neemt je mee
Rio de Janeiro
Rio de Janeiro
Amazonegebied
Amazonegebied
Koloniaal Salvador
Koloniaal Salvador
Chapada Diamantina Nationaal Park
Chapada Diamantina Nationaal Park
Stranden van Ilha de Tinharé
Stranden van Ilha de Tinharé

Natuurlijke Schoonheid van Brazilië

Privéreis | 18 dagen v.a.
3446i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
19-09-2017
Reisduur
18 dagen
Aantal personen
2 volwassenen

Route

 • Dag 1 Amsterdam - Rio de Janeiro
 • Dag 2 Rio de Janeiro
 • Dag 3 Rio de Janeiro
 • Dag 4 Rio de Janeiro - Manaus
 • Dag 5 Manaus - Amazonegebied
 • Dag 6-7 Amazonegebied
 • Dag 8 Manaus - Salvador
 • Dag 9 Salvador
 • Dag 10 Salvador - Lençóis (ca. 6 uur)
 • Dag 11 Chapada Diamantina Nationaal Park
 • Dag 12 Chapada Diamantina Nationaal Park
 • Dag 13 Lençóis - Salvador (ca. 6 uur)
 • Dag 14 Salvador - Morro de São Paulo
 • Dag 15-16 Ilha de Tinharé
 • Dag 17 Morro de São Paulo - Salvador - Amsterdam
 • Dag 18 Amsterdam

Bekijk het volledige programma & route

br_pri_natuurlijk.png
    Bezoek het Christusbeeld van Rio de Janeiro     4 dagen in een drijvende jungle lodge in de Amazone     Verblijf in het historische centrum van Salvador     Twee dagexcursies in Chapada Diamantina Nationaal Park     4 dagen in een pousada op het eiland Ilha de Tinharé

Hoogtepunten van deze reis

 • Rio de Janeiro

 • Pelourinho in Salvador

 • Amazonegebied

 • Chapada Diamantina Nationaal Park

 • Stranden van Morro de São Paulo

Programma

br_pri_natuurlijk.png

Dag 1 Amsterdam - Rio de Janeiro

Vertrek vanaf Amsterdam voor uw vlucht naar Rio de Janeiro. Bij aankomst staat onze vertegenwoordiger al op u te wachten om u naar uw hotel bij het strand van Copacabana te brengen.
Rio de Janeiro is de tweede stad van Brazilië en de grootste stad van de staat Rio de Janeiro. Deze bruisende stad strekt zich uit tussen de door jungle bedekte bergen en witte zandstranden aan de Atlantische kust. De schoonheid van Rio de Janeiro is legendarisch: de Corcovado met het Christusbeeld, de Sugar Loaf berg, de stranden Copacabana en Ipanema, en het grootste stedelijk tropisch regenwoud ter wereld.

Wanneer u met Air Europa vliegt, zult u pas de volgende ochtend in Rio de Janeiro aankomen. Uiteraard houden we hier met uw programma rekening mee.
br_al_riodejan_corcovado_christ_188781905.jpg

Dag 2 Rio de Janeiro

Vandaag brengt u een bezoek aan de 710 meter hoge Corcovado (gebochelde) berg met het 38 meter hoge Christusbeeld. Dit monument is bedekt met een mozaïek van speksteen en is één van de mooiste art nouveau monumenten van Rio de Janeiro. Via een tandradbaan bereikt u de voet van het beeld. De tandradbaan verlaat de wijk Cosme Velho en beklimt de steile hellingen met het dichte bos van het tropische regenwoud Floresta da Tijuca. Vanaf de top heeft u een adembenemend uitzicht over Copacabana, Ipanema, Leblon, de botanische tuinen, de Jockey Club en Rodrigo Freitas lagune. ’s Avonds wordt het Christusbeeld verlicht wat het een oriëntatiepunt maakt dat vanuit de hele stad zichtbaar is. Na de afdaling wordt er bij interesse nog fotostops gemaakt bij het Mário Filho stadium, wereldwijd bekend onder voetballiefhebbers als de Maracanã, en de nabijgelegen Sambódromo, ontworpen door Oscar Niemeyer en het podium voor de grootste en meest flamboyante carnavalsviering in Brazilië. De middag heeft u ter vrije besteding.
br_al_rio_uitzicht1

Dag 3 Rio de Janeiro

Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding en kunt u heerlijk relaxen op één van de stranden waaronder het wereldberoemde strand Copacabana, het stijlvolle strand Ipanema en het rustige strand Leblon. Er is verder veel te beleven in de diverse wijken waaronder het centrum waar de geschiedenis van imperiaal Brazilië begon, de ultramoderne wijk Barra da Tijuca en de artistieke wijk Santa Teresa waar trams de slingerende met kinderkopjes bedekte straten beklimmen. Er zijn ook diverse optionele excursies mogelijk waaronder een bezoek aan de Sugar Loaf (Suikerbroodberg) of een sloppenwijk (favela).
br_al_manaus.jpg

Dag 4 Rio de Janeiro - Manaus

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Manaus. Aangekomen in deze middenin het Amazonegebied gelegen plaats staat uw chauffeur al op u te wachten om u naar uw hotel te brengen. Gelegen bij de ontmoeting van wateren (Encontro das Águas) ligt Manaus als eiland van beschaving middenin de jungle. Manaus is het natuurlijke startpunt voor een bezoek aan de jungle.
br_al_amazone_meetingwaters_104102816.jpg

Dag 5 Manaus - Amazonegebied

Tijdens de 3,5-4 uur durende transfer vanaf Manaus naar de diep in de Amazone gelegen drijvende jungle lodge ziet u de ontmoeting van wateren; de samenkomst van de haast zwarte Negro rivier en de zandkleurige Solimões rivier. Gelegen aan de zuidelijke oever van de Amazone rivier, 80 kilometer ten zuiden van Manaus, middenin een 337 hectare groot onaangetast privé-natuurreservaat met primair regenwoud ligt uw Amazone lodge waar u de komende drie nachten verblijft. Doordat deze lodge dieper in de jungle is gelegen en verder van Manaus in vergelijking met vele andere lodges heeft u hier een betere kans op het zien van wildleven. Rond zonsondergang komt u aan in de lodge en wordt u verwelkomt met een drankje.

Goed om te weten

Voor uw persoonlijk comfort tijdens de transfers is de maximum toegestane bagage op de boot 10 kilo per persoon. De lodge heeft een berging in Manaus voor extra bagage zonder extra kosten.

br_al_amazonforest.jpg

Dag 6-7 Amazonegebied

Tijdens uw verblijf neemt u deel aan diverse activiteiten onder leiding van een ervaren gids waarbij u gebruik maakt van een gemotoriseerde houten kano. Vanuit de kano en te voet zult u apen, dolfijnen, luiaards papegaaien, ara’s, reigers, ijsvogels, aalscholvers, visarenden en vele andere diersoorten spotten. U gaat ’s avonds kaaimannen spotten, ’s ochtends vroeg de zonsopgang bekijken en overdag wandelen door de jungle waarbij u meer leert over de geneeskundige eigenschappen van planten en het ecosysteem van de Amazone. Tussendoor heeft u ook de mogelijkheid om te vissen op piranha’s en een bezoek te brengen aan een inheemse Caboclo gemeenschap. In uw vrije tijd kunt u gebruik maken van de kano’s, een boek lezen in een hangmat, zwemmen in het warme water of een drankje doen in de bar.
br_al_salvadorpelourinho4.jpg

Dag 8 Manaus - Salvador

Na het ontbijt arriveert u na een 3,5-4 uur durende transfer op de luchthaven van Manaus voor uw vlucht naar de hoofdstad van de staat Bahia, Salvador. Salvador ligt in de punt van een klein schiereiland met uitzicht over Baía de Todos os Santos (Allerheiligenbaai). U verblijft de komende twee nachten in het historische centrum. De Pelourinho, zoals het oude stadshart wordt genoemd, beschikt over een grote rijkdom aan barokkerken en koloniale architectuur. Een speciaal kenmerk zijn de felgekleurde huizen, veelal versierd met mooi pleisterwerk. Het is ook het middelpunt van Salvador’s nachtleven met talloze restaurants, bars en nachtclubs.
salvador historischcentrum

Dag 9 Salvador

Tijdens een historische stadstour leert u meer over de architectuur van Bahia. Deze fascinerende excursie begint met een wandeling door het historische centrum van Salvador, Pelourinho, met zijn pittoreske koloniale huizen en kerken. In 1985 benoemd tot Werelderfgoedlijst door UNESCO, is deze wijk een voorbeeld van koloniale geschiedenis en een symbool van de zwarte gemeenschap in Bahia. Pelourinho geeft bezoekers de gelegenheid een bezoek te brengen aan een aantal kerken, musea, studio’s van lokale artiesten, galerijen, winkels en restaurants. Pelourinho’s grootste toeristische attracties zijn het huis van de beroemde schrijver Jorge Amado, de culturele groep Olodum, de São Francisco kerk en de Basílica kathedraal. Daarnaast brengt u ook een bezoek aan de traditionele Cravinho Bar waar u kunt genieten van een heerlijke caipirinha (optioneel). Stop onderweg om een souvenir te kopen en bezoek optioneel de Pierra Verger galerij of de studio van Goya Lopes (een Bahiaanse textielontwerper die inspiratie zoekt in de Afro-Braziliaanse muzikaliteit in Bahia). De volgende stop is Elevador Lacerda (lift), gebouwd in 1873, die de bovenstad met de benedenstad verbindt en een belangrijk transportmiddel is. Vanaf hier heeft u een panoramisch uitzicht over de baai De Todos os Santos en het winkelcentrum Mercado Modelo, en kunt u heerlijk nagenieten van deze culturele wandelexcursie. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding.

Goed om te weten

De wandelexcursie wordt op zondag niet uitgevoerd en is alleen mogelijk indien u in een hotel verblijft gelegen in de wijk Pelourinho.

br_al_chapadadiamanta_213466750.jpg

Dag 10 Salvador - Lençóis (ca. 6 uur)

Na het ontbijt heeft u een transfer naar het busstation vanwaar u per bus vertrekt richting Chapada Diamantina Nationaal Park. De Chapada Diamantina (diamantenplateau) is een 1,520 km2 groot nationaal park wat beroemd is vanwege zijn aparte en gevarieerde flora en fauna. Bezoekers die de moeite nemen om de groene hellingen te beklimmen worden beloond met een uitgestrekt wonderland van rotsachtige heuvels met kristalheldere watervallen, kloven en grotten. Het oude mijnstadje Lençóis is de toegangspoort tot dit enorme gebied. Vroeger was dit één van de belangrijkste plaatsen voor de Europese juwelenindustrie. Tot vandaag de dag heeft het zijn karakteristieke architectuur behouden. Aangekomen in Lençóis heeft u een transfer naar uw pousada voor de komende drie nachten.
br_al_chapadadiamanta_cave_41365018.jpg

Dag 11 Chapada Diamantina Nationaal Park

Nadat u bent opgehaald bij uw hotel begint u de dagexcursie naar het Chapada Diamantina Nationaal Park met een bezoek aan de Lapa Doce grot en Pratinha grot. Deze grotten liggen op zo’n 75 kilometer van Lençóis. In de Lapa Doce grot ziet u mooie stalagmieten en stalactieten, en in de Pratinha grot heeft u de gelegenheid tot een frisse duik in de ondergrondse rivier met zijn kristalheldere water. Zonnestralen schijnen in de Gruta Azul en breken uiteen in een spectrum van kleuren, een uniek natuurlijk fenomeen. In de middag klimt u naar de top van Morro de Pai Inácio, een van de trekpleisters van Chapada Diamantina, om te genieten van een prachtige zonsondergang.
br_al_chapadadiamantina5.jpg

Dag 12 Chapada Diamantina Nationaal Park

In de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel en begint u met een wandeling langs de Serrano rivier, waar u zich kunt onderdompelen in de natuurlijke rotsbaden. Ga verder naar de Areias Coloridas (het gekleurde zand), een prachtige rotspartij van zandsteen met een verbazingwekkende diversiteit van kleuren. Na nog een zwemmogelijkheid bij de Cachoeirinha, één van Brazilië’s meest indrukwekkende watervallen met een val van 400 meter, gaat u verder naar de Primavera waterval. Vanaf de rots Pedra do Mirante wordt u beloond met een schitterende uitzicht over Lençóis. Na de lunch (niet inbegrepen) gaat u verder naar de natuurlijke glijbaan Ribeirão do Meio. Na een korte wandeling van 3 kilometer, kunt u abseilen (optioneel) of relaxen in de rotsbaden voordat u terugkeert naar Lençóis.
br_al_bahia_barrabeach_53256346.jpg

Dag 13 Lençóis - Salvador (ca. 6 uur)

Na het ontbijt heeft u een transfer naar de bushalte van Lençóis, vanwaar u per bus terugreist naar Salvador. Hier aangekomen heeft u een transfer naar uw hotel voor uw laatste overnachting in het historische centrum van Salvador.
Reizen Brazilië

Dag 14 Salvador - Morro de São Paulo

Na het ontbijt heeft u een transfer naar de haven van Salvador. Vanaf hier vertrekt u per catamaran naar Morro de São Paulo, een idyllisch vissersplaatsje, gelegen op de noordelijke landtong van het eiland Ilha de Tinharé. Aangezien er geen asfalt of auto’s zijn op dit eiland staan de mannetjes met kruiwagens bij aankomst in de haven klaar om uw bagage tegen een kleine vergoeding naar uw pousada te brengen. De komende drie nachten verblijft u in een pousada gelegen in het centrum van Morro de São Paulo, op loopafstand van de stranden. In de avonduren beschikt Morro de São Paulo gedurende het Braziliaanse hoogseizoen (december tot februari en in de maand juli) over een dynamisch nachtleven.

De natuur op Ilha de Tinharé is weelderig met varens, palmbomen, mooie stranden en paradijsvogels. De maagdelijke stranden van het eiland zijn bekend in heel Brazilië. In totaal beschikt Morro de São Paulo over vijf stranden genaamd naar hun volgorde aan de kust: het Primeira Praia (eerste strand), Segunda Praia (tweede strand), Terceira Praia (derde strand), Quarta Praia (vierde strand) en Quinta Praia (vijfde strand). Het eerste strand ligt het dichtst bij het stadje en is zeer geschikt voor het beoefenen van watersporten, het tweede strand is het levendigste strand en beschikt over een uitstekend nachtleven, het derde strand is een koraalstrand ideaal om te snorkelen en te duiken en tevens het vertrekpunt van de boottochten naar het eiland Ilha de Boipeba, het vierde en vijfde strand zijn de rustigere stranden, waarvan het vierde strand veelal als het mooiste strand wordt gezien.

Goed om te weten

De overtocht naar Morro de São Paulo duurt zo’n 2,5 uur en gaat deels over de open zee, die ruw kan zijn. Houdt u hier dus rekening mee en neem voor de zekerheid een reispilletjes in als u gevoelig bent voor zeeziekte. Het kan voorkomen dat de overtocht meer tijd in beslag neemt door weersomstandigheden.

Weetje

Er zijn een paar pinautomaten in Morro de São Paulo aanwezig. Het is echter een goed idee om voldoende contant geld mee te nemen voor het geval de automaten leeg zijn. De meeste pousada’s en restaurants accepteren credit cards.

br_al_morrodesaopaulo.jpg

Dag 15-16 Ilha de Tinharé

Naast de boten en uw eigen voeten, zijn er op het eiland geen andere vervoermiddelen. Auto’s zijn niet toegestaan op Ilha de Tinharé. Wandelen blijft de beste manier om het eiland te verkennen en biedt u ook de mogelijkheid om kennis te maken van de lokale bevolking. Zie meer van het dagelijkse leven, loop over de hoofdstraat langs zijn kleine winkeltjes en restaurants, ontspan op één van de vijf stranden en kies zodoende zelf voor de drukte of rust, en zwem of snorkel in helder water. U kunt een wandeling maken naar de ruïnes van een fort uit de 17e eeuw gelegen nabij de haven, naar de vuurtoren vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over de stranden of naar de kleine waterval Fonte do Céu gelegen nabij het vissersdorpje Gamboa. Eén van de meest interessante uitstapjes is een boottocht naar het nabijgelegen eiland Ilha de Boipeba. Dit schitterende eiland beschikt ook over prachtige stranden en de natuurlijke zwembaden zijn een geweldige plek om tropische vissen te observeren.
Reizen Brazilië

Dag 17 Morro de São Paulo - Salvador - Amsterdam

Na de overtocht terug naar Salvador heeft u een transfer naar de luchthaven van Salvador vanwaar u terugvliegt naar huis.

Goed om te weten

Door de wisselende vluchttijden kan het zijn dat u de reis dient te verlengen met een overnachting in Salvador. In dat geval informeren wij u hierover als u boekt.

Goed om te weten

Wilt u graag langer op het eiland Tinharé in het idylissche vissersplaatsje Morro de São Paulo blijven of verlengen in Praia do Forte of Salvador? Wij regelen graag een verlenging voor u. Bij ‘Extra opties’ vindt u meer informatie.

Aankomst luchthaven (terugreis)

Dag 18 Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol. Einde van een geweldige reis!

Let op!

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Data & Prijzen

 
 

Meerpersoonskorting

Extra optie

br_exd_riofavela.jpg

Rio de Janeiro - Halve dagexcursie Rio favela per jeep

Favela Rocinha is de grootste sloppenwijk van Zuid-Amerika met zo'n 150,000 inwoners. Hier maakt u kennis met de routine van deze gemeenschap door een bezoek te brengen aan de lokale huizen, kinderdag...

Meer info >

Al voor € 50p.p. Meer info >
br_al_riodejan_sugarloaf.jpg

Rio de Janeiro - Halve dagexcursie Sugar Loaf

Tijdens deze excursie maakt u kennis met de Sugar Loaf (Suikerbroodberg), een imponerend natuurlijk monument die onmiskenbaar onderdeel uitmaakt van de skyline van Rio de Janeiro. De excursie is verde...

Meer info >

Al voor € 71p.p. Meer info >

Verlenging

br_ac_solarzw.jpg

Verlenging Morro de São Paulo

U kunt uw rondreis per dag verlengen in uw rondreis hotel aan het strand van Morro de São Paulo. U verblijft hier op basis van logies & ontbijt.

Meer info >

Al voor € 49p.p. p.nMeer info >
br_ac_sobradozw1.jpg

Verlenging Praia do Forte

U kunt uw rondreis per dag verlengen in uw rondreis hotel aan het strand van Praia do Forte. U verblijft hier op basis van logies & ontbijt. Een charmante en kleurrijke boetiekhotel, met uitstekend...

Meer info >

Al voor € 87p.p. p.nMeer info >
br_ac_pascoallo.jpg

Verlenging Salvador

U kunt uw rondreis per dag verlengen in het rondreishotel in Salvador. U verblijft hier op basis van logies & ontbijt. Dit charmante hotel is gebouwd in een oud herenhuis en is in 2014 volledig ger...

Meer info >

Al voor € 34p.p. p.nMeer info >

Verzekering

Kortlopende annuleringsverzekering

Vrijwel iedere ervaren reiziger boekt bij zijn reis als vanzelfsprekend een annuleringsverzekering. Zelfs bij 'last minute' boekingen is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, aan...

Meer info >

Al voor 5,50% van de reissomMeer info >

Kortlopende reisverzekering

Een goede reisverzekering is van groot belang als u op vakantie gaat. Mochten zich onverwachte gebeurtenissen voordoen, dan dekt een goede verzekering de bijkomende kosten en staat u niet voor nog mee...

Meer info >

Al voor € 3,07p.p.p.d.Meer info >

Onze hotels

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij bij onze rondreizen gebruiken. Bij de naam van het hotel ziet u staan bij welke categorie wij deze hotels gebruiken, zodat u een duidelijk zicht krijgt wat voor hotels u bij uw rondreis kunt verwachten. Mocht bij de aanvraag van uw reis 1 van de accommodaties niet beschikbaar zijn, wordt u een alternatief aangeboden.

Hotellijst blijft onder voorbehoud van wijzigingen door onvoorziene omstandigheden of organisatorische redenen.

hotel algemeen

Hotelclassificatie

Middenklasse
In Brazilië selecteren wij met zorg middenklasse accommodatie, wat minimaal een goed driesterren hotel is. U kunt altijd een schone kamer verwachten met airco, eigen badkamer en daar waar mogelijk een zwembad. Soms wordt gekozen voor een hotel met iets minder comfort, maar dan hebben we deze accommodatie gekozen op locatie of sfeer.

Lençóis/Chapada Diamantina Nationaal Park

br_ac_serranoex2.jpg

Pousada Vila Serrano - Middenklasse

Pousada Vila Serrano is een charmante en kleine pousada, die is ingericht in overeenstemming met de principes van Feng Shui. Het vriendelijke personeel en de gastvrije service creëren een prettige ambiance voor een fijn verblijf. De pousada beschiktLees meer

Manaus/Amazonegebied

br_ac_saintpaulka.jpg

Hotel Saint Paul - Middenklasse

Een heerlijk hotel op een ideale locatie, in het historische en culturele centrum van Manaus. Een perfecte uitvalbasis om Manaus en omgeving te verkennen. Het hotel is voorzien van een receptie, restaurant, internetfaciliteiten, klein zwembad met ligbeddenLees meer
dscn4228.jpg

Amazon Lodge - Middenklasse

Een uniek verblijf midden in het regenwoud van de Amazone. De lodge ligt in de ongerepte jungle op een groot stuk natuurreservaat op zo'n 80 kilometer van Manaus. De lodge beschikt over een receptie, restaurant/bar en een zonneterras. Het hele jaar kuntLees meer

Morro de São Paulo/Ilha de Tinharé

br_ac_solarka.jpg

Solar das Artes Boutique - Middenklasse

Solar das Artes Boutique is een comfortabele en sfeervolle Bed & Breakfast, dat vlakbij het centrum en de kust is gelegen. Het is een prima keuze voor uw verblijf in Morro de Sao Paulo. Solar das Artes Boutique is gelegen midden in het centrum van MorroLees meer

Rio de Janeiro

br_ac_copasulka.jpg

Copa Sul Hotel - Middenklasse

Een heerlijk en comfortabel ingericht hotel met een ideale locatie. Met het wereldberoemde strand de Copacabana en Ipanema vlakbij is het heerlijk genieten aan het strand en is het een geschikte uitvalsbasis om deze bruisende stad te ontdekken. Winkeltjes,Lees meer

Salvador

br_ac_pascoalka.jpg

Hotel Cruz do Pascoal - Middenklasse

Dit charmante hotel is gebouwd in een oud herenhuis en is in 2014 volledig gerenoveerd. Het hotel is van alle gemakken voorzien en door de locatie in het historische centrum Pelourinho biedt het een fantastisch uitzicht op de koloniale gebouwen van deLees meer

Optionele excursies

Naast de excursies die reeds in het reisprogramma opgenomen zijn, worden onderstaande optionele excursies aangeboden. Indien gewenst kunnen deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijgeboekt worden. De genoemde prijzen zijn ter indicatie en kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Wanneer u hier een blanco pagina treft, worden er bij deze rondreis geen optionele excursies aangeboden.

Inclusief

Intercontinentale vluchten
Brandstoftoeslag, veiligheids- en brandstofheffing
Binnenlandse vlucht Rio de Janeiro - Manaus en Manaus - Salvador
Alle genoemde transfers
Lijndienstbus Salvador - Lençóis v.v.
Catamaran overtocht Salvador - Morro de São Paulo v.v.
Meet & Greet
Verblijf in goed verzorgde middenklasse hotels
Verblijf in Rio de Janeiro nabij het strand van Copacabana
Verblijf in een drijvende jungle lodge diep in de Amazone
Verblijf in Salvador in het historische centrum Pelourinho
Iedere dag ontbijt
2 x lunch en 3 x diner
Halve dagexcursie naar Corcovado in Rio de Janeiro*
Alle activiteiten tijdens uw verblijf in de Amazone*
Wandelexcursie door het historische centrum van Salvador (Pelourinho)
Dagexcursie Chapada Diamantina Nationaal Park
Wandelsafari Chapada Diamantina Nationaal Park
Entreegelden tijdens de excursies volgens het programma**
* Excursies worden uitgevoerd met Engelssprekende gids en zijn op basis van internationaal gezelschap.
** Entreegelden voor het Chapada Diamantina Nationaal Park zijn circa 24 USD per persoon en betaalt u ter plaatse.

Extra informatie

U kunt boeken vanaf minimaal 2 personen

Exclusief

- Eventuele optionele excursies
- Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
- Vertrekbelasting binnenlandse vluchten
- Overige maaltijden
- Fooien

- Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
- Reserveringskosten: € 25 per boeking

Kindertarieven arrangement

Kinderen van t/m 11 jaar betalen een gereduceerd tarief voor het arrangement. De kosten worden bekend gemaakt ten tijde van boeking.

Reis boeken zonder internationale vluchten?

Mocht u deze rondreis willen boeken, maar regelt u zelf uw internationale vlucht? Klik hier en zie wat de kosten zijn.

Feestdagen in Brazilië
Brazilië heeft veel publieke en gemeentelijke feestdagen, belangrijke congressen en grote evenementen, zoals onlangs het WK Voetbal en de Olympische Spelen. In vele steden en strandhotels gelden er afwijkende prijzen gedurende deze periodes. Onderstaande kalender geeft u een beter beeld welke reisperiodes u het beste kunt vermijden om prijsverhoging tegen te gaan:

2017
- Corpus Christi (Sacramentsdag) in heel Brazilië op 15 juni 2017; te vermijden reisperiode tussen 14-18 juni 2017
- São João Festival in het noordoosten op 24 juni 2017; te vermijden reisperiode tussen 23-25 juni 2017
- FLIP (Festa Literária Internacional de Paraty) Festival in Paraty; te vermijden reisperiode tussen 26-30 juli 2017
- Cachaça Festival in Paraty; te vermijden reisperiode tussen 18-20 augustus 2017
- Festival Cultura e Gastronomia (Festival der Cultuur en Gastronomie) in Tiradentes; te vermijden reisperiode tussen 18-27 augustus 2017
- Onafhankelijkheidsdag in heel Brazilië op 7 september 2017; te vermijden reisperiode 6-10 september 2017
- Rock in Rio Festival in Rio de Janeiro; te vermijden reisperiode tussen 15-24 september 2017
- OTC – Offshore Technology Conference in Rio de Janeiro; te vermijden reisperiode 23-27 oktober 2017
- Nossa Senhora Aparecida (Onze Vrouw van Aparecida) in het Brazilië op 12 oktober 2017; te vermijden reisperiode 11-15 oktober 2017
- Allerheiligen in heel Brazilië op 2 november 2017; te vermijden reisperiode 1-5 november 2017
- GP São Paulo in São Paulo; te vermijden reisperiode 21-26 november 2017
- Proclamação da República (Proclamatie van de Republiek) in heel Brazilië op 15 november 2017; te vermijden reisperiode tussen 14-16 november 2017
- Dia da Consciência Negra (Black Awareness Day) in Rio de Janeiro, São Paulo, Paraty en Foz do Iguaçu op 20 november 2017; te vermijden reisperiode tussen 17-21 november 2017
- Kerst in heel Brazilië op 25 december 2017; te vermijden reisperiode 22-26 december 2017
- Nieuwjaar in heel Brazilië op 1 januari 2018; te vermijden reisperiode 27 december 2017-2 januari 2018

N.B. Bovenstaande lijst is niet compleet, maar geeft de meest belangrijke feestdagen, evenementen en congressen weer.
De data van evenementen en congressen kunnen onverwacht veranderen.
Kinderkorting vlucht
Bij boeking zullen wij u informeren over de hoogte van de eventuele kinderkorting.

Huurauto tijdens uw rondreis

Localiza

Autohuur in Brazilië loopt via de betrouwbare autoverhuurmaatschappij Localiza. Localiza heeft het grootste autohuur netwerk van heel Latijns Amerika met locaties in de belangrijkste steden en op de luchthavens. Localiza beschikt over de nieuwste vloot huurauto’s in Brazilië (gemiddeld 12 maanden oud) van Economy en Intermediate auto’s tot Full Size en Premium auto’s.

Wat vonden anderen?

Wij vragen onze reizigers om een (beknopt) verslag te schrijven over hun reis. Hieronder kunt u deze ervaringen, mits aanwezig, lezen.

Reisgedeelte Natuurlijke Schoonheid van Brazilië

Pousada Sobrado da Vila***

Solar das Artes Boutique***

Hotel Cruz do Pascoal***

Uitgebreide reisverslagen

 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam