neemt je mee
Rio de Janeiro
Iguaçu watervallen
Snorkelen in Bonito
Dieren spotten in de Pantanal
Tropisch eiland Ilha Grande

Het Beste van Zuid-Brazilië

Privéreis | 21 dagen v.a.
3203i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
24-10-2016
Reisduur
21 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Snelle Beslisserskorting tot 175 ppi

Voorwaarden

- Geldig tot en met 25 oktober
- Enkel geldig voor nieuwe boekingen met vertrek vanaf 1 april 2017
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte

Privéreizen 21 dagen Het Beste van Zuid-Brazilië v.a. € 3203

Route

 • Dag 1 Amsterdam - Rio de Janeiro
 • Dag 2 Rio de Janeiro
 • Dag 3 Rio de Janeiro
 • Dag 4 Rio de Janeiro - Foz do Iguaçu
 • Dag 5 Iguaçu watervallen
 • Dag 6 Iguaçu watervallen
 • Dag 7 Foz do Iguaçu - Campo Grande
 • Dag 8 Campo Grande - Bonito (262 km)
 • Dag 9 Bonito
 • Dag 10 Bonito
 • Dag 11 Bonito - Miranda/Pantanal (134 km)
 • Dag 12-13 Pantanal
 • Dag 14 Miranda - Campo Grande (222 km) - São Paulo - Paraty
 • Dag 15 Paraty
 • Dag 16 Paraty - Angra dos Reis - Ilha Grande
 • Dag 17-18 Ilha Grande
 • Dag 19 Ilha Grande - Angra dos Reis - Rio de Janeiro - Amsterdam
 • Dag 20 Amsterdam

Bekijk het volledige programma & route

    Bezoek het Christusbeeld van Rio de Janeiro     Twee excursies bij de spectaculaire Iguaçu watervallen     4 dagen in de Pantanal om wildleven te spotten     Zelfstandig rijden bij Bonito en de Pantanal     4 dagen op het tropische eilandparadijs Ilha Grande

Hoogtepunten van deze reis

 • Rio de Janeiro

 • Iguaçu watervallen

 • Pantanal

 • Snorkelen in Bonito

 • Ilha Grande

Programma

br_pri_bestezdbrazil.png

Dag 1 Amsterdam - Rio de Janeiro

Vertrek vanaf Amsterdam voor uw vlucht naar Rio de Janeiro. Bij aankomst staat onze vertegenwoordiger al op u te wachten om u naar uw hotel bij het strand van Copacabana te brengen.
Rio de Janeiro is de tweede stad van Brazilië en de grootste stad van de staat Rio de Janeiro. Deze bruisende stad strekt zich uit tussen de door jungle bedekte bergen en witte zandstranden aan de Atlantische kust. De schoonheid van Rio de Janeiro is legendarisch: de Corcovado met het Christusbeeld, de Sugar Loaf berg, de stranden Copacabana en Ipanema, en het grootste stedelijk tropisch regenwoud ter wereld.

Wanneer u met Lufthansa vliegt, zult u pas de volgende ochtend in Rio de Janeiro aankomen. Uiteraard houden we hier met uw programma rekening mee.
br_al_riodejan_corcovado_christ_151089599.jpg

Dag 2 Rio de Janeiro

Vandaag brengt u een bezoek aan de 710 meter hoge Corcovado (gebochelde) berg met het 38 meter hoge Christusbeeld. Dit monument is bedekt met een mozaïek van speksteen en is één van de mooiste art nouveau monumenten van Rio de Janeiro. Via een tandradbaan bereikt u de voet van het beeld. De tandradbaan verlaat de wijk Cosme Velho en beklimt de steile hellingen met het dichte bos van het tropische regenwoud Floresta da Tijuca. Vanaf de top heeft u een adembenemend uitzicht over Copacabana, Ipanema, Leblon, de botanische tuinen, de Jockey Club en Rodrigo Freitas lagune. ’s Avonds wordt het Christusbeeld verlicht wat het een oriëntatiepunt maakt dat vanuit de hele stad zichtbaar is. Na de afdaling wordt er bij interesse nog fotostops gemaakt bij het Mário Filho stadium, wereldwijd bekend onder voetballiefhebbers als de Maracanã, en de nabijgelegen Sambódromo, ontworpen door Oscar Niemeyer en het podium voor de grootste en meest flamboyante carnavalsviering in Brazilië. De middag heeft u ter vrije besteding.
Rio de Janero, sugarloaf cable car

Dag 3 Rio de Janeiro

Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding en kunt u heerlijk relaxen op één van de stranden waaronder het wereldberoemde strand Copacabana, het stijlvolle strand Ipanema en het rustige strand Leblon. Er is verder veel te beleven in de diverse wijken waaronder het centrum waar de geschiedenis van imperiaal Brazilië begon, de ultramoderne wijk Barra da Tijuca en de artistieke wijk Santa Teresa waar trams de slingerende met kinderkopjes bedekte straten beklimmen. Er zijn ook diverse optionele excursies mogelijk waaronder een bezoek aan de Sugar Loaf (Suikerbroodberg) of een sloppenwijk (favela).
br_al_iguazutucans.jpg

Dag 4 Rio de Janeiro - Foz do Iguaçu

Na het ontbijt heeft u een transfer naar de luchthaven van Rio de Janeiro vanwaar u doorvliegt naar Foz do Iguaçu. Bij aankomst op de luchthaven van Foz do Iguaçu wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht voor de komende drie nachten. Ontspan in het hotel en geniet van de tropische temperaturen bij het buitenzwembad.

Foz do Iguaçu is de toegangspoort tot de Iguaçu watervallen. De Iguaçu watervallen zijn de meest spectaculaire watervallen van Zuid-Amerika. Het donderend geraas komt van de in totaal 275 watervallen die over de drie kilometer brede afgrond naar beneden storten. Het sproeiende water veroorzaakt de continue aanwezige regenbogen. Iguaçu is ook het punt waar drie landen samenkomen: Brazilië, Argentinië en Paraguay. De twee nationaal parken van de Iguaçu watervallen (Iguaçu in Brazilië en Iguazú in Argentinië) zorgen voor het behoud van het kostbare regenwoud. Bezoekers kunnen van dit spektakel genieten bij diverse uitkijkpunten, vanaf een boot of vanuit een helikopter. In het park valt er genoeg te zien en te doen om twee volle dagen te vullen. U kunt wandelen over junglepaden, picknicken in het mooie park, een boottocht maken naar de plek waar de Garganta del Diablo (duivelskeel) neerstort, zwemmen en wildleven spotten.

Goed om te weten

Eten en drinken in het nationale park is beperkt en vrij prijzig. Het is dus een goed idee om uw eigen snacks en drankjes mee te nemen.

br_al_iguazufalls_192075179.jpg

Dag 5 Iguaçu watervallen

De halve dagexcursie naar de Braziliaanse zijde van de watervallen begint bij het bezoekerscentrum van Iguaçu Nationaal Park, waar u aan boord gaat van het voertuig dat u door de subtropische vegetatie naar het begin van de wandelpaden brengt. Vanaf de platforms heeft u een goed overzicht van de watervallen en op de kolkende wateren van de Garganta do Diabo. Let goed op en u ziet misschien de bezoekers bovenop de waterval aan de Argentijnse zijde staan! De glazen lift en de trappen langs de rotswand leiden naar de winkels en restaurants die boven zijn gelegen. In de middag kunt u optioneel deelnemen aan de Macuco Safari boottocht om de watervallen van dichtbij te aanschouwen of een bezoek brengen aan het vogelpark (Parque das Aves), dat naast de ingang van het Iguaçu Nationaal Park is gelegen. Het park huisvest meer dan 900 vogels en ongeveer 150 vogelsoorten. Naast vogels leven hier ook slangen, kaaimannen en prachtige vlinders.
br_al_foz de iguazu

Dag 6 Iguaçu watervallen

De halve dagexcursie naar de Argentijnse zijde van de watervallen begint met een busrit over de Tancredo Neves brug naar Argentinië. Het Iguazú Nationaal Park staat, net zoals het nationaal park in Brazilië en de watervallen zelf, op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De wandelpaden hier bieden een panoramisch uitzicht over de watervallen en het aangrenzende regenwoud, maar hét hoogtepunt van uw bezoek aan de watervallen is ongetwijfeld het uitzicht dat u heeft vanaf het platform dat hangt over de rand van de Garganta del Diablo (duivelskeel). Bij de Garganta del Diablo, een bijna cirkelvormige waterval, komen wel 14 watervallen samen. Terwijl u omlaag kijkt door de nevel ziet u vogels vliegen en regenbogen vormen over de canyon. In de middag kunt u optioneel deelnemen aan de Gran Aventura boottocht om de watervallen van dichtbij te aanschouwen in een rubberboot of een indrukwekkende helikopter vlucht maken over de watervallen.
Reizen Brazilië

Dag 7 Foz do Iguaçu - Campo Grande

Na het ontbijt heeft u een transfer naar de luchthaven vanwaar u doorvliegt naar Campo Grande. Bij aankomst staat de chauffeur op u te wachten om u naar uw hotel in het centrum van de stad te brengen. Campo Grande is de hoofdstad van de staat Mato Grosso do Sul en de toegangspoort voor een bezoek aan de zuidelijke Pantanal.
br_al_bonito.jpg

Dag 8 Campo Grande - Bonito (262 km)

Nadat u uw huurauto heeft opgehaald bij het verhuurstation van Localiza in het centrum van Campo Grande vertrekt u in zuidwestelijke richting het plaatsje Bonito, een bekend centrum voor avontuur en ecotoerisme. De Bodoquena heuvels zijn rijk in kalksteen, graniet, marmer en mineralen, en bieden uitstekende mogelijkheden voor paardrijden, raften, zwemmen in kristalheldere rivieren, trekking, speleologie, zoetwatersnorkelen, vissen, rotsklimmen en zelfs grotduiken. De komende drie nachten verblijft u in een pousada vanwaar u diverse excursies maakt om dit schitterende gebied verder te verkennen.
Reizen Brazilië

Dag 9 Bonito

Vandaag brengt u een bezoek aan de hoogtepunten van Bonito: de Sucuri rivier en de Gruta do Lago Azul (Grot van het Blauw Meer). In het kristalheldere water van de beekjes en rivieren zijn een grote variatie aan kleurrijke vissen te vinden. De Sucuri rivier staat bekend als één van de drie helderste rivieren ter wereld. De excursie begint met een aangename wandeling door het galerijbos waarbij u wat meer ziet van de lokale flora en fauna. Aan het einde van het wandelpad kleedt u zich om en snorkelt u de Sucuri rivier af om de verschillende vissoorten te bewonderen. Dit is een zeer ontspannen ervaring, omdat u zich alleen maar met de stroming mee hoeft te laten voeren. Hierna ziet u in de wereldberoemde Gruta do Lago Azul vele mooie stalagmieten en stalactieten. In deze natuurlijke kalksteengrot bevindt zich een mysterieus meer met een opmerkelijke blauwe kleur dat vroeger werd vereert door de lokale indianenstammen. De optische illusie van het blauwe water maakt het meer van uitzonderlijke schoonheid.

Goed om te weten

De snorkelexcursie is niet mogelijk op zaterdag. Tijdens de snorkelexcursie wordt u voorzien van een wetsuit, snorkelmateriaal en speciale schoenen. Vanwege de veiligheid geldt er een minimum leeftijd van 5 jaar voor het bezoek aan de Gruta do Lago Azul. Een bezoek aan Gruta do Lago Azul is niet aan te raden indien u slecht ter been bent.

br_al_buraco_opt.jpg

Dag 10 Bonito

In de ochtend kunt u er optioneel voor kiezen om te snorkelen in de Rio da Prata. Drijvend in het kristalheldere water voelt het alsof u in een aquarium zwemt met tientallen verschillende vissoorten en waterplanten. In de middag is het aan te raden om een bezoek te brengen aan de Buraco das Araras. In dit op drie kilometer van de Rio da Prata gelegen zinkgat van 124 meter diep en 500 meter breed hebben rode en blauwe ara’s hun nesten gebouwd. Als de vogels bij schemering terugkeren heeft u de kans ze van dichtbij te aanschouwen. Op de bodem van het zinkgat ligt een meer dat wordt bewoond door kaaimannen. Een indrukwekkend stukje natuur!
br_al_pantanal

Dag 11 Bonito - Miranda/Pantanal (134 km)

Rij in noordelijke richting naar Miranda, gelegen aan de Miranda rivier, bekend onder ecotoeristen vanwege de turquoise gekleurde wateren. Perfect voor snorkelen en vissen! Miranda is de toegangspoort tot de Pantanal, één van de grootste draslandgebieden ter wereld. Door zijn savanne-achtige open landschap is het ook de beste plek voor het spotten van wildleven in Brazilië. In de regio zijn wel 650 vogelsoorten te vinden, waaronder ooievaars (kaalkopooievaars en reuzenooievaars), reigers, ibissen, blauwe ara’s en toekans. De 80 zoogdieren die hier leven worden vertegenwoordigd door zonnebadende alligators, capibara’s (waterzwijnen), tapirs, reuzenmiereneters, reuzenotters, boa constrictors en brulapen. U verblijft hier drie nachten op een nog werkende boerderij.

In de Pantanal zijn twee duidelijke seizoenen: het regenseizoen van december tot maart, wanneer het gebied hoofdzakelijk is overstroomd, en het droge seizoen van juli tot oktober, het nest- en broedseizoen. Het verschil in landoppervlakte tussen deze seizoenen is wel 200.000 km2! Het is dan ook niet gek dat de Pantanal vroeger Xaraés (binnenzee) werd genoemd. Uw fazenda is echter gewoon bereikbaar per huurauto via de verhoogde toegangsweg.
br_al_pantanal5.jpg

Dag 12-13 Pantanal

De komende dagen neemt u deel aan diverse activiteiten op de fazenda waaronder vogel spotten, paardrijden door de velden en moerassen, wildleven fotosafari, kaaimannen spotten in de avonduren, kanotochten, meehelpen op de boerderij, vissen naar piranha’s en andere kleine vissen, en wandelen door het bos. Nadat u heeft deelgenomen aan de activiteiten kunt u heerlijk ontspannen in een hangmat, afkoelen in het zwembad, tereré drinken (soort maté-thee gemaakt met koud water) of luisteren naar de regionale causos (verhalen). Geniet van het heerlijke lokale eten en de zelfgemaakte desserts.

Goed om te weten

De activiteiten zullen in het regenseizoen iets aangepast worden. Zo heeft u meer boottochten en minder wandelingen. De beste reistijd voor een bezoek aan de Pantanal is het droge seizoen. Dit is ook de beste tijd voor het spotten van wildleven.

br_al_riodejan_paraty_19115881.jpg

Dag 14 Miranda - Campo Grande (222 km) - São Paulo - Paraty

Na circa drieënhalf uur rijden bereikt u de luchthaven van Campo Grande waar u de huurauto inlevert. Vanaf hier vliegt u door naar São Paulo. Bij aankomst staat de chauffeur op u te wachten om u naar uw hotel in Paraty te brengen. De sfeer van koloniaal Brazilië kan nog steeds worden gevoelt in Paraty. Deze 17e eeuwse havenstad werd gebruikt om het goud te verschepen van de staat Minas Gerais. Door zijn latere isolatie is de architectuur bewaard gebleven. Paraty staat niet voor niks op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is een juweel van charmante koloniale architectuur. De kerken en met kinderkopjes bedekte straten worden omgeven door met bossen bedekte heuvels en verlaten stranden. Dit alles maakt Paraty tot een onmisbare bestemming. U verblijft twee nachten in een pousada op enkele minuten lopen van het historische centrum.
br_al_riodejan_paraty_sailing_142880431.jpg

Dag 15 Paraty

In de ochtend verlaat u de haven van Paraty voor een boottocht per schoener naar een archipel van dichtbeboste eilanden, kristalheldere wateren en verlaten witte zandstranden. In dit paradijs maakt u drie stops van ongeveer één uur zodat u kunt zonnebaden, zwemmen en snorkelen in de smaragdgroene baaien. Elke zeiltocht is uniek, omdat de windrichting en conditie van de zee effect zal hebben op welke eilanden worden bezocht. Meestal zullen dit de eilanden van Comprida, Algodão, Cotia en Praia Vermelha zijn. Na een heerlijke lunch aan boord (niet inbegrepen) keert u terug naar de haven van Paraty.
br_al_ilhagrande_lopesmendes_113471725.jpg

Dag 16 Paraty - Angra dos Reis - Ilha Grande

Na het ontbijt heeft u een transfer naar de haven van Angra dos Reis vanwaar u vertrekt voor de circa 50 minuten durende overtocht naar het tropisch eilandparadijs Ilha Grande. Ilha Grande is het grootste eiland van de circa 365 eilanden die zich in de baai bevinden. Aangezien er naast de vuilniswagens, politieauto’s en brandweerwagens geen auto’s zijn toegestaan op dit eiland staan de mannetjes met kruiwagens bij aankomst in de haven klaar om uw bagage tegen een kleine vergoeding naar uw pousada te brengen. De komende drie nachten verblijft u in een sfeervolle pousada op Ilha Grande.
br_al_riodejan_ilhagrandebeach_203660077.jpg

Dag 17-18 Ilha Grande

Ilha Grande is een idyllisch tropisch eiland bedekt met jungle en omgeven door kristalheldere wateren die perfect zijn om in te snorkelen en te duiken. Er bevinden zich vele wandelpaden op het eiland die leiden door de jungle naar één van de vele stranden zoals Praia Lopes Mendes, volgens velen het mooiste strand van Brazilië. In totaal beschikt het eiland over circa 150 kilometer aan wandelpaden en zo’n 100 stranden. Het eiland is 30 kilometer lang en heeft drie kleine dorpjes, waarvan de grootste Vila do Abraão is gelegen aan de noordoostkust van dit eilandparadijs. Dit dorpje is het perfecte uitgangspunt voor een bezoek aan de rest van het eiland. De komende dagen kunt u deelnemen aan diverse optionele excursies , genieten van poederzandstranden, zwemmen en snorkelen.

Een bezoek aan Lopes Mendes is een must. Dit is namelijk één van Brazilië's top tien stranden. Tijdens een ontspannen bezoek aan het Lopes Mendes strand kunt u genieten van het poedervormige wit zand, surfen of zwemmen in het kristalheldere water. Vergeet niet wat eten mee te nemen zodat u heerlijk kunt picknicken in de schaduw van de weelderige vegetatie. Een excursie per schoener naar de Lagoa Azul (Blue Lagoon) geeft u de gelegenheid om te snorkelen in een rustige baai met kristalhelder water. Hier kunt u zwemmen tussen scholen kleurrijke vissen en ziet u meer van de onderwaterwereld.

Goed om te weten

Er zijn geen pinautomaten op het eiland, dus neem voldoende contant geld mee. Credit cards worden niet overal geaccepteerd.

br_al_riodejan_ipanemabeach_197639684.jpg

Dag 19 Ilha Grande - Angra dos Reis - Rio de Janeiro - Amsterdam

Na de overtocht terug naar Angra dos Reis heeft u een transfer naar de luchthaven van Rio de Janeiro vanwaar u terugvliegt naar huis.
Aankomst luchthaven (terugreis)

Dag 20 Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol. Einde van een geweldige reis!

Let op!

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Data & Prijzen

 
 

Meerpersoonskorting

Extra optie

Foz do Iguaçu - Gran Aventura boottocht

Deze excursie is een uniek avontuur dat de twee essentiële elementen van Iguaçu Nationaal Park in één excursie combineert: de jungle en de watervallen. U gaat met een speciaal voertuig, die een panora...

Meer info >

Al voor € 97p.p. Meer info >

Bonito - Halve dagexcursie Buraco das Araras

Buraco das Araras is op circa 3 km van de Rio da Prata gelegen. Het heeft een ingestorte grot een zinkgat van 124 m diep en 500 m breed gevormd waar rode en blauwe ara’s en andere vogels hun nesten he...

Meer info >

Al voor € 27p.p. Meer info >

Bonito - Halve dagexcursie Snorkelen in de Rio da Prata

De excursie begint in het woud rond de heldere rivier Rio da Parata. Hier is de kans groot dat u diverse vogels en andere wilde dieren zult spotten, voordat u een duik neemt in de rivier Olho d'Agua, ...

Meer info >

Al voor € 63p.p. Meer info >

Foz do Iguaçu - Helikopter vlucht over de watervallen

Een indrukwekkende helikoptervlucht van 10 minuten over het Iguazu Nationaal Park. Tijdens deze fantastische vlucht ziet u een van de mooiste watervallen ter wereld, de Iguazu watervallen en de Devil’...

Meer info >

Al voor € 169p.p. Meer info >

Foz do Iguaçu - Macuco Safari boottocht

Deze excursie begint met een rit in een open jeep, van twee kilometer, door het tropisch regenwoud van Iguaçu National Park. Een gids legt onderweg uit wat u zoal ziet aan lokale flora en fauna. De la...

Meer info >

Al voor € 123p.p. Meer info >

Foz do Iguaçu - Tropicana Bird Park

In 1994 is het Bird Park geopend aan de ingang van het Iguaçu National Park. Het park huist meer dan 900 vogels van ongeveer 150 verschillende soorten. Tijdens een wandeling door het prachtige Mata At...

Meer info >

Al voor € 41p.p. Meer info >

Ilha Grande - Ontspan op Lopes Mendes strand

Lopes Mendes is één van Brazilië's top tien stranden. Het is een drie kilometer lang, idyllisch strand van poedervormige wit zand. Het is een geweldige plek, die voor iedereen wat wils biedt: surfers...

Meer info >

Al voor € 13p.p. Meer info >

Ilha Grande - Schoener dagexcursie naar Lagoa Azul (Blue Lagoon)

In de ochtend vaart u met een schoener naar Lagoa Azul (Blue Lagoon), waar u de eerste stop zult hebben. Blue Lagoon is een rustige baai met kristalhelder water en is daarom ideaal om te snorkelen. U ...

Meer info >

Al voor € 20p.p. Meer info >

Rio de Janeiro - Halve dagexcursie Rio favela per jeep

Favela Santa Marta is een sloppenwijk gelegen op de Morro Dona Marta (morro = heuvel). Het is officieel onderdeel van de wijk Botafogo. De favela is vooral beroemd vanwege de opname van Michael Jackso...

Meer info >

Al voor € 43p.p. Meer info >

Rio de Janeiro - Halve dagexcursie Sugar Loaf

Tijdens deze excursie maakt u kennis met de Sugar Loaf (Suikerbroodberg), een imponerend natuurlijk monument die onmiskenbaar onderdeel uitmaakt van de skyline van Rio de Janeiro. De excursie is verde...

Meer info >

Al voor € 62p.p. Meer info >

Rio de Janeiro - Halve dagexcursie Wandeling door de favela (incl. lunch)

Deze fascineerde wandelexcursie brengt u naar de favela (sloppenwijk) van Pavão-Pavãozinho, die gelegen is op een heuvel met uitzicht over Copacabana strand. Terwijl u de steile trappen beklimt, ziet ...

Meer info >

Al voor € 51p.p. Meer info >

Verlenging

Verlenging Ilha Grande

U kunt uw rondreis per dag verlengen op het eiland Ilha Grande. U verblijft hier op basis van logies & ontbijt. Omringd met prachtige natuur is Pousada Portal Borbas een oase van vrede en rust. Het...

Meer info >

Al voor € 31p.p. p.nMeer info >

Verlenging Rio de Janeiro

U kunt uw rondreis per dag verlengen in uw hotel in Rio de Janeiro. U verblijft hier op basis van logies & ontbijt. Een heerlijk en comfortabel ingericht hotel met een ideale locatie. Met het werel...

Meer info >

Al voor € 64p.p. p.nMeer info >

Verzekering

Aanvullende verzekering autohuur

Samen met Europeesche verzekeringen kunnen wij u een Aanvullende Verzekering aanbieden. Deze dekt het eigen risico af tot maar liefst € 3.500 ($ 5.000 in Amerika ) en verzekert ook de uitgesloten casc...

Meer info >

Al voor € 6,05 p.dMeer info >

Kort lopende annuleringsverzekering

Vrijwel iedere ervaren reiziger boekt bij zijn reis als vanzelfsprekend een annuleringsverzekering. Zelfs bij 'last minute' boekingen is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, aan...

Meer info >

Al voor 5,50% van de reissomMeer info >

Kort lopende reisverzekering

Een goede reisverzekering is van groot belang als u op vakantie gaat. Mochten zich onverwachte gebeurtenissen voordoen, dan dekt een goede verzekering de bijkomende kosten en staat u niet voor nog mee...

Meer info >

Al voor € 3,07p.p. p.dMeer info >

Onze hotels

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij bij onze rondreizen gebruiken. Bij de naam van het hotel ziet u staan bij welke categorie wij deze hotels gebruiken, zodat u een duidelijk zicht krijgt wat voor hotels u bij uw rondreis kunt verwachten. Mocht bij de aanvraag van uw reis 1 van de accommodaties niet beschikbaar zijn, wordt u een alternatief aangeboden.

Hotellijst blijft onder voorbehoud van wijzigingen door onvoorziene omstandigheden of organisatorische redenen.

Hotelclassificatie

Middenklasse
In Brazilië selecteren wij met zorg middenklasse accommodatie, wat minimaal een goed driesterren hotel is. U kunt altijd een schone kamer verwachten met airco, eigen badkamer en daar waar mogelijk een zwembad. Soms wordt gekozen voor een hotel met iets minder comfort, maar dan hebben we deze accommodatie gekozen op locatie of sfeer.

Bonito

Pousada Moinho de Vento - Middenklasse

Deze kleurrijke accommodatie ligt te midden van de natuur. U heeft een prachtig uitzicht over het landschap en in de omgeving is een grote diversiteit aan vogels en zoogdieren die hier regelmatig te zien zijn.Lees meer

Campo Grande

Hotel Vale Verde - Middenklasse

Een prima hotel voor uw verblijf in Campo Grande. Het hotel is netjes verzorgd en centraal gelegen. Het is van alle gemakken voorzien voor een aangenaam verblijf.Lees meer

Foz do Iguaçu

San Martin Resort & Spa - Middenklasse

Een prachtig hotel gelegen in een groene omgeving. Vanuit het hotel kunt u eenvoudig de omgeving leren kennen. De combinatie van de natuurlijke schoonheid en de gastvrijheid zorgen ervoor dat u geniet van een aangenaam verblijf.Lees meer

Ilha Grande

Pousada Portal dos Borbas - Middenklasse

Omringd met prachtige natuur is Pousada Portal Borbas een oase van vrede en rust. Het is een charmante accommodatie met een mooie grote tuin waar eeuwenoude palmbomen, planten en kleurrijke bloemen afkomstig uit het regenwoud de tuin compleet maken.Lees meer

Miranda (Zuid-Pantanal)

Fazenda Baia Grande - Middenklasse

Een charmante en sfeervolle accommodatie gelegen in een boerderij omringd door prachtige natuur. Er heerst een huiselijke sfeer en door het vriendelijke personeel zult u zich hier snel thuis voelen.Lees meer

Paraty

Pousada do Príncipe - Middenklasse

Een charmante accommodatie die is ontworpen om Braziliaanse koloniale tijd te weerspiegelen, door de stijl en kleuren van de koloniale periode te combineren. Daarnaast is eigendom van een prins die derde in lijn is voor Braziliaanse troon en dit zalLees meer

Rio de Janeiro

Copa Sul Hotel - Middenklasse

Een heerlijk en comfortabel ingericht hotel met een ideale locatie. Met het wereldberoemde strand de Copacabana vlakbij is het heerlijk genieten aan het strand en is het een geschikte uitvalsbasis om deze bruisende stad te ontdekken.Lees meer

Optionele excursies

Naast de excursies die reeds in het reisprogramma opgenomen zijn, worden onderstaande optionele excursies aangeboden. Indien gewenst kunnen deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijgeboekt worden. De genoemde prijzen zijn ter indicatie en kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Wanneer u hier een blanco pagina treft, worden er bij deze rondreis geen optionele excursies aangeboden.

Inclusief

Intercontinentale vluchten
Brandstoftoeslag, veiligheids- en brandstofheffing
Binnenlandse vlucht Rio de Janeiro - Foz do Iguaçu, Foz do Iguaçu - Campo Grande en Campo Grande - São Paulo
Alle genoemde transfers
7 dagen huurauto inclusief CDW verzekering en ongelimiteerd aantal kilometers
Speedboot overtocht Angra dos Reis - Ilha Grande v.v.
Meet & Greet
Verblijf in goed verzorgde middenklasse hotels
Verblijf in Rio de Janeiro nabij het strand van Copacabana
Verblijf in een fazenda (nog werkende boerderij) in de Pantanal
Iedere dag ontbijt
2 x lunch en 3 x diner
Halve dagexcursie naar Corcovado in Rio de Janeiro*
Halve dagexcursie Iguaçu watervallen (Braziliaanse zijde)*
Halve dagexcursie Iguazú watervallen (Argentijnse zijde)*
Snorkelen in de Sucuri rivier in Bonito
Bezoek aan de Gruta do Lago Azul (Grot van het Blauw Meer) in Bonito
Alle activiteiten tijdens uw verblijf in de Pantanal*
Mooie boottocht per schoener door de baai van Paraty**
Entreegelden tijdens de excursies volgens het programma.
* Excursies worden uitgevoerd met Engelssprekende gids en zijn op basis van internationaal gezelschap.
** Excursie wordt uitgevoerd op basis van internationaal gezelschap.

Extra informatie

U kunt boeken vanaf minimaal 2 personen

Exclusief

- Eventuele optionele excursies
- Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
- Overige maaltijden
- Fooien

- Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
- Reserveringskosten: € 25 per boeking.

Kindertarieven arrangement

Kinderen van t/m 11 jaar betalen een gereduceerd tarief voor het arrangement. De kosten worden bekend gemaakt ten tijde van boeking.

Autohuur

De basis reissom is gebaseerd op een huurauto categorie A Economy zonder airco. U kunt er in het prijsoverzicht ook voor kiezen om een huurauto categorie C Economy met airco of categorie F Intermediate bij te reserveren.

De voorwaarden met betrekking tot de autohuur kunt u vinden onder het tabblad Vervoer.

Reis boeken zonder internationale vluchten?

Mocht u deze rondreis willen boeken, maar regelt u zelf uw internationale vlucht? Klik hier en zie wat de kosten zijn.

Feestdagen in Brazilië
Brazilië heeft veel publieke en gemeentelijke feestdagen, belangrijke congressen en grote evenementen, zoals onlangs het WK Voetbal en de Olympische Spelen. In vele steden en strandhotels gelden er afwijkende prijzen gedurende deze periodes. Onderstaande kalender geeft u een beter beeld welke reisperiodes u het beste kunt vermijden om prijsverhoging tegen te gaan:

2016
- Olympische Spelen in Rio de Janeiro, Salvador, Brasília, Manaus, Belo Horizonte, São Paulo en omliggende steden; te vermijden reisperiode in 22 juli-27 augustus 2016*
- Cachaça Festival in Paraty; te vermijden reisperiode 11-14 augustus 2016
- Festival Cultura e Gastronomia (Festival der Cultuur en Gastronomie) in Tiradentes; te vermijden reisperiode 26-28 augustus en 2-4 september 2016
- Paralympische Spelen in Rio de Janeiro; te vermijden reisperiode in 1-21 september 2016*
- Rio Oil & Gas Expo in Rio de Janeiro; te vermijden reisperiode 24-27 september 2016
- Allerheiligen in heel Brazilië op 2 november 2016; te vermijden reisperiode 1-3 november 2016
- GP São Paulo in São Paulo; te vermijden reisperiode 8-13 november 2016
- Proclamação da República (Proclamatie van de Republiek) in heel Brazilië op 15 november 2016; te vermijden reisperiode tussen 11-15 november 2016
- Kerst in heel Brazilië op 24 december 2016; te vermijden reisperiode 23-26 december 2016
- Nieuwjaar in heel Brazilië op 1 januari 2017; te vermijden reisperiode 27 december 2016-3 januari 2017

2017
- Carnaval in heel Brazilië op 28 februari 2017; te vermijden reisperiode tussen 24 februari-1 maart 2017
- Winnaarsparade in Rio de Janeiro; te vermijden reisperiode tussen 3-5 maart 2017
- Ressaca de Carnaval (Carnival Hangover) in Bahia; te vermijden reisperiode tussen 3-5 maart 2017
- LAAD (Latin America Aero & Defence) Expo in Rio de Janeiro; te vermijden reisperiode tussen 3-8 april 2017
- Pasen in heel Brazilië op 14 april 2017; te vermijden reisperiode tussen 13-17 april 2017
- Tiradentes Dag in heel Brazilië op 21 april 2017; te vermijden reisperiode tussen 20-24 april 2017
- Dag van de Arbeid in heel Brazilië op 1 mei 2017; te vermijden reisperiode tussen 28 april-2 mei 2017
- Corpus Christi (Sacramentsdag) in heel Brazilië op 15 juni 2017; te vermijden reisperiode tussen 14-18 juni 2017
- São João Festival in het noordoosten op 24 juni 2017; te vermijden reisperiode tussen 23-25 juni 2017
- FLIP (Festa Literária Internacional de Paraty) Festival in Paraty; te vermijden reisperiode in juli 2017 (in afwachting van de definitieve data)
- Cachaça Festival in Paraty; te vermijden reisperiode in augustus 2017 (in afwachting van de definitieve data)
- Festival Cultura e Gastronomia (Festival der Cultuur en Gastronomie) in Tiradentes; te vermijden reisperiode in augustus 2017 (in afwachting van de definitieve data)
- Onafhankelijkheidsdag in heel Brazilië op 7 september 2017; te vermijden reisperiode 6-10 september 2017
- Rock in Rio Festival in Rio de Janeiro; te vermijden reisperiode in september 2017 (in afwachting van de definitieve data)
- Rio Oil & Gas Expo in Rio de Janeiro; te vermijden reisperiode in oktober 2017 (in afwachting van de definitieve data)
- OTC – Offshore Technology Conference in Rio de Janeiro; te vermijden reisperiode 23-27 oktober 2017
- Nossa Senhora Aparecida (Onze Vrouw van Aparecida) in het Brazilië op 12 oktober 2017; te vermijden reisperiode 11-15 oktober 2017
- Allerheiligen in heel Brazilië op 2 november 2017; te vermijden reisperiode 1-5 november 2017
- GP São Paulo in São Paulo; te vermijden reisperiode 21-26 november 2017
- Proclamação da República (Proclamatie van de Republiek) in heel Brazilië op 15 november 2017; te vermijden reisperiode tussen 14-16 november 2017
- Kerst in heel Brazilië op 25 december 2017; te vermijden reisperiode 22-26 december 2017
- Nieuwjaar in heel Brazilië op 1 januari 2018; te vermijden reisperiode 27 december 2017-2 januari 2018

N.B. Bovenstaande lijst is niet compleet, maar geeft de meest belangrijke feestdagen, evenementen en congressen weer.
De data van evenementen en congressen kunnen onverwacht veranderen.
Kinderkorting vlucht
Bij boeking zullen wij u informeren over de hoogte van de eventuele kinderkorting.

Huurauto tijdens uw rondreis

Localiza

Autohuur in Brazilië loopt via de betrouwbare autoverhuurmaatschappij Localiza. Localiza heeft het grootste autohuur netwerk van heel Latijns Amerika met locaties in de belangrijkste steden en op de luchthavens. Localiza beschikt over de nieuwste vloot huurauto’s in Brazilië (gemiddeld 12 maanden oud) van Economy en Intermediate auto’s tot Full Size en Premium auto’s.

Wat vonden anderen?

Wij vragen onze reizigers om een (beknopt) verslag te schrijven over hun reis. Hieronder kunt u deze ervaringen, mits aanwezig, lezen.

Reisgedeelte Het Beste van Zuid-Brazilië

Portal dos Borbas***

Copa Sul Hotel***

Corina Mol, Zegge
'Net en vriendelijk stadshotel met goed ontbijt. Kort bij het Copacabana strand'

Uitgebreide reisverslagen

 

Op de hoogte blijven van acties
en mis nooit een aanbieding!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Reiscafé op 14 januari 2017

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika en Vietnam