Yazd
Roze Moskee
Imam Square Isfahan
Traditioneel bergdorp Abyaneh
Persepolis
Speciaal voor u geselecteerde highlights:

Bezienswaardigheden Iran

Modern Teheran

Modern Teheran

Een leuke stad met een geweldige energie. U zult ontdekken dat deze levendige metropool moderner is dan u wellicht had verwacht. De mensen zijn er losser gekleed dan elders in het land en spreken over het algemeen heel aardig Engels. In Teheran kunt u goede koffie krijgen. Trendy coffeeshops met glanzende espressomachines schieten als paddenstoelen uit de grond. Soms gelegen naast een oude schoenenwinkel van 30 jaar terug wat extra benadrukt dat het land moderniseert. Een leuke dinertip: in het Water en Vuurpark vindt u restaurant Khoone, een echt Iraans restaurant met een huiselijke sfeer. Probeer vooral de sublieme stoofpotjes.

Pelgrimstad Qom

Qom Vrouw in Chador

De religieuze stad Qom is een waar bedevaartsoord. Ayatollah Khomeini woonde er jarenlang. Om u heen ziet u pelgrims die door godsdienstige boeken bladeren, vrouwen gehuld in zwarte gewaden (chadors) en islamitische geestelijken (mulla’s), die u herkent aan hun tulband. Ook in het conservatieve Qom ervaart u hoe buitengewoon vriendelijk de Iraanse bevolking is. Religieuze publiekstrekker is Hazrat-e Masumeh, het praalgraf van Fatima, zus van de achtste imam. Bewonder de gouden koepels, sierlijke minaretten en glinsterende gevel: een imposant heiligdom.

Karavanserai Shah Abbasi en Zein-o-Din

Karavanserai

Deze oude 'herbergen' uit de 16e eeuw liggen langs de oude Zijderoute. Reizende handelaren overnachtten hier met hun kamelen en hun koopwaar. Van buitenaf lijken de gebouwen net een fort. Binnen waant u zich in een Midden-Oosters sprookjeskasteel. De inrichting is smaakvol, met knusse nissen en dikke Perzische tapijten. Proef de karakteristieke sfeer terwijl u geniet van een lunch of een traditionele thee.

Oude paleisstad Persepolis

Persepolis

Ooit de ceremoniële hoofdstad van het Oud-Perzische rijk, tegenwoordig legendarische ruïnes uit de antieke oudheid (518 v. Chr.) die u niet mag missen. Talrijke vondsten getuigen van de macht en rijkdom van het Perzische Rijk. Het indrukwekkende complex omvat o.a. het paleis van de 100 zuilen en de graftombes van Artaxerxes II en III. Wandel rustig rond en maak u een voorstelling van het glorieuze verleden. Aanschouw de bijzonder verfijnde decoraties in de oude ruïnes met prachtige reliëfs, imposante poorten en monumentale trappen.

Shiraz

ir_al_tombe van hafez_500x500.jpg

Dichtersstad Shiraz is een van de oudste hoofdsteden van het Perzische Rijk. Prachtige parken, paradijselijke tuinen en een heerlijk klimaat, veel bezoekers zijn verzot op Shiraz. Het is tevens de stad van de poëzie. veel grote dichters woonden en stierven er, zoals de 14e-eeuwse dichter Hafez. U kunt zijn graftombe bezoeken. Bewonder de rozenstruiken in de Eram-tuin en slenter over de traditionele bazaar, volgens kenners een meesterwerk van de Perzische architectuur. U zult merken dat de sfeer in Shiraz heel ontspannen is. De inwoners (Shirazi) staan bekend om hun relaxte manier van leven. Ze zijn minder modern dan inwoners van Teheran of Isfahan, maar minstens zo hartelijk en sociaal.

Traditioneel bergdorp Abyaneh

ir_al_was abyaneh village_500x500.jpg

Abyaneh is een traditioneel dorp met rode lemen huizen. Het ligt verscholen aan de voet van de Karkas-berg, een schilderachtige plek.
U waant zich hier even terug in de tijd: ezels zijn duidelijk een alledaags vervoermiddel voor de kleurrijke dorpsbewoners. Kijk rond in de pittoreske steegjes en bewonder de klederdracht en het lokale handwerk.

Isfahan

Square Isfahan

Volgens velen de mooiste stad van Iran. De rivier deelt de stad in tweeën en wordt verbonden door oude bruggen. Bezoek de Vrijdagmoskee in het historische centrum. Dit oude bouwwerk staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Andere hoogtepunten zijn de Vank-kathedraal, de fotogenieke Si-o-se Pol-brug, de Armeense wijk en het Chehel Sotoun paleis. Wandel over het immense Imam-plein en bedenk hoe de Iraniers hier al eeuwen geleden polowedstrijden speelden.

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis