• Anuradhapura
 • Yala nationaal park
 • Galle fort
 • Theevelden, Nuwara Eliya
 • Sigiriya
 • Polonnaruwa
 • Trincomalee

Rondreizen Sri Lanka

Speciaal voor u geselecteerde highlights:  
 1. Anuradhapura
 2. Yala nationaal park
 3. Galle fort
 4. Theevelden, Nuwara Eliya
 5. Sigiriya
 6. Polonnaruwa
 7. Trincomalee

Reizen Sri Lanka

Reizen Sri Lanka

Onze reizen naar Sri Lanka worden altijd uitgevoerd met privé chauffeur, zodat u optimaal van uw reis door Sri Lanka kunt genieten. Tijdens onze reizen door Sri Lanka bezoekt u uiteraard de bekende hoogtepunten, zoals Dambula en de culturele tempelstad Kandy. Maar tijdens de reizen naar Sri Lanka laten wij u meer zien, want de prachtige wildparken, lokale dorpjes, onbekende tempels en prachtige stranden maken het reizen door Sri Lanka heel bijzonder. Reist u liever in groepsverband dan kan dat ook bij NRV, wij bieden prachtige groepsreizen door Sri Lanka met Nederlandssprekende reisleiding.

Ambassade van Sri Lanka
Jakob de Graefflaan 2
2517 JM Den Haag
Tel: 070-3655910

Verkeersbureau Sri Lanka
Allerheiligentor 2-4
D-60311 Frankfurt
Duitsland
Tel: +49 (0)69 287734 / +49 (0)69 288216
E-mail: CTBFRA@T-online.de
Veel Sri Lankanen die in het toerisme werken, zijn afhankelijk van de fooi die ze krijgen. Dit is een onmisbaar deel van hun inkomen.

Tijdens de groepsrondreizen stelt de reisleider een fooienpot samen. Hieruit worden alle fooien gedurende de reis betaald. Hier heeft u dus geen omkijken meer naar. Natuurlijk wordt er een overzicht gemaakt van de bedragen die zijn uitgegeven. Als richtlijn voor de fooienpot geldt ongeveer € 2.50 tot € 3 per persoon / per dag.
De munteenheid van Sri Lanka is de Rupee (LKR). De actuele koers kunt u eenvoudig opvragen via één van de vele websites die wisselkoersen publiceren.

In de grote steden in Sri Lanka is het mogelijk om met uw bankpas, voorzien van een Maestro- of Cirruslogo te pinnen. In de meeste hotels en de grotere winkels kunt u eveneens met creditcard betalen. Let u er wel op dat er niet met uw creditcard wordt gefraudeerd.

Contante euro's, Amerikaanse dollars en traveller cheques in euro's en Amerikaanse dollars worden vrijwel overal geaccepteerd. Het wisselen van traveller cheques kan wel veel tijd in beslag nemen.

U kunt niet meer zonder toestemming pinnen buiten de EU zone. U dient ruim vantevoren bij uw bank om een deblokkering van deze blokkering te vragen. Anders kunt u enkel, wanneer u in het bezit bent van een creditcard, met uw creditcard pinnen tegen hogere kosten.
Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Voor Sri Lanka worden vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A aanbevolen. In het land komt geen gele koorts voor. Echter, als u vanuit een gele koorts gebied komt is vaccinatie verplicht. Een vaccinatie tegen buiktyfus wordt aanbevolen bij een reisduur van 2 weken of langer.

In sommige gebieden komt malaria voor. U dient zich goed te beschermen tegen muggenbeten. Ook is het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas. Dergelijke artikelen vindt u bijvoorbeeld op veiligopreiswinkel.nl.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.
De winkels zijn in Sri Lanka geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 uur en 18.00 uur.

De banken zijn meestal alleen 's ochtends geopend, te weten van 9.00 uur tot 13.00 uur op maandag, en van 9.00 uur tot 13.30 uur van dinsdag tot en met vrijdag.
Uw paspoort dient na terugkomst in Nederland nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

Voor reizen naar Sri Lanka is een visum verplicht.
U dient dit visum reeds in Nederland aan te vragen via ETA.
Klik hier voor alle benodigde informatie.

De kosten voor het visum bedragen 30 USD per persoon. Helaas kunnen wij het visum niet voor u verzorgen, u dient dit echt zelf via bovenstaande website aan te vragen.

Reizigers die een andere nationaliteit hebben, dienen zelf na te vragen of zij een visum nodig hebben. Hiervoor kunt u contact opnemen met de ambassade van Sri Lanka.
In Sri Lanka is het 4,5 uur later dan in Nederland. Gedurende de Nederlandse zomertijd is het 3,5 uur later.
Naast de excursies die reeds in het programma opgenomen zijn, kunt u deelnemen aan optionele excursies. Indien gewenst, kunt u deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijboeken. Deze excursies dienen ter plaatse voldaan te worden en u kunt deze alleen betalen in de lokale valuta, de Sri Lankaanse rupee of met euro's.
Het voltage is in Sri Lanka 230 V. Onder het kopje Reisvoorbereiding vindt u een link naar een website waar u het type stekker voor Sri Lanka kunt checken.

Het kan voorkomen dat de stroom uitvalt. Neem daarom een zaklantaarn mee op reis.
Sri Lanka heeft ruim 19.000.000 inwoners. Bijna 75% daarvan is Singalees. De Tamils zijn daarna de grootste bevolkingsgroep en maken 17% van de bevolking uit. Ook is er een aantal etnische minderheidsgroepen, zoals de Burghers (nazaten van de Nederlanders), de Moren en afstammelingen van de Arabieren, de Maleiers en Veddha's. De Veddha's zijn een zeer kleine gemeenschap, die afstammen van de oorspronkelijke eilandbewoners.
Het belangrijkste gerecht uit de Sri Lankaanse keuken is rijst met curry. De curry wordt niet gemaakt met de bij ons bekende kerrie, maar is een mengsel van kruiden en specerijen, gecombineerd met vlees, vis of gevogelte. Daarnaast staat Sri Lanka bekend om de grote diversiteit aan fruit. Bijna alle fruitsoorten van Azië kunt u hier proeven.

De nationale drank is Arrack gemaakt van de kokospalm. En natuurlijk is thee ook bijna overal en altijd te koop, de beroemde Ceylon thee wordt immers in Sri Lanka verbouwd.
Sri Lanka, dat vroeger Ceylon heette, is ongeveer zo groot als Nederland en België samen. Het heeft een oppervlakte van ruim 65.000 vierkante kilometer. Behalve de oostkust, die aan de Bengaalse Zee ligt, grenzen de overige kusten aan de Indische Oceaan.

Het binnenland kent diverse bergketens, waarvan de hoogste toppen op circa 2500 meter liggen. Deze hooglanden liggen vooral in het midden en zuiden van het land, terwijl het noordelijke deel van het eiland vrij vlak is. Deze verscheidenheid aan landschappen zorgt ervoor dat Sri Lanka een geliefd land is om naar toe te reizen.
Sri Lanka kent een lange en hevige historie. Voordat Marco Polo voet aan wal zette in 1288 heeft het eiland al enige onrust gekend.

De Tamils kwamen in de derde eeuw voor Christus, vanuit India, naar Anuradhapura voor de handel. Anuradhapura is eeuwenlang de belangrijkste stad van het toenmalige Ceylon geweest. Het was het centrum van de handel, koninkrijken, pracht en praal. De oude gebouwen en ruïnes getuigen van deze zeer welvarende tijd en Anuradhapura heeft dan ook de grootste beschaving van heel Zuid-Azië gekend.

Toen koning Kasyapa zich vestigde op de bekende rots van Sigirya is de strijd in alle hevigheid losgebarsten en werd uiteindelijk Polonnaruwa de nieuwe hoofdstad. Tegelijkertijd werd in het noorden onder flink rumoer het onafhankelijke Tamil koninkrijk gevestigd.

Nadat Marco Polo Sri Lanka ontdekte, kwamen diverse kolonisten Sri Lanka bezoeken. De Portugezen zijn er een korte periode geweest en dreven veel handel met de Nederlanders, die zich hier massaal gevestigd hadden. De Koning van Kandy droeg daarom in 1638 de Portugese macht over aan de Nederlandse Compagnie. Op het eiland zijn nog veel afstammelingen van de Nederlanders, oude Nederlandse tradities en gebruiken terug te vinden.

De Britten namen na een heftige strijd de scepter over in 1815 en Sri Lanka groeide uit tot de British East India Company. De Britten voerden de Engelse taal in en hervormden de economie.

Sinds 1948 is Sri Lanka onafhankelijk en wordt er nog fanatiek internationale handel gedreven in kokos, rubber en thee. In 1972 werd Ceylon uitgeroepen tot onafhankelijke parlementaire Republiek van Sri Lanka.
Sri Lanka kent een warm, tropisch klimaat met een gemiddelde temperatuur van 27 °C in de kustgebieden. In de hoger geleden gebieden, zoals Nuwara Eliya, is het aanzienlijk koeler. Hier is de gemiddelde temperatuur 16 °C.

Sri Lanka kent twee moessonperiodes. Van mei tot en met augustus is het regentijd in het zuidwesten van het eiland en van oktober tot en met januari in het noordoosten. Tijdens de moessonperiode valt de regen in korte, hevige stortbuien, waarna de zon weer volop schijnt. Het is dus niet zo dat het in het natte seizoen onophoudelijk regent.
Het grootste deel van de bevolking, ongeveer 70%, is boeddhist. De Tamils zijn voornamelijk hindoeïstisch. Daarnaast komen ook belangrijke minderheden van christelijke en islamitische Tamils voor. Zij wonen vooral in de steden en het oosten van het land.
De officiële talen van Sri Lanka zijn Singhalees en Tamil. Aangezien Sri Lanka een Engelse kolonie is geweest, wordt ook vrijwel overal Engels gesproken.

18-daagse rondreis Sri Lanka Compleet

17-01-2014

Om 14.40 uur sharp vertrekken we met de airbus A380/800. Je hoort het toestel amper opstijgen, wat een machine zeg: giga groot! Na een zeer rustige en vlotte vlucht landen we op Dubai Airport. De rijen voor de vele douaneloketten zijn lang en onze rij gaat wel heel traag. Bijna een uur later zijn we aan de beurt voor een irisscan en paspoortcontrole. Snel de koffers pakken en kijken of iemand ...

Hoogtepunten van Sri Lanka en Dubai

14-01-2014

Dit prachtige eiland in de Indische Oceaan stond al langer op ons lijstje van te bezoeken landen en nu was het zover. We kozen een privé rondreis met NRV en dat is wederom goed bevallen. We vlogen met Emirate en boekten daarnaast ook een stopover in Dubai....

Rondreis Sri Lanka 21 dagen Hoogtepunten van Sri Lanka

08-10-2012

Na maanden naar deze reis te hebben toegeleefd, wij hadden de reis namelijk al in januari op de vakantiebeurs geboekt, was het op zaterdag 8 september zover. Onze vlucht vertrok om 15:30 uur van Schiphol naar Dubai waar wij na een tussenlanding verder zijn gevlogen naar Colombo in Sri Lanka voor een privé rondreis van 21 dagen. Naar Dubai hebben we gevlogen met de airbus 380 van Emiraten, w...

21-daagse rondreis Sri Lanka Totaal

27-07-2012

Vol verwachting komen wij aan op Sri Lanka, Gelijk na aankomst bezoeken wij een lokale vismarkt, geweldig, zoveel kleur, vis en leven op de vroege morgen. We voelen gelijk, we zijn in Azië. De volgende dagen zijn een aaneenschakeling van onvergetelijke momenten. We bezoeken het olifanten weeshuis, gaan naar de oude grot tempels van Dambula, we beklimmen de leeuwenrots, we fietsen langs oude r...

Klassiek Ceylon

27-06-2012

27 juni : vertrek vanaf Brussel via Wenen en Amman naar Colombo? 28 juni : Aankomst Colombo en transfer naar hotel in Negombo? 29 juni : na het ontbijt richting olifantenweeshuis in Pinnawela. Daarna naar Dambulla om de beroemde rotstempel te zien. Van hieruit verder naar ons hotel in Giritale. Hier blijven we 3 nachten. ?30 juni : vandaag een 3 uur durende wandeling, jungleachtige omgeving, me...

9- daagse rondreis Authentiek Ceylon

05-08-2011

Na een lange maar aangename vlucht kwamen we vermoeid aan op de luchthaven van Colombo. In de aankomsthal stond onze chauffeur, tevens ook gids voor de komende 9dagen, ons al op te wachten. Na een vriendelijke begroeting en verwelkoming kon onze trip in Sri Lanka beginnen. Na een rit van een half uurtje naar Wattala hielp onze gids “Kathie” ons eerst nog inchecken in ons eerste hotel. Gezien het v...

Sri Lanka Compleet

26-07-2011

Op 1 juli vertrokken we richting Sri Lanka, een voor ons onbekende bestemming daar wij normaal Amerika reizigers zijn. Na een voorspoedige vlucht met Emirates, waar werkelijk weinig op aan te merken is kwamen we aan in Colombo. Hier stond onze gids ons op te wachten en bracht ons naar ons eerste hotel Pegasus reef. Dit hotel was ok alleen het strand stelt niets voor, een hoop rommel en een aant...

18-daagse privé rondreis Sri Lanka Compleet

14-06-2011

7 t/m 27 mei 2011 Hans & Wilma Alphen aan den Rijn Vertrek vanaf Schiphol naar Colombo, via Dubai aankomst 8 mei. Maatschappij Emirates. Luchthaven Dubai is overweldigend, het taxiën duurde ca 15 min alvorens we met een bus naar de aankomsthal gebracht werden voor de vlucht naar Colombo, de rit met de bus duurde ook ca 20 min. Na nog een wandeling van ca 45 min komen we bij de gate aan voor ...

Zelfsamenstellen Sri Lanka

16-05-2011

Ter inleiding even de achtergrond van mijn reis : wij hebben 4 dochters en met elk van de kinderen maakt één ouder met één kind één verre reis als ze op de overgang zitten tussen basisschool en middelbare school, en wel in de meivakantie van groep 8. De rest van het gezin blijft dan thuis met de andere ouder en zo komt het dat wij als ouders in de loop der tijd ieder met 2 kinderen twee verschille...

16-daagse groepsreis Klassiek Sri Lanka

28-05-2010

We zijn al vrij vroeg door Dennis en Christa naar Schiphol gebracht. We vertrekken met circa 3 kwartier vertraging om 13.20 uur naar Amman (circa 4 uur en 3 kwartier vliegen). De vertraging betekende wel dat we in Amman geen pauze hebben, maar vlug door moeten lopen naar ons vliegtuig naar Colombo. Kennelijk ging dat wat al te snel, want de koffer van een van onze reisgenoten bleek in Amman te zij...

16-daagse rondreis Klassiek Sri Lanka

05-03-2010

Een waar paradijs, zo herinner ik mij Sri Lanka. Uitgestrekte parelwitte zandstranden met wuivende palmen langs een blauwe oceaan. Vissersdorpen met huisjes van palmtakken. Typische boten. Thee-, bananen- en rubberplantages. Vriendelijke (kleine) mensen. Botanische tuinen, bergen, watervallen en heel veel lekker geurende specerijen en fruit, heel veel fruit. Daarom deze hernieuwde kennismaking, ma...

15-daagse rondreis Avontuurlijk Sri Lanka

24-08-2009

Een half uur voor de landing maakt Johan mij wakker. Ik heb heerlijk geslapen. Om 5.05 uur landen we op Bandaranaike International Airport, 30 km ten noorden van Colombo. Dit is vijf minuten eerder dan gepland. Iedereen wil, zoals gebruikelijk, tegelijk het vliegtuig uit. We lopen de meute achterna en staan al snel in de rij bij de immigratiedienst. Het zijn vele lange rijen en het gaat heel langz...

23-daagse rondreis Sri Lanka

02-02-2009

In de maand februari 2009 hebben wij de 23 daagse rondreis door Sri Lanka gemaakt. Een verslag ter plaatse....

Prachtige rondreis door Sri Lanka

01-04-2008

Hoe beschrijf je een land dat vier jaar geleden de verschrikking van een tsunami onderging. Hoe beschrijf je in 2008 de wonderschone kleuren, geuren en schoonheid van mens en natuur. Toch wil ik het proberen omdat Sri Lanka, naar mijn mening, één van de mooiste landen van Azië is. ...

De ideale vakantie van Dick Broeke

05-08-2007

Dick Broeke is onder meer oprichter van BROOKS Reisbureaus (1972-1994) en oprichter van FOX Vakanties (1995-2006). In 2004 werd Dick door de Nederlandse reisbranche gekozen tot Reismanager van het Jaar. In de nadagen van zijn carrière in de reisbranche is hij adviseur voor NRV. Dick vertelt: 'Het is niet eenvoudig voor een bereisde man als ik om een antwoord te geven op de vraag: wat is mijn id...

Rondreis Sri Lanka Compleet

21-07-2007

Prachtige natuur, lieve mensen, rijke geschiedenis, stralende zon, aparte souvenirs, mooie stranden, voortreffelijke curry’s, goede hotels, verfrissende kokosmelk en geweldige uitzichten, kortom: Sri Lanka heeft alles in zich voor een fantastische vakantie. Omdat het eiland relatief klein is kun je in een korte tijd (bijvoorbeeld twee weken) al een goed beeld van het land krijgen. Zelf hebben wij ...

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van onze aanbiedingen.

Bezoek ons Reiscafé

Meer weten over de reizen die wij organiseren, komt dan naar ons Reiscafé. De agenda voor 2016 staat online!