neemt je mee
Tempelcomplex Angkor Wat
Zoetwaterdolfijnen van Stung Treng
Fietsen over het platteland
Heerlijke stranddagen in Sihanoukville
The Killingfields, Phnom Penh

Avontuurlijk Cambodja

Privéreis | 19 dagen v.a.
2660i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
23-05-2017
Reisduur
19 dagen
Aantal personen
2 volwassenen

Route

 • Dag 1 Amsterdam - Siem Reap
 • Dag 2 Siem Reap
 • Dag 3 Siem Reap
 • Dag 4 Siem Reap
 • Dag 5 Siem Reap - Stung Treng (ca. 255km)
 • Dag 6 Stung Treng
 • Dag 7 Stung Treng - Ratanakiri
 • Dag 8 Ratanakiri
 • Dag 9 Ratanakiri
 • Dag 10 Ratanakiri - Kratie
 • Dag 11 Kratie - Phnom Penh (ca. 399km)
 • Dag 12 en 13 Phnom Penh
 • Dag 14 Phnom Penh - Takeo - Kampot
 • Dag 15 Kampot
 • Dag 16 Kampot - Sihanoukville
 • Dag 17 Sihanoukville
 • Dag 18 Sihanoukville - Phnom Pehn - Amsterdam
 • Dag 19 Amsterdam

Bekijk het volledige programma & route

    Bezoek meerdere dorpen van etnische minderheden     Schitterende tochten per fiets en lokale houten boot     Heerlijke stranddagen in Sihanoukville     Maak kennis met de zoetwaterdolfijnen bij de Kampi Dolhin Site

Hoogtepunten van deze reis

 • Bezoek aan Angkor Wat

 • Stueng Treng

 • Bezoek Kratie

 • Boottocht over het Tonle Sap Meer

 • Boottocht door Takeo

 • Ratanakiri

Programma

kh_pri_avontuurlijk.png

Dag 1 Amsterdam - Siem Reap

Vandaag vliegt u naar Cambodja, waar u de volgende dag aankomt.
kh_al_siempreap2.jpg

Dag 2 Siem Reap

Op de luchthaven van Siem Reap staat de chauffeur al op u te wachten om u naar onze Nederlandse vertegenwoordiger te brengen. Hij zal u verwelkomen, alle vouchers, tickets en andere papieren aan u overhandigen en wegwijs maken in de Cambodjaanse gewoontes. ’s Avonds hebben we een diner voor u geboekt in het Koulen II Restaurant, waar u een optreden te zien krijgt van traditionele Apsara dansers.
Angkor Wat Cambodja

Dag 3 Siem Reap

Vandaag gaat u met een Engelssprekende gids de prachtige tempels van Angkor Wat bezichtigen. Angkor Wat was ooit de grootste stad ter wereld en werd in 40 jaar gebouwd voor de belangrijkste koning van de Khmer-periode, King Suriyavarman. De ruïne is tussen de 9de en 13de eeuw gebouwd en slechts tientallen jaren geleden weer ontdekt. U bezoekt de bekendste tempels, zoals Angkor Thom, The South Gate en natuurlijk de bekendste: Angkor Wat. Doordat u alle tijd heeft in dit indrukwekkende complex, kunt u veel kleinere, maar zeker niet minder mooie tempels bezoeken.
KH_AL_Siem Reap dame_159580226

Dag 4 Siem Reap

Vrije dag. U kunt op eigen gelegenheid de boeddhistische Khmer-heiligdommen verder ontdekken. Of kies voor een boottocht langs de rietkragen van het Tonle Sap meer, een vogelrijk natuurgebied. U vaart dan langs een Vietnamees vissersdorp. Ook kunt u door het gezellige centrum van Siem Reap slenteren op souvenirjacht, de oude markt afstruinen of u laten verwennen met een relaxte Cambodjaanse massage.
kh_stungtreng.jpg

Dag 5 Siem Reap - Stung Treng (ca. 255km)

De ochtend heeft u ter vrije besteding. Rond het middaguur verlaat u Siem Reap en vertrekt u naar Stung Treng, waar u tegen de avond bij uw hotel aankomt.
VN_AL_Markt_fruit_109117367

Dag 6 Stung Treng

U begint vandaag met een bezoek aan de kleurrijke ochtendmarkt van Stung Treng. Hierna maakt u een schitterende tocht per mountainbike over enkele gravelwegen met uitzicht op de rivier. Deze route volgt de Mekong rivier en is een geweldige plek om ‘off road’ te fietsen en te genieten van het landschap.
Koh Preah is een klein, afgelegen en pittoresk eiland in het hart van de Mekong; hier stopt u voor een picknick lunch. Na de lunch pakt u een kajak en vaart u de Mekong op. Direct vanaf het begin heeft u een goede kans om de dolfijnen bij het Tbong UCK Dolphin te zien. De kajaktocht eindigt bij Tbong Kla, waar een auto klaar staat om u terug te brengen naar Stung Treng.
KH_AL_Ratanakiri

Dag 7 Stung Treng - Ratanakiri

In de ochtend bezoekt u de oude site van ThalaBarivat, gelegen aan de overkant van de rivier, op ongeveer 4 kilometer van Stung Treng. Dit is de site van de Preah Ko tempel, een van de eerste tempels van het Khmer-rijk, gebouwd in de 7e & 8e eeuw door koning Jayavarman I. De naam betekent: 'Heilige Stier' en voor het complex zie je dan ook drie zittende stieren. Het complex bevat 6 bijzondere torens in totaal; elke toren heeft nog diverse prachtige details. Er zijn ook andere kleine, oude tempels in het gebied (bijv. de Prambuon Lveng Tempel, Srei Tempel en de Angkor Kmao Temple) maar helaas zijn deze door de tijd flink aangetast . Na de lunch wordt u naar Ban Lung gebracht waar u in de namiddag zult arriveren.

Ban Lung is de hoofdstad van de provincie van Ratanakiri. Als u zin heeft kunt u nog een kijkje gaan nemen op de lokale markt van Ban Lung; een kleurrijk spektakel van verkopers en kraampjes met groenten en fruit, vlees, vis, kleding en huishoudelijke artikelen. Toeristen zijn er niet veel en u kunt in en rond Ban Lung veel aspecten van het echte Khmer leven aanschouwen. Heel bijzonder is het rode zandstof in de provincie Ratanakari, dat in de droge tijd alles bedekt.
Waterval Cambodja

Dag 8 Ratanakiri

Vandaag brengt u een bezoek aan het Voensai District. In Voensai stapt u in een traditionele houten boot en maakt u een mooie tocht over de rivier door de Jungle. Onderweg kunt u de prachtige natuur en de mensen die langs de rivier wonen bewonderen. U bezoekt traditionele dorpjes van de Lao stammen, etnische minderheden en een authentieke begraafplaats. Per boot gaat u weer terug naar Voensai, waar u zult lunchen. Hierna brengt de auto u naar Ban Lung voor een bezoek aan de Chaong Waterval die ongeveer 7 km ten westen van de stad ligt. Deze waterval is de grootste en mooiste rond Ban Lung, u kunt hier zelfs over een smal pad lopen achter de waterval. Een spannende ervaring! Tijdens het droge seizoen is het ook mogelijk om te zwemmen onder de waterval.
Yaklom meer Cambodja

Dag 9 Ratanakiri

In de ochtend eerst een bezoek aan de twee kleinere watervallen genaamd Katieng en Ka Chang. Ka Tieng is 10 meter hoog en middenin de jungle gelegen en Kan Chang is ongeveer 7 meter hoog en mondt uit in een groot zwembad.
De volgende stop is een waterval van maar liefst 7 verdiepingen: de Bai Srok waterval. De meeste van de zeven niveaus van deze waterval hebben diepe zwembaden waarin u kunt zwemmen in het regenseizoen, terwijl slechts een paar diep genoeg zijn zodat u hier ook in het droge seizoen kunt zwemmen. De reis erheen gaat via een onverharde weg en duurt ongeveer 1 tot 2 uur.
U zult genieten van een picknick lunch bij de waterval. Na de lunch brengt u een bezoek aan een traditioneel Gem Mine, waar u kunt zien hoe de lokale bevolking in een zeer smalle diepe schacht naar edelstenen zoekt. Het laatste bezoek van de dag is Yaklom, waar u later in de middag aankomt. Yaklom is een natuurlijk meer gevormd in een vulkanische krater. Neem de tijd en loop eens rond langs deze vulkaankrater, u kunt hier zwemmen of gewoon heerlijk ontspannen.
KH_AL_ Stung Treng Mekong

Dag 10 Ratanakiri - Kratie

Vandaag gaat u op weg naar Kratie. Onderweg maakt u een stop bij het O'Russey Kandal Community Based Ecotourism Site, gelegen in het hart van het noordoostelijke regenwoud in de provincie Stung Treng. Het bestaat o.a. uit een prachtige rivier, watervallen en natuurlijke zwembaden én een majestueus bos. Kortom: O'Russey Kandal biedt ontspanning voor iedereen. U heeft hier de gelegenheid om een verfrissende duik te nemen en te genieten van de lunch (lunchbox van het hotel).
Na de lunch stapt u in een boot en gaat dolfijnen spotten in Kampi, dit is dé plek om de zeldzame Mekong dolfijn te bewonderen. De Kampi Dolhin Site werd in 1999 opgericht met als doel dat wetenschappelijke onderzoekers de dolfijnen kunnen bestuderen. Er leven hier inmiddels 20 dolfijnen.
Tot slot bezoekt u Wat Sor Sor Mouy Roy, ook wel bekend als de 100 Pillar Pagoda. Het werd herbouwd in 1997 nadat het door het regime van Pol Pot in de jaren 1970 werd verwoest. Van de originele houten tempel uit de 16 de eeuw zijn slechts drie houten pilaren overgebleven.
Aan het eind van de middag neemt u de ferry naar het autovrije eiland: Koh Trong. U wordt door een motorfiets-taxi naar het hotel gebracht.
Fietsers Cambodja

Dag 11 Kratie - Phnom Penh (ca. 399km)

Na het ontbijt gaat u Kho Trong per fiets verkennen; onderweg maakt u kennis met de lokale bevolking en bewonderd de Wat Ty Pram Pagoda.
Na de fietstocht keert u per ferry terug naar Kratie voor een welverdiende lunch. Vervolgens reist u verder naar Phnom Penh. Onderweg stopt u o.a. bij een lokale markt in een lokaal dorpje en bij de Wat Hanchey welke een prachtig uitzicht over de Mekong Rivier biedt.
Aan het einde van de middag arriveert u in de Phnom Penh.
kh_al_tuolsleng.jpg

Dag 12 en 13 Phnom Penh

Met een tuktuk maakt u op dag 12 een bijzondere stadsexcursie. U bezoekt o.a. het Koninklijk Paleis, de Silver Pagoda met haar geheel verzilverde vloer en uiteraard mag de belangrijkste tempel van deze stad niet ontbreken: Wat Phnom.
De recente geschiedenis van het land wordt getoond in het Tuol Sleng Museum; het was voorheen een meisjeslyceum en is in 1975 omgebouwd tot de huiveringwekkende en beruchte S21 gevangenis van de Rode Khmer. Tienduizenden Cambodjanen werden hier gevangen gehouden en gemarteld. Het museum is een stille getuigenis van een tragisch verleden.
Vervolgens rijden we door naar de buiten de stad gelegen Killing Fields. Om kogels uit te sparen werden de gevangenen hier destijds bruut met knuppels vermoord. Uiteindelijk werden de lijken geborgen in kuilen die de slachtoffers zelf hadden gegraven.

De volgende dag heeft u tijd om op eigen gelegenheid naar de Russische markt te gaan, in deze gezellige wirwar van gangetjes en kraampjes bent u aan het goede adres voor souvenirs of andere koopjes.
kh_takeo.jpg

Dag 14 Phnom Penh - Takeo - Kampot

Na het ontbijt verlaat u de stad en gaat naar het Tonle Bati meer, gelegen tussen Phnom Penh en Takeo. Hier bezoekt u de Ta Phrom Tempel uit de 12de eeuw. Vervolgens gaat u naar Phnom Chisor, hier heeft Koning Sorayak Varman I in de 11de eeuw een tempel op de top van de berg gebouwd. Deze bergtop (380m) kan bereikt worden door de 408 treden tellende trappen te beklimmen, wat beloond wordt met een prachtig uitzicht over de rijstvelden.
Aangekomen in Takeo gaat u per boot naar naar Phnom Da. De boottocht gaat over de vele kanalen en riviertjes die de Takeo provincie rijk is. U ziet het lokale leven op en rondom het water van dichtbij voorbij komen. Het gebied is al meer dan 2500 jaar bewoond en men treft er opgravingen aan uit verschillende tijdperken. Phnom Da is een heuvel waarop een brokstuk en een zandstenen toren staat uit de 11de eeuw.
KH_AL_Kampot (zoutvelden)

Dag 15 Kampot

Vandaag brengt u per tuktuk een bezoek aan de zoutvelden, Phnom Chhnouk (grot met Angkor-era tempel) en peper plantages. U rijdt door een charmante omgeving met prachtige uitzichten.
Voor de lunch wordt gestopt in Kep waar u heerlijk verse vis, krab of garnalen kunt eten (de lunch is niet inbegrepen).
id_al_fruit.jpg

Dag 16 Kampot - Sihanoukville

Niet iedereen weet dat Cambodja ook een heel gezellige strandbestemming heeft: Sihanoukville. Dit kleine badplaatsje heeft zijn authentieke charme weten te behouden en is (gelukkig) nog niet door het massatoerisme ontdekt.

We rijden per taxi naar uw hotel (met heerlijk zwembad), dat zich op loopafstand van het strand bevindt. Hier kunt u de aankomende dagen genieten van de brede witte stranden en de vele eettentjes met vers gevangen vis. Ook kunt u gaan snorkelen of duiken.
kh_sihanoukbay.jpgk

Dag 17 Sihanoukville

Een heerlijke dag om te genieten van het strandleven van Cambodja!
kh_al_phnompenh_lokalekids_135335327.jpg

Dag 18 Sihanoukville - Phnom Pehn - Amsterdam

Vandaag wordt u opgehaald voor uw transfer naar de luchthaven van Phnom Penh vanwaar u terugvliegt naar Amsterdam.
Aankomst luchthaven (terugreis)

Dag 19 Amsterdam

Aankomst op de luchthaven van Amsterdam: einde van een indrukwekkende vakantie!

Goed om te weten

Wilt u graag langer in het gezellige Sihanoukville blijven? Wij regelen graag een verlenging voor u. Bij ‘Extra opties’ vindt u meer informatie.

Let op!

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Data & Prijzen

 
 

Meerpersoonskorting

Extra optie

3 dagen / 2 nachten stop-over Singapore

In samenwerking met Singapore Airlines bieden wij u de mogelijkheid een stop-over te maken in de wereldstad Singapore. Inclusief: - Transfers van en naar het hotel - Overnachting in viers...

Meer info >

Al voor € 136p.p. Meer info >

Verlenging

Verlenging Grand Sihanoukville***

U kunt uw verblijf per nacht verlengen in het Grand Sihanoukville hotel in Sihanoukville. U verblijft hier op basis van logies & ontbijt. Het is een prima hotel gelegen op slechts enkele minuten loop...

Meer info >

Al voor € 19p.p. p.nMeer info >

Verlenging Sahaa Beach Resort****

U kunt uw verblijf per nacht verlengen in het Sahaa Beach Resort in Sihanoukville. U verblijft hier op basis van logies & ontbijt. Sahaa Beach Resort is gelegen aan het strand van Otres. Het hotel ...

Meer info >

Al voor € 53p.p. p.nMeer info >

Verzekering

Kortlopende annuleringsverzekering

Vrijwel iedere ervaren reiziger boekt bij zijn reis als vanzelfsprekend een annuleringsverzekering. Zelfs bij 'last minute' boekingen is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, aan...

Meer info >

Al voor 5,50% van de reissomMeer info >

Kortlopende reisverzekering

Een goede reisverzekering is van groot belang als u op vakantie gaat. Mochten zich onverwachte gebeurtenissen voordoen, dan dekt een goede verzekering de bijkomende kosten en staat u niet voor nog mee...

Meer info >

Al voor € 3,07p.p.p.d.Meer info >

Onze hotels

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij voor onze rondreizen gebruiken. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieve hotels altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

Hotelclassificatie

Middenklasse
Wanneer u kiest voor middenklasse accommodaties dan verblijft u in verzorgde hotels, welke met zorg zijn geselecteerd. U kunt altijd een schone kamer verwachten met airco, eigen badkamer en daar waar mogelijk een zwembad. In de kleinere plaatsen wordt soms gekozen voor een hotel met iets minder comfort, maar dan hebben we deze accommodatie gekozen op locatie of sfeer.

Kampot

Rikitikitavi - Middenklasse

Het sfeervolle Rikitikitavi hotel is gevestigd in een oude rijstschuur dat is omgebouwd tot een leuk kleinschalig hotel. Het is mooi gelegen langs de rivier en beschikt over een receptie, internetfaciliteiten, restaurant en bar met prachtig uitzichtLees meer

Kratie

Santepheap Hotel - Middenklasse

Het Santepheap Hotel is gelegen aan de rivier in Kratie en op loopafstand van de Samaki Kratie Markt. Het hotel heeft een receptieruimte en in het Santepheap Restaurant kunt u genieten van traditionele Cambodjaanse maaltijden. De kamers zijn eenvoudigLees meer

Rajabori Villas - Superiorklasse

Rajabori Villas is een unieke accommodatie, een paar honderd meter buiten Kratie. Het bestaat uit houten bungalows welke in de Khmer style gebouwd zijn en allemaal traditioneel doch comfortabel ingericht*.
Het hotel beschikt over een restaurant, zwembad,Lees meer

Phnom Penh

Teahouse - Middenklasse

Het Teahouse Asian Urban Resort in het stijlvolle gebied rond Street 240 ligt op slechts 10 minuten loopafstand van de rivier en het Koninklijk Paleis van Cambodja. Het TeaHouse beschikt over een 24-uursreceptie, excursiebalie, ontspannende massagebehandelingen,Lees meer

The 252 - Middenklasse

The 252 is zeer gunstig gelegen in een rustig deel van het centrum van Phnom Penh op loopafstand van het Onafhankelijkheid monument en 278-straat met vele winkels, bars en restaurants. Het hotel is voorzien van restaurant, buitenzwembad, zonneteras enLees meer

White Mansion - Superiorklasse

Dit ontspannende hotel ligt in stadscentrum van Phnom Penh, binnen 10 minuten lopen van Wat Lang Ka en het Onafhankelijkheidsmonument. Ook Koninklijk Paleis en Genocidemuseum Tuol Sleng liggen binnen 2 km afstand. Het hotel beschikt over een 24-uursLees meer

La Rose Boutique Hotel & Spa - Superiorklasse

La Rose Boutique & Spa ligt aan de Norodom Boulevard, op slechts 5 minuten lopen van het belangrijke Independence Monument. De accommodatie beschikt over een 24-uursreceptie, bagageopslag, wasservice, luxe spa- en wellnesscentrum en er is gratis WiFiLees meer

Ratanakiri

Treetop Eco Lodge - Budgetklasse

Treetop Eco Lodge is gelegen in de bosrijke omgeving, enkele minuten buiten Banlung. De lodge is voorzien van restaurant met prachtig uitzicht en kleine bar. De houten bungalows zijn zeer eenvoudig ingericht. Er is een kleine veranda en een eenvoudigeLees meer

Terres Rouges Lodge - Middenklasse

Terres Rouges Lodge is gelegen aan de rivier in een tropische tuin en op circa 1.5 km van de Banlung Markt en circa 2 km van het Soriya busstation. Op 10 minuten rijden ligt het Yaklommeer en de mooie Kachang waterval. De lodge is voorzien van zwembad,Lees meer

Siem Reap

Siddharta boutique hotel - Superiorklasse

Het Siddharta Boutique Hotel ligt op slechts 10 minuten rijden van Phsar Chas (de oude markt) en in 5 minuten rijdt u naar de beroemde tempel Angkor Wat én de uitgaansgebieden in het centrum, zoals Pub Street en de avondmarkt.
De ruime kamers zijn voorzienLees meer

Ombra Angkor - Middenklasse

Dit elegante hotel is recent geopend en gelegen in het centrum van Siem Reap. Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie, restaurant, buitenzwembad, minimarkt en er is gratis WiFi aanwezig. De kamers zijn traditioneel Cambodjaans ingericht maar welLees meer

Suorkear Hotel - Superiorklasse

Suorkear Boutique Hotel & Spa wordt omringd door privétuinen en biedt accommodatie weg van de drukte van Siem Reap. Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie, lobby, zwembad, kinderspeeltuin, bar, zonneterras, spa met sauna, souvenirwinkeltje, babysitservice,Lees meer

La Niche D'Angkor Boutique - Middenklasse

La Niche D'Angkor Boutique is een modern hotel gelegen in het hart van Siem Reap. Het centrum van Siem Reap, De Oude Markt, Pub Street, winkelcentra en Avondmarkten liggen op ongeveer 10 minuten afstand. Het hotel is voorzien van bar, restaurant, zwembad,Lees meer

Stueng Treng

Golden River - Middenklasse

Golden River Hotel is centraal gelegen in Stung Treng, aan de rivier. Het is ingericht met typische Khmer-architectuur. Het hotel is voorzien van receptie met lounge en restaurant. De kamers zijn voorzien van airco, minibar, TV en badkamer met bad ofLees meer

Sihanoukville / Otres Beach

Eolia Beach Resort - Middenklasse

Het Eolia Beach Resort ligt op slechts 20 meter van Otres Beach in Sihanoukville. U kunt er ontspannen op het strand, gaan vissen of een fiets huren om de omgeving te verkennen. Alle kamers beschikken over een eigen terras met een mooi uitzicht op deLees meer

Grand Sihanoukville Hotel - Middenklasse

Het Grand Sihanoukville ligt op 5 minuten lopen van het strand Ochheuteal. In het restaurant kunt u genieten van diverse Aziatische en westerse gerechten. Het hotel heeft een bar, zwembad, terras en gratis Wifi in het gehele hotel. De moderne kamersLees meer

Sahaa Beach Resort - Superiorklasse

Sahaa Beach Resort is gelegen aan het strand van Otres. Het hotel beschikt over vrijstaande bungalows met uitzicht op de tuin of het zwembad en gratis WiFi in Sihanoukville. Het resort heeft een 24-uursreceptie, buitenzwembad, restaurant en een servicebalie.Lees meer

Optionele excursies

Naast de excursies die reeds in het reisprogramma opgenomen zijn, worden onderstaande optionele excursies aangeboden. Indien gewenst kunnen deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijgeboekt worden. De genoemde prijzen zijn ter indicatie en kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Wanneer u hier een blanco pagina treft, worden er bij deze rondreis geen optionele excursies aangeboden.

Inclusief

Intercontinentale vluchten
Brandstoftoeslag, veiligheids- en brandstofheffing
Intercontinentale vluchten naar Siem Reap en retour vanuit Phnom Penh
Luchthavenbelasting, veiligheids- en brandstofheffing
Transfers per airco auto / (mini)bus en boot
Engelssprekende gids tijdens de omschreven excursies
Overnachtingen in toeristenklasse hotels, vriendelijke guesthouses of superiorklasse hotels
Iedere dag ontbijt (m.u.v. uw verblijf in Sihanoukville, hier verblijft u op basis van logies)
Diner op dag 2 en lunch op dag 10
Dagexcursie naar de tempelcomplexen bij Siem Reap, incl. Angkor Wat*
Fietsen op het eiland Koh Trong
Boottocht door de jungle vanuit Ratanakiri
Dagtocht naar de Irrawaddy zoetwaterdolfijnen
Stadbezoek Phnom Penh per tuktuk incl. de Killing Fields en S21-gevangenis*
Bezoek aan de Ta Phrom Tempel uit de 12e eeuw*
Bezoek aan Kampot met o.a. de zoutvelden, Phnom Chhnouk en peperplantages*
Strandverblijf in de badplaats Sihanoukville
Nederlandssprekende vertegenwoordiging in Phnom Penh en Siem Reap
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan (zie ook extra informatie)

Extra informatie

U kunt boeken vanaf minimaal 2 personen

Exclusief

- Entreegelden: ca. 35 USD p.p. (v.a. 1 februari 2017 ca. € 55 p.p.)
- Eventuele optionele excursies
- Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
- Overige maaltijden
- Fooien

- Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
- Reserveringskosten: € 25 per boeking

Weekendtoeslag Singapore Airlines

Wanneer uw heen- en/of terugvlucht met Singapore Airlines op een vrijdag, zaterdag of zondag valt, zal hier een toeslag voor gelden. Deze toeslag zal bij boeking worden toegevoegd, waarna u een nieuwe offerte van ons zult ontvangen.

Kort voor vertrektoeslag Singapore Airlines

Wanneer u binnen 60 dagen voor vertrek boekt in de periode 1 juni t/m 23 juni 2016 of tussen 15 augustus en 15 december 2016, zal hier een toeslag voor gelden. Deze toeslag zal bij boeking worden toegevoegd, waarna u een nieuwe offerte van ons zult ontvangen.

Reis boeken zonder internationale vluchten?

Mocht u deze rondreis willen boeken, maar regelt u zelf uw internationale vlucht? Klik hier en zie wat de kosten zijn.

Visum Cambodja
Voor reizen naar Cambodja is een visum verplicht. U kunt het visum voor ter plaatse kopen. U heeft hiervoor 1 pasfoto en 2 kopieën van uw paspoort nodig. Kosten bedragen circa 30 USD. We raden u aan om dit bedrag cash bij u te hebben. Er is een pinautomaat aanwezig, maar niet altijd in gebruik. Visa wordt soms geaccepteerd.
Meerpersoonskorting
Wanneer u deze reis met 4 of meer personen maakt, kunnen wij vaak voor u een uitstekende korting verlenen. Indien dit voor u van toepassing is verschijnt uw korting via de prijsberekening.
Reizen in Cambodja
Cambodja is een land, waar u een flexibele instelling dient te hebben. Samen met onze lokale vertegenwoordiging zullen wij er een prachtige reis van maken, maar het komt in Cambodja nog wel eens voor dat dingen anders lopen dan gepland.
Galadiners
Diverse hotels organiseren galadiners in de kerst- en nieuwjaarsperiode. Wij informeren u over een eventuele verplichte toeslag bij bevestiging van uw reservering.
Kinderkorting vlucht
Bij boeking zullen wij u informeren over de hoogte van de eventuele kinderkorting.

Wat vonden anderen?

Wij vragen onze reizigers om een (beknopt) verslag te schrijven over hun reis. Hieronder kunt u deze ervaringen, mits aanwezig, lezen.

Reisgedeelte Avontuurlijk Cambodja

Corrie, Co, Jose en Mart, Lisse
'Wij hebben de reis met z''n vieren gedaan en vonden het helemaal geweldig. Alles liep op rolletjes met plaatselijke goede gidsen. Van Siem Reap naar Pnhom Phen hadden we een gids en chauffeur waar we erg veel plezier mee hebben gehad. De excursies met Tuk-Tuk, fietsen en de boot waren allemaal heel leuk en we hebben zo heel goed de countryside gezien en beleefd.
Ook de accommodaties waren prima in het bijzonder in Kampot en Baung. '
anoniem
'Het is echt een prachtige ervaring, alsook de gidsen en chauffeurs hebben ons aangenaam verrast, we deden niets anders dan genieten! Alles was piekfijn geregeld, van info tot het vervoer elke keer. Ik zou deze reis zeker aanraden aan koppels, singels en iedereen die een beetje avontuurlijk is aangelegd!'
Zussen, Twello
'Prachtige reis. Mensen ontzettend vriendelijk en je gaat terug in de tijd. Het is net een open lucht museum, kleurrijk je komt ogen te kort. Veel gevaren op de Mekong rivier en gefietst.
Het is een land voor fietsers. Ondanks wat er allemaal gebeurd is in Rode Khemer oorlog zijn de mensen samen gebleven en positief. Het verhaal is aangrijpend, hierdoor krijg je bewondering voor de nabestaanden.'

Verblijf Sihanoukville

P. van der Sar, Hengelo
'Zeer de moeite waard om een paar dagen te relaxen. De stad is niet veel byzonders, maar het strand met relax stoelen en heerlijke restaurantjes in het zand maakt alles goed.'
Brenda, Zeddam
'Orchidee Guesthouse is een prima Guesthouse. Wij hadden echter de pech dat er heel veel lokale mensen ook op vakantie waren. Deze mensen zijn heel aardig maar niet als ze ''s-morgens om 06:00 uur al in het water liggen te spartelen...in het zwembad twee meter van onze kamer vandaan...Het strand biedt vele opties om te liggen en te genieten van een hapje en een drankje. Verder heeft Sihanoukville zelf niet zoveel te bieden. Maar dus een prima uitvalsbasis om even bij te komen van de rondreis.'
Clemens en Mary van Adrichem, Zoetermeer
'Terwijl wij geboekt stonden voor het Orchidee Guesthouse, werden wij ivm. een vergissing geplaatst in het Cambodian Resort hotel. Een splinternieuw hotel met ruime kamers en zwembad. Hotel wordt gerund door een Nederlands echtpaar, waarbij het Cambodjaanse personeel je uiterst vriendelijk en beleefd behulpzaam is. In het eten zie je duidelijk de Nederlandse invloed terug, wat zeker positief te noemen is. De eigenaar neemt de tijd om een praatje te maken met de gasten. Er heerst een ontspannen en gezellige vakantiesfeer. Sihanoukville is verder duidelijk een strandplaats, dat zich aan het ontwikkelen is tot een soort Zandvoort. Hopelijk blijven de Cambodjaanse ''verkoopsters'' op en rond het strand, want dat geeft toch het gevoel dat je in Cambodja bent en niet op Zandvoort. Hun verkooptechniek komt vriendelijk over en kan daarom ook niet als lastig ervaren worden. '
Jeanny en Bert, Rosmalen
'Het gedeelte van Sihanoukville waar wij zaten was geweldig om de vakantie af te sluiten met nog een klein weekje strand zeker als je weet dat het en nederland regent en koud is. Echter daar hebben we wel gehoort dat niet alle stranden zo aantrekkelijk zijn.'
Hans Kamp, Zoetermeer
'Wij zijn geen strandgangers, maar daar is genoeg te doen en eigenlijk was een dagje aan het strand toch wel lekker om wat bij te komen.'
Frans en Jolanda, Barendrecht
'Prima afsluiting van een rondreis door een mooi land in een relaxed stadje. Sihanoukville heeft een aantal mooie stranden, waarvan de meeste in het weekend wel erg druk zijn met locals. Je kunt er prima eten en drinken en alle andere dingen doen die bij een strandverblijf horen. Sihanoukville is gelukkig nog niet verpest door grote betonnen gebouwen aan het strand.'
Corrie, Co, Jose en Mart, Lisse
'Prima plaats om de vakantie af te sluiten met een paar dagen strand. Goede restaurants en barretjes.'
Jan, Nuland
'Rustige omgeving, en als je niet van het strand houd neem je een tuktuk en dan laten ze je echt alles zien. Erg aan te raden.'
Aspeslagh Carina Blankenberge Belgie,
'Een badplaats die nog niet is overrompeld met toeristen, rustig mooi en audentiek.
Wel veel dames en meisjes die je wat willen verkopen of massage,manicure, pedicure.
Eerst de prijs afspreken om ruzies te vermijden.
Kindjes die fruit en prullaria verkopen doen dit om hun engelse school te betalen, ze willen allemaal gids worden, verstaanbaar.
Men kan mooie standwandelingen doen of een boottocht.'

Grand Sihanoukville

Corrie, Co, Jose en Mart, Lisse
'Op loop afstand van het strand en restaurants.
Wij hadden een ruime kamer bij het zwembad, waar het goed toeven was. Het personeel was ook vriendelijk en behulpzaam. '
Jan, Nuland
'Het personeel is daar zo vriendelijk en behulpzaam dat een slaapplaats op de grond nog aangenaam zou zijn.'
wim en nienke moers, emmen
'Wij hadden een pool-room, erg mooi gelegen, heerlijk zwembad, rustig plekje heel aardig personeel'
P. v Rijswijk, Tilburg
'Kleinschalig, vriendelijk goed hotel, met prima ontbijt.'
Jan en Ellen, Obdam
'Dit is een prima plek om een rondreis af te sluiten!
Wij hebben hier 5 nachten in een poolroom doorgebracht. Het hotel heeft in totaal (na verbouwing) nog 70 kamers, waarvan 12 poolrooms in een rondje om het zwembad. Deze kamers zijn eenvoudig, maar zeer netjes en schoon. Wanneer je opstaat kun je zo een duik nemen!
Ontbijt is simpel, maar voldoende (miste wat fruit). Receptie spreek redelijk engels.
Ligging top met betrekking tot strand, op het stand kun je ''s avonds prima tercht voor een hapje en een drankje, ook in de straat zijn veel eettentjes. Centrum 10 min met tuktuk vonden wij wat tegenvallen, stand is tig keer gezelliger!'

3 dagen / 2 nachten stop-over Singapore

buijt, rotterdam
'heel goed bevallen'
Wiebe en Willemijn, Dordrecht
'Singpore is ons zeer goed bevallen. Een heerlijke stad waar alles gewoon goed geregeld is voor toeristen.'
Decuypere Bart, Roeselare (Belgie)
'Om de lange wachttijd tussen onze vluchten te vermijden besloten we de stop-over bij te boeken. De ideale manier om op een betaalbare manier Singapore te bezoeken. Singapore airlines verzorgde de stop-over op een uitmuntende manier. Een goed hotel in het centrum met alle maaltijden aan de helft van de prijs, gratis ticket voor de duur van het verblijf voor de hop-on bus met gratis toegang tot de meeste bezienswaardigheden. Een aanrader!'
Astrid Schoot, Oegstgeest
'vervoer van en naar vliegveld was goed geregeld, mooi, schoon hotel. de kortingspassen waren erg handig voor vervoer met de bus en korting op diverse lokaties. '
Nel Evers, Eindhoven
'Goed arrangement van Singapore Airlines. We kregen een ''pasje'' wat toegang gaf tot een aantal bezienswaardigheden, zoals de Flyer, cable car naar Sentosa Island (en 3 attracties naar keuze), River Cruise, Gardens by the bay, 1 Altitude (met gratis drankje), tevens gratis gebruik van hop-on hop-off bus gedurende het hele verblijf. Hiermee hebben we toch al snel S$ 200 p.p. bespaard.'
A. de Bruijn, Den Haag
'Geweldig in 1 woord. Goede betaalbare manier om Singapore te zien. Uitstekend hotel op goede locatie (Peninsula Exelsior). Inclusief hop on bus en 32 attracties'
anoniem
'Prettig hotel, centraal gelegen. Metrostation in directe omgeving. Vriendelijk en beleefde receptionist. Wij zouden dit hotel volgende keer weer boeken.'
anoniem
'Zeker de moeite waard. Prijs en wat je er allemaal voor krijgt is perfect! Bij aankomst krijg je diverse bonnen van bezienswaardigheden, waarna je die gratis kunt bezoeken. Hier zijn alle hoogte punten van Singapore bij. Taxi is niet duur, maar er is een bon bij van een hop on hop off bus, die we als taxi hebben gebruikt. Savonds erg mooi bij marina bay. En zijn daar op 2 plaatsen light shows.'
Gerrie en Twan Swinkels, Helmond
'De 3 daagde stop-over in Singapore was prima geregeld. Het hotel (Royal@Queens) was weliswaar redelijk, maar het lag prima centraal en vlak bij Clarke Quay, waar vele restaurants en barretjes zijn en ook niet al te ver van China Town. Verder zat in het stop-over pakket een hele bundel vouchers waarmee je alle bezienswaardigheden in Singapore gratis kunt bezoeken ( Singapore Flyer, dierentuin, Sentosa Island, botanische tuin, boottocht op de Singapore river......etc.), gewoon super.
Dit alles trouwens met ook nog een gratis kaartjes voor de hop-on hop-off bus.
Al met al zeer de moeite waard!'
Demiddeleer Linda, Hooigaardestraat 26 1800 Vilvoorde Belgie
'Stopover programma is een echte aanrader. Hotel in goede locatie dicht bij metrostation en op wandelafstand van Raffles City Mall.
De aanbiedingen voor bezoeken zijn zeer breed en iedereen vindt er zijn gading.
'
Dieter & Melissa, Deinze (Oost-Vlaanderen, België)
'Singapore is een enorm boeiende stad. Men kan hier heel veel verschillende elementen zien, zakenstad, strand, cultuur. In het pakket krijg je tickets voor een verscheiden aanbod in deze stad waardoor je de stad echt wel op een mooie manier kunt ontdekken en ervaren. Na de bezoeken en uitstappen konden we dan nog eens ontspannen in het buiten zwembad van het hotel. Kortom een aanrader om bij te boeken bij dit arrangement.'
Frans en Angelique, Almere
'Geweldig, wat een wereld stad om te bezoeken. Met de vouchers van SIA kun je vele attractie gratis of tegen gereduceerde prijs ondernemen. Vergeet niet om Singapore bij night te bewonderen. Het is dan een echte lichtstad. Tip: Ga s''avonds eten bij Sky on 57. Uniek!!!'
Wil, Kapelle
'Een indrukwekkende belevenis. Goede service van Singapore Airlines. Je komt tijd en ogen tekort!
We zullen vast nog eens Singapore aandoen.'
Franssen, Beek
'Singapore vonden wij en geweldige stad. Wij verbleven in het Peninsula hotel. Prima, niets op aan te merken. Zeer gunstig gelegen.'
Rombouts, Meer
'Leuk om ook daar een kijkje te nemen. Omdat je `s nachts aankomt hadden we krap 2 dagen (`s nacht vertrekken). Ik had er zelf graag nog een dag bij gehad. Er is daar best veel te zien. We kregen ook van Singapore Airlines een hele hoop entreevouchers waarbij we echt in de meest spectaculaire zaken voor niets terecht konden, prima!!!!'
Valeria, Elst
'wanneer we 1 dag meer hadden gehad, hadden we wat rustiger alles kunnen bekijken, of wellicht was de stop-over op de terugreis beter geweest. Dit omdat we ook nog last van een jetlag hadden. Hotel was goed, wij hebben hier voornamelijk geshopt! Een erg schone stad, en veel stiller dan gedacht!'
SCHOOLMEESTERS, Bierbeek
'Wereldstad met vele indrukken de moeite om te bezoeken'
Teunis en Annie,
'Singapore is een leuke stad om te verkennen. Wel is het handig het hotel te kiezen op een centrale plek in de stad. Het is geen goedkope bestemming'
van de Griendt, s-Hertogenbosch
'Singapoer is een geweldige stad.
Ook het hotel was erg goet.
Allee was het jammer dat wij pas om 14.00 uur in
de kamer konden. Naar een nacht vlucht.
Het was moelijk om je om te kleden zonder kamer.
'
T.BOUMAN, HAREN
'De begeleiding naar het Peninsula excelsior hotel en de opvang was uitstekend'
A. van Hooft, Laren (NH)
'Dit kan ik iedereen aanraden die een reis naar Azië boekt. Prachtige stad met veel bezienswaardigheden. We hebben dankbaar gebruik gemaakt van de gratis vouchers die we erbij kregen.Volgende keer doen we dit zeker weer. Miramar hotel ligt heel centraal met in de directe omgeving gezellige restaurants.'
Henk en Gea, Lekkum
'Zeker de moeite waarde om je reis te beginnen. Shoppen op Orcid road en door chinatown slenteren.'
Peter en Nanny Spronck, Geleen
'De overgang van Myanmar naar Singapor is enor, het is net alsof je een reis in de tijd maakt.Singapor is een echte wereldstad met z''n vele attracties (en dat heeft ook z''n prijs) en Myanmar is nog nagenoeg ongerept met z''n rijke historie. Maar de stopover was zeer zeker de moeite waard. '
anoniem
'Perfect om de sfeer op te snuiven en wat bezienswaardigheden. Goed hotel aan scherpe prijs. Singapore is wel een dure stad, maar raad het iedereen aan.'
Wilna Nagel, Oisterwijk
'Het is leuk om een stopover te maken in Signapore, maar zorg dat je nog wat geld in je portemonnee hebt, want de prijzen zijn hoog. Daar moet je het echter niet laten want het is een geweldige ervaring in Azië zo''n luxe, mooie stad te ervaren.'
Jos en Linda, Zuidbroek
'3 Dagen stop-over Singapore was ideaal om aan het tijdsverschil en de temperatuur te wennen. Singapore is een hele moderne stad, met moderne gebouwen en moderne mensen. Wij hadden aan de 2 volledige dagen die we in Singapore waren genoeg om de stad te bekijken. Zeker de moeite waard!'
Janneke en Fred,
'Singapore is een stad die je gezien moet hebben.
prachtige architectuur. Met de bus via drop-on drop-off veel gezien.
Prima hotel op een uitstekende lokatie.'

Sahaa Beach Resort****

Uitgebreide reisverslagen

Beste van Cambodja

14-04-2011

We vertrokken al op zondag 13/03 via Leiden naar Els en Kees voor de “postuurkes”. Dit kwam voor ons zeer goed uit en na een heerlijke lunch en leuke wandeling reden we ’s avonds naar Hoofddorp (buurt van Schiphol) waar we een overnachting en ontbijt hadden geboekt in hotel Bastion. Tijdens onze reis mochten we onze auto op de parking van het hotel achterlaten....

Het beste van Cambodja

03-01-2011

We vertrekken van uit Brussel, we vliegen via Abu Dhabi en Bangkok naar Siem Reap in Cambodja. Op de luchthaven van Bangkok, hebben we enkele uren te wachten. We mogen uitrusten in de lounge van Bangkok airways. Het ontbreekt er aan niets, er is koffie en thee, warm of ijsgekoeld, en allerlei gebakjes. Bovendien kun je er lekker uitrusten in gemakkelijke zeteltjes, of je kan er zelfs bij gaan ligg...

18-daagse rondreis Beste van Cambodja

15-07-2008

Na een lange vlucht via Parijs en Ho Chi Minh City uiteindelijk aangekomen in Siem Reap en daar bleken onze koffers ergens onderweg achtergebleven te zijn. Drie dagen wachten voordat we de bagage op konden halen bij het vliegveld; geen enkel commentaar en excuses van de luchtvaartmaatschappij. Geen “verse” kleren en dan maar inkopen doen in Siem Reap en ook nog even laten scheren op de markt. Siem...

18-daagse rondreis Beste van Cambodja

06-07-2008

Na een goede nachtrust in een Hotel in Amsterdam (vanuit het uiterste zuiden van het land red je het zo vroeg niet met het OV naar Schiphol) gaan we al vroeg op pad naar het vliegveld. Na 4 vluchten te weten van Schiphol, naar Frankfurt, van Frankfurt naar Hanoi, van Hanoi naar Luang Prabang en at last van Luang Prabang naar Siem Riep komen we eindelijk tegen 12:00 uur op onze bestemming aan. Eerl...

 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam