neemt je mee
Rio de Janeiro
Rio de Janeiro
Iguaçu watervallen
Iguaçu watervallen
Snorkelen in Bonito
Snorkelen in Bonito
Dieren spotten in de Pantanal
Dieren spotten in de Pantanal
Tropisch eiland Ilha Grande
Tropisch eiland Ilha Grande

Het Beste van Zuid-Brazilië

Privéreis | 21 dagen v.a. 3569
3394i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
19-10-2017
Reisduur
21 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Kassakorting tot 175 ppi

Voorwaarden

- Geldig tot en met 24 oktober 2017
- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van privéreizen
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte

Route

 • Dag 1 Amsterdam - Rio de Janeiro
 • Dag 2 Rio de Janeiro
 • Dag 3 Rio de Janeiro
 • Dag 4 Rio de Janeiro - Foz do Iguaçu
 • Dag 5 Iguaçu watervallen
 • Dag 6 Iguaçu watervallen
 • Dag 7 Foz do Iguaçu - Campo Grande
 • Dag 8 Campo Grande - Bonito (262 km)
 • Dag 9 Bonito
 • Dag 10 Bonito
 • Dag 11 Bonito - Miranda/Pantanal (134 km)
 • Dag 12-13 Pantanal
 • Dag 14 Miranda - Campo Grande (222 km)
 • Dag 15 Campo Grande - São Paulo - Paraty
 • Dag 16 Paraty
 • Dag 17 Paraty - Angra dos Reis - Ilha Grande
 • Dag 18-19 Ilha Grande
 • Dag 20 Ilha Grande - Angra dos Reis - Rio de Janeiro - Amsterdam
 • Dag 21 Amsterdam

Bekijk het volledige programma & route

br_pri_bestezdbrazil.png
    Bezoek de Sugar Loaf en Corcovado in Rio de Janeiro     Twee excursies bij de spectaculaire Iguaçu watervallen     4 dagen in de Pantanal om wildleven te spotten     Zelfstandig rijden bij Bonito en de Pantanal     4 dagen op het tropische eilandparadijs Ilha Grande

Hoogtepunten van deze reis

 • Rio de Janeiro

 • Iguaçu watervallen

 • Pantanal

 • Snorkelen in Bonito

 • Ilha Grande

Programma

br_pri_bestezdbrazil.png

Dag 1 Amsterdam - Rio de Janeiro

Vertrek vanaf Amsterdam voor uw vlucht naar Rio de Janeiro. Bij aankomst staat onze vertegenwoordiger al op u te wachten om u naar uw hotel bij het strand van Copacabana te brengen. Rio de Janeiro is de tweede stad van Brazilië en de grootste stad van de staat Rio de Janeiro. Deze bruisende stad strekt zich uit tussen de door jungle bedekte bergen en witte zandstranden aan de Atlantische kust. De schoonheid van Rio de Janeiro is legendarisch: de Corcovado met het Christusbeeld, de Sugar Loaf berg, de stranden Copacabana en Ipanema, en het grootste stedelijk tropisch regenwoud ter wereld.

Wanneer u met Lufthansa vliegt, zult u pas de volgende ochtend in Rio de Janeiro aankomen. Uiteraard houden we hier met uw programma rekening mee.
br_al_riodejan_corcovado_christ_188781905.jpg

Dag 2 Rio de Janeiro

Vandaag brengt u een bezoek aan de twee belangrijkste bezienswaardigheden van Rio de Janeiro, de Sugar Loaf en Corcovado. Tijdens het eerste deel van de excursie bezoekt u diverse interessante plekken in het centrum van Rio de Janeiro: de moderne Metropolitan kathedraal met zijn enorme glas-in-loodramen en Aterro de Flamendo een rustig, ruim park met grasvelden en bloeiende bomen. De excursie vervolgt zich via de oude wijk Urca naar de Sugar Loaf. Hier gaat u aan boord van de kabelbaan voor een klim over ruige vegetatie naar de Morro da Urca en de 395 meter hoge top van de Sugar Loaf. Bezoekers kunnen genieten van het panoramische uitzicht over Rio de Janeiro. Hierna brengt u een bezoek aan de 710 meter hoge Corcovado (gebochelde) berg met het 38 meter hoge Christusbeeld. Dit monument is bedekt met een mozaïek van speksteen en is één van de mooiste art nouveau monumenten van Rio de Janeiro. Via een tandradbaan bereikt u de voet van het beeld. De tandradbaan verlaat de wijk Cosme Velho en beklimt de steile hellingen met het dichte bos van het tropische regenwoud Floresta da Tijuca. Vanaf de top heeft u een adembenemend uitzicht over Copacabana, Ipanema, Leblon, de botanische tuinen, de Jockey Club en Rodrigo Freitas lagune. ’s Avonds wordt het Christusbeeld verlicht wat het een oriëntatiepunt maakt dat vanuit de hele stad zichtbaar is. Na de afdaling wordt er bij interesse nog fotostops gemaakt bij het Mário Filho stadium, wereldwijd bekend onder voetballiefhebbers als de Maracanã, en de nabijgelegen Sambódromo, ontworpen door Oscar Niemeyer en het podium voor de grootste en meest flamboyante carnavalsviering in Brazilië. Na afloop keert u terug naar uw hotel.
Rio de Janero, sugarloaf cable car

Dag 3 Rio de Janeiro

Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding en kunt u heerlijk relaxen op één van de stranden waaronder het wereldberoemde strand Copacabana, het stijlvolle strand Ipanema en het rustige strand Leblon. Er is verder veel te beleven in de diverse wijken waaronder het centrum waar de geschiedenis van imperiaal Brazilië begon, de ultramoderne wijk Barra da Tijuca en de artistieke wijk Santa Teresa waar trams de slingerende met kinderkopjes bedekte straten beklimmen. Er zijn ook diverse optionele excursies mogelijk waaronder een bezoek aan een sloppenwijk (favela).
br_al_iguazutucans.jpg

Dag 4 Rio de Janeiro - Foz do Iguaçu

Na het ontbijt heeft u een transfer naar de luchthaven van Rio de Janeiro vanwaar u doorvliegt naar Foz do Iguaçu. Bij aankomst op de luchthaven van Foz do Iguaçu wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht voor de komende drie nachten. Ontspan in het hotel en geniet van de tropische temperaturen bij het buitenzwembad.

Foz do Iguaçu is de toegangspoort tot de Iguaçu watervallen. De Iguaçu watervallen zijn de meest spectaculaire watervallen van Zuid-Amerika. Het donderend geraas komt van de in totaal 275 watervallen die over de drie kilometer brede afgrond naar beneden storten. Het sproeiende water veroorzaakt de continue aanwezige regenbogen. Iguaçu is ook het punt waar drie landen samenkomen: Brazilië, Argentinië en Paraguay. De twee nationaal parken van de Iguaçu watervallen (Iguaçu in Brazilië en Iguazú in Argentinië) zorgen voor het behoud van het kostbare regenwoud. Bezoekers kunnen van dit spektakel genieten bij diverse uitkijkpunten, vanaf een boot of vanuit een helikopter. In het park valt er genoeg te zien en te doen om twee volle dagen te vullen. U kunt wandelen over junglepaden, picknicken in het mooie park, een boottocht maken naar de plek waar de Garganta del Diablo (duivelskeel) neerstort, zwemmen en wildleven spotten.

Goed om te weten

In Foz do Iguaçu verblijft u in een superiorklasse hotel ongeacht of u de privéreis heeft geboekt op basis van middenklasse of superiorklasse hotels.

br_al_iguazufalls_192075179.jpg

Dag 5 Iguaçu watervallen

De halve dagexcursie naar de Braziliaanse zijde van de watervallen begint bij het bezoekerscentrum van Iguaçu Nationaal Park, waar u aan boord gaat van het voertuig dat u door de subtropische vegetatie naar het begin van de wandelpaden brengt. Vanaf de platforms heeft u een goed overzicht van de watervallen en op de kolkende wateren van de Garganta do Diabo. Let goed op en u ziet misschien de bezoekers bovenop de waterval aan de Argentijnse zijde staan! De glazen lift en de trappen langs de rotswand leiden naar de winkels en restaurants die boven zijn gelegen. In de middag kunt u optioneel deelnemen aan de Macuco Safari boottocht om de watervallen van dichtbij te aanschouwen of een bezoek brengen aan het vogelpark (Parque das Aves), dat naast de ingang van het Iguaçu Nationaal Park is gelegen. Het park huisvest meer dan 900 vogels en ongeveer 150 vogelsoorten. Naast vogels leven hier ook slangen, kaaimannen en prachtige vlinders.

Weetje

Eten en drinken in het nationale park is beperkt en vrij prijzig. Het is dus een goed idee om uw eigen snacks en drankjes mee te nemen.

br_al_foz de iguazu

Dag 6 Iguaçu watervallen

De halve dagexcursie naar de Argentijnse zijde van de watervallen begint met een busrit over de Tancredo Neves brug naar Argentinië. Het Iguazú Nationaal Park staat, net zoals het nationaal park in Brazilië en de watervallen zelf, op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De wandelpaden hier bieden een panoramisch uitzicht over de watervallen en het aangrenzende regenwoud, maar hét hoogtepunt van uw bezoek aan de watervallen is ongetwijfeld het uitzicht dat u heeft vanaf het platform dat hangt over de rand van de Garganta del Diablo (duivelskeel). Bij de Garganta del Diablo, een bijna cirkelvormige waterval, komen wel 14 watervallen samen. Terwijl u omlaag kijkt door de nevel ziet u vogels vliegen en regenbogen vormen over de canyon. In de middag kunt u optioneel deelnemen aan de Gran Aventura boottocht om de watervallen van dichtbij te aanschouwen in een rubberboot of een indrukwekkende helikopter vlucht maken over de watervallen.
Reizen Brazilië

Dag 7 Foz do Iguaçu - Campo Grande

Na het ontbijt heeft u een transfer naar de luchthaven vanwaar u doorvliegt naar Campo Grande. Bij aankomst staat de chauffeur op u te wachten om u naar uw hotel in het centrum van de stad te brengen. Campo Grande is de hoofdstad van de staat Mato Grosso do Sul en de toegangspoort voor een bezoek aan de zuidelijke Pantanal.
br_al_bonito.jpg

Dag 8 Campo Grande - Bonito (262 km)

Nadat u uw huurauto heeft opgehaald bij het verhuurstation van Localiza in het centrum van Campo Grande vertrekt u in zuidwestelijke richting het plaatsje Bonito, een bekend centrum voor avontuur en ecotoerisme. De Bodoquena heuvels zijn rijk in kalksteen, graniet, marmer en mineralen, en bieden uitstekende mogelijkheden voor paardrijden, raften, zwemmen in kristalheldere rivieren, trekking, speleologie, zoetwatersnorkelen, vissen, rotsklimmen en zelfs grotduiken. De komende drie nachten verblijft u in een pousada vanwaar u diverse excursies maakt om dit schitterende gebied verder te verkennen.
Reizen Brazilië

Dag 9 Bonito

Vandaag brengt u een bezoek aan de hoogtepunten van Bonito: de Sucuri rivier en de Gruta do Lago Azul (Grot van het Blauw Meer). In het kristalheldere water van de beekjes en rivieren zijn een grote variatie aan kleurrijke vissen te vinden. De Sucuri rivier staat bekend als één van de drie helderste rivieren ter wereld. De excursie begint met een aangename wandeling door het galerijbos waarbij u wat meer ziet van de lokale flora en fauna. Aan het einde van het wandelpad kleedt u zich om en snorkelt u de Sucuri rivier af om de verschillende vissoorten te bewonderen. Dit is een zeer ontspannen ervaring, omdat u zich alleen maar met de stroming mee hoeft te laten voeren. Hierna ziet u in de wereldberoemde Gruta do Lago Azul vele mooie stalagmieten en stalactieten. In deze natuurlijke kalksteengrot bevindt zich een mysterieus meer met een opmerkelijke blauwe kleur dat vroeger werd vereert door de lokale indianenstammen. De optische illusie van het blauwe water maakt het meer van uitzonderlijke schoonheid.

Goed om te weten

De snorkelexcursie is niet mogelijk op zaterdag. Tijdens de snorkelexcursie wordt u voorzien van een wetsuit, snorkelmateriaal en speciale schoenen. Vanwege de veiligheid geldt er een minimum leeftijd van 5 jaar voor het bezoek aan de Gruta do Lago Azul. Een bezoek aan Gruta do Lago Azul is niet aan te raden indien u slecht ter been bent.

br_al_buraco_opt.jpg

Dag 10 Bonito

In de ochtend kunt u er optioneel voor kiezen om te snorkelen in de Rio da Prata. Drijvend in het kristalheldere water voelt het alsof u in een aquarium zwemt met tientallen verschillende vissoorten en waterplanten. In de middag is het aan te raden om een bezoek te brengen aan de Buraco das Araras. In dit op drie kilometer van de Rio da Prata gelegen zinkgat van 124 meter diep en 500 meter breed hebben rode en blauwe ara’s hun nesten gebouwd. Als de vogels bij schemering terugkeren heeft u de kans ze van dichtbij te aanschouwen. Op de bodem van het zinkgat ligt een meer dat wordt bewoond door kaaimannen. Een indrukwekkend stukje natuur!
br_al_pantanal

Dag 11 Bonito - Miranda/Pantanal (134 km)

Rij in noordelijke richting naar Miranda, gelegen aan de Miranda rivier, bekend onder ecotoeristen vanwege de turquoise gekleurde wateren. Perfect voor snorkelen en vissen! Miranda is de toegangspoort tot de Pantanal, één van de grootste draslandgebieden ter wereld. Door zijn savanne-achtige open landschap is het ook de beste plek voor het spotten van wildleven in Brazilië. In de regio zijn wel 650 vogelsoorten te vinden, waaronder ooievaars (kaalkopooievaars en reuzenooievaars), reigers, ibissen, blauwe ara’s en toekans. De 80 zoogdieren die hier leven worden vertegenwoordigd door zonnebadende alligators, capibara’s (waterzwijnen), tapirs, reuzenmiereneters, reuzenotters, boa constrictors en brulapen. U verblijft hier drie nachten op een nog werkende boerderij.

In de Pantanal zijn twee duidelijke seizoenen: het regenseizoen van december tot maart, wanneer het gebied hoofdzakelijk is overstroomd, en het droge seizoen van juli tot oktober, het nest- en broedseizoen. Het verschil in landoppervlakte tussen deze seizoenen is wel 200.000 km2! Het is dan ook niet gek dat de Pantanal vroeger Xaraés (binnenzee) werd genoemd. Uw fazenda is echter gewoon bereikbaar per huurauto via de verhoogde toegangsweg.
br_al_pantanal5.jpg

Dag 12-13 Pantanal

De komende dagen neemt u deel aan diverse activiteiten waaronder vogel spotten, paardrijden door de velden en moerassen, wildleven fotosafari, kaaimannen spotten in de avonduren, kanotochten, meehelpen op de boerderij, vissen naar piranha’s en andere kleine vissen, en wandelen door het bos. Nadat u heeft deelgenomen aan de activiteiten kunt u heerlijk ontspannen in een hangmat, afkoelen in het verkoelende water, tereré drinken (soort maté-thee gemaakt met koud water) of luisteren naar de regionale causos (verhalen). Geniet van het heerlijke lokale eten en de zelfgemaakte desserts.

Goed om te weten

De activiteiten kunnen wijzigen en zijn afhankelijk van de lodge waarin u verblijft. De activiteiten zullen in het regenseizoen iets aangepast worden. Zo heeft u meer boottochten en minder wandelingen. De beste reistijd voor een bezoek aan de Pantanal is het droge seizoen. Dit is ook de beste tijd voor het spotten van wildleven.

pantanal macaw2

Dag 14 Miranda - Campo Grande (222 km)

Na het ontbijt kunt u nog heerlijk ontspannen bij het zwembad/riviertje of deelnemen aan een laatste activiteit. In de loop van de dag verlaat u de Pantanal en rijdt u in zo'n drieënhalf uur terug naar Campo Grande. Hier levert u de huurauto in en overnacht u in een nabij gelegen hotel.
br_al_riodejan_paraty_19115881.jpg

Dag 15 Campo Grande - São Paulo - Paraty

Na het ontbijt heeft een transfer naar de luchthaven van Campo Grande. Vanaf hier vliegt u door naar São Paulo. Bij aankomst staat de chauffeur op u te wachten om u naar uw hotel in Paraty te brengen. De sfeer van koloniaal Brazilië kan nog steeds worden gevoelt in Paraty. Deze 17e eeuwse havenstad werd gebruikt om het goud te verschepen van de staat Minas Gerais. Door zijn latere isolatie is de architectuur bewaard gebleven. Paraty staat niet voor niks op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is een juweel van charmante koloniale architectuur. De kerken en met kinderkopjes bedekte straten worden omgeven door met bossen bedekte heuvels en verlaten stranden. Dit alles maakt Paraty tot een onmisbare bestemming. U verblijft twee nachten in een pousada op enkele minuten lopen van het historische centrum.
br_al_riodejan_paraty_sailing_142880431.jpg

Dag 16 Paraty

Vandaag heeft u de gehele dag om Paraty op eigen gelegenheid te verkennen of een bezoek te brengen aan één van de omliggende stranden. Ter oriëntatie is een wandelexcursie door Paraty aan te raden. Onderweg komt u meer te weten over de geschiedenis van dit charmante stadje en ziet u zoal het Cultureel Centrum en de Santa Rita kerk, gebouwd in 1722 en nu een Religieus Kunstmuseum. Een andere mogelijkheid is een boottocht per schoener vanaf de haven van Paraty naar een archipel van dichtbeboste eilanden, kristalheldere wateren en verlaten witte zandstranden. In dit paradijs maakt u drie stops van ongeveer één uur zodat u kunt zonnebaden, zwemmen en snorkelen in de smaragdgroene baaien. Elke zeiltocht is uniek, omdat de windrichting en conditie van de zee effect zal hebben op welke eilanden worden bezocht. Meestal zullen dit de eilanden van Comprida, Algodão, Cotia en Praia Vermelha zijn. Aan u de keus tussen een boottocht met of zonder lunch.
br_al_ilhagrande_lopesmendes_113471725.jpg

Dag 17 Paraty - Angra dos Reis - Ilha Grande

Na het ontbijt heeft u een transfer naar de haven van Angra dos Reis vanwaar u vertrekt voor de circa 50 minuten durende overtocht naar het tropisch eilandparadijs Ilha Grande. Ilha Grande is het grootste eiland van de circa 365 eilanden die zich in de baai bevinden. Aangezien er naast de vuilniswagens, politieauto’s en brandweerwagens geen auto’s zijn toegestaan op dit eiland staan de mannetjes met kruiwagens bij aankomst in de haven klaar om uw bagage tegen een kleine vergoeding naar uw pousada te brengen. De komende drie nachten verblijft u in een sfeervolle pousada op Ilha Grande.
br_al_riodejan_ilhagrandebeach_203660077.jpg

Dag 18-19 Ilha Grande

Ilha Grande is een idyllisch tropisch eiland bedekt met jungle en omgeven door kristalheldere wateren die perfect zijn om in te snorkelen en te duiken. Er bevinden zich vele wandelpaden op het eiland die leiden door de jungle naar één van de vele stranden zoals Praia Lopes Mendes, volgens velen het mooiste strand van Brazilië. In totaal beschikt het eiland over circa 150 kilometer aan wandelpaden en zo’n 100 stranden. Het eiland is 30 kilometer lang en heeft drie kleine dorpjes, waarvan de grootste Vila do Abraão is gelegen aan de noordoostkust van dit eilandparadijs. Dit dorpje is het perfecte uitgangspunt voor een bezoek aan de rest van het eiland. De komende dagen kunt u deelnemen aan diverse optionele excursies , genieten van poederzandstranden, zwemmen en snorkelen.

Een bezoek aan Lopes Mendes is een must. Dit is namelijk één van Brazilië's top tien stranden. Tijdens een ontspannen bezoek aan het Lopes Mendes strand kunt u genieten van het poedervormige wit zand, surfen of zwemmen in het kristalheldere water. Vergeet niet wat eten mee te nemen zodat u heerlijk kunt picknicken in de schaduw van de weelderige vegetatie. Een excursie per schoener naar de Lagoa Azul (Blue Lagoon) geeft u de gelegenheid om te snorkelen in een rustige baai met kristalhelder water. Hier kunt u zwemmen tussen scholen kleurrijke vissen en ziet u meer van de onderwaterwereld.

Weetje

Er zijn geen pinautomaten op het eiland, dus neem voldoende contant geld mee. Credit cards worden niet overal geaccepteerd.

br_al_riodejan_ipanemabeach_197639684.jpg

Dag 20 Ilha Grande - Angra dos Reis - Rio de Janeiro - Amsterdam

Na de overtocht terug naar Angra dos Reis heeft u een transfer naar de luchthaven van Rio de Janeiro vanwaar u terugvliegt naar huis.

Goed om te weten

Door de wisselende vluchttijden kan het zijn dat u de reis dient te verlengen met een overnachting in Rio de Janeiro. In dat geval informeren wij u hierover als u boekt. Wilt u graag langer op Ilha Grande blijven of verlengen in de wereldstad Rio de Janeiro? Wij regelen graag een verlenging voor u. Bij ‘Extra opties’ vindt u meer informatie.

Aankomst luchthaven (terugreis)

Dag 21 Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol. Einde van een geweldige reis!

Let op!

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Data & Prijzen

 
 

Meerpersoonskorting

Extra optie

br_opt_granaventura.jpg

Foz do Iguaçu - Gran Aventura boottocht

Deze excursie is een uniek avontuur dat de twee essentiële elementen van Iguaçu Nationaal Park in één excursie combineert: de jungle en de watervallen. U gaat met een speciaal voertuig, die een panora...

Meer info >

Al voor € 42p.p. Meer info >
br_al_buraco_opt.jpg

Bonito - Halve dagexcursie Buraco das Araras

Buraco das Araras is op circa 3 km van de Rio da Prata gelegen. Het heeft een ingestorte grot een zinkgat van 124 m diep en 500 m breed gevormd waar rode en blauwe ara’s en andere vogels hun nesten he...

Meer info >

Al voor € 14p.p. Meer info >
br_al_riodaprata.jpg

Bonito - Halve dagexcursie Snorkelen in de Rio da Prata

De excursie begint in het woud rond de heldere rivier Rio da Parata. Hier is de kans groot dat u diverse vogels en andere wilde dieren zult spotten, voordat u een duik neemt in de rivier Olho d'Agua, ...

Meer info >

Al voor € 36p.p. Meer info >
br_al_helicopter.jpg

Foz do Iguaçu - Helikopter vlucht over de watervallen

Een indrukwekkende helikoptervlucht van 10 minuten over het Iguazu Nationaal Park. Tijdens deze fantastische vlucht ziet u een van de mooiste watervallen ter wereld, de Iguazu watervallen en de Devil’...

Meer info >

Al voor € 96p.p. Meer info >
br_opt_macuco.jpg

Foz do Iguaçu - Macuco Safari boottocht

Deze excursie begint met een rit in een open jeep, van twee kilometer, door het tropisch regenwoud van Iguaçu National Park. Een gids legt onderweg uit wat u zoal ziet aan lokale flora en fauna. De la...

Meer info >

Al voor € 55p.p. Meer info >
br_al_toukan.jpg

Foz do Iguaçu - Tropicana Bird Park

In 1994 is het Bird Park geopend aan de ingang van het Iguaçu National Park. Het park huist meer dan 900 vogels van ongeveer 150 verschillende soorten. Tijdens een wandeling door het prachtige Mata At...

Meer info >

Al voor € 17p.p. Meer info >
br_al_ilhagrandelopes.jpg

Ilha Grande - Ontspan op Lopes Mendes strand

Lopes Mendes is één van Brazilië's top tien stranden. Het is een drie kilometer lang, idyllisch strand van poedervormige wit zand. Het is een geweldige plek, die voor iedereen wat wils biedt: surfers...

Meer info >

Al voor € 7p.p. Meer info >
br_al_ilhagrandeschooner.jpg

Ilha Grande - Schoener dagexcursie naar Lagoa Azul (Blue Lagoon)

In de ochtend vaart u met een schoener naar Lagoa Azul (Blue Lagoon), waar u de eerste stop zult hebben. Blue Lagoon is een rustige baai met kristalhelder water en is daarom ideaal om te snorkelen. U ...

Meer info >

Al voor € 10p.p. Meer info >
br_opt_schooner1.jpg

Paraty - Halve dagexcursie per schoener (excl. lunch)

In de ochtend verlaat u de haven van Paraty voor een zeiltocht per schoener naar de archipel van dichtbeboste eilanden, kristalheldere wateren en verlaten witte zandstranden. In dit paradijs maakt u e...

Meer info >

Al voor € 17p.p. Meer info >
br_opt_schooner.jpg

Paraty - Halve dagexcursie per schoener (incl. lunch)

In de ochtend verlaat u de haven van Paraty voor een zeiltocht per schoener naar de archipel van dichtbeboste eilanden, kristalheldere wateren en verlaten witte zandstranden. In dit paradijs maakt u e...

Meer info >

Al voor € 28p.p. Meer info >
br_al_paraty.jpg

Paraty - Wandelexcursie door Paraty

Tijdens deze wandelexcursie ligt de focus op de geschiedenis van het charmante stadje Paraty. U ziet hoe de gebouwen van Paraty waren gepland, een erfenis van de late 17e eeuw toen de stad een havenst...

Meer info >

Al voor € 24p.p. Meer info >
br_exd_riofavela.jpg

Rio de Janeiro - Halve dagexcursie Rio favela per jeep

Favela Rocinha is de grootste sloppenwijk van Zuid-Amerika met zo'n 150,000 inwoners. Hier maakt u kennis met de routine van deze gemeenschap door een bezoek te brengen aan de lokale huizen, kinderdag...

Meer info >

Al voor € 25p.p. Meer info >

Verlenging

br_ac_borbasex1.jpg

Verlenging Ilha Grande (middenklasse hotel) 

U kunt uw rondreis per dag verlengen op het eiland Ilha Grande. U verblijft hier op basis van logies & ontbijt. Omringd met prachtige natuur is Pousada Portal Borbas een oase van vrede en rust. Het...

Meer info >

Al voor € 38p.p. p.nMeer info >
br_ac_caicaraov2.jpg

Verlenging Ilha Grande (superiorklasse hotel)

U kunt uw rondreis per dag verlengen op het eiland Ilha Grande. U verblijft hier op basis van logies & ontbijt. Pousada Caiçara is gelegen op het paradijselijke eiland Ilha Grande direct aan een pr...

Meer info >

Al voor € 56p.p. p.nMeer info >
br_ac_copasulka.jpg

Verlenging Rio de Janeiro (middenklasse hotel)

U kunt uw rondreis per dag verlengen in uw hotel in Rio de Janeiro. U verblijft hier op basis van logies & ontbijt. Een heerlijk en comfortabel ingericht hotel met een ideale locatie. Met het werel...

Meer info >

Al voor € 54p.p. p.nMeer info >
br_ac_tulipinnzw.jpg

Verlenging Rio de Janeiro (superiorklasse hotel)

U kunt uw rondreis per dag verlengen in uw hotel in Rio de Janeiro. U verblijft hier op basis van logies & ontbijt. Een prettig viersterren hotel op een uitstekende locatie. Met het beroemde strand...

Meer info >

Al voor € 80p.p. p.nMeer info >

Verzekering

Aanvullende verzekering autohuur

Samen met Europeesche verzekeringen kunnen wij u een Aanvullende Verzekering aanbieden. Deze dekt het eigen risico af tot maar liefst € 3.500 ($ 5.000 in Amerika ) en verzekert ook de uitgesloten casc...

Meer info >

Al voor € 6,05 p.dMeer info >

Kortlopende annuleringsverzekering

Vrijwel iedere ervaren reiziger boekt bij zijn reis als vanzelfsprekend een annuleringsverzekering. Zelfs bij 'last minute' boekingen is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, aan...

Meer info >

Al voor 5,50% van de reissomMeer info >

Kortlopende reisverzekering

Een goede reisverzekering is van groot belang als u op vakantie gaat. Mochten zich onverwachte gebeurtenissen voordoen, dan dekt een goede verzekering de bijkomende kosten en staat u niet voor nog mee...

Meer info >

Al voor € 3,07p.p.p.d.Meer info >

Onze hotels

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij bij onze rondreizen gebruiken. Bij de naam van het hotel ziet u staan bij welke categorie wij deze hotels gebruiken, zodat u een duidelijk zicht krijgt wat voor hotels u bij uw rondreis kunt verwachten. Mocht bij de aanvraag van uw reis 1 van de accommodaties niet beschikbaar zijn, wordt u een alternatief aangeboden.

Hotellijst blijft onder voorbehoud van wijzigingen door onvoorziene omstandigheden of organisatorische redenen.

hotel algemeen

Hotelclassificatie

Middenklasse
In Brazilië selecteren wij met zorg middenklasse accommodatie, wat minimaal een goed driesterren hotel is. U kunt altijd een schone kamer verwachten met airco, eigen badkamer en daar waar mogelijk een zwembad. Soms wordt gekozen voor een hotel met iets minder comfort, maar dan hebben we deze accommodatie gekozen op locatie of sfeer.

Bonito

br_ac_moinhoex.jpg

Pousada Moinho de Vento - Middenklasse

Deze kleurrijke accommodatie ligt te midden van de natuur. U heeft een prachtig uitzicht over het landschap en in de omgeving is een grote diversiteit aan vogels en zoogdieren die hier regelmatig te zien zijn. Verder beschikt de pousada over een receptie,Lees meer
br_ac_pousadaolhoka.jpg

Pousada Olho d'Água - Superiorklasse

Pousada Olho d'Água is rustig gelegen charmante accommodatie, die wordt omgeven door bossen. Het is hier heerlijk rustig waardoor u prima bij kunt komen en ontspannen.
Lees meer

Campo Grande

br_ac_valeverdeka.jpg

Hotel Vale Verde - Middenklasse

Een prima hotel voor uw verblijf in Campo Grande. Het hotel is netjes verzorgd en centraal gelegen. Het is van alle gemakken voorzien voor een aangenaam verblijf. Het hotel beschikt over een receptie, lift, restaurant en bar, zwembad en internetfaciliteiten.Lees meer
br_ac_indaiaov2.jpg

Indaiá Park Hotel - Superiorklasse

Indaia Park Hotel is een luxe hotel met een gunstige ligging. Het hotel beschikt over verschillende faciliteiten en biedt uitstekende service en comfort.Lees meer

Foz do Iguaçu

br_ac_sanmartin_zw.jpg

San Martin Resort & Spa - Superiorklasse

Een prachtig hotel gelegen in een groene omgeving. Vanuit het hotel kunt u eenvoudig de omgeving leren kennen. De combinatie van de natuurlijke schoonheid en de gastvrijheid zorgen ervoor dat u geniet van een aangenaam verblijf. Het hotel beschikt overLees meer

Ilha Grande

br_ac_pousadaborasex.jpg

Pousada Portal dos Borbas - Middenklasse

Omringd met prachtige natuur is Pousada Portal Borbas een oase van vrede en rust. Het is een charmante accommodatie met een mooie grote tuin met hangmatten en waar eeuwenoude palmbomen, planten en kleurrijke bloemen afkomstig uit het regenwoud de tuinLees meer
br_ac_caicaraov2.jpg

Pousada Caiçara - Superiorklasse

Pousada Caiçara ligt in aan de kust, tussen het groen van het uitbundigheid Atlantische Woud en de zee. Het is een kleinschalig accommodatie op dit paradijselijke eiland Ilha Grande.Lees meer

Miranda (Zuid-Pantanal)

br_ac_refugiodeilhaex1.jpg

Pousada Refúgio da Ilha - Superiorklasse

Refúgio da Ilha is een kleinschalig lodge. Het is gelegen aan de oevers van de Salobra rivier, op een eiland, met een oppervlakte van 4000 hectare. De zeven kamers in de typische boerderij zijn knus ingericht en hebben allemaal een eigen badkamer, airconditioning,Lees meer
br_ac_fazendaka1.jpg

Fazenda Baia Grande - Middenklasse

Een charmante en sfeervolle accommodatie gelegen in een boerderij omringd door prachtige natuur net buiten het stadscentrum van de wijk Miranda. Er heerst een huiselijke sfeer en door het vriendelijke personeel zult u zich hier snel thuis voelen. DeLees meer

Paraty

br_ac_principezw.jpg

Pousada do Príncipe - Middenklasse

Een charmante accommodatie die is ontworpen om Braziliaanse koloniale tijd te weerspiegelen, door de stijl en kleuren van de koloniale periode te combineren. Daarnaast is eigendom van een prins die derde in lijn is voor Braziliaanse troon en dit zalLees meer
br_ac_pousadadosandiex.jpg

Pousada do Sandi - Superiorklasse

Een elegante en stijlvol ingerichte pousada in het historische centrum van Salvador. De combinatie van de traditionele stenen muren en het heldere en kleurrijke interieur zorgen voor een aangename en gezellige sfeer.Lees meer

Rio de Janeiro

br_ac_copasulka.jpg

Copa Sul Hotel - Middenklasse

Een heerlijk en comfortabel ingericht hotel met een ideale locatie. Met het wereldberoemde strand de Copacabana en Ipanema vlakbij is het heerlijk genieten aan het strand en is het een geschikte uitvalsbasis om deze bruisende stad te ontdekken. Winkeltjes,Lees meer
br_ac_tulipinnzw.jpg

Tulip Inn Copacabana - Superiorklasse

Een prettig viersterren hotel op een uitstekende locatie. Met het beroemde strand de Copacabana op steenworp afstand en de comfortabele faciliteiten van het hotel, kunt u rekenen op een prima verblijf!Lees meer

Optionele excursies

Naast de excursies die reeds in het reisprogramma opgenomen zijn, worden onderstaande optionele excursies aangeboden. Indien gewenst kunnen deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijgeboekt worden. De genoemde prijzen zijn ter indicatie en kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Wanneer u hier een blanco pagina treft, worden er bij deze rondreis geen optionele excursies aangeboden.

Inclusief

Intercontinentale vluchten
Brandstoftoeslag, veiligheids- en brandstofheffing
Binnenlandse vlucht Rio de Janeiro - Foz do Iguaçu, Foz do Iguaçu - Campo Grande en Campo Grande - São Paulo
Alle genoemde transfers
7 dagen huurauto inclusief CDW verzekering en ongelimiteerd aantal kilometers
Speedboot overtocht Angra dos Reis - Ilha Grande v.v.
Meet & Greet
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels
Verblijf in Rio de Janeiro nabij het strand van Copacabana
Verblijf in een fazenda (nog werkende boerderij) in de Pantanal
Iedere dag ontbijt
3 x lunch en 3 x diner
Dagexcursie Corcovado & Sugar Loaf*
Halve dagexcursie Iguaçu watervallen (Braziliaanse zijde)*
Halve dagexcursie Iguazú watervallen (Argentijnse zijde)*
Snorkelen in de Sucuri rivier in Bonito
Bezoek aan de Gruta do Lago Azul (Grot van het Blauw Meer) in Bonito
Alle activiteiten tijdens uw verblijf in de Pantanal*
Entreegelden tijdens de excursies volgens het programma.
* Excursies worden uitgevoerd met Engelssprekende gids en zijn op basis van internationaal gezelschap.

Extra informatie

U kunt boeken vanaf minimaal 2 personen

Exclusief

- Eventuele optionele excursies
- Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
- Overige maaltijden
- Fooien

- Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
- Reserveringskosten: € 25 per boeking.

Kindertarieven arrangement

Kinderen van t/m 11 jaar betalen een gereduceerd tarief voor het arrangement. De kosten worden bekend gemaakt ten tijde van boeking.

Autohuur

De basis reissom is gebaseerd op een huurauto categorie A Economy zonder airco. U kunt er in het prijsoverzicht ook voor kiezen om een huurauto categorie C Economy met airco of categorie F Intermediate bij te reserveren.

De voorwaarden met betrekking tot de autohuur kunt u vinden onder het tabblad Vervoer.

Reis boeken zonder internationale vluchten?

Mocht u deze rondreis willen boeken, maar regelt u zelf uw internationale vlucht? Klik hier en zie wat de kosten zijn.

Feestdagen in Brazilië
Brazilië heeft veel publieke en gemeentelijke feestdagen, belangrijke congressen en grote evenementen, zoals onlangs het WK Voetbal en de Olympische Spelen. In vele steden en strandhotels gelden er afwijkende prijzen gedurende deze periodes. Onderstaande kalender geeft u een beter beeld welke reisperiodes u het beste kunt vermijden om prijsverhoging tegen te gaan:

2017
- Corpus Christi (Sacramentsdag) in heel Brazilië op 15 juni 2017; te vermijden reisperiode tussen 14-18 juni 2017
- São João Festival in het noordoosten op 24 juni 2017; te vermijden reisperiode tussen 23-25 juni 2017
- FLIP (Festa Literária Internacional de Paraty) Festival in Paraty; te vermijden reisperiode tussen 26-30 juli 2017
- Cachaça Festival in Paraty; te vermijden reisperiode tussen 18-20 augustus 2017
- Festival Cultura e Gastronomia (Festival der Cultuur en Gastronomie) in Tiradentes; te vermijden reisperiode tussen 18-27 augustus 2017
- Onafhankelijkheidsdag in heel Brazilië op 7 september 2017; te vermijden reisperiode 6-10 september 2017
- Rock in Rio Festival in Rio de Janeiro; te vermijden reisperiode tussen 15-24 september 2017
- OTC – Offshore Technology Conference in Rio de Janeiro; te vermijden reisperiode 23-27 oktober 2017
- Nossa Senhora Aparecida (Onze Vrouw van Aparecida) in het Brazilië op 12 oktober 2017; te vermijden reisperiode 11-15 oktober 2017
- Allerheiligen in heel Brazilië op 2 november 2017; te vermijden reisperiode 1-5 november 2017
- GP São Paulo in São Paulo; te vermijden reisperiode 21-26 november 2017
- Proclamação da República (Proclamatie van de Republiek) in heel Brazilië op 15 november 2017; te vermijden reisperiode tussen 14-16 november 2017
- Dia da Consciência Negra (Black Awareness Day) in Rio de Janeiro, São Paulo, Paraty en Foz do Iguaçu op 20 november 2017; te vermijden reisperiode tussen 17-21 november 2017
- Kerst in heel Brazilië op 25 december 2017; te vermijden reisperiode 22-26 december 2017
- Nieuwjaar in heel Brazilië op 1 januari 2018; te vermijden reisperiode 27 december 2017-2 januari 2018

N.B. Bovenstaande lijst is niet compleet, maar geeft de meest belangrijke feestdagen, evenementen en congressen weer.
De data van evenementen en congressen kunnen onverwacht veranderen.
Kinderkorting vlucht
Bij boeking zullen wij u informeren over de hoogte van de eventuele kinderkorting.

Huurauto tijdens uw rondreis

Localiza

Autohuur in Brazilië loopt via de betrouwbare autoverhuurmaatschappij Localiza. Localiza heeft het grootste autohuur netwerk van heel Latijns Amerika met locaties in de belangrijkste steden en op de luchthavens. Localiza beschikt over de nieuwste vloot huurauto’s in Brazilië (gemiddeld 12 maanden oud) van Economy en Intermediate auto’s tot Full Size en Premium auto’s.

Wat vonden anderen?

Wij vragen onze reizigers om een (beknopt) verslag te schrijven over hun reis. Hieronder kunt u deze ervaringen, mits aanwezig, lezen.

Reisgedeelte Het Beste van Zuid-Brazilië

Portal dos Borbas***

Copa Sul Hotel***

Corina Mol, Zegge
'Net en vriendelijk stadshotel met goed ontbijt. Kort bij het Copacabana strand'

Pousada Caiçara***

Tulip Inn Copacabana****

Uitgebreide reisverslagen

 

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam