels is redelijk ver, en alleen mogelijk per taxi.
Met de shuttle bus is het mogelijk om je te laten vervoeren naar het int. vliegveld. Maar was een gevaarlijke rit!'

Reisgedeelte Family Fun Van Panda's tot magisch Hong Kong

Verblijf Hong Kong

L'Hotel Causeway Bay Harbour View****

Fam. Tegelaar, Vlijmen
'Een goed hotel . Onze kamers hadden een super uitzicht op de haven en Kowloon. Vlakbij Victoria Peak, en wanneer je niet wilt shoppen maar andere tbezienswaardigheden wilt bekijken is het een prima plek om vandaaruit te starten. Ontbijt is niet inbegrepen: erg prijzig maar wel heel goed!'
J Kamstra, Heemskerk
'Zeer goed en mooi hotel , mooi uitzicht op de skyline, goed gelegen (zeer dichtbij metro ) en dicht bij star ferry pier'
Menno Brouwer, Burgum
'Centraal gelegen op Hong Kong Island vlakbij metrostation.
Geweldige uitzichten over de stad.'

Uitgebreide reisverslagen

Zelf Samenstellen Zuidelijk China

07-10-2015

Op 15 september gaan wij dan beginnen aan onze vijfde verre reis die is verzorgd door NRV Holiday. Wij hebben vannacht al bij Schiphol geslapen. Wij vliegen vandaag naar Dubai met Emirates in de grote Airbus A380. Tijdens de vlucht ging het rookalarm af en de crew is zeer snel en adequaat ter plekke van het achterste toilet. Op het moment dat zij het toilet willen openen en het blusapparaat in de ...

Via Dubai (stopover) naar China

05-07-2014

5 juli 2014 vertrokken we eindelijk op onze reis naar China. Omdat we vanuit Dusseldorf vlogen moesten we overstappen in Dubai, via NRV hadden we de mogelijkheid om 2 extra dagen te boeken in deze stad en dat hebben we dan ook gedaan. ...

16-daagse rondreis China op zijn Best

19-05-2013

09.00u Lieve brengt ons naar het station van Sint-Niklaas. Wel wat te vroeg maar je weet  nooit. Op voorhand treinkaarten gekocht tot in Schiphol. Trein te Sint-Niklaas om 09.47u en aankomst in Schiphol 12.30u. Het was stralend weer en nog even buiten het luchthavengebouw zonnen bij de rode tulpen uit Amsterdam. In Schiphol gebeurd alles automatisch, het inchecken en de bagagedepot  ben je zelf ve...

15 dagen China op zijn Best

28-04-2013

Via de formule Zelf Samenstellen van NRV hebben we zelf een vlucht met KLM geboekt op 27 april 2013 en zullen op 28 april aan de 15-daagse rondreis China op zijn Best beginnen. De vlucht met KLM verliep voorspoedig en op het vliegveld van Beijing staat Rebecca, onze gids, ons al op te wachten en worden we naar het R.J. Brown hotel gebracht, een knus familiehotel. De wegen rondom Beijing zijn spec...

Zuidwest China vanaf Chengdu naar Hong Kong

21-10-2012

Na 7 jaar geleden de hoogtepunten van China aanschouwd te hebben bezoeken we deze keer het zuidwesten en zuiden vanaf Chengdu tot aan Hong Kong. Onze vertrouwde partner, de KLM bracht ons binnen een tijdsbestek van 9 uur op onze eerste lokatie te weten Chengdu, de vierde stad van China in grootte van inwoners met 14 miljoen mensen. Chengdu geldt voor velen als uitgangspunt voor een bezoek aan de ...

17-daagse rondreis Karakteristiek Zuidelijk China

02-09-2012

Donderdag 13 september. Op de 12e vertrokken vanuit Amsterdam naar Beijing en vandaag de 13e om 12.45 plaatselijke tijd aangekomen. Transfer naar het hotel alwaar we om 14.30 arriveerden. Om 15.30 met ons mini busje vertrokken naar de Bell en Drum towers , waar we een demo meemaakten van de ontzagwekkend grote drums. Vandaar in een riksja gedoken en door een oud wijk van Beijing (Hutongs) gerede...

17-daagse rondreis hoogtepunten van China & Yangtze Cruise

30-06-2012

Jippie, eindelijk na een halfjaar voorbereiden en uitkijken naar deze dag kan de reis beginnen. Zaterdagmorgen met de taxi naar Herzogenrath in Duitsland, vandaar naar Aken waar we de Thalys naar Brussel nemen, zoef en je bent in Brussel. Leuke, gezellige overzichtelijke vlieghaven in Zaventhem, een aanrader. We kozen dit vliegveld omdat we met Hainan Airlines vlogen die 30 kg bagage toestonden. ...

17-Daagse groepsrondreis Karakteristiek Zuidelijk China

19-07-2011

Koffers gepakt, de gids van Dominicus in de handbagage, instructies voor zoonlief neergelegd (waarschijnlijk worden ze niet gelezen) en om half zes na een vervroegde avondmaaltijd de auto in op weg naar Schiphol. De luchthaven is druk met wegbrengers. Automatisch inchecken ging maar gedeeltelijk want we zaten niet naast elkaar. Gelukkig kon iemand achter de balie dit nog veranderen. Koffie en ee...

17-Daagse rondreis Karakteristiek Zuidelijk China

10-07-2011

Met de trein van 16.45u. vanuit Roosendaal gingen we met slecht en koud weer naar Schiphol. We waren ruim op tijd. Het was erg druk bij het inchecken, want dat werd je verplicht zelf te doen en dat ging niet zo soepeltjes. Ik kreeg geen stoel toegewezen en Ad 48E, mijn koffer kreeg daarom een rood label! Bij gate F8 moest ik me melden. Daar kregen we nieuwe boardingcards, 31 H en K. Bleek e...

Karakteristiek Zuidelijk China

16-12-2010

Vandaag begint de grote reis naar China. Zoals gewoonlijk namen we de trein naar Schiphol dat kwam weer prima uit want we vertrokken pas in de avond. De afstand Schiphol – Beijing is 7835 km., het tijdverschil is 6 uur. Beijing (Peking) heeft een middellijn van 45 kilometer. In China zelf hebben we ruim 6000 km afgelegd 2x nachttrein en 2x binnenl. vlucht....

8-daagse privérondreis Shanghai

30-09-2010

Op maandag 13 september gaan we om 14.00 uur op weg naar Düsseldorf. Vandaar vliegen we met de Emirates via Dubai (7 uur) naar Shanghai (8 uur). Om 05.30 uur, het is nog donker buiten, lopen we door de overvolle Kalverstraat in het kwadraat van het vliegveld van Dubai. Op dinsdag 23.30 uur landen we op Pudong Internatiol Airport één van de twee internationale Airports van Shanghai dat op onge...

17-daagse groepsreis Karakteristiek Zuidelijk China

05-02-2009

China is een van de grootste landen ter wereld, al beweren de Chinezen zelf dat China het grootste land van de wereld is. China heeft met meer dan 1,3 biljoen het grootste aantal inwoners van de hele wereld. ...

 

Op de hoogte blijven van acties
en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Reiscafé op 14 januari 2017

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam