neemt je mee
Rio de Janeiro
Rio de Janeiro
Iguaçu watervallen
Iguaçu watervallen
Amazonegebied
Amazonegebied
Koloniaal Salvador
Koloniaal Salvador
Strand van Praia do Forte
Strand van Praia do Forte

Hoogtepunten van Brazilië

Privéreis | 17 dagen v.a.
3453i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
19-09-2017
Reisduur
17 dagen
Aantal personen
2 volwassenen

Route

 • Dag 1 Amsterdam - Rio de Janeiro
 • Dag 2 Rio de Janeiro
 • Dag 3 Rio de Janeiro
 • Dag 4 Rio de Janeiro - Foz do Iguaçu
 • Dag 5 Iguaçu watervallen
 • Dag 6 Iguazú watervallen
 • Dag 7 Foz do Iguaçu - Manaus
 • Dag 8 Manaus - Amazonegebied
 • Dag 9-10 Amazonegebied
 • Dag 11 Manaus - Salvador
 • Dag 12 Salvador
 • Dag 13 Salvador - Praia do Forte
 • Dag 14-15 Praia do Forte
 • Dag 16 Praia do Forte - Salvador - Amsterdam
 • Dag 17 Amsterdam

Bekijk het volledige programma & route

br_pri_hoogtepunt.png
    Bezoek het Christusbeeld van Rio de Janeiro     Twee excursies bij de spectaculaire Iguaçu watervallen     4 dagen in een drijvende jungle lodge in de Amazone     Verblijf in het historische centrum van Salvador     Verlengingsmogelijkheid op het eiland Tinharé

Hoogtepunten van deze reis

 • Rio de Janeiro

 • Pelourinho in Salvador

 • Iguaçu watervallen

 • Amazonegebied

 • Heerlijke strand van Praia do Forte

Programma

br_pri_hoogtepunt.png

Dag 1 Amsterdam - Rio de Janeiro

Vertrek vanaf Amsterdam voor uw vlucht naar Rio de Janeiro. Bij aankomst staat onze vertegenwoordiger al op u te wachten om u naar uw hotel bij het strand van Copacabana te brengen.
Rio de Janeiro is de tweede stad van Brazilië en de grootste stad van de staat Rio de Janeiro. Deze bruisende stad strekt zich uit tussen de door jungle bedekte bergen en witte zandstranden aan de Atlantische kust. De schoonheid van Rio de Janeiro is legendarisch: de Corcovado met het Christusbeeld, de Sugar Loaf berg, de stranden Copacabana en Ipanema, en het grootste stedelijk tropisch regenwoud ter wereld.

Wanneer u met Air Europa vliegt, zult u pas de volgende ochtend in Rio de Janeiro aankomen. Uiteraard houden we hier met uw programma rekening mee.
br_al_riodejan_corcovado_christ_188781905.jpg

Dag 2 Rio de Janeiro

Vandaag brengt u een bezoek aan de 710 meter hoge Corcovado (gebochelde) berg met het 38 meter hoge Christusbeeld. Dit monument is bedekt met een mozaïek van speksteen en is één van de mooiste art nouveau monumenten van Rio de Janeiro. Via een tandradbaan bereikt u de voet van het beeld. De tandradbaan verlaat de wijk Cosme Velho en beklimt de steile hellingen met het dichte bos van het tropische regenwoud Floresta da Tijuca. Vanaf de top heeft u een adembenemend uitzicht over Copacabana, Ipanema, Leblon, de botanische tuinen, de Jockey Club en Rodrigo Freitas lagune. ’s Avonds wordt het Christusbeeld verlicht wat het een oriëntatiepunt maakt dat vanuit de hele stad zichtbaar is. Na de afdaling wordt er bij interesse nog fotostops gemaakt bij het Mário Filho stadium, wereldwijd bekend onder voetballiefhebbers als de Maracanã, en de nabijgelegen Sambódromo, ontworpen door Oscar Niemeyer en het podium voor de grootste en meest flamboyante carnavalsviering in Brazilië. De middag heeft u ter vrije besteding.
br_al_riodejan_leme&copacabana_137108321.jpg

Dag 3 Rio de Janeiro

Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding en kunt u heerlijk relaxen op één van de stranden waaronder het wereldberoemde strand Copacabana, het stijlvolle strand Ipanema en het rustige strand Leblon. Er is verder veel te beleven in de diverse wijken waaronder het centrum waar de geschiedenis van imperiaal Brazilië begon, de ultramoderne wijk Barra da Tijuca en de artistieke wijk Santa Teresa waar trams de slingerende met kinderkopjes bedekte straten beklimmen. Er zijn ook diverse optionele excursies mogelijk waaronder een bezoek aan de Sugar Loaf (Suikerbroodberg) of een sloppenwijk (favela).
br_al_iguazutucans.jpg

Dag 4 Rio de Janeiro - Foz do Iguaçu

Na het ontbijt heeft u een transfer naar de luchthaven van Rio de Janeiro vanwaar u doorvliegt naar Foz do Iguaçu. Bij aankomst op de luchthaven van Foz do Iguaçu wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht voor de komende drie nachten. Ontspan in het hotel en geniet van de tropische temperaturen bij het buitenzwembad.

Foz do Iguaçu is de toegangspoort tot de Iguaçu watervallen. De Iguaçu watervallen zijn de meest spectaculaire watervallen van Zuid-Amerika. Het donderend geraas komt van de in totaal 275 watervallen die over de drie kilometer brede afgrond naar beneden storten. Het sproeiende water veroorzaakt de continue aanwezige regenbogen. Iguaçu is ook het punt waar drie landen samenkomen: Brazilië, Argentinië en Paraguay. De twee nationaal parken van de Iguaçu watervallen (Iguaçu in Brazilië en Iguazú in Argentinië) zorgen voor het behoud van het kostbare regenwoud. Bezoekers kunnen van dit spektakel genieten bij diverse uitkijkpunten, vanaf een boot of vanuit een helikopter. In het park valt er genoeg te zien en te doen om twee volle dagen te vullen. U kunt wandelen over junglepaden, picknicken in het mooie park, een boottocht maken naar de plek waar de Garganta del Diablo (duivelskeel) neerstort, zwemmen en wildleven spotten.

Weetje

Eten en drinken in het nationale park is beperkt en vrij prijzig. Het is dus een goed idee om uw eigen snacks en drankjes mee te nemen.

br_al_foz de iguazu

Dag 5 Iguaçu watervallen

De halve dagexcursie naar de Braziliaanse zijde van de watervallen begint bij het bezoekerscentrum van Iguaçu Nationaal Park, waar u aan boord gaat van het voertuig dat u door de subtropische vegetatie naar het begin van de wandelpaden brengt. Vanaf de platforms heeft u een goed overzicht van de watervallen en op de kolkende wateren van de Garganta do Diabo. Let goed op en u ziet misschien de bezoekers bovenop de waterval aan de Argentijnse zijde staan! De glazen lift en de trappen langs de rotswand leiden naar de winkels en restaurants die boven zijn gelegen. In de middag kunt u optioneel deelnemen aan de Macuco Safari boottocht om de watervallen van dichtbij te aanschouwen of een bezoek brengen aan het vogelpark (Parque das Aves), dat naast de ingang van het Iguaçu Nationaal Park is gelegen. Het park huisvest meer dan 900 vogels en ongeveer 150 vogelsoorten. Naast vogels leven hier ook slangen, kaaimannen en prachtige vlinders.
ar_al_iguazu_devilsthroat_172404149.jpg

Dag 6 Iguazú watervallen

De excursie naar de Argentijnse zijde van de watervallen begint met een busrit over de Tancredo Neves brug naar Argentinië. Het Iguazú Nationaal Park staat, net zoals het nationaal park in Brazilië en de watervallen zelf, op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De wandelpaden hier bieden uitzicht op de watervallen en het aangrenzende regenwoud, maar het hoogtepunt is ongetwijfeld het uitzicht dat u heeft vanaf het platform dat hangt over de rand van de Garganta do Diablo. De middag heeft u ter vrije besteding.
br_al_manaus.jpg

Dag 7 Foz do Iguaçu - Manaus

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Manaus. Aangekomen in deze middenin het Amazonegebied gelegen plaats staat uw chauffeur al op u te wachten om u naar uw hotel te brengen. Gelegen bij de ontmoeting van wateren (Encontro das Águas) ligt Manaus als eiland van beschaving middenin de jungle. Manaus is het natuurlijke startpunt voor een bezoek aan de jungle.

Goed om te weten

Deze excursie wordt op zondag niet uitgevoerd en wordt alleen uitgevoerd wanneer u in een hotel verblijft gelegen in Pelourinho.

br_al_amazone_meetingwaters_104102816.jpg

Dag 8 Manaus - Amazonegebied

Tijdens de 3,5-4 uur durende transfer vanaf Manaus naar de diep in de Amazone gelegen drijvende jungle lodge ziet u de ontmoeting van wateren; de samenkomst van de haast zwarte Negro rivier en de zandkleurige Solimões rivier. Gelegen aan de zuidelijke oever van de Amazone rivier, 80 kilometer ten zuiden van Manaus, middenin een 337 hectare groot onaangetast privé-natuurreservaat met primair regenwoud ligt uw Amazone lodge waar u de komende drie nachten verblijft. Doordat deze lodge dieper in de jungle is gelegen en verder van Manaus in vergelijking met vele andere lodges heeft u hier een betere kans op het zien van wildleven. Rond zonsondergang komt u aan in de lodge en wordt u verwelkomt met een drankje.

Goed om te weten

Voor uw persoonlijk comfort tijdens de transfers is de maximum toegestane bagage op de boot 10 kilo per persoon. De lodge heeft een berging in Manaus voor extra bagage zonder extra kosten.

br_al_amazonchildren.jpg

Dag 9-10 Amazonegebied

Tijdens uw verblijf neemt u deel aan diverse activiteiten onder leiding van een ervaren gids waarbij u gebruik maakt van een gemotoriseerde houten kano. Vanuit de kano en te voet zult u apen, dolfijnen, luiaards papegaaien, ara’s, reigers, ijsvogels, aalscholvers, visarenden en vele andere diersoorten spotten. U gaat ’s avonds kaaimannen spotten, ’s ochtends vroeg de zonsopgang bekijken en overdag wandelen door de jungle waarbij u meer leert over de geneeskundige eigenschappen van planten en het ecosysteem van de Amazone. Tussendoor heeft u ook de mogelijkheid om te vissen op piranha’s en een bezoek te brengen aan een inheemse Caboclo gemeenschap. In uw vrije tijd kunt u gebruik maken van de kano’s, een boek lezen in een hangmat, zwemmen in het warme water of een drankje doen in de bar.
br_al_salvador.jpg

Dag 11 Manaus - Salvador

Na het ontbijt arriveert u na een 3,5-4 uur durende transfer op de luchthaven van Manaus voor uw vlucht naar de hoofdstad van de staat Bahia, Salvador. Salvador ligt in de punt van een klein schiereiland met uitzicht over Baía de Todos os Santos (Allerheiligenbaai). U verblijft de komende twee nachten in het historische centrum. De Pelourinho, zoals het oude stadshart wordt genoemd, beschikt over een grote rijkdom aan barokkerken en koloniale architectuur. Een speciaal kenmerk zijn de felgekleurde huizen, veelal versierd met mooi pleisterwerk. Het is ook het middelpunt van Salvador’s nachtleven met talloze restaurants, bars en nachtclubs.
salvador historischcentrum

Dag 12 Salvador

Tijdens een historische stadstour leert u meer over de architectuur van Bahia. Deze fascinerende excursie begint met een wandeling door het historische centrum van Salvador, Pelourinho, met zijn pittoreske koloniale huizen en kerken. In 1985 benoemd tot Werelderfgoedlijst door UNESCO, is deze wijk een voorbeeld van koloniale geschiedenis en een symbool van de zwarte gemeenschap in Bahia. Pelourinho geeft bezoekers de gelegenheid een bezoek te brengen aan een aantal kerken, musea, studio’s van lokale artiesten, galerijen, winkels en restaurants. Pelourinho’s grootste toeristische attracties zijn het huis van de beroemde schrijver Jorge Amado, de culturele groep Olodum, de São Francisco kerk en de Basílica kathedraal. Daarnaast brengt u ook een bezoek aan de traditionele Cravinho Bar waar u kunt genieten van een heerlijke caipirinha (optioneel). Stop onderweg om een souvenir te kopen en bezoek optioneel de Pierra Verger galerij of de studio van Goya Lopes (een Bahiaanse textielontwerper die inspiratie zoekt in de Afro-Braziliaanse muzikaliteit in Bahia). De volgende stop is Elevador Lacerda (lift), gebouwd in 1873, die de bovenstad met de benedenstad verbindt en een belangrijk transportmiddel is. Vanaf hier heeft u een panoramisch uitzicht over de baai De Todos os Santos en het winkelcentrum Mercado Modelo, en kunt u heerlijk nagenieten van deze culturele wandelexcursie. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding.

Goed om te weten

De wandelexcursie wordt op zondag niet uitgevoerd en is alleen mogelijk indien u in een hotel verblijft gelegen in de wijk Pelourinho.

br_al_praiadoforte4.jpg

Dag 13 Salvador - Praia do Forte

Na het ontbijt heeft u een transfer naar het gezellige Praia do Forte waar u de komende drie nachten kunt genieten van zon, zee en strand. Praia do Forte is een rustig paradijs met een sterke nadruk op het behoud van de lokale flora en fauna. Door zijn 12 kilometer aan onaangetaste stranden, kokosnootbomen, rivieren, lagunes, kleurrijke koraalriffen en kristalheldere natuurlijke baden, is de naam ‘Brazilië’s Polynesië’ welverdiend. In het dorp zijn auto’s niet toegestaan, alleen fietsen en zogenaamde bicitaxi’s worden toegelaten. Praia do Forte beschikt over uitstekende restaurants van Braziliaans tot verfijnde keukens als Frans, Italiaans en Japans. In een van de vele bars is het ‘s avonds heerlijk vertoeven, maar een nachtelijke wandeling bij volle maan is ook een uitstekende manier om de dag af te sluiten.
br_al_praiadogunga_strand_57274036.jpg

Dag 14-15 Praia do Forte

Het voetpad Alameda do Sol leidt naar een pittoresk kerkje, een zeeschildpadden opvangproject en fantastische palmstranden met wit zand. Rondom het dorpje is een kasteelruïne, een lagune om in te kanoën en het Sapiranga Ecologisch Reservaat te vinden. In het reservaat zijn verschillende voorzieningen aanwezig zoals wandel- en fietspaden en een zip-line. Naast dat Praia do Forte een uitstekende duiklocatie is zijn er ook andere watersporten mogelijk, waaronder zeilen en windsurfen. Tussen de maanden juli en oktober is het zelfs mogelijk om bultruggen te spotten. Wij raden aan om een bezoek te brengen aan het TAMAR zeeschildpadden opvangproject, een non-profit organisatie gewijd aan het behoud van de vijf inheemse zeeschildpadsoorten. Daarnaast zijn de ruïnes van Castelo Garcia D’Ávila (1552), het enige middeleeuwse kasteel in Brazilië, ook een bezoek waard.
br_al_ilhagrandelopes.jpg

Dag 16 Praia do Forte - Salvador - Amsterdam

Vandaag komt er een eind aan uw schitterende reis door Brazilië. Na de transfer naar de luchthaven van Salvador vliegt u terug naar huis.

Goed om te weten

Wilt u graag langer in Praia do Forte blijven of verlengen op het eiland Tinharé in het idylissche vissersplaatsje Morro de São Paulo? Wij regelen graag een verlenging voor u. Bij ‘Extra opties’ vindt u meer informatie.

Aankomst luchthaven (terugreis)

Dag 17 Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol. Einde van een geweldige reis!

Let op!

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Data & Prijzen

 
 

Meerpersoonskorting

Extra optie

br_opt_granaventura.jpg

Foz do Iguaçu - Gran Aventura boottocht

Deze excursie is een uniek avontuur dat de twee essentiële elementen van Iguaçu Nationaal Park in één excursie combineert: de jungle en de watervallen. U gaat met een speciaal voertuig, die een panora...

Meer info >

Al voor € 86p.p. Meer info >
br_al_helicopter.jpg

Foz do Iguaçu - Helikopter vlucht over de watervallen

Een indrukwekkende helikoptervlucht van 10 minuten over het Iguazu Nationaal Park. Tijdens deze fantastische vlucht ziet u een van de mooiste watervallen ter wereld, de Iguazu watervallen en de Devil’...

Meer info >

Al voor € 198p.p. Meer info >
br_opt_macuco.jpg

Foz do Iguaçu - Macuco Safari boottocht

Deze excursie begint met een rit in een open jeep, van twee kilometer, door het tropisch regenwoud van Iguaçu National Park. Een gids legt onderweg uit wat u zoal ziet aan lokale flora en fauna. De la...

Meer info >

Al voor € 113p.p. Meer info >
br_al_toukan.jpg

Foz do Iguaçu - Tropicana Bird Park

In 1994 is het Bird Park geopend aan de ingang van het Iguaçu National Park. Het park huist meer dan 900 vogels van ongeveer 150 verschillende soorten. Tijdens een wandeling door het prachtige Mata At...

Meer info >

Al voor € 35p.p. Meer info >
br_exd_riofavela.jpg

Rio de Janeiro - Halve dagexcursie Rio favela per jeep

Favela Rocinha is de grootste sloppenwijk van Zuid-Amerika met zo'n 150,000 inwoners. Hier maakt u kennis met de routine van deze gemeenschap door een bezoek te brengen aan de lokale huizen, kinderdag...

Meer info >

Al voor € 50p.p. Meer info >
br_al_riodejan_sugarloaf.jpg

Rio de Janeiro - Halve dagexcursie Sugar Loaf

Tijdens deze excursie maakt u kennis met de Sugar Loaf (Suikerbroodberg), een imponerend natuurlijk monument die onmiskenbaar onderdeel uitmaakt van de skyline van Rio de Janeiro. De excursie is verde...

Meer info >

Al voor € 71p.p. Meer info >

Verlenging

br_ac_solarzw.jpg

Verlenging Morro de São Paulo

U kunt uw rondreis per dag verlengen in uw rondreis hotel aan het strand van Morro de São Paulo. U verblijft hier op basis van logies & ontbijt.

Meer info >

Al voor € 49p.p. p.nMeer info >
br_ac_sobradozw1.jpg

Verlenging Praia do Forte

U kunt uw rondreis per dag verlengen in uw rondreis hotel aan het strand van Praia do Forte. U verblijft hier op basis van logies & ontbijt. Een charmante en kleurrijke boetiekhotel, met uitstekend...

Meer info >

Al voor € 87p.p. p.nMeer info >

Verzekering

Kortlopende annuleringsverzekering

Vrijwel iedere ervaren reiziger boekt bij zijn reis als vanzelfsprekend een annuleringsverzekering. Zelfs bij 'last minute' boekingen is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, aan...

Meer info >

Al voor 5,50% van de reissomMeer info >

Kortlopende reisverzekering

Een goede reisverzekering is van groot belang als u op vakantie gaat. Mochten zich onverwachte gebeurtenissen voordoen, dan dekt een goede verzekering de bijkomende kosten en staat u niet voor nog mee...

Meer info >

Al voor € 3,07p.p.p.d.Meer info >

Onze hotels

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij bij onze rondreizen gebruiken. Bij de naam van het hotel ziet u staan bij welke categorie wij deze hotels gebruiken, zodat u een duidelijk zicht krijgt wat voor hotels u bij uw rondreis kunt verwachten. Mocht bij de aanvraag van uw reis 1 van de accommodaties niet beschikbaar zijn, wordt u een alternatief aangeboden.

Hotellijst blijft onder voorbehoud van wijzigingen door onvoorziene omstandigheden of organisatorische redenen.

hotel algemeen

Hotelclassificatie

Middenklasse
In Brazilië selecteren wij met zorg middenklasse accommodatie, wat minimaal een goed driesterren hotel is. U kunt altijd een schone kamer verwachten met airco, eigen badkamer en daar waar mogelijk een zwembad. Soms wordt gekozen voor een hotel met iets minder comfort, maar dan hebben we deze accommodatie gekozen op locatie of sfeer.

Foz do Iguaçu

br_ac_sanmartin_zw.jpg

San Martin Resort & Spa - Superiorklasse

Een prachtig hotel gelegen in een groene omgeving. Vanuit het hotel kunt u eenvoudig de omgeving leren kennen. De combinatie van de natuurlijke schoonheid en de gastvrijheid zorgen ervoor dat u geniet van een aangenaam verblijf. Het hotel beschikt overLees meer
br_ac_viale-cataratas-hotel-zwembad.jpg

Hotel Viale Cataratas - Middenklasse

Hotel Viale Cataratas is een kindvriendelijk en rookvrij hotel dat beschikt over 151 kamers. Het hotel is voorzien van diverse vrije tijds- en ontspanningsmogelijkheden, waaronder met elkaar verbonden zwembaden, de tuin, bar en barbecue faciliteiten.Lees meer

Manaus/Amazonegebied

br_ac_saintpaulka.jpg

Hotel Saint Paul - Middenklasse

Een heerlijk hotel op een ideale locatie, in het historische en culturele centrum van Manaus. Een perfecte uitvalbasis om Manaus en omgeving te verkennen. Het hotel is voorzien van een receptie, restaurant, internetfaciliteiten, klein zwembad met ligbeddenLees meer
dscn4228.jpg

Amazon Lodge - Middenklasse

Een uniek verblijf midden in het regenwoud van de Amazone. De lodge ligt in de ongerepte jungle op een groot stuk natuurreservaat op zo'n 80 kilometer van Manaus. De lodge beschikt over een receptie, restaurant/bar en een zonneterras. Het hele jaar kuntLees meer

Praia do Forte

br_ac_sobradoka.jpg

Pousada Sobrado da Vila - Middenklasse

Een charmante en kleurrijke boetiekhotel, met uitstekende faciliteiten,vlakbij de ongerepte stranden van Praia do Forte. De Pousada beschikt over een receptie, restaurant waar zowel lokale en internationale gerechten worden geserveerd, bar en winkeltje.Lees meer

Rio de Janeiro

br_ac_copasulka.jpg

Copa Sul Hotel - Middenklasse

Een heerlijk en comfortabel ingericht hotel met een ideale locatie. Met het wereldberoemde strand de Copacabana en Ipanema vlakbij is het heerlijk genieten aan het strand en is het een geschikte uitvalsbasis om deze bruisende stad te ontdekken. Winkeltjes,Lees meer

Salvador

br_ac_pascoalka.jpg

Hotel Cruz do Pascoal - Middenklasse

Dit charmante hotel is gebouwd in een oud herenhuis en is in 2014 volledig gerenoveerd. Het hotel is van alle gemakken voorzien en door de locatie in het historische centrum Pelourinho biedt het een fantastisch uitzicht op de koloniale gebouwen van deLees meer

Optionele excursies

Naast de excursies die reeds in het reisprogramma opgenomen zijn, worden onderstaande optionele excursies aangeboden. Indien gewenst kunnen deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijgeboekt worden. De genoemde prijzen zijn ter indicatie en kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Wanneer u hier een blanco pagina treft, worden er bij deze rondreis geen optionele excursies aangeboden.

Inclusief

Intercontinentale vluchten
Brandstoftoeslag, veiligheids- en brandstofheffing
Binnenlandse vlucht Rio de Janeiro - Foz do Iguaçu, Foz do Iguaçu - Manaus en Manaus - Salvador
Alle genoemde transfers
Meet & Greet
Verblijf in goed verzorgde middenklasse hotels
Verblijf in Rio de Janeiro nabij het strand van Copacabana
Verblijf in Salvador in het historische centrum Pelourinho
Verblijf in een drijvende jungle lodge diep in de Amazone
Iedere dag ontbijt
2 x lunch en 3 x diner
Halve dagexcursie naar Corcovado in Rio de Janeiro*
Halve dagexcursie Iguaçu watervallen (Braziliaanse zijde)*
Halve dagexcursie Iguazú watervallen (Argentijnse zijde)*
Alle activiteiten tijdens uw verblijf in de Amazone*
Wandelexcursie door het historische centrum van Salvador (Pelourinho)
Entreegelden tijdens de excursies volgens het programma
* Excursies worden uitgevoerd met Engelssprekende gids en zijn op basis van internationaal gezelschap.

Extra informatie

U kunt boeken vanaf minimaal 2 personen

Exclusief

- Eventuele optionele excursies
- Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
- Vertrekbelasting: 15 USD p.p.
- Overige maaltijden
- Fooien

- Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
- Reserveringskosten: € 25 per boeking

Kindertarieven arrangement

Kinderen van t/m 11 jaar betalen een gereduceerd tarief voor het arrangement. De kosten worden bekend gemaakt ten tijde van boeking.

Reis boeken zonder internationale vluchten?

Mocht u deze rondreis willen boeken, maar regelt u zelf uw internationale vlucht? Klik hier en zie wat de kosten zijn.

Feestdagen in Brazilië
Brazilië heeft veel publieke en gemeentelijke feestdagen, belangrijke congressen en grote evenementen, zoals onlangs het WK Voetbal en de Olympische Spelen. In vele steden en strandhotels gelden er afwijkende prijzen gedurende deze periodes. Onderstaande kalender geeft u een beter beeld welke reisperiodes u het beste kunt vermijden om prijsverhoging tegen te gaan:

2017
- Corpus Christi (Sacramentsdag) in heel Brazilië op 15 juni 2017; te vermijden reisperiode tussen 14-18 juni 2017
- São João Festival in het noordoosten op 24 juni 2017; te vermijden reisperiode tussen 23-25 juni 2017
- FLIP (Festa Literária Internacional de Paraty) Festival in Paraty; te vermijden reisperiode tussen 26-30 juli 2017
- Cachaça Festival in Paraty; te vermijden reisperiode tussen 18-20 augustus 2017
- Festival Cultura e Gastronomia (Festival der Cultuur en Gastronomie) in Tiradentes; te vermijden reisperiode tussen 18-27 augustus 2017
- Onafhankelijkheidsdag in heel Brazilië op 7 september 2017; te vermijden reisperiode 6-10 september 2017
- Rock in Rio Festival in Rio de Janeiro; te vermijden reisperiode tussen 15-24 september 2017
- OTC – Offshore Technology Conference in Rio de Janeiro; te vermijden reisperiode 23-27 oktober 2017
- Nossa Senhora Aparecida (Onze Vrouw van Aparecida) in het Brazilië op 12 oktober 2017; te vermijden reisperiode 11-15 oktober 2017
- Allerheiligen in heel Brazilië op 2 november 2017; te vermijden reisperiode 1-5 november 2017
- GP São Paulo in São Paulo; te vermijden reisperiode 21-26 november 2017
- Proclamação da República (Proclamatie van de Republiek) in heel Brazilië op 15 november 2017; te vermijden reisperiode tussen 14-16 november 2017
- Dia da Consciência Negra (Black Awareness Day) in Rio de Janeiro, São Paulo, Paraty en Foz do Iguaçu op 20 november 2017; te vermijden reisperiode tussen 17-21 november 2017
- Kerst in heel Brazilië op 25 december 2017; te vermijden reisperiode 22-26 december 2017
- Nieuwjaar in heel Brazilië op 1 januari 2018; te vermijden reisperiode 27 december 2017-2 januari 2018

N.B. Bovenstaande lijst is niet compleet, maar geeft de meest belangrijke feestdagen, evenementen en congressen weer.
De data van evenementen en congressen kunnen onverwacht veranderen.
Kinderkorting vlucht
Bij boeking zullen wij u informeren over de hoogte van de eventuele kinderkorting.

Huurauto tijdens uw rondreis

Localiza

Autohuur in Brazilië loopt via de betrouwbare autoverhuurmaatschappij Localiza. Localiza heeft het grootste autohuur netwerk van heel Latijns Amerika met locaties in de belangrijkste steden en op de luchthavens. Localiza beschikt over de nieuwste vloot huurauto’s in Brazilië (gemiddeld 12 maanden oud) van Economy en Intermediate auto’s tot Full Size en Premium auto’s.

Wat vonden anderen?

Wij vragen onze reizigers om een (beknopt) verslag te schrijven over hun reis. Hieronder kunt u deze ervaringen, mits aanwezig, lezen.

Reisgedeelte Hoogtepunten van Brazilië

anoniem
'Bij deze reis zie je echte hoogtepunten. Wij hebben deze reis gemaakt als gezin met bijna volwassen kinderen. De afwisseling van steden en natuur is dan leuk. 3 Dagen in de Amazone is lang genoeg.
Hou er echter wel rekening mee dat je een aantal dagen aan het reizen bent, want er zijn maar weinig rechtstreekse vluchten. Veel mensen spreken geen Engels, maar ze proberen je toch te begrijpen.
Brazilië is een prachtig land, met zeer vriendelijke mensen.'

Pousada Sobrado da Vila***

Solar das Artes Boutique***

Uitgebreide reisverslagen

 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam