Welkom op de blogpagina van NRV
Rondreis India

Saoedi-Arabië: genoeg redenen om een rondreis te maken

Saoedi-Arabië mag dan jarenlang een onbekende bestemming zijn geweest voor de buitenwereld, maar nu het zijn deuren heeft geopend voor toeristen, mag deze mysterieuze bestemming in het Midden-oosten niet ontbreken op uw bucketlist. Hoewel het voor velen nog steeds een onbekende bestemming is, is Saoedi-Arabië met zijn Unesco Werelderfgoedlocaties en de combinatie van moderne en heilige steden een bijzonder land dat het ontdekken meer dan waard is. Maar wat valt er eigenlijk allemaal te ervaren in Saoedi-Arabië? Lees hieronder waarom reizigers voor Saoedi-Arabië kiezen en twijfel niet langer om ook een rondreis te boeken! 

Al Ula Saoedi Arabie


Een land vol contrasten; van moderne steden tot eeuwenoude dorpen

Eén van de redenen om te kiezen voor een rondreis door Saoedi-Arabië zijn de spectaculaire wolkenkrabbers, maar ook de prachtige woestijnlandschappen, oases en wadi's. De moderne hoofdstad Riyadh is het startpunt van uw rondreis. Het is de grootste stad van het land en is gelegen in het centrale deel van Saoedi-Arabië, in de regio Nadjd. Riyadh heeft een rijke geschiedenis en heeft zich in de loop der jaren snel ontwikkeld tot een modern centrum van handel, industrie, cultuur en onderwijs. Bezienswaardigheden in de stad zoals het Kingdom Centre, dat maar liefst 302 meter hoog is, trekken veel bekijks. Het is namelijk één van de hoogste gebouwen in Saoedi-Arabië met een unieke architectuur. In de centrale wijk Olaya wandelt u langs torenhoge wolkenkrabbers, luxe hotels, winkelcentra en restaurants. Een andere opmerkelijke bezienswaardigheid in Riyadh is de King Fahd-bibliotheek, die is vernoemd naar de voormalige koning van Saoedi-Arabië. Het is één van de grootste bibliotheken in de Arabische wereld met een uitgebreide collectie boeken, tijdschriften, manuscripten en digitale bronnen. Kortom, in de moderne hoofdstad Riyadh valt genoeg te zien. 

Doorkruis de woestijn en verken ook de eeuwenoude steden van Saoedi-Arabië. Maak kennis met indrukwekkende hoogtepunten en krijg een uniek inzicht in de Saoedische cultuur. Onderweg maakt u stops bij eeuwenoude woestijnsteden zoals Buraidah en Hail. Bewonder de traditionele Najdi-modderstenen architectuur in het dorp Ushaiger en slenter door de kronkelende steegjes. Ontmoet de gastvrije, lokale bevolking en ontdek één van de mooiste regio's van het land, Al Ula. Gelegen in het noordoosten van Saoedi-Arabië, is dit misschien wel het hoogtepunt van uw rondreis! In de sfeervolle havenstad Jeddah kunt u de 'Alrahmah-moskee' bezoeken, een moskee die op het water is gebouwd. Hier kunt u goed genieten van het prachtige uitzicht op de Rode Zee. De bezienswaardigheden van Saoedi-Arabië zullen u absoluut verbazen.

Riyadh, Saoedi Arabië


Unesco Werelderfgoed in Al-Diriyah, Jeddah, Jubbah en Hegra

Saoedi-Arabië is een land dat rijk is aan geschiedenis, cultuur en prachtige erfgoedsites. Zes locaties zijn erkend als Unesco Werelderfgoed, waaronder: Al-Diriyah, Jeddah, Jubbah en Hegra. Elk van deze plaatsen heeft zijn eigen unieke betekenis en draagt bij aan het behoud van de culturele schatten van het koninkrijk. Al-Diriyah is gelegen nabij de hoofdstad Riyadh en bestaat uit paleizen, forten, moskeeën en traditionele Saoedische huizen, allemaal prachtig gerestaureerd. Het is een belangrijke herinnering aan de oorsprong van Saoedi-Arabië en een toonaangevende bestemming voor zowel geschiedenis- als cultuurliefhebbers. De bruisende havenstad Jeddah is gelegen aan de Rode Zee en wordt ook wel de Poort naar Mekka genoemd. De oude stad van Jeddah, ook wel bekend als Al-Balad, is opgenomen in de Unesco Werelderfgoedlijst vanwege zijn historische waarde. Al-Balad biedt een fascinerende mix van traditionele Arabische architectuur en invloeden uit andere delen van de wereld. Smalle steegjes, houten balkons en traditionele binnenplaatsen vormen het karakteristieke landschap van deze oude stad. Het is ook de thuisbasis van de beroemde Jeddah Corniche, een prachtige boulevard langs de kustlijn, waar de bevolking en toeristen kunnen genieten van een prachtig uitzicht op de zee.

In het noorden van Saoedi-Arabië, kunt u Jubbah bezoeken. Jubbah is bekend om zijn rotstekeningen, die dateren uit verschillende periodes en getuigen van de oude menselijke aanwezigheid in het gebied. Deze rotstekeningen bevatten afbeeldingen van dieren, jachtscènes en menselijke figuren, die ons een glimp bieden van het leven en de cultuur van vroegere beschavingen. Jubbah is een belangrijke archeologische vindplaats en draagt bij aan ons begrip van de menselijke geschiedenis in de regio. Hegra, ook wel bekend als Al-Hijr, werd als eerste streek van Saoedi-Arabië toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst. Hegra is een oude archeologische stad die dateert uit de Nabatese periode. Het was een belangrijk handelsknooppunt en staat bekend om zijn uitgehouwen rotsgraven en monumenten die in de zandstenen kliffen zijn uitgehouwen. Deze indrukwekkende werken weerspiegelen de technische en artistieke bekwaamheid van de Nabatese beschaving. 

Hegra Saoedi Arabie


Bijzonder overnachten in kleinschalige accommodaties en luxe woestijnresorts

Houdt u van adembenemende vergezichten en slaapt u graag in de natuur? Met onze rondreis ‘Verborgen schatten van Saoedi-Arabië' ervaart u hoe het is om midden in de woestijn te overnachten. Geniet in kleinschalige accommodaties van rust, luxe en comfort en verblijf op toplocaties, op korte afstand van diverse winkelcentra en traditionele markten. Voor reizigers die op zoek zijn naar een bijzondere ervaring, bieden wij ook een verblijf in diverse woestijnresorts. Deze resorts combineren comfort en moderne voorzieningen met de prachtige omgeving van de woestijn. De resorts bieden uitstekende eetgelegenheden, zwembaden, spa's en een scala aan recreatieve activiteiten. Ontspan na een lange dag vol indrukken in de comfortabele accommodaties. 

Woestijnresort Saoedi-Arabie


Uw onvergetelijke rondreis in Saoedi-Arabië begint hier

Misschien merkt u het al; Saoedi-Arabië heeft alles in huis voor een onvergetelijke rondreis. Daarom bieden wij een perfect samengestelde rondreis aan. Wilt u meer weten over Saoedi-Arabië of onze rondreizen? Onze ervaren reisspecialisten staan altijd voor u klaar om u alles te vertellen over deze bijzondere bestemming en helpen u graag bij het boeken van uw ideale rondreis door Saoedi-Arabië. Met NRV reist u door Saoedi-Arabië met flexibiliteit en geniet u van unieke ervaringen tegen de beste prijs. Ontdek zelf het authentieke Saoedi-Arabië of kijk ook eens bij onze andere reizen naar het Midden-Oosten