Reizen Costa Rica & Nicaragua
Rondreis Amerika
Rondreis Vietnam

Laatste update 25 augustus


Corona reisadvies

In bijna alle landen zijn reizigers weer welkom!  Soms zijn er nog inreisbeperkingen, maar deze zijn vooral van toepassing wanneer u niet volledig gevaccineerd bent. Bovendien hebben bijna alle landen een groen of geel reisadvies.

Ons reisadvies? Boek nu die uitgestelde droomreis.Update bestemmingen:  

Onze vertegenwoordigers ter plaatse kennen en volgen de regels van de lokale overheden. Bovendien kennen en erkennen zij het belang voor onze reizigers en voor henzelf om de reizen zo veilig en verantwoord mogelijk te organiseren.

Wilt u persoonlijk advies? Bel, mail of chat met onze reisspecialisten.
Reisinformatie per land

Het is belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan en op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen en toegangseisen. Wij proberen u van alle juiste informatie te voorzien, echter, uiteindelijk bent u zelf verantwoordelijk voor het verkrijgen van de juiste reisdocumenten voor zowel de heen- als de terugreis. Voor een totaal overzicht van de huidige heen-en terugreis vereisten en een beknopt overzicht van de lokale maatregelen verwijzen wij u naar de website van de overheid. 

Bekijk op Nederland Wereldwijd het laatste nieuws en reisadvies per land of download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane, zodat u altijd de meest recente informatie bij de hand heeft

  • Kijk hier voor een overzicht van de vereisten voor uw heenreis en links naar de meest recente lokale maatregelen.
  • Kijk hier voor een overzicht van de vereisten voor uw terugreis.
  • Indien u de Belgische nationaliteit heeft, bekijk hier de website van de Belgische overheid.

Let op, deze vereisten kunnen veranderen. Check dus regelmatig tot de dag alle belangrijke informatie op de website van de Nederlandse of Belgische overheid.Corona check app - Digitale Corona certificaat

Met de Corona Check app kunt u aantonen dat u:

  • gevaccineerd bent;
  • negatief op corona getest bent;
  • u recent al corona gehad heeft.

Download de Corona Check App op uw smartphone vanuit de AppStore. Login met uw DigiD-account en genereer uw Internationale QR code.
Indien u geen mobiele telefoon heeft, klikt u hier om een en papieren coronabewijs aan te maken.

Veel landen eisen dat u bij aankomst een papieren versie van uw coronabewijs in het Engels kunt tonen.

Download de Corona Check App

 


Voordelig testen

Heeft u voor uw heenreis een test nodig? Via Coronatest2travel (testpartner van de ANVR) ontvangt u tegen een sterk gereduceerd tarief een PCR- of Antigentest.

Ga naar Coronatest2travel.nl voor het maken van een afspraak. Bij het testen krijgt u gratis het noodzakelijke Covid19-afreisdocument. Coronatest2travel werkt samen met Health Check Center en heeft 85 locaties door het hele land, dus er is altijd een testcenter bij u in de buurt.

Voordelig testen met Coronatest2travel
Terug reizen naar Nederland

Er zijn geen toegangsreizen voor terugkeer naar Nederland of België. Mocht dit wijzigen check dan op  Nederland Wereldwijd wat de toelatingseisen zijn.

Indien u de Belgische nationaliteit heeft kijkt u voor de toegangseisen op de website van de Belgische overheid.Verzekeringen

Diverse landen eisen dat u verzekerd bent voor de medische kosten mocht u onverhoopt ter plaatse besmet raken met corona. Een aantal verzekeraars biedt inmiddels dekking voor kosten die samenhangen met een corona besmetting die u ter plaatse oploopt in een oranje land.

Check de voorwaarden van uw verzekeringsmaatschappij. Uw basisverzekering ziektekosten dekt natuurlijk uw ziektekosten ter plaatse, maar niet de extra reis- en verblijf kosten.Handige links

Via de volgende websites kunt u nog meer handige informatie terugvinden.

Heeft u geen reisverzekering afgesloten via NRV dan raden wij u aan de website van uw verzekeraar te raadplegen voor uw vragen.


Nog vragen?

Heeft u naar aanleiding van bovenstaande informatie nog vragen? Neemt dan contact op met één van onze reisspecialisten via:

  • Email: info@nrv.nl
  • Telefoon: +31 (0)70 3076700

Wij zijn van maandag t/m vrijdag bereikbaar van 9:00 - 17:00 uur en op zaterdag van 9:00 - 16:00 uur.