Chinese Muur
Zuid-China
Xi'an
Panda's van Chengdu
Shanghai
Speciaal voor u geselecteerde highlights:

Beste reistijd China

Naar alle rondreizen China

Klimaat

De uitgestrektheid van China zorgt voor een zeer afwisselend klimaat.

Het westen heeft een droog woestijn- en hooggebergteklimaat dat grote extremen kent. De temperatuurverschillen kunnen oplopen tot 80 °C. De woestijnen zijn 150 dagen per jaar bedekt met een dunne sneeuwlaag en de harde wind maakt het qua gevoelstemperatuur onaangenaam. Als in het voorjaar de bovenste laag ontdooit, ontstaan stofstormen die soms zo krachtig zijn dat ze Korea en Japan bereiken. Inwoners van grote steden zien zich gedurende deze dagen genoodzaakt mondkapjes te dragen! De zomers zijn kort en gematigd warm, behalve in de woestijn waar de zon het land ongenadig verhit tot soms wel 50 °C.

Het noorden van China heeft een landklimaat. 's Winters zorgt een koude luchtstroom uit Oost-Siberië voor temperaturen tot -30 °C in de stad Hailar, die op dezelfde breedtegraad als Parijs ligt. De zomers zijn warm, afhankelijk van de hoogteligging zijn temperaturen boven de 30 °C normaal. De warme oceaanlucht die in de zomer boventoon voert, is vochtig en maakt van juli en augustus regenachtige maanden. Deze vochtigheid reikt tot ver in het noorden van China.

Het grootste deel van het zuiden van China heeft een tropisch klimaat. Het is er in de zomer regelmatig boven de 30 °C en in de winter zelden onder de 10 °C.

Laat u niet misleiden door het 'tropische klimaat'! De oostelijke bestemmingen Shanghai en Hong Kong staan 's winters onder invloed van de Siberische luchtstroom, waardoor het er rond het vriespunt kan zijn, soms zelfs met sneeuw. Van mei tot en met september heerst de moesson, die extreme regenval kan geven.

Tibet ligt op een hoogte van 4000 meter. Het klimaat kenmerkt zich door korte maar relatief zachte zomers en koude en gure winters. Het hele jaar is het er zeer zonnig.

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis