San Pedro de Atacama
Torres del Paine Nationaal Park
Puerto Natales
Santiago de Chile
Merengebied, Puerto Varas
Speciaal voor u geselecteerde highlights:

Beste reistijd Chili

Naar alle rondreizen Chili

Klimaat

Vanwege de enorme uitgestrektheid van het land zijn er grote verschillen in weersomstandigheden en is het onmogelijk een eenduidig klimaatbeeld te schetsen. Volgens het Köppen-systeem heeft Chili minstens zeven verschillende klimaattypen.

November is de beste reismaand in Chili. In deze maand kunt u het hele land bereizen en zijn de omstandigheden dan ideaal.

Het noorden, inclusief de Atacama-woestijn, kent weinig seizoensvariatie: de temperatuur schommelt er continu tussen de 15 °C en 25 °C. Het noorden kunt u ook het hele jaar door goed bereizen. De beste reistijd ligt tussen mei en november vanwege het heldere weer.

Rond Santiago de Chile is de beste reistijd in de herfst (onze lente periode.)

Meer naar het zuiden worden de verschillen groter. In de Valle Central met zijn mediterrane klimaat kan het in de zomer 29 °C worden tegen maxima 14 °C in de winter.

In het merendistrict en Patagonië is de beste reistijd van november t/m maart. Het is daar dan zomer. Gedurende het hele jaar kan er regen vallen en door de wind kan de gevoelstemperatuur laag zijn. In onze zomer zijn ook vele hotels in het Torres del Paine Nationaal Park gesloten.

Op het Paaseiland is het in de zomer warm en in de winter valt er veel regen. De beste reistijd is van september t/m maart, waarvan december t/m februari de drukkere maanden zijn.

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis